marți, 27 mai 2014

Hilarion Mesajul săptămânii: 25 mai- 1 iunie 2014


Primit de Marlene Swetlishoff / Tsu-Tana

Preaiubitilor ,

Pe măsură ce energia continuă să vină în valuri , la fel fac și simptomele pe care corpurile voastre le experimentează. Chiar atunci când ați crezut că ați trecut peste cele mai rele dintre ele , o altă rundă a început. Aveți încredere , dragii mei , cunoașteți că se aduce ușurare inimii și ființei deoarece amintirile vechi din celulele voastre sunt aduse la suprafață pentru a fi abordate și eliberate . Tot ceea ce provine din durere și tristețe este eliminat iar în locul lor vine o lumină mai rafinată . In calitate de fruntași ai acestei mișcări și transformări , faceți o treabă minunată de asimilare și eliminare . Suișurile și coborâșurile pe care le-ați experimentat sunt o parte a procesului . Ascultați-vă corpurile voastre și permiteți odihna atunci când este necesară pentru unii dintre voi , acest lucru vă aduce aminte de povestea lui Rip Van Winkle care a rătăcit în munți și a dormit douăzeci de ani . Și asta va trece .

Urmati-vă inima în toate lucrurile pentru că este adevăratul barometru a ceea ce este un lucru bun de făcut pentru voi în orice moment . Multi dintre voi aveți de gând să pătrundeți în centrul ființei voastre și vă dați seama , ce doriți cu adevărat să experimentați și să creați în experiența voastră de viață . Urmați bucuria pe care aceste activități o aduc înlăuntrul vostru și concentrați-vă pe această stare de a fi . În fiecare moment se află sămânța de posibilități infinite și voi sunteți cei care trebuie să cultive și să permită sămânței să încolțească , să crească și să înflorească în abundență . Fântâna creativității curge adânc în voi și nu trebuie decât să accesați fluxul său . Accesați copilul interior din voi și simțiți minunăția și magia din viata voastră cu entuziasm. Nu contează ce vârstă cronologică aveți , ceea ce contează este să simțiți esența magiei și uimirii în voi, ca să începeți să experientați desfășurarea viselor pe care le-ați avut în viața voastră înainte , și care sunt în prezent în curs de manifestare .

Permiteți-vă să vă extindeți în conștiința voastră și urmați-vă bucuria. Este adevărat că mulți din sfera voastră de influență încep doar acum procesului lor de ascensiune într-o constiintă mai înaltă iar acest lucru vă poate ține , uneori, în urmă de la a progresa pe măsură ce așteptați cu răbdare pentru o mai mare trezire în ei . Să știți că trebuie să vă urmați pasiunea și să aveți încredere că și ei o vor urma. Trebuie să realizați că a fi cu voi în viața lor de zi cu zi este o parte importantă a unui sens mai important al vieții pentru ei . Entuziasmul vostru ridică energia lor și îi îndrumă de-a lungul călătoriei lor . S-ar putea să nu realizați acest lucru, dar pe măsură ce căutați răspunsuri la întrebările voastră despre misterele vieții pe planeta voastră , îi inspirați pe aceștia cu exemplul vostru . Voi sunteți foarte admirati și urmați ca un exemplu viu de persoană curajoasă care trăiește în conformitate cu principiile înalte și cu integritatea ființei.

Oamenii de pe planetă se trezesc într-un număr tot mai mare iar acest lucru are un efect asupra conștiinței tuturor . Omenirea ca un întreg dorește să se lepede de tot ceea ce menținut-o în întuneric și dorește să meargă pe căile luminii . Tot ce a fost ascuns este acum expus pentru toată lumea pentru a reflecta , și a lua ceea ce este relevant pentru ei și a se lepăda de ceea ce nu mai are sens . Acesta este un proces nesfârșit de creștere și expansiune . Creșterea care a avut loc în ultimele șase luni în voi este minunată de observat, și așteptăm cu sufletul la gură să vedem schimbările dinlăuntrul vostru în următoarele șase luni . Știm că fiecare dintre voi nu ar mai reveni la starea de a fi adormit pentru vreun motiv , chiar dacă asta înseamnă ca mai mult din iluziile voastre despre viața de pe această planetă să fie spulberate.

