vineri, 8 februarie 2013

Secretul călugărului Ernetti


Padre Ernetti a inventat un dispozitiv care fotografia trecutul omenirii
Posibilitatea călătoriei în timp îi fascinează pe oameni din cele mai vechi timpuri. Oare cum ar fi să putem să ne întoarcem în trecut şi să anulăm evenimentele nedorite? Cum ar fi să aruncăm o privire în viitor? Oameni de ştiinţă demonstrează că saltul temporal nu e posibil. Alţii au încercat să găsească principiul de funcţionare al unui vehicul care să se deplaseze pe axa timpului. Ca şi în cazul altor secrete ştiinţifice, se pare că planurile unui aparat care priveşte în trecut se află în posesia Vaticanului. Este vorba de cronovizorul inventat de călugărul Ernetti, dispozitiv care a funcţionat şi a reuşit să-i fotografieze pe Iisus şi Napoleon.
Un călugăr şi 12 savanţi
Maşinăria captează imagini din trecutul apropiat sau îndepărtat sub forma unor holograme proiectate într-un spaţiu cilindric. Aşa se poate descrie pe scurt invenţia călugărului benedictin Pellegrino Ernetti. A murit în 1994, ducând cu el secretul celor văzute cu ajutorul  cronovizorului, aparatul pe care l-a construit şi cu care a privit în trecutul omenirii. Padre Ernetti era cunoscut în lumea clericală ca exorcist şi profesor de muzică prepolifonică la Universitatea din Veneţia. Dar absolvise şi facultatea de fizică, fiind pasionat de experimentele ştiinţifice. Totul a început în 15 septembrie 1952, în Laboratorul Electroacustic al Părintelui Agostino Gemelli de la Universitatea Catolică din Milano. Redând o înregistrare de muzică gregoriană, Ernetti şi părintele Gemelli au descoperit cu uimire o voce străină. Gemelli era convins că e vocea tatălui său, ceea ce i-a şocat pe cei doi. Cu timpul, cercetărilor lui Ernetti li s-au alăturat 12 savanţi. Numele lor au rămas necunoscute, dar călugărul a mărturisit totuşi că, printre cei cu care a lucrat la cronovizor, se numărau şi laureatul Premiului Nobel, Enrico Fermi, şi Wernher von Braun, specialist în rachete. Ceea ce au realizat aceşti oameni de ştiinţă avea să inflameze Biserica Catolică şi să atragă interesul experţilor de la NASA.

