sâmbătă, 11 august 2012

Care e taina creativităţii? Oamenii de ştiinţă au descoperit un răspuns

Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă familie de celule stem, care ar putea da naştere neuronilor responsabili de gândirea abstractă şi de creativitate.

Celulele au fost găsite în embrioni de şoareci, formând straturile superioare ale cortexului cerebral.
La oameni, aceeaşi regiune permite realizartea gândirii abstracte, elaborarea de planuri de viitor şi rezolvarea problemelor. Iniţial s-a crezut că neuronii corticali se formează din celulele gliale radiale. Însă acest nou studiu demonstrează că neuronii din straturile superioare se dezvoltă dintr-o populaţie distinctă formată din diverse celule stem.
"Pentru funcţiile avansate precum conştiinţa, gândirea şi creativitatea, este nevoie de tipuri diferite de celule neuronale, iar studiul nostru demonstrează că această diversitate există deja în celulele progenitoare",
La mamifere, cortexul cerebral este constituit din straturi suprapuse de celule, de diferite grosimi. Straturile interioare, mai subţiri, găzduiesc neuroni care se conectează la trunchiul cerebral şi la măduva spinării pentru a regla funcţii esenţiale precum respiraţia şi mişcarea. Straturile superioare, mai groase, conţin neuroni care integrează informaţii de la organele de simţ şi conectează cele două jumătăţi ale creierului.
Funcţiile cerebrale superioare sunt localizate în straturile superioare care, în termeni evoluţionari, sunt cele mai noi părţi ale creierului.
Sursa: Daily Mail

CUTREMUR ÎN IRAN Zeci de morţi şi sute de răniţi. Panică pe străzi


Tragedie în Iran după două cutremure care au zguduit nord-vestul ţării.

Două cutremure au lovit nord-vestul Iranului
Două cutremure au lovit nord-vestul Iranului / FOTO: Russia today
Cel puţin 87 de persoane au murit şi alte aproximativ 600 au fost rănite în urma a două cutremure cu magnitudinea de 6,2 şi 6 sâmbătă în nord-vestul Iranului, potrivit unui bilanţ provizoriu prezentat de autorităţi, cutremure care au provocat panică în rândul locuitorilor a zeci de sate distruse, relatează AFP.
"Sunt 30 de morţi la Ahar, 40 de morţi la Varzeghan şi zece la Haris, iar şapte persoane au murit în timp ce erau transportate spre spital. Alte aproximativ 600 de persoane au fost rănite", a declarat Khalil Saie, şeful Centrului pentru catastrofe naturale din estul provinciei Azerbaidjan.

El a adăugat că "60 de sate au fost distruse în proporţie de 60 până la 80%, iar patru sate în proporţie de 100%".
"Le cerem oamenilor să nu intre în panică. Ajutoarele sosesc, iar salvatorii sunt deja la faţa locului", a continuat el.
Acest bilanţ provizoriu ar putea creşte, anumiţi oficiali şi site-uri de informaţii vorbind despre mai mulţi morţi, în special la Ahar şi Varzeghan.

"La ora actuală, 66 de grupuri de salvatori, 185 de ambulanţe şi 40 de dispozitive pentru localizarea supravieţuitorilor sub dărâmături sunt pe teren, dar şi şapte echipe cu câini" special antrenaţi, a declarat un oficial din domeniul operaţiunilor de salvare, citat de agenţia oficială Irna.
Preşedintele Semilunei Roşii din provincie a precizat că "210 răniţi au fost scoşi de sub dărâmături şi transferaţi în centre spitaliceşti", tot potrivit Irna.
La Tabriz, care are 1,5 milioane de locuitori, s-au întegistrat doar pagube materiale, potrivit lui Saie, care a precizat că în acest oraş nu s-au înregistrat morţi.

De asemenea, un purtător de cuvânt al pompierilor din Tabriz a declarat pentru Irna că alimentarea cu energie "electrică a fost întreruptă în majoritatea cartierelor (...) şi că în oraş există un trafic monstru".
Aceste două cutremure, al căror epicentru s-a aflat la aprocimativ 60 de kilometri de Tabriz şi la aproximativ zece kilometri adâncime, au devastat regiunea la locală 16.53 (15.23, ora României) şi, respectiv, 17.04 (15.34, ora României).


"Accesul la oraşele din regiune este întrerupt. Avem doar un contact telefonic cu ei", a declarat Mahmoud Mozafar, şeful operaţiunilor de salvare din cadrul Semilunei Roşii iraniene pentru agenţia Mehr.
El a precizat că în regiune au fost trimise elicoptere şi echipe de salvatori.

Pouya Hajian, o purtătoare de cuvânt a Semilunei Roşii iraniene a declarat că numeroase oraşe, inclusiv Ahar, Varzeghan, Mehraban şi Heris, dar şi şase sate "au suferit pagube".

Un oficial din cadrul Ministerului iranian de Interne, Morteza Akbarpour, a declarat la rândul său că "50 de locuitori din Varzeghan, răniţi în timpul cutremurului, au fost transferaţi la spital", potrivit agenţiei Fars.
El le-a cerut locuitorilor din zonele afectate de cutremur "să nu doarmă acasă în această noapte".
Potrivit agenţiilor Mehr şi Fars, locuitorii din Tabriz, îngroziţi, şi-au părăsit locuinţele şi au ieşit pe stradă.
Institul american de geofizică USGS, care supraveghează cutremurele din întreaga lume, a confirmat aceste cutremure.
USGS a apreciat că primul seism a avut o intensitate de 6,4, iar al doilea 6,3, pe scara magnitudinii de moment, utilizată pentru cutremurele cu o magnitudine mai mare de 5.
Iranul este situat deasupra mai multor falii seismice importante şi a fost afectat de numeroase cutremure devastatoare.
În cel mai sângeros cutremur înregistrat în această ţară în ultima perioadă au murit 31.000 de persoane, reprezentând aproape un sfert din populaţie, în oraşul Bam (sud), în decembrie 2003.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Se naste o alta moneda? Cel mai nou medicament care ar putea revigora Europa


Austria, Finlanda, Germania si Olanda trebuie sa se pregateasca sa paraseasca zona euro si sa creeze o noua moneda, sustine Hans Olaf Henkel, fostul sef al Federatiei Germane a Industriei (BDI), intr-un articol publicat, ieri, de Financial Times. Masura face parte dintr-un plan C de salvare a Europei.


