duminică, 11 septembrie 2011

Disparitii misterioase nerezolvate

De la un singur om, pana la echipaje intregi si de la cazuri izolate, pana la disparitii in serie. Persoane, dar si avioane s-au evaporat pur si simplu si fac obiectul unor cazuri ramase nerezolvate pana in ziua de astazi.
Disparitii misterioase - petrecute pe PAMANT, APA si IN AER - ramase nerezolvate
Triunghiul Bennington
De obicei, disparitiile misterioase se produc in locuri misterioase, insa Triunghiul Bennington este o zona mirifica, aflata in sud-estul statului american Vermont. Triunghiul desemneaza o portiune nedefinita din statul respectiv, unde s-a inregistrat o serie de disparitii ramase neelucidate, intre anii 1920 si 1950.
Probabil cea mai notabila victima a acestui triunghi este James Tetford. Dupa ce si-a vizitat rudele, el s-a urcat intr-un autobuz, alaturi de alte 14 persoane, cu gandul sa se intoarca acasa. Pe drum, Tetford a adormit si cu doar cinci minute inainte de destinatie, a incetat pur si simplu sa mai existe. Toti ceilalti 14 pasageri au depus marturie ca l-au vazut pe om. Singura dovada ramasa a fost bagajul sau si o harta aflata pe scaunul sau. La mai bine de 5 ani distanta de la acel moment, Tetford nu a fost gasit. El poate fi considerat ratacit, avand in vedere ca a lasat in urma o harta, glumesc cei care au studiat cazul.
Frederick Valentich
Pe 21 octombrie 1978, pilotul Frederick Valentich a zburat desupra Stramtorii Bass, aflata in Australia, cu intentia de a lua cativa prieteni si sa reintoarca de la punctul de plecare – Aeroportul Morrabbin. N-avea insa nici cea mai mica
intentie sa dispara.

Dupa nici o ora de zbor, Valentich s-a intalnit cu un aparat zburator neidentificabil. Initial s-a gandit ca e vorba de un avion militar si a raportat evenimentul autoritatilor. Raspunsul primit l-a lasat masca: nu exista trafic aerian raportat, in zona in care se afla. OZN-ul a inceput sa se miste imprevizibil si in cele din urma, a ajuns deasupra aparatului sau. Dupa o serie de lumini stralucitoare si un motor oprit, transmisia lui Valtentich s-a intrerupt brusc, cu niste zgomote ciudate.
Transcriptul convorbirii intre pilot si turnul de control contine ceea ce pare a fi descrierea unei nave extraterestre – forma ovala, imposibil de rapida si metal stralucitor. In plus, data incidentului coincide cu raportarea mai multor OZN-uri pe teritoriul Australiei.
Alte teorii venite pentru a explica fenomenul includ o sinucidere elaborata sau chiar posibilitatea ca Valentich ar fi devenit dezorientat si ar fi zburat cu susul in jos, raportand reflectia propriului avion.
Indiferent de ce s-a intamplat, el si aparatul sau de zbor n-au fost gasiti pana acum. In plus, tatal pilotului le-a spus reporterilor ca fiul sau a manifestat un interes avid fata de OZN-uri inca de cand era adolescent si isi facuse un hobby din a le studia.
Bobby Dunbar
In timpul unei partide de pescuit in Louisiana, Bobby Dunbar (4 ani) a disparut. Dupa o cautare de opt luni, politistii au gasit un baiat care corespundea semnalmentelor lui Bobby, care se afla alaturi de meseriasul William Walters. Acesta a sustinut ca este fiul unei femei pentru care lucrat si ea i-a incredintat custodia. Copilul a fost in cele din urma luat de autoritati si inapoiat familei Dunbar, care l-a recunoscut imediat. Walters a fost gasit vinovat de rapire si a stat doi la inchisoare.
Bobby Dunbar a trait apoi inca 62 de ani, intemeiandu-si o familie pe care a crescut-o singur. Abia dupa ce a fost
inmormantat s-a descoperit ca Bobby Dunbar nu era de fapt Bobby Dunbar si ca cineva ii datora cel putin scuze luiWilliam Walters.

Dupa arestarea barbatului, mama baiatului, Julia Anderson, a sarit in apararea lui Walters si a sustinut ca e nevinovat. Femeia n-a reusit sa identifice baiatul ca fiind fiul ei, dintr-un grup din care mai faceau parte alti patru copii. Se pare, deci, ca ea a inventat totul.
Dupa efectuarea unui test ADN, s-a dovedit ca barbatul cunoscut drept Bobby Dunbar Jr. nu era inrudit cu presupusul sau var, nici cu celalalt fiu al familiei Dunbar. Adevaratul Bobby Dunbar nu va fi probabil gasit niciodata, avand in vedere timpul scurs de la inchiderea cazului si analiza ADN.
Echipajul de pe Maria Celeste
Majoritatea disparitiilor pe mare nu genereaza foarte mult interes din partea publicului, pentru ca pot fi puse usor pe seama furtunilor sau pur si simplu a valurilor. Cazul Maria Celeste este totusi diferit, pentru ca sfideaza toate explicatiile logice.
In mai 1861, nava comerciala a plecat intr-o calatorie din New York spre Italia, dar doar pentru a fi descoperita de o alta ambarcatiune, in luna decembrie a aceluiasi an, fara echipaj la bord, dar cu incarcatura si restul bunurilor neatinse. Varianta unui atac al piratilor nu sta, deci, in picioare.
Fraudarea companiei de asigurari si abandonarea navei din cauza pericolului de scufundare sunt alte teorii excluse. Avand in vedere lipsa unor indicii ca pe vas s-a desfasurat o lupta sau a unor defectiuni majore ale navei, soarta echipajului e inca un mister.
Sursa: weirdworm.com

