miercuri, 13 martie 2013

SUA: Un proiect al Trezoreriei intentioneaza sa ofere tuturor serviciilor secrete acces la baza de date care contine informatii financiare ale cetatenilor americani



Administratia Obama intentioneaza sa ofere tuturor serviciilor secrete din American acces total la baza de date care contine informatii financiare ale cetatenilor americani si ale persoanelor care desfasoara activitati bancare in tara, potrivit unui documente al Departamentului Trezoreriei data 4 martie si consultat de Reuters.

Acest proiect reprezinta un pas major pentru agentiile americane de informatii in urmarirea retelelor teroriste si a sindicatelor crimei, adunand la un loc baze de date financiare, caziere si informatii militare. Planul, despre care expertii afirma ca este in concordanta cu legile americane, ar putea insa starni critici intense.
Institutiile financiare care opereaza in Statele Unite sunt obligate prin lege sa completeze si sa depuna rapoarte in cazul unor “activitati suspecte ale clientilor”, precum transferul unor sume mari de bani, la Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN).
Federal Bureau of Investigation (FBI) are acces deplin la aceasta baza de date, dar agentiile secrete, precum Central Intelligence Agency si National Security Agency, trebuie in prezent sa depuna cereri individuale pentru fiecare informatie dorita la FinCEN.
Proiectul Trezoreriei ar oferi serviciilor secrete posibilitatea de a analiza mai in detaliu ca niciodata astfel informatii. 
Sursa : hotnews.ro
            2blackjack1.wordpress.com

Inapoi in…viitor!


as
Platon spunea despre idei ca sunt esenta lucrurilor, iar Mintea Marelui Creator a insamantat intreaga sa Opera cu idei generatoare de realitati pe diferite planuri. Panza pe care Dumnezeu isi picteaza Creatia este Energia Primordiala, pe care mintile celor creati dupa „Chipul si Asemanarea Sa” o modeleaza in functie de vibratiile la care au ajuns in cautarea Sursei. Astfel, Arhanghelii lucreaza in Lumina Pura, Ingerii cu energie fina, zeii cu energie spirituala, iar omul cu energie densa. Intreaga antichitate se supunea perceptiei lumii, in cheia minte-inaintea-materiei.Pentru a ne lamuri si mai bine, iata cum raportau anticii microcosmosul (omul) la macrocosmos (universul): „Tot ce este in cer este si in afara lui, ca si tot ce este pe pamant este echivalent cu ce se afla in afara sa, precum corpul este format din organe asa si universul este zamislit din planete…” (bucata de text gasita pe placute de lut in Memphis).
Anticii percepeau lumea integralist, pentru ei, ramele aveau forma intestinelor, plamanii aveau forma de pasare, cu alte cuvinte absolut totul in legatura cu interiorul nostru avea un corespondent in afara. Pentru ei Soarele era Principiul activ, dinamic, iar Luna, luminatorul noptii era responsabila cu starea pasiva, vegetativa, potentiala. Astazi, stim ca omul respira de 25 920 de ori intr-o zi, ceea ce corespunde anului Platonician, exact cat ii trebuie soarelui sa guverneze toate casele astrologice, iar media de varsta a presoanei de 72 de ani are exact acelasi numar de zile. Pare surprinzator, nu?
Asadar, lumea spiritelor si cea materiala se afla intr-o permanenta corespondenta, si in raporturi dictate de vibratia personala. Lumea pe care o traim este cea pe care o gandim, iar lumea de apoi este exact cea pe care o cream in planul terestru, prin actiunile, faptele, visele, sperantele si cunoasterea noastra. In cuvinte mai putine, am putea spune, ca anticii credeau ca din neant s-a precipitat o energie foarte fina, mult mai subtila decat lumina, urmata de un gaz diafan care contine in el potentialul tuturor lucrurilor si fiintelor.
Aici cele doua testamente care compun Biblia converg catre aceeasi idee primordiala: „La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul. Pamantul era pustiu si gol, peste fata adancului de ape era intuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca deasupra apelor. Dumnezeu a zis: sa fie lumina. Si a fost lumina.”( Facerea 1-3). Dar si: „La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El, si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. In El era viata si viata era lumina oamenilor” ( Evenghelia dupa Ioan 1-4).

Sursa: codulluioreste.ro

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 12 martie 2013


12 martie 2013

În Rusia creşte numărul anomaliilor naturii

лесной пожар лесные пожары Россия огонь Тува

© Foto: Vesti.Ru

Anul trecut a fost unul record în ceea ce priveşte numărul fenomenelor naturale periculoase, care s-au abătut asupra Rusiei. La această concluzie a ajuns Comitetul de Meteorologie din Rusia, în urma comparării datelor din mulţi ani de monitorizare.

