vineri, 31 mai 2013

Mesaj Sfatuitoarea - Dezvoltati si va folositi cat mai mult noile aptitudini


Dragii mei,
Dupa deschiderea portalului, pentru nici unul din noi nu mai exista doar EU. Pentru absolut toti cei care patrundeti intelesul acestor cuvinte, de acum incolo trebuie sa existe doar Ei, Oamenii, cati mai multi dintre cei care sunt in jurul nostru, fie buni sau rai, caci este de datoria noastra sa le transmitem cat de multa iubire putem, pentru a-i inveli in iubirea noastra si astfel, sa ii impiedicam cat putem noi, sa mai cada sub tutela raului. 
Nu uitati, ca ceea ce voi transmiteti, aia atrageti  catre voi.
Folositi-va cat mai mult noile capacitati care incep sa "rasara" in mintea si spiritul vostru si ganditi-va ca asemeni unui sportiv care isi antreneaza muschii la sala, tot asa trebuie si voi sa va antrenati aceste noi capacitati, caci ele vor fi cele care va vor asigura supravietuirea in timpul si in urma evenimentelor care vor veni. 

Ne apropiem cu pasi mari si siguri spre colapsul sistemului financiar. Ca sa treceti fara mari eforturi prin asta, este nevoie sa va ascultati ghizii spirituali si sa faceti ceea ce ei va transmit, caci asta este singura metoda de supravietuire. Daca ei va spun sa va scoateti banii din banca, cati sunt ei si sa ii tineti "la saltea" sau sa ii purtati la voi, atunci asa sa faceti. Daca ei va spun sa va faceti ceva provizii de hrana si apa, atunci asa sa faceti. Daca ei va spun sa va asigurati un loc ferit in care sa va duceti impreuna cu cei dragi, atunci asa sa faceti.. Daca ei va spun sa  stati linistiti si sa nu faceti nimic din toate astea, atunci asa sa faceti. Daca ei va spun sa iesiti in frunte si sa purtati stindardul innoirilor, atunci asa sa faceti. Nu va mirati si incercati sa urmati instructiunile primite cat mai meticulos posibil. Stiu ei de ce va ghideaza asa!

De aceea este foarte important sa va dezvoltati cat mai mult noile aptitudini si incercati sa nu vorbiti cu cei netreziti despre aceste lucruri, caci vor reactiona doar in doua feluri: ori vor rade de voi, ori nu va vor lua in seama. Lasati liberul arbitru al fiecaruia sa isi faca treaba si respectati alegerile fiecarui individ. Nu-i judecati si transmiteti-le iubirea voastra , caci aceasta este cea mai buna arma si cea mai trainica platosa impotriva raului. 
Semnele sunt din ce in ce mai multe si mai acute ca se va intampla in curand colapsul sistemului economic, iar de aici vor deriva toate ca intr-un montagne russe. 
Pe masura ce evenimentele se vor apropia de noi, va voi tine la curent, in masura in care si eu voi primi informatiile.

Dumnezeu sa ne binecuvanteze si Ingerii Lui sa ne calauzeasca pe drumul nostru!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

Extratereştrii sunt deja printre noi – a fost recunoscut oficial!

În cadrul evenimentului public „Zilele Dezvăluirii”, desfăşurat în perioada 29 aprilie – 3 mai 2013, fostul ministru al apărării din Canada mărturiseşte că există cel puţin doi extratereştri care lucrează în prezent cu guvernul american în cadrul unui proiect ce vizează transferul către SUA a unor tehnologii extraterestre.
 
 
Paul Hellyer, fost ministru al Apărării în Canada, face dezvăluiri directe şi tranşante, în cadrul unei audiţii oficiale: există mai multe specii de extratereştri care au vizitat şi continuă să viziteze Pământul, fiecare cu interesele sale. Printre aceste specii el îi aminteşte pe cei din Zeta Reticuli, cei din Orion, apoi pe cei din Pleiade şi cei din Andromeda. Această audiţie oficială este unică, fiind una dintre cele mai clare confirmări ale realităţii extratereştrilor.
Alte subiecte aduse în discuţie în cadrul acestei audiţii oficiale care a durat 25 de minute: complexul militar-industrial, împreună cu grupul Bilderberg, Comisia Trilaterală şi Consiliul pentru Relaţii Externe, formează aşa-numita Cabala. Hellyer aminteşte şi de aşa-zisele guverne din umbră, de elita conducătoare, de Rockefeller şi de clanul Bush.
El afirmă că există doi extratereştri de tipul „albi şi înalţi” care trăiesc în prezent într-o bază secretă care aparţine Forţelor Aeriene ale SUA. Informaţiile i-au fost furnizate de Charles Hall, care i-a povestit cum a ajuns să îi întâlnească, să stabilească o relaţie de încredere cu cei doi extratereştri care se aflau la baza din Nevada, şi care în prezent lucrează împreună cu oficiali americani în cadrul unui program secret prin care SUA are acces la tehnologie extraterestră.
 
Paul Hellyer recunoaşte public în cadrul acestei audiţii oficiale că scopul lui este acela de a se începe imediat dezvăluirea completă a adevărului despre existenţa extratereştrilor. „Aşa cum copiii reuşesc să supravieţuiască adevărului că Moş Crăciun nu există, la fel cetăţenii plătitori de taxe sunt capabili să accepte realitatea extinsă a existenţei extratereştrilor pe planeta noastră”, completează el ca argument în favoarea dezvăluirii imediate a adevărului. „Faptul că există civilizaţii extraterestre mult mai avansate decât noi poate fi umilitor pentru unii dintre noi, dar acesta este un pas necesar pentru supravieţuirea umanităţii”.
Pentru salvarea planetei este necesar ca umanitatea să renunţe la industria petrolieră şi să înceapă folosirea energiei curate, regenerabile şi gratuite. Deşi acest deziderat este capital, actualii conducători nu doresc să schimbe nimic, fiind perfect mulţumiţi cu actualul sistem financiar global care este de o infantilitate copilărească şi care nu serveşte adevăratei evoluţii a umanităţii.
 
Congresul SUA este parţial responsabil pentru această situaţie dezastruoasă în care ne aflăm. Tehnologia pentru energia gratuită EXISTĂ deja, dar este ţinută secretă de către Cabala”, adăugă Hellyer.
Rockefeller recunoaşte că scopul acestei «elite» conducătoare este de a instaura un Guvern Mondial compus din membrii Cabalei, care nu este ales de nimeni, şi care nu dă socoteală nimănui”, completează Hellyer. Este exact ceea ce se ascunde în spatele denumirii de Noua Ordine Mondială. „Conform domnului Rockefeller, acest plan se află deja în fazele sale avansate”.
Paul Hellyer aminteşte că au existat de-a lungul recentei istorii numeroase ocazii de a face mult bine pentru evoluţia umanităţii, dar de fiecare dată aceste ocazii au fost irosite fiind „deturnate” de interesele Cabalei.
În timp ce membrii comisiei care prezidau evenimentul public se mulţumeau, la început să zâmbească batjocoritor, pentru ca mai apoi să se încrunte şi să devină neliniştiţi, au existat câteva persoane în sală care au avut curajul să-l aplaude de fiecare dată când Hellyer declara public adevărul.
 
Audiţia publică a avut loc la data de 3 mai 2013, în cadrul zilelor Publice pentru Dezvăluiri „UFO Citizen Hearings on Disclosures” care s-au desfăşurat în perioada 29 aprilie – 3 mai 2013.
 
Filmul audiţiei oficiale:
PrecizareO clarificare în acest articol în care apare o referire la „cabale” secrete, pentru a nu crea confuzie. Este vorba de o traducere care lăsa de dorit a cuvântului „cabal” care în romană a ajuns „cabala” şi se poate asocia în mod total eronat cu „Cabala” sau „Kabbalah”, care se referă la înţelepciunea Cabala, esenţa spiritualităţii.

Mesaj Cobra dupa deschiderea Portalului.

Raportul deschiderii Portalului

Am deschis portalul! Pentru prima dată în istoria omenirii, energia harului divin a intrat în suprafața planetei direct de la Galactic Soare Central. 
Acest lucru are consecințe drastice și de lungă durată pe grila eterică și astrală în jurul planetei noastre.Toate matricele eterice și astrale, toate fortele-Archoni și reptilieni și tehnologiile lor au fost stoarse într-un strat foarte subțire, care se extinde în jur de 100 de picioare (30 metri) în sus și în jos de la profilul suprafaței planetei. Toate zonele de mai sus și de mai jos de profilul de suprafață au fost complet eliminate și eliberate. Aceasta este o victorie mare a Luminii și una dintre principalele demersurile necesare înainte de victoria finală și evenimente.