Samanismul

Samanismul

Samanismul este cea mai veche practica din lume a divinatiei, care promoveaza vindecarea. Dupa studii arheologice si antropologice, aceasta credinta a existat inca de acum 20.000 – 30.000 de ani, adica inca de la inceputul rasei umane. Urme ale samanismului se afla pe tot globul: in America, Asia, Africa, regiuni din Europa si Australia. De obicei samanii sunt chemati la aceasta datorie prin doua moduri: fie prin mostenire, fie prin voluntare spontana ori involuntara de catre Supranatural. Sunt si altii care cauta aceasta invatatura, dar acestia nu sunt considerat la fel de puternici. Exceptie fac nativii Nord-Americani, care cauta in visuri viziuni, pentru a cere puteri de vindecare, sau ajutor din partea unui spirit pazitor. Un saman se deosebeste de altii prin numarul sau de spirite pazitoare sau gardieni, prin intensitatea viziunilor sale si prin puterea sa. Cu toate ca se gasesc deosebiri in aceasta practica, printre culturi, dar se gasesc si asemanari. Samanul traieste in doua lumi: in cea reala (spirituala) si in cea materiala (trecatoare/ ireala), se mai numeste si stare de constiinta alterata. (altered state of consciousness). Samanul are acces la cele trei zone ale cosmologiei: pamantul, cerul si lumea de jos, ce sunt conectate printr-o axa centrala, reprezentata de “un copac gigant”, sau “munte”. Starea lui mentala este lucida, in timpul starii de constiinta alterata, samanul controleaza aceasta stare si poate retine, ceea ce a vazut in timpul acela. Prin acest mod samanul are acces la informatii, care nu sunt disponibile in realitatea materiala. Este esential pentru saman sa intre in aceasta stare, prin simpla vointa. Sunt lucruri care il ajuta pe saman sa intre in aceasta stare cum ar fi: sunetul tobelor, al zornaitoarei, al cantului, dansul, abstinenta sexuala, imbaieri aromatice, privirea unei flacari, concentrarea asupra imaginilor, si izolarea acestuia in intuneric. In starea samanica, acesta poseda anumite puteri, pe care le poate exercita si in realitatea materiala. El poate vedea spirite, si poate comunica cu acestea, poate zbura pana la ceruri, unde serveste ca un intermediar intre zei si tribul sau; poate cobori si in lumea de jos, pe taramul celor morti. Zborurile samanului sunt indeplinite cu ajutorul metamorfozei, sau calarind cai mitici, calarind spiritele cailor sacrificati, prin barci ale spiritelor, etc.
Cei mai multi cred ca samanii au o relatie mai apropiata cu natura, deoarece spiritele lor pazitoare, sunt de obicei cele ale animalelor sau plantelor. Spiritul pazitor indruma samanul, in celelalte realitati, prin ferestre intre lumi, deoarece samanul primeste cunostintele necesare pentru ajutarea tribului sau, si pentru sat. Din acest motiv samanul trebuie sa ramana lucid, in timpul calatoriilor sale, pentru a putea aduce inapoi intelepciunea si cunostintele pentru binele satului sau.
Sursa: Misterele Lumii

Simonia...

"Incep acest articol cu a prezenta un personaj mai putin cunoscut ce are legatura cu apostolii lui Iisus: Simon Magul. Simon Magicianul sau Vrajitorul (vrajitor in sensul ca lucra impreuna cu fiinte asa-zis demonice) a fost un mag de origine samariteana care se spune ca a fost convertit la crestinism si botezat de catre apostolul Filip. Acesta ii amagea pe cei din Samaria cu fapte care-i faceau pe oamenii din jurul lui sa creada ca puterea lui este o putere divina, data de Dumnezeu. Cand Simon a ajuns sa-i cunoasca pe Petru si pe Ioan, si i-a vazut oferind binecuvantarea Sfantului Duh oamenilor prin a pune mana pe ei, acesta si-a dorit si el aceasta putere. S-a dus la apostoli si le-a oferit bani spunandu-le sa-i ofere si lui aceasta putere ca, asupra oricui va pune el mana, sa primeasca pe Duhul Sfant in ei. Dar Petru i-a spus sa piara banii lui impreuna cu el, daca el crede ca darul lui Dumnezeu poate fi cumparat cu asa ceva. I-a mai spus ca el nu are nici o treaba cu acele fapte, pentru ca inima lui nu este dreapta in ochii lui Dumnezeu. Petru a continuat prin a-i zice sa renunte la acel viclesug, sa se roage si poate va urma sa fie curatat.

Aceasta relatare face parte din Faptele Apostolilor, dar povestea lui Simon Magul se mai gaseste si in alte surse. Important este faptul ca acest vrajitor a crezut si chiar a insistat asupra faptului ca puterile spirituale divine pot sa fie cumparate cu bani. Pe langa aceste fapte ale lui, alti autori precum Irenaeus au scris ca Simon, dupa ce a fost alungat de catre Apostoli, a fugit la Roma unde s-a dat drept cel care a fost intruparea Fiului lui Dumnezeu printre evrei. A sustinut aceste vorbe facand miracole prin acte magice in timpul domniei imparatului Claudius, si a ajuns sa fie privit drept un zeu. Printre multe alte relatari despre Simon, cea despre moartea lui in "Faptele lui Petru" (un text apocrif) are o mare relevanta. In timp ce Simon demonstra puterile sale magice in Forum la Roma, el a aratat ca este un zeu levitand in aer deasupra Forumului. Apostolul Petru s-a rugat ca Dumnezeu sa-i opreasca zborul, iar acesta s-a oprit in aer si cade, rupandu-si picioarele "in trei parti". Multimea care-l privea a inceput sa arunce cu pietre spre el. Ulterior, ranit si dezonorat, a fost alungat din Roma dupa care a murit. Alte povesti despre moartea lui difera ca si context, insa invatatura este comuna.

