luni, 13 iunie 2011

„ZUMZETUL” – Un sunet bizar creeaza panica în mai multe zone ale lumii

Citez din articolul Zumzetul: Un sunet bizar creează panică în mai multe zone ale lumii:
Mii de oameni din toate colţurile lumii au raportat un fenomen bizar pe care l-au denumit „zumzetul”. Ultima localitatea afectată de acest fenomen este satul Woodland din Marea Britanie. Localnicii susţin că, pe timpul nopţii, un sunet ciudat se aude în întreaga zonă.
Oamenii spun că sunetul este similar cu cel făcut de motorul autoturismelor. Câteodată, povestesc localnicii, sunetul este atât de puternic încât le zdruncină paturile în timpul nopţii.
„În anumite zone din casă, sunetul se aude mai puternic decât în altele. Zumzetul provine în mod cert de afară, este pur şi simplu în aer . Am oprit toate aparatele electronice din casă şi tot nu a dispărut”, a declarat Marylin Grech, un localnic în vârstă de 57 de ani, citat de The Telegraph.
În apropierea localităţii nu există fabrici sau mine abandonate.
Aflaţi la capătul răbdării, oamenii au alertat autorităţile care au deschis o anchetă în acest caz. Chiar dacă ancheta a fost demarată de ceva vreme , oficialii nu au reuşit să găsească o explicaţie logică pentru respectivul sunet.
Fenomentul a avut loc şi alte zone ale Globului, iar satul de 300 de locuitori din Marea Britanie este ultima localitate care se confruntă cu această problemă.
Bizarul zumzet a dat naştere, în trecut, unor teorii care mai de care mai fanteziste. În timp ce unii susţin că sunetul ar putea fi provocat de extratereştrii, alţii spun că zumzetul provine de la experimente secrete ale guvernului.
Fenomentul este atât de răspândit, încât a fost tratat şi în cunoscutul serial de televiziune “Dosarele X”. În anii `70, mai mult de 1.000 de oameni din Bristol s-au confruntat cu insomnii, sângerări nazale şi dureri de cap din cauza bizarului sunet.
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

