duminică, 21 august 2011

Este sigur: Apocalipsa va fi pe 21 Decembrie 2012


Unii cred că sfârşitul lumii va veni pe 21 decembrie 2012; alţii nu. Pentru cei sceptici, poate ar fi bine să le oferim şi nişte motive, care îi vor face să se îndoiască de scepticismul lor. Iată-le:
1) Statele Unite vor pune capăt tuturor zborurilor umane cu nave spaţiale în februarie 2011, acest lucru indicând faptul că uriaşe flăcări solare, meteoriţi giganţi sau orice alt obiect ceresc (ca planeta Nibiru) ar putea pune în pericol navele spaţiale americane.
2) Datoria naţională a SUA este imensă şi neplătibilă, ea fiind de ordinul trilioanelor de dolari. Americanii şi-au permis să-şi facă o asemenea datorie gigant, pentru că ştiu că la finalul lui 2012 ordinea publică mondială va fi distrusă, iar datoriile nu vor mai fi niciodată plătite.
3) Într-o insulă îndepărtată din Oceanul Atlantic, insula Svalbard (ce aparţine de Norvegia), Bill Gates, Fundaţia Rockefeller, corporaţiile Monsanto şi Syngenta au construit un depozit subpământean în care se găsesc toate seminţele vegetale ale lumii. Acest depozit va fi sigilat în anul 2011. Unii conspiraţionişti au văzut în construcţia de pe insula Svalbard ca un posibil complot de depopulare globală a omenirii, ceea ce nu ar fi exclus ţinând cont că Fundaţia Rockefeller este recunoscută ca făcând parte din sistemul ocult de conducere a lumii.
4) Tot pe un teritoriu norvegian s-a construit un adăpost subteran în care vor fi găzduiţi 2,5 milioane de locuitori aparţinând elitei financiare şi politice a lumii, pentru a se adăposti de o viitoare catastrofă.
5) În prezent, China construieşte peste 300 de kilometri de tuneluri sub marea majoritate a oraşelor principale ale ţării, ce vor fi terminate anul acesta (2011), reflectând probabil decizia guvernului chinez de a-şi salva o parte din populaţie de efectele catastrofei din 2012.
6) În sud-vestul Statelor Unite se construiesc frenetic o mulţime de baze militare subpământene, ce sunt alimentate de uzine electrice.
7) Aplicaţia Google Earth a blurat toate imaginile posibilelor locaţii ale tunelurilor subpământene construite de americani.
8 ) Sub aeroportul internaţional din Denver (SUA) se amenajează un vast tunel. Cu ce scop?
9) SUA adoptă aşa-zisă lege COICA, prin care orice site va putea fi închis de guvernul american, iar reţeaua de Internet va putea fi controlată de autorităţi De ce? Pentru că, în cazul în care vor mai exista supravieţuitori după Apocalipsa din 2012, aceştia să nu se poată organiza la suprafaţă cu ajutorul Internetului, iar lumea să fie în continuare condusă de elitele guvernamentale şi financiare ascunse în tunelurile subpământene.
10) În SUA, preşedintele poate adopta legea marţială, prin care toate drepturile constituţionale de libertate sunt abolite, pe timpul unei catastrofe, ca cea din decembrie 2012. Şi asta pentru ca puterea ocultă ce domină azi lumea să nu cumva să-şi piardă puterea după Apocalipsa din 2012.
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Previziunile economistului român Sorin Preda pentru anul viitor: "Vom mânca, la gamelă, hrana împărţită de armată"

Economistul Sorin Preda, în vârsta de 56 de ani, a plecat din România în 1990 şi a stat mai mult în America de Sud, în special Argentina, unde a derulat mai multe afaceri dar a fost şi observator economic. Previziunile sale pentru 2012 seamănă cu o apocalipsă financiară care va lovi exact unde doare mai tare: mâncarea.

Sorin Preda”Ceea ce trăim acum este un efect al deciziei guvernelor de a renunţa la moneda cu acoperire în aur. Adică s-au tipărit hârtii cu nemiluita fără un etalon-marfă, cum era aurul. Astfel, masa monetară multă a scumpit, şi va scumpi, produsele, în special hrana. În măsura în care SUA tipăresc şi aruncă pe piaţă din nou dolari fără o valoare concretă, în condiţiile crizei economice mondiale, se prevede o inflaţie accelerată şi o prăbuşire a economiei mondiale. Urmează o perioadă grea, cu o accentuare a şomajului şi majorări de taxe şi impozite impuse populaţiei”, ne-a spus Sorin Preda.
Economistul consideră că în România s-a greşit atunci când fostele fabrici şi uzine ale lui Ceauşescu au fost vândute sau distruse, în loc să fie concesionate pe perioade determinate. De asemenea, statul nu ar fi trebuit să se împrumute de pe piaţa externă, ci de la cetăţenii români, prin bonuri de tezaur.  Totodată, înstrăinarea rezervelor, în special cele energetice, a fost o eroare capitală.
”Nu mai vorbesc de banii nemeritaţi pe care i-au obţinut, de la buget, aşa-zişi oameni de afaceri români. În altă ordine de idei, eu cred că România nu va avea timp să ajungă la zona euro, pentru că moneda europeană se va situatie economica dezastruoasadezintegra în urma involuţiei economice mondiale din ce în ce mai rapide. Deocamdată aurul pare să reprezinte unitate de măsură cea mai stabilă în economie, dar în scurt timp se va vinde aur pentru o bucată de pâine, adică se va devaloriza şi acesta. Lucrurile se vor reaşeza abia în urma unui conflict major, probabil un război mondial pornit de la revolte sociale, care va avea şi scopul de a reechilibra demografic omenirea. Pentru asemenea momente în Statele Unite s-au realizat deja mai multe închisori speciale destinate celor arestaţi în timpul mişcărilor de stradă - şi nu glumesc când spun acest lucru. Pentru a putea ţine situaţia sub control este foarte posibil ca anul viitor să mâncăm, la gamelă, hrana împărţită de armată (gamela este un vas metalic din care mănâncă soldaţii pe front – n.r.)”, a concluzionat Sorin Preda.
situatie economica

”Dacă oamenii nu au suficientă mâncare au doar trei opţiuni: revolta, imigraţia sau moartea”

Moneda este un obiect de schimb din veremuri imemoriale. Ea afost mereu din metal, cupru, bronz, fier, argint sau aur. Bonurile valorice numite bancnote au apărut în epoca modernă.
În secolul al XIX- lea, bonurile valorice naţionale, adică banii, aveau acoperire în aur. Adică exista în banca naţională o cantitate de metal nobil şi se tipăreau hârtii şi monede care reprezentau fiecare câte o parte din acel depozit. Se ştia că o liră sterlină, de pildă, însemna un sfert de uncie de aur.
bancnoteÎn acest tip de economie creşterea este stabilă dar lentă, adică nu te poţi îmbogăţi „ţac-pac” dintr-un condei. Toate au mers bine până în 1914, când guvernele ţărilor dezvoltate au avut nevoie de o mare masă monetară pentru susţinerea primului război mondial. Atunci s-a dat drumul la tiparniţă şi s-a plătit înarmarea cu ”hârtie colorată” fără acoperire în metal preţios. Efectul s-a văzut după conflagraţie, când inflaţia a făcut ravagii şi a generat marea criză economică. Ulterior s-a încercat, fără succes, de a se reveni la moneda cu acoperire. Degringolada economică a culminat cu al doilea război mondial, care a adus, după 1945 o anumită reaşezare a lucrurilor. Din acel moment piaţa internaţională a fost dominată de dolarul SUA.
Numai că acesta s-a bazat doar pe productivitatea muncii, nu şi pe depozitele de aur, ceea ce a condus la o inflaţie progresivă. În 1971 marile bănci ale lumii au cerut guvernului american să răscumpere cu aur toate depozitele în dolari existente în acel moment. Atunci preşedintele american Richar Nixon a decis să renunţe  la orice raportare la aur, iar dolarul a devenit discreţionar, adică se raporta doar la el însuşi. Americanii au început să tipărească monedă ori de câte ori aveau nevioie, atacât inflaţia cu altă inflaţie, adică atacând sărăcia cu bani ”virtuali”. În acest contex trebuei spus că moneda virtuală nu este doar cea din calculator, ci şi hârtia care nu are acoperire într-o marfă concretă, de obicei metal preţios. Roadele acestor politici sunt culese astăzi. (Preluare de pe site-ul Institutului Ludwing von Mises România).Josette Sheeran
Încheiem cu o declaraţie de anul acesta a unui înalt funcţionar ONU:  „Intrăm într-o eră a penuriei de alimente şi a întreruperii în aprovizionare. Aceasta este o problemă foarte mare pentru toată lumea. Dacă oamenii nu au suficientă mân¬care au doar trei opţiuni: revolta, imigraţia sau moartea”, a afirmat directorul executiv al pro¬gramului alimentar mondial (ONU) Josette Sheeran.
Articol: Sorin Golea
Sursa: Libertatea


VIDEO: Caderea iminenta a colonelului Gaddafi sau intoxicatie? Au ajuns rebelii la Tripoli?

