miercuri, 23 aprilie 2014

Publicaţie germană: “Următorul conflict separatist pe harta Europei va fi în România”

2014 este un an al ruperilor, referendumurilor şi al separatismului, consideră săptămânalul german de stânga, Der Freitag.
Publicaţie germană: “Următorul conflict separatist pe harta Europei va fi în România”
“Încleştarea steagurilor în România. Următorul conflict separatist se coace în ţinutul Secuiesc, o enclavă maghiară este în pragul autonomiei”, consideră autorul reportajului din Der Freitag, Martin Leidenfrost. Câştigător în 2007 al premiului internaţional pentru jurnalism “European Journalism Prize Writing for CEE”, Leidenfrost este un scriitor austriac, care trăieşte în Bratislava şi Bruxelles, colaborând cu mai multe publicaţii din Austria, Germania, Elveţia si Slovacia, scrie Antena 3.
La începutul lunii martie, el s-a aflat în România pentru a găsi răspunsul la întrebarea “de unde vin şi ce vor secuii”.
“Găgăuzia, Crimeea, Veneţia, tensiuni în Bosnia şi Belgia, referendum pentru independenţă în Scoţia şi Catalunia, dar să nu uităm nici tensiunile dintre Moldova şi Transnistria.  Dacă mă întrebaţi unde va izbucni următorul conflict separatist în Europa, atunci eu mizez pe Ţinutul Secuiesc. Insula lingvistică majoritar maghiară din centrul României vrea autonomie. România, cel mai centralizat stat din UE, plănuieşte o regionalizare. Secuii, aduşi în zonă pentru a proteja Carpaţii, nu sunt luaţi nici un fel în considerare”, notează Der Freitag. Sursa:activenews.ro

Sursa: http://2blackjack1.wordpress.com/

Benjamin Fulford - 21 aprilie 2014 - Ruperea Cabalei, incapabilă să acţioneze în ciuda termenului limităEste clar acum că Cabala care a domnit Vestul este în dezordine şi e incapabilă să acţioneze în ciuda unui termen limită, foarte real, care le-a fost dat pentru a se preda. Brokerii puterii Europene precum Papa şi Regina sprijină pacea mondială într-o campanie de a termina sărăcia şi oprirea distrugerii de mediu. Oricum, Rockefeller, Bush şi ceilalţi oligarhi americani acţionează ca nişte căprioare îngheţate în lumina farurilor, încapabili sau nu vor să treacă la acţiune. Acelaşi lucru se poate spune de căpeteniile Pentagonului şi ale agenţiilor.

Să nu vă îndoiţi de asta, SUA a degenerat într-o naţiune fără căpătîi, condusă de gangsteri veneratori de Satan şi este gaura neagră din care răsare cea mai mare parte a suferinţei lumii.

Dînd la o parte faţa oligarhiei SUA, Barack Hussein Obama, se ridică întrebarea "cu ce poate fi înlocuit?" Dacă şefii complexului militar industrial nu acţionează în baza unui plan unificat, răspunsul este foarte probabil să fie haos, tulburări şi posibil chiar război civil în SUA.

Cea mai mare speranţă stă acum în guvernele statale care au suportul a două treimi să ceară o conferinţă pentru a rescrie Constituţia SUA.
rare-option-forcing-congress-to-meet-change-constitution-gains-momentum

Acea conferinţă ar putea fi folosită ca mijloc pentru a stabili un guvern interimar cu puterea de a curăţa mizeria putredă din Washington D.C.

De asemenea, discuţii cu diferite facţiuni din interiorul complexului militar industrial SUA dezvăluie o cantitate surprinzătoare de înţelegeri pe probleme cheie. Problema pare să fie una de ego-uri şi instituţii rivale care concurează pentru putere mai degrabă decît dezacorduri asupra ceea ce e necesar de făcut.

IIată cîteva din principalele puncte asupra cărora toţi sînt de acord:

1) Ar trebui să existe jubilare; un moment de prescriere a tuturor datoriilor publice şi private. ASta e la mintea cocoşului că imediat ar termina cu depresia care are loc în SUA.

2) E nevoie de o redistribuire a mijloacelor. Majoritatea averilor a 500 de companii sînt controlate de şapte familii care au fondat Comisia Rezervei Federale. Stăpînirea concentrată este ascunsă de fundaţii şi conturi obscure. Aceste familii, în cea mai mare parte, nu au creat ele însele aceste companii, mai degrabă le-au cumpărat prin crimă şi hoţie. Aceste mijloace e nevoie să fie, fie redistribuite, fie puse într-un fond public şi gestionate în folosul Poporului American.

3) Congresul, Senatul, Curtea Supremă şi Casa Albă din Washington D.C. nu sînt altceva decît trupe de acţiune puternic mituite şi e necesar să fie înlocuite. Cordonul ombilical al legăturii banilor şi politicii e necesar să fie retezat.

4) Odată ce Washington-ul e curăţat, e nevoie ca guvernul să înceapă să emită monedă în locul proprietăţii private a Comisiei Rezervei Federale.

5) Monopolurile de mass-media este necesar să fie divizate, iar lumea americană are nevoie să i se spună adevărata lor istorie.

Acesta ar fi consensul larg care poate fi întîlnit în SUA, mai ales în interiorul armatei şi agenţiilor precum şi în guvernele statale. SUA este pregătiă ca din nou să devină o naţiune independentă.

Văzut din afara Statelor Unite, o imagine foarte diferită apare. În primul rînd, în timp ce Europenii şi AMericanii constituie cam o cincime din populaţia lumii, ei controlează patru din cinci veto-uri în COnsiliul de Securitate al ONU. Asta înseamnă că NU încă este un instrument european al controlului colonial. Asta va fi necesar să se schimbe.

Celălalt lucru care e necesar să se schimbe este arhitectura financiară globală. Dacă Republica Statele Unite ale Americii este restaurată şi emite propria sa monedă, atunci e necesară o nouă instituţie care să gestioneze dolarii americanii deţinuţi şi negociaţi internaţional.

Banca Mondială şi Fondul M.I. nu sînt la înălţimea acestui job şi nu e vreun semn că Americanii şi Europenii ar preda controlul asupra acestor instituţii. Chiar cu structura de votare reformată aşa cum e plănuit pentru FMI (şi blocată de SUA) i-ar lăsa pe europeni la conducere.

Pentru acest motiv sînt negocieri care au loc pentru a stabili o instituţie complet nouă care va face FMI-ul şi Banca Mondială să pară irelevante. Asta nu se va petrece peste noapte pentru că sisteme noi şi reţele de computere trebuie să fie configurate independent de sistemul de plăţi internaţionale SWIFT, puternic hăcuit şi dominat de SUA. Europenii, Ruşii, exportatorii de petrol din Orientul Mijlociu şi Chinezii sînt în acord pe larg. Va dura cîţiva ani pentru a construi, aşa că nu aştepta vreo schimbare bruscă pe acest front. Nu mai puţin, primul pas însemnat, pentru Europa, pentru a plăti pentru gazul rusesc în Euro în loc de USD, este deja în lucru.

Asta va lăsa guvernul corporativ al SUA, condus de Barack Obama (sau care-o fi numele său) foarte izolat.

Poate de aceea Obama vizează coloniile Amero-asiatice din Japonia, Korea de Sud, Filipine şi Malaezia, pentru a încerca să estorcheze ceva bani pentru a menţine guvernul corporativ american la distanţă de colaps.

Agenţia de poliţie japoneză a trimis pe cineva să viziteze WDS pentru a întreba despre vizita lui Obama. I s-a spus că poliţia ar trebui să îl aresteze pe Obama cu acuzarea de crime de masă şi fraudă, imediat ce a pus pasul în ţară. I s-a mai spus şi că sclavul Prim-ministrul Abe ar trebui şi el arestat pentru deturnarea alegerilor şi pentru acceptarea de mită străină pentru a-şi trăda propria ţară. Agenţiile SUA şi militare cu baze în Japonia ar fi eroii rasei umane dacă sînt de acord să ajute Poliţia Japoneză să efectueze aceste arestări.

Dacă Japonezilor şi Flotei a 7-a a SUA le lipseşte curajul să facă această mişcare poate Malaezienii o vor face.

Arestarea lui Obama ar fi declanşatorul care ar aduce pacea lumii şi ar accelera puternic schimbările pozitive care au loc pe această planetă. Oricum, poate sînt doar dorinţe.

