luni, 14 noiembrie 2011

Lista condimentelor care topesc grăsimile şi au efecte afrodiziace

Articol de Mădălina CHIŢU
Lista condimentelor care scad nivelul de colesterol, te scapă de kilogramele în plus şi stimulează erecţia
Condimentele previn bolile de inimă, ţin diabetul la distanţă, luptă împotriva radicalilor liberi şi a kilogramelor în plus. Acestea sunt câteva dintre beneficiile pe care mirodeniile le aduc organismului, spun specialiştii în nutriţie, citaţi de Huffington Post.
"Condimentele nu doar dau un gust aparte felului de mâncare pe care îl pregătim. Acestea au şi proprietăţi curative asupra corpului, aşa că nu ar trebui să lipsească dintr-o dietă echilibrată", spune nutriţionistul Elisa Zied.
Medicii au realizat o listă a condimentelor care scad nivelul colesterolului, te scapă de kilogramele în plus şi previn cancerul.
Scorţişoara este un condiment dulce cu un gust aparte. Nutriţioniştii spun că această mirodenie conţine fier, calciu, magneziu şi fibre. "Scorţişoara conţine substanţe care au aceaşi acţiune ca şi antioxidanţii, luptând împotriva radicalilor liberi. Este recomandată în special bolnavilor de diabet, deoarece reglează nivelul de glicemie din sânge", spune medicul Zied. În plus, scorţişoara te poate scăpa de dependenţa de dulciuri.
Ardeii iuţi te ajută să scapi de durere, potrivit unui studiu britanic, care a demonstrat că efectul analgezic al acestor condimente. Nutriţioniştii spun că ardeii iuţi sunt aliatul de nădejde în curele de slăbire. Datorită substanţei conţinute - capsaicina, ardeii provoacă creşterea temperaturii corpului, fapt ce ajută la arderea caloriilor şi la oxidarea straturilor de grăsime.
Chimionul este un condiment mediteraneean şi reprezintă o sursă bogată de fier. Acesta nu este acelaşi lucru cu chimenul, deşi au cam aceleaşi proprietăţi terapeutice. Nutriţioniştii spun că chimionul ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge şi distruge bacteriile responsabile de apariţia ulcerului stomacal. În plus, studiile clinice au demonstrat că acest condiment ajută la scăderea inflamaţiilor, în special cele asociate cu reumatismul.
Praful de curcuma este un ingredient de bază în bucătăria asiatică. Un studiu publicat în Journal of Biological Chemistry arată că mirodenia are proprietăţi antioxidante şi îmbunătăţeşte efectele chimioterapiei în cazul femeilor bolnave de cancer mamar. În plus, alte cercetări au arătat că praful de curcuma poate preveni apariţia diferitelor tipuri de cancer, precum cel în gât.
Oregano luptă împotriva bacteriilor E.coli, Salmonela şi Listeria. Frunzele de oregano au proprietăţi antibacteriene şi antivirale. Oregano este bogat în vitamine şi minerale, fiind o sursă excelentă de fier, magneziu, calciu, vitamina C şi vitamina A, dar şi de acizi graşi Omega-3.
Ghimbirul nu numai că tonifică organismul şi îl ajută să reziste mai bine la efort fizic prelungit. Consumat în mod regulat poate acţiona asemenea unei pastile de viagra, dinamizând funcţia sexuală şi menţinând erecţia pentru mai mult timp.
Cimbrul este un antibiotic natural, care distruge majoritatea bacteriilor şi microorganismelor care slăbesc organismul. Condimentul este un remediu ideal în sezonul rece, deoarece întăreşte capacitatea corpului de a se apăra de virusuri.
Rozmarinul intensifică circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajută la creşterea capacităţii de concentrare şi la îmbunătăţirea memoriei. Potrivit nutriţioniştilor, mirodenia îmbunătăţeşte digestia, stimulează arderile metabolismului şi previne apariţia cancerului. Activează circulaţia sângelui şi are un uşor efect afrodiziac.
Sursa: gandul.info

Obama cere Chinei să nu se mai joace cu economia globală: Ajunge! China să opereze după aceleaşi reguli ca toţi ceilalţi

Imaginea articolului Obama cere Chinei să nu se mai joace cu economia globală: Ajunge! China să opereze după aceleaşi reguli ca toţi ceilalţi
Preşedintele american, Barack Obama, a cerut Chinei, folosind un limbaj neobişnuit de dur, să nu se mai "joace" cu sistemul economic internaţional prin politica comercială şi monetară practicată, în timp ce Beijingul a ripostat subliniind că regulile au fost scrise "de alţii", fără consultări.
Sursa: mediafax.ro

Merkel: Europa se află în cea mai gravă criză de după Al Doilea Război Mondial. Dacă euro se va prăbuşi toată Europa va eşua