O maşinărie care vede trecutul
Nu se ştie exact cum s-a ajuns la prima experienţă reuşită. „S-a întâmplat accidental. Ideea de bază este foarte simplă. A fost doar o problemă de depăşire a piedicilor de până atunci“, a spus călugărul, evaziv. Întrebat cine a inventat cronovizorul, el a replicat: „Nimeni. A fost o creaţie colectivă“. Nici despre construcţia cronovizorului nu se ştiu prea multe, doar că era compus din trei părţi. Mai întâi, o mulţime de antene capabile să capteze lumina şi sunetul. Antenele au fost construite dintr-un aliaj de trei metale misterioase. A doua componentă era un tip de captator, activat şi dirijat de undele luminoase şi sonore. Captatorul putea fi setat pe o anume locaţie, o dată anume şi chiar pe o anume persoană. A treia componentă era un sistem complicat de mecanisme de înregistrare a sunetelor şi imaginilor. „Principiul care stă la baza acestei maşini este foarte simplu şi cineva l-ar putea reproduce cu intenţii rele. Dar vă spun, am demonstrat că lungimile de undă vizibile şi audibile din trecut nu sunt distruse, nu dispar. Măreţia acestei invenţii a fost că am putut recupera acea energie pierdută care a recompus scene petrecute acum câteva de secole“, a spus Padre Ernetti.
Martori la crucificarea lui Iisus
Ernetti a publicat încă din 1965 articole despre cronovizor, dar au fost trecute cu vederea. În data de 2 mai 1972, săptămânalul italian La Domenica del Corriere a publicat o fotografie care îl înfăţişa pe Iisus agonizând pe cruce. În interviu, Ernetti declara că imaginea a fost captată cu cronovizorul. „Când am încercat să prindem imagini din ziua crucificării, am avut o problemă. Răstignirile pe cruce erau în acea vreme zilnice. Nici faptul că Iisus trebuia să aibă pe frunte o coroană de spini nu ne-a fost de ajutor. Deoarece, contrar credinţei populare, şi aceasta era o practică frecventă“, a explicat călugărul. El a povestit cum au fost nevoiţi să se întoarcă înapoi cu câteva zile, în seara Cinei cea de Taină. „Am văzut tot. Agonia din grădina Gheţimani, trădarea lui Iuda, procesul, calvarul. Echipa cronovizorului a filmat tot, dar fără amănunte, important era să păstrăm imagini, nu
scenariul“. Acest articol a stârrnit curiozitate, optimism, chiar exuberanţă, nu atât în faţa unei descoperiri uluitoare, cât mai ales a perspectivelor deschise.
„Am reglat maşina pe discursul lui Mussolini“
„Mai întâi am verificat dacă ceea ce am văzut e autentic. Aşa că am început cu o scenă recentă, pe care o ştiam cu toţii şi despre care aveam o documentaţie bogată. Am reglat maşina pe discursul lui Mussolini. Apoi am ajuns la discursul lui Napoleon la proclamarea Italiei ca republică. Am călătorit şi mai mult în trecut, până în Roma antică, într-o piaţă de legume din timpul Împăratului Traian. Apoi am văzut un discurs al lui Cicero“, i-a mărturisit Ernetti prietenului său, părintele Francois Brune. Călugărul a notat chiar diferenţele de pronunţie din discursul lui Cicero faţă de cele din limba latină predată astăzi în şcoli. Următoarea călătorie a fost în anul 169 î.H. unde a văzut o piesă de teatru de Quintus Ennius. E vorba de o tragedie din care astăzi s-au mai păstrat doar 21 de fragmente. „Ai fi în stare să reproduci ceea ce ai auzit?“, l-a întrebat părintele Brune. „Da, tot ceea ce noi am văzut şi am auzit, text, cor, muzică, pot reuni pentru a obţine piesa de teatru completă?“, a spus Ernetti.
Realitate sau farsă?
Singura imagine ajunsă în presă din întreaga muncă a lui Ernetti a fost chipul lui Iisus. Dar Alfonso De Silva a mărturisit că fotografia poate fi cumpărată dintr-un magazin din localitatea Collevalenza şi reprezintă imaginea lui Iisus sculptată în lemn de către artistul spaniol Cullot Valera. Scriitorul Peter Krassa e de părere că una este imaginea în oglindă a celeilalte. Dar această sculptură fusese realizată după viziunea unei călugăriţe care purta stigmatele crucificării. „Sculptura şi fotografia arată la fel deoarece ambele sunt reprezentări adevărate ale feţei lui Hristos“, au replicat susţinătorii lui Ernetti. Lumea a început să se îndoiască de cronovizor şi de sinceritatea călugărului care nu se zbătea să convingă. Padre Ernetti fusese deja contactat de reprezentanţii Vaticanului care i-au interzis să mai împuie capul credincioşilor cu lucruri diavoleşti. Savanţii care colaboraseră la proiect s-au retras şi ei. În realitate, s-au făcut presiuni serioase asupra călugărului care altfel era extrem de
