marți, 27 septembrie 2011

Unde se termină curcubeul

Deci, acum știm ce se află la sfârşitul unui curcubeu … şi nu este o oală de aur.
Un britanic, pasager într-o maşină care circula pe centura ocolitoare a Londrei, a făcut o poză incredibilă, scrie Daily Mail.
El a surprins un curcubeu care părea că se termină (sau începe) pe mijlocul şoselei, la câțiva metri în fața sa. În locul unde curcubeul a atins drumul, s-a format o „explozie” de lumină galbenă, foarte puternică, care părea că lovește asfaltul gri.
Apariţia curcubeului a fost o schimbare plăcută pentru şoferii de pe M25, obişnuiţi mai mult cu găurile din asfalt, radarele, ambuteiajele sau lucrările la carosabil, notează Daily Mail.
Potrivit mitului, la sfârșitul oricărui curcubeu există o oală de aur, ascunsă de spiriduși, probabil.
Curcubeu are un loc aparte în mitologiile multor culturi. În mitologia greco-romană a fost considerat a fi o cale făcută de către un mesager între Pământ şi Cer.Pentru chinezi, curcubeul a fost o despicătură în cer lipită mai apoi de către zeița Nüwa cu ajutorul unor pietre de cinci culori diferite.Pentru aborigenii australieni şarpele curcubeu este creatorul și, nu în ultimul rând, pentru creştini, curcubeul este promisiunea lui Dumnezeu de a nu distruge lumea cu inundații.
sursa: gandul.info
          Daily Mail

SOARELE NE AMENINTA? SAU SUNT NOI SEMNE

Furtunile solare amenință tot mai mult Pământul! În 2013, efectele vor fi devastatoare
În 2013, vor avea loc explozii solare devastatoare
Câmpul magnetic terestru a fost puternic afectat ieri, când o ejecţie cromosferică a lovit şi a comprimat magnetosfera planetei noastre. Activitatea magnetică a fost mult mai intensă, decât în mod normal, indicând un început de furtună severă, anunţă Institutul Geologic al României.
Este posibil ca în perioada următoare să se formeze aurore spectaculoase în jurul ambilor poli, existând posibilitatea extinderii acestora spre latitudini mai joase, în funcţie de evoluţia furtunii.
În 2012, o furtună solară puternică ar putea afecta grav infrastructura mondială
Astronomii mai spun că un lanţ de explozii solare de intensitate mare este aşteptat la sfâşitul anului 2012. În astfel de perioade, scutul magnetic al Pământului este afectat, iar nivelul radiaţiilor solare creşte. În timpul furtunii solare, temperatura Soarelui va depăşi 5.500 de grade Celsius.
Activitatea soarelui se desfasoară pe cicluri cu o durată medie de aproximativ 11 ani, determinând schimbările climatice pe Pământ. Se presupune că un ciclu solar este determinat de câmpul magnetic al Soarelui, care se inversează o dată la 11 ani. Un ciclu magnetic complet durează 22 de ani.
Soarele se află aproape de un final de ciclu de 11 ani, iar furtunile solare vor crește în frecventa și intensitate spre vârful activitatii, în 2012.
“Impactul unor evenimente climaterice severe, poate cauza nu doar distrugerea sistemelor tehnologice existente, ci poate duce la distrugeri pe termen scurt și lung pe plan socioeconomic”, menționează un raport al NASA, citat de newscientist.com.
Oficialii de la NASA au avertizat că Pâmântul va fi lovit în 2013 de explozii solare devastatoare din cauză că Soarele va ajunge la maximul puterii sale. Acest lucru va cauza dezastre de nivel energetic, în cel mai bun caz posibil, în întreaga lume. Astfel, sateliţii artificiali nu vor mai funcţiona, zborurile vor fi întrerupte, generatoarele de curent se vor supraîncălzi şi întreaga lume ar puta rămâne în beznă. În aceeaşi avertizare oficialii de la NASA au spus că o super furtună solară poate cauza consecinţe catastrofice pentru oameni dacă nu vor fi pregătiţi.
“Ştim că se apropie dar nu ştim cât de rău va fi. Căile de comunicaţii prin satelit vor cădea, traficul aerian va fi afectat, sistemul bancar de altfel, computerele noastre şi ele, tot ce este electronic va fi afectat. Multe zone vor rămâne fără curent electric”, a declarat directorul de la Divizia pentru Studiul Soarelui de la NASA, Dr. Richard Fisher.
Cum se produc aceste furtuni solare și cum ne afectează
Directorul Agenţiei Spaţiale Române (ROSA), Marius-Ioan Piso, a explicat pentru “adevarul.ro”, cum se produc aceste furtuni solare și cum ne afectează, în materialul următor:
Cea mai puternică erupție solară din istorie
Efectele furtunilor solare au avut un impact major în 1859. Atunci, furtuna a afectat reţelele telegrafice, care au picat, stâlpii au luat foc, iar oamenii puteau citi la lumina aurorei boreale. Furtuna este cunoscută sub numele de „Carrington Event”, după numele astronomului Richard Carrington care a urmărit fenomenul.

INDONEZIA:Vulcanul Tambora cu diametrul craterului de 11 km se trezeşte la viaţă

Vulcanul Tambora se trezeste la viata - urmeaza veri cu zapada si foamete globala?Eruptia din 1815 a vulcanului Tambora din Indonezia a ucis in jur de 85.000 de oameni, dar se presupune ca numarul total al celor care au avut de suferit din cauza acestei activitati vulcanice a depasit un milion de persoane.
Majoritatea vulcanologilor sunt de parere ca nici Krakatau, despre care se crede ca ar fi cel mai periculos vulcan de pe Terra, nu se poate compara cu Tambora, a carui eruptie a provocat un zgomot ce s-a propagat pe o distanta de 2.500 de kilometri, iar lava a fost aruncata pe o raza de 1.300 de kilometri, noteaza Actualno.


 In ultimii ani, o mare parte dintre ei au fost evacuati, fie din dorinta personala, fie din cauze legate de mediu. Iar in aprilie 2011, Tambora s-a trezit la viata si ameninta din nou omenirea cu o noua eruptie, despre care se crede ca ar putea fi chiar mai mare decat cea din 1815.
Viata pe insula Sumbawa si-a reluat cursul de-abia in 1930, dupa aproape 100 de ani de la acea eruptie devastatoare. Astazi, pe aceasta insula traiesc in jur 1,33 milioane de oameni.
Geologul Jules de Boer, de la Universitatea din Connecticut, sustine ca este imposibil de calculat forta cu care va erupe vulcanul. El este insa convins ca, daca eruptia va avea loc anul acesta sau in urmatorii ani, numarul victimelor va fi mult mai mic decat in 1815, deoarece o eruptie precum cea de atunci are loc o data la 200 de ani.
Pe de alta parte, Tambora a erupt in ultimii 200 de ani de trei ori, in 1819, 1880 si 1967, astfel ca putem vorbi de o posibila eruptie de nivelul doi, putin periculoasa.
Intre timp, fermierii de pe insula indoneziana au intrat in panica si sunt convinsi ca dragonul din interior se va trezi si le va distruge avutul.
Cum a schimbat Tambora lumea in cateva minute
Eruptia a lasat in urma un crater cu diametrul de 11 kilometri, toata vegetatia din jur fiind distrusa. Insula Sumbawa, pe care se gaseste Muntele Tambora, a fost maturata de un tsunami devastator, care a urmat eruptiei.
Consecintele eruptiei vulcanului Tambora nu s-au resimtit doar in Indonezia, ci in intreaga lume, conform specialistilor. Drept dovada, ei aduc argumentul ca anul 1816 a ramas in istoria umanitati ca “anul fara vara”, sau ca “anul saraciei”.
Se crede ca, drept rezultat al eruptiei vulcanului Tambora, temperaturile medii multianuale au scazut cu un grad, la nivel global. La prima vedere, nu suna infricosator, dar consecintele acestei schimbari climatice au fost catastrofale.
A nins frecevent in Europa si SUA, nu numai toata primavara, dar in unele locuri si vara. Au avut astfel de suferit culturile agricole, pomicultura si legumicultura, ceea ce a condus la o criza alimentara fara precedent si foamete in intreaga lume.
In New York, de exemplu, temperatura a atins, intr-o zi, incredibila cota de -32 de grade. In Germania, pretul alimentelor a cunoscut cresteri semnificative, iar in China, din cauza temperaturilor scazute, s-au inregistrat inundatii catastrofale.
Citiţi vă rog şi:
Cei mai activi vulcani ai lumii, vazuti din spatiu (Galerie foto)
…vulcanii, care isi arunca la sute de metri in sus cenusa si fumul, ofera o imagine cuprinzatoare si completa, o perspectiva unica a puterii grandioase si frumusetii salbatice si distructive a naturii.
from ZIARE.COM – Sep 7, 2011 6:33 PM
IMAGINI SPECTACULOASE: Cum se văd erupţiile vulcanice din spaţiu.
…eruptiile vulcanice. Norii de fum, cenusa si lava care tasnesc cu putere in momentul eruptiei au fost surprinsi cu ajutorul unui satelit, potrivit Daily Mail. 90 la suta dintre cei 19.000 de vulcani de pe Pamant sunt situati in celebrul Cerc de Foc, o centura vulcanica in forma de potcoava localizata in bazinul Oceanului Pacific care se intinde…
from Romania libera: Editia online – Sep 6, 2011 6:59 PM
Cei mai activi 5 vulcani din lume (Galerie foto)
…Unii vulcani sunt in stare latenta, dar ar putea erupe oricand, iar altii au activitate aproape constanta de ani de zile, ambele tipuri starnind insa ingrijorare, in mod egal.
from ZIARE.COM – Aug 22, 2011 2:51 PM
Imagini spectaculoase cu eruptia vulcanului Kilauea, Hawaii (Video)
…mai activi vulcani din lume, Kilauea este situat in sud-estul insulei Hawaii. Eruptia recenta, de la inceputul acestei luni, a creat un adevarat spectacol de sunet si culoare, in zona craterului Pu’u O’o si a lacului de lava care s-a format.
from ZIARE.COM – Aug 19, 2011 5:32 PM
Cei mai periculosi 6 vulcani de pe Terra
…Vulcanii activi sunt potentiale pericole pentru locuitorii Pamantului. Printre cei mai periculosi vulcani din lume, ce ar putea avea eruptii majore si care ar produce distrugeri catastrofale, sunt: Katla din Islanda, Vezuviul din Italia, Cumbre Vieja din Insulele Canare sau Popocatepetl din Mexic.
from ZIARE.COM – Jul 15, 2011 8:27 PM
Lanţ de vulcani uriaşi, descoperit în adâncurile Oceanului Atlantic
…de vulcani uriaşi, care se înaltă la aproape 3 kilometri au fost descoperiţi în Antarctica lângă sudul insulelor Sandwich din Oceanul Atlantic. Citește mai departe…
from Realitatea TV – Jul 14, 2011 4:11 PM
Uriaşi vulcani subavatici, descoperiţi în apropiere de Antarctica
…de 12 vulcani, dintre care o parte activi, a fost descoperit sub apele reci ale oceanului în (…)
from ZIAR.COM : ziare romanesti, ziare si stiri de ultima ora – Jul 13, 2011 1:30 PM
Forta din adancurile Oceanului Atlantic care poate topi Antarctica
…lanturi de vulcani activi au fost descoperite in jurul Insulelor South Sandwich, in adancul Oceanului Atlantic.
from ZIARE.COM – Jul 12, 2011 7:50 PM
Vizite oficiale perturbate de vulcani
…Doi vulcani aflaţi la peste 10.000 de kilometri distanţă au perturbat concomitent (…)
from ZIAR.COM : ziare romanesti, ziare si stiri de ultima ora – Jun 14, 2011 10:07 PM
Top 10 vulcani care ar ucide milioane de oameni şi ar arunca în aer economia globală.
…recenta eruptie vulcanica din Islanda a starnit din nou ingrijorare in privinta unei eruptii de proportii. Willis Research Network, citat de businessinsider.com, a alcatuit o lista de vulcani din Europa si din Caraibe ale caror eruptii ar putea avea efecte devastatoare. Muntele Pelée este un vulcan activ din nordul insulei Martinica, in Caraibe,…
from Romania libera: Editia online – May 23, 2011 6:04 PM
Un fotograf sfideaza moartea, pozand vulcani in plina actiune (Galerie foto)
Ideea de a sfida moartea si a te feri in ultimul moment de lava incandescenta, ce atinge temperaturi de 1.000 grade Celsius, e departe de a face parte din tabloul zilei perfecte pentru cei mai multi dintre noi. Insa un fotograf nu face decat sa caute aceste momente si sa profite la maximum de ele, imortalizandu-le.
from ZIARE.COM – May 19, 2011 4:39 AM
Imagini uimitoare: Vulcani văzuţi de aproape în timpul erupţiei – GALERIE FOTO
…vulcani în timp ce erup, iar imaginile surprinse de acesta în jurul craterelor ce ajung la 1.000 de grade Celsius sunt uimitoare.
from Stiri online de ultima ora – May 18, 2011 12:49 PM
Ometepe, insula celor doi vulcani din Lacul Nicaragua
…i vulcani – mi-a redus ritmul la un ralanti bine dispus.
from Evenimentul Zilei – May 17, 2011 12:02 AM
Italia este ameninţată de vulcani
Etna a erupt din nou, obligând autorităţile să închidă pentru o zi aeroportul din (…)
from ZIAR.COM : ziare romanesti, ziare si stiri de ultima ora – May 15, 2011 9:26 PM
O bomba cu ceas ticaie in Europa, langa Vezuviu
…mai periculosi vulcani din lume, insa oamenii de stiinta nu stiu cand va erupe, dar viitoarea eruptie ar putea fi devastatoare.
from ZIARE.COM – May 12, 2011 12:08 AM
Auckland, oraşul cu 50 de vulcani
…50 de vulcani, unii dintre ei inca activi. Ultimul a erupt acum 600 de ani si zona din jurul orasului este plina de urmele lavei scurse. …
from Jurnalul National – Apr 20, 2011 6:18 PM
Legende maori despre cutremure si vulcani
Kia ora! Este prima zi in Auckland, am pornit pe strazile celui mai mare oras din Noua Zeelanda pentru a descoperi viata de pe insula aflata pe partea opusa a globului. Metaforic vorbind, daca am trasa o axa din Noua Zeelanda prin centrul pamantului, aceasta ar iesi pe partea cealalta in Spania, deci nu foarte departe de noi. Noua Zeelanda este o t…
from Jurnalul National – Apr 19, 2011 3:23 PM
Dupa cutremurul din Japonia trei vulcani au erupt simultan
…de eruptiile vulcanice este adevarata consta si in faptul ca trei vulcani
from AGENTIA DE INVESTIGATII MEDIA-dezvaluiri, anchete, reportaje … – Mar 12, 2011 7:43 PM
Asia: După cutremurul din Japonia, un vulcan a erupt în Indonezia VIDEO
…mai activi vulcani din Indonezia, Karangetang, a erupt vineri, aruncând lavă şi gaze mistuitoare, anunţă agenţia Sofia News. Citește mai departe…
from Realitatea TV – Mar 12, 2011 10:20 AM
Eruptie vulcanica spectaculoasa in Hawai (Video)
…mai activi vulcani din lume, Kilauea a fost monitorizat de catre oamenii de stiinta, dupa ce duminica si-a reinceput activitatea. Vulcanul din Insula Hawai a aruncat lava la 2 metri inaltime.
from ZIARE.COM – Mar 7, 2011 11:53 PM
VIDEO: Eruptia vulcanului Shinmoedake din Japonia a spart ferestrele locuintelor pe o rază de opt kilometri
…20 de vulcani, iar o erupţie minoră s-a înregistrat deja în 2008. Cititi va rog si: Erupţia unui vulcan japonez ameninţă Asia cu anulări de curse aeriene precum cele provocate de vulcanul islandez Eyjafjallajökull FOTO: Erupţia vulcanului Eyjafjallajokull (Islanda) aruncă în haos traficul aerian din nordul Europei
from Saccsiv’s Weblog – Feb 4, 2011 6:19 PM
Vulcanul Kirishima din Japonia erupe
…mai activi vulcani din Japonia, Kirishima. Vulcanul aruncă în aer cenuşă şi roci Citeste mai mult…
from Stiri Financiarul, Ziarul Financiarul 27.08.2010 – Jan 27, 2011 4:36 PM
Supervulcanul care ameninţă Europa. Campi Flegrei ar putea rade viaţa de pe întreg continentul
…i vulcani din lume: gigantul Campi Flegrei. Campi Flegrei este un supervulcan. Deşi nu există un vârf vizibil, în spatele peisajului liniştit doarme un vulcan extraordinar de puternic. O nouă erupţie are mari şanse să dea naştere unui nou con asemănător Vezuviului, în cel mai rău caz Campi Flegrei ar putea şterge o mare parte din formele de viaţ…
from | NapocaNews – Jan 3, 2011 9:22 PM
SEMNE CEREŞTI:Vulcanii din Europa stau sa erupă şi să PROVOACE CATASTROFE ISTORICE de NEIMAGINAT pentru OMENIRE
…Vulcanii din Europa stau sa erupaActivitatea vulcanica de pe intreaga planeta ridica numeroase semne de intrebare. Din 2007 pare ca toti acesti vulcani, unii considerati ca fiind demult stinsi, s-au trezit. O parte au inceput sa “fumege” amenintator, altii au erupt, iar varful pare sa se fi inregistrat in 2010. Expertii spun ca este numai incepu…
from ORTODOXIA – Jan 3, 2011 3:36 PM
Vulcanii din Europa stau sa erupa
…Activitatea vulcanica de pe intreaga planeta ridica numeroase semne de intrebare. Din 2007 pare ca toti acesti vulcani, unii considerati ca fiind demult stinsi, s-au trezit. O parte au inceput sa “fumege” amenintator, altii au erupt, iar varful pare sa se fi inregistrat in 2010. Expertii spun ca este numai inceputul si ca o suma de conjuncturi p…
from AGENTIA DE INVESTIGATII MEDIA-dezvaluiri, anchete, reportaje … – Jan 3, 2011 9:48 AM
Indonezia, sub apă şi foc. Un tsunami şi patru vulcani care erup simultan
O nouă erupţie a vulcanului Merapi pune în stare de alertă autorităţile din Indonezia. Astăzi, vulcanul a început să erupă din nou. Un alt vulcan, Anak Krakatau, s-a “trezit” şi a determinat autorităţile să ridice gradul de…
from Evenimentul Zilei – Oct 31, 2010 10:49 PM
Doi vulcani au erupt în acelaşi timp, în peninsula Kamciatka
…Cei doi vulcani vecini au erupt aproape în acelaşi timp, în peninsula Kamciatka din Orientul Îndepărtat al Rusiei. Norul de cenuşă ar putea ameninţa traficul aerian dintre Asia şi statul american Alaska. În
from Jurnalul.ro – Oct 29, 2010 10:05 AM

Cea mai amuzanta tara din lume!

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Moldova e cea mai tare! Nu numai ca are femeile cele mai frumoase din Romania (eu, fiind bucuresteanca, reprezint exceptia ce confirma regula :) ), dar si pentru ca are cea mai reactionara populatie. Bravo lor! Vineri pensionarii galateni vor picheta prefectura si sediile principalelor partide politice. Si de la putere, si de la opozitie, ca doar impreuna ne-au bagat in aceasta situatie de culoare maronie si cu miros urat. Bietii nostri parinti cer indexarea pensiilor celor cu conditii speciale de munca, indexarea anuala a tuturor pensiilor cu 100% din rata inflatiei si 50% din salariul mediu brut, eliminarea coplatii si programarilor in sistemul medical, eliminarea dublei impozitari si contributiei pentru sanatate din pensiile mai mici de 2.000 de lei, dar si locuri de munca pentru aia care nu se misca. Cum ar veni… tineretul. Adultii care sunt in activitate. Batraneii au amenintat ca daca nu li se rezolva cererile vor picheta, in fiecare ultima vineri a lunii, prefectura. Chiar cred ca o sa-i impresioneze pe aia de la guvernare: ce le-ar putea face niste pensionari? Poate doar sa-i faca sa rada cu lacrimi cand o sa-i auda pe batranei scandand peltic si sasait (de la lipsa protezei dentare li se trage, ca nu si-o permit) : Josss asssstia care ne omoalaaa!
Sindicatele si patronatele au trecut pe ceva ierburi halucinogene. Altfel nu-mi explic lipsa lor de adecvare la realitate: vor propune guvernului sa preia ei controlul ANOFM. Adica administrarea fondului de somaj. La anul avem alegeri, habar n-avem cine si cat ajutor de somaj primeste, deci e clar ca atat sindicatele, cat si patronatele, trebuie sa-si puna pofta in cui. Cine i-a pus sa se imprieteneasca? Sa mai zica cineva ca actuala putere a invrajbit toate categoriile sociale si economice. Sau ca procesul decizional la nivel de executiv e incet. Raspunsul va fi clar, rapid, si definitiv: NU!
Reforma medicala continua. Pentru ca inca n-a plecat tot personalul medical peste hotare (din motiv ca nu mai primesc aia romani, ca altfel nu stiu de ce) si nici toate spitalele, denumite generic “gauri negre”, nu s-au inchis… puterea a anuntat ca vrea sa reformeze in continuare. Sa reformeze vreo 4.000 de paturi de spital si sa realoce banii catre medicina de familie, in special cea rurala. Dar, cum zonele rurale din Romania nu au strazi, sau orasele autostrazi inconjuratoare, rezulta ca mai intai vor fi reformate paturile. Si apoi, la partea cu realocarea, o sa se rataceasca fondurile prin padurile adiacente. Oricum, daca pensionarii se simt in putere sa protesteze inseamna ca n-au nevoie de spitale. Deci, reformati, reformati, reformati. Am uitat sa va spun: vreau sa trimit Academiei Romane o propunere de a modifica explicatia din DEX a verbului “a reforma”. De acum incolo “a reforma” inseamna “a taia, a duce spre extinctie”.
Membrii miscarii “Occupy Wall Street” continua sa adune noi adepti. Si, dupa cum isi exprima ingrijorarea autorul articolului, Primavara Araba are sanse sa devina Toamna Americana. Eu una nu mi-as face griji. E suficient sa ne taie internetul tututor, si se duce tot protestul de rapa. Iar daca in straianatate asta ar fi o incalcare a drepturilor omului si ar iesi un urias scandal… in Romania ar fi legal. De ce? Pentru ca noua ne-ar taia internetul ca n-am mai avut bani sa-l platim.
Ce sa va mai zic?
Poate doar faptul ca in Parlamentul Romaniei sefa Camerei Deputatilor i-a interzis Ministrului Apararii sa se mai duca la toaleta. Eventual sa faca pe el sau sa se inarmeze cu scutece…
Iar in America s-au inventat felicitarile pentru someri cu texte ca” “Nu te gandi ca ti-ai pierdut slujba. Imagineaza-ti ca faci o pauza intre 2 prosti de patroni.”. Ma gandesc sa demarez o afacere similara in Romania: “Nu te gandi ca ai votat ca prostu’. E doar o pauza intre 2 p…oliticieni.”.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Am scăpat de Cometa Elenin? In nici un caz!

Cometa Elenin. Comet c 2010 x1 Elenin . Punct si de la capat. Spectacolul, devine tot mai interesant. Suntem in grafic!

2011 devine, fără discuţie, anul fenomenelor astronomice foarte importante.
Cometa Elenin (Comet c 2010 x1), descoperită de tanarul astronom rus Leonid Elenin, se va apropia ameninţător de Pămînt în această toamnă. La momentul descoperirii ei, cometa se afla la o distanţă de 647 milioane kilometri faţă de Terra,
însă în patru luni, s-a apropiat la
247 milioane kilometri.


Pericol pentru omenire?
În 16 octombrie, conform calculelor astronomilor, cometa se va afla la o distanţă de 35 milioane kilometri faţă de planeta noastră, iar acest lucru se spune că va avea efecte distrugătoare asupra omenirii. Apropierea cometei ar putea duce la inversarea polilor, la tsunami distrugătoare, la mişcări violente ale plăcilor tectonice, ce vor da naştere la catastrofe naturale fără precedent.


Astronomul rus Leonid Elenin a observat, în decembrie, această cometă ce aparţine familiei Jupiter, care se îndreaptă către Pămînt. Imediat au început să se întreprindă cercetări care, iniţial, arătau că acest corp ceresc va trece pe lîngă noi la o distanţă considerată a fi destul de mare. Însă, cîteva luni mai tîrziu, cometa şi-a schimbat traiectoria, iar acum rezultă că se apropie de Pămînt. Calculele arată că pe 16 octombrie ea va fi cel mai aproape de noi. Specialiştii de la NASA, dar şi unii dintre cercetătorii de la Academia de Ştiinte din Moscova infirmă aceste teorii
şi spun că totul va fi doar spectacol.


În schimb, cei care sînt preocupaţi de sfîrşitul lumii spun că apropierea acestei comete este încă un motiv pentru care omenirea ar trebui să se teamă. Mai mult, cei care au studiat cu atenţie această problematică spun că Elenin ar putea fi responsabilă şi de
o nouă eră glaciară, ce ar distruge practic omenirea.

La sfarsitul lui iunie 2011, celebra cometa Elenin, despre care au curs valuri de speculatii pe net daca va lovi sau nu pamantul, aducand apocalipsa, sau daca nu cumva e chiar misterioasa planeta Nibiru, se va intersecta cu orbita planetei Marte. Mai trebuie spus ca din aprilie si pana in junie, conform observatiilor astonomilor, cometa nu s-a apropiat mai mult de Terra, asa cum s-a speculat, ci a avut o traiectorie paralela cu planeta noastra.

In schimb, chiar la inceputul lui iulie, dupa ce a intersectat orbita lui Marte, cometa va avea o orbita foarte accentuata catre Pamant, ca si cum ar urma sa se izbeasca cu planeta noastra. Trebuie spus, insa, ca nu e vorba, deocamdata, de vreo ciocnire, din calculele matematice, cometa va trece la 35 de milioane de km de Terra. Este o distanta considerata sigura, trece doar cu putin mai aproape de noi decat, de pilda, planeta Venus.
Dar asta o va face si observabila cu ochiul liber.
In fotografia de mai sus se vede o imagine luata cometei in 21 iunie 2011, de catre observatoarele astronomice. Ea se afla foarte aproape, in trena Soarelui, iar in curand va da impresia ca va disparea, ascunsa de razele puternice ale astrului din centrul sistemului nostru planetar.
C/2010 X1 (Elenin) nu va iesi din conjunctia solara decat august-septembrie in acest an, cand va deveni vizibila cu ochiul liber sau cu mici instrumente astronomice. Apoi, la 11 octombrie 2011 se va afla la distanta cea mai apropiata de Terra, cand va putea fi observata in toata splendoarea pe cerul noptii.
Leonid Elenin
traducere dupa SpaceObs


Event” (Evenimentul) este un show SF de televiziune, de la NBC, despre un presedinte al SUA negru care se confrunta cu o problema de securitate nationala despre care nu stie daca sa o spuna sau nu opiniei publice. practic el ar trebui sa anunte existenta vietii extraterestre.

Cometa Elenin este un corp ceresc ce orbiteaza spre interiorul sistemului solar dinstre Norul lui Oort si care se apropie de Terra, avand maximum de apropiere in noiembrie 2011, fiind “vinovata” de producerea de cutremure terestre si de eruptii vulcanice. Care ar fi legatura dintre Cometa Elenin si showul TV “The Event”? Exista un puternic paradox in jurul Cometei. Ei bine, acest paradox va fi dezvaluit in ultimul sezon al serialului “The Event”. Exista elemente, spune presa americana, ca serialul sa fi fost de la bun inceput un vehicol prin care opinia publica sa fie pregatita pentru un incident major.


Chiar daca aceasta Cometa Elenin a fost descoperita in decemrie 2010 de catre un astronom rus amator, Leonid Elenin, trecerea acesteia prin sistemul solar poate fi anticipata deja printr-un soft extraordinar al NASA, pus si la dispozitia publicului – JPL. Ei bine, ceva senzational a fost descoperit de catre un cercetator bosniac care a urmarit comportamentul cometei, “deruland inapoi pana in 2006″ comportamentul acesteia.
Dr Mensur Omerbashich a descoperit ca Elenin a fost aliniata cu Pamantul dar si cu alte planete atunci cand cutremure importante au avut loc pe Terra. Asta sugereaza ca Elenin este un corp ceresc foarte mare daca are o influenta atat de mare asupra scoartei terestre. O masa enorma si un camp gravitational urias, dupa cum sugereaza
Dr Omerbashich.


Din acest punct de vedere, masa si marimea cometei Elenin ar putea fi la fel de mare ca o stea de tip “brown dwarf” despre care unele teorii ale conspiratiei sustin ca se apropie de pamant. In 1983, Washington Post si New York Times au publicat mai multe articole despre misterioasa Planeta X. Una foarte mare care s-ar afla la marginea sistemului nostru solar. Apoi, aceleasi publicatii au scris ca Planeta X ar putea fi o stea de tip “brown dwarf”. Dupa anumiti cercetatori ai diferitelor religii, Planeta X nu ar fi altceva decat misterioasa Planeta Nibiru din textele sumeriene, ale civilizatiei annunaki, cea despre care a facut cercetari Zecharia Sitchin.


In 1976, Sitchin a scris lucrarea “A 12-a Planeta” (el a inclus si Soarele si Luna printre planete) care conform textelor cuneiforme sumeriene este numita Nibiru, planeta mama a extraterestrilor numiti annunaki. Nibiru are o perioada de 3.600 de ani de rotatie in jurul Soarelui. Dupa Sitchin, la fiecare trecere, Nibiru produce dezastre majore. de pilda, potopul a fost produs de Nibiru, disparitia dinozaurilor etc. In decembrie 2012, Nibiru va trece mai aproape de Terra ca niciodata, ceea ce ar urma sa schimbe miscarea de rotatie a Pamantului, inversarea polilor, tot soiul de evenimente apocaliptice. De aceea, legatura ca Elenin produce deja cutremure majore inseamna pentru unii cercetatori dovada ca Elenin e Nibiru. De aceea, acestia spun ca numele dat de ELENIN este de fapt numele de cod de la “Extinction Level Event Nibiru is Near”.

Problema principala, insa, e ca JPL Tracker de la NASA arata ca Elenin e un obiect de masa mica, chiar minuscula comparativ cu ce s-a vorbit pana acum. Elenin ar trebui sa se roteasca in jurul Soarelui in mai putin de trei luni intre septembrie si noiembrie 2011, dupa cum arata JPL, ceea ce ar fi imposibil daca ar fi o stea de tip “brown dwarf”. Donald Yeomans, de la JPL, afirma ca date softului nu se pot pune in discutie si ca lumea nu trebuie sa se ingrijoreze de Cometa Elenin. Deci, iata paradoxul despre care e vorba. despre datele pe care le inregistreaza JPL si despre ceea ce spune Dr Omerbashich referitor la activitatea seismica si gravitationala si pe care toti o putem observa in ultima vreme de cand s-a marit rata cutremurelor, a eruptiilor vulcanice etc.


Si acum revenim la ultimul episod al sezonului din “The Event” care, culmea, se desfasoara pe fondul unor cutremure in toata lumea. In episodul final, o exoplaneta apare in sistemul solar, ca o inregistrarea a anomaliilor de langa orbita terestra. Ea este de dimensiuni ceva mai mari decat Luna noastra, iar partea cea mai ciudata a episodului din serial este ca ea este “casa” extraterestrilor, iar pe masura ce devine vizibila cutremurele se intensifica. Va e cunoscut scenariul? E cumva Nibiru si annunaki?


Se pune, deci intrebarea, este cometa Elenin de vina pentru intensificarea cutremurelor, ori e ceva mult mai mare, asa cum s-a vorbit depre planeta Tysche, atat de mare si ata de misterioasa, despre care s-a spus inclusiv ca a intrat in sistemul nostru solar, aflandu-se la marginea lui, dintr-o alta dimensiune a universului? Este bizar, din acest punct de vedere cum ar dori sa pregateasca americanii populatia prin serialul “The Event”. La fel cum, de curand, personalul NASA a inceput sa fie pregatit pentru o catastrofa terestra de mari proportii. Interesant e ca nu numai filmul “The Event” e despre Nibiru, dar in septembrie, cam cand o sa devina vizibila si Cometa Elenin, apare un alt film despre misterioasa planeta, film intitulat “Melancholia”. Cine si de ce vrea sa ne pregateasca pentru o asemenea catastrofa?


Este de-a dreptul senzational cum anumite “forte” planetare incearca sa pregateasca omenirea pentru un soi de “sfarsit al lumii”, legat de planete necunoscute, de comete, de impacturi cu Tera, de existenta extraterestrilor, cu toate ca atunci cand apar in presa acestea sunt tratate drept teorii ale conspiratiei. Asa se face ca se foloseste din plin mesajul subliminal, al unui inconstient colectiv.

In ultimii ani s-au facut cele mai multe filme din istorie despre Apocalipsa. Care au fost tratata pe toate fetele, dar un tipar tot a reiesit. In acest Tipar (prezent si inserialul de succes Fringe), apar extraterestri care vor sa invadeze planeta noastra, care vin dintr-un alt univers paralel, al multiversului nostru, apoi, un asteroid sau o cometa se prabuseste pe Tera, incalzirea globala face ravagii si deregleaza clima planetei etc.

In acest an, de pilda, printre teoriile conspiratiei a aparut si cometa elenin care se apropie neasteptat de tera, apoi, aparitia brusca a planetei Tysche, mare cat Jupiter si Saturn la un loc, de parca ar fi sosit brusc dintr-un alt univers, apoi teoriile legate de Nibiru sau de Planeta X, care in 21 decembrie 2012 trece foarte aproape de Tera, va schimba polii, va inversa sensul de rotatie etc. Iar pe aceasta misterioasa planeta se afla annunaki, celebri extraterestri pomeniti de sumerieni care au creat rasa pamanteana.

 NASA zice ca nu exista Nibiru, totusi a recunoscut existenta Tysche, a vorbit si despre o posibila Planeta X, dar face in continuare tot posibilul sa ascunda omenirii ceva. Doua informatii din aceste zile, insa, ne arata ca se lucreaza puternic la subconstientul populatiei planetei.
Google pare implicat in acest proces. Dupa ce pe Google Sky a fost ascuns pozitia lui Nibiru, apoi a cometei Elenin, apoi locatia unde se presupunea ca va aparea o “pitica rosie” (stiindu-se ca Nibiru apare pe cer de culoare rosu intens), acum transmite un mesaj subliminal odata cu aniversarea primului zbor uman din cosmos facut de Yuri Gagarin.
Google si-a schimbat logoul, cum face de obicei, dar stupoare, in centru a aparut fix “o planeta rosie” care e legata cu un soi de “coada de cometa” galbena si care se parabuseste, sau trece foarte aproape de Pamant, care se reflecta din geamul castii lui Gagarin. Foarte interesant, mai ales cu antecedentele Google in domeniul Nibiru.


Al doilea indiciu este lansarea cu mare tam tam a filmului Melancholia, in mai acest an, al lui Lars Von Trier. In rolul principal a fost aleasa Kirten Dunst, iar filmul incepe cu imaginea ei goala sub stele,
care va face furori si va buluci publicul in salile de cinema.

Ce e senzational, insa: “Cum arata Armageddon-ul lui Lars Von Trier? Omenirea se afla in pericol: o planeta sta asunsa dupa soare si este programata sa distruga pamantul. In spatele soarelui este ultimul loc unde ar cauta astronomii!” Adica exact ce se zice acum despre Planeta Nibiru, care apare in emisfera sudica, sub soare, ceea ce ascunde NASA, conform teoreticienilor conspiratiei.

Voi incerca sa tin pasul cu avalansa de informatii!
 Spectacolul, devine tot mai interesant. Suntem in grafic!
Se pare ca realitatea, va bate filmul!
Tineti aproape!
__________________
______________________________________________

Sursa: Enigme si Conspiratii

Suntem in pragul unui nou razboi rasial

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
A inceput razboiul in Bulgaria. Un tanar ce-si plimba cainele a fost calcat cu masina de un microbuz plin de romi untr-un satuc bulgaresc. Familia sa sustine ca ar fi fost calcat intentionat, in timp ce soferul vinovat nu sustine nimic, el fiind mai ocupat sa fuga de la locul faptei. Totusi politia bulgara si-a facut treaba si l-a prins in mai putin de 24 de ore de la accident. Accidentul insa a declansat un val de proteste in toata Bulgaria: de la manifestatiile locale pana la cele organizate in Sofia, Plovdiv, Burgas si Varna. In urma incidentelor din sat 4 case ale liderului romilor din intreaga Bulgarie (autointitulat ca atare) au fost incendiate, suporterii unei echipe de fotbal s-au bagat si ei (normal, unde e violenta trebuie sa fie si suporteri!) iar un lider politic nationalist s-a agatat de problema si pune gaz pe foc.
S-a lasat cu arestari, cu raniti si mai ales cu multa nemultumire fata de ceea ce face comunitatea roma cand nu-si vede de treaba. Presa, acoperind foarte bine evenimentele, a luat legatura cu alti lideri romi din Bulgaria si au spus cu totii ca de 50 de ani incoace nu s-a mai intamplat asa ceva. Si ca totul, si violenta, si nemultumirile bulgarilor neetnici sunt rezultatul direct al oplosirii bulibasei supranumite Tarul Kiro. Care individ ar fi … caldarar din Romania. Nu stiu daca este adevarat ca Romania exporta infractori. Ca noi suntem responsabili de toate relele pamantului. Dar este cert ca Romania este cotata drept un pol a infractionalitatii, indiferent de etnia faptuitorilor. Si cum Bulgaria, dupa noi, are cei mai multi romi din Europa, de ce ne-ar face pe noi vinovati? Pentru ca exista o conspiratie mondiala impotriva noastra? Sa fim seriosi, planeta are acum probleme mult mai grave… Poate, cine stie, individul chiar a venit din Romania, de pe la granita de undeva…
Trebuie sa recunoastem ca, oricat de violenti si capabili sa se razboiasca ar fi romii, cei impotriva lor si apucaturilor unora dintre ei sunt mai multi: bulgari, romani, englezi, francezi, nordici, italieni, spanioli, etc. Cam peste tot pe unde s-au dus unii cetateni romi si au infiintat cate o mafie: a cersitului, a traficului, a orice.
Daca liderii romilor din intreaga lume au putina minte ar trebui sa ia in serios lucrurile si sa inceapa sa-si stapaneasca si sa-si educe comunitatea. Altfel nu se stie la ce nenorociri se va ajunge. Lumea e in pragul unui nou episod rasial.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Reîncarnarea este un subiect care pare să ţină exclusiv de latura spirituală (sau filosofică) a lucrurilor și, cu toate că există destule dovezi palpabile în sprijinul ideii că ea reprezintă un fenomen real şi poate chiar verificabil, se pare că cei mai mulţi oameni fie o resping din principiu, fie nu o cunosc suficient.
Regresia hipnotică
Discutabilă în ochii multora, regresia hipnotică este, poate, cea mai populară dovadă a reîncarnării. După cum se poate intui şi din numele său, în cadrul acestei tehnici controversate, subiecţii sunt hipnotizaţi şi conduşi în trecut, prin viaţa lor prezentă, în copilărie, şi tot îanpoi spre vremea de dinainte să se nască. Odată “ajunşi” acolo, sunt rugaţi să descrie ce experimentează. În această stare de transă hipnotică subiecţii reuşesc de multe ori să relateze cu mare exactitate detalii personale din ceea ce se presupune ca au fost vieţile lor trecute, detalii cum ar fi amplasarea geografică, ocupaţia, nume ale rudelor şi alte amănunte pertinente corecte istoric şi cultural. Deşi în multe dintre aceste cazuri subiecţii furnizează informaţii multiple şi consistente pe care, aparent, nu ar trebui să le cunoască, nicio astfel de situaţie nu a fost acceptată ca o dovadă incontestabilă a reîncarnării, deoarece mereu se strecoară unele erori printre relatările corecte, erori de natură să arunce o umbră de îndoială asupra întregii chestiuni. Mai mult, se pare că există un fenomen denumit criptomnezie, care se manifestă prin tendinţa individului de a citi o carte sau a vedea un film şi a asimila informaţiile astfel descoperite ca şi cum ele ar face parte din viaţa lui anterioară. Din acest motiv, hipnoza regresivă este o metodă spectaculoasă de a explora existenţele trecute, însă una supusă discuţiilor.
Amintiri din vieţi anterioare
Doctorul Ian Stevenson, un psihiatru apreciat din statul american Virginia, care a decedat în 2007, la vârsta de 89 de ani, a început să studieze cazurile de copii cu amintiri conştiente ale vieţilor anterioare, cam când se afla în pragul vârstei de 50 de ani. În cadrul acestor investigaţii, doctorul a studiat aproape trei mii de copii cu varste între patru şi zece ani, constatând că în multe cazuri micuţii îşi aminteau identităţile lor din vieţile trecute, precum şi detalii de context istoric şi geografic ale perioadelor invocate, detalii privitoare la rude din familiile trecute, precum şi amănunte referitoare la momentul morţii. Mai mult, în urma răscolirilor, unii dintre micii subiecţi s-au identificat atât de plenar cu vieţile lor anterioare, încât au insistat să fie apelaţi pe fostele lor nume, chiar simţindu-se străini de familiile actuale şi devenind vădit deranjaţi când nu li s-a permis să mai “petreacă” ceva timp cu rudele dinainte. Interesant la toate aceste amintiri este faptul că “pacienţii” nu au fost hipnotizaţi sau “regresaţi” în vreun fel spre a accesa amintiri latente, ci au expus de la vârste foarte fragede informaţii perfect conştientizate, în mod spontan, ale unor vieţi trecute. În timp ce toate aceste relatări şi înclinaţii tind să devină neclare şi chiar să dispară odată cu anii, ele rămân între cele mai bune dovezi existente în sprijinul ideii de reîncarnare.
Semne din naştere
Dar dr. Stevenson nu s-a oprit aici cu cercetările. Tot el a descoperit încă o caracteristică cel puţin interesantă menită să confirme teoria reîncarnării. La mulţi dintre aceiaşi copii cu amintiri din vieţi trecute a constatat prezenţa surprinzătoare a unor semne din naştere pe trupuri în zone ce corespundeau exact cu răni fatale care le-au fost produse în momentul morţii. Un exemplu în acest sens este al unui baieţel turc de 11 ani, care îşi amintea că a murit fiind împuşcat în cap accidental de un vecin în încarnarea anterioară. Surprinzător, copilul să născuse cu urechea dreaptă puternic deformată, care imita destul de fidel ranile decedatului, un fapt confirmat mai târziu de registre medicale şi chiar de fotografii obţinute cu greu de dr. Stevenson în timpul investigărilor. Iar cazul nu este unul izolat între cele cercetate de psihiatru; semne pe piele şi chiar degete lipsă au putut fi asociate cu răniri suferite în vieţile trecute de micii pacienţi. Într-un caz, doctorul a descoperit chiar semne din naştere care se potriveau cu intrarea şi ieşirea unui glonte din capul unui subiect ucis prin împuşcare. Şansele ca ceva de acest fel să se întâmple accidental sunt infime, iar dr. Stevenson deţine un număr de asemenea cazuri în registrele sale.
Copii prea talentaţi
Se mai numesc şi prodigy şi sunt copii înzestraţi, care posedă un talent sau o aptitudine deosebită – în general în domeniul ştiinţelor sau artelor. Aceşti copii excelează şi avansează remarcabil într-o anumită sferă de activitate mai ales creativă, depăşind cu mult posibilităţile tipice vârstei, precum şi pe majoritatea celorlalţi adepţi sau practicanţi ai respectivului domeniu. Între exemplele potrivite în acest sens se numără chiar cazul compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart, capabil să compună partituri simple la varsta de patru ani şi simfonii întregi în adolescenţă. Un alt exemplu este matematicianul Blaise Pascal, care a reuşit să pună bazele geometriei proiective la varsta de 16 ani. În timp ce ştiinţa modernă atribuie aceste talente rare unor simple reacţii chimice la nivel cerebral, ea nu reuşeşte să de lămuriri referitoare la motivul pentru care sau la felul în care creierele acestor personaje au o configuraţie diferită de ale celorlalţi. Să fie vorba despre vreo mutaţie genetică, sau de un amestec dezoxiribonucleic extrem de rar? Şi daca e aşa, de ce nu se răsfrânge şi asupra urmaşilor lor? Sau e oare posibil ca toţi aceşti oameni să îşi datoreze priceperea neobişnuită tocmai faptului că au mai făcut şi înainte toate lucrurile la care se pricep în viaţa curentă? Prin umare, este posibil ca un copil neobişnuit de talentat la matematică să fi fost profesor de asmenea materie într-o viaţă anterioară? Sau era Mozart un geniu al muzicii pentru că, după cum chiar el se pare că a pretins, a mai fost muzician de multe ori înainte? Dacă traumele, amintirile, interesele şi experienţele vieţilor anterioare par a se manifesta în cazul unor dintre vieţile curente, atunci de ce nu s-ar putea întampla la fel cu talentele şi capacităţile trecute?
Xenoglosia
Între cele mai interesate, şi totuşi foarte rare, manifestări ce vin ca dovezi în sprijinul ideii că reîncarnarea este un fenomen real, se numără xenoglosia, capacitatea sau tendinţa unei persoane aflate în stare de hipnoză regresivă de a se exprima într-o limbă străină şi pe care nu o cunoaşte. De multe ori este vorba despre numai câteva cuvinte sau fraze, dar există şi cazuri când subiectul poartă o întreagă conversaţie într-un dialect despre care nici măcar nu ştie că există. Sunt cazuri extrem de rare, foarte credibile şi convingătoare, de xenoglosie, în care subiectul nu doar vorbeşte într-o limbă străină, ci chiar foloseşte o versiune arhaică ce a ieşit din circulaţie, spre exemplu, de mai multe secole. Acest lucru face puţin probabil ca fenomenul să fie o fantasmă, o înşelătorie sau un caz de criptomnezie (amintiri uitate). Un exemplu bun în acest sens este cel al actorului Glenn Ford care, sub hipnoză, prin anii “60, şi-a amintit de o viaţă anterioară de cavaler francez sub domnia Regelui Ludovic al XIV-lea. Aflat în starea respectivă, bărbatul a descris fluent în franceză trăiri şi întâmplări din acea existenţă a sa, iar ceva mai târziu avea să se constate ca dialectul vorbit de Ford era cel parizian de secol XVII, nefolosit de mai bine de 300 de ani. Prin urmare, xenoglosia rămâne un pilon rezistent în susţinerea reîncarnării, dar se întâmplă prea rar pentru ca cercetătorii să poate trage o concluzie clară.
Deja Vu
Aşa cum probabil cei mai mulţi oameni ştiu, Deja Vu este un soi de al şaselea simţ prin care individul trăieşte senzaţia repetiţiei unui eveniment (mare sau mic) pe care însă nu l-a mai trăit, cel puţin în viaţa curentă. De asemenea, fenomenul se mai manifestă şi prin cuoaşterea inexplicabilă a planului unei clădiri sau al unui oraş, spre exemplu, de către o persoană care nu a vizitat niciodata locul respectiv. Pentru unii, asemenea episoade şi deprinderi înseamnă reminiscenţe ale unei vieţi anterioare, care au supravieţuit cumva procesului morţii şi renaşterii. Totuşi, ştiinţa insistă că asemenea experienţe sunt de fapt similarităţi coincidenţiale între prezent şi un trecut asemănător dar uitat. Această idee se bucură fără îndoială de ceva credit, pentru că s-a demonstrat în mod repetat că memoria este un mecanism uneori instabil şi fără reguli, capabil să amăgească mintea în diverse feluri. Cu toate acestea, nici chiar o similaritate de locuri şi întâmplări nu poate explica, de exemplu, cum reuşeşte o persoană să descrie şi să numească corect un labirint de străduţe dintr-o localitate unde se află în premieră. Nu există o logică foarte clară nici pentru capacitatea unor oameni de a şti exact dispunerea camerelor într-o casă nevizitată înainte. Similarităţile, şansele de potrivire, sau ghicitul au procentajul lor în acest context, însă unele relatări sunt atât de precise şi de stufoase încât fac din reîncarnare cel puţin o posibilă pistă de urmărit în încercarea de a găsi o explicaţie.
Fobii nejustificate
Fobiile, acele senzaţii de teamă incontrolabilă faţă de lucruri care nu prezină în mod necesar un factor de ameninţare sau risc la adresa noastră, sunt destul de des experimentate de oameni. Felul în care se dezvoltă fobiile este destul de bine înţeles ca proces, fiind în general un raspuns la traume din trecutul persoanelor, de obicei din copilărie, care se manifestă mai târziu sub forma unor panici iraţionale. Dar ce se poate spune despre fobiile intrinseci, intrauterine, predefinite, despre care nu se ştie că ar avea la bază traume asociate? Nu este o presupunere, există cazuri atestate de indivizi îngroziţi de înec şi de apă de cântd se ştiu, la fel cum există oameni şocaţi de cai, deşi nu au trăit în această viaţă nicio experienţă nefericită legată de aceste elemente. Răspunsul pare să vină din regresia hipnptică, preces în cadrul căruia mulţi astfel de subiecţi relatează episoade traumatizante din vieţi anterioare, ce vizează tocmai întâmplări implicând lucrurile de care se tem acum incontrolabil. De aceea, este posibil ca cel înfricoşat de apă să fi murit înecat într-o viaţă trecută, iar cel cu teamă de cai sa fi decedat lovit de copite sau aruncat din şa, iar aceste traume rămând întipărite în încarnarea prezentă. Vestea bună este că s-a demonstrat cum odată ce o traumă de viaţă anterioară este identificată ca rădăcină a unei fobii din viaţa actuală, spaima începe să se vindece, adeseori cu mult mai mare succes decât în cazul oricăror terapii convenţionale. Comunitatea medicală respinge în general cauza traumei din altă viaţă, argumentând că această impresie nu este decât o fantezie produsă de subconştient pentru a masca trauma reală, dar acceptă că o asemenea identificare rezolvă eficient temeri sevre şi inexplicabile.
Tendinţe homosexuale şi transsexuale
Tulburările orientării sexuale umane au fost considerate multă vreme o chesiune de liber arbitru, o tendinţă videncabilă prin voinţă. Totuşi, recent, s-a demonstrat contrariul şi s-a constatat că până la 3% din populaţia planetei dezvoltă sau conştientizează o aplecare aproape integral homosexuală în adolescenţă sau o are chiar ca urmare a unor tipare genetice. Rămâne însă de domeniul enigmei ce anume cauzează incontestabil incertitudinile sexuale şi daca este vorba de influenţa mediului, de educaţie, de biologie, sau chiar despre ceva de altă natură. Dacă homosexualitatea este rezultatul unei foste încarnări într-o fiinţă de sex opus celui din viaţa actuală? Este posibil, având în vedere că de multe ori subiecţii aflaţi sub efectul regresiei hipnotice povestesc despre viaţa imediat anterioare ca din perspectiva unei persoane de sex diferit. Prin urmare, s-ar putea ca intersectarea de sexe manifestată prin reîncarnare să aibă un impact profund asupra fiinţei. Probabil că oamenii cu asemenea reminiscenţe se identifică cu genul lor sexual anterior şi reţin multe dintre caracteristicile posedate înainte. Prin urmare, un bărbat ar putea fi atras de un alt bărbat ca urmare a orientărilor feminine moştenite, indiferent de gradul de masculinitate pe care îl are în alte zone ale vieţii prezente. Deşi se află departe de a reprezenta o dovadă solidă a reîncarnării, homosexualitatea, bisexualitatea, travestirea şi chiar pedofilia pot analizate, poate forţat, şi din perspectiva unui bagaj dintr-o viaţă anterioară.
Hobby-uri, interese şi obsesii
Mulţi dintre noi manifestăm încă din copilărie o afinitate faţă de anumite obiecte, locuri sau activităţi, pe care le transformăm uneori în hobby-uri de o viaţă şi chiar în obsesii. De unde vin ele? Cum se face că cineva este din primii ani de viaţă “intelectuală”, o persoană este extrem de interesată despre al Primul Război Mondial, spre exemplu? Sau de ce dezvoltă un copil, ori un tânăr, o pasiune pentru o ţară străină pe care nu a vizitat-o niciodată şi cu care nici nu are vreo conexiune evidentă? Pot fi puse şi aceste aplecări tot în seama unor ecouri ale unei încarnări anterioare? Este Războiul Mondial pur şi simplu un subiect fascinant, sau în viaţa trecută entuziastul acestui eveniment poate a participat la lupte? Este tânărul atras de ţara străină pentru că agrează limba, cultura, obiceiurile şi istoria acesteia, sau e mai mult de atât? Sunt şanse ca, deşi să nu ne amintim de o existenţă anterioară, să rămânem în această viaţă cu urme ale experienţelor şi intereselor celor care poate am fost cândva. Reîncarnarea este doar un răspuns posibil, dar demn de luat în calcul. Nu se ştie cât dintr-o eventuală viaţă anterioară aducem cu noi în existenţa curentă, fie şi în cele mai subtile şi subconştiente feluri, dar e posibil ca acest trecut neacceptat al sufletului să fie mult mai legat de prezentul şi de viitorul nostru decât ne imaginăm.
sursa: descopera.ro

Conspiratia Tacerii – Jocul Divin


Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
invitat : Alexandru Muşat (fizician)
data : 5 Septembrie 2011

Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog)
Sursa: Dezvatatorul