Criza datoriilor suverane a aruncat Europa în cea mai dificilă perioadă de după Al Doilea Război Mondial, a declarat luni cancelarul german Angela Merkel. Merkel a declarat, într-un discurs la o reuniune a propriului partid, că se teme că dacă euro se va prăbuşi întreaga Europă va eşua şi a promis să facă tot posbilul să împiedice o astfel de situaţie.
Angela Merkel (Imagine: Gabriel Pecheanu/Mediafax)
Europa trebuie să-şi creeze noi structuri pentru o integrare mai puternică a statelor membre, a adăugat Merkel, potrivit CNBC.
Sunt necesare sancţiuni care să se activeze automat în cazul ţărilor care încalcă Pactul de Stabilitate şi Creştere. Şeful guvernului german a reluat apelul pentru introducerea unei taxe asupra tranzacţiilor bancare şi interzicerea vânzării de acţiuni în lipsă, dacă nu la nivel global cel puţin în zona euro. În cazul unei vânzări în lipsă, un broker împrumută pentru o anumită perioadă acţiuni de la proprietarul acestora. Brokerul vinde acţiunile şi mizează, pentru a obţine profit, pe o scădere a cotaţiei până la momentul când va trebui să cumpere pentru a înapoia titlurile.
Cancelarul a încercat să-şi pregătească formaţiunea politică, Uniunea Creştin Democrată, pentru următoarele luni de luptă împotriva crizei şi pentru eforturile de a promova o integrare politică şi fiscală mai puternică a Europei, notează CNBC.
"Aceste evenimente pot fi foarte importante pentru asigurarea de sprijin în interiorul partidului. Am văzut câteva guverne doborâte de criză. Este clar că Merkel trebuie să prezinte susţinătorilor argumente puternice privind actualul curs", a spus Gerd Langguth, cercetător în ştiinţe politice la Universitatea din Bonn şi biograful cancelarului Merkel.
Uniunea Creştin Democrată este partidul fostului cancelar Helmut Kohl, care a condus trecerea Germaniei la euro.
După 13 ani însă, mulţi dintre membri partidului sunt nemulţumiţi de folosirea banilor Germaniei pentru salvarea unor state cu probleme din zona euro, resping puternic derapajele fiscale din ţări precum Grecia şi se tem că ar putea fi compromisă independenţa Băncii Centrale Europene. O parte a membrilor consideră chiar că întregul proiect al zonei euro a fost o greşeală care trebuie acum reparată.

Sursa: mediafax.ro

Băsescu: Băncile au prins guvernele la colţ, le execută fără milă, există riscul şi pentru România

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, comentând situaţia economică din Europa, că băncile au prins guvernele la colţ şi le execută fără milă, menţionând că există riscul şi pentru România, dar ţara noastră şi-a luat măsurile de precauţie.
Băsescu: Băncile au prins guvernele la colţ, le execută fără milă, există riscul şi pentru România (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)
"Băncile au prins guvernele la colţ şi le execută fără milă. Există acest risc şi pentru România", a spus şeful statului.
El a precizat că România şi-a luat măsuri de precauţie.
Nouă ne-ar fi fost mult mai greu să ne finanţăm datoriile şi deficitul dacă nu aveam acordul cu FMI", a insistat el.
Preşedintele a menţionat că din aceste motive, România a încercat să iasă şi pe alte pieţe.

Sursa: mediafax.ro

Transformarea alchimica, datorata emisiilor solare (iata ce inseamna, de fapt, 6 6 6) - in caz ca nu stiati......

