marți, 29 noiembrie 2011

AI SUCCES PROFESIONAL? DEGEABA, DACĂ NU EŞTI FERICIT ACASĂ


Ai succes profesional? Degeaba, dacă nu eşti fericit acasăGalerie foto (1)
În prezent, un număr din ce în ce mai mare de oameni care au probleme în familieîncearcă să completeze aceste eşecuri prin succesul în carieră. Oamenii de ştiinţă au făcut un studiu pentru a vedea dacă reuşitele de la locul de muncă pot compensa, cu adevărat, sentimentul de nefericire produs de neînţelegerile din familie.
Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Şcoala de Afaceri a Universitatăţii Kingston, Marea Britanie, pe un eşantion de 10.000 de persoane din 30 de ţări europene şi a demonstrat că lucrurile nu stau chiar aşa cum credem noi.
Specialiştii au găsit o legătură puternică între slujbă şi o viaţă satisfăcătoare, mai ales la deţinătorii defamilii. Totuşi, acest lucru nu se întâmplă şi în cazul celor care încearcă să suplinească lipsurile din viaţa de familie “refugiindu-se” în muncă. Succesul în carieră nu compensează nefericirea indusă de eşecurile familiale.
Profesorul Yannia Georgellis, coautor al studiului explică faptul că munca şi viaţa de familie sunt interdependente. Ele se influenţează reciproc şi continuu. Cu toate acestea, studiul nu a găsit nicio dovadă care să ateste că munca poate compensa problemele din familie.
Cercetarea a scos la iveală factori importanţi care influenţează această legătură.
S-a observat, de pildă, că mamele care au copii preşcolari sunt mult mai puţin interesate de satisfacţiile aduse de muncă. Acest lucru se produce, probabil, din cauza faptului că priorităţile lor se schimbă în acea perioadă. Însă, odată ce copiii devin adolescenţi, multe mame se întorc la muncă, iar activitatea profesională redevine importantă pentru sentimentul de satisfacţie în viaţă.
Sursa: UKPA

BĂNCILE ÎŞI PREGĂTESC PLANURILE DE URGENŢĂ ÎN EVENTUALITATEA PRĂBUŞIRII EURO
Bancherii se pregătesc pentru ce e mai rău. Unele dintre cele mai mari bănci mondiale lucrează deja la planuri B în eventualitatea prăbuşirii zonei euro. Scenariile acestora vin după ce în ultimele zile au existat tot mai mult declaraţii referitoare la un default european. Cotidianul american scrie că băncile pregătesc un plan de urgenţă în eventualitatea prăbuşirii euro. În timp ce liderii europeni susţin că nu este încă nevoie să se pregătească un plan B, unele dintre cele mai mari bănci mondiale şi autorităţile de supraveghere ale acestora pregătesc un astfel de plan.
”Nu trebuie să ignorăm perspectiva unei ieşiri dezordonate a unor ţări din zona euro”, a declarat Andrew Bailey, funcţionar în cadrul Autorităţii Serviciilor Financiare din Marea Britanie.
Potrivit editorialului din New York Times, bănci precum Merrill Lynch, Barclays Capital şi Nomura au lansat o cascadă de rapoarte în această săptămână, care examinează posibilitatea unui colaps al zonei euro.
‘Criza financiară din zona euro a intrat într-o etapă mult mai periculoasă’, au scris vineri analiştii de la Nomura. ‘Dacă Banca Centrală Europeană nu intervine pentru a ajuta acolo unde politicienii au eşuat, un colaps al euro pare pentru moment mai probabil decât posibil’, a declarat banca.
Principalele instituţii financiare britanice, precum Royal Bank of Scotland, pregătesc planuri de urgenţă în cazul în care ceea ce este de negândit devine o realitate, au indicat autorităţile de supraveghere joi, se mai arată în editorialul cotidianului american.
Autorităţile americane au recomandat unor bănci americane precum Citigroup să-şi reducă expunerea la zona euro. În Asia, autorităţile din Hong Kong şi-au intensificat monitorizarea expunerii băncilor străine şi naţionale în lumina crizei europene.
Cu toate acestea, băncile din ţările mari din zona euro care au fost recent contaminate de criză nu par să fie atât de agitate. Băncile din Franţa şi Italia nu elaborează planuri de rezervă, afirmă bancherii, pentru simplul motiv că au ajuns la concluzia că este imposibil ca euro să se prăbuşească. Deşi bănci cum ar fi BNP Paribas, Societe Generale, UniCredit au descărcat recent zeci de miliarde de euro datorie suverană europeană, opinia este că există puţine motive să se facă mai mult.
Liderii europeni s-au declarat în această săptămână mai hotărâţi ca oricând să menţină moneda unică în viaţă, mai ales în perspectiva alegerilor celor mai importante, în Franţa în 2012 şi în Germania în 2013.
Editorialul menţioneză în concluzie declaraţiile cancelarului german Angela Merkel, care a afirmat că îşi va dubla eforturile pentru a împinge UE spre o mai mare unitate fiscală şi politică.


Sursa: Agerpres
sursa


Potrivit unui studiu realizat de ING Bank şi publicat de The World, dispariţia a zonei euro în 2011 ar avea ca rezultat creşterea şomajului şi o recesiune fără precedent pentru toate ţările, inclusiv Franţa şi Germania, scrie La Tribune.
Şi dacă zona euro ar imploda? Acest scenariu sinistru creat de unii eurosceptici ar putea avea consecinţe dramatice pentru naţiunile care folosesc moneda euro, potrivit studiului realizat de ING. Experţii băncii olandeze au evaluat posibilele consecinţe economice ale ieşirii Greciei din zona euro sau la o dispariţie completă a zonei euro.
Pentru greci, ambele scenarii ar duce la un dezastru: creşterea numărului de solicitanţi de locuri de muncă cu o rată a şomajului de cel puţin 18,5% şi recesiune fără precedent (-7,6% în cazul în care ţara ar reveni la drahme şi -9.1%, în cazul în care întreaga zona euro ar exploda).
Consecinţele ar fi la fel de dramatice pentru alte ţări din zona euro care se luptă să-şi refinanţeze pieţele. În cazul în care euro ar dispărea, Spania, Irlanda, Portugalia şi Italia s-ar confrunta în 2011 cu o recesiune care corespunde unei scăderi economice de cel puţin 6% din PIB.
Pentru Franţa, situaţia ar fi ceva mai bună. În timp ce ING se aşteaptă la o creştere a PIB de 1,9% în 2011, în cazul în care zona euro rămâne nemodificată, plecarea Greciei ar însemna o pierdere de 1,2 puncte procentuale iar ruperea zonei euro ar arunca ţara într-o recesiune (-4%), care ar avea consecinţe grave asupra locurilor de muncă. ING estimează că, în acest caz, rata şomajului în Franţa s-ar ridica la 13,5%.
Chiar şi Germania va avea de pierdut, nu numai că ar trebui să reintroducă marca, dar ar lăsa Grecia fără ajutor. Dacă acest scenariu s-ar realiza, creşterea nu ar ajunge la mai mult de 1,9%, iar şomajul va creşte din nou, cu o rată de 8,4%.
sursa

