miercuri, 14 august 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 14 august 2013 - Incepe razboiul?

14 august 2013


SUA au decis inceperea razboiului in Orientul Mijlociu! Iata „Planul Obama” de interventie militara in Siria


Cu imaginea sifonata rau, dupa cum arata ultimul sondaj Gallup, presedintele american, in „pauza” in relatia cu rusii, a decis „sa intervina limitat in razboiul civil din Siria”
.

Planul interventiei fortelor aliate (sau, ma rog, o schita a acestuia) a fost dezvaluit de surse israeliene, dupa vizita generalului Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme.
„Limitat”, dar cu participarea a cel putin sase state
obama1 SUA au decis inceperea razboiului in Orientul Mijlociu! Iata „Planul Obama” de interventie militara in Siria
Obama si-a luat „pauza” in relatia cu rusii si a hotarat sa intervina militar in Siria
In Israel, generalul Dempsey a purtat discutii despre „situatia critica” din Siria cu ministrul Apararii, Mose Iaalon, cu seful Statului Major, general locotenent Benny Gantz si cu premierul Netanyahu.  Dupa care s-a deplasat in Iordania, pentru „discutii” pe aceeasi tema. Conform surselor israeliene, vestea pe care a dus-o Dempsey tuturor a fost ca, in sfarsit, presedintele american, Barack Obama, si-a dat acordul pentru interventia militara in Siria. Chiar daca limitata. Planurile erau facute de multa vreme si toate actiunile intreprinse de SUA in ultima vreme, inclusiv evacuarea ambasadelor din Orientul Mijlociu,  se incadrau in faza finala a strategiei de „interventie limitata”, care, conform surselor militare israeliene, implica si participarea Marii Britanii, Frantei, Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei, Israelului si „posibil Turciei”.
Turcia, indecisa inca
ASL Alep SUA au decis inceperea razboiului in Orientul Mijlociu! Iata „Planul Obama” de interventie militara in Siria
Membri ai Brigazii 13 a Armatei Siriene Libere, care actioneaza in nordul Siriei, nord ce nu apare in „planul Obama"
Bineinteles, in prealabil, s-au desfasurat niste negocieri acerbe in domeniul strategiei energetice bazate pe exploatarea gazelor naturale din bazinul mediteraneean, negocieri in care Turcia, singura tara care a acordat un ajutor concret si sustinut revolutionarilor sirieni,  s-a ales  doar cu promisiunea unui gazoduct, mult sub rolul pe care era pregatita sa-l joace in regiune. De aceea sursele israeliene au introdus participarea Turciei la interventia aliatilor in Siria ca fiind doar „posibila”. Si totusi, fara Turcia, orasele din nordul Siriei, eliberate de sub trupele lui Bashar al-Assad, dar aflate permanent sub bombardamentul aviatiei si artileriei armatei guvernamentale, ar fi vulnerabile in continuare. Pe cand rachetele Patriot din Turcia le-ar putea asigura  zona de interdictie de zbor de care au nevoie. Insa, dupa cum dezvaluiau surse militare in urma cu vreo doua luni, sistemul Patriot din Turcia merge cu niste elemente care se afla in Israel, asa ca ori cele doua tari gasesc un numitor comun, ori nordul Siriei chiar ramane descoperit, ceea ce nu prea e de crezut.
Capitala Siriei Libere, la Deraa
trupe sua iordania 2 SUA au decis inceperea razboiului in Orientul Mijlociu! Iata „Planul Obama” de interventie militara in Siria
Trupe americane de comando au debarcat demult in Iordania
Sursele israeliene au schitat „planul Obama” de interventie in Siria, dupa cum urmeaza.  SUA, Marea Britanie, Franta, Arabia Saudita si Emiratele Arabe Unite vor institui o zona de interdictie de zbor in centrul si sudul Siriei, incepand de la granitele cu Iordania si Israel, incluzand Damascul. Fortele Aeriene Israeliene vor oferi fortelor aliate acoperire pentru spatiul aerian sirian. Concomitent cu impunerea zonei de interdictie de zbor se va asigura o zona-tampon de 40 de kilometri de la frontierele cu Iordania si Israelul, spre sud si vest, pana la periferiile Damascului. Unitatile militare care vor controla aceste zone vor avea artilerie antiaeriana  care va „bate” deasupra Damascului.  Orasul sudic Deraa, unde a izbucnit revolutia in urma cu doi ani si jumatate, va fi declarat capitala Siriei Libere.
Fortele terestre, numai revolutionari sirieni
Presedintele Obama nu si-a dat acordul ca trupe americane (aici nu sunt incluse echipele de comando) sa patrunda pe teritoriul Siriei, nici macar in zonele-tampon. Singurele trupe care vor actiona terestru vor fi forte speciale revolutionare,  cam 3000 de combatanti, antrenate de instructori americani in Iordania si sustinute de trupe speciale iordaniene. Acestea vor actiona sub comandament american, stabilit in Iordania, mai precis sub comanda generalului de brigada John Wright, veteran pe fronturile din Irak, Libia, Afganistan. Dintre acestea se distinge o unitate a druzilor, proveniti din cele 120 de localitati si orase din zona Jabal al-Druze, in sudul Siriei, antrenati de instructori americani, care vor asigura granitele Siria-Iordania-Irak. Echipamentele militare, logistice, armamentul necesar acestor trupe sunt deja la baza din Iordania. Fortele aeriene care vor asigura zona de interdictie de zbor sunt in pozitii in Orientul Mijlociu si cu „preaviz” de 36 de ore.  Ce zic rusii? Singura stire venita dinspre est era ca producatorul rus Gazprom Neft a incheiat un nemaipomenit „acord de cooperare strategica” impreuna cu compania americana Halliburton!
Opozitia siriana lucreaza la noua Constitutie
Figuri proeminente din opozitia siriana lucreaza deja la un plan pentru tranzitie politica dupa inlaturarea regimului lui Bashar al-Assad. Peste 300 de activisti, inclusiv lideri militari, si membri ai grupurilor majore de opozitie au hotarat ca prioritatea va fi dezarmarea militiilor rebele, cu propunerea de a activa in noua armata, si infiintarea unui nou serviciu de securitate. O adunare nationala va propune un proiect de Constitutie bazata pe cea din 1950, care va fi supus unui referendum.