Transformarea alchimica, datorata emisiilor solare (iata ce inseamna, de fapt, 6 6 6)
 "Premiile Nobel in anul 2010, pentru Chimie si Fizica au fost acordate pentru cercetarile legate de atomul de carbon. Premiul Nobel pentru Chimie a mers la trei oameni de stiinta, pentru dezvoltarea unui set de instrumente privind modificarea atomilor de carbon, in timp ce premiul pentru Fizica a fost primit de doi fizicieni rusi pentru studiul lor asupra proprietatilor remarcabile ale graphenelor - un element structural de baza a unor carboni alotropi, inclusiv grafit.
In timp ce se anunta Premiul Nobel pentru Fizica, Academia Regala Suedeza de Stiinte, a declarat: “atomii de carbon, baza tuturor formelor de viata cunoscute pe Pamant, ne-au surprins din nou.”
Ei nu-si dau seama cat de importanta este declaratia lor; pentru ca ceea ce am vazut in graphene este doar o mica parte din minunile de care este capabil carbonul. In special ceea ce ne asteapta in viitorul foarte apropiat!
Inainte de a dezvalui forma de carbon care va schimba fiecare aspect al vietii noastre, atat de complet si atat de drastic, aduc in atentia dumneavoastra evenimente legate de alte cateva stiri, din ultimele saptamani.
Recent a existat un val de ingrijorare in cercurile stiintifice cu privire la descoperirea influentei Soarelui asupra dezintegrarii elementelor radioactive pe Pamant. S-a constatat ca un anumit tip de emisii ciudate ale Soarelui cauzeaza mutatii pe Pamant. Influenta sa asupra ratelor de dezintegrare ale unor elemente cum ar fi Carbon-14, a fost deosebit de ingrijoratoare si neasteptata. Atomii de carbon, dupa cum s-a declarat anterior, sunt componenta de baza a vietii, asa cum o stim; iar Carbon-12 este forma cea mai abundenta de carbon pentru aproximativ 99% dintre toate formele cunoscute de carbon. Acesta este izotopul de carbon, care consta din 6 protoni, 6 electroni si 6 neutroni – deci 6-6-6. Va suna familiar?
Dupa oxigen, al doilea element cel mai abundent din corpul uman este Carbon-12. Prin incinerare corpul uman se intoarce in starea sa, de Carbon-12. Dupa hidrogen, heliu si oxigen, care sunt toate gaze, Carbon-12 este cel mai abundent element din Univers. Carbon-12 este, de asemenea, unul dintre cele 5 elemente care compun AND-ul uman. Astfel, Carbon-12 este intr-adevar, elementul cel mai important in ceea ce priveste viata, asa cum o stim astazi. Aceasta este, probabil, ceea ce se scria in Apocalipsa cu privire la numarul 666, care era numar de om (sau numarul fiarei). Acesta este numarul lui Carbon-12 care este baza corpului fizic al omului in legatura cu Universul fizic.
Acest lucru este deosebit de semnificativ daca intelegem ce se asteapta prin aceasta transmutatie de Carbon-12, care va conferi Omului puteri supraomenesti si care va aduce un progres tehnologic pana la redundanta completa.
Fiecare lucru are timpul sau: un timp pentru a descoperi, un timp pentru a sarbatori. Acum este timpul pentru a descoperi acest secret al tuturor secretelor, adica Secretul Alchimic al Pietrei Filozofale, care transforma, in sens simbolic, totul in aur. Secretul Elixirului Vietii. Secretul Ambrosiei, nectarul nemuririi !
Pana la urma, Secretul Ascensiunii, deoarece functia sa princi-pala este de a ajuta la Inaltare si la formarea unui Portal spre dimen- siunile superioare.
Secretul Carbonului-7!
Izotopul de Carbon-7, nedescoperit pana in prezent, are 6 electroni, 6 protoni si doar 1 neutron. Este un element echivalent al sistemului energiei Kundalini, precum si cubului lui Metatron.
Ca si elementul fier, care are capacitatea de a sustine un camp magnetic in jurul lui, Carbon-7 are capacitatea stranie de a crea campuri hiperdimensionale, cum ar fi campurile mentale. Astfel, se pot amplifica gandurile, multidimensional, la fel cum Fierul si Cuprul pot amplifica intr-un transformator campurile magnetice.
Firesc, acest lucru se formeaza si in creierul adeptilor spirituali atunci cand acestia au experiente in afara corpului sau in timpul realizarii altor fenomene supranaturale, cum ar fi bilocatia, materia- lizarea, etc. In timp se formeaza o stralucire, un halou (nimb de lumina) in jurul fiintelor extrem de evoluate, iar aceasta se datoreaza producerii in exces de neutroni, atunci cand Carbon-12 se transmute in Carbon-7, in interiorul creierului lor. Cu toate acestea, Carbon-7 se descompune foarte rapid in alte forme de materie; prin urmare este aproape imposibil de detectat acest element Carbon-7, direct in corpul uman.
Istoria si Religia ne-au oferit mai multe indicii cu privire la iden -titatea acestui minunat element, prin notatii criptice, simboluri si texte enigmatice. Aceasta ocultare a fost necesara pentru protejarea cunoasterii, deoarece, ajunsa in maini gresite, ar fi putut duce la distrugerea acestei planete. Aceasta este puterea sa !
Aceste riscuri predomina si acum, insa exista 2 motive principale pentru revelarea acestei cunoasteri in momentul de acum:
1. Suntem acum in pragul celei mai mari si importante schimbari prin care umanitatea a trecut vreodata. A venit timpul ca toate secre -tele sa fie descoperite, implicit acest secret care a fost pastrat o lunga perioada de timp. Natura a vorbit, prin diferite semne, anun -tand ca timpul pentru ca acesta sa fie dezvaluit, a sosit.
2. Desi structura atomica si proprietatile acestui element minu -Nat sunt relevate aici, este extrem de dificil de a sintetiza Carbon-7 intr-un laborator, in afara de scumpele acceleratoare de particule.
In sistemul Kundalini, aceasta configuratie 6-6-1 este reprezen -tata de partenerii de sex masculin si feminin, prin cele 6 chakre inferi -oare plus a 7-a chakra, Sahasrara, care este neutra.
In iudaism, Metatron, care este considerat a fi mediator a lui Dumnezeu, este adesea reprezentat printr-un cub format din 13 cercuri, din care 1 cerc central, inconjurat de 6 interioare si 6 exterioare.
In crestinism, Da Vinci, in Cina cea de Taina, infatiseaza un moment inainte de rastignirea lui Hristos si, ulterior Invierea si Inaltarea, infatisata de o reprezentare simbolica a configuratiei 6-6-1, adica cei 6 apostoli asezati de fiecare parte a lui Isus Hristos.
Este interesant de notat ca ambele energii Kundalini, Metatron si Hristos, sunt vehicule ale Maicii Domnului, chiar daca fac parte din sisteme spirituale diferite.
Toate acestea sunt stiute de civilizatiile avansate de dincolo de planeta noastra, care au fost uitate de noi, peste milenii. Eliberarea acestor informatii, in acest timp, este de asemenea menita sa acce- lereze Divulgarea Secretului. Aceasta cunoastere, are puterea de a amplifica mintea umana si va face ca toate progresele tehnologice si ale sistemelor economice sa devina complet redundante (adica sa contina informatii identice in mai multe parti ale aceluiasi sistem de informatii), deorece in timpul de manifestare al Abundentei care ne asteapta dupa 2012, tehnologia si banii nu vor mai avea nici o valoare.
In perioada post Divulgare, mintea colectiva a Omului va suferi o schimbare cuantica expansiva. O masa critica a omenirii va trece de la o viata egocentric-materiala la o viata fara de ego, plina de iubire si spiritualitate.
Activitatea Soarelui, in aceasta perioada, va duce la transformarea finala, care va fi transmutarea Carbonului-12 din AND-ul uman, in Carbon-7. Acest lucru va permite omului sa supravietuiasca dublului “cataclism” de schim-bare a polilor si migrarii Noului Pamant spre dimensiunile superioare."
Sursa: primit pe mail

Cum pregătim pe răposat pentru înmormântare ?…de Părintele Nicodim Măndiţă


Protos. Nicodim Măndiţă
1. PENTRU CESE PUNE LUMÂNAREA APRINSĂ ÎN MÂNA MURIBUNDULUI? Lumânarea aprinsă se pune în mânamuribundului pentru a arăta că viaţa acestui creştin, botezat şi îmbrăcat înHristos, a fost o lumină pentru semenii săi. Că el a urmat cuvântul Domnului:„Voi sunteţi lumina lumii… aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor,încât să vadă faptele voastre cele bune şi să mărească pe Tatăl vostru Careeste în ceruri… (Mt. 5, 14-16).