APOCALIPSA LUI IOAN – fragmente

Pentru un om aşa cum a fost autorul Evangheliei lui Ioan tot ce ştia, tot ce putea afla prin puterea lui de clarvedere îl îndreptăţea să cunoască şi să înţeleagă cel mai mare eveniment din evoluţia Pământului. Despre tot ce el a putut să dobândească prin viziunea spirituală pe care a avut-o a spus: Tot ce ştiu trebuie să ducă la înţelegerea lui Christos şi a faptelor lui. A fost în intenţia autorului Apocalipsei ca toate cunoştinţele pe care i le da ştiinţa ocultă să le folosească pentru a explica evenimentul de pe Golgota. Tot ce a putut afla din această ştiinţă ocultă a fost pentru el doar cu scopul ca această înţelepciune să o pună în slujba unei profunde înţelegeri a acestui eveniment, pe care l-a prezentat în faţa sufletelor noastre într-un mod atât de grandios. Iar noi trebuie să înţelegem ce importanţă are acest eveniment pentru noi.
Pământul nu este, fizic vorbind, decât un corp fizic şi că din el mai face parte şi un corp eteric şi chiar un corp astral, ca la orice fiinţă umană. Pământul are deci toate aceste trei corpuri.
Îl puteţi vedea înconjurat de o „aură“ şi veţi putea urmări de-a lungul mileniilor evoluţia acestei „aure“ terestre. Pământul va apărea înconjurat de tot felul de culori, la mijloc nucleul fizic şi de jur împrejur aura cu forme şi culori diferite scăldându-se în atmosfera spirituală a acestuia. Formele şi culorile sunt într-o permanentă agitaţie şi mişcare, modificându-se în decursul mileniilor. Dar vine un moment, un moment de o covârşitoare importanţă, când aura în întregime ia o altă formă şi alte culori. Pământul, văzut din exterior, apare într-o lumină nouă. Evenimentul s-a petrecut cu o rapiditate atât de mare, încât îţi spui: Din clipa aceasta, Pământul a trecut printr-o transformare fundamentală, aura terestră a fost complet modificată. Care este acel moment? Este chiar clipa când pe Golgota sângele a curs din rănile Mântuitorului, este un moment de cea mai mare însemnătate, cel mai important din toată evoluţia Pământului. Momentul când sângele a curs din rănile Mântuitorului este acelaşi când aura Pământului a luat o formă nouă. Atunci intervine o forţă complet nouă care dă evolutiei terestre impulsul cel mai puternic; tot ce am urmărit că se petrecuse până atunci nu a fost decât o pregătire.
Pentru un chimist, sângele care a curs pe Golgota este la fel cu oricare alt sânge uman. În realitate, este cu totul altceva. Evenimentul de pe Golgota a făcut ca sângele fizic să se răspândească şi spiritul care s-a degajat din el a impregnat aura Pământului cu impulsuri şi forţe noi deosebit de importante pentru evoluţia viitoare a omenirii. Acest spirit iradiază impulsuri care transformă Pământul, iar această iradiere străbate şi pe om. Numai o mică parte din ceea ce s-a inoculat atunci Pământului s-a realizat până în prezent. Oamenii vor înţelege abia de acum înainte din ce în ce mai bine ce a devenit Pământul graţie acelui moment de pe Golgota şi ce poate deveni omul în conştienţa de sine pe care a cucerit-o încă din perioada Atlantidei.
Ne întrebăm ce a dobândit omul pe Golgota. Două lucruri: conştienţa eului şi facultatea de a percepe lumea exterioară. În schimb, lumea spirituală deschisă altădată pentru el acum s-a închis. Oamenii din trecut vedeau cu adevărat fiinţele despre care ulterior au vorbit miturile şi legendele: Wotan, Mercur, Jupiter, Zeus. Noaptea, el vedea aceste entităţi, era printre ele. Dar acum, prin cele două achiziţii, poarta care ducea spre aceste entităţi spirituale s-a închis. În schimb, omul a cucerit lumea exterioară, care era în jurul lui. Spiritele şi tot ceea ce putea vedea altădată noaptea au dispărut din faţa vederii lui. Înainte, el vedea divinitatea, atunci când noaptea îşi părăsea cochilia de melc a corpului fizic; acum, pentru a o mai putea percepe, trebuia să o vadă fiind în corp, dacă îi apărea în faţă. Şi aceasta nu însemna nimic altceva decât necesitatea pentru om de a admite existenţa acestei divinităţi sub formă corporală, deoarece conştienţa umană era acum orientată spre percepţia fizică. Aceasta a creat necesitatea ca Fiinta divină să îmbrace ea însăsi o formă corporală şi să apară o singură dată în cursul evoluţiei terestre într-un corp omenese. Trebuia să apară aşa pentru că omul progresase până la această formă de percepţie şi divinitatea trebuia să se facă accesibilă aeestei percepţii, pentru ca omul să o poată cuprinde. Toate fenomenele care s-au produs de la început, în toate stadiile de evoluţie, trebuie să-şi aibă încoronarea prin acest eveniment central al întregii evoluţii terestre, eveniment care îşi va proiecta lumina asupra întregului viitor. Acest viitor se revelează în Apocalipsă, în acel eveniment care pe plan fizic se arăta prin picăturile de sânge care au curs pe Pământ, dar spiritual, prin clarvedere, apare ca ceva ce se înalţă şi transformă aura Pământului. Forţa care s-a deversat atunci s-a unit cu Pământul până în Ziua de Apoi. O dată cu această forţă, ceva cu totul nou s-a unit cu sufletul şi cu Spiritul Pământului. Ceea ce este şi numim principiul lui Christos s-a unit în acel moment, pe Golgota, cu sufletul şi Spiritul Pământului şi acesta a devenit corpul principiului lui Christos. De aceea sunt atât de adevărate, chiar în litera lor, aceste cuvinte: „Cine mănâncă pâinea mea mă calcă în picioare“*. Când omul mănâncă pâinea produsă de Pământ, el mănâncă însuşi corpul Pământului, iar acesta este corpul Spiritului Pământului care, ca Spirit al lui Christos, prin evenimentul de pe Golgota s-a unit cu Pământul. Omul merge pe acest corp al Pământului, îl calcă în picioare. Toate acestea trebuie să le luăm chiar în litera lor pentru a avea posibilitatea să înţelegem acest text în adevărul său.
* Evanghelia lui loan, cap. i 3, v. 18. Versiunea românească, traducerea Nicodim: „… dar plinească-se Scriptura, care zice: cel ce mănâncă pâne cu Mine, şi-a ridicat călcâiul asupra Mea“. Versiunea germană, traducerea Luther: „Scriptura trebuie să se împlinească: Cel ce mănâncă pâinea mea, acela mă calcă în picioare“ (N.’T.).
sursa
http://www.spiritualrs.net/Conferinte/GA104/GA104_CF6.html
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

