joi, 8 martie 2012

ALERTĂ LA COTROCENI PRIVIND PROTESTELE DIN VALEA JIULUI


Acest articol apartine blogului Surse 

Luni seara, în jurul orelor 21,30, Traian Băsescu a avut o discuţie, la telefon, cu Virgil Măgureanu, de circa 45 de minute. Evident. prin telefonul secretizat, adus de Sebastian Lăzăroiu la Vila Lac 2. Cei doi au evaluat potenţialul social exploziv al protestelor minerilor din Valea Jiului  evenimente relatate, deocamdată fugitiv sau ignorate de televiziuni,  cu exceptia Romania TV.
Începînd de luni dimineaţă, peste 600 de mineri refuză să mai intre în mină şi protestează în faţa sediului Regiei Naţionale a Huilei, pentru neplata, în acest an, a unor sporuri salariale promise prin contractul colectiv de muncă. 
Băsescu este literalmente panicat de spaimă ca nu cumva minerii să se organizeze, să vină în Bucureşti şi să se coalizeze cu alte categorii de protestatari, cerînd demisia lui. Mai ales că lozinca lor principală (inclusiv la marşul de ieri) este Jos Băsescu!“. În acest context, el a apelat la “Şarpele cu Ochelari” pentru a evalua şi linişti situaţia, întrucît o mare parte a liderilor de sindicat sînt controlaţi de acesta, prin prisma colaborărilor avute de ei cu SRI-ul în anii 90.
 Revenind la discuţia telefonică, sursele noastre spun că Măgureanu l-a sfătuit pe Băsescu să facă demersurile necesare pentru a li se plăti, de urgenţă, minerilor sporurile revendicate. Şarpele consideră că situaţia este una periculoasă, pentru că minerii nu mai cred nici în liderii sindicali, pe care îi consideră corupţi şi vînduţi. În pofida apelurilor la calm ale şefilor de sindicat, situaţia poate degenera într-un marş spre Bucureşti, existînd pericolul reeditării  tulburărilor grave din  anii 90.
Fostul director al SRI i-a spus lui  Băsescu că are deja informaţii privind existenţa în rîndul protestatarilor a unor lideri  improvizaţi (informali) care incită la organizarea unui marş de protest în Capitală şi există riscul să li se alăture şi alţi ortaci, de la alte exploatări din ţară. Sursele noastre spun că şi rapoartele oficiale, ale Serviciilor Secrete, înaintate către Preşedinţie luni seara  mai ales către Florian Coldea – concordă cu informaţiile lui Virgil Măgureanu.
Sursa: Surse.org Un Proiect Open Source

DAR… DACĂ NU E ALZHEIMER, CI O LIPSĂ DE VITAMINA B12?


Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic

Deficitul de vitamina B12 ar putea fi responsabil pentru pierderile de memorie ale oamenilor în vârstă,iar starea produsă de această avitaminoză poate fi uneori confundată cu maladia Alzheimer.
Pe măsură ce îmbătrânim, abilitatea noastră de absorbi vitamina B12 din alimente scade. Deficitul de B12 se manifestă rapid şi poate cauza stări de confuzie, dezorientare şi agitaţie.

Vitamina B12 este esenţială în organismul uman. Ea ajută la dezvoltarea sistemului nervos şi la menţinerea sănătăţii lui, a producţiei de ADN şi a formării de celule roşii din sânge.

Cel mai frecvent, deficitul de B12 duce la anemie. Totuşi, în unele cazuri, această scădere a nivelului de B12 poate determina şi alte efecte: diminuarea tonusului muscular, oboseală, tremur, pierderea conştienţei, lipsă de echilibru, scăderea tensiunii arteriale, depresie şi alte tulburări de dispoziţie, precum şi probleme cognitive, cum ar fi slăbirea memoriei.

În forma sa naturală, vitamina B12 este prezentă în cantităţi semnificative doar în alimentele de origine animală, în special în ficat. 

