marți, 11 martie 2014

~Doar sa fii~ O viziune superioara

inima violet
Semnale de Lumina  Amintiri de Acasa (ii multumim Alexandrei pentru traducere)
Salutari, dragilor. Sunt eM.
Sunt atat de incantat sa ma aflu astazi aici. Sunt atat de multe lucruri care incep sa se deschida pe Pamant si noi va vom impartasi cate ceva despre urmatorul pas al omenirii. Se apropie cu viteza iubirii, care e putin mai mare decat cea a luminii. Chiar si Einstein stia asta. Se intampla atat de multe datorita miscarii, a inaltarii si a capacitatii voastre de a lasa sa treaca energia complet prin corpul voastru, fara sa trebuiasca sa simtiti efectele negative. Ati facut o treaba incredibila pana in acest punct – cateodata, mai ales, prin ignorarea ei; o da! oamenii pot privi in partea cealalta foarte usor – dar si pentru ca ati pus lucrurile in ordine. Este, de fapt, foarte interesant. Aveti o noua relatie cu timpul, despre care Pastratorul Timpului v-a vorbit deja de ceva vreme. In orice caz, e vorba despre mult, mult mai mult decat sa va uitati la ceas sau sa va planificati ziua, in functie de ceea ce voi numiti timp.
12 dimensiuni ale timpului
Noi vedem timpul in dimensiuni multiple. Exista 12 dimensiuni ale timpului, despre care voi nu stiti, avand de fapt de a face doar cu doua. Dragilor, va rog sa intelegeti ca vedeti numai o mica portiune din realitate. Daca ati deschide toate canalele si ati permite sa traiti simultan cele 12 dimensiuni ale timpului, ati fi literalmente si total zapaciti. Noi am deschis initial usa cu o singura dimensiune, a timpului – si v-a luat milioane de ani, sa va obisnuiti cu ea. Acum tocmai i-am dat drumul celei de-a doua si voi va luptati cu ea. De ce? Deoarece va mai agatati inca de cea veche, in care va folositi de ceas si pe care noi o numim exprimare a timpului liniar. Ei bine, timpul nu este liniar – chiar daca voi il masurati si il vedeti in acest fel. Exista, de fapt, 12 dimensiuni – nu doar cele cinci cu care v-ati obisnuit. Ce se intampla este ca toata omenirea traieste pe nivelul la care va aflati in mod colectiv. De multe ori deschideti calea din punct de vedere vibrational si stiti ca mai exista inca multe alte nivele. Va rog sa nu va ganditi, dragilor, ca unul e mai bun decat altul. Exista multe nivele de stadiu vibrational, care sunt reprezentate aici. Cu toate aceste nivele aflate la locul lor, se deschid usi, deoarece fiecare din ele poate revela ceva, intr-un mod usor diferit de ceea ce ati perceput pana acum. Acum, pentru ca exista o noua dimensiune a timpului pe Pamanat, puteti incepe sa deschideti aceasta usa si sa simtiti.
Cea de-a 5-a dimensiune: Conectati la 5 dintre cei 11 care suneti.
Vibratia colectiva a intrat, in mod clar, in cea de-a 5a dimensiune – ceea ce inseamna, in mod simplu, ca voi toti sunteti conectati la cinci din cei 11 care suneti. Da… si voi sunteti impartiti in 12 parti. Exista un sine superior, care se afla in centru si este inconjurat de 11 raze diferite, a ceea ce sunteti voi. Am mai vorbit de multe ori despre asta, dar dorim sa ducem astazi lucrurile cu un pas mai departe, deoarece nu e vorba numai despre voi, ci despre intregul Pamant. Ce se intampla acum, este ca toata lumea s-a ancorat la acest nivel nou, dupa ce a trecut prin portalul 12-12-12. Cand ati trecut prin portal, v-a fugit pamantul de sub picioare. V-ati gandit cu totii ca mergeti Acasa si ca totul va fi usor – dupa care nu ati mai resuit sa gasiti nimic din ceea ce cautati. Ei bine, acum ati inceput sa va reancorati in aceasta noua energie. Soarele isi va incheia in curand intoarcerea, permitand un nou inceput, aproape in fiecare zi. Acesta este entuziasmul pe care va rugam pe voi toti sa il primiti in lumea voastra si sa il imbratisati in fiecare clipa. Voi vedeti lucrurile ca fiind la trecut, prezent si viitor, intr-o cronologie liniara. Noi le vedem pe toate acestea laolalta, ca fiind, pur si simplu. Acesta este unul dintre secretele a ceea ce puteti toti incepe sa faceti acum, deoarece e o schimbare foarte simpla. Imbratisati pe deplin momentul prezent si lasati-l sa curga prin voi, intelegand ca, intr-o clipa, totul va disparea pentru totdeauna. Aveti numai momentul de fata, pentru a simti aceasta energie. Daca o simtiti acum, puteti trece la nivelul urmator. Va mai veni si mai tarziu? Da, dar nu va mai fi aceeasi. Fiecare nivel este diferit – si asta este partea frumoasa.
Schimbarea laterala a dimensiunilor