Iata si ce putem citi in articolul Lupte de stradă în Libia: Rebelii încearcă să preia controlul în Tripoli VIDEO:
Rebelii au pătruns în Tripoli şi luptă cu forţele loiale colonelui Muammar Gaddafi. Ei încearcă să preia controlul capitalei, după ce au cucerit zonele Souq al-Jumaa şi Tajoura, în timp ce unele zvonuri spun că Gaddafi ar fi plecat la graniţa cu Algeria.
Update: Rebelii libieni au ocupat duminică după-amiază o cazarmă aflată în apropiere de intrarea în Tripoli, unde au preluat controlul asupra unui depozit important de muniţie, relatează AFP.
Sute de insurgenţi au intrat în incinta bazei militare, situate la vest de Tripoli, pe şoseaua către Zawiyah.
Baza este înconjurată de un zid, iar în interior, în mijlocul unei păduri de eucalipt, se află depozitul de armament, lansatoare de rachete Grad, diferite tipuri de vehicule militare şi cantităţi importante de muniţie.
Controlul asupra bazei a fost preluat după un asalt violent al rebelilor, iar în incinta cazărmii sunt vizibile vehicule incendiate şi trupuri neînsufleţite carbonizate.
Duminică seară, în zona bazei militare ajunseseră câteva sute de vehicule ale insurgenţilor.
Aceştia au eliberat şi câteva zeci de deţinuţi din închisoarea Maya, situată în apropierea bazei, şi au ocupat şi o pădure situată la 24 de kilometri vest de Tripoli, după confruntări violente cu forţele loiale regimului lui Muammar Kadhafi.
Noi ciocniri au izbucnit la Tripoli, duminică, între rebeli şi forţele loiale lui Muammar Gaddafi, în timp ce circulă zvonuri legate de locul în care s-ar afla liderul. Se spune că Muammar Gaddafi ar fi plecat la graniţa cu Algeria.
Rebelii încearcă să preia controlul în Tripoli, după ce au cucerit zonele Souq al-Jumaa şi Tajoura. Cel puţin 123 de rebeli au murit în Tajoura, a spus un oficial al rebelilor, potrivit dpa.
Informaţiile despre succesul părţilor în lupta pentru Tripoli sunt contradictorii, dar este clar că se duc lupte grele, relatează Sofia News Agency, citată de NewsIn. Al Jazeera spune că rebelii controlează acum cel puţin trei zone de lângă Tripoli.
Consiliul de tranziţie din Libia a anunţat că a declanşat operaţiunea “Sea Siren” împotriva Tripoli, fieful lui Gaddafi, împreună cu NATO, scrie NewsIn. Purtătorul de cuvânt al Consiliului a anunţat că operaţiunea “Sea Siren” are loc în comun cu Consiliul, forţele anti-Gaddafi din Tripoli şi NATO şi a spus că ar saluta o retragere paşnică a liderului libian.
Regimul Gaddafi a anunţat însă că nu intenţionează să se retragă. ”Avem soldaţi profesionişti şi mii de voluntari care ne apără capitala în faţa acestui complot internaţional”, a spus o sursă din guvern.
Telegraph difuzează o înregistrare în care o prezentatoare de la televiziunea de stat apare cu o armă în direct şi spune că este pregătită să devină martiră. Aceasta mai spune că întreaga televiune este înarmată şi pregătită să se apere în faţa unui atac al rebelilor.
Colonelul Gaddafi a transmis un mesaj în care le-a cerut susţinătorilor să elibereze oraşele controlate de insurgenţi şi i-a numit pe revoluţionari “câini, şobolani şi trădători murdari”. El a spus că nu intenţionează să renunţe la funcţie.
“Trebuie să punem capăt acestei mascarade. Trebuie să mergeţi cu milioanele pentru a elibera oraşele distruse” de rebeliune, a declarat Gaddafi, într-un mesaj audio difuzat de televiziunea libiană.
“Aceşti ticăloşi intră în moschei pentru a striga Allah Akbar (…) Sunt pe cale să profaneze moscheile”, a insistat Kadhafi, afirmând că rebelii sunt “agenţi ai (preşedintelui francez, Nicolas) Sarkozy, care vor să ia petrolul libian”.
“Pentru a reuşi în viitoarele alegeri, va spune poporului său: iată, vă ofer petrolul libian şi aceasta se realizează cu ajutorul trădătorilor”, a mai spus el.
“Însă poporul libian nu va permite Franţei să-i ia petrolul şi nu va lăsa Libia trădătorilor”, a adăugat Gaddafi. “Tinerii din Tripoli îmbrăţişează fotografia mea. Îşi iubesc liderul şi mă consideră tatăl lor”, a mai spus el, într-un moment în care televiziunea de stat difuza imagini din Piaţa verde din centrul capitalei, unde se adunaseră câteva zeci de susţinători ai liderului libian.
Televiziunea publică a prezentat şi un discurs al fiului lui Gaddafi, Saif al-Islam, care a promis că nu se va preda. “Este imposibil să ne predăm. Suntem pe pământul nostru – vom aştepta, fie şi şase luni, un an sau doi”, a subliniat el.

Comentariu saccsiv:
Iata si ce transmite un ziarist rus:

Sursa: Saccsiv’s Weblog
 

Se sfârşeşte lumea, aşa cum o ştiam. Ce vine în loc?

Sfârşitul democraţiei. Sfârşitul Europei. Prăbuşirea SUA. Sfârşitul  lumii, aşa cum o ştiam. Evenimentele recente – de la tragedia din Norvegia şi revoltele din Marea Britanie, până la căderea burselor şi panica din ţările dezvoltate – au dat naştere mai multor profeţii fără happy end, făcute de experţi sobri, în publicaţii serioase.

