joi, 25 octombrie 2012

ESPAVO - TREZIND COPILUL - SCRIIND O NOUA POVESTESalutari de Acasa ! Noi va vorbim in aceasta zi, asa cum stati pe marginea unei prapastii ; voi santeti la marginea unui val de energie care va schimba fiecare viata de pe Pamant. Voi ati fost constienti de sosirea sa si ati creat oportunitatile de a experimenta noua lumina care vine acum pe planeta. Valul este aici ca rezulotat al dorintei voastre de a-l vedea. Incepeti sa creati o noua realitate pentru voi insiva de a deveni mai imputernicit, de a trai in modul in care santeti cu adevarat atunci cand va aflati Acasa. Aceasta este una din calatoriile pe care fiecare dintre voi incepe sa o faca acum. Deja a inceput - voi santeti in proces. 

CREAND POVESTEA NOASTRA Noi am vorbit despre aceasta in trecut pentru a planta cateva seminte. Acum acele seminte au crescut, au fost imprastiate si produc fructele proprii. Deci, noi va vom duce catre alt nivel si va vom explica conditia de a pretinde ca santeti umani. Cand v-ati nascut, fiecare dintre voi a purtat aducerile aminte de Acasa, amintiri vii a cine santeti voi cu adevarat si ce cale a sufletului vostru sa urmati. V-ati amintit propriile voastre planuri pe care le-ati stabilit pentru voi insiva , chiar daca le-ati uitat repede odata ce ati pretins ca santeti umani. Aceasta a fost slujba voastra ca si copii, de a privi in jur si a imita pe oricine care era mai in varsta decat voi. Facand asta, voi ati creat prima versiune a povestii voastre.Va amintiti ca noi am vorbit despre povestea voastra? Fiecare dintre voi are propria poveste personala si noi dorim sa vi-o aducem spre atentie astazi. Aceasta este viziunea voastra care creeaza aceasta poveste si nu ii place sa se schimbe. Deci, aceasta este povestea voastra care poate sa experimenteze dureri de crestere, asa cum va mutati de la un nivel la urmatorul.

 Ce este povestea voastra si ce inseamna aceasta? Va displace sa aveti reguli in viata voastra, totusi noi va spunem ca fiecare dintre voi are propriul set de reguli despre ceea ce asteptati de la lumea din jurul vostru. Voi aveti reguli pentru oamenii care intra in viata voastra , despre prieteni, familie si colegi. Cum arata acele reguli? Ei bine, daca unul din acesti oameni vine la voi si va da o palma peste fata fara nici un motiv, v-ar incalca regulile. Ce asteptati de la oameni? La acest lucru am dori sa priviti. Cand deschideti ochii, la ce va uitati si ce v-ar permite sa fiti la fel de liberi ca si copilul care ati fost odata? V-ati construit povestea, ceea ce a fost foarte important pentru voi, pentru a va construi increderea. Noi stim ca umanii invata prin repetitie, totusi de multe ori repetitia devine propria lor capcana. Chiar daca succesul se repeta, cateodata aceasta repetitie va retine de la a vedea succese si mai mari care sant chiar dincolo de scopul propriilor sisteme de credinta. 

VALUL SI POVESTEA Acum valul de energie soseste si curata planeta Pamant si pe fiecare spirit de aici. Deodata veti afla ca nu veti mai avea nevoie de poveste in modul in care ati facut-o in trecut. Noi speram sa deveniti constienti de povestea voastra, pentru ca de acest lucru are nevoie orice creator - sa devina constient si treaz. Cea mai mare provocare pe care o aveti pe Pamant este ca aveti liber arbitru total, deci aveti abilitatea de a va indoi de voi insiva. Ce set de reguli interesant pentru planeta Pamant- un creator care isi poate palmui propriile creatii si se indoieste de el insusi. Cat de interesant este acest lucru? Noi nu ne-am gandit niciodata sa facem o regula ca aceasta, dar voi da. Acum, care sant celelalte reguli din viata voastra? Ce asteptati de la oameni? Amintiti-va, nu este gresit sa aveti aceste reguli. Noi va rugam pur si simplu sa deveniti constienti de propria voastra poveste si de reguli. 

Multe din aceste reguli sau din circumstantele povestii voastre se vor schimba, asa cum va mutati de la un nivel la urmatorul. Voi le-ati vazut deja intamplandu-se, deoarece cateva ajustari au fost facute si acum santeti la inceputul acestui val de energie. Voi ati creat o magnitudine a valului care este dincolo de ceea ce ati asteptat initial. Aceasta este din cauza ca atat de multi dintre voi se trezesc din vis. Da, s-a sugerat mai devreme ca doar 5% dintre umanii de pe planeta cred acum in calea pe care santeti voi, dar noi va spunem ca nu sant nici macar pe aproape.Mai mult de 80% dintre umani impartasesc ceea ce credeti voi , intr-o anumita masura. Voi santeti mult mai uniti ca fiinte umane decat veti sti vreodata. Doar povestile voastre sant cele care va despart. Povestile voastre va fac sa pretindeti ca santeti separati si ca aveti argumente pentru voi insiva. Acestea joaca un rol pe ecranul larg al Pamantului si sfarsesc ca un razboi in care nimeni nu stie cu adevarat de ce va luptati. Se intampla din nou si din nou. Acum aveti o sarcina si santeti responsabili. Acest lucru va rugam sa-l luati in considerare: faceti-va noul vostru set de reguli in rescrierea povestii voastre pentru a fi un uman imputernicit. 

FOLOSIND REZONANATA ARMONICA Noi am lucrat cu armoniape aceasta planeta si multi dintre voi veti gasi ca arta rezonantei armonice va fi foarte folositoare in viitor. Rezonanta armonica este un concept foarte simplu : armonia este o extensie a voastra si va permite sa ajungeti departe in universul din jurul vostru. Povestile voastre cauzeaza adesea dizarmonii si va fac sa pierdeti rezonanta armonica cu universul din jurul vostru. Aceasta se intampla cand lumea voastra devine foarte mica si pentru ca aceasta nu se prea potriveste cu asteptarile voastre, voi aveti dificultati de comunicare cu fiintele de Acasa. Voi aveti doua fiinte in corpul vostru chiar acum. Aveti Spiritul de Acasacare este absolut pur, partea din Dumnezeu pe care o detineti, care este expresia voastra unica si responsabilitatea de a o folosi. Dar aveti de asemenea partea pe care o purtati din copilarie, povestea voastra sau ideea a cine credeti ca santeti. 

Cunoasteti ca povestea este o componenta necesara pe planeta Pamant, pentru ca nimeni dintre voi nu a avut incredere sa pasesca in fata sau sa se ridice cu partea voastra din puzzle,fara aceasta poveste. Chiar si acele unelte care v-au dus atat de departe au nevoie acum de cateva ajustari, asa cum pasiticatre urmatorul nivel. Acestea au fost acolo pentru a va da incredere, energie si sustinerea de care ati avut nevoie energetic in jurul vostru pentru a va juca partea voastra. Acest lucru se intampla acum si multi dintre voi spuneti :" Eu inca nu stiu ce trebuie sa fac. Cred ca sant doar o persoana normala care traieste obisnuit. Nu cred ca am vreun rol important". Nu puteti fi mai departe de adevar, dragii nostri.Acesta este un puzzle foarte mare al re-crearii a ceea ce numiti cer si a ceea ce noi numim Acasa. Acesta nu exista acum pe Pmant ,cu exceptia amintirilor din spiritele voastre. Nu ar fi uimitor daca acest pas urmator al umanitatii si aceasta evolutie ar putea incorpora fiecare parte a fiintei voastre , in loc de singura parte pe care credeti ca trebuie sa o scoateti in relief? Ei bine, sa explicam.

  CARE SANT REGULILE POVESTII VOASTRE? Nu va treziti in fiecare dimineata? Nu mergeti in fata oglinzii si va aranjati parul, va machiati, va dati cu deodorant si faceti alte pregatiri pentru a juca jocul de a pretinde ca santeti un uman...fata de alt uman? Nu este aceasta o parte din regulile voastre pe care le jucati in fiecare zi? Plecati de acasa fara sa va machiati uneori? Bine. Noi speram sa va schimbati regulile, dar acestea sant regulile voastre si ele nu sant gresite, dragii nostri. Acestea sant pur si simplu ale voastre, deci noi va rugam sa deveniti constienti de ele , deoarece acestea v-au format vietile mai mult decat veti sti vreodata. Deveniti constienti de aceste reguli si de ceea ce asteptati cand deschideti ochii. Voi descoperiti ca santeti creatori pe multe nivele pe care nu le-ati inteles inainte.Cand deschideti ochii voi creati tot ceea ce vedeti in fata voastra, intr-un anumit sens. Ceea ce vedeti este in multe feluripropria voastra reflectie minunata. 

Voi nu le creati dar acestea se supun atentiei cand sant observate si voi le puteti chema si atunci va armonizati cu ele. Este similar cu acordarea unui radio la o singura statie. Toate statiile sant prezente ca posibilitati, totusi voi va armonizati cu una dintre acestea cand va acordati la ea. Deci, care este cea mai mare armonie pe care o puteti include in noile voastre povesti? Mai intai, va rugam sa priviti in interior pentru a vedea energiile discordante sau dezechilibrate si apoi sa aveti in vedere fiecare oportunitate pentru a privi la originile acestora, ceea ce noi numim un obstacol al energiei. Cum arata acesta? Ei bine, raspundeti la telefon si cineva este la celalalt capat.Aveti o conversatie dar nu prea va place, deci inchideti si apoi aveti un obstacol energetic. Ceva nu era chiar complet acolo. Examinati-l in functie de asteptarile voastre si vedeti cum se potriveste in povestea voastra. Care din asteptarile mele nu au fost indeplinite in acea conversatie? Ce asteptam si nu s-a intamplat si cum se potriveste aceasta in sistemul meu de credinte? Stiti ce se intampla cand un creator isi examineaza sistemele de credinta? El incepe sa creeze per toate nivelele noi ca si creator constient. 

TREZIND COPILUL Acest lucru va rugam sa-l faceti deoarece santeti intr-o conjunctura foarte critica. Voi aveti optiuni in legatura cu modul in care acest val de energie va fi acceptat. Multi dintre voi ati simtit deja schimbarile care se intampla acum pentru voi in diferite domenii.Multi dintre voi ati fost dati afara din slujbele voastre despre care credeati ca erau sigure si confortabile, doar pentru a incepe o noua viata. Cativa dintre voi v-ati aflat fata in fata cu propriile voastre invataturi si abilitati de vindecare, chiar daca niciodata nu v-ati gandit ca le-ati avea. Incepeti sa va treziti dintr-un vis al constiintei de masa, dragii nostri. Veti face cateva ajustari in sistemele voastre de credinta si reguli, in legatura cu modul in care acestea vor fi indeplinite si cum se va simti acest lucru.

 Recent a existat un channel despre a fugi dezbracat care a agitat o parte a copilului din fiecare dintre voi, deoarece acest lucru inseamna a fi total liber. Nu existau sisteme de credinta sau asteptari la acel punct, pentru ca voi doar existati. Va puteti intoarce la acea atitudine a copilului si nu trebuie sa va pierdeti cunoasterea de a fi inocent ca un copil. Exista o parte a voastra care devine incredibil de entuziasta cand spiritul vine prin voi cand trebuie sa faceti ceva creativ, ceva ce va place. Acesta este spiritul care canalizeaza prin voi si noi va spunem ca exista miliarde de spirite asteptand sa sara la prima oportunitate. Voi faceti acele alegeri , dar va miscati cu viteza iubirii care este substantial mai rapida decat viteza luminii. Toata umanitatea evolueaza cu o rata incredibila in acest moment. Este foarte frumos sa privim si amuzant. Asadar, multi dintre voi experimentati ceea ce numiti dificultati sau provocari si toate acestea au de a face cu propria voastra poveste.Ceea ce va rugam sa faceti este sa recunoasteti si sa va maiestriti propria poveste. 

Nu incercati sa o judecati ca pe o carte pe care o cititi si care a fost scrisa de altcineva ; aceasta este povestea voastra si este prea apropiata de voi ca sa o judecati. Dumnezeu nu se judeca pe el/ea insasi. Pur si simplu fiti, pentru ca acesta este punctul de la care va rugam sa pasiti inainte. Noi stiam inainte ca voi sa va nasteti ca aveti o foarte importanta raza de lumina de purtat pe Pamant , necontand ce intampinati in calea voastra si aceasta a fost misiunea spiritului vostru in timp ce santeti aici. Voi santeti chiar pe marginea acesteia si cativa dintre voi deja stiti unde este raza voastra de lumina. Voi deja o folositi prin invataturi sau in diferite moduri. Cativa dintre voi gandesc ca nu sant invatatori si ca santeti pur si simplu aici pentru a mentine recipientul energiei intr-un mod diferit. Noi va spunem dragii nostri ca ati ales acest loc in lume in acord cu increderea voastra si cu cine credeti ca santeti cu adevarat. Noi va rugam sa va examinati sistemul de credinte , asa cum va miscati inainte.Toata umanitatea face acesti pasi urmatori si acestia vor fi uriasi pentru fiecare dintre voi. 

EVOLUTIA CONSTIENTA - ACASA CU UN "A" CAPITAL Au existat multe planete care au evoluat ca si Pamantul, totusi nici una nu a facut-o constient. Voi nu va parasiti corpurile pentru a face acest pas urmator.Il faceti chiar aici, ceea ce inseamna schimbari majore pentru multi dintre voi, dincolo de ceea ce intelegeti la acest moment. Cunoasteti ca santeti pregatiti pentru acest pas ;umanitatea este pregatita si aceasta este partea care nu a existat inainte aici. Nu cu mult timp in urmaa venit aceasta mare schimbare a energiei si a incercat sa se ancoreze pe planeta Pamant creand in val urias de frica. Frica este adesea rezultatul cand adevarul este inaintea ei. Umanii reactioneaza de obicei cu frica la lucruri pe care nu le inteleg, aceasta intamplandu-se in jurul anului 2000. Este magic sa vedem ce faceti voi si noi speram ca voi puteti vedea de asemenea. 

Daca voi includeti aceasta magie in sistemele voastre de credinta a ceea ce asteptati sa vedeti cand deschideti ochii, atunci veti crea exact acest lucru. Voi creati Acasa cu un "A" capital chiar acum si acest lucru nu a mai fost facut niciodata inainte in acest mod. Stradania tuturor timpurilor este aici si Inregistrarile Akashice sant scrise in fiecare moment al fiecarui detaliu al vietii voastre si totusi, voi ati crezut ca va ascundeti si ca nimeni nu v-ar putea vedea. Acest lucru a fost documentat, dragii nostri, despre cum s-a facut aceasta pe planeta Pamant. Acest lucru nu s-a mai intamplat niciodata pe planeta Pamant, in acest mod, inainte. Cum va uitati la sistemele de credinte si la povestile voastre, cunoasteti ca le-ati facut sa aiba loc in acest timp magic. Voi ati avut o foarte definita rezervare de a fi aici chiar acum si noi santem fericiti ca ati facut-o. 

Acum, ce veti face cu aceasta? Mai intai, noi va rugam sa nu mai ganditi si sa incepeti sa simtiti. Intorceti-va la sinele vostru inocent si lasati asteptarile copilului sa determine ce veti vedea. Puterea voastra ca si copil este mult mai mareata decat ca adult.Aceasta are de a face cu faptul ca sistemele voastre de credinta va blocheaza puterea, dar acest lucru se poate schimba chiar acum. Concentrarea voastra a fost intotdeauna pe:" Cum sa devin un bun uman? Cum sa obtin o slujba buna? Cum sa fac banii mei? Cum sa fac toate lucrurile pe care trebuie sa le fac ca uman?". Daca va schimbati concentrarea pe :" Cum sa evoluez ca spirit?", atuncicare sant asteptarile voastre cand deschideti ochii? Ce asteptati sa vedeti? Asteptati cu adevarat sa vedeti un miracol? Asteptati sa va vedeti avand o viata miraculoasa a sincronicitatilor, in care totul se aseaza in ultimul minut fara efort? Si asa este...daca puteti mentine aceasta credinta pentru cateva secunde, atunci este a voastra. Un gand pur pentru cateva secunde este al vostru in orice forma doriti sa-l detineti, dar stiti ce greu este sa mentii un gand atat de mult timp? Voi numarati 5,6,7...nu, nu merge asa ! Este foarte dificil sa mentii o vibratie ca aceasta sau asa a fost pana acum. Acum voi veti afla ca acest lucru se va intampla oricum, cu mai putin efort ,prin folosirea Rezonantei Armonice.Concentrarea voastra se va imbunatati , abilitatile voastre mentale si acuitatea vor incepe sa faca salturi impreuna cu impulsurile blande ale tehnologiei. Provocarea este ca voi nu stiti de ce. 

Nu intelegeti, asa ca nu stiti ce se intampla. Literalmente, dragii nostri, veti deveni mai destepti in propria voastra definitie a cuvantului, in foarte scurt timp, asa cum fiecare dintre voi va incepe sa vada lucrurile dintr-o perspectiva mult mai larga. Aceasta este ceea ce cauzeaza toata frustrarea de pe planeta Pamant. Chiar acum exista o eruptie in Orientul Mijlociu datorita acestei frustrari.Nu cu mult timp in urma acelasi sentiment a fost exprimat pe Wall Street , intru-cat oamenii au dorit sa doarma in corturi peste tot in lume pentru a-si exprima frustrarea. Nimeni nu stie exact de ce sant atat de frustrati, ei sant frustrati pentru ca nu pot fi copiii care stiu ca sant. Sistemele lor de credinta nu lucreaza cand ei deschid ochii deoarece vad altceva Este timpul sa ne intoarcem la cine santem noi cu adevarat...noi toti.Noi stim ca va confruntati cu furia pe planeta pamant ; voi ati fost o planeta polarizata. Voi veniti dintr-un camp al dualitatii unde ati vazut totul ca si contrarii: lumina si intunericul - finalul spectrului si acum incepeti sa vedeti intreaga raza de lumina intr-un mod diferit. Acceptati-o. Lasati-o sa va umple intreaga fiinta - cea mai mare lumina pe care o puteti detine. In acele momente cand incepeti sa va indoiti de voi insiva, exista o unealta pe care vi-o daruim. Dati-va o palma peste fata pentru ca nu se cade sa va indoiti de Dumnezeu.

Acesta este un cerc vicios in care intra multi oameni. Daca exista o piesa pe care vi-o puteam darui, aceasta ar fi fost increderea. Acest lucru este ceva ce fiecare dintre voi trebuie sa castigati si noi santem bucurosi sa va dam un ghiont bland pentru a va arata ce urmeaza. Noi nu va invatam nimic. Noi va ajutam sa va reamintiti ceea ce deja stiti si cine santeti deja. Multi dintre voi vor simti presiunea, asa cum faceti pasii urmatori , dar cunoasteti ca acele presiuni sant datorita sistemelor voastre de credinte si a energiei pe care o detineti. Deci, mai intai mentineti bucuria. Indrazniti sa priviti in ochii persoanei pe care o intalniti si gasiti bucurie inainte de a deschide gura sa spuneti " Salut". Indrazniti sa transmiteti bucurie si pasiune in orice faceti.Nu va ganditi cumva ca este ca o reclama sau este prea mult despre voi. Aceasta este pasiunea voastra si ar trebui sa va faca fiinta sa infloresca complet in fiecare moment. 

Si pentru acei dintre voi care nu-si pot gasi pasiunea sau nu au fost capabili sa ancoreze sau sa conecteze cu aceasta intr-un mod care sa va completeze pe aceasta parte de voal, cunoasteti ca va vom aduce Acasa, daca trebuie si va vom arata pasiunea voastra. Pentru ca acum este posibil sa facem chiar si acest lucru. Fiecare diontre voi ca spirit are o pasiune pe care niciodata nu ati putea sa o desconsiderati. Voi aveti un scop al vietii, ca spirit. Acum incercati sa va potriviti in acest scop al vietii printr-un corp fizic si sa-l creati in timpul in care santeti in corpul fizic. Bravo ! Buna treaba ! Pasiti inainte, pentru ca este timpul. Noi vom aseza vantul pe aripile voastre , dar voi trebuie sa vi le deschideti cand este timpul. Trebuie sa indrazniti sa fiti voi - adevaratii voi - pentru ca acest lucru l-ati adus de Acasa si noi va cunoastem. Noi vedem spiritele voastre ca pe fratii si surorile noastre care santeti. Voi faceti o uriasa diferenta pe aceasta planeta - o inima o data. Voi va apropiati de Acasa si trageti toata umanitatea dupa voi. Cu cea mai mare onoare noi va amintim sa va tratati unii pe altii cu respect . Hraniti-va unii pe altii si deschideti fiecare usa unul pentru altul , pentru ca va ajutati pe voi insiva. Acesta este un nou joc pe care il jucati. Jucati-l bune impreuna. 
ESPAVO.


Gândurile şi puterea gândului & DocumentarOrice gând care porneşte de la voi este o vibraţie ce nu va muri niciodată. El va continua să treacă prin vibraţia sa toate particulele universului, şi dacă este un gând nobil, sfânt şi plin de forţă, el va activa în mod similar toate minţile ce rezonează cu el. Acest mecanism va permite tuturor celor care vă seamănă să preia gândurile voastre în mod inconştient şi să înceapă să emită gânduri asemănătoare, în funcţie de propria lor capacitate lăuntrică. Rezultatul va fi că, chiar fără să cunoaşteţi consecinţele propriilor voastre acţiuni, voi veţi fi pus în mişcare forţe uriaşe, amplificate prin puterea rezonanţei, care vor înfrânge gândurile malefice emanate de cei egoişti sau răi.

Diversitatea vibraţiilor-gând

Fiecare om îşi are propria sa lume mentală, modul său de a gândi, propriile căi de înţelegere a lucrurilor şi căile sale de acţiune. Aşa cum faţa şi vocea unui om diferă de ale celorlalţi, la fel diferă şi modurile de a gândi şi de a înţelege. Aceasta este motivul pentru care apar atât de des neânţelegerile între oameni, chiar şi între cei apropiaţi sau prieteni.

De regulă, noi nu putem înţelege corect viziunea celuilalt. De aici, fricţiuni, rupturi şi certuri ce se produc într-un minut, chiar între prietenii vechi. Aceasta explică de ce pe pământ prieteniile nu durează niciodată prea mult.

Ca să ne putem înţelege empatic unii pe alţii, ar trebui mai întâi să ne acordăm pe frecvenţa vibraţiilor mentale ale celuilalt,renunţând pe moment la propria noastră frecvenţă. Dacă ne blocăm accesul la modul “lui” de gândire (la frecvenţa sa de emitere mentală), nu îl vom putea înţelege niciodată, percepându-l doar într- un mod critic, în funcţie de propriul nostru filtru mental (care distorsionează realitatea gândirii celuilalt). Unde nu există empatie, cu greu putem vorbi de o prietenie autentică.

Gândurile de ură, gelozie, egoism ;produc imagini distorsionate în minte, determinând întunecarea înţelegerii, pervertirea intelectului, pierderea memoriei şi confuzia mentală.

Conservarea energiei-gând

În fizică există termenul de “putere de orientare”. Deşi masa de energie există, curentul nu va trece prin ea. Mai întâi trebuie să conectăm masa la un magnet, pentru ca apoi curentul electric să înceapă să curgă prin intermediul puterii sale de orientare.

În mod similar, energia mentală care este direcţionată greşit prin diferite gânduri lumeşti lipsite de valoare, ar trebui focalizată pentru a putea fi direcţionată corect prin canalele spirituale.

De aceea, nu stocaţi în creier informaţii nefolositoare. Învaţaţi să decondiţionaţi mintea. Uitaţi tot ceea ce aţi învaţat şi care nu vă mai este de nici un folos. Atunci veţi avea rezerve enorme ce vor putea fi umplute cu gânduri bune.

Teoria celulelor şi gândurile

Celula este o masă de protoplasmă ce conţine un nucleu şi este înzestrată cu inteligenţă. Unele celule secretă anumite produse în interior, în timp ce altele le excretă în exterior.Celulele îşi îndeplinesc activitatea fără aportul volitiv conştient. Munca lor este controlată de sistemul nervos simpatic. Pe această cale, ele se află într-un contact direct cu mintea şi creierul.

Orice impuls al minţii, orice gând, este transmis celulelor.Astfel, ele sunt mult influenţate de diferitele condiţii sau stări ale minţii. Dacă mintea este deprimată, confuză, sau conţine alte emoţii şi gânduri negative, acestea sunt transmise telegrafic prin nervi,fiecărei celule a corpului. Celulele-soldaţi intră atunci în panică. Agitaţia le slăbeşte puterea, ele nu îşi mai pot îndeplini corect funcţiile, iar eficienţa lor scade.

Unii oameni au o conştiinţă corporală foarte puternică, dar nu au nici o idee despre Sine. Ei duc o viaţă neregulată, nedisciplinată, umplîndu-şi stomacul cu dulciuri, aluaturi, ş.a.m.d. 

Organele lor digestive şi cele eliminatorii nu mai ştiu ce este odihna. În consecinţă, ei suferă de slăbiciuni şi boli fizice. Atomii, moleculele şi celulele corpului lor produc vibraţii discordante sau dizarmonioase. Ei nu cunosc speranţa, încrederea, credinţa, seninătatea şi buna dispiziţie. Dimpotrivă, ei sunt nefericiţi. Forţa-viaţă nu mai operează corect în ei. 

Vitalitatea lor scade, iar mintea le este constant umplută de teamă, disperare, îngrijorare şi anxietate.

Sursa : Puterea Gandului-Swani Silvana

http://naturaly.ro/gandurile-puterea-gandului

Puterea gândurilor şi a sentimentelor 


Auzim cu siguranţă din ce în ce mai des despre puterile şi energiile gândului. Personal, nu mă satur să citesc despre subiectul ăsta pentru că de fiecare dată mai aflu ceva nou şi la un moment dat îmi dau seama că îmi apar tot felul de conexiuni interesante şi înţelegeri profunde. 

De curând, am citit cartea lui Omraam Mickhael Aivanhov, Puterile gândului. Îmi place foarte mult cum abordează acest înţelept aspectele spirituale  şi subtile ale vieţii, corelându-le cu planul fizic, cel material.

Cei care nu înţeleg bine în ce condiţii gândul este o forţă creatoare, se chinuie o vreme să-şi concentreze energia psihică în vederea materializării unor rezultate concrete, după care, dezamăgiţi, renunţă.  Gândul este atotputernic, iar forţa lui este reală. Totuşi, pentru a avea succes garantat în împlinirea gândurilor, trebuie să ştim câteva lucruri fundamentale despre energia psihică. 

Aşa cum spune Omraam Aivanhov, gândul este o forţă subtilă care lucrează într-un plan îndepărtat de cel fizic. Chiar dacă nu vedem imediat rezultate aici, pe Pământ, putem fi siguri că în planul subtil se produc schimbări datorită puterii gândurilor pe care le emitem. La fel se întâmplă şi cu antenele de radio sau televizor. Ele servesc atât la captarea, cât şi la transmiterea unor unde pe care deşi nu le vedem, există şi produc rezultate concrete. 

Într-o primă fază, gândurile şi emoţiile noastre nu ating materia densă, vizibilă. Apoi, ele nu fac să vibreze şi să se apropie decât energii similare lor. Uneori, schimbările în planul fizic se produc foarte repede, alteori mai încet.  Atunci când se spune că un gând se poate materializa este complet adevărat. Cine se îndoieşte de acest lucru, nici nu ştie ce pierde...

Când gândul se îmbogăţeşte cu energia unor emoţii puternice, el produce rezultate mult mai uşor şi mai rapid. Putem spune că sentimentele reprezintă podul de comunicare între gânduri şi planul material. Omraam explică aşa: gândul, prin natura sa, este foarte înalt, în mental, iar ca să se manifeste în realitatea fizică el trebuie să coboare. Acest lucru se întâmplă prin intermediul emoţiilor şi sentimentelor corelate acelui gând.  Iată mai exact cum se exprimă Omraam în cartea sa:

„Aveţi idei minunate, divine chiar, dar unde sunt rezultatele? Acest fapt dovedeşte că trebuie să mai munciţi încă, pentru a permite coborârea acestor idei în planul fizic. Ei da, asta este! Ele trebuie să coboare. Nu este suficient să aveţi idei. Trebuie un intermediar, un pod. Acest intermediar este sentimentul. Prin sentiment, ideile se materializează. Sentimentul este deci pârghia capabilă să acţioneze asupra materiei. Gândirea prea îndepărtată, prea subtilă, trece fără să poată atinge ceva şi nimic nu va vibra. Ea nu poate atinge decât antenele noastre, aparatele personale cele mai subtile, situate foarte sus, în domeniul spiritului. Spiritul trebuie să treacă prin suflet ca să atingă materia.”