Iata ceva destul de interesant. Voi sunteti a unsprezecea sau poate a douasprezecea parte din totalul fiintelor voastre, chiar daca v-ati conectat si impartasiti energia cu cinci dintre ele. Asta inseamna ca intregul colectiv al planetei este acum in a cincea dimensiune, avand atributele acesteia, mai mult decat cele ale celei de-a treia dimensiuni. Oricum, acest lucru nu se intampla numai oamenilor. Albinele pe care le aveti pe planeta, mai ales cele care fac miere, au o natura multidimensionala. S-ar putea spune ca peretii dintre dimensiunile lor sunt, in mod natural, mai subtiri. Avem doua lucruri pe care am dori sa le impartsim cu voi. De fapt, nu vrem sa va vorbim numai despre albine, dar le vom folosi in mod ilustrativ. Voi ati ridicat vibratia colectiva a omenirii si, facand asta, ati capatat o perspectiva superioara, din care puteti vedea totul. Ati observat ca nu mai sunt secrete pe Pamant? Va obisnuiti cu totii cu aceasta transparenta care exista acum. Acest lucru este chiar frumos, deoarece va conduce spre esenta a cine suneti si nu a cine incercati sa fiti. Exista cateva reglaje care trebuie sa aiba loc pe Pamant , deaorece voi sunteti obisnuiti sa pastrati secrete si acum ele dispar treptat, putin cate putin.
Pe Pamant exista astazi mai putine secrete decat inainte. Nu ganditi insa, dragilor, ca veti trece vreodata prin viata, fara sa spuneti vreo minciuna sau sa pastrati un secret. Acest lucru nu e omeneste posibil, deoarece trebuie sa pastrati un pic de imperfectiune, pentru a putea fi pe Pamant. Asadar, nu va judecati daca aveti secretele voastre, pe care le-ati tinut ascunse de ceilalti. Sa stiti doar ca, in timp, totul va iesi la iveala si ca voi aveti capacitati multidimensionale. Ce-ar fi daca ati sta de vorba cu un prieten si el ar disparea brusc, in timp ce ii strangeti mana? Cred ca ati lua-o razna, dupa cum spune Pastratorul. Ei bine, acest lucru ar fi foarte greu de gestionat, deoarece nu s-ar potrivi felului in care intelegeti voi lumea sau fizica. Ar fi cu totul iesit din comun – dar, din perspectiva noastra, ar insemna doar ca o persoana si-a schimbat vibratia lateral si nu in sus sau in jos, dupa cum sunteti voi obisnuiti. Aceasta mica schimbare de energie in lateral va conduce intr-o alta dimensiune. La un moment dat, veti putea pleca din aceasta dimensiune, pentru a intra, pentru scurt timp, intr-o alta – si apoi sa va intoarceti inapoi. Acest lucru este literalmente nou-nout si nu a mai fost niciodata posibil in dimensiunile Pamantului. Da, sigur ca au existat maestri care au pasit pe planeta voastra, intelegand secretele profunde si care au putut sa faca aceste lucruri pe care voi le numiti, uneori, miracole. Noi credem ca este uimitor. Din perspectiva noastra, e o schimbare simpla – dar ea nu a fost disponibila oamenilor, din cauza nivelului vostru vibrational. Acum, toate acestea s-au schimbat si voi v-ati schimbat jocul. Ce zi frumoasa e! Ati scris noi reguli, le-ati aruncat pe cele vechi si ati spus: „Hai sa ne jucam un joc nou. A venit timpul.” Ei bine, cel putin cei mai multi dintre voi au spus asta, chiar daca altii inca se zbat si tipa. Stim ca Pastratorului nu-i place sa renunte la lucruri, deoarece orice lucru la care a renuntat, lasa urme adanci de zgarieturi. Ei bine, asa stau lucrurile si, cu toate astea, acum va aflati cu totii in acest spatiu. Ce se intampla, atunci cand va inaltati vibratiile? Sa folosim si aici exemplul celor pe care le numiti insecte si albine.
Poluarea: o relatie schimbata, cu mediul vostru inconjurator
Ce se intampla, atunci cand intreaga omenire inalta vibratia Pamantului? Ce se intampla cu albinele? Isi ridica si ele vibratia? Ce se intampla cu animalele? Ce se intampla cu toate conexiunile voastre de putere si cu animalele voastre totem? Ele devin multidimensionale ca natura si mult mai sensibile, cum sunteti si voi. Cei mai multi dintre voi pot vedea foarte profund in inimile altora. Chiar si cu cateva luni in urma, va era tuturor mult mai greu, deoarece aceasta este o miscare colectiva a omenirii si nu numai a Lucratorilor intru Lumina. Aceasta re-echilibrare ii afecteaza pe toti cei aflati pe Pamant si, vorbind cinstit, a pus bete in roate lucrurilor… incercam termeni noi. Merge asa? Ei bine, noi nu am fost niciodata pe Pamant si incercam sa ne descurcam cu ce are omul asta in cap, ceea ce e destul de derutant – nu incercati inca. Dar suntem destul de obisnuiti cu cine este el si folosim ce putem, asa ca inca mai incercam unele expresii noi. Nu stim daca merg… Asadar, iata-va pe voi si sensibilitatile voastre. Ati observat ca aproape toti oamenii sunt mai sensibili la factorii poluanti, decat erau pana cu putin timp in urma? Ati observat ca alergiile voastre incep sa se schimbe, mai ales in acest loc in care exista multi alergeni diferiti? Veti vedea ca multe lucruri se schimba in ceea ce priveste relatia voastra cu mediul inconjurator – si asta are de-a face tot cu noul nivel vibrational pe care l-ati atins. Felicitari! Acum vom incerca sa va facem sa va simtiti mai bine aici, sus.