Când criza economică se întâlneşte cu cea socială, e rândul profeţilor să vorbească
Cea mai recentă copertă Time este apocaliptică: pe un fundal roşu sângeriu, în care se întrezăreşte umbra unui tânăr revoltat, jurnaliştii anunţă: Declinul Europei (şi poate al Vestului).
Articolul celor de la Time vine pe un trend din ce în ce mai îngroşat de astfel de analize, cu titluri în care cuvântul sfârşit este nelipsit. De la sfârşituri specifice - al monedei unice, al ideii europene, al capitalismului sau democraţiei (Vestului) până la finaluri dramatic generale, cum ar fi cel al lumii în care trăim.
Un astfel de titlu, „Se confruntă lumea cu schimbări fundamentale?”, apare, recent, şi pe BBC, care publică analiza lui Chris Williamson, economist şef la firma Markit. El  scrie că evenimentele recente, cum ar fi prăbuşirea burselor, creşterea datoriilor sau ratingul SUA, au făcut pe mulţi experţi să se întrebe dacă nu cumva schimbările sunt mai dramatice decât par. Multe dintre ele urmează trenduri anunţate de mai mulţi ani, dar au fost accelerate, însă, de criza mondială.
Capitalismul se autodistruge
De altfel, unul din cei mai cunoscuţi economişti pentru profeţiile sale, Nouriel Roubini, îi dădea dreptate lui Marx, într-un interviu acordat Wall Street Journal. Profetul crizei a explicat să soarta capitalismului se decide în următoarele luni: "Există prea multe datorii, şi în mediului privat şi în cel guvernamental. Din datorie nu poţi să ieşi decât prin economisire, printr-o creştere economică puternică sau prin metoda periculoasă a inflaţiei, spune Roubini. Dar, dacă nu reporneşte consumul populaţiei şi firmelor, atunci rişti să rămâi în recesiune".
Lăsaţi euro
Tot Roubini prevedea o soartă la fel de puţin fericită zonei euro. "Zona euro ar putea să se destrame în câţiva ani", declara acesta. "Lăsaţi euro, mergeţi înapoi la monedele naţionale pentru a atinge o depreciere masivă nominală şi reală", este sfatul profesorului Roubini. Scenarii care par imposibile astăzi s-ar putea să fie realiste peste cinci ani, în special în condiţiile în care economiile de la periferia zonei euro stagnează, a precizat economistul.
Sfârşitul monedei euro a fost anunţat pe mai multe voci de experţi. Moneda unică se află într-a 11-a oră, arată şi analiza publicată de BBC. Dolarul, de asemenea, nu se simte mult mai bine, adaugă Chris Williamson. Şi, sperând că euro va supravieţui, cele două monede nu au toate şansele de a deveni iar ceea ce au fost.
Furtuna perfectă
Evoluţia burselor europene din ultima vreme constituie o altă mare îngrijorare. Teama cea mare este că băncile europene nu se vor putea refinanţa, arată RFI. "Concluzia - pesimistă - a analiştilor este că în funcţie de amploarea crizei bancare vor depinde şi gravitatea şi durata încetinirii economice", mai scrie articolul.
"Problemele fiscale din Statele Unite, încetinirea creşterii economice din China, restructurarea datoriilor în Europa şi stagnarea economică din Japonia vor avea asupra economiei globale efectul unei "furtuni perfecte", însumar şi Nouriel Roubini, citat de Bloomberg.

După 4 ani de la începerea crizei, lumea nu a revenit la normal, conchide şi Chris Williamson. În schimb, China e pe val. Iar ultimele vizite ale oficialilor chinezi în Occident, întâmpinate cu un val de entuziasm fără precedent, arată un schimb al puterii, de la Vest înspre Est.
Revoltaţii cu hanorac
Apocalipsele economice au constituit fundalul de frustrări necesare pentru unele sociale. Violenţele de câteva zile din Londra, soldate cu 5 morţi, zeci de răniţi, vandalizări şi 1.500 de arestări, au dat naştere la o serie de analize privind viitorul european.
Ţările europene sunt foarte aproape de o amplificare a nemulţumirii populare, declara politologul german Alexandre Rahr, în legătură cu violenţele din oraşele britanice. "Potenţialul de contestare va creşte în Europa. Acum, este suficientă o scânteie pentru ca agresivitatea înmagazinată să explodeze", a declarat politologul german Alexandre Rahr. "Este clar că pentru mulţi europeni viaţa nu mai este atât de roz ca în trecut", a adăugat el.

Prevestire confirmată oarecum de p
rotestele violente de la Madrid, unde mii de spanioli au protestat, trei nopţi la rând, ca să-şi arate nemulţumirea faţă de vizita Papei Benedict al 16-lea. Protestatarii reproşează costurile exorbitante alocate vizitei de patru zile a Suveranului Pontif. Manifestanţii critică totodată şi facilităţile acordate pelerinilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului- reduceri de preţ la transport, cazare sau masă. Toate aceasta în condiţiile în care spaniolii au asistat în ultimele luni la o scumpire a preţurilor la alimente şi transport.

Sursa:  REALITATEA.NET

Urmaşii Londrei: Hamburg, zguduit de violenţe FOTO

"Londra este peste tot" au scris tinerii din Hamburg pe pereţi. Oraşul a fost zguduit de violenţe şi incendii sâmbătă noapte, după un festival. De altfel, după revoltele din Londra, o serie de analişti au prevestit că astfel de mişcări colective ar putea cuprinde Europa. "Este suficientă o scânteie pentru ca agresivitatea înmagazinată să explodeze", spunea politologul german Alexandre Rahr.

Londra e peste tot, au scris tinerii din Hamburg
Imaginea 1/3
Hamburg a fost zguduit de violenţe şi incendii sâmbătă noapte, după un festival, poliţia fiind nevoită să folosească tunuri cu apă pentru a dispersa adolescenţii turbulenţi, potrivit presei germane, citată de NewsIn.
Tineri cu feţele acoperite au avariat magazine şi au încercat să intre într-o bancă, au povestit martori oculari. Ei au lăsat mesaje scrise pe ziduri, care fac referire la revoltele din Londra: "Londra este peste tot".
Mii de oameni au ieşit pe străzi, scrie Deutsche Welle, deşi nu e clar câte dintre acestea au fost implicate în violenţe.

Poliţia a arestat mai multe persoane. Violenţele au fost descrise ca "moderate" comparativ cu problemele din trecut. Pentru a calma mulţima, au fost desfăşuraţi 2.000 de poliţişti.

Anul trecut, 14 persoane au fost rănite în violenţe în urma festivalului şi mai mult de 40 de persoane au fost arestate.

În ultimele nopţi şi Berlinul a fost scena unor acte violente, numeroase maşini fiind incendiate.

Revoltele şi jafurile au lovit mai multe oraşe britanice în perioada 6-10 august, peste 100 de poliţişti fiind răniţi. Totul a pornit de la moartea unui londonez suspectat de trafic de droguri, Mark Duggan.

Violenţele de câteva zile din Londra, soldate cu 5 morţi, zeci de răniţi, vandalizări şi 1.500 de arestări, au dat naştere la o serie de analize privind viitorul european.
Ţările europene sunt foarte aproape de o amplificare a nemulţumirii populare, declara politologul german Alexandre Rahr, în legătură cu violenţele din oraşele britanice. "Potenţialul de contestare va creşte în Europa. Acum, este suficientă o scânteie pentru ca agresivitatea înmagazinată să explodeze", a declarat politologul german Alexandre Rahr. "Este clar că pentru mulţi europeni viaţa nu mai este atât de roz ca în trecut", a adăugat el.

Prevestire confirmată oarecum de p
rotestele violente de la Madrid, unde mii de spanioli au protestat, trei nopţi la rând, ca să-şi arate nemulţumirea faţă de vizita Papei Benedict al 16-lea. Protestatarii au reproşat costurile exorbitante alocate vizitei de patru zile a Suveranului Pontif.


Sursa:  REALITATEA.NET
STEREO-A a înregistrat un traseu de 98 de milioane de kilometri parcurs de gruparea de nori plasmatici rezultaţi în urma exploziei solare, imaginile a evenimentului uimindu-i pe oamenii de ştiinţă, care au anunţat că noile observaţii ar putea duce la progrese importante în prognozele meteo spaţiale.

Craig DeForest, cercetător la Institutului Southwest din Boulder, Colorado, a declarat că „înregistrarea mi-a dat frisoane şi ne arată cât suntem de mici”, în timp ce coordonatorul programulu STEREO-A, Lika Guhathakurta crede că „deşi am mai văzut manifestări ale furtunilor solare, ultima înregistrare ne dă o nouă viziune asupra acestui fenomen”.

Dacă în momentul în care iau "startul" către Terra norii de plasmă sunt extrem de luminoşi, vizibilitatea acestora se reduce rapid pe măsură ce se apropie de "ţintă", acolo unde ajung sub forma unei pulberi transparente, a cărei densitate este însă suficientă pentru a permite cercetătorilor calcularea densităţilor de gaze conţinute cu o precizie impresionantă.

