miercuri, 30 octombrie 2013

Descoperirea Atlantidei? O uriasa piramida subacvatica a fost descoperita langa arhipelagul insulelor AzoreMarinarul Diocleciano Smith a descoperit, între insulele Terceira şi Sao Miguel din Azore o enormă piramidă sub apele oceanului, care măsoară 60 de metri înălţime şi are o suprafaţă de 8000 de metri pătraţi. Piramida se află la o adâncime de aproximativ 40 de metri şi este perfect aliniată cu cele patru direcţii cardinale, exact ca în cazul Marii Piramide din Egipt.

Probabil că oamenii de ştiinţă se vor grăbi din nou să ne „adoarmă” cu veşnicele lor „explicaţii” pentru orice și oricine, numai să nu cumva să credem că ar fi putut exista alte civilizaţii avansate pe această planetă, viaţa extraterestră, continentul Atlantidei ori alte „legende” sau „fantasmagorii”, după cum ei le cataloghează. S-a dovedit însă de multe ori că prostia ştiinţifică este cel puţin la fel de mare ca şi prostia omului de rând, mai ales atunci când ea încearcă să ne convingă de faptul că albul este de fapt negru...


Sursa: http://www.edituradaksha.ro

Horoscop: Ce să mănânci și ce să evițiFiecare dintre noi are, la un moment dat, tendința de a face excese alimentare, lucru nefavorabil organismului nostru.  De aceea, echilibrul este esențial pentru un corp şi o minte sănătoasă. Află care sunt recomandările astrologilor pentru a te menține în formă.
Semne de Foc: Berbec, Leu, Săgetător
În general, datorită focului, aceste zodii au un organism care le permite arderea rapidă a grăsimilor, eliminarea toxinelor și a bacteriilor. De asemenea, Berbecii, Leii și Săgetătorii sunt rezistenți la boli.
Există cazuri în care semnul de foc este prezent în exces. Persoanele din această categorie sunt sensibile, nervoase și pot declanșa probleme cu tensiunea, inima sau stomacul. Pentru a ieși din această stare, Berbecul, Leul și Săgetătorul trebuie să consume alimente care sunt reci, cu ardere lentă.
Alimente permise: legume, rădăcinoase
Alimente interzise: carnea roșie, condimentele picante
Remedii: mușețel, valeriană
Dacă semnul de foc este mai puțin vizibil la aceste zodii, atunci organismul va arde mai greu grăsimile și va fi incapabil să lupte cu bolile. Persoanele din această categorie trebuie să consume mâncăruri calde, uscate și aromate.
Alimente permise: lămâie, iaurt, varză, muștar
Alimente interzise: produse lactate, carne
Remedii: ardei iute, cuișoare, scorțișoară, usturoi, ghimbir
Semne de Aer: Gemeni, Balanță, Vărsător
Aerul are grijă de sistemul nervos şi de cel circulator, de funcțiile locomotorii și de căile respiratorii. Oamenii născuți sub aceste semne sunt sensibili, dar și puternici.
Dacă aerul este prezent în exces, Gemenii, Balanțele și Vărsătorii sunt agitați, mereu epuizați, au pielea uscată, prezintă insomnii și pierderi de memorie. Pentru a evita aceste probleme, ei au nevoie de aer curat, liniște și odihnă.
Alimente permise: legume, nuci
Alimente interzise: crudități, cereale, zahăr rafinat
Remedii: enzime care ajută la absorbția substanțelor nutritive
În cazul în care aerul este mai puțin predominant, aceste zodii prezintă un dezechilibru între alimentaţie şi exerciţiul fizic. Pentru a spori arderea grăsimilor, mesele trebuie să fie bogate în fructe şi legume, cereale încolţite, alimente în stare crudă.
Alimente permise: usturoi, ghimbir, iaurt, chefir
Remedii: păpădie
Citeşte şi:
Semne de Apă: Rac, Scorpion, Peşti
Apa interacţionează direct cu sistemele: limfatic, reproductiv şi sangvin. Racii, Scorpionii şi Peştii sunt sensibili la virusuri şi bacterii.
Problemele lor de sănătate sunt mai mult de natură emoţională deoarece apa atrage cu uşurinţă negativismul.
Dacă există un exces de apă, atunci persoanele din aceste zodii au un metabolism lent, şi, respectiv, au probleme de greutate. Sunt recomandate mâncărurile sărace în grăsimi, calde şi uscate.
Alimente permise: legume fierte, fasole, fructe
Alimente interzise: grăsimi, produse lactate, dulciuri, pâine, secară
Remedii: salvie, busuioc, cimbru, pătrunjel, usturoi
Lipsa apei produce deshidratarea organismului şi apariţia problemelor legate de ten şi păr. Pepenii galben, castraveţii şi alte legume cu un conţinut ridicat de apă trebuie consumate de aceste zodii. De asemenea, persoanele aflate sub semnele de apă trebuie să se ferească de razele soarelui şi de căldura excesivă.
Alimente permise: grâu, ovăz, fructe de mare, produse lactate
Alimente interzise: fasole, morcovi, ţelină, varză, sparanghel
Remedii: sucuri din fructe proaspete
Semne de Pământ: Taur, Fecioară, Capricorn
Elementul pământ este responsabil de sistemul reproducător şi ţesuturi, iar oamenii născuţi în aceste zodii pot avea probleme cu greutatea şi apariţia tumorilor. Totodată,  Taurii, Fecioarele şi Capricornii au o dantură sănătoasă şi si sunt rezistenţi la răceală şi gripă.
Dacă excesul de pământ predomină, metabolismul este lent, apar scleroza, tumorile, iar părul de pe corp creşte foarte mult.
Alimente permise: varză, legume fierte, sucuri naturale, supe, ceaiuri
Alimente interzise: toate sunt permise în limite normale
Remedii: ghimbir, piper negru, ardei iute
Oamenii născuţi atunci când semnul de pământ este mai puţin vizibil au nevoie de rutină pentru a se simţi în siguranţă. Ei necesită mult somn şi odihnă.
Alimente permise: carne, cartofi, cereale, rădăcinoase, lactate, zahăr, ulei
Alimente interzise: fructe şi alimente crude
Remedii: lemn dulce, alge marine, ginseng