 Se naste o alta moneda? Cel mai nou medicament care ar putea revigora Europa
Henkel, fost sustinator al monedei europene, este de parere ca europoliticienii si-au incalcat toate promisiunile din Tratatul de laMaastrichtGrecia nu doar ca a fost admisa in zona euro din motive politice, dar si regula fundamentala potrivit careia "niciun stat membru nu trebuie sa depaseasca deficitul bugetar anual de 3% din PIB", a fost incalcata de zeci de ori.
Penalizarile obligatorii nu au fost niciodata aplicate, iar clauza de ''no bail-out”, prin care statele membre nu pot fi obligate sa corecteze erorile unui partener nu a fost eliminata dupa primul pachet de salvare a Greciei. 

Henkel crede ca un euro de ''talie unica'' s-a dovedit a fi o moneda de 'talia nimanui''. Avand acces la rate ale dobanzilor la niveluri mult mai scazute decat cele germane, politicienii eleni au acumulat datorii imense. Totodata, banca Spaniei a urmarit umflarea bulei imobiliare fara a fi capabila sa creasca ratele dobanzilor. Cat despre tarile sud-europene, acestea si-au pierdut competitivitatea, potrivit fostului sef al BDI. 

Henkel sustine ca euro dezbina Europa mai mult decat sa o uneasca. De pilda, studentii din Atena, somerii de laLisabona si protestatarii de la Madrid se plang de masurile nationale de austeritate si protesteaza deopotriva, impotriva cancelarului german, Angela Merkel.

Moneda europeana produce o ruptura adanca intre tarile care au adoptat deja euro si cele care n-au facut inca acest lucru. 

Afectate de criza financiara, numeroase institutii bancare sunt inca instabile, iar tarile din zona euro se confrunta cu datorii uriase. Exista insa, o alternativa la toate acestea.

Planul A, acela de a mentine euro pe linia de plutire si de a apare moneda, este in detrimentul tuturor, afirma Henkel. Acordurile de salvare au condus zona euro pe drumul alunecos spre iresponsabilitatea unei uniuni a transferului. Cu alte cuvinte, competitia dintre politicienii din zona euro se va concentra pe cine primeste cel mai mult in detrimentul altora. Iar rezultatul este unul previzibil: datoriile si inflatia vor creste, iar nivelul de trai va scadea.  
Planul B vizeaza intrarea in incapacitate a statului elen. Economistul George Soros afirma ca defaultul Greciei trebuie sa aiba loc intr-o maniera ordonata, daca grecii nu vor sa paraseasca zona euro (lucru care ar presupune riscuri prea mari pentru a fi asumate de cineva). Insa o asemenea perspectiva ar duce la jefuirea institutiilor financiare de catre locuitorii din Atena. 

Planul C se refera la AustriaFinlandaGermania si Olanda, tari ce vor trebui sa plece din zona euro pentru a creea o noua moneda, fara insa a distruge euro. Practic, un „euro” cu mai putin valoros va imbunatati competitivitatea tarilor ramase in UE si va stimula cresterea economica a acestora, crede Henkel. Mai mult, tarile care nu se afla in zona euro vor putea adera la noua uniune monetara.

Al treilea plan de salvare a Europei presupune insa patru dezavantaje, si anume: acesta salveaza insa bancile, si nu tarile, Germania si partenerii sai vor trebui sa renunte la o mare parte din garantii pentru a refinanta Grecia, Portugalia si alte state care au nevoie de ajutor financiar, aflandu-se in impas la ora actuala.

De asemenea, solutia presupune si crearea unei noi Banci Centrale Europene (BCE), care n-ar trebui sa fie condusa de un german, iar politica de intrare in noua uniune monetara ar fi similara cu cea de aderare la zona euro.  

In prezent, Angela Merkel se confrunta cu reale probleme. Cancelarul german trebuie sa se focalizeze pe salvarea tarilor din zona euro, si nu pe salvarea monedei europene, sustine Henkel in Financial Times.

Sursa:  m.incont.ro

“Londra arde, Europa se prabuseste!” Coperta si deschiderea revistei Time socheaza


“Marea Britanie este in flacari. Dar cele mai importante stiri ale saptamanii nu au venit de pe strazile Londrei, ci de la New York, Bruxelles sau Berlin, ca urmare fie a retrogradarii Statelor Unite, fie a convulsiilor cauzate de criza datoriilor din zona euro. Marea Britanie, ca si Statele Unite, sunt si acum in centrul atentiei, ca si in urma cu 20 de ani, dar daca atunci erau in plina expansiune, acum sunt in cadere”.


 “Londra arde, Europa se prabuseste!” Coperta si deschiderea revistei Time socheaza
Asa incepe articolul din deschiderea noului numar al revistei Time, insotit de o coperta care socheaza.
 
Cu titlul “Declinul si caderea Europei”, editorii de la Time au ales pentru cover-story o imagine a unui tanar de culoare in mijlocul protestelor de la Londra, pe un fundal rosu, care poate simboliza focul.
 
Uniunea economica se destrama, Londra arde, iar partenerul de afaceri pe care s-a bazat pana acum este prea slab pentru a ajuta la salvarea euro. Este timpul sa spunem ‘Adio!’ vechii ordini mondiale”, titreaza Time.
 
Jurnalistii mai noteaza, in articolul de deschidere, ca nu este greu sa ne dam seama ca, in ultima perioada, cartile au fost distribuite altfel pe masa de joc, punand astfel capat atat hegemoniei americane, confuza si complexa, care a luat avant imediat dupa caderea zidului berlinului, in 1989 si destramarea URSS-ului, in 1991, cat si incercarii Europei de a reprezenta un intreg.  
 
 
Perioada aceasta a globalizarii accelerate a permis, insa si statelor emergente, sa se dezvolte intr-un ritm mai rapid decat si-a imaginat cineva, iar tari precum China, India sau Brazilia au devenit puternice la randul lor.
 
In acest context, explica jurnalistii de la Time, ordinea mondiala este pe cale sa se schimbe, iar viitorul va pune fata in fata aceste mari puteri, puternic slabite de criza, dar care se mai cred puteri, si tarile care se pregatesc sa devina mari, dar care acum nu stiu sa se foloseacsa de puterea pe care o au.

Mecanismul crearii realitatii - Exemple practice


"Voi sunteţi intuitiv conştienţi că vă formaţi imaginea şi că sunteţi independenţi de ea. Nu realizaţi că vă creaţi mediul vostru mai amplu şi lumea fizică aşa cum o cunoaşteţi, propulsându-vă gândurile şi emoţiile în materie – o pătrundere în realitatea tridimensională. Aşadar, sinele interior, individual şi la nivel colectiv, îşi trimite în afară energia psihică, formând fibre care se unesc în formă.

Fiecare emoţie şi gând are propria sa realitate electromagnetică, complet unică. Ele sunt extrem de bine echipate pentru a se combina cu altele, în funcţie de diferitele plaje de intensitate pe care voi i le atribuiţi. Într-un fel, obiectele tridimensionale sunt create într-un mod aproape asemănător celui în care sunt formate imaginile pe care le vedeţi la televizor, dar cu o diferenţă majoră. Şi dacă nu sunteţi conectaţi la acea frecvenţă particulară, nu veţi percepe deloc obiectele fizice."

Seth Vorbeste - Capitolul 3: Activitatea mea şi dimensiunile realităţii spre care ea mă conduce
 

Din experienta mea pot spune ca noi cream realitatea, folosind acest mecanism simplu. Mai intai avem o idee, apoi punem energie in acea idee, apoi o lasam sa creasca si dupa o perioada de timp apare manifestarea fizica. Se materializeaza exact gandurile si emotiile care au o energie suficient de mare. Ce inseamna mai exact "patrundere in realitatea tridimensionala?". Adica, energia gandului sau a emotiei merge intr-o alta zona de constiinta adiacenta realitatii fizice, apoi dupa o "intarziere" apare o manifestare in fizic.

E simplu. Mecanismul creatiei nu este complicat, noi facem ca lucrurile sa fie prea complexeNoi tot timpul manifestam, asa am fost construiti de Dumnezeu, trebuie doar sa avem convingere

Voi da cateva exemple personale, din viata mea:

1) Ieri, impreuna cu o prietena am reusit sa ridicam o masa de lemn de la sol, doar prin energia noastra, fara muschi.

2) Am avut nevoie doar de 1 leu pentru a-mi lua o pizza, am trecut strada si imediat am gasit exact 1 leu pe jos.

3) Am primit o carte intitulata "Iubire Magica", am intrat in energia ei si dupa jumatate de ora cand am iesit afara, am gasit un inel de aur pe jos.

4) Am vrut sa merg la un concert, si peste 2 ore am gasit "din senin" o oferta mult mai ieftina de bilete.

5) Mi-am imaginat ca voi cunoaste persoane cu o anumita personalitate si le-am intalnit.

6) Am vrut sa atrag bani din o pasiune de-a mea (traducerile) si am reusit, oricat s-ar putea crede ca oamenii nu mai citesc carti.

7) Am vrut sa am corp atletic, mi-am pus dorinta inainte, am acordat energie ideii de a avea un corp fizic mai dezvoltat si cu antrenament fizic am reusit.

8) Am avut o alunita foarte mare pe o spranceana ce ma incomoda, mi-am pus intentia ca alunita sa dispara, am facut un masaj usor si alunita a disparut.

9) Cand ma racesc, ma fac bine inapoi fara medicamente, doar imi spun ca vreau sa fiu sanatos si ma vindec.

10) Acum 4 ani de zile cand am avut primele revelatii, deja imi doream sa descopar acel "mai mult", am iesit in oras cautand ceva, n-am gasit, m-am intors acasa, am cautat aleator prin 1000 de blog-uri de pe blogspot si am gasit o persoana care m-a ajutat sa descopar acel mai mult.

11) Acum cateva secunde, in timp ce scriam acest articol, ma gandeam la o persoana si ea m-a sunat.

Si multe alte exemple. Ce vreau sa spun e ca mecanismul creatiei functioneaza in TOATE situatiile, ORICAND. Noi manifestam exact lucrurile carora le acordam energie. Stiu ca s-a spus de multe ori aceste cuvinte si cumva deseori au ramas doar la nivel metaforic, spiritual. 

Eu vorbesc in sens FIZIC, cuvant cu cuvant adevarat. Creatia opereaza pe toate planurile: relational, financiar, in ceea ce priveste sanatatea, corpul fizic, informatii, proiecte, obiecte, oportunitati, etc.

Noi am uitat de creatie fiinca ne-am impus limitari din care invatam ceva important: Creatia functioneaza chiar cu toate limitarile din jur. Si limitarile sunt tot creatie.

Acum, pentru ca voi sa intrati in acea stare in care puteti manifesta ce doriti in viata voastra, noi va oferim un pachet de 3 carti in format electronic, care va vor ajuta sa simtiti ca sunteti creatori. Primul fragment din acest articol este din una dintre cele 3 carti, adica Seth Vorbeste.

Cartile nu fac altceva decat sa va reaminteasca ceea ce stiti deja. Ele se numesc Prisma din Lira, Seth Vorbeste si Legea lui Unu. Citindu-le veti actiona pentru a va urma pasiunea. Simplu si eficient.


Pretul este de 30 de lei in total, iar pentru comenzi, trimiteti un mail la triplu_metafica@yahoo.ro si va vom spune in ce cont sa trimiteti banii. 

Si inca ceva, creatia va functiona si in aceasta situatie, eu imi doresc noi bani si ii voi atrage prin faptul ca unii care citesc acest mesaj, vor cumpara cele 3 carti.

Chiar ne putem face viata asa cum dorim. 

O zi buna tuturor.

Din septembrie, se inchide www-ul. Tara care renunta la internetul global pentru ca se simte spionata


Iranul intentioneaza sa abandoneze internetul global si sa-l inlocuiasca cu propria sa retea la nivel national. Aceasta tranzitie va incepe in septembrie si ar putea dura pana in anul 2013, scrie Business Insider.Reza Taqipour, seful Ministerului Iranian al Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor, a declarat intr-o conferinta de la Universitatea Amir Kabir ca internetul nu mai este de incredere, deoarece este controlat doar de una sau de doua tari.
Taqipour a explicat ca ministrii si organismele statale vor inchide internetul din septembrie, pentru a proteja inteligenta nationala, confirma rapoartele Wired UK.
In anii trecuti au fost detectati virusi prin care s-au monitorizat, in secret, retelele de internet ale Iranului. De exemplu, virusul The Flame a facut parte dintr-un plan strategic elaborat de CIA, Agentia Nationala de Securitate si armata israeliana.
Multi considera aceasta decizie o cale prin care statul autoritar iranian va controla toate informatiile care circula in mediul online. Exemplul este preluat de la Coreea de Nord care a lansat, in 2000, reteaua Kwangmyong, cu propriul browser si program de email. Doar anumite persoane pot intra in aceasta retea, pentru ceilalti accesul fiind restrictionat.      
Sursa : incont.ro

Puterea neasteptata a recunostintei


Motto: „A vorbi despre recunoştinţă este un lucru plăcut şi amabil,
a acţiona cu recunoştinţă este generos şi nobil,
dar a trăi în recunoştinţă înseamnă a atinge Paradisul.” 
(Johannes A. Gaertner)
Recunoştinţa ar trebui să fie lentila prin care să privim întotdeauna lumea. Dacă vom privi prin această lentilă numai la planul material, vom aştepta întotdeauna ca lucrurile din exterior să ne spună cum trebuie să ne simţim în interior. Vom fi recunoscători numai atunci când totul va funcţiona potrivit dorinţelor, nevoilor şi aşteptărilor noastre. Vom împuţina astfel mulţumirile noastre către Dumnezeu, diminuând lumina propriei noastre treziri spirituale şi limitându-ne doar la ceea ce dorim să avem, în loc să fim atenţi la ceea ce suntem.
În zilele noastre, calităţi precum recunoştinţa par să aparţină unei alte ere – vremurilor mai simple, atunci când totul se desfăşura lin şi exista timp pentru a aprecia totul. În această calitate minunată – care este recunoştinţa -, ce ne evocă o stare de blândeţe şi blajinitate, se află ascunsă o forţă şi o putere colosală, care ne poate transforma radical modul în care privim viaţa.
Iată cum ne poate ajuta recunoştinţa:
Ne ajută să ne transformăm perspectiva asupra vieţii

Aproape toate fiinţele umane au tendinţa de a lăsa lucrurile rele care li se petrec în viaţă să le umple mintea, fără a mai lăsa loc şi pentru bine. Această tendinţă a omului modern este reflectată şi perpetuată din plin de televiziune, de ziare şi de toate mijloacele de manipulare în masă. Adeseori este suficient să ni se petreacă un singur lucru rău, pentru ca noi să ne lăsăm acaparaţi de el şi să devenim chiar disperaţi, indiferent de câte alte lucruri bune există sau apar în viaţa noastră la acel moment. Prin practicarea zilnică a recunoştinţei pentru tot ceea ce primim în fiecare zi de la viaţă, vom începe să inversăm acest proces nesănătos şi aducător de tensiune şi suferinţă şi să câştigăm o perspectivă nouă, mai optimistă şi mai fericită asupra vieţii.
Ne ridică deasupra suişurilor şi coborâşurilor vieţii
Cu cât ne vom dezvolta mai mult capacitatea de a fi recunoscători, cu atât mai mult vom începe să simţim recunoştinţă, chiar şi atunci când vom avea parte de situaţii neplăcute în viaţa noastră, deoarece vom ajunge să înţelegem că lucrurile bune, la fel ca şi cele rele, nu sunt altceva decât experienţe necesare transformării noastre, care, dacă nu ne doboară, ne fac întotdeauna mai puternici şi mai înţelepţi. Adoptând această atitudine, vom putea avea mai mereu o stare de pace interioară, de mulţumire şi de înţelegere, de calm şi de seninătate, indiferent de circumstanţele exterioare trecătoare şi mereu schimbătoare care vor apărea în viaţa noastră.
Ne scoate în afara egoului nostru limitat
În cadrul practicilor spirituale care ne conduc la cunoaşterea de sine, conştiinţa noastră se expansionează şi începem să simţim gradat că suntem o parte a ceva mult mai vast, care există dincolo de ego-ul nostru limitat. Ajungem să conştientizăm totodată cât de limitată este viziunea conform căreia noi suntem doar nişte fiinţe muritoare (adică suntem doar trupul şi mintea).
În acelaşi mod, manifestarea constantă a stării de recunoştinţă ne ajută să ne depăşim egoismul şi egocentrismul şi să realizăm care ne este locul în univers, ca parte integrantă a Totului. Acest Tot este în realitate Dumnezeu Tatăl, care ne îmbrăţişează neîncetat şi care totodată există permanent în interiorul fiecăruia dintre noi, sub forma scânteii divine nemuritoare. Astfel, vom avea revelaţia faptului că tot ceea ce există este intercorelat, că de fapt nu suntem şi nu am fost niciodată separaţi de nimic din tot ceea ce există; că totul depinde de tot şi funcţionează într-o armonie perfectă, conform cu voinţa lui Dumnezeu.
În lumina acestor înţelegeri interioare pe care ni le poate aduce practicarea perseverentă a recunoştinţei, vom atinge o stare de mulţumire interioară profundă şi constantă, în care ni se va revela adevărata noastră natură, care este divină şi eternă.
Trezeşte o parte mai elevată din fiinţa noastră
Recunoştinţa este o stare ce izvorăşte din inimă, locul acela din mijlocul pieptului în care simţim vie esenţa fiinţei noastre. De aceea, atunci când practicăm în mod conştient recunoştinţa, simţim cum o parte tainică a fiinţei noastre se trezeşte, facilitându-ne accesul la profunzimile mai elevate şi mai nobile ale sufletului nostru, făcându-ne mai buni, mai iubitori, mai grijulii faţă de ceilalţi şi faţă de noi înşine. Ne deschide inima, ajutându-ne să ieşim din cochilia egoistă a intereselor proprii şi să îmbrăţişăm viaţa, trăind astfel în mod plenar tot ceeea ce ea ne dăruieşte.
Tehnici de cultivare a stării de recunoştinţă
Există multe modalităţi de a pune în practică recunoştinţa. Ceea ce este însă important este ca ele să fie practicate în fiecare zi, astfel încât aceasta să devină pentru noi un bun obicei.
Dimineaţa, imediat după ce ne trezim, este momentul cel mai potrivit pentru practicarea recunoştinţei, deoarece atunci este cel mai puţin probabil să fim deranjaţi şi nu am apucat încă să ne umplem mintea cu toate treburile pe care le vom avea de făcut în ziua respectivă. Avantajul este că, procedând astfel, întreaga noastră zi va fi încărcată de energia minunată a stării de recunoştinţă pe care am evocat-o de dimineaţă. Iar recunoştinţa noastră va atrage la rândul ei recunoştinţa altora. Iată o modalitate practică extrem de simplă, minunată şi foarte eficientă de a face mai bună lumea în care trăim.
De asemenea, ne putem realiza momentul de practică a recunoştinţei şi seara, înainte de culcare, enumerând în minte toate fiinţele, situaţiile, lucrurile din ziua respectivă, pentru care putem fi recunoscători.
1. Scriem pe o foaie de hârtie toate lucrurile pentru care suntem recunoscători
Acest exerciţiu este un foarte bun preambul înainte de realizarea celorlalte tehnici de practicare a recunoştinţei. În fiecare zi este bine să notăm pe hârtie mai multe lucruri pentru care suntem cu adevărat recunoscători şi, pe măsură ce le scriem, să urmărim să simţim sentimentul inefabil al recunoştinţei cum se trezeşte şi creşte în inima noastră.
Când punem pe hârtie toate acestea, începem să realizăm cât de multe sunt de fapt lucrurile pentru care ar trebui să ne simţim recunoscători, începând cu lucrurile mari, precum darul vieţii sau prietenii pe care îi avem, până la micile evenimente care s-au petrecut ieri, cum a fost, de exemplu, zâmbetul pe care l-am primit de la cineva sau ocazia pe care am avut-o de a petrece câteva minute relaxante pe o bancă în parc.
2. Expansionăm floarea recunoştinţei în inima noastră
Un alt exerciţiu este acela de a rosti cât mai des cuvântul recunoştinţă în minte. De fiecare dată când repetăm acest cuvânt, vizualizăm şi simţim cum o floare a recunoştinţei creşte în inima noastră din ce în ce mai mult, expansionându-se, petală cu petală, şi cuprinzându-ne toată inima. În felul acesta minunat, inima noastră se va umple zilnic de recunoştinţă, ceea ce ne va face să ne simţim mai mereu fericiţi.
3. Ne cultivăm bucuria interioară
Bucuria aduce cu ea o stare de expansiune şi de conştienţă, care dau naştere recunoştinţei. Vom urmări să inspirăm şi să expirăm, păstrându-ne atenţia focalizată asupra fluxului tainic al respiraţiei, care intră şi iese din trupul nostru. Simţim cu putere că atunci când inspirăm, în inima noastră pătrunde bucuria pură, iar atunci când expirăm, grijile şi tensiunile noastre interioare sunt eliminate o dată cu aerul. Astfel ne vom elibera de toate tensiunile şi stresurile şi întreaga noastră fiinţă se va umple de o bucurie exuberantă.
4. Îi mulţumim, plini de recunoştinţă, lui Dumnezeu pentru tot ceea ce ne dăruieşte neîncetat
Angrenarea unei practici zilnice care implică să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce El ne dăruieşte după voia Sa divină, este o modalitate extraordinar de eficientă şi de rapidă de a ne îmbunătăţi viaţa şi de a fi cu adevărat fericiţi. Vom putea în felul acesta să Îl percepem pe Dumnezeu din ce în ce mai prezent în viaţa noastră, iar perspectiva asupra lucrurilor care ni se petrec – fie ele bune sau rele – se va modifica radical pentru noi, căci vom înţelege că, acceptând cu inima deschisă tot ce vine de la El, fără să opunem nicio rezistenţă, să ne împotrivim, vom fi scutiţi de orice suferinţă.
Pe de altă parte, gradat, vom înţelege că toate situaţiile pe care ni le trimite Dumnezeu sunt totodată pentru noi şanse să devenim mai buni, mai curajoşi, mai iubitori, modelându-ne treptat caracterul, până când vom ajunge să fim ceea ce suntem cu adevărat: copiii divini perfecţi ai lui Dumnezeu.
O melodie instrumentală inspirată, elevată ne poate ajuta să evocăm mai uşor această stare.
5. La fiecare eveniment important din viaţa noastră putem realiza un mic ritual al recunoştinţei
La fiecare eveniment important din viaţa noastră, cum este aniversarea zilei noastre de naştere, Anul Nou, Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului sau Paştele, putem realiza un fel de ritual al recunoştinţei. Putem de exemplu aprinde o lumânare şi beţişoare parfumate sau putem aranja camera într-un anumit fel care să ne introducă mai uşor într-o atmosferă de sacru ori putem face tot ceea ce considerăm noi că este în ton cu ritualul de recunoştinţă pe care dorim să îl realizăm.
Putem atunci să începem prin a ne interioriza, a ne deschide sufletul faţa de energiile benefice din univers, faţă de inspiraţia îngerilor de lumină şi faţă de Dumnezeu, dupa care putem, de exemplu, face un bilanţ al vieţii noastre sau a unei perioade din viaţa noastră, pentru a vedea care sunt darurile cele mai extraordinare pe care le-am primit de la Dumnezeu. Putem conştientiza astfel, în ce măsură ne-au ajutat lucrurile care au fost aparent rele în viaţa noastră, care a fost darul lor pentru noi.
După aceasta, în final, vom manifesta din toată inima o stare de recunoştinţă faţă de Dumnezeu, mulţumindu-I pentru toate darurile Sale.
Procedând periodic în acest mod, viaţa noastră se va spiritualiza din ce în ce mai mult şi vom începe să realizăm, cu din ce în ce mai multă luciditate, care este rostul nostru pe acest pământ.
Vă oferim în continuare câteva citate inspirate despre recunoştinţă:
• „Recunoştinţa este calea directă spre Dumnezeu şi îngeri. Dacă avem răbdare, oricât de mânioşi şi supăraţi ne simţim, putem găsi ceva pentru care să fim recunoscători. Cu cât mai mult căutăm recunoştinţă, cu atât îngerii ne vor da mai multe motive să fim recunoscători şi fericiţi în viaţă.” (Terry Lynn Taylor)
• „Recunoştinţa este memoria inimii.” (Balzac)
• „Bucuria este cea mai simplă formă de recunoştinţă.” (Karl Barth)
• „Dacă ai dat, uită; dacă ai luat, pomeneşte.” (proverb)
• „Pentru cel mai mic lucru să fii recunoscător.” (proverb)
• „A spune mulţumesc înseamnă mai mult decât doar bune maniere. Înseamnă o bună spiritualitate.” (Alfred Painter)
• „Recunoștința este cheia unei vieți fericite pe care o ținem în mâinile noastre, pentru că, dacă nu suntem recunoscători, atunci indiferent cât de mult am avea, nu vom fi fericiți – deoarece întotdeauna vom dori să avem altceva sau ceva mai bun.” (David Steindl-Rast)
• „Să ne ridicăm și să fim recunoscători, pentru că, dacă nu am învățat multe lucruri astăzi, măcar am învățat puține, iar dacă nu am învățat nici puține, măcar nu ne-am îmbolnăvit, iar dacă ne-am îmbolnăvit, măcar nu am murit; așa că, haideți să fim cu toții recunoscători.” (Buddha)
• „Recunoștința nu numai că este cea mai mare dintre virtuți, dar este și sursa tuturor celorlalte. ” (Cicero)
• „Nu putem călători spre fericire, nu o putem poseda, câștiga, purta sau consuma. Fericirea este experiența spirituală de a trăi fiecare clipă cu iubire, grație și recunoștință.” (Denis Waitley)
• „Unii spun o mulțumire înainte de a mânca. Aceasta este foarte bine. Dar eu mulțumesc înainte de a audia un concert sau o operă; mulțumesc înainte de a viziona o piesă de teatru sau o pantomimă; mulțumesc înainte de a deschide o carte și înainte de a picta, de a înota, de a dansa, de a mă juca; și spun o mulțumire și înainte de a-mi înmuia pana în cerneală.” (G. K. Chesterton)
• „Recunoștința este cea mai delicată floare care răsare în sufletul nostru.” (Henry Ward Beecher)
• „Nu te ruga atunci când plouă, dacă nu te rogi și atunci când strălucește soarele.” (Leroy Paige)
• „Să le fim recunoscători celor care ne fac fericiți, căci ei sunt încântătorii grădinari care ne fac sufletele să înflorească.” (Marcel Proust)
• „Dacă singura rugăciune pe care ai spus-o în viață ta a fost „mulțumesc”, aceasta este suficient.” (Meister Eckhart)
• „Recunoștința dezvăluie plenitudinea vieții. Ne transformă percepția, făcându-ne să înțelegem că ceea ce avem este suficient sau mai mult decât ne este necesar. Transformă negarea în acceptare, haosul în ordine, confuzia în claritate… Ea transformă problemele în daruri, eșecurile în succese, momentele neașteptate în sincronizări perfecte, iar greșelile în evenimente importante. Recunoștința dă sens zilei de ieri, aduce pacea în ziua de azi și ne oferă o perspectivă pentru ziua de mâine.” (Melodie Beattie)
• „În Noul Testament religia este grația, iar etica este recunoștința.” (Thomas Erskine)
• „Recunoștința este semnul sufletelor nobile.” (Aesop)
• „Cea mai bună modalitate de a plăti pentru un moment minunat pe care ți-l oferă viața este acela de a te bucura de el.” (Richard Bach)
• „Reflectează asupra binecuvântărilor din prezent, din care oricine are destule; și nu asupra necazurilor din trecut, din care oricine are câteva.” (Charles Dickens)
• „Tată ceresc, Tu cel care mi-ai dăruit viața, dăruiește-mi, te rog, o inimă plină de recunoștință.” (William Shakespeare)
• „În viața noastră de zi cu zi trebuie să ne dăm seama că nu fericirea ne face recunoscători, ci recunoștința ne face fericiți.” (Albert Clarke)
• „Recunoștința este atunci când amintirile sunt păstrate în inimă și nu în minte.” (Sam N. Hampton)
• „Recunoștința este bogăție; nemulțumirea, sărăcie.” (Doris Day)
• „Nu există greșeli sau coincidențe. Toate evenimentele sunt binecuvântări ce ne-au fost dăruite pentru a învăța din ele.” (Elisabeth Kubler-Ross)
• „Dumnezeu ţi-a dăruit 86.400 de secunde azi. Ai folosit vreuna pentru a spune mulţumesc?” (William A. Ward)
• „Recunoştinţa nemărturisită nu este de folos nimănui.” (G.B. Stern)
• „Este un înţelept acela care nu tânjeşte după ce nu are, ci se bucură de ceea ce are.” (Epictetus)
• „Dacă vrei să-ţi transformi viaţa, încearcă să fii recunoscător mereu. Vei avea o viaţă complet nouă.” (Gerald Good)
• „Recunoştinţa este cea mai umilă dintre virturţi, iar nerecunoştina, cel mai rău viciu.” (Thomas Fuller)
• „Nu există diferenţă mai mare între oameni ca aceea dintre oamenii recunoscători şi cei nerecunoscători.” (R.H. Blyth)
• „Cine nu mulţumeşte pentru puţin, nu va mulţumi nici pentru mult.” (proverb estonian)
• „Să simţi recunoştinţă şi să nu o manifeşti este ca şi cum ai împacheta un cadou şi nu l-ai oferi în dar.” (William Arthur Ward)
• „O atitudine de gratitudine aduce numai binecuvântări.” (Sir John Marks Templeton)
 
preluat de la dei-matei.blogspot.ro

Mesajul unui Arhanghel - august 11.2012


-Vine spre voi un nou ciclu, noi insusiri !
-Adica?
-Voi suntei prea duri cu voi insiva, vreti mereu mai mult, si mai mult si nu inteleg de ce.
-Ce putem face ,un prieten m-a rugat sa te intreb ce schimbari vezi tu la noi,in viitorul nostru? ce se va intampla cu noi, cu civilizatia noastra?
-Voi singuri va autodistrugeti, cand ati avea a intelege atunci veti fi scapati, singuri va duceti la pieire. Sufletul vostru tanjeste dupa iubire si voi nu i-o daruiti, de ce? ma intreb cu lacrimi de ce? Cand o sa invatati sa iubiti cu adevarat sa va usurati existenta?
Cand? Sunteti un popor si asa prea greu razbit de soarta, iubiti-va intre voi, iubiti-va neamul, tara planeta. Iubirea e ce a ramas de facut.
Hraniti foamea sufletului, hraniti-va pruncii, hraniti-va cu hrana dumnezeiasca, Dumnezeu mereu va arata calea si voi nu vreti sa o vedeti.
-E adevarat ca va veni sfarsitul,se spune ca anul asta in decembrie?
-Schimbarile au venit de mult, nu de acum…nu e sfarsitul tau ca natie, intelege odata lucrul asta, sfarsitul e al celor ce nu gandesc, al celor ce s-au pierdut de mult.
-Si pentru ei nu exista sanse ?
-Sanse pentru “orbi”? cate mesaje ati primit fiecare ? cate semne au fost? lasati-va purtati de mana lui Dumnezeu, primiti mereu ce primiti! EL stie de ce va da atat! Nu cauta sa intrebi mai mult, raspunsurile le stii. .pacat ca nu va cunosteti indeajuns, potentialul vostru este inimaginabil.
-Dar stii…eu as vrea sa facem ceva si pentru cei care acum sunt foarte legati de planul material,ce se va intampla cu ei,nu-I putem lasa asa…
-Sunt asa pentru ca asa vor, tu nu ai nimic cu asta , nici o legatura. Nu e viata ta, lasa-i, e a lor.
-Dar ce se va intampla cu ei?
-Vor rataci in umbre.
-Si cu noi?
-Veti trai!
-Nu esti putin cam dur?
-Fiecare merita o sansa, iar sansa nu le-o dai nici tu nici eu, ci ei singuri si-o pot da.
-Imi placi, esti intelept!
-Dar…nu mi-ai spus cum te cheama ?
-Sunt arhanghel, e indeajuns.
-Ma gandeam eu,esti asa inalt…
-Toti suntem asa
-Multumesc mult.
-Si eu iti multumesc.
-Mai vrei sa imi spui ceva?
-Vor mai fi multe de spus dar astea sunt detalii.
-Ai o voce frumoasa, ciudat…parca te aud in ecou, ai plecat?
…….


prin intermediul lui Adriana Constantin si Laurentiu Vasilescu


Exprim intenţia de a ascensiona în toate vieţile pe care le trăiesc
Postat Maria
Exprim intenţia pentru soluţiile perfecte ca rezolvare a tuturor situaţiilor în care mă aflu, în toate vieţile pe care le trăiesc în timpul Acum.
 
Dragă Spirit, cer ca matricea mea originară divină în care am fost creata  să fie complet activată şi restaurată în toate timpurile, spaţiile şi dimensiunile. Exprim intenţia de a ascensiona în toate vieţile pe care le trăiesc în timpul Acum, în toate timpurile, spaţiile şi dimensiunile

http://www.lucratorul-in-lumina.com 

ADEVĂRUL DESPRE MAFIA INDUSTRIEI FARMACEUTICE


Nu e un “conspirationist”, nu e un “profan”, nu e nici macar un specialist de rand sau cineva care ar avea vreun interes impotriva Big Pharma. Pentru ca este el insusi managerul general al unei astfel de companii din Canada, Sterigen. Asadar vorbeste din interior si stie cel mai bine despre ce este vorba in legatura cu interesele companiilor farmaceutice si cu isteria gripei porcine. Este microbiolog de top si este roman, originar din Botosani. Spune multe lucruri pe fata, chiar daca este evident ca nu poate spune chiar tot sau nu poate merge pana la capat… Ascultati-l pe Vania Atudorei si incercati sa faceti cunoscuta si altora inregistrarea. Este o marturie absolut limpede si inatacabila, care zguduie toata constructia de nisip a terorii “pandemice” care incearca sa ne bulverseze acum vietile si sa ne faca sclavii vanzatorilor de medicamente si de vaccinuri. 

VANIA ATUDOREI, microbiolog, specialist de top in Canada -


ADEVARUL NEPLACUT DESPRE INDUSTRIA FARMACEUTICA ROSTIT DE UN INSIDER. DEMASCAREA MINCIUNII GRIPEI PORCINE!
Doar cateva extrase din interviu: - Se face o afirmatie referitoare la cancer, cum ca, de fapt, industria farmaceutica din intreaga lume este cea care nu permite rezolvarea cancerului, pentru ca ar exista deja medicamente, dar industriei farmaceutice ii este mai profitabil sa produca citostatice. - Partial este adevarat. Industria farmaceutica este si o industrie necinstita, este si o industrie ipocrita, este si o industrie care vrea sa faca profituri si le face din plin. Pot sa va dau un exemplu.

Tratam sinuzita cu antibiotice – se folosea la inceput tetraciclina si s-a descoperit un alt antibiotic de 10 ori mai puternic, iar industria farmaceutica nu voia sa-l fabrice, desi era mult mai eficient si trebuia luat numai o data pe zi, iar nu de 3-4 ori pe zi ca tetraciclina, iar industria farmaceutica a zis: “Eu deja am instalatii care m-au costat milioane si miliarde de dolari, eu ce fac cu instalatiile astea si cu vechile antibiotice?”. 

Este si o industrie care vrea sa faca profituri si care este conservatoare. La un moment dat, sigur ca exista boli pentru care sunt tratamente care, daca sunt prea ieftine, nu le convine pentru ca nu fac profituri. Medicamentele nu sunt totdeauna eficiente. Si sa va dau un exemplu. Vaccinul pentru gripa care s-a fabricat anul trecut a fost eficient numai in 40-45% din cazuri. 

Deci sa nu ne facem iluzii ca este o industrie sfanta, careia nu avem nimic sa-i reprosam, impecabila… Etica e departe de asta. In fond, industria asta, in general, este privata, este pe mana unor oameni de afaceri, si ce-i intereseaza pe ei sunt castigurile. - Se vorbeste tot de mana unor oameni de afaceri si cand este vorba de acest virus AH1N1, gripa porcina. Care este punctul dvs. de vedere, ca microbiolog?

Cat este adevar si cat este neadevar? - Adevar este, sa zicem, 30%, neadevar este 70%. Sunt convins ca unii ziaristi au fost PLATITI ca sa faca mult zgomot pentru nimic. - De cine au fost platiti? - De companiile farmaceutice care fabrica vaccinurile gripei si care fabrica medicamente pentru gripa. Pentru ca exista numai doua companii farmaceutice in lume care fabrica niste medicamente pentru gripa, medicamente care sunt mai mult sau mai putin eficiente… nu sunt eficiente nici macar pentru 50% din populatie. Este vorba de compania Hoffmann-La Roche din Basel, Elvetia, care fabrica Tamiflu si este vorba de cea mai mare companie din Anglia, GlaxoSmithKline.

Iar aceste companii au tot interesul sa-si vanda medicamentele si sa faca profituri foarte mari. Foarte multe tari, in paranoia [psihoza, n.n.] asta, au cumparat cantitati extraordinare, de milioane si milioane de dolari, care vor expira si vor fi aruncate. Si medicamentele astea sunt cumparate din banii publici, din impozitele si taxele noastre. (…) Va dau ca exemplu gripa aviara. Acum doi ani a fost paranoia [psihoza, n.n.] cu gripa aviara? Da. Au fost prognosticuri ca aceasta gripa se va transforma intr-o pandemie? Da. N-a fost nici macar o epidemie la nivelul unei tari, dar o pandemie [iar anul acesta este stiut ca OMS a schimbat definitia pandemiei, reducand conditiile, ca sa o poata declara, n.n.].

Gripa la pasari si la porci exista de cand au aparut speciile acestea pe pamant. Nu este ceva nou. Gripa vine in fiecare an din Hong-Kong, pentru ca acolo sunt sate unde chinezii dorm in aceeasi camera cu ratele, cu gainile, cu porcii, iar virusurile acestea animale se transmit la om, uneori sufera mutatii. Si astazi cu traficul de avioane transportand peste un miliard de pasageri in fiecare an, ceea ce reprezinta mult raportat la populatia planetei… Deci in fiecare an avem gripa, nu este ceva nou. Stiti dvs. ca in fiecare an mor mult mai multi oameni de gripa decat de SIDA? Si cine mor? Mor persoanele in varsta care au o imunitate scazuta, bineinteles, mor cei care au imunitate deficienta… Se face mult zgomot pentru nimic!

Daca era, intr-adevar, sa fie o pandemie, cum a fost in anul 1918, cand se estimeaza ca au fost intre 10-20 milioane de morti de gripa… o pandemie se propaga repede, nu se propaga asa, ca azi au murit 10, si maine mai mor 5, poimaine mai mor 2, s.a.m.d. … (…) Se iau si niste masuri. Problema este sa nu se cada in paranoia si intr-o extrema, sa nu se exagereze. Pentru ca in cazul gripei aviare s-au cheltuit miliarde de dolari. Au fost tari care au cumparat medicamente, care au cumparat vaccinuri, intre timp toate acestea au expirat si au fost aruncate. Or, banii astia erau din buzunarele noastre si nu erau justificati! 

Au fost niste exagerari. Uneori este o paranoia care este dorita. De ce? Pentru ca in acest timp… toate companiile care fabrica masti isi vand mastile… Si mastile astea au o eficacitate ZERO! Mastile astea sunt praf in ochii nostri, n-au nicio eficienta! Si totusi sunt tari care cumpara miliarde de masti ca sa protejeze populatia. Hai sa fim seriosi! (vezi, la noi, stirea de acum 2 zile: Vor fi distribuite 7.000 de măşti şi 60.000 de litri de dezinfectanţi în şcolile din Bucureşti si comunicatul CSAT-ului in care “s-a luat decizia suplimentarii fondurilor pentru achizitia de echipamente, medicamente, mijloace de protectie si vaccinuri”. ). (…) Politica farmaceutica o fac oamenii de afaceri, milionarii si miliardarii, in cardasie cu guvernele… Industria farmaceutica este pe primul loc (ca profit), pentru ca ei pot sa fabrice un medicament cu un dolar si sa-l vanda cu 20 de dolari… (…) Pe glob, la ora actuala, exista 40.000 de medicamente diferite. Organizatia Mondiala a Sanatatii a facut o lista de medicamente esentiale. Stiti cate a retinut? 300. Va dati seama, din 300, care sunt esentiale, si tu ai ajuns la 40000? Daca mergem in farmacii si aruncam la gunoi jumatate din medicamentele care sunt acolo, populatia va fi mai sanatoasa, asta pot sa v-o garantez..

“ ASCULTATI INTEGRAL DECLARATIILE INCENDIARE ALE PROF. ATUDOREI 

Alte subiecte importante tratate in interviu: 

- Romania nu trebuia sa vanda fabricile de medicamente, este o industrie strategica. Investitiile se fac pentru a inchide fabricile competitoare si a deveni apoi dependenti de produsele vandute de companiile mari

- De ce cumparam serul fiziologic, in loc sa-l producem in continuare, fiind foarte ieftin si indispensabil?

- De ce nu se investeste in cercetarea si producerea medicamentelor pentru vindecarea infectiei cu stafilococul auriu, desi posibilitatea exista, iar un savant stabilit in Georgia, pe timpul lui Stalin, a gasit acest remediu si acolo se si aplica? 

- Despre bolile inventate si despre medicamentele cu efect pur placebo. 

- Despre experimentele si testele clinice pe oameni din tarile mai sarace. 

Cine este Vania Atudorei?

Vania Atudorei s-a nascut pe 9 decembrie 1953, la Botosani. In anul 1978 a absolvit Universitatea din Iasi, specialitatea Biologie Medicala. Face stagii la Universitatea din Chisinau si la Universitatea Friedrich Schiller din Jena. Dupa o scurta cariera didactica, devine cercetator-biolog la Institutul de cercetari stiintifice din Iasi (1979), apoi lucreaza ca biolog la Fabrica de medicamente Terapia din Cluj-Napoca. Din 1981 devine sef al Laboratorului de Microbiologie Farmaceutica din Cluj-Napoca, fiind, totodata, membru al Uniunii Societatilor de Stiinte Medicale si al Asociatiei Oamenilor de Stiinta din Romania. 

Intre anii 1990 si 1992 lucreaza la Oficiul Protectiei Apelor si Naturii din Cantonul Jura, Elvetia (unde elaboreaza o noua metoda de analiza a poluarii apelor) si la Laboratorul de Microbiologie al Spitalului din Delemont. In 1992 emigreaza in Canada. Dupa o scurta sedere la Quebec, se stabileste la Montreal. Intre 1993 si 1996 a fost directorul Departamentului de microbiologie al Companiei farmaceutice Biopharm. In aceasta calitate, a condus proiecte de cercetare privind utilizarea radiatiilor in decontaminare, farmacodinamica antibioticelor in patologia umana si veterinara precum si testarea de noi medicamente contraceptive si anti-SIDA.

A lucrat si pentru compania Neopharm. Efectueaza cercetari privind bacteriile implicate in ulcerul si cancerul gastro-duodenal. Pana nu demult, Vania Atudorei lucra pentru o companie montrealeza de analize biologice. Aici a fost remarcat de-a lungul anilor de catre conducerea unuia dintre clientii companiei, si anume firma de produse farmaceutice Sterigen. Care i-a propus, la prima strigare, nici mai mult nici mai putin decat postul de… director general. 

Acceptand oferta, Vania Atudorei devine nu numai primul roman ajuns in fruntea unei companii farmaceutice de mare prestigiu din Canada, dar si primul microbiolog care conduce o astfel de institutie. Pentru ca, pana acum, pentru astfel de posturi erau preferate persoane cu pregatire manageriala, economisti sau posesori de MBA. Sterigen este practic un “pionier” al deciziei de instalare in functia de director general a unui specialist microbiolog. Atudorei considera ca printre atuurile de care a beneficiat in frumoasa sa ascensiune profesionala canadiana se afla scoala din Romania si perioada lucrata la Terapia Cluj. 

Pe langa slujba de director general la Sterigen, el preda la doua colegii, unul in Montreal si unul in Ontario, si este consultant al ACDI (Agence Canadienne de Developpement International). La o universitate din Montreal, el preda cursuri in domeniul fabricatiei medicamentelor sterile (o premiera in domeniu), cursuri terminate de peste 400 de absolventi pana acum, dintre care vreo 60 de romani. (sursa biografiei)