joi, 29 septembrie 2011

Harta cutremurului si inundatiilor dupa evenimentul 2013

Ceva de genul acesta va arata pământul după 2012

Sursa: youtube.com

Cutremurele 2010 2011 2012 VS Întoarcerea Planetei X Nibiru

· 238 Comentarii · În Nibiru


 www.timeline2012.net www.youtube.com www.paranormalcrazy.co.uk Vizitaţi www.youtube.com Cutremurele 2010 VS Planeta X Nibiru Întoarcere Au existat numeroase cutremure, alunecari de teren,  gauri, inundaţii, mult mai mult in acest an decât in orice alt an. Face Nibiru  acest lucru?
 Sursa: theory2012.com

Numai vesti bune!

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Nokia inchide fabrica de la Jucu. Va functiona pana la sfarsitul anului iar oamenii isi vor primi salariile pana in martie 2012. Si dupa aia… potopul. Parca mai ieri ni se spunea ca guvernul a reusit sa atraga, gratie politicilor sale economice providentiale, investitii straine masive. Si cum politica guvernului nu s-a schimbat intre timp, decat cel mult in mai rau- salarii mai mici, cod al muncii facut special pentru a-i defavoriza pe angajati, in detrimentul angajatorilor- rezulta ca s-au speriat finlandezii de noi. Adica am oprit tirurile cu flori olandeze, paralizand Olanda (!!!), dati-va seama ce i-am fi facut Finlandei pentru veto-ul pe Schengen. Eu cred ca s-au speriat de noi si de ce le-am putea face. Asa ca opteaza pentru un pericol mai mare, dar mai predictibil- se relocheaza in China.
Autoritatile nu se sperie insa. De exemplu directorul judetean al AJOFM. El a declarat ca nu-si face probleme. Adevarul e ca nici nu are de ce: el are serviciu, lucreaza la stat, cel mai probabil pe bani grei, si stie ca pana la alegeri nu-l misca nimeni de acolo. Asa ca de ce s-ar ingrijora? Cu asta suntem responsabili noi, astia care vrem sa muncim dar n-avem unde.
Sau primarul din Cluj- si el este la fel de fericit si neatins de anxietatea specifica oricarui roman obisnuit. Pentru ca, spune el, in perioada urmatoare vor veni in zona alti giganti internationali din zona IT. Ceea ce denota 2 lucruri: 1) Autoritatile stiau exact de planurile Nokia si asta inca de suficient timp cat sa se replieze si sa caute alti investitori. Nu era sa fie anuntat si sindicatul, din timp. Sau oamenii pe care subiectul ii privea direct. Astia n-au auzit de transparenta. 2) Urmeaza noi tunuri prin care corporatiilor sa li se dea teren, mana ieftina de lucru, dar calificata, facilitati fiscale pe x ani de zile si cam orice si-ar putea dori. Si apoi, cand se va apropia scadenta, corporatia sa plece si Romania sa ramana cu buzele umflate: iar s-a oferit pe prea putin…