3. DE CE SE SPALĂ TRUPUL MORTU LUI CUAPĂ? Trupul mortului se spală peste tot cu apă, după rânduialacreştinilor apostolici (F. Ap. 9, 37) şi apoi se şterge. în unele părţi se ungecu untdelemn la toate încheieturile, poate în amintirea ungerilor lui de la Botez şi Mirungere ca: prooroc, preot şi împărat tainic în Hristos. Spălareatrupului răposatului se face spre reamintirea că trupurile drepţilor vor înviaîn mărire, după sfârşitul acestei lumi trecătoare (1 Cor. 15, 4-44). Spălareatrupului răposatului înseamnă curăţia sufletească a creştinului, în caresufletul său se va înfăţişa înaintea Dreptului Judecător, pentru a fi judecatşi răsplătit după faptele sale. „Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, casă dau fiecăruia după faptele lui” (Apt. 22, 12). Spălarea trupului răposatuluise face după pilda Domnului Hristos, al cărui Trup a fost spălat cu apă, ziceSfântul Ioan Gură de Aur. Aceasta mai înseamnă: cinstirea, dragostea rudeniilorcătre răposat şi dorinţa lor ca trupul lui să fie în curăţenie înainteaDomnului.
Că “Crucea este păzitoarea atoată lumea. Crucea este podoaba Bisericii. Crucea este stăpânitoareastăpânitorilor. Crucea este întărirea credincioşilor. Crucea este slavaîngerilor şi a dracilor rană” (Luminânda zilelor săptămânii miercuri şivineri).Hristos estenedespărţit de Cruce. Crucea este „Semnul Fiului Omului” (Mt. 24, 30).Crucea este Altar Dumnezeiesc, sfinţenie mare. Crucea are în sine mari puteriDumnezeieşti. Varsă peste aleşi binecuvântare (Fac. 48), salvează de pierzare(leş. 12. 1-29). Zdrobeşte ostile vrăjmaşilor (leş. 17, 8-16) şi „salvează peIsraeliţi de muşcăturile ucigătoare ale văzuţilor şi nevăzuţilor vrăjmaşi”(Tropar glas 8 la Sf. Maslu). Crucea este o putere mare a lui Dumnezeu (ICor.l, 18-25). Sf. Apostoli şi toţi Sfinţii sau lăudat în Crucea Domnului (Gal. 6,14).Aşadar, dupăDumnezeiescul Său exemplu, răposaţii, în a patruzecea zi după moartea lor intrădefinitiv în situaţia ce se cuvine valorii lor morale, după exemplul Domnului,Care după ce a terminat lucrarea mântuirii noastre, prin viaţa şi moartea Sa,încunună lucrarea Sa, prin înălţarea Sa a patruzecea zi după moarte. Sufletulrăposaţilor, terminând cursul existenţei lor pământeşti, primesc a patruzeceazi pedeapsă sau recompensă, după faptele lor… (Cuv. asupra rug. p. morţi deArhim. Theodor).Părintele Nicodim Măndiţă/Ed. Agapis, Bucureşti, 2007Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX
Credincioşii văd în lumânarea aprinsa din mâna luminatului muribund Lumina luiHristos, care luminează tuturor. Văd lumina cea adevărată care luminează pe totomul ce vine în lume, în lumea împărăţiei Sale… Văd pe Cel ce a zis şi zicepururea în Evanghelia Sa: „Eu sunt lumina lumii. Cel ce-Mi urmează Mie nu vaumbla întru întuneric, ci va avea lumina Vieţii” (1 loan 1, 2; Ioan 8, 12;2 Cor. 4, 4-6). Văd lumină din lumina lui Hristos. Lumânarea aceasta nereaminteşte de pilda celor cinci fecioare înţe¬lepte, care au întâmpinat peMirele lor în miezul nopţii luminat (Mt. 25, 1-13).
2. PENTRU CE SE TRAG CLOPOTELE DUPĂTRECEREA LA CELE VEŞNICE? Trage rea clopotelor, după moartearăposatului şi la înmormântarea lui, vesteşte creştinilor că, un membru dintreei sa despărţit din mijlocul lor şi îi îndeamnă să se roage pentru sufletul lui.în acelaşi timp, ele aduc aminte tuturor, că ceasul acesta al morţii va venipeste fiecare din noi. Tragerea clopotelor înseamnă trâmbiţa în¬gerească, ceare săi cheme pe toţi din morminte, la înfricoşata Judecată Universală. „Nu vămiraţi de aceasta, căci vine ceasul în care toţi cei din morminte vor auziglasul Fiului lui Dumnezeu… Si vor ieşi cei ce au făcut fapte bune întruînvierea vieţii, iar cei ce au făcut cele rele întru învierea Osândei”(Ioan 5, 28-29).
4. PENTRU CE SE STROPEŞTE TRUPULRĂPOSATULUI CU AGHEASMĂ? Trupul răposatului se stropeşte cu agheasmămică, arătând dorinţa casnicilor, rudelor, prietenilor şi cunoscuţilor, casufletul răposatului să se înfăţişeze sfinţit la înfricoşata Judecatăparticu¬lară şi universală.
5. DE CE SE ÎNCHID OCHIIRĂPOSAŢILOR DUPĂ CE MOR? Ochii răposaţilor creştini se închid şi lise leagă fălcile, arătând că eidorm un somn, mai lung decât cel obişnuit, pânădupă sfârşitul lumii acesteia trecătoare, până înaintea venirii Dreptului Judecător,Care va judeca toată lumea (Ioan 5, 24-29).
6. CE ÎNSEMNĂTATE ARE UNGEREARĂPOSATULUI MIREAN CU UNTDELEMN? Ungerea cu untdelemn aîncheieturilor trupului răposatului mirean, înseamnă milostivirea pe care o vaavea Dreptul Judecător, cel Atotbun şi drept, faţă de el.
7. CE ÎNSEMNĂTATE ARE ÎMBRĂCAREARĂPOSATULUI CU CĂMAŞĂ CURATĂ? Cămaşa curată (de la Sf. Botez, dacăşi-a păstrat-o) se îmbracă după pilda Domnului Hristos, Care a fost înfăşuratîn giulgiu curat, nou. Aceasta înseamnă înnoirea răposaţilor, după învierea ceade obşte.
9. CE ÎNSEAMNĂTATE ARE ÎMBRĂCAREARĂPOSATULUI CU HAINELE NOI, CURATE? îmbracarea răposatului cu hainenoi şi curate, ne reaminteşte că Mântuitorul, după cea murit şi a fost coborâtde pe Cruce, a fost înfăşurat cu giulgiu curat, nou, şi pus în mormânt. Aceastamai înseamnă şi înnoirea noastră după învierea Mântuitorului.
10. DE CE SE ÎMBRACĂ RĂPOSAŢII ÎNFELURITE HAINE NOI, SPECIFICE RANGULUI, PROFESIEI SI MISIUNII CE EI AUÎNDEPLINIT ÎN ACEASTĂ VIATĂ? Răposaţii îmbrăcaţi, fiecare dupăstarea şi slujba lor, în haine, uniforme şi veşminte lumeşti, militare,bisericeşti… înseamnă: credinţa noastră în învierea morţilor, în judecataparticulară şi universală, la care, fiecare din noi are să dea seama, dacă şi-aîmplinit sau nu, chemarea sa pe pământ, îmbracarea trupurilor cu haine noi,curate, închipuie veşmântul cel nou al nestricăciunii cu care vor învia la ziuaJudecăţii (1 Cor. 15, 42-44).
11. CE ÎNSEMNĂTATE ARE AŞEZAREAMÂINILOR RĂPOSATULUI PE PIEPT, ÎN FORMA CRUCII? Aşezarea creştinuluipe pat, pe masă, pa catafalc, în sicriu… ne reaminteşte că el a încetat a mailucra, că el doarme cu trupul somn veşnic, până la învierea obştească, acoperitcu puterea Sfintei Cruci. Mâinile aşezate pe piept în chip de rugăciune, înseamnăcă, răposatul îi roagă pe toţi, mai întâi să-1 ierte, apoi să se roage pentruiertarea păcatelor lui si odihna veşnică.
12. PENTRU CE SCOT PE MORŢI, DINCASĂ SI DIN BISERICĂ, CU PICIOARELE ÎNAINTE? Pentru cfi natura adispus ca omul să intre în lumea aceasta cu capul şi să iasă cu picioarele.
13. PENTRU CE SE AŞEAZĂ TRUPULRĂPOSATULUI ÎN SICRIU, ŞI CU FAŢA SPRE RĂSĂRIT? Trupul se aşează însicriu, pentru a fi ocrotit de greutatea pământului, înainte de putrezire.Aşijderea pentru că trupul răposatului se află sub acoperământul CeluiPreaînalt, se odihneşte sub umbra Celui Atotputernic (Ps. 90). Se aşează cufaţa spre răsărit ca şi la Botez, pentru că dinspre răsărit a venit Hristos,Lumina cea adevărată şi tot dinspre răsărit va veni El la Judecata viitoare(Mt. 24, 27; I. C. O. pg. 364). Răposatul se mai aşează cu faţa spre răsărit:acasă, în biserică şi în mormânt, pentru că, nemaiputând să se roage IuiDumnezeu cu gura, să se roage lui Dumnezeu măcar cu starea sa.
14. CE ÎNSEAMNĂ PÂNZA ALBĂ, LUNGĂ,CU CARE SE ACOPERĂ TRUPUL RĂPO SATULUI? Trupul acoperit cu pânzaalbă, lungă, de la creştetul capului până la tălpile picioarelor, arată cărăposatul se află sub acoperământul Bisericii şi al Domnului nostru IisusHristos, Dumnezeu-Omul. Aceasta închipuie curăţirea sufletească a celuiadormit. Dacă pânza e crijma păstrată de la Sf. Botez, închipuie curăţiasufletească dobândită prin păstrarea până la moarte a dreptei credinţecreştineşti, după garanţia dată la Sfântul Botez.
15. DE CE SE PUNE CRUCE DE CEARĂ,LEMN, METAL, ÎN MÂINILE RĂPOSATULUI CREŞTIN? Pentru a arăta că el avietuit creştineşte şi lui Hristos şi-a dat sufletul său…
Privitor la aceasta, Mântuitorul ne spune: „Cel ce voieşte să vină după Mine,să se lepede de sine, să-şi ia Crucea sa şi să-mi urmeze Mie!” (Mc 8, 34).Aici este vorba, în primul rând, de Crucea din suflet, ca luptă împotrivaplăcerilor păcătoase, a păcatelor, ca purtare a necazurilor… dar lupta şinecazurile le poartă omul, gândind la Crucea lui Hristos, prin care a biruit Elpăcatul. La acestea şi la multe altele cu¬getând după dreapta socoteală, noiprivim la Crucea lui Hristos, la datoria de a purta în suflet, de a fi curecunoştinţă faţa de El şi de a lupta contra patimilor şi a păcatelor. Crucealui Hristos a fost, este şi va fi pururea, scut şi armă împotriva îngerilorrăi, necuraţi, nemilostivi, care caută să ia sufletele morţilor. Crucea de pepieptul răposatului înseamnă steagul de biruinţă sub care a vieţuit el şi însperanţa căruia se va odihni (înv. Cred. Ort. a. 1952, pg. 122-123).
16. CE ÎNSEAMNĂ TOIAGUL DIN CEARĂDE ALBINE? Toiagul sau lumânarea din ceară curată de albine,supranumit şi toiagul călătorului, preînchipuie sprijinul şi lumina neînseratăpentru sufletul răposatului în vremea călătoriei, adică a trecerii lui dinmoarte la viaţă şi de pe pământ la cer. Toiagul se aduce de la Biserică acasă,a treia zi se dă de pomană cu colac.
17. CE ÎNSEAMNĂ SFÂNTA ICOANĂ DE PEPIEPTUL RĂPOSAŢILOR? Icoana sfântă de pe pieptul celui adormitînseamnă dreapta credinţă sau ortodoxia sa. Icoana cu praznice împărăteşti,(învierea Domnului ş. a.) ne grăieşte tainic că creştinul îşi dă duhul luiHristos, Căruia i se încredinţează. Icoana cu chipul patronului său, înseamnăcă acesta luminat, din înălţime îl va apăra şi îi va fi mijlocitor înainteaDomnului Dumnezeu. Crucea (dacă i se pune pe piept), înseamnă arma asupradiavolului, steagul de biruinţă sub care a vieţuit şi în speranţa căruia vaodihni în pace.
18. CE ÎNSEAMNĂ CUNUNA RĂPOSATULUI? Cununa aceasta înseamnă vrednicia în lupta cea bună, cu careîn toată viaţa sa luptat cu duhurile rele, cu păcatul, cu lumea ce zace în celerele. A murit cu speranţa că va primi cununa cerească, după milostivirea luiDumnezeu şi mijlocirea Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, a Sfântului IoanBotezătorul şi a tuturor Sfinţilor. Răposatul creştin drept-credincios,încununat, ne şopteşte tainic, lin, cu Sf. Ap. Pavel: „Lupta cea buna amluptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum mi sa gătit miecununa dreptăţii, care îmi va da mie. Domnul, Judecătorul cel Drept, în ziuaaceea şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce au iubit arătarea Lui” (2Tim. 4, 7-8; ş. a.).
19. OARE SE POATE ACOPERI CU PĂLĂRIE SAU CU CĂCIULĂ CAPUL MORTU LUI CÂND ÎL DĂ ÎN GROAPĂ? NuFiindcă răposatul are pe piept icoana Domnului Hristos, pe corp rugăciunea dedezlegare şi pe cap cununa cu care va sta înaintea Domnului. Acelea să le deade pomană unui lipsit, pentru sufletul răposatului.
20. CE ÎNSEMNĂTATE AU VERDEAŢA SIFLORILE LA MORT? Verdeaţa si florile aduse şi puse împrejurulmortului ne grăiesc tainic că, deşi moartea este fioroasă, îngrozitoare şifoarte neplăcută, totuşi ea este calea către viaţa veşnică şi purureaneveştejită. în viaţa veşnică pururea este viaţă plăcută, dezvoltare minunată,activitate măiestrită şi bucurii însufleţite la vederea Feţei lui Dumnezeu.
21. CE ÎNSEMNĂTATE ARE OGLINDAACOPERITĂ CU BASMA ÎN TOT TIMPUL CÂND MORTUL ESTE ÎN CASA? Oglindaacoperită cu basma sau pânză subţire, înseamnă: întristarea, tânguirea,plângerea celor vii, care de scârbă nu doresc să se privească în oglindă. Ei,cu toţii, îşi întorc privirile către cel răposat.
22. UNDE MERGE SUFLETUL DUPĂDESPĂRŢIREA LUI DE TRUP? După ce taina morţii se săvârşeşte, duhul(sufletul) omenesc se desparte de trup. Timp de două zile, sufletul locuieşteîncă pe pământ. El umblă împreună cu îngerii împrejurul casei sale, prin acelelocuri unde avea obiceiul să grăiască cele bune, să susţină adevărul şi să facăfapte bune. El petrece pe lângă casa unde sa despărţit de trup, şi pe lângăsicriu, unde odihneşte trupul lui. Apoi, după chemarea Mântuitorului, care aînviat a treia zi după moarte, tot sufletul trebuie să urce sus la cer, spreînchinare înaintea Domnului, Dumnezeului întregului univers. A treia zi dupămoarte, trupul mortului este pro-hodit şi înmormântat. în acelaşi timp, cândtrupul este coborât în mormânt şi se acoperă cu pământ, sufletul se urcă lacer.
23. SUFLETUL OMENESC DUPĂ MOARTESUFERĂ VREO SCHIMBARE? Sufletul după trecerea în veşnicie nu suferănici o schimbare, decât numai de situaţie şi de loc, el nu mai este pe pământ.însă spiritul său şi capacităţile sale sunt aceleaşi ca şi când era pe pământ.Ceea ce el iubea pe această lume, iubeşte şi dincolo de mormânt. El iubeşte peai săi ca şi mai înainte şi este însufleţit de o arzătoare iubire pentruDomnul. Deci dacă astfel se prezintă situaţia, este oare cu putinţă ca cei viisă nu poată iubi pe cei ce au trecut la viaţa veşnică? Se poate oare proba decineva că porunca iubirii nu se întinde decât asupra celor vii şi se sfârşeşteodată cu viaţa pământească?
Cei ce vor voi să o demonstreze, vor dovedi prin aceasta că nu recunosc niciexistenţa lui Dum-nezeu, nici existenta sufletului şi a vieţii viitoare. Fărăiubire ce este viaţa de dincolo de mormânt? Cei vii, numai dacă au în ei duhullui Hristos, sunt datori a iubi pe răposaţi, nepu-tând lucra contrar naturiilor. Aceasta e o datorie sacră, o putere a credinţei ortodoxe, căci credem înnemurirea sufletului şi în viaţa viitoare, în care crede toată omenirea. Cum săse explice indiferenţa unor persoane către cei trecuţi la Domnul ca şi cătrenişte fiinţe ce nu mai există? Necredincioase şi cu inimile împietrite suntasemenea suflete. Dacă credinţa în Hristos ne porunceşte să iubim până şi pevrăjmaşii noştri, cum putem noi a fi indiferenţi către răposaţii noştri, carene-au iubit şi ne iubesc încă?
24. EXISTĂ OARE VĂMI ALEVĂZDUHULUI? Pământul şi cerurile sunt despărţite printr-un spaţiufoarte mare, nesfârşit. Acesta desparte Biserica Triumfătoare de BisericaLuptătoare. Spaţiul acesta se numeşte aer. în acest spaţiu sunt aşezatetribunalele văzduhului, unde sunt cercetate sufletele drepţilor şi liberatecătre împărăţia Luminii, iar sufletele păcătoşilor sunt oprite şi aruncate înadâncul iadului. Acest spaţiu este plin de îngeri căzuţi, a căror activitateconstă în a întoarce pe om de la mântuirea sa şi făcând din om instrumentulrăutăţii lor. Ei lucrează asupra activităţii interioare şi exterioare asufletului nostru încercând al face să participe la căderea lor. „Ca un leu,răcnind umblă, căutând pe cine să înghită” (1 Petru 5, 8), aşa a zisApostolul Petru, vorbind despre demoni. Deci unde au găsit ei refugiu? Dupăcartea lui Iov, noi vedem lămurit, că locuinţa lor este în văzduhuri (aer) iarApostolul Pavel îi numeşte „duhurile răutăţii”.
Tot spaţiul ce desparte pământul de Ceruri este divizat în douăzeci şi patru depărţi sau tribunale şi sufletul trecând pe acolo este acuzat de păcatele salede către demoni. Fiecare tribunal sau fiecare vamă, după cum Sfinţii Părinţi lenumesc în scrierile lor (în timp ce duhurile rele sunt numite acolo vameşi),corespunde cu oarecare grup de păcate. Spiritele cele rele acuză pe suflet nunumai de păcatele de care este el vinovat, ci încă şi de cele ce na comis, dupămărturisirea Sfântului Ioan Lestvithnic.
