sâmbătă, 11 mai 2013

Meditatie Eclipsa de Soare mai 2013


Dragii nostri,
In aceasta noapte, va avea loc o Eclipsa Inelara de Soare, a carei energii transformatoare pot fi percepute si asimilate in special in momentul maxim, respectiv ora 3:32. Mai jos gasiti link-ul de transfer cu programul de meditatii din aceasta noapte si, totodata, v-am pregatit si o interpretare astrologica a acestui fenomen special.
Pentru cei ce doresc, pot realiza acelasi program de meditatii la exact 12 ore dupa momentul maxim al eclipsei, respectiv la ora 15:32, a doua zi.
ECLIPSA INELARA DE SOARE 10 MAI 2013 – momentul maxim ora 3:32
 solareclipse
Eclipsele sunt configuratii astrale puternice ce prevestesc inceputuri, evenimente memorabile atat la nivel personal cat si la nivel de societate. Toate eclipsele vorbesc despre schimbari, dar schimbari in acord cu destinul fiecaruia.
Eclipsa de Soare ( inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt  energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri, uneori aceste inceputuri pot fi radicale, apare o directie noua, o experienta inscrisa cu litere sortite in cartea vietii fiecaruia.
Eclipsa de Soare din 10 mai 2013 este o Eclipsa inelara, asta inseamna ca Soarele si Luna sunt aliniate perfect cu Pamantul,  diametrul aparent al Lunii este mai mic decat al Soarelui, Luna fiind destul de departe de Pamant in aceasta zi, nu va putea obtura intreaga lumina a Soarelui trimisa spre pamant, din Soare se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitor ce inconjoara Luna intunecata. Aceasta Eclipsa este vizibila in emisfera sudica, de-a lungul Australiei, in estul statului Papua Noua Guinee si in insulele Solomon si Gilbert. Maximul Eclipsei va fi atins in Pacificul de Sud la ora 3:32 , ora Romaniei  si va dura 6 minute si 3 secunde.
ECLIPSA  INELARA DIN 10 MAI 2013 are loc cu Soarele si Luna pe  gradul 19:31 Taur in apropierea Nodului Sud Lunar in Taur pe gradul 16:45. O Eclipsa de Soare intr-un semn fix (Taur) arata ca efectele ei se vor intinde pe o perioada mai mare de timp.
O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri, bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Nodul Sud al Lunii oglindeste o zona de vulnerabilitate iar evenimentele legate de Noduri par adesea a fi oarecum sortite, karmice, neputand fi evitate. Luna se disipa la Nodul Sud Lunar, obisnuinta se stabileste la polul sud prin automatism si repetitie, arata munca care a fost facuta, realizarea binecunoscuta, rutina dusa deja prin timp, greselile comise. Astfel Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite  compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Sud Lunar este in mod traditional asociata cu pierderi si sacrificii dar poate fi interpretata si ca o eliberare fortata de oameni, lucruri, expierente care ne tin in umbra. Suntem chemati, suntem condusi sa ne eliberam de obiceiurile, trasaturile care pun un accent prea mare pe securitatea venusiana, pe senzualitate, pe relatii materialiste, pe bani, valori materiale si care nu lasa loc profunzimii, care blocheaza accesul catre valorile spirituale.Aceasta Eclipsa de Soare in Taur  este sustinuta de o orchestra astrala puternica prin “ baiatul de foc-Marte  “ in Taur, prin mesagerul lui Dumnezeu-Mercur tot in Taur, prin foarte multi asteroizi in semnul Taurului: asteroidul 1181 Lilith, asteroidul 2 Athena Pallas, asteroidul 155 Scylla. Dirijorul acestei Eclipse de Soare este Venus in Gemeni in conjunctie cu steaua fixa Alcyone dar si cu centaurul ASBOLUS 8405 – VAZATORUL.
Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care ne vorbeste despra ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi.
