luni, 2 septembrie 2013

Lor nu le pasa de noi! Noi suntem lumea! - Mesaj de la Sfatuitoarea
Urmariti clipul aici:

https://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q


Traim timpuri in care Dumnezeu ne da exemple clare de ajutor si doar cine nu vrea nu vede. Te uiti pe strada si vezi oameni ingandurati si apasati de povara vietii. Te uiti in biserica si vezi oameni care vin acolo sa caute ajutor pentru problemele lor, dar multi din ei nu sunt dispusi sa se schimbe in nici un mod. Nu au inteles nimic din tot ceea ce inseamna viata, credinta, iubire. Cred ca ei sunt cei mai buni si ca sunt perfecti, ca nu gresesc cu nimic, dar "Doamne fereste" sa ii superi cu ceva, ca tot arsenalul blestemelor si injuraturilor, nu doar ale lor, ci ale tot arborelui genealogic, incepe sa curga din gura si in mintea lor. Apoi, pentru cel putin cateva ore, continue sa il suduie pe cel care l-a suparat, in lipsa. Toate aceste manifestari nu sunt greseli de comportament, menite sa le scada vibratia, sau pacate, dupa cum se numesc in limbajul credintei, in opinia lor. Sunt comportari normale, pentru oameni normali, dar care sunt nefericiti. Aceasta nefericire li se citeste pe fata, este prezenta in sufletul lor si a pus stapanire pe mintea lor.

Am fost zilele trecute la un spectacol pentru copii. Un teatru de comedie foarte bine realizat, unde au ras cu pofta atat copii, cat si parintii, dar... acei parinte care nu se incadrau in tiparul celor prezentati de mine mai sus. Va puteti inchipui ca au fost persoane, si nu putine, care nu au schitat nici un zambet tot spectacolul? Ma uitam la ei si ma simteam ca in videoclipul " Avicii - Wake Me Up" (pe care il gasiti in stanga blogului).
Ma intrebam atunci, asa cum ma intreb si acum: "Oare ce i-ar putea scoate pe acesti oameni din nefericirea lor? Oare  ce i-ar putea motiva sa accepte ca ei sunt  cei care trebuie sa se schimbe?"
Poate doar o schimbare in mediul social si politic si zic poate, caci nici acest lucru nu este sigur, pentru ca o parte din oameni au uitat complet sau nu vor sa isi aminteasca adevarul, ca Dumnezeu i-a creat pentru a fi fericiti si nu pentru a fi nefericiti si pentru a suferi. 

De ce sa asteptam SALVAREA de la altii? De la cine? De la conducatori? De la liderii politici? De la liderii spirituali? Oare nu ne-am convins ca "Lor nu le pasa de noi!?" Cand vom intelege ca " Noi suntem lumea! "
Cand vom intelege ca LUMEA E FORMATA DIN OAMENI si ca DACA VREM SA SCHIMBAM LUMEA TREBUIE SA NE SCHIMBAM PE NOI!
https://www.youtube.com/watch?v=yP5NXHj_RG0


Acesta este mesajul meu pentru voi. 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

SEMINTE STELARE – CE REPREZINTA ELE?
Dragii mei,Asa cum am promis intr-un articol anterior, revin acum, asupra ideii de „seminte stelare”.


Ce numim SEMINTE STELARE?


Sunt acele spirite, care au avut in vietile anterioare intrupari prin diferite sisteme stelare din galaxie, iar acum sunt intrupate pe Pamant. Sunt niste calatori prin spatiu.


Din aceste considerente, exista cateva caracteristici pentru cei ce se incadreaza la aceasta categorie:


· Detin in interior coduri care, pe masura evolutiei spirituale, se activeaza treptat, permitand celor ce le poarta, sa devina niste buni captatori de informatie, primita prin channeling.


· Cu siguranta, in vieti anterioare, au trait si in lumi cu nivel vibrational mult mai inalt decat Terra, astfel incat, acum, in aceasta intrupare, isi folosesc cunoasterea inmagazinata in mare parte la nivel subconstient, in scopul de a ajuta la transformarea si la ascensiunea acestei planete. Acesta este motivul principal pentru care s-au intrupat aici, ca sa ajute. Este foarte posibil ca multe dintre aceste spirite sa mai fi trait candva experienta inaltarii, pe alte planete.


· Au o foarte buna intuitie si bune capacitati telepatice.


· Nu stiu cati dintre noi au incercat sa faca o incadrare in niste categorii, ale actiunilor care se fac in scopul pregatirii terenului pentru ascensiune, dar ne dam seama ca sunt trei tipuri de conlucrari:


1. Conlucrarea cu entitatile extraterestre aflate la un nivel de evolutie spirituala, net superior fata de cel al Pamantului. Aici incadram pe membrii componenti ai Federatiei Galactice (organism al Caii Lactee) si ai Consiliului Andromeda (organism al galaxiei Andromeda), cu care pamantenii au cele mai frecvente comunicari. Aceasta nu inseamna ca nu suntem ajutati si de fiinte extraterestre din alte galaxii. De unele nici nu am auzit, sunt foarte departe, nu avem evolutia tehnica necesara ca sa putem sti de ele. Dintr-o comunicare avuta cu Ashtar Sheran, atunci cand un meteorit a lovit Pamantul, in primavara acestui an, in Rusia sau Ucraina, nu mai stiu exact, am aflat ca acesta a fost faramitat in bucati, dintr-o nava a unor entitati extraterestre venite dintr-o galaxie de al carei nume nu am auzit pe Terra. Federatia Galactica a solicitat ajutorul acestor entitati extraterestre, deoarece am inteles ca era un element cheie in aceasta actiune, ce depasea dotarile din cadrul Federatiei. Era nevoie de ceva mai performant.


2. Conlucrarea cu spiritele evoluate ale Pamantului, cu Maestrii Inaltati sau cu Sfintii (entitati fara corp fizic ce au fost intrupate candva pe Terra), cu Maestrii Shamballei si a altor lumi intraterestre (aici vorbim despre entitati si cu corp fizic si fara), cu gardienii terestri (dragoni sacri, spirite pazitoare ale unor locuri de mare importanta energetica, zane, spiridusi, spirite ale naturii etc.). Acestia conduc actiunile in scopul scoaterii la suprafata si la nivel de cunoastere, a multor lucruri ce exista ca si mostenire stramoseasca pe Terra si sunt ascunse.


3. Conlucrarea cu Entitatile Angelice, cu Fondatorii, cu Inalte Fiinte de Lumina reprezentante ale Ierarhiei Divine, iar actiunile din aceasta categorie sunt cele menite sa deschida capacitatea de iubire neconditionata, de iertare, de compasiune.


Semintele stelare se particularizeaza prin faptul ca actioneaza simultan pe toate cele trei planuri. Urmaresc stabilirea echilibrului perfect sau a asa-numitului triunghi sacru. Nu o singura data am scris de-a lungul timpului ca atunci cand am intrebat Cerul, cand se vor aseza toate lucrurile la locul lor, astfel incat sa fie pace, bucurie si armonie, drept raspuns am primit, un cerc impartit in 3 cadrane egale, sau cum l-am asimilat eu – un simbol al firmei Mercedes. Raspunsul era de fapt acela ca totul va fi in ordine cand va fi desavarsit acest triunghi sacru, sau cu alte cuvinte, atunci cand Terra va avea contacte naturale, firesti, cu toate cele 3 zone, in deplina armonie si stabilitate.

Exista foarte multi oameni pe Pamant ce actioneaza acum pe un singur plan din cele trei. Acestia pot fi spirite intrupate cu mari misiuni spirituale, fara sa fie seminte stelare, sau pot fi seminte stelare ce nu si-au inceput inca misiunile pe planurile celelalte.


Exista de asemeni foarte multi oameni care simt ca nu au inceput nici o misiune, sau poate ca nici macar nu se gandesc la asa ceva. Si in cazul lor, putem gasi multe seminte stelare, care fie sunt prea tineri, chiar copii, fie nu a sosit vremea pentru misiunile lor.


Oriunde ne-am incadra fiecare dintre noi, important este sa intelegem ca nu am venit pe Pamant, in aceste timpuri, intamplator. Au avut spiritele noastre niste planuri atunci cand au ales sa se intrupeze aici. De aceea devine esentiala stabilirea conexiunii cu Sinele Divin Superior, astfel incat sa putem intelege la nivelul planului constient, actiunile si dorintele Sale. Stiu ca sunteti multi cei ce va intrebati chiar in acest moment: ”Ok, imi doresc sa am stabilita conexiunea cu Sinele meu Divin Superior, dar cum sa fac?” In viata de zi cu zi, cum procedati cand vreti sa va cunoasteti cu cineva, sa ii stiti gandurile, intentiile? Intrati in vorba cu acea persoana, comunicati. Cati sunteti cei ce vorbiti cu Sinele vostru Divin Superior, IN FIECARE ZI? Nu trebuie decat sa vi-l imaginati ca pe cel mai de nadejde prieten, caruia aveti incredere sa ii spuneti si bunele si relele, sa ii povestiti, sa ii cereti ajutorul si sfatul. Puteti sa ii dati si un nume, care va este drag. Dupa aceea, nu va ramane decat sa fiti foarte atenti la gandurile ce va vin in cap si eventual sa le notati intr-un caiet. Sinele Divin Superior va poate raspunde si prin vise. Si pe acestea este bine sa vi le notati, mai ales daca stiti ca nu le puteti tine minte. Cand va aflati intr-un impas, puteti apela la acest caiet, deschizandu-l intamplator intr-un anumit loc. Poate ca Spiritul vostru Divin Superior, v-a si dat raspunsul de rezolvare la acea problema, despre care El stia de multa vreme ca urmeaza sa vina.

Incredere si antrenament zilnic. Aceasta este cheia succesului in orice domeniu. Acest lucru este valabil si in relatia cu Sinele Divin Superior.Doamne ajuta si spor la toate! 

Si un videoclip care pe mine ma conduce intr-o conexiune deosebita cu fratii stelari si il ascult deseori cu mare placere!


Uită-te atent la prezentul pe care-l construieşti. Ar trebui să arate ca viitorul la care visezi!