liniştit şi respectat pentru cercetările sale în domeniul muzicii arhaice. Au fost zvonuri că fabricate au fost nu descoperirile lui, ci acuzaţiile care i s-au adus.
Un secret bine păzit
Pe 8 aprilie 1994, Padre Ernetti a murit în Veneţia, nu înainte de a avea parte pe patul de moarte o ultimă vizită din partea Vaticanului. Cronovizorul fusese deja distrus. „Aparatul poate intra în trecutul oricui. Cu ea, orice secret e spulberat: secrete de stat, industriale, private. Uşa ar putea fi deschisă şi unui dictator. Am sfărşit prin a cădea de acord că trebuie să dezasamblăm această maşină“, ar fi spus Ernetti, în 1993. Alţi
cercetători sunt sceptici în privinţa existenţei acestui dispozitiv. „Nimeni nu l-a văzut, nici măcar prietenii lui, Brune şi Senkowski. Nu a făcut niciodată publice numele colaboratorilor. Cu excepţia lui Wernher von Braun şi Enrico Fermi, care acum sunt morţi“, se plângea Peter Krassa. În „Le nouveau mystere du Vatican“, părintele François Brune spune că, în 1955, călugărul mai lucra şi cu unul dintre discipolii lui Fermi, cu un alt laureat al premiului Nobel din Japonia şi cu un savant portughez, o dovadă că aceste mari personalităţi ale ştiinţei au lucrat cu Ernetti atrase de cercetările fără precedent. Călugărul chiar a inventat ceva, dar Biserica Catolică nu ne spune ce. Dacă a existat vreodată cronovizorul, numai Vaticanul ştie. Cei mai mulţi se îndoiesc că o faţă bisericească, cu preocupări intelectuale remarcabile şi de o moralitate neîndoielnică, ar fi putut juca o farsă de asemena proporţii.
  • 9 filme din trecut
Conform spuselor lui Ernetti, cât timp cronovizorul a fost funcţional, au fost văzute live următoarele scene istorice:
- Discursul lui Mussolini
- Discursul lui Napoleon când a proclamat Republica Italia
- O piaţă de zarzavaturi de pe vremea Împăratului Traian
- Discursul lui Cicero
- Tragedia Thyeste a poetului roman Quintus Ennius în 169 î. H.
- Cina cea de Taină în anul 36 (imagini captate între 12-14 ianuarie 1956)
- Răstignirea şi apariţiile lui Iisus după moarte
- Distrugerea Sodommei şi Gomorei
- Primirea celor 10 porunci de către Moise
  • Crononauţi fără voie
Peste 80% din previziunile ştiinţifice ale lui Jules Verne şi H.G. Wells au fost realizate. Printre cele rămase încă de domeniul literaturii SF este şi maşina timpului. Dacă este posibilă călătoria în timp, principiul ei n-a fost descoperit, iar dacă omul poate face astfel de salturi, e numai un accident. Cercetătorul danez Pox Heglund a adunat 274 de cazuri în care persoane dispărute cu zeci de ani în urmă au apărut în zilele noastre, convinse
că nu au trecut decât câteva ore. În 1992, nişte pescari norvegieni au reuşit să scoată din apă 13 persoane care purtau veste de salvare cu inscripţia „Titanic“. Pentru astfel de întâmplări în care oamenii au fost plimbaţi prin vârtejul timpului, nu există explicaţii oficiale.
  • Paleoacustica
Unii oameni de ştiinţă consideră că sunetele emise în trecut se conservă în mediul înconjurător, explicând astfel de ce Ernetti şi Gemelli au înregistrat pe bandă o voce necunoscută. S-a dat acestei ramuri a ştiinţei şi un nume: paleoacustică. Explicaţia înglobării sunetelor în lucruri materiale s-a construit prin analogie cu procedeul fabricării vaselor de lut. În timpul mişcării spiralate, lutul ar putea reţine vibraţia specifică, întocmai ca un fonograf primitiv. De aici, ideea de a „asculta“ vasele antice. Ideea a fost lansată de Richard G. Woodbridge în 1965, dar nimeni n-a reuşit să prezinte un mesaj audio coerent.
Sursa: desecretizari

