miercuri, 19 octombrie 2011

2 CUTREMURE CU MAGNITUDINE +5 AU AVUT LOC PE 18 OCTOMBRIE 2011 SI 3 - PE 19 OCTOMBRIE 2011

Satelitul ROSAT va cădea necontrolat pe Terra la finalul săptămânii

Satelitul german ROSAT va cădea necontrolat pe Terra la sfârşitul săptămânii / Foto: ziarelive.ro


Un satelit german de mărimea unui automobil, ROSAT, este pe cale să-şi părăsească orbita terestră şi va cădea necontrolat pe Pământ la sfârşitul săptămânii, într-o zonă ce nu a fost deocamdată identificată, au anunţat, miercuri, oamenii de ştiinţă germani.
Satelitul german ROSAT, scos din funcţiune în 1999, ce cântăreşte două tone şi jumătate, va reintra în atmosfera terestră în intervalul 22 octombrie - 23 octombrie, cu o viteză de circa 28.000 de kilometri/ oră, potrivit specialiştilor de la Centrul german pentru aeronautică şi industria aerospaţială (DLR), potrivit mediafax.ro.

Potrivit ultimelor estimări, circa 30 de bucăţi din acest satelit ar putea cădea pe Terra.

Momentul şi locul intrării satelitului ROSAT în atmosferă nu pot fi calculate cu precizie. Heiner Klinkrad, de la Agenţia Spaţială Europeană, a declarat într-o înregistrare video difuzată pe site-ul Agenţiei spaţiale germane că aceste informaţii vor fi aflate abia cu o oră-două înainte de impact.

ROSAT (ROentgen SATellite) a fost un observator cu raze X dezvoltat în cadrul unui program comun de Germania, SUA şi Marea Britanie. Satelitul a fost conceput şi operat de Germania şi lansat de SUA pe 1 iunie 1990. Satelitul a fost scos din funcţiune pe 12 februarie 1999. Printre altele, ROSAT face parte dintre sateliţii cu ajutorul cărora a fost descoperită cea
mai tânără gaură neagră situată în vecinătatea Terrei, a cărei existenţă a fost făcută publică de specialiştii de la NASA anul trecut.

Luna trecută, satelitul american Upper Atmosphere Research Satellite (UARS), cântărind 6,3 tone, a căzut pe Pământ, iar resturile desprinse din satelit au ajuns într-o zonă nepopulată din sudul Oceanului Pacific.

Având o lungime de 10,6 metri şi un diametru de 4,6 metri, UARS era unul dintre cele mai mari vehicule spaţiale care orbitau în mod necontrolat în jurul Terrei.

NASA îşi construieşte în prezent toate vehiculele spaţiale astfel încât acestea să revină pe Terra în mod controlat, însă nu adoptase această strategie atunci când a construit UARS.

Acest satelit a fost unul dintre cele aproximativ 20.000 de deşeuri spaţiale care orbitează în jurul Terrei.

UARS este cel mai mare satelit NASA care a căzut pe Terra în ultimele trei decenii, după Skylab, căzut în vestul Australiei în 1979. Potrivit experţilor în deşeuri orbitale, obiecte cu o talie comparabilă celor desprinse din UARS vor cădea pe Terra de acum înainte o dată pe an.
Sursa: Mediafax

Sursa:  REALITATEA.NET

Conspiratia Tacerii – Poluarea Electromagnetică

Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente. Link : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
Invitat : Florina Opriş
data : 24 Ianuarie 2011

Contact invitat : florina.opris@utm.ro
Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 19:00 şi în reluare Marţi 7:30, Miercuri 3:00 (emis.1), Joi 3:00(emis.2) si 10:30(emis.1), Vineri 10:30(emis.2)

Sursa: Dezvatatorul

Lumea se misca, Romania ramane. Inerta!

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Un sindicat elvetian a denuntat o companie din Geneva pentru faptul ca foloseste muncitori romani pe care ii plateste mizerabil. Sub salariul minim pe economie, de o jumatate de ori mai putin decat ar fi platit un muncitor autohton pentru aceeasi munca. Desi elvetienii nu ne iubesc (va aduceti aminte caricaturile in care noi eram portretizati drept niste corbi hrapareti ce sfasie steagul elvetian?), desi sindicatele acestea nu au primit cotizatii de la muncitorii romani… sindicatele si-au facut treaba lor de reprezentanti ai muncitorilor. Au denuntat niste conditii inumane de salarizare carora le erau supusi niste oameni. Initiativa nu este singulara, un alt sindicat elvetian facand luni acelasi lucru pentru alti muncitori. In 18 august 2011 Uniunea Belgiana a Lucratorilor din Transport vorbea generic despre acest fenomen (companii ce si-au deschis reprezentante in statele sarace ale Europei- Romania, Bulgaria- si au angajat soferi din aceste tari platindu-i extrem de putin fata de standardele lumii civilizate). Uniunea cerea cresterea salariilor acestor oameni, nu din considerente umanitare, ci datorita faptului ca ii lasa fara slujbe pe cetatenii tarii respective. Oricat de incredibil ar parea… concurenta pe piata europeana nu inseamna cee ce practica romanii: salarii de mizerie, conditii inumane de lucru si nici un fel de asigurari- sociale, de sanatate, fond de pensii, etc. Concurenta inseamna competitie legala- de la salariul minim in sus si conditii decente de munca. Pana vor intelege si romanii acest aspect ma astept ca acest tip de munca (la negru/gri si fara drepturi pentru europenii de mana a 2-a- adica noi) sa prolifereze.
In zona Garii Centrale din
Helsinki, Finlanda, niste romani de etnie roma s-au urmarit cu masinile. S-au batut cu rangi si au sfarsit prin a fi arestati. Se pare ca nu isi respectau reciproc zonele in care cerseau. Pentru ca in centrul Helsinki-ului sunt oltenii din Gorj, intr-o alta zona sunt ardelenii iar cersetorii din zona Garii sunt moldoveni. In ritmul asta Finlanda va fi asimilata, cat de curand. Politia a arestat 7 suspecti si probabil ca din acea secunda mafiei rome i-au crescut 14 capete. Ca la balauri- tai un cap cresc 2 in loc.
Poate o fi mai bine in
Marea Britanie. Acolo unde o tabara ilegala de romi a inceput sa fie evacuata. Dat fiind faptul ca nevinovatii cetateni europeni au inceput sa arunce cu pietre in politie… presupun ca erau romani. Cum sa ratam noi ocazia de a ne face de ras? De a demonstra, inca o data, ca suntem o paria a lumii civilizate? Oricum, englezii nu au comunicat inca daca printre cei evacuati se afla cetateni romani. Probabil ca-si inchipuie ca axiomele nu mai trebuie demonstrate. Suntem la un pas de a cuceri si Anglia. Nu prin razboi, nu prin civilizatie sau religie. Ci prin mizerie, furt, viol si crima. A, sa nu uitam cersetoria, prostitutia, drogurile si armele. Mi-a scapat ceva?
Daca toti infractorii au plecat din Romania in tari in care mai au ce fura, ca au de la cine, putem fi siguri ca aici e liniste si pace. Pentru ca la noi functioneaza si justitia. Atat de bine incat pe rolul tribunalelor romanesti exista
peste 138.500 de cazuri mai vechi de un an de zile. Minunat, nu-i asa? Te face sa te simti mult mai in siguranta. Legea vegheaza si ne apara pe noi, cetatenii cuminti!
Din 2013, cand vom avea
autostrazi (nu s-a precizat daca in era noastra sau dupa era noastra), vom fi nevoiti sa platim pentru ele. Nu ceea ce platim deja: taxele introduse de ani de zile in pretul benzinei. Sau taxele de drum. Sau impozitele. Sau taxele de poluare. Sau taxele de prost pe care suntem obligati sa le platim ca sa faca statul sosele. Autostrazi. Suma se aude ca ar fi infima (!), in jur de 5 euro/100 de km. Raportat la venitul mediu din Romania… ieftin ca braga. Nu mai bine ne luam biciclete? Ei bine, nu. Pentru ca au cauciucuri si pot fi taxate in consecinta. Sa nu se puna nimeni cu mintea autoritatilor noastre. Stiu sa scoata bani si din piatra seaca. Nu stim ce se intampla ulterior cu acesti bani, pana sa ajunga inapoi la noi, in forma soselelor. Probabil se evapora.
Indienii, in schimb, construiesc autostrazi. Circa 11 km/zi. Da da, pe zi, nu pe luna, nu pe an. Si li se pare ca e prea putin. Asa ca si-au propus ca pana in 2014 sa faca cate
20 km/zi. India. Tara aia in care e saracie lucie, oamenii se plimba pe strazi impreuna cu animalele carora li se inchina. Unii dintre noi mai rad de ei… ca au ramas necivilizati. Si ca e vai de capul lor. In timp ce noi construim 50 km/an indienii fac mai multi intr-o saptamana. Deci poate n-or fi indienii autohtoni de vina ca lucrurile merg prost in Romania. O fi aerul. Sau apa. Sau populatia, in intregul ei?
Si, cat timp romanii agonizeaza de prea mult bine, Grecia e in greva generala, seful Erste e anchetat in Austria ca si cum ar conduce un nou Enron si Rusia creaza o zona de liber schimb cu state ca Ucraina, Republica Moldova si ma rog, cu statele CSI. Poate n-ar fi rau ca Romania sa se mai uite o data pe harta lumii si sa observe ce-i creste in dreapta: un mare bloc economic, politic si militar de care ar trebui sa tina seama. Daca nu se poate sa fim prieteni, macar sa nu fim dusmani.
Concluzii? Nu avem suficienti indieni. Sau rusi. Sau americani. Da’ romani mai avem? Nu prea. Au plecat cu totii peste hotare.
Aoleu, au ramas singura in Romania! Ce ma fac???
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Foarte mare OZN surprins langa Statia Spatiala Internationala ISS - 17 octombrie 2011

Este uimitor, cum NASA vrea sa cenzureze o transmisie în toate elementele sale?
Urmăriţi clipul video în ZOOM plin!
Sursa şi autor:   (youtube)

New Madrid Vinovat - Oamenii de stiinta au descoperit dovezi de o sursă capabilă să genereze un cutremur cu magnitudinea de 7 +

Între Little Rock, Ark, si Memphis, Tenn, oamenii de stiinta au gasit dovezi de o sursă capabilă să genereze un cutremur de magnitudine 7 sau mai mare, situata la sud-vest de  sfârşitul vechiului Rift Reelfoot . Aceasta este aceeaşi structură geologică care găzduieşte  zona seismică New Madrid, care este responsabila de cutremure majore care au avut loc în interiorul continentului cu aproape 200 de ani în urmă.
Dovada geologica include lovituri mari, vizibile de nisip format prin scuturare puternică la sol, şi imagistica subsolului geofizic de faulting din apropiere. Observaţii de teren şi datarea cu radiocarbon sugerează că loviturile de nisip s-a format ca urmare a două - patru cutremure cu 4800 şi 10.000 de ani în urmă.
Vinovatul sistem din New Madrid a fost responsabil pentru cutremure din 1811-1812 din New Madrid  şi poate avea potenţialul de a produce cutremure mari în viitor. Din 1812 cutremure frecvente mai mici au fost înregistrate în zonă.
Cutremurele care au loc în zona seismica New Madrid ameninţă potenţial părţi din şapte state americane: Illinois, Indiana, Missouri, Arkansas, Kentucky, Tennessee şi Mississippi.
Legate de articole:
Sursa şi autor:  usgs.gov  * wikipedia
Sursa: thetruthbehindthescenes.wordpress.com