Intre timp in Bulgaria manifestatiile interetnice continua in noi si noi orase. Pana acum sunt vreo 9. Extremistii scot capul in lume si incearca sa-si faca dreptate singuri, mai ales ca institutiile special create in acest sens (politie, justitie) nu fac fata. Sau nu stiu, sau nu pot, sau nu-s lasate sa faca ordine. Halal evolutie pentru omenire. Nu zic ca romii (unii dintre ei) nu fac chestii atroce. In special cand sunt organizati (citeam acum ani de zile ca mafia romilor din Ro este temuta inclusiv de mafia italiana, pentru ca ai nostri nu au nici o limita). Insa solutia este sa-i pedepsim pe vinovati si nu pe toti cei de alta culoare. Pot sa se nasca prea multe abuzuri, prea multe greseli. Adica ce facem? Daca ei omoara si jefuiesc noi le raspundem la fel, omorandu-i inca din leagan, pe principiul ca “vor face ei ceva cand vor fi mari”? Ce fel de dreptate e asta? Si mai ales… maine impotriva cui ne vom ridica? Daca ni se va parea ca cei cu alunite pe fata au potential infractional?
Mai bine sa ne bazam pe politie. Aia care, in Romania, a amendat o femeie care urla de durere in timp ce-o batea sotul cu furca. La fel o fi si la bulgari?
Ca tot vorbeam despre bulgari- presa lor sustine ca UE se pregateste sa interzica sistemul “all inclusive” din hoteluri. Sau promotiile la alimente. Pentru ca, din cauza ca nu se consuma tot, mii de copii mor in Africa. Asa este, de ce sa moara numai unii de foame? Mai bine sa murim cu totii, ca n-o sa ni le mai permitem. Ce, mancarea nu e pentru toti. Ci numai pentru cei care si-o permit. Decat sa-i aducem si pe amaratii aia din Africa la un nivel decent, prin politici economice, mai bine interzicem europenilor sa-si cumpere E-uri ieftine. Si asa mancarea ieftina e chimica si nu face bine. Decat sa murim greu si sa agonizam, cheltuind astfel fondurile de la sanatate, mai bine murim repede. De foame. Aici vor avea un avantaj manechinele de top- ele sunt deja obisnuite sa nu manance. Propun reintroducerea ratiilor alimentare- o paine pe luna pe cap de locuitor. Astfel Comisia Europeana poate fi sigura ca nu se va arunca nimic, iar obezitatea va fi eradicata. Iar la avantaje- prostia se ve extinde necontrolat, permitandu-le puternicilor lumii sa ne conduca fara a mai fi criticati.
Ma gandesc sa ma mut. Am auzit ca in cea mai bogata tara din lume – Qatar – oamenii nu platesc energia electrica, apa sau asistenta medicala. Imprumuturile la banci sunt foarte ieftine si in general au un nivel de trai mult superior noua, “civilizatilor” din UE si SUA. Ar fi insa cateva probleme: nu ai voie sa consumi alcool (nu-i bai, oricum nu servesc), nu ai voie carne de porc (naspa, dar as supravietui), sa consumi droguri sau pornografie (nici aici nu ma incadrez). Din care una (problema) pare totusi putin insurmontabila pentru mine- sunt femeie, iar ei sunt musulmani. Asta inseamna ca ar trebui sa plec capul in fata unuia mai tampit decat mine, doar pentru ca e barbat…
Asa ca o sa mai stau pe aici, cel putin o perioada. Pana mor de foame, dar macar pot spune cu glas tare ce ma doare. Adica totul!
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

PARLAMENTUL CIRCARILOR

  
         Parlamentarii României s-au decis să dea românilor circ până se satură. Dacă preţurile la alimente , bunuri de larg consum, energie, gigacalorie se scumpesc, circul se dă pe gratis.Sau aşa pare la prima vedere. Primeşti acuma şi plăteşti mai târziu.Iar românul, nu vede mai mult de ziua de azi. Şi la câte preziceri despre cataclisme apar una după alta, nici nu îţi vine să mai te  gândeşti la ce va fi mâine , cât şi cum vei plăti. Acelaşi principiu îl aplică şi parlamentarii. Promit azi , fără să îi intereseze dacă vor avea ce da mâine.
          Dar ceea ce se întâmplă acuma , depăşeşte orice închipuire. Se merge la cacealma fără nici o reţinere, fără jenă, fără frică. Parlamentul României ar trebui să se numească Parlamentul Circului. Sau poate al Nesimţirii.
 După atâtea spectacole cu numărarea  din doi în doi a  voturilor, cu votarea la două mâini, cu voturi date aiurea, împotriva indicaţiilor de partid, cu parlamentari legaţi de scaun pentru a nu vota, avem acuma ocazia din nou să experimentăm situaţii jenante.
        Roberta  îi cere lui nea Oprea să nu mai meargă la WC, într-o încercare grotească,  penibilă de a masca o altă fraudă, crezând ca va salva situaţia cu o glumă de prost gust.
          Opoziţia acuză PDL de luare de mită, susţinând  prin  senatorul PSD Sorin Bota că democrat-liberalii au luat mită de un milion de euro ca să îl propună pe Romeo Ionuţ Comăniciu la preşedinţia CSA. De aici
                firul se împarte în două: fie de teamă că vor fi prinşi după ce au dat liber la intrare celui ce  venea cu darul, fie că darul a fost prea mic, candidatura domnului Comăniciu a fost  respinsă tocmai de cei ce îl propuseseră. Unde eşti Nea Iancule?
          Codul Asistenţei Sociale este  amânat la Senat, pentru că puterea nu a fost în stare să aducă la muncă decât 37 de senatori, din 70. Opoziţia văzând că deţine majoritatea şi îşi poate impune voinţa  a refuzat   să mai lucreze şi a ieşit din sală şi ea,  în semn de protest că e lăsată să voteze singură.Să mai spună cineva că nu există consens în Parlamentul României.  Nu pot să înţeleg. Opozţia putea rămâne în sală  să voteze cum dorea, dar a refuzat şi a ieşit din sală. Mai înţelegeţi ceva?
    Dar peste tot, pe toate posturile, pe toate blogurile şi paginile de facebook personale ale tuturor parlamentarilor opoziţiei,  vezi, auzi, citeşti acuze la adresa puterii, care fură, fraudează, mituieşte. Peste tot, auzi vorbindu-se de pungi, pâini, ulei, găleţi ale puterii, date ca mită,  sau şpagă către alegători.Toţi rup cu dinţii din pungile lui Pinalti, dar nici unul nu aminteşte de găleţile lor.
             Pentru mine, toti sunt o apă şi un pământ, atâta vreme cât nu vine unul,  măcar, aşa de sămânţă, să spună :” E timpul să terminăm TOŢI cu furturile, şpăgile, mita electorală, promisiunile deşănţate, votatul la două mâini, aranjamentele interpartinice, să lucrăm pentru cei care ne-au votat , nu pentru interesele personale, de grup sau de partid”. Pentru că toţi au lucrat şi lucrează la fel, indiferent de partid. Doamna Olguţa Vasilescu spre exemplu, va candida din partea USL la primăria Craiovei şi pe unde merge , înfierează obiceiurile lui Pinalti. Pentru memoria doamnei Olguţa am să postez o poză cu o găleată roşie, nu portocalie care
înca mai păstrează, după 3 ani numele celor ce cumpărau voturi cu găleţi. Îmi e teamă că tot scandalul  de acuma se poartă din cauza faptului că USD nu prea mai dispune de fonduri  pentru găleţi şi atunci a început o campanile de interzicere a cadourilor electorale.
         Problema e simplă: este legal sau nu? Dacă nu este legal, să se ia măsuri împotriva TUTUROR celor ce au încălcat şi încalcă legea. Dacă este legal, să nu mai vorbească nimeni de morală, pentru că toţi au procedat la fel şi dovezi  încă mai există. Pe 23 iunie eram anunţaţi că Senatul a aprobat legea prin care se incrimina şpaga electorală, urmând ca aceasta să fie votată şi în Camera Deputaţilor. Când ? Şi aste e tot un circ, un joc de-a hoţii şi vardiştii, în care sărmanul român tot trage speranţe  că se va face ceva bun , dar de fapt este doar o joacă de-a şoarecele şi pisica în care până la urmă pisicile din parlament dau cu tifla proştilor care îi votează.
            Ori se face o asanare totală a întregii clase politice, ori se înceteacircul ăsta abject din parlament, circ plătit de oamenii de rând dar în beneficiul circarilor cu statut de parlamentari. Vor să să elimine corupţia?
PRIMUL PAS ESTE ELIMINAREA IMUNITĂŢII PARLAMENTARE.
Cât timp există acest scut anti-justiţie, toate discuţiile prin Senat, Camera Deputaţilor, emisiuni tv, bloguri, pagini de internet, toate moţiunile de cenzură, toate promisiunile electorale sunt praf în ochii proştilor, numere de circ de calitate ieftină, ca la bâlciurile tradiţionale.

Sursa: PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !

Fotografie uimitoare: un copil i-a strâns din uterul mamei mâna doctorului care i-a dat viaţă, în semn de mulţumire

Autor: Oana Racheleanu
Samuel Alexander Amas l-a prins de mână pe cel care i-a dat o şansă la viaţă

Samuel Alexander Amas l-a prins de mână pe cel care i-a dat o şansă la viaţă

 
Pe internet circulă o fotografie uimitoare în care este surprinsă mâna unui bebeluş care iese din uterul mamei sale şi strânge un deget al doctorului care i-a dat o şansă la viaţă.