CRIZA SI SOLITUDINE


Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Care e diferenta intre statul roman si bugetarii sai? Elementar: statul poate taia pensii si salarii ori de cate ori are nevoie de bani. Bugetarii nu au aceleasi drepturi, pentru ca, desi si-au castigat integralitatea salariala in instanta… statul a putut impinge plata diferentelor pana hat in 2016. Cu girul, incepand de ieri, al Curtii Constitutionale. Decizia este definitiva si obligatorie deci bugetarilor le raman doar 2 posibilitati: ori sa isi caute de lucru in sistemul privat (daca gasesc sa ne spuna si noua, astora care cautam), ori sa se sinucida. Preferabil in perioada sarbatorilor ca nimeni sa nu poata pune in carca nivelului de trai scazut accidentele cu pricina. Ma bucur ca in sfarsit judecatorii au inteles ceea ce li s-a spus, de la cel mai inalt nivel in administratie: cand dau o hotarare legata de bani nu conteaza dreptatea, ci sursele de finantare.
Probabil aceluiasi principiu de drept se subsumeaza si cazul angajatilor unei primarii din Botosani. Desi condusa de un primar de coloratura potrivita bugetarii nu si-au mai primit salariile de 4 luni. Si, cu toate astea, au continuat sa vina la munca. Fapt care ma suprinde si pe care nu l-as putea explica altfel decat prin gasirea unui alt tip de venit, nefiscalizat. Sincer, chiar daca se spune ca functionarii publici sunt corupti (desi e o generalizare defectuoasa, nimeni nu e corupt pana nu e dovedit ca atare), ingerul dreptatii sa fii si nu poti trai cu aer. Statul ii impinge pe acesti angajati sa gaseasca noi surse de venit, in conditiile in care, de 4 luni, nu le plateste salariile, si nici nu incurajeaza economia privata pentru ca nemultumitii sa emigreze la privat.
Apropos de alte surse de venit- un recidivist din judetul Alba a avut o idee. A dat sfoara in tara ca poseda 2 pepite de aur si e dispus sa le vanda. A gasit cumparator si schimbul a avut loc pentru 290.000 de lei. Cumparatorul a fost suficient de prost incat sa il creada pe cuvant, asa ca la momentul vanzarii nu a deschis cele 2 cutii sigilate in care ar fi trebuit sa se afle pepitele. Acasa, cand a gasit 2 pietre banale in locul aurului, orgoliul sau de om cinstit l-a trimis glont la politie. Acum parerea mea e urmatoarea: prostia se plateste. Si de unde avea nea Caisa asta atatia bani incat sa dea lejer 300.000 de lei pe ceva, orice? Poate ar fi cazul ca fiscul sa se sesizeze.
Acum ca am stabilit cum stam cu banii (legal si ilegal dobanditi in Romania) e timpul sa vorbim despre impozite. Si anume despre cele din Bucuresti. Unde tocmai s-a stabilit ca posesorii de masini electrice si hibrid vor plati impozit 5%, si nu 50%, cat plateau pana acum. Pentru ca restul e scutire. In mod normal orice scadere a impozitelor si taxelor trebuie salutata. Nu si acum, pentru ca sub pretextul ecologiei se scad impozitele pe care le platesc… bogatii. Deci, ce sa facem noi in criza? Sa scadem taxele pe care le platesc bogatii…
Iar in Senatul Romaniei a trecut prin adoptare tacita legea cu privire la castrarea chimica a pedofililor si monitorizarea lor cu bratari cu GPS. Cred ca orice om sanatos sufleteste si mental ar fi de acord cu aceasta lege. Ba chiar am auzit cetateni care se plang ca si aceasta masura ar fi prea usoara pentru asemenea monstri. Mai avem de rezolvat defrisarile ilegale, evaziunea fiscala si contractele dubioase incheiate pe bani publici. Cum ar veni, toata Romania. Curaj si rabdare dragi conationali! Suntem pe drumul cel bun. Asta daca nu cumva vom muri de batranete pana atunci…