In timp ce călătoria spirituală se desfășoară în modelele sale nenumarate , luați-vă timp pentru a vă onora pentru progres și pentru ca ați făcut lucrarea necesară . Apreciați-vă și sărbătoriți realizările de-a lungul drumului , oricât de mici ar putea părea pentru voi. Cumparați des flori proaspăt tăiate și bucurați-vă uitându-vă la ele și la frumusețea care o oferă , îmbogățiți viețile voastre fiind buni cu voi înșivă și cu acele minunate ființe care împărtășesc viață cu voi . Totul se desfășoară în sincronizare divină și vă aflați exact unde sunteți meniți să fiți în acest moment . Vă mulțumim pentru recunoștința voastră și recunoașterea multora dintre noi pentru următoarele multe săptămâni, și vom sta alături pentru a ajuta în orice moment ni se cere .

Până săptămâna viitoare ...

EU SUNT Hilarion

©2014 Marlene Swetlishoff / Tsu - Tana ( Soo - tam - ah ) Păstrător al simfoniilor Grației.

www.therainbowscribe.com
www.movingintoluminosity.com

Traducere Eliza Fati

Sursa: http://luminapegeea.blogspot.ro/

5 antibiotice naturale extrem de puternice


Scris de Alec Blenche

Antibioticele au devenit astazi unul dintre “medicamentele” cele mai folosite. Antibiotic = antiviata. Din pacate, desi de multe ori eficiente pe moment, antibioticele de sinteza distrug pe langa bacteriile care creaza probleme si bacteriile prietenoase de care depinde practic sistemul nostru imunitar. Ca rezultat, oamenii si-au ruinat sistemul digestiv si, ironic, si-au micsorat imunitatea fata de toate tipurile de infectii din viitor. O metoda buna de a evita aceste probleme este prin utilizarea ca si prima linie de aparare antibioticele naturale.
Usturoi

Usturoiul a fost utilizat de mii de ani in scopuri medicinale de culturile umane din toata lumea. De fapt a fost utilizat in Evul Mediu impotriva ciumei.
Usturoiul poseda puternice proprietati antibiotice, antivirale, antifungice si antimicrobiene si este capabil sa ajute la protejarea de bacteriile neprietenoase facilitand indepartarea acestora. De fapt ultimile cercetari spun ca usturoiul contine 39 de antibiotice natura. Pe langa acestea, usturoiul vine la pachet si cu un inalt continut de antioxidanti naturali care distrug radicalii liberi, ceea ce ofera suport unui sistem imunitar puternic.

Ingredientul activ din usturoi, alicina, este un component cheie pentru indepartarea si omorarea bacteriilor daunatoare. Zdrobeste-l pentru a activa aceste componente si mananca-l crud, intr-un ceai cald sau in mancare .
Argint Coloidal

Argintul coloidal a fost recunoscut de secole ca un antibiotic eficient. La inceputul anilor 1900, Alfred Searle, fondator al companiei farmaceutice Searle, a descoperit ca acest compus putea distruge cei mai letali agenti patogeni.

Searle a afirmat ca a fost efectuata aplicarea de argint coloidal intr-un mare numar de cazuri la subiecti umani si cu rezultate uimitoare. Principalul avantaj a fost ca era fatal pentru bacterii intr-un timp foarte scurt, fara actiune toxica asupra gazdei acestora.
Cercetari recente au mai aratat ca argintul coloidal ar putea distruge microbii rezistenti la antibiotice precum MRSA, agentul gripei aviare si SARS.
Uleiul de oregano

Uleiul de oregano “are grija” de bacteriile patogene, fara a le perturba pe cele benefice. Acest ulei, mai este si antiviral si antifungic, ceea ce il face o combinatie puternica 3-in-1 care rivalizeaza cu cele mai puternice produsele farmaceutice de pe piata.
Ingredientul cheie din uleiul de oregano este carvacrolul. Ar trebui sa te asiguri insa ca sursa ta ofera ulei de oregano cu minim 70% continut de carvacrol pentru a fi eficient.
Echinacea

