luni, 18 februarie 2013

ETAPELE CONSTIINTEI PE CALEA INALTARII


SCOASE LA LUMINA DE ARHANGHELUL MIHAIL
RONNA/ SCRIBUL SACRU partea a doua
ETAPA INTAI: Ne acordam la vocea mica a constiintei noastre, incepem sa o ascultam (Sinele nostru Suflet intrupat) si incepem procesul vindecarii si armonizarii Naturii noastre Emotionale. Ii permitem, treptat, Sinelui Suflet sa devina ghidul si conducatorul experientelor noastre de viata, in locul corpului ego al dorintei. Incepem procesul imbunatatirii si rafinarii constiintei Corpului Emotional – proces ce poate fi dureros si plin de incercari, dar, in acelasi timp, plin de satisfactii si iluminare.
ETAPA A DOUA: Pe masura ce incepem sa ne cufundam, tot mai profund, in mintile noastre subconstiente, initiem procesul de aliniere a vointei noastre emotionale, la SupraSuflet-Sinele Superior si la Vointa Divina. Principala noastra mantra/afirmatie devine:„Faca-se voia Ta, pentru binele nostru al tuturor”. Atunci cand aflam ca suntem Fiinte energetice si electromagnetice, incepem sa intelegem ca radiem tot timpul, in lumea care ne inconjoara, forme-gand energetice. Ulterior, trebuie sa traim aceste forme-gand pozitive sau negative, sub forma de evenimente/situatii, compuse din aceleasi frecvente. Lumea noastra personala se readapteaza constant, pentru a se potrivi cu imaginea noastra curenta a realitatii. Prin incercari repetate, noi incepem sa intelegem Legile Cauzei si Efectului sau Karmei. In acelasi timp, dobandim intelegerea Legilor Universale ale Materializarii, pe care incepem sa le folosim activ, pe masura ce ne rafinam treptat capacitatile de co-creatori, pe planul terestru al existentei. Cu o noua constiinta, incredere si credinta in lucrarea Universului, renuntam treptat la controlul, la nivel emotional al Sinelui nostru Superior, pentru ca acum intelegem ca este Dreptul nostru Divin, din nastere, sa ne bucuram de iubirea, frumusetea si belsugul Mamei/Tatalui Dumnezeu. Mai intelegem si ca Sinele Superior vede lucrurile dintr-un punct de vedere inaltat si ca ne va conduce intotdeauna catre cel mai bun rezultat.
ETAPA A TREIA: pe masura ce mai urcam un pic pe scara inaltarii, invatam sa vedem lucrurile din viata noastra, dintr-un punct de vedere superior. Am trecut printr-un proces dureros, de rupere sau vindecare a tuturor angajamentelor din trecut, legate de cei cu care am avut interactiuni karmice, astfel incat sa putem taia orice corzi energetice dintre noi. Iertam cu iubire si cerem iertare, astfel incat fiecare dintre noi sa poata deveni iarasi o Fiinta suverana. Prin vindecarea si transmutarea variantelor de viitor probabile, pe care le- am creat in numeroasele noastre vieti anterioare, pasim in viitor fara greaua povara a Karmei trecute.
In timp si dupa multe cautari si procesare sufleteasca, ne straduim si, in final, obtinem Detasarea Emotionala. Pe masura ce incepem sa cautam si sa vedem ce este mai bun in fiecare dintre noi, iubim mai profund si cu mai multa compasiune. Treptat, acceptam conceptul de „noi si constiinta de grup”, in loc de conceptul bazat pe ego, al separatiei „eu impotriva tuturor”. Am invatat sa vedem incercarile si provocarile ca pe ocazii de evolutie si nu ca pe o pedeapsa sau un ghinion. Ca rezultat, constiinta Corpului Emotionalincepe sa rezoneze la frecvente vibrationale mult mai inalte si mai armonioase. Suntem acum gata sa ne focalizam atentia asupra rafinarii, inaltarii si armonizarii Corpului Mental.
ETAPA A PATRA: In aceasta etapa, SupraSufletul-Sine Superior incepe sa aiba un rol din ce in ce mai activ in procesul nostru transformator, pe masura ce Sufletul Sine integreaza frecventele superioare (atribute, calitati si virtuti), ale SupraSufletului Sine. Incepem procesul de re-evaluare a credintelor, obiceiurilor si calitatii constiintei noastre mentale. Pe masura ce iesim, treptat, din tiparele credintelor constiintei de masa, ale planurilor astrale inferioare si le depasim, ne re-evaluam principalele prejudecati si atitudini care ne-au fost inculcate de stramosi si de conducatorii culturali si religiosi sau de guvernanti.
ETAPA A CINCEA: Pe masura ce rafinam tiparele frecventei Corpului nostru Mental, capatam treptat acces la Mintea noastraSacra si la comoara constiintei mentale superioare, care sta ascunsa in aceasta. Mintea noastra Sacra si Inima Sacra se unesc in SupraSufletul – Sine Superior, ca si influente indrumatoare, in cautarea noastra spirituala. Pe masura ce aflam ca exista mai multe cai de urmat, devenim mai toleranti cu credintele altor oameni, stiind acum ca toate caile converg, pana la urma, spre aceeasi destinatie. Invatam sa avem discernamant in legatura cu ceea ce vom accepta ca fiind adevarul nostru si putem accepta numai acele adevaruri, care rezoneaza pozitiv in cadrul Nucleului Sacru al Fiintei noastre. Incepem sa ne extindem orizonturile gandirii si multi vor dezvolta o dorinta de a afla mai multe despre originile noastre spirituale: de ce suntem pe Pamant, care ne este misiunea/scopul pentru aceasta viata si ce se intampla cu noi, dupa ce transcedem?
ETAPA A SASEA: Pe masura ce ridicam frecventele corpurilor noastre, Mental si Emotional, sistemul chakrelor noastre incepe sa se roteasca mult mai repede si intr-un mod armonios. Aceasta conduce la o aprindere sau activare a Tubului eteric de Lumina care urca de-a lungul coloanei vertebrale, prin Medulla Oblongata (chakra inaltarii) in Mintea Sacra si iese prin Chakra Coroana. Energia incolacita, numita Kundalini, ce contine Atomii Samanta de Foc Alb Sacru, ai Luminii Creatorului, numiti Particule Adamantine, incepe sa curga in sus, prin coloana vertebrala. Portalurile Inimii Sacre s-au deschis, astfel incat sa primim acum Particulele Adamantine de Lumina, prin portalul din spate al Inimii noastre Sacre, prin fluxul care coboara prin Chakra coroana si prin fluxul ascendent de Kundalini. Foc de-a lungul Toiagului nostru Sacru de Putere/Lumina. Procesul va fi accelerat si amplificat, daca vom folosi darul respiratiei constiente – cum ar fi Respiratia Infinitului sau alte tehnici de respiratie profunda.
ETAPA A SAPTEA: Am invatat sa VINDECAM TRECUTUL si sa ne SCRIEM SCENARIUL VIITORULUI, asa ca ne putem concentra asupra ETERNULUI MOMENT „ACUM”. Am imbinat intelectul fizic, cu intelepciunea spirituala a SupraSufletului – Sine Superior, ceea ce inseamna nu numai ca intelegem si accepatm numeroasele adevaruri spirituale superioare pe care le-am invatat, dar ca le-am si integrat. Ne acordam, in acelasi timp, treptat, la orientari de viitor, mai avansate si mai extinse. Pe masura ce facem asta, vom emite ganduri Samanta de frecventa mai inalta, pentru Noua Era, catre Floarea Vietii/ Roata Creatiei noastre, astfel incat sa le putem raspandi in lume.
Pe masura ce atragem din ce in ce mai multe tipare de frecventa vibrationala, de pe planurile mai joase ale celei de-a cincea dimensiuni, Cantecul Sufletului nostru devine mai acordat si rezoneaza cu frecvente vibrationale mai inalte. Aceasta declanseazaSURLELE APELULUI CELEST, pentru ca fatetele compatibile ale Sinelui nostru Superior sa inceapa procesul lent de miscare, in vederea alinierii la coloana noastra personala de Lumina. Din acest punct, Descarcarea Scanteilor Sinelui nostru Superior, prin intermediul Sufletului nostru Sine rezident, incepe sa se accelereze si evolutia noastra pe calea inaltarii se va accelera si ea, foarte mult.Suntem acum pregatiti sa intram in Fluxul Fluviului Vietii si stim ca vom fi indrumati si directionati, atunci cand vom incepe sa URMAM, FARA EZITARE, SPIRITUL.
ETAPA A OPTA: Incepem sa ne simtim confortabil in noua Stare a Fiintei si cu noua noastra perspectiva asupra lumii. Apreciem singuratatea, pe masura ce ne scufundam tot mai adanc in Fiintarea Sacra. Am invatat sa functionam in fiecare zi, natural, asemenea unei Meditatii Vii si a unei Rugaciuni Vii, ramanand centrati, cu fermitate, in interiorul Inimii noastre Sacre. Iluzia pamanteasca are acum un efect minim asupra noastra si, cu toate acestea, compasiunea noastra iubitoare a crescut, pentru a cuprinde toate fiintele si intreaga Creatie.

Despre chakre
Multi oameni se mira de ce sunt atat de diferiti de semenii lor. Şcoala initiatica poate da foarte usor un raspuns. Omul, in nenumaratele sale incarnari, trebuie sa treaca prin cele sapte clase evolutive. Acestea au legatura cu buna functionare a celor sapte chakre principale si cu ridicarea energiei Kundalini pe canalul central.


Oamenii se afla pe nivele evolutive diferite, de aceea ei au trairi si ganduri diferite. Scopul vietii este evolutia. Aceasta se poate realiza numai in planul fizic si in trup material. Oameni cu nivele diferite de evolutie se intalnesc pentru a invata impreuna si a trece examenele scolii vietii.


Exista trei tipuri de scoli ale vietii prin care omul trebuie sa treaca.Prima scoala este cea a suferintei, pentru ca, la inceput, omul nu poate invata decat prin suferinta. Depinde de fiecare dintre noi cat timp (cate vieti) vrem sa ramanem elevi ai acestei scoli.


A doua scoala este cea a invataturii si a intelepciunii. Elevii cei mai silitori din aceasta scoala devin invatatori si pentru altii.


A treia scoala este considerata cea mai grea. Este scoala iubirii. Este vorba de iubirea altruista si de recunoasterea lui Dumnezeu in fiecare om si in toata creatia Sa.


Exista nenumarate deosebiri si in privinta dezvoltarii corpurilor subtile.


Cei care lucreaza mai mult cu corpurile subtile inferioare (astral si mental inferior) sunt persoane foarte atasate de material, posesive, de cele mai multe ori gandesc negativ.


Cei care lucreaza mai mult cu corpurile superioare (cauzal, budic si atmic) au o deschidere spre semenii lor, au dezvoltat nenumarate calitati si virtuti si gandesc pozitiv.


Buna functionare a celor sapte chakre principale ofera omului, pe langa o buna stare de sanatate, un comportament altruist si o inalta traire.


Cand chakra radacina este blocata, omul are o slaba rezistenta fizica si sufleteasca. Este mereu ingrijorat si traieste in nesiguranta. Viata pe Pamant pentru el este o povara, ar vrea sa traiesca fara griji si sa nu depuna niciun efort, daca s-ar putea, ar trebui sa fie ajutat si sustinut de toata lumea. Persoanele de acest tip de cele mai multe ori prezinta si o karma de iresponsabilitate. Ei au venit sa-si rezolve aceasta problema, de aceea in aceasta viata trebuie sa devina foarte responsabili, sa-si aleaga propria cale si sa se intareasca. Trebuie sa se realizeze in viata exclusiv prin propriile forte, fara ajutor extern.


Cand chakra sacrala – asezata la trei degete sub ombilic – prezinta blocaje, omul nu se apreciaza pe sine, cauta raspunsuri mai mult la altii, prezinta o rigiditate a emotiilor si o raceala sexuala. Viata i se pare trista si prea putin atragatoare. Aceste probleme de cele mai multe ori vin din copilarie, fiind vorba de lipsa de afectiune a parintilor. Devenit adult, la randul sau omul nu va sti sa se manifeste afectiv. Nenumarati bolnavi sufera din lipsa de iubire. Ei au nevoie de o mangaiere si de o vorba buna. În copilarie sigur nu au primit iubirea necesara si poate nici restul vietii.


În legatura cu pretuirea de sine: multi oameni nu se apreciaza deloc si nu dau doi bani pe propria persoana. Acest lucru duce la slabirea campului auric, pierdere de energie si posibilitatea de a fi usor atacat la nivel auric de energii malefice.


Cand plexul solar prezinta blocaj, de cele mai multe ori este vorba de o persoana interiorizata. Exista nenumarate sentimente si trairi refulate care stagneaza in interior. Persoana vede peste tot numai obstacole care o impiedica sa-si realizeze dorintele, ii e foarte greu sa-si controleze emotiile si simte foarte des un gol in stomac. Ar dori sa se fereasca de orice noua provocare a vietii pentru ca experientele neobisnuite o sperie si nu se simte apta a lua parte la lupta vietii. Într-adevar, viata este o lupta, iar evolutia este foarte importanta. Toate emotiile negative si frustarile trebuie eliminate, altfel organele aferente plexului solar se vor imbolnavi. Persoana trebuie sa se deschida spre a vorbi cu cineva care o poate intelege si ajuta pentru a nu mai aduce in interior atata suferinta. Acceptarea vietii si a problemelor de zi cu zi, precum si intarirea de sine reprezinta rezolvarea problemei.


Cand chakra inimii este blocata, persoana devine vulnerabila si dependenta de dragostea si simpatia altora. Daca este respinsa se simte ranita si se retrage in sine, este trista si deprimata, ii este teama de o noua deceptie si se fereste sa mai iubeasca. Acest lucru o face sa se indeparteze de oameni, sa se manifeste cu raceala si neparticipare, este dezechilibrata si sufera de depresie. Toate acestea exista pentru ca unii oameni nu se apreciaza si sunt dependenti de altii.


Cand chakra gatului este blocata, persoana are dificultati in a se manifesta si exprima fata de ceilalti, este retrasa si tacuta, se manifesta nesigur in fata altor oameni si se teme de felul in care va fi judecata. Uneori cand doreste sa-si exteriorizeze gandurile si sentimentele simte un nod in gat si vocea ii e strangulata. În astfel de cazuri trebuie cultivata aprecierea de sine si intarirea. Este posibil ca un blocaj al chakrei gatului sa aiba legatura cu o karma de violenta verbala. Cuvantul a fost folosit cu multa duritate si asprime fata de ceilalti, iar acum persoana sufera si este lovita de vorbele aspre si dure ale altora.


Cand chakra dintre sprancene (al treilea ochi) prezinta blocaje, persoana considera ca realitatea este constituita numai din lumea exterioara, vizibila. Dorintele vor fi mai mult de ordin material si emotiile vor fi necontrolate. Nu va accepta realitatea spirituala iar memoria va fi foarte slaba, vor aparea tulburari de vedere care vor constitui un avertisment ca trebuie sa priveasca si in interior.


Cand chakra crestetului prezinta blocaje, omul nu este definitiv eliberat de teama. Energiile chakrelor nu vibreaza la unison si nu realizeaza o armonie deplina intre ele. Daca persoana nu se deschide in fata adevarurilor spirituale, poate suferi de nesiguranta si inutilitate. Aceste senzatii trebuie privite drept un avertisment pentru a se dedica introspectiei. Teama de moarte poate sa se contureze mai pregnant in constiinta acestei persoane. Poate fi de ajutor practicarea unei activitati care sa i se para placute sau asumarea de noi responsabilitati, pentru a-si dovedi ca poate reusi.


Este foarte posibil ca citind acest articol sa intalniti in el unele trairi personale din viata voastra de zi cu zi. Trebuie sa stiti ca blocajul unei chakre duce la manifestarea in fizic a unor boli. Din cauza a multe lectii neinvatate si neasumate, multe persoane se imbolnavesc. Cautand raspunsurile in medicamente, ei merg la efect si nu la cauza.


Starea de sanatate reprezinta asumarea lectiilor existentiale.

Boala este numai un mod de indreptare a elevilor nesilitori.

primit pe mail

Sursa: esoterism.ro

Rugaciune pentru manifestarea sinelui meu autentic


Ajuta-ma astazi, Creatorule, sa imi amintesc de adevarata mea natura, care este iubirea si armonia. Ajuta-ma sa devin ceea ce sunt cu adevarat si sa manifest aceasta esenta a mea.


Începând de astazi, ajuta-ma sa recunosc in fiecare om un mesager al tau. Ajuta-ma sa te regasesc in sufletele semenilor mei, dincolo de mastile si cu imaginile cu care se identifica. Ajuta-ma sa transmit astazi mesajul integritatii mele acestei parti din fiinta mea care nu conteneste cu judecata. Doamne, ajuta-ma sa renunt la toate aceste judecati, la toate mesajele false pe care mi le transmit mie si semenilor mei.


Ajuta-ma sa constientizez astazi ca am fost creat ca un inger si sa transmit mesajul vietii, mesajul tau de bucurie, de iubire. Îngaduie-mi sa manifest frumusetea spiritului meu, nobletea inimii mele, prin arta suprema a oamenilor, prin visul vietii mele.

Amin.