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul acidului din stomac, care este esenţial pentru absorbţia vitaminei B12, scade. Aşa se face că mai mult de 30% dintre persoanele vârstnice nu au cantitatea de acid gastric necesară pentru a putea absorbi destulă vitamină B12 din sursele naturale. 
Prin urmare, medicii recomandă ca persoanele care au trecut de 50 de ani să consume alimente bogate în această vitamină sau aă ia suplimente alimentare.

Cazul Ilsei Katz, o pacientă americană în vârstă de 85 de ani, este revelator: ea a fost diagnosticată cu Alzheimer după o perioadă în care, treptat, a început să uite din ce în ce mai multe lucruri şi să prezinte stări de agitaţie. Dar, în urma tratamentului specific acestei boli, starea pacientei s-a înrăutăţit. 

Rezultatele analizelor întreprinse pentru diagnosticare au demonstrat că pacienta avea un deficit de vitamina B12, iar medicii au decis să i se administreze săptămânal această substanţă.

În scurt timp, starea pacientei s-a îmbunătăţit. Stările de agitaţie au dispărut, ea devenind din ce în ce mai lucidă. De asemenea, treptat, şi-a recăpătat şi memoria.

Acum, Ilsa Katz are 87 de ani şi locuieşte singură în Manhattan, neavând nevoie de asistenţă.

Deficitul de vitamina B12 este întâlnit şi la alcoolici (alcoolul diminuează absorbţia vitaminei), la cei care au suferit o intervenţie chirurgicală pentru micşorarea stomacului sau tratarea ulcerului şi la persoanele care iau acid aminosalicilic (pentru tratarea tuberculozei) sau metformină (pentru diabetul zaharat).

Dozele mari de acid folic pot masca deficitul de vitamina B12, iar dacă acesta se menţine mult timp, poate produce leziuni neurologice permanente. La unele persoane, suplimentele de potasiu afectează absorbţia vitaminei B12.

ACUM 13.000 DE ANI, PĂMÂNTUL A FOST LOVIT DE O COMETĂ


Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic 

Controversata teorie conform căreia, în perioada Dryasului Recent, o cometă sau un asteroid a lovit Pământul, este susţinută de noi dovezi.
Susţinătorii teoriei afirmă că, acum 13.000 de ani, un corp ceresc a pătruns în atmosfera planetei noastre, determinând apariţia unei perioade dominate de temperaturi foarte scăzute, numită Dryas Recent.
Deşi teoria a fost lansată în 2007, acum oamenii de ştiinţă au găsit, în lacul Cuitzeo din Mexic, un loc care prezintă semnele unui asemenea impact. Aici au fost observate formaţiuni de roci topite numite sferule şi diamante microscopice care s-ar fi putut forma doar la temperaturi extrem de ridicate. De-a lungul timpului, situri semănătoare au mai fost găsite în SUA, Canada, Rusia, Siria şi în câteva locuri din Europa. În toate locaţiile, dovezile au fost păstrate sub un strat de rocă ce a început să se depună acum 12.900 de ani.
De asemenea, evenimentul pare să nu fi fost unic. Oamenii de ştiinţă cred că un corp ceresc a explodat deasupra Siberiei în 1908, distrugând o pădure ce se întindea pe 2000 de kilometri. Evenimentul a rămas cunoscut sub denumirea de Fenomenul Tunguska.
Dacă o cometă, care călătorea spre Pământ cu o viteză de 50 de kilometri pe secundă, ar fi intrat în atmosfera planetei noastre, atunci ea ar fi creat o străfulgerare puternică, a cărei temperatură ar fi ajuns la 2200 de grade Celsius. Pe lângă faptul că ar fi topit rocile de pe sol, asemenea temperaturi ar fi avut un impact catastrofic asupra multor forme de viaţă de pe Terra.
Acum 12.900 de ani, când se presupune că a avut loc evenimentul, pe Pământ tocmai începea o glaciaţiune. Dovezile indică faptul că, în urma acestui eveniment climatic, multe animale de dimensiuni mari, precum mamuţii şi felinele cu colţii-pumnal nu au supravieţuit. Unii oameni de ştiinţă susţin şi faptul că, la sfârşitul glaciaţiunii, s-a observat un declin al populaţiei umane în America de Nord. Deşi cercetătorii nu pretind că impactul unei comete ar fi putut produce schimbările climatice din acea perioadă, ei spun că, în mod cert, evenimenul a avut un impact major asupra planetei noastre.
Sursa: Live Science

S-A ASCUNS TIMP DE 71 ANI: AVENTURA CELEI MAI RARE INSECTE DIN LUME


Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic

În mijlocul Mării Tasmaniei, undeva între ţărmurile Australiei şi Noii Zeelande, tronează de milioane de ani Insula Lord Howe. În apropierea ei, pe un impunător pisc de piatră care străpunge cerul, înălţându-se din mijlocul mării, o insectă uriaşă, de mult considerată dispărută, s-a dovedit a-şi fi continuat existenţa la adăpost de orice privire omenească. Epopeea speciei sale este susţinută de o interesantă aventură a ştiinţei şi cunoaşterii într-unul dintre cele mai sălbatice şi izolate locuri ale lumii.
Piscul, oceanul şi insecta care seamănă cu un homar
Mare parte din aventura recentă celei mai rare insecte din lume s-a derulat pe un promontoriu stâncos denumit Piramida lui Ball, în amintirea locotenentului Henry Lingbird Ball, un navigator care a descoperit spectaculosul pisc de piatră în anul 1788.
Stânca este nimic altceva decât rămăşiţa erodată de timp a unui con vulcanic de acum 7 milioane ani. Înaltă de 562 metri, cu o lungime de doar 1.200 metri şi o lăţime de doar 300, Piramida lui Ball este cea mai înaltă formaţiune geologică de acest fel din întreaga lume. Pentru ocrotirea sa şi conservarea habitatului pe care îl cuprinde, insula a fost inclusă în Parcul Marin Howe Islands şi beneficiază de un regim special de protecţie.
Timp de ani de zile, acest pisc abrupt şi stâncos a adăpostit o taină preţioasă pentru lumea oamenilor de ştiinţă. Situat la 21 kilometri de Insula Lord Howe, avanpostul stâncos avea să salveze una dintre cele mai bizare şi mai interesante specii de insecte, aşa-numitul “homar de copac” (Dryococellus australis), care nu era deloc un homar, ci una dintre cele mai mari insecte din lume. Astăzi este dispărut total din Insula Lord Howe.


Din punct de vedere sistematic, face parte din grupul aşa-numitelor “insecte-beţe”, clasate în OrdinulPhasmatodea şi familia Phasmatidae.
Atinge o talie uriaşă pentru o insectă, cu o lungime a corpului de 15 centimetri şi o greutate de aproximativ 25 grame, femelele fiind mai mari decât masculii. Au o siluetă prelungă, membre solide şi butucănoase, fiind acoperite cu o armură chitinoasă groasă; din această cauză, primii exploratori i-au considerat crustacee, un fel de homari.
Masculii au un abdomen mai pronunţat decât al femelelor şi spre deosebire de alte insecte din familia lor, “homarii de copac”, cum impropriu sunt încă denumiţi, nu au aripi, dar sunt capabili să fugă cu o viteză considerabilă.
De asemenea, comportamentul lor este diferit de cel al majorităţii speciilor de insecte. Masculii şi femelele formează legături pe viaţă, în care masculii urmează femelele şi activităţile lor depind de cele ale femelelor.
Ouăle sunt depuse pe ramurile copacilor, iar nimfele eclozează după o perioadă de nouă luni de la depunerea ouălor. Nimfele (insectele imature care ies din ouă) au o culoare verde strălucitoare şi sunt active doar pe perioada zilei. Pe măsură ce avansează procesul de maturizare, se transormă în adulţii cu colorit negru-roşcat şi comportament preponderent nocturn.

Întoarcerea marelui dispărut

Dryococellus australis era pe vremuri o specie de insectă foarte frecventă pe Insula Lord Howe, unde era folosit de către oameni ca momeală pentru pescuit.
Apocalipsa acestor insecte fascinante a sosit în anul 1918, sub forma naufragiului navei S.S. Makambo, vas care transporta provizii în insula de la capătul pământului.

Eşuat accidental, vasul a trebuit să fie evacuat, iar lucrările de reparaţie s-au întins pe o perioadă de nouă zile, timp suficient pentru ca şobolanii negri de pe vas (mai toate navele vremii aveau la bord asemenea “călători clandestini”) să înoate cu succes spre insulă, ceea ce a dus la dezastrul cu care s-a confruntat această specie bizară de insecte.
Rozătoarele invazive ajunse pe insulă au descoperit o delicioasă şi facilă sursă de hrană sub forma uriaşelor gângănii care trăiseră liniştite timp de milioane de ani, fără ameninţarea vreunui prădătornatural.
Dezastrul ecologic a avut cu adevărat proporţii apocaliptice pentru insecte. Doi ani mai târziu, în anul 1920, şobolanii erau peste tot, iar insectele nicăieri. Bine că fuseseră măcar catalogate şi studiate de entomologi. Cazul lor a fost unul dintre cele mai dramatice exemple de situaţii în care o spacie invazivă distruge total o specie nativă.
Din anul 1920 până în anul 1960, dată la care a fost declarată extinctă, nimeni nu a mai văzut nici măcar un singur exemplar viu din specia Dryococellus australis.
Singura relatare cu privire la ea a venit din partea unei echipe de alpinişti care escaladau pereţii verticali ai Piramidei lui Ball, dar şi aceşti aventurieri ai înălţimilor au descoperit doar câteva exemplare moarte pe stânci. Cum această specie de insecte este activă doar pe timpul nopţii, niciun membru al expediţiei nu a dorit să se supună riscurilor unei escalade nocturne.
Peste saga “homarilor de copac” dispăruţi s-a lăsat tăcerea. Comunitatea internaţională a entomologilor se împăcase cu ideea încă unei specii de insecte sacrificate pe altarul ignoranţei şi iresponsabilităţii umane.
Un salt în timp şi iată-ne în anul 2001, când David Pridell şi Nicholas Carlile, doi cercetători australieni, erau convinşi că undeva prin ascunzişurile Piramidei lui Ball s-ar putea să mai supravieţuiască o populaţie izolată de “homari de copac”.
Pentru început, cei doi cercetători, întovărăşiţi de doi asistenţi, au escaladat un perete de stâncă înalt de 152 metri. Ajunşi sus, dezolare totală. N-au descoperit decât câţiva greieri…
Dar surpriza avea să se producă în momentul coborârii.
Atunci, pe o suprafaţă instabilă unde creşteau tufişuri de plante din genul Melaleuca, cercetătorii au descoperit excremente ale unei insecte de talie considerabilă.
Mica echipă de cercetători au decis să se întoarcă pe timpul nopţii, cu lanterne şi camere de filmat. Nicholas Carlile şi ranger-ul local Dean Hiscox au pătruns în întunericul nopţii, pentru a se întoarce victorioşi cu o veste îndelung aşteptată: pe Piramida lui Ball insecta Dryococellus australis supravieţuise şi cei doi identificaseră deja o mică populaţie de 24 de exemplare!
Specia “homarilor de copac” era, aşadar, încă vie! În ochii lui Nicholas Carlile, insectele gigantice păreau nişte relicve vii dintr-o lume demult apusă:
“M-am simţit ca şi cum aş fi călătorit în timp în perioada Jurasicului, când astfel de insecte se întâlneau la tot pasul”, declara atunci, cu vocea gâtuită de emoţie, norocosul entomolog (cercetător specializat în studierea insectelor).
Modul în care exemplarele de Dryococellus australis au ajuns pe Piramida lui Ball a rămas un mister. Probabil, ouăle lor au fost duse accidental acolo de păsările marine sau de pescari, nimeni nu ştie cu siguranţă. Oamenii de ştiinţă au iniţiat de urgenţă un program destinat salvării şi conservării “ex-defunctei” specii de insecte.
În anul 2003 o echipă de cercetători din cadrul Parcului Naţional New South Wales şi al Australian Wildlife Service s-a întors pe Piramida lui Ball şi au reuşit să captureze două perechi de “homari de copac”. O pereche a fost donată grădinii zoologice din Sidney, iar masculul şi femela celeilalte perechi au fost botezaţi Adam şi Eva, fiind ulterior plasaţi la departamentul de creştere şi conservare a nevertebratelor din cadrul grădinii zoologice din Melbourne.
Eva le-a dat ceva emoţii cercetătorilor după ce s-a îmbolnăvit, dar s-a făcut bine şi a depus mai multe serii de ouă. În anul 2006, populaţia captivă de Dryococellus australis număra deja 50 de exemplare adulte şi câteva mii de ouă gata de eclozare.
Când cercetătoarea Jane Goodall a vizitat departamentul în anul 2008, Patrick Honan, directorul programului de înmulţire şi conservare, i-a acesteia arătat populaţia totală de “homari de copac” captivi, compusă atunci din 700 exemplare adulte şi 11.376 ouă. Dintre aceştia, o populaţie de 20 de indivizi a fost eliberată într-o rezervaţie cu regim strict din Insula Lord Howe, insula lor de baştină. În ciuda acestui aparent succes, oamenii de ştiinţă sunt reticenţi când e vorba să elibereze unui număr mai mare de exemplare. Insula Lord Howe este încă locuită de şobolani negri, iar eradicarea acestor rozătoare dăunătoare este puţin probabilă.
Povestea adevărată cu sfârşit fericit readuce în discuţie pericolul introducerii – chiar şi accidentale – a speciilor străine în habitate noi, dar, în acelaşi timp, ilustrează, în chip optimist, misterul triumfător al vieţii.

REUŞITĂ ISTORICĂ A UNUI CERCETĂTOR ROMÂN: A OBŢINUT PRIMELE IMAGINI CE ARATĂ MIŞCAREA UNUI ATOM!


Acest articol apartine blogului Blog Enciclopedic

Pentru prima dată în istorie, cercetătorii au reuşit să surprindă imagini în timp real ce înfăţişează mişcarea atomilor într-o moleculă. Mişcarea surprinsă este de o durată foarte scurtă, de doar o milionime de miliardime de secundă.
Oamenii de ştiinţă au folosit un laser ultrarapid pe care l-au aţintit asupra unor molecule de azot şi oxigen. Fasciculul de lumină a scos din orbită un singur electron, care a revenit în moleculă, provocând astfel o coliziune. Energia eliberată de electron în momentul coliziunii a acţionat ca o „lanternă”, făcând lumină asupra mişcărilor atomice ce aveau loc în moleculă, permiţând astfel ca acestea să fie înregistrate de senzori.
Echipa de la Universitatea Ohio State ce a efectuat această cercetare a fost condusă de profesorul Louis DiMauro. Printre membrii echipei se numără şi un român, Cosmin Blaga, cercetător postdoctoral în cadrul universităţii. 
Moleculele studiate sunt simple, dar cercetătorii cred că această reuşită deschide calea spre folosirea acestei tehnici şi în cazul altor molecule mai sofisticate.
„Dincolo de potenţialul pe care această tehnică în ceea ce priveşte controlarea reacţiilor chimice, ea ne oferă o nouă metodă de studiere a structurii şi dinamicii materiei”, a explicat Cosmin Blaga.
Rezultatele cercetării vor fi publicate în ediţia din această săptămână a prestigiosului jurnal ştiinţificNature.

MESAJ DE LA COMANDAMENTUL ASHTAR-1 MARTIE 2012


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta

Provocările care v-au încercat și pe care le-ați depășit precum și lecțiile pe care le-ați învățat vă vor ajuta să abordați într-un fel nou începutul noii voastre vieți. Acesta a fost scopul multora dintre experiențele din viața voastră actuală, dar mai cu seamă cele consumate în ultimii ani. Veți avea nevoie de înțelepciunea căpătată în această perioadă pentru a ști cum trebuie să abordați problemele vieții voastre viitoare.
Acum sunteți pregătiți să înțelegeți de ce a trebuit să treceți prin toate aceste încercări? Toate experiențele pe care le-ați avut vă vor folosi și niciuna nu s-a consumat în zadar. Ele vă vor servi în viitor nu numai vouă, celor care le-ați avut, ci și multor altora.