Taurul concepe, stabileste, ingrijeste si fructifica o idee, un ban, o bucata de pamant, o relatie. Acest semn ajuta la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul. Lipsa colaborarii cu divinul poate transforma acest semn in ceva ce vrea sa posede, sa detina, sa controleze, sa critice, sa devoreze indiferent de ceea ce este in jurul lui. Taurii prospera, infloresc cand inteleg ca pot sa ofere din timpul lor, din resursele lor personale ( timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalti, sa-i ajute pe ceilalti sa intelega notiunea de securitate fizica, materiala, spirituala. Ca un semn de pamant, Taurul vorbeste despre realitati, lucruri tangibile, nu tolereaza falsurile ci iubeste originalul.
Luna in Taur este in exaltare si induce  incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii.  Energia Eclipsei de Soare in Taur in conjunctie cu Nodul Sud ne cere sa lasam deoparte trecutul, securitatea falsa, amagirea, relatiile materialiste iar pentru asta, Marte in Taur ne cere sa vedem ce ne lipseste si sa ne ridicam in picioare pentru acel “ ceva “ care ne imbogateste viata. Cu Marte in Taur vom avea tendinta de a vedea lucrurile doar din punctul nostru de vedere, vom tine foarte mult la metodele, opiniile proprii. Motto-ul lui Marte in Taur este destul de sugestiv “ incet si constant castigi cursa “.
Marte in Taur este o energie ce pierde din impulsivitate si spontaneitate dar castiga in regularitate, stabilitate, perseverenta, putere si capacitate de actiune. Nu este o energie ce accelereaza (nu-i plac cursele de formula 1) dar in schimb este o energie ce stie sa aseze lucrurile si sa si le termine, da rezistenta, stabilitate, securitate si atasament deosebit pentru bunuri materiale.
Energia lui Marte in Taur aduce multa uneori chiar prea multa rabdare, senzualitate, incapatanare, orice incercare de a grabi lucrurile in urmatoarea perioada poate provoca destule frustrari. Marte in Taur este o energie ce stie sa spuna: acest lucru se poate realiza  si cu multa rabdare, hotarare  va merge constant (chiar daca la mijloc sunt ani de munca) in directia finalizarii unor obiective. O planeta de foc –Marte intr-un semn de pamant –Taur induce o energie ce stie sa disciplineze, sa dea rezistenta la munca grea, este o energie mai putin grabita dar mult mai atenta la detalii, la realizarea lucrurilor de durata, este o energie ce induce o ambitie calculata.
Marte – o planeta masculina in domiciliul lui Venus  produce dorinte puternice, da putere fizica si un magnetism sexual adesea inconstient.
Mercur in Taur sprijina si el aceasta Eclipsa de Soare, asta inseamna ca suntem capabili sa savuram textura cuvintelor, vom simti prin gust,  miros, pipait o idee, un om, o imagine. “Graba strica treaba “ ne spune Mercur in Taur (mintea noastra, ideea, comunicarea, postasul astral) poate de aceea, oportunitatile aduse de aceasta Eclipsa au nevoie de mai mult timp.
Mercur in Taur ( minte calma, lenta, hotarata) in conjunctie cu Marte in Taur (actiune lenta, forta, putere, rabdare) sprijina aceasta Eclipsa de Soare in Taur, avem de partea noastra o echipa astrala care ne ajuta sa facem lucrurile incet si bine, sa luam deciziile cele mai bune deoarece vom simti, intui ce trebuie sa facem. Suntem fortati sa golim un domeniu din viata noastra pentru a putea primi ceva nou, benefic destinului nostru. Lucrurile nu pot fi controlate prea bine in aceasta perioada, aparent, multi vor spune ca ei pot detine controlul asupra vietii lor dar se inseala.
Asteroizii Pallas, Lilith, Scylla dau acestei Eclipse de Soare tonuri inedite, speciale .
Sa incepem cu asteroidul 2 Athena Pallas care este chiar pe gradul 19:54 Taur intr-o conjunctie stransa cu Eclipsa de Soare.