Echinacea a fost utilizata timp de sute de ani pentru a trata o larga varietate de infectii. Echinaceea a fost utilizata in mod traditional pentru a trata rani deschise, difterie, infectii sanguine, si alte boli determinate de infectii bacteriene.
Astazi aceasta puternica planta este utilizata in primul rand impotriva racelilor si gripelor, datorita abilitatii ei de a distruge cele mai periculoase forme de bacterii precum Staphylococcus aureus, care cauzeaza letala boala MRSA (infectie datorata unei forme rezistente la meticilina).
Mierea de manuka

Poate cel mai gustos antibiotic vine sub forma mierii de manuka. Aplicata local, poate omora o gama larga de patogeni, inclusiv MRSA si bacteria mancatoare de carne. S-a mai descoperit ca bacteriile tratate astfel nu dezvolta nici o rezistenta, ceea ce eventual ar face ineficienta mierea de manuka.

Cu siguranta aceasta lista nu a epuizat antibioticele naturale, dar este un excelent inceput pentru o farmacie complet naturala. Mai ia in considerare reishi, Pau d’Arco (scoarta de arborele furnicilor), una de gato sau gheara pisicii (Uncaria tomentosa), extractul din frunze de maslin, cuisoarele, turmericul si chiar lamaile pentru a-ti completa arsenalul antibiotic natural.

Surse utilizate: http://www.undergroundhealth.com/5-powerful-antibiotics-dont-require-prescription/ – antibiotice
Articol preluat de pe http://viataverdeviu.ro/

ZAMOLXE 1

"Zamolxe: Forțele telurice sunt mult prea puternice pentru a putea fi controlate de voi. Ele își vor urma dinamica în conformitate cu legile Universului dar voi puteți alege să nu fiți în rezonanță cu manifestările lor. Asta înseamnă că trebuie să vă eliberați de tipare vechi de gândire, de rigiditate, de nepăsare, indolență, încăpățânare, îndărătnicie. Cine scapă de toate acestea, nu va avea de suferit de pe urma unui cutremur, chiar dacă este foarte puternic. Universul vă va proteja și, la momentul respectiv, atunci când Pământul se va descătușa, voi veți fi într-un loc ferit... "
Zamolxe
Autor Remer Ra
Sursa: http://remerra.blogspot.ro/2014/05/za...
https://www.youtube.com/watch?v=JgeuTGPw2sE

TĂIEREA LEGĂTURILOR ENERGETICE DINTRE OAMENI

https://www.youtube.com/watch?v=-Fm7y1jVkmM

Fiinta de Lumina la Mormantul Parintelui ARSENIE BOCA


Dragilor

Sambata trecuta, o colega din grupul lui Dumitru i-a transmis 3 fotografii facute personal si recent in urma unui pelerinaj la mormantul parintelui Arsenie Boca. 

In cadrul acestor fotografii a fost suprinsa o fiinta care straluceste intr-o Lumina uimitoare, plina de o mare forta vindecatoare, linistitoare, care prin simpla privire a aurei sale structurile noastre ni se aranjeaza conform matricei divine originare, si astfel sufletul si trupurile noastre se purifica.

Este unul dintre multiplele semne, zilnice, pe care Bunul Dumnezeu ni le trimite chiar si in lumea vazuta, pentru a-si manifesta ajutorul si iubirea Sa.

Sfanta Treime, Maica, Sfintii si toate Ierarhiile de Fiinte Ceresti de Lumina sa va binecuvanteze pe toti.
 
Multumim Dumitru pentru poze, sa le vada lumea si sa creada !!! 