TRADATORII DE LA BANCA NATIONALA A ROMANIEI


Revoltator ! Trimiteti mai departe sa stie tot romanul !

Lipseste fotografia lui Mugur ISARESCU, cel care a declarat ca a limitat rezerva de aur a Bancii Nationale din superstitie, avand in vedere cele intamplate inainte de 1945.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFXjN2ajwGjeQ10JZNl15r7yWZnaTNhPoTgci9Dtvs7e_0az1xBWdVVG_UTvqlJw138YpMLTzXdEziMzTMuA9HuZ1uxw3aCo8YDgLc4_EEzBocCV6_LsB0hiE7623b4SMW65aCCcnovgwH/s1600/Native+Gold+-+Romania.jpg
Din 2005, Romania nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zacamintele sunt epuizate. Totusi, opt firme straine au primit licente de exploatare in zonele epuizate, care s-au dovedit a fi foarte bogate: contin aur in valoare de 54 de miliarde de euro. Explicatia: Au avut hartile geologice ale statului roman, ne-a spus dr. ing. Florea Neagu
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZHkhKCyYOu9yJ7wUwGc31u7mbY1pmyLhWq7UfOGUFP65FJGk1NnWn2rEtiYvbqCwDWENBNWAelF7HanmD71p1yiuZlAsTSNWvWvpTJ7T8mzOiLPm5JGAZlRrB5wl5Ld9XsiweZN0OrFtr/s1600/zacaminte-de-aur.jpg
Zacamintele de aur din Romania, majoritatea situate in patrulaterul aurului – adica perimetrul Baia de Cris, Sacaramb, Zlatna si Baia de Aries, din Muntii Apuseni – dar si in Maramures, sunt exploatate, cu eficienta, de foarte mult timp.
Pe timpul lui Ceausescu se scoteau intre 14 si 20 de tone de aur pe an. Dar, dupa 1990, extractia a scazut dramatic,iar in 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus ca sunt epuizate, a afirmat dr. ing. Florea Neagu, fost director al Institutului de Proiectari Miniere, omul care a proiectat si realizat mine de aur in patrulaterul aurului.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnUuFmw89m-EpTu6_7Jsxvhq_pBLjg-Pe8_utHOYM1PTFnJHWVRIqfRVgfrbLm4RJB1F7bnI7fuQyuxjAPkVPcyv2q4xJsLP8rcNzbZQ3wrAKyFYGAO5QA3SxvDvWqkYfg-neNgwuOaoZv/s1600/gold-Banca+Nationala+a+Romaniei.jpg
Un eveniment interesant s-a petrecut in anul 2000, cand Banca Nationala a refuzat sa mai cumpere aur de la minele romanesti pe motiv ca nu poate avea o rezerva mai mare de metal pretios decat 15% din tot ce inseamna rezerva valutara. Cum aceste mine nu aveau voie sa vanda metalul extras decat Bancii Nationale, au dat, cum era de asteptat, faliment. Daca vechile firme romanesti care se ocupau de metalul pretios au disparut, in locul lor au venit, in mod ciudat, opt companii straine care au cerut in concesiune parcele pentru prospectiunea si exploatarea zacamintelor de aur, tocmai de unde acestea se terminasera.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9RfARs2knzsKIF27WR6h25DvLkZ4N6lh19cVaSGGGfOwx5OjwIEIsGO0kEFqJbmz6E8g9iBHz6MmsjSCt6kT5oCCkFcn6or0nTqiRSE6LQGAIct3B9FldEv-MyuDHy3tIbqVTAUNSjoDn/s1600/Rosia_Montana1.jpg
250 de tone, doar la Rosia Montana
Potrivit declaratiilor facute pentru DailyBusiness. ro de reprezentantii firmei Gabriel Resources, la Rosia Montana s-a gasit un zacamant de aur in valoare de 11 miliarde de dolari, adica de aproximativ 250 de tone de metal pretios. De asemenea, firma Carpatian Gold a gasit la mina Barza, in Muntii Zarandului, inchisa pentru ca nu mai era rentabila, un zacamant de aur in valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Stefan Marincea, presedintele Institutului Geologic Roman, a declarat ca in tara noastra mai sunt zacaminte in valoare de cel putin 54 de miliarde de dolari. Interesant este si faptul ca toate firmele straine au mers lapunct ochit – punct lovit, adica au obtinut licente de prospectiuni si exploatare exact pe zonele cele mai bogate … Cum ?…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvCBG7VIuqFVaO_mAl5aJD-xNlNfifMiiy8aOSyGADpc8YAOZc9sdbHwsB_ZKXjaUBcnPwTagmRZoPy4JmXtdhrPjDAQvUkKbXcqHrdx1iSBNIxMBQL9XMr1IuAid7UyFUdglDxVxHQlRb/s1600/Native+Gold+-+Romania1.jpg
Inca este mult aur in subteran