Dacă am lucra în fiecare moment cu noi înşine practicând bunătatea, răbdarea şi perseverenţa, şi amintindu-ne cu recunoştinţă că fiecare respiraţie a noastră reprezintă un dar, am descoperi că puterea de a trăi în momentul prezent face că ziua de mâine să aducă cu sine mai multă Lumină decât cea de care am avut parte astăzi. ~ Guy Finley
A

Dacă vrei să găseşti adevărul, priveşte înăuntrul tău, priveşte-ţi propriile intenţii

lumea interioaraViaţa nici nu te binecuvântează, nici nu te pedepseşte. Ea colaborează cu tine pentru a te ajuta să te trezeşti la adevărul a ceea ce eşti. Viaţa este învăţătorul tău; ea îţi oferă un continuu feedback, o continua corecţie, dar tu nu alegi să asculţi…
Dacă încerci să găseşti forma perfectă – serviciul perfect, relaţia perfectă – vei fi mereu frustrat. Lumea nu oferă perfecţiunea în această privinţă; ea îţi oferă pur şi simplu oportunitatea de a evolua şi de a te schimba.
Dacă te uiţi în jurul tău, vei vedea multe căi deschise autoexprimării; unele îţi vor cere să te adaptezi. E ok, e bine să fii adaptabil, e bine să înţelegi că acelaşi lucru poate fi spus şi făcut în multe feluri. Desprinde-te de ideile tale preconcepute, fiecare moment este nou şi fiecare situaţie cere ceva diferit de la tine. Fiecare experienţă ce vine spre tine te va întreba dacă eşti dispus să nu te mai cramponezi, dacă eşti dispus să ai încredere, dacă eşti dispus să păşeşti afară din timp.
Lumea nu-ţi poate oferi o viaţă stabilă şi previzibilă; toate lucrurile din lume se află într-un proces de schimbare, nimic nu e stabil şi previzibil. Nimic nu-ţi va oferi altceva decât securitate temporară. Gândurile vin şi pleacă, relaţiile încep şi se termină, trupurile se nasc şi pier. Iată tot ce îţi poate oferi lumea: evoluţie, schimbare, caracter tranzitoriu al lucrurilor.
Ca să pricepi ceva din această lume, trebuie să înveţi să priveşti dincolo de formă, către intenţia creativă; fii receptiv la intenţia aflată în spatele modului de exprimare a unei persoane şi vei vedea mai clar ce înseamnă aceasta pentru ea. A privi dincolo de formă este un alt mod de a spune “priveşte dincolo de propriile tale idei preconcepute“.
Ca să-l vezi pe semenul tău aşa cum este el în realitate, trebuie să priveşti dincolo de prejudecăţile tale despre el. Dacă vrei să-l cunoşti, trebuie să te apropii de el, să-ţi deschizi inima şi să-l întrebi care îi este intenţia.
Fiecare situaţie din viaţa ta îţi oferă oportunitatea de a căpăta o mai mare apropiere de ceilalţi şi o mai mare libertate. Dacă vrei să găseşti adevărul, priveşte înăuntrul tău, priveşte-ţi propriile intenţii. Atunci nu este cu putinţă să interpretezi greşit intenţiile altuia. Până nu vei înţelege că oricine este bun, îţi va fi greu să găseşti bunătate în tine însuţi sau în alţii. Renunţă la judecăţile pe care vrei să le faci, căci ele nu sunt altceva decât un atac lipsit de sens împotriva cuiva a cărui bunătate nu o poţi vedea.
Nu există fiinţă umană care să nu merite iertarea şi iubirea ta. Fiecare judecată pe care o faci despre aproapele tău vădeşte cu mare precizie ceea ce urăşti sau nu poţi accepta la tine însuţi; nu urăşti pe cineva decât în cazul în care îţi aduce aminte de tine însuţi…
Această lume este o şcoală şi ai venit aici ca să înveţi; a învăţa înseamnă a face greşeli şi a le corecta. A învăţa nu înseamnă a face tot timpul ceea ce este bine; dacă ai face tot timpul ceea ce e bine, ce nevoie ar mai fi să vii la şcoală?
Nu încerca să fii perfect, este un ţel nepotrivit; doreşte în schimb, să recunoşti fiecare greşeală pe care o faci, ca să poţi învăţa din ea. Perfecţiunea vine spontan şi fără efort numai atunci când spui adevărul, când renunţi la dorinţa de a-i impresiona pe alţii, când îţi abandonezi falsa mândrie.
Împărtăşeşte altora din experienţa ta, dar nu cauta să le-o impui, căci nu ştii ce nevoi au alţii şi nu este treaba ta s-o ştii; aminteşte-ţi de ceea ce este bun în aproapele tău şi în tine însuţi, recunoaşte-ţi greşelile şi fii tolerant faţă de greşelile pe care le fac alţii.
Paul Ferrini, Iubire fără condiţii

Esenţe tari. Seminţele de susan negru şi promisiunea nemuririi


Esenţe tari. Seminţele de susan negru şi promisiunea nemuririi
Se spune că, o dată la o sută de ani, cine mănâncă o lingură de seminţe negre de susan, muiate în roua strânsă de pe petale de flori, în zorii celei mai lungi zile a anului, va câştiga nemurirea... Dar cum nimeni nu a ţinut exact socoteala anilor când se împlineşte suta, este foarte greu să ştii în care dimineaţă dintr-un secol poţi să-ţi câştigi dreptul la veşnicie (pe pământ?).

O legendă hindusă povesteşte despre seminţele de susan negru pe care zeul Maha Vishnu le-a dăruit consoartei sale, Maha Shri Devi, ca simbol al nemuririi. În ritualurile hinduse, proprietăţile miraculoase ale seminţelor de susan au trecut şi asupra uleiului obţinut din ele, acesta folosindu-se la templu şi în timpul rugăciunilor. Un preparat dulce, pe bază de seminţe de susan, numit "Rassi ladu" (un fel de gogoşele tăvălite prin susan sfărâmat), este oferit, conform tradiţiei, zeului Ganesha. Zeităţile protectoare ("mani") ale Indiei sunt şi ele îmbunate cu un amestec de seminţe de susan negru cu orez, în vreme ce zeii din Vede sunt răsplătiţi cu seminţe de susan alb, de asemenea în amestec cu orez. Cele două ofrande se numesc, în termeni populari, "tarpana". Rămânând în acelaşi spaţiu hindus, ar mai fi de spus, de exemplu, că maleficul zeu Shani (corespondentul lui Saturn în cultura europeană antică) este îmblânzit cu ulei de susan. De altfel, în întreaga literatură medicală arhaică a Indiei uleiul de susan este preamărit pentru proprietăţile sale vindecătoare. Medicul filosof Auvaiyaar scria că în tradiţia Tamil a te îmbăia cu ulei de susan (joia şi sâmbăta, bărbaţii - vinerea, femeile) este benefic pentru cei care trăiesc în mediile umede, tro­picale. 

Traversând spaţiile şi timpul, susa­nul a fost adeseori considerat o plantă cu proprietăţi magice, creatoare... Asirienii, spre exemplu, povesteau că, în vreme ce tocmai creau lumea, zeii lor sorbeau din cupe de corn un vin tare, făcut din seminţe de susan. Se zice chiar că, ameţiţi de tăria vinului, zeii s-ar fi lăsat înduplecaţi ca, pe lângă atâtea animale şi păsări, să creeze şi omul, având trup şi chip asemenea lor, dar lipsindu-i scânteia (ori picătura) nemuririi. O legendă spune că una dintre zeiţe ar fi vrut să îi dea până şi imortalitatea acestei fiinţe nou create, întinzându-i să mănânce un pumn de seminţe de susan. Dar până ca omul să apuce să guste din ele, o pală de vânt le-a spulberat. Din acele seminţe căzute din cer a apărut şi planta de susan.Nu sunt însă acestea singurele le­gende construite în jurul seminţei de susan. Vă amintiţi celebra formulă magică a lui Alladin, dinaintea stâncii ferecate de la peştera comorilor? "Sesam, deschide-te!", spunea eroul din "1001 de nopţi". De fapt, "sesam" (Sesame) nu este decât numele susa­nului. Cuvintele magice... ei bine, ele fac trimitere la mica sămânţă de susan din care izbucneşte, foarte repede, firul subţire al plantei. Capacitatea acestei seminţe minuscule de a se transforma într-o plantă robustă este cea care a inspirat imaginarul colectiv.

Chiar nemurirea nu o s-o găsim în pumnul de seminţe de susan ori în linguriţa de ulei stors din miraculoasa plantă. Dar proprietăţile lor terapeutice nu sunt de neglijat. Bogată în acizi graşi nesaturaţi, pasta de susan (tahini), întinsă pe o felie de pâine este o alternativă la salamuri sau dulceţuri. Susa­nul alb este bogat în calciu şi magneziu (de aceea este indicat pentru copii ori pentru femei la vârsta a doua), dar şi în lecitină, astfel încât este un adjuvant foarte bun pentru bătrânii cu probleme de pierdere a memoriei. Susanul negru, datorită compoziţiei sale, are proprietatea de a întârzia îmbătrânirea organismului (cei care consumă susan negru au pielea netedă şi încărunţesc târziu), fiind folosit, în acelaşi timp, pentru mărirea lactaţiei tinerelor mame.

Tăbliţele de Tărtăria, comori pierdute?

În anul 1961, în localitatea Tărtăria din judeţul Alba, arheologul clujean Nicolae Vlassa avea să facă poate una dintre cele mai importante descoperiri arheologice: trei tăbliţe din lut, care deşi sunt supuse multor controverse, se pare că reprezintă cele mai vechi scrieri din lume găsite până în prezent. Recunoscute în lume, tăbliţele de la Tărtăria au fost hulite şi nebăgate în seamă în lumea ştiinţifică românească, drept pentru care astăzi reprezintă doar nişte comori pierdute.
 Ecaterina Pop
  • Au zguduit lumea ştiinţifică mondială
În primăvara anului 1961, cercetătorul Nicolae Vlassa s-a dus în satul Tărtăria unde a iniţiat un şantier arheologic, întrucât zona era cunoscută pentru resturi de ceramică şi artefacte străvechi care ieşeau acolo la suprafaţă. Cu toate că nu avusese un început tocmai bun, Vlassa avea să descopere trei tăbliţe de lut care au zguduit în timp lumea ştiinţifică la nivel mondial.
Vlassa nu descoperirseră doar aceste trei tăbliţe, ci şi alte 26 de figurine de lut şi piatră, o brăţară confecţionată din scoici şi câteva oase umane care, la prima vedere, păreau că aparţin unui bărbat matur.
Triumful arheologului l-a reprezentat aceste tăbliţedouă în formă rectangulară, iar cea de-a treia avea formă rotundă. Cele rectangulare erau găurite şi acoperite cu semne pictografice care redau texte vechi, cu peste un mileniu anterioare celor similare descoperite la Djemer-Nasr, Kis şi Uruk din Sumerdatate în jurul lui 3300 î.Hr. Pe a treia tăbliţă se afla reprezentarea stilizată a unei capre, precum şi un simbol vegetal şi unul neclar.
Astfel, Nicolae Vlassa a observat asemănări între tăbliţele găsite la Tărtăria şi scrierile de pe tăbliţele sumeriene de la Uruk şi Djemdet Nasr, cele din urmă datând de la sfârşitul mileniului al IV-lea şi începutul mileniului al III-lea î.Hr. El a luat în considerare ipoteza conform căreia şi tăbliţele de la Tărtăria ar fi vestigii ale unei scrieri străvechi legate de scrierea sumeriană. Tăbliţele de la Tărtăria ar fi însă mai vechi cu un mileniu decât monumentele scrierii sumeriene.