Horoscop: Cumpenele tale în luna noiembrie, în funcţie de zodie


Liniştea Balanţei va fi tulburată de cineva din anturaj. Vrei să ştii ce fel de probleme ai putea să întâmpini în această perioadă? Descoperă previziunile astrelor şi află dacă ceva îţi va da planurile peste cap.


Scorpion (23 octombrie - 21 noiembrie)


Schimbările de la locul de muncă te pot bulversa şi pot constitui o piedică în realizarea obiectivelor tale. Nu te adaptezi uşor, ceea ce înseamnă că dai piept cu o noutate pe care nu poţi să o accepţi sau să o înţelegi. Aşteaptă să treacă timpul, asta este singura soluţie.


Săgetător (22 noiembrie - 21 decembrie)


Este posibil ca în această lună să ai parte de o dezamăgire în dragoste, dar asta doar dacă nu comunici aşa cum ar trebui. Acesta ar putea fi momentul de maximă tensiune a lui noiembrie, unul care îţi pune relaţia în pericol. Tot din această cauză, sănătatea va avea de suferit din cauza stresului.


Capricorn (22 decembrie - 20 ianuarie)


Luna aceasta te ignori, iar sănătatea ta poate fi pusă în pericol astfel. Este cazul să îţi faci unele investigaţii dacă te simţi rău şi să încerci să nu amâni momentul. Dacă nu acorzi importanţă, există riscul unei agravări de pe urma căreia vei avea de tras.


Vărsător (20 ianuarie - 18 februarie)


Faptul că iubitul tău întârzâie cu o acţiune pe care ţi-o doreşti, te va determina să iei o decizie tranşantă. Dacă simţi că nu eşti sigură, atunci evită să aduci în discuţie acest subiect. Oboseala îşi va spune cuvântul şi va trebui să adopţi un stil de viaţă mai sănătos, dacă nu vrei să ai de suferit pe viitor.


Peşti (19 februarie - 20 martie)


Latura ta vulcanică va ieşi la iveală în această lună, fapt pentru care certurile şi conflictele o să fie la ordinea zilei. Va trebui să te aduni şi să te eliberezi de frustrări dacă vrei ca relaţiile tale profesionale, amoroase sau de familie să nu aibă de suferit.
 

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Este posibil ca în această lună să întâmpini o problemă din punct de vedere sentimental şi să fii pe punctul de a te separa de partenerul tău. Şi pe plan profesional este posibil să ai discuţii dure cu unii colegi, lucru care te va lăsa fără energie. Nu lua hotărâri tranşante, şi situaţia va fi sub control.

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Cineva îţi va pune piedici în plan profesional, lucru care va determina o scădere a bugetului, dar şi a popularităţii. Poţi depăşi această problemă doar cu ajutorul persoanelor care te cunosc cu adevărat şi care îţi ştiu adevărata valoare. Este posibil să întâmpini şi unele probleme de sănătate, dar rezolvabile.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Unele probleme la locul de muncă te ţin în loc, şi nu este deloc vina ta. O să treci printr-un impas financiar din această cauză, dar îţi vei reveni spre sfârşitul lunii. Cu rabdare şi o purtare decentă vei putea să treci peste toate obstacolele ieşite în cale. Nu ceda nervos pentru că îţi pui sănătatea în pericol!

Rac (22 iunie - 21 iulie)

În această lună nu o să întâmpini probleme notabile, aşa că vei traversa o perioadă liniştită. Ai de toate, aşa că trebuie să fii mulţumită cu situaţia în care eşti şi să nu strici totul. De fiecare dată când eşti nemulţumită, gândeşte-te la tot ce ai realizat până acum.

Leu (22 iulie - 22 august)

Te poţi confrunta cu unele probleme sentimentale, legate ori de familie ori de partener. La fel, este posibil să traversezi o perioadă în care situaţia financiară nu este spectaculoasă, şi asta doar din cauza cheltuielilor exagerate. 

Fecioară (23 august – 22 septembrie)

Toate îţi merg mai bine decât până acum, aşa că nu o să ai cumpene în această lună. Tot ce trebuie să faci este să nu joci periculos, iar dacă lucrurile au o constanţă, atunci vei avea parte de o atmosferă plăcută pe tot parcursul lunii noiembrie.

Balanţă (23 septembrie - 22 octombrie)

Cineva din anturaj se va băga în viaţa ta personală şi îţi va creea probleme cu partenerul de viaţă. Tot ce trebuie să faci este să nu dai curs acestor răutăţi şi să păstrezi distanţa faţă de persoanele cu pricina. Dacă reacţionezi impulsiv, rişti să îţi pui în pericol relaţia.


Detalii pe eva.ro


"Pur şi simplu erau înghiţiţi de pământ!". Mărturii de la cel mai mare DEZASTRU ECOLOGIC din România


Patru decenii au trecut de la cel mai mare dezastru ecologic înregistrat în ultimul secol în România. Ruperea iazului de decantare de la Certej a ucis 89 de oameni şi a rănit alte 76 de persoane. Amintirile nopţii de groază din 30 octombrie 1971 încă îi bântuie încă pe foştii mineri.


Cel mai mare dezastru ecologic din România
Cel mai mare dezastru ecologic din România / FOTO: http://zhd.ro

"M-au trezit gemetele şi urletele din depărtare. Ceaţa groasă acoperise locul dezastrului, iar când negura s-a risipit, am văzut cum nămolul măturase blocurile. Am văzut cadavrele sfârtecate, copii şi oameni. Printre morţi se afla şi şeful de post din Certej. Cu o seară în urmă se mutase cu chirie, singur, într-unul din apartamentele noi. A murit sub dărâmături în chiar prima noapte petrecută în noua locuinţă", a povestit Costică Sauciuc (57 de ani), care era elev la vremea tragediei, scrie zhd.ro.

Omul îşi aminteşte cum Certejul fusese izolat de restul lumii, în săptămânile scurse de la accident. La faţa locului au fost mobilizaţi militari şi miliţieni, iar Securitatea supraveghea toate activităţile.

Morţii erau depozitaţi în căminul cultural, unde erau spălaţi, îmbrăcaţi în salopete şi înhumaţi. S-a încercat minimalizarea tragediei şi ştergerea urmărilor ei. Totuşi, nu sunt puţini cei care spun că, în realitate, numărul morţilor a depăşit o sută.
În timpul acţiunilor de căutare a victimelor îngropate în nămol, mai mulţi militari şi-au pierdut viaţa. "Atunci, patru sau cinci militari aduşi să caute cadavrele au murit înecaţi în fântânile care erau acoperite de nămol. Cădeau în ele şi pur şi simplu erau înghiţiţi de pământ. În blocurile prăbuşite nu se ştia câţi oameni locuiau. Au murit mai mulţi decât spuneau anchetatorii", povesteşte fostul miner Dumitru Burdea. Bărbatul a trăit intens clipele de groază care au urmat ruperii digului. Sterilul s-a prăvălit cu o viteză ameţitoare, purtând cu el rămăşiţe de blocuri, case şi oameni. 
Citeşte mai mult zhd.ro.

"S-a împlinit PROFEŢIA". Insula care s-a ridicat în urma cutremurului prevesteşte SFÂRŞITUL


"S-a împlinit PROFEŢIA". Insula care s-a ridicat în urma cutremurului prevesteşte SFÂRŞITUL
Pentru cei care devorează teoriile conspiraţiei, apariţia insulei în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Pakistan este un semn clar că sfârşitul lumii este din ce în ce mai aproape.

Şi asta pentru că profetul Edgar Cayce a prezis acest eveniment în urmă cu aproximativ şapte decenii: "Noi pământuri se vor ridica din mare, iar altele vor fi înghiţite de ape. Atunci sfârşitul va fi aproape", a spus mediumul în urma unei transe în care i s-au arătat lucruri ce se vor întâmpla în viitor.

"Polii se vor schimba, iar Soarele va avea o putere uriaşă asupra planetei noastre", a mai prezis Cayce. Aceste lucruri chiar se împlinesc în aceste momente: asistăm la explozii solare care au efecte asupra comunicaţiilor.

Cayce a fost surpanumit "Profetul adormit" pentru că avea "vedeniile" despre viitor în timpul unor transe profunde.

Banii se fac greu - Demontarea crezului negativ cu EFT

Avem tot felul de crezuri invatate, care apoi, ne creaza realitatea, care ne fac sa avem de muncit mult pentru bani, sa ne chinuim, cand defapt putem sa facem asta, facand ceva implinitor, si daruind foarte multa valoare altor oameni, ajutandu-i foarte mult.
Mai multe despre EFT, grupuri de eliberare emotionala si altele la:http://www.sirius-star-consulting.com

http://www.youtube.com/v/7BD_otCSt5Y?autohide=1&version=3&attribution_tag=m7LdO2el0_eR2oE0TPyBHg&feature=share&autoplay=1&showinfo=1&autohide=1


Un fenomen natural ciudat surprins la Buzău. Experţii spun că acesta anunţă o IARNĂ GREA


Ciudățenie a naturii la Buzău! Oamenii au şansa să vadă la sfârșitul lui octombrie trandafiri înfloriți cum nu vezi nici în luna iulie. Spectacolul de culoare este prezent în aproape toate cartierele Buzăului.


Fenomen natural ciudat surprins la Buzău
Fenomen natural ciudat surprins la Buzău / FOTO: www.ziare.com
Horticultorii avertizează că astfel de ciudăţenii sunt generate de schimbările climatice din ultimii ani. Fenomenul a fost semnalat la scară mult mai mică în urmă cu doi ani, înainte cumplitei ierni care a îngropat în nămeți zona de câmpie a județului Buzău, scrie stiridebuzau.ro.
Oamenii trecuţi de prima tinereţe spun că nu au mai văzut aşa ceva, dar că ar fi auzit din bătrâni că acesta este  semnul unei toamne lungi urmată de o iarnă grea. "Eu unul n-am mai văzut așa ceva dar bunicul meu mi-a povestit cu ani în urmă că așa se întâmplă când vine o iarnă grea. Totuși e un spectacol frumos", a declarat Nicolae Adrian, de 58 de ani.
Experții nu pot confirma semnele unei ierni dificile, după cum spun bătrânii, dar subliniază că problema este mult mai complexă. Pentru că natura se află în suferință, trandafirii au primit semnale false și au înflorit, fiind un semnal că în țara noastră avem de-a face cu fenomene certe ale încălzirii globale.
"Aceste perturbări climatice au schimbat bioritmul plantelor. Fazele lor nu s-au derulat corespunzător și acum pentru că avem de-a face cu un nou val de căldură trandafirii au înflorit din nou. Plantele sunt veriga de jos a lanțului trofic și sunt în relație direct cu factorii de vegetație, simt foarte bine că ceva nu este în regulă", spune academicianul Costel Vânătoru.

Lansarea filmului "TRACII, Istorie ascunsă" se apropie. Află unde și când îl poți viziona!Suntem foarte aproape de lansarea filmului documentar TRACII, Istorie ascunsă, un film ce, cu siguranță, va tulbura "apele" celor deranjați de readucerea în prim plan a istoriei traco-geto-dacilor. 

Pentru ceilalți, sperăm să fie o mare bucurie, așa că îi invităm cu drag la lansarea acestui film care va avea loc în data de vineri, 08 noiembrie 2013, de la ora 19:00, imediat după conferința de deschidere a Festivalului Adevărul despre daci 2013, ediția I.

Filmul va fi difuzat în studioul Horia Bernea din cadrul  Muzeului Național al Țăranului Român - București, Șoseaua Kiseleff nr. 3, cu acces din strada Monetăriei. INTRAREA LIBERĂ!

Documentarul va fi difuzat și în reluare, în aceeași locație, după următorul program:


1. Sâmbătă, 09 noiembrie, de la ora 15:30

2. Duminică, 10 noimebrie, de la orele: 10:00 (matineu) și 21:00

Vă așteptăm!

Mulțumim conducerii firmei AUTO TOTAL, pentru suportul acordat în realizarea acestui film!
http://www.autototal.ro/

Daniel RoxinSursa: http://danielroxin.blogspot.ro

Secretele zeilor. 27. Stargate. Ep.1. Secretele zeilor, By KLAUDYU

 
Poartă a Marilor Porți ale Sferelor, deschide-mi-te! Stăpâne al Igigi, deschide-mi Poarta! Stăpâne al Annunaki, deschide-mi Poarta către Stele!” (Necronomicon)
 
Pentru a înțelege nu doar cum au fugit Enki, Marduk și Iștar de furia lui Enlil la finalul celui de-al doilea mare război al zeilor, ci și adevărata istorie a Pământului, trebuie să dăm timpul înapoi, până la momentul sosirii Veghetorilor pe Terra. Cum au ajuns Enki și ai lui pe planeta noastră?
 
Am văzut pe satana ca un fulger căzând din cer”, spunea Iisus în Evanghelia după Luca. Cea mai logică variantă este că au fost transportați cu o navă, pentru a confirma cuvintele lui Iisus. Însă, din păcate pentru el, nu există niciun mit care să sugereze acest lucru. Popoarele din Mesopotamia credeau că se putea ajunge în grădina zeilor printr-un tunel întunecat din muntele Masu, a cărui poartă era păzită de „oameni-scorpion”.
 
Pentru scandinavi, lumea zeilor (Asgard) era legată de Pământ (Midgard) printr-un pod păzit de zeul Heimdall. Tot pe un pod, numit Ukibashi (păzit, de asemenea, de un zeu uriaș), coborau zeii japonezilor din cer pe Pământ. Iștar nu s-a îmbarcat într-o navă pentru a ajunge în „lumea de jos”, ci a trecut prin șapte porți, de asemenea păzite. În Cartea egipteană a morților se spune că, pentru a ajunge în regatul lui Osiris, sufletul trebuie să treacă prin mai multe porți păzite de demoni.
Stargate - Enki
 
Stargate - Zei in America de Sud si SumerAcest „tunel”, „pod / punte” sau „poartă”, ce leagă lumea noastră de a zeilor, ne duce cu gândul la un portal ce face legătura între două planete sau, mai bine zis, o „poartă stelară”. Indienii Zuni din Mexic chiar consideră că zeii lor, Kachinas, au venit din stele printr-un portal special, numit Sipapu. Există o tăbliță sumeriană care îl înfățișează pe Enki într-un astfel de portal, păzit de două ființe cu aspect înfricoșător (oameni-scorpion?).
 
Alături se află Anu, cu mâinile în sân, expresia feței sale denotând o oarecare aversiune față de fiul său. E posibil ca această tăbliță să prezinte chiar momentul exilării lui Enki pe Pământ. Pictura Gonirea din Eden din 1445 a lui Giovanni di Paolo înfățișează, de asemenea, un astfel de portal, prin care sunt goniți Adam și Eva. În formă de cerc și ținut de Dumnezeu, portalul are pe margini niște simboluri. În interiorul său se observă o altă lume, cu un peisaj stâncos, diferit de cel din grădină, plin de vegetație.
 
 
Așadar, pentru acest pictor, Adam și Eva au fost izgoniți printr-o „poartă stelară”, întocmai ca Enki în tăblița sumeriană. Același Giovanni di Paolo a desenat un portal asemănător, în care se află zeul roman Mercur. În plus, nenumărate picturi religioase îl înfățișează pe Iisus într-un fel de cerc, susținut de îngeri. O astfel de pictură este Judecata Finală a lui Giotto, realizată în 1305. În Tobias și Raphael, Rembrant a pictat, la rândul său, ceea ce poate fi considerat o „poartă stelară”.
 
Indienii îl înfățișează de multe ori în sculpturi pe zeul Șiva într-un cerc straniu. Iar Șiva este numele dat de indieni lui Enki. La Val Camonica (în Italia), într-un desen rupestru din epoca de piatră se poate vedea o ciudată creatură, asemănătoare extratereștrilor cenușii, aflată într-un cerc, pe marginea căruia se află alte ființe ciudate, oameni și broaște țestoase. Nu lipsesc din imagine șerpii și luna, simboluri ale lui Enki, alături de câteva stele.
 
Pe o stelă sumeriană este sculptat zeul Ninurta în interiorul unei porți ce are pe margini niște simboluri necunoscute. Acest zeu ce poartă ceas la mână, cercel în ureche și un medalion în formă de cruce la gât, apasă cu degetul pe marginea porții, acolo unde probabil se află un buton. O sculptură izbitor de asemănătoare s-a descoperit pe continentul american, în care un zeu Anasazi se află într-o poartă asemănătoare cu cea a lui Ninurta. Poarta are aceeași formă și simboluri localizate în aceeași poziție ca și cea sumeriană. La fel ca Ninurta, și acest zeu are ceas la mână și medalion la gât. Spre deosebire de omologul său sumerian, zeul Anasazi poartă o cască în formă de animal, din care iese un tub ce se prinde undeva în spate.
 
La 800 de mile sud-est de Lima, în Peru, aproape de țărmul lacului Titicaca, se află Puerta de Mayu („poarta zeilor”). Conform legendelor inca, primul rege, Amaru Muru, a călătorit prin acea poartă, folosind un dispozitiv special pentru a activa ușa, transformând roca solidă într-o „poartă stelară”.Dispozitivul era un disc de aur care a căzut din cer. După ce a pășit prin poartă, Amaru Muru nu s-a mai întors niciodată. Legendele susțin că regele, cunoscut ca și „fratele spațiului”, a venit din alte lumi. Din lacul Titicaca, aflat în apropiere de acest loc, au fost văzute des ieșind OZN-uri, dar și umanoizi înalți, cu pielea albă.
 
Stargate - Aramu Muru din Peru
 
Gonirea din EdenO călătorie de genul teleportării este posibilă, lucru demonstrat de cercetătorii de la institutul Max Planck, care au dematerializat particule subatomice și le-au materializat în altă parte. Dacă într-adevăr există o astfel de poartă, unde se află?
 
Anticii considerau că, la un moment dat, se găsea în Babilon,numit de akkadieni Babili și de evrei Babel, care înseamnă „poarta zeilor”, orașul lui Marduk, fiul lui Enki. Potrivit tradiției, E-Saggila, templul lui Marduk, a fost construit întâi în orașul Eridu, având forma unui ziggurat, fiind numit „palatul Cerului și al Pământului”.
 
Zeii au înălțat acest templu după ce Marduk a ucis-o pe Tiamat. Alături de E-Saggila, în Babilon a existat un ziggurat de origine necunoscută, datând dinaintea babilonienilor, restaurat de regele Nabopalassar (625-605 î.Hr.), întemeietorul dinastiilor caldeene, și de fiul său, Nabucodonosor II (605-562 î.Hr.), ce a impus hegemonia Noului Babilon în Orientul Apropiat.
 
Herodot scria că acest ziggurat uriaș, numit Etemenanki sau Turnul Babel, era compus din șapte etaje, avea formă piramidală, cu baza descrescătoare spre vârf. Ultimul etaj era realizat din cărămizi acoperite cu un email albastru strălucitor, ce crea impresia că turnul se pierde în nesfârșirea cerului. Primul care a început restaurarea zigguratului, regele Nabopalassar, declara într-o inscripţie: „în acea vreme, Marduk mi-a poruncit să împlânt adânc în măruntaiele pământului temeliile turnului Babel, care se cutremurase înaintea domniei mele, gata să se prăbuşească, şi să-i ridic vârful până la cer.
 
Fiul acestuia, Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.), care a terminat reconstrucţia turnului, completa: „zeul Marduk mi-a poruncit în legătură cu Etemenanki, turnul cu scări monumentale al Babilonului, care înainte de epoca mea fusese dărâmat şi se afla în ruine, să-i consolidez temeliile spirituale în sufletele oamenilor, iar vârfurile sale să atingă cerul. Am luat o prăjină şi eu însumi am măsurat dimensiunile. Pentru Marduk, stăpânul meu, m-am umilit şi mi-am scos tunica, însemnul rangului regal, şi am cărat pe umerii mei pământ şi cărămizi. În ceea ce-l priveşte pe Nabucodonosor, fiul meu prim-născut, cel mai drag inimii mele, l-am pus să care mortar, prinosuri de vin şi untdelemn, asemeni supuşilor mei.
 
Se spune că tot Nabucodonosor al II-lea a construit una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, grădinile suspendate din Babilon, pentru soția sa. Turnul Babel a rezistat până când, în 482 î.Hr., Babilonul, aflat sub ocupație persană, s-a răsculat împotriva cuceritorilor. Împăratul Xerses a înăbușit revolta și a dărâmat parțial monumentul. În 331 î.Hr., Alexandru Macedon a vrut să restaureze turnul, dar n-a apucat să-și finalizeze proiectul, murind de friguri. Mai târziu, edificiul a servit drept carieră pentru construcțiile din jur. A fost redus până la fundații, peste care a fost ridicată o clădire. Până în secolul trecut, omenirea a uitat adevăratul aspect al zigguratului.
 
Pictorii renascentiști și l-au imaginat rotund, celebră fiind pictura lui Brueghel, care a servit ca model pentru clădirea Parlamentului European de la Strasbourg. Ruinele turnului au fost descoperite în 1913 de arheologul german Robert Koldewey, iar în 1980, fotografia fundației, realizată de un satelit sovietic, a arătat că edificiul a fost pătrat. Latura bazei era de 91,55 metri și era conceput din șapte trunchiuri de piramidă, etajele retrăgându-se succesiv. În interior se aflau trei scări: două laterale și una centrală, perpendiculară pe structura fundației, întocmai așa cum îl descrisese Herodot.
 
Părintele istoriei susținea că zeul Marduk își făcea apariția în fiecare an la ultimul etaj al zigguratul Etemenanki, acolo unde îl aștepta de fiecare dată câte o virgină, care îi devenea mireasă pentru o noapte. Dacă Babilon era „poarta zeilor” iar Marduk apărea în vârful Turnului Babel, e posibil ca acest ziggurat să fi fost „poarta stelară”. Numele turnului, Etemenanki, înseamnă în sumeriană „casa în care se întâlnesc Cerul și Pământul”, o descriere perfectă a unui dispozitiv de transport între două planete. Forma zigguratului este cea a unei scări, iar anticii ne-au lăsat numeroase descrieri ale unor „scări” cu ajutorul cărora se putea ajunge de pe Pământ în Cer ori viceversa.
 
Desen rupestru din Val CamonicaÎn Biblie, în capitolul 28 al cărții Facerii, Iacov a visat „o scară sprijinită pe pământ”, care „cu vârful atingea cerul; iar îngerii lui Dumnezeu se suiau şi se pogorau pe ea”. În vârful scării i s-a arătat Dumnezeu, care i-a spus că îi lasă moștenire lui și urmașilor săi acel pământ. Trezindu-se din somn, Iacov și-a spus: „Cât de înfricoşător este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!” Apoi a schimbat denumirea acelui loc din Luz în Betel („casa Domnului”). Din acest loc, mult mai târziu, profetul Ilie a fost ridicat la cer de către „carul Domnului”.
 
Despre această „scară spre Cer”, Textele piramidelor spun că este „o scară pentru atingerea înălțimilor”. Treptele sale sunt descrise ca „trepte spre cer, care sunt întinse pentru ca regele să poata urca la cer”. Enunțul 478, în care se amintește de zeița Isis ca personificare a scării, afirmă: „Pentru orice spirit sau zeu care mă va ajuta când urc la ceruri pe scara zeilor; oasele mele sunt adunate pentru mine, membrele mele sunt adunate pentru mine și urc către cer în prezența zeului scării”.
 