Sursa: http://autovindecarea.blogspot.ro/

ADEVARATELE REZULTATE ale alegerilor Europarlamentare: 73 % dintre romani au scuipat pe toti politicienii si au demis, practic, intreaga clasa politica. PSD-ul lui Iliescu are in jur de 10% iar PMP-ul lui Basescu sub 2%

Un articol de Victor Roncea
Pornind de la o remarca pe Facebook si o postare a autorului blogului Politica ta, m-am gandit ca este corect sa se ofere romanilor cifrele reale ale acestor alegeri, nu mizeriile cu procente grase bune de intoxicat “fraierii” de romani care se mai uita, inca, la televizor.

Asadar, Traian Mitrica aka Mos Califar dixit: ”#artimeticapentrublonde: 7% din 30% participare fac exact 2% din total electorat.” Si observatia sa: “nereprezentativitatea datorata absenteismului . 40% din 30 % prezenti fac exact 12% din electorat. Ieftin, tare ieftin si e valabil pentru toate partidele.”

Asadar, ne-am lamurit cu vreo doua: conform rezultatelor aproape finale, PMP lui Traian Basescu si Elena Udrea are, de fapt, sub 2%! Iar PSD-ul plus Partidul-in-civil si Partidul-televizor putin peste 10% din electorat!


De “Forta” prezidentiabilului lui Traian Basescu si Andrei Plesu, Razvanel Ungureanu, ce sa mai vorbim? Are un procent zdrobitor, cam de la piciorul broastei in jos, undeva intre 0,6 – 0,7 % din electoratul roman. Daca nu a candidat in Ungaria, ca colegul lui Tokes (de care, apropo, nu am scapat!)…

Cred ca s-a cam spus totul, la aceste alegeri, despre reprezentativitatea clasei politice din Romania. Aceasta este de-a dreptul nula!

Asadar, conform Biroului Electoral Central, din totalul de alegători înscrişi în listele electorale, respectiv 18.219.749 s-au prezentat la urne 5.911.232, reprezentând 32,44%.

S-au înregistrat 5.566.005 de voturi valabil exprimate (94,15%), iar 344.980 (5,83%) au fost declarate nule – dintre care cele mai multe sunt ale celor care au protestat anulandu-si votul. Daca adaugam aceste procente la cele ale romanilor care nu au votat, respectiv 67,56 %,ajungem la un procent de aproximativ 73%, care reprezinta romanii anti-politica, condusi de niste tupeisti care se umfla in pene desi, la un loc, de abia trec cu putin peste un sfert din electoratul roman.

Este adevarat, la alegerile “europene”, procentul de participare este intotdeauna mai scazut. Dar aceasta inseamna ca poate ar fi cazul sa ne regandim prezenta in UE, daca peste 70% dintre romani nu sunt interesati de ea. Pe de alta parte si aceste alegeri sunt reprezentative la nivel national, dupa cum se vede in Franta, unde partidul castigator, Frontul National, al fiicei lui Le Pen, cere, dupa rezultatele la europarlamentare, dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate. Ce este de notat: din Romania lipseste un partid anti-european, “eurofob”, asa cum exista in majoritatea “tarilor civilizate”, desi pentru un sistem sanatos ar fi necesar. Acum, sper sa nu infiinteze SRI unul peste noapte…

Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 37,60 % din voturile exprimate la alegerile europarlamentare, fiind urmată de PNL cu 15 %, PDL cu 12,23 %, independentul Mircea Diaconu cu 6,81 %, UDMR cu 6,30 % şi PMP cu 6,21 %, potrivit rezultatelor parţiale anunţate, luni după-amiază, de Biroul Electoral Central. 

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE

BEC, Ora 17, luni, 26 mai 2014, via Mediafax, dupa centralizarea rezultatelor scrutinului din 18.721 secţii de votare (99,99 la sută).

Rezultate parţiale BEC: PSD-UNPR-PC – 37,60%, PNL – 15%, PDL -12,23%
Potrivit rezultatelor parţiale, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 2.093.032 de voturi, PNL – 835.453 voturi şi PDL – 680.759 de voturi. 