De la acest personaj a fost creat termenul de “simonie”, care desemneaza actul de a cumpara sau vinde puteri spirituale sau obiecte sfinte. In cazul articolului de fata, simonia este incercarea de a cumpara puteri spirituale dobandite prin evolutie spirituala proprie, ca pe orice bun material. Cazul lui Simon Magul este exemplul clar de om care a crezut ca puterile spirituale pot sa fie cumparate cu bani si care a incercat sa se prezinte oamenilor drept un mesager al lui Dumnezeu si chiar un zeu in persoana prin trucuri magice sau puteri dobandite pe cai asa-zis necurate. Iar raspunsul dat lui de catre Apostolul Petru arata ca astfel de lucruri nu numai ca sunt iluzii mari, dar ca Spiritul nu poate fi niciodata cumparat cu nimic material.

Sa privim, in acest caz, in prezent la initiatorii actuali in Reiki de atatea tipuri si in alte discipline spirituale care ofera asa-zise puteri spirituale si initieri pe bani cu pretextul ca “totul se plateste” sau ca “trebuie sa traim si noi din ceva”. Sa ne uitam si la naivii care cred ca oferind bani, pot sa primeasca acele puteri spirituale de la un om mai “evoluat” decat ei. Ce putere cu adevarat divina (deci fiind o actiune a Creatorului in si prin oameni) poate fi platita in bani, o forma de schimb pur materiala ? Ce parte a puterii Creatorului in om poate fi cumparata cu bani sau alte bunuri materiale ? Altfel spus, cum poate fi puterea Creatorului activata intr-un om, de catre un alt om care o face pe bani ? Credeti vreo clipa ca ceea ce se ofera este de fapt o putere de vindecare adevarata ? Ca este o initiere esoterica autentica ?...

Aceste practici spirituale au fost facute in prezent atat de atractive si disponibile oricui incat s-a transformat totul intr-o afacere foarte profitabila. Iar nestiutorii care vad aceste lucruri, considera ca sunt cu adevarat initieri divine, spirituale in cel mai inalt grad, si platesc de multe ori sume ridicole pentru ca asa-zisii initiatori sa le ofere si lor acele puteri.

Cati astfel de simonisti, constienti sau inconstienti, lucreaza in ziua de azi amagindu-se pe ei insisi si pe altii ca le pot oferi initieri si activari de diverse puteri spirituale pe baza de valori materiale ? Cui credeti ca i-ar fi oferite puteri de catre Dumnezeu: celui ce plateste pentru ele, sau celui care are nevoie de ele si invata sa si le trezeasca in adancul lui in mod sincer ?

Cititi mai in detaliu povestile despre Simon Magul si despre amagirea lui ca poate sa cumpere acea putere a Duhului Sfant de la apostoli prin a le oferi bani in schimbul acelei… initieri. Si ganditi-va ce primesc de fapt cei care se lasa amagiti de astfel de “initiatori”: este cu adevarat o putere sincera si divina ? Sau este ceva cu efecte iluzorii sau temporare ? Ganditi-va daca, vreo clipa, are nevoie Dumnezeu-Unul de initieri platite ca sa fie activ si manifestat prin vreun om, fie vorba despre orice fel de putere. Si odata ce va dati seama ce fac de fapt cei care actioneaza prin simonie, descoperiti sensul spuselor urmatoare: Dumnezeu este in toti si in toate si puterea prezentei Lui nu poate fi cumparata prin nimic din lumea asta sau din celelalte, ci doar prin dedicare si cautare in adancul fiecaruia dintre noi. Acest lucru nu tine de nici o religie, ci de o credinta libera in Divinul omniprezent si omnipotent, care se poate manifesta prin astfel de puteri doar in cei ce cunosc cu adevarat natura Sa.

Nu va mai lasati amagiti de materialism si de catre acesti asa-zisi “initiatori” pe bani din prezent. Spiritul nu se poate da pe bani, nici vreo initiere autentica nu depinde de valoarea banului."

Sursa: Ganduri din Atlantida
Sursa: dincolo-de-orizont.blogspot.com

Atlantis in the Black Sea? – Ruins and sunken cities, the Black Sea?

 