  • Nicolae Vlassa, denigrat şi hulit în lumea ştiinţifică românească
Cei mai mulţi arheologi şi istorici au aproximat elaborarea tăbliţelor în jurul anului 5500 î.Hr., conferindu-le o vechime de peste 7.000 de ani. Aşadar, un simplu calcul matematic împinge inventarea limbajului scris cu mai bine de un mileniu decât se credea iniţial şi schimbă total şi locul de naştere al acestuia, din Mesopotamia în bazinul Dunării.
În decursul anilor 1962-1965, cercetători din toată lumea au studiat aceste tăbliţe de lut, folosind metoda carbonului radioactiv pentru a le data în timp. Rezultatele studiilor lor au apărut în lucrări de prestigiu din lume, printre cercetători amintim pe:
Marija Gimbutas, specializată în culturile neolitice europene – „…cea mai veche cultură europeană creată de o populaţie pre-indo-europeană…” – Los Angeles : Institute of Archaeology, University of California
 R. Schiller – „Pe tăbliţele de la Tărtăria, scrisul apare cu mult înainte de Sumer” – Reader’s Digest, 7/1975
 Acad. Vladimir I. GEORGIEV – „Tăbliţele de la Tărtăria sunt mai vechi cu un mileniu decât monumentele scrierii sumeriene.” – Sofia
 Arheologul rus, V.Titov– „La Tărtăria…s-a ivit cea mai veche (până azi) scriere a omenirii”
 Profesorul Marco Merlini de la Roma -  „Spiritualitatea danubiană este una dintre mamele culturii europene”
Dacă s-ar admite că ele reprezintă într-adevăr scrieri, Tăbliţele de la Tărtăria sunt cele mai vechi scrieri din lume găsite până-n prezent. Cele trei tăbliţe de au fost, totuşi, datate indirect, căci din cauza conţinutului prea mic de carbon şi cel mai important, datorită unui tratament termic de coacere în cuptor, pentru o mai bună conservare, nu mai pot fi datate niciodată cu radiocarbon.
Apoi, s-au făcut analize pe alte obiecte, şi anume oase, găsite împreună cu tăbliţele în groapă. De aceea, metoda numită mai sus este indirectă. Bineînţeles, există voci sceptice care susţin că tăbliţele sunt falsuri „puse” în groapă de descoperitor, fapt ce nu poate fi clar infirmat, de vreme ce nu se pot lua probe din piese.
Mulţi cercetători străini, dintre care David Whipp, Boris Perlov sau Iovan Todorovici, sunt de părere că simbolurile care apar pe aceste artefacte sunt, de fapt, prima scriere a lumii. Dar, din mare nefericire, în ţară, minunatul arheolog Nicolae Vlassa a fost denigrat şi hulit de lumea ştiinţifică românească. Din acest motiv, pe vremea când trăia arheologul, acesta nu prea făcea referiri la tăbliţe şi prefera să nu vorbească despre ele.
Marea sa descoperire a rămas nesoluţionată până astăzi, pierzându-se în negura vremii. Descoperirea sa epocală devenise doar un subiect aprins de controversă, deşi din ce în ce mai mulţi arheologi par să confirme vechimea şi importanţa acestor vestigii istorice.

„Războiul din Siria, construit pe o minciună“. Proteste la New York

Centrul New Yorkului a fost joi seară scena unor proteste zgomotoase faţă de o eventuală intervenţie militată în Siria, sute de persoane exprimându-se categoric împotriva războiului din Siria, relatează AFP.
 


Demonstranţii au variat de la activişti pentru drepturile omului care se opun violenţelor cauzate de războaie, dar şi susţinători ai Siriei dinaintea izbucnirii conflictului sângeros, în 2011. „USA, NATO, nu vă atingeţi de Siria!", au scandat ei, unii purtând portrete ale lui Bashar al-Assad. Khaldon Makhoul, în vârstă de 43 de ani, un medic sirian venit în Statele Unite în urmă cu 17 ani, agita o pancartă pe care se putea citi „Siria = Irak. Aceleaşi minciuni". „Este încă o minciună, iar mulţi oameni vor muri degeaba", a declarat el pentru AFP. "Unde sunt armele chimice? Noi nu le-am găsit", a spus el. Alţi sirieni creştini - purtând steagul în roşu, negru şi alb al ţării lor - îşi apărau de asemenea preşedintele, afirmând că acuzaţiile potrivit cărora ar fi folosit arme chimice împotriva poporului sunt o minciună. Ei preferă să denunţe „terorişti" şi actori externi. O americană, Sharon Eolis, era tot atât de nemulţumită. „Acelaşi lucru s-a întâmplat în Irak", a subliniat ea, amintind afirmaţiile americane cu privire la arme de distrugere în masă avansate cu scopul inavadării Irakului în 2003. "Eu cred că Statele Unite nu au niciun drept să se ducă în Siria", insistă ea. Un profesor pensionar, Robert Shainwald, s-a pronunţat, de asemenea, împotriva oricărei intervenţii americane. „Nu vreau ca această ţară să se lanseze într-un nou război. Oamenii au întotdeauna de pierdut", subliniază el. Departe de manifestanţi, Jose Martinez, deghizat pentru turişti în Spiderman, este de altă părere, îndemnându-i pe conducătorii ţării sale „Mergeţi. Oamenii mor acolo, nu au puterea să oprească acest lucru". La o stradă distanţă, susţinători ai opoziţiei siriene au venit şi ei să manifesteze, scandând "Al-Aassad este un terorist, al-Assad este Hitler". Un şofer originar din Damasc, Nezar Yabroudi, purta un panou cu fotografii în care apar sute de copii morţi în atacuri chimice, pe care se putea citi „Domnule preşedinte, aveţi nevoie de alte probe?". Casa Albă a anunţat joi că Barack Obama va lua o decizie cu privire la Siria conform intereselor Statelor Unite, după respingerea de către Parlamentul britanic a unei moţiuni pe tema unei intervenţii contra Damascului. Proteste anti-război şi în Europa Sute de persoane au protestat la Paris faţă de posibila intervenţie militară în Siria Câteva sute de persoane s-au adunat joi seara la Paris, şi anume pacifişti, activişti de stânga, pro-al-Assad sau kurzi, protestând faţă de o eventuală acţiune militară occidentală în Siria, relatează AFP. Aproximativ 250 de manifestanţi, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, s-au adunat în centrul capitalei, la îndemnul Mişcării Păcii, o organizaţie pacifistă apropiată istoric Partidului Comunist. VIDEO „Jos mâinile de pe Siria“. Britanicii protestează, americanii se declară împotriva unei intervenţii militare Câteva sute de oameni au protestat miercuri în faţa reşedinţei premierului britanic faţă de o intervenţie militară a Regatului Unit în Siria. Cu o zi înainte ca parlamentarii să dezbată propunerea guvernului, londonezii au protestat în faţa celebrului Downing Street nr. 10, cu pancarde pe care scria „Mâinile jos de pe Siria“. Protestatarii variau de la adolescenţi, tineri, chiar şi pensionari. Una dintre femeile prezente a declarat pentru BBC: „Nu văd ce am realizat după 10 ani în Iraq sau Afganistan. Sunt convinsă că ni se vând alte minciuni. Nu ne putem permite şcoli, case, profesori, asistente, dar cumpărăm câte bombe vrem. Oamenii din această ţară nu îşi pot permite un alt război.“  

Citeste mai mult: adev.ro/msc8o4

INFOGRAFIE De ce îşi ascunde Bashar al-Assad armata. Cât de puternic este în realitate preşedintele sirianUn atac occidental este iminent, însă preşedintele Bashar al-Assad preferă să-şi ţină toţi aşii ascunşi – şi are destui, mai ales după întăririle promise de Rusia şi Iran.

În ultima săptămână, ameninţările Vestului la adresa regimului condus de familia Assad s-au acutizat de la o zi la alta. În Mediterană are loc o mobilizare impresionantă de trupe americane, britanice şi franceze, escadrilele fiind deja mobilizate în poziţie de atac.    În tot acest timp, Damascul a răspuns retoricii tot mai agresive fără a face referire la forţele proprii. Replicile de acest fel au fost lăsate de Assad pe seama celor mai vehemenţi aliaţi ai săi: Iranul a ameninţat că va ataca imediat Israelul dacă SUA vor conduce o ofensivă în Siria, în timp ce Moscova a ameninţat cu „consecinţe catastrofale” şi a început să trimită la rândul ei întăriri în Mediterană.      Astfel că, deja, conflictul sirian a fost externalizat şi transformat într-o luptă prin interpuşi a marilor puteri. Însă adevărata forţă a armatei controlate de preşedintele sirian s-ar putea dovedi a fi problema reală pentru vestici, după cum a subliniat până acum în nenumărate rânduri senatorul american John McCain.    Cât de puternică este armata siriană?   Trupele lui Assad ar putea fi mult mai puternice decât credem – în primul rând pentru că ştim foarte puţine despre ele. La sfârşitul lunii martie, se estima că armata siriană numără peste 170.000 de trupe terestre, potrivit Institutului Internaţional pentru Studii Strategice. Dintre acestea, în jur de 50.000 sunt soldaţi de elită, din comandouri instruite şi sprijinite de luptători iranieni, libanezi, din Hezbollah şi de ofiţeri nord-coreeni. Suficient pentru a reprezenta o provocare serioasă, în contextul în care americanii cel mai probabil nu vor trimite deloc astfel de trupe din cauza nemulţumirii populaţiei faţă de implicarea SUA în războiul din Irak.    Armament rusesc, mânuit de luptători înrăiţi   Artileria din acestă armate este, în cea mai mare parte, de provenienţă rusească sau bazată pe tehnologia Moscovei. Potrivit Institutului, Assad are 5.000 de tancuri multirol, echipate cu sisteme de peenetrare, explorare şi sprijinite de infanterie. Pe lângă acestea, 3.000 de tunuri Howitzer, mortiere şi alte lansatoare de proiectile de dimensiuni mari stau la dispoziţia preşedintelui.    350 de avioane de luptă stau şi ele pregătite, atât aparate menite să se lupte în aer, cât şi aeronave proiectate pentru atacarea ţintelor de la sol. Acestora li se adaugă 100 de elicoptere despre care nu se ştiu prea multe detalii, însă ale căror capabilităţi generale includ transportul de trupe, misiuni de recunoaştere şi atacuri aer-sol. Flota include două nave de luptă care se pot lansa în atacuri asupra submarinelor.    Însă cea mai temută piesă din arsenalul lui Assad este arm chimică, pe care ar fi folosit-o de mai multe ori din martie 2011, de când  izbucnit războiul civil dintre forţele controlate de el şi rebelii sirieni. Regimul sirian ar avea astfel tehnologia necesară pentru folosirea iperitei, un agent chimic cunoscut şi ca „gaz muştar”, foarte persistent, al cărui efect durează mai multe zile, şi a gazului sarin, un alt agent letal, care pătrunde în organism prin piele sau prin inhalare.    Iperita lasă urme după folosire, gazul sarin se evaporă la mai puţin de două minute de la elibarea sa în aer. Cei până la 1.300 de oameni care au murit săptămâna trecută într-un cartier din Damasc ar fi fost atacaţi cu gaz sarin. ONU a confirmat că s-au folosit „substanţe chimice”, însă concluziile finale ale anchetei asupra acestui atac încă nu au fost prezentate.   De ce îşi ascunde Assad puterea?   Un alt as important din mâneca lui Assad este fragmentarea excesivă a opoziţiei siriene. În momentul de faţă, războiul civil din Siria s-a extins pe atât de multe planuri încât rebelii nu mai luptă doar cu regimul, ci se luptă între ei. Situaţia poate fi observată cel mai bine în nordul ţării, în oraşul Ras al-Ayn, unde forţele kurde se confruntă cu islamiştii radicali.   Pe lângă faptul că aici are loc o ciocnire constantă între kurzi, arabi şi facţiunile jihadiste, oraşul este despărţit doar printr-o poartă de oţel de trupele Turciei – un inamic implacabil al oricărei forme de separatism kurd.   Vălul de mister în care este însă învăluită armata siriană este pus de analişti pe seama dorinţei lui Assad de a-şi proteja obiectivele strategice, dar şi a încercării sale de a nu-şi divulga furnizorii de armament, riscând astfel să-şi piardă aliaţii.        CITEŞTE MAI MULT

Citeste mai mult: adev.ro/msc8rr

Căsătoriţi de 65 de ani, au murit la 11 ore distanţă, din cauze naturale


O poveste de dragoste din Ohio, America, a captat atenţia publicului graţie finalului său, mărturie a unei devoţiuni care a durat peste 65 de ani, până la moarte.
Harold şi Ruth Knapke s-au stins în camera pe care au împărţit-o într-un azil de bătrâni, cu câteva zile înainte de cea de-a 66-a aniversare a căsătoriei lor, potrivit „Huffington Post”. El avea 91 de ani, ea 89 de ani. Cei doi au s-au stins la 11 ore distanţă, din cauze naturale. Fiica cuplului crede că tatăl ei s-a zbătut să stea de partea mamei sale, în ciuda sănătăţii precare, pentru a pleca în ultima călătorie împreună. Harold Knapke s-a stins primul, iar copiii săi privesc moartea acestuia „ca o ultimă dovadă de dragoste”. Soţia sa i-a urmat la 11 ore după. „Credem că el a vrut să o aştepte, să iasă împreună din această viaţă şi să păşească împreună în următoarea”, a spus fiica, Margaret Knapke. Cuplul se cunoştea din copilărie, iar în adolescenţă Harold, cunoscut şi drept Doc, a început să o curteze pe viitoarea sa soţie, cât timp era înrolat în armată, în cel de-Al Doilea Război Mondial. „L-am lăsat să mă urmărească până l-am prins”, obişnuia să glumească Ruth. Soţul ei a devenit profesor, antrenor şi director al unei şcoli sportive. Împreună au crescut şase copii, ani în care devoţiunea faţă de celălalt nu a pierit. Una dintre ultimele fotografii îl înfăţişează pe Harold în pat, iar Ruth îi stă alături, ţinându-l de mână. Când ea era bolnavă, el obişnuia să-i citească rugăciuni şi să o dea cu apă sfinţită pe frunte. Cei doi au fost înmormântaţi împreună, în cadrul unei slujbe comune. „Este cu adevărat o poveste de dragoste. Erau atât de fideli şi de devotaţi unul celuilalt, că nu plecau niciodată fără celălalt”, a spus Carol Romie, una dintre fiicele cuplului.