Conform mitologiei, Athena este fiica lui Zeus si al lui Metis-un titan a carui nume inseamna intelepciune sau cunoastere. Zeus a fost indragostit de Metis dar una dintre profetii spunea ca Metis va purta un copil care il va rasturna  de pe tron. Pentru a face ca aceasta profetie sa nu se indeplineasca, Zeus a inghitit-o pe Metis in timp ce era insarcinata. Dupa o perioada de timp, Zeus a acuzat dureri groaznice de cap si l-a rugat pe Hefaistos sa-i sparga capul cu un topor iar din capul lui a iesit Athena care va deveni favorita lui Zeus. In astrologie, Pallas promoveaza egalitatea si cooperarea, este un avocat ferm al femeii moderne, al corectitudinii, democratiei, ofera dexteritate intelectuala, manuala, suplete mentala si fizica, capacitate de a a fi buni strategi. Un Pallas proeminent in tranzite ne ajuta sa ne scuturam de automultumirea noastra si sa ne miscam, ritmul vietii este accelerat, mesajele sunt rapide, bruste si anunta schimbarea, zguduirea unor temelii vechi. Cu Pallas nu se poate negocia, ea este cea inteligenta si poate sa ne spuna ceea ce este de facut pentru binele nostru. Pallas ramane unul din simbolurile importante referitoare la inteligenta, super-inteligenta. Ea ne ajuta sa ne canalizam energia creatoare, ne da intelepciune creativa, gandire clara. Ea este modelul pentru femeia singura, puternica, curajoasa, ingenioasa, creativa, inteligenta, moderna. In Taur, inteligenta lui Pallas este creativa, pamanteasca, indreptata catre realizari materiale, realizari in arta, mestesuguri. Este o  intelepciune cu mult bun simt care cauta solutii, strategii practice. In acest moment al Eclipsei de Soare in Taur, Pallas ne ajuta sa gasim cele mai bune strategii pentru viitorul nostru, ne ajuta sa navigam cu abilitate printre obstacole. Pallas nu este un fan prea mare al experientelor emotionale, de aceea, prin sprijinul ei, conexiunea inima –minte mai distanta si controlata ajuta sa ne eliberam de experientele toxice. Mare atentie totusi,  Pallas poate fi adesea razbunatoare.
Asteroidul 1181 Lilith in conjunctie cu Eclipsa de Soare in Taur aduce nevoia eliberarii de obstacolele, conditiile impuse de ceilalti.
Conform mitologiei ebraice, Lilith a fost  prima sotie a lui Adam, creata de Dumnezeu din acelasi material, din pamant. Fiind egali, ea a refuzat sa se supuna, sa se subordoneze lui Adam dar si Adam a refuzat sa fie egalul ei. Astfel, prima cearta a avut loc in Gradina Edenului iar intr-un acces de furie, Lilith a fugit lasandu-l pe Adam singur in gradina fericirii. Adam, suparat, l-a rugat pe Dumnezeu s-o aduca iapoi. Dumnezeu a trimis ingerii dupa Lilith dar ea a refuzat chiar daca i s-a spus ca vor muri 100 de copii pe zi daca refuza intoarcerea ei la Adam. Inebunita de durere, ea tot nu s-a intors, nu a acceptat manipularea nimanui. Lilith in astrologie are legatura cu problemele relationale ce nasc furie, resentimente, manipulare sexuala, despartire din cauza neacceptarii unor conditii care nu respecta egalitatea partenerilor. Este o energie ce induce independenta, refuzul compromisurilor. Plasarea lui Lilith arata zona in care instinctele noastre primare neaga modelele sociale impuse de dependenta fara logica, este un loc ce poate arata imbratisarea singuratatii decat acceptarea manipularii de cineva. Lilith indica conflicte, probleme de putere personala si sexuala, natura dominatoare ( la cei cu lilith proeminent, atat femei cat si barbati), singuratate, dragoste triunghiulara( sot si amant), nesupunere, capacitatea de a negocia, de a face compromisuri, furie reprimata ce conduce de cele mai multe ori la un comportament razbunator. Lilith in Taur  poate activa relatiile in care apare abuzul unui partener fata de celalalt din cauza banilor, resurselor comune sau individuale. Puteti ceda mult mai usor ispitelor materiale, puteti intra intr-o relatie doar pentru a castiga securitate financiara, puteti deveni a treia persoana intr-o relatie doar din interes. Asteroidul 1181 Lilith nu este conectat la orbita Lunii asa cum este Lilith –Luna Neagra (un punct matematic) dar ele eu acelasi limbaj: relatii, probleme in relatii, furie, conflict, pata neagra, obsesie, sexualitate. Lilith saboteaza secretele sufletului nostru, le scoate in lumina, este un sustinator al poftei fata de iubire. Lilith este razbunatoare in modul cel mai distructiv vizand in special femeile care personifica atitudinea lui Eva de supunere precum si copii care urmeaza sa ii poarte. Lilith in conjunctie cu Eclipsa de Soare si Nodul Sud poate activa relatiile abuzive, obsesive, triunghiulare (amant, sot, sotie)  nerezolvate  din trecut in scopul clarificarii acestora o data pentru totdeauna. Cu asteroidul 155 Scylla in conjunctie cu Eclipsa de Soare, confruntarile pot fi dramatice dar eliberatoare.