Firmele straine nu au descoperit nimic, datele apartin scolii de geologie din Romania. Am fost directorul Institutului de Proiectari Miniere si am realizat mine de aur in Apuseni. Scoteam siproductii de 40 de kilograme de aur pe tona de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot sa spun ca inca este mult aur in subteran, dar nu stiu de ce nu le exploateaza direct statul. Pe vremea mea, informatiile aveau caracter secret, dar acum le are toata lumea. Firmele straine au gasit metale pretioase in Romania consultand hartile geologice realizate pe vremea lui Ceausescu. Acum, statul, prin reprezentantii sai, a stiut perfect ce da in concesie, ne-a spus dr. ing. Neagu.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhk1x7mcrzp4piXucYCGa5YynmaWHuSG4pyku4ftkQoSOS7aMAp0CBSyYweapaSRBN9NrbWmJvEcdIqgwwXkWzlPMxcI9QYTI0AzoNruBh8Uvtxap-DIefVZtwVcYtvpmMA8TURo8F3584J/s1600/harta_aur.jpg
Prima harta a bogatiilor romanesti dateaza din 1925
In 1925, in Romania s-a realizat o baza solida de date privind toate zacamintele nationale. Scoala romaneasca de prospectiuni geologice a crescut constant.
Zacamintele din tara au fost cercetate permanent de mai multe organisme de specialisti si inregistrate pe profile, adica sectiuni desenate ale ariilor prospectate geologic. In 1968, toate aceste date au fost inregistrate si intr-un calculator adus de la americani si instalat intr-unul din sediile Intreprinderii de Prospectiuni si Foraje Geofizica, in strada Biserica Amzei din Bucuresti. In 1971, cei de la prospectiuni au mai cumparat un calculator, Texas Instruments, pentru stocarea datelor. A fost instalat in altsediu, in strada Coralilor din Capitala, unde se gaseau si profile geologice realizate in toata tara. Pe baza acestor informatii, Ceausescu facuse un plan de extractie pana in anul 2050. Dupa 1990, in imobilul din Coralilor s-au lucrat primele numere ale ziarului Adevarul.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8f0rGLAfibxyAC6AxQ55kBSC6641KqKMluAV2dqgGMZZ-M7lvzEYc0kHgLz4gGng_h4HVP_Wjxi93xAZulDTQ_XgHY77fkmnwfBo3OBiV7LxAxfsCKpm5G7iQh2f4FL6GP-8YJQEht1Tu/s1600/Ovidiu-Tender.jpg
Ulterior, imobilul a fost cumparat de omul de afaceri Ovidiu Tender, care desfasoara activitati in domeniul prospectiunilor geologice etc. In fine, in 1992 a izbucnit un scandal in sediul din Coralilor: disparusera toate profilele geologice. Una dintre persoanele care au lucrat in institut ne-a spus ca pretul vanzarii documentatiei secrete a fost de 10.000 de dolari…
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjUZ58sYT21ZgtKeUNDSJPmGz26nmqDP7iY5fTXtuM_cL82UKPVpRYfDyLL__Hg6gK1r7BmqEnyKayoZUA5e5cofH-kru7LtHSxlE4__l7cGXol3qZltLEMHpW_MzSPntpkRgfSpE9YGPIG/s1600/secret.jpg
Privatizarea rezervelor este tinuta la secret
Am cerut Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM) detalii despre licentele primite de firmele straine pentru exploatarea aurului pe teritoriul Romaniei.
Raspuns:
Informatiile solicitate nu se incadreaza in categoria informatiilor de interes public. (…) Sunt documentatii care fac parte din categoria informatiilor clasificate.
Iata ce scrie in Constitutia Romaniei, art. 136: Bogatiile de interes public ale subsolului, spatiul aerian, apele cu potential energetic valorificabil, de interes national, plajele, marea teritoriala, resursele naturale ale zonei economice si ale platoului continental, precum si alte bunuri stabilite de legea organica fac obiectul exclusiv al proprietatii publice. Iata ce spune Legea 544/2001: Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgUgac6VXKaKeg8Posda8f2UouTt_A9_1IszsIxURfu8WO-styiyUQl47bMgfnRhc8WycLajPV4rs05ZOcFHc_rsmt27lGPsMZquLg3i-tpumfxk6JIXZDibBvinW-Ly8kPRqb1i_Zfetgr/s1600/Datoria-externa.jpg
Datorie externa, 92,1 miliarde
In decembrie 1989, Romania nu mai avea nici o datorie externa. De atunci, lucrurile s-au schimbat. Conform datelor Bancii Nationale, publicate cu patru luni in urma, tara noastra a acumulat, in ultimii 20 de ani, o datorie externa de 92,1 miliarde de euro.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj64OsYk5M5inxbIA6NFu0gVcLlHGzsWsM4gCtQfOApJPIR0CYkvpFAJ591TOl6OQDHctJZy6wZEoKyigFxJh93tzPhuRPHBAm75TwNbH-5fS7MBwxk8N6TVcKNnyG_FU8YVzhCKU9Moh7w/s1600/gold_ro.jpg
Record pentru pretul aurului
