marți, 23 august 2011

GERMANIA: „Londra este peste tot”. Peste 300 de masini au fost incendiate …

Citez din articolul Huliganii fac legea şi în Berlin. Peste 300 de maşini au fost incendiate VIDEO:
De o săptămână, noapte de noapte, zeci de maşini sunt incendiate în Germania. Poliţia este neputincioasă în faţa acestui val de acte de vandalism. Se crede că, iniţial, incendierile erau comise de grupările de extremişti de dreapta, dar ulterior au fost preluate, fără vreo motivaţie politică, de huligani.
Mai bine de 300 de oameni şi-au găsit până acum maşinile făcute scrum în parcare în Germania. Poliştii patrulează zi şi noapte în toate cartierele Berlinului, dar nu au reuşit să surprindă pe nimeni asupra faptului. Mai mult nici nu au vreo informaţie despre incendiatori.
Se crede că iniţial aceste acte de vandalism erau comise de grupările de extremişti de dreapta, dar ulterior au fost preluate, fără vreo motivaţie politică, de huligani.
De asemenea, Hamburgul a fost zguduit de violenţele tinerilor cu mascăTineri cu feţele acoperite au avariat magazine şi au încercat să intre într-o bancă, au povestit martori oculari. Ei au lăsat mesaje scrise pe ziduri, care fac referire la revoltele din Londra: “Londra este peste tot”.
Poliţia a fost nevoită să folosească tunuri cu apă pentru a dispersa adolescenţii turbulenţi, potrivit presei germane, citată de NewsIn.
Revoltele şi jafurile au lovit mai multe oraşe britanice în perioada 6-10 august, peste 100 de poliţişti fiind răniţi. Totul a pornit de la moartea unui londonez suspectat de trafic de droguri, Mark Duggan.
Violenţele de câteva zile din Londra, soldate cu 5 morţi, zeci de răniţi, vandalizări şi 1.500 de arestări, au dat naştere la o serie de analize privind viitorul european.
Ţările europene sunt foarte aproape de o amplificare a nemulţumirii populare, declara politologul german Alexandre Rahr, în legătură cu violenţele din oraşele britanice. “Potenţialul de contestare va creşte în Europa. Acum, este suficientă o scânteie pentru ca agresivitatea înmagazinată să explodeze”, a declarat politologul german Alexandre Rahr. “Este clar că pentru mulţi europeni viaţa nu mai este atât de roz ca în trecut”, a adăugat el.
Prevestire confirmată oarecum de protestele violente de la Madrid, unde mii de spanioli au protestat, trei nopţi la rând, ca să-şi arate nemulţumirea faţă de vizita Papei Benedict al 16-lea.
Cititi va rog si:
Ce se intampla la Londra? (partea 2). O repetitie sau un inceput?
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Cometa Elenin

Există voci care susţin că misterioasă Planeta X (Nibiru sau Tyche) este una şi aceeaşi cu celebră cometă
Elenin (C/2010 X1). Cometa a fost descoperită de astronomul rus Leonid Elenin. Cel mai bizar lucru este că iniţial s-a calculat că ea a trece la o distanţă considerabilă de Pământ, adică la mai bine de 8 UA (1 196 784 000 km) iar acum calculele oamenilor de ştiinţă arătă cu totul altceva.
În dată de 4 martie 2011, misterioasă cometa/planeta va pătrunde în planul solar ecliptic şi se va afla la 2,26 UA (unităţi astronomice ce echivalează cu aproximativ 338 091 480 km de Pământ). Începând cu această dată, Elenin va influenţa Pământul, activitatea vulcanică dar şi cutremurele se vor intensifica într-o perioadă de timp foarte scurtă.
La numai câteva zile, adică pe 15 martie 2011, Saturn, Elenin, Pământul, Soarele, Jupiter şi Uranus se vor alinia într-o primă conjuncţie cu urmări nefaste pentru sistemul nostru solar. Pe Pământ în dată de 15 martie 2011 or avea loc fenomene naturale de o intensitate ieşită din comun. Pământul o să fie influenţat de magnetismul planetei misterioase şi se va produce o explozie gravitaţională de o intensitate foarte mare care nu doar vă perturba câmpul magnetic al Pământului forţând mişcarea polilor magnetici.
În dată de 11 septembrie 2011 o a doua conjuncţie se a produce iar pe 17 octombrie 2011 Elenin o să fie vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ, aflându-se la o distanţă de doar 0.232 AU (34 706 736 km – Luna se afla de Pământ la o distanţă de 384 390 km de Pământ). În 22 noiembrie 2011 o a treia conjuncţie se a produce.
Dacă cometa Elenin este Planeta X, ce se presupune că fiind o pitică roşie, atunci Pământul a avea de suferit din cauza influentelor magnetice şi gravitaţionale ce provin de la pitică roşie. În cazul în care Elenin este doar o cometă, putem concluziona că direcţia pe care se îndreaptă este una singură, Pământul. Coordonatele actuale ale stelei sunt 5h 53 min 23 sec – 6 10′ 58, în constelaţia Leul. Nu trebuie să uităm că sfârşitul lumii după calendarul mayaş nu este 12 decembrie 2012 ci se a produce în 28 octombrie 2011. Oare Elenin să aducă odată cu venirea sa sfârşitul vieţii pe Pământ?