EXCLUSIV: Proiectul zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov. Zona se va întinde până la DUNĂRE şi va fi condusă de un GUVERNATOR

În cinci ani, Bucureştiul ar putea avea deschidere la Dunăre. Câteva detalii din proiectul de regionalizare al României, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea.
În cinci ani, Bucureştiul ar putea avea deschidere la Dunăre. Câteva detalii din proiectul de regionalizare al României, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea, au fost prezentate pentru gândul, de deputatul PDL, Vasile Gherasim, unul dintre oamenii care lucrează la acest document.
Potrivit proiectului, zona Bucureşti-Ilfov se va dezvolta în trei etape, urmând ca, până în 2016, să cuprindă Olteniţa şi localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu.
În prima etapă se va comasa Bucureştiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unităţi administrativ-teritoriale pe o suprafaţă de 2.800 de kilometri pătraţi, de zece ori mai mult decât este acum.
În etapa a doua vom avea 62 de localităţi şi o suprafaţă de 3.800 kilometri pătraţi.
Peste 5 ani suprafaţa regiunii Bucureşti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri pătraţi iar graniţele vor ajunge în zona de sud până la Dunăre. Prima etapă se va face prin lege urmând ca celelalte două etape să se facă pe principiul asociativităţii unităţilor administrativ terioriale”, ne-a prezentat proiectul deputatul Gherasim. Acesta ne-a mai precizat că PDL doreşte ca în 2012, alegerile locale şi parlamentare să fie făcute după noua organizare administrative teriorială, adică în 8 circumscripţii electorale, în loc de 42 câte sunt în prezent.
PUG nou pentru regiunea Bucureşti-IfovPlanul PDL prevede că, după ce proiectul legii regionalizării va fi aprobat de Parlament, în câteva luni se va finaliza un nou Plan de Urbanism General (PUG) pentru întrega regiune Bucureşti-Ilfov.
“Începem aplicarea unui program în regim sistemic. În PUG vor fi bine definite zonele construibile, parcurile industriale sau zonele verzi. Se vor trasa direcţiile de dezvoltare. Centrul de interes se va muta în zona premetropolitană. În actuala formă administrativ teritorială, Bucureştiul nu se mai poate dezvolta”, a arătat Gherasim.
Acesta a mai explicat că marile campusuri universitare se pot muta în zona de nord a oraşului, că se vor scoate depourile RATB din Bucureşti şi se va construi un aeroport în zona de sud a Capitalei.
Potrivit deputatului, peste 65 la sută din casele construite după 1990 în jurul Capitalei aparţin bucureştenilor. “Până la viitoarele alegeri, primarii rămân intangibili şi chiar îşi vor spori atribuţiile. Vor primi competenţe sporite în domeniul protecţiei sociale, al sănătăţii sau al siguranţei cetăţenilor. Prefectul Capitalei va fi acela care va asigura legalitatea atât în Bucureşti, cât şi în Ilfov”, a mai spus deputatul Vasile Gherasim.
După aprobarea proiectului legii regionalizării, pentru regiunea Bucureşti-Ifov va urma legea Metropolei şi o lege specială pentru Capitală.
Consiliul Zonei Metropolitane va avea 105 consilieriÎn proiectul legii Metropolei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va fi înlocuit de Consiliul Zonei Metropolitane. Potrivit părintelui acestui proiect de lege, “numărul consilierilor ar putea ajunge la 105, faţă de 55 cât sunt acum. Fiecare unitate administrativ teritorială va fi reprezentată de câte un consilier”.
În zona metropolitană Bucureşti-Ilfov, Guvernul va numi un guvernator, funcţie ce acum corespunde celei de prefect al Capitalei. Se va înfiinţa Delegaţia Permanentă a Zonei Metropolitane, organism cu rol consultativ. Legea Metropolei va fi urmată de o altă lege care va reglementa activitatea administraţiei publice la nivelul Capitalei.
Sursa: Cristina

Necesitatea Gândirii

Dependenţa oamenilor faţă de bani este un mod de sclavie, o modalitate de pierdere a personalităţii şi într-un final a esenţei umane.Vor spune unii că fără bani nu poţi să trăieşti, este adevărat, spun şi eu, dar aceşti bani sunt creaţi tot pe resursele Terrei, fără a da nimic înapoi Planetei noastre. În profunzime, banii oferă o falsă putere, o putere volatilă fără o bază trainică şi fără viitor, chiar dacă unele mecanisme financiare se bazează pe o teorie corectă. Cugetările mele încearcă să deschidă oamenilor un nou Univers,  o altă modalitate de gândire şi reprezintă un mod de luptă împotriva încătuşării din ce în ce mai clare a oamenilor. În lumea asta materialistă şi nocivă, pentru oamenii de caracter singura şansă este gândirea profundă. Este esenţial ca viitorul gândirii să se facă pe principii ecologice. Omenirea trebuie să facă un salt calitativ care ar elimina materialismul – sursa decăderii morale şi intelectuale. Cu ajutorul internetului, informatica, utilă de altfel în multe domenii, este cea mai productivă modalitate de omogenizare umană planetară. Internetul este util cu adevărat celor ce au nevoie în pregătirea lor având o bază profesională şi civică adecvată, pentru ceilalti este drumul către lipsa unei gândiri proprii.
Omogenizarea, după ce săracia îşi va pune amprenta în ţările care crează cu adevărat civilizaţie se va aşterne cu uşurintă şi în ţările în curs de dezvoltare.  Ţara noastră a fost populată conform datelor istorice moderne şi nu numai, cu zeci  de mii de ani în urmă. In timp, aceste populaţii  au creat civilizaţie, care s-a răspândit pe continentul european. Ţara noastră datorită situării geografice şi a sutelor de războaie nu a avut timp şi posibilităţi materiale să se dezvolte ca ţările din vest. 
România este o ţară care supără forţe deosebit de puternice şi asta nu datorită bogăţiilor naturale şi nu datorită reliefului bine proporţionat, ci datorită bogăţiei morale care nu se vede, se simte. Aceste bogăţii morale, spirituale le simţi într-adevăr în satele româneşti care şi-au păstrat tradiţiile şi nemuritoarea legătură dintre oamenii locului şi Natură. Am discutat pe larg de aceste lucruri în cărţile mele anterioare.
Se investeşte masiv în mediocritatea oamenilor, în reuşita distrugerii Naţiunilor pe plan mondial. Asemănarea numelui de român cu al altora, care nu au nimic în comun cu istoria, spaţiul şi spiritul daco-geţilor strămoşi unici şi direcţi ai românilor este un alt mod modern de distrugere a etniei noastre româneşti şi de pierdere a ţării noastre România. După părerea mea, România ar trebui să se numească Dacia sau Geţia, noi românii, daci sau geţi, iar drapelul nostru ar trebui să fie aibă aceleaşi culori ca şi acum, iar pe el trebuie să fie imprimat dragonul de luptă dacic. În aceste condiţii, altă mândrie naţională ar fi! Aceste lucruri ar duce la prima renaştere naţională. Naţiunea Română merită să rămână în istorie cu bunele şi relele ei, nimeni nu are dreptul să o distrugă. Spiritul omului care are legătură cu propria-i credinţă, este în pericol să dispară, deci se va pierde singura legătură cu Universul. Noi românii, faţă de alte Naţiuni, care nu se pot întoarce în timp mai mult de câteva sute de ani, avem  o ţară cu o istorie de mii de ani care ne-a apărat şi ne poate apăra în faţa multor primejdii. 
De aici efortul susţinut a unor forţe de a distruge legătura noastră cu trecutul prin corupţie generalizată şi prin distrugerea valorilor naţionale.
Păstrarea Naţiunilor cu toate valorile lor inestimabile,  reprezintă singura salvare care poate apăra demnitatea umană împotriva omogenizării forţate ce se practică acum. Bagatelizarea adevăratelor valori, bagatelizarea propriei munci prin închiderea unor bănci, a unor trusturi, a unor fabrici, a unor universităţi particulare de mare valoare etc, duce la pierderea încrederii în propriile forţe ceea ce va duce, eu sper să nu, la noi idei revoluţionare utile sau nu, exact aşa cum a părut şi comunismul brusc şi fără nici o bază morală şi funcţională şi uite aşa se va crea Statul Omoger Planetar pe ruina valorilor inestimabile ale Naţiunilor. Omenirea este dusă în mod voit pe o direcţie greşită, iar dacă nu se acţionează repede va fi fără scăpare. Statul Omogen Planetar care se conturează în viitorul apropiat, va avea  aceleaşi probleme majore ca al oraşelor care s-au construit pe locul unor ecosisteme valoroase ecologic. Oraşele, de exemplu din America de Sud, care au fost construite pe locurile diferitelor ecosisteme funcţionale, au fost grav avariate de calamităţiile naturale şi vor fi grav avariate şi în viitor. Ca şi în ecosisteme, în cadrul Naţiunilor sunt schimburi informaţionale, energetice şi structurale de mii de ani şi orice distrugere voită a acestor Naţiuni va duce la fenomene sociale grave pe plan mondial.
Mediul înconjurător, care se degradează continuu va avea ultimul cuvânt, iar Natura nu va putea fi cumpărată de nimeni.
Sursa: Identitate Nationala

Mesaje din trecut ..

Insomnia reduce dimensiunile creierului

Insomnia reduce dimensiunile creierului
Insomnia cronica poate provoca o micsorare a unei zone specifice a creierului implicata in formarea memoriei. Este descoperirea facuta de echipa de neurologi olandezi condusa de Ellemarije Altena la Netherlands Institute for Neuroscience din cadrul Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences din Amsterdam.
Utilizand o noua metoda de investigare, cercetatorii au descoperit ca pacientii afectati de insomnie cronica – un sindrom destul de raspandit -, detin o mai mica cantitate de materie cenusie in partea frontala a creierului decat cei care nu sufera de nesomn. De asemenea, s-a mai observat, cu cat insomnia este mai grava, cu atat scade si cantitatea de materie cenusie a pacientilor.Pana acum, acesta afectiune era asociata doar persoanelor trecute prin perioade de stres puternic sau a celor afectati de sindrom post-traumatic.
Sursa: La Stampa
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Creierul care invata: a fost descoperit un mecanism-cheie

Creierul care invata: a fost descoperit un mecanism-cheie
Desi procesele neurale asociate invatarii sunt destul de bine cunoscute, pana acum nu fusese clarificat motivul pentru care ele au loc doar pe parcursul anumitor stari mentale. In cadrul unui nou studiu, cercetatorii de la Universitatea Bristol, Marea Britanie, au reusit acum sa identifice neurotransmitatorul capabil sa intensifice capacitatea de invatare si memoria.
Acetilcolina este eliberata in creier in timpul invatarii si este cruciala pentru asimilarea amintirilor; rolul acestui neurotransmitator consta in sustinerea activitatii receptorilor NMDA, proteine care controleaza intensitatea conexiunilor dintre neuroni. La ora actuala, singurul tratament eficient al simptomelor deficitului cognitiv observat in boli precum Alzheimerul este utilizarea de medicamente care amplifica productia de acetilcolina, imbunatatind astfel capacitatile pacientului.
In cadrul studiului lor, cercetatorii de la Scoala de Fiziologie si Farmacologie din cadrul Universitatii Bristol au aratat exact modul in care aceltilcolina contribuie la functionarea receptorilor NMDA, inhiband activitatea altor proteine numite “canale SK”, care in mod normal reduc activitatea acelorasi receptori. “Dintr-un punct de vedere terapeutic, studiul nostru sugereaza ca anumite medicamente care actioneaza asupra receptorilor specifici ai acetilcolinei pot fi de mare utilitate in tratamentul dereglarilor cognitive. Am demonstrat ca, imitand efectul acetilcolinei asupra unor anumiti receptori pot fi eficientizate conexiunile intre neuroni“, a explicat Jack Mellor, seful echipei de cercetatori.
Sursa: Le Scienze

Bashar – Viata dupa moarte… (video)
Multumim inca odata Danielei Grigore care si-a asumat aceasta munca titanica de a traduce cat mai multe dintre filmele, articolele si interviurile cu BASHAR.
Sursa: http://fymaaa.info

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits

Mahatma Gandhi, zărit pe Marte

Gandhi pe Marte
Printre imaginile realizate de sonda europeană Mars Express se află şi o fotografie care pare a înfăţişa portretul lui Mohandas “Mahatma” Gandhi.Un astronom amator italian, Matteo Lanneo, a descoperit imaginea în timp ce se uita la cele mai recente realizări ale sondei.

Capul de pe Marte pare a avea capul ras, mustaţă şi sprâncene proeminente, exact ca liderul indian.
Aceasta nu este prima oară când se descoperă pe Planeta Roşie figuri de oameni. În iulie 1976, sonda americană Viking 1 a realizat prima fotografie a unei feţe umane pe suprafaţa lui Marte. De atunci, mai mulţi entuziaşti au început să susţină că structura a fost creată de marţieni. O imagine de înaltă rezoluţie realizată de NASA în 2010 a demonstrat însă că faţa era doar un deal stâncos foarte mare.
http://www.realitatea.net/w4_mahatma-gandhi-zarit-pe-marte-foto_843815.html
Sursa: MISTERELE LUMII

Cum iti dai seama cand cineva te minte

Cum iti dai seama cand cineva te minte
 

De cele mai multe ori ne putem da seama dacă persoana din fața noastră ne minte. Limbajul trupului poate fi ușor de citit și de interpretat. De cele mai multe ori este foarte greu sau chiar imposibil pentru interlocutor să-și controleze conștient toate reacțiile non verbale și paraverbale. În cazul unei conversații câteva semne pot fi ”citite” și îți pot da indicii ferme asupra spunerii adevărului sau ba din contră, ale neadevărului.
O listă de referință a semnelor că persoana din fața ta nu-ți spune adevărul poate fi următoarea:
1.Gesturi asimetrice. De exemplu, dacă vorbește cu tine și gesticulează cu mâna sau arată cu degetul în altă direcție decât privește, poate fi un semn că te minte. Această asimetrie a gesturilor apare în momentul în care una spune și alta gândește, moment în care apare o asimetrie a gesturilor. Într-un anumit sens, nonverbalul nu se pliază pe verbal. La fel și mimica unei persoane poate deveni asimetrică, de exemplu, o parte a feței este încordată, iar cealaltă încearcă să zâmbească. Fiind atent la asemenea detalii, vei putea să le observi cu ușurință.
2.Răspunsuri prea rapide. Dacă îți va răspunde foarte repede unei întrebări (sub o secundă) este un semn că avea pregătit acel răspuns și este prea puțin probabil să fie adevărat. De obicei atunci când un om minte, este cel mai probabil să se fi așteptat la întrebarea respectivă, motiv pentru care avea gata pregătit răspunsul. Atunci când nu te-ai pregătit să răspunzi la o anumită întrebare îti va lua cel puțin o secundă pentru a oferi un răspuns care să confirme realitatea.
3.Răspunsuri prea încete. La fel, dacă ezită foarte mult în a-ți oferi un răspuns este un nou semn că în acel moment improvizează!
4.Privește în dreapta sus (în dreapta lui) De regulă va privi în această direcție atunci când improvizează sau își imaginează. Cei mai mulți oameni accesează imaginația atunci când privesc în dreapta sus. Atunci când privesc în stânga sus accesează amintiri, iar în dreapta sus își imaginează diferite lucruri, inclusiv un răspuns neadevărat.
5.Incapacitatea de a relua o poveste în sens invers. Atunci când întrebi o persoană unde a fost și-ți spune o poveste care constituie o serie de evenimente, pune-l să spună povestea în sens invers, adică reține cele 5-6 înșiruiri ale faptelor și întreabă-l: deci ce-ai făcut înainte de ….?, dar înainte de….? Dacă a improvizat povestea, va avea o ezitare lungă ca timp în a-ți oferi un răspuns.
6.Își duce mâna des la ureche sau își acoperă gura cu mâna. Mulți oameni atunci când mint își duc mâna la ureche sau își acoperă gura cu mâna. Este un fel de autoprotecție care se generează de obicei spontan.
7.Povestirea exactă. O poveste mult prea exactă poate însemna o poveste pregătită dinainte. De obicei, când un om relatează anumite fapte, detaliile îi vin în minte pe parcurs, motiv pentru care se mai autocorectează din când în când. Autocorecturile nu apar în momentul în care povestea este pregătită pentru a fi spusă, deci cel mai probabil a fost repetată dinainte.
8.Punctarea unei idei în mod insistent. Cine se scuză se acuză, spune o vorbă veche. Dacă tu de exemplu întrebi : unde ai fost și ți se răspunde cu o negație cum ar fi: ”nu am făcut nimic rău”, acesta este un semn că e posibil să te mintă, prin evitare. Este cracteristică acelor situații când pui o întrebare de bună credință și ți se oferă un răspuns foarte suspect, o scuză…fără ca măcar să fi întrebat dacă a făcut ceva rău sau nu.
9.Blocaje în expunere. Atunci când ți se spune o poveste sau ți se face o expunere, cel care povestește nu se așteaptă să fie întrerupt, mai ales atunci când are povestea pregătită. Prin urmare, pune o întrebare de detaliu lipsită de importanță la care nu se așteaptă. Dacă va avea dificultăți mari în a oferi acel detaliu și apoi va avea mari dificultăți în a-și continua povestea, nu-i de bine.
10.Schimbări de ton sau viteză. Atunci când un om minte tinde să vorbească mai repede decât de obicei sau se precipită, devenind agitat uneori. Practic, trebuie să urmărești acele semne, acel ton, acea intonație care nu-i este caracteristică.
De regulă, aceste semne sunt universale, însă trebuie interpretate cu grijă. Cu cât sunt prezente mai multe din aceste semne cu atât probabilitatea de a te minți este mai mare. Pot fi însă și excepții, astfel încât cel mai bine ar fi să-l urmăriți în diferite contexte, să stabiliți dacă acestea sunt prezente și apoi veți face interpretări mult mai sigure. Prezența unui singur semn nu înseamnă 100% că ești mințit/mințită. Cu cât sunt mai multe semne cu atat probabilitatea este mai mare. Este bine să te antrenezi să observi persoane care mint, dar tu ești dezinteresat/ă. Urmărește reacțiile și învață. La un moment dat, după puțină practică îți vei da seama foarte ușor. Aceste indicii că ești mințit/ă apar atât în viața personală cât și în afaceri sau viața profesională, unele dintre ele fiind mai mult sau mai puțin aplicabile în funcție de context.
Se spune că sunt și oameni care mint cu sânge rece în sensul că sunt profesioniști în adevăratul sens al cuvântului. Natura umană nu este perfecă, inconștient sau nu vei primi la un moment dat semnale că te minte. Excepție fac cazurile patologice sau situația în care te minte, crezând de fapt că spune adevărul.
Sursa: Pappa Anton

Credeti că diaspora poate să ajute la redresare României?

raspuns de Michaela Orescu
 Desigur cã diaspora poate ajuta si ea în ceea ce priveste redresarea României si avem semnale din partea unor români – rãspânditi în toatã lumea, care sunt cu gândul, cu sufletul, si unii contribuind efectiv, prin
eforturile si sustinerea lor moralã, poate si materialã,îndreptatã cãtre redresarea României.Legat de aceste demersuri si intentii, este necesar sã aminjtim românilor din lãuntrul tãrii sau de aiurea,motivele pentru care nu se pot rupe de rãdãcini, aceste fiind prea vechi si prea puternice pentru ca adversitãtile din lãuntrul si din afara tãrii sã poatã anihila, pierde,oculta, înnãbusi legãtura lor cu Patria, demnitatea si mândria de a apartine acesteia reprezentând ”legãtura de bazã” fãrã de care nu reprezinti nimic, asa cum un copac nu se poate mentine verde si mândru fãrã rãdãcini.De aceea, încercãm un periplu în istoria cea mai veche a neamului românesc, cu argumente autentice, bazate pe documente, care sã trezeascã din amortire constiinta apartenentei la o istorie care stã la baza multor popoare.
Ea nu existã pentru cei ce nu o cunosc !
Sursa: Identitate Nationala