Aurul a inregistrat un maxim istoric de 1.505,4 dolari pe uncie (n.r.-unitate de masura egala cu 35 de grame) miercuri, fiind tranzactionat la 1.502,96 dolari, fata de 1.493,9 cu cat fusese vandut marti. Economistii apreciaza ca pretul aurului a crescut cu 5% in aprilie, iar trendul ar putea continua, metalele pretioase fiind considerate un plasament ferit de riscuri.
Dezvaluiri Libertatea
Secretele zacamintelor de aur, vandute pe 10.000 de dolari
22 Aprilie 2011
http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dezvaluiri-libertatea-secretele-zacamintelor-de-aur-vandute-pe-10-000-de-dolari-332016.html
============================
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-HCymh1sfRru57OGVzGrQOhxRQzfAEb1_59vCq5F-p5xD8ofgicL-AEnfmc5QVw19Jv4ZLSo5h22Q8e2qjNxVbJhGuRHiZNEBf1mFCm_yWeY-UlRf7e1zmkq2AFDgUUbz8Qbl5e3tuGPK/s1600/lingouri_ae403fad22.jpg
Profesorul Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucuresti, unul dintre cei mai cunoscuti geologi romani specializati pe zacaminte de aur
======================
Un studiu recent asupra exploatarii zacamintelor de aur din Romania arata ca suntem in elita mondiala a metalelor pretioase. “Ocupam locul cinci in lume la extractie, in decursul istoriei”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu de la Facultatea de Geologie Bucuresti, autorul cercetarii. Cu toate acestea, Romania mai are 6.000 de tone de aur in zacaminte. Cat inseamna asta? Daca ne raportam la cursul BNR de vinerea trecuta, cand un gram de aur a fost 180 de lei, valoarea totala a zacamintelor este de aproximativ 250 de miliarde de euro!Si aceasta in conditiile in care poporul roman se lupta cu saracia si cu nesiguranta locurilor de munca.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhRz95cLTG7Rn76Ft9XQKKGLWYmCsvQUrAkIFKcRFHHEvQPjZEzOoJ_52SUSvck6EinZgDGS5OwciacJlxOzHbIPn8mHj7ce2y43BoAtjof8O74lCp3rluXI1g9pUy2W5_vlda8SeOLN15i/s1600/Native+Gold+-+Romania3.jpg
Mineritul aurului pe teritoriul Romaniei este o traditie multimilenara. Cele mai vechi podoabe de aur gasite la noi au fost descoperite la Moigrad, judetul Salaj si apartin epocii pietrei, adica au o vechime de 6.000 de ani. Inca de atunci, stramosii nostri cunosteau metalurgia aurului.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCd2l7hIAztaFzzmMAJ3eA_NrZtXONWo_csYTmiV1SqJHmFE5O3OEAU2GLn7uS7vMtMmRT4yOQuAr1NSJlgYu8Uu4dkWSCI_fmqKOlF0NgmSw1tnYWQW964MrvWZ1rQS05ILsibG9okzg9/s1600/RTEmagicC_grafic1_jpg.jpg
Suntem pe locul cinci in lume
“Din stravechime pana acum, din Carpatii Romaniei s-au extras 2.070 de tone de aur, lucru care ne plaseaza pe locul cinci in lume, dupa Africa de Sud, Canada, Statele Unite si Australia. Dupa cum se vede in grafice, cea mai mare parte a fost folosita de altcineva decat poporul roman. Vestea buna este insa ca mai avem, in sediment, de trei ori cat s-a exploatat pana acum, adica vreo 6.000 de tone. Ramane de vazut cum vor fi folosite. Deocamdata, pe noi, pe specialisti, nu ne intreaba nimeni nimic”, ne-a spus profesorul dr. Gheorghe Popescu, unul dintre cei mai cunoscuti geologi romani specializati pe zacaminte de aur.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFgvHREswbKavs1Pzgv6DOFI3ND-WOusxZ7aV1W0CuxpLGOrdq2lo6ctTwj_AFC1ByadGTDt5pWIZlBBE6vhpXT2mUEc4k2qTvOV33lIRltV9wwRUPVqR1afvH3OD5oX-NmC9OSRIFyLDE/s1600/RTEmagicC_63_jpg.jpg
Tara noastra primeste prea putin pentru zacamintele pe care le concesioneaza
Conform Legii minelor, modificata in 2009, Romania primeste din partea companiilor care exploateaza bunurile subterane o redeventa de doar 4% din tot ce se extrage. Adica, daca se castiga 100 de milioane de euro din extractia aurului, statul incaseaza 4 milioane, iar restul merge la firma care exploateaza mina.
“Eu cred ca aceste redevente sunt in defavoarea tarii noastre, care primeste prea putin pentru zacamintele pe care le concesioneaza. Sigur ca investitorul trebuie sa castige, dar o afacere trebuie sa fie reciproc avantajoasa, adica trebuie sa castige si Romania, sau Romania in primul rand, pentru ca este proprietarul”,
ne-a spus prof. Gheorghe Popescu.
De mentionat este faptul ca in Africa de Sud redeventa pentru aur este de 20%. 
Avem 6.000 de tone de aur, adica 250 de miliarde de euro!

