luni, 20 iunie 2011

Inelul cu diamant

Un ucenic într-ale spiritalității merse la maestrul său cu o problemă:
- Maestre, mă simt o nulitate, nu am puterea de a reacționa la ceea ce mi se întâmplă. Toți spun că nu sunt bun de nimic, că sunt un idiot. Cum aș putea să mă schimb și să devin capabil să fac ceva durabil? Ce trebuie să fac pentru ca ceilalți să mă respecte mai mult?
Maestrul îl privi și spuse:
- Îmi pare rău dar acum nu te pot ajuta. Lasă-mă întâi să-mi rezolv o problemă. După o pauză îi spuse:
- Dacă mă ajuți să-mi rezolv problema, după aceea poate te ajut și pe tine…
- Sigur, răspunse ucenicul.
Maestrul scoase un inel cu diamant și-i spuse:
- Du-te la în târg cu acest inel și vinde-l! Dar să nu accepți pe el mai puțin de trei galbeni!
Tânărul luă cu grijă inelul și plecă.
Ajuns în târg, încercă să găsească cumpărători, dar nimeni nu-i oferea mai mult de un galben. Când el le spunea prețul pe care-l cerea, toți se puneau pe râs, un singur bătrânel i-a explicat că acel inel nu valorează mai mult de un galben.
Se întoarse întristat la maestrul învățat și-i spuse:
- Maestre, îmi pare rău, dar este imposibil să obțin prețul pe care l-ați cerut!
- Este important ce-mi spui, tinere, răspunse maestrul zâmbind. Trebuie întâi să aflam valoarea lui exactă, așa că, mai bine mergi la un bijutier, vezi cât îți ofera el, dar nu-l vinde, adu-l înapoi.
Tânarul merse la bijutier și-l întrebă cu cât îi poate cumpăra inelul cu diamant. Bijutierul îi spuse:
- Pot să-ti ofer cel mult 10 galbeni în acest moment, dar…, dacă nu se grabește maestrul tău să-l vândă, aș putea să-i dau și mai mult de atât.
Tănărul se întoarse la mentorul său și era nerăbdător să-i spună cât i-a oferit bijutierul.
- Ia loc, îi spuse maestrul. Vezi, tu ești precum acest inel cu diamant, unic și prețios, dar poți fi evaluat doar de un expert. Credeai că oricine îi poate ști adevarata valoare?
Spunând acestea , iși puse din nou inelul pe deget.
Noi toți suntem precum o bijuterie. Prețioși și unici, mergem prin viață pretinzând ca persoane necunoscătoare să ne aprecieze. Numai Divinitatea ne cunoaște adevărata valoare. De aceea, nu accepta ca viața să-ți nege asta…
Gândește-te la adevărata ta valoare!
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

DESCOPERIRE EPOCALA PREZISA DE EDGAR CAYCE SI ASCUNSA DE AUTORITATI (VIDEO)SURSA POZA: COLECTIONARUL.INFO
Ceva incredibil se întâmplă pe platoul de la Gizeh, chiar sub una dintre labele Sfinxului. Pentru cei care au citit unele din profeţiile lui Edgar Cayce este surprinzător să constate cum se împlinesc. “Într-o zi se va găsi înţelesul vieţii şi al creaţiei într-un loc cunoscut drept Sala Datelor, într-o încăpere de sub Sfinx, pe platoul de la Gizeh, din Egipt.”
Ei bine, de curând a început o operaţiune fără precedent: chiar în această zonă au fost excavate tone de material, scos la suprafaţa în saci, de diferite echipe de lucrători despre care nu se ştie nimic. Clipul de mai jos arată clar cum se lucrează intens, se văd saci, lăzi etc, dar nu ne putem da seama nici măcar dacă echipele sunt formate din muncitori americani sau europeni.
Ceea ce alimentează teoriile conspiraţioniste este faptul că echipele sunt vizitate de elita specialiştilor în antichitatea egipteană. Mai pe scurt, de însuşi Zahi Hawass, un arheolog şi egiptolog renumit, secretarul general al Consiliului Suprem Egiptean al Antichităţilor. Faptul în sine este misterios, Hawass fiind cunoscut drept unul dintre cercetătorii care oferă cele mai banale explicaţii despre crearea piramidelor, care exclud din start varianta unei asistenţe din partea vreunei civilizaţii superioare, eventual de pe altă planetă. Deşi s-a demonstrat că piramidele de-abia dacă pot fi construite cu tehnologia actuală, Hawass este unul dintre cei care susţine cu tărie că sclavii şi numai sclavii au participat la ridicarea lor. Mergând mai departe, Hawass pretinde să controleze drepturile de autor pentru reproducerea în orice formă artistică a piramidelor.
În orice caz, faimosul explorator Brooks Agnew a scos la lumina acest film şi fotografii ale sitului, lăsând la înţelegerea fiecăruia ceea ce se întâmplă acolo şi dacă are vreo legătură cu ce a prezis Cayce. Şi încă ceva: este foarte interesant cum, după ce excavările au avansat serios, s-a oferit explicaţia oficială că totul se datorează amenajării unui teren pentru sporturi extreme, sponsorizat de Red Bull. Astfel, turiştii care fac poze sunt îndemnaţi să părăsească locul, pentru că nu e nimic de văzut, doar nişte săpături pentru pregătirea unei competiţii de sporturi extreme. Oare organizatorii vor păstra pentru ceremonia de deschidere miile de saci cu “ceva” scos din subteran?Vezi şi cristiannegureanu.blogspot.com.
Iată ce spune Brooks Agnew pe Facebook: “Este chiar sub laba dreaptă a Sfinxului, la vreo 30 de metri de Sfinx. Adâncimea excavaţiei este în jur de 30 de metri. După mai multe încercări, în care aparatura s-a prăjit pur şi simplu, radarul subteran a obţinut o imagine a Sălii.” (S.C.)

SURSA: COLECTIONARUL.INFO
Sursa: 2000 si CeVa…

Vine, vine…. dictatura…

Noua lege a Apărării Naţionale îi permite preşedintelui SUA să utilizeze armata fără consimţământul autorităţilor locale pentru a suprima orice situaţie calificată de el drept „dezordine publică”.
Acesta reprezintă un pas important în instaurarea unei dictaturi militare şi intră în conflict cu alte legi care interzic amestecul armatei în chestiunile civile. Urmând modelul american, şi alte ţări (printre care şi România) şi-au creat mega-structuri militaro-poliţieneşti gata să intervină în forţă asupra maselor.
Legea marţială poate fi instaurată sub orice pretext
Legea marţială poate fi instaurată în caz de „atacuri sau incidente teroriste” dar şi într-o serie de situaţii care de fapt nu au nicio legătură cu aceasta: „dezastre naturale, epidemii, alte urgenţe de sănătate publică sau orice altă condiţie”. Lista rămâne deschisă prin adăugarea precizării „sau în orice altă condiţie”, astfel încât preşedintele SUA are libertatea să declare legea marţială practic în orice situaţie. Tot el este singura persoană care poate stabili „dacă violenţele civile au atins nivelul necesar pentru a instaura legea marţială” şi „dacă autorităţile de drept ale statului sunt incapabile, refuză sau eşuează să obţină ordinea publică”. În acest caz, el va cere intervenţia armatei pentru a suprima „orice insurecţie, act de violenţă civilă, adunare ilegală sau conspiraţie”.
Fonduri uriaşe pentru înarmarea împotriva populaţiei paşnice
Noua lege alocă Pentagonului fonduri uriaşe, de 532,8 miliarde de dolari pentru a realiza raiduri armate împotriva oricărei persoane pe care o consideră indezirabilă: protestatari, imigranţi sau oricine este bănuit a fi un potenţial terorist. Aceşti bani vor fi utilizaţi şi pentru construirea de centre de detenţie şi pentru a dota forţele de ordine cu tehnologie şi arme de ultimă oră.
CONCLUZIE
  • Din toate aceste demersuri ale statului nu putem deduce decat ca brutalul control asupra populatiei inspira de fapt frica celor bogati si puternici, o frica justificata deoarece lumea vrea o schimbare.

Postul Sfintilor Petru si Pavel

Postul San-Petrului, adica al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, e asezat in cinstea acestor doi Sfinti Apostoli, a caror moarte muceniceasca se serbeaza la 29 iunie si care s-au ostenit cel mai mult pentru vestirea Evangheliei si pentru raspandirea credintei crestine. Totodata ne aduce aminte de postul cu care Sf. Apostol Pavel, impreuna cu Varnava, s-au pregatit inainte de trimiterea lor la propovaduire, din porunca Duhului Sfant (Fapte 13, 2-3; Isaia 58, 3-7). Acest post are o lungime schimbatoare, intrucat inceputul lui atarna de data Rusaliilor. Se lasa sec in Duminica intai dupa Rusalii (a tuturor Sfintilor) si se posteste pana in ziua de San-Petru (29 iunie). Daca aceasta zi cade miercuri sau vineri nu mancam de dulce.
Cititi va rog si:
DESPRE POST: Cand postim, cum postim?

Sursa: Saccsiv’s Weblog

Lectia americana

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Va amintiti de Sarah Palin? Prima guvernatoare in Alaska, cel mai tanar guvernator al Alaskai, prima femeie republicana nominalizata pentru vice-presedintie, etc. In perioada mandatului sau de guvernator aceasta a primit circa 24.000 de e-mail-uri, atat pe adresa oficiala, cat si pe o adresa personala, de yahoo, in calitatea sa de guvernator. Pentru ca in 2012 se aude ca ar putea sa candideze la prezidentiale (nu si-a exprimat inca optiunea, dar nici nu a respins-o ferm) ziarele au inceput deja sa-i analizeze mesajele. Numai ca numarul lor, foarte mare, le depaseste capacitatile. Prin urmare ziarele au dat publicitatii toate mesajele, rugandu-si cititorii sa ii ajute sa le analizeze. Ce ar putea invata Romania de aici? Ca cine incepe sa creasca in sondaje trebuie decapitat electoral inca de mic- vezi cazul Mona Musca. Ca lupta electorala se declanseaza si cu mai bine de 1 an inaintea alegerilor- vezi campania electorala perpetua in care se afla actuala putere din Ro. Si ca acei candidati implicati prefera sa se distruga reciproc, dandu-si in vileag toate matrapazlacurile/chestiunile discutabile comise, in loc sa-si dea mana peste capetele alegatorilor. Cine castiga dintr-o atare situatie? Poporul. Pentru ca, atunci cand va vota, o va face in cunostiinta de cauza, stiind ceva mai multe despre preferatul sau. Si totul datorita presei. Una nu neaparat independenta, dar dedicata cauzei pe care o sustine. Si care are dreptul la o opinie, fie ea si de tip parti pris.
Mi-ar placea ca Romania sa fie cel putin la fel de transparenta ca in cazul de mai sus. Ca presa sa fie lasata sa dezvaluie tot ce afla, indiferent in cine loveste, pentru ca aceasta ii este menirea. Ar fi grozav ca politicienii romani sa inteleaga ca o societate democratica este construita pe dualitatea putere-opozitie. Discursurile demagogice sustinute pentru camerele de luat vederi nu mai pacalesc pe nimeni; ca sa castige e nevoie sa se lupte cu adevarat cu puterea. Ar mai fi necesar ca politicienii nostri sa intealeaga ca populatia trebuie informata, pentru binele colectiv. Deoarece altfel totul se va narui, mai devreme sau mai tarziu, si nu se stie de care parte a baricadeii ii va prinde acel moment.
Pana cand Romania si politicienii sai vor intelege aceste aspecte noi, poporul, traim asa cum ni se da voie de sus. Adica prost!

Sursa: Digerate

Pomenirea Sfantului si dreptului si mult-patimitorulul prooroc IOV

 
   În luna mai, în ziua a şasea, pomenirea sfântului şi dreptului şi mult-pătimitorulul prooroc Iov.
Acesta era din ţara Avsitidei, din hotarele Idumeii şi Arabiei, fiu din fiii lui Isav, de era el al cincilea de la Avraam. Pe tatăl său îl chema Zaret şi pe mama sa, Vosora. Însă mai înainte se numea Iovav, şi a proorocit patruzeci şi cinci de ani şi a apucat înainte de venirea lui Hristos o mie nouă sute douăzeci şi cinci de ani.
Pe acesta l-a ispitit diavolul, pentru că îl declarase Domnul drept şi fără prihană şi întrecând pe toţi cei de pe pământ. Şi despuindu-l diavolul de toată averea lui şi chinuindu-l cu îngrozitoare şi nemângâiate răni, a fugit diavolul de la dânsul ruşinat, pentru că dreptul s-a arătat neînduplecat şi neîntors la pornirile pe care i le însufla diavolul. Pe acesta, la sfârşitul nevoinţelor sale, l-a mărturisit de sus Dumnezeu şi i-a întors îndoit toate câte îi fuseseră luate, precum arată cu amănuntul istoria lui. Şi a trăit după această încercare o sută şaptezeci de ani, de s-a făcut toată vremea vieţii lui două sute patruzeci şi opt de ani.
Cititi va rog si:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/mai/mai06.htm
http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul-testament/42/Iov
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

CERUL IN MISCARE

 

Flacara Violet

Flacara Violeta cu reflexe de argintiu este guvernata de Maestrul Inaltat Saint Germain, cel ce contribuie, alaturi de celelalte fiinte celeste, la purificarea lumii, la evolutia spirituala a rasei umane. Suntem deja acomodati cu imaginea faptului ca toate aceste energii colaboreaza, lucreaza impreuna, grupate in functie de misiunea pe care o au de infaptuit, de scopul Divin pe care il au de implinit. Astfel, Saint Germain aduce energia sa alaturi de a Arhanghelului Mihail – cand intentia este focalizata pe inlaturarea energiilor negative, oriunde s-ar gasi ele, si transformarea lor  in energii pozitive. De asemenea, alaturi de Raza Arhanghelului Rafael, Flacara Violet-Argintie este invocata in aplicarea terapiilor, mai ales atunci cand suferintele sunt determinate de perturbari ale campurilor energetice, de prezenta energiilor malefice sau a celor negative, ca urmare a anturajului nepotrivit, a stresului, a atacurilor PSI etc.
            Flacara Violeta, denumita si Focul Violet, este un aspect al Razei Violet si reprezinta o energie spirituala concentrata in special pe curatare si protectie energetica, care poate vindeca suferintele fizice si emotionale si participa, extrem de eficient, in procesul evolutiei spirituale a omenirii. Pentru oricare dintre aspectele vietii am invoca-o, ea se va manifesta prin calitatile milei, iertarii, libertatii si transmutarii.
In timp ce noi nu ne putem intoarce in timp, Flacara Violeta are puterea de a face acest lucru si astfel sa stearga sau sa transmute cauza, efectul si chiar memoria greselilor noastre trecute. Transmutarea inseamna sa modificam, sa schimbam natura sau sensul diferitelor aspecte din viata noastra trecuta, prezenta sau viitoare. Flacara Violeta transforma energia negativa in energie pozitiva, intunericul in lumina, fatalitatea in oportunitate. Ea poate sterge, atunci cand meritam, karma rea – consecintele faptelor si ale actiunilor noastre. Asa cum bine stim, aceasta lege cosmica impersonala hotaraste ca tot ceea ce facem se intoarce ca intr-un cerc, in punctul in care ne aflam, in pragul nostru, pentru rezolvare.
            La nivel fizic, Flacara Violeta ne poate ajuta sa ne vindecam trupurile de vulnerabilitatea la boli si deficiente. Dar cauza reala a bolii se afla, de cele mai multe ori, inradacinata in starea noastra mentala, emotionala si spirituala. Flacara Violeta lucreaza prin schimbarea vibratiilor joase, oriunde ar fi instalate sau manifestate. Cand corpurile si aurele noastre se imbacsesc de negativitate, cand incepem sa rezonam mai mult cu negativitatea si mai putin cu Lumina, in momentul acela vom avea o vibratie joasa si nivelul spiritualitatii va scadea.
            Flacara Violeta transmuta energia negativa. Ea nu doar inconjoara si inlatura aceasta energie, ci o si transforma in lumina. Cand avem o vibratie inalta, exista in corpurile noastre mai multa energie spirituala. Specialistii in acupunctura si yoghinii stiu ca sanatatea optima isi trage seva din aceasta energie, atunci cand curge liber prin tot corpul. Flacara Violeta elibereaza energia, restabileste armonia si echilibrul, propulsandu- ne intr-o stare mai inalta a spiritualitatii fiintei.
            Culoarea violet, pe care o exprima energia guvernata de Saint Germain, a avut dintotdeauna o conotatie spirituala suprema, dezvaluita si reflectata in mitologia tuturor popoarelor. Simbolistica ei imbraca o gama foarte larga, dar, indiferent ce reprezinta in plan secund, ea exprima in primul rand spiritualitate. Alcatuita din doua culori – rosu si albastru – in proportii egale, culoarea violet este considerata o culoare a masurii si a echilibrului. Nascuta din ingemanarea intre forta si stralucirea culorii focului si a sangelui, simbol al fortei vitale, si cea mai pura, mai abstracta si mai imateriala dintre culori, culoarea metafizica a Cerului, cea care simbolizeaza vesnicia si linistea a tot ceea ce este dincolo de uman, violetul reprezinta un echilibru perfect intre Cer si Pamant, material si spiritual, simturi si spirit, intre iubire si intelepciune.
            Am ales, pentru a explica simbolistica impletirii rosu-lui cu albastrul, o imagine extrem de sugestiva din Tarot, si anume arcana denumita Temperanta. Aceasta arcana infatiseaza o fecioara, un inger care are in maini doua vase, unul rosu si celalalt albastru, intre care curge apa vitala, violeta, rezultat al acestui schimb permanent al culorilor care o compun. Sa observam faptul ca, in imaginea acestei arca-ne, suvoiul este reprezentat alb, incolor, culoarea violeta este doar sugerata, este continuta in gestul fecioarei de a amesteca cele doua culori, iar rezultatul actiunii sale, violetul, depaseste planul material al lumii vazute si ramane in planul spiritual al lumii nevazute. Gestul de a deserta continutul unui vas in alt vas simbolizeaza din cele mai vechi timpuri schema schimbului vesnic dintre Cer si Pamant, prin mecanismul evolutiei, sau al inaltarii, urmat de cel al involutiei sau al coborarii. Plecand de la aceasta imagine, putem sa cream o alta, pentru a intelege ca violetul este culoarea tainei, care semnifica nevazutul mister al reincarnarii – ciclul moarte si sublimare, urmat de renastere sau reincarnare – al transmutarii, al transformarii, al transmigrarii sufletelor.
            Pentru a intregi valoarea de simbol a acestei culori, readucem in memoria noastra cateva exemple: pe monumentele Evului Mediu care exprima Patimile, Iisus Christos este reprezentat in vesmant violet; in biserici de traditie, in Vinerea Mare corul poarta haine violete; numeroase evanghelii, psalmi, carti de rugaciuni sunt scrise cu litere de aur pe hartie velina violeta; in epoca moderna, la decesul unei persoane, cei ce vor sa exprime incetarea din viata ca pe o trecere in alta dimensiune, si nu ca pe o idee a mortii ca stare, sa exprime ceea ce nu va mai fi si inca este, fac din culoarea violeta o culoare de doliu; vesmantul violet este specific episcopilor.
            Violetul este culoarea care exprima ascultarea si su-punerea, apararea si protectia fata de fortele raului (de aici s-a nascut obiceiul de a purta pietre violete); este emblema masurii si a cumpatarii, iar in Extremul Orient mai semnifica si trecerea de la activ la pasiv, de la yang la yin.
            In efortul sau de a evolua spiritual, pentru a intra in rezonanta cu energia Flacarii Violete, omul trebuie sa invete sa dobandeasca echilibrul in tot si in toate. Pentru a sintetiza aceasta idee, ma voi ajuta de concluzia la care a ajuns Elisabeth Haich, care in cartea sa Initierea explica pe larg cele douasprezece perechi de calitati gemene, cele douasprezece jumatati ale acelorasi forte, ale acelorasi tipuri de energii. Daca vom reusi sa controlam, sa mentinem echilibrul intre acestea, vom trece examenul initierii.
            Cele douasprezece perechi de calitati sunt:
– a tacea – a vorbi
– receptivitatea – rezistenta la influentele exterioare
– ascultarea – dominarea
– umilinta – increderea in sine
– rapiditatea ca de fulger – ponderatia
– a accepta totul – a discerne
– prudenta – curajul
– a nu avea nimic – a avea totul
– a nu fi atasat de nimic – fidelitatea, loialitatea
– a te face remarcat – a trece neobservat
– dispretul fata de moarte – respectul fata de viata
– indiferenta – iubirea
            Controlul virtutilor inseamna sa stim sa utilizam aceste calitati la locul potrivit si in momentul oportun: aceeasi calitate poate fi divina, daca este utilizata la locul potrivit si in momentul oportun, sau satanica, daca este utilizata intr-un loc sau intr-un moment nepotrivit. Caci Dumnezeu nu creeaza decat ceea ce este Bun, Frumos si Adevarat… „Nu circumstantele exterioare sunt cele care ne determina valoarea, ci gradul in care il manifestam pe Dumnezeu. Nimic nu ne apartine, totul apartine lui Dumnezeu, iar din aceasta totalitate trebuie sa primim ceea ce ne este necesar pentru a ne indeplini misiunea”.
            Putem foarte simplu sa ne bucuram de posibilitatea de a beneficia de Flacara Violeta. Ne gasim un loc linistit, unde sa nu fim deranjati. tinem mainile pe picioare, cu palmele indreptate in sus. Flacara Violeta este invocata printr-o decretare, o afirmatie, o forma unica de a rosti o rugaciune, folosind vizualizarea si meditatia. Una dintre cele mai simple afirmatii este: EU SUNT o fiinta de foc violet! EU SUNT puritatea pe care Dumnezeu o Voieste! Respiram de cateva ori adanc, rar, si ne centram in inima noastra. Incepem sa rostim afirmatia cu iubire, cu devotament si cu simtire. La inceput, vom repeta afirmatiile de trei ori, apoi de noua ori; putem creste gradat repetarile pana la punctul in care, condusi de intuitie si atenti la ceea ce simtim, ne vom opri. Odata familiarizati cu afirmatia, vom inchide ochii in timp ce o rostim, apoi ne vom concentra, pentru a putea vizualiza Flacara Violeta si propria noastra fiinta care paseste in mijlocul ei. In acest fel, flacara se va afla in locul in care noi ne vom afla in plan fizic.
            Sa invatam cum sa invocam Flacara Violeta, o energie de frecventa inalta, care patrunde in toata fiinta noastra, in plan fizic si subtil, pentru a face sa creasca vitalitatea, robustetea, longevitatea si perceptia noastra extrasenzoriala. Focul acesta spiritual poate schimba gandurile si sentimentele nearmonioase – stresul, mania, depresia – in stari pozitive, armonioase. Flacara Violeta contribuie la dobandirea limpezimii mentale, a claritatii gandurilor, la curatarea organismului de otravurile emotionale si fizice, la inlaturarea efectelor  nefericirilor si a neimplinirilor din vietile anterioare.
Sursa  capitol din cartea Razele Initiatice ale Arhanghelilor, de Elena Cocis si Nicolae Oprica, pag 220 – 224 Editura FOR YOU
Sursa: Biblioteca Secreta

Laptele de capra – elixirul alb

Marturisesc faptul ca acest articol este scris cu un anumit grad de subiectivism, autorul sau fiind nici mai mult nici mai putin decat un… crescator de capre. Mai exact, de vreo jumatate de an, sunt fericitul posesor a doua capre de culoarea zapezii, neastamparate si curioase, care dau un lapte alb, spumos si cu gust delicios. Sanatate curata! Motiv temeinic pentru a va impartasi si dvs. secretele acestui “elixir” tamaduitor.
Mic istoric
Conform studiilor arheologice, capra este primul ierbivor domesticit de catre om. Vestigiile gasite pe teritoriul actualului Iran arata ca acest animal era crescut pentru lapte cu cel putin 10.000 de ani in urma. Tot de atunci sunt cunoscute, probabil, si proprietatile sale medicinale, care au fost valorificate intens in Egiptul si in Grecia antica. Egiptenii considerau laptele de capra sacru si il aduceau drept ofranda zeilor, in timp ce aristocratele egiptene il foloseau, intern si extern, ca elixir de tinerete si frumusete. Insasi legendara Cleopatra folosea laptele de capra pentru a-si mentine supletea si
finetea pielii. La randul sau, Hipocrate, marele medic grec al Antichitatii, denumea in lucrarile sale laptele de capra “lichid miraculos” si “esenta vindecatoare”, recomandandu-l drept medicament in bolile pulmonare grave, precum si in afectiunile degenerative. Pe teritoriul tarii noastre, cresterea caprelor si consumul laptelului acestora este o traditie care se pierde in negura timpurilor. Mai ales in Campia Dunarii, in Dobrogea, in Oltenia si in Banat, cresterea caprelor era una dintre ocupatiile de baza. Aici mai gasim si acum practici medicale originale, cum ar fi administrarea laptelui de capra amestecat cu sucul diferitelor plante de leac, pentru vindecarea bolilor ori chiar pentru dezlegarea de farmece si de blesteme. Laptele de capra inchegat cu Lipicioasa (Galium aparine) proaspata se dadea pentru vindecarea bolilor de stomac si pentru dezlegarea grabnica a copiilor deocheati. Apoi, combinatia dintre acest lapte si sucul de Napraznic (Geranium robertianum) se dadea barbatilor neputinciosi si femeilor sterpe, in timp ce amestecat cu suc de Ciumarea (Galega officinalis) era baut de batrani pentru a preveni bolile de ochi si orbirea. Iata in continuare si principalele forme in care poate fi administrat laptele de capra in consumul curent:
Produse din lapte de capra
Laptele ca atare
Avem sanse destul de scazute, deocamdata, de a-l gasi in magazinele noastre, in schimb, este din ce in ce mai usor de procurat de la producatorii particulari, care au inceput sa se orienteze tot mai mult spre cresterea caprelor.
Laptele de capra - elixirul albCel mai bun – laptele proaspat muls
Laptele de capra este usor de recunoscut prin culoarea sa alb deschis (laptele de vaca este alb-galbui), precum si prin faptul ca nu trebuie omogenizat, grasimile pe care le contine fiind dispersate uniform in masa sa (in timp ce globulele de grasime din laptele de vaca au tendinta de a se separa la suprafata). Laptele de capra este considerat superior celui de vaca, deoarece este mai usor de digerat (da mult mai rar alergie si intoleranta digestiva), fiind totodata mai bogat in minerale constitutive si in oliogoelemente. Principalul neajuns invocat este mirosul specific pe care il are laptele de capra, dar care nu este prezent totdeauna, el fiind dependent de furajele pe care le consuma animalele.
De regula, pentru a obtine efecte terapeutice, se administreaza minimum 250 ml (o cana) de lapte de capra, fiert sau nu. Laptele nefiert, consumat in maximum 48 de ore de la mulgere, este considerat a fi cel mai activ din punct de vedere terapeutic, dar in cazuri rare, poate provoca deranjamente digestive si infectii. Ca atare, persoanele sensibile, cum ar fi copiii mici, femeile insarcinate sau care alapteaza nu vor consuma decat laptele de capra fiert, care este mai sigur. Cel nefiert, in schimb, are un nivel calitativ net superior celui pasteurizat, deoarece pasteurizarea denatureaza proteinele si inactiveaza enzimele.
Iaurtul de capra
Laptele de capra - elixirul albIaurtul de capra are putine calorii
De vreo cativa ani, au aparut in comertul de la noi si iaurturi, lapte batut, kefir sau sana obtinute din lapte de capra. Sunt, de obicei, produse in Romania, in judetele din Transilvania mai ales, fiind obtinute din lapte autohton, din capre care au fost furajate natural. Toate aceste specialitati din lapte de capra sunt de obicei degresate partial, avand un numar foarte mic de calorii, din acest motiv fiind recomandate mai ales pentru dietele supraponderalilor.
Ratia zilnica de iaurt de capra este de 250-500 ml, asigurand o buna parte din necesarul de minerale, regland secretia pancreasului, digestia si nivelul grasimilor din sange.
Telemeaua si casul de capra
Sunt de preferat in terapie, fiind produse traditionale romanesti, proaspete, pe care le gasim atat la producatorii particulari, cat si in magazinele de la noi. Telemeaua si casul de capra, la fel ca si laptele, au o culoare mai alba decat cele de vaca, precum si un miros – mai mult sau mai putin puternic – specific. Aceasta branza este foarte bogata in grasimi usor digerabile si asimilabile, fiind recomandata in mod special celor subponderali, convalescentilor, persoanelor cu o dieta predominant vegetariana, saraca in grasimi si in proteine, dar si celor care cauta un substitut sanatos pentru carne.
Branza Feta
Laptele de capra - elixirul albCasul de capra – un substitut sanatos pentru carne
Este o specialitate greceasca, obtinuta din combinatia a doua feluri de lapte: de capra si de oaie. Feta are, ca atare, o buna parte din efectele vindecatoare ale laptelui de capra, despre care vom vorbi pe larg in cele ce urmeaza. Inainte de a vedea, insa, care sunt efectele de prevenire terapeutica ale laptelui de capra si ale derivatelor sale, sa mai mentionam cateva feluri de branza de capra, pe care le gasim in Europa. La greci, pe langa celebra Feta, mai gasim Mizithra si Anthotyros, in Marea Britanie, branza de capra este produsa mai ales in Irlanda, avand numele de Pantysgawn, in Spania gasim Mat, iar in Norvegia Brunost (se prepara printr-o metoda speciala, care ii da o culoare bruna). Toate aceste feluri de branza au efecte vindecatoare remarcabile, preluate din laptele de capra de la care provin.
Boli prevenite cu ajutorul laptelui de capra si al derivatelor sale
* Intoleranta la produse lactate – consumul de lapte de capra si de produse derivate din acesta a crescut foarte mult la nivel mondial, deoarece sunt mult mai usor de digerat. Persoanele care au intoleranta la laptele de vaca, manifestata prin balonari, indigestii etc., pot consuma de regula produsele din lapte de capra, fara a aparea aceste simptome. Se pare ca substantele care provoaca reactii alergice, prezente in laptele de vaca in cantitati semnificative, sunt in mare masura absente in laptele de capra. Apoi, digestia usoara permite lactozei (principalul alergen din lapte) sa treaca mai repede prin tubul digestiv, oferindu-i timp mai putin sa fermenteze si sa creeze probleme.
* Osteoporoza – un studiu finlandez, publicat in American Journal of Clinical Nutrition, arata ca tinerele fete care consuma frecvent lapte de capra in adolescenta vor avea o densitate osoasa mult mai buna si un risc de a dezvolta ulterior osteoporoza mult mai mic. Aceasta se explica prin calciul usor asimilabil din acest aliment, dar si prin efectele echilibrante hormonale pe care acest tip de lapte il are.
* Tulburarile de crestere la copii – laptele de capra are un procent de minerale si oligoelemente considerabil mai mare decat cel de vaca. Mai mult, mineralele din acest lapte sunt foarte usor de asimilat (intr-un procent comparabil cu cele din laptele matern). Ca atare, copiii cu intarzieri de crestere si de dezvoltare a sistemului nervos vor beneficia din plin de consumul de lapte si iaurt din lapte de capra. Prin continutul sau de fosfor, de vitamine din complexul B, acest lapte este util si pentru prevenirea ori recuperarea intarzierilor in dezvoltarea sistemului nervos si a abilitatilor cognitive.
Laptele de capra - elixirul albIncepeti ziua cu o cana de lapte de capra
* Diabet si colesterol marit – un studiu facut pe 2375 de barbati irlandezi, care s-a intins pe o perioada de 20 de ani, a demonstrat ca un consum zilnic de 500 ml de lapte de capra zilnic reduce cu 62% riscul de diabet, tinand in limite normale si valorile colesterolului. Alte studii arata ca iaurtul de capra reduce valorile glicemiei si eficientizeaza actiunea insulinei in organism (reduce rezistenta la insulina).
* Litiaza biliara, dispepsia, sindromul de malabsorbtie – grasimile (trigliceridele cu lant mediu) din laptele de capra au, intre altele, un puternic efect drenor biliar, favorizand evacuarea bilei si impiedicand stazele biliare, care conduc la formarea calculilor. Ele sunt usor digerabile, normalizand metabolismul si favorizand asimilarea diferitelor substante nutritive.
* Boala canceroasa – inca din Antichitate, laptele de capra este creditat cu o actiune antitumorala, fiind folosit atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea diferitelor forme de cancer. Studiile moderne confirma aceasta actiune antitumorala si protectoare a laptelui de capra. De pilda, s-a dovedit prin studii de medicina experimentala ca iaurtul de capra protejeaza peretii intestinului gros de actiunea mutagena a unor substante cancerigene, cum ar fi nitritii sau caragenanul din mezeluri. Un alt studiu a demonstrat ca aportul de calciu organic si alte oligoelemente din laptele de capra reduce cu pana la 55% riscul de cancer la san.
* Artrita reumatoida – laptele de capra administrat sistematic, pe perioade lungi de timp, ajuta la mentinerea sanatatii tesuturilor cartilaginoase de la nivelul articulatiilor. Mai mult, in laptele de capra au fost identificate adesea substante cu un puternic efect antiinflamator, preluate in lapte direct din plantele medicinale pe care caprele le pasc in mod curent. Aceste substante, odata ingerate, previn puseele reumatice, ajuta la reducerea inflamatiilor articulare si la revenirea mobilitatii normale a articulatiilor.
Tratamente interne
* Adjuvant in boli pulmonare – desi studiile clinice facute pe aceasta tema intarzie sa apara, eficienta laptelui de capra in tratarea bronsitelor, tusei, pneumoniei sau a tuberculozei pulmonare a fost demonstrata de nenumarate ori de catre medicina traditionala, fiind sustinuta partial si de datele stiintifice deja existente.
Laptele de capra - elixirul alb
Intre altele, laptele de capra este foarte usor digerabil si asimilabil, fiind un tonic extraordinar pentru organismul slabit de infectie. Apoi, caprele au o dieta vegetala extrem de diversificata, consumand atat plantele de pajiste, cat si frunzele anumitor arbori si arbusti, ceea ce explica prezenta in laptele lor a unor substante cu efect stimulent imunitar si antimicrobian. Se administreaza cate 500 ml de lapte de capra pe zi, in cure de 60-90 de zile. In medicina populara romaneasca, efectele tonice ale laptelui de capra sunt amplificate prin administrarea sa impreuna cu miere si cu galbenus de ou crud.
* Infertilitate si impotenta masculina – laptele de capra este o sursa foarte buna de aminoacizi, care contribuie la formarea spermei imbunatatindu-i si calitatea. Apoi, se pare ca laptele de capra actioneaza si la nivel endocrin, stimuland activitatea gonadelor si secretia de hormoni masculini. In medicina populara romaneasca, se administreaza zilnic jumatate de litru de lapte de capra, impreuna cu suc de napraznic sau cu iarba de napraznic pisata (cate 10 grame pe zi). In nordul Europei, laptele de capra se administreaza cu galbenus de ou, pentru amplificarea potentei si a fertilitatii.
* Anemie feripriva – desi o cana de lapte contine doar putin peste 10% din cantitatea de fier necesara zilnic, laptele de capra este unul din cele mai bune remedii contra lipsei de fier si a anemiei feriprive. Studiile de laborator au aratat ca o dieta cu lapte de capra ajuta la o asimilare mult mai buna a acestui oligoelement din alte surse, cum ar fi galbenusul de ou, cerealele integrale, urzica, spanacul etc.
* Lipsa de calciu – un studiu pe pacienti umani a concluzionat ca un consum sistematic de branza de capra este mult mai eficient pentru tratarea lipsei acestui mineral, decat pilulele cu saruri de calciu pe care le gasim in farmacie. Pentru tratarea lipsei de calciu se recomanda consumul, vreme de 30-60 de zile, a minimum 150 de grame de branza de capra pe zi. Este un tratament foarte eficient, cu rezultate rapide, fara efecte adverse si nu in ultimul rand… gustos.
* Fracturi – in perioada formarii calusului (tesutul cicatriceal osos) se recomanda consumul zilnic de iaurt si branza de capra. Un studiu al Departamentului de Fiziologie al Universitatii din Granada, Spania, a aratat ca administrarea acestor lactate duce la o mineralizare mult mai rapida si la o refacere solida a oaselor.
Laptele de capra - elixirul albTaranii au inceput sa se intoarca la traditia cresterii caprelor
* Sindrom premenstrual – consumul de lapte sau iaurt de capra in faza luteala (a doua jumatate) a ciclului menstrual reduce simptomele dinaintea menstrelor. Pacientele care au eliminat laptele de vaca si alte surse de proteine animale din alimentatie, consumand in schimb produse lactate de la capre, au remarcat absenta sau reducerea durerilor mamare, a starilor de somnolenta sau de irascibilitate, a balonarii si a crampelor abdominale premergatoare menstrelor.
* Efort fizic si intelectual intens – laptele de capra este o sursa foarte buna de riboflavina, o substanta din complexul B, care asigura energia necesara pentru eforturile la care este supus sistemul muscular si nervos. Mai mult, laptele de capra, fiind usor digerabil si asimilabil, furnizeaza rapid o cantitate insemnata de energie organismului, cu consumuri minime si fara a produce alte reactii adverse. De altfel, in multe zone din Asia, soldatii care efectueaza munci grele, dar si practicantii de meditatie si de arte martiale, au ca aliment de baza laptele de capra, care s-a dovedit un foarte bun sustinator de efort pe termen lung.
* Adjuvant in tulburarile de ritm cardiac, hipertensiune – doua cani de lapte sau o cana de iaurt de capra asigura mai mult de o treime din necesarul zilnic de potasiu. Or, un aport masiv de potasiu ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la reglarea ritmului cardiac, prevenind aparitia aritmiei si a tahicardiei. Iaurtul de capra este foarte eficient si in curele drastice de slabire, unde are chiar rolul de a feri sistemul cardiovascular de eventualele derapaje.
* Constipatie, tulburari de tranzit intestinal in general – o cana de iaurt de capra consumata dimineata si una seara rezolva adesea problemele de tranzit intestinal, fara alte interventii. Aceasta, deoarece normalizeaza digestia, ajuta la evacuarea prompta a vezicii biliare si, nu in ultimul rand, normalizeaza flora colonului. In medicina populara romaneasca, pentru cei incuiati la mate, zerul de lapte de capra se asocia cu miere de mana, cate trei linguri din fiecare, administrate dimineata, avand un efect prompt de deblocare a tranzitului.
* Ulcer gastric – in medicina populara romaneasca, laptele de capra este considerat unul dintre cele mai eficiente leacuri impotriva ulcerului, deoarece calmeaza rapid durerile, actionand ca un pansament asupra tesuturilor lezate de catre secretiile gastrice. Se recomanda consumul pe stomacul gol a jumatate de cana de lapte de capra, de fiecare data cand apar durerile. Totusi, la inceput se vor administra cantitati mici din acest remediu, care – ca de obicei in aceasta afectiune – poate avea efecte destul de diferite, uneori chiar contrare la diferiti pacienti.
* Ingrasare - reclamele care asociaza o ceasca de iaurt, bauta in fiecare zi, cu o silueta subtire pot avea o baza reala, din punct de vedere stiintific, daca iaurtul respectiv este obtinut din lapte de capra. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition arata ca acest iaurt are efecte de reglare hormonala, ceea ce ar putea explica si o reglare conexa a apetitului. Apoi, insusi aportul masiv de calciu organic, usor asimilabil, are drept efect un mult mai bun metabolism, ajutand la o ardere accelerata a caloriilor depozitate in tesuturile grase.
* Sarcina – laptele si produsele lactate de capra fac parte din asa-numitele alimente ideale pentru femeile insarcinate. Sunt bogate in calciu, necesar formarii tesutului osos, dar si in vitamine din complexul B si in fosfor, necesare dezoltarii sistemului nervos al foetusului. Nu in ultimul rand, consumul de lapte de capra previne hipertensiunea, tulburarile de ritm cardiac, deranjamentele biliare, frecvente la femeile gravide.
FRUMUSETE
Laptele de capra - elixirul albSapun din lapte de capra
Laptele de capra si unele derivate obtinute din acesta sunt, folosite intern si extern, adevarate elixiruri pentru piele. De pilda, in cele mai selecte centre de infrumusetare din lume, se foloseste zerul de lapte de capra, sub forma de bai speciale pentru intinerirea pielii. Aceasta, pentru ca s-a demonstrat ca ingredientii activi din acest lapte sunt identici cu cei din stratul protector al epidermei umane.
Lactatele de capra, la fel ca si cele de oaie, sunt eficiente si cand vine vorba de dieta anticelulitica. Administrate intern, alaturi de miscare, masaj, creme, ele contribuie la imbunatatirea metabolismului grasimilor si la normalizarea aspectului tesutului adipos.
Precautii si contraindicatii
Toate studiile facute pana in prezent arata ca efectele adverse la administrarea laptelui de capra sunt foarte reduse. Totusi, produsele lactate de capra vor fi administrate cu prudenta, la inceput in doze mici, celor care sufera de intoleranta la lactoza, celor cu colita de fermentatie sau cu diverse alte tulburari de tranzit intestinal. Daca apar fenomene neplacute, atunci administrarea laptelui de capra se intrerupe imediat.
 
 Sursa: Formula As
Sursa: Cristina

UFO Wormhole Opens – Over Romania – Disclosure is Immi…

Explorand timpul

Timpul… Fascinanta masura a dinamicii creatiei.. Vorbim mereu despre timp dar de putine ori contemplam fenomenul pentru a ii intelege misterele.. Si atunci cand o facem, simtim ca mai este ceva acolo, dincolo de intelegerea noastra. Realizam ca ale noastre cuvinte sunt insufuciente pentru a descrie ceea ce este timpul, in esenta lui. Atunci, pentru a realiza o incursiune in timp, este util sa folosim analogii, imagini si diverse unghiuri ale perspectivei. Ceea ce incearca sa contureze insemnarea de fata.
Holograma Creatiei

Sa ne imaginam un mic punct in eternul nimic.. Acolo este un mic vizor al lui Dumnezeu, care a hotarat sa priveasca in Interiorul sau etern si sa viseze propria Maretie in infinite aspecte ale Sale. Toate culorile, vibratiile, unghiurile de perspectiva, in infinite ramificatii, au fost condensate intr-un Vis Divin.. Visul era extraordinar de frumos si Dumnezeu isi admira Creatia cu dragoste.. Totusi, desi frumusetea era fara seaman, ceva lipsea.. Era ca un tablou frumos care, in nemiscarea lui, disparea la un moment dat din ochii privitorului.. Atunci, Dumnezeu a decis sa isi exploreze Creatia din Interior, proiectand aspecte ale Sale in Holograma Infinita, dandu-i astfel viata, dinamism si mister.. Aceasta deoarece, desi toate sunt cunoscute la nivel de Creator, infinitele ramificatii ale nivelului Experientei aduc mereu ceva nou si palpitant.
Si iata cum a aparut Spatiul si Timpul, Holograma creatiei desfasurata cu energia atentiei aspectelor lui Dumnezeu ce exploreaza Maretul Sine. Prin intermediul timpului, sufletele, copiii lui Dumnezeu exploreaza multiplele configuratii spatiale ale filmului Divin, precum o holograma complexa in mediul nostru fizic poate fi explorata modificand unghiul razei de referinta.
Niveluri temporale si dinamica timpului
Invataturile ezoterice vorbesc despre trei niveluri ale dimensiunii temporale, in functie de frecventa perceptiei observatorului:
a) timpul linear
b) timpul nelinear
c) in afara timpului

Timpul linear este un flux al dinamicii existentei noastre in nivelul 3D al spatiului timp, perceput ca linear secvential, in functie de dinamica miscarii corpurilor ceresti. Sa ne aducem insa aminte ca si Pamantul era considerat la un moment dat ca fiind plat, ceea ce este chiar o aproximatie buna pe distante scurte.. Analog, timpul este in realitate nelinear, fiind o dinamica in forma de spirala, ceea ce poate fi perceput comparand modul cum simteam trecerea timpului acum cateva decenii si cum simtim acum.. Timpul se accelereaza sau, mai precis, perceptia si experienta dinamicii creatiei se accelereaza pentru umanitate.
Cum este posibil ? Sa ne imaginam un vartej in mijlocul oceanului.. Viteza apei spre centru este accelerata fata de viteza apei de la periferie.. Sa ne mai imaginam ca centrul vartejului este un portal dimensional, iar pamantul pluteste pe fluxul apei, apropiindu-se de portal.. ceea ce se intampla acum pe masura ce ne apropiem de Decembrie 2012 si de celelalte portaluri.. Evenimentele sunt accelerate, chiar daca ceasurile noastre sunt inca sincrone cu perceptia asupra miscarii corpurilor ceresti. Aceasta deoarece, masurarea timpului de catre ceasuri este ea isasi bazata pe evenimente care la randul lor se accelereaza..
Dar cum accesam noi diversele configuratii spatiale (evenimente) ? Ce se intampla intre doua scene ? Este oare Universul fizic pulsatoriu, trecand din stare fizica in stare energetica si inapoi cu o frecventa foarte mare ? Cu alte cuvinte, desi noi parem sa experimentam o continuitate, Universul este re-creat de miliarde de ori in ceea ce percepem ca o secunda ? Si atunci, care este oare dinamica spatio-temporala care permite o astfel de re-creatie ? Nu cumva este toroidul rotitor, sau spirala care curge in continuu din interior spre exterior si inapoi in interior, de infinite ori, recreand Holograma Manifesta ? Fiecare suflet interesat poate contempla pentru Sine..
Si asa ne-am putem explica descrierea timpului in unele traditii precum un sarpe care isi mananca coada. Spirala dinamica evolutiva si sfera ce contine dimensiunea se imbina creand dinamica evolutiei in spatiu timp.
Campuri de potential
Dar daca aceste configuratii spatiale / evenimente sunt re-create la fiecare moment, atunci ce guverneaza noua imagine ? Din ceea ce spune stiinta si cunoasterea ezoterica, vorbim despre campuri de potential, configuratii ale Hologramei Cosmice care se manifesta fizic datorita energiei atentiei tuturor participantilor implicati. Dar oare cum se intampla aceasta ?
Sa ne imaginam o poza care multora dintre noi ne este familiara.. Este vorba de extragerile loto care sunt televizate.Vedem un container (o sfera) in care se misca aparent haotic niste bile pe care sunt inscriprionate numerele. Vedem apoi cum din “norul” de bile, una dintre ele cade printr-un fel de palnie si ajunge intr-un tub (tunel) unde se opreste si este citita. Putem face apoi un mic efort de imaginatie asemuind bilele haotice din nor cu potentialele / campul de potential, iar bila care cade prin palnie in tunel cu manifestarea fizica (eveniment) a ceea ce a fost un potential. Cu alte cuvinte, realitatea fizica asa cum o percepem este creata printr-o serializare a unor potentiale simultane.
Secretul
Multi dintre noi am ajuns probabil sa vedem la un moment dat filmul “Secretul”.. Dar care este legatura ? Daca una dintre bilele din nor (potentiale) ar deveni mai grea, nu am putea deduce oare ca ar avea sanse mult mai mari sa cada in tunel (manifestare)? Desigur ca da. Dar cum putem face un potential sa devina mai “greu” (probabil) ? Ei bine, precum filmuletul sugereaza oarecum, prin contemplarea sa ca si manifest si trairea ca si cum s-a manifestat deja (credinta). Desigur ca mai sunt si alte dinamici implicate, dar, simplificand foarte mult treburile, prin atentia si modelarea perceptiei noastre, putem crea tot ceea ce ne dorim (si este permis de contextul lumesc multidimensional). Nu suntem niste victime decat daca dorim aceasta. In mod cert sunt unii care ar dori sa credem ca aceasta este conditia umana deoarece le place acest joc. Intrebarea este cati dintre noi doresc sa joace impreuna cu ei jocul victima/agresor/salvator ?
Timpul nelinear si dincolo de timp

La nivel de suflet, vibratia cu care am fost nascuti de Dumnezeu, vedem vietile ca niste filme interactive, cu multiple secvente si ramuri pe o tema generala data. Toate fiind create deja in potential, Sufletul vede fimul colectiv al umanitatii precum un joc pe calculator in retea, cu multi participanti. Atunci cand se logheaza si intra in joc (prin incarnare) proiectand o parte din atentia sufletului acolo, sufletul intra in timp si evolueaza pe o linie temporala (joc colectiv) ce a captat atentia umanitatii, stralucind pe ecranul creatiei manifestate. Bun, dar ce se intampla cu celelalte potentiale ? Ele exista in biblioteca cosmica infinita, Akasha, precum DVD-urile cu jocuri pe care inca nu le joaca nimeni (nu au captat atentia nimanui). Si astfel avem linii temporale care stralucesc (jocuri ce au captat atentia si participarea sufletelor) si linii temporale potentiale (care inca nu au captat atentia).
Dincolo de timp sunt dimensiunile Dumnezeiesti, cand toate jocurile in infinitele lor posibilitati sunt experimentate simultan in Existenta lor, in starea de A Fi. Acolo exista geometria fara forma iar termenul de locatie isi pierde semnificatia. Este mai mult decat cuvintele pot indrazni sa atinga. Dar putem contempla Marele Mister si, o parte din Magie se va transfera constientei noastre in stari de extaz si bucurie.. Din acel moment, vom simti Prezenta Divina insotindu-ne la fiecare pas caci vom sti sa ne ajustam perceptia pentru a vedea ceea ce este pretutindeni si este totul..


Din cel mai inalt punct de vedere, nimic nu conteaza si totul conteaza. Cum putem deslusi acest paradox ? Din moment ce nimic nu cont
eaza si totul este Perfect in Creatie, noi ne alegem ceea ce conteaza in functie de experienta pe care dorim sa o avem. Uneori, “o bricheta este doar o bricheta” iar alteori… o bricheta poate intrerupe un eveniment sportiv. In era schimbarilor planetare profunde pe care le traim, din fluxul temporal dominant pana acum cateva decenii s-au desprins inca doua armonici, care preiau in totalitate forta de viata ce va continua aici. Este un mare macaz cosmic unde caile sufletelor diverg spre infinitul evolutiei. Toate legaturile fizice si spirituale care nu respecta divergenta sunt dizolvate in aparent acelasi spatiu, prin manifestarea membranelor temporale. Suflete care sunt pe cai diferite ale macazului cosmic, dar fizic sunt inca aproape vor simti membrana temporala care le indeparteaza din ce in ce mai mult. Senzatia este de nedescris in cuvinte dar poate fi imaginata ca si cum am pipai ceva cu mainile folosind manusi. Este acolo, dar nu mai este atat de aproape simturilor noastre. Sentimente de tristete si melancolie pot fi aduse la suprafata dar se vor duce cu timpul..
Momentul etern de Acum
Multe invataturi spirituale promoveaza “prezenta in moment”.. Cu toate ca pare simplu, realitatea e ca nu este suficient sa fii prezent in moment pentru a avea inspiratia Divina directa si conexiunea cu Dumnezeu.. Mai este important sa stii cine esti, unde esti si unde alegi sa ajungi in calatoria in timpul secvential. Cu alte cuvinte, in adevar, momentul prezent s-ar putea considera Momentul Etern de Acum, intersectia intre timpul linear orizontal, secvential si timpul vertical, cel care contine toate potentialele noastre si conecteaza aspectele sufletului nostru pana la Dumnezeu. Intersectia celor doua axe temporale se afla in punctul de constienta a corpului nostru fizic si este un portal catre Dumnezeu, catre inspiratia si calauzirea Divina. Se afla bineinteles atat pe axa orizontala cat si pe cea verticala.. Pe axa orizontala experientele noastre au sfarsit, in vreme ce pe axa verticala traim experienta eternitatii.
Oamenii spirituali care traiesc “in prezent” numai pe axa orizontala sunt prizonierii evenimentelor din viata lor.. Isi urmeaza cu greu drumul, fiind mereu abatuti de intamplari carora le dau o importanta exagerata.. Manifesta uneori simptome precum lipsa de organizare, haosul, incapacitatea de a se sincroniza in timp cu alte persoane, datorii, probleme peste probleme care genereaza excese emotionale, tendinta constienta sau subconstienta de a plasa problemele lor celorlalti din jur deoarece… ei nu au timp..
Cei care traiesc in timpul vertical dar nu si in cel orizontal dau semne de lipsa de impamantare si greutate in relationarea cu cei din jur. Rareori au simt practic si creeaza la randul lor multe probleme..
Este imposibil sa nu fii simultan in timpul linear si nelinear, pe axa orizontala si pe cea verticala a timpului. Cu toate acestea, atentia ta poate fi captata de trecut sau de viitor. Trecutul si viitorul exista numai pe axa orizontala a timpului. Cei mai mult oameni isi petrec atentia in majoritatea timpului in trecut sau in viitor.
Cum putem fi insa in ambele axe, la intersectia lor, in momentuil prezent ce include toate potentialele ? Deoarece traim intr-o lume care ignora in majoritate axa verticala a timpului, este necesar sa avem un minim de planificare si strategie in actiunile noastre (care includ interactiunea cu cei din jur), lasand apoi Fluxul Divin sa ne poarte.. Cu alte cuvinte, cand avem o actiune (mai deosebita) de realizat, este bine sa calatorim mental pe traseul actiunii, sa exploram potentialelel si sa avem un contur elementar al modului in care am prefera sa se petreaca actiunea. Un pic de strategie si planificare. Apoi, cand intram pe fluxul actiunii, eul lumesc fiind calmat si relaxat in Prezent deoarece a parcurs mental actiunea, Eul Divin se poate manifesta si conduce actiunea intr-un mod inspirat Divin.
Cele mai profunde inspiratii Divine le primim atunci cand suntem in Moment, cu micul eu lumesc relaxat deoarece a previzualizat axa orizontala a timpului, ceea ce deschide portalul Eului Divin de pe axa verticala a timpului sa se manifeste in corpul fizic. Parcurgerea mentala si realizarea fizica a actiunii se afla pe timpul orizontal, iar observarea a ceea ce are loc in timpul realizarii actiunii, cand inspiratia Divina curge in timpul orizontal, are loc pe axa verticala, cea care da nelinearitatea sau curbura timpului. Observarea constienta de Sine si Univers este cea care ne tine in Prezentul Etern al intersectiei celor doua axe temporale.
Putem explora chiar si un model spatiu timp cu trei axe temporale, dar vom lasa aceasta pentru alta ocazie.

Amintiri alternative


Cand sufletul isi proiecteaza energia intr-un univers spatiu timp, intrand in jocul de retea al Cosmosului impreuna cu alte suflete, atentia l
ui este focalizata in general pe o linie temporala. Cu toate acestea, toate liniile temporale alternative cuprind
aspecte ale sufletului respectiv. Cand vibratia si constienta fragmentului de suflet din linia temporala dominanta creste peste un anumit nivel, reconectandu-se cu Eul Divin, cu Sufletul parinte, el are acces si la experientele aspectelor sale din liniile temporale alternative, ceea ce poate aduce confuzie la inceput. Apar in vise si in meditatie amintiri ale unor locuri si fiinte familiare, care par sa se petreaca in aceeasi era tehnologica, dar nu sunt din aceasta viata.. Exista suflete care au atentia indreptata catre mai multe linii temporale simultan, Calatori in Timp.. Ei sunt printre noi acum si au tot fost de-a lungul istoriei umanitatii.
Miracolele

Miracolele sunt in esenta acele dinamici ce genereaza evenimente ce nu se supun legitatilor fizice, asa cum le cunoastem noi acum. Miracolele vin de dincolo de timp iar calea deschiderii portalurilor catre ele o reprezinta dizolvarea iluziilor pe care le-am cultivat ca civilizatie de eoni de timp. Iluziile ca si distorsiuni de perceptie si interpretare, generate de identificarea sufletului cu lumea fizica in care traieste, ceea ce a generat identificarea cu entropia si moartea. In plus, este necesara dizolvarea tuturor atasamentelor si investitiilor emotionale in aceasta lume fizica.. Si, ca totul sa functioneze, Iubirea Neconditionata trebuie sa radieze din inimile noastre eliberate de bagajele grele pe care le-am adunat in timp.
Aceasta deoarece, toate Sufletele s-au nascut din Iubire Divina, in Perfectiune Divina.. Iata comoara ce se afla in noi, uitata intr-un ungher al inimii. Lumina lui Dumnezeu vine de dincolo de timp pentru a lumina ceea ce am ascuns adanc in suflet, speriati de ce am putea descoperi acolo.. Va aduceti aminte ?
SURSA
http://maya_ra.ablog.ro/2011-06-15/explorand-timpul.html
Membrane temporale

Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !