sâmbătă, 8 octombrie 2011

Un oficial al FMI prezice o prăbuşirea zonei euro peste două săptămâni şi o criză mai mare decât cea din 2008 (VIDEO)

În direct, la BBC, Robert Shapiro, un consilier al FMI, care, în trecut a fost consilier al preşedinţilor democraţi Bill Clinton şi Barack Obama, prezice prăbuşirea marilor bănci europene, respectiv a zonei euro, în două săptămâni şi declanşarea unei crize economice globale care o va depăşi pe cea din 2008.
Singura soluţie ar fi, evident, capitalizarea masivă a băncilor, adică, pomparea de sute de miliarde de euro de către toate guvernele europene. Cum bani nu sunt, ar trebui tipăriţi (o măsură în acest sens a fost adoptată de Marea Britanie, care a tipărit 75 de miliarde de lire sterline), ceea ce ar declanşa o inflaţie galopantă. Sau, va trebui pus la bătaie aurul din rezervele de stat, ceea ce ar expune toată Uniunea la atacuri speculative.
Chiar dacă una dintre aceste două soluţii ar fi preferabilă falimentului marilor bănci, este imposibil de adoptat în actualul sistem politic european, fiindcă ar presupune un consens imediat la nivel guvernamental şi parlamentar în toate cele 27 de state europene sau măcar în cele 17 care au adoptat euro ca monedă unică. Or se vede limpede, din modul în care decurge adoptarea pachetului financiar suplimentar propus de Germania şi Franţa, pentru salvarea Greciei, că un consens rapid este imposibil şi chiar şi unul negociat luni la rândul este improbabil.
Francheţea lui Shapiro ridică mari semne de întrebare în privinţa intenţiilor FMI, organism multinaţional care are de recuperat numeroase şi masive împrumuturi de la state europene. Or, dacă Uniunea se prăbuşeşte într-un marasm economic, şansele de respectare a angajamentelor de plată ale statelor membre devin nule.
Cu certitudine, un mesaj public ca cel lansat de consilierul FMI nu va avea darul de a calma pieţele financiare; dimpotrivă, va alimenta atacurile speculative, făcând şi mai dificilă misiunea liderilor europeni. Şi atunci?
Este adevărat, avertismente de acest gen au fost lansate de însăşi şefa FMI, franţuzoaica Christine Lagarde, care a declarat că bugetul de 400 de miliarde de dolari de care dispune organizaţia poate părea confortabil, dar nu este suficient pentru a combate deficitul financiar al statelor cu economii fragile. Totuşi, Lagarde nu a dat termene atât de apropiate pentru o criză a sistemului bancar european. Pe de altă parte, ratingurile Franţei şi Germaniei (ale căror bănci spune Shapiro că vor colapsa) sunt menţinute la cote maxime, doar Italia şi Spania fiind văzute ca instabile şi vulnerabile de agenţiile de profil.

 

16 lucruri tulburătoare pe care nu le ştiai despre China. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar prăbuşi?

Cea mai semnificativă evoluţie din ultimele două decenii este explozia Chinei. Am ajuns la un punct în care fiecare mişcare a Chinei poate să facă sau să desfacă pieţele globale, în multe sectoare cu un impact mai mare decât al SUA. În curând China poate ajunge cea mai mare economie a lumii, dacă nu se prăbuşeşte.
Iată câteva lucruri impresionante şi înspăimântătoare despre Regatul de Mijloc.

1. La începutul lui 2008, creditele administraţiilor locale din China au explodat de la 235 mil. dolari la 1,6 trilioane de dolari.
2. Din 2003 şi până acum preţul locuinţelor din Hong Kong s-au triplat.
3. Dacă şi-ar cheltui tot venitul pe un an, locuitorul mediu din Beijing şi-ar putea cumpăra 0,5 mp dintr-un apartament.
4. Guvernul chinez a redus cu forţa terenurile a circa 140 de milioane de fermieri în ultimele două decenii.
5. Un număr de 16.810 mineri chinezi au murit în accidente în ultimii cinci ani.
6. China consumă 53% din cimentul lumii... 48% din minereul de fier de pe glob... 47% din cărbunele lumii ... şi marea parte din principalele mărfuri.
7. Până în 2025, China va construi destui zgârie-nori încât să umple zece oraşe de mărimea New York-ului.

8. După unele statistici, China are 64 de milioane de locuinţe vacante, inclusiv oraşe întregi nelocuite.

9. Datoria creată de cardurile de credit chinezeşti se aşteaptă să explodeze cu 600% în cinci ani. Numai anul acesta datoria totală a crescut fulgerător de la 63 mld. dolari până la 93 mld. dolari.

10. Aproape 500 de milioane de chinezi trăiesc cu mai puţin de 2 dolari pe zi

11. China înregistrează, în medie, 493 de proteste în masă ZILNIC. Numai anul trecut au fost 180.000 de proteste, greve şi alte mişcări de masă, potrivit The Telegraph.

12. Enormul deşert Gobi este de mărimea statului Peru şi se extinde cu 3.625 kilometri pătraţi pe an.

13. Chinezii fumează 55.000 de ţigări în FIECARE SECUNDĂ.

14. Dacă investeşti în acţiuni chinezeşti, practic finanţezi guvernul Chinez. Şapte din primele zece companii listate la bursa din Shanghai sunt deţinute de stat. Este vorba despre PetroChina, Industrial and Commercial Bank of China, Sinopec, Bank of China, China Shenhua Energy Company, China Life Insurance Company şi Bank of Communications.

15. China execută de trei ori mai mulţi oameni decât restul lumii la un loc. China a avut în 2008 cel puţin 1.718 execuţii, potrivit Amnesty International. Unii analişti ridică cifra anuală la aproape 6.000 de persoane.

16. China are CEA MAI MARE ARMATĂ DIN LUME, cu 3,5 milioane de militari activi şi în rezervă. Prin comparaţie, America are sub 3 milioane de oameni.

SURSA: Business Insider
Sursa: capital.ro

După Draconide vin Orionidele: dacă rataţi ploaia de stele de sâmbătă seara, mai urmează una (FOTO)

Autor: BusinessMagazin
 
În luna octombrie avem două perioade când putem vedea mai multe stele căzătoare decât de obicei: noaptea de 8/9 şi 20/21.
Meteorii din acest curent apar atunci când Terra trece prin acelaşi loc prin care a trecut cometa 21 P/Giacobini-Zinner şi de obicei se văd doi, trei pe oră. Anul acesta însă s-ar putea să vedem mai mulţi, 60 pe oră, pentru că ne vom întâlni cu o parte densă în particule a locului prin care a trecut cometa între 1900 şi 1907, afirmă specialiştii Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti. În 1933 şi 1946, planeta a trecut prin aceeaşi parte a traiectoriei cometei şi s-au observat adevărate "furtuni" de meteori. Se crede că anul acesta activitatea va fi mai slabă ca intensitate decât atunci, pentru că materialul din zonă s-a disipat în spaţiu.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (8/9 octombrie), undeva între ora 22 şi 3 dimineaţa ar trebui să observăm mai multe stele căzătoare care par a veni din constelaţia Draco, aflată nu departe de strălucitoarea stea Vega. Nu le vom vedea pe toate în acea constelaţie, iar pentru a determina dacă am observat o Draconidă trebuie să prelungim înapoi traiectoria meteorului să vedem dacă ajunge în constelaţia Draco.


Specialiştii Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" se aşteaptă ca şi în 2012, 2020, 2024, 2025, 2030, 2035, 2037, 2042 şi 2044 să aibă loc o activitate crescută a acestui curent de meteori, mai ales că anul viitor cometa mamă (21 P/Giacobini-Zinner) se întoarce la periheliu (aproape de Soare).

Între 2 octombrie şi 7 noiembrie, Terra trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei 1/P Halley. Numărul de meteori pe oră creşte, maximul fiind atins cândva între 20 şi 22 octombrie. Stelele căzătoare par a veni din constelaţia Orion, de aici venind şi numele curentului: Orionide.

Putem vedea în medie 25 de stele căzătoare pe oră, dar pot fi numai 10 sau chiar 60. Depinde de traiectoria planetei noastre şi de bogăţia norului de particule. Puteţi observa Orionidele după miezul nopţii până la răsăritul Soarelui interval în care constelaţia Orion se află deasupra orizontului. Anul acesta cerul va fi stricat de Luna în faza de Ultimul Pătrar, fiind posibil să vedem numai 10 stele căzătoare pe oră. Dacă staţi cu ochii pe cer trei ore veţi vedea mai multe, mai ales dacă vom avea o activitate crescută.


Acest curent de meteori este cunoscut pentru meteorii foarte strălucitori (bolizi) pe care uneori îi produce, un motiv în plus pentru a-l observa.

GHID DE OBSERVARE A METEORILOR

În serile când se produc maximele cureţilor de meteori, ieşiţi afara la ora indicată, aşezaţi-vă confortabil pe un şezlong sau pătură şi aşteptaţi, privind pe cer. Aşteptaţi 15 minute pentru ca ochiul să se acomodeze cu întunericul. Nu vor trece nici 5-10 minute şi veţi vedea stelele căzătoare, în funcţie de intensitatea maximului.
Cu cât locul de unde observaţi este mai întunecat, adică nu aveţi lumini împrejur, cu atât veţi vedea mai mulţi meteori. Dacă nici Luna nu se află pe cer, puteţi observa în condiţii ideale meteorii.
Sursa: Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu"
Sursa: businessmagazin.ro

Volcanul Indonesian Krakatau : cutremurele vulcanice au crescut de 200 la 7200 pe zi

Autorităţile au avertizat turişti şi pescari să stea la mai mult de o milă (doi kilometri), de un vulcan indonezian are fumega, cunoscut sub numele de "copilului din Krakatoa."
Vulcanul  din strâmtoarea Sunda, 80 mile (130 kilometri) vest de capitala, Jakarta, a fost creat de aceleaşi forţe tectonice care au condus la erupţia din 1883 Krakatoa care a ucis zeci de mii de oameni.
Acest "copil" creşte cinci metri (m) intr-un an, este de acum la 1320 de picioare (400 metri) înălţime. Valul de cenuşă a ajuns la o altitudine de 700 de metri pe 04 octombrie 2011
Gede Suantika de la  Centrul de Vulcanologie, spune ca nivelul de alerta al muntelui  a fost ridicat la nivelul al  doilea-  mai mare decat săptămâna trecută, după numărul de cutremure vulcanice care a crescut de la 200 pe zi la 7.200.
Suantika a declarat marţi că el isi face griji pentru o explozie puternică care ar putea trage în jos roci incandescente pe pantele sale şi departe în ocean.
O înregistrare video a Krakatau Anac luate de către un turist cu câteva săptămâni în urmă
Un total de şase vulcani din Indonezia sunt în stare de alertă şi de a fi urmăriti îndeaproape de către Vulcanologi şi în caz de catastrofe geologice de Centrul de atenuare (PVMBG).
1. Anac Krakatau / 2. Tambora / 3. Papandayan / 4. Anac Ranakan / 5. Lokon 6. Karangetang.
Sursa si autor:  thejakartaglobe  *   (youtube)

Fenomene bizare: Invizibilitatea - pelerina - Mirage - obiecte ascunde puse in practica (video)

Oamenii de stiinta au creat un dispozitiv de camuflare de lucru care nu numai ca profita de una dintre cele mai bizare fenomen al naturii, dar are, de asemenea caracteristici unice, are un comutator ''on şi off " şi este cel mai folosit sub apa.
Cercetatorii, de la Universitatea din Dallas din Texas au demonstrat capacitatea aparatului de a face obiectele sa dispara intr-un film fascinant arătat aici:

Acest design nou, prezentat astăzi în jurnalul PIO publicatiei   Nanotehnologie , face uz din foi de nanotuburi de carbon (CNT) - o molecula-groasa de foi de carbon înfăşurata în tuburi cilindrice. Citeşte mai multe la  physorg.com
Lucrarea este disponibil pentru descărcare aici -  http://iopscience.iop.org/0957-4484/22/43/435704 
Alte fenomene similare
Aliens (ascuns OZN)
Acest video arata cum o nava spatiala Pleiadian foloseşte ca efectul sa fie retragerea din vedere. Păstraţi în minte, acest lucru este filmat (film de 8 mm), cu mult înainte de timp oamenii gândit vreodată de HD ..
US Army  (soldat Invizibil)
Un videoclip lansat de insurgenţii irakieni arata capturarea unui soldat american (2.05 minute), care apare din neant!
Cercetatorii japonezi şi ..
Tehnologia vine din 2003, dar dezvoltatorii spun ca este Harry Potter-ca mantie invizibilitate este doar începutul.
Echipa, condusa de Dr. Susumu Tachi, de la Universitatea Keio, se adaptează acum constatările lor pentru a ajuta pe piloţi, drivere, medici şi alţii. Retro-reflectorizanta tehnologie de proiecţie foloseşte un calculator, o camera video si un proiector care sa strălucească imagini de fundal pe partea din faţă a unui subiect care poarta hainele speciale, creand iluzia de invizibilitate.
Ceea ce face tehnologia unică, este o tesatura din margele de sticla de doar 50 microni latime, care poate reflecta lumina direct înapoi la sursă, la fel ca pe ecran într-un cinematograf. Privite din apropierea sursei de lumină, proiecţia este luminoasa chiar şi în plină zi, şi spun cercetatorii, materialul poate fi aplicat la aproape orice.
Pe termen scurt, echipa vede utilitatea în interioare pentru autoturisme, avioane şi elicoptere. Se spune ca unghiurile moarte ar putea fi eliminate şi accidentele şi aterizări dure evitate prin ziduri aparent transparente. Scopul final, deşi este de a crea o "realitate augmentată", care permite oricui să vadă cu uşurinţă informaţii cu privire la obiectele din lumea reală.
Dr. Susumu Tachi, Keio University: "Privind spre viitor, în loc de ochelari, oamenii ar putea purta acest lucru şi ar putea acţiona ca un sistem de navigare. S-ar putea spune, de asemenea ca,  "În câţiva ani de la inventarea tehnologiei, preţul materialului, precum şi cea de calcul, a scazut mult, ceea ce deschide uşa pentru aplicaţii mai mici,dar  încă mai puternice.
Fie că este utilizat pentru a spori siguranţa sau pentru a crea o formă complet nouă de interacţiune om-calculator, lumea este probabil pentru a vedea, sau, eventual, nu se vedea, mai mult de această tehnologie în viitor.
si un rezervor de ...
Compania din spatele unor nou aşa-numitele "mantii de invizibilitate", spune ca aceasta va ajuta la protejarea cisternelor de rachetele care caută căldură .

Sursa si autor: physorg  * niburu.nl  *   *   *    *    *    (youtube)

Oare faptul că o Cometa a explodat a facut o gaură în Soare?

O cometă descoperită de astronomii amatori pe vineri, 30 septembrie, s-a dezintegrat în mod spectaculos chiar a doua zi când a plonjat în soare.
O zi mai târziu, cei care trăiesc YT.Moningstone in SUA au luat o imagine a Soarelui.
Din colţul din dreapta al Soarelui pare să lipsească un fragment, cel puţin pentru moment.
*
Moningstone spune ca a luat imagini de la soare, sau poate este luna pentru ca el nu are timp raportat, în momentul cand a inregistrat imaginile.
Deci, în această dimineaţă, 07 octombrie 2011, am hotărât să iau câteva imagini de la soare, 08:00 Local time la 08:10 Jakarta Indonezia. (Ron TTBTS)
Imagine 1 (Click pe imagine pentru a mări)
Image 2  (Click pe imagine pentru a mări)
Imaginea 3  (Click pe imagine pentru a mări)
Este într-adevăr, posibil ca Soarele sa fi suferit o gaura temporar? Referindu-se la poze: Image 2 oferă un aspect neobisnuit al Soarelui şi pentru toate imaginile - un Soare al doilea sau Planeta?
Ne-ar plăcea să auzim opinia dumneavoastră despre aşa-numita gaura în soare şi cele 3 imagini.

OZN-urile - Extraterestrii i-au vizitat pe mayaşi, dovezi ascunse de către Guatamala- guvernul mexican le expune !

Mayaşi antici au avut contact cu vizitatorii extraterestrii, care au lăsat în urmă dovezi ale existenţei lor, în conformitate cu un documentar mexican nou.
 Câştigătorul Sundance Juan Carlos Rulfo, este pe cale sa realizeze anul viitor  "Revelatiile  mayaşilor - 2012 şi mai incolo" , pentru a coincide cu sfârşitul calendarului Maya, rapoarteaza Wrap.
Producator Raul Julia-Levy, a declarat că factorii de decizie ai documentarului-au fost în colaborare cu guvernul mexican pentru ceea ce a spus ca a fost "binele omenirii". El a declarat că, pentru a colabora a venit direct de la preşedintele ţării, Alvaro Colom Caballeros.
.
"Mexicul va da publicitatii  anumite manuscrise , obiecte şi documente cu dovezi semnificative de contact Maya si extraterestre, precum şi toate informaţiile lor vor fi coroborate de către arheologi, "a spus el. "Guvernul mexican  nu ar face această declaraţie pe cont propriu -. Tot ceea ce spunem, vrem să-l înapoi în sus"
.
Caballeros însuşi a fost evidenţiat prin absenţa sa de la declaraţia eliberată de către Julia-Levy. Până în prezent, ministru al turismului pentru statul mexican de Campeche, Luis García Augusto Rosado, pare a fi oficialul cel mai înalt in rang din guvern pentru a confirma  înregistrarile despre descoperirea vieţii extraterestre, dar el nu e da înapoi.
.
Într-o declaraţie, Rosado vorbeste despre un contact "între mayaşi şi extratereştri, sprijinit de traduceri ale anumitor codice, pe care guvernul şi le-a păstrat în siguranţă în galerii subterane pentru ceva timp". Într-o conversaţie telefonică cu Wrap, de asemenea, el a vorbit despre " tampoane de debarcare în junglă, care sunt de 3.000 de ani ".
.
Documentarul se crede să se concentreze în parte pe secţiunile anterior neexplorate de pe un site la Calakmul Maya, Mexic, precum şi un număr de site-uri din Guatemala, unde funcţionarii merg, de asemenea, sa se documenteze.
.
"Guatemala, cum ar fi Mexic, acasa, la civilizaţia antică-încă-avansat Mayan ... are, de asemenea, păstrat anumite descoperiri provocatoare arheologice secrete, iar acum consideră că este timpul pentru a aduce aceste informaţii în nouul documentar," ministrul Guatemalez de turism, Guillermo Novielli Quezada, a spus într-o declaraţie.
Calendarul Maya se încheie la 21 decembrie 2012, ( Se spune: 28 noiembrie 2011 ), fapt care teoreticienii conspiraţiei au folosit pentru a prezice apocalipsa iminent. Cu toate acestea, în conformitate cu savanţi Mayanisti nu există nici o dovadă că mayaşi se aşteaptă să se întâmple evenimente cataclismice odată ce a ajuns calendarul la deznodămînt sau. Mai probabil, ar putea marca începutul pur şi simplu dintr-un alt ciclu de 5125 de ani .

Sursa si autor: space.com