Minunea de la Vasta


Localizată în aşezarea Vasta din Grecia, biserica Sfânta Teodora este una dintre cele mai minunate și mai vestite bisericuţe din lume, fiind unică prin faptul că din zidurile ei au crescut în mod miraculos mai mulți copaci uriași, fără însă a o deteriora câtuși de puțin.
Sfânta Teodora, în memoria căreia a fost construită această biserică, a trăit în secolul al XI-lea, în perioada bizantină. Atunci când regiunea în care locuia a fost asaltată de bandiţi, Sfânta Teodora dorind să-şi apere satul, s-a deghizat în soldat şi a intrat în rândurile luptătorilor. Sfânta nu a supravieţuit luptei, dar se spune că, înainte de a-și da ultima suflare, ea ar fi şoptit cuvintele: „Fie ca trupul meu să devină biserică, sângele meu să devină râu, iar părul meu să devină pădure de copaci.” 
Locuitorii din Vasta, mişcaţi de eroismul sfintei şi îndureraţi pentru pierderea ei, au construit o biserică din piatră, chiar pe locul bătăliei în care sfânta Teodora și-a pierdut viața. 
Legendele locului spun că un râu din zona respectivă și-a modificat cursul pentru a curge chiar pe sub temelia lăcașului construit în memoria sfintei. Mai apoi, din acoperişul bisericii au început să crească copaci ale căror rădăcini nu se văd nici în interiorul bisericii, nici sub tavan şi nici pe pereții exteriori ai clădirii. Copacii au deja sute de ani, dar rădăcinile lor nu sunt nici acum vizibile. În total, pe acoperișul bisericuței au crescut 17 copaci uriaşi. Cea mai mare parte dintre ei sunt înalţi de peste 30 de metri, unii având o grosime de peste un metru, mulţi având o greutate de peste o tonă. 
 
Cu toate că acoperişul bisericuţei are doar câțiva centimetri și nicio întăritură specială, aceasta rezistă ca prin minune. Oamenii de ştiinţă care au cercetat cazul mărturisesc că le este imposibil să explice cum anume cresc acești copaci pe un acoperiş atât de subţire fără ca biserica să se prăbuşească. 
Sfânta Teodora din Vasta a ajuns, în scurt timp, foarte cunoscută și iubită de creştinii din zonă. Minunile nu au întârziat să apară, mulţi găsindu-şi alinare la mormântul ei. Biserica Ortodoxă a Greciei a canonizat-o, iar pelerinajele la Vasta sunt din ce în ce mai multe. 

Oamenii de ştiinţă despre minunea din Vasta
În anul 2003, la cel de-al patrulea Simpozion de Archaeometrie din Grecia a fost prezentat un raport geofizic asupra bisericuţei din Vasta. Cercetători de la Universitatea din Patras au venit special în Grecia pentru studia minunea. Bisericuţa se află în grija Arhiepiscopiei locului, dar şi sub ocrotirea Ministerului Culturii, fiind considerat un monument bizantin de valoare naţională.Minunea de la bisericuța din Vasta se vede cu ochiul liber: rădăcinile celor 17 copaci imenşi nu se văd pe nici o parte a ei. Acoperişul are o grosime de doar câţiva centimetri, pereţii sunt şi ei din piatră, fără crăpături sau găuri. Rădăcinile nu se văd nici în interior, nici înafară. Datorită acestora, micuţa clădire se afla sub o imensă presiune. În timp biserica a avut nevoie de unele restaurări minore, care au fost necesare mai ales din cauza curiozităţii unora care au încercat să înţeleagă misterul. 
 
A fost realizat și un test cu ultrasunete. Pereții au fost analizaţi bucăţică cu bucăţică. Astfel s-a putut vedea cum rădăcinile copacilor „se scurg” parcă prin micile spaţii rămase libere între pietrele zidurilor, până în pământ. Mica biserică a devenit un „corp viu”.       
Arheologii mărturisesc că aceasta este o minune unică în lume, la care nu s-a găsit încă o explicație științifică: cum anume rădăcinile copacilor au urmat exact spațiile libere dintre pietre pentru a crește prin pereți, fără a-i deteriora în niciun fel, și cum anume bisericuţa şi acoperişul ei au rămas intacte.

Afirmațiile unor specialiști

Loukas Constantin, geolog
: „Nu există o explicaţie din partea geologiei. Este vorba de o minune continuă.” (1987).
Gheorghe Raptis, silvicultor„Întregul fenomen depăşeşte orice explicaţie logică, firească şi ştiinţifică a omului.” (1992). 
Elefterie Beligiannis, inginer„De vreme ce vânturile care suflă pe acolo au puterea să dezrădăcineze arbori, se poate înţelege clar cu ce mare putere apasă cei 17 copaci asupra acoperişului.” (1986). 
Elena Stavrogiannis, arhitect„Fenomen inexplicabil ştiinţific. Greutatea copacilor și puterea vânturilor ar fi trebuit ca, datorită poziţiei bisericuţei, precum și a construcţiei șubrede, ţinând seama şi de vechimea ei, să o dărâme demult. Însă ea a rămas în picioare de atâtea secole, fără stricăciuni serioase” (1993). 

Anastasie Tinka, teolog, arheolog, istoric
:„Întreaga creştere,existenţa şi viaţa  copacilor de pe acoperişul bisericuţei Sfintei Teodora uimeşte, depăşeşte orice raţiune şi explicație. Aceasta arată o însuşire rară: intervenţia lui Dumnezeu pentru făptura Lui prin săvârşirea minunii.” Makrigiannis, geolog„Şaptesprezece uriaşi sprijiniţi pe nimic. Toţi aceşti arbori imenşi sunt înrădăcinaţi pe nimic sau, mai bine-zis pe acoperişul gros de câţiva centimetri! Cea mai mare surpriză ne aşteaptă însă înăuntru. Nicio rădăcină, cât de mică, nu iese dintre zidurile vechi ale bisericii. Nicio crăpătură care să fie cauzată de ei! Atunci când vântul bate printr-un copac uriaş al bisericuţei, rădăcinile lui formează nişte pârghii atât de puternice, încât micul aşezământ ar trebui să se dărâme imediat. Ca geolog sunt în măsură să ştiu foarte bine că zidurile s-ar fi crăpat şi s-ar fi spart chiar și numai din cauza unui singur copac, cu atât mai mult că sunt 17.” (1993).
 
Sursa: www.yogaesoteric.net