Medvedev analizeaza planul de aparare impotriva Cometei Elenin


Medvedev analizeaza planul de aparare impotriva Cometei Elenin

 

Intrarea Cometei Elenin in Sistemul Solar ii pune in alerta pe rusi. Apropierea acestei comete de pamant, in 17 octombrie 2011, presupune ca va perturba mult activitatea terestra. Scenariile sunt din ce in ce mai sumbre si pot vi reamintite intr-o serie de articole ce circula pe Internet si despre care NASA nu doreste inca sa confirme sau sa infirme nimic.
Ceea ce este senzational e ca Google ascunde date din imediata proximitate a acestei comete,  asa cum a mentionat Agentia.org intr-un material publicistic. Cometa Elenin ar fi de fapt o pitica rosieidentificata ca si Hercolubus si ar putea avea legatura cu deja faimoasa planeta Nibiru. Rusii se tem de alinierea de la 15 martie 2011, dar mai ales la apropierea de Pamant din 17 octobrie din acest an.
Materialul ne-a fost semnalat de expertul Agentiei in astfel de chestiuni, Cristian Negureanu, iar faptul ca rusii s-au decis sa sporeasca numarul adaposturilor nucleare, cu inca 5.000, intr-un plan de urgenta care i-a fost prezentat lui Dimitri Medvedev ne pune pe ganduri serios.
Planul de parare are aprobarea ministrului rus al Apararii, serghei Serdyukov care vorbeste despre o veritabila “explozie gravitationala”, cu consecinte dramatice pentru Terra.
Expertii rusi vorbesc de o miscare controlata a cometei, un soi de “dirijare inteligenta”, care ii face sa se intrebe despre tinata reala a acestui corp ceresc.
Aceasta se apropie de Terra in toamna mult mai aproape decat ar fi fost normal, ca si cand ar fi cazut intr-o “plasa gravitationala”. ca si cum intreaga cometa r putea fi pilotata.
Pare ca aceasta cometa descoperita de profesorul Leonid Elenin la 10 decembrie 2010 si confirmata mai apoi de mai multe observatoare astronomice, are o mare legatura si cu noua planeta descoperita in sistemul solar, cea a carei marime este de trei ori mai mare decat Jupiter, avand o masa gazoasa si care a primit denumirea de Tyche, aflandu-se mult dupa orbita lui Pluto.
Descoperirea a fost facuta de americanii Daniel Whitmire si John Matese de la Observatorul Universitatii din Louisiana.
Si o stire de ultima ora: NASA instaleaza pe tot teritoriul SUA camere de supraveghere care ar trebui sa surprinda meteoriti in cadere. Actiunea e botezata “What’s Hitting Earth?”. Coincidenta?

 

 

Un raport pregătit pentru preşedintele rus Dmitry Medvedev, sugerează necesitatea construirii a 5000 de buncăre suplimentare în Moscova cu privire la posibilul dezastru ce se va produce în anul 2012.

Raportul în cauză menţionează apropierea cometei Elenin şi potenţialul impact ce poate pune în pericol viaţa pe Pământ. Cometa Elenin este aşteptată să fie vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ în dată de 17 octombrie 2011, în cazul în care îşi respectă actuala traiectorie.
Acest raport a fost întocmit de ministrul de interne al Rusiei, Anatoliy Serdyukov, şi are la baza semnul de întrebare care s-a ridicat în clipa în care cometa Elenin şi-a modificat foarte mult traiectorie. Dacă iniţial s-a crezut că Pământul nu este în pericol, acum, după noile calcule s-a ajuns la concluzia că sfârşitul lumii este mult mai aproape decât s-a crezut dacă Elenin îşi va modifica iar traiectoria. Cercetătorii ruşi cred că această cometă misterioasă, care din senin ameninţa viaţa pe Pământ, este controlată de o formă de inteligenţă superioară. Altfel nimeni nu îşi poate explica schimbările bruşte de direcţie pe care le are în drumul său spre Terra. După noile calcule, Elenin este o ameninţare certa la adresa vieţii oamenilor pe Pământ, însă dacă traiectoria să nu se modifica iar în dată de 17 octombrie 2011, v-a trece la o distanţă foarte mică de planeta noastră.
Un alt aspect ciudat stipulat în raportul oamenilor de ştiinţă ruşi, arata că Elenin este în “contact direct” cu planeta de mărimea lui Jupiter, care s-a descoperit recent. Elenin este un mesager trimis de pe Tyche care se vrea un semnal de alarma sau un deschizător de drumuri. Oare o civilizaţie extraterestră vrea să-şi facă anunţată vizita în acest fel? Care poate să fie raţiunea acestui gest? Nimeni nu poate să ofere un răspuns mai elaborat când vine vorba despre cometa Elenin pentru că nu respectă legile fizicii şi se comporta precum o maşinuţă teleghidată de la distanţă.
Punctul de vedere al NASA este controversat atunci când vine vorba de cometă Elenin. Reprezentanţii NASA au declarat că: ” Datorită devierii orbitei cometei Elenin, nu există garanţie că nu va lovi Pământul”.
Fostul ministru al apărării al Canadei, Paul Hellyer, are un punct de vedere straniu despre ceea ce va urma, declarând că:” Acum câteva decade, vizitatori de pe alte planete ne-au avertizat despre ceea ce va urma şi s-au oferit să ne ajute. Dar noi, sau cel puţin unii dintre noi, au interpretat acest ajutor ca pe o ameninţare şi au hotărât că mai întâi să tragă şi apoi să întrebe.” Cu siguranţă că Paul Hellyer s-a referit la incidentul intitulat “Bătălia din Los Angeles” din anul 1942, când forţele americane au atacat un OZN. După acest incident SUA a intrat în război.
Guvernele ţărilor puternice deja şi-au pregătit foarte multe buncăre în care se pot refugia liderii politici dar şi oamenii cu foarte mulţi bani şi care pot supravieţui timp de mai multe luni. Aceste buncăre secrete există în Statele Unite, în Rusia, China şi alte ţări care se pare că s-au pregătit pentru marea drama din anul 2012. Interesant este că informaţiile sunt clasificate “top secret” iar dacă există scurgeri guvernele le tratează cu indiferenţă.
Sursa: ……Astro……

Conspiratia Tacerii – România Bunăstării

Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
invitat : Vasile Păun Anghel
data : 15 August 2011

http://www.roleader.ro/
http://www.facebook.com/vasile.paun.anghel
Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog)
Sursa: Dezvatatorul

Cand sunt bogatii egali cu saracii

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Intotdeauna au existat oameni snobi. Implicit nesiguri pe propria lor capacitate, valoare umana si profesionala. Motiv suficient pentru a se etala la granita cu sfidarea. Isi cumpara exclusiv haine de firma, telefoane ultimul racnet, accesorii cumplit de scumpe si masini supradimensionate. Nu neaparat ca marime, dar in mod cert ca pret.
Conform stirii de aici Greenpeace a descoperit in hainele unor firme foarte mari nu stiu ce compusi chimici. Care nu afecteaza decat fertilitatea, reproducerea si cresterea organismelor. De mentionat ca aceeasi compusi se regasesc si in unii detergenti. Sa intelegem ca marile firme de confectii din lume militeaza incognito pentru curatenia planetei? Poate pentru curatirea ei. Problema e ca aceste chimicale sunt folosite la fabricarea textilelor, iar apele chinezesti se spune ca ar fi pline de aceste deseuri toxice. Care, implicit, fie prin circuitul apei in natura, fie prin brandurile internationale pe care le reprezinta… apar inclusiv in tari in care substanta cu pricina este interzisa. Se mentioneaza ca toate aceste produse daunatoare ale marilor firme sunt produse in China, Vietnam, Filipine, etc. Asadar snobismul este daunator organismelor: le stimuleaza prostia si le imbolnaveste in acelasi ritm in care le goleste buzunarele.
Totul, la ora actuala, este facut in China. Chiar si produsele de firma. Sau… mai ales ele. Cu cat eticheta este mai “mareata” cu atat mai probabil este ca productia sa fie mutata intr-o tara cu muncitori ieftini. Pentru ca profitul companiei sa fie din ce in ce mai mare.
Ca sa revenim la snobi: intotdeauna m-am intrebat de ce foarte multi bogati nu pot avea copii. Sau ii fac la varste inaintate, sau dupa ce fac enspe mii de procedee de fertilizare. Adica nu merge totul normal. Ei bine, acum stim si raspunsul. Li se trage de la lux, manifestat prin intermediul produselor de firma fara de care pretind ca le-ar scadea rangul. Sa ia exemplu de la amaratii aia din Somalia. Fac copii pe cale naturala care insa mor de foame pentru ca astialalti au acaparat prea mult din bogatia planetei. O sa spuneti ca macar mor sanatosi, neintoxicati cu compusi chimici…
E clar, lumea trebuie sa se schimbe. Dictatura banului nu este o ideologie benefica supravietuirii si dezvoltarii vietii pe planeta Pamant.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 
Sursa: Digerate

Cutremur cu magnitudinea de 5,8, resimţit la Washington şi New York. Clădirea Pentagonului a fost evacuată

Un seism cu magnitudinea de 5,8 a avut loc marţi după-amiază la Washington DC, informează CNN. Mai multe clădiri importante, inclusiv Pentagonul, au fost evacuate.