O cale de scapare pentru fiintele foarte sensibile
Ce se intampla cu cei extrem de sensibili? Dintr-o data, ei sunt bombardati cu toti acesti factori poluanti si cu lucruri pe care majoritatea oamenilor le pot tolera cu usurinta, doar respirand si luand aer curat. Dintr-o data, aceste fiinte foarte sensibile au dificultati cu existenta pe Pamant, in parte datorita felului in care va tratati voi planeta. A fi constient este elementul cheie in acest caz, deoarece voi sunteti fiinte creatoare si puteti schimba lucrurile, intr-un minut. Este nevoie doar de un angajament personal al fiecaruia dintre voi. Voi sunteti fiintele creatoare, care traiesc pe Pamant si voi decideti ce urmeaza sa se intample aici. Stiati asta? Ei bine, actiunile voastre au adus un anumit grad de poluare pe Pamant – o poluare care este de fapt mai mare decat credeti. Voi numiti poluare, particulele minuscule care plutesc in aerul vostru, dar va putem arata cum se poate polua energia – si asta chiar s-a intamplat. Veti invata sa o curatati, pentru ca acum o puteti vedea. Inainte nu o puteati vedea si o tolerati ca si cum ar fi fost ceva normal. Multi dintre voi ati suferit de alergii extreme si ati intrat in criza in corpul vostru biologic, nestiind ca asta era reactia voastra la energia poluata. Unii dintre voi au gasit raspunsuri, care v-au permis sa tolerati anumite parti ale ei. In viitorul apropiat, fiintele cu vibratie superinalta vor putea pasi in afara unei dimensiuni, doar pentru o clipa, si sa se intoarca atunci cand o vor putea tolera. Asta intelegem prin cineva care dispare in timp ce ii strangeti mana – si acelasi lucru se intampla si cu albinele.
Doar albina/Doar fiti [Nota tr: Joc de cuvinte -Just be/just bee – be-a fi si bee-albina se citesc asemanator, in limba engleza]
Va rog sa intelegeti ca albinele sunt parte din ciclul vostru. Einstein nu a fost chiar corect in previziunile sale. Daca albinele pleaca de tot, Pamantul isi va incheia ciclul in care se afla. Asta nu inseamna ca voi veti fi afectati. Intelegeti asta, nu-i asa? Sunteti cu totii spirite care pretind ca sunt oameni. Sunteti intotdeauna in siguranta pe plan spiritual. Veti fi adusi Acasa si probabil ca veti gasi o noua insarcinare, daca va fi cazul. Dar, intre timp, voi si albinele puteti incepe sa lucrati impreuna, intr-un mod si cu o energie cu totul noi, care va pot asigura siguranta aici. Sa va explicam.
Aveti in jurul vostru un camp de energie despre care majoritatea dintre voi crede ca se extinde la 0.9 m, cand de fapt este mult mai mare decat atat. Doar primul nivel al campului e la aproximativ 0.9 m in jurul vostru. Stiind ca emanati tipare vibrationale peste tot, va vom cere sa incepeti sa va curatati energia. Nu e vorba numai despre energia voastra, din interiorul propriului camp, ci si de faptul ca trebuie sa va asumati responsabilitatea pentru ceea ce vedeti in fata voastra. S-ar putea sa fie vorba despre ceva simplu, cum ar fi sa ridicati un gunoi de pe strada, sa invatati sa nu mai folositi pesticidele asa cum ati facut-o pana acum, sau sa fiti in armonie cu propria energie. Cand se intampla acest lucru, este o ocazie pentru acele fiinte multidimensionale, care s-au retras, sa se intoarca si sa respire din nou. Cheia va fi daca vedeti albinele. E foarte simplu. Ele sunt cele care se transforma cel mai mult in acest moment. Oamenii au facut-o si ei, chiar daca doar foarte putini au ajuns la nivelul respectiv, fiind acum doar o chestiune de timp. In acest moment, va miscati foarte rapid, deoarece ati intrat intr-o lume noua. Voi o creati si o ancorati in cele mai frumoase moduri – asa ca am dori sa va invatam cum sa fiti, pur si simplu. Aceasta este esenta a ceea ce s-a vorbit de multe ori inainte, doarece astfel va curatati energia. De ce este energia acolo unde este? Pentru ca voi aveti proiectiile voastre. Ce se va intampla maine si ce e cu oamenii astia? Sau grija favorita din zilele astea: of, cum o sa-mi platesc impozitele? Pe bune. Uitati-va si voi la ce faceti. Proiectati lucruri in viitor, le creati inainte de a ajunge acolo. Veti incepe sa intelegeti foarte bine cum sa faceti contrariul si, in momentul acela, dintr-o data, literalmente va zbura o albina pe langa voi. Va aparea, pur si simplu, de nicaieri in dimensiunea voastra si sa speram ca multe dintre ele vor incepe sa se intoarca. Pentru urmatorii cativa ani, acest lucru va constitui o incercare pentru acele specii de fiinte. Albinele vor veni, pur si simplu, in zbor, atunci cand au nevoie de protectie – si apoi vor disparea pentru o vreme. S-ar putea sa fie absolut inspaimantator, in cateva puncte de pe Pamant, dar sa stiti ca albinele exista acolo si se pot intoarce atunci cand le vom asigura siguranta.