Candidatul independent Mircea Diaconu a fost votat de 379.528 de alegători, UDMR a primit 350.659 de voturi, iar PMP – partidul lui Traian Basescu si Elena Udrea – a obţinut 345.908 de voturi, mai putine decat Mircea Diaconu, dupa cum se observa. (Acum, ma gandesc serios ca acest esec triumfalist se datoreaza exclusiv faptului ca depe afisul PMP a lipsit celebru Bikey Papahagi! :))

Restul competitorilor nu au trecut pragul electoral.

Partidul Poporului Dan Diaconescu a obţinut 204.289 voturi (3,67%), Partidul România Mare a primit 150.468 voturi (2,70%), Forţa Civică a prezidentiabilului lui Traian Basescu & Andrei Plesu, Mihai Razvan Ungureanu, cu el cu tot in cap de lista – 145.184 de voturi (2,60%), Partidul Ecologist Român – 64.230 (1,15%), Alianţa Naţională a Agricultorilor – 53.264 (0,95%), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat – 49.978 (0,89%), Partidul Verde – 19.125 (0,34%), Partidul Noua Republică al tutarului Monicai Macovei, ciumpalacul lui Andrei Plesu, Mihaita “Horia” Neamtu – 15.419 (0,27%), Partidul Dreptăţii Sociale – 13.536 (0,24%) şi Partidul Alternativa Socialistă – 9.802 (0,17%).

Voturile obţinute de candidaţii independenţi sunt: Iulian Capsali Pericle – 49.609 (0,89%), Peter Costea – 41.271 (0,74%), Georgiana Corina Ungureanu – 27.320 (0,49%), Paul Purea – 11.317 (0,20%), Dănuţ Liga – 10.648 (0,19%), Valentin Eugen Dăeanu – 8.748 (0,15%) şi Constantin-Titian Filip – 6.458 (0,11%).

Aceste rezultate au fost comunicate după centralizarea proceselor verbale din 96,18% din secţiile de votare, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro/

CRUCEA,ANCORA SUFLETULUI,ADEVARUL SI CALEA

Pornind de la imaginea fluturelui monarh care nu poate rivaliza cu alte creaturi prin frumusetea desenului  uimitor al aripilor si coloristica:alb,negru si portocaliu
ce ne ofera o priveliste de desfatare plina de libertate,ce pana a ajunge aici el
 sufera o metamorfoza complexa si completa.Asa si Scriptura  ne spune ca si 
 noi oamenii vom suferi o transformare,o schimbare cu ajutorul lui Dumnezeu de 
la"omul cel vechi" la "omul cel nou",dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu",
de o neprihanire si sfintenie pe care o da numai Adevarul.Si acest lucru este posibil numai prin puterea de transformare a Duhului lui Dumnezeu.
Poate si de aceea viizualizez o ancora de catva timp incoace.Ea este un simbol incarcat de magie si misticism.Partile ancorei ne trimit la numarul mistic 4,deoarece ancora reprezinta cele 4 sferturi ale universului,dar in acelasi timp simbolizeaza soarele si centrul lumii-de aici ancora este privita ca o imagine si un simbol al vietii,emblema SF.Nicolae,patronul marinarilor,dar si ca atribut pentru nadejdea si statornicia vesnica alaturi de literele alfa si omega.
Cu alte cuvinte ancora este unul din cele mai vechi simboluri crestine si anume cel al nadejdii in Hristos redat foarte bine in urmatorul verset:
” noi, cei ce-am cautat scapare la liman, sa avem puternica imbarbatare de a prinde'n mana nadejdea ce ne sta inainte, pe care noi o avem ca pe o ancora a sufletului sigura si tare, cea care patrunde'n adancul catapetesmei acolo unde Iisus a intrat pentru noi ca inaintemergator, devenit Arhiereu in veac, dupa randuiala lui Melchisedec.” (Evrei 6;18-20)