VIDEO: Confruntări violente în Egipt. Guvernul a blocat trenurile, pentru a evita manifestaţii în afara Cairo. Cel puţin 43 DE MORŢI, în urma asaltului poliţiei




Cel puţin 43 persoane au fost ucise miercuri, inclusiv prin împuşcare, în operaţiunea poliţiei care a început să disperseze participanţii la cele două acţiuni de ocupare, la Cairo, susţinători ai fostului preşedinte islamist destituit Mohamed Morsi, informează AFP.
UPDATE 12.40 – Susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată, au incendiat miercuri o biserică coptă la Sohag, în centrul Egiptului, ca represalii faţă de dispersarea acţiunilor lor de ocupare de către poliţie, la Cairo, a anunţat agenţia oficială Mena, scrie AFP.
Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra Bisericii Mar Gerges, situată în incinta diocezei din acest oraş, în care trăieşte o importantă comunitate creştină, a precizat agenţia. Copţii, care reprezintă 6-10% din populaţia ţării, au contribuit la mişcarea care l-a înlăturat pe Morsi de la putere.

UDPATE 11.20 – Trenurile spre şi dinspre Cairo au fost blocate miercuri, în urma asaltului sângeros asupra pieţelor ocupate de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, cu scopul de a evita regruparea manifestaţiilor în afara capitalei, a anunţat Guvernul, relatează AFP.
Cel puţin 43 de manifestanţi au fost ucişi, unii prin împuşcare, potrivit AFP, dar şi doi membri ai forţelor de securitate, afirmă Ministerul de Interne.
Mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine fostul şef de stat islamist, afirmă că în “masacru” au fost ucise “
peste 250 de persoane” în rândul manifestanţilor pro-Morsi.
UPDATE 10.30 - Piaţa Nahda, cea mai mică dintre cele două pieţe ocupate, la Cairo, de susţinători ai fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi se află “sub control”, a anunţat miercuri Ministerul egiptean de Interne, după două ore de la intervenţia poliţiei.
Un jurnalist AFP a putut să numere 17 cadavre aliniate într-o morgă improvizată, în Piaţa Rabaa al-Adawiya, pe care manifestanţi o ocupă de peste o lună, reclamând reinstalarea în funcţie a lui Morsi, destituit şi arestat de armată pe 3 iulie.
Pe de altă parte, Ministerul egiptean de Interne a anunţat că în operaţiune au fost ucişi cel puţin doi poliţişti.
Concomitent, mişcarea Fraţii Musulmani, din care provine Morsi, i-a îndemnat pe susţinătorii fostului şef de stat islamist să iasă în stradă.