Sangerari ce vin de la celalat tu
Albinele reprezinta o parte importanta a ciclului vietii voastre. Ele sunt, de fapt, cea mai frumoasa reflectie a voastra si le place extraordinar de mult ca le mancati mierea. Albinele cred ca acesta este cel mai uimitor lucru, pentru ca astfel pot deveni parte din voi. Este atat de frumos, pentru ca e exact opusul a ceea ce faceti voi cu vacile, nu-i asa? In cazul asta, voi le mancati corpurile, in loc sa consumati numai ceea ce produc. Chiar daca e ceva cu totul diferit, realitatea este ca voi puteti lucra in armonie, intr-un mod nou. Ce va insemna asta? Inseamna ca veti invata sa fiti albine? Nu, bineinteles ca nu. Acesta este doar unul dintre numeroasele aspecte ale multidimensionalitatii care incep sa apara acum pe Pamant. Celalalt aspect, despre care am vorbit mai inainte, pare sa devina mai acut. Asadar, va vom reaminti doar ca peretii dintre nivelurile dimensionale se subtiaza. Ce se intampla e foarte simplu, pentru ca energiile emotionale sunt cele care trec primele prin zid. Bineinteles ca ati dori sa primiti idei si tipare de gandire, de la alte parti ale voastre, care contin perfectiunea despre care credeti ca va lipseste. De ce simtiti, atunci, toate aceste energii negative – in loc sa gasiti raspunsurile la probleme, asa cum ati spera sa o faceti? Este numai inceputul cursului. Pentru ca exista chiar acolo un zid, facut din zgura si ciment.
Daca ar fi sa luati orice forma de unda si sa o trimiteti prin acel zid – o forma de unda foarte lunga si profunda ar putea trece prin el. Pe de alta parte, o unda foarte scurta si ascutita nu ar trece. Acelasi lucru este valabil si pentru emotiile voastre din diverse zone individuale. Deoarece aceste ziduri se subtiaza, emotiile negative au tendinta sa intre primele. Va rugam sa nu va ganditi ca toate astea sunt rele; este numai deschiderea capacitatii voastre de a simti lucrurile ce trec prin aceste ziduri. Cu siguranta ca va simtiti tristi – sau, cel mai rau lucru care i se poate intampla unui creator – va indoiti de voi insiva. Astfel dati nastere unui ciclu negativ, de necrezut din perspectiva noastra. Ne uitam la voi, pe Pamant, si spunem: „De ce fac asta?” Nu ne putem da seama si, cu toate acestea, voi continuati, pentru ca este parte din ciclul in care ati cazut. Dragilor, va cerem sa fiti constienti. Uitati-va la voi, la tiparele gandirii voastre si la ceea ce creati in mod constient, pentru partile din voi insiva, aflate pe toate aceste niveluri. Atunci cand simtiti ca se infiltreaza aceste energii negative ocazionale, prin zidurile laterale, pe care nu le puteti intotdeauna identifica, va rugam sa sarbatoriti, spunand: „Aud ceva pentru prima data. Intr-adevar, este un pic negativ acum, dar lucrurile bune vor veni mai tarziu.” Intelegeti unde va aflati si ca, uneori, luati lucrurile atat de in serios. „Of, ia uite, intra o energie negativa prin pereti. Asta inseamna ca viata mea urmeaza sa ia o turnura negativa.” Cateodata o ceasca cu cafea este doar o ceasca cu cafea. Alteori, trebuie sa renuntati la sistemul vostru de credinte, pentru a-i putea face loc, adevarului. Bine ati venit Acasa, dragilor. Va descurcati mult mai bine decat ati crezut. Incepeti sa va echilibrati energiile in atat de multe feluri – si intelepciunea veacurilor incepe sa vina prin voi toti.
Sarbatoriti si imitati albinele
Chiar daca au fost mai multe transmisiuni prin channelig aici, astazi, amintiti-va ca voi toti purtati acea energia. Fiecare dintre voi primeste inspiratie dintr-un anumit loc cu care nu sunteti obisnuiti. Sarbatoriti si doar fiti; aceasta este esenta pentru voi toti, astazi. Stati o clipa si …sarbatoriti albinele, chiar daca nu va place mierea. Sarbatoriti cine sunt ele. Albinele sunt o forma de viata care o sprijina pe a voastra si sunt parte din voi, din toate punctele de vedere. Acordati macar o mica atentie curatarii energie voastre – si albinele se vor intoarce in aceasta dimensiune, pentru a va ajuta sa treceti.
Ne face cea mai mare onoare sa va rugam sa va tratati unul pe celalalt cu respect, in aceasta lume noua. Sa stiti ca sunteti fiinte ajunse mai sus decat ati fost vreodata si ca noi va sarbatorim de aici, de Acasa. Va rugam sa va sarbatoriti unul pe celalalt.
Grupul
Cuvantul „Espavo” este o veche salutare lemuriana, care inseamna „Multumesc pentru ca iti asumi puterea.”
Copyright 2000 – 2014 Lightworker.http://www.Lightworker.com http://www.Lightworker.com.
Sursa: editura foryou
http://daniilgaucan.wordpress.com/