 
  

Ce stie NASA despre 2012 si nu spune

In ultimul timp, zeci de profetii apocaliptice ne bombardeaza din toate partile. Provenind din medii academice sau nu, numeroase persoane ( sa spun personalitati?) se intrec in fel de fel de ipoteze si pareri, despre cam ce ar urma sa se intample omenirii si planetei Pamant in viitorul apropiat.


In spiritul celor de mai sus, academicianul Alexei N. Dmitriev lanseaza o teorie noua conform careia Pamantul asa cum il stim acum, va suferi transformari majore fizice si spirituale iar rasa umana va face un salt colosal in dezvoltarea si evolutia sa fizica si spirituala. Pana acum, nimic extraordinar…Scrieri ale vechilor civilizatii , mediumi celebri si oameni de stiinta spun acelasi lucru .Ce aduce nou aceasta teorie ? “ Ziua Judecatii de Apoi”, denumirea sub care este cunoscuta , este impartasita si de NASA, desi pastreaza o tacere stranie despre eventualele evenimente care se vor petrece spre sfarsitul anului 2012. Conform comunicatelor facute cand si cand (si doar cand atentia intregii lumi este distrasa de un breaking news ) ne indreptam spre o catastrofa solara majora cu efecte dramatice asupra planetei noastre.


Alexei Dmitriev aduce la cunostinta ca, foarte curand, Pamantul , Soarele si toate planetele din sistemul nostru solar, vor intra intr-un nor de energie de origine necunoscuta iar acest lucru ar explica o serie de anomalii recente şi cauza unor evenimente petrecute in ultima perioada. Acest nor conţine atomi de hidrogen şi heliu şi temperaturi de peste 6000 ° C, si este inconjurat de un camp magnetic foarte puternic.


Moartea misterioasa a nenumarate animale, schimbarea polilor, topirea din ce in ce mai agresiva a ghetarilor, furtunile solare extrem de puternice, cresterea fenomenelor meteo extreme, variatia inexplicabila a temperaturilor pe glob, cresterea activitatii seismice si vulcanice, cauzate de misteriosul nor de energie nu ar fi necunoscute organizatiei spatiale NASA.


“ Orice fel de pregatire a omenirii este practic imposibila. S-a ales tacerea, nu numai pentru a preintampina eventuale actiuni de nesupunere la ordinea si ierarhia actuala dar cum ar putea explica ei sau oricare alta organizatie guvernamentala, schimbarile incredibile ale fiecarui aspect fundamental din viata noastra? ”, comenteaza dr. Alexei N. Dmitriev.

Tradus

Sursa: http://www.esoterism.ro/

H O R O S C O P N A T U R I S T

"Dumnezeu a facut sa creasca o planta pentru fiecare
boala - cu exceptia prostiei", spune un proverb german
si, daca ne uitam la avantul pe care l-au luat in
ultima vreme homeopatia, medicina naturista, medicina
alternativa in general, vechiul proverb devine din ce
in ce mai de actualitate.
In S.U.A. anilor '90, circa o treime dintre pacientii
cu program de asigurare medicala (health care)
dezertasera, optand definitiv pentru metodele de
tratament alternative. Principalul motiv invocat de ei
a fost ca metodele alternative sunt mult mai putin
agresive, pe de o parte si ca procesul vindecarii nu
se margineste la repararea corpului fizic, ci se
extinde si asupra starii psihice a bolnavului.
Astrologia cuprinde, la randul ei, date cunoscute din
vechime, cu privire la alimente, plante, minerale
benefice nativilor nascuti sub vibratiile specifice
ale unei planete. Cunoscandu-le mai bine, ne vom putea
convinge singuri de efectele acestora.
Insusi Hipocrate, parintele medicinii, afirma in
scrierile sale:"Nunquam bonus medicus nisi astrologus"
- nu poti fi un medic bun fara a fi astrolog.
BERBEC


Marcati de influenta planetei Marte, Berbecii sunt
firile cele mai dinamice ale cercului zodiacal.Marte
guverneaza capul si fata (cu exceptia nasului), precum
si cele doua emisfere cerebrale. Planeta este asociata
cu fierul, asa incat guvernarea sa se extinde si
asupra sangelui (in compozitia caruia fierul joaca,
dupa cum bine stim, un rol esential).Mai intotdeauna,
"martienii" au o cicatrice in zona capului, semn al
firii lor aventuroase si a placerii de-a sfida
pericolele de orice fel, care ii face sa se aleaga in
copilarie cu semne de buna purtare - bineinteles in
zona corpului guvernata de planeta lor, capul.
Berbecii au nevoie de mult exercitiu fizic pentru a se
mentine in forma, dar si pentru a preveni prefacerea
energiei lor fizice debordante in energie nervoasa.
De aceea sunt atat de buni sportivi, exceland in
sporturile care necesita un mare consum fizic si
curaj.


Regimul alimentar al Berbecilor trebuie sa cuprinda
ceapa si praz, care au un dublu efect benefic:
contribuie la fluidizarea sangelui si au un efect usor
sedativ. Le place la nebunie mancarea condimentata,
care ingerata in cantitati rezonabile le face bine,
dar, din pacate, nativii acestei zodii au tendinta
de-a face exces de ardei iute, boia si
mustar, care in cantitati modice au chiar un efect
curativ.


Cand se imbolnavesc, Berbecii o fac lata-mai
intotdeauna bolile apar sub forma acuta, dar nu
dureaza mult timp deoarece vitalitatea martiana le
permite o recuperare la fel de rapida, pe cat de
brusca este imbolnavirea. In aceste cazuri, ceaiul sau
siropul de paducel vor face minuni pentru restabilirea
cat mai rapida si mai completa a starii de sanatate.
Berea este pentru Berbeci mai mult un aliment decat o
bautura, deoarece hameiul pe care-l contine ii
fortifica.


Vitaminele care ii ajuta pe Berbeci sa-si mentina
forma maxima sunt PP si B12, iar remediile homeopatice
adesea prescrise pentru aceasta zodie sunt Arnica,
Blonoidum si Nux vomica.
TAUR


Calmi, robusti, maestri ai savurarii placerilor
vietii, Taurii stau sub semnul planetei Venus,
intruchipand fertilitatea. Venus confera un
temperament sangvin, dar acesta este intrucatva
ingreunat de elementul pamant de care apartine zodia,
asa incat rezulta un temperament aproape placid,
marcat de izbucniri colerice. In corpul uman, zodia
Taurului guverneaza gatul, amigdalele, laringele si
faringele, gura, limba, maxilarul inferior, glanda
tiroida, vertebrele cervicale, o parte a nervului
optic si, impreuna cu Pluto, organele genitale interne
la femei, jugulara si carotida.


Gustand peste masura din placerile vietii, Taurii se
imbolnavesc cel mai adesea de stomac (efectele
supraalimentatiei), amigdalita pultacee, laringita,
difterie, dar si boli genitale. Femeile sunt deosebit
de fecunde.


Alimentele care sunt in rezonanta cu organismul
Taurilor sunt sparanghelul, anghinarea, cerealele si
fasolea de orice fel.Fructele cele mai recomandabile
sunt toate sortimentele de struguri, merele, perele si
fructele de padure. Majoritatea condimentelor Taurilor
le fac bine (sac!).


Plantele cu efect terapeutic pentru Tauri sunt menta,
izma creata, cuisoarele (cativa stropi de ulei de
cuisoare adaugati apei de baie ii remonteaza
numaidecat) si macrisul.


Ca orice semn de pamant, Taurul se reface in contact
nemijlocit cu natura, si mersul cu picioarele goale il
ajuta sa-si echilibreze energia, la fel gradinaritul
si robotitul prin casa. Tendinta de ingrasare trebuie
tinuta in frau inca din copilarie, pentru ca nativii
din Taur sunt adevarati gurmanzi, inzestrati cu un
apetit rabelaisian.


Remediile homeopatice cele mai eficiente sunt cele
corespunzatoare vibratiilor planetei Venus: Cuprum,
Thuya Apis si Pulsatilla, dar si Antimonium crudum
care se afla in rezonanta cu vibratiile lunare.
Vitamina recomandata acestor venusieni este vitamina
F.GEMENI


Agili, rapizi si indemanatici, cu reflexe deosebit de
bune - in mod special cele ce presupun finete in
executie -, Gemenii nu sunt insa caracterizati
indeobste de forta fizica. Musculatura este longilina
si are tonus. Planeta guvernatoare, Mercur, le confera
un temperament nervos, dinamic si o mare
disponibilitate in comunicare. In plus, mobilii
mercurieni pastreaza cel mai adesea un aer tineresc
pana la o varsta inaintata. In corpul uman, Gemenii
sunt considerati guvernatorii cailor respiratorii
superioare (traheea si bronhiile), ai plamanilor, ai
umerilor, sternului, mainilor(de unde si o mare
dexteritate manuala). Dintre glande, timusul cade sub
incidenta Gemenilor, iar in cadrul sistemului
circulator Gemenilor le revin circulatia vaselor
capilare si artera pulmonara. O parte a nervilor
optici este, de asemenea, asociata cu aceasta zodie.


Bolile cel mai frecvent intalnite la Gemeni sunt
starile de anxietate, tendintele de surmenaj,
frecventele raniri ale umerilor si mainilor,
nevralgiile intercostale, afectiunile acute sau
cronice ale plamanilor sau bronhiilor (ca astma si
pleurezia) si afectiunile sistemului nervos
periferic.Uneori, afectiunile nervoase pot genera
disfunctii sexuale.


Mancarurile care le priesc Gemenilor sunt cele care
contin mazare, fasole cu bobul lat, morcovi, nuci, dar
mai ales migdale nepreparate - care joaca un rol
important in combaterea starilor de anxietate -, alune
si arahide.


Plantele care au un efect benefic asupra acestui semn
mutabil de aer sunt lavanda si lacramioarele (in
aromoterapie), feriga, origanul (popular: sovarv),
semintele de anason si cele de chimen (sub forma de
ceaiuri, uleiuri sau tincturi).


Remediile homeopatice in consonanta cu specificul
zodiei sunt Mercurius, Argentum nitric, iar sarea
biochimica este Kali muriatric, folosita mult in
homeopatie. Dupa unii autori acestora li s-ar adauga
Arsenicum si Kali phosphoricum.
Vitaminele indicate Gemenilor sunt vitamina B1 si
vitamina F.RAC


Pentru a-si mentine in forma sensibilul sistem organic
de lunarieni, Racii au nevoie sa fie dusi la inot inca
de mici, ceea ce le fortifica nu doar corpul, ci ii
echilibreaza si emotional, si ar trebui sa-si petreaca
mult timp pe... ringul de dans.Asta pentru ca
miscarile ritmice sustinute au un efect fortifiant
deosebit asupra structurii corpului lor, unde trebuie
avuta o deosebita grija de sistemul circulator si cel
limfatic. Temperamentul racului este
limfo-sangvinic.


Racului ii corespund in corpul uman stomacul, duodenul
si partea inferioara a esofagului, sanii, ochiul stang
precum si varful plamanilor. Multe dintre problemele
de sanatate ale Racilor sunt in legatura cu retentia
de lichide in organism, care poate duce la intoxicatii
si afectiuni misterioase, de natura psihosomatica si
nu functionala. Disfunctiile digestive se fac simtite
periodic, sub forma dispepsiilor organice sau
functionale, care apar inca din copilarie si duc
adesea la anemie. Aceleasi probleme digestive duc la
pierderi de saruri minerale si vitamine din corp, la
batranete apare frecvent incontinenta urinara.


Alimentele cu un efect tonifiant si regenerator asupra
organismului Racilor sunt varza
alba si rosie, napii, pestele, lactatele (dar nu cele
prea bogate in colesterol). Un aport suficient din
alimentele mentionate reuseste sa mentina, in general,
in echilibru acest organism delicat. Plantele cu un
efect bun in aromoterapie sunt trandafirii albi,
nuferii si crinii. Tarhonul ajuta la refacerea
stocului de saruri minerale, la fel Verbina,
iarba-surzilor si ochii-soarecelui sunt recomandate
mai ales sub forma de tincturi. Remediile homeopatice
cuprind Selenium, Argentum, Silicea, Antimonium crudum
si Kali carbonicum.
Periodic, Racii au nevoie de un aport de vitamina B2.LEUPuternica vitalitate pe care le-o confera Leilor
astrul zilei se manifesta in lume sub forma unui
temperament bilios si nervos. Leii nu sunt insa foarte
priceputi in a-si doza efortul si acest lucru se
razbuna, mai curand sau mai tarziu, asupra sanatatii
lor. De multe ori, orgoliul ii impiedica pe Lei sa-si
marturiseasca suferintele fizice. Pe de alta parte, le
cam sta in fire sa se neglijeze.


Primul lucru de care trebuie sa se ocupe un Leu care
doreste sa-si mentina sanatatea este dozarea
efortului, altfel vitalitatea sa se va risipi curand
si bolile de inima nu vor intarzia sa apara. Leii
care-si asuma prea multe responsabilitati vor avea de
suferit cu coloana vertebrala (in mod special
vertebrele dorsale). Ochiul drept este, de asemenea,
un punct slab pe harta sanatatii Leilor, iar cei care
se consuma prea mult nervos si nu-si gasesc o forma de
expresie creativa pot avea de suferit ingrozitoarele
dureri ale nevralgiei de trigemen. Circulatia
arteriala poate claca la nivelul cordului sau/si al
ochilor. Seara, vitalitatea si rezistenta nervoasa a
Leilor scade brusc. Leilor li se recomanda sa faca
dus, si nu baie, pentru ca baia le scade nivelul
energetic.


Leilor nu le sta bine sa fie vegetarieni, carnea le
fortifica organismul, la fel ca mierea si orezul, care
trebuie sa faca parte constant din alimentatia lor, la
fel ca spanacul, urzicile si lintea, care contin mult
fier.


Plantele in afinitate cu vibratiile solare sunt:
floarea-soarelui (evident), galbenelele si rostopasca
- unul dintre remediile-minune pentru afectiuni
specifice zodiei. Ierburile aromatice precum sofranul,
rozmarinul, menta, dafinul si ruta (cunoscuta si sub
numele de varnant), adaugate in mancaruri, au, de
asemenea, un efect terapeutic asupra organismului
leonin.


Remediile homeopatice de baza sunt Aurum, Natrium
muriarticum, Phosphorus si Ignatia.
Leii nu trebuie sa uite sa-si refaca energia luand
vitaminele A, D si H2.FECIOARA


Cea de-a doua zodie guvernata de Mercur are o
preocupare innascuta pentru sanatate, apreciind mult
remediile naturiste si regimul vegetarian. Pentru
aceasta zodie de pamant, remediul natural cel mai
eficient este... aerul, de aceea plimbarile lungi in
aer liber (si pe cat posibil nepoluat) au un efect
imediat de calmare asupra temperamentului nervos al
Fecioarelor, si asta ajuta la mentinerea sanatatii
intr-o masura mult mai mare decat si-ar putea imagina.
Mersul cu bicicleta (dar nu pe strazile unui oras
aglomerat), de preferinta in mijlocul naturii, este,
de asemenea, recomandat.


Fecioarele guverneaza circulatia sangvina si limfatica
a abdomenului, intestinele, pancreasul (partial) si
nervul motor ocular extern. Temperamentul nervos al
acestor mercurieni ii predispune la stari de
ingrijorare nevrotice, care pot genera dureri surde,
dar persistente de cap, ce pot fi inlaturate, insa,
neasteptat de usor printr-o alimentatie adecvata si
prin plimbarile mai sus mentionate sau prin exercitii
de yoga (in special exercitiile de
relaxare).Problemele lor serioase de sanatate sunt
insa legate de tractul digestiv: probleme de asimilare
intestinala, dureri abdominale (provocate de
"nervi"care se duc direct la stomac), perturbari ale
tranzitului intestinal (sunt adesea constipati), exces
de fermentare. Alte pericole care pandesc Fecioarele
sunt diabetul insipid, apendicita, pancreatita si
peritonita. Femeile sunt destul de des
sterile.Sistemul nervos al Fecioarelor este sensibil
la stres si la starile prelungite de ingrijorare care
contribuie la subminarea sanatatii lor.