Peste cateva zile intram intr-o luna ce poarta incarcatura energetica sub simbolistica lui 4(luna a 6 a +anul 7=13=4).Semnificatiile cifrei 4 sunt legate de
patrat si de cruce ca un simbol de plenitudine,unificare,universalitate,totalizare.
Exista patru puncte cardinale, patru vanturi, patru stalpi ai Universului, patru faze ale lunii, patru anotimpuri, patru elemente, patru stari de spirit, patru fluvii ale Paradisului, patru litere in numele lui Dumnezeu (YHVH), patru litere in numele primului barbat (Adam), patru brate ale crucii, patru Evanghelii etc. Numarul patru desemneaza primul patrat si decada. Tetraktys-ul pitagoreic se realizeaza prin adunarea primelor patru numere (1+2+3+4). Toate aceste cuaternare exprima o totalitate. Astfel, numarul patru simbolizeaza terestrul, totalitatea celor create si a celor relevate..4 apare ca semn al potentialului in vederea manifestarii ce irupe
cu aparitia numarului5.
Pentru kabalisti numarul 4 reprezinta Sfinxul, Crucea, Cubul. 4 sunt devizele Magiei: a voi, a sti, a tacea si a indrazni. Aceste devize fundamentale sunt simbolizate de Sfinx care reprezinta un bou cu cap de om, cu doua aripi de vultur si la picioarele dinainte cu gheare de leu. Vointa este reprezentata prin ghearele leului, stiinta prin capul omului, tacerea (rabdarea) prin corpul de bou si indrazneala prin aripile de vultur. Interesanta este asemanarea frapanta dintre elementele ce compun Sfinxul, considerat un quaternar magic, si paragraful din Biblie (Apocalipsa, 4, 7): "Cea dintai faptura vie seamana cu un leu, a doua seamana cu un vitel, a treia are fata unui om si a patra seamana cu un vultur care zboara".Surprinzator este faptul ca ADN-ul care contine informatia ce sta la baza vietii, este compus din 4 tipuri diferite de molecule organice: adenina (notata A), citozina (C), guanina (G) si timina (T). Cele 4 tipuri de molecule organice se combina intre ele intr-un aranjament repetitiv (similar cu cel din sistemul binar 0 si 1 doar ca aici e vorba de 4 elemente si nu de 2), producand astfel informatia care duce la aparitia, existenta si perpetuarea vietii.
Si iar revenind la cruce ar fi bine sa inregistrati bogatia plurivalenta si
incarcatura ei ca un pod intre uman si divin.
Crucea este unul dintre cele patru simboluri fundamentale ale istoriei omenirii, alături de cerc, pătrat și centru, fiind cel mai complex dintre ele în ceea ce privește, mai ales, raporturile semantice totalizante pe care le poate stabili cu acestea. Astfel, în relație cu dinamismul centrului, care în concepția lui Nicolaus Cusanus nu poate simboliza decât pe Dumnezeu, intersectarea celor patru laturi ale crucii oferă perspectiva deschiderii drumului de la unitate la diversitate, de la veșnicie la temporalitate, dar și imaginea convergentă a reîntoarcerii tuturor sensurilor la originea și unitatea primordială a lor.
Centrul lumii este înfățișat cel mai adesea printr-un munte din care arborele vieții, înălțându-se, unește cerul cu pământul, devenind un axis mundi. El simbolizează calea spirituală ascensională spre îndumnezeire a omului, dar și locul teofaniilor, punctul de legătură între natural și supranatural, fiind înfățișat biblic sub forma scării lui Iacov, dar și ca loc al transfigurării luminoase și al întâlnirii dintre înomenire și îndumnezeire, Taborul, muntele sacru a cărui origine terminologică ar fi cuvântul tabur care înseamnă buric.(Preasfințitul Ioachim Băcăuanul)
Legătura tainică stabilită între brațele crucii și punctul de întâlnire a lor sugerează sinteza întâlnirii dintre timp și veșnicie, spațiu și nemărginit, imanent și transcendent, îndeplinind concomitent și o funcție mediatoare între acestea. Doar prin cruce Hristos atinge punctul culminant al chenozei Sale, iar omul poate anticipa roadele transfigurării și Învierii. Astfel, crucea răstignirii înfiptă în ”locul căpățânii” este noua axă a lumii ce prin Adam cel Nou recapitulează și răscumpără tot neamul omenesc din exilul spiritual ca stare a omului cel vechi și-l redă iubirii întru libertate, chemându-l la asumarea lepădării de sine și urcarea treptelor crucii. Acesta este motivul pentru care crucea marchează răspântiile drumurilor orientând călătorul întotdeauna spre ”Calea”cea dreaptă care duce la Hristos și mărturisește pelerinului că Hristos este străinul ce călătorește împreună cu el și că orice călătorie are ca finalitate întâlnirea cu Dumnezeu în transcendentul divin.
Cele patru brațe ale crucii cheamă umanitatea din cele patru puncte cardinale la înfruptarea din roadele mântuirii și la asumarea celor patru Evanghelii ce mărturisesc adevărul plenar că Iisus este Hristos, Fiul lui Dumnezeu-Mântuitorul. Brațele crucii sunt adevărata busolă ce întotdeauna va arăta celui ce rătăcește calea că răsăritul cel de sus este reperul fundamental și cursul firesc al vieții lui.
Piciorul crucii înfipt în pământ reprezintă umanitatea asumată de Hristos și răstignită. Hristos coboară prin Cruce ”întru cele mai de jos ale pământului” pentru a recupera pe Adam cel Vechi, a cărui ”căpățână” era ascunsă în pământul de la picioarele crucii. Recuperează, de asemenea, şi pe cei morţi întru Adam, ca toţi să fie una în Noul Adam, Iisus Hristos, Domnul istoriei.
Brațul superior al crucii arată scopul sacrificiului hristic adică îndumnezeirea umanului, sensul ascensional al mesianismului jertfelnic. Brațele laterale sunt mărturia universalității mântuirii, ca asumare a păcatelor tuturor indivizilor umani descendenți din Adam. Crucea recapitulează întreaga creație sau, după expresia Sfântului Irineu, ”Hristos a fost răstignit pe cruce adunând în sine lumea toată”. Palmele țintuite pe cruce sunt deschise de Hristos într-o îmbrățișare răstignită din noul centru al lumii care este Golgota. De aici rezultă valoarea cosmică a crucii ce reînnoiește Universul, redându-i demnitatea și frumusețea inițiale.
Pe de altă parte, crucea poartă în ea germenii învierii, deoarece în ipostasul Său divin Hristos are unite cele două firi: divină și umană, iar ipostasul Său divin rămâne în comuniune nedespărțită cu cel al Tatălui, în comuniunea de iubire interpersonală trinitară. Prin cruce, Hristos înlătură bariera dintre moarte și înviere, stabilind o continuitate în care suntem încorporați prin unirea tainică cu El, iar aceasta înseamnă trecerea de la moarte spirituală, specifică omului cel vechi înstrăinat de Dumnezeu, spre viața cea nouă în Hristos, printr-o împreună locuire cu El în ființa noastră, așa cum mărturisește teologia paulină: ”Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine” (Galateni 2,20). Comuniunea omului cu Dumnezeu se fundamentează pe altarul crucii, de aceea Sfântul Chiril al Alexandriei spune: ”Dacă Hristos n-ar fi murit pentru noi, noi nu ne-am fi mântuit”. În felul acesta, cuvintele care spun că”mai mare dragoste decâtaceasta nimeninu are,ca sufletullui să și-l punăpentru prieteniisăi”( In 15,13)” prind viață și sens tocmai raportându-se la jertfa crucii lui Hristos, care unește și vindecă-mântuiește.
Crucea este ”leacul și calea spre sănătatea ființei”, așa cum mărturisește N.Velimirovici.

Sursa: primit pe mail,
Multumiri Mira

MESAJ DIVIN PENTRU ROMANIA !


Iata ce fotografie superba a surprins Bibliotecarul in Plopeni, pe 26 mai 2014. Oare Divinitatea doreste sa ne trimita un mesaj? Voi ce credeti? Eu simt ca Dumnezeu ne trimite un mesaj prin care ne linisteste ca tot ceea ce va urma, va fi cu ingaduinta Sa.