Momentul de rascruce - Adevarul profund. Viata pe muchie de cutit

   Gregg Braden, conferinta - Bucuresti, 31 august - 01 septembrie 2013Tot ceea ce ne-a aratat/argumentat este bazat pe dovezi, culese (de omul de stiinta Gregg Braden) in multi, multi ani de cautari, pe multe meridiane ale lumii (mai putin prin locurile noastre – dar posibil/probabil ca info de la stramosii nostri sa nu fie pentru vremurile trecute/de acum, ci pentru cele viitoare – cred/simt eu). Cartile lui (opt, fundamentale, sunt deja tiparite la noi de catre speciala Editura For You!) sunt pline de ele.


Trecutul Omenirii a functionat bine, ca dovada ca suntem aici, acum.
Acum – am ajuns la extreme in absolut toate aspectele vietii noastre (incepand cu clima).

Suntem intr-o criza de gandire. Gandirea trebuie sa inteleaga ca sunt necesare solutii noi. Acum, chiar in acest moment, avem solutii pentru absolut toate problemele existente (energetice, alimentare, financiare,..)
Dar nu exista, inca, niciun conducator care sa inteleaga aceasta si sa dea prioritate solutiilor noi.

Lumea pe care o stim nu mai exista. Majoritatea oamenilor asteapta ca ea sa se intoarca. Ceea ce nu mai este posibil.
Stramosii nostri, de pe toate meridianele Pamantului, credeau in ciclurile de timp si stiau despre schimbare – climaterica, umana... Ei nu separau Natura, de Om. Toate traditiile transmit info pentru noi, cei de acum, despre incheierea unei epoci in timpul nostru de viata (cu accelerare in perioada 01.08.1990 – 22.08.2012, dupa date stiintifice corelate privind Universul nostru). Asadar, o epoca din istoria Pamantului/Omenirii s-a incheiat. Este o epoca ce, fizic, a durat 5 125 de ani (dupa calendarul mayas, care se coreleaza cu multe alte date din intrega lume) si este consemnata, in mod specific fiecareia, de catre toate civilizatiile de dinaintea noastra.
Este a cincea epoca care se incheie in istoria cunoscuta a Omenirii. Primele patru au fost epoci de colaborare/intelegere intre oameni (ca dovada ca arheologii n-au gasit arme sau schelete macelarite, inainte de acesti apoximativ 5 000 de ani). A cincea, cea care tocmai se incheie, a fost de experimentare a confruntarii/razboiului: a concurentei – pe toate planurile.

Noi, acum, incepem/traim o noua epoca - epoca reintalnirii cu noi insine, cei in armonie cu Natura si cu noi insine.

Cum putem alege ce ne este necesar? (eu: fac din nou precizarea: a fi necesar = ceea ce este pentru binele nostru cel mai inalt, al celor implicati, al Universului – cu totii una suntem!; a trebui = o impunere, fie chiar si din partea noastra. Asa ca, atentie, prieteni: evitati sa ganditi in termeni de 'trebuie' si introduceti in constienta 'necesar'. Este esential – sa intelegem si sa aplicam!!!)

Unica intrebare care ne aduce orice raspuns: Cine sunt eu?