În schimb, potrivit unei surse a unei baze CIA din Asia, Abe şi Obama vor conduce anumite provocări şi incidente menite să alimenteze tensiunea în Asia de Est. "Obama doreşte să declanşeze o situaţie tip Ukraina în regiune" a fost ceea ce a spus.

Vorbind despre Ukraina, loja P2 i-a trimis celui ce scrie un clip video al Şefului Poliţiei fiind decapitat în Ukraina de Est. Aceasta este aceeaşi armată satanică de mercenari care a condus atrocităţile din Irak şi Siria. Fiţi siguri, aceşti nenorociţi sînt vînaţi sistematic şi doborîţi. Şeful CIA a vizitat Ukraina recent, pentru că 20 din ucigaşii "pietrele gri" (Blackwater, Xi, Academi) s-au topit de curînd. Vor continua să se "topească" pînă cînd aceşti criminali vor dipărea de tot.

Există şi probe că un fel de contra-atac major împotriva cabalei a început în Asia. Mulţimea de cutremure care a lovit Noua Guinee au loc într-o zonă cunoscută că deţine o bază de submarine Nazi.

De asemenea, în China, peste 1000 de oficiali relaţionaţi cu cabala au fost executaţi de cînd Xi Jinping a venit la putere, potrivit unui oficial guvernamental chinez.

În final, ca o concluzie, Televiziunea Japoneză s-a pregătit să difuzeze un documentar cu adevărul despre 9-11 la o oră de maximă audienţă în timp ce Obama vizita ţara. Oricum, producătorilor li s-a spus "timpul nu s-a copt încă".
Să ne abţinem tirul pînă cînd le vom putea vedea albul ochilor. Nu are nici un sens să mergem cu cocoşul jumate armat. Cînd Dragonul Alb va mişca, va fi absolut şi copleşitor.

Sursa


http://istoriagalactica.blogspot.ro/2014/04/benjamin-fulford-21-aprilie-2014.html

TURMERICUL IMPIEDICA FLUORURILE SA NE DISTRUGA CREIERUL


turmericFluorurile se gasesc peste tot astazi, de la antibiotice la apa de baut si la pasta de dinti, facand expunerea la ele inevitabila.

Neurotoxicitatea fluorurilor a fost un subiect dezbatut in mediile academice de decenii, iar in ultima perioada a inceput sa fie dezbatuta si de publicul larg. De la teoriile conspirationiste cum ca era utilizat la inceput de rusi si nazisiti in apa de baut din lagarele de concentrare pentru a-i lobotomiza chimic pe prizonieri, pana la “abilitatea” sa de a spori calcifierea glandei pineale.

Acum, un nou studiu publicat in “Pharmacognosy Magazine”, adauga un suport experimental suspiciunii ca fluorurile sunt substante care intradevar afecteaza creierul. De asemenea acest studiu a dezvaluit ca un agent protector natural obtinut din mirodenii, care lupta impotriva efectelor produse de fluor, este disponibil.
Studiul a fost efectuat de cercetatorii din departamentul de Zoologie al Universitatii de Stiinte M.L. Sukhadia din Udaipur, India, care si-au petrecut ultimul deceniu investigand mecanismul prin care fluorurile induc schimbari neurodegenerative severe in creierul mamiferelor.
“Fluorul (F) este probabil primul ion care a atras atentia oamenilor de stiinta datorita efectelor lui toxice si acum toxicitatea Fluorului din apa de baut este bine cunsoscuta si reprezinta o problema mondiala.”
Studiul axat pe neurotoxicitatea indusa de fluor a identificat excitotoxicitate si stres oxidativ ca principalele motoare ale neurodegenerarii. S-a observat de asemenea ca subiectii cu conditia cunoscuta sub numele de fluoroza au suferit schimbari neurodegenerative asociate cu o forma de stres oxidativ cunoscut sub forma de “peroxidarea lipidelor”. Excesul de peroxidare al lipidelor conduce la o scadere a continutului total de fosfolipide din creier. Datorita acestor bine cunoscute mecanisme de neurotoxicitate si neurodegenerare asociate fluorurilor, cercetatorii au reusit sa identifice un prim polifenol in turmeric ca un agent ce ar merita sa fie testat ca substanta neuroprotectiva. Studiile precedente asupra turmericului au indicat ca acesta este capabil sa actioneze ca antioxidant. De asemenea, turmericul, pare sa creasca productia de glutation in creier, un antioxidant important al sistemului imunitar.
In scopul de a evalua efectele neurotoxice ale fluorului si de ademonstra rolul protectiv al turmericului, cercetatorii au impartit un grup de cobai in 4 grupuri mai mici pentru 30 de zile:
1. Control (fara fluoruri)
2. Fluorura(120 ppm) a fost administrata prin apa de baut
3. Fluorura(120 ppm) + turmeric(30 mg/kg de masa)
4. Turmeric(30 mg/kg)
In scopul de a stabili efectul tratamentului, cercetatorii au masurat continutul de malondialdehida (MDA) din creierul cobailor. MDA este un marker bine cunoscut al daunelor produse de stresul oxidativ.
Dupa cum era de asteptat, grupul caruia i-a fost administrate doar fluoruri a prezentat un nivel foarte crescut de MDA fata de grupul caruia nu i-a fost administrat nimic. Grupul care a primit si fluoruri si turmeric a prezentat totusi o valoare mult mai mica a MDA fata de grupul care a primit doar F, ceea ce demonstreaza efectul neuroprotectiv al turmericului impotriva neurotoxicitatii asociate fluorurilor.
Avand in vedere insultele chimice cu care ne confruntam zi de zi, turmericul poate fi una dintre cele mai importante ierburi avand mai mult de 600 aplicatii in medicina, toate bazate pe dovezi.
http://gandeste.org/

Cea de-a treia PROFEŢIE de la Fatima: Prăbușirea creștinismului şi un cutremur major care va zgudui Pământul

Cele trei secrete de la Fatima reprezintă o serie de viziuni și profeții care ar fi avut loc ca urmare a apariției Fecioarei Maria în fața a trei tineri păstori portughezi, Lucia Santos și verișorii ei Jacinta și Francisco Marto, începând cu data de 13 mai 1917. Cei trei copii au afirmat că au fost vizitați de către o presupusă Fecioara Maria de șase ori între mai și octombrie 1917. Apariția este acum cunoscută sub numele de Maica Domnului de la Fatima.
Fecioara i-a făcut cunoscute Luciei şi alte evenimente ce aveau să se petreacă, dar interzicându-i să le dezvăluie înainte de 1960. Aceste profeţii făcute sub pecetea secretului sunt ceea ce mai târziu a fost numit„Al treilea secret de la Fatima”. Conţinutul lor a rămas departe de ochii publicului timp de 83 de ani, continuând să fie ţinut ascuns de către Vatican din motive „strategice”. De altfel, papalitatea a făcut eforturi susţinute timp de 40 de ani, pentru a preveni orice posibilitate a publicului de a ajunge la informaţiile scrise de maica Lucia, de la sechestrarea ei în incinta mânăstirii carmelite din Coimbra, Portugalia, unde şi-a petrecut ultima perioadă a vieţii, la suspecta sigilare a chiliei sale imediat după moartea acesteia. Papa Ioan al XXIII-lea a refuzat să o întâlnească. Papa Paul al VI-lea a fost la Fatima, a văzut-o, dar a refuzat să îi acorde o audienţă, umilind-o în public cu formula:„du-te la episcopul tău!” Papa Ioan Paul I s-a întâlnit cu ea de mai multe ori.
Din păcate, instituţia papală a făcut ca cel de-al treilea secret să rămână secret cu orice preţ. Profeţiile teribile, se pare, la adresa viitorului bisericii catolice au făcut ca Vaticanul, în loc să catalizeze prevenirea nenorocirilor, prin dezvăluirea conţinutului profeţiei, să aibă un rol nefast, făcând acest lucru mult mai dificil de realizat, paradoxal, tocmai din dorinţa de a proteja, în viziunea lor, omenirea. Se ştie că Biserica, întotdeauna foarte rezervată atunci când se pune problema să recunoască oficial autenticitatea unui miracol, a lăsat această chestiune în grija teologului spaniol J. M. Alonso. Acesta a decedat pe 12 decembrie 1981, fără să fi făcut cunoscut rezultatul lungii, minuţioasei şi secretei sale analize. Ce interes ar avea Biserica să nu facă publice concluziile propriei cercetări?
Astăzi, se crede că cea de-a treia profeţie prezicea persecutarea Papei şi distrugerea Bisericii catolice, însă, aşa cum vom vedea, Pierre Jovanovic a dus şi mai departe investigaţia, revelându-ne nişte informaţii care ne ar putea face părul măciucă! Pe 15 octombrie 1963, un ziar din Stuttgart, Neues Europa, publică ceea ce ei considerau a fi adevăratul text al profeţiei: „Şi pentru Biserică va veni vremea celei mai grele încercări. Cardinalii nu se vor mai înţelege cu cardinalii, iar episcopii nu se vor mai înţelege cu episcopii. Satan se va plimba printre ei şi schimbări importante se vor produce la Roma.
Ceea ce este putred va cădea şi va dispărea pe veci. Biserica se va întuneca, iar lumea va tremura de spaimă. Aceste vremuri vor veni atunci când niciun rege, împărat, cardinal sau episcop nu va şti, şi cu toate acestea vremea va veni, căci va aduce pedeapsa, împlinindu-se astfel Voia Tatălui meu“. Acestea fiind spuse, înţelegem mai bine pioasa tăcere a Vaticanului, în ciuda dorinţei Fecioarei Maria ca această profeţie să fie făcută publică după 1960.
Papa Ioan Paul al II-lea a manifestat la început o mare devoţiune faţă de Fatima şi faţă de Fecioara Maria în ipostaza Sa de Maica Domnului de la Fatima. Astfel, el a propovăduit mesajul ei, care era „pocăiţi-vă pentru păcatele voastre şi întoarceţi-vă la DUMNEZEU”, însă, în cele din urmă el nu şi-a menţinut atitudinea, sub pretextul că mesajul secretului este foarte apocaliptic.
Cum va arăta Apocalipsa?
Textul nu a fost făcut public niciodată, dar se pare că este de o violență extrem de greu de înțeles. Numeroase voci chiar contestă ceea ce al treilea secret de la Fatima susține pe motiv că niciun creator nu ar putea să-și distrugă creația într-un asemenea mod.
Textul vorbește de numeroase semne care se vor arăta înaintea nenorocirii finale. Într-o noaptea friguroasă, probabil în miezul iernii, cu doar 10 minute înainte de miezul nopții, un cutremur major va zgudui Pământul preț de 8 ore. Se vehiculează că acesta va fi al treilea semn major al apropierii Apocalipsei. În urma acestui cutremur devastator axa planetei se va înclina și o obscuritate înfricoșătoare va pune stăpânire asupra planetei timp de 3 zile.
Totul va fi în întuneric. Atunci, o mare cruce mistică va apărea pe cer pentru a vă aminti preţiosul preţ pe care Iisus l-a plătit pentru Dragostea sa pentru umanitate.În casa voastră, unicul lucru care ar putea să lumineze vor fi aceste lumânări binecuvântate.
Următorul semn, care va declanșa și Apocalipsa, va fi asasinarea unui bărbat de nivel înalt. Atunci un război nuclear, așa cum nimeni nu își poate imagina, se va declanșa. În urma Apocalipsei, două treimi dintre oameni vor muri în primele trei zile. Apoi lucrurile vor deveni și mai cumplite pentru ca haosul și răul să pună stăpânire pe întreaga planetă. Această nebunie nu va dura la infinit, în cele din urmă pacea va fi cea care va domina ceea ce va mai rămâne din societate. Şi apoi, plecând de la aceasta, va începe o nouă era cu persoane pline de bunătate. Singura problemă este că foarte puțini dintre oameni vor fi aleși pentru a relansa viața pe Terra. Acești norocoși sunt cei care se vor lepăda de viața păcătoasă pe care o duc și vor găsi drumul de întoarcere spre divinitate.

Sursa www.obiectiv.info

Profeţia lui Arsenie Boca care ne dă fiori reci: Rusia va invada România


Părintele Arsenie Boca a prevestit că într-un viitor apropiat România va fi ocupată de Rusia.
Cel mai fierbinte subiect pe agenda externă a momentului îl reprezintă expansiunea Rusiei în Ucraina.
Ce prevestea Arsenie Boca
Alte profeţii făcute de Arsenie Boca, care nu au fost niciodată pictate, dar sunt cunoscute doar de anumite persoane. Una dintre ele se referă la faptul că într-un viitor apropiat România va fi ocupată de Rusia, Bulgaria şi Ungaria, iar după aceea, aceste tari vor fi lovite de bolovani de foc.
O altă susţine că Bucureştiul mai are dreptul la o singură greşeală, “s-a ouat de două ori, iar a treia oară o să dispară de pe harta pământului”, iar apoi o mare catastrofă se va abate asupra oraşului pentru că foarte multe păcate s-au strâns acolo.
Sursa: www.obiectiv.info

O nouă apocalipsă: "Sfârşitul lumii ar putea fi săptămâna viitoare. Rugaţi-vă la Dumnezeu!"

Mogulul media Pat Robertson a avertizat că săptămâna viitoare Pământul ar putea fi lovit de un asteroid gigant, care va aduce sfârşitul lumii.


Un asteroid ar putea lovi Terra, avertizează un mogul
NASA urmează să anunţe că Pământul a fost lovit de un număr mai mare de asteroizi decât cel previzionat, informează Huffington Post.
Acum, mogulul american Pat Robertson susţine că una dintre aceste roci ar putea confirma profeţia "sfârşitului lumii", aşa cum a prezis în cartea sa din 1995 ("The end of the age", ficţiune).
"Vorbeşte despre un asteroid care va lovi Pământul. Nu văd ce altceva îndeplineşte cuvintele profetice ale lui Iisus Hristos mai bine decât lovitura unui asteroid. Nu ştiu ce altceva ar putea face mările să se agite, cerul să se întunecere, luna şi soarele să nu mai lumineze", a pus Paterson.

2014 va fi un an de răscruce pentru omenire. Molimi, războaie şi catastrofe naturale pândesc lumea, iar una dintre cele mai înfricoşătoare previziuni îi aparţine celebrei prezicătoare Baba Vanga.
Baba Vanga a prezis pentru 2014 o epidemie de cancer de piele, care va decima populaţia lumii.

Potrivit inginerului ucrainean care a descifrat catrenele lui Nostradamus anul ce va urma va fi sub semnul violenţei. Patru premieri importanţi ai lumii vor fi victimele unor atentate.
Profeţiile continuă şi mai înfricoşător. Anul 2014 va aduce Al Treilea Război Mondial, care va dura 10 ani. În plus, boli crunte vor afecta mare parte din populaţia globului. Europa va fi aproape depopulată, ca urmare a folosirii armelor chimice şi nucleare în conflictele prezise de Nostradamus.
Scriitorul de science-fiction Isaac Asimov a avut şi el o viziune asupra anului 2014. Nu atât de fatalistă, dar surprinzător de apropiată de realitate.
  • Vehiculele vor avea creiere digitale. Ele vor putea să gândească singure pentru a se deplasa într-un anumit punct.
  • Comunicarea va deveni vizibilă. Telefoanele vor fi dotate cu camere video prin care se va putea comunica.
  • O sa apară televizoarele 3D, care vor avea imaginea similară cu realitatea.
  • Din ce în ce mai puţine locuri de muncă vor exista pentru că maşinile vor prelua cele mai multe sarcini.
Isaac Asimov a simţit şi influenţa extrem de mare pe care o vor avea computerele asupra oamenilor şi cât de uşor va fi să învăţăm şi să aflăm informaţii.
"El va alege ce vrea să înveţe, ce vrea să studieze. Copilul nu va face doar asta, va merge în continuare la şcoală. Pentru cultură generală. Va interacţiona şi cu alţi elevi sau profesori, nu ai cum să scapi de asta. Dar trebuie să urmărească partea distractivă a vieţii, să-şi urmeze interesul. Nu este doar pentru cei tineri. Asta este o problemă pe care o avem acum cu educaţia, este doar pentru tineri", spunea Issac în 1988.
Profeţii tulburătoare au fost făcute şi de părintele Iustin Pârvu. Cu cinci zile înainte de a muri, acesta a spus: "mai sunt 12 luni de libertate şi apoi vine urgie!".
O măicuţă de la Mănăstirea Paltin susţine că duhovnicul a făcut înfiorătoarea profeţie şi apoi a tăcut, lăsându-i fără explicaţii pe cei adunaţi în jurul lui.

"Vin cutremurele, vedem toate încercările astea, cutremure mai mici sau mai mari. Dar sunt nişte semne care dovedesc o apropiere a noastră. Acum, apropierea sfârşitului când va fi Dumnezeu ştie. Faptul este că nu ne mişcăm deloc, rămânem în amorţire. Nu se face nimica, parcă suntem stăpâniţi de un duh al îndărătniciei. Vedem cu ochii, auzim cu urechile şi nu credem. Aşa că nu ştiu ce o să mai fie, dar deocamdată stăm pe o poziţie foarte critică şi primejdioasă pentru mântuirea noastră. Civilizaţia asta, iată, tehnica asta, unde este toată strădania noastră? Iat-o pe fundul mâlului sau a apelor", a spus Justin Pârvu.

Un alt monah vizionar de care prea puţină lume ştia înainte de 1989 a fost părintele Arsenie Boca. Şi el a plecat la cele veşnice, chiar înainte de revoluţie, eveniment pe care, de altfel, l-a şi prevestit. Prigonit de odioasa Securitate, pentru a rămâne aproape de cele sfinte el s-a transformat în pictor de biserici.
În 1968, când lucra la biserica Drăgănescu din judeţul Giurgiu, a avut mai multe revelaţii care au rămas încifrate în uluitoarele picturi din sfântul lăcaş. Într-una dintre ele apar, în mod bizar, obiecte pe care umanitatea avea să le conceapă mulţi ani după. Naveta spaţială pe care oamenii o vor vedea abia în 1981, apare, ca într-o fotografie venită din viitor într-o pictură profetică. Omul modern, care a uitat de Dumnezeu de dragul concretului, refuză invitaţia la cină a arhanghelului Mihail, semnându-şi astfel sentinţa...
Dacă unele mesaje au fost doar sugerate, Arsenie Boca a lăsat scris că omul, cu ştiinţa, va aduce sfârşitul lumii.

"Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frică-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei de pe urmă. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul! Să ştiţi că mulţi vor pleca din ţară, dar puţini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă şi n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări", a proorocit Arsenie Boca.


Sursa: www.romaniatv.net

Cele 3 mari legi ale magiei


Cele 3 mari legi ale magiei

Cele 3 mari legi ale magiei
Exista trei mari legi care ar trebui respectate de toti cei ce doresc sa practice magia, pentru ca in final ei sa poata respecta singura mare lege : « Nu fa rau nimanui », si sa evite ca actiunile lor sa se rasfranga in mod negativ asupra practicantilor.
Aceste legi sunt :
1. Legea amprentei
2. Legea analogiei
3. Legea recoltei
Legea amprentei
Cu totii cunoastem sentimentul ca apartinem unui loc, unui mediu. Exista pentru fiecare din noi, un colt de lume in care ne simtim acasa. Uneori, o culoare, un miros, un singur cuvant, ne aduc in gand amintiri, ne trezesc sentimente, senzatii,agreabile sau dimpotriva, mai putin placute. In cateva clipe, un mic detaliu nesemnificariv in aparenta, ne poate face sa devenim fericiti, bine dispusi, sau melancolici, fara sa stim ce ne-a generat aceste sentimente.
Ni s-a intamplat fiecaruia sa ajungem in anumite locuri, si sa simtim senzatii placute, ca si cum n-am mai dori sa le parasim ; sau dimpotriva, sa ne vina mai degraba sa iesim decat sa intram.
Fiecare om, fiecare civilizatie, lasa urme pe unde a trecut, unele mai concrete, altele “imateriale” mult mai greu observabile. La fel, evenimente, oameni, locuri, lasa asupra noastra urme pe care ochiul nu le vede, dar sufletul le inregistreaza chiar fara sa ne dam seama.
Suntem deci « marcati » de tot ceea ce ne inconjoara, dar asta inseamna ca si noi, la randul nostru vom lasa urme in jurul nostru, asupra oamenilor, fiintelor, cu care venim in contact, asupra obiectelor pe care le atingem, sau pe care doar le privim, asupra casei in care locuim.
Suntem cu totii responsabili pentru faptele noastre, pentru ceea ce actiunile noastre, gesturile si cuvintele noastre genereaza in sufletul celor din jur, dar la fel suntem responsabili si pentru gandurile si sentimentele noastre.
E important sa stim, ca urmele pe care noi le lasam in final pe unde trecem, se imprima mai intai in noi insine. Un om care gandeste cu ura, rautate fata de semenii lui, cu timpul va deveni ursuz, trist, nefericit el insusi, in timp ce o persoana ce radiaza in jurul ei iubire pt orice fiinta va fi fericita ea insasi, oriunde si oricand.
Astfel, gandurile noastre pozitive, de iubire si fericire, lumina si viata, sunt cele ce trebuie sa amprenteze lucrurile si fiintele ce ne ies in cale, si astfel, Legea Magului, Legea amprentei, va fi respectata.
Legea Analogiei,
Pe scurt, legea analogiei ar suna astfel : « Ajuta-te pe tine insuti si Zeii te vor ajuta ».
Este stiut ca fiecare din noi emitem vibratii care “isi iau zborul”, cautand, atat in plan material, cat si la nivel imaterial vibratii asemanatoare, cu care sa se uneasca.. Este deci usor de dedus importanta controlului propriilor noastre vibratii. Daca prin gandurile, cuvintele sau actiunile noastre, raspandim unde negative (de disperare, de distrugere), acele unde vor intra in contact cu unde asemanatoare, se vor uni si intr-un final se vor intoarce asupra noastra. Asadar,idealul ar fi sa putem emite doar vibratii de tipul celor pe care le-am dori pentru noi. Datorita acestei legi se intampla sa intalnim anumite persoane, sa traim diferite evenimente pe care de fapt noi singuri le-am apelat.
Legea Recoltei sau legea triplului
Aceasta lege este cunoscuta si sub numele de « efectul boomerang », iar imaginea este foarte potrivita.
In fond, ceea ce vrea sa se spuna aceasta lege, este ca « recoltam ceea ce semanam », iar principiul este simplu : iubeste si vei fi iubit, loveste si vei fi lovit.
Efectele acestei legi nu sunt instantanee, pot trece mai multi ani iainte sa recoltam ceea ce am semanat, dar nu exista nici o indoiala : totul se intoarce. Mai mult decat atat, avand in vedere legea analogiei, un tip de vibratie se cupleaza cu o vibratie asemanatoare, deci se intoarce amplificata, de trei ori se spune in arta wicca. De aceea aceasta lege poarta numele de legea triplului.
Trebuie deci sa semanam intotdeauna ceea ce dorim sa recoltam. Nimeni nu este perfect, dar intotdeauna este loc de mai bine. Cel mai bun sfat si proverb care vine in sprijinul acestei legi este : « ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-i face ». Astfel, actiunile, sentimentele si vibratiile noastre vor ramane pozitive si constructive, si va fi respectata cea de-a treia lege a magului.

Sursa: anatolbasarab.ro

Previziuni pentru săptămâna 20- 26 aprilie. Efectele Crucii Cardinale- transformări importante și pe perioade lungi


Hristos a Înviat! Suntem în Săptămâna Luminată o săptămână extrem de puternică, din toate punctele de vedere, ea determinând declanşarea anumitor evenimente şi rezolvarea la nivel subtil a multor situaţii. De fapt, dacă privim din punct de vedere spiritual, este o săptămână plină şi de alte sărbători, şi anume Sfântul Gheorghe şi Izvorul tămăduirii, ceea ce din start ne transmite foarte multe. Suntem în săptămâna Luminată şi ar trebui să ne lăsăm sufletul cuprins de iubire, compasiune şi lumină. Este perioada Învierii fiecăruia dintre noi, este momentul unui nou început. Priviţi în urmă şi analizaţi în această perioadă, toate cauzele profunde ale răului din interior, este momentul să raţionaţi în profunzime, de a merge pe lanţurile cauzalităţii, până la motivaţiile ale acţiunilor şi gândurilor noastre, dar cu o sinceritate absolută.
Mintea noastră poate găsi tot felul de justificări, este greu, trebuie răbdare şi profunzime pentru a realiza această transformare. Această evanghelizare interioară, putem să o facem mai repede dacă în timp ce studiem păcatele, discutăm şi transmitem şi celor din jur descoperirile noastre, pentru a-i ajuta pe ceilalţi oameni să se transforme şi ei întru Bine şi Adevăr.
Din punct de vedere astrologic este o săptămână guvernată de Mercur care se află în semnul Berbecului în conjuncţie cu Uranus şi Nodul Sud şi în opoziţie cu Ceres şi Nodul Nord, el fiind parte importantă a efectelor pe care le va genera Crucea Cardinală, căci va contribui la ducerea la împlinire a acţiunilor declanşate de aceasta. Primul aspect declanşator al Crucii Cardinale este cuadratura exactă dintre Uranus şi Pluton retrograd, această cuadratură este a cincea dintr-o serie de şapte, următoarele având loc în 15 decembrie 2014, respectiv în 17 martie 2015, doar că cea de acum este foarte puternică fiind flancată de Jupiter, Marte, Mercur, Junona şi Ceres. Aşa încât efectele ei, care nu se resimt direct decât după o anumită perioadă, aduc transformări importante şi pe perioade lungi de timp. Cumva acest aspect este declanşatorul unor conjuncturi care au fost semnalate şi a unor avertizări care au început din 24 iunie 2012, doar că nu le-am dat atenţie sau nu le-am privit cu seriozitate, multe din evenimentele care s-au declanşat putând fi ameliorate sau putând să aducă acţiuni conştiente, ceea ce ar fi generat evoluţie şi eliberarea unor tensiuni treptat, controlat.
Marte are un aport extrem de puternic el formând cuadratură cu Jupiter, marţi şi miercuri, opoziţie cu Uranus şi cuadratură cu Pluton, aceste aspecte fiind deosebit de dure, greu de controlat pentru că ele sunt o consecinţă a refuzului fiecăruia dintre noi de a face ceva. Practic rezultatele evenimentelor de acum se vor vedea sau se vor simţi concret rezolvările impuse acum, în a doua jumătate a lunii iulie.

Tot în această săptămână mai au loc două aspecte importante, conjuncţia superioară Mercur Soare, care aduce la apogeu anumite evenimente legate de aspectele concrete materiale ale unor situaţii declanşate în jurul datei de 15 februarie; al doilea aspect este dubla cuadratură dintre Lilith şi cuplul Soare Mercur, care va aduce multe evenimente legate de înţelegerea fricilor şi temerilor personale, prin acţiuni destul de impulsive şi în forţă.
Conjuncţia superioară Mercur Soare din semnul Taurului, ne va da mai mult simţ practic, dar va trebui să luptăm cu posesivitatea şi încăpăţânarea, eliberându-ne de sentimentalismul exagerat, mai ales în luarea deciziilor. Mulţumirea şi realizările le vom împlini prin efort constant, minuţiozitate, dar ţinând cont de intuiţii şi presentimente.
Este cel mai bun moment pentru a ne schimba modul în care privim valorile materiale, banii, puterea, deschizându-ne mai mult spre latura spirituală, în acest fel putând să înţelegem erorile referitoare la acumularea de bani.
În această poziţie ne reapar afaceri neterminate ale trecutului, este de fapt o perioadă de curăţire a karmei, de curăţire a subconştientului şi de eliminare a fantomelor vieţii netrăite, mai ales din perioadele primilor 28 de ani de viaţă ( sau 56). Este nevoie de multă energie, calm şi iubire pentru a realiza această sarcină. Pentru a înţelege şi aplica acest lucru putem trăi crize fiziologice, psihologice sau sociale. Să nu uităm că Mercur este guvernatorul acestei săptămâni, aşa că forţa lui este deosebită, de aceea în săptămâna care urmează vom avea activităţi mai mult la nivel intelectual şi mental, ne vom concentra pe activităţile comerciale, sau pe studii, dar vom da curs şi disputelor verbale , criticilor şi chiar bârfelor, folosindu-ne tenacitatea dar şi încăpăţânarea.
În viaţa familială sau sentimentală, unii dintre noi vor simţi o răcire a relaţiilor sau chiar conflicte, multe datorate impulsivităţii verbale sau dorinţei de a comanda sau conduce cu orice preţ, dar în schimb ele vor câştiga în profunzime, realizând relaţii durabile şi puternice, dacă se vor depăşi conflictele. Pentru alte persoane această perioadă toate aduce discuţii şi certuri, sau chiar rupturi şi separări. De fapt ne va fi testată iubire, cei care vor depăşi momentele acestea., vor avea relaţii pe care se vor putea baza, întemeind cupluri perfect sudate. Este important să înţelegem că este momentul în care trecutul este strict legat de prezent, că rezolvând restanţele vom fi mult mai liberi şi puternici, putând începe un nou ciclu din viaţa noastră.
Să fim foarte atenţi la toate mesajele pe care le primim, să analizăm în profunzime toate lucrurile, să fim atenţi la toate detaliile, să ne controlăm impulsivitatea mai ales atunci când simţim că suntem nedreptăţiţi.
Este bine să nu fim pasivi, să depunem eforturi susţinute pentru a finaliza acţiunile începute sau pentru a ne urma idealurile.
Astrolog Gabriela Apostol

Sursa: http://www.astrocafe.ro/

Marea cruce cardinala, un eveniment astrologic extraordinar pentru omenire intre 23 si 24 aprilie 2014

marea cruce cardinalaIntre 23 si 24 aprilie 2014, are loc un mare eveniment astrologic pentru omenire, Marea Cruce Cardinala, care descriu patru planete aflate intr-o “roata astrologica”. Cand se intampla acest lucru? Cand avem patru planete (doua perechi de planete) care sunt opuse una fata de cealalta. Aceasta opozitie deschide usa pentru schimbare si transformare; caracteristicile planetelor din opozitie determina ce fel de schimbare are posibilitatea de a aparea in realitatea noastra.
In aceasta aliniere a Marii Cruci, apar urmatoarele planete: Pluto, aflat in Capricorn, la 13 grade, Marte in Balanta, la 13 grade, Jupiter in Rac, la 13 grade si Uranus in Berbec la 13 grade. Pluto este in opozitie cu Jupiter si Uranus este in opozitie cu Marte. Precum se observa, toate se afla situate la 13 grade.
Cand Uranusul se afla in Berbec: schimbarile care pot aparea se refera la rebeliuni, revolutii, viziuni si dorinte constiente.
Cand Marte se afla in Balanta: apare nevoia de dreptate si adevar, transparenta, egalitatea in casatorie, precum si lupta pentru o cauza.
Opozitia care are loc intre Uranus si Marte aduce oportunitatea de a elibera umanitatea, in scopul de a exista in capacitatea sa maxima de creatie. Acest lucru arata ca puterile guvernamentale nu pot dicta asupra suveranitatii si vointei libere, si ne ofera posibilitatea de a ne revendica puterea noastra prin iubire.
Cand Pluto este in Capricorn: transformarea poate sa apara in toate sistemele de putere: politica, guvern, corporatii, lideri si stiluri de viata.
Cand Jupiter este in Rac: poate aparea expansiunea, din mintea si din inima noastra, rezultand o crestere a serviciilor umanitare, umanitatea actionand ca o familie; acesta este locul inimii.
Opozitia care are loc intre Pluto si Jupiter aduce o oportunitate pentru o singura umanitate, o singura familie si un singur Pamant. Ea ne incurajeaza sa ne iubim unii pe altii si sa ne unim in diversitate; impreuna, putem revendica puterea noastra prin dragoste.
Cu Uranus, Marte, Pluto si Jupiter, aflati in opozitie, avem o rezistenta mai crescuta si o dorinta mai mare de a gasi solutii. Puterea se afla in mainile poporului, in care toata lumea este egala si cu totii facem parte dintr-o singura familie. Toate planetele din Marea Cruce sunt semne cardinale; ele sunt liderii zodiacului care fac lucrurile sa se intample; instrumentele lor sunt iubirea, compasiunea si unitatea.

Articol preluat de pe http://www.almeea.com/

ECLIPSA DE SOARE IN TAUR-29 APRILIE 2014 ORA 09:15, ORA ROMANIEI –“ Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura. “

astro_2gw_425_eclipsa_de_soare_in_taur.18442.51096
Hrisos a Inviat!Aceasta Sarbatoare sa va aduca lumina in suflet.
In astrologie, eclipsele sunt configuratii astrale puternice ce prevestesc inceputuri, evenimente memorabile atat la nivel personal cat si la nivel de societate. Toate eclipsele vorbesc despre schimbari dar schimbari in acord cu destinul fiecaruia.
Eclipsa de Soare ( inceputuri sortite) are loc in momentul de Luna Noua atunci cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar, sunt  energii noi de o intensitate mult mai mare asociate cu noi inceputuri, uneori aceste inceputuri pot fi radicale, apare o directie noua, o experienta inscrisa cu litere sortite in cartea vietii fiecaruia. Eclipsa de Soare din 29 aprilie 2014 este o Eclipsa inelara , asta inseamna ca Soarele si Luna sunt aliniate perfect cu Pamantul,  diametrul aparent al Lunii este mai mic decat al Soarelui, Luna fiind destul de departe de Pamant in aceasta zi, nu va putea obtura intreaga lumina a Soarelui trimisa spre pamant, din Soare se va vedea doar marginea in forma de inel stralucitar ce inconjoara Luna intunecata. Aceasta Eclipsa este vizibila in Australia, Antarctica si sudul Oceanului Indian.
imagine
ECLIPSA  INELARA DIN  29 aprilie 2014 are loc cu Soarele si Luna pe  gradul 8:52 Taur in apropierea Nodului Sud Lunar in Berbec pe gradul 28:25.
O Eclipsa de Soare asociata cu Nodul Sud lunar (pedeapsa in viata sau daruri , bonusuri din trecut, repetitii, obisnuinta) poate aduce un fel de criza in domeniul de viata energizat in  scopul de a elimina lucrurile, oamenii care nu ne mai sunt de folos pentru viitor, restabilind astfel un echilibru sanatos necesar evolutiei. Nodul Sud al Lunii oglindeste o zona de vulnerabilitate iar evenimentele legate de Noduri par adesea a fi oarecum sortite, karmice, neputand fi evitate. Luna se disipa la Nodul Sud Lunar, obisnuinta se stabileste la polul sud prin automatism si repetitie, arata munca care a fost facuta, realizarea binecunoscuta, rutina dusa deja prin timp, greselile comise . Astfel Nodul Sud Lunar care sustine aceasta eclipsa accentueaza locurile in care trebuie sa facem anumite  compromisuri daca dorim ascensiunea catre spiritualitate, indica intalnirile karmice care trebuiesc rezolvate pentru a ajunge la un mod de viata lipsit de razbunari personale, de furii reprimate, de resentimente care blocheaza capacitatea de a privi alte orizonturi si de a trai in seninatate. Nodul Sud este locul in care indiferent de ce facem, are un ton ciudat al unei repetitii iar Eclipsa asociata cu Nodul Sud poate corespunde cu o separare de cineva, de sabloane vechi emotionale care nu fac decat sa devitalizeze, sa adanceasca lipsa de incredere, insecuritatea. O Eclipsa de Soare in conjunctie cu Nodul Sud Lunar este in mod traditional asociata cu pierderi si sacrificii dar poate fi interpretata si ca o eliberare fortata de oameni, lucruri, experiente care ne tin in umbra. Suntem chemati, suntem condusi sa ne eliberam de obiceiurile, trasaturile care pun un accent prea mare pe securitatea venusiana, pe senzualitate , pe relatii materialiste, pe bani, valori materiale , actiuni precipitate, egoism si care nu lasa loc de profunzime, care blocheaza accesul catre  echilibrarea sufletului prin valorile spirituale.
taur
Taurul este un semn fascinant fiind o constelatie foarte, foarte, foarte veche cunoscuta din timpuri imemoriale. Taurul este cel de-al doilea semn al zodiacului, este un semn care ne vorbeste despra ceea ce putem face prin noi insine, ce valori durabile putem construi. Taurul concepe, stabileste, ingrijeste si fructifica o idee, un ban, o bucata de pamant, o relatie. Acest semn ajuta la achizitionarea si consolidarea bogatiei prin cultivarea tuturor resurselor disponibile dar in acord deplin cu divinul. Lipsa colaborarii cu divinul poate transforma acest semn in ceva ce vrea sa posede, detina, controleze, critice, devoreze, indiferent de ceea ce este in jurul lui. Taurii prospera, infloresc cand inteleg ca pot sa ofere din timpul lor, din resursele lor personale ( timp, dragoste, talente, bani, indiferent ce) celorlalti , sa-i ajute pe ceilalti sa intelega notiunea de securitate fizica, materiala, spirituala. Ca un semn de pamant, Taurul vorbeste despre realitati, lucruri tangibile, nu tolereaza falsurile ci iubeste originalul. Din punct de vedere ezoteric, Taurul este semnul cel mai legat de transformarea dorintei personale in aspiratie spirituala ceea ce va conduce in timp la deschiderea celui de-al treilea ochi( ochi de bou) iar iluminarea inunda viata lui.
Luna in Taur este in exaltare si induce  incredere, emotii calde, perseverenta, bunatate, rabdare, stabilitate, siguranta dar si rigiditate. Este o energie ce creste interesul pentru bani si dragoste, amplifica romantismul iar sentimentele calde ofera protectie pentru cei din jur dar si pentru interesele proprii. La nivel de suflet, luna arata de obicei care modele trebuiesc depasite sau transformate daca vrem sa avansam spiritual. Aceasta lupta pentru a depasi tendintele negative relevate de luna  este “ crucea “ ce o purtam iar acuma aceasta cruce ne cere sa re-evaluam sistemul de valori.
eclipsa de soare

Concentrarea pe dobandirea doar a valorilor materiala, neglijarea dezvoltarii propriei creativitati, dorinta de a poseda lucruri, oameni fara a le permite celor dragi libertatea de a explora viata in termenii lor, sacrificarea propriilor impulsuri creative pe altarul satisfacerii nevoilor celorlati, nu pot decat intari legatura cu pamantul blocand astfel accesul la valorile adevarate, valorile spirituale.
Energia Eclipsei de Soare in Taur in conjunctie cu Nodul Sud ne cere sa lasam deoparte trecutul, securitatea falsa, amagirea, relatiile materialiste, frumusetea brutala, exterioara, dorinta de a poseda valori fara “ valoare”   iar pentru asta, Mercur in Taur ( minte calma, incapatanata, rabdatoare) devine mesagerul  acestui moment astral prin aspectul de conjunctie care se formeaza . Mercur in Taur nu se grabeste, se gandeste la toate, ne invata sa ascultam intentiile acestui moment prin savurarea unui cuvant, prin pipairea unei idei, a unui om, a unei imagini, prin gust, miros, prin poezia care ne atinge sufletul. Aici, Mercur fredoneaza mesajul astral iar noi trebuie sa scriem cuvintele acestei melodii. Mercur in Taur gusta viata prin cuvinte, digera fiecare detaliu inainte de a lua o hotarare. Inteligent, logic, liberal, perseverant, bogat, practic, bine cititi si aratos, Mercur in Taur  va avea tot timpul un stil distinct in modul de a-si face treaba, finisajul operei lui atinge sufletul. Frumusetea este o latura importanta a lui Mercur in Taur care pe langa un corp bine construit si sexy, da o pozite inalta, faima, fericire prin copii, frati si surori.
Cu Mercur in Taur ( minte calma, lenta, hotarata) in conjunctie cu Eclipsa de Soare in Taur, avem de partea noastra un magician  care ne ajuta sa facem lucrurile incet si bine, sa luam deciziile cele mai bune deoarece vom simti, intui ce trebuie sa facem. Suntem fortati sa golim un domeniu din viata noastra pentru a putea primi ceva nou, benefic destinului nostru.
Eclipsa de Soare in  casa XI arata o necesitate urgenta de a imprima un ton mai idealist existentei noastre bazat pe cautarea adevarului, extinderea increderii in relatiile sociale, in noua comunitate, este un destin creator al oamenilor, societatii modelat de maini curajoase si minti vizionare, este o energie imensa, puternica,  necesara evolutiei, libertatii  spirituale si creative. Aceasta Eclipsa in casa XI vorbeste despre “ forma “ unei noi cunoasteri, revolutionare, umanitare, universale, aduce capacitatea de a asimila informatiile si cunostintele extrem de profund, forta de patrundere intuitiva, extinderea proceselor rationale dincolo de barierele spatiului si timpului.
Eclipsa de Soare in Taur face un  sextil cu Neptun in Pesti, este un pod benefic construit peste apa ( emotii, sensibilitate) dar cu o anumita masura de mister, iluzie. Aici, Neptun ne amageste de multe ori cu vise care nu se pot realiza in timp ignorand situatia reala de aceea, ar trebui sa ne intoarcem la Mercur care ne spune ca atentia, rabdarea, munca grea ne ajuta sa  ajungem la destinatia dorita, sa trecem  peste podul care face parte din destinul nostru, sa aliniem mintea noastra si perceptiile noastre nu numai cu vointa noastra ci si cu Vointa Divina.
De fapt, aceasta Eclipsa de Soare devine mediatoarea aspectului de opozitie dintre Jupiter in Rac in casa I si Pluto retrograd in casa VII.
Jupiter in Rac in opozitie cu Pluto in Capricorn este o lupta astrala ce aduce dorinte nestapanite, aroganta, minte corupta, aici, puterea face legea indiferent de mijloacele folosite. Acest aspect aduce experiente periculoase,  tot ce tine de noroc, familie, expansiune, calatorii, relatii, casnicii, partener de viata, banii celuilalt, probleme legate de taxe, asigurari, afaceri pot cunoaste fel de fel de blocaje. Dar Eclipsa de Soare ne spune prin mesajul ei ca nu este totul pierdut, prin aspectele bune cu Jupiter si Pluto, exista un gram de protectie astrala, suntem ajutati sa gasim solutii clare si facile unor probleme relationale, intuitia este  bonusul acestei perioade.
Asteroidul 2212 Hephaistos da un ton inedit acestei Eclipse de Soare, mitologia este reinviata, modelul cosmic al vietii acestui zeu genial isi pune amprenta puternica asupra vietii noastre .
hefaistos
In mitologia greaca, Hefaistos este Zeul mestesugurilor, este artizanul, fierarul, sculptorul, activitatea vucanica. El a facut parte din Consiliul celor doisprezece Guvernatori care prezidau  afacerile tuturor divinitatilor de pe Muntele Olimp si din alta parte. El a obtinut aceasta pozitie datorita inteligentei lui ridicate si capacitatii lui innascute de a “ stapani si modela focul”. Desi mama lui a fost Hera –regina Zeilor, el s-a nascut schiop si urat  dar foarte puternic si inteligent. Dupa nastere, Hefaistos a fost aruncat de Hera de pe muntele Olimp dar fiind nemuritor el a supravietuit caderii dar picioarele lui s-au rupt definitiv. Dar datorita mintii lui geniale el se intoarce pe muntele olimp la ordinele lui Zeus, tatal lui si ii este data de sotie Afrodita-Venus. Dar Aprodita chiar daca a fost sotia lui a continuat povestea ei de iubire cu Ares-Marte. Cand Hefaistos a aflat de infidelitatea lui Venus, a construit o plasa magica de aur in care i-a prins pe indragostiti pentru a-i arata tuturor zeilor .
moreaueuropa_and_the_bull
El a creat adevarate bijuterii pentru zei, a modelat fulgerele si sceptrul lui Zeus, scutul lui Athena, sagetile lui Eros, carul  zeului soare Helios. Pentru pamanteni, este de amintit armura invincibila a lui Ahile facuta la cerera mamei Tethis care stia ca destinul nu poate fi ocolit dar Hefaiastos i-a zis ca trebuie facut orice pentru a lupta pentru supravietuire.
Printre operele de arta,  cele mai renumite au fost frumosul colier al Harmoniei, coroana lui Ariadne dar capodopera lui ramane Pandora( toate darurile)-prima femeie modelata din lut de catre Hefaistos si trimisa pe pamant. Talentat, amabil si generos( el a facut daruri pretioase la toti zeii, chiar si la cei care s-au purtat urat cu el), Hefaistos a fost in cele din urma placut de toti olimpienii dar el nu s-a implicat prea mult in treburile lor, el nu a fost foarte gregar  prin natura lui interioara si a preferat sa-si petreaca timpul in atelierul lui, sa lase genialitatea lui sa-si puna amprenta asupra celor din jurul lui.In ciuda respingerii lui de catre parinti, a aspectului fizic distorsionat, urat  si schiop, chiar si atunci cand a fost tradat de sotia lui Afrodita, Hefaisos nu s-a considerat o victima, umilinta nu face parte din viata lui. Ca o figura arhetipala, amprenta energiei lui Hefaistos in acest moment astral sortit ne spune ca a sosit momentul  sa dam deoparte tot ceea ce ne face sa actionam in numele ego-ului si sa ne folosim forta interioara, inteligenta practica in creerea unor lucruri de valoare, creatia geniala nu a fost niciodata in slujba propriului eu ci in numele celor din jur, in numele celor care au nevoie  de  un “ instrument “ necesar cresterii puterii lor pentru realizarea destinului lor.
Chiar daca mama lui l-a respins, chiar daca ea a fost insensibila la starea lui,  el a ales sa fie altfel decat mama lui, a ales sa isi construiasca o personalitate generoasa, sa  inteleaga foarte bine suferintele celorlalti ( Prometeu, Thetis, Hercules ). Hefaistos a fost salvat de doua zane sau spirite  care simbolizeaza feminitatea  sau un spirit cald , iubitor, hranitor , prezent in orice situatie buna sau rea. “Tot raul este spre bine” este proverbul acestui moment care ne spune ca ceea ce este pierdut nu putea sub nici o forma sa ne ajute sa ne dezvoltam iar ceea ce castigam in urma acestei pierderi ne ajuta sa ne punem in lumina creativitatea geniala. In viata lui Hefaisos este prezent si Kedalion, o figura masculina care il invata despre utilizarea focului, munca, viata si sex, statornicie si loialitate. Dincolo de “ mama si tata “, important este ceea ce este in interiorul nostru, ceea ce este construit de-a lungul incarnarilor noastre pe pamant iar acuma ni se spune ca trebuie sa refacem aceasta legatura cu talentele  noastre care zac in seiful sufletului iar acest lucru poate fi hranit prin astrologie, relatii, iubire, copii, protectori astrali, un inger, o carte ( Eclipsa in casa XI). Povestea lui Hefaistos face parte din viata noastra, este un tipar cosmic intalnit in viata multor copii fortati sa creasca fara parintii lor biologici, in viata multor oameni cu sufletul ranit, dar ceea ce este important aici, este motivul pentru care fiecare isi doreste sa devina un erou, sa arate lumii ce poate el sa faca. Hefaistos a devenit puternic dar fara dorinta de a fi dominator, el a continuat sa munceasca, sa fie fidel talentului lui genial, sa isi continue activitatea de servire a celorlalti  dar fara a deveni victima lor, el a primit respectul cuvenit genialitatii lui.
Daca ne intoarcem iarasi la mitul lui Hefaistos, chiar si aruncat de mama lui , el a fost in stare sa construiasca un tron frumos pe care l-a trimis cadou mamei lui. In momentul in care mama lui s-a asezat pe tron ea nu a mai putut sa se ridice de pe el, nici chiar Zeus nu a putut sa o ajute. Toti Olimpienii l-au rugat pe Hefaistos sa o elibereze pe mama lui dar raspunsul lui a fost destul de sec,”eu nu am mama” si totusi el a creat aceasta minunatie pentru mama lui absenta.
Aceasta Eclipsa pune un accent deosebit si pe o pierdere, obiceiuri nocive(nodul sud) de care vrem in continuare sa fim legati, golul din suflet poate lucra ca o incapacitate de a ne dezvolta, iubi in continuare dar trebuie sa intelegem ca “ tronul ridicat in cer” nu corespunde realitatii prezente. Ne tine legati de comportamente si sentimente searbade, fara continut chiar daca stim ca realitatea demonstreaza contrariul. Potrivit mitului doar Dionysos( betia, extazul)  a reusit sa-l aduca pe Hefaisos pe muntele olimp ca sa o elibereze pe mama lui de pe tron dar totusi, Hefaistos nu a fot suficient de beat pentru a face ceea ce i s-a cerut fara a impune o conditie de-a lui. El a cerut ca frumoasa Afrodita sa devina sotia lui in schimbul eliberarii mamei lui. Aceasta casnicie nu a fost nici fericita, nici de succes.
Aceasta Eclipsa formata de Nodul Sud in Berbec( actiuni precipitate in trecut) ne intreaba ce alegeri inconstiente am facut in trecut doar din dorinta de a umple un gol in suflet  sau ca o compensatie pentru o pierdere. Un gol in suflet, o pierdere nu trebuiesc reparate prin extreme, prin alegerea inconstienta a unui partener care nu este o solutie corecta deoarece ramanem in continuare  blocati, chiar mitul ne spune acest lucru, relatia nu poate fi de success, este doar o iluzie ca un gol al sufletului poate fi umplut de orice si trebuie sa intelegem ca ceea ce poate umple un gol trebuie sa fie din acelasi aluat, din suflet pentru suflet.
Respingerea, separarea fac parte din mesajul acestui moment astral, trecutul este reinviat de aceste alegeri pripite lipsite de sentimente autentice atentionandu-ne ca soaptele sufletul  trebuiesc ascultate ca o epifanie. 
Revenind iarasi la mit, exista o versiune in care Hefaisos a cerut mana Athenei Pallas dar ea l-a refuzat, Hefaistos a fost cel care a creat ciocanul care a deschis capul lui Zeus pentru a permite Athenei sa se nasca. Se spune ca el a asteptat-o pana cand a crescut ca sa-i ceara mana  dar ea l-a respins categoric. Totusi, pe un vas descoperit in 1937, Athena este portretizata ca se uita cu caldura la Hefaistos  iar un copil intinde bratele lui mici catre ei ceea ce ii bucura foarte mult.Amandoi Zeii au fost mai aproape de pamanteni  decat ceilalti Olimpieni,  amandoi au  adus pe pamant mestesugurile, au invatat oamenii  sa isi foloseasca puterea creativa. Copilul lor nu este un rod al iubirii ci un rod al unui parteneriat iar viata ne spune ca multe relatii sunt de fapt parteneriate bazate pe orice altceva, iubirea este care lipseste. Casatoria reusita a lui Hefaistos a fost cu Aglae, una dintre cele trei gratii, aici, golul lui sufletesc si-a gasit “petecul” .
Acest moment astral scrie pe cer povestea lui Hefaistos si solutia la pierderile, golurile sufletului nostru. Exista in noi forte interioare care ne ajuta sa supravietuim tuturor experientelor vietii  iar acuma  le putem activa si folosi pentru a umple nevoile noastre actuale dar mai presus de toate, cu  iubire, bunavointa , empatie fata de “ acel loc vatamat “ din noi, doar asa putem primi leacul. Hefaistos este un suport astral important in aceste zile, el a facut intotdeauna ceea ce trebuia facut dar cu multa caldura, sustinere morala si psihica, el este intotdeauna gata sa ajute pe oricine ii cere ajutorul.
‘Cere si ti se va da “ este indemnul biblic in acord deplin cu aceasta energie a lui Hefaistos care ne invata in acelasi timp sa luptam  pentru crezurile noastre, pentru sufletul nostru indiferent de ceea ce a  putut goli un pic din noi, din sufletul nostru.  Indiferent de alegerile lui gresite, Hefaistos a continuat sa creeze lucruri frumoase, sufletul lui a “ ars” putin cate putin in fiecare opera de arta  si ca un revers al medaliei, a devenit din ce in ce mai puternic , opera lui traieste si astazi modeland multe destine. Picioarele lui rupte arata clar ca venim aici pe pamant dar sprijinul nostru in descoperirea menirii noastre spirituale, a scopului  sufletului nostru, ramane Cerul dar fara munca neobosita, creatiile noastre  raman rutine efemere.
Asa cum in mit el striga” Tata Zeus si ceilalti Zei veniti si vedeti ceea ce este ridicol si crud in casnicia mea “, aceasta eclipsa aduce in lumina relatiile secrete, adulterele, afla lumea de ele iar amantul poate fi provocat de sot sa plateasca daune morale.
Este un moment astral ce aduce in lumina adevarul, minciuna, recunoaste puterea celui drept, corect care va alege sa-i  elibereze pe “prizioneri”, eliberandu-se astfel de amintirile dureroase din trecut, eliberandu-se de posiblitatea retrairii  unei istorii dureroase capabila sa-i aminteasca de imperfectiunea lui. Doar asa ne putem elibera de un trecut vulnerabil iar forta interioara  va fi ghidata in prezent, in crearea unor lucruri frumoase, durabile pentru cei din jur, pentru oricine are nevoie de un dar frumos. Daca vom continua sa ramanem atasati de trecut, putem priva pe ceilalti de serviciile noastre atat de necesara.
Aceasta Eclipsa de Soare de mana cu Hefaistos si sprijinita benefic de Jupiter, Pluto, Neptun ne spune  clar ca vom primi un cadou benefic destinului nostru. Hefaistos a fost generos cu toti indiferent de ceea ce a primit in schimb, deci suntem invitatii acestui Zeu generos ce  ne spune ca indiferent de greutatile vietii  noi trebuie sa luptam pentru ea si asemeni lui Achile care a primit in dar de la el scutul protector si noi vom primi un dar care ne va proteja in continuare. Daca mergem mai departe, vedem ca simbolul sabian al gradului 8 Taur, gradul energizat de Hefaistos este “ O sanie trasa fara zapada” , greu de miscat aceasta sanie dar acuma beneficiem de o zapada astrala care face sanie sa se miste si sa curga in directia benefica noua. Mergem intr-o sanie trasa de Hefaistos, cel care a creat tot timpul bijuterii geniale iar acuma creeaza “ o zapada invizibila “  pe care sa lunece in sfarsit “ sania destinului nostru”.
Cerul pune un accent deosebit pe valoare , pe “ artistul din noi” indiferent daca vorbim de sculptura, simfonie, pictura, calculatoare, mecanica, astrolgie, guvern, esoterism, pamant.“Scopul scuza mijloacele “ nu face parte din viata lui Hefaistos, scopul lui a fost sa materializeze lucruri de valoare  care au sporit puterea Zeilor dar si a pamantenilor. Acuma, Hefaistos  creaza pentru fiecare dintre noi “ un obiect valoros “ capabil sa ne creasca puterea, sa ne ajute sa luptam pentru evolutia noastra. Ritmul “ciocanului divin’ este ritmul adus de sufletul nostru in aceasta incarnare, acuma, aceasta Eclipsa de mana cu Hefaisos ne repeta in surdina acest ritm, unii il vor auzi, descoperindu-si astfel scopul sufletului  vazut ca o anticipare a experientelor sufletului astfel incat sa-si atinga potentialul spiritual.Cei care sunt talentati gasesc intotdeauna un sprijin important in “ vocea acestui asteroid”, iar acuma Hefaistos accentueaza acest lucru.” Ciocanul divin”  ciopleste sufletul nostru in scopul de a a deveni mai buni decat suntem.
In harta mea natala, Hefaistos este in conjunctie cu Luna si Soarele in Taur iar Venus in Rac este in conjunctie stransa cu Vulcan( Hefaistos) ceea ce arata o inclinatie speciala pentru ezoterism. Aici, laboratorul lui Hefaistos este Cerul iar modelarea mesajelor stelelor constituie  un pas important catre misiunea mea spirituala.
Caracteristicile drumului meu catre  astrologie implica: ambitie, indurarea unor situatii jenante, pierderi sufletesti, dorinta de a nu renunta in fata piedicilor, efort continuu. Hefaistos (Vulcan ) este atat un catalizator  cat si o functie de iluminare care ma ajuta prin eforturi considerabile sa ajung la esenta mesajului stelelor. Nu este un drum usor dar exact ca in povestea mitologica a lui Hefaistos, va veni un timp in care efortul meu va trebui recunoscut si apreciat ca atare.
Aceasta Eclipsa de Soare ne conecteaza cu scopul sufletului nostru, in exterior nu exista nici un indiciu de putere sau abilitati deosebite, totul este acuns in interior  iar acuma multi pot schimba lumea prin recunoasterea talentelor lor, in special pentru cei nascuti  in preajma zilei de 29 sau cei care au planete in jurul gradelelor 8, 9 Taur.
Eclipsele se repeta pe acelasi grad zodiacal la fiecare 19 ani, daca una dintre planetele din harta natala este “ energizata ” de catre aceasta eclipsa  de soare, puteti merge in trecut pentru a vedea ce schimbari profunde au fost in viata voastra. Evenimentele care au loc in preajma unei eclipse sunt indicii pretioase pentru problemele de care trebuie sa ne ocupam in urmatoarea perioada de timp, ne ajuta sa iesim din tiparele vechi  pentru a ne indeplini scopul vietii noastre. In cazul in care Eclipsa este in conjunctie stransa cu Soarele natal ( chiar de ziua de nastere), atunci,  o schimbare majora va interveni in viata voastra.
Pentru editarea unei carti cu asteroizii studiati de mine am nevoie de sprijinul vostru, orice donatie este un pas mic catre materializarea acestei carti. Va multumesc .
Adriana Tudosa

Sursa: http://adriana-astro.com/