O fotografie realizată de un jurnalist de la USA Today circulă pe internet alături de o poveste tulburătoare. Samuel Alexander Amas, un bebeluş de 21 de săptămâni, fusese diagnosticat cu spina bifida şi nu ar fi supravieţuit afară din pântecele mamei, deci trebuia operat intrauterin.
Iulia Amas, mama copilului, îl cunoştea pe chirurgul Joseph Bruner de la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din Nashville-Tennesse şi ştia că efectuează operaţii speciale în timp ce copilul se află încă în uter.
Doctorul a făcut o mică incizie în uter, prin care l-a operat pe micuţ. La finalul intervenţiei chirurgicale, Samuel Alexander a scos mânuţa prin acel orificiu şi i-a strâns degetul doctorului care tocmai îi dăduse o şasă la viaţă.
Chirurgul Joseph Bruner a declarat ulterior că acela a fost cel mai emoţionant moment din viaţa sa şi că, pentru câteva clipe, a rămas înlemnit.
Fotoreporterul Michael Clancy, angajat al publicatiei USA Today, prezent şi el la operaţie, a spus: „În timp ce doctorul mă întreba ce viteză de înregistrare folosesc, am surprins cu coada ochiului un tremur al uterului, dar nimeni din echipă nu provocase mişcarea. Venea dinăuntru. Dintr-odată, prin incizie, copilul şi-a scos braţul şi apoi l-a retras, lăsându-şi doar manuţa afară. Doctorul i-a prins mana şi a ridicat-o uşor, iar copilul a răspuns strângând degetul acestuia. Ca şi cum i-ar fi încercat tăria, medicul a clătinat uşor pumnul micuţ. Pruncul îl ţinea strâns. Am prins momentul fantastic".
Samuel s-a născut sănătos iar operaţia a fost un real succes.
Sursa: adevarul.ro

SECRETELE IUBIRII ADEVARATE !

[...]Secretul iubirii adevarate spre deosebire de atractia fizica este de a intelege ca iubirea adevarata este neconditionata; daca iubesti pe cineva sau ceva trebuie sa-l iubesti neconditionat cu toate calitatile si defectele sale, altfel este iubire conditionata.Un caine isi poate petrece toata viata fiind maltratat de stapan si totusi se bucura cand il vede.Aceasta este iubirea adevarata.
Inainte de a vorbi despre secretul iubirii adevarate trebuie sa intelegi ca iubirea adevarata este un dar care trebuie pretuit si apreciat. Nu este ceva  ce gasesti intro zi ca pe o scoica frumoasa pe tarmul marii pe care o pui undeva  s-o admiri.Iubirea adevarata este o parte a vietii care are viata ei proprie.Pretuieste-o si apreciaz-o si va creste, va deveni din ce in ce mai profunda si mai bogata.Gaseste-o si n-o aprecia si pretui…ea se va stinge.Pur si simplu.
Primul secret al iubirii adevarate este sa stii cand ai gasit iubirea vietii tale, cealalta jumatate a ta, cea care este mai importanta chiar decat tine, cea despre care intreaga ta fiinta spune :”Ea este jumatatea  mea”. Se poate intampla intro zi cand privesti in jurul tau si intalnesti ochii lui/ei ;ochii ti se inchid si simti un fior in inima,apoi ochii in care te uiti iti spun ca acelasi lucru se intampla si cu el/ea.Se poate intampla si cand esti cu cineva de mult timp, dar n-ai simtit niciodata prea mult pentru el/ea.Deodata, intro noapte, inima ta tresalta cand va intalniti privirile sau va atingeti buzele pentru un sarut.A sti ca ai gasit iubirea adevarata ar putea fi doar faptul ca simti ca el/ea, e cealalta parte a ta.Se intampla in mod diferit la fiecare.
Dupa ce intalnesti iubirea adevarata, secretul de a o pastra vie este acela de a-l pune pe celalalt inaintea propriei tale persoane fara egoism si de a comunica cu el/ea intrun mod pozitiv si deschis.Multe relatii de dragoste si-au pierdut taria datorita greselilor unuia sau amandurora, egoismului si lipsei de comunicare intre cei doi.Chiar si cei care si-au gasit iubirea adevarata au pierdut-o datorita  suferintei si dezamagirii cauzate de unele actiuni ale iubirii vietii  sau de cuvinte: “nu contezi”,”eu sunt pe primul plan” si altele similare.
Cand doi oameni intalnesc iubirea adevarata si fiecare pune sperantele, visele, dorintele si sentimentele celuilalt mai presus de ale sale si comunica in asa fel ca si cum ar cladi si-si impartaseste gandurile cele mai intime, se intampla lucruri minunate!Iubirea adevarata pe care ai intalnit-o creste in ceva mai frumos decat un trandafir, mai adanc decat un ocean si mai puternic decat orice se poate imagina.Fara egoism, fara sa te pui inaintea celuilalt, comunicare intre cei doi si este de ajuns ca iubirea adevarata sa supravietuiasca.
Sursa: Secretele Sistemului

Organizaţiile care ar conduce de fapt lumea. Top 10 societăţi secrete

10. Ordo Templi Orientis
Este o organizaţie mistică, ce a fost înfiinţată la începutul celui de-al XX-lea secol. Grupul a fost creat pe aceleaşi linii precum Francmasoneria şi se bazează pe practici oculte prin care membrii se mută de la un nivel la altul în organizaţie.
Filosofia grupului este credinţa în principiile ezoterice New Age. Organizaţia mai există încă în SUA, Marea Britanie şi unele părţi ale Europei.
9. Grupul Bilderberg
Nu este o organizaţie secretă în sine, însă este la fel de misterioasă. A fost creată în 1954, sub forma unei conferinţe la care se poate participa doar pe baza invitaţiilor. Printre cei care au intrat în grup au fost numeroşi şefi de stat, afacerişti sau moguli media.
8. Hashshashin – Ordinul Asasinilor
Denumit şi Nizari, era o organizaţie misterioasă de asasini musulmani, apărută în Estul Mijlociu în secolul al XIII-lea. Grupul era format din musulmani Shia, care s-au desprins dintr-o sectă mai mare şi care s-au alăturat pentru a înfiinţa statul Shi’ite. Întrucât erau puţini, foloseau tactici de gherilă împotriva duşmanilor, inclusiv spionaj, sabotaj şi asasinarea politică. Înainte ca grupul să fie distrus de mongoli, ei au lucrat pentru diverse personaje istorice, printre care şi Regele Richard Inimă de Leu.
7. Mâna neagră
Mâna neagră era o societate secretă de revoluţionari anti-imperialişti, creată în Serbia, în 1912. S-a născut ca o ramură a grupului Narodna Adbrona, care dorea să unească toate popoarele slave din Europa într-o singură ţară. Acest lucru cerea separarea Serbiei de imperiul Austro-Ungar. Grupul a folosit propaganda anti-austriacă, a antrenat sabotori şi asasini pentru a distruge liderii politici din zonă. Societatea ar fi fost uitată, probabil, dacă nu ar fi fost implicată într-un mare eveniment al secolului XX – asasinarea lui Franz Ferdinand. Austro-Ungaria a declarat război Serbiei, transformându-se în cele din urmă în Primul Război Mondial.
6. Cavalerii Cercului de Aur
John Wilkes Booth, Jesse James (in poza) şi Franklin Pierce (persoane controversate)
A fost o societate secretă americană care a înflorit în timpul Războiului Civil. La început, grupul dorea anexarea Mexicului şi Indiilor de Vest, crezând că vor ajuta la dezvoltarea sclaviei. Dar după ce a început Războiul Civil, grupul a trecut de la susţinerea colonialismului la susţinerea noului guvern confederat. Cavalerii au avut mii de membrii, formându-se armate de gherilă.
5. Societatea Thule
Grupul a fost creat în Germania, imediat după sfârşitul Primul Război Mondial. A început ca o organizaţie ocultă, însă s-a transformat rapid într-una care susţinea ideologia rasei ariane, pornind la vânătoare de evrei şi de alte minorităţi. În 1919, Societatea Thule a format o organizaţie politică denumită Partidul Muncitoresc German – viitorul partid nazist, iar printre membrii săi se afla şi Adolf Hitler.
4. Fiii Libertăţii
O organizaţie care a existat în America de Nord, înainte de Războiul Revoluţionar. Nu a fost o societate secretă în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult un grup de patrioţi din colonii, care susţineau un scop comun. Ei au folosit sabotajul şi activităţi teroriste, devenind mai mult “fiii violenţei”, decât cei ai libertăţii.
3. Cranii şi Oase
Societatea secretă Cranii şi Oase de la Yale este printre cele mai faimoase. Organizaţia alege noi membrii dintre studenţii universităţii în fiecare primăvară – în general atleţi, membrii ai consiliului studenţesc sau preşedinţi de fraternităţi. Printre cei care fac parte din Cranii şi Oase au fost preşedinţi ai SUA, senatori şi judecători, crezându-se că societatea formează elita politică.
2. Illuminati
Grupul este considerat mai mult un mit, dar legenda datează de pe vremea unei societăţi reale, care a existat în Germania, în anii 1700. Pe atunci, membrii grupului se proclamau gânditori iluminaţi. Presa a pornit împotriva lor şi organizaţia a început să fie văzută drept o forţă a dizidenţilor, care ar fi dus chiar la Revoluţia Franceză. Grupul a dispărut, însă încă se mai crede că influenţează lumea politică din umbră. Familia Bush, Churchill şi chiar Barack Obama ar face parte din această organizaţie, deşi nu există nicio dovadă.
1. Francmasoneria
Deşi în ziua de azi nu mai este la fel de puternică, francmasoneria rămâne cea mai faimoasă societate “secretă” din lume – atât de secretă, încât are circa 5 milioane de membrii. Grupul a fost creat oficial în 1717, însă există încă din anii 1300.
Iniţial, a fost creată ca o frăţie între oamenii cu anumite idei filozifice, printre ele, credinţa într-o fiinţă supermă. Ei spun că sunt corecţi din punct de vedere moral, lucrând în serviciul comunităţii şi ajutând nevoiaşii. În ciuda acestor aparenţe, se pare că francmasonii ar fi implicaţi în practici oculte bizare.
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Istorie cu repetitie

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Rusia ingrijoreaza. Pentru ca tocmai si-a desemnat fostul presedinte, actual premier, drept viitor presedinte. Scenariul ii sperie pe toti analistii interni si internationali. In regiunile separatiste georgiene se stabilesc, pentru 49 de ani, cu posibilitate de prelungire pe inca 15, baze militare rusesti. Inseamna iar discutii de pe pozitii de si mai mare forta, inseamna restrangerea si mai multor libertati si drepturi pentru jurnalisti si alte tipuri de profesionisti care necesita libertate pentru a isi face meseria, inseamna iarasi conflict pe fata cu Vestul. Si, in ultima instanta, inseamna din nou pericolul rosu, cel care aproape aproape a inghitit planeta in ultimele decenii.
Ucraina si-a arestat fostul premier si se pregateste sa-l condamne. Pentru abuz de putere, trafic de influenta si tot felul de acuzatii conexe specifice la acest nivel. Nimeni nu se asteapta ca lucrurile sa mearga perfect legal, in special in Europa, dar conteaza ca premierul judecat este principalul opozant al actualului presedinte. Desi s-au facut apeluri internationale catre Ucraina sa termine cu acest proces, vazut drept motivat politic, Ucraina n-a auzit, iar restul statelor si-a adus aminte ca exista probleme mai importante pe agenda. Cum ar fi salvarea propriilor tari.
Belarusul este cotat drept aproape pierdut pentru democratie. Presedintelui sau I se spune “dictator”. Nu stiu daca este corect, insa modelul autoritar de conducere acolo se regaseste.
Republica Moldova cere imperios Rusiei sa-si retraga prezenta militara din Transnistria. Si in acest timp se framanta intern: de cine ar trebui sa fie mai apropiati? De Rusia sau de Romania? De comunism (e drept, modern) sau de valorile UE? De cine tin de fapt ca popor? De romani ori de rusi? Ei cine sunt si incotro se indreapta?
Bulgaria are lupte de strada. Cetateni iesiti sa se apere singuri deoarece statul a esuat in a pedepsi criminalitatea organizata. Care, mai mult sau mai putin justificat, este exclusiv pusa in carca diferentei de culoare a pielii. A inceput razboiul civil, in diferite orase, intre albi si romi. Statul stie sa-i aresteze pentru instigare la rasism. Si il retine pe bulibasa considerat capul rautatilor de abia acum, mai mult pentru a-l proteja. Oamenii nu inteleg: de ce s-a ajuns aici? De ce statul nu ia masuri, chiar si acum, ca oamenii nevinovati sa nu mai fie terorizati in propriile case de banditi? Si cum o parte importanta a infractionalitatii tine de educatie (mai precis de lipsa ei), romii sunt peste tot pe unde este vorba despre bani usor castigati. Chiar daca ilegal. Problema e insa majora, pentru ca economiile muribunde ale statelor favorizeaza extremismul. Si, in loc sa lasam autoritatile sa pedepseasca individual, cetatenii innebuniti de griji financiare se rascola. Si se omoara intre ei. Om cu om, alb contra negru, galben contra rosu, si tot asa. Cum spuneam si ieri, pericolul retrairii istoriei e mare. Prea mare. Ar trebui sa fie un risc pe care sa refuzam sa ni-l asumam.
Grecia e blocata de greve. Guvernul impune noi taxe pe proprietatile imobiliare, aducandu-i la disperare pe grecii saraciti brusc in ultima perioada. Oamenii se sinucid pe capete. Si nimeni nu vede o iesire din aceasta situatie. Pentru ca si grecii sunt condusi de politicieni. Politicieni care poate pacalesc restul Europei, dar nu si propria populatie. Grecii stiu, asa cum stiu toti europenii anului 2011, ca politicienii de la putere nu-i reprezinta. Ei fac tot posibilul sa se imbogateasca pe ei si familiile lor. Imprumuturile externe inseamna inca o povara pentru omul obisnuit, pentru ca guvernele nu stiu sau nu vor sa foloseasca bine acesti bani, pentru a salva statul.
Ungaria, in loc sa se ocupe de problemele interne, se uita peste gard la Romania si pofteste bucati din teritoriul sau. Nu o intereseaza acuzatiile de limitare a democratiei, prin noua lege a presei, prin noul cod penal. Nu o intereseaza nici macar faptul ca si ei incep sa resimta criza economica. Ungaria isi doreste doar sa revina la granitele imperialiste.
Germania se da salvatoarea Europei. Simultan si sefa. Spune ca se simte bine financiar, dar “sapaturile” profesionistilor cifrelor spun ca nu e deloc asa. Cere, in schimbul datoriilor, o parte din suveranitatea statelor respective. Detine biserica catolica si isi intareste brandul de super-putere. Acela din cauza caruia n-a fost lasata multi ani sa ridice capul in Europa, pentru a nu dori sa o recucereasca.
Belgia a stat mai bine de un an fara guvern. Irlanda e falimentara.
Italia se joaca de-a reforma si se pierde in numeroasele scandaluri (sexuale sau de afaceri) in care sunt implicati inaltii sai reprezentanti. Confruntati cu problemele personale politicienii uita de oameni si de tara si isi rezolva problemele cu justitia, cu partenerii de afaceri, cel mai des folosind traficul de influenta si banii publici. Tot aici apar mesaje rasiste indreptate impotriva romilor. Din Romania.
Franta isi aminteste de Napoleon si se comporta in consecinta. Noroc ca aspiratiile sale se manifesta mai mult in afara Europei. Se ia de mana cu Germania si cauta solutii. Pe care sunt incapabile sa le gaseasca. Dar se simt bine in postura de decidenti. Intre timp mai exporta ceva romi in tarile de origine si ii gaseste vinovati de tot ceea ce merge prost acolo.
Spania si Portugalia sunt la limita. Pe marginea prapastiei. Asta nu-i impiedica insa pe spanioli sa se uite urat la romani. Doar pentru ca unii romi cu buletin de Romania au comis multe nemernicii. In loc sa se ocupe de problemele economice spaniolii isi inchid granitele in fata unor muncitori ieftini si buni.
Cam la fel cum face si Olanda. Sau cum face de fapt toata Europa, din ce in ce mai speriata de numarul de romi pe care Romania ii poate exporta. In numele liberei circulatii unii dintre acestia fura, omoara, violeaza si dau motive concrete ca Romania sa fie pusa la zid.
Din toata aceasta enumerare am lasat la final, intentionat, Romania. Pentru ca, daca veti citi cu atentie, veti observa ca suntem un amalgam. Un compendiu al tuturor evenimentelor din tarile europene. Ei au sanse sa se mai salveze pentru ca se confrunta cu cate o problema pe rand. Noi le traim pe toate, simultan. Avem baze militare straine pe teritoriul nostru- americanii. Avem procese mai mult sau mai putin explicit politizate. Suntem condusi fara explicatii si menajamente intr-o directie pe care n-o cunoastem dar o intuim: spre faliment. Am inceput sa ne intrebam daca nu cumva comunismul ni se potrivea mai bine, pentru ca atunci aveam mancare. Putina, proasta, dar permitea supravietuirea. Avem conflicte rasiale pentru care am fost condamnati la CEDO, dar statului roman nu i-a pasat de cauzele conflictului si l-a lasat sa escaladeze. Suntem minoritari in propria tara. Cartierele, orasele sunt stapanite de bande de infractori. Ne e frica sa iesim pe strada. Ne e frica sa ne sustinem drepturile. Ne e frica ca vom fi acuzati ca discriminam cu vorba, in timp ce etnii needucate si incontrolabile ne omoara unul cate unul. Avem greve carora nu le raspunde nimeni. Avem faliment care bate la usa si imprumuturi externe pentru cheltuirea carora nu ne da nimeni socoteala. Suntem tratati ca si cum n-am mai fi un stat. Vecini statali se chinuie sa rupa bucati din tara noastra, sub ochii binevoitori ai vestului. Suntem ingnorati de natii care au minoritari in Ardealul nostru. Atat de ignorati incat nu ne putem recupera nici macar imprumuturile acordate acum zeci de ani. In conditiile in care pe noi banii aia ne-ar salva. Suntem blamati in statele preferate ca destinatie de munca de romani ca noi le-am adus mizeria, si boala, si infractionalitatea. Ni se trimit pachet cetateni inapoi, de-a valma oameni corecti si infractori. Si ni se pune, global, eticheta :delincventi. Daca incercam sa luam masuri ni se spune ca suntem rasisti. Daca le iau alte state, impotriva unui intreg popor roman… atunci e corect.
Ieri scriam ca un nou razboi rasial ne ameninta. Si ca nu e bine, omenirea a mai trecut prin asta si a fost ingrozitor. Astazi am aflat ca un alt laureat Nobel pentru economie ma confirma, facand o paralela cu momentele premergatoare aparitiei nazismului.
Ma credeti sau nu, dar aceasta data nu ma mai bucur. Chiar daca am avut dreptate, chiar daca gandesc la fel de bine, dar mai repede decat laureati ai premiilor Nobel. Pentru ca stiu ca daca am avut dreptate in aceste privinte inseamna ca am avut dreptate si cand am spus ca va urma razboi. Un razboi global.
Istoria se repeta. Suntem condamnati s-o repetam deoarece nu invatam nimic din experientele trecutului.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Povestea Maestrului chinez ,Li Ching Yuen,omul care a trai 256 de ani (n 1677 – d 1933) !

[...]Conform arhivelor mai multor publicatii de prestigiu, printre care Time Magazine si New York Times, Li Ching-Yuen, un barbat din China care a decedat in 1933, ar fi trait pana la fabuloasa varsta de 256 ani, timp in care si-a ingropat 23 de sotii si a avut 180 de urmasi.
Despre prima parte a vietii lui Li Ching-Yuen se stiu extrem de putine lucruri. Este cert ca s-a nascut in provincia Sinchuan si ca prima suta de ani si-a petrecut-o vanzand leacuri traditionale chinezesti.
Intr-un interviu realizat in 1927, barbatul a sustinut ca dieta sa s-a bazat in mare parte pe orez si pe vin si ca, inainte de a implini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate. Ulterior, dupa decesul protectorului sau a continuat sa vanda produse de medicina tradionala.„Pastreaza o inima linistita, stai asezat ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc sa atinga o viata indelungata.Desi barbatul a pretins ca s-a nascut in 1736 si ca a trait 197 ani, decanul Universitatii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a sustinut ca a descoperit evidente ale faptului ca Li s-a nascut, de fapt, in 1677.
De asemenea, in arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul ca barbatul a fost felicitat oficial de catre autoritati atat pentru atingerea varstei de 150 de ani cat si pentru cea de 200 de ani.
Este posibil insa ca o fiinta umana sa atinga o varsta atat de mare?
Cea mai batrana persoana din lume despre care avem informatii certe a fost frantuzoaica Jeanne Louise Calment, care s-a stins din viata in 1997 la varsta de 122 de ani, o performanta unica in analele medicinei moderne. Si totusi, daca informatiile despre Li Ching-Wuen s-ar dovedi adevarate, am asista la un nou record, mai mult decat dublu fata de cel recunoscut in prezent.In fotografia realizata in 1928, barbatul tradeaza trasaturile tipice ale unei persoane in varsta de 60 de ani.
Sa intelegem ca Li a fost capabil sa dezvolte o capacitate extraordinara de a-si prelungi viata pentru un sfert de mileniu?
Din nefericire, este posibil sa nu aflam adevarul niciodata.