Cand lumea se schimba, si noi este necesar sa ne schimbam odata cu ea.
Presupunerile gresite ne-au adus aici (gresite in sensul ca, aparent, au lucrat contra noastra; de fapt, ne-au ajutat sa ne cunoastem si sa putem sa facem alegerile pentru binele nostru cel mai inalt, al celor implicati, al Universului).
Dovezile stiintifice nu confirma presupunerile despre evolutia Omenirii.

Natura se bazeaza pe cooperare (ajutor reciproc), nu pe concurenta.
Concurenta are, de fapt, doua aspecte:
 • benefic: cineva devine foarte bun in ceva si ceilalti il urmeaza
 • distructiv: aduce un beneficiu cuiva in defavoarea altcuiva; genereaza violenta.
Acum, stiinta (aparuta, in modul in care o percepem noi, acum aproximativ 300 de ani, dupa inceputul revolutiei industriale) incepe sa aduca dovezi ca suntem interconectati (ex.- holografic, deja stim ca: aici = acolo; acum = atunci).
Exista ceva pe care l-am numit Matrice Divina/Camp/Holograma cuantica.

Comunicam cu Matricea Divina/Camp/Holograma cuantica prin emotia umana. Ca dovada, s-a inregistrat stiintific ca, in prezenta emotiilor negative, ADN-ul nostru este 'strans' si apare 'relaxat' cand traim emotii pozitive. (Filmul lui Bruce Lipton ,, Noua Biologie “explica absolut minunat!) .

Asadar, vechile modele de 5 000 de ani nu ne mai servesc. Revenim la originile noastre, la a gandi cu inima (s-a dovedit stiintific recent ca in inima exista o zona distincta, considerata 'creierul inimii'). Stim ca exista o permanenta conversatie inima-creier, iar calitatea acesteia este esentiala si a primit denumirea de 'coerenta' (ideal: sa fim la fecventa de 0,10 Hz). Cea mai lunga calatorie este cea dintre minte si inima. Sentimentul este rugaciune.
- ,,Atributul oricarui adevar profund este ca opusul lui este tot un adevar profund”                                                                                                                                                                                                                                                       Niels Bohr.   
- Raspunsul se afla in intrebare/problema.
Acestea doua ne ajuta sa intelegem calea noastra actuala/viitoare – cooperarea. Putem depasi conceptele vechi, bazate pe competitie/conflict.

False (dovedit stiintific) presupuneri ale stiintei
Gandirea noua
Evolutia (intamplarea) explica viata umana (Darwin)
Viata umana nu e intamplatoare (a aparut brusc, acum aproximativ 200 000 de ani si nu a evoluat semnificativ)
Civilizatia a inceput acum 5 000 de ani (religia)
Sunt nenumarate dovezi arheologice mult mai vechi (peste 15 000 de ani, inclusiv pe clasicul Platou Giza, dar si foarte recent descoperite – in Turcia, de exemplu)
Constienta e separata de lumea fizica (stiinta ultimilor 300 de ani)
Suntem una: corp si sentiment (ADN)
Spatiul dintre lucruri este gol (mecanica clasica)
Totul este interconectat (energie) si inima vorbeste acestei retele (mecanica cuantica).
In gandirea tibetana: plasa de interconectare a tesut-o Paianjenul divin si a plasat oamenii in nodurile sale. Actual, cu telescoapele performante s-a fotografiat Universul in profunzime si s-a gasit o retea de legatura peste tot, cu galaxiile in nodurile sale.
Imaginile se aseamana pana la identitate.
Natura se bazeaza pe supravietuirea celui mai puternic
Civilizatia este ciclica. Toate populatiile stravechi au transmis aceste info (indigenii din America Centrala si de Sud: patru cicluri trecute, bazate pe conlucrare, si cel pe care-l incheiem noi, bazat pe competitie)

Asadar, puterea emotiei ne conecteaza cu lumea.
Indienii Hopi au o profetie (pe care au facut-o cunoscuta si la ONU, direct printr-unul dintre inteleptii lor), inscrisa pe Piatra Profetiei, care are peste 3 000 de ani si cuprinde o Harta Hopi a Vietii, lasata de cei din ciclul de dinainte. Este o poveste ilustrata a ciclului nostru de timp. Ni se spune ca exista doua cai de evolutie si este doar alegerea noastra pe care dintre ele mergem:
 • a Fricii – in care lucreaza profitul, conflictul si lacomia. Oamenii sunt reprezentati in bazorelief, printr-un corp neatasat de cap (absolut genial!!!), deoarece nu se cunosc pe ei si merg spre o cale termica (supraincalzire), din lipsa/epuizare de tot/orice, in fiecare domeniu.
 • a Iubirii – in care lucreaza conlucrarea si echilibrul. Oamenii se cunosc pe ei insisi si traiesc in abundenta (inclusiv de mancare, pentru ca se consuma cat/ce e necesar organismului, ceea ce duce si la abundenta de... sanatate!).
Exista si o a treia cale, care le leaga pe cele doua la un moment dat, cand e posibil sa inceapa sa apara extremele.

Pe cea de a doua cale, a Iubirii, exista trei obstacole: cele doua razboaie mondiale si un al treilea, pe carenu il stiu Hopi (implicit noi). Va avea loc dupa punctul de turnura/alegere (1998). Noi, acum, alegem.(ex. - cartile rezista la fluctuatiile magnetice ce pot exista din cauze exterioare noua - activitatea Soarelui, in timp ce PC-urile, nu)

Cum facem alegerea – la nivel de Omenire si individual?
Raspunsul il putem afla tot ascultand vocile stramosilor, prin persoane in viata (de peste 120-130 de ani, in Tibet si-n alte parti ale lumii), care ne spun sa traim din inima, fara resentimente, cu compasiune(intelegere + iubire), facand si miscare fizica si avand grija si la ce/cat mancam.

Cheia longevitatii este emotia din inima. Coerenta este cea care ne-o asigura. Fiecare organ al nostru este capabil sa se regenereze, dar e necesar ca noi sa-i cream conditii: campuri electric/magnetic/emotional favorabile (filmul explica genial, ascet lucru!).
In Occident, la persoanele peste 65 de ani, principala boala este de inima: emotiile negative sunt o rana/durere nerezolvata, care se traduce fizic ,prin aceasta boala.

Toti suferim acum, pentru ca lumea pe are o stiam nu mai exista. Putem supravietui, daca traim in inima.
Suntem in inima, daca/cand reusim sa lasam experientele sa existe, fara sa ne atasam de ele.Abilitatea noastra de a raspunde la experientele vietii, intr-un mod sanatos a fost numita rezilienta. Prin urmarirea/coordonarea conversatiei permanente creier-inima (de fapt, corect cantitativ: inima-creier) putem sa eliberam stresul/tensiunea: trauma e diferita de apreciere, asadar creierul primeste semnale diferite de la inima si elibereaza substante diferite in organism. Prin sentimente de apreciere/recunostinta/atentie ajungem la o coerenta maxima, ce aduce dupa ea rezilienta maxima.
Concret – cum? Avem trei etape foarte clare de urmat:
1.     atingem fizic (cu palma, cu degetele – cum simtim fiecare) centrul inimii (atentia merge acolo)
2.     cream unul dintre cele trei sentimente - apreciere/recunostinta/atentie. (eu: Evident, la inceput poate fi mai greu de facut asta, dar fiecare dintre noi a trait astfel de momente in viata si tot ce avem de facut este sa ne reamintim cum ne-am simtit atunci. Da, atat e de simplu!!)
3.     respiram ca si cum o facem din acel sentiment ( si asta e mai complicat de descris decat de facut!). (Atletii stiu foarte bine asta: chiar si in plin efort maxim pot avea coerenta maxima in inima.)
Metoda este valabila pentru ORICE punct al corpului nostru, asa ca il putem linisti/vindeca. Practic, se declanseaza procesul de vindecare (stare de echilibru) in corpul nostru.

De aceea este necesar sa ne cunoastem pe noi, ca sa stim cand este vorba despre noi si cand despre altii (situatiile altora).
E necesar ca, la inceput/sfarsit de zi, sa ne cream sentimentul de coerenta.
Cand intrebi inima, afli exact raspunsul. El poate veni inclusiv ca sentiment.
Totul se reduce la coerenta (maxima – la 0,10 Hz).
Prin coerenta ii putem vorbi matricii de energie care umple spatiul. Toti participam, adica suntem parte a procesului, a tot ceea ce exista.
S-a dovedit stiintific, ca observatorul schimba ceea ce observa. Cu cat ne uitam (= observam) mai mult, cu atat mai mult influentam (= schimbam = CREAM).

Mecanica cuantica ne ajuta sa intelegem ca realitatea este stabilitate (pulseaza), in timp cepotentialul/posibilitatea este aleatorie – vine si pleaca.
Constiinta preia posibilitatea si o fixeaza, facand-o realitate.
Altfel spus, ideea devine realitate, cand constiinta noastra se concentreaza pe ea si o aduce astfel in concret.
Campul/Matricea este:
 • recipientul care contine tot ceea ce exista = toate posibilitatile
 • oglinda a ceea ce credem si cream in inima noastra.
Lumea noastra fizica, cea din jurul nostru, reflecta ceea ce se intampla in interiorul nostru. De aceea, cand te rogi pentru ceva, recunosti ca iti lipseste si-i consolidezi aceasta pozitie de lipsa. E necesar sa simti (sa crezi) ceea ce doresti. Nu ceri: simti ceea ce doresti, cu toate simturile.