Scyla a fost initial o nimfa foarte frumoasa care a dispretuit rand pe rand orice pretendent pana intr-o zi cand de ea se indragosteste Glaucus, un pescar transformat intr-un peste. Glaucus s-a indragostit instantaneu de Scylla dar aceasta l-a refuzat spunandu-i ca este un monstru. Nefericit, Glaucus totusi spera ca Scylla il va iubi, din acest motiv, el merge la Circe – vrajitoarea, pentru a-i face o potiune de iubire din ierburi pentru ca Scylla sa-l iubeasca. Circe i-a oferit dragostea ei lui Glaucus dar acesta a refuzat-o iar din gelozie, Circe s-a razbunat pe Scylla, otravind apa in care aceasta inota. Jumatate scufundata in apa, Scylla a fost transformata intr-o combinatie de peste cu sase capete de caini feroce, aceasta “opera “ creata de Circe a facut mult rau la randul ei, as putea spune ca dorinta de razbunare a lui Circe s-a transmis si la Scylla .
In astrologie, Scylla reprezinta un “ punct “ al violentei, al unei situatii grele de trecut, este o fata a unui rau napraznic si vizibil de care ne putem apara lovind  la randul nostru, acest rau este provocat din exterior. Ne putem confrunta cu situatii sau sentimente destul de grele sau putem sa nu-i luam in considerare pe ceilalti (ea l-a ignorat pe Glaucus) si de aici situatia se  transforma intr-un mod magic in ceva greu de depasit. Ceea ce este foarte special in legatura cu Scylla este aceea ca ignorarea celorlalti conduce la situatii ce depasesc propriile puteri, ganditi-va ca ea l-a ignorat pe Glaucus si a fost transformata intr-un monstru cu chip de femeie inghetata de propria groaza, pietrificata de ceea ce se intampla cu ea, incercand sa goneasca departe acest lucru teribil dar care se apropia de ea. Ceea ce a ignorat a dat nastere la un rau mult mai mare  iar disperarea si groaza ei a cazut asupra celorlalti, distrugand tot ceea ce ii vine la indemana. Eclipsa de Soare ( noi inceputuri sortite )  in conjunctie cu Nodul Sud in Taur ( trecut, fapte din trecut, actiuni din trecut) si in conjunctie cu Scylla ( incapatanare, ignorare, situatie grea vizibila)  este in opozitie cu Nodul Nord in Scorpion ( viitorul, necunoscutul, calea de urmat, muntele de urcat) si cu asteroidul 16 Psyche , acest aspect arata un blocaj intre doua situatii grele, intre  o piatra (nodul sud -trecutul) si un loc greu (Nodul Nord –viitorul). Totusi, universul nu ne lasa in aceste momente fara o solutie, fara o iesire din aceste situatii grele. Conducatorul acestei Eclipse de Soare, a intregii armate astrale in Taur, este Venus pe gradul 0:29 Gemeni. In astrologia veche, se spune ca o Eclipsa condusa de Venus este precursoarea unui timp linistit pe pamant. Venus in Gemeni este o energie peregrina, nu este intr-o forma prea mare dar este totusi  in receptie mutuala cu Mercur in Taur ( Venus este in domiciliul lui Mercur si Mercur este in domiciliul lui Venus). Aceasta receptie mutuala ii da puteri imense lui Venus care in acest moment al Eclipsei devine un adevarat “ mic benefic “ pentru noi . Venus este in conjunctie cu steaua fixa Alcyone, cea mai stralucitoare stea a Pleiadelor. Asta arata ca universul ne forteaza sa “ ne stergem lacrimile cauzate de trecut si sa ne deschidem unui viitor nou si luminos”. Tot Venus este sustinuta de centaurul ASBOLUS 8405 –VAZATORUL.
In mitologie, Asbolus a fost un centaur, jumatate om, jumatate cal iar numele lui inseamna “praf de carbon”. El a fost unic printre centauri, el a fost un profet. El citea vitorul in zborul pasarilor. Cand Heracles a venit in vizita la centauri, Pholus a deschis un ulcior de vin care apartinea tuturor centaurilor. Asbolus l-a vazut pe Pholus si i-a adus si pe ceilalti centauri. Au baut si a urmat o lupta in care Pholus a murit iar Chiron a fost ranit incurabil de Heracles.
In astrologie, Asbolus ne da capacitatea de a intelege, de a vedea simbolul unei clipe, unei situatii, aduce o empatie rapida cu o situatie de viata noua, cu o experienta noua pozitiva. Venus in conjunctie cu Asbolus da o capacitate mare de a intelege rapid o situatie, de a intelege rapid ceea ce fac altii citind asta pe fata lor, in miscarea corpului lor (nu trebuie uitat ca Vazatorul Asbolus citea viitorul in zborul pasarilor). Aceasta energie ne spune ca trebuie sa ne urmam intuitia, sa fim atenti la simbolurile, semnele prevestitoare care pot lucra ca indicatoare sigure de orientare.  Numele Asbolus inseamna “praf de carbon”  iar acest centaur ca obiect cosmic este inchis la culoare, acoperit de funingine. In ziua descoperirii, Asbolus era pe gradul 8 Balanta cu Simbolul Sabian ” Un semineu straluceste misterios intr-o gospodarie parasita”. Carbonul este un aliment crucial al vietii pe pamant, numarul atomic este 6 si are trei stari naturale : diamant, granit si carbonul amortiu in existenta. Este un simbol in acord deplin cu simbolismul lui Asbolus de Vazator, desi de multe ori ratacim in viata, prin activarea acestui Centaur, carbunii arsi  pot deveni un ghid, un semn pentru noi. Este vital sa actionam in conformitate cu  simturile noastre, cineva din trecutul nostru ne poate ghida acum, poate fi o adevarata rasplata a eforturilor noastre in care nu mai credeam. Si ca sa mergem mai departe cu semnificatia lui Asbolus de cititor in “ zborul pasarilor”, simbolul Sabian al gradului 20 Taur –gradul Eclipsei de Soare este :” Fasii de nori, asemenea unor aripi, strabat cerul “ .
Este un mesaj clar ca suntem ajutati de intuitie, de ghizi sa trecem catre o abordare noua a trecutului, a modului in care ne folosim talentele, resursele, cum privim relatiile. Greutatile (norii ) pot deveni aripi pentru noi.
Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este “lovita , energizata“ de catre aceasta eclipsa  de soare , puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra. Evenimentele care au loc in preajma unei eclipse sunt indicii pretioase pentru problemele de care trebuie sa ne ocupam in urmatoarea perioada de timp, ne ajuta sa iesim din tiparele vechi  pentru a ne indeplini scopul vietii noastre. In cazul in care Eclipsa este in conjunctie stransa cu Soarele natal (chiar de ziua de nastere) atunci,  o schimbare majora va interveni in viata voastra. Daca ziua de nastere este inaintea zilei  Eclipsei , atunci lucrurile nu vor merge conform planului. Daca ziua de nastere este in saptamana de dupa Eclipsa , acest lucru arata ca urmeaza un an important.
Aceasta Eclipsa Inelara de Soare aduce o echilibrare a Divinului Masculin, prin intermediul undelor de echilibru ale Divinului Feminin.
Aceasta echilibrare va fi perceputa cu preponderenta in aspectele fiintei unde exista astfel de dezechilibre. In momentul maxim al eclipsei va avea loc o infuzare de energie materna, plina de compasiune, iubire si frumusete insotita de o forta spirituala dinamica, puternica ce va angrena in curgerea fluxurilor comsnice energiile fiintei spre purificare, inaltare si echilibrare. Este important, in aceasta perioada de desfasurare a eclipsei inelare, sa reusiti sa va focalizati pe energia spirituala, sa mentineti doar ganduri pure, de lumina, sa nu va angrenati in conflicte de nici un fel, si sa puneti deoparte bagajele trecutului, spre a ascensiona liberi si neconditionati in Lumina manifestarii.
Meditatia de comuniune cu Eclipsa Inelara de Soare va incepe la ora 3:15, cu Invocatia Soarelui. Vom continua apoi cu Meditatia de Comuniune cu Soarele, apoi cu Meditatia de Comuniune cu Sfera de Forta a Soarelui nostru, apoi cu Meditatia de Trezire a Soarelui Launtric.
Lumina si Iubire
 Sursa: mail

ASEMĂNĂRI IZBITOARE. Vedete care par să fi ieşit din MAŞINA timpului | GALERIE FOTO


Jay-Z, Chuck Norris sau Keanu Reeves au "sosii" în trecut, după cum arată aceste alăturări de fotografii sau tablouri, realizate de tabloidul britanic "The Sun".
Asemănarea dintre personaje este uimitoare, iar unele alăturări sunt de-a dreptul uluitoare.
Comicul Jack Black are o copie fidelă într-un poster al operei Bărbierul din Sevilla, în timp ce actriţa Glenn Close seamănă leit cu primul preşedinte american, George Washington.STALIN SI BORATBRUCE WILLS SI GEN. MCARTUR


CHARLIE SHEEN SI JOHN BROWNGLENN CLOSE SI GEORGE WASHINGTON


JACK BLACK SI BARBIERUL DIN SEVILLA


JAY-Z


KEANU REEVES SI LOUIS-MAURICE BOUTET DE MONVEL


Sursa: www.evz.ro

Legumele care previn apariţia ParkinsonuluiParkinson este a doua cea mai întâlnită boală neurodegenerativă ca frecvenţă, după Alzheimer.
Este o boală degenerativă, invalidantă, ale cărei cauze încă nu sunt cunoscute, iar semnele şi simptomele sunt progresive şi adesea nespecifice, ceea ce o face dificil de diagnosticat. Tratamentele actuale, care sunt destinate atât fazelor incipiente ale bolii cât şi stadiilor avansate, ajută la ameliorarea simptomelor şi la încetinirea progresului bolii, dar nu duc la vindecarea acesteia.
Un studiu publicat în Annals of Neurology sugerează că prin consumarea unor alimente ce conţin o cantitate mică de nicotină, precum ardeii sau roşiile, ne reducem riscul de a suferi de boala Parkinson.
Cercetări mai vechi au arătat că fumarea ţigărilor şi a altor forme ale tutunului, o altă plantă din familia Solanaceae, reduce riscul de Parkinson. Cu toate acestea, experţii nu au reuşit să confirme dacă nicotina sau alţi compuşi din tutun generează efectul protector sau dacă persoanele care sunt predispuse la Parkinson pur şi simplu fumează mai puţin din cauza diferenţelor cerebrale ce apar în faza incipientă a bolii, cu mult înainte să fie diagnosticată.
Pentru acest studiu, doctorul Susan Searles Nielsen a recrutat alături de colegii săi de la Universitatea Washington din Seattle 490 de pacienţi diagnosticaţi recent cu afecţiunea Parkinson. Alţi 644 de indivizi fără afecţiuni neurologice au fost recrutaţi pentru grupul de control. Cu ajutorul unor chestionare cercetătorii au obţinut informaţii despre dieta şi consumul de tutun al pacienţilor de-a lungul vieţii.
Cercetătorii au descoperit că prezenţa legumelor în dietă nu afecta riscul de Parkinson, însă consumul de plante din familia Solanaceae (cartoful, ardeii, roşiile şi vinetele) ducea la reducerea riscului de a dezvolta Parkinson, cel mai mare efect înregistrându-se în cazul ardeilor. Oamenii de ştiinţă au observat că efectul de protejare în faţa bolii Parkinson apărea mai ales la bărbaţii şi femeile care au folosit de-a lungul vieţii foarte puţin tutun sau deloc.
„Studiul nostru este primul care investighează efectul nicotinei din dietă asupra riscului de a dezvolta Parkinson”, a comentat doctorul Searles Nielsen. „La fel ca cercetările ce arată că tutunul ar putea reduce riscul de Parkinson, studiul nostru sugerează că nicotina are un efect protector”, a mai spus specialista.

2 alimente consumate împreună previn cancerul de prostată


Cancerul de prostată este cel mai comun tip de cancer în rândul bărbaţilor, după cancerul de piele. Tumorile canceroase se dezvoltă destul de greu şi de obicei nu sunt foarte periculoase, însă în unele cazuri pot fi mai agresive şi se pot răspândi rapid dacă nu sunt tratate.
Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a acestui tip de cancer este alimentaţia. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Illinois roşiile şi soia protejează prostata atunci când sunt consumate împreună, mai mult decât atunci când sunt consumate separat.
Câtă soia şi câte roşii ar trebui să consume un bărbat în vârstă de 55 de ani îngrijorat de riscul de a face cancer la prostată? „Rezultatele studiului nostru sugerează că 3-4 porţii de roşii pe săptămână şi 1-2 porţii de produse din soia zilnic ar putea proteja împotriva acestui tip de cancer”, spune Krystle Zuniga, coautor al studiului.
Cercetătorii spun că rezultatele studiului subliniază cât de important este să consumăm o varietate de fructe şi legume.
„Este mai bine să mănânci o roşie decât să iei un supliment cu licopen. De asemenea, este mai bine să bei lapte de soia decât să iei isoflavone din soia. Când consumi un aliment întreg, te expui la toţi compuşii bioactivi ce luptă împotriva cancerului”, spune profesorul Erdman.