Există multe fiinţe care nu au avut şansa de a se încarna într-o lume a dimensiunii a treia, unde ar fi avut multe de învățat.
La revenirea lor în tărâmurile superioare, de experiența acumulată vor putea beneficia și alte ființe, chiar dintre cele care nu au trecut prin încarnare, mai ales în această perioadă, indiferent dacă ele vor fi din acest sistem solar sau nu, al universului.
Sunt mulți dintre voi care au trăit experiențe negative, ale căror emoții profunde au fost îngropate adânc în ființa lor.
Deși multe dintre aceste experiențe au fost traumantizante, ele fac parte din tezaurul de cunoaștere pe care l-ați acumulat și care vă va fi de un real folos în viața viitoare. Evident, nimeni nu și le-a dorit, dar trebuie să cunoașteți că tocmai pentru a le avea, ați venit în acea viață. Așa că, erau inevitabile, din moment ce le-ați introdus în program înainte de a vă naște. Este motivul pentru care, vă rugăm să vi le amintiți pe toate, să le acceptați ca fiind alese de voi, și cu dragoste și recunoștință, să le eliberați.
Foarte multe dintre aceste experiențe v-au adus foarte aproape de nivelul care vă permite să încheiați ciclul încarnărilor, scopul final al fiecărui suflet.
Este un motiv puternic ce trebuie să vă determine să aveți o altă optică asupra tragediilor și nenorocirilor prin care ați trecut. Cea mai benefică atitudine este să vedeți în tot ceea ce vi se întâmplă, bine sau rău (dar, mai ales rău) o provocare pe care v-ați planificat-o nu pentru ca să o evitați ci s-o abordați cu curaj și încrederea că nu ați pus-o acolo degeaba. Dacă nu veți avea curajul de a vă confrunta cu ceea ce viața vă așează în cale, foarte probabil că provocarea va reveni (în viața actuală sau în una viitoare), până când veți reuși să aveți acea experiență. Asemenea amânări, datorate evitării situațiilor care vă sunt destinate, vă pot readuce în corp fizic într-o viață viitoare, deși poate că ați fi putut încheia ciclul reîncarnărilor în viața actuală.
Am vorbit de multe ori de nevoia de a elimina emoțiile negative, care sunt legate de experiențele voastre pe planetă, şi vrem să facem acum referire la modul în care se poate realiza mai bine acest lucru.

Găsiţi-vă un loc foarte liniştit unde poţi fi singur, şi asigurați-vă că nu veți fi deranjat. Cel mai bine ar fi ca acel spațiu să nu aibă niciun fel de lumină. Așezați-vă într-o poziție comodă, relaxantă, și începeți să executați respirații părofunde. Liniştiți-vă mintea, încercând să vă concentrați exclusiv asupra respirație. Expirați-inspirați, respirați-inspirați. Faceți asta foarte, foarte încet. Gândiți că ceea ce faceți este spre binele ființei voastre.
Acceptați ideea că în tărâmurile mai înalte nu veți mai purta cu voi sentimentul vinovăției. În timp ce respirați profund, percepeți cum vă eliberați de toată încărcătura negativă care vă apăsa ființa și conștiința, de toată vinovăția care v-a urmărit în existența vaostră anterioară și actuală. Elibeați tot acest bagaj pe care l-ați cărat cu voi în toate existențele și deveniți curați, ușurați și transparenți și străbătuți de fluxurile luminii divine. Declarați-vă mulțumiți pentru că, în sfârșit, ați scăpat de ceea ce nu vă mai era de folos. Înainte de a vă despărți de acest bagaj, mulțumiți-i că v-a ajutat cândva să evoluați. 
Încheiați într-o notă de optimism, de bună dispoziție și dorință de viață. Deacum încolo sunteți un om liber.
Puteți repeta acest exercițiu dacă veți considera că este necesar.
Unii dintre voi practicați deja tehnici similare, meditații, exerciții de respirație (pranayama n.m.), toate fiind utile purificării finței voastre, creșterii frecvenței de vibrație, accelerării procesului vostru evolutiv.
La întâlnirile noastre viitoare vom vorbi despre alte tehnici de elevare a ființei.
Ființele acestui univers își fac o datorie de onoare în a vă acorda ajutorul spiritual de care încă mai aveți nevoie.

Experienţele voastre trecute, consumate în dimensiunea dualității, au lăsat urme adânci în toate corpurile voastre (fizic, emoțional, mental și, mai puțin cauzal) și este firesc să vă propuneți să vi le vindecați. Procesul acesta se derulează în paralel și simultan cu alte programe care privesc domeniile economic, social, religios, cultural etc. Când totul se va încheia (și mai este destul de puțin până atunci), veți fi deja alte ființe, cu însușiri și abilități noi și cu un standard de viață cu mult peste cel actual. Nevoia și tendința de concurență va dispărea fiind înlocuită cu dorința de colaborare, de într-ajutorare, de frăție.
Credem că până atunci cabala întunecată va fi anihilată, și, în acest scop, rolul nostru nu este de neglijat.
Veți auzi din ce în ce mai des de rețineri și demiteri ale unor înalți funcționari sau oameni politici de mare influență, specimene care au făcut mult rău popoarelor lor, numai pentru ca ei să trăiască în belșuigul pe care și l-au asigurat prin acte necinstite.
Vă rugăm să reţineţi că multele schimbări prevăzute a avea loc în lumea voastră vor fi demarate imediat ce aceste vârfuri care v-au condus destinele, vor fi retezate. De acele momente depinde și punerea în operă a diverselor noastre proiecte vizând diferite schimbări în alte multe domenii economice, financiare și sociale, pe Pământ. Toate acestea vor fi înfăptuite și cu ajutorul vostru nemijlocit.
Detaliile legate de fiecare acțiune vă vor fi comunicate de noi, Comandametul Ashtar, la momentul potrivit.
Deşi am înţeles că mulţi umani ar dori să dețină în avans aceste informații, credem că acum este important ca lumea voastră să știe că pasul următor cel mai important este înlăturarea din posturile de decizie a tuturor celor care sunt de fapt întunecați sau unelte ale forțelor întunericului, și tragerea lor la răspundere, pe măsura faptelor lor reprobabile. Explicația constă în aceea că acumularea unor mari cantiăți de energie pozitivă este facilitată de dorințele și speranțele voastre legate de restabilirea legalității și dreptății.
În fazele următoare se prevede punerea în aplicare a noului sistem financiar și demararea programului de conștientizare a populației Pământului asupra acțiunilor și intențiilor noastre pe etape.

MAI MULŢI BANCHERI AU FOST ARESTAŢI ÎN MAREA BRITANIE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 

Mai mulţi bancheri britanici, inclusiv de la Royal Bank of Scotland (RBS), au fost arestaţi pentru acuzaţii de evaziune fiscală, a anunţat duminică autoritatea pentru vamă şi fiscalitate (HMRC), informează Mediafax, citând Reuters.
“În urma unei investigaţii legate de activităţi ilegale în domeniul fiscalităţii, HMRC a arestat mai multe persoane, dintre care o parte lucrează la bănci din Marea Britanie”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Investigaţia se referă la fapte în folosul propriu al acestor persoane, neavând legătură cu activitatea băncilor, a precizat HMRC.
Arestările au avut loc într-o perioadă în care cele mai mari bănci britanice sunt criticate pentru plata unor salarii şi bonusuri mari, în timp ce restul ţării este afectată de problemele economice, precum şi pentru faptul că nu acordă credite suficiente companiilor.
HMRC nu a menţionat cine sunt persoanele reţinute şi nici la ce bănci sunt angajate.
Publicaţia Sunday Telegraph a relatat că patru actuali angajaţi precum şi un fost bancher al RBS se numără între cei arestaţi.
Un purtător de cuvânt al RBS a refuzat să comenteze.
Directorul general al RBS, bancă deţinută în proporţie de 83% de statul britanic, a renunţat în ianuarie la un pachet salarial de 1 milion de lire sterline, din cauza nemulţumirii publice.
Nota personala:
Oare despre acele arestari sa fie vorba?
Sursa: Inuaki
Sursa: Biblioteca Secreta