Sursa: esoterism.ro

COMPLETAREA TRANSFERARII : RESPIRATIA FINALA

 Transmis de Lauren C. Gorgo - 
4 februarie 2013 
Din perspectiva Pleiedienilor, urmatoarele cateva saptamanai care conduca catre echinoctiu sant configurate pentru menifestarea noastra ...manifestarea sinelui fizic in lumea fizica. Ei spun ca ,cu toate acestea, noi santem inca intre lumi, la sfarsitul sfarsitului si la inceputul inceputului, ca perioada echinoctiului finalizeaza completarea, astfel incat putem incepe sa intram deplin in noile noastre inceputuri. Ei numesc aceasta un timp de a ne lua adio de la multe lucruri pe care le-am cunoscut pe planul pamantului. Deci, daca am dreptate, procesul transferarii este finalizarea calatoriei noastre catre 5 D , punctul culminant, schimbarea de la tiparul muritor la cel nemuritor, eliberarea de falsa retea 3 D si reconectarea totala cu divinitatea noastra si aparent procesul de desfasurare care conduce catre aceasta completare a transferarii pentru primul grup la sau in jurul echinoctiului. Programul in desfasurare la care ne referim este un program extensiv, cuprinzator, totusdi este foarte natural pentru biologia voastra 5 dimensionala...atat de natural ca si respiratia voastra. Ce dorim noi sa intelegeti este ca datorita acestui proces biologic, apare o strapungere de proportii nebanuite si aceasta va avea ramificatii in fiecare arie a vietii voastre. - Inaltul Consiliu Pleiedian. Am auzit de asemenea ca in zilele care urmeaza vom trece printr-o perioada de pauza, care va fi responsabila pentru iesirea noastra din densitate si intrarea in divinitate...caci va fi o perioada unde vom continua sa oscilam intre constiinta 3 si 5 Dsi apoi vom intra in 5 D in totalitate. Deci, cu toate acestea, vom fi in ambele : in 3 D si in 5 D simultan,dar mi s-a spus ca constiinta noastra nu va fluctua din perspectiva 5 D dupa ce transferarea este completa. Ceea ce inseamna ca nu vom fi adusi psihotic inainte si inapoi in adancimile si inaltimile polaritatii si ca stabilizarea noastra pe noua retea va surclasa toate celelalte programe ale realitatii ...ca ne vom nivele pe o singura concentrare, pe un program al realitatii, acel al constiintei christice/unitatii. ( sectiune protejata). VEDERE DE ANSAMBLU In final, ICP ar dori sa va impartasesc putin din marea pictura, asa cum o vad ei : Am spus despre acea analogie cand noi stam pe calea de decolare si motoarele sant pornite.Exista o pauza momentana inainte ca rotile noastre (Jupiter?) sa inceapa sa se miste, dar odata ce o fac, va fi un moment constructiv care ,eventual, ne va face sa zburam. ( la echinoctiu?). Odata aflati in aer, vom continua sa urcam la inaltimi din ce in ce mai mari, astfel incat la solstitiul din iunie vom atinge...si speram ca vom ramane ...la altitudinea de croaziera. La acest punct, presiunea din cabina va fi echilibrata, centurile de lumina vor cadea si vom fi capabili sa ne unim cu pasagerii de la bord in zborul catre noul pamant. Chiar daca santem intrupati dupa echinoctiu, completi in celulele noastre 5 D si aliniati cu noua noastra realitate, eu simt ca iunie va fi perioada in care ne simtim pregatiti sa ne impartasim total cu lumea exterioara, ceea ce reprezinta punctul culminant al acestui an ...echilibrand femininul interior cu masculinul exterior.Va fi o calatorie amuzanta? Absolut. Va fi mai putin intensa? Probabil. Ne va epuiza? Si mai probabil. Dar daca ce am auzit este corect, atunci urmatoarele cateva saptamani ne vor da cel putin o licarire a ceea ce va fi in curand realitatea noastra permanenta. Primavara ( in nord) este evident un timp al provocarii profunde a nasterii ; reinnoirea si trezirea...adaugati la acestea completarea aparitiei/invierii/intruparii Cristului interior si vom avea ceea ce ar putea fi potential alte cateva cicluri ale spectacolului realitatii (privind cum alti oameni isi traiesc viata ) si statul pe canapea. Daca nu, cel putin putem fi pregatiti pentru aceasta. Desi, acest lucru niciodata nu este posibil, nu-i asa? ...in special de cand acele ameteli din timpul primaverii, sangerari nazale, dureri de sinusuri si de cap, sensibilitate la lumina si atipiri de scurta durata sant deja prezente ...daruri ale fuziunii glandei pituitare cu pineala se cer pentru a aduce energiile noastre feminine/masculine in echilibru la fiecare echinoctiu. Perspectiva mea umana imi spune ca trebuie sa utilizam luna februarie cu cele mai bune abilitati ale noastre si in timp ce avem ceva claritate a mintii 5 D la indemana...constientizam desfasurarea noii noastre vieti. Acum ca simtim, in sfarsit, ca ne deplasam in directia corecta, ICP spune ca noi proiecte, un nou nivel al scopului, noi forme de prosperitate, noi relatii, noi inceputuri la toate nivelele vor veni la noi...chiar daca temporar. Sper ca toate acestea se traduc intr-o luna productiuva si activa, unde lumea noastra exterioara incepe clar sa ne marcheze noua cale, inainte de urmatoarea revizuire interioara, dar indiferent ce soseste pe calea noastra, trebuie sa ramanem deschisi si in cunoastere/incredere/credinta ca toate acestea conduc catre creatiile si dorintele inimii . Am auzit de asemenea ca, februarie va avea mult de oferit pentru noi cu privire la modul de aplicare a noului nostru nivel de constiinta in lumea exterioara. Daca nu santem 100% siguri in a crea exact ceea ce NOI dorim, in loc de ceea ce asteapta altii de la noi, acest lucru se va vedea in aceasta luna si va fi necesara o corectie. Vom fi indemnati constant si repetitiv sa facem un efort concentrat pentru a sta in adevarul nostru puternic, autentic, astfel incat sa putem crea doar in acord cu dorintele inimii noastre acum. Noi am invatat cum sa conducem lumile noastre interioare de atat de mult timp. In acest an este vorba despre sculptarea lumilor noastre exterioare ( si a corpurilor) pentru a reflecta acel echilibru interior in totalitate. Aceasta este o luna importanta in schema lucrurilor ...aici vom incepe sa scriem noii nostri pasi, ai noilor noastre vieti, intr-o lume foarte noua. Ca intotdeauna...am reusit. 
Sursa :www.thinkwithourheart.com
http://alessandragrigorescu.blogspot.ro

Puterea terapeutica a copacilor


In trecutul nu prea indepartat oamenii credeau ca fiecare floare sau copac, este protejata de un spirit si ca deasupra acestora sunt altele si altele, intr-o ierarhie bine fundamentata si perfect logica pentru acele vremuri. Acesta e si motivul pentru care multe popoare se inchinau unor zine sau zeitati locale, a caror menire era de a proteja adevarul si existenta tuturor sufletelor, intrupate in oameni, animale sau plante. Cei care au ajuns la cel mai ridicat nivel al divinizarii naturii au fost druizii, cunoscuti ca cei mai puternici preoti din toate timpurile si al caror mister nu a putut fi patruns nici in zilele noastre. Acum citeva mii de ani, sacerdotii vechi descoperisera secretul prin care omul putea sa stapaneasca natura, atata vreme cit ceea ce facea era corect. Din punct de vedere clinic, ei au asociat diversele boli umane cu energiile circulatorii prin trunchiurile copacilor si au realizat, cum am spune astazi, un fel de baza de date a copacilor ce corespund anumitor boli. 

Astfel:
-Bolile de oase si de articulatii, dereglarile urinare si anale, pot fi ameliorate si tratate in preajma copacilor ale caror frunze au culoarea rosie;
-Bolile intestinelor gros si subtire, precum si afectiunile organelor genitale, pot fi tratate in preajma copacilor cu frunze sau flori caramizii, in special toamna si primavara;
-Bolile de rinichi, stomac, duoden, pancreas, ficat, splina, vezica biliara si afectiuni ale coloanei cerebrale isi gasesc ameliorarea in preajma copacilor cu frunze si flori galbene;
-Pentru tratarea bolilor de plamini, de inima, a glandelor mamare si a timusului, sunt recomandati copacii incarcati cu verde. Acesta e si motivul principal pentru care multi medici le recomanda pacientilor lor concedii in zone muntoase, unde brazii functioneaza ca adevarate sisteme naturale de tratament. Juramintul arborilor

O veche legenda româneasca spune ca, in clipa in care Iisus si-a dat sufletul pe cruce, vazind suferinta Mintuitorului si nepasarea oamenilor, copacii au inceput sa plinga. Si ca tot atunci, ar fi jurat sa urmeze calea celui venit sa moara pentru mintuirea oamenilor, respectiv sa le slujeasca oamenilor, indiferent de rasplata primita din partea acestora. Nu putini au simtit nevoia sa se aseze la radacina unui copac ca sa-si traga sufletul sau sa se sprijine, cu spatele, macar si pentru citeva minute, de un arbore, pentru a mai prinde puteri. Acestea sunt doar mosteniri ancestrale pe care cei mai multi le fac inconstient dar care, la baza, au o legatura puternica cu energia emisa de fiecare copac in parte. Pentru ca fiecare pom emite un anumit gen de energie si la anumite intensitati, in functie nu doar de orele zilei ci si de anotimp.

Copacii sunt de doua tipuri:
1. cei care furnizeaza energie organelor slabite
2. cei care absorb energiile negative dintru corp, curatind zonele bolnave si pregatindu-le pentru un circuit energetic sanatos, respectiv pentru o incarcare noua cu energie.

Energiile arboricole nu sunt mereu aceleasi. Astfel, la copacii carora le cad frunzele toamna, energia descreste liniar din primavara cu circa 60 – 70%, pe cind brazii, pinii si alti copaci carora nu le cad frunzele, energia le scade, in perioada toamna-primavara, cu maxim 25%. Pomii din prima categorie au o actiune de crestere a imunitatii organismului, de inlaturare a senzatiilor de durere din zona inimii si de normalizare a circuitului sanguin, in timp ce pomii din a doua categorie au ca efect blocarea energiilor negative care ne perturba si care ne provoaca dureri si ameliorarea energiilor vitale care circula in zona respectiva. Stresul, vinataile de orice fel, ranile, sunt situatii clinice ce pot fi ameliorate cu ajutorul copacilor din a doua categorie.

Atentie! Energiile mai multor copaci de specii diferite, poate influenta negativ circuitul energetic din organism.

Este suficient sa remarcati ca nu intotdeauna apropierea a doi copaci de specii diferite influenteaza negativ pe unul dintre ei. Astfel, daca un plop si un mesteacan sunt saditi unul linga celalalt, energia plopului paralizeaza circuitul energiei din mesteacan si face ca pe partea comuna celor doi copaci, mesteacanul sa nu aiba frunze. Acestea se vor reorienta catre partea opusa sau catre lateralele mesteacanului, cit mai departe de vampirismul energetic al plopului. Acelasi lucru se poate intimpla si in cazul stationarii oamenilor in preajma mai multor specii de pomi, fiecare influentind in felul sau circuitul fortei vitale din organismul uman si putind duce la o blocare a acestuia, implicit la aparitia unor stari dezagreabile sau de boala.

Salcamul
Desi multi il privesc cu suspiciune, considerind ca este folositor doar ca lemne de foc, salcimul are capacitatea de a aduce buna dispozitie in trupul cuiva si de a prelua vibratiile negative din organism. Specialistii in energetica il considera un donator universal de bioenergie, forta vitala raspindita de el fiind recomandata tuturor organismelor. Sunt suficiente 20 de minute de stat la umbra unui salcim, daca se poate chiar lipit de trunchi, pentru ca sa se instaleze o stare de bine general, de usurare si buna dispozitie. Efectul nu e acelasi in cazul in care citeva crengi de salcim sunt rupte si puse in apartament, pentru ca prin desprindere de trunchi se taie si legatura cu conductorul principal de energie, respectiv cu tulpina salcimului.

Energia salcimului este recomandata celor afectati de munca in conditii stresante, cind organismul a preluat vibratiile negative specifice, celor suparati din motive sentimentale. De asemenea, apropierea salcimilor are un efect calmant asupra femeilor aflate in perioada menstruatiei, atunci cind se instaleaza o stare generala de iritare. Este bine ca in camera de lucru sa aveti citeva crengi de salcim puse ori sub covor ori in spatele bibliotecii, pentru a nu fi inestetic. Energia din crengile de salcim se va mentine timp de 30 de zile, dupa care va trebui sa taiati altele, proaspete. Trebuie doar sa aveti grija ca distanta fata de crengi sa nu fie mai mare de sase metri, pentru a nu iesi din raza de actiune a acestora. Ritual pentru a indeparta o persoana de casa voastra

Aveti nevoie de citiva spini de salcim si o matura mai veche. Imediat cum persoana care va deranjeaza a plecat din casa voastra, luati spinii si puneti-i pe locul unde a stat, in timp ce spuneti: “Cind oi mai veni la mine, sa stai ca pe spini, X”. Cu o matura veche, maturati spinii catre usa si punetii pe prag, in timp ce spuneti: “Cind o sa-mi mai calci pragul, sa calci ca pe spini si sa nu te mai intorci”. Maturati in afara casei spinii, apoi adunatii intrun saculet sau o hirtie si dati-le foc. Atentie sa nu mai intrati cu spinii in casa, ca altfel totul a fost in zadar.

Mesteacanul
Mesteacanul este un copac special, plin de energie, dar care nu o da decit persoanelor foarte legate sufleteste de el. Desi pentru unii poate parea ciudat, mesteacanul simte imediat ceea ce gindeste cu adevarat un om, fapt ce nu recomanda apropierea de el a persoanelor ascunse. In trecut, fetele aduceau ofrande la radacina mestecenilor si le cereau implinirea unei dorinte, de regula de natura sentimentala. Existenta unei paduri de mesteceni arata ca in solul respectiv se gaseste si o mare cantitate de argint. In plus, insusi mesteacanul are o stralucitoare culoare argintie, betulina din scoarta sa facindu-l, practic, sa straluceasca de la distanta. Un mesteacan cultivat in gradina casei protejeaza zona de microbi. Acest lucru s-a demonstrat si in perioadele cu epidemii de holera sau ciuma, cind gospodariile in care se gaseau mesteceni au fost ocolite de dezastruoasele molime. Mesteacanul permite o intarire a rezistentei organismului la apropierea bolilor si actioneaza deopotriva asupra psihicului uman, intarind vointa persoanei in cauza.

Pentru a creste imunitatea organismului e suficient sa aveti in camera de culcare un saculet cu frunze maruntite de mesteacan. Inainte de culcare deschideti gura saculetului si lasati asa peste noapte. Dimineata, imediat cum va ridicati din pat, inchideti saculetul, pentru ca energiile frunzelor sa nu fie perturbate de energiile zilei.

Salcia
A fost considerata dintotdeauna o planta speciala si folosita in aproape toate ritualurile cunoscute, pentru capacitatea sa de protectie impotriva entitatilor negative. Specialistii in energetica copacilor numesc salcia Arborele Binelui, pentru ca energiile emise ii protejeaza pe cei aflati in apropierea sa. In plus, s-a constatat ca crengile de salcie, rupte, continua sa emita propria lor energie benefica, pina la uscarea completa si caderea ultimei frunze de pe ramura. Din punct de vedere terapeutic, apropierea de salcie este recomandata persoanelor care sufera de un puternic dezechilibru interior, persoanelor care tind sa plinga din orice si care vad doar partea neagra a vietii.

Energia salciei preia vibratiile negative ale organismului, motiv pentru care i se mai spune si plingatoare, intrucit elimina reziduurile negative preluate dintr-un corp. De obicei e bine ca dupa o perioada de circa 20 – 30 de minute de stat in apropierea unei salcii sa urmeze o perioada in care organismul curatat de energiile negative sa fie intarit de energiile unui stejar sau chiar ale unui salcim. Cea mai buna perioada de terapie cu salcie este intre orele 18 – 21, dar efectul maxim este in perioada de primavara, pina la Sarbatoarea de Inaltare. Pentru cei care au dureri frecvente de cap se recomanda purtarea unor coronite – pe care si le poate face fiecare – timp de 14 zile, cite 30 de minute pe zi, la orele amintite.

In alta ordine de idei, bolnavii de varicoza isi pot ameliora boala prin bai de picioare, in care pun 500 ml decoct facut din salcie si stejar, in parti egale (aproximativ o mina din fiecare). Picioarele vor sta in apa pina la genunchi. Ramurile salciilor pot fi impletite in cununa, sfintite la biserica si tinute la icoana. Cind sunteti foarte nervosi, luati coronita de salcie si tineti-o timp de 30 de minute pe cap. O sa fiti mult mai linistiti. Dintr-o creanga de salcie puteti impleti si o bratara pe care sa o purtati la mina dreapta ori de cite ori simtiti ca nu mai rezistati psihic. Si tot din crengi de salcie, puteti impleti o centura pe care sa o purtati direct pe piele. Centura o sa va creasca potenta sexuala.

Stejarul
Specialistii din toate timpurile au fost uimiti de longevitatea acestui copac. Mai mult, masuratori recente au aratat ca un singur stejar matur, purifica aerul la fel ca 1.000 de alti copaci din specii diferite. Energia acestui arbore este foarte puternica, astfel ca orice apropiere de un astfel de pom poate da o senzatie de ameteala placuta, creind senzatia ca esti atit de puternic, incit nimic nu-ti poate sta in cale.

Cind va simtiti in impas, cind nu stiti ce decizie sa luati, cind simtiti ca va slabesc puterile si sunteti gata sa renuntati, este recomandata o terapie cu ajutorul acestui copac. Pentru cei interesati, forta maxima a stejarului este in cursul noptii, intre orele 21.00 – 05.00. Pentru a combina puterea stejarului cu forta geometrica, se recomanda sa va faceti o piramida triunghiulara din crengi subtiri de stejar. Crengile vor fi prinse intre ele cu sfoara rosie. Cind va simtiti nehotariti sau slabiti, luati in palme piramida de stejar si tineti-o timp de 10 – 15 minute. Efectul va fi pe masura asteptarilor.

Teiul
Putini sunt cei care nu au baut parfumatul ceai de tei, recomandat pentru cazuri de stres, oboseala si pentru diminuarea energiei sexuale. Pentru ca, desi energia sexuala este un subiect de lauda in perioada tineretii, aceeasi energie sexuala deturneaza atentia si puterea de concentrare a unei anumite persoane. Astfel, persoanele cu o puternica sexualitate nu reusesc, de regula, sa se concentreze asupra proiectelor profesionale, gindindu-se doar la cum sa-si satisfaca nevoile fiziologice. Lucru extrem de negativ pentru cei care vor sa se realizeze profesional si material.

In atare conditii, apropierea unui tei este benefica pentru reducerea acestei energii. Este suficient sa aveti plantat in fata blocului sau linga casa un tei si sa lasati geamurile deschise, pentru ca mirosul de tei sa inhibe energia sexuala. Mai mult, energia teiului actioneaza eficient asupra celor care stau la umbra sub copac, blocind energia sexuala si permitind organismului sa o redirectioneze fie mental fie intr-o alta directie. Acelasi efect il au crengile de tei cu flori, puse in camera in care se doarme, cel mult 21 de zile, pentru ca dupa aceea energia se scurge. Dupa acea perioada se vor folosi doar florile de tei, pentru ceaiurile de rigoare.

Pinul
Are un puternic efect revigorant, incarcarea cu energie facindu-se foarte repede. Astfel, este suficient sa stati cel mult 5 minute linga un pin, stringind intre degetele de la mina stinga acele de pe o creanga, pentru a va simti in putere. Se recomanda celor care practica diverse sporturi, nu neaparat de performanta, pentru o mai buna dozare si conservare a energiei proprii. E bine sa aveti in casa un pin, pus intr-un ghiveci. Cind se va dezvolta prea mult, il puteti pune afara, fie la intrarea in casa, daca stati la curte, fie in gradina din fata blocului. Tinctura de tamiie pentru guturai si sinuzita

Leacul era folosit de regula la schimbarea de anotimp, in special la perioada de trecere de la toamna la iarna, avind un puternic efect de detoxifiere si de crestere a imunitatii organismului. Se pun 10 lingurite de tamiie in 500 de ml de alcool alimentar si se lasa timp de 14 zile intr-un vas cu acoperit complet de ace de pin. Se strecoara continutul printr-un tifon si din amestec se ia o lingurita de 3 – 4 ori pe zi, diluata intr-un lichid.

Atentie, amestecul se va inghiti imediat, fara a se plimba prin gura, intrucit tamiia poate ataca dintii. Tinctura de tamaie mai poate fi folosita si de cei care au probleme cu rinichii, avind capacitatea de a marunti pietrele si de a cicatriza ranile din interiorul organismului. Nu se va lua niciodata tamiie in stare pura, efectul putind fii dezastruos sau chiar mortal din cauza puterii sale.

Bradul
A fost unul dintre copacii considerati sfinti si cu o puternica incarcatura magica. In trecut se spunea despre el ca poate deschide portile catre alte lumi, usurind trecerea spiritelor abia plecate si protejindu-le de interactiunea cu fortele malefice. Sute de ani, rasina bradului a fost folosita in ritualurile magice, fumul acesteia curatind zona dorita. Si la ora actuala, credintele populare considera ca o creanga de brad tinuta in casa, indeparteaza energiile negative.

Cei care sufera de reumatism si de alte boli articulare, pot face baie in care au pus, in prealabilo fiertura de muguri de brad. Intr-o oala se pun 5 litri de apa si 5 miini de muguri (cite una pentru fiecare litru). Se fierbe apa pina la primul clocot, apoi se mai lasa 5 minute pe foc. Se ridica, se lasa 30 de minute la racit, apoi se filtreaza continutul si se pune in cada. Pielea va absorbi substantele eterice ale bradului, oferind un efect calmant, care va revigora nu doar muschii ci si articulatiile, tonifiind organismul. Cu cit apa din baie este mai fierbinte, cu atit porii se vor deschide mai bine si vor absorbi esenta de brad din apa. O astfel de baie se recomanda si in cazul copiilor raciti.

Un alt tratament pe baza de rasina de brad este recomandat celor care au eczeme sau alte infectii ale pielii si mai ales hemoroizi – sa nu uitam ca hemoroizii sunt o boala contemporana, datorata lipsei de miscare si statului indelung la birou. Astfel, se amesteca in parti egale rasina de brad si unt, peste care se pune un virf de ceara de albina. Dupa ce se lasa pe foc pina la omogenizare, amestecind continutul cu o lingura de lemn, se trece totul printr-un tifon si se pune la racit. Se foloseste ca un unguent.

Castanul
Desi castanul este un excelent donator de energie vitala, apropierea indelungata de el poate crea o falsa impresie de comfort psihic, putind da chiar si efecte halucinogene, descatusind psihicul si trezind fantezia. Citeva castane purtate permanent in buzunar si strinse din cind in cind in palme, va ajuta sa scapati de starile de tensiune acumulate in cursul zilei. Apropierea de castan este recomandata dimineata, intre orele 01.00 – 07.00, cind energia pomului este la nivelul sau maxim.

Vascul
Bolile pe sistem nervos si epilepsia, pot fi mult ameliorate si chiar tratate de cura de visc, mai exact de inghitirea unui pahar cu apa in care au fost puse 2 lingurite de praf de visc. Lichidul se bea dimineata, pe nemincate si abia la minim o ora dupa aceea se poate minca ceva, de prefera nu carne (puteti minca brinza, oua etc). Efect calmant are si cununa de visc pusa la capatul patului care, pe timpul noptii, curata psihicul persoanei din camera respectiva.


http://dei-matei.blogspot.ro

Puterea Personala - Curajul este in fiecare dintre noi


” Ai o samanta in interiorul tau. Doar daca aceasta seminta creste si devine un
 copac vei inflori, te vei desavarsi; atunci vei cunoaste extazul, binecuvantarea. Daca ii urmezi pe altii atunci samanta ta interioara va ramane moarta. Si poti acumula toate ideile de success si sa devii o persoana importanta pentru ca in interior te vei simti gol; nimic nu te poate umple decat propria ta samanta. Cand aceasta va creste si va deveni copac atunci vei simti. Te vei simti intreg doar atunci cand adevarul tau, samanta ta a inflorit, nicioadata inainte.” 
Osho

Puterea Personala inseamna sa te cunosti pe tine si sa fii autentic cu si in viata ta. 
Este abilitatea de a da Viata viselor tale nu doar de a le visa, de a le tine la nivel de dorinte (intr-o zi…mi-as dori asta…ar fi bine daca..) E puterea interioara sa Actionezi, sa iti faci viata asa cum o vrei, sa Risti, sa fii Jucator in viata ta. 
Ea se exprima in viata noastra nu asupra celorlalti. Puterea personala se manifesta atunci cand ne simtim ca suntem in curgere in viata noastra, ca lucrurile se aseaza, ne sustina si ne ofera suport. 
Inseamna sa ai curajul sa te increzi in intuitie, in faptul ca esti sustinut si sa Actionezi pentru a avea/ materializa ceea ce iti doresti pentru si in viata ta. 

Traiesti in viata ta tot ce ti-a dorit? Ti-ai trait visele mari pana acum? Mai tii minte ce vise mari aveai pe la 20 de ani? Cate din ele ti-ai implinit? 
Cand te gandesti la viata ta te simti implinit si plin de vitalitate in toate domeniile din viata ta Vitalitate – Relatii – Iubire – Bani – Cariera – Spiritualitate – Aventura – Familie? 
Exista in tine o dorinta de a avea mai mult de la viata, de ati trait viata in alt fel, mai diferit decat o ai pana acum? Exista in tine o chemare sa renunti la mastile tale si sa traiesti autentic? 
Vrei sa fii mai fericit? Vrei sa ai Relatii mai pline de autenticitate? Vrei sa-ti urmezi chemarea inimii? 

“Curajul este in fiecare dintre noi. Nu e o calitate care trebuie dezvoltata este ceva ce este parte din tine, din viata ta, din fiecare respiratie a ta. Societatea a creat atatea bariere impotriva cresterii tale naturale incat ai ajuns sa te intrebi de unde sa iti iei curajul? De unde sa iti iei intepciunea? Unde sa iti gasesti adevarul?” Osho 

Cine ne va insoti in calatorie ?

Thomas Fischer (Vibhavan) este discipol Osho de mai bine de 27 de ani si Traieste ceea ce 
inseamna Zorba Buddha, omul nou despre care vorbeste Osho, cel plin de energie, dans si viata precum Zorba Grecul dar si cel carevrea sa inteleaga misterele vietii, sa traiasca legatura cu ceva mai inalt – Existenta din fiecare… 
Pana la 39 de ani a avut succes in afaceri, a ajuns sa se bucure de tot ceea ce inseamna la vremea respectiva VISUL AMERICAN (propriul bussines, bani, proprietati, relatii), dar tot simtea ca ceva ii lipsea, ceva nu se potrivea. Asa ca dupa ce a citit prima carte OSHO, imediat s-a dus in Puna sa-l intalneasca pe maestru, si de atunci viata lui a cunoscut o noua profunzime si implinire de sine. 
In prezent el este om de afaceri, saman, maestru reiki, terapeut, prieten, iubitor de viata, Vibhavan e pasionat de nou si de necunoscut fie ca aceasta presupune explorarea lumii lui interioare sau escaladarea unui nou munte din Himalaya – 
oricare din aceste lucruri le face cu pasiune si totalitate. 
Format sub indrumarea lui Veeresh la Humaniversity in Olanda si in USA la Academia Osho din Sedona, Vibhavan are abilitatea de a inspira in ceilalti pasiunea Explorarii – Interioare si Exterioare. Dragostea lui si autenticitatea pot fi simtite prin felul in care ii sustine pe ceilalti sa-si asume riscuri in viata lor, deschizandu-se spre noi posibilitati si in felul in care ii sprijina sa-si gaseasca curajul in ei insisi de a face fata fricilor, trecand prin foc spre un nou pamant fertil, deschizandu-se spre abundenta si prosperitate in viata lor. 
Vibhavan traieste total si iubirea lui inspira pe ceilalti sa se deschida si sa TRAIASCA ACUM! 

Ce spun cei care au lucrat cu Vibhavan: 

“Intalnirea cu Vibhavan a fost o experienta extraordinara. Surprinzatoare, simpla, profunda, fara pretentii si artificii, si totusi o experienta cu adevarat spirituala, in care Vibhavhan intr-adevar ne-a 
ajutat sa aprindem lumina in noi. 
Una din primele provocari pe care am luat-o imediat pt mine este de a incerca sa observ si sa accept ceea ce se intampla -fie ca e placut sau neplacut. Iar daca imi vine greu, daca imi vine sa ma enervez, sa imi urmaresc respiratia. Am incercat deja acest lucru si m-a ajutat deja, sau ne-a ajutat, pentru ca mi se pare ca si ceilalti au simtit o schimbare si ca relatiile dintre noi s-au schimbat in bine. 
O provocare pe care mi-am luat-o din acest curs este aceea de a risca, de a avea curajul de a ma arunca in nou sau in necunoscut, atunci cand imi spune inima asa. Uneori intervine mintea, cu logica ei de frica sau neputinta, dar pas dupa pas, deja dupa primele 3 zile de la incheierea seminarului simt ca alegerile “riscante” si facute din inima aduc fericire din abundenta!!! Si ca atunci cand le urmez, traiesc din plin si fac progrese in viata mea.” Silvia Toma – traducator

SURSA

http://adevarul2012.blogspot.ro