Reflectiile lui Emil Strainu


Reflectiile lui Emil Strainu 

Domnul general Strainu Emil este directorul centrului de studii Psihotronice si Ufologice, personaj cunoscut si mediatizat în toata presa româneasca, tocmai datorita pregatirii sale stiintifice din cadrul armatei, cercetator recunoscut pe plan international în cadrul UFO.
- Buna ziua, domnule general. Ne bucuram sa va regasim dupa o lunga perioada de timp, în care parca ati fost disparut. Nu a mai dat nimeni de dumneavoastra. Pe unde ati umblat?
- Pentru început as dori sa va spun ca am avut doua deplasari în insula Malta, unde m-am ocupat cu câtiva colegi englezi de structurile megalitice care se gasesc pe aceasta insula. În momentul de fata se cauta sa se faca o legatura între aceste structuri megalitice si cele care se gasesc în Anglia la Stonehenge.
- Sunt noi descoperiri în acest sens?
- Da. Se pare vechimea acelor doua “monumente” din insula este foarte apropiata de vechimea Stonehenge, desi cei care le-au realizat par, din punct de vedere cultural, deosebiti. Scopurile cât si modul de realizare sunt foarte apropiate, ceea ce ridica mari semne de întrebare, tinând cont de distanta la care se afla acele doua monumente. Interesant este ca amândoua se afla pe insule si, mai mult decât atât, dincolo de distante, sunt si culturi diferite.
- Am înteles ca ati fost în America de Sud.
- Da. Dupa Malta am participat la o calatorie în America de Sud cu tinta directa insula Pastelui. Am fost în Argentina, Chile, Bolivia si la 3.600 km de Santiago de Chile în Insula Pastelui.
- Banuiesc ca toate acestea au legatura cu sfera UFO logiei si celelalte civilizatii.
- Da. Am mers în Chile pentru desertul Atacama. Este cel mai uscat desert din lume, acolo nu a plouat niciodata, acolo oamenii care traiesc nu au vazut niciodata o ploaie, nu mai vorbim de zapada sau de alt timp de precipitatii. Aici se construiste cel mai mare radio-observator din lume, în localitatea Alma, este coordonat de NASA si USAAF în colaborare cu englezii, acest spatiu fiind închiriat de catre statul argentinian pe o perioada de 99 de ani. Constructia este ceva extraordinar, este foarte mare, iar daca timpii de punere în functiune se vor scurta cât mai mult, vom avea surpriza extraordinara de a receptiona, în sfârsit, mesaje care sa contina informatii si prin care sa putem lua legatura cu alte civilizatii. De aici m-am deplasat în sudul continentului în zona strâmtorii Magelan, la vestitul far de la capatul lumii despre care a scris Jules Verne, am vrut neaparat a merg si sa vad ce se întâmpla cu pinguinii si cu efectele incalzirii globale.
- Este bine ca în afara publicatiilor aparute, mai exista si oameni din tara care au vazut cu ochii lor efectele acestei nenorociri. Este atât de grav?
- Pai vreau sa va spun ca dupa ce am vazut ghetarul Perito Moreno, care este cel mai spectaculos ghetar din lume, m-am convins înca o data ca încalzirea globala este un proces galopant si ireversibil! Marea tragedie si tristete a mea a fost când am vazut pe mare si în insulele locuite de pinguini (pentru ca în zona sudului traiesc între 1, 2-1,3 milioane de pinguini) zeci de mii de pinguini morti… a fost un spectacol terifiant.
- De ce erau morti?
- Ei se întorc dupa perioada de migratie în locul unde s-au nascut. Se pare ca între timp polii magnetici nord si sud s-au schimbat, polul sud magnetic numai este acolo unde era, ei fiind învatati sa se deplaseze pe liniile de camp spre directia insulelor respective.
- Sa revenim catre UFOlogie si hai sa spunem lumea ezoterica a altor civilizatii. Spuneti-ne, ce ati descoperit acolo? Ati vazut lucruri pe care nu multi oameni le vad într-o viata.
- În primul rând, spectacolul insulei Pastelui este fascinant. Parerea mea personala este ca ceea ce se afla acolo nu are nici o legatura cu ceea ce numim civilizatie umana.
- Puteti dezvolta?
- Tipul de hominit care este sculptat în aceste statui nu are nici un fel de legatura cu fizionomia vreunei rase de pe Terra existente sau care ar fi existat aici, sunt statui cu capul alungit si foarte, foarte mare, cu urechi foarte lungi si nas foarte mare. Raportat la trunchi ar fi cam doua treimi din el.
- Exista un anumit numar de statui acolo?
- Da. Sunt peste o mie de statui. În picioare la ora asta mai sunt în jur de 100, din numarul total de statui, doua au fost luate, una se gaseste la Santiago de Chile, iar a doua la British Museum. Sunt statui de 15 metri înaltime si 120 de tone greutate.
- Banuiesc ca sunt sculptate cu o tehnica pe care noi nu o cunoastem în momentul de fata.
- Aceasta roca bazaltica este deosebit de tare si contine o cantitate imensa de fier, deci ar trebui sa lucrezi cu o unealta care sa aiba o densitate de fier cel putin superioara fata de cea a rocii.
- Ar putea fi vorba si de lasere?
- Sigur. Ne putem imagina ca o civilizatie anterioara noua ar fi putut sa construiasca aceste statui. Modul de asezare, cât si a celorlalte artefacte legate de aceste statui nu au o reprezentare în sistemul nostru actual si nici al civilizatiilor cunoscute noua. Sunt niste statui care privesc spre cer. Toate sunt directionate catre mare si cu fata îndreptata spre cer. O ipoteza pe care am lansat-o eu acolo, care a fost facuta publica si care s-a bucurat de o atentie dosebita, este aceea ca aceste statui nu au neaparat un rol decorativ sau simbolic, ci mai degraba sunt un fel de antene. Ele fiind de fapt elementul vibratoriu pentru un anumit tip de energie prin care se realiza o comunicare cu un alt corespondent are se afla în afara spatiului terestru.
- Ati facut vreo proba, vreun experiment la fata locului în urma caruia sa ateste spusele dumneavoastra?
- Da. Din experimentul pe care l-am facut cu niste generatoare de semnal prin care am încercat sa iradiem aceste statui, semnalul de raspuns, semnalul vibratoriu este foarte puternic, este amplificat. Pe de alta parte, armata americana si cea din Chile au construit acolo o pista de aterizare de 4 km si au adus foarte multe instalatii radio-electronice. Daca ajungi pe insula constati ca sunt mai multe antene decât palmieri.
- În afara insulei Pastelui, ati mai aflat ceva interesant, au mai fost descoperiri?
- Una din cele mai mari descoperiri care s-au realizat anul acesta si care deocamdata este vehiculata numai în cercurile stiintifice este aceea ca sub continentul american se gasesc de la 3 la 5 tuneluri (ca un fel de pesteri subterane inundate) care strabat continentul sud-american de la est la vest si de la vest la est. Gânditi-va ca pleci cu un submarin din Los Angeles si iesi cu el la Florida fara sa mai ocolesti Canalul Panama.
- Aceste canale sunt facute de mâna omului?
- Nu se cunoaste exact în acest moment natura lor. Aceste canale sunt foarte mari. Numai pe un singur canal poate merge linistit un submarin Trident si, mai mult decât atât, sa se poata întâlni si cu un altul.
- Ati aflat acolo si alte lucruri interesante vizavi de OZN uri, contacte cu alte civilizatii, marturii noi sau cazuri de interes UFO logic?
- As vrea sa spun ca unul din lucrurile importante pe care le-am realizat în ultimul timp (acestea fiind strâns legate cu plecarea mea), din lucrurile pe care le-am aflat si studiat s-a nascut si o carte pe care eu am scris-o. Se numeste “OZN – Anchetatorii au viata scurta”, în care prezint anumite cazuri care nu au fost cunoscute în România.
- Ce cazuri cuprinde cartea dumneavoastra?
- Dezbat vestitul subiect si anume Cazul Roswell, unde odata pentru totdeauna mistificarea este demitizata, unde aduc proba concreta ca acest caz este real, iar Roswell este unul dintre zecile de cazuri care au fost investigate. Apoi avem cazul Marilyn Monroe despre care s-a spus ca s-a sinucis, ca lua droguri, care toate acestea ar fi fost legate de dragostea sa pentru presedintele Kennedy…
- Poate fi vorba despre altceva?
- Absolut. Veti vedea ca toata aceasta masinatiune a mortii se leaga de “ipoteticul” contract care a fost facut intre guvernul SUA si extraterestri. Actrita noastra mentionata mai sus fiind în relatie cu presedintele Kennedy cunostea toate acestea si a amenintat ca va da totul în vileag. De aici serviciile speciale au eliminat tot ceea ce ar fi putut fi periculos. Informatia din carte este absolut colosala.
- Este o premiera aceasta carte pe piata din România. Cel putin asa pare.
- Da, asa este. Am prezentat un capitol interesant care poarta titlul cartii, unde sunt prezentate peste 50 de cazuri de specialisti din diverse domenii care se ocupau cu cercetarea si investigarea fenomenului OZN si care toti au terminat foarte rau. Nu mai putin de 25 de savanti importanti au patit-o!
- Pesemne ca cititorii nostri pasionati de fenomen vor fi înfierbântati sa citeasca volumul dumneavoastra.
- Trebuie stiut ca în prezent si în perioada urmatoare vom fi marcati de o serie de dezvaluiri despre contactul cu ipoteticele civilizatii extra-Terra. Parerea anumitor consilieri din guverne importante ale lumii, ale unor consilieri stiintifici ce se afla pe lânga UNESCO, ONU, Uniunea Europeana si altele spun ca toate aceste informatii nu fac decât sa pregateasca omenirea pentru o recunoastere care v-a fi evidenta si care se v-a produce într-o perioada de timp foarte scurta. În ultimii doi, trei ani, am vazut filme si poze mult mai “specatculoase” decât cele care au fost date public, dar care nu sunt date în circulatie. M-as referi acum la filmul si pozele facute despre intråndul de la Polul Sud care sunt facute din sateliti. Toate statele care au sateliti si au avut ca zona de cercetare Polii, au putut fotografia si filma acest intrând care este o realitate! Faptul ca nu este deocamdata recunoscut, probabil ca serveste unor interese.
- Am citit si eu despre acestea în urma cu ceva timp. Nu exista decât supozitii. Despre ce este vorba acolo? Sa fie intrarea în Agharta? Într-o alta lume? Locul unei alte civilizatii?
- În primul rând se vorbeste de o asa-zisa lume interioara – atestata ca exista! Sa-i zicem un tarâm interior.
- Este locuit acest tarâm interior?
- Aici vin semnele de întrebare. Calcule gasite care apartin expeditiei americanului Richard Byrd, nenumaratele dezvaluiri care s-au facut în urma expeditiilor germane facute acolo si multe altele confirma faptul ca acolo exista o prezenta. Ar fi vorba tot de o prezenta umana, poate ca e vorba de o anumita parte a civilizatiei de pe pamânt care s-a retras acolo, iar altii spun ca este o prezenta de un alt tip. Este probabil ca acolo sa fie vorba de conservarea unui anumit biotop terestru. Deocamdata exista multe ipoteze.
- În urma cu câteva zile am aflat cu totii despre desecretizarea unui dosar din 1957 referitor la aparitia unor OZN-uri în spatiul aerian englez. Cunoasteti ceva despre acest caz?
- Dezvalurile care au loc la ora actuala sunt legate în primul rând de marele soc care a fost produs de Nick Pope. El era seful biroului de cercetari UFO din Ministerul Apararii al Marii Britanii. Aceasta functie a ocupat-o peste 20 de ani. La el ajungeau toate informatiile care existau din Marea Britanie. La plecarea lui din aceasta functie, a hotarât sa faca publice o parte din arhiva.
- A desecretizat anumite dosare.
- Nu. Sa dezvaluie practic. A încalcat codul pastrarii secretului si a prezentat o serie de date. Date care au fost prezentate pe etaje sa zicem. Date mai putin credibile, credibile si foarte credibile. Or, Ministerul Apararii, pus în fata acestor informatii, a fost obligat sa desecretizeze tot mai mult dosare pentru ca publicul a avut acces la aceste date si a vazut ca sunt reale. Or, acest val de desecretizare este legat si de activitatea acestui savant care a considerat ca este mai bine ca umanitatea sa cunoasca despre aceste contacte si sa se gaseasca un raspuns la întrebarea: “Cine sunt ei?“. Dupa parerea mea personala, eu cred ca la anumite nivel se stie foarte precis cine sunt “ei”. Cunostintele despre acest fenomen sunt pe niveluri, ni se da atât cât trebuie pentru fiecare nivel. Dar deocamdata, în ceea ce priveste aceasta dezvaluire din ‘57, nu avem mai multe date despre caz. Probabil ca într-un viitor apropiat, asa cum au facut si francezii în 2007, se vor desecretiza mai multe cazuri. Civilizatia umana, asa cum sustin multi savanti, a ajuns într-un moment de prag. Deci avem de ales între autodistrugere sau pe un alt drum care v-a merge spre spatiu, spre dezvoltare, colonizare a altor planete, adica Terra – formare si iesirea omenirii din “copilaria galactica”.
Sursa: piatza.net

Uzinele de paturi

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Daca faceti parte dintre romanii obisnuiti (a se citi saraci) probabil ati avut nevoie de spitalele patriei cel putin o data in viata. Macar la nastere. Sau la moarte. Nu conteaza daca a dvs (desi n-ati mai putea citi aceasta stire daca ati fi decedat deja) sau a celor apropiati. Deci sunteti familiarizati cu sistemul sanitar romanesc. Stiti ca exista niste cladiri mari, inalte si in general insalubre populate cu oameni bolnavi si oameni mai putin bolnavi. Adica personal medical care face infarct dupa ce iese din operatii, care lesina dupa luni de zile de suprasolicitare in conditiile in care munceste cat 3, si tot asa.
Astazi am aflat un secret: cum ca spitalele sunt uzine de paturi. Adevarul absolut e ca se stie, bolnavii sunt caracterizati prin starea de erectie a intregului corp. Cum vezi un roman stand in picioare… cum inseamna ca e muribund. In fond daca a ramas in Romania… Asadar va rog ca data viitoare cand lesinati sa aveti grija sa o faceti in sus. In pozitia stand in picioare. Ce va trebuie paturi? Mai ales in spitale. Chiar ma gandesc, dupa ce iesiti de la reanimare, inca inconstienti de la anestezie, sa va propteasca infirmiera de un perete. Sa stati cum trebuie, ce va alintati atat! Sau sa va pazeaza rudele sa nu cadeti din picioare. Ca in lagarele rusesti, la carcera. Nu aveti voie sa stati intinsi in pat nici daca sunteti pe moarte. A zis cineva important ca spitalele-s uzine de paturi. Si, cum toata clasa politica postrevolutionara a muncit din greu pentru punerea la pamant a fabricilor si uzinelor… si uzinele de paturi trebuie sa dispara. Sa se transforme in fundatii, sau in societati comerciale. Ce atata sistem medical depinzand de stat? Sa externalizam totul. Sa inchidem spitalele si sa le dam unor patroni. Care eventual, pana in prezent, au fabricat cuie. In sensul ca le-au luat de la o firma din afara si ni le-au revandut noua pe post de productie proprie, la costuri nesimtit de mari. Romanii nu au dreptul la asistenta medicala decat daca e privata si oricum nu si-o permit!
Bine, dar atunci de ce platim toate prostiile alea pe statul de plata, atat la salarii cat si la pensii? Ei bine, degeaba. Doar nu vreti sa nu le platim deloc. Asta e chiar o idee reactionara. La fel de stupida ca si principiul prin care banii pentru sanatate sa fie folositi in sanatate, banii pentru pensii sa se regaseasca in pensii, etc.
Initiatorul ideii a comparat proiectul sistemului sanitar cu reforma educatiei. A spus ca ar dori ca schimbarile in sistemul de sanatate sa fie la fel de importante. Pai da, ca la bac pana la urma au luat vreo 40%. Cam asta probabil se doreste a fi si proportia bolnavilor salvati in sistemul sanitar. Intra 10 (nu bolnavi grav sau incurabil) si ies vii doar 4. Si uite asa am facut reforma!
Sincera sa fiu nu stiu de ce ar trebui privatizat totul in tara asta. America, dupa ce a privatizat electricitatea a nationalizat-o la loc, pentru ca a inteles ca lucrurile nu merg bine in sistemul privat decat din punctul de vedere al capitalului: patronii se imbogatesc dar nimeni nu se gandeste la populatie.
Daca pana acum mai aveam dubii cum ca suntem condusi de cei mai capitalisti oameni ai Terei, acum m-am convins. Nu am mai auzit nicaieri pe planeta un oficial al statului atat de impotriva poporului sau, dar cu afinitati recunoscute public pentru marii investitori privati.
Ma gandesc… stiti ca mandatele alesilor poporului sunt limitate temporal. Si cum si varsta de pensionare s-a marit nu se cade sa-i scoatem la pensie. Deoarece s-au plans in multiple randuri ca au salarii mici… ce-ar fi sa-i numim manageri privati la stat? Banii sunt buni, unii chiar au antecedente in anumite domenii (cum ar fi transporturile, de exemplu) deci am putea risca. Sa vedem acolo ce mare branza fac alesii neamului. Ce avem de pierdut? Distrugerea totala a sistemului de transport feroviar din tara? Ei si? Tot spre asta ne indreptam, dar ceva mai lent. Macar sa stim cum stam. Dupa 6 luni si 1 an reevaluam realizarile mandatului. Si ii concediem. Sau ii realegem in functie.
In fond… poate ca e bun si capitalismul la ceva. Ne ajuta sa ne dam seama ca aia care distrug tara nu merita sa fie realesi. Asta daca, desigur, mai existau cetateni care aveau dubii in acest sens…
Sursa: Digerate

Brevet pentru un porc – Marea afacere genetică

Un film documentar online despre încercarea corporaţiei Monsanto de a prelua controlul asupra alimentaţiei noastre şi a industriei alimentare. Noutatea stă, însă, în modul în care se încearcă acest lucru: brevetarea codului genetic al cărnii de porc, cel puţin într-o primă fază.
Compania de biotehnologie americană Monsanto a depus o cerere pentru obţinerea brevetului pentru creşterea porcilor în 160 de ţări. Cererea se referă la anumite părţi ale codului genetic al porcului pe care cercetătorii geneticieni au decodat-o. Dacă pretenţia firmei Monsanto va fi aprobată, creşterea porcilor de către oricine ar fi posibilă doar cu acordul companiei, ceea ce ar avea efecte devastatoare asupra crescătorilor de porci şi economiei multor ţări.
Fermierii şi crescătorii de porci sunt alarmaţi, deoarece aceste gene au existat de mult timp la majoritatea porcilor. Acest film documentar, subtitrat în limba română, încearcă să demonstreze prin teste ADN şi prin mărturii ale cercetătorilor că aceasta nu este o invenţie nouă şi nu poate face obiectul unui brevet de care să beneficieze o singură companie.
Aceasta, în condiţiile în care mulţi tineri fermieri americani au căzut deja în mâinile Monsanto.
sursa: filmedocumentare.com
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Romania are o sansa istorica…

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
BNR loveste din nou! Nu prin seful suprem sau prin secundul sau (care, fie-mi scuzata banuiala, dar presupun ca este adevarata eminenta cenusie a BNR), ci prin economistul sef. Un domn relativ tanar, cu ochelari (deci stiutor de carte, ca am inteles ca romanii asa diferentiaza performanta de nonperformanta- dupa aspect) si aparent constient de ceea ce spune a povestit aici ca Romania are o sansa istorica. Marea ocazie ca inflatia din Romania sa se apropie de cea din zona euro. In decembrie 2012 dansul estimeaza o inflatie de 3,5%. In 2013-2014 chiar sub 3%. Daca totul merge bine, desigur.
Uneori ma intreb daca oamenilor care sunt angajati in asemenea posturi de raspundere li se face vreun test, ceva. Avand in vedere declaratiile aruncate pe piata… ma indoiesc puternic. Adica BNR face prognoze (de genul daca si cu parca) pentru 2012. In conditiile in care inflatia din Ro este de vreo 8%. reala in 2011. Dar autoritatile recunosc un 5%. Stiu, am mai scris despre asta, dar inca ma enerveaza. Cam cat de desprinsi de realitate sunt oamenii astia? Ei au fost vreodata, in ultimii 20 de ani, prin piete? Prin magazine? Si-au platit facturile pana acum? Au platit impozit? Chiar ne batem joc de popor cu atata seninatate? Adica noi tipam de acolo, din groapa in care ne-a aruncat guvernarea, ca nu mai putem. Ca ne e foame, si frig iarna, ca suntem bolnavi si nu ne permitem asistenta medicala. Sau nu putem sa ne trimitem copilul la scoala, sa primeasca educatie. Si, totusi, nu ne aude nimeni. Oricat de puternic ar tipa 15 de milioane de romani, doar doar vor fi ascultati, ei sunt doar auziti. Nu si intelesi, nu si ascultati.
E inadmisibila o asemenea prognoza. Din mai multe motive.
1) BNR face prognoze gresite de 20 de ani incoace. Nu este in stare nici macar sa faca o prognoza pe cateva luni. BNR revizuieste periodic inflatia estimata si ce alte socoteli mai fac ei pe acolo. Deci ne spune ca va fi bine cu preturile in conditiile in care o noua criza economica bate la portile omenirii? In conditiile in care e incapabila institutia sa dea publicitatii niste prognoze nu numai reale, dar si realiste? Sa fim seriosi. BNR nu-si are rostul. Cel putin nu din punctul de vedere al “fisei postului” asa cum e ea cunoscuta de popor.
2) BNR, ca si restul autoritatilor statului roman, este desprinsa de realitate. O simpla aruncare a ochilor pe o factura, orice factura, de la inceputul anului pana acum, va evidentia cresteri. Uneori foarte mari si foarte bruste. Alteori timide, rareori descendente pret de o luna-doua, si apoi definitiv crescatoare.
Asa cum americanii spun ca singurele certitudini sunt moartea si taxele… romanii ar putea spune:
Singurele certitudini sunt moartea si cresterea preturilor. Despre taxe nu ne putem exprima deoarece e evident ca nu le platim cu totii. Pentru ca, daca le-ar plati, ar observa si “specialistii” cresterile de preturi.
PS: aflam de pe agentiile de presa ca ideea cu intonarea imnului saptamanal, in fiecare clasa din scolile patriei apartine altcuiva decat ministrului de resort. Ghiciti cui.
Tot la capitolul “ghiciti emitentul afirmatiei urmatoare” se inscrie si: “sper ca un proiect de lege pe sanatate va fi gata in octombrie; trebuie un sistem in care spitalele sa nu mai fie de stat”.
Nota mea: asta in conditiile in care nici acum romanii nu reusesc sa acceseze serviciile medicale asa cum ar trebui din cauza veniturilor mici.
Sursa: Digerate

Un elan beat s-a blocat într-un pom fructifer

Un elan beat s-a blocat într-un pom fructifer
Un cetăţean din orăşelul Saro, situat în apropiere de Goteborg, Suedia, a avut parte de surpriza vieţii sale în dimineaţa în care a fost trezit de nişte sunete neobişnuite. Ieşind din casă, a avut surpriza să descopere un elan captiv într-un măr din livada sa.
Animalul, o femelă de elan, se afla într-o stare avansată de ebrietate, când s-a decis să mai mănânce nişte mere din livada cetăţeanului. Lipsa de coordonare a mişcărilor, alături de echilibrul precar, au făcut ca elanul să cadă şi să se încurce în crengile joase ale mărului, nemaifiind capabil să se elibereze singur.
Per Johansson a sunat imediat la Protecţia Animalelor, iar oraganizaţia a trimis de urgenţă un echipaj, care a reuşit să elibereze animalul, retezând cu fierăstrăul crengile în care acesta se încurcase cu gâtul şi picioarele.
Femela de elan şi-a petrecut noaptea următoare odihnindu-se în livada de meri, iar a doua zi de dimineaţă, a plecat pe picioarele ei spre pădurea din care venise. Conform martorilor oculari, care au observat-o ulterior în pădure, femela de elan părea să sufere de o uşoară stare de mahmureală.
Întâlnirile cu elani beţi nu sunt deloc rare pe perioada toamnei în Suedia, deoarece aceste cervide uriaşe obişnuiesc să se hrănească cu cantităţi mari de mere, îmbătându-se, din cauza fermentării merelor, proces care duce la acumularea de alcool în stomacurile erbivorelor.
Sursa: BBC News
Sursa: descopera.ro

Germania se pregăteşte de falimentul Greciei

Autor: Capital.ro
Ministrul german de finanţe, Wolfgang Schauble, i-a însărcinat pe specialiştii ministerului pe care-l conduce să studieze diferite situaţii care pot deriva dintr-un eventual faliment al Greciei, potrivit informaţiilor pe care le publică revista “Der Spiegel” în ediţia sa de săptămâna viitoare, notează sâmbătă agenţia EFE.
Potrivit Der Spiegel, experţii Ministerului german de Finanţe au în vedere două variante în eventualitatea unei insolvenţe a Greciei. Prima ipoteză este ca ţara să rămână în uniunea monetară, în timp ce a doua preconizează o abandonare a euro şi o reintroducere drahmei ca monedă naţională.

Experţii cer să se deschidă linii de credit preventive pentru unele ţări precum Spania şi Italia în eventualitatea în care Grecia intră în insolvenţă, iar aceste ţări vor întâmpina greutăţi în a obţine capital de pe pieţele financiare.
De asemenea, unele bănci din mai multe ţări ale zonei euro vor trebui să primească ajutor pentru a contracara consecinţele asupra afacerilor lor într-o Grecie intrată în faliment.

Ambele probleme, potrivit experţilor, ar putea apărea indiferent dacă Grecia rămâne sau nu în zona euro. De aceea, consilierii ministeriali consideră că fondul de salvare ar trebui să primească noi competenţe.
UPDATE: 
La rândul său, premierul grec, Georgios Papandreou, şi-a luat obligaţia, cu ocazia unui discurs ţinut sâmbătă în oraşul Salonic, de a respecta riguros angajamentele în materie de austeritate asumate de Atena faţă de creditorii internaţionali pentru a nu pune ţara “în pericol“, transmite AFP.

“În situaţia în care se află în prezent zona euro (...), orice întârziere, orice ezitare, orice altă opţiune decât respectarea cu fidelitate a angajamentelor noastre (...) este periculoasă pentru ţară şi cetăţeni“, a declarat el în prezenţa partenerilor sociali, la Salonic, localitate în care aproximativ 20.000 de cetăţeni manifestau sâmbătă seara împotriva măsurilor de austeritate, informează Agerpres.

Incidente violente au izbucnit în primele ore ale serii, odată cu debutul diverselor manifestaţii, în timp ce ţara, aflată din nou la limita falimentului, este obligată să înăsprească măsurile de austeritate şi să accelereze privatizările pentru a evita ameninţările de abandon din partea zonei euro şi a FMI.
Forţele de ordine au făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i respinge pe cei aproximativ 3.000 de şoferi de taxi care se opun liberalizării profesiei lor, una din multiplele reforme lansate de guvern în urma apelului din partea creditorilor internaţionali.

Nu datorăm nimic, nu plătim nimic, nu vindem nimic, nu ne este frică“, a fost sloganul manifestanţilor cărora li s-au alăturat studenţii care se opun recentei reforme a universităţilor, precum şi un grup de suporteri ai clubului local de fotbal Heraklis, nemulţumiţi de excluderea echipei favorite din prima divizie.
Semn al tensiunilor cu care se confruntă Grecia, premierul Georgios Papandreou nu a inaugurat ca de obicei Târgul Internaţional de la Salonic, întrerupând astfel o lungă tradiţie.


Capital.ro arăta încă de ieri că după ce Germania şi Olanda au ameninţat că nu vor aproba a şasea tranşă din ajutorul financiar, în valoare de 8 mld. euro, Grecia ar putea să nu aibă banii necesari plăţii următoarelor salarii ale angajaţilor publici.

Avertismentul creditorilor externi ai Greciei este foarte dur. “Înţeleg că există o rezistenţă din partea populaţiei greceşti faţă de măsurile de austeritate. Este problema Greciei dacă reuşeşte să îndeplinească condiţiile necesare. Nu oferim niciun discount”, a spus, joi, Wolfgang Schauble.

Creditorii au condiţionat acordarea următoarei tranşe din împrumut cu adoptarea de noi măsuri de austeritate care să aducă o economie la buget de cel puţin 1,7 mld. euro. Fără tranşa respectivă, Greciei îi lipsesc cel puţin 1,5 mld. de euro pentru a reuşi să plătească salariile în sistemul bugetar pe data de 17 octombrie, scrie Ekathimerini.
Sursa: capital.ro