Cutremur cu magnitudinea de 5,8, resimţit la Washington şi New York. Clădirea Pentagonului a fost evacuată.
Potrivit martorilor, clădirile din New York şi Washington DC s-au mişcat câteva zeci de secunde, iar oamenii au intrat în panică.
Potrivit Institutului american pentru Fizica Pământului (USGS), epicentrul seismului revizuit la 5,9 a fost în statul Virginia, la aproximativ 100 de kilometri de Washington DC.
Seismul a fost resimţit în Philadelphia, Pennsylvania, New York, inclusiv pe insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde familia preşedintelui Barack Obama este în vacanţă.
Serviciile companiilor de telefonie din New York au fost afectate temporar de cutremur.
Pentagonul, sediul Departamentului Apărării, a fost evacuat. "Când clădirea a început să se mişte violent, sute de persoane au început să ţipe ", a declarat corespondentul CNN Barbara Starr.

Cu faţa la mama sau cu faţa la şosea? Poziţia în timpul transportului afectează dezvoltarea emoţională a copiilor, spune un specialist

Cu faţa la mama sau cu faţa la şosea? Poziţia în timpul transportului afectează dezvoltarea emoţională a copiilor, spune un specialist
Mamele care îşi transportă copilul cu faţa către drum sunt crude şi egoiste, susţine un expert în sănătatea copiilor. Aceeaşi acuzaţie poate fi adusă şi celor care transportă copiii în cărucioare în care aceştia sunt poziţionaţi cu spatele către părinţi.
Catherine Fowler, specialist în asistenţă şi îngrijire pentru familie şi copil, a susţinut că micuţii sunt speriaţi dacă sunt transportaţi într-un sac tip marsupiu sau într-un cărucior de unde nu îşi pot vedea părinţii.

"Imaginaţi-vă că aţi fi legat de pieptul cuiva, cu picioarele şi braţele legănându-se fără niciun control - ar fi terifiant", susţine prof. Fowler.

Bebeluşii sunt adesea transportaţi în "marsupii" legate de torsul părintelui. Copii pot fi poziţionaţi cu faţa către interior dar, adesea, sunt aşezaţi cu faţa către direcţia de mers.

Problema suscită controverse, unii susţinând ideea că bebeluşii se plictisesc dacă se uită doar la mama lor. Aceştia cosideră că, deşi teoria prof. Fowler se aplică în cazul copiilor nou-născuţi, ipoteza nu este valabilă şi pentru copiii care au depăşit vârsta de trei luni.

Astfel, Robin Barker, autorea cărţii "Baby Love" a declarat că, atâta timp cât copiii sunt hrăniţi şi iubiţi, poziţia în care stau atunci când sunt transportaţi este irelevantă.

"Părinţii au deja destule griji şi se simt vinovaţi şi fără a mai lua în considerare modul în care împing căruciorul copilului", a declarat aceasta.

Cărucioarele în care copiii stau cu faţa către mamă pot costa de până la zece ori mai mult decât cele care au "faţa" către drum.

Observaţiile profesorului Fowler, care lucrează la Universitatea de Tehnologie din Sydney, Australia, sunt susţinute de un studiu efectuat în 2008, care a constatat că bebeluşii suferă dacă nu îşi pot vedea părinţii atunci când sunt plimbaţi.

Într-un studiu efectuat de Universitatea Dundee, academicienii au descoperit că acei copii care au fost plimbaţi în cărucioare care îi ţineau cu faţa către direcţia de mers s-au transformat în nişte adulţi anxioşi. Copiilor le era greu să obţină atenţia părinţilor şi li se vorbea mai puţin.

Aceşti sugari suferă mai mult de stres şi uneori chiar de "traume", susţine studiul. În schimb, copiii care stăteau cu faţa către mama lor erau mai înclinaţi să râdă, să asculte vorbele mamei şi să doarmă - fapt ce indica un nivel mai scăzut al stresului.

"Datele studiului nostru sugerează că viaţa din cărucior a multor copii este săracă din punct de vedere emoţional şi foarte stresantă. Copiii stresaţi se transformă în adulţi anxioşi", a declarat Suzanne Zeedyk, un psiholog de dezvoltare personală.

Sursa: Mail Online

Fie că te căsătoreşti, fie că divorţezi, tot te îngraşi…

Fie că te căsătoreşti, fie că divorţezi, tot te îngraşi…
Atât căsătoria, cât şi divorţul, pot declanşa creşterea în greutate, susţine un studiu ce a fost prezentat de Asociaţia Sociologică Americană.
Există un risc crescut de a acumula kilograme în plus în cei doi ani care urmează după începerea unei căsnicii sau după terminarea acesteia, arată studiul, care a examinat 10.071 de cazuri.

Femeile recent căsătorite prezintă cel mai mare risc de a creşte în greutate. Unele kilograme în plus constituie un mare risc pentru sănătate, declară cei de la Universitatea de Stat din Ohio.

Studiul a urmărit participanţii între anii1986 şi 2008 şi a monitorizat schimbările indicelui de masă corporală şi starea civilă. Cercetătorii au comparat indicele persoanelor care s-au căsătorit sau care au divorţat cu cel al persoanelor deja căsătorite sau care au rămas necăsătorite.

Chiar şi după ajustarea datelor în funcţie de sănătate, educaţie, ocupare a forţei de muncă, sărăcie, sarcină, căsătoria şi divorţul sunt asociate cu riscul de creştere în greutate.

În cazul femeilor, mariajul măreşte riscul de creştere uşoară în greutate (cu mai puţin de 3 puncte ale BMI) cu până la 33%. Există, de asemenea, un risc de 48% mai mare de a creşte în greutate cu mai mult de trei puncte ale indicelui de masă corporală.

Pe de altă parte, femeile care au divorţat recent au un risc de 22% mai mare de a creşte uşor în greutate. Bărbaţii au risc sporit cu 28% de a creşte în greutate după căsătorie şi cu 21%, după divorţ.

"Există schimbări majore în viaţa unei persoane, care pot să schimbe modul de viaţă şi tipul de mâncare pe care îl consumă", explică Helen Riley de la British Nutrition Foundation.
Sursa: BBC

Populatia lumii, in scadere - Vezi cand vor disparea romanii

Populatia lumii scade, in multe tari rata fertilitatii fiind din ce in ce mai mica, arata o analiza demografica realizata de Organizatia Natiunilor Unite.Analiza ONU arata ca 42% din populatia lumii traieste in state cu fertilitate scazuta si populatie imbatranita, unde femeile nu nasc indeajuns copii pentru a permite o reinlocuire naturala a populatiei.

Tarile cu fertilitate maxima sunt concentrate in Africa (39 din cele 55 de tari de pe continent au fertilitate mare), insa aici si speranta de viata este mai scazuta, din pricina epidemiei de HIV-SIDA. Specialistii adauga, insa, ca, datorita progreselor in medicina, se estimeaza ca speranta de viata va creste.

In prezent, in tarile cu o rata a fertilitatii mica, 11% din populatie are varsta de peste 65 de ani, in timp ce doar 34% au varsta de sub 25 de ani. Se estimeaza ca, pana in 2050, procentul de persoane in varsta va creste (26%), iar cel de tineri va scadea pana la 24%.

Singurele tari care vor reusi sa isi inlocuiasca populatia sunt cele cu o rata a fertilitatii buna, arata analiza, adica sa asigure ca fiecare femeie poate sa nasca cel putin o fiica. In 83 de tari din lume, acest lucru cel mai probabil nu se va intampla, arata analiza: in Hong Kong, la fiecare 1.000 de femei nu se nasc decat 547 de fiice.

Coform calculelor facute de jurnalistii "The Economist", daca tendintele de scadere a ratei ferilitatii se mentin, statele si-ar putea pierde pe rand locuitorii, urmand ca pe planeta sa ramana ultimii bralizienii si canadienii.

In Romania, ultima femeie se va naste in jurul anului 3.200.

In Romania, aproape 15% din populatie are peste 65 de ani, iar procentul de femei de varsta fertila (15-49) este de 49%. In conditiile actuale, se estimeaza ca densitatea populatiei va scadea de la 90 de cetateni pe kilometru patrat in 2010, pana la doar 62 in 2100.

Conform statisticii, cresterea populatiei in Romania a trecut pe minus in perioada 1990-1995, iar trendul se va mentine in anii urmatori.
Sursa: ziare.com

Colorado, zguduit de cel mai mare cutremur din ultimii 40 de ani

Un cutremur cu magnitudine moderata de 5,3 grade pe scara Richetr, a avut loc, marti, in sudul statului american Colorado, potrivit U.S. Geological Survey (USGS).Epicentrul seismului a fost localizat in apropiere de Cokedale, si nu au fost raportate victime, scrie CNN.

Un dispecer din biroul serifului din Las Animas County, in care se afla Cokedale, a spus ca seismul a durat aproape 30 de secunde. La biroul sau au fost primite rapoarte privind bolovani care au cazut pe o autostrada si unele pagube structurale.

Amy Vaughan, de la USGS, a spus ca magnitudinea cutremurului este egala cu cea a seismului care a zguduit Colorado in 9 august 1967.
Sursa: ziare.com

Scenariu de cosmar: Capitalismul e in pragul falimentului?

Capitalismul trece printr-o criza adanca. Aceasta este cauzata de esecul companiilor multinatinationale, care au acaparat puterea economica mondiala, creand monopoluri si legi proprii, diferite de ale statelor.
Corporatiile s-au extins, fara a mai putea fi controlate, iar acum criza le doboara ca urmare a imputinarii resurselor naturale si a fortelor invizibile, care au actionat in spatele acestora.

Cauza principala a crizei recente este esecul principiului economic dominant - capitalismul global corporatist, potrivit unei analize AlterNet.

Traim in vremuri interesante. Economia globala se face tandari. Alegatorii din Statele Unite ii urasc pe toti politicienii si exista tulburari politice in intreaga lume. Cauza principala a acestor tulburari pare sa fie esecul capitalismului.

Lumea moderna este condusa de corporatii multinationale si guvernata de o ideologie in care corporatistii sunt o categorie speciala de oameni, motivata doar de propriul interes.
Corporatiile cauta sa optimizeze randamentul capitalului folosind parghia productivitatii si platind sume cat mai mici posibile pentru taxe si forta de munca. Exista cinci factori care sunt responsabili pentru esecul capitalismului global corporatist.

In primul rand, corporatiile sunt prea mari. Traim in epoca corporatiilor gigant. Cea mai mare este JP Morgan Chase, care are active de 2.000 de miliarde de dolari, 240.000 de angajati si birouri in 100 de tari.

Marile corporatii au creat monopoluri, care au adus o birocratie enorma. Acestea au devenit inflexibile si dificil de gestionat.

In al doilea rand, corporatiile globale dispretuiesc societatea civila. Multinationalele au dezvoltat propriul lor cod etic si de viziune asupra lumii, diferit de al oricarui stat al lumii.

In al treilea rand, corporatiile traiesc in afara legilor. Exista o mana invizibila, care reglementeaza multinationalele. Filosoful Adam Smith sustinea in 1759 ca in timp ce persoanele bogate si corporatiile au fost motivate de interesul propriu, "o mana invizibila" a operat in spate.

In al patrulea rand, corporatiile au ruinat capitalul nostru de bogatii naturale. Patru dintre primele 10 companii multinationale sunt din domeniul energetic, cu Exxon Mobil, in fruntea listei. Rezervele naturale au inceput sa se epuizeze. Corporatiile au tratat mediul ca pe o resursa gratuita.

In al cincilea rand, corporatiile au sfidat comunitatea mondiala. PIB-ul mondial este de 63 de mii de miliarde de dolari, iar corporatiile acumuleaza o cota disproportionala, de 4 mii de miliarde de dolari (activele bancare sunt estimate la 100 de mii de miliarde).

Vestea buna este ca suntem martorii esecului capitalismului global corporatist. Vestea proasta este ca nu stim ce il va inlocui.
Sursa: ziare.com

Ce nu stiai despre caderea burselor

Stiai ca o miscare gresita a degetelor pe tastatura computerului poate conduce la cursuri instabile si burse volatile? Afla ce se poate ascunde, de fapt, in spatele fluctuatiilor de pe burse.
De cateva saptamani incoace, bursele din toata lumea au inceput sa se legene in bataia vantului. Exista vreo explicatie rationala pentru aceasta dezvoltare irationala?

Cauze rationale exista, partial. Dar un rol important il joaca conditiile tehnice si efectele psihologice. Uneori, esecurile sunt cauzate si de erori umane si chiar de dimensiunea fizica a unor brokeri, noteaza Deutsche Welle.

Efectul "Fat Finger"

Pentru ultimele caderi bursiere se pare ca, din nou, este vinovat un deget prea mare. "Fat Finger" apare atunci cand brokerul primeste un ordin de vanzare iar degetul lui, fiind prea mare, aluneca involuntar pe tastatura computerului, dand astfel o comanda exagerata, prin care se certifica vanzarea unui numar exorbitant de actiuni. Drept rezultat,
actiunile scad, cursul la fel.

Acest lucru s-a intamplat, de exemplu, anul trecut, pe Wall Street. Cand se intampla o astfel de eroare, de obicei, se activeaza anumite mecanisme tehnice: in cazul in care valoarea unei anumite actiuni scade sub nivelul prevazut, ea este automat vanduta. Este o procedura aplicata pentru a se reduce pierderile, fiind perfect justificata. Dar se poate obtine efectul invers, cu consecinte dezastruoase. Pentru ca, daca vin in continuare comenzi de vanzare, pretul actiunilor scade mai jos. Deci, mecanismul de restrictie creste gradul de depreciere a actiunilor.

Fantasme psihologice

In sfarsit, in aceasta etapa apare efectul psihologic, in care brokerul isi da seama de adevarul simplu. De exemplu, vede ca nimeni nu vrea sa stranga de pe parchet actiunile care au cazut, iar piata nu poate singura sa se corecteze. Brokerul, in aceasta situatie, trebuie sa aiba putina imaginatie.

Pe bursa, aceasta se traduce astfel: o actiune isi va arata adevarata valoare de-abia in viitor, ba chiar atunci cand eu o cumpar, iar dupa aceea vor face acest lucru multi altii, dupa mine. Daca o actiune nu trece de limita imaginarului, ea nu se vinde, nu este subscrisa, iar indexul nu creste.

In afara psihologiei si imaginatiei, in culise actioneaza, evident, speculantii. Pentru ca pe bursa se poate miza si pe cursurile scazute, iar cu vanzari speculative record se pot castiga multi, multi bani.

In aceasta privinta, cele mai active sunt fondurile speculative nereglementate. Acestea vand actiuni pe care nu le detin. Cand cursul cade, fondurile le cumpara inapoi (la preturi mici) castigand astfel de pe urma cresterii cursului. Acest truc, care este parcticat pe scara larga, contribuie semnificativ la prabusirea cursurilor bursiere.
Sursa: ziare.com

Nemţii s-au impus: Spania îşi schimbă Constituţia

Guvernul spaniol a adoptat şi un pachet suplimentar de măsuri anticriză şi anti-deficit, menit să permită atingerea ţintei de deficit de 6% din PIB pentru acest an. Iată cîteva dintre cele mai importante: reducerea temporară, până la sfârşitul anului, a TVA la cumpărarea de locuinţe noi, de la 8% la 4%, amânarea plăţii deducerilor şi o anticipare a plăţii impozitelor pentru companiile cu vânzări de peste 20 de milioane de euro pe an, obligaţia farmaciilor de a prescrie medicamente generice.
Sursa: Money.ro

Nemurirea sufletului

Intr-o scoala, la ora de religie, profesorul le vorbea elevilor despre nemurirea sufletului. Vazand chipurile nedumerite ale micutilor, domnul profesor scoase un ceas mare de masa si il arata tuturor:

- Vedeti cum merge acest ceas ? Ca si un om care traieste, tot astfel ceasul ticaie si rotitele lui se invart.

Dupa aceea, a pus ceasul pe catedra, i-a demontat cu grija carcasa de metal si a scos mecanismul plin de rotite mici, ce continuau sa se invarta.

- Vedeti, chiar daca am scos motorasul din carcasa, el continua sa mearga. Tot asa si sufletul, cand paraseste trupul, dupa moarte, continua sa traiasca. Sufletul este nemuritor si, de aceea, trebuie sa ne ingrijim nu doar de trupul nostru, ci si de suflet. Asa cum aveti grija sa nu va murdariti hainele sau sa nu va raniti lovindu-va, tot asa trebuie sa fiti mereu atenti ca nici sufletul vostru sa nu se "murdareasca" de pacate sau sa fie doborat de ispite si neputinta. Sufletul trebuie sa fie mereu curat, fara rautate si fara pacat, fiindca doar asa el poate primi lumina binecuvantata a dragostei dumnezeiesti. Doar asa sufletele noastre pot iubi si pot fi iubite.

"Sufletul traieste vesnic si nu poate muri, caci este suflare din suflarea lui Dumnezeu, iar la Judecata de Apoi, sufletul iarasi se va uni cu trupul."

De ce ne e frica de moarte?

<#fff>
De ce ne e frica atat de mult de moarte? Pentru ca cea mai mare frica a noastra este aceea ca nu ne putem imagina non-existenta noastra. Poate ca noi, dupa moartea corpului fizic, vom dispare fara nicio urma. Poate ca nu vom mai avea constiinta fiintei noastre. Poate ca a muri inseamna a disparea pentru totdeauna, nemairamanand altceva decat amintirile in randul celor dragi noua, aflati inca in viata. Ne este frica de moarte intrucat nimic nu va mai conta pentru noi. Noi nu vom fi decat…nimic. Iar aceasta frica este inimaginabila.
Dar daca moartea este cu totul ceva diferit? Daca moartea nu este sfarsitul unei vieti, ci inceputul unei noi existente? Este aproape imposibil pentru noi sa ne gandim la supravietuirea noastra dincolo de mormant. Noi suntem extrem de atasati de trupurile noastre, avand grija in fiecare zi de nevoile noastre fizice. Cum am putea exista dincolo de moarte, cand noi ne intoarcem in tarana?
Poate ar fi cazul sa reamintim de o poveste care este cunoscuta unora dintre voi:
Imaginati-va doi embrioni gemeni aflati in pantecul mamei lor, inainte de a se naste. Cei doi au in interiorul pantecului o viata sigura si linistita. Ei nici nu-si pot imagina un fel de viata mai confortabil. Sa presupunem ca cei doi embrioni au constiinta, incep sa judece, sa rationeze si sa-si imagineze viitorul. Dar cei doi au puncte de vedere diferite: unul este optimist, pe cand celalalt este pesimist. Primul este un credincios, al doilea este un sceptic. Credinciosul e sigur ca o alta viata il asteapta, dupa ce va pleca din casa prezenta. El spune: “Nu-mi vine sa cred ca Dumnezeu ne-a pus aici timp de 9 luni de zile, a avut grija de noi, ne-a hranit si ne-a permis sa crestem, fara niciun scop. Sunt sigur ca exista un plan mai mare de care noi nu suntem inca constienti. Prezenta noastra aici poate fi o pregatire pentru o viata mai frumoasa care va urma.”
Fratele sau geaman, scepticul, nu are insa nicio asteptare. Pentru el, credinta (asa cum a spus Marx) nu-i altceva decat un “opiu pentru mase”. El ii spune fratelui sau optimist: “Tu ai sperante, dar adevarul e altul. Adica pantecul in care noi traim este singura noastra viata. Odata ce parasim acest loc, vom muri. Alta viata nu mai exista.”
Fratele credincios incearca insa sa-si convinga fratele sceptic. El ii spune ca poate, odata iesiti din pantec, ei vor fi capabili sa se miste mult mai liber, se vor hrani altfel, vor avea o alta perspectiva asupra lumii. El ii impartaseste visele si sperantele fratelui sau sceptic, dar, intrucat nu are experienta anterioara, nu are cum sa probeze ca ceea ce spune este total adevarat.
Dar, momentul nasterii se apropie. Fratele credincios e increzator ca, nu numai ca supravietui, dar ii va fi si mai bine decat existenta in interiorul pantecului. Fratele sceptic crede ca, dupa expulzarea din pantec, lumea se va sfarsi. Iata ca nasterea avu loc: fratele optimist privi in jur, vazu noua lume si isi spuse in gand: “In definitiv, se pare ca am avut dreptate”.
Asadar, ceea ce pare moarte dintr-o perspectiva, in realitate este o noua forma mai inalta de viata. Moartea si renasterea sunt sinonime. Cum am putea trai in afara trupurilor noastre? De ce nu am putea? Poate ca sufletul nostru, dupa moartea trupului, va avea o libertate superioara ce nu o putea obtine ca urmare a limitarilor fizice.
Misticul evreu Mendel din Kotzk le spunea discipolilor sai sa nu se teama de moarte caci “moartea nu-i altceva decat o trecere dintr-o incapere in alta, iar ultima incapere este intotdeauna mult mai frumoasa”.
Sursa: almeea.com

MESAJ DE ARHANGHELII MIHAIL, GAVRIL SI METATRON

Dragii nostrii,
Ceea ce va urma nu trebuie sa va sperie in nici un fel. A fost scris cu mult timp inainte de nasterea voastra sa se intample asa si asa se va intampla. Tot ceea ce se va intampla, se va intampla cu voia lui Dumnezeu, sa nu va indoiti de asta!
In perioada imediat urmatoare, vor fi schimbari mari, mari de tot si in plan social si personal si spiritual. Toate se vor schimba. Veti simti ca sunteti intr-un tren de mare viteza si ca va apuca ameteala.
Vor cadea bolovani si se va misca pamantul.
Cei care au inselat, cei care au mintit, cei care nu au ajutat, ba chiar au asuprit oamenii, vor plati. si vor plati tare! Sa nu va indoiti de asta!
 Cei care sunteti curati la suflet, nu trebuie sa va temeti! Veti fi calauziti si avertizati de calauzele voastre spirituale, atat prin vise cat si prin mesaje ale gandului. Sa le ascultati si sa nu va indoiti de ele. Deja, noi am incercat sa va pregatim pana acum, cum comunicam cu voi.
Sa nu va indoiti ca sunteti pregatiti sa treceti prin schimbarile ce vor urma. Va trebui, la un moment dat sa va parasiti locuintele si sa mergeti acolo unde vi se va spune, apoi va veti putea intoarce. Nori toxici vor veni in anumite zone.
Schimbarile prin care treceti vor fi greu de suportat. Vor aparea anumite suferinte fizice, dar nu sunt boli. Sunt urmari ale transformarilor voastre.
Dupa ce toate vor fi trecut, nici nu o sa puteti sa va ganditi, cum a fost inainte de transformare.
Lumea asa cum o stiti acum , nu va mai exista. Este timpul sa se schimbe tot. Dumnezeu nu mai indura rautatile si blasfemiile si nedreptatile unor semeni de ai vostri.
Toti cei care inteleg si cred ca au gresit, sa fie sinceri cu ei insisi si sa se schimbe. Toti au avut mesaje si semne care le-au dat de gandit. Sa iasa de sub imperiul raului. Daca se pot minti pe ei insisi, sa inteleaga ca nu il pot minti pe DUMNEZEU.
Sa nu va speriati dragii nostri! Pana acum ati invatat fiecare cum trebuie sa fiti. Ascultati-va ingerii care va sfatuiesc si veti fi ocrotiti!
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi pe toti!

Mesaj preluat de Sfatuitoarea

Fenomene misterioase au aparut in intreaga lume (Video)

    
Fenomene misterioase au aparut in intreaga lume (Video)Foto: ghosttheory.com
In mai multe tari au fost raportate fenomene ienxplicabile, misterioase. Fie ca sunt zgomote ciudate care vin din cer, fie ca sunetele vin din pamant, ele i-au terorizat pe locuitorii mai multor orase.
Luna aceasta, in Ucraina si Canada s-au inregistrat zgomote bizare, de provenienta necunoscuta, scrie Sott. In ambele tari, oamenii au spus ca au auzit zgomote "mecanice" care veneau din cer sau unele de frecventa joasa venite din pamant.Nu numai in aceste tari au fost auzite zgomotele, ci si in alte zone de pe glob. Scenariile avansate iau in calcul testarea unor arme secrete.

Uneori, zgomotele care vin din cer sunt urmatea de lumini la fel de misterioase. Ele sunt numite "cutremur de lumina".

In mod suprizator, in Canada, la 11 ore dupa asemenea aparitii, s-a produs un cutremur de cinci grade.


In mod suprizator, in Canada, la 11 ore dupa asemenea aparitii, s-a produs un cutremur de cinci grade.Alte scenarii se refera la experimentul HAARP, care are drept tinta ionosfera Terrei. Prin acest program este urmarit impactul radiatiei solare si cosmice asupra planetei noastre.

Totusi, nu exista dovezi care sa ne arate ca sunetele infricosatoare nu au fost adaugate ulterior.


Sursa: ziare.com