Cat timp romanii se uita numai in interiorul tarii lor lumea din jur fierbe.
Atat de tare incat unul dintre cele mai vechi leagane ale civilizatiei se joaca de-a rachetele, unele deja lansate, altele doar promise. Ungaria promite ca nu renunta sa adopte moneda euro in intervalul 2014-2020, asta daca nu cumva (nota mea) euro nu va mai exista prin 2014. Idee care incepe sa prinda contur chiar si in randul marilor analisti economici. Euro insa nu va muri la anul, cred eu. Pentru ca la anul sunt alegeri in state importante ale lumii si nimeni nu are nevoie de cataclisme financiare. Nu inca. Mai discutam in 2013. Bulgarii incep sa manifesteze contra politicii de austeritate asumate de conducatorii sai. Asa ca blocheaza drumuri si cai ferate, fara a se teme ca romanii nostri ca in acest mod submineaza economia nationala. Oamenii de radio din Atena au incetat ieri emisia pentru 24 de ore ca forma de denuntare a masurilor de austeritare. Si cum nu cred ca in Grecia toate posturile radio sunt publice si nici unul privat rezulta ca grecii inteleg ca ceea ce li se intampla bugetarilor sfarseste prin a se propaga la nivelul intregii societati. Chiar si a celor care lucreaza la privat. 2.000 de medici din Slovacia se pregatesc sa demisioneze din cauza salariilor mici. Daca nu renunta la demisiile in masa si incetarea activitatii pe 1 decembrie…. guvernul are in vedere chiar si declararea starii de urgenta. Asta dupa ce sindicatele nu au acceptat o crestere medie a salariilor cu circa 300 de euro pe luna. Ce diferenta fata de Romania, nu vi se pare? Noi ii indemnam pe medici sa plece, iar despre mariri salariale nu poate fi vorba. In nici un caz de cate 300 de euro, suma de la care orice pensionar roman/orice salariat ar considera ca l-a prins pe Dumnezeu de un picior! Fitch a anuntat ca vrea sa scada nota SUA, de la perspectiva stabila la negativa. SUA raspunde cu discursuri adresate in principal Europei pe care se declara dispusa s-o sutina. Repet, cu discursuri, pentru ca in problema datoriilor nici ei nu reusesc sa se descurce. Americanii obisnuiti isi vad insa de viata lor banala, dincolo de vorbele si incapacitatea politicienilor.Unii parinti incep chiar sa refuze sa-si vaccineze copilasii, confruntati cu din ce in ce mai multe efecte secundare negative, motiv ca industria farmaceutica/sanitara sa avertizeze ca pot reaparea astfel boli demult eradicate. La romani aceasta problema nu exista de fapt, deoarece nu avem medici, nu avem spitale, nu avem vaccinuri. In cazurile in care avem de toate aflam ulterior ori ca bebeul a paralizat, ori ca mamica l-a nascut si vaccinat prin Austria, acolo unde se afla maternitatile pentru romanii bogati. Ramanem in America si aflam ca in 2008 banii publici s-au dus unde se banuia deja: la banci, pentru ca ele sa nu falimenteze. Informatiile au fost secretizate pana nu demult iar acum, cand s-a aflat ca bancile au castigat circa 13 miliarde de dolari din imprumuturile primite de la Fed la dobanzi preferentiale un mare val de indignare publica este asteptat. Cam atat despre cei care sustineau ca “ocupantii” sunt sponsorizati de catre cine stie ce miliardar. Pana una alta s-a dovedit ca bancile chiar au jucat un rol principal in criza economica pe care lumea inca se chinuie sa o depaseasca.
Iar japonezii incep sa nu isi mai caute pereche. Din cauza banilor si din cauza faptului ca sa fii si femeie, si casatorita (sau ma rog, in concubinaj) este o munca mult prea grea. Nu stiu cat de tragica este aceasta stire pentru japonezi, dar daca in plina criza economica articolele cu si despre ei se refera la solitudine… parca parca imi vine sa emigrez…

Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

PROSTOVANUL, CHIORUL ŞI BULDOGUL


Speranţe. Speranţe, vise, planuri, conspiraţii, altercaţii, aberaţii.
Blaga a ajuns mare şef de trib la Senat. 

Prilej de bucurie, culmea şi pentru pedelei şi pentru pesedei. Pedeleii se bucură – şi pe bună dreptate- toti, pentru că au reuşit să câştige şi a doua putere în stat. Şi unii din ei se mai bucură – prematur- şi că cel care a obţinut funcţia este Buldogul, cunoscut ca om cu forţă în partid, dar mai ales, opozant al lui Băse, cel care rupe tot în ultimul timp şi din stânga şi din dreapta, de ai zice că i-a luat Dumnezeu minţile sau averile. Bineînţeles că Buldogul nu îi simpatizează pe Chior,iar atracţia este reciprocă, dar dacă a fost acceptat de Semafor ca un eventual succesor al său în caz de doamne fereşte, cine crede că Zeus a spus OK până nu şi-a luat măsurile de rigoare, îl confundă cu Ponta. Numai Prostovanul ( postul de prostănac e ocupat aşa că a mai rămas prostovanul ) a fost în stare să semneze şi să forţeze demiterea lui Geoană fără să se asigure, dar Băsescu îşi calculează bine paşii nu intră în aceeaşi categorie. Spuneam că Băse nu şi-a dat acordul până să se asigure. Campania din vară, cea cu vămile de pe partea de Est a fost în mod clar o campanie anti Blaga cu două scopuri bine urmărite: preluarea finanţelor care mergeau spre aripa rebelă a PDL şi slăbirea puterii şi influenţei lui Blaga. Punct ochit, punct lovit!