Citeste mai mult: adev.ro/msad2t


5.000 de oameni au protestat aseară în București pentru Roșia Montană. Am fost acolo...


România se trezește! Deși lumea este încă în vacanță, deși a fost o zi de duminică foarte caldă, aproximativ 5.000 de oameni au reușit să se adune ieri în București pentru a apăra Roșia Montană și România de cei care nu se sfiesc să ne trădeze interesele. 

Majoritatea tineri, majoritatea pe deplin conștienți de consecințele avizării abuzive a exploatării de la Roșia Montană, protestatarii au iesit în stradă hotărâți să învingă un sistem corupt, asistat de o presă centrală vândută... Privindu-i, speranța într-un viitor mai bun, mai demn, a prins mai mult contur. Acești oameni reprezintă cealaltă Românie, cea care mai are un suflet, cea căreia îi pasă, acea Românie curajoază capabilă de sacrificiu pentru un ideal înalt.
Împreună cu actrița Daniela Nane

Dacă la început lumea s-a adunat la Universitate, la ora 20:00 s-a pornit în marș spre Palatul Victoria unde s-au strâns aproximativ 4.000 de oameni. La ora 21:30 coloana de manifestanți s-a întors la Universitate, mai numeroasă (probabil vreo 5.000 de persoane) și a blocat o parte din bulevardul Magheru, așezându-se direct pe caldarâm. Acum, la ora 01:00 dimineața, când scriu acest articol, încă sunt peste 1.000 de oameni care protestează... Sunt hotărâți să stea până mâine dimineață!


Ce anume vor? Păi, nu vor să mai fie trădați de acești politicieni mizerabili care conduc sau au condus România! Ce anume cred? Păi, nu cred deloc că 4 sau 6 % redevență pentru statul român din toată această afacere este ÎN INTERES NAȚIONAL (ce tupeu au politicienii să pretindă asata!!!). Cât preț pun pe ce zic guvernanții? Păi, nu dau doi bani pe asigurările acestora că exploatarea cu cianuri a aurului de la Roșia Montană sau exploatarea gazelor de șist prin metoda hidraulică este fără pericole, că nu vor fi consecințe ecologice dezastruoase. 


Iată, deci, că România se trezește! Astăzi, luni, 02 septembrie, sunteți din nou așteptați la Universitate ca să apărați Roșia Montană și România. Dacă nu ați putut veni ieri, faceți-o astăzi. Această țară are nevoie de toți cei care mai un suflet de român! 

Daniel Roxin

P.S. Aseară am realizat și un reportaj video la fața locului. El va fi transmis de Nașul Tv și va fi postat și pe internet...

Horoscopul lunii septembrie 2013

BERBEC
De cand Uranus iti este musafir, esti in centrul evenimentelor pe toate planurile cuprins de energie maxima, dar totusi ai grija spre ce o canalizezi. Marte din Leu te va sustine toata luna in tot ce vrei sa realizezi, combinatia de energii planetare generand ambitie, vointa, pasiune, creativitate. Totusi, pe cat de energizat esti, pe atat esti si de sensibilizat, pentru ca toata luna esti direct vizat de careul dintre aliatul tau Uranus si Jupiter care se afla in Rac, ceea ce te poate face sa te manifesti adeseori haotic, incat nu ar fi deloc de mirare sa fii mai tot timpul capricios, oscilant, sensibil din punct de vedere emotional.
E o perioada plina de evenimente in plan sentimental, in cele doua zodii care patroneaza sentimentele si relatiile tale avand loc o reala vanzoleala astrala. De exemplu in Leu, zona iubirii, se va afla toata luna Marte, chiar patronul tau zodiacal, semn ca iubirea este unul din planurile cele mai favorizate, in care te poti manifesta cel mai bine. Ca te indragostesti din nou sau ca iubirea deja existenta prinde si mai mult contur, alimentata de mai multa pasiune, se poate vorbi de o perioada de exceptie in care ai toate motivele sa fii multumit de ceea ce ti se ofera sau de ceea ce investesti in amor.
Trigonul dintre Marte si Uranus ce se formeaza aproape toata luna iti este aliat, deoarece reusesti sa te pui bine in valoare, te poti remarca in ochii unei persoane care te atrage sau vii cu tot felul de initiative de succes in relatia de suflet. Nu ti se ofera, insa, nimic pe tava, deci auspicii bune sunt, dar trebuie sa si depui niste eforturi pentru a obtine ceea ce se vede la orizont. Doar la final de luna se mai strica un pic atmosfera aceasta tonica, deoarece Venus si Marte, cele doua planete ale vietii in doi, intra in conflict, deci perioada idilica si romantica mai are si hopuri de trecut. Si in casnicie totul e mai animat, mai ales in a doua parte a lunii, deci poti profita de aerul de noutate care se resimte.
Balanta – zona casniciei pentru tine – intra in prim plan datorita lui Venus, care se afla aici pana pe 11, lui Mercur, care viziteaza zona intre 9-29, sau Soarelui, care, dupa 23, se instaleaza aici pentru o luna. Comunicarea in cuplu pare sa se strice din cauza unui aspect rarisim, ce se formeaza luna aceasta, si anume marele careu dintre Mercur, Pluto, Uranus si Jupiter, tu fiind de data aceasta fitilul care aprinde bomba cu o vorba sau un gest, deci ai grija! Finalul de luna devine de-a dreptul suparator, pentru ca intri intr-o combinatie astrala nefasta ce poate dezechilibra major multe planuri ce pareau sa se fi asezat pe un teren bun. Ceva sare in aer si dispare si armonia, si intelegerea, si o multime de aspecte ce pareau bine conturate in viata ta, deci pregateste-te de cateva zile de haos in care chiar tu esti butonul declansator! Daca pui intotdeauna in prim plan valorile sufletesti dintre voi, orice problema se rezolva, deci profita de trigonul superb dintre Mercur si Neptun din zodii de apa care iti cere sa apelezi la o vorba buna, la diplomatie, la compromisuri, pentru a restabili ordinea intre voi, reparand ceea ce marele careu destabilizeaza.
Si serviciul te preocupa mult, deoarece Soarele si Mercur trec luna aceasta prin zona dedicata sarcinilor profesionale de zi cu zi, ceea ce te transforma intr-un executant solitor, sarguincios, responsabil. Prima jumatate a lunii este excelenta pentru tine, deoarece Soarele primeste un plus de energie, de pasiune, de profunzime de la Jupiter printr-un trigon de zile mari, ceea ce poate genera succese sau macar acel sentiment puternic al muncii implinite. Poate succesul nu e palpabil, nu e concret, calculabil, dar ceea ce simti in adancul sufletului atunci cand te ocupi de sarcinile de serviciu conteaza cel mai mult. Lucrezi cu placere si cu emotie, iar roadele muncii tale iti plac.
Cariera, per ansamblu, este mai zbuciumata, pentru ca Pluto, cel aflat de cativa ani buni in zona pozitiei tale profesionale, este puternic provocat de marele careu de pe cer, semn ca mai apar hopuri de trecut, lectii de invatat, critici de asumat, dar chiar tu esti cel care ia niste decizii prin care arati ca esti dispus sa faci unele schimbari majore in plan profesional. Uranus te imbie sa faci modificari si, de voie sau de nevoie, e timpul sa incepi sa te gandesti serios la ele, dar analizeaza atent. Nu te grabi la concluzii!
Pentru ca zona banilor este lipsita de tranzite si de aspecte majore, se poate vorbi de o luna banala, linistita, fara nimic iesit din comun. Bugetul pare protejat, fara sa se abata nimic major peste acest sector al vietii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l tii sub control, mai ales in jur de 23 septembrie.

TAUR
Pentru ca zona banilor este lipsita de tranzite si de aspecte majore, se poate vorbi de o luna banala, linistita, fara nimic iesit din comun. Bugetul pare protejat, fara sa se abata nimic major peste acest sector al vietii, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa-l tii sub control, mai ales in jur de 23 septembrie.
Totusi, zona sentimentelor este printre cele mai animate, pentru ca Fecioara, zodia care acopera casa iubirii in cazul tau, primeste in vizita si pe Mercur pana pe 9, si Soarele pana pe 23, semn ca pot avea loc unele evenimente linistitoare, calme, bine asezate. Aspectul cel mai interesant are loc in prima jumatate a lunii, pentru ca Soarele, bine amplasat in Fecioara, primeste de la Jupiter din Rac un aspect excelent si rar, ceea ce va crea o buna punte de legatura intre parteneri.
E un moment bun pentru casatorii, pentru a intalni pe cel cu care ai putea forma un cuplu, sau macar de a pune tara la cale pe indelete, stand fata in fata cu jumatatea ta si discutand despre cele mai marunte aspecte ale vietii de cuplu, dar care va fac amandurora placere. Multe evenimente firesti sar marcante pentru viata in doi se pot petrece acum: conceperea unui copil sau macar discutia despre a avea unul, o nunta sau o cerere in casatorie, mutare impreuna sub acelasi acoperis sau discutia despre o astfel de eventualitate, ca atare viata de cuplu capata un aer firesc si tihnit, pe care amandoi il apreciati la maxim. Intrarea lui Mercur in Scorpion, la final de luna va fi un atu excelent pentru o comunicare serioasa intre parteneri, bucurandu-va totodata de senzualitatea lui Venus, profunzimea lui Saturn si atentionarea Nodului Nord, toate intalnindu-se in acelasi timp in acest sector al vietii tale: casnicia, semn ca e o perioada cu evenimente marcante, de destin, de cursa lunga, deci nu te poti juca.
Ai multe de facut la serviciu, programul e incarcat, si adeseori e agitatie mare la locul de munca. In Balanta, zona serviciului pe harta ta, se afla si Venus pana pe 11, si Mercur intre 9-29, si Soarele dupa 23 septembrie, semn ca nu vei sta degeaba toata luna, avand mereu ceva de rezolvat, mai ales ca, per ansamblu, atmosfera e cam tensionata de aspectele planetare in care este implicat jobul. Esti foarte preocupat de sarcinile de serviciu, dar nu toate merg ca pe roate, dezechilibre aparand la fiecare pas.
Apar rivalitati ce se manifesta agresiv, conflicte de idei si pareri, expuse in cel mai sever mod, neintelegeri in care tu pici la mijloc, fara a avea vreo putere de redresare asupra lor. Cum toata luna se resimte cate o opozitie sau cate un careu care cuprinde si zona profesionala, se poate vorbi de o perioada foarte dificila, complicata si enervanta pentru o persoana care iubeste atat de mult linistea si lucrurile bine asezate. Rabdarea ta are si ea o limita, deoarece finalul de luna te poate gasi nervos la culme, desi toata luna ai incercat sa te abtii sa nu rabufnesti.
Pentru ca zona banilor este lipsita de tranzite si de aspecte majore, se poate vorbi de o luna banala, linistita, fara nimic iesit din comun. Poate doar in jur de 25-26 septembrie apar unele provocari sau oscilatii nu tocmai bune, semn ca trebuie sa ai grija cum manevrezi banii, ce semnezi, ce acorduri stabilesti, pentru ca nu toate discutiile cu tenta financiara de luna aceasta sunt de bun augur.

GEMENI
E liniste si pace in zodia ta luna aceasta, semn ca nu esti, neaparat, printre actorii principali pe scena vietii, desi, pe unele planuri ale existentei, tu esti printre cei mai provocati.
De exemplu in plan sentimental e multa actiune, pentru ca pe aici trec, una cate una, trei planete: Venus iti aduce romantism si frumusete pana pe 11, apoi patronul zau zodiacal Mercur agita apele intre 9-29 iar Soarele vine sa faca si el ordine printre sentimente dupa 23 septembrie.
Dar, in iuda multiplelor tranzite prin zona iubirii, nu e chiar si o perioada fericita sau placuta, de vreme ce planetele de aici sunt implicate in aspecte dintre cele mai dificile si capricioase – mai ales in a doua jumatate a lunii – ce pot genera: neintelegeri intre parteneri, gesturi si vorbe impulsive, discutii agresive, ce atrag atentia ca ati cam uitat amandoi de amabilitate, de reciprocitate, de diplomatie. Uneori dati amandoi impresia ca nici iubire n-ar mai fi, dar este doar o proba de incercare in care trebuie sa demonstrati ce mai simtiti unul pentru altul. Daca dragoste nu mai e, atunci unele relatii se pot termina dureros luna aceasta… desi, finalul de luna este aliatul tau de nadejde pentru a restabili linistea si atmosfera romantica dintre voi, cu mari sanse de impacare si calmare a spiritelor atat de agitate.
Esti, de ceva vreme, extrem de preocupat de job, de sarcinile de serviciu, fiind planul care cere cel mai mare consum de energie si concentrare din partea ta. Luna aceasta, atentia ta creste si mai mult asupra aspectelor legate de locul de munca, pentru ca aceasta va fi terenul comun in care isi vor da intalnire mai multe planete care joaca fiecare un rol in viata ta. Saturn si Nodul Nord deja erau aici, in Scorpion, de cateva luni, dar si Venus tranziteaza zona dupa 11 septembrie iar in ultimele zile ale lunii li se alatura si Mercur, nimeni altul decat patronul tau zodiacal, punand astfel accentul lunii pe sarcinile de serviciu. Nu e deloc linistita, nici usoara perioada, Scorpionul, care acopera zona locului de munca, intrand, luna aceasta, in foarte multe aspecte tensionate ce vor transforma jobul in cea mai mare provocare a lunii, si cu bune, si cu mai putin bune.
Aici trebuie sa aiba loc unele evenimente marcante – poate mai ales pe la mijlocul lunii cand va avea loc o conjunctie tripla de zile mari, aspect de care nu ai mai avut parte poate niciodata anterior! – urmate de o linistire a atmosferei, de o clarificare a multor aspecte profesionale care pareau sa o fi luat razna, generand tensiuni, conflicte, razboaie de orgolii, lupte de suprematie. Profita, deci, de ultima parte a lunii pentru a recupera ceea ce ti se cuvine la serviciu si de a-ti demonstra valoarea. Usor nu va fi, luptele se mentin, dar esti printre cei mai bine sustinuti astral de planete cu impact maxim. Imaginea ta profesionala, cariera, ascensiunea ta mai primesc acum o caramida la temelie, pe care se va ridica mai apoi ceea ce vei numi realizarea ta profesionala deplina. Incet-incet, te apropii de un vis!
Planul financiar atrage spre el cele mai multe dar si mai contradictorii energii astrale. Si Jupiter si Luna Neagra sunt aici de ceva vreme, semn ca banii tai sunt pe un teren destul de subred, in care norocul si ghinionul merg umar la umar, nestiind niciodata care din ele va prelua conducerea, deci nu te bucura atat de tare ca Jupiter te sustine. Nu e chiar atat de puternic aici. Nu e momentul! Inceputul si finalul de luna sunt ceva mai norocoase, dar undeva in a doua decada stai departe de orice decizie financiara cu impact major asupra bugetului familiei. In acest interval, ghinionul pare sa devina dominant, din cauza multiplelor aspecte negative in care sunt implicate cele doua elemente astrale amplasate in zona banilor pe harta ta.
Mare grija, asadar, pe ce dai banii, pentru ca ai putea face mari greseli ce vor genera un haos in bugetul tau sau al familiei! Mijlocul lunii poate pune capac, cu un mare risc la orizont, deci fii atent ce decizii financiare iei, ce semnaturi lasi pe acte, ce conditii contractuale accepti sau ce cumperi. Esti sigur ca ai nevoie de acele lucruri chiar acum? Ai putea fi tentat sa cumperi ceva in prima parte a lunii, dar spre final de luna e posibil sa regreti ca nu ai analizat mai atent oportunitatea investitiei. Daca e sa cumperi ceva, opreste-te la strictul necesar sau la lucruri care iti trebuie neaparat acum, deci uita luna asta de capricii, de placeri trecatoare sau de ispite.
RAC
E clar ca tu esti vedeta acestui an, dar nu inseamna ca esti si printre cei mai favorizati, pentru ca viata ta acum e ca un roller-coaster, acum esti sus, acum esti jos, acum razi, acum suferi, deci e greu de spus daca e o perioada buna sau rea pentru tine… Probabil ai parte de ambele fete ale monedei in acelasi timp. Toata luna e complicata, ciudata, tensionata, poate doar spre final de septembrie sa incepi sa descoperi si partea buna a lucrurilor, deoarece esti direct implicat intr-o gramada de aspecte planetare complicate.
Planetele din zodia ta, Jupiter si Luna Neagra, vor intra in conflict cu Pluto in prima decada, apoi cu Uranus, desi pe parcurs mai sunt si cateva momente de respiro in care mai-mai ca ai spune ca totu-ti merge bine, deoarece trecerea Soarelui prin Fecioara ca si tranzitul lui Venus in Scorpion, tie iti prieste. Binele tine o zi – doua, dupa care iar intri intr-un circuit in forta de provocari interesante.
Deja te-ai obisnuit cu faptul ca iubirea este unul din planurile cele mai serioase ale acestui an, iar luna aceasta parca accentul cade si mai mult asupra acestui domeniu al existentei, deoarece in zona dedicata iubirii se vor aduna, pe langa Saturn si Nodul Nord care sunt de cateva luni acolo, si Venus dupa 11 septembrie, si la final de luna bate aici si Mercur, unde vor sta cateva zile. Iubirea e locul celor mai ciudate trairi, pentru ca ai parte de stari extreme de la o zi la alta. Desi sanse sa-ti pierzi mintile din iubire sunt mari, totusi parca e ceva care te protejeaza si nu te lasa sa faci greseli.
Poate a venit vremea unor decizii majore pentru inima ta, iar mijlocul lunii este chiar favorabil unor astfel de aspecte: impacari dupa despartiri dureroase, concluzii extrase in urma unor greseli sentimentale, incercarea de a repara ceea ce n-a mers inainte, deci fii deschis spre discutii lamuritoare dintre cele mai profunde, pentru a scoate la iveala aspecte care au stat o vreme bine ascunse. Primele doua decade ale lunii sunt tensionate, barbatii din relatiile de dragoste fiind mai orgoliosi, mai agresivi, mai autoritari, dorind sa-si impuna punctul de vedere, ca abia din ultima parte a lunii sa se mai relaxeze un pic atmosfera intre sexe, cu marea sansa de a trai momente idilice, romantice, calde, senzuale. Deci nu este exclus sa te indragostesti in a doua jumatate a lunii, si s-o faci de-a binelea! Nu te culca pe laurii victoriei insa, pentru ca finalul de luna e iarasi tensionat, generand mari conflicte intre ea si el, la originea disputelor fiind orgoliile si dorinta fiecaruia de a conduce relatia.
Casniciile nu sunt nici ele favorizate luna aceasta, acesta fiind planul care va atrage spre el cele mai mari provocari si probe de incercare, iar relatiile care au ajuns intr-un punct critic, risca sa ajunga la concluzii negative: divort, despartire, separare, parasirea caminului conjugal. Va fi greu, mai ales pentru cuplurile in care exista copii, tocmai de aceea trebuie sa fii extrem de rabdator, de tolerant, si sa nu amplifici o furtuna mai mult decat trebuie doar din cauza unor orgolii infantile. Aduceti-va amandoi aminte ce trecut aveti impreuna in spate si ce vreti sa faceti in viitor, pentru ca acestea sunt valorile care va vor tine impreuna, nu situatiile sensibile din prezent. Cand tensiunea creste in cuplu, ganditi-va de unde veniti si incotro mergeti, nu puneti accent pe ceea ce nu merge acum.
La serviciu se mai incing unele conflicte si te pot afecta enorm din punct de vedere emotional. Esti mult sensibilizat in plan psihic iar aspectele care nu merg bine la serviciu sunt cele care te irita cel mai mult. Nu ar fi exclus ca o vorba severa a unui client sau o critica a unui sef sa te afecteze mai mult decat ar fi cazul, pentru ca da, esti intr-o zona extrem de sensibila pentru sufletul tau. Chiar daca la serviciu nu au loc evenimente iesite din comun, fiind doar o perioada de frecusuri cotidiene care te supara trecator, totusi cariera este in centrul atentiei. Si nu de azi de ieri, se schimba multe de la o vreme, dar luna aceasta trebuie sa fii pregatit pentru o confruntare, o provocare sau chiar o proba de incercare din care ai ceva de invatat.
E vremea unor decizii, dar ti-e greu sa le iei, a concluziilor, dar ti-e frica sa spui ultimul cuvant, al unor discutii in contradictoriu sau chiar al unor conflicte pe marginea unor principii in care ai crezut, fiind acum nevoit ori sa le ajustezi pe ici, pe colo, ori sa lupti pentru ele ca un militant vehement. Tonul ridicat, desi nu te caracterizeaza, va aparea de multe ori in situatiile profesionale, cerand enorm de la tine, chiar daca nu intotdeauna esti pregatit pentru o confruntare acerba. Cu toate acestea, nici tu nu stii de unde prinzi brusc o putere de convingere si o ambitie fantastica ce te vor ajuta sa lupti pentru sansele tale. De fapt stii de la cine: de la Marte din Leu care iti insufla un curaj nebun de a iesi in fata si a arata ce stii, cine esti, ce poti si ce vrei.
Banii sunt un plan foarte activ luna asta, dar nu neaparat si cel mai norocos. Poate se ivesc tot felul de plati, unele din ele care chiar te entuziasmeaza, ceea ce va genera un adevarat du-te-vino prin bugetul tau. Cel mai greu va fi sa faci pace cu partenerul de viata ori de cate ori vine vorba de bani, deoarece nu aveti viziuni asemanatoare, ci diametral opuse. Unul viseaza la viitor, altul vrea sa se bucure de gustul placut al banilor acum, nu maine. Ai la dispozitie aproape 2 luni sa iei decizii curajoase in privinta banilor, desi in primele doua decade ale lunii vei resimti de multe ori un fel de blocaj, de limitare, de parca nu ai voie sau tu singur iti impui sa nu cheltuiesti chiar tot ce ai, de teama unor perioade mai dificile, deci pui stavila de multe ori tentatiei de a cheltui si bine faci!
LEU
Cat timp Marte vine in casa ta – intre 28 august – 15 octombrie – te simti bine, esti dinamizat, ai chef de viata, de schimbare, de actiune, si ar trebui sa profiti din plin de surplusul de energie pe care il primesti de la astre, pentru a-l canaliza spre tot ce-ti doresti. Uranus din Berbec este si el, in combinatie cu Marte – un bun aliat care-ti da curaj sa faci lucruri nemaifacute si sa iesi in evidenta. Nu e usor sa duci la capat tot ce incepi, pentru ca-ti cam lipseste rabdarea, deci, daca tot s-a ivit ocazia sa te implici in activitati interesante, inarmeaza-te si cu bagajul necesar de rabdare, pentru ca nu vei ajunge la roadele visate atat de usor pe cat ai dori.
Desi Marte in zodia ta poate iti amplifica si pasiunea, si sex-appealul, si dorinta de cucerire a sexului opus, nu esti insa sustinut de nicio alta planeta din celelalte directii, iubirea sau viata de cuplu fiind poate cele mai banale planuri ale vietii tale luna aceasta. Mai mult, aproape toata luna se isca mari dispute intre parteneri, intre femeie si barbat, ca atare si acestea pot contribui la o viata sentimentala nereusita in care orgoliile tale isi vor lasa din plin amprenta, dorind cu orice pret sa trasezi directia ca un lider ce se cere ascultat. Finalul de luna poate fi unul dintre cele mai animate si mai agitate in relatia cu sexul opus, dar incearca sa-ti tii sub control dorinta de suprematie si dominare, altfel riscul unor urmari neplacute intre voi doi e cam mare.
Nu te simti in largul tau la serviciu, ai mereu senzatia ca ti se ascunde ceva, ca unii te lucreaza pe la spate, ca se vehiculeaza zvonuri sau lucruri neadevarate despre tine, si pe la mijlocul lunii s-ar putea sa rabufnesti, sa nu mai tolerezi jocurile de culise. Trebuie sa accepti faptul ca nu toata lumea te lauda sau aplauda, nu toata lumea te sustine sau te aproba, ci mai ai si rivali in umbra, dintre care unii umbla la coarda ta sensibila pe cai subtile nu tocmai corecte.
Oricat de puternic ai fi din fire, nu se poate sa nu te doara ce auzi sau ce pregatesc unii in spatele tau, dar detii toate resursele necesare pentru a lua masuri si a te proteja. Atmosfera este de-a dreptul complicata la locul de munca, cu risc de esecuri, de rezultate mult sub asteptari, de conflicte profesionale cu oameni cu mai mult tupeu sau care urmaresc si ei aceleasi roade ca si tine. Cum conflictul, rivalitatea sau disputele profesionale vor caracteriza aproape toata luna la serviciu, incearca sa-ti canalizezi fantastica energie pe care Marte ti-o insufla intr-o directie constructiva, ca nu cumva tot el sa fie de fapt declansatorul unei bombe si mai periculoase.
Planul financiar arata bine, desi nu se poate vorbi neaparat de castiguri suplimentare, ci mai degraba de un sentiment de stabilitate cu privire la salariul tau obisnuit. Inceputul si finalul de luna pot sa-ti insufle un sentiment de liniste, de ordine, de buna asezare, de parca tot ce primesti este folosit cu cap pentru a te achita de datoriile lunare, fara a dezechilibra nimic. Prudenta si organizarea sunt atu*urile tale in plan financiar, ca sa poti tine totul pe un teren sigur, desi neinteresant, ca atare nu te astepta la surprize. Norocul este prin preajma mai ales in prima jumatate a lunii, dar nu te hazarda cu capul inainte!

FECIOARĂ
De un an de zile astepti perioada aceasta, cand Soarele trece prin zodia ta si te pune mai bine in valoare, te sustine, te impinge in fata si-ti ocroteste toate incercarile. Pana pe 23, cand Soarele trece prin zodia ta, merita sa faci tot ce-ti sta in putinta sa te ocupi de toate planurile care nu au mers in ultima perioada. Mai mult decat atat in prima jumatate a lunii, Soarele ar un benefic aliat in Jupiter din Rac, ca atare ratiunea si emotia, capul si inima, datoria si dorinta se imbina perfect in tot ce inseamna viata ta, deci insista!
Tu esti una dintre zodiile care priveste extrem de serios si de profund iubirea de la o vreme. Totusi, luna aceasta nu se poate vorbi nici de iubire pasionala, nici de romantism, nici de fericire, pentru ca viata sentimentala este vizata de o serie de stari contradictorii, conflictuale, ce te pot face sa suferi mai mult decat oricand. Poate ies la iveala gesturi incorecte ale partenerului, greseli de demult, care, din diverse motive, ti-au fost ascunse. Pe la mijlocul lunii, lucrurile se complica atat de mult, incat conflictul se declanseaza chiar si de la cel mai banal gest.
Dezechilibrele in iubire sunt la ordinea zilei si te afecteaza mai mult decat ar trebui din punct de vedere emotional, descoperind cat de sensibil si vulnerabil poti fi. Desi relatiile amoroase sunt oarecum in pericol, totusi viata de cuplu, a celor deja casatoriti, merge bine, tocmai pentru ca asezi alte valori in prim plan, care te ajuta sa mentii relatia pe un teren pasnic. Cu calm si cu spirit de sacrificiu, orice problema mai veche poate reveni la normal. Momentul e bun si pentru o cerere in casatorie, pentru o nunta, pentru alte evenimente importante intre parteneri, dar nu la fel de fericita e perioada pentru cei care abia acum leaga o relatie de iubire.
Planul profesional este, probabil, cel mai banal dintre toarte luna aceasta, chiar daca tu, ca Fecioara, esti in prim plan, semn ca nu la serviciu si nu in cariera se vor petrece acum cele mai interesante evenimente. Lipsa tranzitelor planetare prin zonele dedicate profesiei si jobului sunt un semn ca lucrurile sunt bine asezate pe un teren linistit, banale, firesti, si nimic nu va strica aceasta stare de normalitate. Bucura-te asadar de calmul care va plana peste aceste sectoare ale vietii tale si nu cauta nod in papura cu orice pret, asa cum mai faci uneori, ca sa generezi totusi un pic de actiune. Singurele probleme care pot sa apara sunt legate de partenerul de viata, pentru ca mai degraba el e cel care trece prin momente ceva mai sensibile si discutiile cu el despre viitorul acestuia te afecteaza.
Bugetul e locul multor evenimente interesante si in general bune, pentru ca pe aici vor trece pe parcursul lunii si Venus, si Mercur, patronul tau zodiacal, si in final si Soarele, ceea ce va accentua mai mult importanta acestui sector al existentei tale.
Multe se vor linisti, se vor aseza pe un teren pasnic, se vor echilibra in plan financiar, numai ca starea de bine mai este uneori intrerupta de discutii aprinse pe marginea sau din cauza banilor, de surprize minore dar neplacute, de vesti ciudate cu privire la banii sau afacerile tale, cu un punct de maxim dificil la mijlocul lunii cand banii tai sunt intr-o zona cam sensibila. Spre finalul lunii, insa, toate se relaxeaza si isi recapata cursul normal, ceea ce-ti da curajul de a face planuri cu privire la bani. Nu te hazarda totusi, pentru ca orice gest pripit te va costa mult!
BALANŢĂ
Dupa ce 3 planete vor intra in zodia, te vei simti iar in forma excelenta si recunoaste ca intotdeauna astepti perioada ce coincide cu aniversarea ta pentru ca stii ca atunci se intampla multe lucruri bune. Patroana ta zodiacala Venus va mai fi alaturi de tine pana pe 11, dar si Mercur si Soarele vor avea ceva de spus in tonusul tau ridicat si cheful de viata care te cuprinde. Daca, insa, ar fi vorba doar de tranzitul celor 3 planete, ai spune ca totul merge de minune, dar nu scapi de provocari nici luna aceasta.
Nu uita ca Uranus e chiar in zodia diametral opusa si are pentru Balante multe furtuni in program – si asta nu de azi, de ieri – iar luna aceasta parca se aduna si mai multe, fiind prins la mijloc intr-un careu multiplu care agita spiritele n jurul tau si adeseori te face sa te comporti haotic, oscilant, nervos. Abia finalul lunii e mult mai placut, in care iti aduci aminte de calitatile tale proverbiale: bunatate, amabilitate, toleranta, caldura, pe care le investesti in relatia cu lumea.
Noroc de Venus care mai sta prin zodia ta pana pe 11, altfel planul sentimental ar putea fi chiar banal, dar lejer totusi, semn ca nu se intampla nimic complicat in acest sens. Daca pui pret pe comunicare, prietenie, altruism, vei avea relatii bune cu persana iubita. In schimb, casnicia intra in prim plan luna aceasta deoarece aici pot avea loc unele aspecte ceva mai tensionate.
Uranus, bine amplasat aici, in zona dedicata casniciei, intra in conflict cu o serie de planete din alte sectoare ale cerului, semn ca ori tu, ori partenerul sunteti sursa acestor conflicte pe parcursul lunii. Daca ai putea pastra relatia pe un teren dinamizant, dar controland totusi manifestarile agresive, ai putea avea o relatie buna cu partenerul, dar, per ansamblu, atmosfera e mai degraba conflictuala, semn ca trebuie sa acorzi o mai mare atentie dialogului pasnic, pentru ca orice cuvant poate genera situatii nedorite in casnicie, poate mai ales in ultima parte a lunii.
Daca insa ai reusi sa pastrezi pe teren pozitiv coalitia dintre cele doua planete – Uranus si Marte, care isi unesc fortele luna aceasta – relatia cu partenerul ar capata un suflu nou, mai dinamic, mai provocator care, pentru cuplurile care isi reprosau instalarea rutinei sau a plictiselii, vine exact la momentul cel mai potrivit pentru a simti ceva nou la orizont. O schimbare e obligatorie daca vrei sa traiesti viata de cuplu cu intensitate, deci nu lasa banalitatea vietii in doi sa va irite.
La serviciu, lucrurile evolueaza pe un teren pasnic, de parca ai forma o mare familie cu colegii. Lucrati bine tocmai pentru ca va leaga ceva mai mult decat colegialitate si proiecte comune, deci profita din plin de atmosfera aceasta placuta, aproape intima care va tine aproape. Cel putina in a doua parte a lunii va fi o reala placere, chiar bucurie sa mergi la serviciu, pentru ca iti sunt apreciate eforturile si talentele pe care le investesti. Totusi, una e munca de zi cu zi, si altceva e imaginea profesionala de ansamblu, deoarece in cariera, la modul general, se petrece ceva nou!
E mare agitatie in ceea ce priveste scopul spre care te indrepti, marile tale planuri de realizare, cariera per ansamblu, deoarece aici au loc unele momente extrem de tensionate, complicate, care cer enorm de la tine. E o luna dificila pentru cariera, in care trebuie sa depui eforturi mult mai mari pentru tot ce vrei sa realizezi. Unii sefi stau cu ochii pe tine, gata sa te sanctioneze, iar surprizele dintre cele mai ciudate stau si ele la panda, ca atare nu te bucura ca atmosfera e placuta la serviciu, pentru ca aceasta va fi contrabalansata de reale provocari pentru ambitiile tale profesionale.
Banii sunt unul din planurile principale luna aceasta, deoarece prin aceasta zona a cerului isi vor da intalnire mai multe planete care cer atentie si maturitate de la tine. Nu ai voie sa risti nimic, nu ai voie sa te intinzi mai mult decat ti-e plapuma, altfel, orice exces va lasa urme in buget. Mare grija mai ales la finalul de luna care poate sa te imbie la cheltuieli peste masura, furat de capricii de care nu ai nevoie, poate doar undeva pe la mijlocul lunii mai simti si tu ca respiri un pic, permitandu-ti unele cumparaturi si pentru linistea sau bucuria ta. Ai multe de invatat prin intermediul banilor sau legat de ei,m deci nu lua nimic in joaca, mai ales daca primeste diverse avertismente subtile ca nu e momentul anumitor investitii.

SCORPION
Se apropie momentul cand vei intra in prim planul astrelor, acum avand parte, in avanpremiera, de vizita catorva planete care iti priesc de minune. Deja esti obisnuit cu vizita celor doua planete majore – Saturn si Nodul Nord – care se afla de ceva vreme in ograda ta, dar luna aceasta asteapta-te si la vizita norocoasa si tandra a planetei Venus – intre 11 septembrie pana pe 7 octombrie – si chiar din ultimele zile ale lunii si la vizita profitabila a lui Mercur. In primele 2 decade, cat timp troneaza pe cer cerul Saturn-Marte, asteapta-te la atitudini extreme din partea ta, capricioase, haotice, incat nici tu nu mai stii cum sa te comporti.
In partea a doua a lunii, Venus proaspat intrata in zodia ta, se implica in mai multe aspecte benefice, semn ca vei avea parte de o luna, in general, buna: un trigon cu Neptun din Pesti – ce te face mai tandru si mai sentimental, un trigon cu Jupiter din Rac – ce te face mai sensibil si mai dornic de intimitate, o conjunctie tripla cu Saturn si cu Nodul Nord, moment in care voi, Scorpionii, sunteti vizati de eveniment marcante, de destin, care vor lasa urme mai ales in plan sentimental, emotional, psihic.
Dupa cum ai vazut deja, e o luna marcanta pentru sufletul tau, de vreme ce Venus, cea responsabila cu iubirea in viata oricui, iti traverseaza zodia, semn ca voi, Scorpionii, sunteti cei mai favorizati dar si incercati in plan sentimental. Venus se intalneste simultan cu doua elemente de destin Saturn si Nodul Nord, deci iti pregatesc evenimente de proportii dedicate iubirii sau legate de iubire. Fii deci gata pentru orice surpriza majora: intalniri de destin (poate cu jumatatea predestinata?), decizii capitale in iubire (de casatorie chiar), situatii din care ai multe de invatat, din care vei extrage concluzii intelepte, serioase, cu efecte majore si care iti vor fi de folos in viitor.
E o luna destul de buna in iubire, esti mult mai dornic de intimitate, pui accent pe latura senzuala, dar si sensibila a iubirii, depasindu-ti reputatia de simplu cuceritor, deci nu este exclus sa te indragostesti lulea, cum poate nu ai mai facut-o niciodata! A doua parte a lunii iti ofera sentimente, senzatii, emotii, trairi dintre cele mai profunde, si ai tendinta sa spui ca nu ai mai simtit demult asa ceva.
Pe cat de interesanta si buna e luna in plan sentimental, pe atat de agitata si tensionata e in plan profesional, pentru ca asa e viata: intr-o parte castigi, in cealalta – pierzi. Atmosfera de la serviciu este extrem de dinamizata, se pot spune vorbe dure, se pot petrece evenimente neplacute, dar daca reusesti sa profiti de ambitia pe care trigonul Uranus-Marte ti-l confera toata luna, ai putea sa beneficiezi si de avantajele acestei luni. Da, nervi, stres, conflicte exista, dar totodata si provocari care te pun bine in valoare si care te pot ajuta sa te afirmi si sa arati de ce esti in stare.
Nimic nu ti se da pe tava, deci, daca se nasc ambitii noi in mintea ta, trebuie sa te apuci serios de treaba, sa accepti lupta si competitia, pentru ca ai toate resursele pentru a reusi. Daca energia ta e directionata corect, controlat, succesul este asigurat si cariera ta va mai primi o caramida solida la temelia ei, dar daca nu reusesti sa tii sub control acest bagaj imens de energie, fii sigur ca ai parte si de lectii dureroase, critici, judecati aspre, sanctiuni, esecuri. Totul depinde numai de tine, cum gestionezi resursele de energie pe care ti le pun in bagaj astrele luna aceasta.
Pentru ca zona banilor este lipsita de tranzite si de aspecte majore, se poate vorbi de o luna banala, linistita, fara nimic iesit din comun. Poate chiar in ultimele zi a lunii – si apoi luna viitoare – sa simti ca mai prinzi si tu ceva cheag, pentru ca Mercur poate fi un aliat bun pentru veniturile tale, oferindu-ti suficiente idei sau resurse de a castiga ceva mai bine. La fel si in intervalul 11-13 septembrie vei simti o mai mare lejeritate in gestionarea banilor, fara sa mai fii coplesit de griji imense.

SĂGETĂTOR
Zodia ta este ocolita de tranzite majore, dar asta nu inseamna ca Sagetatorii nu primesc aspecte de la planetele mari din alte zodii. De exemplu, Sagetatorii de mijloc de zodie primesc o energie vie, tonica, indrazneata de la Uranus in Berbec ce merita aplicata in proiecte importante. Alti Sagetatori sunt impulsionati de trigonul pe care Marte din Leu il formeaza luna aceasta cu Soarele lor. Alti Sagetatori sunt confuzi, debosulati, visatori, din cauza cuadraturii unicat cu Neptun din Pesti care ii afecteaza de la o vreme. Deci nici vorba de liniste sau banalitate nici pentru voi, chiar daca zodia voastra e goala!
Amorul este unul din acele planuri dinamizate care primeste un ritm nou, o dorinta de schimbare, atractie spre noi inceputuri, deci, daca se instalase rutina in viata ta sentimentala, nu te lasa coplesit, ci lupta cu starea de comoditate sau normalitate. De tine depinde sa iei taurul de coarne si sa faci ceva nou pentru inima ta: o invitatie unei persoane care iti place, sa schimbi modul de a te comporta sau a te adresa fata de sexul opus, de a te prezenta altfel in fata lumii, de a schimba foaia in relatia existenta, deci partenerul ar trebui sa se astepte la surprize din partea ta. Ai grija totusi pana unde intinzi coarda, ca nu cumva noutatea pe care o vrei in viata ta sa nu insemne chiar si un nou partener.
Trigonul pe care Marte il formeaza cu Uranus, aflat in zona iubirilor, te stimuleaza mult, pe tine ca zodie de foc, sa schimbi macazul si sa fii mai curajos, dar totodata si ceva mai grabit si mai nerabdator, de parca ai vrea sa sari peste unele etape absolut firesti in iubire. A doua jumatate a lunii ascute un pic tonul discutiilor cu sexul opus, incat e greu de crezut ca poti face pace cu partenerul, ci mai degraba exista riscul unor despartiri sau al unor relatii esuate, si totul din cauza grabei cu care tratezi iubirea. Nu-i usor sa tii sub control toata energia combinata pe care doua planete agitate ca Marte si Uranus o toarna asupra ta, tocmai de aceea exista riscul sa faci greseli din impulsuvitate, dar nu e o noutate la tine, totusi.
Si la serviciu e destul de liniste, iti vezi de treaba fara a te astepta la evenimente iesite din comun. Iti place atmosfera calma care s-a instalat, iar lipsa noutatilor iti convine de minune, pentru ca te poti concentra la ce ai de facut, fara sa te copleseasca nervii sau stresul. Daca nu apare nimic urgent sau complicat, ai starea necesara pentru a te gandi pe indelete la niste planuri mai importante, de a-ti pregati in tihna strategia si urmatorii pasi, in detaliu, astfel incat sa ajungi cu succes acolo unde ti-ai propus.
E vremea calculelor de perspectiva, a acumularii de informatii, a analizelor la rece, a pregatirii temelor pn cel mai serios mod, ceea ce nu prea ai timp sa faci altadata, dar prezenta Soarelui si a lui Mercur in zona carierei e un atu pentru a chibzui matur si profund la directia spre care te indrepti. Nu te mai preocupa atat de mult banalul cotidian, ci ai timp berechet sa pui tara la cale ca la carte. Poti afla lucruri interesante pentru cariera ta, poate erau acolo dintotdeauna dar nu le-ai descoperit, dar inca nu te agita prea tare. Fii modest si cumpatat, profitand de vantul profitabil, fara a face tam-tam pe seama marilor tale planuri. Vor prinde contur, dar inca mai ai multe de adunat, de aflat, de experimentat, de construit, de pus in practica.
Banii par sa fie in continuare cel mai serios punct de pe ordinea de zi, cu tot felul de momente sensibile pe parcursul lunii. Ai tendinta de a fi impulsiv cu banii, de a te arunca in cheltuieli mari in propria ta locuinta, fara sa te gandesti daca asta e prioritatea ta numarul unu. Posibil ca locuinta si tot ce insemna confort domestic sa ceara mari sume de bani de la tine, ca si cum s-ar defecta o serie de lucruri de care depinde buna functionare a casei: un aspirator, conducta de la baie sau alte investitii mai mult sau mai putin necesare.
Fii cumpatat asadar, pentru ca deja ai unele regrete cu privire la banii pe care i-ai aruncat mai demult pe fereastra, dar acum trebuie sa arati ca ai invatat ceva din propriile greseli. Adu-ti aminte unde ai gresit, unde ai sarit calul, nu repeta eroarea, ba dimpotiva, incearca s-o repari daca se mai poate. Prezentul te pune in fata unor realitati neplacute si iti cere sa restabilesti ordinea si sa tii din nou bugetul sub control.
CAPRICORN
Capricorn nu se afla decat arhi-cunoscutul musafir nu tocmai placut, Pluto, dar primesti si opozitii de la Jupiter si Luna Neagra din Rac, si cuadraturi de la Uranus in Berbec si Soare, dupa ce acesta va intra in Balanta. Ceea ce te ajuta, cu adevarat, e tranzitul Soarelui prin Fecioara, de care te bucuri in cea mai mare parte a lunii, dar linistea si banalul impus de acest tranzit e contra-balansat de tensiunile planetare din celelalte zodii, semn ca nu e o luna deloc usoara.
Unul din planurile linstite e si iubirea, dar nu intra in aceeasi oala si relatia de cuplu, casnicia, unde e furtuna mare! Casnicia primeste o multime de aspecte tensionate, ceea ce atrage atentia asupra eventualelor conflicte ce se pot incinge intre parteneri. Tu poti fi mai rece, mai sever cu partenerul oficial, trecand totul prin prisma ratiunii, iar partenerul, poate ceva mai sentimental, macina nemultumirile in interior, dar pana cand? Sa nu te mire ca reprosurile spuse pe un ton prea autoritar vor genera lacrimi si suferinte, tot asa cum nu este exclus sa iasa la iveala o serie de aspecte din trecut care inca dor, care au subrezit mai demult relatia.
Poate vi se ofera sansa de a repara trecutul, de a clarifica situatia, de a alunga indoiala si de a restabili ordinea fireasca in casnicie, dar restabilirea ordinii si a linistii intre voi nu vine pe pat de trandafiri, ci insotite de conflicte, orgolii descatusate, certuri si suparari apasatoare, dar probabil mai devreme sau mai tarziu trebuia sa se intample si asta. Daca primele doua decade ale lunii sunt mai periculoase si agitate, totul pare sa se linisteasca spre finalul lunii cand Venus varsa asupra relatiei de cuplu senzualitate, magnetism, atractie, mister, ingrediente secrete care sa va faca din nou sa va apropiati unul de altul.
Si la serviciu totul pare banal si calm, dar ai multe de invatat din sarcinile de zi cu zi. Cariera devine punctul central al energiilor astrale, pentru ca pe acolo, prin Balanta, in zona dedicata imaginii si pozitiei tale profesionale, vor trece pe rand si Venus pana pe 11, si Mercur intre 9-29 si Soarele dupa 23, toate fiind planete care iti vor oferi toate resursele necesare sa te prezinti intr-o lumina buna, pe placul sefilor.
Desi sanse sunt berechet, e greu totusi sa le pastrezi, sa le aplici sau sa profiti de ele, de parca intotdeauna exista si un pret de platit ori de cate ori ai parte de ceva bun in cariera. E o perioada buna, dar fragila, pentru ca orice succes atins azi poate fi zguduit de un insucces minor maine, eforturile tale de a pastra echilibrul in cariera fiind considerabil iar resursele tale sunt adeseori sarace. Profita de ambitia Soarelui in Fecioara ca sa treci peste toate cu rabdare, dar nu lasa superficialitatea Soarelui in Balanta sa te faca sa renunti mult prea usor.
Nu se poate vorbi de o perioada prea profitabila in privinta banilor, mai ales daca esti implicat in activitati de colaborare, contracte sau afaceri cu parteneri cu care ai ceva de impartit. Aici pot aparea cele mai mari tensiuni si neintelegeri, de parca fiecare isi pretinde partea cu agresivitate. Daca abia acum e vremea sa semnezi astfel de acte – tranzactii, contracte, asocieri etc – fii pregatit pentru mari animozitati atunci cand banii vor aparea concret la orizont. Poate acum, la nivelul marilor vise, totul suna bine si reciproc avantajos, dar cand va veni vremea impartelii roadelor, fiecare isi va vedea mai mult de propriile interese, uitand si de prietenie, si de altruism, si de copperare, deci nu visa chiar atat de frumos, privind cu incredere oarba la cel de langa tine.