Comparativ cu anul 2011, s-au înregistrat cu 30% mai multe cataclisme. Specialiştii spun că nu trebuie să intrăm în panică, ci să luăm măsuri la timp.
Anul trecut, meteorologii ruşi au înregistrat 469 de fenomene periculoase, care au provocat moartea a aproape 200 de persoane. Prejudiciile materiale aduse economiei ţării sunt estimate la 6,5 miliarde de dolari. În 2011, anomaliile au fost mai puţine, în jur de 300. Până acum nu s-au înregistrat oscilaţii atât de mari, a declarat pentruVocea Rusiei Aleksandr Golubev, purtătorul de cuvânt al Biroului de Meteorologie şi Hidrologie din Rusia.
„Se poate spune că acest lucru are legătură, în principal cu faptul că au început să se înregistreze mai multe fenomene, precum ploile abundente, vijeliile, grindina, viiturile etc. Oricum, numărul anomaliilor a crescut cu 30%. Ele au loc în principal vara, îndeosebi pe timp de caniculă şi la trecerea fronturilor atmosferice. În zona acestor fronturi se dezvoltă fenomene naturale periculoase”.
Din cauza secetei de anul trecut s-a strâns o recoltă mult mai mică. În 20 de regiuni s-a instituit stare de urgenţă din cauza caniculei. Au izbucnit incendii forestiere pe o suprafaţă record din ultimii 10 ani. Iar incendiile, alături de uragane şi inundaţii, sunt printre cele mai periculoase catastrofe naturale.
„Incendiile sunt îngrozitoare. Ele se înregistrează în fiecare an pe teritoriul Rusiei. Noi avem un teritoriu imens acoperit cu păduri. Primăvara încep să se aprindă arbuştii uscaţi, iar focul se răspândeşte rapid în păduri. Focarele de incendii sunt monitorizate din Cosmos, iar informaţiile sunt transmise la Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă. Este o muncă enormă, care necesită eforturi şi bani. Din păcate, nu întotdeauna se reuşeşte prevenirea acestei stihii”.
Natura îşi face de cap nu doar în Rusia. Incendii puternice cuprind întreaga Europă. Tornado devastatoare afectează SUA. Asupra provinciilor chineze s-au abătut torente de noroi.
Biroul de Meteorologie şi Hidrologie intenţionează să sporească siguranţa previziunilor. Se intenţionează dezvoltarea grupării spaţiale de sateliţi meteo, extinderea reţelei de staţii de monitorizare meteorologică. Este puţin probabil ca acest an să treacă fără surprize. Una dintre ele deja a zburat din Cosmos în Celiabinsk, iar cauzele şi urmările ei continuă să fie dezbătute intens de întreaga lume.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Fermierii acuză: Traderii de cereale, singurii cu profituri grase și când e producție mare și când e secetă


silozuriSingurii fericiți care câștigă gras din agricultura românească sunt traderii de cereale, spun agricultorii. Ei manipulează prețul când producția este foarte bună, dar si atunci când este extrem de slabă, iesind întodeauna pe profit. În detrimentul fermierilor români.

Fermierii locali sunt obligați să-și vândă producția chiar din câmp pentru că nu dispun de silozuri autorizate în care să stocheze recolta în așteptarea unor oferte de preț mai bune. Așa că traderii au o mare marjă de manevră în manipularea prețurilor. Vinovat de acestă situație este, potrivit agricultorilor, Ministerul Agriculturii, care nu a aloca fonduri pentru a-i sprijini pe fermieri să construiască silozuri. Ei arată cu degetul ministerul și pentru distrugerea zootehniei, și implicit a lanțurilor de distribuție, agricultorii fiind privați, astfel, de un debușeu important pentru recolta lor.

”Traderii sunt singurii care câștigă din agricultura românească în orice situație. Într-un an bun impun prețurile pentru că ei au capacități de stocare, le trag în jos și exportă pe rupte. Într-un an secetos importă și ridică prețurile. Ei sunt cei care trag sforile și câștigă din orice situație. Doar agricultorii români pierd mereu”, consideră Daniel Ciobanu, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Bacău.
Acesta nu este singurul deranjat de lipsa de alternative a fermierilor în relația cu traderii.
”Ei (traderii -n.r.) fac legea pe piață. Cine dă banul, ăla dictează. Mai ales în câmp, când vin să cumpere producția pe prețuri de nimic. Pot să scadă prețul cât vor pentru că știu că mulți fermieri români n-au unde să depoziteze grâul. Nu-ți convine, dar ce poți să faci?”, susține Iosif Balla, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Cluj.
Agricultorii cred că marele atu al traderilor sunt capacitățile lor imense de stocare care le permit să manipuleze prețurile.
”Traderii adună grâu de prin țară la 7.500-8.000 de lei vechi kilogramul iar apoi îl vând cu vapoarele la 11.000 de lei vechi kilogramul. Acestea sunt marile afaceri din agricultură” , Traian Ghinoiu, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Gorj.
Fermierii susțin că Ministerul Agriculturii nu și-a propus niciodată cu adevărat să sprijine construcția de silozuri și că ”primul siloz” nu a fost decât o temă electorală care a sucombat imediat după alegeri.
”De primul siloz s-a ales praful. Acestea nu sut altceva decât teme preluate de la agricultori și aruncate populației înainte de alegeri. Nimeni n-a vrut niciodată cu adevărat să susțină construcția de silozuri. Este doar praf în ochi. Am cerut Ministerului Agriculturii să facem depozite pe asociații, să le umplem cu cereale, pentru că din 2005 nu mai putem vinde decât din depozite autorizate. Nu ne-a băgat nimeni în seamă pentru că sunt interse mari în joc. Ale traderilor, dar nu numai”, spune Daniel Ciobanu, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Bacău.
Agricultorii sustin că lipsa de interes a ministerului pentru sprijinirea construcției de silozuri este cu atât mai ciudată, cu cât investițiile nu sunt chiar atât de mari.
”Primul siloz n-a funcționat niciodată. O celulă de 500 de tone costă cam 5.000 de euro. Nu sunt bani mulți, dar din căte știu eu, din 2008 guvernul nu a alocat niciun ban pentru construcția de silozuri”, afirma Traian Ghinoiu, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Gorj.
Și, ca și cum lipsa spațiilor de depozitare n-ar fi suficientă, a fost pusă pe butuci și zootehnia românească, care absorbea o mare parte din producția de cereale.
”Am ajuns să numărăm pe degetele de la o mână fermele zootehnice mari, care ar fi putut prelua ușor grâul și orzul fermierilor români. Trebuie să dezvoltăm urgent fermele zootehnice pentru a sparge monopolul traderilor și a fi absorbită producția fermierilor”, spune Iosif Balla, președintele Asociației Producătorilor Agricoli din Cluj.
Marii traderi de cereale care operează în România – Cargill, Alfred C. Toepfer, Glencore, Bunge, Ameropa, Nidera sunt, fără excepție, companii cu capital străin.
Potrivit datelor Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole (ARCPA), principalii traderi de cereale din România, care vând la export mai toată producția destinată piețelor externe, au avut în 2010 o cifră de afaceri cumulată de 1,1 miliarde de euro, față de 810 milioane de euro în 2009, pentru ca afacerile cumulate să ajungă la 1,3 miliarde de euro în 2011. Deși au afaceri de miliarde de euro, primii cinci traderi din România abia dacă au împreună câteva sute de angajați.
Cel mai mic număr de angajați îl are, de exemplu, traderul olandez Nidera. Biroul de la București al companiei avea în 2010 doar 16 angajați, fiecare dintre aceștia aducând companiei nu mai puțin de 6 milioane de euro anual.
Marius Șerban
sursa: agrointel.ro
gandeste.org

Un biofizician rus a crescut o inimă vie


сердце орган здоровье
© Foto: Flickr.com/Glamlife-studentportal/cc-by

Noua realizare din domeniul medicinii poate ajuta la salvarea a milioane de vieţi omeneşti. Savantul rus Konstantin Agladze i-a ajutat pe biologii japonezi să creeze pentru prima oară ţesutul inimii umane vii din celule stem. Acesta este un progres nu numai în transplant, dar şi pentru industria farmaceutică: organele bioartificiale ajută la testarea medicamentelor.

Muşchiul inimii este format treptat. În primul rând, celulele se adună în picături separate care pulsează, iar apoi fără influenţe exterioare se unesc într-un ţesut.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kyoto se ocupă de crearea organelor umane vii de aproape 5 ani. De 4 ani, acest proiect este supravegheat de profesorul rus Konstantin Agladze, şef de laborator la centrul ştiinţific Nanofizica de la Institutul fizico-tehnic din Moscova.
Drept sursă a materialului genetic, grupul ştiinţific ruso-japonez a luat celule stem induse. Din ele este format embrionul în stadiul incipient de dezvoltare. Tocmai ele sunt „predecesorii” organelor corpului uman.
Este important să se înţeleagă în ce condiţii este lansat mecanismul formării ţesuturilor. Oamenii de ştiinţă conduşi de profesorul Agladze au reuşit să descopere substanţa chimică care activează mecanismul de transformare. Din fiecare 100 de „protocelule” induse 80 devin celule ale inimii.
Temperatura optimă de păstrare a celulelor este -37 de grade. Pentru a fi siguri că ţesutul inimii este viu, el trebuie să fie privit cu un microscop electronic. La o creştere de câteva milioane de ori se vede imediat că ţesutul se contractează.
Muşchiul funcţionează singur fără stimulente externe: 50-70 de bătăi pe minut. Aşa arată ţesutul inimii umane la o lună după obţinerea lui din celule stem. Treptat, ele se unesc şi formează ţesutul muşchiului inimii.
Potrivit lui Konstantin Agladze, ţesutul cardiac „construit” va fi folosit în două scopuri. În primul rând, pe acest ţesut vor fi testate efectele unor medicamente. În al doilea rând, aceste celule pot fi implantate în inima bolnavă.
În ceea ce priveşte crearea artificială a ţesuturilor vii pentru transplant, potrivit oamenilor de ştiinţă, aşa ceva poate avea loc deja peste 3-4 ani. În viitor, această tehnologie va ajuta la salvarea a milioane de vieţi omeneşti.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Slovenii ies în stradă împotriva corupției.


09 martie 2013

Mii se oameni din capitala Slovenă, Ljubliana, ies în stradă, cerând alegeri anticipate, după ce guvernul conservator a fost demis. 

Protestatarii au "marcat", clădirea băncii centrale cu autocolante pe care scria: "Acesta esteproprietatea noastră[AFP]
Demonstranții a protestat la Ljubljana împotriva corupției și elitei politice a țării.
Mii de protestatari s-au adunat sâmbătă, în ciuda ploii, la Kongresni TRG, pentru a cere modificări importante, în urma căderii guvernului de centru-dreapta condus de JanezJansa.
"Cerem demisia tuturor membrilor incapabili și corupți ai elitei politice ”, au scris într-o petiție semnată de 18.000 de oameni pe Facebook.
Ei au cerut primului-ministru desemnat, Alenka Bratusek, să oganizeze cât mai curând alegeri anticipate, imediat după preluarea postului în care a fost numită. Anterior, pe 8 feb., se desfășurase un raliu care a atras peste 20.000 de protestatari.
A fost una dintre cele mai importante demonstrații anti-guvernamentale dintr-un stat care a făcut parte din fosta Jugoslavie, stat care numără doar 2 milioane de locuitori, și care și-a căpătat independența în 1991.
În timpul protestului, nu s-au înregistrat incidente mojore, cu excepția unui mic dispozitiv de incendiere, aruncat spre zidurile clădrii Băncii Centrale, stins promt de oganele de ordine. Mandatul de formare a noului guvern a fost acordat lui Bratusek care va urma fostului prim-ministru, Jansa, care era considerat el însuși un corupt aflat în fruntea unui guvern de corupți.
În cazul în care reușește să formeze o nouă coaliție guvernamentală, lui Bratusek i se cere să oganizeze alegeri anticipate în Slovenia, pentru a doua oară în ultimii doi ani.
 