Fecioarelor le face foarte bine sa consume cartofi,
gulii, telina si alimentele mentionate la zodia
Gemenilor (pentru ca au acelasi guvernator - planeta
Mercur). Plantele aromatice si medicinale sunt, de
asemenea, identice, la fel remediile homeopatice,
comune celor doua zodii mercuriene.BALANTA


Inzestrate cu acelasi temperament sangvin placut si
gentil ca Taurii, Balantele sunt insa departe de
robustetea si vigoarea specifice zodiei fixe de
pamant. Vitalitatea lor este cu mult mai scazuta, in
schimb sunt firi mai rafinate, de multe ori artistice,
efect al planetei Venus intr-un semn de aer. Tendinta
catre leneveala (caracteristica ambelor zodii
venusiene) le face sa evite exercitiul fizic, de care
au, de fapt, nevoie in mai mare masura decat multe
alte zodii. Lipsa de miscare fizica, pe care ar trebui
s-o practice cu regularitate, le pricopseste rapid cu
cearcane si migrene sacaitoare persistente.


Balanta guverneaza rinichii si vezica urinara, in
corpul barbatesc - prostata, partea lombara a coloanei
vertebrale (impreuna cu Sagetatorul), precum si nervul
facial. In general, tendinta organismului de-a
retine toxinele este cea care duce la afectiunile
renale, cum ar fi insuficienta renala acuta sau
cronica.Disfunctiile renale pot duce si la edeme ale
membrelor inferioare (picioare umflate). Colibaciloza
este, de asemenea, o boala des intalnita in randul
Balantelor, la fel ca insuficienta circulatorie
venoasa si limfatica, mai ales la nivelul bazinului,
si afectiunile genito-urinare, ca cistita si
anexita.Igiena intima trebuie respectata cu cea mai
mare strictete.


Regimul alimentar al Balantelor, carora le cam plac
mancarurile grele, trebuie sa contina multe cereale,
fructe de padure, sparanghel, fasole si, surprinzator,
mai toate condimentele, in mod special ardeiul iute.
Menta, sub orice forma, ajuta la claritatea proceselor
mentale.


Uleiul sau parfumul de trandafiri imperiali, de
zambile si de toporasi, folosit in aromoterapie,
produce calmarea nervoasa.
Principalele remedii homeopatice sunt Cuprum,
Pulsatilla, Anacardium, Thuya si Apis. Organismul
Balantelor cere un aport sporit de vitamina F.SCORPION


Acesti nativi, marcati de doua energii extrem de
puternice - cea a temerarului Marte si cea a
necrutatorului Pluto - au un temperament paradoxal. In
aparenta sunt calmul personificat (in astrologie se
vorbeste despre "masca scorpionica"), datorat
autocontrolului plutonian, dar de sub aceasta
suprafata apar izbucnirile martiene, capabile sa
reduca la tacere pana si pe cel mai vajnic dintre
Berbeci. Avem deci o structura temperamentala
limfatico-bilioasa. In reprezentarea astrologica a
corpului uman, Pluto guverneaza organele genitale
externe si interne, colonul, partial prostata, rectul
si anusul. El este, de asemenea, pus in legatura cu
nasul si nervii auditivi.


La fel ca rudele lor martiene, Berbecii, Scorpionilor
le fac bine mancarurile condimentate (dar nu in
exces), ceapa, datorita efectului ei benefic asupra
fluiditatii sangelui, urzica, prazul si ardeii capia.
Un puternic efect linistitor si, in acelasi timp,
afrodiziac il au asupra lor esenta de glicina, uleiul
de rododendron si cel de aloe.


Plantele medicinale in afinitate cu semnul
Scorpionului sunt: mintea matei (catusnica), alunul de
munte si porumbarul. Siropul sau decoctul de porumbele
are un efect deosebit de puternic asupra reducerii
febrei mari pe care o fac Scorpionii si ajuta la
regenerarea rapida dupa forme acute de boala -
deoarece Scorpionii sufera doar rareori de afectiuni
cronice.Scorpionii trebuie sa se fereasca de
hemoroizi, deci constipatiile prelungite nu trebuie
trecute cu vederea. Sunt, de asemenea, predispusi la
contractarea maladiilor venerice. Barbatii fac adesea
prostatita, pe cand femeile au, de multe ori, probleme
cu ovarele si uterul, cum ar fi leucoreea (sangerari
intermitente intre menstre), dismenoree (ciclu
neregulat), chist sau fibrom si ulceratii.
Remediile homeopatice de baza sunt Lochesis, Thuya si
Platina.


Pentru a intari rezistenta organismului, Scorpionii au
nevoie de vitaminele P si B12.SAGETATOR


Sagetatorii sunt binecuvantati de marele benefic
Jupiter cu un temperament sangvin, care are insa si o
componenta bilioasa. Adica, sunt vioi si au un bun
echilibru intre stimuli si reactie, dar din cand in
cand pot avea iesiri de manie care ne aduc aminte de
Jupiter - Zeus, tatal zeilor. Le place sa se
impartaseasca din placerile vietii si nu prea tin
justa masura nici la mancare, nici la bautura.
Placerea de miscare este mare si le face foarte bine,
insa arareori exista disciplina. Desi sportul ii
atrage, ei exerseaza fie prea mult, fie prea putin.
Partile corpului ce corespund zodiei Sagetatorului
sunt: ficatul, vezica biliara, in parte, pancreasul,
coapsele si partea sacrala si coxigeala a coloanei
vertebrale, nervul sciatic, circulatia arteriala in
ansamblul ei. Mancarea foarte consistenta si bautura
afecteaza invariabil ficatul si pancreasul, a caror
leneveala produce in timp obezitate, cu tot cortegiul
ei de afectiuni digestive. Grasimile si zaharurile se
prelucreaza foarte greu, ceea ce poate duce la
pancreatita si diabet. Coxartroza si artroza lombara
si alte afectiuni sau traumatisme pot afecta femurul
si nervul sciatic. Citricele, mai ales grapefruitul si
coacazele rosii sau negre pot face minuni pentru un
ficat obosit si pot mentine elasticitatea vaselor
sangvine, prevenind, de asemenea, hipertensiunea.
Ceapa si usturoiul, in cantitati cat mai mari,
fortifica organismul de tip jupiterian, iar telina si
dafinul adaugate in mancare le fac, de asemenea,
foarte bine.


Plantele medicinale in afinitate cu Sagetatorul sunt:
anasonul, scortisoara, melisa si rasinile aromatice.
Remediile homeopatice corespunzatoare planetei Jupiter
sunt Sulfur, Colchicum si Nux vomica.
Vitaminele de care are nevoie un jupiterian sunt multe
la numar: F, K, B6, H, I si J.CAPRICORN


Saturnienii sunt potcoviti de marele malefic cu un
temperament limfatico nervos, adica inchis, tensionat,
adesea inclinat catre depresii. Ii salveaza umorul
sec, care trebuie cultivat pentru ca este un remediu
excelent impotriva incarcarii nervoase la care semnul
este predispus. Sedentarismul de care sufera multi
capricorni le poate accentua starile negative.Moderati
din fire, capricornii sunt mai degraba anorexici,
decat rubiconzi si pot pierde usor cateva kilograme in
conditii de stres.


