luni, 5 august 2013

SCHIMBAREA LA FAŢĂ 2013. Tradiţii şi superstiţii

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Ortodocşii serbează marţi Schimbarea la Faţă a lui Iisus Hristos, unul din cele 12 praznice împărăteşti, acestei sărbători, socotită zi de hotar pentru vară, fiindu-i asociate mai multe credinţe şi obiceiuri.

Schimbarea la fata a Domnului, sarbatorita la 6 august
Schimbarea la fata a Domnului, sarbatorita la 6 august
SCHIMBAREA LA FAŢĂ a lui Iisus Hristos are ca semnificaţie momentul în care apostolii Mântuitorului, aflaţi pe muntele Tabor, s-au convins că acesta nu este doar un prooroc al lui Dumnezeu, ci Fiul Său.
Pe muntele Tabor, pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, tresar deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Dar, imediat, au parte de un lucru şi mai neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stau de vorba cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie. Semnificaţia tainică a acestei sărbători este vederea lui Dumnezeu şi transfigurarea omului, posibilitatea lui de a se îndumnezei încă din viaţa aceasta.
În popor, această sărbătoare este prăznuită pe data de 6 august şi este privită şi ca începutul toamnei.

Schimbarea la Faţă mai este numită în popor şi Obrejenia, denumire ce vine din slavonă şi înseamnă transformare, schimbare. Denumirea în limbă greaca a sărbătorii este Metamorphosis (transfigurarea). Sfântul Antim Ivireanul o numeşte sugestiv Dumnezeiasca Înfrumuseţare a lui Hristos.

SCHIMBAREA LA FAŢĂÎn satele româneşti încă mai este păstrat viu spiritul acestei sărbători, de care sunt legate o serie întreagă de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii.

Se spune că aceia care nu ţin această sărbătoare vor fi uscaţi şi gălbejiţi ca florile care de acum încep să se veştejească. Cine spală haine în această zi va fi năpădit de păduchi şi ploşniţe. Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba.

Despre oamenii care nu-şi văd umbra capului la răsăritul soarelui, în dimineaţa zilei, se spune că vor muri până la sfârşitul anului.

În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva, că aşa vei fi tot anul. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă (beţie, tutun, preacurvie, etc.) sigur vor fi vindecaţi. Femeile însărcinate, dacă vor ţine această zi, vor avea o naştere uşoară şi copii sănătoşi.

Biserica a rânduit ca, de sărbătoarea Schimbării la Faţă, să se facă dezlegare la peşte pentru bucuria praznicului, ce are loc în timpul postului Sfintei Marii.


SCHIMBAREA LA FAŢĂ. În această perioadă să sfinţesc grădinile, boabele de grâu pentru semănat, recoltele. Credincioşii duc la biserică prinoase din roadele pe care le au pentru a fi binecuvântate de preot şi împărţite celor sărmani. De asemenea, viii nu trebuie să-i uite nici pe cei trecuţi în nefiinţă, ci să facă pomană în amintirea şi pentru sufletul acestora.

Din 6 august, toamna începe să-şi intre treptat, treptat în drepturi. De acum înainte, iarbă nu mai creşte, păsările se pregătesc să plece spre ţările calde, insectele se pregătesc să intre în pământ. Frunzele copacilor încep să ruginească. Dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată. În schimb, dacă plouă, toamna va fi una mohorâta. În popor se spune că, dacă în postul Adormirii Maicii Domnului plouă mult, iarnă care va veni va fi una plină de ninsori.

SCHIMBAREA LA FAŢĂ. Este bine ca, până la această dată, ţăranii să termine de cosit şi de adunat fânul. De acum încolo iarbă şi florile doar îmbătrânesc, diminuând calitatea furajului. Acum se culeg şi ultimele plante de leac. În această zi se poate începe şi gustatul boabelor de struguri. Deşi încă nu sunt coapte şi ţi se sterpezeşte gura de la ele, tradiţia le atribuie un rol vindecător şi se spune că sunt bune de leac pentru cei care au intestinele sensibile.

O veche superstiţie spune că nu e bine să te mai scalzi în apele repezi de munte, că apele se răcesc, iar cerbii vin să le spurce şi creşte riscul îmbolnăvirilor. Tot de acum este bine să nu se mai doarmă afară.

Praznicul Schimbarea la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos este prin excelenţă sărbătoarea îndumnezeirii firii omeneşti şi a participării trupului trecător la bunătăţile veşnice.
Cei care au sărbătorit Schimbarea la Faţă a Domnului (noaptea dintre 18-19 august) pe Muntele Tabor povestesc că, în timpul Sfintei Liturghii, se coboară asupra mănăstirii ortodoxe, un nor luminos, care nu are caracteristicile unui nor obişnuit. Norul apare o singură data pe an, întotdeauna în acelaşi loc, în direcţia Nazaretului, şi la aceeaşi vreme, până noaptea târziu.


Cutremure la graniţa cu România


Un seism cu magnitudine de 2.7 a fost înregistrat în Bulgaria lângă graniţa cu România, după ce de dimineaţă fusese înregistrat un seism în Serbia, tot în apropiere de frontiera cu România. 