 



Sursa: http://www.aljazeera.com/news/europe/2013/03/201339192211323156.html


(pentru confoarmitate, C.M.)
http://ascensiuneaspiritului.blogspot.ro

Tratamentul pentru cancer, o industrie construita pe frica si ignoranta pacientilor


Tratamentele conventionale ale cancerului nu functioneaza la femeile cu cancer la san. Femeile cad intr-o masina industriala a cancerului doar pentru a fi aruncate afara la celalalt capat, vatamate permanent si totusi cu nici o asigurare rezonabila a supravietuirii pe termen lung. Lordul Maurice Saatchi indeamna la schimbarea legii privitoare la tratamentul anticanceros din Anglia. El descrie legea actuala ca pe “o bariera impotriva progresului in vindecarea cancerului” si spune ca doctorii sunt impiedicati sa incerce noi forme de tratament, sub amenintarea ca vor fi dati in judecata.
El a spus la televiziunea publica: “Tratamentele actuale pentru femei sunt medievale, degradante si ineficiente. Femeile se gandesc la cea mai rea parte a tratamentului ca 
cancer
fiind pierderea parului, dar aceasta este vestea buna. Vestea mai putin buna este efectul medicamentelor – greata, voma, oboseala – dar si acestea sunt vesti bune. Vestile cu adevarat rele sunt ca efectele medicamentelor asupra sistemului imunitar al femeilor permit infectiilor fatale sa patrunda in organism. Femeile au atunci aceleasi sanse sa moara datorita infectiilor pe cate sanse au sa moara de cancer”.

Sunt legi care fac imposibil pentru oncologi sa iasa din normele stabilite in tratarea oricarui fel de cancer. De fapt pedepsele sunt severe si ar putea insemna procese, ca si pierderea permanenta a slujbei si/sau permisului de practica medicala. Orice deviere din partea doctorilor de la procedura standard este probabil sa duca la faptul de a fi gasit vinovat de  neglijenta medicala. Aceasta a dus la tratamentele brutale asupra femeilor din partea oncologilor si radiologilor, predominant barbati.
Cand lordul Saatchi a facut remarca despre metodele medievale, el nu si-a ales termenii cu usurinta. In acele zile, tortionarii obisnuiau sa vizeze sanii femeilor, adesea smulgandu-i din piept. Cel putin chirurgii folosesc un bisturiu si anestezic, dar unor femei le sunt inlaturati sanii din motive preventive, atat de disperate sunt acestea pentru a evita cancerul de san si tratamentele brutale care le asteapta.[1]
Oncologia ortodoxa nu este onesta cu ea insasi, asa ca este dificil de crezut ceea ce spun oncologii despre cancerul la san(sau despre orice alta forma de cancer, in ceea ce priveste aceasta chestiune), deoarece rezultatele testelor cu medicamente pentru a justifica tratamentele  sunt cu regularitate efectuate pentru a ascunde partinirea si a face medicamentele sa para mai eficiente sau mai putin toxice decat sunt ele in realitate. Potrivit unui studiu “Partinirea in raportarea punctelor finale ale eficacitatii si toxicitatii in testele aleatorii, clinice pentru femeile cu cancer la san”, publicat in ianuarie 2013 in Analele de Oncologie, cercetatorii de la Universitatea din Toronto au gasit ca in 164 de teste clinice aleatorii de faza III o treime au fost raportate pozitive, in ciuda faptului ca nu au satisfacut obiectivul principal, prin accentuarea altor rezultate, mai putin importante. “Aceste rapoarte au fost partinitoare si au folosit “zapacirea” pentru a ascunde aceasta partinire”, au scris autorii. Unele studii chiar au schimbat obiectivul principal la jumatatea testarii, posibil din cauza ca rezultatele timpurii sugerau ca testul va esua.[2]
Cercetatorii au mai gasit dovezi de partinire in raportarea efectelor secundare toxice ale medicamentelor utilizate in doua treimi din teste. In acele cazuri, descoperirile toxicitatii inalte au fost omise din rezumatele si concluziile testelor, si in loc de a fi raportate, au fost ingropate “in paragrafele scrise cu litere minuscule” ale articolului. Oamenii de stiinta din domeniul medical au fost prinsi pictand o imagine exagerat de roza a medicamentelor lor pentru scopurile proprii, ceea ce inseamna pentru scopurile dictate de companiile care le plateau facturile.

Mare parte tratamentului de cancer se bazeaza pe cercetare afectata de frauda.

Intr-un studiu publicat in Nature, in martie 2012, cercetatorii au incercat sa reproduca rezultatele a 53 de studii de baza preclinice in domeniul cancerului. Dintre aceste 53 de studii, doar sase au fost reproductibile. In noua sa carte, Industria Farmaceutica Rea, dr. Goldacre da un sonor avertisment asupra faptului ca producatorii de medicamente sunt cei ce finanteaza testele asupra propriilor lor produse. Unul dintre cele mai larg recunoscute si adevarate teste ale dovedirii stiintifice este cand aceste studii aratand rezultate pozitive pot fi si sunt reproduse de catre cercetatori independenti – nu cercetatori alesi sau platiti de catre producatorii de medicamente oferind descoperirea initiala.
“Medicamentele sunt testate de catre oamenii care le produc prin teste slab proiectate, in numere fara speranta de mici, pe pacienti ciudati si nereprezentativi, si analizate utilizandu-se tehnici care sunt gresite prin insasi proiectarea lor, intr-un astfel de mod incat ele exagereaza beneficiile tratamentelor”, scrie Goldacre in cartea sa. “Cand testele arata rezultate care nu sunt pe placul companiilor farmaceutice, acestea sunt perfect indreptatite sa le ascunda de doctori si pacienti, asa ca noi vedem doar o imagine distorsionata a oricaror efecte reale ale vreunui medicament”.
“Exista o eroare sistematica in miezul stiintei medicale” – dr. Ben Goldacre
Erick Turner a facut un studiu de monitorizare, publicat in New England Journal of Medicine(Jurnalul Medical al Noii Anglii), monitorizare a tuturor testarilor efectuate asupra efectelor medicamentelor antidepresive inregistrate la United States Food and Drug Administration(Agentia pentru Alimente si Medicamente a Statelor Unite). Au fost 38 de studii care au produs rezultate pozitve si 36 care au produs rezultate negative. Din grupul cu rezultate pozitive, au fost publicate 37 de studii. Din grupul cu rezultate negative, doar trei au fost publicate.

Cum sa te sinucizi lent cu chimicale si radiatii

Terapia cu radiatii si substante chimice vizand omorarea celulelor canceroase creeaza celule stem canceroase, ceea ce inseamna ca oncologii provoaca cancer. Chiar postul TV Fox News a raportat asupra acestui fapt, spunand ca acest lucru ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care cancerele in ultimul stadiu sunt adesea rezistente atat la terapia cu radiatii, cat si la chimioterapie. Stim ca celulele stem canceroase dau nastere la noi tumori. Aceste celule stem canceroase sunt responsabile in cele din urma pentru reaparitia cancerelor si periculoasa raspandire a cancerului in tot corpul.
“Terapia cu radiatii a fost un tratament standard pentru cancer atat de mult timp, incat suntem destul de surprinsi ca ar putea induce crearea de celule stem canceroase”, a spus cercetatorul dr. Chiang Li, de la Harvard Medical School din Boston.
O tanara femeie, Michelle Ruiz, diagnosticata cu cancer, s-a plans “am trecut prin ceea ce doctorul meu a numit olimpiada tratamentului anticanceros – o extirparea a tumorei, chimioterapie, terapie cu radiatii, cu hormoni, si congelarea ovulelor in caz ca toate aceste otraviri mi-ar fi afectat capacitatea reproductiva. Dupa pierderea mamei mele cu cativa ani inainte, eram furioasa pe toata lumea. Intotdeauna fusesem blanda si romantica, o persoana total dedicata relatiilor cu ceilalti. Vroiam un inel, vroiam sa am copii. Cine o sa se mai casatoreasca cu mine acum? Cand esti diagnosticata cu cancer, pierzi tot controlul asupra corpului tau. Nu mai puteam fuma. Mi-am schimbat dieta alimentara. Corpul tau este permanent examinat, privit, sondat si pozitionat in masinile de scanat. Esti transformata in obiect pentru acea perioada de timp, deoarece este un mod de supravietuire si esti practic la mila medicilor.  M-am simtit destul de mult ca o maimuta subiect de experimente. Trebuia sa o fac, pentru a trece prin toate acelea, deconectata emotional de propriul meu corp”.
Cand femeile supravietuiesc unor astfel de tratamente, atunci ele se confrunta cu un risc sporit de boli de inima – atat de mult incat unii doctori dezbat faptul daca nu ar fi timpul de a abandona sprijinul temeinic acordat chimioterapiei. Medicamentele numite antracicline sunt baza pentru chimioterapia cancerului la san, in ciuda binecunoscutului risc: ele slabesc inimile femeilor. “In procesul vindecarii de cancer la san, noi le expunem la lucruri destul de urate. Si nu este doar un singur lucru, ci o secventa de lucruri urate”, explica dr. Pamela Douglas, cardiolog la Universitatea Duke.
“Nu exista beneficii pe termen lung de la utilizarea radiatiei pentru tratarea cancerelor la san, deoarece chiar daca cancerul nu ar reapare la locul iradiat, sansele totale de supravietuire sunt la fel, sau chiar mai mici. Si totusi in ciuda faptului ca radiatia ajuta asa de putine femei – si in cele din urma omoara multe dintre cele pe care le-a ajutat pe termen scurt – aceasta metoda de tratament ramane standardul de ingrijire pentru femeile care au cancer la san”, scrie dr. John Lee, doctor in medicina in cartea sa “Ceea ce doctorul tau s-ar putea sa NU iti spuna despre cancerul la san”.

Nu regreta metoda de tratament aleasa pentru cancer

De la Reuters Health:
Mai mult de o femeie din cinci cu cancer la san in faza incipienta spune ca i s-a dat prea multa responsabilitate pentru decizii legate de tratament – si acele paciente au avut o mare probabilitate de a regreta alegerile pe care le-au facut, potrivit unui studiu american.[3] Descoperirile, care au aparut inJurnalul de Medicina Generala Interna, nu inseamna ca femeile nu ar trebui sa fie pe deplin informate despre optiunile de tratament, spun cercetatorii, ci mai degraba ca medicii ar putea avea nevoie sa gaseasca noi strategii pentru a comunica cu pacientele, in special cele mai putin educate.
“Unele femei s-ar putea simti coplesite sau impovarate de alegerea tratementului, in special daca nu li se dau si instrumentele pentru a intelege si cantari beneficiile si daunele acestor alegeri”, a scris cercetatorul principal Jennifer Livaudais. Echipa acesteia de la Mount Sinai School of Medicine din New York, a monitorizat 368 de femei care tocmai avusesera operatie pentru faza incipienta de cancer la san la unul dintre cele opt spitale din New York, si au repetat monitorizarea sase luni mai tarziu. Majoritatea a spus ca in mod obisnuit ele au avut probleme intelegand informatiile medicale si mai putin de o treime au cunoscut posibilele beneficii ale chirurgiei, terapiei cu radiatii si pe cele ale chimioterapiei, au descoperit Livaudais si colegii acesteia. Cartea aceasta este despre dragoste in medicina, dar in mod specific este despre oferirea in mod iubitor de tratament anticanceros pentru cancerul la san, ca si pentru alte cancere implicand organele sexuale la barbati.
Oncologii fac o treaba proasta in ce priveste informarea femeilor americane cu cancer in faza incipienta despre boala lor sau despre optiunile in ce priveste chirurgia. Intr-un studiu publica in editia din ianuarie 2012 a Jurnalului Colegiului American al Chirurgilor, cercetatorii au descoperit ca “supravietuitoarele cancerului la san au lacune destul de mari in intelegerea lor asupra optiunilor chirurgicale, inclusiv asupra implicatiilor reaparitiei cancerului si supravietuirii”, a spus conducatorul studiului, autorul dr. Clara Lee, un profesor asociat de chirurgie si director de cercetari chirurgicale la Scoala de Medicina din Chapel Hill a  Universitatii din Carolina de Nord.
Printre cele 440 de paciente care au raspuns chestionarii, mai putin de jumatate(circa 46%) stiau ca riscurile reaparitiei local sunt mai mari dupa chirurgia cu conservarea sanului(extirparea tumorei, nu a intregului san), decat dupa mastectomie, si doar circa 56% dintre femei stiau ca rata supravieturii este echivalenta pentru ambele optiuni.
Multe femei nu isi aminteau sa fi fost intrebate despre preferinta lor. Faptul ca mai putin de jumatate(48,6%) dintre paciente isi reaminteau sa fi fost intrebate despre preferinta lor a fost deosebit de ingrijorator pentru dr. Clara Lee. “Ar fi un lucru ca noua sa ni se vorbeasca despre decizia care sa fie tratamentul superior, cum ar fi tratamentul pentru o inflamatie a vezicii. In acest caz, este rezonabil si de fapt mai bine ca chirurgul sa faca o recomandare. Dar aici vorbim despre o decizie unde nu exista un raspuns medical corect, si depinde in mod real de preferinta pacientei. In aceasta situatie, are sens ca sa se intrebe pacienta ce prefera ea.”

 Resurse in lb. eng.:

Chimicalele din produsele menajere provoaca o gama larga de probleme de sanatate, cancer si malformatii congenitale


Un nou studiu marcant facut de Organizatia Mondiala a Sanatatii afirma ca multe din chimicalele de uz casnic creeaza grave probleme de sanatate, inclusiv cancer, astm, reducerea fertilitatii si chiar malformatii congenitale.
Potrivit studiului, OMS a identificat un numar de “chimicale sintetice” despre care agentia ONU spune ca au “grave implicatii” pentru sanatate, mergand chiar si
chimicalele
pana la a sugera ca asa-numitii compusi  “devianti ai sexului”(care declanseaza schimbari hormonale legate de sex) si gasiti in podelele din PVC, jucariile pentru copii si chiar cardurile de credit ar trebui interzisi pentru a proteja viitoarele generatii, s-a declarat in rapoarte recente care au detaliat descoperirile.

Studiul a afirmat ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a revela in detaliu legaturile dintre chimicalele provocand tulburari endocrine (EDC – endocrine disrupting chemicals), care se gasesc intr-un numar de chimicale de uz casnic, si “boli si tulburari specifice”.

Chimicalele din produsele menajere provoaca vatamari

Cercetatorii OMS au spus ca au descoperit legaturi intre EDC si probleme de sanatate incluzand cancere la san, prostata si tiroida, probleme la testicule, efecte asupra dezvoltarii sistemului nervos la copii, si deficitul tulburarii atentiei si hiperactivitate la copii.
Oamenii de stiinta de la agentia ONU au mai spus ca este “rezonabil sa se suspecteze” substantele chimice numite ftalati de tulburari ale fertilitatii feminine, si au legat de asemenea substantele de ratele sporite ale unor boli la copii cum ar fi leucemia.
Cercetatorii au etichetat studiul drept  cel mai “cuprinzator” raport de pana acum asupra EDC-urilor, deoarece a examinat si evaluat cateva chimicale si dovezile corelate, mai degraba decat doar sa se concentreze asupra unui singur element sau compus. Studiul este intitulat “Situatia cercetarii stiintifice  asupra chimicalelor care provoaca tulburari endocrine”(“State of the Science of Endocrine Disrupting Chemicals”).
Descoperirile au mai creat ingrijorare asupra bisfenolului A, un compus sintetic gasit in multe articole folosite zilnic, precum conservele metalice cu strat interior de plastic anticoroziune si ochelarii de soare. Se crede ca substanta interfereaza cu hormonii naturali care influenteaza dezvoltarea si cresterea la om.
Oamenii de stiinta de la OMS au mai spus ca exista “dovezi foarte puternice” la animale precum ca substantele pot interfera cu hormonii tiroidieni; acest lucru poate conduce la afectiuni cerebrale, pierderea inteligentei, autism si deficitul tulburarii atentiei si hiperactivitate.
Privitor la rata de incidenta a cancerului de prostata, exista “dovezi semnificative” care sugereaza  o legatura cu pesticidele utilizate in agricultura, potrivit unei echipe internationale de experti medicali care au examinat datele. Agentia ONU a mai spus ca si animalele salbatice sunt supuse acestui risc.
“Diversele sisteme afectate de chimicalele provocand tulburari endocrine cel mai probabil include toate sistemele hormonale si se intind de la acele sisteme controland dezvoltarea si functionarea organelor reproducatoare, pana la tesuturile si organele reglementand metabolismul si satietatea”, a declarat raportul. “Efectele asupra acestor sisteme pot duce la obezitate, sterilitate sau fertilitate redusa, dificultati de invatare si memorie, diabet declansat la adulti sau boli cardiovasculare, ca si o varietate de alte boli”.
Acelasi raport, publicat acum 10 ani, a gasit doar “dovezi vagi” care evidentiau faptul ca substantele chimice respective ar fi putut afecta sanatatea umana.
“Ultimele cercetari stiintifice arata ca, comunitatile de pe intreg globul sunt expuse la EDC-uri, si la riscurile asociate cu acestea”, a spus dr. Maria Neira, Director pentru Sanatate Publica si Mediu al OMS. Ea a spus ca agentia “va lucra cu parteneri pentru a stabili prioritatile de cercetare pentru a investiga legaturile dintre EDC-uri si impactul asupra sanatatii umane cu scopul de a micsora riscurile”, adaugand: “Cu totii avem o responsabilitate pentru a proteja viitoarele generatii”.
“Avem o nevoie urgenta de mai multe cercetari”
Studiul a accentuat avertismente similare din partea Agentiei Europene pentru Mediul Inconjurator (European Environment Agency) care au fost emise anul trecut, avertismente afirmand  clar: cosmeticele si medicamentele continand EDC-uri ar putea fi daunatoare pentru sanatatea umana.
Potrivit unui comunicat de presa ONU, raportul “solicita mai multe cercetari pentru a intelege pe deplin asocierile dintre chimicalele provocand tulburari endocrine(EDC-uri) – gasite in multe case si produse industriale – si boli si tulburari specifice”.
“Avem nevoie urgenta de mai multe cercetari pentru a obtine o imagine mai completa impactului asupra sanatatii si mediului pe care il au substantele ce provoaca tulburari endocrine”, a spus d-na Neira.
Surse:
http://viataverdeviu.ro

Un balerin fără un picior și o balerină fără o mână își depășesc limitele și susțin un spectacol de balet impresionant și emoționant. VIDEO


O scurta prezentare a filmuletului de mai jos: o tânără, de 30 de ani sufera un accident in urma căruia îşi pierde un braţ. Se instaurează peste ea o stare profundă de depresie. Dansul, pe care l-a practicat din copilărie nu mai poate fi reluat: fără un braţ nu îşi găseşte echilibrul şi chiar şi o simplă piruetă e greu de realizat. Dar nu se lasă înfrântă de infirmitate. Şi după multă trudă reuşeşte. Apoi află despre un tânăr care, într-un accident şi-a pierdut un picior. Starea lui este similară cu a ei, evoluţia psihicului postoperator este identică. Atunci tânăra îl caută şi încearcă să îl convingă să îl ajute să înveţe dansul, baletul. Pentru el este mult mai greu, fără un picior este aproape imposibil măcar să te gândeşti la dans, la balet mai ales. Şi totuşi, fata nu renunţă. Într-un târziu reuşeşte să-l convingă. Urmează o lungă perioadă de efort, lecţii după eşecuri repetate, dureroase. Într-un târziu, cuplul a reuşit să înfrângă infirmitatea. Şi iată ce a ieşit - va invitam sa vedeti filmul. Exceptional!

  


Sursa: danielroxin.blogspot.ro

Criza resurselor de apă dulce şi mai ales gestionarea lor eficientă, principala problemă a lumii contemporane


Никобарские Острова море отдых курорт закат вода
© Foto: Flickr.com/Hrishikesh Karambelkar/сс-by-nc-sa 3.0

Apa dulce, elementul cel mai important al vieții pe Terra, și sursă vitală a progresului și dezvoltării umane, a devenit o problemă a lumii contemporane. Semne ale unei crize a resurselor de apă dulce au fost constatate odată cu deceniul 1981-1990, prin inițierea Deceniului internațional al apei potabile, program demarat la inițiativa Naţiunilor Unite.

Criza resurselor de apă potabilă, este mai mult decât evidentă dacă ținem cont și de faptul că, deși 72% din suprafața Terrei este acoperită de apă, mai mult de 97% este însă apă sărată. Estimările specialiștilor de la Woods Hole Oceanographic Institution – WHOI, Massachusetts SUA, prezintă faptul că acum pe Terra există aproximativ 1.332 miliarde de kilometrii cubi de apă. Apa dulce, captivă în ghețari, reprezintă 70% din această estimare și mai puțin de 1% din apa dulce de pe planetă este accesibilă.
În același timp mai mult de o treime din populația globului, trăiește în țări în care apa dulce reprezintă o adevărată problemă.
Evoluția consumului de apă dulce confirmă evoluția umană, astfel dacă la începutul secolului trecut consumul mediu era de doar 240 metrii cubi pe întreaga perioadă a vieții unui individ, în ultimii ani s-a ajuns la un consum aproape triplu, conform standardelor moderne de viață. Criza resurselor de apă este determinată de anumiți factori, printre care putem menționa explozia demografică, procesul rapid de urbanizare care a condus la mari aglomerări populaționale, dar mai ales de necesarul crescut de apă dulce din industrie și agricultură.
Cu certitudine, cauza principală, care a determinat curba ascendentă a necesităților și consumului de apă actual, o constituie progresul tehnic, astfel încât industria și agricultura înghit cea mai mare parte din consumul de apă pe glob. În timp ce țările bogate pot folosi în general fără restricții resursele de apă, în alte țări resursele de apă sunt insuficiente. Într-un alt raport internațional, problema apei la nivelul Terrei este privită nu din punct de vedere al cantității existente pe glob, ci conform distribuției și gestionării ei. Cel mai recent raport în domeniu a fost prezentat în septembrie 2011, în cadrul celui de-al XIV-lea Congres Internațional al Apei de la Pernambuco, Brazilia. Îmbunătățirea distribuției apei la nivelul Terrei va avea un impact semnificativ și asupra producției de hrană pentru populație, deoarece apa dulce nu este distribuită astfel încât să asigure necesarul de hrană al planetei. În următoarea perioadă se dorește și folosirea eficientă a apei de ploaie, care, la nivel mondial, reprezentă 4% din totalul cantității de apă de pe Terra. Se estimează că deficitul de apă și distribuția ei va afecta cel puțin jumătate din populația globului, începând cu anul 2030. Astfel, criza apei, poate determina și conflicte majore în rândul populațiilor afectate.
Conflicte pentru apă sunt cunoscute de-a lungul istoriei dezvoltării civilizației. Una din primele consemnări este de acum peste 6.000 de ani cu privire la războiul pentru apă dintre oraşele mesopotamiene Lagaş şi Umma. De actualitate este și raportul recent al serviciului National Intelligence din SUA, privind securitatea apei, care a fost solicitat de secretarul de stat Hillary Clinton. Conform acestui raport, apa dulce poate deveni un motiv de război mai puțin obișnuit, care poate apărea în Orientul Mijlociu, Asia de Sud și Africa de Nord. În opinia experților americani, apa va deveni în viitor o posibilă armă de război sau o amenințare teroristă.
Pe fondul unor secete succesive în mai mulți ani la rând, cumulate cu inundații catastrofale, și lipsa apei potabile, aceste aspecte pot conduce la instabilități și conflicte la nivel global în următoarele decenii, în ţările în curs de dezvoltare, care se confruntă și cu o explozie demografică, dar și cu efecte serioase care duc la schimbări climatice majore. Riscul ca apa potabilă să fie un motiv de război, în următorii 10 ani, este minim, chiar dacă aceasta creează tensiuni în interiorul unor state, cât și între țări și amenință perturbarea piețelor de produse alimentare naționale și globale. După anul 2022, raportul previzionează că utilizarea apei va deveni o armă de război sau un instrument de terorism, în special în Asia de Sud, Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
Brazilia, Rusia, Canada, Indonezia, China si Columbia sunt țările care dețin 50% din totalul rezervelor de apă dulce de pe glob. La această oră, China este cel mai mare investitor, la nivel global, în protejarea surselor naturale de apă, investind sume considerabile pentru protejarea zonelor care asigură resursele de apă naturală. Un fapt periculos este și deversarea în apele de suprafață a unor produşi toxici ai activităților industriale, fapt care conduce la deteriorare ecosistemelor acționând nefast asupra florei și faunei din zonele afectate. Apele contaminate conțin în prezent, de ordinul sutelor de mii de substanțe chimice unele fiind chiar nocive vieții. Afectarea sănătăţii populațiilor provine din patologia hidrică, dar şi indirect prin hrana neadecvată generată de secetă şi sărăcie, și este provocată şi indusă de lipsa apei dulci. În același timp, afacerile cu apă dulce devin din ce în ce mai rentabile. Fie prin îmbutelierea ei din apa provenită din topirea ghețarilor, din zona Alaska, fie prin aducerea unor iceberguri în zonele calde ale planetei pentru a asigura necesarul de apă dulce, soluții sunt destule la ora actuală. Oferta de apă potabilă îmbuteliată provenind din topirea unor ghețari din Canada sau Groenlanda variază de la câţiva zeci de dolari și până la mii de dolari per sticlă, fiind o afacere profitabilă, pe fondul consumului unora, de fapt un moft al bogaților planetei. Previziunile actuale consideră că populația crește și consumul de apă se dublează la fiecare 20 de ani. Și analizele ONU sunt alarmante, acestea arătând că, până în 2040, cererea de apă va depăşi cu 30% cantitatea disponibilă. Potrivit unui alt raport ONU, 1,1 miliarde de oameni nu au acces durabil la resurse de apă potabilă la nivel mondial. Cum previziunile specialiştilor sunt pentru o populație de peste 9,5 miliarde de oameni la nivelul anului 2050, provocarea determinată de necesarul și distribuția apei pe glob este departe de a fi rezolvată. Problema actuală nu este una de resurse, ci o problemă de distribuție și de gestionare eficientă a apei la nivel global. Concluzia este certă și anume dezvoltarea societății umane în general depinde și este condiționată de prezența resurselor de apă dulce.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Iisus obişnuia să-şi schimbe forma! Un manuscris antic, descifrat recent, prezintă informaţii ULUITOARE despre Mântuitor

Iisus obişnuia să-şi schimbe forma! Un manuscris antic, descifrat recent, prezintă informaţii ULUITOARE despre Mântuitor

Un manuscris de acum 1.200 de ani descoperit în Egipt, scris în limba coptă şi descifrat recent vorbeşte despre despre viaţa şi crucificarea lui Iisus într-un mod foarte diferit de cel în care descrie Biblia aceste evenimente, scrie Live Science.

Potrivit manuscrisului, Iuda l-a sărutat pe Iisus pentru a putea fi mai uşor identificat de către romani pentru că acesta "obişnuia să-şi schimba forma". În plus, arestarea lui Iisus a avut loc într-o zi de marţi, nu joi, cum este considerat în tradiţia creştină.

Însă cea mai uluitoare informaţie este legată de relaţia dintre Iisus şi Pilat din Pont, guvernatorul roman, cel care l-a condamnat la moarte. Textul antic spune că Pilat l-a invitat pe Iisus la masă, iar în final i-a spus că este gata să-şi sacrifice propriul fiu că sa-I salveze viata: "Iată, a venit noaptea, ridica-Te şi pleacă, iar dimineaţa când voi fi acuzat din cauza Ta, le voi da pe unicul meu fiu, ca să-l omoare în locul tău". 

Iisus i-a răspuns: "O, Pilat, eşti demn de o mare slavă, pentru că te-ai oferit să mă ajuţi". Apoi, Mântuitorul i-a arătat că, dacă vrea să scape, poate face acest lucru foarte usor, schimbându-şi forma sau dispărând. 

"Pilat s-a uitat la Iisus şi, iata, El a dispărut. Nu l-a putut vedea mult timp".

Manuscrisul coptic a fost descoperit în 1910 în manastirea Sfântul Mihail, lângă oaza Fayum, în deşertul egiptean şi a fost cumparat de americanul J.P. Morgan şi donat ulterior muzeului care îi poartă numele.

Sursa: jurnalul.ro