Boc şi toţi membrii PDL se simt strangulaţi de Băsescu, nici la WC nu mai merg fără să se uite în stânga şi în dreapta, la telefon vorbesc numai cifrat chiar şi cu familia, de băut beau pe sub pătură ca pe vremuri în Rusia. Aşa nu se mai poate, simt peste tot Ochiul lui Băsescu. Şi după ce au reuşit o victorie de palmares , îndepărtându-l pe Lăzăroiu au zis că e bine să încerce şi o a doua lovitură mascată şi să propună la şefia senatului un opozant al cotroceanului, dându-i de ales între Blaga şi UDMR, ba mai mult, laându-l să se descurce cu cei doi. Şi Băse s-a descurcat. Pe Blaga l-a chemat la el şi i-a pus pe masă – probabil, nu am fost acolo, bănuiesc doar- declaraţiile unora din vameşii verificaţi şi strânşi cu uşa, de pe filiera moldoveană. Suficient ca Blaga să nu-ş mai arate dantura.
Celorlalţi, colegilor de la UDMR care îl tot şantajează de ani de zile, le-a aruncat un alt os, iar ei l-au luat cu plăcere, conform principiului “ de la omu al dracu, ia ce îţi dă că altceva nu vezi “ şi uite aşa a ieşit Băse cu faţa curată. SGG nu este un os mic , dar nici prea mare, iar Băse are om infiltrate şi acolo care să poată verifica şi dirija totul. În plus, este doamna aceea care tot apare pe la emisiuni, cea care s-a făcut preş în faţa unei anumite europarlamentare explicând ce greu este să fii fată de preţedinte. Doamna este cea care conduce în fapt secretariatul guvernului inclusiv pe Boc, aşa că UDMR-ul va fi cu munca, nu cu trasul sforilor. Bine, acuma şi pentru ei este mai bine, căci au acces la toate documentele guvernului, mai pot schimba “o virgule” mai ales che domnul Hunor ne-a asigurat che cel propusă ştie romaneşti de două ori mai bine ca orice română.
Pesedeii se bucură mânzeşte, aşa e ordin de la Ponta, să se bucure, să sărbătorească plecarea lui Geoană ca pe o mare victorie împotriva PDL deci dacă e ordin, cu plăcere. Şi asta, numai ca să nu se prindă duşmanii că Ponta îşi muşcă pumnii vâzând ce prost a fost când a crezut că îi va râmîne şefia Senatului. Dar acuma ce să mai zică, a pus placa a dat drumul la patefon şi acuma nu se aude decât melodia
“ este mai bine aşa, Geoană ne-a făcut numai deservicii, uitaţi ce spune acuma despre noi, a fost întotdeauna un trădător, mai bine cu Blaga decât cu el şi aşa funcţia nu înseamnă mare lucru, dar am scăpat de un duşman.“ Deşi toată lumea ştie că nu e aşa, toţi se fac că se bucură, inclusiv colegii din USL. Ce îţi e şi cu politica asta, urâte lucruri te pune să faci.
Şi uite aşa, domnul Ponta a reuşit ca dintr-o lovitură să facă toată lumea fericită să împace toate partidele. Eu propun să i se dea premiul Nobel măcar pentru pace. Ponta, omul care a aprins speranţa în sufletul tuturor parlamentarilor. Nu mai contează că speranţa asta pâlpâie şi arde pe cenuşa PSD şi pe tăciunii USL. E pace sub măslini, parlamentul a fost deblocat şi mă întreb dacă nu cumva Ponta i-a îndeplinit visul cel mai mare lui Băsescu. Cu voie sau fără voie. Uite aşa a scăpat Băse şi de pretenţiile Buldogului şi de ghionturile UDMR. Acuma poate să pregătească în linişte alegerile din 2012. Are toate pârghiile la dispoziţie. Acuma poate să îl demită şi pe Boc. Dacă până acuma se temea de o eventuală răscoală, ca în cazul lui Lăzăroiu pe care îl vizase ca pe eventual înlocuitor al lui Boc, plan dejucat de Boc cu ajutorul aripii Blaga, acuma poate să îl debarce liniştit, aripa Blaga a primit osul, nu mai poate emite pretenţii, deci e drumul liber pentru favoritul lui Băsescu.În viitorul nu prea îndepărtat vor mai ieşi la iveală nişte stenograme care vor cuprinde numele lui Boc. Nu ştiu dacă toate astea au fost planificate de Băse, dar au ieşit cum nu se poate mai bine pentru el. Cred că în curând Ponta va fi decorat de Băsescu. Poate chiar pe 1 Decembrie, cine ştie. Există voci care spun însă că nu ar fi exclus ca Blaga să fie coloana a 5-a sau Calul Troian care va duce la suspendarea lui Băsescu. Speranţe, vise .. planuri. Pe Dâmboviţa astfel de planuri nu se execută fără sprijinul serviciilor, ca şi în cazul 89. S-au săturat serviciile de matelot ?


Sursa: MARIN NEACSU

HAINELE CELE NOI ALE ÎMPĂRATULUI


Pînă mai ieri, preşedinţii americani erau îmbărbătaţi de impresia că au lumea la picioare. Sub balcon, precum divele “iepuraşului”. Zecile de maşini de marfă, aflate sub piciorul stîng, reprezintă, de fapt, forţa şi lejeritatea cu care SUA se mişcă prin lume, fără să aibă nimic de ascuns! Din păcate, greşelile NATO din Af-Pak ar trebui să-l facă pe Obama să pună pe el o haină mai groasă, gerul siberian anunţîndu-se în relaţiile cu Pakistanul. Pe de altă parte, US Army ar trebui să nu se mai bazeze foarte mult pe NATO, care seamănă tot mai mult cu Împăratul din poveste umblînd gol în faţa supuşilor!
Sute de pakistanezi furioşi pe Statele Unite au protestat pe străzile mai multor oraşe din Pakistan duminică, unde au incendiat efigii ale preşedintelui Barack Obama şi drapele americane, pentru a denunţa moartea a 24 de militari pakistanezi în urma unui raid al NATO, principalul aliat al Americii în regiune. Protestele au fost organizate de partide de opoziţie şi de grupări islamiste de dreapta în principalele oraşe din Pakistan, o ţară cu 167 de milioane de locuitori care deţine arma atomică. La Karachi, portul utilizat de Statele Unite pentru tranzitul proviziilor destinate trupelor din Afganistan, peste 700 de persoane s-au adunat în faţa consulatului SUA, scandînd “Jos America“, “Nu vă atingeţi de Pakistan”, “Vom fi mînă în mînă cu armata noastră“. Forţele de ordine au desfăşurat un cordon de protecţie în jurul consulatului SUA. În faţa Clubului de presă de la Karachi, zeci de militanţi politici au incendiat efigii ale preşedintelui Obama, potrivit unui fotoreporter al AFP. La Multan (centru), peste 300 de partizani ai fostului premier Nawaz Sharif, precum şi comercianţi au ieşit în stradă şi au incendiat drapele ale Statelor Unite şi NATO. Exprimîndu-se în faţa manifestanţilor, deputatul de opoziţie Javed Hashmi a cerut Guvernului pakistanez să pună capăt alianţei cu Statele Unite. La Islamabad, circa 200 de militanţi ai partidului islamist radical Jamaat-e-Islami (JI) au participat la o manifestaţie. Islamabadul, a decis să blocheze transporturile de provizii pentru ISAF care tranzitează teritoriul său. De asemenea, Islamabadul a cerut militarilor americani să se retragă în termen de 15 zile de la baza aeriană Shamsi, situată în sud-vestul Pakistanului.
Atacul elicopeterelor americane a fost executat sîmbătă dimineaţă asupra unui post al armatei pakistaneze de la frontiera cu Afganistanul, din Sala, în districtul Baizai, regiune aflată în nord-vestul Afganistanului, în regiunea tribală. Zonele tribale din nord-vest sînt fiefuri ale talibanilor şi principala zonă de dispunere a celulelor Al-Qaeda care comit, în mod regulat, atacuri împotriva ISAF pe teritoriul afgan. SUA execută lovituri aeriene în zona tribală şi la frontiera afgano-pakistaneză, în general cu avioane fără pilot, în urma acestora fiind înregistrate în repetate rînduri pierderi în vieţi omeneşti din rîndul civililor şi militarilor pakistanezi. Pînă în prezent nu a fost înregistrat un atac similar în urma căruia să fie ucişi un număr atît de mare de militari pakistanezi. Ruta de aprovizionare terestră prin Pakistan este ruta principală de aprovizionare a trupelor ISAF, ruta nordică prin Rusia, Kîrgîstan, Tadjikistan fiind încă în fază incipientă. Din acest motiv, blocarea aprovizionării trupelor americane din Afganistan, acum, ar însemna un dezastru!
Pe de altă parte, un eventual refuz al Rusiei de a coopera cu NATO la transportarea livrărilor spre Afganistan ar însemna finalul “resetării” relaţiilor ruso-americane, a opinat luni expertul în spaţiul ex-sovietic al Fundaţiei Heritage, Ariel Cohen. Expertul de la Washington a comentat astfel declaraţiile ambasadorului Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Dmitri Rogozin, potrivit cărora Moscova ar putea să-şi revizuiască relaţia cu NATO în special în dosarul afgan, dacă Occidentul ignoră doleanţele ţării sale în privinţa apărării antirachetă. SUA transportă prin Rusia între 60% şi 75% din încărcăturile destinate trupelor lor din Afganistan, potrivit postului Vocea Rusiei.
Independent de posibilul blocaj al aprovizionării prin Pakistan, Guvernul britanic a propus, iar NATO a acceptat, să se lanseze o nouă iniţiativă destinată să pună capăt insurgenţei talibane, şi anume plata cu 150 de dolari lunar a talibanilor care sînt de acord să renunţe la luptă. Mai mult, potrivit iniţiativei, talibanii vor avea voie să-şi păstreze armele. Programul de “reintegrare”, care a fost propus de guvernul britanic, are drept scop să ferească forţele internaţionale din Afganistan de atacurile militanţilor talibani. Luptătorii talibani care vor să iasă din insurgenţă vor urma un program de trei luni de “dez-îndoctrinare”, la care vor fi învăţaţi despre valorile pe care trebuie să le preţuiască un bun cetăţean. Ei trebuie să-şi dorească să rupă orice legături cu Al Qaeda, să nu mai ia parte la violenţe şi să susţină legea în Afganistan. Profesori islamici le vor preda talibanilor “pocăiţi” lecţii prin care le vor explica de ce adevărata cale a islamului este non-violentă. În timpul acestei perioade, voluntarii sînt plătiţi cu circa 150 de dolari pe lună. Peste 2.700 de insurgenţi talibani au fost reintegraţi în societarea afgană începînd din octombrie 2010. Dintre aceştia, numai cinci s-au întors la insurgenţă, în timp ce alţi 800 şi-au manifestat deja “interesul” de a-i părăsi pe militanţi.
Totuşi, numărul talibanilor care părăsesc insurgenţa nu a fost într-atît de mare pe cît erau aşteptările şi puţini dintre cei care spun că “au dezertat” sînt, în realitate, insurgenţi. “Din aproape 30.000 de insurgenţi, numai 8% au fost ‘reconvertiţi’, iar 99% dintre ei nu sînt din sud, acolo unde influenţa talibană este puternică”, a declarat Hanif Atmar, fost ministru de interne, citat de publicaţia britanică The Sunday Telegraph.
Planul te face să zîmbeşti! El nu poate ascunde realitatea despre hainele cele noi ale Împăratului: NATO şi-a cam epuizat ideile (şi resursele!) în ceea ce priveşte Afgansitanul!
Sursa: MERKAVA

BILET PE TITANIC


Frustrat de dorinţa autorităţilor austriece de a retrage capitalurile bancare ale Erste şi Raiffeisen de pe piaţa românească, Traian Băsescu a făcut o decla­raţie deosebit de interesantă:
“Vreau să cred că anunţul băncii centrale a Austriei privind reducerea fluxurilor de capital ori este o eroare, ori o neînţelegere a efectelor. Nu vrem să fim în situaţia de a le aduce aminte prietenilor europeni cât au condiţionat accesul României în UE de privatizarea sistemului bancar. Domnilor, aţi obţinut profituri uriaşe în România, din 2000 până în 2009. Azi, dacă vă pregătiţi cumva să lăsaţi economia românească nefinanţată pe timp de criză o vom considera ca pe un act lipsit de fair play în relaţia cu România.”
Această declaraţie este prima recunoaştere a şantajului la care a fost supusă România în procesul aderării la Uniunea Europeană. Toată clasa politică post-decembristă a jucat conform regulilor impuse de Uniunea Europeană şi de SUA şi în consecinţă statul român a rămas fără active strategice, iar România a devenit o colonie economică. Despre ce fair play poate fi vorba în relaţia cu o colonie? Uniunea E­u­ropeană a fost prezentată cetăţenilor creduli drept o instituţie caritabilă al cărei scop este îmbunătăţirea vieţii românilor şi transformarea României într-un rai pământesc. Euroscepticii au fost ostracizaţi şi declaraţi inamici ai poporului, democraţiei şi civilizaţiei. Eforturile propagandistice ale tuturor găştilor de politruci, securişti şi şmenari erau concentrate pe crearea în capul cetăţeanului de rând a unei asocieri semantice între ideea de “integrare europeană” şi speranţele la un viitor mai bun şi mai prosper. Tot ce era “european” a fost declarat bun fără echivoc, iar puţinii susţinători ai unei abordări mai pragmatice a procesului de globalizare şi “integrare europeană” au fost reduşi la tăcere.Este bine că s-a găsit măcar un politician român care a recunoscut faptul că integrarea europeană nu a fost un act caritabil din partea UE, ci o afacere cât se poate de cinică, însă chiar şi în aceste condiţii susţinătorii globalizării asimetrice şi ai colonizării economice a ţării noastre au sărit prompt în apărarea stăpânilor occidentali. Cunoscutul economist şi europarlamentar Daniel Dăianu a comentat declaraţia pre­şedintelui:
“Acum vedem reversul medaliei, efectele lipsei capitalului autohton. Ceea ce se întâmplă este o lecţie pentru România. Am încercat să captăm bunăvoinţa altor state europene cu cadouri, iar acum observăm că nu există capital autohton. Tindem însă să facem aceeaşi eroare prin privatizări, în special cele din dome­niul energetic.”
În acest comentariu se vede clar o manipulare ordinară. Daniel Dăianu inversează în mod subtil sensul declaraţiei prezidenţiale: Traian Băsescu spune clar că România a fost împinsă de Uniunea Europeană să-şi vândă băncile, iar Daniel Dăianu încearcă să prezinte privatizările din sectorul bancar şi viitoarele privatizări din sectorul energetic drept o tentativă stângace a conducerii României de a cumpăra bunăvoinţa incoruptibililor şi neprihăniţilor lideri europeni. Este evident că reprezentanţii “admi­nistraţiei coloniale” ar prefera ca românii să trăiască cu iluzia că toate relele li se trag de la o clasă politică ce nu corespunde standardelor europene în timp ce toate aspectele pozitive ale vieţii lor se datorează eforturilor Uniunii Europene şi ale Statelor Unite. De fapt, clasa politică corespunde exact cerinţelor Uniunii Europene pentru că “structurile euroatlantice” au creat-o pentru administrarea coloniei România. Din păcate, în România s-a găsit un număr record de colaboraţionişti ordinari, ceea ce o deosebeşte în sens negativ de alte ţări din regiune care au avut parte de lideri dotaţi cu o verticalitate inerentă şi care au reuşit să păstreze controlul, fie şi parţial, asupra unor sectoare-cheie ale economiilor naţionale.
Păcat că preşedintele a recunoscut existenţa condiţionărilor pentru aderarea la UE doar în momentul în care Viena a lăsat economia românească fără finanţare. Este şi mai trist faptul că nimeni din clasa politică nu a întreprins nimic pentru a opri privatizarea Petrom, Sidex sau BCR. Astăzi, vine momentul decontului şi merită să facem o analiză financiară a relaţiei dintre Uniunea Europeană şi România.
România a pierdut controlul asupra componentelor-cheie ale economiei, resursele naturale de facto nu mai aparţin statului, iar sistemul financiar a devenit un fief al ca­pitalului străin. În fond, statul a pierdut aproape orice posibilitate de a influenţa situaţia din economie, iar beneficiile obţinute prin “integrarea europeană” s-au dovedit a fi nişte iluzii periculoase. Cele mai importante beneficii ale integrării europene sunt considerate “accesul la piaţa europeană a muncii” şi “fondurile europene”. În realitate, “dreptul la libera circulaţie şi la muncă” s-a dovedit a fi restricţionat în numeroase ţări din Uniunea Europeană, restricţiile înăsprindu-se pe măsură ce piaţa muncii se deteriorează, iar tensiunea socială din ţările europene creşte. Mirajul “fondurilor europene” este frumos, dar chiar dacă presupunem prin absurd că 100% din aceste fonduri ar fi fost absorbite, această absorbţie nu ar fi compensat nici 5% din pierderile provocate de vânzarea la preţuri derizorii a industriei petroliere, metalurgice şi a sectorului financiar.
Românilor li s-a inoculat ideea că vânzarea patrimoniului naţional va asigura cumpărarea “unui bilet colectiv” pentru accesul la tărâmul prosperităţii eterne a Uniunii Europene. În contextul actual, este evident că de fapt au obţinut un “bilet colectiv” pe Titanic şi nici măcar la clasa lux ci la cală. Aisbergul este foarte aproape.
Conform informaţiilor publicate de The Daily Telegraph (ziarul “oficial” al actualului guvern britanic), Ministerul Afacerilor Externe al Marii Britanii a trimis ambasadelor din Uniunea Europeană o circulară prin care le cere să elaboreze de urgenţă planuri de evacuare a cetăţenilor britanici din ţările UE în contextul viitoarelor turbulenţe sociale provocate de dezintegrarea zonei euro şi prăbuşirea sistemului bancar:
“Miniştrii guvernului britanic ne-au comunicat privat că dezintegrarea zonei euro care cândva părea imposibilă, devine din ce în ce mai plauzibilă. Diplomaţii se pregătesc să-i ajute pe britanicii aflaţi în afara ţării în cazul unui colaps bancar şi al unor manifestări violente rezultante din criza datoriilor. Trezoreria britanică a confirmat că se află în proces de pregătire de planuri de acţiune pentru un colaps. Un ministru important ne-a arătat seriozitatea îngrijorării guvernului, spunând că Marea Britanie îşi face planurile în baza gândirii că prăbuşirea euro este acum doar o chestiune de timp. «Este în interesul nostru ca ei să tragă de timp cât mai mult pentru că aşa vom avea noi mai mult timp să ne pregătim», a declarat ministrul pentru The Daily Telegraph.”
Nu avem iluzii în privinţa actualei clase politice. Este clar că nimeni nu se ocupă de pregătirea unui plan de acţiuni care să fie implementat la momentul destrămării zonei euro şi al prăbuşirii generalizate a economiei europene. Suntem siguri că noua clasă politică, cea care va veni la putere după acest colaps, va fi mai patriotică şi substanţial mai inteligentă.

A FOST CREATĂ CEA MAI NIMICITOARE BOALĂ DIN ISTORIE, CE AR PUTEA UCIDE MILIARDE DE OAMENI!


Un cercetător olandez a creat un virus ce are potenţialul de a ucide jumătate din populaţia planetei. Acum, cercetătorii şi experţii în bioterorism dezbat dacă este o idee bună ca «reţeta» virusului să fie publicată. Totodată, mai multe voci susţin că astfel de cercetări nu ar fi trebuit să aibă loc.
Virusul este o tulpină de gripă aviară H5N1 modificată genetic pentru a fi mult mai contagioasă. Acesta a fost creat de cercetătorul Ron Fouchier de la Centrul Medical Erasmus din Rotterdam, Olanda, acesta prezentând pentru prima dată opera sa la o conferinţă dedicată gripei ce a avut loc în septembrie în Malta.
Gripa aviară a apărut acum aproximativ 10 ani în Asia, timp în care au fost înregistrate mai puţin de 600 de infecţii la oameni. Dar tulpina cu care a lucrat Fouchier este extrem de periculoasă, ucigând aproximativ 50% din pacienţii infectaţi. Această tulpină nu reprezintă un pericol global, deoarece se transmite greu de la păsări la oameni. Sau, cel puţin, se transmitea greu înainte să fie modificată genetic de Fouchier.
Cercetătorii din echipa lui Fouchier au folosit dihori de casă ca animale de test, pentru acestea reacţionează într-un mod similar omului la virusul gripei. Cercetătorii au transmis gripă de la un dihor la altul, pentru a face virusul mai adaptabil la noua gazdă. După 10 generaţii, virusul a suferit o mutaţie care îi permitea să se transmită pe calea aerului, ceea ce însemna că dihorii se puteau îmbolnăvi doar aflându-se în apropierea altui animal.
Un studiu genetic a arătat că noua tulpină a suferit 5 mutaţii faţă de virusul original, iar toate aceste mutaţii au fost observate şi în natură – doar că fiecare separat, nu toate 5 odată. Tulpina concepută de Fouchier este la fel de contagioasă ca gripa umană sezonieră, care ucide anual zeci de mii de oameni, doar că mult mai letală.
Nu mă pot gândi la un organism patogen care să fie la fel de înfricoşător ca acesta“, a comentat Paul Keim, un specialist în genetică microbiană care a lucrat timp de mulţi ani cu bacilul anthrax. “Cred că anthrax-ul nu e deloc înfricoşător în comparaţie cu acest virus“, a adăugat el.
Keim este coordonatorul Comitetului Naţional al SUA dedicat problemelor de biosecuritate, iar acest organism trebuie să ia acum o decizie. Fouchier vrea să publice studiul care detaliază modul în care a fost creat virusul, iar Comitetul condus de Keim trebuie să aprobe această decizie.
Mulţi oameni de ştiinţă sunt îngrijoraţi de posibilele consecinţe negative ale publicării acestei cercetări, temându-se că un bioterorist ar putea găsi în acest studiu o reţetă utilă cu care să terorizeze planeta. Unii chiar susţin că astfel de studii nu ar trebui să aibă loc şi solicită fondarea unui organism internaţional care să monitorizeze astfel de cercetări periculoase.
Este o idee proastă ca oamenii de ştiinţă să transforme un virus letal într-un virus letal şi contagios. Şi este o idee şi mai proastă să publice reţeta care detaliază cum au făcut acest lucru, ca alţii să-i poată copia“, a declarat Dr. Thomas Inglesby, expert în bioterorism şi director al Centrului pentru Biosecuritate de la Centrul Medical al Universităţii din Pittsburgh.
Pe de altă parte, dacă studiul va deveni disponibil comunităţii ştiinţifice, acesta ar putea permite cercetătorilor să se pregătească pentru o potenţială pandemie H5N1, mai ales că studiul lui Fouchier sugerează că riscul ca acest lucru să aibă loc este mai mare decât se credea până acum. Unii cercetători cred că dacă nu se va permite publicarea acestui studiu, omenirea va fi lipsită de apărare în cazul în care acest virus contagios va apărea în mod natural.
Decizia asupra publicării va fi luată în scurt timp, anunţă Keim, care a concluzionat: “Vom avea multe de spus referitor la această cercetare”.
Cea mai mare epidemie de gripă din istoria omenirii a avut loc în 1918, când gripa spaniolă a omorât între 50 şi 100 de milioane de oameni, adică aproximativ 3% din populaţia planetei. Aproximativ 500 de milioane de persoane fuseseră infectate, adică 27% din populaţia planetei.
Sursa: RT

CINE ARE MANDAT SĂ DISCUTE VIITORUL ROMÂNIEI ÎN LIPSA ANTREPRENORILOR LOCALI?

Se presupune că atunci când discuţi despre viitorul unei entităţi, a unei organizaţii – fie aceasta un oraş, o ţară sau o companie – să-şi spună cuvântul locuitorii, membrii, proprietarii acesteia.
Însă pe zi ce trece apar noi dovezi că, după 20 de ani de tranziţie, România s-a aşezat într-o matrice în care viitorul său poate foarte bine să nu mai fie discutat local.
La o conferinţă organizată de o publicaţie străină săptămâna trecută la Bucureşti despre cum va arăta economia românească în următorii 20 de ani, unde preşedintele Traian Băsescu a criticat băncile austriece, doar unul dintre cei 20 de speakeri a fost român şi, totodată, reprezentant al unei companii cu capital românesc.
Alţi şapte români care au urcat pe scenă să spună cum văd România au fost fie oficiali ai guvernului sau ai băncii centrale, fie manageri ai unor companii sau bănci cu capital străin. Restul de 12 – străini care reprezintă sucursale locale ale unor companii străine cu sediul în România sau reprezentanţi ai unor companii străine.
Deci doar unul dintre cei douăzeci invitaţi să ofere o imagine despre viitor a fost reprezentant al unei organizaţii româneşti private, nu de stat, adică un om ce poate merge mâine pe drumul la care se gândeşte singur azi, ce îşi poate hotărî local destinul.
Pentru că or fi conducând managerii de sucursale de bănci şi companii străine organizaţii rezidente în România, dar destinele acestor organizaţii nu sunt construite local, ci la Viena, la Frankfurt sau la Paris.
Şi or fi unii oficiali de mulţi ani în funcţii, dar nu sunt ale lor pe viaţă, ci sunt numiţi de Parlament, adică sunt executanţi ai politicilor publice decise prin jocul alegerilor.
Aşa încât discuţiile despre viitorul economiei româneşti mai au loc la Bucureşti doar cu numele.
Practic, la masă se aşază pe de o parte reprezentanţii companiilor multinaţionale, pe de altă parte oficialii statului. Şi nu este singurul caz. Cu multe prilejuri, atunci când au loc discuţii “înalte”, despre viitor şi strategii, interlocutorii sunt de o parte companii străine şi de o parte oficiali români.
Statul – atât a mai rămas românesc din România, cel puţin la nivel de reprezentare validă în ochii organizaţiilor străine de media care caută vectori în stare să ofere o imagine despre viitor. Păi acolo este viitorul ţării?
Sigur, vizibilitatea firmelor străine este mai mare decât forţa în sine a businessului: din cele 250 miliarde de euro afaceri ale tuturor companiilor din România, cele cu capital străin reprezintă circa o treime (80 miliarde de euro) şi angajează circa 15% din personal.
Dar cu ce să vină la masă şi cum să fie reprezentate cele 400.000 de firme mici şi mijlocii, care rulează afaceri anuale de 150-160 miliarde de euro? Cum poate fi agregată vocea acestor companii, cum pot fi întreprinzătorii aduşi la masa deciziilor importante?
România a atras investiţii străine de 50 de miliarde de euro, din care 45 de miliarde de euro în perioada 2000-2008. Şi este foarte bine că le-a atras şi este foarte bine să lupte să atragă în continuare investiţii aici pentru a pune la lucru activele nefolosite.
Cum pot fi întoarse aceste capitaluri să lucreze pentru România astfel încât să nu ajungă preşedintele să pună probleme ca lipsa de fair-play a băncilor străine care ar dori să-şi retragă capitalurile?
Cum poate fi adus la masa celor care discută despre viitorul României antreprenorul local cu afaceri de 20 de milioane de euro care dă de lucru la 200 de angajaţi din Feteşti?
Cum facem să ieşim din acest binom Guvern – capital străin când este vorba despre cum ar trebui croit drumul României pe următorii 20 de ani? Cât de eficientă este până la urmă o discuţie despre viitor dintre un vremelnic CEO al unei (poate la rândul său vremelnice) companii multinaţionale – exemplul Nokia – şi un vremelnic politician? Nu ar trebui aduşi la masă şi vizionarii din business locali, cei care văd aici un viitor şi angajează resurse pentru el?
Trei milioane de români au plecat, au cedat teritoriul pentru că liderii săi nu au ştiut să organizeze, să pună la lucru resursele locale pentru a le construi un loc de muncă, un viitor, aici. Sunt judeţe în România unde lucrează doar 10% din populaţie. De ce să nu fie aduşi la masa discuţiilor despre dezvoltare primii 10 angajatori privaţi români din fiecare judeţ?
Îi ştie Ministerul Economiei? Dar şi-o fi pus vreodată această problemă? Nevolnicia liderilor statului român, care au cedat partida pentru o vilă, pentru mize mici, încarcă greu destinul României. Iar cei care mai ştiu
într-adevăr să se orienteze, care mai desluşesc pe harta din ce în ce mai înceţoşată a vecinăţilor un traseu, s-au retras în sinecuri. Retragere după retragere, abandon după abandon. Acceptare lejeră, prea uşoară (uneori interesată?) că noi nu putem, că noi nu avem campioni în business, că noi suntem hoţi şi de aceea trebuie să dăm tot. Aceasta a fost politica de până acum. Dar atenţie, în acest ritm, la masă nu vor mai fi în curând nici români de partea oficialilor. De ce-ar şti să administreze o ţară cine nu ştie să administreze o companie?
Sursa: zf.ro

Plante antioboseala


Cand 8 ore de somn pe noapte nu mai sunt de ajuns pentru a te simti odihnita a doua zi, ai primul semn ca suferi de oboseala si trebuie sa iei rapid masuri.

5 plante antioboseala

Coacaze negre - stoarce vreo 4-5 pumni de bobite si bea sucul obtinut. 1-2 pahare pe zi vreme de 5-7 zile, te vor ajuta sa-ti recapeti tonusul. Daca nu gasesti coacaze proaspete, de la magazinele naturiste poti cumpara sirop gata preparat, recomandat mai ales in perioadele extenuante.
Ginseng - nu il poti gasi decat la farmacie, sub forma de tablete sau ceai. Este un remediu de senzatie impotriva oboselii.
Macese - consumate sub forma de infuzie ori sirop amestecat cu miere, macesele sunt energizante si revitalizante. Administrat profilactic, tratamentul previne instalarea oboselii fizice si intelectuale.
Catina - mai ales in aceasta perioada a anului poate fi gasita in stare naturala la vanzatorii din piete. Prepara din bobite ceai si bea zilnic 2-3 cani, indulcit cu miere. Pentru un efect rapid, fa o cura de 2 saptamani cu ulei de catina, de la farmacie.
Busuiocul - administrat sub forma de tinctura, cate o lingurita, de 3-4 ori pe zi, busuiocul stimuleaza sistemul imunitar, reda tonusul si alunga oboseala.

Vitaminele au cuvantul!

Deficitul de vitamina B din organism este una dintre principalele cauze ale instalaii unei stari de oboseala. Pe langa aceste urmari, carenta de vitamine B duce si la incaruntire prematura, constipatie, caderea parului sau depresie. Pentru a preintampina aceste probleme, evita dulciurile si alcoolul, distrugatorii de vitamine B si consuma drojdie de bere in stare proaspata. Contine intreg complexul de vitamine B. In plus, fa o cura de cateva zile cu grau incoltit si miere.

Arome energizante

Masajul este una dintre cele mai eficiente tehnici pentru revigorare. Daca nu reusesti sa convingi pe cineva sa te frictioneze pe spate cu cateva picaturi de ulei aromat, fa-ti singura un masaj in talpa, recunoscut ca fiind foarte bun contra oboselii si pentru eliberarea tensiunii de la nivelul picioarelor. Foloseste pentru acest procedeu uleiul de busuioc, lavanda sau brad.
Sursa: mami.ro

OZN-uri în 140 de ani a apărut imagini 3D stereoscopic 2011Oricine crede că OZN-uri sunt doar un fenomen cultural a stabilit că numai de la mijlocul secolului 20 apare, surpriza este aceasta fotografie de la 1870.Fotografi apoi nori peste Mount Washington (New Hampshire, Statele Unite ale Americii), fotografiat pentru imagini stereoscopice - un fel de imagini precoce 3-D - ar trebui să fie utilizate. Privind înregistrarea terminat un obiect in forma de tigareta găsit în marele nor - un OZN? Sau spune doar un singur aberaţie, cum sceptici?
Împotriva teoriei eroare imagine spune că obiectul este vizibil pe ambele fotografii ale imaginii stereoscopice. Analiza ulterioara a va clarifica acum ce este de fapt.
Doar cu câţiva ani după observarea de pe Muntele astronom Washington Jose Bonilla gestionat un mexican -, de asemenea, aleatoriu - de înregistrare a unui obiect care trece de la soare. Şeful de Observatorul Zacatecas în august 1883 a observat petele solare, atunci când a observat perturbare imagine ciudat. El a creat unele dintre fotografiile de vazut in cele de tranzit a unui obiect necunoscut care zboară în faţa de steaua noastra centrala este în mod clar.
Scepticii au presupus mult timp după aceea că sunt gâşte, recent difuzate prin reţeaua, teza că obiectul a fost  un fragment dintr-o cometă masive, care a ratat Earth in 1883, abia. Sau este doar încă un OZN ... ei înşişi decid.
Bonilla este dat, de obicei, distincţia de a fi luate cele mai timpurii fotografie a unui obiect zburatoare neidentificate.
Sursa şi autor:    (youtube)