25. CE SE FACE CU SUFLETULRĂPOSATULUI A TREIA ZI, A NOUA ZI ŞI LA PA TRUZECI DE ZILE?Cunoscând starea sufletelor după moarte, trecerea vămilor şi înfăţişareaînaintea lui Dumnezeu, Biserica şi rudele, vrând al ajuta pe cel răposat, roagăpe Domnul de a ierta sufletului păcatele sale şi de a-i înlesni trecereavămilor văzduhului. Iertarea păcatelor constituie învierea sufletului pentru oviaţă de fericire eternă. Aşadar, luând de model pe Domnul nostru IisusHristos, înviat din morţi, a treia zi se fac rugăciuni pentru cel
răposat, pentru ca şi el să învieze pentru viaţă veşnică şi biruitor alături deMântuitorul Iisus Hristos. După ce sufletul sa închinat Domnului, el este dusprin deosebite lăcaşuri ale Sfinţilor, pentru a privi frumuseţile Raiului.Această vizitare a locuinţelor cereşti ţine şase zile. Sufletul admiră şislăveşte pe Dumnezeu, Creatorul totului. în această contemplaţie el uită cutotul scârbele ce a avut în trup; dar cu toate acestea, dacă el este împovăratde păcate, se întristează şi îşi impută că şi-a petrecut viaţa în negrijă şi căn-a ascultat pe Dumnezeu şi poruncile Sale.
Isprăvind vizitarea Raiului, a noua zi (după despărţirea sa de trup), sufletulse urcă din nou spre Dumnezeu spre a i se închina. De aceea Biserica areraţiunea de a face a noua zi, rugăciuni pentru morţi. Cunoscând stareasufletului răposatului a noua zi după moarte, când are loc a doua închinare,Biserica şi rudele roagă pe Dumnezeu de a pune sufletul răposatului în numărulcelor nouă cete de îngeri.
După a doua închinare, Domnul porunceşte ca iadul să fie arătat sufletului. Elvede atunci suferinţele păcătoşilor, aude plângerile, gemetele şi scrâşnireadinţilor. Timp de treizeci de zile sufletul vizitează toate părţile iadului şitremură ca să nu fie condamnat să locuiască acolo veşnic, în fine, a patruzeceazi, după despărţirea sa de corp, sufletul se urcă pentru a treia oară să seînchine Creatorului.
Atunci, în a patruzecea zi după moarte, Judecătorul Etern hotărăşte locuinţa cei se cuvine sufletului, după faptele sale, după viaţa sa pământească. Astfel,judecata particulară a sufletului are loc la patruzecea zi după moarte, şiiată, pentru ce Biserica se roagă pentru morţi în acea zi. Deci ziua apatruzecea după moarte este ziua decisivă pentru soarta sufletului în viaţaviitoare. Judecata particulară a lui Hristos, determină starea sufletului numaipână în ziua Judecăţii de pe urmă, Judecata generală.
Această stare a sufletului, corespunzând cu viaţa sa de pe pământ, nu estesituaţia sa definitivă pentru veşnicie ci este supusă la schimbare. Domnulnostru Iisus Hristos a patruzecea zi după învierea Sa a înălţat natura omenească,din care a binevoit a se întrupa, punând-o pe Tronul Dumnezeirii Sale, laDreapta Părintelui.
Aceste paralele între diferitele situaţii ale Mântuitorului şi stareasufletelor răposaţilor, sunt recunoscute de Sfânta Scriptură (Evr. 10, 27, 28).Astfel, voi, care plângeţi un răposat iubit, înălţaţi sufletul vostru şi inimavoastră către Dătătorul vieţii în a patruzecea zi, conform învierii Sale, căciEl a intrat în însuşi Cerul, ca să se arate acum feţei lui Dumnezeu, pentru noi(Evr. 10, 24).
Oare Părintele Său va refuza să asculte rugăciunea Sa, văzând pe Fiul Său multiubit, care sa acoperit pentru noi cu rănile Crucii? Aşadar, să punem inimanoastră şi credinţa noastră în iubirea Mântuitorului, care chiar întru Slava Safiind, este neîncetat ocupat de veşnica noastră mântuire, de mântuirea ta şi decea a răposatului ce îţi este scump. Roagă-L deci, pe Dânsul, ca prin Harul Săusă vindece rănile sufletului celui răposat, săi împlinească ceea cei lipseşte,să-i ierte păcatele sale, să-l curăţe, şi să-l pună în numărul fericiţilor.Credinţa şi rugăciunile tale, unite cu rugăciunile Bisericii, vor fi de unputernic ajutor pentru răposatul tău în ziua Judecăţii lui Hristos, aşteptândJudecata cea de pe urmă. Cunoscând starea sufletului în viaţa de dincolo demormânt în perioada ce corespunde cu ziua a patruzecea de după moarte, zi încare Judecata, deşi nu e hotărâtă definitiv, care decide de fericirea sau desuferinţele răposatului, este rostită. Biserica şi rudele se grăbesc din nou aveni în ajutorul său. Se serbează în acea zi serviciul funerar sau parastasul,pentru a ruga pe Dumnezeu în favoarea răposatului.
Zilele aniversare ale morţilor, sărbătorile Sfinţilor şi zilele de naştere alerăposaţilor, rămân totdeauna date memoriale pentru adevăraţii creştini. Voind aarăta că moartea nu a rupt legătura şi relaţia spirituală între morţi şi vii,aceştia recitesc rugăciunile morţilor şi se roagă pentru ei Aceluia întru careeste mântuirea noastră şi viaţa noastră; ei roagă pe Acela ce a zis despre Sineînsuşi: „Eu sunt viaţa!” Să ne rugăm şi să credem cu tărie în făgăduinţaSa de a asculta pe cei ce se roagă. “Credeţi şi vi se va da, căci nuvoiesc moartea păcătosului, pentru care am suferit şi mi-am vărsat sângele şicăruia dau acum viaţa veşnică; credeţi numai” (V. Rep. pg. 27-29).
“Înmormântareaşi parastasele cuvenite”/

 

Una din variantele viitorului-Probabilitate 86,24%-Swami Gupta

Moartea actualului preşedinte va declanşa o explozie socială
“Concomitent, va începe un scurt şi înfiorător război mondial – al treilea şi ultimul – programat, declanşat şi întreţinut de forţele oculte care conduc omenirea. România va participa la război încă înainte de extinderea şi mondializarea acestuia, din cauza unei politici aiurite a conducătorilor ei. Tinerii români vor muri pe capete în ţări străine, în locul unor străini, pentru o cauză străină de interesele românilor. Preşedintele României va fi ucis într-un atentat pus la cale de opozanţii din propriul partid de guvernământ. Moartea sa şi fariseismul ucigaşilor aflaţi la conducerea României vor declanşa explozia socială care se va rostogoli ca un bulgăre de zăpadă pe covorul nenorocirilor româneşti.”
Românii vor trăi mai crunt decât pe vremea lui Ceauşescu
“Să vorbim despre ceea ce va fi, despre România şi poporul său. După ce actuala guvernare va căştiga din nou alegerile, la jumătatea mandatului (perioada 2010-2011 este jumătatea actualului mandat – nota mea) se va declanşa altă revoluţie română, una cu totul diferită de cea din 1989. Guvernarea va fi brutală şi va arăta aproape ca o dictatură, deşi se va numi, în continuare, democraţie. Românii o vor duce extrem de rău. Viaţa lor va fi mai cruntă ca pe vremea lui Ceauşescu. Legile vor fi deosebit de aspre, conducerea va fi violentă şi necruţătoare. Criza se va adânci, iar cei care i-au ales pe reprezentanţii lor vor înţelege, într-un târziu, că prin înlăturarea lui Ceauşescu au adus la conducere sute de dictatori, mai cruzi şi mai lacomi decât răposatul şi că, de fapt, în România, prin revoluţie s-a “evoluat”de la rău la foarte rău.
Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi
Mii de români vor muri sub pretextul înfăptuirii dreptăţii pe care o aşteptau de atâţia ani. Va începe o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva comuniştilor şi a ceea ce dvs. numiţi securişti. România se va scălda într-o baie de sânge, demnă de personajul Dracula pe care l-a impus un scriitor englez. Vor muri oameni vinovaţi, dar şi mulţi oameni nevinovaţi. Temporar, autoritatea de stat va dispărea. Opinia publică internaţională, şocată, dar preocupată de propriile griji ale războiului, va sta în expectativă şi nu va interveni. Populaţia României se va reduce aproape la jumătate. Averile celor îmbogăţiţi după 1989 se vor risipi în mâinile rebelilor scăpaţi de sub autoritatea statală.
Din acest haos însângerat, “România va ieşi purificată.”
Militarii români îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii glorioase. “Ceea ce mi-a purtat paşii spre binecuvântatul pământ al Bucovinei e faptul că, într-un viitor nu prea îndepărtat, de aici, va porni la întâlnirea cu destinul său, cea mai puternică personalitate politică pe care o va cunoaşte poate mileniul care a început. Am venit să mă familiarizez cu aceste sfinte locuri, de unde va porni Mântuitorul omenirii viitoare… şi trebuie să recunosc că acesta are circumstanţe favorabile. Spun asta după ce am vizitat stâlpii spiritualităţii româneşti, concretizaţi în incomparabile opere de artă, cum sunt mănăstirile Moldovei. Din Bucovina se va ridica un om bun şi credincios, tare ca o stâncă. O mână de fier, un om înţelept şi drept, de nimeni cunoscut aşa până la acea dată. El va opri prăbuşirea naţiunii române şi tot el o va înălţa în fruntea statelor de pe glob. România va ajunge în scurt timp la cea mai mare extindere teritorială din întreaga sa existenţă şi la cea mai mare înflorire economică. Militarii români, aduşi în ţară de pe fronturile unde luptau fără nici un ţel, îşi vor folosi experienţa în obţinerea unor victorii şi mai glorioase decât ale înaintaşilor lor. Va fi posibil, deoarece vor avea un ţel, o cauză şi un conducător care să-i călăuzească. Secolele următoare, România va juca un rol preponderent în viaţa politică, socială şi economică a lumii.”
România – pilonul noii orânduiri internaţionale
“Raportul de forţe se va schimba total în lume la încheierea ultimului război mondial. Ţările puternic spiritualizate vor dobândi supremaţia mondială. Ţările noastre, India şi România, vor deveni pilonii principali pe care se va sprijini noua orânduire internaţională. Grecia, Japonia, Franţa sau Rusia (spălată de ateism şi comunism printr-o mişcare socială mai brutală decât cea românească) vor deveni polii noii dezvoltări mondiale, bazată mai mult pe spiritualitate, cultură, religie şi artă decât pe regulile reci ale unor economii lipsite de suflet.
Structurile statale lipsite de suflet şi istorie, precum SUA, UE, NATO se vor prăbuşi. SUA au picioare de lut, fiindcă au fost consolidate pe false premise. Slăbiciunea lor va fi demonstrată în al III- lea război mondial, în urma caruia vor disparea.

Sursa: Ai grija ce visezi-Se indeplineste!