In corpul omenesc, Capricornilor le corespunde
scheletul osos in general, cu accent asupra
genunchilor, care se intepenesc cu mare
usurinta.Pielea este guvernata tot de Saturn, iar
dintii si maselele cad tot in curtea lor, deoarece
semnul pierde mult calciu din organism.Lipsa de
exercitiu duce la atrofierea incheieturilor, ceea ce
poate duce in timp la diverse tipuri de scleroza. Tot
din sedentarism decurg si atrofia musculara si
reumatismul articular. In cazuri extreme se poate
instaura paralizia. Scleroza atinge adesea nervul
auditiv, ceea ce poate duce la surzenie, iar pielea
este de cele mai multe ori uscata, cu tendinte de
descuamare. Eczeme de multe tipuri pot sa apara pe un
fond de stres prelungit, iar in cazuri mai rare
psoriazisul. Ceea ce este remarcabil este cat de
rezistenti sunt Capricornii la boli, mai ales la cele
cronice. Paradoxul acestui semn este ca tinde sa fie
extrem de bolnavicios in copilarie, iar sanatatea se
fortifica pe masura ce inainteaza in varsta.


Alimentele cu un efect imediat reconfortant asupra
Capricornilor sunt cele care contin amidon: cartofi
(ca si alt semn de pamant, cel al Fecioarei), pastele,
maltul, ovazul, cele care contin fier - ca sfecla
rosie si spanacul - si ciupercile de padure, in mod
special hribii si manatarcile. Fructul ideal pentru
Capricorn este gutuia.


Plantele aromatice si medicinale in afinitate cu
Saturn sunt: canepa, tataneasa, matraguna (daca
Socrate era Capricorn, cupa de matraguna i-ar fi facut
bine) si vinetelele (sau floarea-graului). Mirosul
discret de panselute, de vita cataratoare si
amaranthus are un efect deosebit in aromoterapie.
Remediile homeopatice de baza sunt: Plumbum, Iris
vesicolor, Silicea.
Saturnienii se refac cu ajutorul vitaminei C si L1.VARSATOR


Excentricii copii ai lui Uranus au un temperament
nervos cu coloratura bilioasa. Asta
inseamna ca acumuleaza cu usurinta stresul, mai ales
stresul mental, si au probleme in exteriorizarea
starilor de nervi si se inchid in ei, devenind ursuzi.


Acest semn fix de aer are o adevarata predilectie
pentru racoare si tinde sa se imbrace prea usor cand
afara este frig, iar de-aici i se trag multe belele.
Pentru a se motiva sa faca exercitii fizice,
Varsatorii trebuie sa urmeze un program creativ, nu
repetitiv sau bazat pe rutina.


Varsatorul guverneaza circulatia periferica la nivelul
gambelor, incheietura gleznei, sistemul nervos
simpatic, cortexul cerebral si nervul spinal.
Problemele de sanatate la care se pot astepta
uranienii sunt, in primul rand, de ordin nervos.
Glumind, Linda Goodman scria: "Varsatorii furnizeaza
70% dintre nebuni si 70% dintre genii" (care nici ei
nu sunt prea normali - n.r.).


Oboseala nervoasa, starile de depresie si angoasa pot
duce la spasmofilie. Toate afectiunile sistemului
nervos central cad, de asemenea, in ograda uranienilor
(encefalita, tumori, Parkinson si nevroze
obsesive).Varicele si arteritele sunt rezultatele
proastei circulatii periferice.Varsatorii sunt
predispusi la accidente violente.


Cel mai indicat aliment pentru Varsatori il constituie
fructele de toate felurile: fructele exotice precum
kiwi, mango si fructul pasiunii, iar fructele uscate -
caise, curmale, prune sau mere - ii ajuta foarte
eficient sa-si recupereze energia nervoasa.
In aromoterapie, esentele florilor de pomi fructiferi
si discretul parfum al orhideelor au efecte
remarcabile.


Plantele aromatice si condimentele benefice pentru
uranieni sunt cele cu gust si miros foarte pregnant,
cum ar fi ardeiul iute, piperul alb sau negru sau
curry. Remediile homeopatice sunt Uranium si
Phosphorus.


Toate vitaminele din complexul B au un efect tonic si
binevenit asupra sistemului nervos al Varsatorilor.PESTI


Razele lui Neptun ii inzestreaza pe nativii din Pesti
cu un temperament limfatic, care poate imbraca orice
alta coloratura temperamentala, semnul fiind
eminamente adaptabil, reusind sa se integreze in orice
mediu social. Hipersensibilitatea neptuniana este
difuza, ei intrand in rezonanta pana si cu cele mai
nesemnificative detalii din mediul inconjurator, cum
ar fi temperatura, zgomotul de fond etc. Orice
disonanta a mediului le poate provoca simptome fizice,
dar acestea nu sunt rezultate ale ipohondriei, ci
simptome psihosomatice, cat se poate de reale. Se
poate ajunge la situatii cu adevarat grave, pentru ca
Pestii sunt rareori activi, deci sunt receptori
empatici ai lumii inconjuratoare si le lipseste
agresivitatea naturala. Nevoia de-a se izola de
stimuli neplacuti ii face pe multi dintre ei sa se
refugieze in alcool sau droguri si devin foarte repede
dependenti.


Neptun stapaneste labele picioarelor, intregul sistem
limfatico-ganglionar si tesutul
reticulo-endotelial.Vitalitatea Pestilor este
indeobste scazuta, ceea ce de multe ori se datoreaza
abuzului de alcool, tigari, sedative, tranchilizante
sau droguri.


Faptul ca organismul lor are tendinta de-a retine
toxinele inrautateste situatia, ceea ce impune
necesitatea de-a avea un regim alimentar foarte
echilibrat si de-a consuma suficiente lichide pentru
a-si mentine organismul detoxifiat. Pana si la
medicamentele prescrise de medici, Pestii pot avea
reactii inexplicabile, de aceea se recomanda evitarea,
pe cat posibil, a medicamentelor produse pe cale
chimica.


Pestii ar trebui sa manance alimente cu un inalt
continut de lichide, cum ar fi pepenii, dovleceii,
castravetii si salata verde.


Plantele medicinale si aromatice corespunzatoare
neptunienilor sunt florile de tei, cicoarea si
muschiul de copac.


Principalele remedii homeopatice recomandate Pestilor
sunt: Tabaccum, Coffea si Petroleum


Sursa: http://www.esoterism.ro/

Avertizare: Furtunile solare vor fi din ce în ce mai puternice

În câteva decenii, furtunile solare vor deveni tot mai perturbatore pentru avioane şi nave spaţiale, spun cercetătorii de la Universitatea Reading. Ei mai spun că odată ce Soarele va trece într-o eră cu o activitate mai scăzută, radiaţiile care ajung pe Pământ vor fi mai periculoase, informează bbc.co.uk.

Furtunile solare pot fi mai puternice în perioadele mijlocii de activitate solară / FOTO: bbc.co.uk
Echipa de cercetători susţine că Soarele a atins deja maximul solar.
"Într-un maxim solar mare, vârfuri ale ciclului de 11 ani de pete solare sunt mai mari, iar numărul mediu de flăcări solare şi evenimente conexe, cum ar fi erupţiile de mase coronale sunt mai mari. Pe de altă parte, într-un minim solar aproape că nu există pete solare timp de zeci de ani. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în timpul minimului Maunder, aproximativ între 1650 şi 1700", a explicat Mike Lockwood, profesor la Universitatea Reading.
Cercetătorii mai spun că majoritatea radiaţiilor ating Pământul în timpul perioadei mijlocii de activitate solară. Un nivel ridicat de radiaţii presupune o problemă în special pentru aviaţie, comunicaţii şi tehnologie.Sursa:  REALITATEA.NET

Conspiratia Tacerii – Zamolxianismul între Trecut, Prezent şi Viitor

Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
Invitat : prof. Octavian Sarbatoare (Australia)
data : 08 august 2011

Email invitat : sarbatoare@hotmail.com
Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Pe domnul profesor Octavian Sarbatoare l-am cunoscut personal, ne-am intalnit de cateva ori si am primit de la dansul drept cadou cartile editate la editura ”Flori spirituale” din Deva.
Daca doriti sa aflati mai multe despre domnia sa, puteti o gasi o prezentare pe blogul Dezvatatorul, Octavian Sarbatoare – Un maestru roman original.
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog)
Sursa: Dezvatatorul

Conspiratia Tacerii – Misterul lui Alb Împărat

Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
Invitat : prof. Octavian Sarbatoare (Australia)
data : 08 august 2011

Email invitat : sarbatoare@hotmail.com
Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Pe domnul profesor Octavian Sarbatoare l-am cunoscut personal, ne-am intalnit de cateva ori si am primit de la dansul drept cadou cartile editate la editura ”Flori spirituale” din Deva.
Daca doriti sa aflati mai multe despre domnia sa, puteti o gasi o prezentare pe blogul Dezvatatorul, Octavian Sarbatoare – Un maestru roman original.
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog)
Sursa: Dezvatatorul

Bacteriile modificate genetic – „fabricile” de combustibil ale viitorului

Bacteriile modificate genetic – „fabricile” de combustibil ale viitorului
O bacterie modificată genetic ar putea transforma butanolul într-un biocombustibil atât de ieftin, încât să intre în competiţie cu etanolul. Intervenind într-un proces metabolic foarte eficient, cercetătorii de la Universitatea Rice, SUA, au modificat o tulpină de E.coli astfel încât aceasta să transforme zaharurile în butanol de zece ori mai eficient decât orice alt organism asemănător.
Butanolul, care este fabricat în mod obişnuit prin fermentarea zaharurilor, produce mai multă energie pe unitatea de volum decât etanolul şi, spre deosebire de acesta, poate fi transportat prin conductele de petrol existente.

Numeroase companii încearcă să comercializeze în prezent biobutanol, incluzând unele care caută să adapteze instalaţiile de producere a etanolului. Cu toate acestea, bacteriile folosite în mod obişnuit pentru producerea butanolului nu îl tolerează foarte bine, astfel încât se pot produce doar cantităţi mici de butanol.

Dacă în urma procesului de fermentaţie se obţine entanol cu un randament de peste 10%, butanolul se obţine în cantitaţi mult mai mici: 1-2%, susţine Jonathan Mielenez, un specialist de la Laboratorul Naţional Oak Ridge, SUA.

Noua E.coli produsă la Universitatea Rice acţionează însă mai repede decât alte microorganisme producătoare de combustibili şi produce de cinci până la zece ori mai mult combustibil din aceeaşi cantitatea de zaharuri. Asta înseamnă că are nevoie de mai puţină materie primă şi poate fi cultivată în recipiente mai mici, costurile fiind astfel mai scăzute.

Ramon Gonzalez, chimist şi inginer în biologia moleculară, susţine că numeroase companii şi-au arătat interesul faţă de această tehnologie şi speră să o vadă pe piaţă în următorii trei ani.

Cobalt Biofuels, o companie cu sediul în Montainview, California, a utilizat bacterii din genul Clostridium pentru a descompune materia vegetală şi a transforma zaharurile într-un amestec de butanol, acetonă şi etanol.

Gevo, o companie din Englewood, Colorado, lucrează cu bacteria E.coli, modificată astfel încât anumiţi produşi celulari, în mod obişnuit folosiţi de celulă pentru sintetizarea aminoacizilor, să fie utilizaţi pentru a produce alcool.

Gonzalez a prezentat, împreună cu colegii, săi noua lor abordare şi a publicat documentul în jurnalul online Nature.
Cercetătorii au exploatat o cale prin care microorganismele descompun acizii graşi pentru a genera energie. Ei au modificat aproximativ o duzină de gene ale bacteriei E.coli pentru a inversa procesul beta-oxidării, astfel încât bacteria să producă acizi graşi.

Metoda este mai eficientă deoarece adaugă doi atomi de carbon dintr-o dată, în loc să adauge doar câte unul, pentru a se forma molecule de hidrocarburi, printr-un mecanism care nu necesită energie.

Prin manipularea selectivă a genelor, cercetătorii pot “programa” microbii pentru a sintetiza diferite alte substanţe chimice şi combustibili. Astfel, în plus faţă de butanol, bacteria poate produce diverşi acizi graşi utili, în loc ca aceştia să fie obţinuţi din grăsimi animale şi vegetale.

Deoarece beta-oxidarea este întâlnită la aproximativ toate organismele, aceste mecanism ar putea fi modificat şi în cazul unor drojdii sau alge, fapt ce va veni în ajutorul multor companii care doresc să adopte această tehnologie, susţine Gonzalez. El studiază modificarea diferitelor organisme cu scopul de a face procesul mai ieftin şi mai eficient. Drojdia, de exemplu, este mai tolerantă faţă de butanol şi etanol, însă E.coli creşte mai repede.

Cu toate acestea, toate procesele de creare a biobutanolului se confruntă cu o mare dificultate: în cele din urmă, va fi necesar să se treacă de la utilizarea unor plante precum porumbul, trestia de zahăr, sfecla de zahăr (cu conţinut mare de zaharuri) la folosirea biomasei celulozice, a cărei transformare în combustibili este mai costisitoare.
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Conspiratia Tacerii – Masina Timpului


Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
Invitat : Codrin Stefanescu
data : 01 august 2011

Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog)
Despre fascinanta poveste a masinii timpului, sau cronovizorul, puteti gasi mai multe informatii intr-o postare anterioara, pe blogul Dezvatatorul, Cronovizorul – uluitorul aparat de filmat trecutul.
Sursa: Dezvatatorul

Stresul suferit în copilărie are efecte devastatoare de-a lungul întregii vieţi

Stresul suferit în copilărie are efecte devastatoare de-a lungul întregii vieţi
Un nou studiu arată că puii de maimuţă care au fost despărţiţi de mame la vârste fragede au crescut devenind neliniştiţi şi nesociabili. Cercetătorii au descoperit că despărţirea de mamă le produce puilor de maimuţă modificări ireversibile la nivelul creierului, oamenii de ştiinţă afirmând că aceleaşi lucru ar putea fi valabil şi în cazul oamenilor.
Raportul publicat săptămâna aceasta în jurnalul ştiinţific Proceedings of the National Academy of Sciences relevă faptul că puii de maimuţă rhesus nu se refac niciodată pe deplin de pe urma stresului de a fi despărţiţi de mamă la naştere.
Anumiţi pui de maimuţă au fost despărţiţi de mamele lor atunci când acestea erau lipsite de experienţă, dacă acestea nu aveau lapte cu care să-şi hrănească puii sau dacă puiul nu ar fi supravieţuit din cauza vremii nefavorabile.
Cercetătorii au descoperit că şi după o perioadă de trei ani de la separarea de mamă, perioadă în care puii au dus o viaţă socială normală, nivelul cortizolului (hormonul care este secretat în situaţii stresante pentru a mobiliza rezervele de energie) rămâne foarte scăzut. Astfel, corpul puilor despărţiţi de mame reacţionează mai greu la evenimentele stresante.
Îngrijorător, spun specialiştii, este faptul că stresul continuu şi eliberarea prelungită de cortizol poate duce la afectarea dezvoltării unor regiuni ale creierului. Mai mult, rezultatele studiului par şă fie asemănătoare şi în cazul oamenilor, unde studii similare au dezvăluit că există legături între greutăţile întâmpinate în copilărie şi nivelul de stres la maturitate.
Specialiştii spun că cortizolul şi sistemul imunitar sunt strâns legate între ele. Datorită faptului că aceste sisteme încep să se dezvolte de la începutul vieţii, stresul are un impact major asupra lor. Cortizolul este un antiinflamator puternic, iar un nivel scăzut al său determină inflamaţii severe care pot da naştere bolilor cardiovasculare sau mentale şi diabetului de tip 2.
Se pare că atât la maimuţe, cât şi la oameni, stresul din copilărie poate determina probleme grave de comportament şi de sănătate, care pot fi doar parţial reparate la maturitate.
“Cercetarea este extrem de importantă, pentru că ne permite să înţelegem sursele multor probleme, iar odată înţelese cauzele, putem căuta un leac”, a explicat Dr. Andrea Danese de la King’s College din Londra, co-autor al studiului.
Sursa: BBC News
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA