miercuri, 1 august 2012

Alimente miracol



“Alimentele trebuie să ne fie medicamente,
iar medicamente trebuie să ne fie alimentele.” - Hypocrate
 
Există unele alimente deosebit de importante pentru o dietă sănătoasă, chiar miraculoase datorită efectelor terapeutice, echilibrante, vitalizante, purificatoare şi de prelungire a vieţii. Acestea îşi datorează numeroasele calităţi bogăţiei în vitamine naturale (dintre care unele sunt puternici antioxidanţi: vitamina C, vitamina E şi betacarotenul), în acizi aminaţi rari, în săruri minerale, în oligoelemente indispensabile. În plus, ele aduc în fiinţă o cantitate foarte mare de prana (energia subtilă ce impregnează întregul macrocosmos). Astfel de alimente sunt: polenul, mierea de albine, grâul, drojdia de bere, iaurtul, pătrunjelul. Le prezentăm în continuare, alături de câteva reţete utilizate în alimentaţia lacto-vegetariană, de unele remedii folosite de medicina tradiţională, precum şi de unele sfaturi pentru o stare de sănătate perfectă, longevitate şi vitalitate.
 
 
Polenul
 
Polenul reprezintă un aliment “miracol” prin excelenţă. Asociat cu puţină miere, el asigură creşterea organismului. Un grup de cercetători ruşi au identificat nu mai puţin de 27 de elemente în compoziţia sa. Analiza biochimică arată că în conţinutul său se găsesc proteine, zaharuri, substanţe minerale, oligoelemente, toate vitaminele şi, în plus, fermenţi biochimici, hormoni, factori de creştere, pigmenţi. Aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant, el redă în numai câteva zile vigoarea şi bucuria persoanelor deprimate, obosite şi surmenate. Uşor laxativ, el dezintoxică organismul, iar consumul său sistematic permite să se evite îmbătrânirea prematură. Polenul provoacă, de asemenea, o creştere rapidă a cantităţii de hemoglobină din sânge. Examenele de laborator au permis să se constate că în anemii, numărul globulelor roşii creşte cu aproximativ 500.000/mm3 de sânge, după absorbţia timp de o lună a unei linguriţe de polen zilnic. La convalescenţi şi bătrâni, polenul determină o creştere în greutate. Această acţiune este însoţită de un efect energizant.
 
Raţia cotidiană normală de polen este de la o jumătate de linguriţă la o linguriţă. Se va diminua doza dacă ea produce un efect laxativ prea accentuat; ea va fi mărită, însă, în caz de oboseală accentuată, slăbire, creştere dificilă, anemie. Se indică să se consume cu regularitate, mai ales de către cei care au împlinit deja 60 de ani. Este posibil ca unii, ţinând o astfel de cură de polen, să resimtă unele dureri, ca nişte spasme sau crampe în zona abdominală, aspect ce indică acţiunea puternic energizantă, de tonifiere şi purificare a polenului ingerat, aspecte cu care organismul nu era obişnuit anterior. Totuşi, după un anumit timp în care s-a preseverat cu “stoicism” în menţinerea curei, durerile vor dispărea treptat până la eliminarea completă şi înlocuirea lor cu stări euforice, de bună dispoziţie şi încredere. Acesta va fi un semnal edificator al acţiunii pline de eficienţă a polenului.
 
Efectele maxime se obţin atunci cînd polenul este luat dimineaţa, după toaleta obişnuită, pe stomacul gol. El trebuie ţinut în gură şi mestecat îndelung, chiar dacă se va topi repede. În acest fel, pe lângă o excelentă asimilare în organism, el va ajuta la igiena şi sănătatea cavităţii bucale. După ce a fost luată întreaga cantitate de polen, timp de 30 minute, nu trebuie să se mănânce şi nici să se bea ceva. Este recomandat în toate bolile, cu excepţia dibetului şi este un bun adjuvant în terapia cancerului. Luându-l în mod regulat şi respectând aceste sugestii, polenul se va dovedi un adevărat panaceu, îmbunătăţindu-ne starea de sănătate; consumul acestuia are efecte cumulative în timp.
 
Mierea de albine
 
Aliment esenţial în dieta naturistă, mierea naturală de albine este un produs de origine animală şi vegetală, uşor de digerat şi asimilat, cu o enormă valoare nutritivă, calităţi pe care nu le pierde în timp. Este fabricată de albine din nectarul florilor care, printr-o prelucrare specială în interiorul organismului albinelor, este îmbogăţită cu substanţe proprii şi depozitată apoi în celulele fagurilor. Adevărat concentrat de lumină solară, despre mierea naturală se spune în mod semnificativ că era folosită frecvent chiar şi de zeii din Olimp.
 
Mierea conţine o gamă largă de zaharuri asimilabile aproape instantaneu de către organismul uman (dextroză, levuloză, zaharoză, etc.), diverse enzime, aminoacizi, unii factori antibiotici (cum ar fi inhibina), minerale în formă naturală uşor de asimilat (fier, cupru, mangan, siliciu, clor, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, etc.), precum şi o varietate de vitamine (C, K, PP, H şi unele vitamine din grupul B) pentru care mierea este (spre deosebire de vegetale) un excelent mediu de conservare. Cele mai importante calităţi îi sunt conferite mierii de complexul biologic al oligoelementelor pe care le conţine şi care acţionează în cele mai diferite părţi ale organismului. Acestea, alături de conţinutul în vitamine, fac din miere un aliment indispensabil, un adevărat medicament, cu largi perspective de utilizare terapeutică.
 
Avantajele pe care le are mierea faţă de alte zaharuri nu sunt nici acestea de neglijat. Mierea nu este absolut deloc iritantă pentru mucoasa aparatului digestiv, dimpotrivă, este chiar eficientă în unele afecţiuni ale tubului digestiv. Ea este pe primul loc din punctul de vedere al asimilării aproape imediate şi fără efort în organism, astfel încât poate fi folosită în toate cazurile în care organismul are nevoie de un aport energetic imediat. Dintre toate zaharurile, mierea este cel mai bine suportată de către rinichi. Este un bun calmant, liniştind în mod natural şi fără efecte secundare negative organismul. Este un aliment prin excelenţă igienic, relativ uşor de procurat şi chiar ieftin ţinând cont de economiile pe care, prin intermediul ei, le facem nemaiavând nevoie de medicamente.
 
Dintre multiplele binefaceri ale mierii de albine menţionăm: mierea hrăneşte inima asigurând constanţa conţinutului de zaharuri din sânge; este un aliment ideal pentru copii (e un bun îndulcitor, le furnizează mineralele de care au nevoie pentru creştere, are o acţiune uşor laxativă şi antiseptică, poate fi folosită ca înlocuitor al edulcoranţilor în alăptarea artificială a sugarilor, favorizează funcţionarea căilor digestive şi erupţia dentară, este un remediu eficace contra enurezisului – adică urinarea involuntară în pat în timpul nopţii, are o acţiune calmantă binefăcătoare şi este spontan foarte plăcută de copii); este un aliment cu efecte hotărâtoare în timpul sarcinii; un bun tratament pentru combaterea cârceilor - două linguriţe de miere la fiecare masă timp de o săptămână; poate fi folosită cu succes în vindecarea plăgilor şi arsurilor; este de un mare ajutor pentru convalescenţi; are efecte de prelungire a vieţii; are posibilităţi de utilizare cosmetică; poate fi folosită aât în curele de îngrăşare, cât şi în cele de slăbire; este o sursă de energie şi recuperare a forţelor pentru sportivi.
 
Mierea poate fi consumată cel mai bine singură sau în combinaţie cu alte alimente, cu condiţia să nu fie prea calde (peste 37ºC îşi pierde calităţile). Mierea polifloră este indicată în consumul general, iar cea monofloră, în funcţie de provenienţa ei, are calităţi terapeutice diverse, “moştenind” proprietăţile alimentare şi curative ale plantelor din care este obţinută.
 
Hidromelul. O băutură tonică şi revigorantă se poate obţine amestecând 1 litru de apă cu 100 g miere şi lăsând-o la fermentat 1-2 zile într-un loc cald, până capătă un gust acrişor. Se consumă de preferinţă la distanţă în timp de mese, pentru a savura efectul reîmprospătător.
 
Zahărul invertit. În cazul în care nu avem mereu miere la dispoziţie sau ne este dificilă procurarea acesteia, putem recurge, pentru a evita multiplele efecte nocive pe care le declanşează în corp consumul de zahăr, la aşa-zisul zahăr invertit. Iată şi reţeta: 1 kg de zahăr, 450ml de apă, o linguriţă rasă de acid citric (suc de lămâie) sau acid tartric (sare de lămâie); toate acestea se fierb timp de 10 minute. Se colectează mereu spuma cu o lingură de lemn. Se obţine astfel un amestec de două monozaharide - glucoză şi fructoză, cu putere de îndulcire dublă faţă de zahăr. Prin faptul că zahărul invertit conţine acid citric, previne anumite maladii. Se ştie de asemenea că acidul citric sporeşte asimilarea calciului în intestine, contribuie la combaterea şi vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolvă uraţii (sărurile acidului uric) şi are certe proprietăţi antiinfecţioase.
 
* Pe de altă parte, iată care sunt doar câteva dintre efectele consumului de zahăr alb: 
Este considerat ca fiind unul dintre cele mai dure droguri, numit “moartea albă”. După carne, ocupă primul loc în scurtarea vieţii. Deşi este de natură organică, prin rafinare îşi pierde constituenţii naturali. Pentru a putea fi apoi metabolizat este invertit de către organism, proces pentru care fură din rezervele acestuia respectivii constituenţi naturali pe care i-a pierdut prin rafinare (calciu, magneziu, crom, vitamina B1, enzime). Aceasta duce la hipoglicemie, scăderea imunităţii, carenţă de magneziu (una dintre marile cauze ale instalării cancerului), slăbirea pancreasului (care îşi epuizează rezervele de fabricare a insulinei, ceea ce duce în scurt timp la îmbolnăvirea de diabet), fragilizarea sistemului osos şi a dentiţiei (organismul îşi mobilizează resursele de calciu pentru neutralizarea zahărului), micşorarea aportului de crom în organism (conduce la infarct miocardic), neutralizarea vitaminei B1 (boli ale sistemului nervos, tulburări de memorie, palpitaţii, ameţeli, ulcere ale stomacului şi ale gambei, degerături, boli de circulaţie). Faptul că este eliminat de organism constituie cea mai bună dovadă că, pentru corp, el este o otravă.
 
Preparate din grâu
 
Germenii de grâu conţin substanţele cele mai preţioase şi cele mai vitaminizante ale bobului de grâu, care sunt: compuşi cu fosfor uşor asimilabili, săruri minerale abundente, reprezentate în special de săruri de fier şi de magneziu. De asemenea, grâul include proteine complete care conţin – în proporţii echilibrate – toţi acizii aminaţi (aminoacizii) indispensabili vieţii, oligoelemente (precum zinc, cupru, mangan) şi foarte multe vitamine, în special vitaminele A, B1, B2, C, E, PP. Dată fiind compoziţia lor, germenii de grâu constituie una dintre cele mai bune surse naturale de fier, de mangan şi de magneziu, de proteine rare şi de vitamine din complexul B şi vitamina E.
 
Consumul germenilor de grâu este recomandat în special în surmenaje de orice fel, în anemii, în stări depresive, în convalescenţă, graviditate şi lactaţie. Germenii de grâu reprezintă un aliment echilibrant, favorizează digestia, reglează funcţiile intestinale şi acţionează ca tonic al sistemului nervos şi al nutriţiei.
 
Prin ”germeni de grâu” se înţelege stadiul corespunzător primei faze de încolţire a boabelor de grâu, când la acestea apare un mic mugure. Când mugurele creşte peste 1 mm, se trece la stadiul de grâu încolţit. Singura contraindicaţie pentru utilizarea germenilor de grâu este hipertensiunea arterială.
 
Adulţii pot consuma 2-3 linguri de germeni de grâu pe zi, la desert, porţionate câte o lingură la fiecare masă. Copiii pot consuma între o linguriţă şi 4 linguriţe de germeni de grâu pe zi, doza de creştere fiind de 1 linguriţă pentru 3 ani de vârstă. Sugarilor de la 6 luni la 1 an li se administrează 1 linguriţă împărţită în 2 sau 3 doze. În funcţie de starea fiziologică a fiecărei persoane, aceste doze pot fi mărite. 
 
Grâul încolţit: proprietăţile tonice şi vitalizante ale germenilor de grâu sunt mult amplificate în cazul grâului încolţit, deoarece germinarea măreşte foarte mult puterile vitaminizante ale seminţelor. Cei reumatici, bolnavi de de gută sau artrită, chiar cei foarte afectaţi şi care nu tolerează pâinea completă, nu vor simţi absolut nici un incovenient consumând grâu încolţit.
 
Modul de preparare este deosebit de simplu: se aşează boabele de grâu într-o farfurie şi apoi sunt acoperite cu apă pentru a li se asigura germinarea. Acest rezultat va fi atins după 24 de ore vara şi 36 de ore iarna. Apoi boabele se vor spăla foarte bine în mai multe ape, iar în zilele următoare ne vom limita doar la a umezi uşor toate boabele, având însă grijă să nu se formeze un strat de lichid superficial. Aceasta ne va permite să evităm un început de putrezire, care survine atunci când boabele sunt acoperite cu un exces de apă.
 
Grâul încolţit se consumă la începutul mesei, în doze de o lingură pentru adulţi şi o linguriţă pentru tineri şi bătrâni. Înainte de a înghiţi grîul, trebuie ca boabele să fie mestecate cât mai mult timp posibil, până ce ele capătă în gură un gust dulce. Pentru bolnavi, copii şi sugari este recomandat un piure foarte fin, realizat prin sfărâmare, care se amestecă apoi cu miere. Este recomandabil ca, înainte de a pune grâul la germinat, să-l spălăm cât mai bine, deoarece adesea este tratat cu antiseptice şi insecticide.
 
Pâinea din grâu integral: se frământă 1 kg de făină de grâu integral, 1 linguriţă de rădăcină de tătăneasă (fără coajă) dată prin răzătoare, apă călduţă şi sare. Se lasă la crescut 20-30 de minute, apoi se formează chifle mici care se pun la cuptor în tava tapetată cu făină. Se poate prepara şi fără tătăneasă, cu adaos de morcov ras şi făină de hrişcă.
 
Drojdia de bere
 
Drojdia de bere reprezintă o combinaţie echilibrată de substanţe minerale pe cât de rare pe atât de uşor asimilabile. Ea conţine: 50% proteine care sunt uşor digerabile, toţi acizii aminaţi indispensabili vieţii, gluten şi peptide în cantitate foarte ridicată (benefici în procesele de dezintoxicare şi de rezistenţă la infecţii), lecitine, 14 săruri minerale esenţiale, oligoelemente, 17 vitamine, etc. 100 gr. de drojdie de bere furnizează de 10 ori mai multa vitamina B1 decât pâinea,  de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decât cerealele,  de 20 de ori mai mult acid folic decât tărâţele de grâu.
 
Există levuri (drojdii) înalte, de panificaţie, cu activitate optimă între 15-20 grade celsius şi levuri joase, cu activitate optimă între 5-6 grade celsius, folosite la fabricarea berii. Numai ultimele se folosesc în terapeutică sub numele de drojdie de bere.
Drojdia de bere e considerată un aliment miracol, mult mai eficient chiar decât grâul şi germenii de grâu, mai ales că nici o altă hrană nu conţine într-o combinaţie atât de perfectă şi într-o formă atât de uşor asimilabilă o gama largă de substanţe nutritive importante prin care, în această direcţie, drojdia de bere depăşeşte cu mult în valoare cerealele, fiind mult mai eficientă decât laptele.
 
Este foarte indicată în anemii, stări de oboseală, uşurând eliminarea de toxine şi deşeuri metabolice. Prin conţinutul său ridicat de proteine şi prin natura acizilor aminaţi pe care-i conţine, joacă un rol protector pentru ficat. Este indicată în avitaminoze B sau complexe, afecţiuni neurologice sau neuromusculare, alcoolism, hepatite, ciroze, afecţiuni renale, afecţiuni intestinale. Are acţiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil. Remediază rapid dezechilibrul florei intestinale, mai ales cel rezultat în urma administrării de legume, fructe sau miere în doze de o jumătate de linguriţă pentru copii şi o linguriţă pentru adulţi şi bătrâni;
Extern: sub formă de spălături (o linguriţă de drojdie dizolvată într-un litru de apă) în gastroenterite acute infantile, enterite muco-membranoase, afecţiuni ale mucoasei vaginale.
 
Pătrunjelul
 
Această plantă este extraordinar de bogată în elemente preţioase şi efecte terapeutice. Pătrunjelul conţine, pentru numai o sută de grame, circa 200 mg de vitamina C, pe când lămâia – considerată foarte bogată în vitamina C – conţine numai 100 mg. În plus, el mai conţine 60 mg de provitamina A (betacaroten), pe când morcovul conţine de la 2 la 14 mg. Prin aceasta el se constituie într-un foarte puternic antioxidant, vitamina C şi betacarotenul fiind doi din cei trei antioxidanţi naturali pe care organismul are nevoie să-i primească prin alimentaţie. Pătrunjelul mai conţine, de asemenea, 240 mg de calciu şi 20 mg de fier la 100 mg.
 
El este un excelent antiseptic al sângelui, ca şi al intestinului, după unii terapeuţi fiind un preventiv al cancerului. Pătrunjelul are un rol echilibrant prin conţinutul său de calciu şi, în consecinţă, este foarte indicat în cazurile de rahitism şi tuberculoză. Datorită conţinutului de fier, are efect antianemic şi este un excelent remediu în afecţiunile oculare, datorate unor deficienţe de caroten. Pătrunjelul are, de asemenea, efecte de întârziere a îmbătrânirii. Se indică să se presare (după ce în prealabil a fost bine spălat) peste diferite feluri de mâncare; la nevoie poate fi consumat şi sub formă de suc.
 
Iaurtul
 
Iaurtul este un aliment uşor asimilabil, fiind considerat un adjuvant digestiv foarte bun. În plus, datorită acidului lactic şi bacteriilor pe care le conţine, el menţine existenţa unei flore intestinale binefăcătoare. Binefacerea cea mai importantă a iaurtului constă în faptul că el aduce organismului vitamina B şi săruri de calciu în proporţie ridicată. Proprietăţile sale remarcabile sunt, fără îndoială, una din cauzele esenţiale ale vigorii şi longevităţii popoarelor de păstori din Bulgaria şi Caucaz, care consumă din timpuri imemoriale iaurt şi lapte bătut. Însă este bine să nu depăşim măsura, deoarece un exces de acid lactic are, în timp, efect demineralizant. Un pahar de iaurt pe zi constituie o doză convenabilă şi, în cazul unei cure, aceasta nu se va prelungi mai mult de 10-15 zile pe lună.
 
Untul clarificat
 
Este un bun remediu pentru sistemul nervos şi pentru buna funcţionare a organismului. Este una din substanţele onctuoase foarte preferate de organismul uman. Lubrefiază şi întăreşte întregul organism. Modul în care se prepară untul clarificat este simplu:
 
Se pune untul alimentar la topit într-un vas emailat. Se lasă să fiarbă şi se colectează mereu, cu o lingură de lemn, spuma formată. Se ţine pe foc mic, pentru a nu se arde, până devine transparent ca uleiul. Imediat după limpezirea sa în totalitate, se ia repede de pe foc, pentru a evita arderea sa. Se lasă să se răcească puţin, se strecoară prin tifon dublu şi apoi se lasă să se solidifice. Din 4 pachete de unt alimentar se obţine aproximativ un borcan de 400 g unt clarificat. Acest unt este mult mai hrănitor, este pur (sattvic) şi se poate păstra oricât de mult timp fără să se altereze.
 
Acest tip de unt mai poate fi folosit şi pentru îngrijirea pielii şi tratamente cosmetice, în combinaţie cu diferite plante (muşeţel, lavandă, sânzâiene, etc.), în funcţie de preferinţele şi nevoile proprii. Pentru aceasta se procedează în felul următor: imediat după ce untul a fost luat de pe foc şi este încă lichid, se adaugă plantele dorite; se lasă aşa 24 de ore, apoi se pune din nou la topit până devine lichid, se strecoară şi se lasă să se solidifice.
 
Preparate din soia
 
Laptele de soia: se pun 500 g de soia într-un vas şi se adaugă apă cât să o acopere. Se lasă la înmuiat 12 ore. Apoi se spală bine, se adaugă apă proaspătă şi se pune la fiert, dar nu în vase de aluminiu. În timpul fierberii se schimbă apa de două ori. După ce a fiert cel puţin 2 ore la foc mic, se strecoară şi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un sac de tifon, iar sacul se pune într-un vas mare în care se adaugă 2 l de apă călduţă. Se frământă bine sacul cu soia de mai multe ori. Lichidul obţinut se pune într-un alt vas. Se mai adaugă 2 l de apă călduţă şi se repetă procedeul. Apoi se amestecă lichidul rezultat cu cel obţinut prima dată. Se fierbe 20 de minute amestecând continuu cu o lingură de lemn. Se ia de pe foc şi se îndulceşte cu miere după gust. Se serveşte la fel ca laptele obişnuit.
 
Untul de soia: se amestecă 250 ml de apă cu 2 linguri făină de soia într-un vas şi se fierbe până se obţine o pastă. Se ia de pe foc şi se pune la răcit, apoi se adaugă ulei foarte încet, amestecând continuu, ca pentru pregătirea unei maioneze.
 
În final, va prezentăm două remedii eficiente pentru prelungirea vieţii, bazate pe un alt aliment miracol: usturoiul
 
Remediu siberian: 100 g usturoi şi 150 g ceapă se dau printr-o răzătoare fină, se adaugă 2 linguri oţet de mere şi se lasă la loc cald 24 ore. Se încălzesc puţin 350 g miere, se amestecă cu usturoiul, ceapa şi oţetul, după care se lasă la “copt”, la loc cald, timp de 7 zile. Se strecoară apoi printr-o sită deasă. Amestecul se ia în doze de 4 linguriţe luate una după alta, o dată pe zi. Tratamentul se continuă până la vindecare fără a se întrerupe nici o zi, deoarece are efect cumulativ. Este indicat în cazuri de: senilitate, debilitate, angină pectorală, deficienţe cronice ale aparatului respirator, lipsă de energie.
 
“Elixirul tinereţii”: 350 g de usturoi bine pisat se amestecă cu sucul de la 24 de lămâi mari. Se lasă 24 de ore într-un borcan acoperit cu tifon. Se agită bine înainte de întrebuinţare. Doza: o linguriţă seara, cu o jumătate de pahar de apă călduţă. Este indicat pentru: oboseală cronică, lipsă de energie, obezitate, hipotensiune.
 

SPECTACULOS. Arheologii au descoperit ruinele unui oraş antic pe fundul mării


Zeci de scafandri din Ucraina s-au scufundat în apele Mării Negre, unde au explorat ruinele unui oraş antic. Oraşul denumit Akra a fost observat în detaliu pentru prima dată în anii '80, dar cercetătorii au făcut recent mai multe descoperiri noi. Printre acestea se numără şi o serie de epave.

Arheologii ucraineni explorează un oraş scufundat pe coasta Crimeei
Arheologii ucraineni explorează un oraş scufundat pe coasta Crimeei

Vasele descoperite pe fundul mării datează atât din Antichitate, cât şi din Evul Mediu, relatează Reuters. Majoritatea transportau bunuri de larg consum dinspre Strâmtoarea Bosfor către către Akra. 

"De-a lungul a patru ani, am descoperit cel puţin două nave antice, care au fost distruse aproape în întregime. Părţile de lemn au fost distruse de apă, dar materialele transportate, cadrul şi ancora au rămas", a spus arheologul Viktor Vakhoneyev.

Arheologii ucraineni au scos la suprafaţă sute de artefacte, printre care vase de ceramică şi fragmente din fundaţia clădirilor oraşului. Supranumit "Atlantisul din Crimeea", Akra s-a scufundat în mare atunci când malul pe care se afla oraşul s-a surpat şi a dus la prăbuşirea acestuia. 

Potrivit experţilor ucraineni, va dura mai bine de un deceniu până când scafandrii vor putea explora oraşul scufundat în întregime.


Sursa:  REALITATEA.NET

Preşedintele CCR spune că judecătorii au primit datele cerute de la MAI şi INS


Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a spus marţi, după ce a plecat de la Curte, că judecătorii au primit deja răspunsurile cerute de la MAI şi INS, dar s-a abţinut să comenteze ce ar putea să se decidă dacă se ajunge la concluzia că numărul de alegători e mai mic de 18 milioane.

 Preşedintele CCR spune că judecătorii au primit datele cerute de la MAI şi INS
Preşedintele CCR spune că judecătorii au primit datele cerute de la MAI şi INS

"Trebuie să avem la dosarul nostru, trimise de către noi, nu pot să cred într-o hârtie trimisă cuiva. Am primit de la amândouă instituţiile, după ce am dat comunicatul a venit şi de la Ministerul de Interne. Nu le-am comparat pentru că eram deja plecaţi din sală, dosarele au rămas acolo sub pază", a explicat Zegrean de ce Curtea a cerut date privind populaţia şi numărul de alegători. Întrebat în ce măsură pot aceste date influenţa decizia CCR, Zegrean a spus "acolo mă opresc cu răspunsul".

"Astăzi 1 august 2012, ora 14, au fost înregistrate 43 de dosare de la Biroul Electoral Central în legătură cu referendumul privind demiterea Preşedintelui României, din data de 29 iulie 2012. După înregistrare s-a procedat la analizarea dosarelor, fiind verificate un număr de 18 548 de procese-verbale întocmite de secţiile de votare din ţară şi străinătate. În acelaşi timp, au fost înregistrate 3 dosare având ca obiect contestaţii precum şi mai multe cereri din partea cetăţenilor cu privire la rezultatul referendumului din data de 29 iulie 2012", se arată într-un comunicat al CCR.

În cursul zilei de joi, 2 august 2012, începând cu ora 9,  Curtea va continua dezbaterile referitoare la contestaţii şi confirmarea rezultatelor referendumului.
Sursa:  REALITATEA.NET


COMENTARIU SFATUITOAREA

Oare era atat de greu pentru membrii CCR sa lucreze cu program prelungit dupa ce au primit raspunsurile de la  MAI şi INS ? 
Oare nu realizeaza ca de decizia lor depinde soarta acestei tari?
Oare nu realizeaza ca decizia lor poate inflama situatia din tara noasta?
Oare nu realizeaza ca decizia lor este asteptata si de Europa si de mapamond?
E! Doar ei sunt cei mai important, nu? Of, ce greu este sa ai putin discernamat si bun simt...
Ce conteaza ca tot poporul asteapta decizia lor cu sufletul la gura ! Ei si-au terminat programul si au plecat acasa, de parca ar fi dezbatut o oarecare lege despre cresterea liliecilor sau ceva de genul asta!
O mai fi mult pana cand se va aplica si in Romania zicala "Omul potrivit la locul potrivit"?



ÎNCEPE RĂZBOIULUI? Armata turcă, manevre militare la frontiera cu Siria


Armata turcă efectuează miercuri manevre militare la frontiera cu Siria, pentru testarea vitezei şi fiabilităţii tancurilor, relatează agenţia de presă Anatolia, citată de AFP.

Siria, ameninţată de Turcia
Siria, ameninţată de Turcia

Manevrele se derulează în contextul în care Turcia a mobilizat tancuri şi sisteme antiaeriene la frontiera cu Siria, consolidând dispozitivul de securitate în contextul în care conflictul din Siria s-a intensificat.
Aproximativ 25 de tancuri au participat miercuri la exerciţiile militare desfăşurate în oraşul Nusaybin, provincia Mardin, la doar doi kilometri de frontieră.
"Este vorba de un exerciţiu de rutină care va dura aproximativ două zile", a declarat guvernatorul local, Turhan Ayvaz.
Turcia şi-a consolidat dispozitivul de securitate la frontieră după ce un avion de vânătoare turc a fost doborât de artileria siriană pe 22 iunie.


Sursa: REALITATEA.NET

Casa Regala Britanica descendati ai lui Dracula. Sunt ei urmasi ai reptilienilor?

Iata cateva acuzaţii reptiliene: 

1. Contele Dracula (Vlad Tepes) a fost parte dintr-un ordin secret vechi, Ordinul Dragonului. Dragon este o variaţie reptiliana, utilizata în special în lumea asiatică. Liderii din Asia au revendicat tronul pentru ca aveau sânge de Dragon (ceea ce în Europa este cunoscut sub numele de sânge albastru).
Se spune ca, constelatia de bastina a reptilienilor este considerata a fi Constelatia Dragonului si are exact forma unui dragon. 
Tatăl Contelui Dracula a fost numit Vlad Dracul. Drac (Draco) înseamnă Diavolul în limba română, şi Dracul înseamnă Diavolul. Amintiţi-vă, diavolul este un şarpe în Biblie, o figură reptiliana, care înşeala omenii. 
Sigiliul regal a fost, desigur, un dragon, insemn preluat si de Cavalerii Templieri.

 2. Reptilienii au venit si i-au pe transformat pe inaintasii nostrii in mineri in minele de aur, dupa ce le-au modificat ADN-ul, inainte de a fi "vânători şi culegători".Dar de ce?. Aurul nu ar fi fost folosit de primii oameni pentru nimic. De ce ar depune atât de mult efort pentru extrage un metal fara utilizarea? Să nu mai vorbim că nu aveau nici cunoştinţe sau instrumente care să-l exploateze. 
 Cautand in istoria noastra adevarata, cele mai vechi orase de pe Pamant au fost construite în jurul valoroaselor mine de aur şi primii oameni au fost minerii in minele de aur, inclusiv sumerienii şi africanii. De asemenea, ambele poveşti sumeriene şi africane povestesc despre extraterestrii reptilieni care au venit pe Pamant si au modificat genetic oamenii pentru ai folosi ca sclavi. 
Mai recent, s-au descoperit aceeaşi reptilieni si in  Australia, pastrand aceeasi poveste despre exploatarile miniere de aur. 
Povestea este aceeaşi peste tot.

 3. Soţia crocodil (referindu-se la Camilla, ducesa de Cornwall) este probabil cel mai cunoscut reptilian. 

4. Socant sau nu, Familia Regala britanica a investit foarte mult în Transilvania în ultima vreme. De ce tocmai in patria asazisului Contelui Dracula? 
Şi chiar mai socant este interviul lui Charles, unde cu mândrie pretinde a fi descendentul lui Dracula. "Genealogia arata ca am coborat de la Vlad Ţepeş," a spus Charles.
 De asemenea, Charles a declarat că este interesat de a deveni rege din România, în cazul în care ar fi acceptat .  Politicieni de rang şi jurnalişti români au spus că, executarea lui Ceauşescu, ar fi fost planul familiei regale britanice, pentru a lua coroana României
5.Printesa Diana face referire la familia regală britanică drept "şopârle" şi "nu  umane literal". 
 "Printesa a mers atât de departe încât să se referă public la British House of Windsor ca "şopârle" şi "reptile"."Ei nu sunt oameni", a spus ea. [5] Diana a trait crezand că monarhia britanică, cu toată puterea lor ascunsa, au fost duşmanii ei. [6]. În Marea Britanie, toţi membrii de la MI5, MI6 (agenţii britanice de informaţii), membrii ai Parlamentului, şi ofiţerii militari, depun un jurământ de loialitate faţă de monarhie, nu fata de Regatul Unit. [5] [6]. În Marea Britanie, monarhia este de stat. Prin dezvăluirea secretelor familiei regale, Diana ar fi comis "trădare." (Extras dintr-un articol intitulat bun: Diana a fost tinta ). 
Toate acestea arata ca British House of Windsor ar avea ADN reptilian si ca ei controleaza intreaga planeta prin descendenta lor de " sange albastru ". In interiorul societatii lor secrete, cei mai inalti conducatori cunosc acest lucru si respecta aceasta descendenta.

Alimentele şi bronzul

Morcovi, caise, piersici, prune, roşii, ardei gras, dovlecei, mango, ciuperci


Cremele de protecţie, vestimentaţia adecvată, dar şi alimentaţia ne pot ajuta să dobândim un bronz uniform, să ne hidratăm corespunzător şi să ne ferim de insolaţie. 

Razele ultraviolete degajate de soare activează producerea de melamină (pigment al pielii). Dar, în acelaşi timp, razele ultraviolete (UV) contribuie la multiplicarea radicalilor liberi în interiorul celulelor cutanate. Astfel, se declanşează un proces de îmbătrânire prematură a pielii şi, treptat, se deschide uşa riscului major al cancerului de pielii. 

Soluţia? Asigurarea unui consum suficient, sistematic de vitamine cu proprietăţi antioxidante: A, C şi E. Aceste vitamine formează o barieră naturală în calea efectelor negative ale radicalilor liberi. De asemenea, este recomandată creşterea aportului de seliniu, un antioxidant valoros, şi de betacaroten sau provitamina A. Când concentraţia acestor vitamine este suficientă, pielea noastră devine mai rezistentă, ne protejeazămai bine de UV şi se bronzează uniform. 

Vitamina C şi betacarotenul sunt depozitate în cantităţi îndestulătoare în toate legumele şi fructele verii. Beneficiile acestora sunt maxime dacă le vom mânca proaspete sau sub formă de sucuri. Concret: coacăze, agrişe, mure, fragi, ardei gras, roşii, ardei gras. Extrem de utile sunt ciupercile, mango, caisele, pepenele galben, morcovii, piersicile, dovleceii, prunele etc.  
Vitamina A se găseşte din belşug în ficat, gălbenuş, peşte gras, unt, brânzeturi. 
Vitamina E este predominantă în uleiuri vegetale, în special cele din floarea soarelui şi din porumb, în alune, migdale – care sunt suficiente pentru un mic dejun echilibrat nutriţional -, în legume proaspete. 
Seleniul este dobândit prin consumul de crustacee, fructe de mare şi peşte, ciuperci, usturoi şi ceapă, cereale complete. Trebuie să ştim că atunci când mergem frecvent la plajă, acizii graşi din membranele celulare ale pielii sunt distruşi de razele UV, pielea având tendinţa de a pierde din elasticitate şi din rezervele de apă. Pentru a stopa deshidratarea, trebuie menţinut echilibrul între lichidele eliminate şi cele consumate, inclusiv din uleiuri vegetale şi peşte bogat în acizi graşi esenţiali alpha-linolenic din familia omega-3. Iaeă recimandărileL* 1,5 – 2 litri de apă plată sau carbogazoasă, fără gheaţă, cu lămâie * 1-2 linguri de ulei din nuci, germeni de grâu  sau soia ori o porţie de peşte gras (somon, sardine, ton, macrou etc.). 
Şi mai reţineţi că ţigara şi alcoolul sunt duşmani ai pielii în orice moment al anului, dar mai ales vara, când UV reprezintă un element suplimentar de agresiune la nivelul celulelor epidermei. 

Ciocolata
Cercetătorii de la Universitatea Laval din Quebec spun că nivelul ridicat de polifenoli din ciocolata neagră ar contribui la protejarea pielii de neplăcerile provocate de UV. Explicaţia? Principalul ingredient, cacao, din compoziţia ciocolatei negre, asigură o bună oxigenare şi circulaţie a sângelui la suprafaţa pielii. 

Cinci principii care îţi schimbă viaţa şi care îţi îndeplinesc visurile


Visul înseamnă ceea ce îţi doreşti. Visurile vin din interiorul nostru. Unele dintre ele sunt bazate pe nevoie (a face bani , a trimite copiii la şcoală), altele sunt bazate pe dorinţe, pe lucrurile care aduc fericire. Cele mai profunde visuri sunt cele care refectă scopul vieţii. Dacă aceste visuri sunt urmate, calitatea vieţii se schimbă.

Huffington Post enumeră câteva principii care pot schimba viaţa şi pot duce la îndeplinirea visurilor:

1. Intenţia - Stabilirea unei intenţii care implică resurse minunate, oportunităţi şipersoane . Ce îţi doreşti să faci? Ce vrei să creezi? Ce vrei să realizezi? Se poate stabili o intenţie în fiecare zi , chiar şi în fiecare clipă. Stabileşti o intenţie, apoi acţionezi. Cum vrei să te simţi în fiecare zi ? Cum vrei să îţi arăţi dragostea? Cum îţi exprimi creativitatea? Cum vrei să te distrezi sau să îţi asumi riscuri? Cum vrei să trăieşti?

2. Integritatea - Să respecţi promisiunile făcute este esenţial. Când te-ai eliberat de trecut eşti liber să mergi mai departe, iar visurile devin realizabile, bogate, profunde şi pline de satisfacţii. Atunci când nu mai eşti ancorat în trecut se poate vedea adevărata valoare a vieţii şi se poate trăi cu adevărat în prezent.

3. Împărtăşeşte visurile - Toată lumea e a ta în momentul în care îţi cunoşti intenţiile şi eşti liber. Atunci când vorbeşti cu alte persoane despre visurile tale, vei fi perceput altfel pentru că şi perspectiva asupra propriei persoane se schimbă. Ştiind că poţi avea încredere în tine şi în persoanele din jurul tău, când mergi mai departe, eşti sigur pe tine. O persoană vizionară este o persoană care are o viziune sau un vis. În plus, o persoană vizionară este o persoană care îşi cunoaşte foarte bine visul şi trăieşte pasional pentru el încât cei din jur ajung să îl înţeleagă şi îşi doresc să participe la îndeplinirea lui. Vizionarii lasă visul să fie auzit. Visul poate fi un mesaj convingător sau o voce singuratică. Indiferent de natura sa, acesta reflectă un adevăr în care se crede cu tărie, un adevăr care inspiră şi care "trăieşte" prin convingeri, cuvinte şi bineînţeles, prin acţiuni.

4. Acţionează - Este important ca ceea ce înveţi să transformi în acţiuni. Fără acţiuni suntem doar "visători". Acţiunea înseamnă putere. Ce vei face pentru ca visul tău să se îndeplinească? Ce poţi face azi, în acest moment, pentru a demonstra loialitatea faţă de visul tău?

5. Construieşte un "cerc al visului" - Odată ce ştii ce vrei să realizezi, poţi descoperi bucuria care se naşte din faptul că împărtăşeşti visul tău celorlalţi. "Cercurile visurilor" sunt formate din persoane deschise care te susţin şi care cred în ideile tale. Începe cu o persoană care crede în tine şi ideile tale şi apoi caută şi altele. Demostrează-le că eşti serios prin acţiunile zilnice. 

Visurile contează şi au impact asupra vieţilor. Cel mai puternic impact este însă cel asupra propriei vieţi şi asupra destinului.