Wow!! Deci numai puterea gândului nu este totuşi suficientă. Aici este secretul! Forţa emoţiilor şi a sentimentul este de fapt cea care pune în mişcare Universul! Dar gândul, aşa cum explică şi Omraam, poate activa sentimente pozitive sau negative, de aceea puterea lui nu trebuie subestimată sub niciun chip! Gândurile sunt cele care ne pot deschide porţile Raiului sau ale iadului, iar noi suntem cei care avem control asupra lor. 

O dorinţă devine realitate atunci când gândurile şi intenţiile noastre sunt foarte clare, iar emoţiile corelate dorinţei sunt foarte intense. Gândul este activ, el poate acţiona, dar are nevoie de intermediari. Când tu îţi doreşti un lucru foarte mult şi emiţi acest gând, rezultatele dorite se manifestă deja într-o parte a Universului. La un moment dat, ele se manifestă şi în plan fizic. 

Ai încredere în puterea gândurilor şi a sentimentelor! Nimic nu este mai puternic decât aceste energii. Chiar dacă nu vezi efectele imediat, ai răbdare. Toate visurile vor deveni realitate dacă ŞTII asta, dacă ŞTII că dorinţele tale sunt pe cale să se materializeze!


NOTA: Cum am explicat si in cartea "Protectia Psi", nu ORICE gand materializeaza, indiferent daca urmati instructiunile de mai sus, pentru ca trebuie tinut cont si de multi alti factori, cum ar fi misiunea personala, coeficientul de Lumina in Spirit / Cerul intruparii, accesul in spirit, etc. DAR nu este mai putin adevarat ca gandul este o forta materializatoare, de altfel Universul si Multiversul / Creatia este mental(a) si astfel, ne putem aduce in viata noastra o serie de mici materializari, atat timp cat acestea sunt conforme cu Planul Divin.  

Materileizarile pe care le puteti "produce" vor tine intotdeauna si vor putea influenta doar persoana dvs in mod direct si doar intr-o oarecare masura, dupa cum am explicat si nu, intreaga planeta, etc, afara de situatia in care sunteti magicieni sau initiati in trup sau spirit in anumite invataturi ezoterice, ceea ce iarasi nu se permite tuturor. 

Forta mentala a unui singur om nu se poate opune eficient fortei mentale a 7 miliarde de oameni, daca luam doar exemplul Terrei. Inafara situatiei in care Constiinta Universala, D-zeu UNUL, doreste si lucreaza printr-un om sau un grup de oameni, pentru asta, dar si aici este discutabil....cat de "pamanteni" vor fi acei "oameni". Un exemplu edificator ar fi IISUS, care in niciun caz nu a apartinut acestei planete si rasei 3 create, rasa umanoida, ci unei cu totul alte "specializari" in Spirit. 

Anca Bogdan

Calea iubirii constiente


Atunci cand inima noastra se deschide catre o alta persoana, traim un moment de iubire neconditionata. Oamenii isi imagineaza de obicei ca iubirea neconditionata este un ideal inalt sau indepartat, unul dificil, daca nu chiar imposibil de atins. Totusi, chiar daca e probabil dificil de pus in practica in fiecare zi, natura sa e simpla si obisnuita: sa te deschizi si sa reactionezi in fata fiintei altei persoane fara retineri.

Adesea, intrezarim cel mai bine aceasta calitate a iubirii in momente de inceput sau de sfarsit – la nastere, la moarte sau cand ne indragostim pentru prima data – momente cand suntem cel mai putin influentati de tiparele conditionate si obisnuite de perceptie. In astfel de momente, ceva vast din interiorul nostru intra in legatura cu ceva vast din celalat. Simpla existenta a celeilalte persoane ne face constienti de magia obisnuita a vietii. Cand ni se naste un copil, nu trebuie sa decidem sa-l iubim – sentimentul e nedeliberat si curge liber. Cand o persoana apropiata e pe moarte, ne simtim atinsi si prezenti intr-un fel autotpatrunzator, care trece dincolo de toate aspectele bune si rele ale relatiei noastre.
Calitatea neconditionata a iubirii se naste din acea parte neconditionata din noi si reactioneaza la ceea ce e neconditionat in celalalt – inima, respectiv deschiderea fundamentala fata de realitate. Deschiderea inimii, care se naste sensibila, impresionabila si dornica sa se intinda si sa atinga viata mai vasta din jurul nostru, nu e ceva ce trebuie sa producem. Pur si simplu, esteDorinta inimii e sa raspandeasca liber caldura umana, fara sa limiteze sau sa conditioneze acest schimb. Cand iubim astfel, preceptiile ni se modifica – tot ce e pe lume ni se pare mai colorat, mai viu si mai patrunzator. Cand suntem iubiti astfel, ne simtim recunoscuti, observati, hraniti, sustinuti. Momentele de iubire neconditionata ne permit sa atingem vastitatea si profunzimea experientei umane.
Si totusi, dupa cum stim,iubirea nu se rezuma la aceste lucruri. Pentru ca nu suntem doar inima pura, ci traim intr-o forma pamanteasca, aducem in relatii o suma de afinitati si aversiuni conditionate, nevoi, precautii si griji personale care influenteaza cat de profund ne implicam in relatia cu o anumita persoana. Cand cineva corespunde nevoilor si preferintelor noastre, simtim placere si simpatie. Acest tip de atractie – pe care o putem numi iubire conditionata – este o forma inferioara de iubire, prin faptul ca poate sa dispara daca cealalata persoana nu ne mai satisface nevoile.
Confruntarea celor doua categorii de iubire
Relatiile contin intotdeauna ambele tipuri de iubire. Atractia fata de alta persoana este, de obicei, cea mai intensa si totul decurge cel mai firesc atunci cele doua sunt in acord: persoana de care ne simtim atrasi nu numai ca ne atinge inima, ci si corespunde cerintelor noastre personale. Atunci cand cele doua categorii de iubire nu se suprapun, e derutant. Cineva poate sa indeplineasca exigentele noastre, dar totusi sa nu ne miste prea profund. Sau altcineva poate sa ne atinga inima si sa ne dorim sa spunem “da”, in timp ce criteriile si considerentele noastre personale ne pot indemna sa spunem “nu”. In acelasi timp, inima poate sa priveasca dincolo de acele lucruri care ne jeneaza sensibilitatile personale si sa se bucure de simpla existenta a altei persoane, in ciuda tuturor intentiilor rationale de a pastra distanta sau a fi prudenti. Caci in esenta ei cea mai profunda, inima nu cunoaste conditii si e mai degraba irationala. Cum sa procedam atunci?
O greseala frecventa intr-o astfel de situatie e sa ne impunem “nu”-ul conditionat in fata “da”-ului inimii: “Nu-mi pot permite sa fiu atat de deschis decat daca nevoile mele sunt satisfacute; ma iubeste la fel de mult pe cat il iubesc eu; nu ma raneste …”. Insa inima noastra, a carei natura e sa spuna “da”, sufera cand incercam sa-i limitam deschiderea punand conditii. Chiar daca trebuie sa punem capat sau sa schimbam forma unei relatii care nu ne satisface nevoile, nu trebuie sa ne inchidem inima. Incercarea de a ucide iubirea care vrea in continuare sa curga catre alta fiinta umana comprima sursa bucuriei si viata din noi.
Alta greseala frecventa e sa incercam sa impunem “da”-ul inimii in fata “nu”-ului considerentelor personale. De multe ori oamenii cred ca iubirea neconditionata inseamna sa lase deoparte toate conditiile si sa accepte tot ce face persoana pe care o iubesc. Daca ne imaginam ca trebuie sa toleram neconditionat tot ce face partenerul nostru, consecintele pot fi devastatoare. Iubirea neconditionata nu inseamana ca trebuie sa ne placa ceva ce de fapt nu ne place sau sa spunem “da” atunci cand simtim nevoia sa spunem “nu”. Iubirea neconditioanta se naste din cu totul alt loc din interiorul nostru decat afinitatile si repulsiile, atractiile si aversiunile conditionate. Este o recunoastere de la fiinta la fiinta. Si raspunde la ceea ce e neconditionat – bunatatea intinseca a inimii deschise a celuilalt, dincolo de tot ce ne place sau ne displace la el. Inseamna sa spui “da” unei alte fiinte, dar nu inseamna sa spui mereu “da” la cum este ea sau ce face.
Astfel, doar pentru ca inima ne e deschisa, nu inseamna ca trebuie sa lasam deoparte toate precautiile. Si nici stabilirea unor conditii in legatura cu ce ne dorim de la o relatie nu trebuie sa nege deschiderea autentica pe care o simtim. Pentru ca relatiile unesc cerul si pamantul, ele implica intotdeauna sa intram in relatie, din fiinta noastra mai profunda si cu personalitatea noastra conditionata. In timp ce o parte din noi ar dori sa invite alta persoana in inima fara rezerve, o alta parte din noi vrea sa evite sa sufere, sa ajunga intr-un impas sau sa fie abandonata. Acest lucru nu e problematic decat daca suntem antrenati intr-o lupta intre cele doua parti si suntem impartiti intre iubirea neconditionata si considerentele personale. Atunci cum putem include ambele parti din noi intr-o relatie?
Ganditi-va la situatia in care ne afla atunci cand suntem brusc atrasi de un nou iubit cu o forta si o intensitate extraordinare. Putem fi atat de exaltati, incat sa ne dorim sa ne deschidem fara retineri. In acelasi timp, ne confruntam cu o anumita prudenta cand e vorba sa lasam iubirea sa curga liber: “Imi pot permite sa fiu atat de deschis? Ma voi pierde pe mine sau voi fi luat de val? Pot avea incredere in persoana aceasta? Imi va satisface nevoile? Daca da, voi deveni prea dependenta de ea? Pot trai cu lucrurile care ma irita la ea? Poate sa ma accepte asa cum sunt si sa fie cu adevarat alaturi de mine? Daca nu, voi suferi oare prea mult?
Daca ne ascultam inima, e posibil sa nu simtim nici o rezerva legata de implicarea intr-o relatie cu persoana. Dar cand incepem sa ne gandim ce fel de relatie ne dorim, ne trezim pe teritoriul conditiilor. Ne simtim trasi in directii opuse – vrem sa ne daruim liber, dar si sa ne respectam exigentele – si probabil ca nu stim cum sa procedam.
La inceput, ne putem imagina ca incertitudinea e un semn ca ceva nu e in ordine. Este insa firesc sa ne aflam sub actiunea acestor forte opuse. In definitiv, probabil ca am fost raniti in trecut, asa ca e inteligent sa fim prudenti de data asta. Daca lasam pur si simplu pasiunea sa nu tina cont de precautii, e posibil sa cautam problemele cu lumanarea. Daca lasam frica sa ne inchida inima, nu vom afla niciodata ce are de oferit o relatie noua. Pentru ca nu exista polite de asigurare in domeniu,  expunerea inimii si protejarea inimii se nasc impreuna, ca tovarasi intimi.
Secretul in gasirea unei iesiri dintr-o astfel de situatie consta in a invata sa lasam laturile opuse ale naturii noastre – iubirea neconditionata si cea conditionata sa coexiste, fara sa lasam una sa o nege pe cealalta. Cand facem asta devenim mai prezenti in experienta noastra si, drept consecinta, mai prezenti in raport cu o alta persoana. Ne putem permite sa ne deschidem si sa ne extindem mentinand totusi picioarele pe pamant. Devenind tot mai constienti de jocul dinamic si tensiunea dintre cele doua laturi ale naturii noastre, incepem sa aducem intreaga fiinta in relatie.
Astfel, unele dintre cele mai intense si patrunzatoare momente intr-o relatie sunt cele care ne aduc unde Cerul si Pamantul intra in contact in interiorul nostru. E locul din care iubirea conduce catre un teritoriu necunoscut si trezeste viata din noi in toata plenitudinea ei.
Calatoria inimii. Calea iubirii constiente, John Welwood, Editura Elena Francisc

Mişcarea împotriva euro se extinde – Sfârşitul monedei euro şi al Europei


Mişcarea împotriva euro se extinde – Sfârşitul monedei euro şi al Europei geopolitica Din Portugalia până în Suedia, din Grecia până în Italia, mişcarea împotriva monedei unice se răspândeşte în întreaga Europă, cu conotaţii atât de dreapta cât şi de stânga. Există totodată unele încercări de a crea noi monede alternative, se arată într-un amplu articol publicat de L’Espresso.

Un café, por favor”. ‘’200 pesetas‘. ‘Pesetas”? – aceasta este o conversaţie reală pe care o poţi auzi la El Alamo, în Spania. Preţul nu mai este cel de acum 11 de ani. Înainte de euro o cafea costa 80 de pesetas, jumătate de euro, iar acum costă 1,20 euro. În localitatea cu 9.000 de locuitori aflată la sud-vest de Madrid a revenit la modă ‘rubia‘, ”blonda”, aşa cum era numită cu afecţiune peseta. A reapărut în peste 70 de baruri şi magazine.  În ultimele luni, rubia a reapărut şi la Villamayor de Santiago, în provincia Cuenca şi alte localităţi din Castilia, Ţara Bascilor şi Andaluzia.
Ideea ne permite să ajutăm oamenii să depăşească criza‘, explică Angel Sanchez Moreno, consilier pentru industrie din El Alamo. ‘Cetăţenii noştri şi cei din localităţi vecine vin aici şi folosesc pesetas pe care le mai aveau acasă‘, adaugă el. Potrivit Băncii Spaniei, exista încă în circulaţie ”rubias” în valoare de 1,7 miliarde de euro şi se pot schimba până în 2020, cu condiţia ca euro să supravieţuiască.
La Volos, un oraş-port aflat la 320 km la nord de Atena, circulă ”Tem”, o moneda alternativă pe care o obţii făcând schimb de servicii, de la lecţii de yoga la informatică. În esenţă, o formă de barter, pornită de jos şi care a atras deja peste o mie de membri. La piaţa din Volos este mai bine să ai ”Tem” decât euro. Naţionalismul monetarist este însoţit de renaşterea unui sentimentul anti-german extins şi stereotipuri de genul Nordul harnic împotriva Sudului leneş, marcat şi de elemente religioase, protestanţi împotriva catolicilor. Este imaginea unei Europe dezunite în contrast cu cea a continentului proaspăt laureat al Premiului Nobel pentru Pace, potrivit L’Espresso.
Xenofobul Wilders Geert ar dori dacă nu guldenul cel puţin emiterea unei noi monede: ”neuro”, cu ”N” de la ”Netherlands”, pentru a conferi o amprentă de naţionalism. Marine Le Pen vântură francul şi la fel, dar pe cel belgian, flamandul Vlaams Belang şi valonul Frontul Naţional. Miliardarul austro-canadian Frank Stronach vrea şilingul înapoi. Recent reîntors în ţara sa natală, el a fondat ”Team Stronach for Austria”, pe urmele scuderiei sale hipice iar acum creşte în sondaje bătând monedă pe resentimentul faţă de euro. Este cotat cu 17%.
Sunt apoi cei care ar păstra euro, dar fără ţările PIIGS. Este cazul lui Timo Soini, liderul partidului ”Adevăraţii Finlandezi” – care au ajuns la 19% – opus cu obstinaţie oricărei salvări care priveşte Grecia sau Portugalia, băncile sau guvernul spaniol. Pe aceeaşi lungime de undă este şi bavareza CSU, aliată a lui Merkel, şi austriecii din FPÖ şi BZÖ. În acest club intră şi Roberto Maroni de la Liga Nordului, care a reluat poziţia susţinută de partid până în 1998: o Italie de Nord care să folosească moneda bogaţilor iar restul ţării afară. Pentru moment, doar câţiva eurodeputaţi italieni împreună cu un coleg francez şi unul britanic au încercat să tragă sforile protestului. În luna martie, au depus la Parlamentul European o declaraţie scrisă privind necesitatea ”de a se renunţa la euro în favoarea reintroducerii monedelor naţionale‘, dar aceasta nu a avut prea mare succes la Strasbourg.
‘Fenomenul nu este nou’, explică Yves Meny, politolog expert în populisme şi fost director al Şcolii Europene de la Florenţa. ‘Deja înainte de criză, o mare parte din populaţia europeană se opunea monedei comune, iar odată cu criza, a explodat, declanşată de o combinaţie de ideologie şi reflex naţionalist, care se coagulează identificând în simbolul cel mai uşor, euro, inamicul’, spune el. ‘Dintotdeauna – mai afirmă Meny -, mişcările populiste au fost ostile guvernelor şi adesea băncilor, dar nu monedelor. În Europa, ostilitatea faţă de euro a luat locul băncilor, iar ea este întărită de faptul că cei mai săraci plătesc factura crizei‘.
Anterior, cei care au spus ‘nu’ euro au făcut-o din raţiuni tehnice, cu caracter politico-monetar, ca britanicii, danezii şi suedezii, care nu au vrut să-şi piardă independenţa monetară. Apoi au fost cei care s-au simţit victime ale creşterii preţurilor generată de introducerea euro, nu pentru moneda în sine, ci pentru lipsa unui control. Acest sentiment a fost foarte bine exploatat de Frontul Naţional din Franţa şi Liga Nordului, care regretă, în plus, şansa de a devaloriza moneda, ameliorând competitivitatea întreprinderilor mici şi mijlocii.
În plus faţă de aceste mişcări de extremă-dreapta, a existat şi o opoziţie istorică de stânga, precum cea a comuniştilor greci şi portughezi, care se opun uniunii monetare, spre deosebire de colegii lor spanioli şi italieni, care, cu trecerea anilor au digerat euro.  Odată cu criza situaţia s-a complicat. ‘S-au născut noi forme de opoziţie’, spune Meny, ‘precum cea a economiştilor liberali germani, care au adoptat profeţia făcută cu un deceniu în urmă de colegii lor americani, potrivit căreia zona euro nu va supravieţui în faţa diferenţelor şi disparităţilor dintre economiile care o alcătuiesc. În optica lor euro a devenit simbolul transferului de resurse din Germania spre Club Med şi trebuie sa fie eliminat sau redus’. În acest context se inserează ‘fenomene de oportunism politic’, precizează Meny.
Există, de asemenea, o critică nouă de la stânga, potrivit căreia euro este identificat cu politicile realizate pentru a-l menţine în viaţă, adică cu austeritatea. Alexis Tsipras, liderul Syriza din Grecia, socialiştii lui Emile Roemer în Olanda, Jean-Luc Mélenchon şi ”Front de Gauche”, în Franţa, şi ”Indignados” în Spania nu agreează euro. ‘Scopul nostru nu este ieşirea din euro, noi dorim în schimb o refondare a zonei euro şi a UE cu privire la principiile democraţiei şi coeziunii sociale’, a afirmat Tsipras. Eric Dor, profesor la Universitatea din Lille, a publicat un ‘Manual pentru a ieşi din euro” – 13 pagini în care analizează problemele juridice şi economice ale operaţiunii. Concluziile sunt că este posibil, dar ‘ar fi nevoie de negocieri’, care în UE nu sunt niciodată rapide.
Noua drahmă, dar şi noua peseta sau liră, avertizează analişti de la UBS, Citigroup şi Rabobank, ar putea să se deprecieze cu 40-60% faţă de euro. O revenire la trecut ar putea aduce scurgere de capital, colapsul sistemului bancar, lipsă de lichiditate, închideri de întreprinderi şi datorită interconectării bancare, o contagiune rapidă în alte ţări. Fără a uita că odată rupt tabuul ieşirii din euro vor începe speculaţiile cu privire la următorul membru al clubului pus la zid. Practic,sfârşitul monedei euro şi al Europei.
sursa: ziuaveche.ro
Sursa: gandeste.org

Dezavantajul de a avea resurse!


Un prim zacamant substantial de gaze naturale a fost confirmat de companiile care au facut explorarea si care vor efectua si exploatarea - OMV si Exxon - in Marea Neagra intr-un perimetru apartinand juridic Romaniei.

La dimensiunile estimate, ar putea echivala cu consumul de gaze din Romania pe 4-5 ani. Spunem “echivala” - si nu acoperi - intrucat, avand in vedere statutul de colonie al Romaniei, nu este deloc sigur ca proprietarul de drept al acestor gaze, respectiv poporul roman, se va si bucura de utilizarea lor. Nu mai vorbim si la ce cost se va produce aceasta eventuala utilizare prin comparatie cu costul exploatarii!

Zacamantul este “valorizat” la circa 17 miliarde euro si Ziarul Financiar a calculat ca, la parametrii actuali, statul roman, ca reprezentant al proprietarului, s-ar alege cu maximum un miliard euro din exploatarea zacamantului. 1 din 17! Sa nu ne miram cumva!

La statutul actual al Romaniei de colonie de la periferia est-europeana a centrului decizional vest-european aceasta este rata! Cu atat cat exprima aceasta rata se alege Romania din exploatarea petrolului si gazelor sale de catre OMV potrivit asa-zisei privatizari a Petrom catre compania austriaca!
Cu atat de derizoriu cat exprima aceasta rata se alege Romania din exploatarea pe ansamblu a resurselor sale minerale de catre colonialistii straini si romani! Caci, vai!, dupa minunatul exemplu al colonialistilor straini, exista si cativa romani care se comporta in cel mai colonialist chip cu resursele tarii si cu nefericitul popor roman!
Si, iar vai!, aceasta rata derizorie va fi diminuata spre aneantizare ca urmare a aplicarii dictatului de la Bruxelles cu privire la asa-zisa liberalizare a pietei si preturilor in energie. Ce inseamna practic acest lucru pentru Romania? Preturile de livrare pe piata interna a gazelor exploatate intern vor trebui sa se alinieze la preturile externe, in prezent de aproape trei ori mai mari.
Concret, preturile externe sunt cele cu care centrul colonial vest-european, lipsit de gaze proprii, se aprovizioneaza din afara, indeosebi din Rusia. Si atunci ce inseamna liberalizarea pentru Romania?! Consumatorului roman i se interzice de fapt sa beneficieze de gazul mai ieftin exploatat intern, desi este gazul lasat de Dumnezeu romanilor, urmand a-l plati la pretul pretins de Moscova pentru gazele rusesti. Frumos, nu?!
Inutil de subliniat ca cineva anume castiga copios din faptul ca proprietarul resurselor (poporul roman) ajunge sa nu se mai aleaga aproape cu nimic din exploatarea resurselor sale! In Romania este vorba de nume precise: OMV, Gaz de France, E.ON, care vor incasa renta diferentiala intre exploatarea mai ieftina a resurselor romanesti si desfacerea lor la preturi internationale (rusesti)! Castiguri fara eforturi, fara munca si complet neconditionate de valorificarea unor oportunitati de piata sau a unor abilitati manageriale suplimentare!
Cu alte cuvinte, Romania, trecand de la o rata de 1 din 17 la una de 1 din 30 sau chiar 1 din 50, risca sa se aleaga din exploatarea resurselor sale minerale cu absolut nimic! Si atunci la ce bun sa mai exploateze resursele minerale?! Numai de dragul altora?! Ce proprietar si-ar pune la bataie resursele fara a se alege practic cu nimic?! Ci doar cu epuizarea resurselor, fara a trage macar un folos?! Ar trebui sa fie comunist de-a binelea! Dar parca ni se spune ca traim in capitalism! In epoca economiei de piata, a eficientei, competitivitatii si profitului! De fapt insa, traim in colonialism!
Cand au vazut ca guvernantii de la Bucuresti accepta fara cracnire impunerea venita de la Bruxelles cu privire la decavanta liberalizare a pietei si preturilor la gazele naturale, AOAR (Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania) a venit cu o cerere doar aparent stupefianta, reclamand pur si simplu sistarea exploatarii resurselor de gaze in Romania, in masura in care romanii, in calitate de consumatori, nu pot beneficia de pe urma resurselor lasate lor de catre Dumnezeu si nu altcuiva: mai bine le pastram in pamant, in favoarea generatiilor viitoare, care, poate tot cu ajutorul lui Dumnezeu, vor gasi modalitati mai intelepte de a se bucura de ele!
Talcul terifiant al situatiei in care a impins lucrurile colonialismul Uniunii Europene - faza evident superioara a colonialismului traditional - este ca a ajuns un net dezavantaj sa te fi blagoslovit Dumnezeu cu niscai resurse.
Nu numai ca esti imediat asaltat si sugrumat de vechii colonialisti cu indelungate stagii si experienta in domeniu, dar esti si amarnic discriminat fata de cei ce n-au resurse. Acestia din urma se bucura de o mult mai “mica” atentie, chiar de tratamente mai binevoitoare, mai scapa cu una cu alta, devin mai putin colonii, pe cand, daca ai resurse, cizmele colonialiste rasuna la tot pasul si lovesc asiduu la gioale si peste gura, iar hatarul suprem facut celor din colonie este sa li se permita din cand in cand sa-si pupe stapanii in fund.
Autor: Ilie Serbanescu
sursa: business24.ro
Sursa: gandeste.org

Se simte colapsul financiar?! Marile banci centrale investesc agresiv in aur, folosit tot mai mult ca moneda de rezerva


Marile banci centrale, din SUA si pana in Europa, investesc agresiv in aur, care devine in mod evident “noua moneda de rezerva” la nivel mondial, potrivit unui studiu realizat de portalul de informatii financiare 24/7 Wall Street, preluat de MarketWatch. Cresterea substantiala a pretului aurului vorbeste de la sine, investitiile in metalul pretios aducand in trimestul al treilea un randament de 11,1%. Pretul aurului a crescut in primele noua luni cu 16%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Portalul 24/7 Wall Street a analizat primii 10 mari detinatori de aur, care, in mod surprinzator, nu coincid cu cele mai mari 10 economii ale lumii.Astfel, doua tari relativ mici, Elvetia si Olanda, au rezerve importante de aur, ocupand pozitiile sase si noua in clasament, chiar daca PIB-urile lor se afla abia pe locurile 19, respectiv 17 in lume.

Potrivit Acordului pentru Aur al Bancilor Centrale incheiat de state europene mari, multe tari cu economii importante ar trebui sa vanda aur, dar nu o fac.

Marea Britanie, cu un PIB de 2.430 miliarde de dolari, este a saptea mare economie a lumii, dar in functie de detinerile de aur se afla abia pe locul 17, reprezentand numai 15,9% din totalul rezervelor sale externe.
O alta exceptie este reprezentata de Brazilia, care este pe locul sase in lume cu un PIB de 2.500 de miliarde de dolari, dar detine numai 33,6 tone de aur, respectiv 0,5% din rezervele sale externe. Brazilia se pozitioneaza astfel pe un surprinzator loc 52 la nivel mondial in randul detinatorilor de aur.
FMI este al treilea mare detinator de aur in lume, cu 2.814 tone, iar Banca Centrala Europeana se afla in urma Indiei, pe locul 11, cu 502 tone, reprezentand 32,3% din rezervele sale.
Achizitii recente de aur au fost facute de bancile centrale din Rusia, Turcia, Ucraina si Republica Kargaza.
Potrivit Consiliului Mondial al Aurului, acest metal nu mai este doar un scut fata de inflatie, dar si un element major de protectie in cursa mondiala de devalorizare a monedelor, chiar daca preturile de consum sunt relativ stabile.
Analizele consiliului au aratat ca o crestere de 1% a masei monetare, in decurs de sase luni, in Statele Unite, Europa, India si Turcia, tinde sa majoreze pretul aurului cu 0,9%, 0,5%, 0,7%, respectiv 0,05%.
Statele Unite, prima economie a lumii cu un PIB de 15.000 de miliarde de dolari, au cele mai mari rezerve de aur, 8.133 de tone, urmate la mare distanta de Germania, a patra mare economie, cu 3.395 tone de aur.
Italia, a opta economie mondiala, este al treilea mare detinator de aur, cu 2.451 tone, urmata de Franta, a cincea mare economie, cu 2.435 tone aur.
China ocupa abia pozitia a cincea in clasamentul detinatorilor de aur, cu 1.054 tone, chiar daca este a doua mare economie mondiala, cu un PIB de 7.300 miliarde de dolari.
Topul primilor 10 mari detinatori in aur este completat in ordine de Elvetia, Rusia, Japonia, Olanda si India. Romania se fala pe locul 35 in lume in ceea ce priveste rezervele de aur.
Sursa: Gandul
Sursa: gandeste.org