VĂRSĂTOR
Nici prin zodia ta nu trece nicio planeta importanta, doar asteroidul casatoriei Junon, ceea ce arata ca tu esti zodia cea mai preocupata acum de viata de cuplu. Totusi Marte se afla in zodia ta opusa, ceea ce te cam irita, pentru ca nu te impaci tocmai bine cu energiile lui orgolioase si capricioase. Intrarea Soarelui in Balanta dupa 23 iti prieste de minune, pentru ca e tot intr-o zodie de aer, ca si tine, si iti va fi aliat in tot ce faci, reusind sa pastrezi un echilibru bun intre toate planurile existentei.
Saturn in Scorpion nu e usor de tolerat mai ales de Varsatorii din prima parte a zodiei, care trebuie sa se astepte la piedici, amanari, greutati mai mari ca oricand, totul construindu-se extrem de lent si cu mari eforturi, dar sunt sprijiniti cu succes de Uranus, care ii impinge cu energie inainte.
Planul sentimental este destul de banal, de lejer, de placut, lipsa evenimentelor din acest sector fiind un atu pentru a te bucura de relatia de suflet. In schimb, casnicia este mult mai animata si dinamizata, deoarece prezenta planetei Marte in aceasta zona agita spiritele. Barbatul din cuplu – fie ca e vorba de tine, fie ca e vorba de sotul tau – va avea atitudine orgolioasa de lider, si daca celalalt nu se supune umil, tensiunile vor creste de la orice fleac.
Sigur, fiecare trebuie sa-ti puna individualitatea si personalitatea in valoare, fiecare are dreptul de a conduce relatia, dar de data aceasta trebuie sa accepti ca celalalt e mult mai potrivit in rolul de sef. Daca nu accepti pozitia de subaltern, reactiile partenerului ar putea fi violente, uitand de prietenia care va leaga. Si comunicarea devine mult mai tensionata pe parcusul lunii, ca finalul de luna sa atinga paroxismul, de parca femeia si barbatul nu mai pot colabora, femeia cerandu-si si ea dreptul la suprematie.
Planul profesional este pentru tine cel mai animat dintre toate, si ai parte si de bune si de rele in acelasi timp. Exista momente cand devii mult prea sensibil in relatiile de serviciu si orice afront te doare. S-ar putea sa apara la iveala note proaste din trecut, erori de altadata, situatia cu care nu te mandresti si care pareau uitate, si efortul tau de a le repara sau de a le sterge devine imens, generator de emotii negative. Te simti ciudat ca trebuie sa-ti tot explici gesturile din trecut care nu te onoreaza, dar e mai bine s-o faci odata pentru totdeauna decat sa tot cari dupa tine povara unui trecut cu care te jenezi. In fond, si tu ai fost incepator, si tu ai invatat din greseli, deci lumea nu ar trebui sa te aprecieze dupa nivelul pe care te-ai aflat odata.
Acum ai evoluat, ai invatat, ai acumulat experienta, si asta conteaza, deci nu lasa amintirile negre ale trecutului sa te tina pe loc. Nu mai esti asa ca atunci, acum esti altul! Norocul tine cu tine la serviciu, deci profita de sansele care se ivesc pentru a echilibra o balanta inechitabila intre ceea ce ai fost si ceea ce devii. Cariera ta este oricum punctul concentrarii energiilor de cateva luni incoace, si, prin tot ce faci, mai pui o caramida la temelia ei. Tranzitul lui Venus prin zona carierei incepand cu 11 septembrie poate fi considerat exact nborocul de care aveai nevoie pentru a redresa tot ce nu mergea bine, dar nu ti se ofera nimic pe tava, ci e nevoie de efort din partea ta.
Conflictele cu superiori sunt la ordinea zilei pn primele doup decade ale lunii, iar undeva pe la mijlocul lunii poti avea parte de un eveniment de importanta majora pentru pozitia ta profesionala, avand parte de o conjunctie tripla in zona carierei de care nu ai mai avut parte niciodata. Ar fi culmea sa treaca neobservat acest moment, deci pregateste-te pentru ceva capital, mai ales ca a doua jumatate a lunii este de-a dreptul norocoasa.
Finantele sunt pe teren bun, luna aceasta, dar nu trebuie sa te lasi pacalit de o placuta stare de bine si de confort financiar, investind mai mult decat trebuie. Te vei simti mult mai bine cu banii tai mai ales in a doua parte a lunii cand ai curajul sa faci din nou planuri de viitor si sa visezi cu ochii deschisi despre ce ai face tu cu banii, atunci cand ii vei avea. Viseaza, ai toate sansele ca ele sa devina realitate candva!

PEŞTI
Esti un visator de la o vreme, dar te simti bine in aceasta postura, pentru ca esti sustinut si de alte planete care traverseaza zodii de apa, cum sunt Jupiter in Rac si Saturn in Scorpion. Parca nu mai esti doar un credul cu cpul pn stele, ci detii si resursele necesare pentru ca visele tale sa se materializeze intr-o zi. Uneori simti ajutorul divin peste tot ce faci, si cum sa nu fii multumit cu asemenea senzatie? In a doua jumatate a lunii, Venus tine cu tine, deci ar fi pacat sa stai pe loc, fara sa profiti de auspiciile norocoase venite de la ea.
Dragostea este planul in care resimti cel mai mult norocul de sus, dar nu e un noroc chior totusi, ci trebuie sa treci si prin cateva momente dificile pentru a-l obtine sau pentru a-l pastra. E ca si cum norocul vine la pachet si cu un pret oarecare de platit, fiind nevoit sa accepti si probe pe parcurs, pentru a ajunge acolo unde doresti. E posibil ca luna aceasta sa mai inveti ceva despe iubire sau prin intermediul iubirii, pentru ca ai de trecut prin unele probe de incercare in relatia cu persoana iubita. Daca aceasta pretinde prea mult de la tine si tu nu poti oferi, aluneci spre depresie si o stare negativa care nu face bine relatiei voastre, dar ai totusi noroc ca pe parcursul lunii esti ajutat de alte planete care nu te lasa la greu.
Casnicia merge bine atat timp cat fiecare isi asuma si respecta sarcinile cotidiene, caci la eforturile pe care le depui tu pentru buna functionare a vietii in doi, ai vrea si de la jumatatea ta aceeasi implicare. Multe pot reveni pe fagasul normal in cuplu, in cazul unor probleme mai vechi, totul e sa tratezi cu ratiune si cu rabdare orice capriciu al partenerului. In fond, amandoi aveti defectele voastre, deci inainte de a-l critica pe cel din fata ta, aminteste-ti ca si tu le ai pe ale tale care se cer reparate si tolerate.
Trecerea lui Marte prin zona dedicata locului de munca e un motiv de ingrijorare pentru ca el aprinde flacara competitiei pe unde trece, genereaza lupte pentru suprematie dar te si ambitioneaza la maxim. De obicei esti o fire mai modesta si mai retrasa, dar Marte acum te face mult mai ambitios si mai greu de condus, ca atare sa nu te mire ca sefii sunt iritati de atitudinea ta un pic rebelam poate si un pic ingamfata, pe merit, ca unii colegi nu inteleg de ce nu mai pot profita de bunavointa ta si de unde a aparut la tine, asa dintr-o data, o asemenea dorinta de a iesi in evidenta.
Profita de vointa pe care ti-o insufla Marte acum, pentru ca el poate fi un bun aliat de a face un pas in fata si a arata la ce esti cel mai bun. Capeti o atitudine de invingator, perfecta pentru a obtine ce vrei, deci uita de cumintele Peste din tine! Lasa Pestele cel puternic si ambitios sa faca un pas in fata de data aceasta, pentru ca sigur ai un as in msneca ce te poate propulsa in frunte. Orice competitie te poate avea pe tine in prim plan, cu mari sanse de a iesi primul din confruntari profesionale dintre cele mai dificile.
Detii toate resursele unui invingator, dar nu lasa pe nimeni sa-ti taie elanul. Vor fi multi care, din invidie sau din uimire, probabil, vor incerca sa te critice sau sa-ti subimineze autoritatea, sperand ca asa vei bate in retragere, dar nu! Nu esti tu acela!
ansele bune de la locul de munca pot avea si efecte bune in plan financiar, deci ai toate motivele sa speri ca va fi si o luna profitabila. Vor exista cateva momente cand impulsivitatea te va face sa iei decizii pripite cu privire la bani, dar uneori esti constient ca nu poti castiga daca nu indraznesti mai sus, daca nu si risti putin.
Un astfel de moment sensibil poate exista si luna aceasta, cand vei fi gata sa investesti in ceva important fara sa stai prea mult pe ganduri, desi exista suficiente piedici care ar putea sa te traga de maneca. Trebuie sa-ti asculti intuitia, sa tii cont de cei din familie care te avertizeaza subtil, sa te gandesti la eventuale erori din trecut, dar ai un vis atat de important in minte incat e greu de crezut ca ii vei rezista.
Horoscop oferit de www.acvaria.com