Mormantul Sfant

O MINUNATA CALATORIE IN IERUSALIM !
REPORTER : Astazi este o zi deosebita , plina de soare si caldura. Caldura pe care un grup de pelerini ne-a adus-o de la Mormantul Sfant , de asta data , transmisa de prietenul nostrum , poetul , scriitorul Marius Stancu care printre altele este si un cunoscut om de afaceri valcean.(…)
MARIUS STANCU : Cred ca in viata fiecare om ar trebui SA EXISTE CREDINTA IN DUMNEZEU, fiecare ar trebui sa creada in aceste minuni adevarate care de data aceasta mai mult mi-au intarit convingerea despre existenta Lui Iisus Hristos si a Lui Dumnezeu pentru ca sunt cel putin trei minuni care m-au impresionat .
SUNT CEL PUTIN TREI MINUNI CARE M-AU IMPRESIONAT !n Marea Tiberiadei adica in Marea Galileii , pestii apar si salta numai pe o portiune de vreo 2 metri si o lungime de 20. Chiar ii spuneam preotului Barbu , insotitorul grupului nostru , ca ma duc sa vad daca asa este , eu , asemenea lui Toma Necredinciosul !
REP.: Dar ce reprezinta acea portiune ?
IN LOCUL IN CARE IISUS HRISTOS A INDEMNAT UCENICII SA ARUNCE NAVOADELE PENTRU PESCUIT ,IN MAREA GALILEII SAU TIBERIADEI, PESTII SAR DIN APA , PARCA DANSAND INTR-UN CERC , INCONTINU!
M.S.: In portiunea aceea pestii ies , danseaza parca in cerc , exact in locul Sfant in care a a pescuit Domnul Nostru Iisus HRISTOS. REP.: Unde a pescuit Domnul Iisus cu Ucenicii !
M.S.: Iisus Hristos cu ucenicii Sai ! In locul in care le-a indicat sa arunce plasa !
Si si-au umplut corabiile aproape sa se scufunde .Intrade-var ati vazut pe ecran pesti foarte mari.
Mormântul lui Iisus Hristos- se intră individual în încăperea mormântului pentru 30-40 de secunde
REP.: Da si vom prezenta si cititorilor nostri fotografiile ! Pestii foarte mari care ies din apa , sar parca jucandu-se , invartindu-se intr-un singur sens , in sensul acelor de ceasornic , producand astfel , pe langa energia pozitiva deosebit de benefica si un splendid specatacol nemaintalnit decat in acel loc , in permanenta , pentru vesnicie !
. Aceasta este una din minunile care care m-au impresionat foarte mult . O alta s-a petrecut cand am ajuns la Betleem. Si acolo calci pe locurile sfinte, e vorba de Golgota , de Mormantul Sfant !
LA MORMANTUL SFANT SE AUD BATANDU-SE CUIELE IN PALMELE SI TRUPUL MANTUITORULUI IISUS HROSTOS
La Mormamtul Sfant am ramas profund impresionat , cand , la un moment dat , s-au auzit niste batai de cuie , care se infigeau undeva.m-am uitat in stanga , imprejur si n-am vazut nimic! Totusi , zgomotele se auzeau ! Unii nu le-au auzit deloc !.Am aflat apoi ca acelea sunt zgomotele produse de bataile cuielor in talpile si mainile Mantuitorului , pentru a reda viata vesnica si a spala pacatele noastre . Am aflat totodata ca doar unii din cei prezenti la Mormantul Sfant aud aceste zgomote !
Curios este ca se aud si pe filmul pe care l-am facut acolo ! Va pun inregistrarea la dispozitie !
REP.: Multumesc !Dumneavoastra ati inregistrat chiar pe caseta video ?
M.S.: Da.
REP.: Bataia cuielor !…..
M.S.: Da ,se aud pe caseta pe care am inregistrat imaginile la Mormantul Sfant , cuiele batandu-se ! se aude cum se bat cuiele !
REP.:Fantastic ! Iar noi promitem cititorilor ca vom face un clip video pe care il vom insera in materialul dumneavoastra si vom putea auzi…. aceasta minune !
M.S.: Imi face placere sa transmit toate lucrurile Lui Dumnezeu ,care conving.
REP.: Trebuie transmise .
M.S.: Trebuiesc transmise si la ceilalti , ce folos am eu daca tin aceste lucruri , minuni , fotografiate , filmate , doar pentru mine ?Poate ca Bunul Dumnezeu a vrut ca eu sa fiu un fel de mesager al transmiterii acestor intamplari , minuni existente , vizibile !
REP.: Sigur ca da , faceti un lucru deosebit si cu siguranta bucurati inimile noastre , ale celor care n-am reusit sa ajungem acolo !
M.S.: Pentru ca intr-adevar chiar in Biblie scrie ca aceste lucruri Sfinte trebuie transmise si la ceilalti .
AM RAMAS IMPRESIONAT DE MODUL IN CARE SE APRINDE LUMINA DE PASTE , FACLIILE SE APRIND SINGURE , DE LA LUMINA DIVINA TRIMISA PE PAMANT , DOAR LA PREOTII ORTODOCSI !CAND ARABII NU AU FOST PRIMITI , LUMINA SFANTA NU A MAI APARUT !
Tot la Mormantul Sfant am ramas impresionat de modul in care apare lumina de Pasti …si nu apare la toti preotii. Numai la preotii ortodocsi. S-a facut un experiment ! Au tinut si preoti de alte religii facliile , in speranta ca acestea se vor aprinde ! Cand a aparut Lumina Divina , facliile lo nu s-au aprins ! S-au aprins doar cele ale preotilor ortodocsi !
REP.: Vedeti . Deja la a patra minune ati ajuns . Mai aveti. Ati spus trei la inceput ! Ne mai impartasiti si altele ? Doream sa revin la facliile care se aprind singure , le aprinde Dumnezeu si cu puterea sa nu ne putem juca ! Nici cu lipsa credintei !
In fata lui Dumnezeu toti suntem egali si raspunzatori pentru faptele noastre !
Din pacate , nu toti intelegem aceste lucruri , unii , facem averi imense , aici pe pamant , negandindu-ne ca in acelasi timp , semenii nostril nu au ce pune pe masa copiilor , altii nu au un acoperis deasupra capului….Cu toate astea , in fata Lui Dumnezeu , toti suntem egali si raspunzatori pentru faptele noastre , bune sau rele ! La moarte nu luam nimic cu noi ! Dupa moarte , in viata vesnica suntem judecati , toti , in mod egal …Nu conteaza ca ai fost prim ministru , rege , imparat sau cersetor , conteaza doar faptele puse in balanta !
M.S.:Aveti mare dreptate ! Ce ramane dupa noi , bun …conteaza !
REP.: Unde ati mai calatorit ?
M.S. Am spus despre Marea Galileii sau Tiberiadei . Dupa aceea vorbit de Mormantul Sfant. Intr-un an cand nu au bagat arabii pentru ca erau foarte galagiosi n-a mai aparut Lumina Sfanta .Si atunci i-au bagat si pe ei ,dupa 12:00 noaptea pe la 1:30 si doar atunci a aparut Lumina ! Stiti intalnirea care a fost la Meca , a Mantuitorului cu arabii.
MINUNEA DIN SINAI- IMAGINEA “RUGUL” CARE APARE PE ORICE STANCA !
CHIAR SI ATUNCI CAND SPARGI O STANCA , PE BUCATICA DESPRINSA , APARE RUGUL.
MAGIA LOCURILOR SFINTE.
De asemenea, cand am ajuns in Sinai… am fost impresionat de dovezi clare.
Este vorba de stanca unde este rugul. Minunea aceea , cand a ars rugul si Dumnezeu L-a chemat pe Moise sa scoata poporul Sfant din Israel. Toate stancile ,am probe deja acasa toate stancile poarte imaginea rugului ! Stanca ,imi pare rau ca nu am adus sa o vedeti ,oricum ai sparge stanca apare rugul pe stanca . Nu stiu daca stiti de asa ceva .
REP.: Da, am auzit ! Intr-adevar minune ! Si dovada clara !
M.S.:. Este o dovada clara .
Biserica Sfantului Mormant - Paraclise din Sfantul Mormant
AM PLECAT FOARTE RACIT DIN ROMANIA SI CAND AM PASIT IN LOCURILE SFINTE , M-AM VINDECAT COMPLECT !
M.S.: De asemenea vreau sa va spun ca am plecat mai mult racit din Romania si m-am intors sanatos. Cu toate ca era aer conditionat in autocar , aer in masini , curent . Si nu mai spun ca m-am intors cu o energie in plus si ma simt mult mai bine.
Marturisesc , ca nu exista o carte mai minunata decat Biblia si din Biblie intelegi foarte mult , ca sa poti sa te descurci in viata pamanteana si sa te poti indrepta spre viata vesnica , ca un bun crestin .
DIN MORMANTUL SFANTULUI GHEORGHE IZVORASTE MIR !
REP.: Asa este. Ne mai spuneati de inca o minune pe care eu trebuie sa recunosc , pana acum n-am stiut . Stiam despre Sfantul Gheorghe , dar va las pe dumneavoastra sa spuneti mai departe …
M.S.: Am ramas impresionat de Sfantul Gheorghe la Aled , unde este nascut si este inmormantat .
REP.: Sfantul Gheorghe este plin de mir. Pur si simplu , izvoraste mirul , in siroaie mici , foarte frumos mirositoare , a trandafiri cultivati parca intr-o alta dimensiune , in Rai.
M.S.:Tot plina de mir mi s-a parut Maria Magdalena sau Maria Cleopa. Nu stiu care din ele !
REP.: Da, da , da . Cea care a sters picioarele Domnului Iisus cu parul si si le-a uns cu mir, cea care a venit la Mantuitorul Hristos cand a auzit ca a fost rastignit , suferinta ei fiind profunda si plina de Iubire Divina si Credinta .
AM VAZUT STATUIA DE PIATRA A SOTIEI LUI LOT !
SOTIA LUI LOT-TRANSFORMATA IN STANA DE PIATRA
M.S.: Vreau sa va spun ca am vazut statuia de piatra a sotiei lui Lot , care m-a impresionat profund . Se stie ca aceasta a fost transformata in stana de piatra cand s-a uitat inapoi spre Golgota, Sodoma si Gomora. Sunt lucruri inexplicabile pentru un necredincios !
LOCUL IN CARE SFANTA ELENA A GASIT SFANTA CRUCE A MANTUITORULUI
REP.: Ati vazut si locul in care Sfanta Elena a gasit Sfanta Cruce a Domnului Iisus Hristos , cautand-o si recunoscand-o dupa atingere .
M.S.: Da Sfanta Elena , Icoana si Mormantul acesteia in locul in care Sfanta Elena , mama imparatului Constantin a gasit Sfanta Cruce .
REP.: Crucea Domnului Iisus !
M.S.: Sunt foarte multe de povestit . Am filmat aproximativ totul,am in jur de noua ore filmate la Locurile Sfinte Am 5 C.D.-uri . Le-a prelucrat baiatul meu. Deci am 3 deja dar mai urmeaza sa-mi faca 2 . Tot ce mi s-a parut mai important am filmat !
REP.: Dar vom mai sta de vorba si vom continua materialul nostru . Trebuie sa recunoastem ca si acum si dumneavoastra si eu suntem destul de ocupati si grabiti dar pe parcurs vom veni cu noutati . Inca ceva , ceea ce ne transmiteti dumneavoastra noua si romanilor in general , este minunat . Cateva cuvinte despre seceta din zona !
SECETA SI SETEA – LIPSA APEI
Avem o tara bogata si foarte frumoasa , o tara plina de apa , ce v-a surprins in calatoria dumneavoastra la Mormantul Sfant , vis-à-vis de capitolul apa ?
M.S.: Aici sunt doua aspecte mai importante. Romania, nu ma refer numai la Ramnicu Valcea si zona Valcii , intreaga Romanie este o gura de Rai, o tara binecuvantata , este o mana Cereasca pe care ne-a dat-o Dumnezeu ! avem toate formele de relief , avem tot felul de vegetatii , avem fauna, flora. Comparativ cu Israelul , unde numai in partea de Nord in Galileea exista vegetatie aproximativ ca la noi. Si singura apa dulce care este , este in Marea Galileii . Tot Israelul nu mai spun de pustiu , in care toata zona din Marea Galileii in jos este alimentata din Galileiia si toate culturile pe care le fac , de fapt le muncesc foarte mult se datoreaza sistemelor de irigatii , ca au conducta prin care se transporta apa, inclusive pentru udat.
ADUC PAMANT DIN ROMANIA PENTRU CULTURI DE BANANI SI DE CURMALI
Aduc pamant am inteles din Caracal de undeva si isi fac culturi .
REP.: De la noi din Romania ?
M.S.: Da. Pentru culturi de curmali si de banani . De asemenea vreau sa va spun ca am ramas impresionat de munca pe care o fac evreii. Si aici este o chestiune de interpretare , pentru ca stiti ca tot in Ierusalim au fost cei care n-au crezut in Iisus Hristos . E vorba de farisei , de carturari .
REP.: Cei care l-au si condamnat de altfel . Ei, evreii care s-au dovedit a fi foarte buni afaceristi de fapt nu fac altceva decat sa-i puna pe altii la munca Este o diferenta foarte mare intre partea de pustiu a Egiptului pe care am vazut-o in Peninsula Sinai si sa luam cea mai de jos clasa , bivinii care traiesc pe sub stanci, aproape salbatici . Fata de bivinii care se gasesc in Israel . Oricum cei din Israel sunt alimentati cu apa gratis si ajutati sa populeze pustiul.
EGIPTUL – AGONIE SI EXTAZ – TARA CONTRASTELOR
In schimb, in Egipt este o saracie extraordinar de mare , uimitoare si o diferenta colosala intre civilizatia , investitiile , luxul de pe Malul Marii Rosii si zona pustiului . Vilele si complexele turistice extraordinare la care vin si romanii contrasteaza cu saracia din pustiu , in care cum spuneam , oamenii locuiesc pe sub stanci !
REP.: Saracie foarte mare si lipsa apei si oamenii care traiesc foarte simplu . pe sub stanci si se duc cu caprele sau cu oile care cauta continuu, merg kilometri intregi sa gaseasca un snop de iarba .
Exact ca in vremurile trecute .
M.S.: Extraordinar ! Nici nu m-am gandit ca mai exista astfel de populatie .
REP.: Deci exista asa o mare discrepanta intre cele doua civilizatii din aceeasi in aceeasi tara , in acelasi loc.
CHIBUTURILE – IN SISTEM DE VECHI C.A.P. –URI ROMANESTI
M.S.: Da , asa este. In schimb , evreii sunt cei mai bogati oameni din lume.
Si stiu sa fac bani din orice !
REP.: Si sa pun ape altii la munca !
M.S.: Au o forma organizatorica interesanta , aproape ca vechile noastre C. A.P.-uri se numesc chibut .
Acolo bineanteles cine are bani mai multi isi face un chibut prosper !
Se racordeaza la conducta de apa care vine din Galileea . Se angajeaza pentru munca in special arabii saraci care vin fara nimic , cresc copii, ii imbraca , au o locuinte pe perioada muncii si hrana dar cand pleaca , pleaca exact cum au venit , fara nimic.
Dar sunt niste gospodarii extraordinare.
REP.: Acum vroiam sa va intreb daca in aceasta perioada avand asa o mare inspiratie si o traire deosebita ati reusit sa scrieti cateva versuri .
M.S.: Acum sunt inca in culegere de date, v-am spus parca , ca Evanghelia o am toata segmnntata si chiar tot ce mi s-a parut mai important acum ,am scos.
Trebuie sa recunoastem, inspiratie nu am decat cand ma asez sa scriu.. Poate am si acasa, si la servici, si pe strada ,si in calatorie dar trebuie sa ma asez in liniste , la masa de scris pentru a da forma finala .
M.S.: Bineinteles ca si aceasta vizita m-a impresionat extraordinar. Acum am trecut la partea am facut pe Petru , am lucrat pe Pavel – material religios . Bineinteles ca si in celelalte poezii se regasesc o parte din gandurile mele , senzatii si trairi .
REP.: Vroiam sa va intreb daca nu ati vrut sa va faceti preot . Nu va mai intreb acum pentru ca vom continua materialul nostru. Dar cateva cuvinte va rog foarte mult sa ne spuneti despre Gradina Ghetimani .
SUPERBA GRADINA GHETIMANI
M.S.: In Gradina Ghetimani ca sa stai sa te reculegi este o stare extraordinara sufleteasca , prin care te vindeca practic de tot ce ai rau in tine.
REP.: O parte a Raiului pe Pamant !
M.S.: O parte a Raiului, asa este , amplasata intre zidurile cetatii si paraul Cedrilor unde Iisus Hristos venea si se ruga adesea , venea si se alina prin rugaciune .
MASLINII DIN GRADINA GHETIMANI -SPRIJINITI CU PIETRE SA NU CADA
Ii placea foarte mult Domnului Iisus in Gradina Ghetimani sa vina , sa se roage, sa se reculeaga aici , este inrt-adevar o feerie sa vezi maslinii care au peste doua mii de ani de din timpul lui Iisus Hristos.
REP.: Da ,care sunt sprijiniti cu pietre pur si simplu , sa nu cada .
M.S.: Cu pietre si bineanteles ca traiesc cresc si din ei chiar din trupul lor se nasc alti maslinii.
IISUS HRISTOS SCULPTAT IN PIATRA CUM SE ROAGA , IN GRADINA GHETIMANI
REP.: Da rasar alti maslini !
M.S.: Au rasarit si altii . Aici este impresionant in sensul ca este sculptat in piatra chipul Lui Iisus Hristos cum se roaga.
REP.: Multumesc pentru tot , pentru materialul pus la dispozitie noua spre documentare si pentru timpul alocat spre a incalzi sufletele credinciosilor care chiar si prin intermediul nostru , pot calatori datorita dumneavoastra in Tara Sfanta .
M.S.: Si eu va multumesc pentru ca mi-ati ingaduit sa prezint cititorilor detalii impresionante despre Tara Sfanta ! Dumnezeu a dorit sa se intample asa si ceea ce am vazut sa nu pastram doar pentru noi sa transmitem si celor din jurul nostru experienta traita , adevarul netrunchiat si imagini unice !
LIGYA DIACONESCU – http://www.valcea-turism.ro/j15/index.php?option=com_content&view=article&id=131:pelerinaj

Minunea şerpilor care vin la icoana Maicii Domnului(6-15august)


Icoana Maicii Domnului „sfătuitoarea”

Icoana Maicii Domnului „sfătuitoarea” este numită astfel deoarece în aceasta sunt reprezentați Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și Sfântul Ierarh Nicolae al Mirelor sfătuindu-l pe paraclisierul Gheorghe.

Icoana Maicii Domnului „sfătuitoarea” este numită astfel deoarece în aceasta sunt reprezentați Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și Sfântul Ierarh Nicolae al Mirelor sfătuindu-l pe paraclisierul Gheorghe.
Acest eveniment a avut loc la scurt timp după apariția Icoanei Maicii Domnului din Tikhvin în 1383, când Preasfânta Născătoare de Dumnezeu însăși a poruncit paraclisierului Gheorghe să înlocuiască crucea de metal de pe Biserica nou-construită în cinstea ei la Tikhvin, cu una din lemn.
Pe locul acestei viziuni a fost construită un paraclis în cinstea Sfântului Nicolae, făcătorul de minuni. Paraclisul a ars de mai multe ori (prima dată în 1390, în același timp cu Biserica Preasfintei Născătoare de Dumnezeu din Tikhvin).
În 1515 a fost construită o biserică de lemn, și s-a fondat o mănăstire în cinstea acestei Sfinte Icoane.

Un mare spirit-parintele-Iustin Parvu






Este har… 
- sa iubesti fara sa fii iubit…
- sa slujesti fara sa fii pretuit…
- sa daruiesti fara sa ti se multumeasca…
- sa te jertfesti si fara sa ti se recunoasca…
- sa ierti fara sa fii iertat…
- sa-l sustii pe cel care te-a lepadat…
- sa ramai linistit, desi esti nedreptatit…
- sa crezi desi nu vezi fata in fata…
- sa crezi desi nu esti deplin lamurit…
- sa investesti cladind fara sperante…
- sa taci pentru a nu face rau aproapelui…
- sa vorbesti de dragul adevarului…
- sa induri fara sa murmuri, fara sa cartesti….
- totul sa-ti apartina, dar tu de toate bucuros sa te lipsesti…
Lupta-te, suflete, ca să primeşti acest har!

Stareţ Protosinghel Iustin Pârvu, Mănăstirea Petru-Vodă, judeţul Neamţ

Sursa: primit pe mail


ADORMIREA MAICII DOMNULUI 2012 - VECHI tradiţii şi obiceiuri de Sfanta Maria


ADORMIREA MAICII DOMNULUI. Credincioşii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului (SFANTA MARIA) la 15 august 2012, sărbătoarea religioasă fiind dublată de o serie de tradiţii şi obiceiuri.


Adormirea Maicii Domnului, sărbătorita la 15 august 2012
Adormirea Maicii Domnului, sărbătorita la 15 august 2012 / FOTO: icoane-ortodoxe.com

ADORMIREA MAICII DOMNULUI - Se tămâiază mormintele


In dimineata acestei zile, femeile mergeau la biserica si imparteau struguri, prune, faguri de miere si mergeau in cimitir pentru a tamaia mormintele. Taranii care aveau vii mari obisnuiau ca acum sa tocmeasca pandarii pentru pazit viile, scrie sf-maria.ro



ADORMIREA MAICII DOMNULUI - Bărbaţii schimbă pălăria cu căciula



Tot acum, barbatii schimbau palaria cu caciula, cei care mai erau vazuti cu palarie dupa 15 august fiind ironizati. Se interzice scaldatul in apa raurilor spurcata de cerb si dormitul pe prispa. 



ADORMIREA MAICII DOMNULUI - Se deschide sezonul nunţilor



De pe 15 august se deschidea, in satul traditional, un important sezon al nuntilor, sezon care tinea pana la intrarea in postul Craciunului.In aceasta zi se organizau targurile si iarmaroacele de toamna. Perioada dintre cele doua Santamarii, numita Intre Santamarii, se considera timp optim pentru semana­turile de toamna.

ADORMIREA MAICII DOMNULUI - Origine, semnificaţie religioasă, tradiţii şi obiceiuri


Adormirea Maicii Domnului sau Sântămaria Mare, una dintre marile sărbători ale bisericii creştine, prăznuită în 15 august, marchează trecerea de la vară la toamnă şi totodată Ziua Marinei, Maica Domnului fiind ocrotitoarea marinarilor.



Adormirea Maicii Domnului - un semn de la îngeri

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Este sărbătoarea în amintirea zilei în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu se ştie cu exactitate nici anul, nici ziua când "a adormit Sfânta Fecioară".

Despre adormirea Maicii Domnului nu avem informaţii în Sfintele Evanghelii, ci numai în tradiţia Bisericii. Aceasta este tratată în scrierile a patru părinţi orientali: Patriarhul Modest al Ierusalimului, Andrei Criteanul, Gherman al Constantinopolului şi Sfântul Ioan Damaschin. În scrierile lor se spune că Maica Domnului a fost înştiinţată printr-un înger de mutarea ei din această viaţă. 

Adormirea Maicii Domnului - ce spune tradiţia

Aceeaşi traditie spune că apostolii, aflaţi în acel moment în diferite zone ale lumii, au fost aduşi pe nori pentru a fi prezenţi la acest eveniment. Prin pronia divină, Apostolul Toma nu a fost prezent la înmormântare, sosind trei zile mai tîrziu. Întristat, a cerut să se deschidă mormântul, pentru a săruta mâinile Născătoarei de Dumnezeu, dar, intrând, l-a găsit gol. În timp, în cuvântările Părinţilor Bisericii, începe să se afirme cu mai multă putere credinţa că după adormirea sa, Fecioara Maria a fost înviată de Fiul Său şi luată cu trupul în Împărăţia Cerurilor.

Tradiţia mai spune că după ce şi-a săvârşit misiunea apostolică ce i-a fost încredinţată, şi anume să ducă în Muntele Athonului (Athos) credinţa, Maica Domnului dorea să se mute la Fiul Său. Această cerere i-a fost îndeplinită, fiind astfel săvârşită şi dorinţa creştinilor ca trupul Maicii Domnului să nu fie supus putreziciunii şi să fie luat la cer.



Adormirea Maicii Domnului - Maica Domnului dă cu năvodul de 3 ori la Marea Judecată

Ca şi Iisus Hristos, Maica Domnului îi iubeşte atât de mult pe oameni încât L-a convins pe Dumnezeu să transforme fuioarele, care se dau de Iordan, într-un mare năvod.

Tot din tradiţie aflăm că, înainte de Marea Judecată, Maica Domnului va da cu năvodul de trei ori prin iad, sufletele de acolo putând să se prindă de el şi astfel să se mântuiască de păcate. Se mai spune că dracii, rămaşi fără sufletele oamenilor, se vor mânca între ei până când nu va mai rămâne niciunul.

În 15 august este celebrată şi Ziua Marinei, deoarece Maica Domnului este ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate ample serbări.

Adormirea Maicii Domnului - tradiţii în popor

În unele zone ale ţării, în dimineaţa acestei zile, femeile merg la biserica, unde împart struguri, prune, faguri de miere, şi merg în cimitir pentru a tămâia mormintele.

La ţară se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se spune că se "leagă" ciocul păsărilor pentru a nu mai putea strica boabele de struguri. De asemenea, se oferă ofrandă din noua poamă.

În părţile Moldovei, Sfânta Maria Mare este considerată "a morţilor", fiind pomeniţi toţi cei care au numele pornind de la cel al Preacuratei şi doar la Sfânta Maria Mică (8 septembrie) sunt sărbătoriţi cei care poartă acest nume.
La sărbătoarea Sfintei Marii se adună ultimele plante de leac, putându-se afla cum va fi toamna ce se apropie şi se culeg flori care se pun la icoana Preacuratei, considerându-se că apoi sunt bune de leac.

Adormirea Maicii Domnului - se deschide sezonul nunţilor

Între cele două Marii (15 august - 8 septembrie) este timpul prielnic semănării grâului.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului prefaţează deschiderea sezonului de nunţi (16 august-14 noiembrie), începerea târgurilor şi iarmaroacelor de toamnă, a praznicelor de pomenire a morţilor.

Prin unele zone ale ţării, în ajunul sărbătorii, 14 august, numită "Ziua cercurilor Sfintei Mării", oamenii se adună şi povestesc despre bunătatea şi minunile Maicii Domnului.

În unele părţi ale Moldovei, sărbătoarea de la 15 august este considerată "a morţilor". Cu această ocazie sunt pomeniţi toţi strămoşii plecaţi în lumea drepţilor şi care au purtat numele Sfintei Fecioare. În ziua praznicului, femeile merg la biserică şi duc cele mai frumoase flori din grădină, o "colivă de struguri", prune şi faguri de miere, pe care le dau în amintirea răposaţilor, "să fie de sufletul lor".

Adormirea Maicii Domnului povestea spicului de grâu

În Maramureş, sărbătoarea religioasă are o mare însemnătate, iar tradiţiile şi obicieurile de Sfânta Marie Mare încă se păstrează. Sunt organizate procesiuni religioase spre mănăstiri, iar la slujbele speciale participă câteva zeci de mii de oameni.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului încheie un ciclu, redeschis de cea a Naşterii Maicii Domnului (8 septembrie). Dintr-o sămânţă, aparent moartă, se va naşte un nou spic de grâu plin cu boabe, pentru a adeveri că din moarte va fi înviere.

Mai multe lăcaşuri de cult din ţară ocrotite de Maica Domnului îşi serbează, miercuri, hramul.

Adormirea Maicii Domnului 200 de ani de la ridicarea Mănăstirii Ţigăneşti

Mănăstirea Ţigăneşti sărbătoreşte 200 de ani de la ridicarea şi sfinţirea Bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din incinta aşezământului monahal. Patriarhul Daniel va sfinţi noul altar de vară al mănăstirii şi va săvârşi Sfânta Liturghie.

În fiecare an, de ziua Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Curtea de Argeş, lăcaş rectitorit la începutul secolului al XVI-lea de către Neagoe Basarab, îşi aşteaptă credincioşii, care vin să se închine Maicii Domnului şi Sfintei Filofteia.

Şi mănăstirile Bistriţa, Frăsinei, Govora şi Sărăcineşti din Arhiepiscopia Râmnicului, mănăstirile Brâncoveni şi Strehareţ din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, precum şi Mănăstirea Celic Dere din Episcopia Tulcii îşi prăznuiesc hramul de Adormirea Maicii Domnului. În sărbătoare se află şi Catedrala episcopală din Giurgiu, care îşi sărbătoreşte primul hram.

La Vechea Catedrală arhiepiscopală a oraşului Buzău, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înalt Preasfinţitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Lăcaşul de cult datează din anul 1649 şi este ctitoria lui Matei Basarab, voievod al Ţării Româneşti, fiind zidit pe locul altei biserici mai vechi, din vremea domnitorului Radu cel Mare.

Adormirea Maicii Domnului - Sfanta Maria la Mănăstirea Văratec

De ziua hramului, la Mănăstirea Văratec, maicile se pregătesc pentru credincioşii care vor trece pragul mănăstirii. Tot pe 15 august îşi cinstesc hramul şi Mănăstirea Bistriţa şi Schitul Draga, din judeţul Neamţ, mănăstirile Cozancea şi Zosin, din judeţul Botoşani, mănăstirile Rarău, Humor, Feteşti, Schitul Orata şi Plutoniţa din Suceava.

Credincioşii din Mitropolia Olteniei sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii Polovragi, în judeţul Gorj. Sărbătoarea de prăznuire va fi însoţită de slujba de resfinţire a Bisericii "Adormirea Maicii Domnului", care va fi oficiată de IPS Mitropolit Irineu.

Adormirea Maicii Domnului, praznic la Mânăstirea de maici Polovragi
Credincioşii din Oltenia sunt aşteptaţi la hramul Mănăstirii Polovragi din judeţul Gorj miercuri, 15 august, de praznicul „Adormirii Maicii Domnului”. Sărbătoarea de prăznuire va fi precedată de slujba de resfinţire a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, care va fi oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi. Resfinţirea este prilejuită de finalizarea lucrărilor de restaurare şi consolidare a bisericii mănăstirii, care au început în anul 2004.
Slujbele religioase dedicate evenimentului vor debuta marţi seară, începând cu ora 19,00, când va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Privegherea, după care se va cânta Prohodul Maicii Domnului. Miercuri, în ziua praznicului, se va săvârşi Acatistul Maicii Domnului, rânduiala de resfinţire a sfântului locaş de închinare şi slujba Sfintei Liturghii arhiereşti. La final, cei prezenţi sunt invitaţi să participe la tradiţionala agapă frăţească.
Mănăstirea Polovragi este situată la nord – est de Târgu Jiu, la poalele muntelui Piatra Polovragilor, fiind ridicată în anul jurul anului 1505. Până în secolul XX, aşezământul Polovragi a fost mănăstire de călugări. Odată cu instalarea regimului comunist, în urma Decretului care urmărea desfiinţarea tuturor mănăstirilor, călugării de aici au fost evacuaţi şi mănăstirea închisă cultului. Sfântul locaş monahal şi-a reînceput activitatea, ca obşte de maici, la începutul anilor 1950, în timpul Mitropolitului Firmilian al Olteniei. În prezent, mănăstirea numără 32 de maici.


Adormirea Maicii Domnului numită în popor şi Uspenia (termenul slav) sau Sfânta Maria Mare, la 15 august, e sărbătoarea în amintirea zilei în care Sf. Fecioară şi-a dat obştescul sfârşit. După o pioasă tradiţie veche, cunoscută mai întâi în Apus şi trecută apoi şi în Răsărit, la trei zile după adormirea ei, Sfânta Fecioară ar fi fost ridicată cu trupul la cer, ca şi dumnezeiescul ei Fiu. 

Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, deşi mărturii despre existenţa ei nu avem decât începând din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, Sinod care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu, cultul ei cunoscând de acum o foarte mare dezvoltare.

Sărbătoarea bisericească a sfârşitului vieţii pământeşti a Fecioarei a început probabil în Ierusalim, unde Mormântul Maicii Domnului din Ghetsimani este şi astăzi un loc de pelerinaj; încă din secolul al VI-lea, sărbătoarea a fost celebrată, iar din anul 600 a fost fixată la 15 august. Două momente diferite formează praznicul: în primul rând moartea şi îngroparea Maicii Domnului şi, în al doilea rând, înălţarea ei la cer. În Occident, sărbătoarea este cunoscută sub numele de Înălţarea Maicii Domnului. Textele ortodoxe au dezvoltat tradiţia conform căreia apostolii şi ucenicii au fost adunaţi în mod minunat din toate colţurile lumii, pentru a fi prezenţi în Ierusalim la moartea Fecioarei, şi că i-au îngropat trupul în Grădina Ghetsimani; conform unei tradiţii, câţiva israeliţi au încercat să întrerupă procesiunea înmormântării. Apostolul Toma nu a fost printre cei prezenţi şi, când a sosit, la trei zile de la înmormântare, şi a vrut să vadă trupul Maicii Domnului, s-a descoperit că mormântul era gol. Conform majorităţii textelor liturgice, sărbătoarea aduce cu sine un simţ al interrelaţionării diferitelor aspecte din istoria răscumpărării şi un simţ al venerării lucrării dumnezeieşti înfăptuite. Biserica slăveşte pe Dumnezeu pentru ceea ce a făcut şi recunoaşte sfinţenia ei, cea care este 'Izvorul vieţii şi Născătoarea de Dumnezeu'.

În secolul al V-lea, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului exista sigur în Siria, fiind menţionată în documentele datând din acest secol. Locul de origine al sărbătorii este probabil Ierusalimul, oraşul sfânt, unde se păstrează până astăzi, în apropierea grădinii Ghetsimani, mormântul Maicii Domnului şi Biserica zidită pe acest mormânt. În spatele mormântului Maicii Domnului din această Biserică, este pusă la închinare pentru pelerini icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, cunoscută sub numele de Ierusalimitissa.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului îşi are originea în Sfânta Tradiţie a Bisericii. Circumstanţele Adormirii Maicii Domnului sunt cunoscute şi păstrate de Biserica Ortodoxă încă din timpurile apostolice, mărturie stând scrierile apocrife, opinia unanimă a Sfinţilor Părinţi şi credinţa constantă a poporului lui Dumnezeu.

Între cei care au vorbit despre Adormirea Maicii Domnului în primele secole creştine au fost Sfântul ieromartir Dionisie Areopagitul (sec. I), Meliton de Sardes (sec. II), Sfântul Epifanie al Ciprului (sec. IV) şi Sfântul Iuvenalie, patriarhul Ierusalimului (sec. V), a cărui mărturisire, adresată împărătesei bizantine Pulcheria, este edificatoare: 'Deşi în Sfânta Scriptură nu sunt date cu privire la împrejurările morţii Maicii Domnului, noi le cunoaştem din vechea şi credibila Tradiţie a Bisericii… ştim că, la trei zile după adormire, trupul Sfintei Fecioare a fost ridicat la cer, în mormântul din Grădina Ghetsimani găsindu-se doar acoperământul ei'. Mai târziu, în secolul al XIV-lea, toate aceste informaţii vor fi adunate şi detaliate în lucrarea Historia Ecclesiastica (Istoria Bisericii) a lui Nicephorus Callistus (†1335).

În secolul al VI-lea, sărbătoarea este menţionată şi în Apus, pentru prima dată la Sfântul Grigorie, episcopul de Tours († 593 sau 594), cu deosebirea că acolo Adormirea Maicii Domnului se sărbătorea la date diferite de tradiţia Răsăritului, la 18 ianuarie, iar în unele părţi la 15 ianuarie.

Se pare că generalizarea Praznicului Adormirii Maicii Domnului în Răsărit se datorează împăratului bizantin Mauriciu (528-603), care a rezidit Biserica Maicii Domnului din Ghetsimani şi care a fixat definitiv şi data sărbătoririi ei la 15 august.

Praznicul acesta al Adormirii Maicii Domnului se bucură de o mare cinstire în rândul credincioşilor ortodocşi, având rânduită o perioadă de două săptămâni de postire, înaintea sărbătorii, ca perioadă de pregătire duhovnicească pentru acest eveniment sfânt din viaţa Maicii Domnului. 

În seara dinaintea sărbătorii se săvârşesc în toate bisericile Vecernia cu Litie şi chiar Privegherea întreagă, adică şi slujba Utreniei, urmată de cântarea Pohodul Maicii Domnului. 

Prohodul Maicii Domnului a fost alcătuit de către Manuil Corinteanul în sec. XVI şi este o prelungire a Prohodului Domnului nostru Iisus Hristos după modelul imnelor preafrumoase, profunde, în care creştinătatea, în evlavia Bisericii, îl conduce pe Mântuitorul spre mormânt, în Vinerea Patimilor.

Foarte multe mănăstiri din ţară adună cu prilejul acestui praznic sute şi mii de pelerini în jurul zidurilor lor, ei petrecând întreaga noapte în rugăciune, cântare şi priveghere.

Iconografia tradiţională pentru Adormirea Maicii Domnului, bine dezvoltată în Răsărit

Maica Domnului este arătată întinsă pe un pat, cu apostolii în jurul ei; Hristos este în spatele acestuia, ţinându-i sufletul în mâinile Sale. Imaginea a devenit populară pentru scopuri evlavioase. Din secolul al XII-lea, detaliile adiţionale includ clădiri, sosirea apostolilor, episcopi şi femei în doliu; vedem, de asemenea, incidentul în care iudeului Jehonias, încercând să răstoarne catafalcul în timpul procesiunii funerare, i se taie mâinile de către un înger şi i se redă trecerea la creştinism. O modificare târzie o reprezintă ilustrarea porţilor deschise ale Raiului, pregătite să primească trupul Fecioarei.

Icoanele ruseşti ale Adormirii din secolul al XVI-lea ne prezintă Trupul Maicii Domnului întins pe patul de moarte, fiind acoperit cu o pânză maro; este înveşmântată într-un strai cărămiziu peste o tunică gri, evidenţiindu-se astfel de albul saltelei de pe catafalc; capul îi este uşor ridicat, iar mâinile împreunate i se odihnesc pe piept. În stânga, Sfântul Petru tămâie trupul Fecioarei, şi în spatele lui sunt alţi patru Apostoli, doi episcopi şi un grup de trei femei; în dreapta, Sfântul Pavel, cu mâinile acoperite, stă aplecat la piciorul catafalcului; în spatele lui sunt alţi şase Apostoli, doi episcopi şi încă trei femei. Episcopii reprezentaţi de obicei sunt Sfântul Iacov, fratele Domnului şi primul ierarh al Ierusalimului, împreună cu Timotei, Ierotei şi Dionisie Areopagitul; ei sunt înfăţişaţi cu aure şi purtând veşminte arhiereşti. Femeile reprezintă ceilalţi membri ai Bisericii din Ierusalim. Clădiri înrămează partea superioară a icoanei, atât în stânga, cât şi în dreapta.

În centru, în spatele Maicii Domnului se află imaginea lui Hristos; aura sa aurie are semnul crucii şi poartă inscripţia Ho On; veşmântul sau este de un auriu-ocru cu umbre cărămizii, şi raze aurii radiază din El. O mandorlă verde Îl înconjoară, aceasta fiind decorată cu stele pe partea interioară şi cu raze aurii şi stele în cele două secţiuni din centru; îngeri pot fi văzuţi în secţiunea exterioară şi sus, deasupra lui Hristos, un serafim mare cu şase aripi prelungeşte imaginea către marginea superioară a icoanei. În mâinile Sale acoperite, Iisus ţine 'cel mai pur suflet', acela al Mamei Sale, reprezentat ca un copil, micuţ înveşmântat în straie de un alb strălucitor. Acesta ne aduce în memorie imagini cu Fecioara ţinându-l pe Hristos în braţele Ei, în special icoana Hodegitria; acum imaginea este inversată şi Fiul Domnului, care a fost ţinut în braţe de către Mama Sa când era copil primeşte sufletul Mamei, întrucât ea 'încredinţează cel mai pur suflet în mâinile Fiului ei'.

Postura Apostolilor, a episcopilor şi a femeilor adunate în josul icoanei ne atrage atenţia asupra trupului Fecioarei, în timp ce mişcarea liniilor mandorlei ne îndreaptă privirea spre glorioasa imagine a lui Hristos, care a venit să Îşi primească Mama în slava Cerului. Cădelniţa ţinută de Sfântul Petru şi lumânarea aşezată pe podea, în faţa patului şi în stânga axei centrale a icoanei, sunt echilibrate de strălucirea sufletului Fecioarei Maria din partea din dreapta sus a panoului.

O profundă declaraţie a atitudinii creştine în faţa morţii

În bisericile ortodoxe care au fost decorate cu cicluri iconografice ale sărbătorilor, imaginea Adormirii se găseşte de regulă pe peretele vestic al naosului, deasupra uşii prin care se părăseşte biserica. La plecarea din locul Liturghiei Divine se trece pe sub o imagine a morţii care este declaraţia intrării într-o nouă viaţă; ne putem imagina, de asemenea, un cortegiu funerar care părăseşte biserica pe sub aceeaşi imagine, şi să vedem legăturile lingvistice şi teologice implicate în trecerea pe sub reprezentarea Adormirii Maicii Domnului (koimesis) pentru a merge spre locul de înmormântare creştin (koimeteria). Destinul exprimat în icoana Adormirii este unul care transformă viziunea noastră asupra morţii din una reprezentând o nediminuată pierdere în alta exprimând elogiul şi speranţa. Asemeni Apostolilor care s-au adunat în jurul trupului Maicii Domnului, ne adunăm şi noi în jurul corpurilor celor dragi când luăm parte la riturile funerare. (Informaţii preluate din Ziarul Lumina)