Cutremure succesive la graniţa României, în Serbia şi Bulgaria, dar cu magnitudini modeste. Activitatea seismică s-a intensificat însă în zona Balcanilor. 
Recent, cel puţin zece cutremure, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter, au fost înregistrate în sud-vestul Bulgariei în primele ore ale zilei de sâmbătă.
Potrivit Institutului de Geofizică al Academiei Bulgare de Ştiinţe, au fost zece cutremure, dar Centrul European de Seismologie a înregistrat 13.
Primul seism a avut loc la ora 01.24 iar ultimul la 06.51, la adâncimi cuprinse între 0,8 şi 4,9 kilometri, relatează site-ul Novinite.com.
Cel mai puternic dintre ele a fost înregistrat la ora 03.21 şi a avut magnitudinea de 3,9 pe scara Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade s-a produs in dimineata zilei de vineri, 2 august,  si in regiunea Vrancea.Cutremurul a avut loc la ora locala 7h18min13sec. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut epicentrul in Muntii Vrancei, zona NEREJU-GURA TEGHII (45,70 grade latitudine Nordica, 26,54 grade longitudine Estica), iar adancimea focarului a fost de 87 km.


Magnitudinea seismului a fost de 3,8 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit slab in zona epicentrala cu intensitatea de cel mult II-III grade pe scara Mercalli.
 

Horoscopul saptamanii 5-11 august prezentat de Astrocafe.ro

sfatulparintilor.ro_horoscopsaptamanal-430x2612
Iata horoscopul saptamanii 5-11 august 2013 prezentat de
astrocafe.ro
Berbec - Atat al doilea decan al semnului zodiacal al leului cat si evenimentul de Luna Noua au rolul de a influenta copilul din tine sa inceapa a se manifesta. Este momentul sa uiti de toate greutatile prin care ai trecut in ultima perioada si sa dai frau liber imaginatiei. Este momentul sa te lasi “indragostit” – a propos, in cazul in care esti singur, exista o mare posibilitate ca in aceasta saptamana sa apara motive pentru a permite cuiva sa se “cuibareasca” in sufletul tau. O saptamana in care surprizele in ceea ce priveste relatia de cuplu sunt intampinate la tot pasul, si nu neaparat este vorba despre surprize neplacute.

Taur - O saptamana in care esti foarte ocupat atat de familia ta cat si de imprejurimile casei tale – si la propriu, si la figurat. Probabil ca unul dintre parinti iti cere atentia, iar prezenta acestuia in viata ta este cel putin benefica, la momentul actual. Spre jumatatea saptamanii, incearca sa nu acumulezi mai mlte datorii morale decat este cazul – nu promite doar de dragul de a fi politicos. Din contra, este o saptamana buna pentru a elimina din viata ta oamenii si cunostintele care iti pun bete-n roate in loc sa te ajute sa cresti. Pe cat posibil incearca sa te simti cu adevarat in vacanta, chiar daca nu ai concediu acum. Linistea interioara este esentiala pentru tine.

Gemeni – Ai toate sansele ca in aceasta spatamana sa iti dai seam ce anume este cu adevarat important pentru tine. Orice modificari acum, in ceea ce priveste sistemul tau de valori si in cazul oricaror resurse implicate, este de bun augur. Ar fi bine ca pe 7 si 8 august sa nu discuti nimic legat de finante, sa nu iei decizii legate de eventuale achizitii, imprumuturi sau credite, mai ales daca propunerile nu sunt idei ale tale, ci sunt venite din partea altor oameni. La sfarsitul saptamanii este de preferat sa nu vorbesti mai mult decat este cazul si nici sa nu te dai profet in tara ta. Aspectul tensionat provocat de stapanul semnului tau solar are o influenta astrala destul de greu de evitat.

Rac ­- Marte, inca situat in semnul tau solar, te face (prin influenta sa astrala) sa te simti de parca ai avea aripi si lumea la picioare. Profita de aceasta influenta si redefineste-ti identitatea si infatisarea, alaturi de modul de actiune. Daca vrei sa muti muntii din loc, acum este momentul. Veniturile tale din munca prestata se pot inmulti, iar locul tau de munca – desi iti cosuma din ce in ce mai multa energie – are sansa de a deveni un ambient in care sa te simti bine. In ceea ce priveste parteneriatele in care esti implicat, in aceasta saptamana este momentul sa ii alegi pe cei langa care vrei sa ramai. Sau, pe cei pe care ii vrei in preajma ta. Tot acum incepi a culege roadele muncii din ultimii ani.

Leu - De aceasta data, singuratatea in care ti-ai petrecut ultima perioada, va da roade. In sensul ca, devenind o persoana foarte retrasa in ultimul timp, ai avut si sansa de a-ti urmari ropria evolutie, detasat de realitatea anosta. Astfel, intuitia devine principalul tau sfatuitor, fiindu-ti recomandat a o asculta, mai ales atunci cand este nevoie a lua decizii legate de finante. Daca la mijlocul saptamanii iti este recomandat a avea cap, caci altfel va fi vai de picioare, la sfarsitul saptamanii va trebui sa ai in minte faptul ca mereu cuvintele spuse, care ranesc, nu vor putea fi retrase, iar efectul acestora cu greu anihilat. Se impune intelepciune, in special in relatia cu tatal.

Fecioara – O saptamana in care este indicat sa ai grija de cei care au avut mai putin noroc decat tine, dar si de propria-ti persoana. O saptamana in care a-ti dedica resursele altora este de bun augur, iar recompensele nu vor inceta sa apara. Pe de alta parte, in cazul in care doresti a initia schimbari legate de propria-ti persoana, acum este momentul sa o faci. Fie ca iti schimbi tunsoarea, fie ca incepi a merge la sala de sport (daca nu deja o faci), fie ca iti schimbi garderoba sau modul de viata, toate acestea sunt decizii potrivite contextului astral actual.  In ceea ce priveste intelegerile pe care le inchei cu cei din anturajul tau, pastreaza in maneci cati mai multi asi, evitand a bate palma in ultimele trei zile ale saptamanii.

Balanta - Imaginea si renumele tau sunt aspectele personalitatii tale supuse influentelor astrale, in aceasta saptamana. Tot ceea ce ti se intampla are rolul de a-ti aduce schimbari benefice (in final). In ceea ce priveste familia si relatiile tale cu membrii acesteia, este bine sa stii ca nu este momentul sa ii neglijezi, in special pentru a te ocupa de cariera, din contra, oricat de greu ti s-ar parea, ofera sprijinul tau atunci cand acesta iti este cerut. Pe de alta parte, nu-ti impune parerile cu orice pret, in cazul in care simti nevoia sa ii contrazici pe cei din anturajul tau. Pastreaza distanta fata de cei care te provoaca.

Scorpion - Ai scapat de toate intarzierile si neintelegerile provocat de influenta lui Mercur, cel aflat in mers aparent retrograd. Acum, insa, mai ales spre sfarsitul acestei saptamani, aspectul de cuadratura pe care acesta il va forma cu Saturn, te obliga sa te auto-cenzorezi mai mult decat este cazul. In acelasi timp, hiper-senzitivitatea este subliniata, deci asteapta-te sa observi lucruri care pana acum iti erau necunoscute sau se aflau la limita intre real si imagiar. Probabil ca te astepti ca ceilalti sa iti ofere un “feed-back” pe care sa te bazezi, atunci cand vrei sa stii ce se intampla cu tine. Chiar si asa, nu te mai ingrijora fara motiv si lasa lucrurile sa curga de la sine – cu siguranta vei sti cand este momentul sa fii ingrijorat si cand nu.

Sagetator – Chiar daca nu ti se ofera banii pretinsi, pe drept au ba, incearca sa gasesti surse alternative de a face rost de acestia. Caci ceea ce este al tau, este pus, deja, de-o parte. Secretul este acela de a ramane realist. In principiu, este cam ultima saptamana din aceasta vara in care lucrurile sunt tensionate pentru tine. Un proiect inceput in decembrie 2007 este cel care acum, la jumatatea acestei saptamani, iti va cere atentei si prezenta de spirit. Daca atunci nu ai inceput nimic care sa merite atentia, acum ai putea avea zile grele. Opozitia dintre Jupiter – stapanul semnului tau solar – si Pluto, ca influenta astrala, nu este cea mai buna pentru sectorul tau financiar. De aici si eventualele probleme.

Capricorn - In continuare, relatiile personale si parteneriatele noi sunt favorizate in aceasta saptamana. Comunicarea cu anturajul si cu asociatii tai, insa, incepe sa se ingreuneze, cu precadere pe masura ce sfarsitul de saptamana se apropie. Evita luptele pentru putere, evita a castiga cu orice pret rolul conducatorului intr-o relatie. Preferabil este sa pui tara la cale cu acestia in primele trei-patru zile ale saptamanii. Poate ca este momentul sa incepi a avea grija ce anume le marturisesti acestora si mai ales, in cine anume ai incredere. Ai tendinta de a pretinde “totul sau nimic”, insa acum nu este un moment bun pentru ca acest dicton sa iti foloseasca drept pavaza sau motto. Fii intelept!

Varsator - Dragostea, bat-o vina… Nu-ti da pace si te atrage precum un descantec spus in taina, la ceas de seara si langa o apa curgatoare. Sentimentele si dorintele tale se schimba de la un moment la altul, trecand de la indiferenta si ajungand la pasiune distrugatoare. Totul este in mintea ta – nu uita acest lucru! Pe masura ce sfarsitul de saptamana se apropie, tendinta de a pastra o figura incrancenata, sobra pentru a ascunde focul din suflet este din ce in ce mai mare – poate ca niste momente in care sa te relaxezi ar fi binevenite… Unde mai pui si ca la locul de munca lucrurile par sa o ia razna, iar stress-ul, din acest punct de vedere, este garantat…

Pesti – Trairile tale sunt din ce in ce mai intense, in timpul acestei saptamani. Fie ca este vorba despre copiii tai, fie ca este vorba despre persoana iubita ori despre proiectele tale de viitor, puterea si energia de care dispui, te fac sa muti muntii din loc. In cazul in care nu esti fericit in relatia ta de dragoste, aspectul de opozitie dintre stapanul semnului tau solar – Jupiter – si Pluto, ca influenta astrala, te ajuta sa te desprinzi de ceea ce te face nefericit, fie ca este vorba despre o situatie neplacuta ori despre persoana care iti produce starile neplacute. Totusi, in sceasta saptamana, cel mai bine ar fi sa te lasi in voia Celui de Sus, caci se poate ca situatiile pe care le vei intalni, sa fie prielnice dezvoltarii tale.

Horoscopul italian al lui Amor pentru toamna 2013

Ce surprize ne rezerva Amor in toamna lui 2013? Sa ne transportam cu incredere si dragoste in viitorul apropiat patrunzand in tainele astrologiei italiene:
Sa iesim putin din vara si sa ne transportam cu incredere si dragoste in viitor, in toamna de care ne mai desparte mai putin de o luna. Sa descoperim ce surprize are pentru noi dragostea in noul anotimp care se apropie, conform horoscopului Italian:


Daca te-ai nascut fie intr-o zi de 1, 6, 11, 16, 21, 26 sau 31, faci parte din Tipologia A

horoscopul lui amor, horoscop toamna 2013

Te asteapta o toamna plina de speranta, de iubire si de vindecare. Vechi rani se inchid si se vindeca, lasand loc pentru o iubire matura, profunda, la un nivel superior oricarei povesti de iubire pe care ai trait-o pana acum. Sentimental vorbind, luna septembrie aduce vesti bune si incurajatoare. Legaturile dintre parteneri se aprofundeaza si se sudeaza, iar starea de indragostire este similara celei de la inceputul relatiei. Vei trai totul intens si pasional, insa savurand si pretuind de data aceasta fiecare moment in parte. Veti petrece momente pretioase impreuna, cu planuri speciale de vacanta si de petrecere a timpului liber in doi.
In acelasi timp, va asteapta o perioada provocatoare, dar si constructiva in acelasi timp. Aveti de depasit anumite momente din trecut, de adus in discutie compromisuri si solutii pentru o cale de mijloc. Cu intelegere si iubire pentru celalalt, puteti face din aceasta perioada una din cele mai bune si mai frumoase din relatia voastra. Aveti liber la tesut de planuri si de visuri pe termen lung… In ceea ce priveste nativii single ai acestei tipologii, sfatul nostru este acela de a se pregati pentru a se indragosti asa cum nu au mai facut-o pana acum. Sentimentele sunt puternice si oricand ai incerca sa le stapanesti si sa le controlezi, te vor coplesi prin intensitatea lor.

Daca te-ai nascut fie intr-o zi de 2, 7, 12, 17, 22, 27, faci parte din Tipologia B

O toamna plina de surprize si de suspans se anunta pentru cei apartinand Tipologiei B. Sunt prognozate cereri in casatorie neasteptate, propuneri de logodna, planuri neprevazute care iti vor da peste cap toata schema pe care ai construit-o tu in prezent. Sunt multe schimbari carora va trebui sa le faci fata si chiar daca te simti putin nepregatita, nu te speria. Nu te opune, ci lasa-te purtata de ele. Aceste schimbari vor aduce la randul lor schimbari pozitive in viitor si chiar daca linistea scontata nu o vei avea acum, conteaza pe ea in viitorul apropiat, atunci cand lucrurile se vor calma.
Pregateste-te pentru o perioada creativa si aventuroasa, plina de experiente, calatorii si de evenimente chiar daca te afli intr-o relatie, chiar daca esti singura. In cazul in care esti singura, vei trai experiente inedite pe plan sentimental, experiente ce sunt legate de calatoriile tale in afara. Mare atentie la “coup de foudre”si nu lua totul ca pe o joaca. Destinul ne poate juca feste atunci cand ne asteptam mai putin.

Daca te-ai nascut fie intr-o zi de 3, 8, 13, 18, 23, 28, faci parte din Tipologia C

Nativii apartinand Tipologiei C au parte de o toamna incarcata din punct de vedere profesional si cu precadere in prima jumatate a ei. Sunt proiecte noi care apar si care iti vor solicita aproape exclusiv resursele tale energetice. La fel, vor aparea si responsabilitati noi pe care va trebuie sa ti le asumi vrand nevrand. S-ar putea zice ca nu ai nici timpul si nici disponibilitatea pentru iubire… Dar nu iese intotdeauna totul asa cum planuiesti. Si nici iubirea nu asteapta ca tu sa iti finalizezi proiectele. Daca esti single, asteapta-te sa dai nas in nas cu iubirea intr-unul din cele mai neasteptate momente din viata ta. Probabilitatea de a intalni persoana potrivita tie tocmai prin intermediul jobului este foarte mare. O persoana deosebita, de sex opus, pe care o apreciezi si o admiri, iti va muta din nou centrul de interes asupra vietii personale.
O perioada agitata din punct de profesional este rezervata si nativilor care sunt implicati intr-o relatie. Incearca insa sa te concentrezi si sa te organizezi, astfel incat sa nu ii neglijezi pe cei dragi. Viata domestica si conjugala isi cere si ea drepturile. Chiar daca ai alaturi un partener intelegator, momentele in doi sunt chiar cele care iti vor incarca bateriile si iti vor da energia necesara pentru toate. Nu lasa stresul sa te acapareze si ai incredere in capacitatea partenerului tau de a te face fericita.

Daca te-ai nascut fie intr-o zi de 4, 9, 14, 19, 24, 29, faci parte din Tipologia D

Este drept ca septembrie incepe cu o usoara stare de confuzie, nehotarare si pendulare intre anumite decizii pe care le ai de luat pe plan sentimental, insa sfarsitul lunii aduce bucurie si relaxare. Pe de alta parte, octombrie promite sa vina cu un sentiment puternic de implinire pe plan sentimental, iar noiembrie cu fericire si armonie. Toate vor fi bune si frumoase in aceasta toamna atata timp cat iti clarifici sentimentele si esti impacata cu tine si cu ceea ce iti doresti.
Vei petrece timp de calitate in compania partenerului si vei descoperi/ redescoperi alaturi de el bucuria de a trai si de a iubi (in cazul in care ai o relatie echilibrata, sanatoasa si armonioasa). Daca erai intr-o relatie care nu prea mai mergea si care mai mult te facea sa suferi, vei ajunge la concluzia ca cea mai buna solutie pentru tine este sa inchei acest capitol din viata ta si sa mergi mai departe. Ia-ti un repaus in care sa te refaci si sa te vindeci si nu uita ca in viitorul apropiat dragostea va veni prin intermediul prietenilor si a canalului social.

Daca te-ai nascut intr-o zi de 5, 10, 15, 20, 25, 30, faci parte din Tipologia E

Stabilitate, dragoste si armonie ii asteapta in aceasta toamna pe nativii implicati intr-o relatie si apartinand Tipologiei E. Multe momente tandre si frumoase vin din sanul familiei chiar daca responsabilitatile se inmultesc atunci cand vine vorba de copii, casa si tot ceea ce tine de viata domestica. Ordonandu-ti prioritatile in functie de prioritatile inimii, vei primi satisfactie sufleteasca si implinire emotionala. Esti dispusa sa faci orice pentru a-ti petrece aceasta perioada in liniste.
Impreuna cu partenerul tau solutionati problemele care apar pe parcurs. Partenerul tau are pentru tine mai multe propuneri in ceea ce priveste viitorul vostru impreuna precum mutarea intr-un alt oras sau tara. Depinde insa de tine daca vrei sau nu sa accepti acest nou inceput. Perspectivele sunt promitatoare pentru tine in viitorul apropiat. Daca nu esti implicata in nicio relatie, pregateste-te pentru lucruri marete. Destinul este dispus sa aduca in preajma ta persoane care se potrivesc inimii tale si care se vor lasa cucerite de farmecul tau.

Cuvinte Frumoase

noua lume
Ce minunat este sa mergi dincolo de A VREA si A TE TEME in relatiile tale! Iubirea NU VREA si NU SE TEME de nimic. Eckhart Tolle

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com

Schimbarea - Mesaj Uriel


Priveste cu atentie ziua aceasta;totul in ea arata Schimbarea.
Rotatia lumii s-a oprit,caci e necesara o alta viteza,o alta Intelegere .
Totul va fi diferit in doar cateva luni de aici incolo.
Sa nu te temi de ce vei auzi si vei vedea.
Lucrurile nu sunt asa cum par.
Dar Schimbarea da,bate la usa fiecaruia.
Sa stii ca lucruri bune si miraculoase se intampla tuturor, dar nu mai e timp de incertitudine si 
ezitare,de lipsa de compasiune sau lipsa de verticalitate.
Nu mai este timp si loc pentru a fi lipsit de integritate. 
Toate arata clar o Puritate care cere Puritate.
De la toata lumea si in orice situatie.
Aminteste-ti ca azi e o zi importanta !
Toate zilele sunt importante,mai ales ca fiecare reprezinta ziua Azi.
Curatenie in ganduri,smerenie ,puritate !
Elibereaza-te de orice gand contrar !
Vei fi ghidat!
E mai bine sa nu cauti sa faci speculatii.
Totul e sa fii in pace.
Sa Ierti si sa te Ierti!
Sa fii in Acceptare si Bunavointa !
De restul Ma ocup Eu.
Pentru ca te iubesc.Pentru ca va iubesc.
Pentru ca sunteti toti ,fratii Mei, dati in grija de Tatal. 
Vom trece Bariera impreuna.
Am profesorii Mei,care sunt profesorii Lui.
Priceputi,curati,increzatori.
Va binecuvantez!!!Cauza REALA a Tulburarii Afectiv Bipolare

Marele sextil din 29 iulie 2013

mainile
Jennifer Hoffman
Pe 29 iulie 2013, planetele s-au aliniat cu un mesaj pentru omenire, o ocazie de inaltare si o confirmare a unimii, a divinitatii si a conectarii noastre. Aceasta reprezinta o deschidere spre dimensiuni mai inalte, un portal stelar in forma Stelei lui David, dupa cum ne permite viziunea noastra 3D, sa vedem merkaba sau Corpul de Lumina, care este doar o mica parte dintr-un dodecaedru mai mare sau un poligon cu 12 laturi, care la randul sau este o reprezentare mica a unei Flori a Vietii mai mare, din dimensiunile superioare. Acest aliniament astral este alcatuit din 10 planete, inclusiv ambele Noduri si Chiron si se refera la semnele de pamant si de apa. Nu mai calatorim intre lumi, calatorim intre universuri.
Acum trebuie sa ne concentram atentia asupra impamantarii si vindecarii, nu pentru a vindeca trecutul, ci ca o modalitate de a avansa. Eu cred ca noul nostru imperativ este acela de a fi ancorati in vindecare, de a ne recunoaste ca fiind vindecati si intregi (nu avem nevoie de permisiune pentru asta) si de a ne accepta divinitatea. Scopul vietii noastre este acela de a ne alinia omenescul cu divinul, de a crea spatiul in care divinul din noi sa straluceasca puternic, astfel incat sa devenim Lumina care suntem. De cata vreme ne-am ascuns Lumina? Cand vom putea sa o lasam sa straluceasca? Acum este un moment bun sa incepem.
Noi am intampinat lumea cu inima deschisa si am asteptat aceasta lume, sub forma grupurilor noastre de suflet, a partenerilor, prietenilor si familiei sa ne recunoasca si sa ne sarbatoreasca. Totusi, destul de des, inimile ne-au fost frante si au avut nevoie de vindecare si la fel si ale lor – si niciodata nu am gasit ce doream sau ce aveam nevoie. Calatoria noastra spre vindecare a fost una lunga si, cu fiecare noua relatie, situatie si intalnire, ne-am intrebat daca: „Aici imi este oare vindecarea, voi obtine de la tine ceea ce imi doresc?” De fiecare data cand ne conectam la o inima ranita ne gandim ca este treaba noastra sa o vindecam – cand, de fapt, mesajul nostru este acela de a ne vindeca pe noi insine. Aceasta vindecare are loc atunci cand o declaram incheiata; sunteti gata sa faceti aceasta declaratie? Lumea, evolutia si inaltarea au nevoie de participarea noastra, vindecati si cu sinele intreg, atunci cand trecem de la un Univers 3D, la un univers multi-dimensional, care exista in taramul potentialului.
In timp ce vorbim despre „univers”, ca fiind tot ceea ce exista pentru noi, noi suntem de fapt o particica a unui multiunivers mult mai amplu, parte la randul sau dintr-un omni-univers – un univers foarte mare, ce contine toate universurile. Ne putem imagina asemenea concept fara limite? Ce exista dincolo de universul nostru? In termeni individuali, ce exista dincolo de universul pe care ni l-am creat? Care este urmatoarea realitate? Caror potentialuri le vom permite sa devina posibile pentru noi? Intr-un univers fara limite, in care totul exista si totul este posibil, numai credinta noastra in limitare si lipsuri ne impiedica sa fim puternici, creatori fara limite ce intra si ies din aceste potentialuri, extinzandu-ne in fluxul energiei creatore, care este ceea ce suntem noi, de unde venim si incotro ne indreptam si la ce ne intoarcem.
Timpul linear se prabuseste si lumea noastra devine mai mica, deoarece acum suntem conectati mai mult decat oricand. Universul nostru insa, face o alta rotatie in jurul propriei axe, ca raspuns la deschiderile pe care le-am creat, pentru extinderea celor trei dimensiuni catre dimensiunile superioare. Chiar daca nu simtim ca am detine controlul asupra acestui proces – de fapt, o facem. Tot ce facem este in aliniere cu evolutia noastra si inaltarea adauga un alt strat de potential, expansiunii universului nostru. Atunci cand dorim sa eliberam suferinta si durerea, sa ne deschidem ochii interiori, catre un potential mai amplu al Luminii noastre de a straluci in lumea exterioara, pasim mai deplin prin acest portal, permitandu-i sa se extinda pentru noi, pentru omenire si pentru Pamant.
In timp ce conduceam prin tara, cu cateva saptamani in urma, ma gandeam la univers si am primit o imagine a unei serii de inele multi-dimensionale, toate interconectate si curgand impreuna. Fiecare dintre aceste inele era un univers separat. In punctele lor de convergenta, inelele se ridicau si deveneau un nou set de universuri. La inceput m-am gandit ca aratau ca un tor, care arata ca o gogoasa curbata – dar a trebuit sa extind aceasta imagine, pentru a include o banda a lui Moebius, un plan bi-dimensional, cu o singura fata. O astfel de banda nu are nici inceput nici sfarsit, ea extinzandu-se si contractandu-se in sine insasi. Universul nostru este una dintre benzile toroidiale Moebus, care sunt interconectate, se rasucesc, se ridica si curg impreuna, in sus si spre inauntru, intr-o masa de creatie nelimitata.
Asta fac multele noastre universuri si, pe masura ce trecem prin diferite faze ale inaltarii, trebuie sa ne contractam pentru a ne putea extinde, pentru a atinge un sfarsit, astfel incat sa ne putem exprima si extinde intr-un nou inceput. Acesta este, totusi, si un punct al alegerii, intre a ne ridica sau a continua sa ne invartim in acelasi cerc. Noi, din punct de vedere individual si colectiv, ne aflam acum in acest punct. Unii se vor inalta in noi dimensiuni, altii vor hotari sa continue sa se miste in acelasi cerc.
De unde incepem? De oriunde vrem si, daca asta este prea general si prea vag, iata cateva intrebari pe care sa vi le puneti:
1.                  De a cui permisiune cred ca am nevoie, pentru a avea bucurie in viata sau pentru a crea noi potentialuri pentru realitatea mea?
2.                  Carui lucru nu mai am nevoie sa ii dau energie in viata mea, deoarece nu imi mai serveste intentiei de bucurie?
3.                  Exista vreun domeniu in care nu sunt in integritate sau aliniat cu ceea ce imi doresc in viata? Indiciu: daca nu se intampla, nu esti inca aliniat la el.
4.                  Este ceea ce cer, cu adevarat ceea ce vreau. Exista ceva ce as vrea sa cer? Am curajul sa-l primesc?
5.                  Unde sufar, sunt nefericit sau ma simt neimplinit? Pot face loc pentru o experienta noua a vietii mele?
6.                  Ce exista dincolo de universul meu, de realitatea pe care o cunosc ca fiind viata mea, astazi? Ce alte potentiale sunt posibile pentru viata mea? Ce exista dincolo de vindecarea mea? Pot sa ma vad vindecat, intreg si complet?
7.                  Daca as sti ca as avea un succes spectaculos, fara absolut nicio posibilitate de esec, as __________________________________.
Ce ati raspuns la intrebarea nr. 7? Acesta este urmatorul vostru pas. Portile sunt deschise si este timpul sa va gasiti curajul de trece prin ele.
Daca ne uitam la evolutia evenimentelor din 1962 (inceputul Erei Varsatorului), pana in 1983 si apoi pana in 2003, putem vedea ca lumea a devenit cu adevarat un cu totul alt loc si ca noi insine suntem mult mai diferiti. Uitati-va cat de conectati suntem unii cu ceilalti, cat de mare ne este constiinta de sine, ca fiinte-suflet, cat de multe stim si intelegem despre aliniere, energie, Lumina, calea vietii noastre si scopul si potentialul propriu. Lumea este cea care este si, daca nu ii dam o alta cale de urmat, isi va continua drumul pe care l-a avut dintotdeauna. Energia 3D se autoperpetueaza, pana cand i se va deschide o alta cale. Aceasta este o ocazie pentru fiecare dintre noi – si pentru noi toti – de a ne crea o cale noua, care sa ne poarte de la inima la suflet, de la vindecator la vindecat, de la multi la Unul, de la „mine” la „noi” si de la limitare la nelimitat. Portile sunt astazi deschise, nu avem nevoie decat de curaj, pentru a trece prin ele.
Sursa: editura foryou


Pregatiti-va pentru Schimbare Video - Mesaj Cobra

Top 10 surse vegetariene de proteine

Unul dintre cele mai comune mituri despre dieta vegetariana este ca dupa renuntarea la carne, devine imposibil sa satisfaci liniile directoare sugerate pentru consumul de proteine.

USDA (United States Department of Agriculture) recomanda ca femeile sa capete circa 46 g deproteine pe zi, iar barbatii 56 g. Unii oameni, precum atletii si femeile insarcinate sau alaptand, ar putea avea nevoie de mai multe proteine, potrivit WebMD. Ultimele cercetari arata insa ca de fapt nevoia noastra de proteine este mult mai mica, in special daca este de origine vegetala , adica multa mai biodisponibila, usor asimilata de catre corp. Specialistii spun astfel ca ar trebuisa consumam in jur de 0,5 g de proteina per kilogram greutate.
Dar multumita in parte initiativelor precum Lunea fara Carne, si a curentului puternic de “desteptare” a oamenilori in ultima vreme, in  acest an se astepta ca oamenii sa manance cu 12% mai putina carne decat acum cinci ani, relateaza USA Today.
Desi MSNBC explica – proteinele sunt esentiale pentru crestere, cladirea musculaturii, sistemul imunitar si functiile cardiaca si respiratorie, proteinele neprovenind din carne au beneficiile de a fi in general cu mai putine calorii si grasimi decat varietatea animala.
Fie ca esti vegetarian sau nu, exista o gramada de surse de proteina non-carne, gustoase si care sunt si pline de beneficii suplimentare pentru sanatate. Treceti prin lista top 10 a surselor vegetariene de proteine, care este prezentata mai jos, si spuneti-ne la comentarii care este favorita voastra.
1. Spirulina
Spirulina contine 65-71% proteine comparata cu carnea de vita, care este doar 22%, si lintea cu 26%. Pe langa faptul ca este bogata in proteine, spirulina este o excelenta sursa de aminoacizi si minerale vitale usor asimilabile de catre corp. Ai avea nevoie sa consumi doar doua linguri mari de spirulina ca substitut proteic pentru o masa.

2. Canepa
Continut proteic: seminte – 6 g per 30 g; lapte de canepa, 2 g per cana.
proteine canepa

Daca esti alergic la soia, sau doar speriat de actiunea ei estrogena, produsele de canepa sunt urmatoarea cea mai buna alegere. Vanduta ca alternativa la lactate, sau ca seminte, canepa este una dintre  plantele care iti vor furniza toti aminoacizii esentiali pe care corpul tau nu ii poate produce pentru a construi muschi si a crea mai multa proteina. Acizii grasi din semintele si laptele de canepa sporesc de asemenea activitatea sistemului tau imunitar, si cultura este foarte sustenabila, crescand aproape 3 metri in 100 de zile si avand nevoie de foarte putine pesticide. Citi mai multe despre semintele de canepa in articolul : Semintele de canepa, un aliment complet

3. Semintele de chia
Continut proteic: 4 g per 30 g de seminte.
Desi continutul proteic nu este asa de inalt ca la alte cateva alimente vegetariene prezentate aici, semintele de chia poseda un imens continut nutritiv. Pentru inceput, ele sunt o incredibila resursa de fibre, cu aproape jumatate (11g/30g seminte) din cantitatea de care ai nevoie intr-o singura zi. Aceasta te ajuta sa iti umpli stomacul si sa mananci mai putine calorii. Ele mai contin 18% din cerintele tale zilnice de calciu, mai mult de triplul laptelui, ceea ce iti ajuta oasele. Semintele de chia nu au nici un gust, deci poti adauga o lingura mare la orice mancare doresti, fara a-i schimba acesteia gustul, si spre deosebire de semintele de in, ele nu au nevoie sa fie rasnite pentru ca sa poata fi absorbiti nutrientii din ele.

4. Quinoa
Continut proteic: o cana de quinoa gatita (185 g) contine 8,14 g de proteina.
Quinoa este poate una dintre cele mai perfecte surse non-animale de proteina de pe planeta. Ceea ce face quinoa deosebita este ca aceasta este o sursa vegetala de proteina completa. “Completa” inseamna ca ea contine toti cei 9 aminoacizi esentiali care sunt cruciali pentru buna functionare si sanatatea corpului uman la fel ca si canepa. Mai este si o minunata optiune pentru cei ce urmeaza o dieta fara gluten, intrucat este complet lipsita de gluten. Cititi mai multe despre quinoa in articolul: Quinoa, un aliment minune

5. Tempeh
Continut proteic: un var mai ferm, mai tare la mestecat al tofu, o jumatate de cana din acest aliment pe baza de soia are 15 g de proteina. Alimentele fermentate s-ar cuveni sa fie parte din dieta oricui, vegetarian sau nu. Tempeh este un aliment tare la mestecat si delicios, chiar si pentru fanii devotati ai burgerilor. Este sanatos si o alegere mult mai buna decat tofu procesat la greu sau “carnurile false” care mustesc de proteine de slaba calitate din soia modificata genetic, sodiu, chimicale si umplutura de amidon.

6. Migdale
Continut proteic: (intre 6 si 8 g, o mana de migdale).
Cand adaugi o mana de nuci in salata ta pentru proteine, alege migdalele. Untul de migdale este mai putin toxic si alergenic decat cel de arahide, desi cantitatea de proteine este comparativ similara. Totusi vorbim aici de calitatea proteinelor, nu in mod necesar de cantitate. Incercati sa evitati migdalele fabricate in SUA (desi marea mjoritate de acolo provin), Sunt pasteurizate.

7. Legumele cu frunze verzi
Ei da, batranele funzoase verzi cuprind o gramada de proteine. O cana de spanac are circa 7 g de proteina. Aceeasi cantitate de fasole verde fideluta are circa 13 g. Doua cani de kale gatita? 5 g. O cana de mazare fiarta? 9 g.

8. Lintea si leguminoasele (fasole, bob, naut).
O cana de linte bogata in fier cuprinde 18 g de proteina, aproape la fel de mult cat 95 g de biftec. O cana de naut contine 15 g de proteine, ca si o cana de fasole rosie sau neagra.

9. Polenul
Continut proteic: 5 g per lingura
Polenul contine toate componentele esentiale vietii. Procentul elementelor nutritive din polen le intrece pe cele din drojdia de bere sau germenii de grai. Polenul corecteaza deficientele si dezechilibrele nutritionale din organismele noastre hranite in ziua de azi cu alimente procesate si cu tot felul de chimicale adaugate. Polenul este o sursa completa de proteina, adica aduce toti aminoacizii esentiali necesari omului. Introduceti usor polenul in alimentatie, cateva granule pe zi , apoi cresteti incet pana cand ajungeti la o lingura pe zi. Polenul crud este cel recomandat, este moale si se pastreaza la frigider. Cel uscat nu mai are toate proprietatile nutritive.
10. Semintele de dovleac
Continut proteic: 19 gr g per 100 gr
Semintele de dovleac nu sunt numai o sursa foarte buna de proteina dar mai cuprind si o serie de minerale importante precum zinc, magneziu, potasiu, fier sau cupru. De fapt sunt un aliment foarte bun pentru asimilarea calciului in organism. Cautati semintele de dovleac proaspete, productie locala si consumati-le crude si fara sare. Citit mai multe despre semintele de dovleac in articolul :Minunile din dovleac

Surse pentru acest articol includ:
http://www.mindbodygreen.com…
http://abcnews.go.com/…
http://www.marksdailyapple.com/…
http://www.huffingtonpost.com….
http://www.foodmatters.tv/articles-1/top-10-vegetarian-sources-of-protein – proteine