Inima este cel mai puternic camp electromagnetic din corp. De aceea, cand ai o afectiune in corp, simte ca deja afectiunea ta s-a vindecat, simte echilibrul existent acolo.
Oglinzile iti vorbesc asa:
1.     Oamenii iti pot arata cum esti in acel moment.
2.     Oamenii iti pot arata cum judeci in acel moment.
3.     Oamenii iti pot arata pierderile din acel moment. (Fiecare dintre noi, pentru a trece prin viata, e necesar, uneori, sa renuntam la ceva/cineva important pentru noi.)
Intotdeauna cautam sa fim intregi si putem sa gasim ceea ce ne lipseste la altii, asa ca e necesar sa stim/intelegem de ce suntem atrasi. Pentru asta, intrebam inima: Ce ma atrage la el/ea? Cand intrebi inima, afli raspunsul exact. (Inima nu minte.)
Viata poate fi considerata un mare ecran, alb stralucitor, dintr-o sala de cinema.
Viata noastra este filmul = ceea ce noi, fiecare dintre noi, proiectam pe ecran.

Ciclurile timpului aduc schimbari globale, care aduc schimbari umane. Stim foarte bine (adica e dovedit stiintific!), ca activitatea solara influenteaza activitatea umana. Asadar, exista corelatie.
Natura se bazeaza pe cooperare.
Coerenta sustine cooperarea.
Ce putem face cu extremele? Chiar le putem influenta!!!!!

HeartMath (Institutul Inimii), pe langa multe, multe minunate lucruri pe care le realizeaza, a initiat unproiect (ICG – Initiativa Coerentei Globale). Scopul: Modificarea constiintei globale de la haos si instabilitate, la coerenta si cooperare. Masurarea se face prin senzori proprii, amplasati pe toata suprafata Pamantului. Acum sunt functionali cinci, iar in final vor fi 12. ICG este functional in 86 de tari (si in Romania) si oricine poate intra pe www.glcoherence.org , pentru a contribui la campul cooperarii.
La baza sta constatarea (facut prin masuratori nenumarate, de catre satelitii de pe orbita – se stie deja foarte bine ce mare a fost impactul in campul Pamantului, in ziua de 11.09.2001) ca inima noastra, prin coerenta sa, poate influenta campul geomagnetic al Pamantului. Asta inseamna ca putem crea coerenta la nivel planetar. Se formeaza un cerc absolut minunat: coerenta individuala duce la cea sociala, care duce la cea globala, care se resimte in cea individuala....
Punctele de rascruce sunt puncte de intoarcere, de inflexiune: Natura ne da posibilitatea sa facem alegerile corecte, inainte de a ajunge la varful crizei.
Acum traim un moment de rascruce.
Acum noi avem de facut o alegere. Alegem noi noile descoperiri/cunostinte sau nu?
Cheia este rezilienta, adica abilitatea de a te intoarce la o situatie sanatoasa/normala de a trai, dupa o situatie stresanta.

Acum, in aceste momente din viata noastra/a Pamantului, putem gandi si trai fiecare intr-un mod nou, fara a mai fi necesar sa ne intoarcem la ceva asemanator din trecut.
Acum suntem intr-un timp al extremelor, in care e necesar sa ne asteptam (sa fim pregatiti) la orice. De aceea ne este necesara gandirea rezilienta.
Cheile ei sunt:
 • autocunoasterea
 • simtul sperantei: avem toate instrumentele (interioare, in primul rand) ca sa facem fatza schimbarii
 • inima noastra
 • relatiile personale puternice
 • semnificatia personala a lumii.
Unealta fundamentala este sa schimbam intrebarea:
 • modul vechi: Ce pot sa obtin de la lume?
 • modul nou: Ce pot sa impartasesc cu aceasta lume care se naste acum? Cum pot contribui? Ce pot oferi?
Schimba-ti intrebarea, in orice moment de cumpana!!
Rezilienta personala inseamna ca adevarata schimbare este sa creezi un mod nou de a face lucrurile si lumea le va schimba.
Nu schimbi, luptand impotriva a ceea ce nu-ti place. Lupta amplifica haosul. Campul/Matricea poate fi orice alegem noi sa fie: haos (lupta) sau coerenta (modul nou, care arata ca cel vechi e depasit).

Abordarea lumii care apare presupune:
 • adaptare la schimbarea climaterica
 • adaptare la distrugerea vechilor locuri de munca
 • adaptare la o noua economie.
Rezilienta o putem realiza prin localizarea (identificarea) vietii – economie, resurse, servicii, finante.

O perioada extrema este catalizatorul schimbarii (ex. - colaborare individuala/globala).

Asadar: ce alegem?
Distrugere sau Transformare?

Adica:
Frica sau Iubire? Pace sau razboi?
DE NOI DEPINDE.

Multumim, Gregg Braden!
Mariana Gusita / Editura Four You

           
 Gregg Braden interviu video cu subtitrare in lb.romana :
     
                             https://www.youtube.com/watch?v=iprj7PQIqPk         

Sursa: http://burebista2012.blogspot.ro/