S-ar putea să  simțiți că există mai puține atacuri și influență mai puțină din partea entităților non-fizice negative.

Activarea vortexului ALMA a asigurat că omenirea va începe în cele din urmă să se conecteze cu sufletul.


 Conferința Mișcării de Rezistență

Conferinta noastra a fost un progres imens. Locatia noastra a fost punctulul de ancorare principal pentru vortexul care a activat Portalul. Aceasta este una dintre principalele descoperiri de energie necesare înainte ca evenimentul să se poate întâmpla.

Accentul conferinței noastre a fost de a crea grupuri de lucru, care vor sprijini populația de suprafață în timpul perioadei de tranziție câteva săptămâni în jurul orei evenimentului. Aceste grupuri de lucru vor dezvolta instrumente practice care pot fi utilizate de întreaga populație la momentul producerii evenimentului pentru a calma masele și ghida umanitatea prin tranziție.
  Deși autoritatea civilă și Mișcarea de Rezistență va oferi propria lor infrastructură în momentul evenimentului, este foarte important de a avea infrastructura la nivel local. Infrastructura noastră alternativă va umple golurile și se va  asigura că tranziția va fi mai lină și mai armonioasă.

Au fost create șase grupuri de lucru: grupul lider planetar, grupul vindecatori, grup mass-media, noul grup de renaștere, noi tehnologii de grup și de grup financiar. Toate aceste grupuri vor dezvolta instrumente practice care pot ajuta la facilitarea tranziției în domeniul lor specific.

Am creat un site special care va conține instrucțiuni detaliate pentru populația generală in timpul evenimentului:


Fiecare dintre grupurile noastre de lucru va încărca conținutul lor specific pe site. Acesta va fi actualizat și dezvoltat în următoarele câteva săptămâni, și atunci când este destul de complet, va fi destul timp pentru a se facecunoscut populației trezite.

Victoria de Lumina este aproape!


Studiu: s-a descoperit o nouă substanţă pe care o ingerăm din sticlele de plastic

Noi dovezi descoperite de cercetători arată că a apărut un nou produs chimic ce este utilizat pe scară largă în ambalajele din plastic şi cutiile de băuturi şi care poate fi dăunător sănătăţii.
Cercetarea arată că bisfenolul A (BPA) poate afecta modul în care funcţionează genele din creierul şobolanilor. Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă afirmă că această descoperire nu este relevantă în cazul oamenilor.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că hrănirea femelelor de şobolan gestante cu BPA era asociată cu modificări de lungă durată asupra structurii epigenetice a genelor din ţesutul cerebral al urmaşilor lor, provocând schimbări ale anumitor aspecte ale comportamentelor tipice sexului respectiv, cum ar fi mirosirea, urmărirea şi agresivitatea.
Alte studii mai vechi efectuate pe animalele de laborator au arătat că există o posibilă legătură între BPA şi efecte nocive asupra sănătăţii, însă acele cercetări au fost criticate de experţi pentru că foloseau doze foarte mari de BPA, mult mai mari decât cele la care sunt expuşi oamenii. De asemenea, studiile erau criticate pentru că şobolanilor le fusese injectat BPA-ul, în loc să le fie administrat prin dietă, aşa cum intră această substanţă în corpul uman.
Însă noul studiu realizat de Frances Champagne de la Universitatea Columbia din New York s-a bazat pe doze „relevante” de BPA, ce au fost administrate şoarecilor în cadrul dietei.
Cercetătorii au concluzionat: Acest studiu oferă dovezi că expunerea mamelor la doze mici de BPA duce la dereglări de lungă durată a căilor epigenetice din creierul puilor. Şi foarte important este faptul că rezultatele studiului nostru atestă că aceste schimbări induse de BPA au loc într-o regiune anume a creierului, în funcţie de sex, depinzând de doza de BPA.
Profesorul Richard Sharpe de la Centrul de Cercetare Medicală a Sănătătţii (Medical Research Council’s Centre for Reproductive Health) din Edinburgh afirmă că, în ciuda faptului că studiul cercetătoarei americane este realizat corect, este dificil ca rezultatele sale să fie extrapolate în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor.
„Deşi rezultatele studiului arată că există o posibilitate ca BPA-ul să provoace efecte comparabile în rândul oamenilor, mai mulţi factori sugerează că acest lucru este improbabil. În primul rând, chiar şi cea mai mică doză folosită în acest studiu este de 10-20 de ori mai mare decât doza la care sunt expuşi, în mod normal, oamenii”, a spus Richard Sharpe.
O altă problemă este faptul că între animalele din studiu se înregistra o variaţie semnificativă a rezultatelor, ceea ce face greu de crezut că rezultatele pot fi reproduse. De asemenea, studiul sugerează că BPA-ul acţionează prin dereglarea hormonului feminin estrogen, iar nivelul de estrogen este mult mai mare la femeile însărcinate decât la femelele de şobolan gestante.
„Dacă efectele descrise în acest studiu apar printr-un mecanism al estrogenului, atunci este improbabil să fie relevante în cazul oamenilor, deoarece nivelul estrogenului la femeile însărcinate este mult mai mare decât la şobolani, astfel că orice efect al bisfenolului A asupra estrogenului ar fi prea slab pentru a produce un efect”, a spus Frances Champagne.
Bisfenolul A se găseşte în cantităţi reduse în majoritatea oamenilor, însă nivelul expunerii este considerat de majoritatea experţilor a fi prea mic pentru a produce efecte biologice. Cu toate acestea, sunt unii cercetători din SUA care contestă această afirmaţie.
 Traducere şi editare: Ecaterina Pop

Un asteroid va trece astăzi pe lângă Terra

Corpul ceresc cu diametrul de 2,7 kilometri, denumit 1998 QE2, se va apropia de Terra, astăzi, în ceea ce va fi cea mai apropiată trecere a sa de Pământ pentru cel puţin două secole, a anunţat NASA.
Asteroidul se va apropia de Terra fără a genera riscul unei coliziuni, întrucât va trece la 5,8 milioane de kilometri de planeta noastră, o distanţă de 15 ori mai mare decât cea dintre Terra şi Lună. Deşi acest asteroid nu prezintă niciun interes pentru oamenii de ştiinţă care se concentrează asupra corpurilor cereşti potenţial ameninţătoare pentru Terra, va fi monitorizat de astronomi, care încearcă să descopere secretele acestor... vizitatori din spaţiu.

Astronomii sunt în mod special interesaţi de caracteristicile suprafeţei sale. Mai multe fotografii vor fi făcute cu telescopul Goldstone din oraşul californian Pasadena, care vor permite vizualizarea succesivă a unor zone cu diametre de 3,75 metri, de la o distanţă de aproape şase milioane de kilometri. 1998 QE2 a fost descoperit pe 19 august 1998, de astronomii din programul de cercetare a asteroizilor apropiaţi de Terra iniţiat de Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din apropiere de Socorro, în New Mexico.

Monitorizarea asteroizilor reprezintă o prioritate pentru NASA. Agenţia spaţială americană a găsit şi repertorizat deja peste 98% dintre asteroizii cei mai mari, cu diametre de peste un kilometru, din proximitatea Terrei.
Astronomii au detectat şi catalogat 9.500 corpuri cereşti de toate mărimile care trec aproape de Terra, acest număr reprezentând probabil o zecime din numărul lor total. Pe 15 februarie, un asteroid cu diametrul de 45 de metri a trecut pe lângă Terra, fără a provoca distrugeri, trecând la o distanţă de 27.000 de kilometri, o distanţă mai mică decât orbita anumitor sateliţi umani. În aceeaşi zi, un meteorit s-a dezintegrat în atmosfera terestră, deasupra Rusiei, rănind aproximativ o mie de persoane.

Sursa: www.evz.ro/

Ruşii vorbesc de Al Treilea Război Mondial

Rusia face paşi îndrăzneţi pe tabla de şah a Orientului Mijlociu, însă jocul a început să capete o turnură prea periculoasă. Manevrele de răspuns ale altor jucători ar putea muta întreaga partidă pe o altă tablă, una globală, atenţionează cotidianului rus Utro.
Potrivit recentei declaraţii a lui Bashar al-Assad, în Siria a ajuns primul lot de rachete ruseşti S-300, urmând ca restul să fie aduse în viitorul apropiat. Acestea sunt unele dintre cele mai puternice sisteme moderne de apărare antirachetă, capabile să pună cruce pe ideea înfiinţării unui "spaţiu interzis zborurilor" deasupra Siriei, precum s-a întâmplat odată deasupra Libiei. De altfel, tocmai soarta tristă a Libiei a determinat Moscova la paşi hotărâţi în "partida siriană". În orice caz, ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov, a comentat în această cheie noua mutare: rachetele vor contracara amestecul direct al unor forţe externe în conflictul din Siria, scrie Agerpres.
Cu toate acestea, livrările de S-300 către Damasc nu pot fi considerate o acţiune iniţiată de Moscova. Mai degrabă, aceasta este o reacţie la paşii anteriori ai jucătorilor occidentali, mai exact la decizia Uniunii Europene de a ridica embargoul la livrările de arme către opoziţia siriană. De altfel, replica Rusiei s-a dovedit mult mai convingătoare decât decizia europeană care a provocat-o, în spiritul tradiţional al UE - "nici da, nici ba". În mod clar, Rusia a preluat iniţiativa în OM, în orice caz pentru o perioadă, consideră Utro.

Însă rachetele pentru Siria nu sunt totul: în acelaşi timp Rusia a inaugurat în mod festiv în Iordania vecină o întreprindere comună pentru producţia de... lansatoare de grenade antitanc RPG-32. Astfel, Moscova sporeşte capacitatea de apărare a unui alt aliat al său în regiune, îmbunătăţind totodată parametrii exportului său militar, care în ultimele cinci luni s-a ridicat la 6,5 miliarde de dolari. Urmează Irakul: a început realizarea contractelor militare, în sumă totală de 4,2 miliarde de dolari. 

Cumpărătorii fac deja coadă. Potrivit directorului Rostehnologhii, Serghei Cemezov, prezent la deschiderea producţiei în Iordania, chiar acolo el a fost abordat de noile autorităţi ale Libiei, care au solicitat livrări de arme. O asemenea agitaţie este avantajoasă din punct de vedere economic, însă nu poate să nu îngrijoreze din punct de vedere politic. OM şi Africa de Nord se înarmează, iar întrebarea este "împotriva cui?".

Problema este că oponenţii Rusiei nu intenţionează să stea cu mâinile în sân şi să asiste la consolidarea poziţiilor ruse într-o regiune consideră demult "centrul lumii". Este puţin probabil ca Occidentul să se împace cu imposibilitatea de a-l ataca pe Assad din aer, iar Israelul - cu apariţia de rachete ruseşti la graniţele sale. 

Potrivit Utro, nu este exclus ca în viitorul apropiat Israelul să iniţieze atacuri asupra teritoriului sirian. În acest demers, Israelul se va folosi de sprijinul SUA şi parţial al Europei. La rândul său, Washingtonul a catalogat deja livrările de rachete pentru regimul Assad o "eroare a Rusiei". Nu este exclus nici ca Turcia vecină să se implice în conflict, desigur, de partea Israelului. Da, Turcia şi Israelul au propriile reglări de conturi, însă în acest caz Ankara va prefera în mod sigur să-şi regleze conturile cu Damascul.

Dar la ce sprijin poate spera Siria în condiţiile evoluţiei unui scenariu militar? Rachetele au ajuns deja în posesia Damascului, astfel că un atac asupra lor nu va însemna în mod automat declararea de război Rusiei de către Israel. Desigur, Moscova îşi va exprima protestul vehement faţă de Tel Aviv, însă ea nu mai are loc pentru noi mutări eficiente sau măcar de efect pe tabla de şah a OM. 

Chiar şi o nouă tentativă de a trimite nave militare către coastele Siriei nu va rezolva în această situaţie problemele, ci doar va acutiza situaţia, atenţionează Utro. În primul rând, o astfel de mutare a mai fost făcută şi înainte, astfel că oponenţii sunt pregătiţi pentru ea. În al doilea rând, tocmai de data aceasta ea va fi considerată un amestec inadmisibil al unei forţe terţe în conflicte regionale, cu toate consecinţele de rigoare, mergând până la confruntări între flotele militare ale Rusiei, Israelului, Europei şi chiar a SUA în Marea Mediterană. Este puţin probabil ca Moscova să fie pregătită pentru o asemenea confruntare şi să o dorească. Totuşi, ea nu poate face nimic altceva.

Desigur, în apărarea Siriei va sări Hezbollah. De fapt, ea a făcut deja acest lucru: combatanţi de-ai ei s-au "infiltrat în Siria", acuză opoziţia siriană gruparea armată libiană. La rândul său, ministrul de externe al Franţei, Laurent Fabius, a declarat recent că de partea lui Assad luptă 4.000 de combatanţi "Hezbollah". Desigur, aceşti combatanţi sunt o bună întărire în luptele cu opoziţia siriană, însă este puţin probabil ca împotriva aviaţiei israeliene şi a flotei americane ei să poată face ceva.

În general, poziţiile adversarilor regimului Assad pe scena internaţională rămân mult mai puternice decât cele ale adepţilor lui. Acest lucru este demonstrat şi de faptul că, la 29 mai, Consiliul ONU pentru drepturile omului a adoptat o rezoluţie ai cărei autori sunt aşa-zişii "prieteni ai Siriei" precum Qatar, Turcia şi SUA. Rezoluţia acuză Damascul tocmai de atragerea de partea sa a combatanţilor "Hezbollah", în timp ce despre acţiunile opoziţiei siriene, care încalcă drepturile omului, nu se spune niciun cuvânt, subliniază cotidianul rus.

Damascul mai are un aliat fidel: Iranul. Acesta are o armată puternică şi destul de modernă, bucurându-se de asemenea de destulă influenţă în regiune. Potrivit lui Laurent Fabius, iranienii asigură demult din punct de vedere tehnic armata lui Assad. Însă, dacă Teheranul va întreprinde paşi mai hotărâţi, urmările ar putea fi pur şi simplu imprevizibile, pentru că la acţiunile Iranului vor replica neapărat nu doar Israelul, ci şi SUA.

În acest caz, eforturile comune ale Moscovei şi Washingtonului în vederea convocării unei conferinţe internaţionale cu privire la Siria vor fi date uitării: va fi necesar să se stingă de urgenţă incendiul unei crize militar-politice de anvergură mondială, iar Rusia şi SUA au toate şansele să se pomenească de părţi diferite ale baricadei, conchide Utro


SURSA: Agerpres

Condimentul care protejează creierul şi previne Alzheimerul


Alzheimerul este cea mai frecventă formă de demenţă şi chiar dacă cercetătorii sunt aproape de descoperirea unui leac, tot prevenţia este cea mai bună armă. Nimic mai simplu, tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi în cafeaua de dimineaţă un praf de scorţişoară.
Potrivit unui studiu publicat recent în Journal of Alzheimer’s Disease, 2 compuşi din scorţişoară care dau acestui condiment un gust dulce caracteristic ar putea oferi creierului o anumită protecţie împotriva maladiei Alzheimer.
Cercetătorii de la Universitatea California din Santa Barbara au descoperit că doi compuşi din scorţişoară, aldehidă cinamică şi epicatechin, pot să oprească procesul de formare a plăcilor de proteină TAU – care declanşează această maladie neurodegenerativă – la nivelul creierului.
Proteinele TAU formează acumulări şi depozite odată cu înaintarea în vârstă, iar pacienţii cu Alzheimer prezintă mai multe astfel de depozite în comparaţie cu persoanele sănătoase. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în teste de laborator, că aldehida cinamică previne aceste acumulări de proteine, prin protejarea contra stresului oxidativ.
“Luaţi ca exemplu arsurile solare, o formă a stresului oxidativ”, a declarat coordonatorul studiului Roshni Graves. “Dacă porţi o pălărie, poţi să îţi protejezi faţa şi capul de oxidare. Într-un anumit sens, adelhida cinamică este un fel de pălărie”, a mai spus Roshni Graves.
Totuşi, savanţii americani consideră că mai au “mult drum de parcurs înainte de a şti cu certitudine că această metodă va funcţiona şi pe oameni”. De aceea, oamenii nu ar trebui să încerce să consume cantităţi mari de scorţişoară, dincolo de cantităţile obişnuite din alimente, încercând să evite maladia Alzheimer.
Scorţişoara ar putea avea şi alte efecte benefice, nu doar asupra sănătăţii creierului – alte studii au indicat faptul că această substanţă poate să scadă glicemia persoanelor cu diabet de tipul 2, atunci când este administrată ca supliment pe lângă tratamentul standard, afirmă cercetătorii de la Mayo Clinic.