Probabil cunosti foarte bine sentimentul interior care apare atunci cand astepti sa ti se incarce telefonul.
Ai ramas fara baterie, ti-ai conectat telefonul, iar acum nu mai ramane nimic de facut decat sa astepti. Si chiar daca este o chestiune de cateva minute, tensiunea si anxietatea incep sa creasca, in timp ce te intrebi cat va mai dura pana se va deschide.
Majoritatii oamenilor nu le place sa astepte. De multe ori cunoastem frustarea asteptand la coada la magazin sau atunci cand suntem cu masina intr-o intersectie aglomerata. Intotdeauna suntem in graba sa ajungem la locul urmator sau la urmatorul lucru.
Aceasta mentalitate din viata de zi cu zi o transmitem si in planul vietii noastre spirituale.
Cu toate ca de cele mai multe ori suntem grabiti, se pare ca Dumnezeu nu este. Scripturile spun ca Dumnezeu lucreaza intr-un mod lent. Se pare ca El are intotdeauna un plan si un scop pentru tot.
Problema legata de asteptare este legata in principal de lipsa detaliilor de care dispunem. Din punctul nostru de vedere, avem cam tot pus la punct si ne-am dori ca Dumnezeu sa faca totul in ritmul nostru de a face lucrurile.
Asteptarea este o parte a vietii nostre si unul dintre instrumentele prin care Dumnezeu ne ajuta sa ne dezvoltam.
Dumnezeu rareori face lucrurile in functie de ritmul nostru de a face lucrurile si de aceea este foarte usor sa ne descurajam. In cazul in care nu suntem atenti ne vom gandi “E nepasator.” sau “E suparat pe mine.”.
In Evanghelii observam ca acest lucru se intampla in cazul Martei si Mariei atunci cand acestea-l asteapta pe Iisus sa vina sa le vindece fratele, pe Lazar. Cand Iisus apare in cele din urma, El este acuzat ca a venirea sa a durat prea mult.
Dumnezeu are intotdeauna motive intemeiate pentru care ne face sa asteptam. Asteptarea este un aspect al vietii noastre si unul dintre instrumentele prin care Dumnezeu ne ajuta sa ne dezvoltam. Biblia este plina de povesti ale unor oameni care au fost nevoiti sa-l astepte pe Dumnezeu, cum ar fi Noe, Avraam, Moise, Iosif, David, Daniel, Iisus, Pavel si mult altii.
In urma studierii vietii a acestor mari oameni, am descperit CINCI motive pentru care Dumnezeu ne face sa asteptam:
1. Asteptarea dezvaluie motivele noastre adevarate
Asteptarea are de cele mai multe ori scopul de a scoate tot ceea ce este mai bun sau mai rau din fiecare dintre noi. Cei care nu asteapta prea mult nu au motive bune pentru ca nu sunt interesati de angajamentul pe termen lung necesar pentru a putea vedea ceva cu adevarat. Acestia sunt cei care sunt interesati in castigurile si in succesul pe termen scurt.
Cei mai mult dintre noi au intenti bune, dar o mare parte din ceea ce dorim sa realizam este o incercarea de a ne face un renume pentru noi insine sau pentru propriul nostru ego. Ma doare sa spun asta, dar este cat se poate de adevarat.
2. Asteptarea este cea care ne dezvolta rabdarea
Rabdarea in asteptarea lucrurilor mici ne conduce la rabdarea in realizarea lucrurilor mari. Daca nu putem astepta ca Dumnezeu sa faca un lucru mic, atunci cu siguranta nu vom astepta atunci cand vom dori sa faca ceva cu adevarat important.
Problema este de obicei propriul nostru punct de vedere, care este de cele mai multe ori unul gresit. Avem tendinta sa ne gandim ca lucrurile importante in viata sunt finantele si posesiunile, in timp ce Dumnezeu crede ca influentarea oamenilor in bine si schimbarea acestora este mult mai importanta.
3. Asteptarea naste anticipare
De ce copiii ajung sa fie atat de plini de entuziasm in jurul sarbatorilor de Craciun? Pentru ca asteptarea a produs anticipare. Avem tendinta sa apreciem lucrurile cu cat asteptam mai mult pentru ele.
Acum cativa ani, familia mea si cu mine treceam printr-o etapa dificila a vietii noastre. Am fost nevoiti sa traim impreuna cu mama mea vitrega vreme de cativa ani. In tot acest timp, Dumnezeu m-a asigurat ca o sa vina vremea cand o sa avem propriul nostru acoperis deasupra capului. A fost nevoie de cativa ani pentru ca acest lucru sa se materializeze, dar atunci cand acea zi a venit, cu greu ne mai puteam controla bucuria.
Din cauza ca am fost nevoiti sa asteptam atat de mult, avem tendinta sa avem grija de casa noastra si sa o pretuim mult mai mult decat ar tinde sa creada persoanele dragi din viata noastra. Oamenii tind sa pretuiasca lucrurile pentru care trebuie sa astepte.
4. Asteptarea ne slefuieste caracterul
Asteptarea este un mod prin care viata incearca sa ne slefuiasca marginile brute ale caracterului nostru. Foarte putine predici vorbesc despre asteptarea lui Moise in desert vreme de 40 de ani, vreme in care acesta a ateptat venirea lui Dumnezeu. Dumnezeu a folosit aceasta perioada mare de timp pentru a-i transforma caracterul. Stim asta deoarece atunci cand era tanar obisnuia sa fie obraznic si nerabdator. In impetuozitatea sa, el a ucis un om si a ascuns cadavrul. Cand pacatul sau a fost facut public, el a fugit pentru a-si salva viata si a fost exilat in desert. Atunci cand i-a fost oferita o a doua sansa, el a ales sa asculte poruncile lui Dumnezeu.
In cele din urma, dupa multe incercari, Moise a devenit un mare lider. Asteptarea i-a trasformat viata lui Moise si poate face acelasi lucru si pentru tine.
5. Asteptarea naste intimitate si dependenta fata de Dumnezeu
Motivul pentru care suntem insetati sa citim despre marii oameni ai Bibliei este acela ca toti au avut un lucru in comun. Acestia au fost oameni care au invatat ca succesul lor in viata este direct proportional cu intimitatea si dependenta fata de Dumnezeu. Pentru ei, relatia cu Dumnezeu nu a reprezentat un sistem de imbogatire rapida, ci pentru multi dintre ei a fost o chestiune de viata si de moarte.
Asteptarea in momentele dificile ale vietii noastre ne dezvolta relatia cu Dumnezeu. Tot timpul am fost de parere ca Dumnezeu este la fel de interesat de calatorie precum este de destinatie. In caz contrar, povestile biblice ar include doar pasajele pline de aspecte pozitive. Probabil nu vom intelege pe deplin de ce Dumnezeu ne face sa asteptam, dar vestea buna este ca niciodata nu ne cere sa asteptam fara El.
Sursa: http://www.relevantmagazine.com/
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/