duminică, 20 noiembrie 2011

Calendarul maias a ajuns la sfarsit…

(ii multumim Alexandrei)
de Carl Johan Calleman
        Asta inseamna ca universul a atins starea sa cuantica maxima posibila, pe 28 octombrie 2011. In limbaj mitologic, Bolon Yokte Kuh, zeul celor noua puteri si, in special, unitatea constiintei celui de-al noualea val, au fost resimtite puternic de un anumit numar de oameni. Multi vorbesc in zilele acestea despre faptul ca traiesc o aplatizare a timpului, o incheiere a perioadei de accelerare a acestuia, care se manifesta printr-un mare calm. Sfarsitul accelararii timpului este resimtit chiar sub forma unei incetiniri, unii patrunzand atat de adanc in propria prezenta, incat termenul „viitor” incepe sa isi piarda vechiul inteles. Viitorul nu mai reprezinta un loc la care sa ajungi.

          Odata cu incheierea celui de-al Noualea val, avem deja acces potential la toata indrumarea de care avem nevoie. Aceasta experienta modificata a timpului pare complet de inteles, in conditiile in care, acum, cele noua procese de evolutie, directionate de la samanta la maturitate, s-au incheiat. Pentru aceia care au o relatie constienta cu Arborele Vietii, noua experienta a timpului va continua sa se aprofundeze si dupa aceasta schimbare. Dupa cum stim din toata experienta anterioara a energiilor schimbatoare ale calendarului maias, este intotdeauna nevoie de timp, pentru ca manifestarile lor exterioare sa devina vizibile.

          Un lucru bun in legatura cu sfarsitul calendarului maias este ca lumea nu s-a sfarsit si ea, la 28 octombrie 2011. Odata pentru totdeauna, avem acum suficiente motive sa renuntam definitiv la ideea ce sfarsitul lumii este cumva prezis de calendarul maias. Acelasi lucru se aplica si in cazul numeroaselor alte scenarii, deseori nebunesti, legate de dezastre despre care, atunci cand lucrurile erau oarecum greu de tinut in echilibru, s-a spus ca s-ar afla sub influenta frecventei inalte a celui de-al Noualea val. Calendarul maias are de-a face, in principal, cu schimbarile din interiorul fiintelor omenesti, toate celelalte avand un rol secundar.

          Din pacate, data de 28 octombrie a fost uneori popularizata ca si cum intreaga transformare avea sa aiba loc la acea data, iar unele mijloace importante de comunicare in masa au inceput sa vorbeasca despre ea, ca despre o alta data a sfarsitului lumii. Absenta unui scenariu catastrofic i-a facut pe unii sa se intrebe daca s-a incheiat cu adevarat calendarul – ceea ce arata cat de mult pot fi unii oameni dependenti de viziunea hollywoodiana asupra lumii. Oricum, dupa cum vad eu lucrurile, incepand cu 29 octombrie am intrat intr-o era in care viitorul nu mai este parte dintr-un scenariu si, ceea ce urmeaza sa se intample, depinde in intregime de fiintele umane. Aceasta reprezinta o situatie fara precedent, deoarece universul a fost ghidat pana in acest punct al evolutiei, de catre noua valuri directionate. Prin urmare, pentru cei care imi urmaresc munca, ar trebui sa fie clar ca orice s-ar fi intamplat pe 28 octombrie 2011, a reprezentat rezultatul proceselor celor noua valuri care au condus pana la aceasta data.

In cazul unei astfel de schimbari, exista intotdeauna motive sa te astepti la inertie – si, ca atare, la intarzieri. Pentru a exemplifica intarzierea in manifestare, putem sa ne gandim, de exemplu, la a saptea zi a Ciclului Galactic, din 3 noiembrie 2010, pe care multi au sarbatorit-o ca fiind ziua echilibrarii masculinului cu femininul si a incheierii dominatiei. A durat apoi cateva luni dupa schimbare, pana cand aceasta s-a manifestat mai tangibil, prin revolutiile din Tunisia si Egipt. Dupa majoritatea standardelor, nu s-a intamplat „nimic” nici cu ocazia Convergentei Armonice din 16-17 august 1987, nici cu ocazia Convergentei Constiintei din 17-18 iulie 2010. Deci, asa stand lucrurile, daca s-ar fi intamplat ceva chiar pe 28 octombrie 2011, data la care voi reveni mai jos, ar fi ceva cu adevarat remarcabil si o prima experienta de acest gen.

Pentru ca oamenii au avut diferite asteptari, care nu s-au materializat in toate cazurile – si, uneori, doar pentru a crea confuzie – au existat diverse forme de critica si intrebari care mi-au fost adresate. Multi dintre cei care pledeaza pentru data de 12.12.2012, ca data de sfarsit, au scris diverse articole critice, referindu-se de regula, in principal, la faptul ca nu sunt un specialist suficient de ortodox in studiul maiasilor. S-ar putea. Eu sunt o persoana care onoreaza mai mult adevarul, decat traditia si, din acest motiv, sunt probabil singura persoana din timpurile moderne, care a sugerat o solutie pentru calendarul maias. Astfel, atunci cand oamenii care se vad specialisti in cultura maiasa sau experti in calendarul maias, mi-au criticat munca, au facut asta fara sa raspunda ei insisi la intrebarile respective. In acest caz, nu vad niciun motiv sa raspund criticilor venite de la oameni care pretind sa fie autoritati, dar care, in fapt, nu ofera nicio solutie alternativa. (Notiunea absurda ca 28 octombrie nu marcheaza incheierea unui ciclu a fost prezentata ca si cum nici nu ar fi fost vorba despre o data 13 Ahau). Sa declari ca exista o alta data de incheiere a calendarului maias sau ca se va intampla ceva in cer, la data respectiva, nu constituie o solutie. O solutie la calendarul maias necesita o teorie lagata de modul in care punctele sale de transformare conduc evolutia univesului, inclusiv a civilizatiei umane. Dupa cum a spus odata Einstein, „problemele nu pot fi solutionate de pe acelasi nivel de gandire pe care au fost create” – si asta se aplica si intelesului calendarului maias.

          Cu toate acestea, au fost ridicate in general si alte intrebari care trebuie luate in serios. Previziunea generala pe care am exprimat-o cu zece ani in urma, in cartea „Calendarul Maias si Transformarea Constiintei” [publicata de Editura For You] – aceea ca, pana la sfarsitul calendarului, vom fi iluminati – s-ar putea sa fi fost prea optimista. Asta se datoreaza, in parte, unor motive retorice, deoarece nu doream sa repet la nesfarsit caracterizari si posibile scenarii alternative negative, cand pana la urma stiam directia generala in care se indrepta universul – si anume unimea constiintei. Mai mult decat atat, ar fi fost o sarcina supraomeneasca sa pot sa vad la momentul respectiv, cum va arata cu exactitate lumea, la sfarsitul calendarului, in 2011. Nu toata lumea care a inceput in ultima vreme sa se intereseze de calendarul maias, poate sa inteleaga ca, la momentul la care am scris primele mele carti, instaurarea iminenta a Ciclurilor Galactic si Universal reprezenta ceva cu totul nou in creatia universului si a omenirii colective: Niciodata pana atunci nu mai existase un val cu o durata mai mica decat cea a unei vieti umane. Acest lucru insemna ca majoritatea oamenilor care traiesc in 2011 nu s-au nascut de fapt in cadrul valurilor superioare, al optulea si al noualea – valuri ce au influentat mintile omenirii si puterea unui val de a-i influenta pe aceia care nu s-au nascut in el, era necunoscuta la momentul respectiv.

Imi era de fapt clar, inca de atunci, ca un mare segment al omenirii care se nascuse in cadrul celui de-al Saptelea val, cel materialist, era atat de inchisa in fata experientelor spirituale, incat nu raspundea valurilor purtatoare de lumina spirituala. Parea de asemenea posibil ca acestia vor rezista in fata schimbarilor care urmau sa vina, dupa cum se poate intelege din calendarul maias ce conduce la anul 2011. Oamenii care s-au nascut in cel de-al optulea val, incepand cu 1999, nu sunt inca adolescenti astazi, in timp ce aceia care s-au nascut in al noualea val, nu au invatat inca sa vorbeasca. Chiar daca incluzi, cu indulgenta, oamenii care s-au nascut in perioada de dinaintea Ciclului Galactic (incepand cu 1986) si acestia au mai putin de 25 de ani, fara sa faca parte din procesele majore de decizie, care au dat forma parcursului civilizatiei noastre de atunci inainte.

Cu toate acestea, exista in mod evident si un grup de oameni interesati de calendarul maias si de soarta spirituala a omenirii, chiar daca nu s-au nascut in al noualea sau al optulea val. Acest grup reprezinta, in mod clar, o minoritate, in comparatie cu marea masa a oamenilor peste 25 de ani – o minoritate care a devenit sensibila la schimbarile energetice si este atrasa de o lume a unimii, datorita fie unor experiente personale pe care le-au avut fie alegerilor personale de a practica yoga, meditatia, deeksha, etc. Existenta unui astfel de grup de oameni, caruia ii apartin si eu, nu schimba faptul ca societatea este in continuare condusa de catre o masa care a fost formata de al Saptelea val, materialist. Prin urmare, chiar daca unimea constiintei, adusa acum de cel de-al Noualea val, exista ca tipar cosmic, majoritatea celor nascuti in cel de-al Saptelea val nu vor lua parte la creatia lumii noi, decat daca vor fi obligati sa o faca, datorita distrugerii vechii lumi. Ar fi fost desigur mult mai dragut, daca universul ar fi condus omenirea intr-un punct mai avansat, atunci cand calendarul maias se termina – dar, dupa cum se vede, nu a facut-o. Cred insa ca acum ne-a pus la dispozitie toate uneltele necesare pentru transformare si, de acum inainte, totul depinde numai de fiintele umane insele.

Dupa ce am prezentat cadrul general al acestei situatii, as dori sa incep discutia despre ceea ce s-a intamplat obiectiv, odata cu incheierea calendarului maias. Pe bolgul meu de pe Portalul Calendarul Maias (Mayan Calendar Portal) am scris previziunea ca sfarsitul calendarului maias va insemna caderea civilizatiei bazate pe dualitate (de fapt, sfarsitul autoritatii) si transcederea acesteia de catre constiinta unimii. S-a intamplat acest lucru? Ma gandesc sa ma refer la aceasta intrebare, in special din perspectiva a ceea ce s-a intamplat de-a lungul longitudinii 12 Est, deoarece, de-a lungul acestei linii, s-a stabilit pentru prima data dualitatea, odata cu cel de-al Saselea val. (Numaratoarea Lunga). Astfel, daca s-ar transcede dualitatea de-a lungul acestei linii, create de catre Arborele Vietii, acolo ar putea fi observate primele efecte, inainte ca ele sa se raspandeasca spre est si spre vest. Acesta constituie un punct critic de inteles. Unii oameni au urmarit calendarul maias, ca pe un mijloc de urmare a traditiei, in timp ce altii l-au urmat ca pe o structura intelectuala sau mentala. Cu toate acestea, fara sa ai o relatie personala cu Arborele Vietii – sau Inima Cerurilor – si cu diversele linii de-a lungul carora acesta creaza dualitatea si unitatea pe planeta noastra, nu cred ca este posibil sa traiesti cu adevarat experienta energiilor calendarului maias, astfel incat sa poti intelege realitatea pe care o descrie.

          Asadar, daca urmarim longitudinea 12 est, un lucru demn de remarcat este acela ca, la sfarsitul calendarului, a avut loc caderea regimului lui Mouammar Kadhafi – un dictator si, probabil, cel mai bogat om din lume. Razboiul din Libia a inceput in prima zi a celui de-al Noualea val si a urmat cursul clasic al procesului de evolutie de la samanta, la fruct copt, incheindu-se cu caderea finala a regimului, in cea de-a saptea zi. Motivul pentru care acest proces a fost atat de strict guvernat de cel de-al Noualea val este acela ca s-a manifestat de-a lungul liniei pe care a fost initial introdusa dualitatea – si unde, acum, are loc transcederea acesteia. Tripoli se afla exact la 12 grade longitudine estica si noul guvern a fost prezentat acolo pe 31 octombrie (trei zile dupa incheierea calendarului maias). Sfarsitul acestui razboi si caderea regimului opresiv a ajutat la curatarea acestei linii critice pentru evolutia omenirii.

Cu putin inainte de incheierea calendarului a mai existat si o alta activitate intensa – aceea de a evita prabusirea sistemului financiar mondial, sub forma acceptarii in Grecia a unui ajutor/pachet de masuri de austeritate, pe data de 27 octombrie. (Uniunea Europeana reprezinta cea mai mare economie pe plan mondial, Berlinul aflandu-se pe linia mediana a planetei). Drama greceasca a fost oricum reactivata de ideea – propusa pe 31 octombrie, dar retrasa ulterior – a unui referendum. Dupa cum stau lucrurile acum, colapsul economic general va fi accelerat, se pare in curand de catre Italia (aflata sub linia mediana), cu o economie ale carei dimensiuni nu ii permit sa fie salvata de catre alte state membre ale UE. Muchia de cutit pe care se afla in echilibru, viitorul economiei mondiale, a trecut deci catre linia mediana, acolo unde soarta sa va fi legata de cea a lui Silvio Berlusconi, un reprezentant evident al dominatiei masculine sexiste.

Prin urmare, transcederea dualitatii s-ar putea sa nu arate exact asa cum eu – sau oricine altcineva – si-a imaginat-o. Caderea economiei mondiale le va crea o gramada de probleme multora dintre noi, dar dupa cum am mai scris inainte, prezentul sistem financiar nu este potrivit cu constiinta unimii care a fost adusa acum de cel de-al Noualea val. Cei mai importanti pasi practicim in directia unimii constiinteim ar fi probabil cei facuti in domeniul economiei. Constiinta unimii nu reprezinta starea mintii unui individ. Constiinta unimii se manifestam in principalm prin absenta relatiilor de dominatie, cu precadere in sistemele politice si economice mondiale. In pofida efectelor sale limitate, simt ca miscarea grupului Ocupati Tot, care a chemat la o „oprire globala a sistemului” pe 28 octombrie 2011 am inteles intuitiv despre ce este vorba la sfarsitul calendarului maias – si anume, incheierea dominarii si a dualitatii.

Un alt lucru care s-a intamplat aproape de linia mediana,pe 28 octombrie 2011, este testarea cu succes, de catre savantii italieni, a energiei fuziunii la rece. http://www.wired.co.uk/news/archive/2011-10/29/rossi-success.

Dupa cum va asteptati, persista in continuare semne de intrebare, legate de masurarea efectelor viitoare. Cu toate acestea, mi se pare evident ca, daca va exista vreo sansa pentru ca aceste 7 miliarde de oameni (din 31 octombrie 2011) sa supravietuiasca pe planeta noastra, este imperativ sa fie gasita o sursa de de energie care sa fie atat sigura, cat si abundenta. Combustibilii fosili poarta riscul incalzirii globale, care are vaste repercursiuni ecologice, in timp ce Japonia a demonstrat recent, enormele riscuri legate de utilizarea energiei fisiunii nucleare. Daca vor continua cutremurele, cu aceeasi frecventa si intensitate pe care au avut-o in cel de-al Noualea val, atunci ne vom afla intr-un permanent pericol de catastrofa nucleara globala. Din aceste motive, demonstrarea de catre Rossi, a existentei unei surse controlabile de energie, poarta in sine potentialul unui element foarte important, care ne poate salva planeta. Ar putea fi privita, poate, si ca un fruct al procesului transformarii surselor noastre de energie – proces ce a inceput in prima zi a celui de-al Noualea val, odata cu criza nucleara din Japonia. Daca este adevarat, s-ar putea ca oamenii sa nu priveasca intotdeauna in directia corecta, pentru a vedea miracolele care se intampla in jurul lor si, din aceasta cauza, sa se grabeasca sa renunte la ideea ca evolutia planetei noastre a fost ghidata de un plan divin.

Oricum, avand in vedere cele cateva puncte pe care le-am mentionat mai sus, chiar nu inteleg de ce unii oameni spun ca „nimic” nu s-a intamplat la data de 28 octombrie 2011, sau in jurul acestei date. Ganditi-va si la ceea ce am spus mai sus, referitor la datele Convergentei Armonice (anuntata de Jose Argüelles) sau ale Convergentiei Constiintei (anuntata de mine), cand nimic nu s-a intamplat, vizibil, in lumea exterioara. 28 octombrie 2011 reprezinta, in acest caz, prima zi sarbatorita in cadru larg, pe baza calendarului maias, in care chiar s-au intamplat lucruri remarcabile. Intr-un anumit sens, lucrul asta oricum nu este surprinzator, deoarece ea reprezinta chiar data schimbarii erelor si e destul de posibil sa ramana astfel in istorie.

Ce se va intapla, prin urmare, dupa aceasta schimbare? Ce am inteles prin „sfarsitul” calendarului maias reprezinta incheierea celor Noua valuri, incluzand Numaratoarea Lunga, care s-au dezvotat in cosmos, pana in acest punct, fiecare avand treisprezece pasi. Procesul de la samanta, la fruct copt a fost incheiat. Bolon Yokte Kuh, „zeul” celor noua forte, a coborat, dar „insemnele depline ale regalitatii sale” vor continua sa se manifeste si in timpurile ce urmeaza. Cel putin la nivelul Arborelui Vietii, constiinta unimii a depasit dualitatea, prin intermediul efectelor celui de-al Noualea val. In timpurile ce vor urma, vom continua sa vedem efectele aceste transcederi a dualitatii, dar intr-un fel nou, in care momentul la care vor avea loc evenimentele nu va mai face parte din procesul trecerii de la samanta la fruct copt. Pe baza unimii constiintei, introduse de catre al noualea val, va continua transformarea dualitatii in unimea constiintei – atat in 2012, cat si in continuare.

Ceea ce e nou, este ca nu mai exista loc, sau eveniment prevazut in viitor, la care „sa ajungem”, deoarece ascensiunea pana in varful piramidei constiintei s-a incheiat. Pe parcursul celui de-al Noualea val, mii de oameni au trait experienta constiintei extinse a unimii. Astfel, multe dintre cele care s-au dezvoltat in al Noualea val – cum ar fi „revolutia unimii mondiale” (inclusiv luptele din Yemen si Siria) – cunoscute acum mai ales sub numele Miscarii Ocupati … – vor continua, avand obiective globale din acest context unitar al constiintei. Asta se intampla, cred eu, din cauza ca oamenii au privit multa vreme anul 2012, ca pe un an al transformarii. Motivul este ca acest an urmeaza sfarsitului calendarului maias, din 28 octombrie 2011 si unimii constiintei, aduse in mod special de catre cel de-al Noualea val.

De acum inainte, viitorul nu mai este scris in timp. Desigur, multi oameni – in special cei nascuti in cel de-al Saptelea val – nici nu au crezut ca viitorul este scris. Cu toate acestea, simt ca exista dovezi masive in cartile mele – si in alte surse – ca am trait cu adevarat conform unei planificari cosmice, indiferent de faptul ca marile mijloacele mass-media si anumite institutii sociale de educatie au ales sa ignore acest fapt. Cu siguranta ca, daca viitorul nu mai este scris, transformarea catre unime si creatia lumii in armonie, va depinde de fiintele umane. O mostenire durabila a solutiei pe care i-am dat-o calendarului maias va ramane in continuare demonstratia urcusului catre varful piramidei cu noua etaje si constiinta unimii sale, iar acesta este un element pe care multi vor trebui sa si-l reaminteasca si in viitor. Pornind de la unimea constiintei, atinse de cel de-al noualea val dupa o perioada de haos, care se va intensifica, va incepe crearea unei noi lumi.

Intr-unul dintre cele mai recente articole ale mele, dinainte de schimbare, am vorbit despre ce va deveni timpul si despre ce calendar ar putea urma in viitor. Am nevoie de ceva timp, inainte de a-mi putea anunta propriile vederi asupra acestei probleme. Acum, oamenii care au trait schimbarea dezvolta o noua rezonanta cu timpul – si acest lucru trebuie diferentiat de inertia vechii constiinte a timpului. Pare clar ca si daca anumite valuri vor continua, ele nu ne vor purta la nivele mai inalte de evolutie. In schimb, cred ca la nivelul pe care l-am atins acum, vom trece de la a face si a evolua, la a fi in armonie. 28 octombrie 2011 a reprezentat schimbarea finala a erelor – si nu va mai exista alta schimbare. Cred ca nu mai este niciun motiv sa ne asteptam la altceva, bun sau rau, care sa cada peste noi la o anumita data din viitor, deoarece nu mai exista niciun plan cosmic prestabilit. In acelasi timp, mi se pare evident ca lumea este inca departe de telul armoniei in unitate. In acest caz, este perfect posibil ca scopul acesta sa fie servit de diferite evenimente colective, cum ar fi 11.11.11, tranzitul lui Venus sau 6 iunie 2012, 12.12.12 sau 21 decembrie 2012, etc, evenimente care aduc oamenii impreuna, pentru stabilirea intentiei, chiar daca aceste date nu au niciun inteles inerent, in cadrul calendarului maias.  
Voi sprijini toate aceste aceste sarbatori, in masura in care ele au teluri constructive sau constituie termene limita pentru proiecte semnificative. Continutul real al evenimentelor globale va fi acum mai important decat momentul lor – ceea ce difera de perioada de dinainte de 28 octombrie 2011, cand exista o valoare intrinseca a timpului, in contextul unui program cosmic.

Carl Johan Calleman
8 noiembrie 2011 Sursa: editura foryou
    


Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Tellus Mater Amazing "Aurora" time-lapse video de pe Staţia Spaţială Internaţională

Tellus Mater "Aurora" Amazing time-lapse video de pe Staţia Spaţială Internaţională cu cele mai recente imagini toate luate între august şi octombrie a acestui an.
Imaginile folosite au fost eliberate de către NASA şi compilate de Michael Konig, care este bine cunoscut în domeniul de time-lapse fotografie.
Folosind un special la lumină scăzută camera grupului la bordul staţiei privind expeditie 28 şi 29, la o înălţime de 240 mile a luat fotografiile Konig utilizate.

Sursa şi autor:   (youtube)
Sursa: thetruthbehindthescenes.wordpress.com

AUTOMATELE INTELIGENTE si DISPARITIA BANILOR FIZICI

Jafurile sunt in crestere dar nu sunt indreptate arme – ci telefoane mobile. Si nu esti tu cel jefuit. Iti faci cumparaturile intr-un viitor fara bani fiind la curent cu tehnologia digitalizarii banilor si schimbarea modalitatilor de cumparare.
Ziua tranzactiilor fara numerar este aici – nu sfarsitul valutei in sine ci disparitia banilor fizici. De-a lungul Americii, totul de la vanzarea de bilete, spalatorii, telefoane publice si automate integreaza serviciile de plata USA Technologies wireless, dezvoltandu-se noua economie digitala. Cu un click de la un telefon mobil cu bluetooth poti face cumparaturi fara bani fizici – lasa-ti portofelul acasa.
Tranzactiile fara numerar deschid calea pentru noi canale de destributie pentru multe industrii, inclusiv divertismentul, procesarea fotografiilor digitale, fabricatia, spalatoriile si produsele de birotica si papetarie.
Iar cu aparitia automatelor inteligente (IVM), experienta cumparaturilor automate este tangibila.
Testele initiale au starnit interesul consumatorilor si noul dispozitiv e-Port de generatia a cincea e acum folosit pentru sticlele de Coca-Cola in automate IVM din intreaga lume.
Si recentul acord cu gigantul de telecomunicatii AT&T Wireless va facilita tranzactiile prin intermediul retelelor de telefonie, asteptandu-se accelerarea acceptarii „societatii fara bani lichizi”.  Reteaua wireless AT&T GSM/GPRS este disponibila in peste 7.500 de orase si de-a lungul a peste 30.000 de autostrazi interstatale in SUA.
Un e-Port de generatia a cincea poate fi instalat intr-un automat in cinci minute sau mai putin, permitand conectivitate wireless pentru a accepta o tranzactie cu un card de credit/debit pe langa operatii cu monede si bancnote. Utilizeaza reteaua de procesare a datelor USALive permitand clientilor acces web in timp real la istoria tranzactiilor, verificarea soldului si intretinerea contului, crescand profitabilitatea si functionabilitatea.
Mai mult, IVM-urile si chioscurile automate pot fi aprovizionate cu diverse produse facilitand utilizarea mai eficienta a spatiilor din complexuri comerciale si spatii publice. Trebuie sa ne asteptam la dezvoltarea sistemulu automatelor, IVM-uri facandu-si aparitia in tot mai multe spatii publice si inlocuirea operatorilor umani.
In lipsa banilor fizici IVM-urilor sunt mai putin vulnerabile la furt. In plus, cu recunoasterea amprentelor la telefoane mobile securitatea ta financiara este protejata.
Deci puteti pune deoparte monedele si bancnotele, se anunta inceputul sfarsitului bentru banii lichizi si inceputul economiei digitale.
Doar nu-ti pierde telefonul!

Facebook, Twitter si Yahoo spioneză tot ce vorbim. Cum ne urmaresc reţelele de socializare

Citez:Facebook, Twitter si Yahoo spioneza tot ce vorbim. Cum ne urmaresc retelele de socializare:
Într-un reportaj exclusiv al celor de la USA Today, directorul de inginerie, Arturo Bejar, purtatorii de cuvânt, Andrew Noyes şi Barry Schnitt, dar şi managerul în inginerie Gregg Stefancik de la Facebook au dezvăluit practicile pe care le folosesc pentru a te urmari. Mai mult, retelele de socializare Facebook şi Twitter sunt folosite ca instrumente de spionaj de CIA.Cookie-uri diferite pentru oameni diferiţi. Există un sistem de urmărire distinct în funcţie de activitatea fiecăruia – cei care au cont şi sunt online, cei care au cont şi sunt offline şi cei care nu au cont deloc. Dacă vă înregistraţi pentru un cont pe această reţea de socializare vei avea un session cookie şi un browser cookie. Dacă nu eşti înregistrat, vei avea doar un browser cookie. Reţine! Totul începe cu prima vizita pe site-ul celor de la Facebook, scrie Digital Trends, citat de money.ro
Atenţie la third-party sites. Ori de câte ori intri pe un site terţ – third-party site, care are un plugin pentru Facebook ( butoane precum Share şi Like) cookie-ul alertează Facebook asupra orei la care ai accesat site-ul, a adresei pe care te afli, dar şi asupra caracteristicilor unice precum adresa IP, rezolutia ecranului, sistemul de operare, dar şi versiunea browser-ului folosit. Facebook ştie tot ce accesezi timp de 90 de zile. După această perioadă începe procesul de eliminare a datelor vechi şi de reţinere a activităţilor noi.

Facebook te poate urmări când eşti offline, dar nu o face. Potrivit directorului de inginerie, Arturo Bejar, Facebook are capacitatea de a-ti urmări paşii făcuţi pe internet chiar şi atunci când nu eşti online, însă nu o face.
Nu doar Facebook te urmăreşte. Dacă vă închipuiţi că doar Facebook face acest lucru, atunci ar trebui să ştiţi că la practici asemănătoare recurg şi cei de la Google, Microsoft şi Yahoo.
Cum justifica Facebook această acţiune
Potrivit oficialilor care au participat la interviu, Facebook inregistrează aceste date doar pentru a-şi îmbunătăţi elementele de securitate şi plugin-urile.
E cunoscut faptul ca sute de milioane de pâmânteni sunt dependenţi de Facebook. Printre ei şi vreo 2 milioane de români.
Foarte mulţi utilizatori şi-au postat benevol datele adevărate. Orice serviciu de informaţii ar fi cheltuit sume enorme pentru a le afla. Poate că au şi investit câte ceva în reţeaua fondată de Mark Zuckerberg.
Retelele de socializare Facebook şi Twitter sunt folosite ca instrumente de spionaj de CIA
Circa două treimi din informaţiile transmise la Washington de către CIA provin de pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter. Agenţii speciali analizează zilnic câte cinci milioane de mesaje individuale, pentru a monitoriza starea opiniei publice, dar şi posibilele ameninţări teroriste.
Conform directorului serviciul CIA însărcinat cu analiza datelor, Open Source Center (OSC), Doug Naquin, CIA analizează informaţiile publicate de utilizatorii reţelelor sociale Twitter şi Facebook, informează The Associated Press, citat de adevarul.ro.
“O echipă de «librari răzbunători» are responsabilitatea de a analiza media şi celelalte reţele care permit oamenilor să primească şi să trimită mesaje în jurul lumii”, a declarat Doug Naquin, directorul OSC.
Reţelele de socializare precum Facebook şi Twitter, televiziunile de ştiri şi radiourile locale oferă pulsul stării de spirit a naţiunii, dar şi poziţia opiniei publice, aproape în timp real.
Specialiştii OSC analizează însă şi informaţii privind posibile atacuri teroriste, precum şi date despre cele întâmplate în alte colţuri ale lumii. De exemplu, OSC a avertizat în legătură cu căderea iminentă a regimului lui Hosni Mubarak în Egipt. Centrul îi transmitea zilnic rapoarte preşedintelui american Barack Obama.
Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

FOTO: In 2007 un crater urias a aparut in orasul rusesc Berezniki

Iata ce aflam din articolul Oras inghitit de aparitia inexplicabila a unor cratere. Ce se intampla cu o regiune din Rusia:
Orasul Berezniki din regiunea Perm, Rusia, risca sa dispara din cauza unor cratere care s-au format inexplicabil in ultimii ani. Ceea ce este cu atat mai grav este faptul ca gropile cresc in diametru, dar si in adancime de la o zi la alta.
O explicatia a celor de la www.englishrussia.com ar fi aceea ca inainte ca orasul sa fie construit in zona a existat o mare, Marea Perm, care s-ar fi retras si astfel aparitia lui Berezniki a fost posibila. Acum, acest detaliu este cel care le da batai de cap locuitorilor.
Prima groapa ar fi aparut intr-o gara, in 2007, in apropierea unei mine de potasiu. Un vagon de marfa s-ar fi prabusit in ea, iar la un interval de cateva zile nu mai putea fi vazut tocmai din cauza ca groapa ar fi dobandit o adancime de peste 200 de metri.
Specialistii se asteapta ca groapa respectiva se va extinde si va distruga singura linie de cale ferata ca duce spre cunoscutele mine de potasiu din Berezniki, cele care asigura 10% din potasiul lumii.
O alta explicatie pentru aparitia gropilor ar fi faptul ca minele nu au fost construite corespunzator.
Sursa: New York Times / englishrussia.com
   ...............................................................................................................................
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Filmul de la NASA al zborului SFS-48 al navetei Discovery

Autor: Marian Deaconu
Unul dintre cele mai spectaculoase filme cu OZN-uri a fost facut la 15 septembrie 1991 de una din camerele navetei Discovery. Aceasta secventa a fost dezvaluita de Don Eaker in cursul emisiunii Hard Copy, apoi a fost reluata de Sightings, Encounters si chair de Larry King de la CNN.
Intre ora 20:30 si 20:45 GMT, in camera fixata in spatele cargoului navetei Discovery si indreptata spre orizontul terstru (in timp ce astronautii isi vedeau de treburi), apare deodata un obiect stralucitor chiar deasupra orizontului, adica deasupra Australiei occidentala, deplasandu-se lent de la dreapta la stanga.
Alte obiecte intra in campul camerei si se deplaseaza in toate directiile. Apoi, un flash de lumina matura ecranul. Ca raspuns la aceasta aparitie obiectul principal cat si celelalte isi schimba directia si accelereaza brutal. Unele efectueaza viraje in unghi drept. Abia acum un al doilea flash de lumina se indreapta acolo unde obiectele erau pozitionate precedent. Secventa se termina cu schimbarea de unghi de vedere a camerei.
O duzina de mici obiecte stralucitoare sunt acum actorii acestei scene. Scepticii au confirmat ca aceste obiecte sunt de fapt, simple particule de gheata care zboara prin spatiu. Iar flash-urile ar proveni de la o mica racheta utilizata pentru a ajusta traiectoria navetei. James Oberg, inginer la NASA care a lucrat la aceasta misiune asigura ca acest gen de fenomen este curent.
Intr-adevar, masinariile trimise inspatiu sunt, in timpul zborului lor, inconjurate de nori de balast. Atunci cand deseurile sunt expulzate din naveta, ele sunt deviate de la traiectorie de propulsia acestora. Oamenii de stiinta sustin ca obiectele zarite nu sunt cristale de gheata deorece fizic este imposibil ca ele sa-si schimbe directia in maniera in care s-au vazut evoluand acele misterioase obiecte. Daca ele se gaseau la 16 km de naveta, cel mai mare ar fi trebuit sa accelereze de la 0 la 4023 km/h intr-o secunda.
Ce a evidentiat analiza filmului? Naveta Discovery se gasea la 2757 km de orizontul terestru. Accelerarea OZN-ului principal a afost de 87.000 km/h. La 3 secunde dupa prima raza luminoasa, acesta si-a schimbat brutal directia si a acelerat cu o vieza de 34.000 km/h in 2,2 secunde. Unii au coresupus ca razele luminoase trase in directia OZN-urilor erau gata sa le distruga. Hoagland a presupus ca era vorba de utilizarea unei arme gen Star Wars.
Cercetatorii sustin ca prim raza de lumina provenea de la Bay Exmouth, in apropiere de instalatia militara de la North West Cape. Baza de la Pine Gap, in Australia ar fi insa la originea celei de a doua dare de lumina. Explicatia oficiala data de NASA nu a fost deloc convingatoare. Daca obiectele filmate erau intr-adevar particule de apa folosita dupa cum afirma NASA, atunci, de ce, timp de mai multe minute dupa secventa care ne intereseaza, incepe operatia de evacuare a apei folosite? Si de cand deseurile evacuate au inceput sa efectueze viraje in unghiuri drepte?
Sursa: Enigme

Rusia trimite vase de razboi in apele Siriei. Cel putin asa sustine presa iraniana

  Conform articolului Russia sends warships to Syrian waters Rusisa isi trimite vase militare in apele siriene intr-o miscare ce ar viza prevenirea oricarui atac impotriva teritoriilor acestei tari.
Potrivit surselor rusesti, miscarea transmite un mesaj: Moscova va bloca orice atac NATO sub motivatia „interventiei umanitare”.
Rusia si-a exprimat suportul pentru Siria, despre care se spune ca trece printr-un razboi civil.
Tarile membre NATO au facut eforturi pentru demonizarea guvernului presedintelui sirian Bashar al-Assad, in timp ce minimalizeaza atacurile fortelor de opozitie.
Primul ministru Vladimir Putin a avertizat de asemenea recent Vestul sa nu incerce in Siria o interventie de tip Libia.
Conform ONU, din martie si pana in prezent si-au pierdut viata peste 3000 de sirieni, inclusiv membrii ai fortelor de securitate.
Opozitia si tarile vestice acuza fortele siriene de securitate ca fiind vinovate, pe cand guvernul acuza forte externe ce ar orchestra actiunile armate ale diferitelor grupari denumite teroriste, ce se dedau la violente si ucideri.
Comentariu saccsiv:
   Site-ul este iranian:
http://www.presstv.ir/about.html
   Dar de vase militare rusesti ce au plecat in acea zona a Mediteranei s-a mai auzit deja:
Teoretic, vasele erau pentru un eventual conflict Grecia – Turcia. Observam insa ca iranienii spera ca vor sosi pentru Siria. Sau acestea sunt altele?
Oricum ar fi, se aude din ce in ce mai tare zanganitul armelor …
Cititi va rog si:

Intrarea în Biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria (21 noiembrie)

Împlinindu-se trei ani de la naşterea Preacuratei Fecioare Maria, drepţii ei părinţi, Ioachim şi Ana, şi-au adus aminte de făgăduinţa lor, ca să dea în dar lui Dumnezeu pe cea născută. Deci, au voit a împlini cu fapta ceea ce făgăduiseră cu cuvîntul. Chemînd toate rudeniile din Nazaret unde vieţuiau, rudenii care erau de neam împărătesc şi arhieresc, căci însuşi dreptul Ioachim era de neam împărătesc, iar soţia lui, Sfînta Ana, era de neam arhieresc; şi aducînd şi cete de fecioare tinere, au pregătit făclii multe şi au împodobit pe Preacurata Fecioară Maria cu podoabă împărătească.
Despre aceasta mărturisesc Sfinţii Părinţi cei de demult. Astfel, Sfîntul Iacob, Arhiepiscopul Ierusalimului, spune cuvintele zise de Ioachim: “Chemaţi fiice evreice curate, să ia făclii aprinse”. Iar cuvintele dreptei Ana le spune Sfîntul Ghermano, Patriarhul Constantinopolului, astfel: “Făgăduinţele pe care le-au făcut buzele mele le voi da Domnului. Pentru aceasta am adunat cete de fecioare cu făclii, şi am chemat preoţi, şi pe rudeniile mele, zicînd tuturor: Bucuraţi-vă împreună cu mine toţi, că m-am arătat astăzi şi maică şi înainte povăţuitoare, dînd pe fiica mea, nu împăratului celui pămîntesc, ci lui Dumnezeu, Împăratul ceresc”.
Iar pentru podoaba cea împărătească a dumnezeieştii prunce, Sfîntul Teofilact, Arhiepiscopul Tesalonicului, grăieşte aşa: “Se cuvenea ca intrarea pruncei celei dumnezeieşti să fie după vrednicia ei, şi astfel, de un mărgăritar ca acesta prealuminat şi de mult preţ să nu se lipească haine proaste. Deci era de trebuinţă să o îmbrace cu haină împărătească, spre slava şi frumuseţea cea mai mare”. Pregătind cele ce se cuveneau pentru cinstita şi slăvita intrare, au făcut calea din Nazaret la Ierusalim, timp de trei zile.
Ajungînd în cetatea Ierusalimului, au mers cu cinste la biserică, ducînd într-însa pe “Biserica” lui Dumnezeu cea însufleţită, pe prunca cea de trei ani, pe Curata Fecioară Maria. Cete de fecioare cu lumînări aprinse mergeau înaintea ei, după mărturia Sfîntului Tarasie, Arhiepiscopul cetăţii lui Constantin, care povesteşte că Sfînta Ana ar fi grăit aşa: “Purtaţi, fecioare, făclii şi călătoriţi înaintea mea şi înaintea dumnezeieştii copile”. Iar sfinţii ei născători, luînd de mîini pe fiica lor cea dăruită lui Dumnezeu, cu blîndeţe şi cu cinste o duceau între dînşii.
Toată mulţimea rudeniilor, vecinilor şi cunoscuţilor urma cu veselie, ţinînd făclii în mîini şi înconjurînd-o pe Preasfînta Fecioară ca stelele pe luna cea luminoasă, spre mirarea Ierusalimului. Pentru acest lucru Sfîntul Teofilact scrie aşa: “A uitat fiica casa părinţilor săi şi se aduce Împăratului, Celui ce a dorit frumuseţea ei, şi se aduce nu fără cinste, nici fără slavă, ci cu petrecere luminată, că se scoate din casa părintească cu slavă”. Apoi toţi lăudau ieşirea ei, toate rudeniile, vecinii şi cîţi erau în legătura dragostei, urmau părinţilor ei. Părinţii se bucurau împreună cu părintele, maicile cu maica, iar copilele şi fecioarele mergeau înaintea dumnezeieştii copile, purtînd făclii, şi erau ca un şir de stele care strălucesc împreună cu luna.
Deci, s-a adunat tot Ierusalimul, văzînd acea nouă petrecere, cum pe o copilă de trei ani o duc împodobită cu atîta slavă şi cu multe lumini; şi nu numai cetăţenii de jos ai Ierusalimului, ci şi cei de sus, adică sfinţii îngeri, s-au adunat să vadă preaslăvita ducere a Preacuratei Fecioare Maria. Şi văzînd, se mirau cum cîntă Biserica: “Îngerii văzînd intrarea Preacuratei s-au mirat, cum Fecioara intră în sfînta sfintelor…”. Deci împreună cu ceata pămîntească cea văzută a fecioarelor celor curate era şi ceata cea nevăzută a celor fără de trup, ducînd înăuntru, întru cele sfinte, pe Preacurata Fecioară Maria, înconjurînd-o ca pe un vas ales al lui Dumnezeu, după porunca Domnului.
Sfîntul Gheorghe, Arhiepiscopul Nicomidiei, aşa grăieşte despre aceasta: “Duceau acum părinţii pe Fecioara către uşile bisericii, înconjurînd-o pe ea îngerii şi cu toate puterile cele mai presus de lume împreună veselindu-se; că îngerii, deşi nu ştiau puterea tainei, însă ca nişte slugi, din porunca Domnului, slujeau la intrarea ei în biserică. Şi mai întîi se mirau văzînd-o pe dînsa că va fi vas preacinstit al faptelor bune, care purta semnul curăţeniei celei veşnice, şi avea trup de care nici un fel de păcat nu se va apropia niciodată”. Deci, făcînd voia Domnului, au săvîrşit părinţii slujba cea poruncită.
Astfel, cu cinste şi cu slavă era petrecută în biserica Domnului, preanevinovata copilă, nu numai de oameni, ci şi de îngeri. Căci de vreme ce chivotul Legii vechi, ce purta în sine mana, care era numai închipuirea Preacuratei Fecioare, s-a dus cu cinste în biserica Domnului, adunîndu-se tot Israelul, cu cît mai vîrtos se cuvenea cinste însuşi Chivotului însufleţit, pe binecuvîntata Fecioară, Maica lui Dumnezeu, care avea să poarte în sine pe Hristos. Cînd se ducea chivotul Legii în biserica Domnului, mergea înainte împăratul cel pămîntesc, fiind împărat peste Israel dumnezeiescul prooroc David.
Iar înaintea chivotului însufleţit, adică înaintea Preacuratei Fecioare, care se ducea în Biserica lui Dumnezeu, mergea înainte, nu împăratul cel pămîntesc, ci Cel ceresc către Care în toate zilele ne rugăm, zicînd: “Împărate ceresc, Mîngîietorule, Duhul adevărului…”. Pentru că acel Împărat era mergător înaintea acestei fiice împărăteşti, după cum mărturiseşte despre acestea Sfînta Biserică în cîntările ei, astfel: “În Sfînta Sfintelor, cea sfîntă şi fără de prihană cu Duhul Sfînt se aduce…”.
La ducerea chivotului erau cîntări, căci a poruncit împăratul David Leviţilor să pună cîntăreţi, să dea glas de veselie în organe, în psaltiri, în alăute şi în chimvale. Iar la ducerea Preasfintei Fecioare nu se făceau cîntări ale muzicii pămînteşti, ci cîntări ale îngerilor celor ce nevăzut slujeau. Pentru că, intrînd Fecioara în cele sfinte spre slujba Domnului, îngerii cîntau cu glasuri cereşti, despre care pomeneşte acum Biserica în condac: “Împreună aducînd darul Duhului lui Dumnezeu pe care o laudă îngerii; aceasta este cortul cel ceresc”.
Însă şi de cîntări omeneşti era însoţită ducerea Preacuratei, pentru că Ana cea dreaptă – cum spune în cuvîntul Sfîntului Terasie -, grăieşte către fecioarele care mergeau înainte: “Cîntaţi-i acesteia întru laude, cîntaţi-i întru alăute, glăsuiţi cîntare duhovnicească; măriţi-o pe dînsa în psaltire cu zece strune”. Biserica a pomenit despre aceasta, zicînd: “Bucură-se cu duhul Ioachim şi Ana. Şi cetele fecioarelor cîntă Domnului, cu psalmi cîntînd şi cinstind pe maica Lui”. De aici se arată că cetele de fecioare, care mergeau atunci înaintea Preacuratei Fecioare, cîntau oarecare cîntări din psalmii lui David. Cu ele se uneşte şi făcătorul canonului acestuia, zicînd: “Începeţi, fecioare, şi cîntaţi cîntări, ţinînd în mîini făclii”. Apoi Sfinţii şi drepţii ei Părinţi, Ioachim şi Ana, după mărturia Sfîntului Tarasie, aveau în gurile lor această cîntare a lui David, strămoşul lor: Ascultă fiică şi vezi şi pleacă urechea ta şi uită poporul tău şi casa părintelui tău, că a dorit Împăratul frumuseţea ta.
Atunci, după povestirea Sfîntului Teofilact, au ieşit preoţii care slujeau în biserică întru întîmpinarea acelei preaslăvite fiice a lui Dumnezeu şi cu cîntări au întîmpinat pe Preasfînta Fecioară, pe aceea care avea să fie Maica Arhiereului celui Mare, Care a străbătut cerurile. Pe aceasta aducînd-o Sfînta Ana la uşile bisericii, precum scrie Sfîntul Tarasie, zicea aşa: “Vino, fiică, către Cel ce mi te-a dăruit! Vino chivot al sfinţeniei către mult înduratul Stăpîn! Vino, uşa vieţii, către Milostivul dătător! Vino, sicriul Cuvîntului, către lăcaşul Domnului, intră în biserica Domnului, bucuria şi veselia lumii”. Iar către Zaharia a zis Ioachim, ca şi către un prooroc, arhiereu şi rudenie a lor: “Primeşte, Zaharia, pe cortul cel curat; primeşte, preotule, sicriul cel fără de prihană; primeşte, proorocule, cădelniţa şi cărbunele cel nematerialnic, primeşte dreptule tămîia cea duhovnicească”.
Apoi dreapta Ana a zis către arhiereu, precum povesteşte Sfîntul Ghermano: “Primeşte, o! proorocule, pe fiica cea dăruită mie de Dumnezeu; primeşte-o şi o sădeşte pe ea în muntele cel sfînt, în locaşul cel gata al lui Dumnezeu, nimic ispitind, pînă cînd Dumnezeu, Care a chemat-o aici, va aduce la săvîrşire cele ce bine a voit pentru dînsa”.
Erau acolo, după cum scrie Sfîntul Ieronim, cincisprezece trepte la intrarea în biserică, după numărul celor cincisprezece psalmi ai treptelor, şi la fiecare din acele trepte se cînta cîte un psalm de către preoţii şi leviţii care intrau în slujbă. Deci drepţii părinţi au pus pe prunca cea fără prihană pe treapta cea dintîi, iar ea îndată, singură, a alergat pe trepte foarte degrabă, neajutînd-o nimeni, nici sprijinind-o. Şi alergînd la treapta cea de sus, a stat acolo, întărind-o pe dînsa puterea lui Dumnezeu cea negrăită. Căci încă mică fiind, a început Domnul a arăta într-însa puterea Sa cea mare, ca să înţeleagă cît de mare va fi în dar, cînd va veni în vîrsta cea desăvîrşită.
Atunci se mirau toţi cînd au văzut pe acea pruncă de trei ani suindu-se singură degrabă pe acele trepte, ca şi cum ar fi fost desăvîrşită cu vîrsta. Mai vîrtos Zaharia se mira de aceasta şi, ca un prooroc, din descoperirea lui Dumnezeu înţelegea mai înainte cele ce aveau să fie. Căci, spune despre dînsul Sfîntul Teofilact, că era luminat de Duhul. La fel şi Sfîntul Tarasie grăieşte despre dînsul că, umplîndu-se de Duhul Sfînt, a strigat: “O, pruncă curată! O, fecioară neîntinată! O, doamnă preafrumoasă. O, înfrumuseţarea femeilor! O, podoaba fiicelor! Tu eşti binecuvîntată între femei; tu eşti preamărită cu curăţenia; tu eşti pecetluită cu fecioria; tu eşti dezlegarea blestemului lui Adam”.
Iar către Sfînta Ana, după mărturia Sfîntului Ghermano, Zaharia a zis: “Bine este cuvîntat rodul pîntecelui tău, o, femeie mai cinstită decît oricare altele! Preaslăvită este aducerea ta, o, iubitoare de Dumnezeu!” Apoi ţinînd prunca de mînă – zice acelaşi Sfînt Ghermano -, cu bucurie a adus-o Zaharia întru cele sfinte, zicînd către dînsa unele ca acestea: “Vino, împlinirea proorociei mele; vino, săvîrşirea făgăduinţelor Domnului; vino, pecetea aşezămîntului Lui; vino, împlinirea tainelor Lui; vino, oglinda tuturor proorocilor; vino, înnoirea celor învechite; vino, lumina celor ce zac în întuneric; vino, dar nou şi preadumnezeiesc, intră cu bucurie în biserica Domnului tău; acum în aceasta de jos, pămîntească, iar puţin mai pe urmă în cea de sus şi neapropiată”.
Iar prunca săltînd şi bucurîndu-se foarte, mergea în casa Domnului. Că, deşi era mică cu vîrsta, fiind numai de trei ani, însă cu darul lui Dumnezeu era desăvîrşită, ca ceea ce era aleasă de Dumnezeu mai înainte de întemeierea lumii.
Astfel a fost dusă în biserica Domnului Preacurata şi Preabinecuvîntata Fecioară Maria. Atunci arhiereul Zaharia a făcut un lucru străin şi tuturor de mirare, căci a dus pe pruncă în sfînta sfintelor, care este după a doua catapeteasmă, în care era chivotul Legii cel ferecat peste tot cu aur, şi heruvimii slavei care umbreau altarul, unde, nu numai femeilor, ci nici preoţilor nu le era îngăduit a intra, fără numai singur arhiereului, o dată într-un an.
Acolo i-a dat arhiereul Zaharia Preacuratei Fecioare loc de rugăciune. Căci celorlalte fecioare, care, de asemeni, erau aduse pentru slujbă în biserica Domnului pînă la vremea vîrstei lor, le era dat loc de rugăciune, după mărturia Sfîntului Chiril Alexandrinul şi a lui Grigore de Nissa, între biserică şi altar, unde mai pe urmă a fost ucis Zaharia. Şi nicidecum nu era cu putinţă vreuneia din fecioarele acelea a îndrăzni să se apropie de altar, pentru că le oprise arhiereul.
Aceasta a făcut-o arhiereul după porunca lui Dumnezeu, despre care grăieşte Sfîntul Teofilact astfel: “Iar arhiereul, fiind luminat de Dumnezeu, a cunoscut pe pruncă, că este locaş al dumnezeiescului dar, şi că este mai vrednică decît el spre a sta totdeauna înaintea feţei lui Dumnezeu. Şi, aducîndu-şi aminte de cele zise în Lege despre chivot – căci s-a poruncit ca acela să fie pus în sfînta sfintelor -, îndată a priceput cum că acela a fost mai înainte numai închipuirea copilei acesteia. Deci, neîndoindu-se, a îndrăznit mai presus de Lege a o aduce în Sfînta Sfintelor. Şi a primit pe Fecioară locul acela, care nu era văzut de nici unul din alţi bărbaţi, nici chiar de preoţi, decît numai de arhiereu o dată într-un an. Căci se cădea aceasta pentru ea, ceea ce s-a sfinţit mai înainte de zămislire prin curăţie; şi din pîntece s-a îndreptat să nu slujească legii celei omeneşti care zace asupra oamenilor celor ce greşesc, ci celei cereşti, fiind mai presus decît îngerii şi în care, nu legea omenească, ci darul cel desăvîrşit a lucrat”.
Apoi drepţii părinţi au adus – precum zice Sfîntul Ieronim -, cu Preabinecuvîntata lor fiică, şi daruri lui Dumnezeu, jertfe şi arderi de tot. Şi fiind binecuvîntaţi de arhiereu şi de tot soborul preoţesc, s-au întors la casa lor cu toate rudeniile şi au făcut ospăţ mare, veselindu-se şi mulţumind lui Dumnezeu. Iar Preabinecuvîntata Fecioară, la începutul vieţii sale, a fost dată în casa Domnului, în locaşul de fecioare, pentru că biserica Ierusalimului – cea zidită de Solomon, iar după pustiire, înnoită de Zorobabel -, avea multe locaşuri de locuinţă precum zice Iosif (Flaviu), istoricul cel vechi al evreilor: “Că erau pe lîngă peretele bisericii, treizeci de camere de piatră despărţite una de alta, largi şi foarte frumoase. Iar peste acelea erau alte camere şi peste acelea al treilea rînd, şi de toate era numărul lor nouăzeci de camere, avînd toată îndemînarea. Iar înălţimea casei era ca şi peretele bisericii, ca nişte stîlpi întărind biserica pe dinafară”.
Deci în acele case erau diferite locaşuri: deosebi vieţuiau fecioarele, care erau date spre slujba lui Dumnezeu, pînă la o vreme; în altă parte locuiau şi văduvele, cele care se făgăduiau să-şi păzească curăţenia pînă la sfîrşitul vieţii lor, precum era Ana proorociţa, fata lui Fanuil; şi iarăşi deosebi petreceau bărbaţii care se chemau nazorei, vieţuind în chipul monahilor necăsătoriţi. Aceia toţi slujeau Domnului în biserică şi îşi aveau hrana din averea lor. Iar celelalte case erau pentru odihna săracilor străini care veneau de departe pentru închinăciune.
Deci în locaşul fecioarelor, precum s-a zis, a fost dată prunca cea de trei ani, Preacurata Fecioară Maria, fiind orînduite pe lîngă dînsa fecioare mai bătrîne cu anii, iscusite în Sfînta Scriptură şi în lucrul mîinilor, pentru ca din copilărie să se deprindă dumnezeiasca pruncă şi cu Scriptura şi cu lucrul mîinilor. Apoi o cercetau pe ea Sfinţii ei Părinţi Ioachim şi Ana, iar mai vîrtos Sfînta Ana, ca o maică mergea adeseori să vadă pe fiica sa şi o învăţa pe dînsa. Astfel, a învăţat degrabă Scriptura Legii vechi desăvîrşit, după mărturia Sfîntului Ambrozie şi a lui Gheorghe istoricul, şi nu numai Scriptura, ci şi lucrul mîinilor l-a deprins bine, precum zice despre dînsa Sfîntul Epifanie: “Fecioara era ascuţită la minte şi iubitoare de învăţătură şi nu numai Sfînta Scriptură învăţa, ci şi toarcerea lînii şi a inului şi la cusături cu mătase se îndeletnicea”.
Pentru priceperea sa cea bună, era tuturor mirare şi lucra mai vîrtos acele lucruri ce puteau să fie de trebuinţă preoţilor la slujba Bisericii; încît mai pe urmă, pe vremea Fiului ei, putea să se hrănească cu cinste. Pentru că chiar hitonul cel necusut, adică cămaşa pentru care s-a tras sorţ cînd Domnul era răstignit pe cruce, a fost ţesut de Fecioara Maria, cu mîinile ei.
Sfîntul Epifanie spune că se dădea Preacuratei Fecioare, ca şi celorlalte fecioare, hrana cea obişnuită de la biserică, dar ea o dădea săracilor străini, pentru că era hrănită cu pîine cerească, precum cîntă Biserica. Sfîntul Ghermano spune despre dînsa: “Petrecea Fecioara în Sfînta Sfintelor, primind hrană dulce de la îngeri”. Şi Sfîntul Andrei Criteanul grăieşte: “În Sfînta Sfintelor petrecînd Fecioara ca într-o cămară, primea hrană străină şi nestricăcioasă.
Şi se spune că Preacurata Feicoară intra în cortul cel mai dinăuntru, care se zice Sfînta Sfintelor, ce era după a doua catapeteasmă, iar nu în locaşul cel fecioresc. Pentru că, deşi avea loc deosebit în locaşul fecioarelor, la rugăciune ea intra în Sfînta Sfintelor, căci numai ei îi era îngăduit. Dar ajungînd în vîrstă mai mare şi deprinzîndu-se cu scriptura şi cu lucrul mîinilor, mai mult zăbovea la rugăciune, decît la lucru. Ea avea obicei de petrecea toată noaptea şi cea mai mare parte a zilei în rugăciuni. La rugăciune intra în Sfînta Sfintelor, iar la lucrul mîinilor se întorcea în locaşul său; pentru că nu era slobod a lucra ceva în Sfînta Sfintelor, nici a aduce ceva acolo.
Cea mai multă vreme a vieţii sale şi-a petrecut în biserică la rugăciune, după a doua catapeteasmă, în cortul cel dinăuntru, decît în casa ce îi era dată pentru lucrul mîinilor. Pentru aceasta, de către toţi învăţătorii, cu un glas se mărturiseşte, că Preacurata Fecioară pînă la doisprezece ani şi-a avut viaţa în Sfînta Sfintelor, de vreme ce numai cîte puţin ieşea de acolo. Iar cum a fost viaţa ei în vîrsta tinereţilor, scrie Ieronim astfel:
“Fericita Fecioară, încă din pruncia sa, cînd era în biserică cu celelalte fecioare de o vîrstă cu sine, îşi petrecea viaţa foarte cu rînduială. Pentru că de dimineaţă pînă la al treilea ceas din zi, stătea la rugăciune; iar de la al treilea ceas pînă la al nouălea, se îndeletnicea cu lucrul mîinilor sau cu citirea cărţilor sfinte. De la al nouălea ceas, iarăşi îşi începea rugăciunea, de la care nu înceta, pînă cînd nu i se arăta îngerul, dintr-ale cărui mîini se obişnuise a-şi primi hrana. Şi aşa mereu tot mai mult sporea în dragostea lui Dumnezeu”.
Astfel a fost viaţa ei în feciorie, cînd locuia împreună cu fecioarele cele de o vîrstă. Din zi în zi crescînd şi întărindu-se cu duhul, creştea într-însa şi viaţa cea cu nevoinţă, cu iubire de osteneală şi rugăciune. Pentru că mergea din putere în putere, pînă cînd a umbrit-o puterea Celui de sus. Iar cînd i se arăta îngerul aducîndu-i hrană, a văzut cu ochii săi chiar arhiereul Zaharia, despre care mărturiseşte Sfîntul Gheorghe Nicomidianul, zicînd: “Din zi în zi, înaintînd cu vîrsta, se înmulţeau şi darurile Duhului Sfînt întru dînsa”.
Apoi petrecea împreună cu îngerii, lucru pe care şi Zaharia îl ştia. Căci intrînd el în altar, după obiceiul său, ca arhiereu, a văzut pe cineva că vorbea cu fecioara, dîndu-i hrană, şi avînd chipul străin – pentru că era înger cel ce se arăta. Şi înspăimîntîndu-se Zaharia, cugeta în sine:
“Ce este această nouă şi neobişnuită asemănare îngerească ce s-a arătat şi vorbea către fecioară, cu chip fără de trup, aducînd hrană care hrăneşte trupul, cel cu firea nematerialnică, dînd fecioarei mîncare materialnică? Acea vedere îngerească se făcea numai preoţilor, şi aceea nu totdeauna; iar către partea femeiască şi încă către o fecioară aşa tînără, nicidecum nu este obişnuit a se vedea. Căci de ar fi fost dintre cele însoţite cu bărbat, dar fără copii, s-ar fi rugat ca să i se dea rod – precum s-a rugat Ana odinioară -, atunci nu m-aş fi minunat de arătarea îngerească.
Dar fecioara astfel de lucru nu cere şi, precum văd, totdeauna i se arată îngerul. Pentru aceasta sînt în mai mare mirare, în spaimă şi în îndoială. Căci, ce poate să fie aceasta? Şi ce vine, să-i vestească îngerul? Ce este hrana aceea ce i se aduce? Şi de unde se ia? Cine pregăteşte acea hrană? Şi ce mînă face acea pîine? Pentru că îngerii nu se îngrijesc pentru trebuinţele trupeşti, deşi mulţi oameni au fost hrăniţi printr-înşii, dar hrana aceea o pregătea mînă omenească.
Căci îngerul, slujind lui Daniil, deşi putea, cu puterea Celui Preaînalt, nu prin altcineva, ci prin sine să împlinească cele poruncite, a luat pe Avacum cu scafa (vas), ca nu cumva vedenia cea îngerească şi hrana cea neobişnuită, să înfricoşeze pe cel ce îl hrănea. Iar aici singur îngerul vine către fecioară, care lucru este plin de o taină, pe care eu nu o pricep. Ce este aceasta? Căci chiar din copilăria ei s-a învrednicit de daruri ca acestea, ca să-i slujească cei fără de trupuri.
Ce este aceasta? Au doar întru dînsa se vor împlini graiurile prooroceşti? Au doar întru dînsa va fi sfîrşitul aşteptării noastre? Au doar dintr-însa va lua fire Cel Care are să vină să mîntuiască neamul nostru? Căci această taină a fost mai dinainte proorocită, şi Cuvîntul caută pe aceea care să slujească tainei. Au doar nu este alta mai dinainte aleasă ca să slujească tainei, fără numai fecioara aceasta, pe care o văd?
Cît eşti de fericită casa lui Israel, din care a odrăslit o vlăstară ca aceasta! Cît eşti de fericită rădăcina lui Iesei, din care a ieşit viţa, care are să odrăslească lumii floarea mîntuirii! Cît de slăvită este pomenirea părinţilor acesteia! Cît sînt de fericit şi eu cel ce mă satur de o vedere ca aceasta şi înfrumuseţez o Fecioară ca aceasta, spre a fi mireasa Cuvîntului!”
Pînă aici este povestirea Sfîntului Gheorghe Nicomidianul.
Încă şi Fericitul Ieronim asemenea grăieşte: “Cum că în toate zilele o cercetau pe dînsa îngerii şi de m-ar fi întrebat cineva pe mine cum a petrecut acolo, Preacurata Fecioară în vremea copilăriei sale, aş fi răspuns că acel lucru numai lui Dumnezeu singur i-a fost ştiut şi lui Gavriil Arhanghelul, păzitorul ei cel nedepărtat, care împreună cu alţi îngeri venea adeseori la dînsa şi cu dragoste vorbeau împreună cu dînsa”.
Astfel petrecea Preacurata Fecioară în sfînta sfintelor împreună cu îngerii, dorind ca în veci să vieţuiască întru curăţenie îngerească şi în feciorie, după mărturia sfinţilor învăţători, Grigore de Nissa, Ieronim şi a celorlalţi, care zic că această Fecioară singură şi-a logodit fecioria lui Dumnezeu. Pentru că în Legea veche era neobişnuit fecioarelor a nu se mărita, căci mai cinstită era însoţirea decît fecioria. Iar Preacurata Fecioară a cinstit fecioria, mai vîrtos decît însoţirea şi, făcîndu-se mireasa lui Dumnezeu, ziua şi noaptea Îi slujea Lui în curăţenia fecioriei sale. Iar Duhul cel Preasfînt, cu bunăvoinţa lui Dumnezeu Tatăl, pregătea întru dînsa sălăşluirea lui Dumnezeu Cuvîntul.
Să fie dar Preasfintei şi Celei de o fiinţă şi nedespărţitei Treimi, slavă şi mulţumire. Iar Preacuratei Stăpînei noastre Născătoare de Dumnezeu şi pururea Fecioarei Maria, cinste şi laudă, de la toate neamurile în veci. Amin.
Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Dovada uluitoare : Luna a fost candva locuita de fiinte inteligente

Intr-o roca selenara s-a descoperit statuia unui inger! Un savant de renume din Washington a facut de curand publica stirea ca echipajele de cosmonauti ale NASA au adus de pe Luna o roca in care era incastrata o statueta din metal de 30 de cm reprezentand un inger cu aripile deschise.
Statueta a fost adusa pe Pamant acum 26 de ani de catre membrii echipajului Apollo 11, afirma dr. Morris Wedler, un reputat geolog din Washington, ce a lucrat el insusi la NASA vreme de doua decenii. Dupa parasirea agentiei, in 1987, savantul a pastrat insa legatura cu fostii sau colegi ajungand si in posesia uluitoarei informatii. \”Implicatiile ce decurg din descoperirea acestei uluitoare statuete sunt absolut naucitoare”, declara el, inseamna ca odata, in vechime, pe Luna a existat o admosfera care a permis viata si ca acolo au locuit fiinte inteligente cu un pronuntat simt al frumosului.
Ingerul – o reprezentare a unei femei cu aripi crescute din umeri si parul lung ondulat a fost confectionat dintr-un compus al fierului, care se gaseste numai pe solul lunar, ceea ce inlatura cu desavarsire posibilitatea ca statuia sa fi fost lasata acolo de membrii echipajelor spatiale terestre sau de fiinte extraterestre. In plus, metalul a fost indelung slefuit de reprezentantii civilizatiei misterioase care au facut statuia.
Analizele chimice ale micii statui indica o vechime de aproximativ 200.000 de ani, ceea ce inseamna ca a fost realizata in urma cu circa 170.000 de ani inainte ca viata sa apara pe Terra. Acelasi dr. Welder afirma ca estetii carora li s-a prezentat ciudata descoperire au ajuns cu totii la concluzia ca oricine este responsabil de crearea acestei statui a fost foarte talentat si a avut un simt al frumosului iesit din comun.
Cercetand la randul lor statueta, antrolopogii de la Washington au ajuns la concluzia ca fiintele care au creat-o aveau un fel de religie oarecum paralela cu crestinismul actual si probabil aveau un Dumnezeu al lor, ceea ce duce la concluzia ca princiiple spirituale cele mai importante au fost si sunt aceleasi peretutindeni, in lumea terestra sau extraterestra.
Desi descoperirea este uluitoare si tinde sa revolutioneze toate cunostiintele despre Luna acumulate de oameni pana in prezent, cercetatorii de la NASA afirma ca au pastrat pana acum secrtetul de teama sa nu starneasca panica. Eu am primit informatia de la persoane care au toate motivele sa nu vrea sa-si divulge identitatea, a declarat presei dr. Morris, dupa ce autoritatile au negat public existenta statuii cu pricina.
Daca nu ar fi existat, de ce s-ar mai fi ostenit cei de la NASA sa dea o dezmintire? E sigur ca le e teama ca nu cumva lumea intreaga sa nu se inspaimante la gandul ca nu suntem singuri in Univers, a mai aformat savantul. Asta si datorita faptului releva revista Weekley World News – ca in 1993 pe Luna s-a mai gasit ceva, cel putin la fel de ciudat: un fetus uman conservat de asemenea in interiorul unei roci lunare, iar cand informatia a fost facuta publica, Congresului SUA a cerut sa reduca bugetul NASA.
Sursa: Enigme

LITANIE CĂTRE DUHUL SFÂNT-SCRISĂ DE PĂRINTELE ARSENIE BOCA (1910-1989)

SLAVĂ TATĂLUI ŞI FIULUI ŞI SFÂNTULUI DUH, PRECUM ERA LA ÎNCEPUT, ACUM ŞI PURUREA ŞI ÎN VECII VECILOR, AMIN!

SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE, DUHULE SFINTE !

 1. DUHULE SFINTE -COBOARĂ DE PE TRONUL MĂRIRII TALE ŞI RIDICĂ-ŢI UN CORT ÎN INIMA SLUJITORULUI TĂU, SLAVĂ ŢIE DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 2. DUHULE SFINTE- CARE PURCEZI DE LA TATĂL , ŞI DE LA FIUL , ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC PERMANENT ÎN PREZENŢA LUI D-ZEU, SLAVĂ ŢIE DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 3. DUHULE SFINTE- CARE PURCEZI DE LA TATĂL ŞI DE LA FIUL , ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC DUPĂ VOIA CELUI PREA ÎNALT, SLAVĂ ŢIE DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 4. DUHULE SFINTE- CARE LOCUIEŞTI ÎN INIMA FIULUI, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TE CUNOSC ŞI SĂ TE IUBESC, SLAVĂ ŢIE DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 5. DUHULE SFINTE -CARE TE ÎNGRIJEŞTI DE SLAVA TATĂLUI, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC ÎN DĂRUIRE FAŢĂ DE D-ZEU. ŞI ÎN DEPLINĂ ÎNCREDERE ÎN EL, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 6. DUHULE SFINTE- SIMBOLIZAT PRIN LIMBILE DE FOC, APRINDE ŞI ÎN INIMA MEA FOCUL IUBIRII TALE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 7. DUHULE SFINTE- PORUMBEL TAINIC, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ ÎNŢELEG SFÂNTA SCRIPTURĂ, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 8. DUHULE SFINTE-CARE NU AI NICI O ÎNFĂŢIŞARE ŞI NICI NUME, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ MĂ ROG BINE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 9. DUHULE SFINTE- CARE VORBEŞTI PRIN GURA PROFEŢILOR, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC ÎN PACEA SUFLETULUI ŞI ECHILIBRUL SPIRITULUI, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 10. DUHULE SFINTE- FOC ARZĂTOR DE IUBIRE, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC ÎNŢELEPT ŞI RĂBDĂTOR, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 11. DUHULE SFINTE- DĂTĂTORUL TUTUROR DARURILOR, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRAIESC ÎN SMERENIE ŞI MODESTIE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 12. DUHULE SFINTE- VISTIERIE ABUNDENTĂ DE HAR, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ ÎNŢELEG VALOAREA SUFERINŢELOR, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 13. DUHULE SFINTE- VISTIERNIC NEMĂRGINIT DE HAR, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ FOLOSESC CORECT TIMPUL PREŢIOS, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 14. DUHULE SFINTE- VISTIERNIC DE HAR INEPUIZABIL, FEREŞTE-MĂ DE LIPSA DE IUBIRE ŞI DE MÂNDRIE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 15. DUHULE SFINTE- A CARUI BOGATIE NU O POATE APRECIA NIMENI, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ ALUNG IMAGINILE ŞI GÂNDURILE INUTILE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 16. DUHULE SFINTE -DĂTĂTORUL MULTOR DARURI, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ EVIT ACTIVITĂŢILE ŞI VORBELE INUTILE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 17. DUHULE SFINTE- DIN A CARUI PLINĂTATE AM LUAT NOI TOŢI, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ POT SĂ TAC ŞI SĂ VORBESC LA TIMPUL POTRIVIT, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 18. DUHULE SFINTE-IUBIRE VEŞNICĂ, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ DAU CELORLALŢI UN EXEMPLU BUN, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 19. DUHULE SFINTE-BUNĂTATE VEŞNICĂ, DĂ-MI PERSEVERENŢA ÎN BINE PÂNĂ LA SFÂRŞIT, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 20. DUHULE SFINTE- DASCĂL BUN, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ MĂ PORT CORECT CU OAMENII, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 21. DUHULE SFINTE- PRIETEN DRAG AL SUFLETELOR, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ NU JUDEC PE NIMENI ŞI SĂ NU-MI AMINTESC RĂUL FĂCUT MIE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 22. DUHULE SFINTE- LUMINĂ CARE FERICEŞTI SUFLETELE, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ VĂD NEVOILE ALTORA ŞI SĂ NU OMIT FAPTELE BUNE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 23. DUHULE SFINTE- LUMINA VEŞNICĂ, AJUTĂ-MĂ SĂ-MI VĂD GREŞELILE, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 24. DUHULE SFINTE-CARE ÎNFĂPTUIEŞTI MINUNI ÎN SUFLETE, CONDU-MĂ PRIN VIGILENŢĂ LA PERFECŢIUNE , SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 25. DUHULE SFINTE-ÎN FAŢA CĂRUIA NIMIC NU ESTE ASCUNS, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ SCAP DE URMĂRI DIABOLICE, SLAVĂ ŢIE,DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 26. DUHULE SFINTE-CARE CUNOŞTI VIITORUL UNIVERSULUI, TE ROG AJUTA-MĂ SĂ SCAP DE SUPUNEREA FAŢĂ DE TRUP ŞI DE DIAVOL, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 27. DUHULE SFINTE-CARE CUNOŞTI VIITORUL MEU, ÎNCREDINŢEZ OCROTIRII TALE FAMILIA MEA, PRIETENII ŞI PE TOŢI OAMENII, SLAVĂ ŢIE,  DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE.
 28. DUHULE SFINTE-CU AJUTORUL TĂU DUMNEZEIESC, ÎNVAŢĂ-MĂ SĂ TRĂIESC SPRE SLAVA ŞI LAUDA LUI D-ZEU, SPRE BINELE SUFLETELOR ŞI BUCURIA MAICII DOMNULUI, CA SĂ POT MURI CA SLUGĂ ALEASĂ, SLAVĂ ŢIE, DUMNEZEULE, DUHULE SFINTE, SLAVĂ ŢIE          VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=8Jogt0fAVJg
         Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

2012 – O privire asupra minunatului an care urmeaza


Arhanghelul Metatron  prin James Tyberonn 
Salutari, Maestrilor !
Il inconjuram pe absolut fiecare dintre voi, cu o energie hranitoare si cu campul de asumare a puterii proprii, pentru ca fiecare este cu adevarat Maestru pe calea Inaltarii. Scopul nostru este acela de a va oferi inspiratie si claritate, dar de la VOI, in calitatea voastra de FIINTE sacre si suverane, se asteapta intotdeauna sa dati dovada de discernamant, atunci cand aveti de-a face cu orice fel de mesaje transmise prin channeling, incluzandu-l pe cel de fata.
Incepem aceasta trecere in revista a anului 2012 – un an cu adevarat favorabil – prin a ne referi la cateva dintre fricile pe care le au unii dintre voi. Va spunem de la inceput ca Inaltarea este bine asezata pe cale si ca se va infaptui. Voi ati facut sa se intample asa. In multe aspecte, Inaltarea a avut deja loc. Ce mai ramane insa este echivalent cu finalizarea Retelei Cristaline si cu activarile finale ale Tranzitiei Cristaline.
Acum, in ceea ce priveste fricile, va rugam cu blandete sa va uitati un moment la lumea din jurul vostru. Ce vedeti?
Mijloacele voastre mass-media vorbesc despre razboi, foamete, dezastre si colaps economic. Si ceea ce se transmite este ceea ce se poate vedea in dimensiunea a 3-a. Este deseori vorba numai despre nenorociri, nu-i asa?
Profetii sfarsitului lumii sunt in mod special foarte activi, cand e vorba despre aceste subiecte, nu-i asa? Unii dintre cei care fac speculatii referitoare la un destin cumplit se afla pe un teren extrem de fertil in acest domeniu, generand tot felul de frici legate de ciocnirea cu comete sau asteroizi, de schimbarile cataclismice ale polilor Pamantului si de colapsul economic. Fie ca acesti negativisti o recunosc, fie ca nu, ei se hranesc din frica pe care o genereaza.
Dragilor, va spunem din nou ca Inaltarea va avea loc, si ca omenirea este cea care a facut ca asta sa se intample. Este momentul sa renuntati la vechea energie a FRICII. Profetia apocaliptica privind dezastrele cataclismice mondiale NU se va implini.
Va spunem ca rasare un nou soare – si acesta este cu adevarat soarele schimbarii. El aduce lumina unui magnific Pamant Nou. Si cand spunem magnific, dragilor, chiar magnific este.
Maestrilor, au existat intotdeauna negativisti pe planeta, aceia care au prezis sfarsitul lumii si au raspandit zvonuri legate de frica. Toate acestea servesc un scop al dualitatii si, daca aruncati o privire in jurul vostru, cu siguranta ca tot ce vedeti poate justifica o astfel de atitudine. Dar va spunem ca asta este energia veche. Si va spunem ca nu e rolul Spiritului, acela de a va cere vreodata sa renuntati la speranta sau sa nu mai tineti cont de liberul vostru arbitru. Mesajul nostru este privitor la Divinitatea voastra si la faptul ca, intr-adevar, planeta si omenirea se vor Inalta… si care, fara niciun dubiu, sunt pe calea cea buna in acest sens. Punct. Asadar, sa vorbim despre 2012!
Anul care urmeaza
2012 este un an incredibil de important. El cuprinde, in curgerea sa lineara si secventiala, puncte de intersectie multidimensionala si portaluri temporale. De fapt, aceste puncte consolidate ale timpului multiplicat au permis ca Inaltarea sa aiba loc. Aceste puncte reprezinta portalurile prin care multi dintre voi, „emisari” din viitor, Navigatori de pe Sirius si Pleiade si Purtatori ai Codurilor, ati intrat pentru a va afla aici, pe planeta, in timpul Inaltarii.
2012 reprezinta chemarea finala la trezire, pentru multi dintre purtatorii de cod. Si sunt multe de facut in in acest an. Din multe puncte de vedere, munca voastra incepe, cu adevarat, in 2012.
Emisarii anului 2012

Multi dintre voi, cei care sunteti implicati in Inaltarea Planetara, v-ati trezit intr-o faza a timpului Pamantean pe care, cateodata, nu o puteti intelege complet si nu o puteti accepta pe deplin. Uneori este ca si cum ati fi niste vizitatori aici, aflati departe de casa, energiile voastre nefiind potrivite cu Pamantul anului 2011. De fapt, pe parcursul intregului ultim deceniu, v-ati simtit pierduti
Iubitilor, sa stiti ca aceste sentimente sunt valide si ele reprezinta intr-un sens adevarat, un soc cultural, pe masura ce va treziti in multidimensionalitatea infloritoare, care se desfasoara chiar in fata voastra, pe masura ce intrati in 2012. Multi dintre voi chiar sunteti din viitor!
Exista un numar foarte mare de suflete care au ales sa vina pe Pamant acum, de dincolo de a cincea dimensiune, atat din viitorul Pamantului, cat si din viitorul unor lumi cu dimensiuni superioare, ce vor deveni mai usor de inteles, din perspectiva evolutiei lineare a timpului … mai ales in 2012.
Sunteti cu adevarat Emisari ai Luminii Cristaline, Ambasadori ai Iubirii. V-ati intors inapoi din viitor – vorbind in termenii lineari ai timpului Pamantean – pentru a ajuta omenirea sa traverseze aceste vremuri tumultuoase, care s-au desfasurat in ultimii 40 de ani si care vor continua si in urmatorii douazeci. Vedeti voi, multi abea se trezesc la rolurile lor din „viitorul trecut”,ale anilor 2011 si 2012. Iar asta este si intentia. Portalurile temporale din 2012 reprezinta puncte declansatoare.
Ati inceput sa acumulati in masa, in timpul generatiei pe care o numiti „Baby-boom”, in epoca de dupa cel de-al doilea razboi mondial; numarul vostru a crescut in mod constant, spre ceea ce numiti acum Generatia X, copiii Indigo si Cristal. Voi sunteti Emisarii Luminii Cristaline, pionierii unui Pamant alternativ… ai Inaltarii. Multi dintre voi ati patruns in corpurile actuale, in timpul celui de-al 77-lea si al 87-lea ciclu de ani, la varsta de 49 si 56 de ani, in termenii varstei lineare. Ati intrat in corpuri fizice care reprezentau, de fapt, versiuni ale voastre, prin ceea ce se numeste WALK-IN din faza a 2-a. Iar asta inseamna o versiune mai evoluata a sinelui vostru din viitor, care se intoarce in timp, pentru un anumit scop. Este ceva similar – dar si diferit – de o Integrare a Sufletului, intrucat este vorba de un rol specific, in care o legatura limitata de timp, dintr-un sine viitor clar evoluat, se conecteaza la o misiune din prezent, printr-un portal temporal, cu scopul precis de a ajuta la Inaltare.
Ati avut multe roluri, multe misiuni si multe indatoriri. Voi sunteti Pastratorii Intelepciunii, Pastratorii Pamantului, Shamangelicii, Dansatorii Focului, Cei ce merg in vis, Razboinicii Luminii, Cei care isi schimba forma, Fiinte Stelare, Batranii, Purtatorii puterii si Vindecatorii timpului!
Ati venit aici sa va ocupati de reconstructia unui rezultat diferit, aici, pe planeta dualitatii – Pamantul! Va aflati aici pentru a ghida omenirea printre caile posibilelor calamitati si ale potentialelor catastrofe care, altminteri, ar crea haos – asa cum s-a mai intamplat de atatea ori, in vremuri tulburi. Sunteti aici ca sa va asigurati ca istoria NU se mai repeta. Si va spunem ca ati reusit.
Voi sunteti depanatorii, renegatii, distrugatorii de paradigme! Noi folosim analogia cu marea, pentru a clarifica acest concept al Emisarilor Luminii. Imaginati-va inaltarea ca pe un vas care merge pe mare, Emisarii Luminii fiind navigatorii care stiu exact unde curentii sunt periculosi, unde valurile se sparg de stanci… si care stiu cum sa evite, cum sa depaseasca pericolele si cum sa pastreze incarcatura in siguranta. Ei sunt profesorii, care au experienta in multe domenii, iar prin numeroasa voastra intrunire, voi aduceti pe Pamant,o intelepciune colectiva, nemaiintalnita in intreaga istorie a planetei.
Multi dintre voi ati trait de mai multe ori, Inaltarea altor planete si a altor lumi, iar acum cunoasteti pericolele. Intelegeti mecanismele. Si acum aproape ati terminat. Au mai ramas cateva aspecte grosiere de incheiat in 2011 si 2012 – si apoi jocul se schimba, dat fiind ca veti ramane pentru a conduce masele in 2013, incepand cu 2012 … adevaratul inceput.
Poate ca cel mai important rol al vostru ca emisari in 2012 este acela de a ajuta tot ceea ce se intampla, prin raspandirea Luminii proprii, fara sa cedati in fata Fricii si a convulsiilor Vechii Energii. Nu fiti descurajati. Asta, pentru ca in 2012, vechea energie va lovi puternic pentru a impiedica schimbarea. Amplificati-va energiile si ancorati Lumina. Aliniati Cristalinul.

 Ce se va intampla in 2012

Ce se intampla in 2012 este un nou inceput. Acest nou inceput reprezinta Noul Model pentru Noul Pamant. Inaltarea Pamantului va permite o revizuire si expansiune dimensionala a planetei. Pamantul se transfera intr-un Camp Cristalin, extins de la a 4-a dimensiune, la a 12-a.
Matricea Cristalina este generata, pornind de la principalele evenimente si manifestari mentionate mai jos:
** Codificarea Discului Crysto – Soare si a Vortexului Cristal pe 11.11.11. MAX, cea de-a 13-a paradigma, Biblioteca originala Cristal este chemata in Arkansas pentru a codifica frecventele Tranzitiei Cristaline. Aceasta se va intampla pe 11.11.11 si pe 12.12.12. MAX reprezinta sursa codurilor.
** Reteaua Cristalina se completeaza pe 12.12.12
** Unificarea celor 12 Discuri Solare Principale, care reprezinta noul ADN sau planul  codurilor pentru frecventa noului Pamant.
** Unificarea Globala a Campurilor Vortexiale Cristaline, primele doua fiind localizate in Arkansas si Brazilia.
**Finalizarea retelei Piramidale – Octoedrice care implica transferul „Cristalin – Cosmic” prin intermediul retelei piramidale si al infrastructurii nodurilor de putere  de pe planeta Pamant impreuna cu Reteaua Planetara si Reteaua Cosmica in conexiune cu Orion si Arcturus.
Finalizarea in 2011 si 2012, a tuturor acestor reglaje fine, necesare va constitui incheierea Inaltarii. Din multe puncte de vedere, Inaltarea se desfasoara inca din 1987, dar au mai ramas de ajustat si finalizat Reteaua, Discul Soare, Vortexurile Cristaline si Reteaua Piramidala
Multi dintre voi sunt, de fapt, purtatori ai codurilor, ingineri specialisti in cristalin si mecanica cuantica, veniti aici sa ajute la finalizarea lucrarilor. Unii dintre voi sunt trimisi „inapoi din viitor”. Altii sunt membri ai Aliantei Sirius – Pleiade, veniti pentru a ajuta la refacerea structurilor de putere, a centrelor Portal-Vortexiale si a modificarilor liniilor Ley. Acesta este in special cazul celor pe care ii numiti „Pastratorii Pamantului.”
Din aceasta cauza sunteti obligati sa aliniati energiile in mega centre, Vortexul Cristal din Arkansas si locatiile Discului. Este o lucrare spre incheierea careia sunteti atrasi in mod intuitiv si pe care o cunoasteti foarte bine. Multi dintre voi au colaboratori pe navele Pleiadiene si pe cele de pe Sirius, special numiti ca sa va ajute in aceasta finalizare.
Date de putere si faze ale activarii in 2012

Exista anumite frecvente cheie, care au loc la anumite date din 2012. Echinoctiile, solstitiile si eclipsele sunt deosebit de puternice, fiecare aducand codificarile finale ale Inaltarii.
Ceea ce este numit Al 12-lea Val al Inaltarii incepe la sfarsitul lunii ianuarie si continua pana pe 12.12.12.
Datele cheie din 2012 sunt urmatoarele:

25 ianuarie – Inceputul celui de-al 12 Val al Inaltarii
3 februarie – Neptun in Pesti – Marea Viziune Interioara este amplificata in cadrul celui de-al 12 Val.
8 februarie – Chiron in Pesti – O mare ocazie de eliberare individuala si vindecare globala.
20 martie – Echinoctiu – cel de-al 4-lea si ultimul val al Declansarii Cosmice, descarcarea si initializarea Codurilor Cristaline.
20 mai – Eclipsa de soare – Macro-integrare a omenirii – Echilibrarea Divinului Masculin.
4 iunie – Eclipsa de luna – Micro-integrare a omenirii – Echilibrarea Divinului Feminin
6 iunie – Tranzitul lui Venus – Integrarea cu Alianta Siriana si cu cea Pleiadiana, intoarcerea completa a energiilor Delfinului Auriu, integrarea initiala a Divinului Feminin si Masculin.
20 iunie – Solstitiul de vara – Extrem de puternic, incheind un grup de patru date, alcatuit din eclipsa de soare din 20 mai, eclipsa de luna din 4 iunie si tranzitul lui Venus din 6 iunie. Aceasta va fi o energie extrem de intensa, care incorporeaza un aflux final al codurilor energetice si permite eliberari care au fost obstructionate.
22 septembrie – Echinoctiul de toamna – Formarea retelei initiale, alcatuita din toate cele 12 Discuri Solare Principale, intr-un format Cristalin
13 noiembrie – Eclipsa totala de soare – Activarea celor 144 de Discuri Solare Satelit, in legatura cu cele 12 Discuri Principale. Integrarea finala in Retea a Divinului Masculin in echilibru.
28 noiembrie – Eclipsa de luna – Penumbra – Incheierea completa a retelei si integrarea Divinului Feminin.
12 decembrie - (12-12-12) Portal de data tripla. Punctul culminant final si incheierea Retelei Cristal. Activarea ultimelor Cristale ale Templului Atlant, in noul cod si unificarea cu structurile Piramidale si Discurile Solare. Combinatia intre echilibrul energiilor masculine si feminine, intr-o Unime Divina. Codificarea finala MAX in Vortexul Cristal.
21 decembrie- Solstitiul de iarna – Repornirea sistemului Retelei Inaltarii si conectarea la retea, a Campului Cristalin Cuantic.
Extinderea catre un acces mai bun la cele 12 dimensiuni. Formatiunea „Degetul lui Dumnezeu”, alcatuit din Saturn, Jupiter si Pluto.

Re- pornirea din 12-12-12
Pe 12.12.12, toate sistemele vor fi complet codificate. Activarea Cristalului Focului din Bimini, corelata cu Vortexul Cristal si cu Discul Solar Crysto, din Arkansas. Urmeaza o re-pornire scurta a sistemului , iar pe 21.12. 12 se vor reactiva in stare de functionare completa, toate Sistemele Campului Cristalin

Economia
Multi vad acest montagne-russe al economiei, continuand sa urce si sa coboare abrupt in zone de mare ingrijorare si frica. Unii au prezis un colaps total. Dragilor, in timp ce sistemul economic trebuie sa se schimbe si se va schimba, un colaps total si haosul global pe care il aduce nu-i serveste Noului Pamant. Nu va avea loc nicio criza totala – nu i se va permite sa apara. Va avea loc o schimbare in directia unui nou sistem, dar aceasta va dura multe decenii. Va fi un proces treptat.

Alegerile Prezidentiale ale Statelor Unite din 2012
Acum, inainte de a termina aceasta prelegere, vom vorbi pe scurt despre ele. Nu vom prezice un castigator, dar va vom spune ca este un moment de o importanta majora. Vom spune faptul ca Presedintele Obama este un suflet al Luminii mai inalte si le ofera un drum mai bun, Statelor Unite. Alegerile vor fi dificile pentru el, dar cea mai mare probabilitate este sa fie re-ales. Acesta nu este un lucru cert, tinand cont de cati factori sunt in joc. Viitorul este mereu o tinta miscatoare, iar in acest scenariu nu e rolul nostru acela de a-l prevedea, el fiind de nedeterminat, dat fiind faptul ca depinde in continuare de alegerile noastre. Va vom spune ca Obama este un om mai degraba preocupat de a avea grija de toti cetatenii. Totusi, in privinta reprezentarii reale in propriul guvern, Statele Unite sunt inca cu cateva decenii in urma.
Incheiere
Va spunem ca anul 2012 reprezinta un moment anuntat. El reprezinta incheierea lineara a Inaltarii Planetare. Inaltarea Planetara ii furnizeaza noului Pamant un Model extins si o Retea Cristalina 144, complet functionala. Acestea sunt energiile care vor permite conversia armonica a omenirii, pentru a atinge Inaltarea. Dar, va spunem ca, in termenii miscarii in timp liniar, pentru omenire, schimbarile vor fi treptate.
Majoritatea oamenilor se vor uita in jur, pe 22 decembrie, si vor spune „Nu s-a intamplat nimic, ce atata agitatie!?” Dar cei iluminati din randul vostru vor sti ca s-a intamplat ceva minunat si ca adevaratul inceput al Inaltarii a aparut cu adevarat.
Sunt Metatron si va impartasesc aceste Adevaruri. Sunteti mult iubiti.
Si asa este… si asa este.
www.Earth-Keeper.com
Sursa: editura foryou
 
Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com/