Un alt enunț din Textele Piramidelor spune: „O scară este împletită de Ra înaintea lui Osiris, o scară este împletită de Horus în fața tatălui său Osiris când merge către spirite, unul de o parte, celălalt de cealaltă parte, iar eu mă aflu între ei”. Tot în aceste texte se găsește o rugăciune pentru permiterea accesului faraonului Pepi I la „scara divină”:
Slavă ție, Scară divină,
Slavă ție, Scară a lui Seth.
Dreaptă să stai, scară a zeilor,
Dreaptă să stai, scară a lui Seth
Dreaptă să stai, scară a lui Horus
Cu care Osiris a ajuns în Cer…
Zeu al Scării
Cui îi vei da tu Scara zeilor?
Cui îi vei da tu Scara lui Seth,
Ca Pepi să urce și el la Cer,
Lui Ra ca servitor să-i slujească?
Fă ca scara zeilor să-i fie și lui Pepi dată,
Fă ca scara lui Seth lui Pepi sa îi fie dată
Ca Pepi sa urce la Cer în ea.
 
Cartea egipteană a morților spune că demonii au scări pentru urcat la cer, însă Pământul este locul lor preferat. Tot aici, în drumul său, decedatul ajunge la un moment dat la un obiect numit „Cel care te urcă la cer”, despre care se spune că este „cel care l-a purtat pe Seth la cer”. Unele texte sugerează că însuși Ra pregătește acest obiect, pentru „ca regele să se poată urca la cer”, iar în altele fiind vorba despre alți zei. Această scară este ilustrată în forma unui turn înalt cu trepte, numit de egipteni „djed”, un obiect asociat îndeaproape cu Osiris, ce are uneori în vârf un „ankh”, simbolul vieții. Într-un final, defunctului i se deschidea poarta, acesta exclamând:
Poarta Cerului s-a deschis!
Poarta Pământului s-a deschis!
Deschizătura ferestrei cerului s-a deschis!
Scara spre Cer s-a deschis,
Treptele luminii acum se văd…
Poarta dublă a Cerului s-a deschis.
Poarta dublă a lui Khehhu s-a deschis
Pentru Horus de la răsărit,
În zori.
 
Conform Coranului,  îngerul Gabriel l-a dus pe Mohammed de la Mecca la lerusalim, apoi l-a ridicat la ceruri, urcându-I pe o „scară a luminii”. Trecând prin cele șapte Ceruri, Mohammed a ajuns înaintea lui Allah. Dupa ce a primit poruncile divine, profetul a fost adus înapoi pe Pământ, cu ajutorul aceleiași scări.
 
În Gyelrap este scris că șapte zei ai luminii au coborât pe Pământ pe scara cerului. Tot în număr de șapte sunt acele făpturi „ca niște oameni albi” care, conform Cărții lui Enoh, l-au ridicat pe Enoh „departe de neamurile Pământului”, ducându-l într-un loc înalt, unde era un turn mare și coline joase. Să fie acel loc Babilonul? Iar acele făpturi să fie cei șapte mari zei ai cerului, adorați de babilonieni?
 
Stargate - Giovanni di Paolo - Primum MobileNumele akkadiano-babilonian pentru ziggurat era „zukiratu” („tubul sfântului duh”). Sumerienii îl numeau „”, cuvânt care se traduce prin „funie”. În Cartea egipteană a morților, ajuns în zona a șasea (asociată cu Osiris), decedatul, care caută „poarta spre Cer”, întâlnește doisprezece zei ce „țin funia în Duat” și doisprezece ce „măsoară coarda”.
 
Pentru tibetani, acum trei mii de ani, înțeleptul Shenrab Miwo (care a fondat tradiția Bon) a alunecat pe o frânghie din cer, direct pe vârful muntelui Kailash. Iar prințul indian exilat, numit Nyathri Tsenpo („rege al cărui tron a fost purtat pe umeri”), ce a devenit regele celor șase clanuri tibetane, putea oricând să ajungă în lumea zeilor datorită unei frânghii de lumină care îl lega de cer.
 
Dacă zigguratul Etemenanki din Babilon era într-adevăr o „poartă stelară”, cine l-a construit și cum a ajuns în ruine? Povestea Turnului Babel a fost consemnată de preotul babilonian Berossus în secolul al III-lea î.Hr., de istoricul Alexandru Polyhistor în secolul I î.Hr. și de istoricul grec Hestaeus. Însă Bibliane oferă cea mai cunoscută variantă de răspuns. În capitolul 11 din Facerea ni se spune că, pe vremea când „era în tot pământul o singură limbă”, oamenii de la răsărit s-au oprit în Sumer și au început să construiască un oraș și un turn „al cărui vârf să ajungă la cer”.
 
Care era motivul construirii unui asemenea colos? „Să ne facem faimă înainte de a ne împrăştia pe faţa a tot pământul!”, au spus ei. După ce au început lucrul „s-a pogorât Domnul să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor” și a spus: „Iată, toţi sunt de un neam şi o limbă au şi iată ce s-au apucat să facă şi nu se vor opri de la ceea ce şi-au pus în gând să facă. Haidem, dar, să ne pogorâm şi să amestecăm limbile lor, ca să nu se mai înţeleagă unul cu altul”.
 
I-a împrăștiat pe oamenii care au renunțat la a mai construi și „de aceea s-a numit cetatea aceea Babilon, pentru că acolo a amestecat Domnul limbile a tot pământul şi de acolo i-a împrăştiat Domnul pe toată faţa pământului.” Un turn în Babilon care să atingă cerul nu poate fi decât zigguratul Etemenanki, al cărui ultim etaj acoperit cu un email albastru strălucitor crea această iluzie, după cum povestea Herodot. Însă povestea biblică, în loc să ofere răspunsuri, pare a fi inventată pentru a ascunde adevărul.
 
Nu pare prea veridic faptul că, acum câteva milenii, un grup de oameni se credea în stare să construiască un colos care să atingă cerul, făcând această muncă titanică doar pentru celebritate. Iar o ființă superioară, aparent fără niciun motiv, s-a arătat deranjată de acest lucru și s-a hotărât să-i sperie pe oameni. Ba, mai mult, să le și amestece limbile. Nu se spune nimic despre vreo „poartă stelară” și nici cine erau acei oameni. Dar poate că răspunsul se găsește în alte părți…
 
 
Stargate - ShivaCălugărul Diego Duran, născut în 1537, scria înHistoria de las Indias de Nueva Espana că indienii bătrâni din America i-au povestit despre „bărbați înalți cât muntele care au apărut și au pus stăpânire pe țară”. Acești uriași au hotărât să construiască un turn înalt până la cer, pentru a ajunge la Soare.
 
Această relatare fiind foarte asemănătoare cu cea biblică, este foarte puțin probabil să se fi întâmplat același eveniment în două locuri diferite. Cel mai probabil, acei indieni au aflat povestea din același loc ca și evreii, adică Babilonul. Există o mare deosebire între legenda indienilor și cea biblică, ce ne poate conduce spre aflarea adevărului: constructorii turnului nu erau simpli oameni, ci unii „înalți cât muntele”. Și după cum ne transmit anticii, zeii erau de statură uriașă.
 
Cine erau acei zei? Răspunsul ni-l oferă un mit mesopotamian, care susține că, în urmă cu foarte mult timp, Marduk le-a cerut supuşilor săi să ridice un turn până la cer. Enlil nu a fost de acord cu acest lucru şi a dărâmat turnul, încurcând totodată limbile supuşilor lui Marduk. Într-o stelă aflată în prezent la muzeul Louvre din Paris, realizată prin 2.300 î.Hr. de Naram-Sin, regele Acadului, chiar e înfățișat un zeu uriaș ce strivește mulți oameni adunați lângă un turn. Acum, când știm personajele implicate în această poveste, putem stabili adevărul din spatele ei.
 
Cel care a comandat construirea turnului era Marduk. Tot el este cel care le-a cerut regilor Nabopalassar și Nabucodonosor II să-l refacă. Dacă acest turn era într-adevăr o „poartă stelară”, Marduk și familia sa aveau nevoie de el pentru a se întoarce acasă, pe planeta-mamă. Miturile hitite susțin că misiunea lui Marduk era de a ataca tărâmul celest al zeilor. Însă Enlil, cel trimis pe Pământ pentru a-i supraveghea pe exilați, nu le putea permite să-și părăsească închisoarea. Prin urmare le-a distrus turnul, adică „poarta stelară” pe care tocmai o construiau.
 
A fost într-adevăr construit Turnul Babel în Babilon? Se pare că nu. Babilonienii spuneau că, după ce Marduk a ucis-o pe Tiamat, zeii i-au construit un ziggurat în Eridu, orașul lui Enki, asemănător cu Etemenanki. Aspectul identic cu cel din Babilon și denumirea „palatul Cerului și al Pământului” ne fac să credem că era vorba tot despre o „poartă stelară”. Zigguratul din Eridu este mult mai vechi decât cel din Babilon, iar ruinele acestuia au relevat faptul că nu a fost niciodată terminat, construcția sa oprindu-se brusc, din motive necunoscute.
 
Să nu uităm că Biblia susține că Domnul i-a împrăștiat pe constructorii turnului Babel înainte ca aceștia să-și termine opera. Unii dintre autorii babilonieni, care au scris în limba greacă, precum preotul Berossus, au înlocuit în lista regilor antediluvieni numele Eridu cu Babilon. Ambele orașe aveau temple numite E-Sagila iar unul dintre titlurile orașului Eridu era Nunki („locul măreț”), care mai târziu a devenit un titlu al Babilonului. Prin urmare, putem concluziona că Turnul Babel original a fost construit în orașul lui Enki, Eridu, dar și că Marduk a ridicat Babilonul ca o copie a orașului tatălui său, unde a clădit și o nouă Poartă.
 
Dar dacă erau capabili să construiască o astfel de „poartă stelară” pentru a evada, de ce Veghetorii nu au construit-o mai devreme? Se pare că Poarta avea nevoie de o componentă importantă, un dispozitiv care să o activeze. Acel dispozitiv nu exista în momentul sosirii Veghetorilor pe Pământ, ci a fost adus de Enlil în momentul în care s-a înscăunat pe tronul Terrei, alături de „me”-urile pe care zeul le păzea cu strășnicie în templul său din Nippur. Prin urmare, exilații erau nevoiți nu doar să-și construiască un turn, ci și să-i fure lui Enlil dispozitivul de activare a Porții.
 
Sursa: