joi, 7 februarie 2013

Din culisele revoluţiei islandeze


Исландия флаг Исландия
© Foto: Flickr.com/biologyfishman/cc-by

În ultimele luni, în presa şi în internetul românesc apar relatări despre succesele economice înregistrate de Islanda. „Revoluţia islandeză”, „Cine nu are pe cineva ca Hordur Torfason pentru a începe o revoluţie ca în Islanda, să-şi facă rost!”, „Islanda – un popor demn şi o democraţie adevărată” sunt doar câteva titluri de postări şi articole dedicate acestui subiect.

Este simptomatic faptul că mulţi dintre cei care privesc cu admiraţie la succesul Islandei în lupta cu sistemul financiar global şi la reuşitele economice ale acestei ţări consideră că reţeta succesului se rezumă la „o democraţie adevărată” şi la „un preşedinte care ascultă de popor”. Dorinţa de a vedea în Islanda un succes care se datorează unei democraţii funcţionale şi al controlului real exercitat de societatea civilă asupra clasei politice este de înţeles. Cei care au fost minţiţi în legătură cu „proprietăţile magice” ale democraţiei participative, dar au descoperit că alegerile nu schimbă nimic, iar suveranitatea declarată în Constituţie nu este luată în calcul de guvernele obediente faţă de FMI şi Bruxelles, au nevoie de un mit, de o legendă frumoasă, de un exemplu al unei ţări în care „idealurile europene” s-au materializat cu succes.
Realitatea din spatele „revoluţiei islandeze” este mult mai complexă, decât pare la prima vedere. Statul islandez a refuzat să finanţeze băncile falimentare prin îndatorarea statului, a interzis executarea silită celor care nu mai puteau achita ratele pentru locuinţele în care trăiau, a naţionalizat băncile, a reeşalonat forţat creditele acordate populaţiei şi a încarcerat bancheri şi foşti prim-miniştri care au transformat statul într-o structură de deservire a intereselor bancare. Mai mult, statul islandez a intrat în conflict cu Olanda şi Marea Britanie care doreau ca Islanda să compenseze clienţii străini ai filialelor băncilor islandeze deschise în Uniunea Europeană. Există naivi care cred că aceste victorii au fost obţinute de Islanda datorită „deciziilor populare consfinţite prin referendum” şi a capacităţilor de negociator ale preşedintelui Ólafur Ragnar Grímsson. Experienţa recentă arată că atât Uniunea Europeană, cât şi SUA pot ignora cu desăvârşire rezultatele unui vot popular, cel puţin în cazul României. De ce nu şi în cazul Islandei? Islanda a împrumutat 2 miliarde de dolari de la FMI (o sumă uriaşă pentru o ţară cu 319 mii de locuitori), fără ca FMI să-i impună condiţii precum susţinerea băncilor, tăierea sistemelor de ajutor social sau un program masiv de privatizare. De ce FMI a fost atât de blând cu Islanda şi este atât de dur cu România? Ce a făcut preşedintele Islandei şi ce nu va face niciodată guvernul României? Răspunsul este simplu: Islanda a şantajat Occidentul şi şi-a câştigat libertatea economică.
În 2008, în toiul crizei economice, guvernul islandez a demarat negocieri cu Moscova în vederea obţinerii de ajutor economic. După ce Marea Britanie, Olanda, Comisia Europeană şi FMI „au pus cuţitul la gâtul” guvernului islandez, conducerea de la Reykjavik s-a adresat Rusiei. Picătura care a împlut paharul a fost decizia Londrei de a îngheţa toate activele deţinute de statul islandez în baza unei legi de combatere a terorismului internaţional. În loc să se umilească la porţile Palatului Westminster sau să plângă la uşa lui Barroso, islandezii au recurs la şantaj direct:
„Din cauza faptului că mulţi dintre „prietenii noştri” nu doreau să ne ajute, am fost nevoiţi să căutăm prieteni noi”, declara atunci premierul Geir Haarde.
Deşi Rusia nu a recunoscut niciodată că negocierile aveau şi caracter politic, presa rusească discuta deschis despre „oportunitatea de a cumpăra ceva în Islanda”, iar unul dintre subiectele care se vehicula intens era ameninţarea guvernului de la Rezkjavik la adresa NATO. Baza maritimă de la Kefalik se putea transforma peste noapte într-un punct de staţionare şi aprovizionare a submarinelor nucleare ruseşti, ceea ce era un adevărat scenariu de coşmar pentru Washington. Şantajul islandez era clar şi vizibil pentru toată lumea. Occidentul a ales să renunţe la ideea de a forţa statul islandez să suporte costurile falimentului băncilor private, apoi s-a renunţat la programul de tăierea a ajutoarelor sociale, iar Olanda şi Marea Britanie nu au avut decât să se resemneze în faţa faptului împlinit. Fondul Monetar Internaţional, organizaţie controlată de SUA, a decis imediat să susţină financiar Islanda, fără a impune condiţii dure. Mai mulţi analişti occidentali au considerat acţiunile preşedintelui Torfasson drept o trădare a intereselor NATO, dar suportul popular de care se bucură preşedintele arată că populaţia îl consideră un veritabil patriot al Islandei. La Moscova, mulţi au privit cu admiraţie manevra islandeză, iar pe viitor conducerea islandeză ştie la cine să se adreseze pentru repetarea scenariului în caz de necesitate. În fond, utilizarea şantajului în relaţiile cu SUA şi Europa este o frumoasă tradiţie islandeză care datează din 1979, când guvernul de la Reykjavik a obţinut o lărgire a propriei zone maritime exclusive în detrimentul Marii Britanii, ameninţând NATO cu scenariul în care baza de la Kefalik ar fi fost cesionată în favoarea URSS.
Islanda a şantajat Occidentul şi a câştigat. Acelaşi tip de acţiune este acum în vogă în Europa de Est, iar unele decizii care irită la maxim capitalele occidentale se iau special pentru a demonstra că „islandezii din Europa de Est” sunt dispuşi să meargă până la capăt. Recenta vizită a lui Viktor Orban la Moscova şi declaraţiile preşedintelui ceh Miloš Zeman se înscriu în acelaşi trend.
România are posibilitatea de a obţine credite preferenţiale de la FMI, acceptarea creşterii salariilor, pensiilor, programelor sociale, renunţarea la programe de privatizare, ba chiar şi finanţarea întreprinderilor bugetare din banii obţinuţi de la structurile financiare supranaţionale. Trebuie doar să facă acelaşi lucru pe care l-a făcut Islanda. Din păcate pentru populaţie, în clasa politică din România nu există jucători capabili să-i spună luiDuaneC.Butcher: „Aveţi de ales. Dacă FMI nu renunţă la toate constrângerile din scrisoarea de intenţie şi nu ne creditează fără condiţii adiţionale, atunci găsim altă sursă de finanţare, iar scutul de la Deveselu încetează să mai existe.”
Sursa: romanian.ruvr.ru

MESAJ CONSILIUL GALACTIC AL LUMINII - 04 februarie 2013


Pentru subtitrare in limba romana, dati  click pe CC, apoi pe "engleza (subtitrare automata)". Dati iar click pe CC, alegeti  "traduceti subtitrari", alegeti cu ajutorul cursorului romana, apoi dati ok.

Vizionare placuta!
Sursa: www.youtube.com

New York-ul ar putea fi distrus de o racheta! Vezi un scenariu apocaliptic nord-coreean! VIDEO

New York-ul ar putea fi distrus de o racheta! Vezi un scenariu apocaliptic nord-coreean! VIDEO
New York-ul ar putea fi distrus de o racheta. Propaganda nord-coreenilor ii pune pe liderii lumii pe jar. Un videoclip de la Phenian arata cum orasul care a fost tinta atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 este distrus acum de un atac cu rachete.
Regimul de la Phenian s-ar pregati pentru un test nuclear. Deloc intamplator, pe Internet a aparut si un clip cu un mesaj voalat. In imagini apare un tanar care viseaza ca se afla la bordul unei navete spatiale care zboara in jurul Globului.
Sursa: rtv.net
        caplimpede.ro

INFOGRAFIC: Asteroizii care ameninta pamantul in urmatorii 200 de ani!

INFOGRAFIC: Asteroizii care ameninta pamantul in urmatorii 200 de ani!
Preocuparea pentru siguranta planetei a determinat autoritatile sa genereze scenarii bazate pe comportamentul asteorizilor care graviteaza in spatiu. Potrivit unei infografii realizata de RIA Novostibazata pe informatiile furnizate de agentia americana NASA (National Aeronautics and Space Administration) cel mai amenintator asteroid se va afla in apropierea pamantului in data de 7 august 2027. Acesta are diametrul de 945 metri si va trece pe langa pamant cu o viteza de 26,28 km/secunda la distanta de 385 de mii de kilometri.
Sursa: caplimpede.ro

Peste 90% din puii de pe piata romaneasca sunt injectati cu apa!


Peste 90% din puii de pe piata romaneasca sunt injectati cu apa!
Peste 90% din puii de pe piata romaneasca sunt injectati cu apa, nu doar pentru a da un aspect atragator carnii, ci si pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia, potrivit Dragos Frumosu presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara.
Bulgaria a interzis vanzarea carnii de pui injectata cu apa incepand din 20 februarie. Hotararea a nemultumit marile lanturi de magazine, dar si producatorii care aveau pe stoc carne de pui injectata. Carne de pui injectata cu apa se vinde in cantitati mari si in Romania, potrivit specialistilor.
“Fara discutie, exista aceasta carne injectata in Romania. Lucrul asta se intampla de foarte multa vreme. Tot ce arata frumos, rotund, aranjat in punga, in procent de 90% inseamna pui injectat. Se practica aceasta injectare si datorita maririi termenului de valabilitate, dar nu stim ce mancam. In Romania si in domeniul industriei alimentare si al respectului fata de consumator trebuie o legislatie foarte drastica. Trebuie sa avem standarde pentru fiecare produs, ca sa ne asiguram ca mancam sanatos”, a precizat Frumosu.
Presedintele FNSIA spune ca una din singurele modalitati prin care ne putem da seama de puii injectati este sa ne uitam la aspectul lor:
“Tot ceea ce arata rotund si frumos inseamna injectat. Trebuie verificat bine, pentru ca in afara de apa poate sa mai contina si altceva si trebuie sa stim procentul care trebuie fi utilizat pentru a nu ne imbolavi”, mai spune Dragos Frumosu.
“Pe eticheta trebuie sa scrie “contine apa in procent de…”. Trebuie facuta o disciplina chiar daca marii producatori nu doresc lucrul asta. Daca gustati niste produse facute de o companie multinationala din Romania si acelasi produs din Franta, Germania, Belgia, veti observa ca produsul de acolo e mai bun. In Romania, din retete se “fura”, adica se foloseste mai putin pentru ca produsul sa iasa mai ieftin, dar consumand in multe situatii porcarii”, a subliniat presedintele FNSIA.
Nutritionistul Virgil Stroescu spune ca, daca problema este nationala, Institutul de cercetare alimentara trebuie sa ia mostre ale produselor si sa faca o cercetare.
“O dozare hormonala, sa vedem parametrii respectivi, pentru ca nu stim exact cand injecteaza apa daca este distilata sau contine si altceva. Si apoi, de ce sa nu lasi puiul in pace, asa cum s-a facut el? Nu trebuie sa ne jucam cu sanatatea”, a declarat nutritionistul Virgil Stroescu.
Nutritionistul sustine ca acesti pui sunt periculosi pentru sanatatea omului deoarece nu se stie cu exactitate compozitia substantei cu care acestia sunt injectati.
“Daca ar fi numai apa nu ar fi periculoasa, faptul ca degradeaza calitatea e cu totul altceva. Daca introduc in pui ceva, sigur nu o sa fie doar apa curata distilata. Ar trebui ca Institutul de cercetare a alimentelor sa reia aceasta problema si ei sa ne dea raspunsul exact. Trebuie sa vada chimic si biochimic ce modificari sunt, nu doar organic. Apa in sine nu face decat sa dam bani in plus, pentru ca cumparam apa. Problema este daca nu se intampla si modificari biochimice prin aceasta injectare cu apa si cu sare sau altceva”, a declarat Virgil Stroescu.
Sursa: rtv.net
            caplimpede.ro/

Cercetatorii americani au descoperit planete locuibile la 13 ani lumina de pamant! Video!


Astronomii de la Centrul de astrofizica al Universitatii Harvard din Statele Unite afirma ca cea mai apropiata exoplaneta “sora a Terrei” s-ar afla la doar 13 ani-lumina (un an lumina are 9.460 miliarde de kilometri).
Numeroase planete potential locuibile si cu marimi apropiate de cea a Terrei se afla pe orbitele stelelor din categoria “piticelor rosii”, mai mici si mai putin fierbinti decat Soarele, aflate in numar foarte mare in galaxia noastra, Calea Lactee, informeaza AFP.
Cerceatatorii subliniaza ca 6% dintre “piticele rosii” au in jurul lor planete cu marimi comparabile cu cea a Terrei si care sunt potential locuibile.
“Credeam ca va trebui sa exploram distante vaste pentru a gasi o planeta ca Terra, dar acum am inteles ca o alta planeta ca Pamantul se afla probabil in vecinatatea noastra cosmica, asteptand sa fie descoperita”, a declarat Courtney Dressing, un astronom de la Universitatea Harvard, principalul autor al studiului.
In ciuda faptului ca “piticele rosii” sunt mai mici si mai putin calde decat alte stele, inclusiv decat Soarele nostru, ele ofera conditii propice pentru existenta unor planete care sa semene cu Terra, a explicat cercetatoarea americana.
O “pitica rosie” medie ajunge la doar o treime din marimea Soarelui si este de o mie de ori mai putin stralucitoare. Niciuna dintre aceste stele nu este vizibila de pe Pamant cu ochiul liber.
Cercetatorii americani au identificat 95 de planete care orbiteaza in jurul unor “pitice rosii” si care ar putea fi locuibile. Insa doar trei dintre ele (6%) au temperaturi si marimi apropiate de cele ale Terrei.
“Acest fapt ne face sa credem ca de acum inainte va fi considerabil mai usor decat credeam sa cautam forme de viata dincolo de Sistemul Solar”, afirma David Charbonneau, coautor al studiului.
Cu toate acestea, o exoplaneta locuibila aflata in jurul unei “pitice rosii” ar reprezenta o lume total diferita de a noastra.
Aceste planete sunt mai apropiate de stelele lor. Insa acest fapt nu ar impiedica existenta vietii, daca planeta are o atmosfera suficient de groasa si oceane adanci pentru a distribui caldura in jurul planetei.
In plus, intrucat “piticele rosii” au o existenta mai indelungata decat stelele precum Soarele, exoplanetele din jurul lor sunt mai batrane decat Terra, iar potentiala viata de pe ele ar fi astfel mai veche.
 Sursa: caplimpede.ro

LUNA NOUA IN VARSATOR – 10 FEBRUARIE 2013, ORA 09: 20 ORA ROMANIEI – “SABIA LUI DAMOCLES”


” Doar cu inima atingi cerul “
Rumi

Fiecare faza de Luna Noua are loc intr-un semn zodiacal iar mesajul  ei este in deplin acord cu semnul respectiv, tot faza de luna noua este asociata cu noi inceputuri sau cu o noua abordare a unei probleme, a unui domeniu specific vietii noastre.
Ascendentul momentului de Luna Noua  este in Berbec gradul 12:30 , vorbim de un  semn cardinal de  foc  ce  poate aduce conditii noi de viata , o schimbare importanta , noi initiative ,  nerabdare , “viata freamata ‘in aceasta perioada . Aceasta energie vrea “ ceva nou “ dar cu Marte , guvernatorul acestui semn in casa XII , noutatea poate avea o natura karmica , poate fi o iluzie , poate fi destul de secretoasa . Casa XII este depozitul comorilor secrete , puterea castigata prin experientele mai multor incarnari , prin  experientele acestei vieti, este ultima casa din astrograma continand rezerve imense  de putere , este un depozit “ al karmei si buna si rea  “ .  Marte in Pesti in casa XII este de doua ori “ o energie de foc in apa”, asta inseamna ca arma acestui baiat de foc este intuitia , cu ea castiga razboiul . Natura casei XII este oarecum incompatibila cu natura energiei martiene, totusi, aceasta energie martiana poate fi folosita cu succes in proiectele care necesita o concentrare profunda , imaginatie sporita si lucru in singuratate .Mercur ( mintea , comunicarea , postasul astral) este intr-o conjunctie stransa cu Marte in Pesti dar in aspect provocator ( aspect de careu-90 grade ) cu Jupiter in Gemeni ,
Mercur in Pesti stie sa comunice prin intuitie , imaginatie , sensibilitate , in acest semn este in cadere  iar din aceasta cauza , capacitatea de a comunica in mod clar devine confuza , denatureaza faptele , induce neintelegeri. Mercur in Pesti este asemeni unui cameleon ce isi schimba punctele de vedere in conformitate cu ultima bucata de informatie care a fost primita . Marte in conjunctie cu Mercur si provocate de Jupiter amplifica neintelegerile , gandurile negre , constrangerile in calatorii , intalniri ratate , escrocherii , actiuni necugetate sau prost organizate , deci mare atentie , ascultati-va inuitia  care va poate ghida foarte bine .
Saturn in semnul Scorpionului din casa VII ( casa partenerului, asociatului ) sprijina aceasta conjunctie Marte , Mercur , este un aspect ca da seriozitate rationamentelor, ideilor iar luciditatea poate fi orientata direct catre scopuri . Este un aspect propice muncii intelectuale , studiilor care cer rabdare ,  aprofundare , exigenta . Cu rabdare si atentie la glasul intuitiei , pot fi descoperite anumite secrete intr-un parteneriat sau legate de un partener .
Pluto in Capricorn din casa carierei  sprijina si el aceasta conjunctie Marte –Mercur , acest aspect va permite sa facem descoperiri importante atat in noi insine cat si in jurul nostru .
Dirijorul acestor energii astrale ramane totusi Luna Noua in Varsator gradul 21:43 , o energie ce indeamna catre comunicare , detasare , idealism, originalitate , dorinta de a elimina falsul  si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata. Este o energie instabila dar originala ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra.

Luna Noua in Varsator este intr-o legatura stransa cu asteroidul 5335 Damocles ( gradul 20:51)  si in aspect provocator cu axa destinului , Nodul Nord in Scorpion si Nodul Sud in Taur gradul 21:24 .
Asteroidul  5335 Damocles a fost numit  asa dupa numele unui curtean de la curtea regelui Dionisie al II-lea  din Siracuza care a trait in secolul 4 i.Hr. Desi Damocles a fost un personaj real,  povestea lui a devenit legenda datorita lingusirii  constante fata de regele Dionisie .  Ii repeta tot timpul ca bogatia , puterea si faima lui nu sunt decat noroc uitand de fapt ca si acestea nu pot fi date oricui . Simtind ca Damocles este un lingusitor teribil dar si un invidios pe pozitia lui inalta , Dionisie a hotarat sa schimbe rolurile pentru o zi pentru a-i arata si pericolele ce insotesc un om ce detine o anumita putere iar pentru asta , a atarnat deasupra tronului o sabie . In seara in care Damocles s-a instalat pe tron in locul lui Dionisie , a existat si un mare banchet pentru a gusta din plin placerea regelui care este servit si venerat . Abia la sfarsitul ospatului , Damocles s-a uita in sus si a vazut sabia agatata cu un fir de par   deasupra capului lui. Dintr-o data s-a speriat , a renuntat la mancarurile delicioase si fetele frumoase , i-a spus lui Dionisie ca renunta la rolul lui declarand ca nu mai vrea sa fie atat de norocos . Sabia lui Damocles a ramas de-a lungul timpului o expresie cheie a acestei povesti pentru a ilustra pericolul care apare odata cu detinerea unei mari puteri  dar si posibilitatea de a pierde puterea , inclusiv viata . Sabia lui Damocles este “ o amenintare prezenta  , un pericol constant dar si un mare privilegiu de a detine puterea dar pentru scurt timp. Damocles in Varsator in fuziune cu Luna Noua in Varsator poate aduce asumarea unui rol inedit ,  un rol mai mare decat putem duce si ar trebui sa vedem , sa simtim “ sabia lui Damocles “ de la bun inceput si nu mai tarziu .  Pot aparea situatii inedite ,socante care intr-un fel ne forteaza sa intram intr-un joc periculos , deci atentie . Aceasta Luna Noua de mana cu asteroidul  Damocles arata tranzitii , schimbare de directie , schimbarea de peisaj in viata cuiva ,inlocuirea vechiului cu ceva temporar , amenitare , represalii , situatii precare , iluzia puterii , linguseala , identitate falsa ,fantezie ,”as putea face acest lucru si eu , as fi cel mai bun “, pasi inapoi insotiti de o mare umilinta (Damocles  a revenit la rolul lui de curtean dar umilit ) .  Varsatorul este un semn in acord deplin cu influenta lui Damocles deoarece indeamna la schimbare , inedit , noutate . Aceasta Luna Noua ofera “ tronul doar pentru o zi , pentru o perioada limitata “ datorita stresului imens care poate aparea in noua directie sau in acceptarea unei situatii inedite in viata voastra . Odata imbratisata noua situatie de viata se poate constata ca lucrurile nu sunt asa de usoare cand esti “ pe scaunul fierbinte “ , cand totusi noua situatie nu este o joaca ci cere o mare responsabilitate . Daca nu sunteti pregatiti “pentru a merge o mila cu pantofii celuilalt “ nu trebuie sa credeti ca stiti foarte bine ce face cel de langa voi  , cat de responsabil este sau ca puteti sa va asumati cu usurinta sarcinile lui .
Luna noua in Varsator este in aspect provocator , aspect de 90 grade cu axa nodurilor lunare , Nodul Nord in Scorpion si Nodul Sud in Taur , asta inseamna ca aceasta perioada poate aduce o abatere de la scopul vietii si asta prin asumarea unor experiente riscante ce pot produce frustrari si deceptii , fragilizeaza planul emotional. Aceste incercari pot avea legatura cu familia , cu un barbat , cu o femeie . Totusi , aspectul de careu ramane in astrologie un aspect dinamic ,un aspect de evolutie prin folosirea noului , ineditului ( varsatorul ) in constientizarea cerintelor destinului –Nodul Nord in Scorpion .Tensiunea implicata de acest aspect ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile ce nu ne mai satisfac dar de multe ori apare teama. Aspectul de careu este un aspect ce cere o implicare personala iar teama poate fi principalul nostru dusman .
Nodul Nord in Scorpion ne cere sa ne bucuram de viata fara a fi nevoie sa avem o multime de lucruri de care sa ne ingrijoram , sa invatam sa-i ajutam pe  ceilalti . Este un timp in care riscurile sunt rasplatite. Este vorba de transformare  iar experientele urmatoare vor cere implicarea in fel de fel de relatii care sa ne ajute sa renuntam la valorile ponosite care ne tin legati . Nodul Sud in Taur spune “ asta este valoarea mea “ iar Nodul Nord in Scorpion ne cere sa invatam despre “ asta este valoarea noastra “ ,in consecinta , Nodul Nord in Scorpion ne va cufunda intr-un process de transformare care va taia legaturile vechi  si va permite sa avem acces la adevarata putere care nu are nimic de-a face cu ceea ce detinem . O parte din misiunea Nodului Nord in Scorpion ne cere sa ne descoperim propria profunzime  si sa fuzionam total  cu profunzimea celuilalt ,  este un limbaj intim profund, pasional, explorator, magnetic . Cu cat vom renunta mai repede la “lucrurile vechi “ din viata noastra cu atat situatiile noi , persoanele noi vor fi atrase ca un magnet in  viata noastra . Ceea ce lasam vechi sa plece , vom primi intr-o alta haina noua necesara evolutiei noastre .
Nodul Nord in Scorpion este sustinut de asteroidul 16 Psyche si asteroodul 258 Tyche .
In mitologie , Psyche a fost o pamanteanca foarte frumoasa ce  avea doua surori mai mari. Totusi, ea era cea mai frumoasa , era tratata ca o statuie sau ca un idol la care se uita intrega Grecie ignorand astfel templul lui Afrodita . Ei se inchinau astfel in fata lui Psyche in loc sa se inchine la Zeita Afodita . Din aceasta cauza , Afrodita a devenit extrem de geloasa pe frumusetea acestei fete Psyche   si l-a trimis pe Eros sa-i faca o magie astfel incat Psyche sa se indragosteasca de cel mai oribil om de pe pamant si sa nu mai fie iubita de nimeni
Eros a incercat s-a vrajeasca pe Psyche asa cum i-a cerut mama lui Afrodita,  dar  cand a luat  o sageata din “ tolba lui cu sageti “ , s-a zgariat pe un deget  iar iubirea pentru Psyche l-a si cuprins . Odata vraja facuta, Eros a stiut ca nu mai poate s-o rupa , n-a mai tras sageata cu fiere si otrava asa cum ii poruncise Afrodita, stia ca  este in zadar .Eros –Zeul iubirii a aranjat sa o primeasca pe Psyche cu care sa locuiasca intr-un palat foarte frumos dar Psyche nu a avut voie sa il vada,  a fost o conditie impusa chiar de Eros .Atunci cand Psyche impinsa de surorile ei a facut acest lucrul si a vazut chipul lui ( a incalcat o regula impusa ),el a disparut , dar , asta nu inseamna ca el a disparut pentru totdeauna. Cand l-a  pierdut pe Eros , Psyche insarcinata a vrut sa se sinucida dar nu a reusit  .
Psyche s-a dus la Afrodita sa-i dea o sansa sa fie din nou cu sufletul ei pereche , cu Eros . Afrodita , in continuare plina de gelozie , i-a spus lui Psyche ca daca este in stare sa treaca niste  teste dificile ,  il va vedea din nou pe Eros . Ajutata de unii dintre zei , Psyche a trecut in cele din urma fiecare test . Ultimul test , cel mai dur , a fost cel in care Psyche a fost trimisa la Persefona in iad si sa-i aduca de acolo lui Afodita o crema de frumusete . Totusi Psyche , la intoarcere , a incercat si ea sa foloseasca aceasta creama dar a  murit . De sus ,  din Olimp, Eros a vazut totul si cuprins de remuscari a fugit repede la Psyche si a inviat-o . Astfel , ei s-au casatorit iar prin acest lucru , Psyche a castigat nemurirea.
Psyche simbolizeaza o conexiune cu sufletul , este un dor de a fi inteles dincolo de cuvinte , este intelegerea dincolo de intuitie , este dorinta de a fi legat intr-un fel inconstient , este o legatura sufleteasca. Este un loc din harta in care alegem iluminarea , posibiltatea distrugerii identitatii vechi urmata de invierea unei noi identitati mai puternice

Acest moment de Luna Noua in Varsator in aspect provocator cu Nodul Nord in Scorpion in fuziune cu asteroidul 16 Psyche  poate aduce multe provocari in viata noastra daca vom cultiva neincrederea , daca ii vom asculta pe ceilalti , ganditi-va ca Psyche si-a ascultat surorile care au indemnat-o sa vada fata sotului ei –Eros . Unde apare Psyche , apare si stresul , dar un stress care te pune la treaba , un stres care te ajuta sa treci peste provocari. Este un moment in care ne putem confrunta cu abilitatile noastre creative dar si cu capacitatea nostra da a indura , de a face fata provocarilor , toate acestea ne invita sau ne obliga sa ne schimbam , sa ne transformam . Intalnirea cu obiectivul sufletului nostru incepe cu stresul care va conduce la descoperiri, la transformarea vietii in totalitate iar Psyche in Scorpion are standarde foarte inalte , aproape imposibil de trait . Cu Psyche in Scorpion provocarile fac parte din viata noastra , sufletul  tanjeste dupa marea pasiune  care sa trezeasca la  viata fiecare celula a fiintei  noastre , partenerul de suflet este intens ,complicat , dificil, spiritual , creativ ,indraznet si profund . Scopul final al lui Psyche in Scorpion este dragostea iar aceasta Luna Noua poate aduce provocari legate de sufletul de care avem nevoie  pentru o adevarata fuziune .
Aceasta Luna Noua in Varsator este guvernata de Uranus in Berbec in fuziune cu asteroidul Skuld ( 1130). In mitologia Nordica , Skuld este una din cele trei zeite ce decid soarta  oamenilor si zeilor , ele sunt prezente atunci cand un copil se naste si decid soarta lui . In astrologie , Skuld reprezinta  conexiunile sortite , indica viitorul si gandirea orientata spre viitor . Varsatorul  si Uranus sunt simboluri pentru viitor iar cu asteroidul de soarta Skuld , conexiunile aduse de acest moment de Luna Noua sunt sortite . Desi planificarile sunt bune , aceasta Luna Noua in Varsator aduce incertitudine , viitor necunoscut ,  nu prea poti spune ce va urma si asta datorita tonului karmic indus de Skuld , de Nodul Nord in Scorpion dar si Tyche  .
In mitologie , Tyche a fost Zeita norocului , sansei ,  averii , providentei si soartei . Ea este o personificare a norocului sortit sau a nenorocului , ea este  imprevizibila actionand in orice directie dupa bunul plac, dupa propria vointa fara a tine seama daca individul merita sau nu.  In multe picturi , Tyche apare impreuna cu Nemesis ( distribuire echitabila ) cea prudenta echilibrand ceea ce ofera nemeritat Tyche   Ea apare in multe statui cu o carma in mana ce arata ca ea a fost conceputa ca o divinitate de indrumare si desfasurare a afacerilor lumii , are si o minge  sau o roata ce simbolizeaza caracterul instabil al norocului . Simbolul principal al lui Tyche ramane totusi un corn imens in interiorul caruia este pastrata intreaga bogatie , corn ce a apartinut odata Amalthei , capra care l-a hranit si crescut pe Zeus . Ocazional , Tyche rasturna cornul imens raspandind astfel toate bunurile sale pentru oricine le va gasi. In timp ce destinul cuiva este scris de zei , modul in care fiecare munceste pentru implinirea acestui destin determina soarta individului . De-a lungul implinirii caii noastre sortite ,  noi avem si liber arbitru . Daca ne acceptam destinul si traim in armonie cu dorintele noastre , atunci norocul este cu noi . Cand cineva incearca sa nege destinul lui cultivand orgoliul si lipsa oricaror legi divine , atunci ghinionul  este prezent .
Acuma , Tyche in Scorpion in casa VII -casa partenerului  poate rasturna “cornul  cu partenerii de suflet “, poate fi norocul catre descoperirea menirii noastre , a partenerului care ne integeste sufletul .
Adriana Tudosa

ASTROLOGII asiatici prezic un an tumultos în 2013


Noul an din calendarul chinezesc, cel al Şarpelui, care debutează duminică, va fi unul "veninos", plasat sub semnul instabilităţii şi al turbulenţelor, va aduce războaie şi destrămarea zonei euro, au prezis astrologii chinezi.

2013 - Anul şarpelui
2013 - Anul şarpelui
Însă cântăreţul sud-coreean Psy va continua să "plutească" pe valul succesului său din 2012, au spus astrologii, citaţi de AFP.
Anul Şarpelui începe duminică, 10 februarie, în calendarul chinezesc şi este asociat cu apa: el ar putea aduce o serie de catastrofe, avertizează astrologii, foarte populari în Asia.
Precedenţii ani ai Şarpelui au fost marcaţi de atacurile teroriste din 11 septembrie (2001), de mişcarea democratică din Tiananmen înăbuşită în sânge (1989) şi de atacul japonez de la Pearl Harbour (1941).
"Este un an al catastrofelor... Multe lucruri se vor derula foarte prost", previne Tan Khoon Yong, de la cabinetul de geomanţie Way OnNet Group. "Uniunea Europeană riscă să se destrame, moneda euro va fi în dificultate", a adăugat acest astrolog în vârstă de 59 de ani.
Apa reprezintă frica, teama. Ea se află chiar deasupra focului, care reprezintă bucuria şi optimismul. Opoziţia dintre cele două semne se va exprima în luna mai, au explicat prezicătorii chinezi.
Potrivit lui Chow Hon-ming, un astrolog din Hong Kong, China şi Japonia se vor înfrunta în luna mai, în timpul unui conflict scurt, precum "doi şerpi" care se luptă.
Relaţiile dintre cele două ţări s-a deteriorat în 2012, din cauza unui arhipelag nelocuit aflat în Marea Chinei Orientale, revendicat de autorităţile de la Tokyo şi de la Beijing.
"Tensiunile vor atinge un vârf, iar China şi Japonia riscă destul de mult să meargă până la declanşarea unui război", afirmă Chow Hon-ming.
Bursele mondiale vor cunoaşte o traiectorie asemănătoare celor urmate de aceste reptile, prezice Mak Ling-ling, maestru în feng shui din Hong Kong. Această traiectorie va fi calmă şi suplă în prima parte a anului, dar mult mai sacadată în a doua jumătate a anului. "Va fi ca mişcarea şarpelui: rapidă, agresivă, şireată", a adăugat el.
Mariana Kou, analistă la o casă de brokeri, CLSA, care se amuză în fiecare an creând "un indiciu feng shui", spune că anul bursier 2013 "se va termina într-o manieră pozitivă".
Cu toate acestea, anii Şarpelui sunt marcaţi de "transformări, schimbări şi, uneori, veritabile bulversări, după imaginea acestor reptile care îşi schimbă pielea cu regularitate", a adăugat ea.
În timpul precedentului an al Şarpelui, în 2001, indicele Bursei din Hong Kong a pierdut peste 33%.
Însă nu totul va merge prost pe plan mondial. Noul conducător chinez, Xi Jinping, va prelua prerogativele preşedintelui celei de-a doua puteri economice mondiale, în luna martie.
"El trebuie totuşi să fie atent la starea lui de sănătate. Riscă să sufere de pe urma unei căzături în luna noiembrie, dacă va călători în acea perioadă", afirmă Chow Hon-ming, care îi sugerează liderului chinez să evite "Rusia şi Europa" în toamna acestui an.


Sursa:  REALITATEA.NET

Zeci de mici piramide umplu o necropolă străveche din Sudan


Cel puţin 35 de piramide de mici dimensiuni, precum şi morminte, au fost dezgropate de arheologi, între anii 2009-2012, în Sudan, într-un loc numit Sedeinga. Piramidele, vechi de aproximativ 2000 de ani, datează dintr-o vreme în care, în această regiune, exista un regat african înfloritor.
Arheologii au dost surprinşi de densitatea mare a acestor construcţii: într-un singur sezon de săpături, în 2011, au fost dezgropate nu mai puţin de 13 piramide, îngrămădite pe o suprafaţă de 500 metri pătraţi, ceva mai mare decât un teren de baschet.
Piramidele au o vechime de cca. două milenii, datând din timpul când, pe actualul teritoriu al Sudanului, exista un regat numit Kush, care se învecina cu Egiptul şi,mai târziu, cu Imperiul Roman.
Obiceiul de a construi aceste piramide a fost, probabil, influenţat de arhitectura funerară a Egiptului.
La Sedeinga, piramidele au fost construite secole la rând, cel mai noi ocupând spaţiul dintre cele vechi, până când, în cele din urmă, constructorii au rămas fără spaţiu, dar şi fără piatră şi au început să refolosească pietrele piramidelor mai vechi.
Cele mai mari dintre piramidele descoperite au latura bazei de 7 metri; cea mai mică  - înălţată pentru funeraliile unui copil - are doar 75 de cm.
Vârfurile lor nu erau bine ataşate de partea de dedesubt, aşa că trecerea timpului şi a caravanelor de cămile a deteriorat monumentele.
Piramidele au fost descoperite de membrii Misiunii Arheologice Franceze în Sudan.
Aceştia spun că vârfurile piramidelor erau, probabil, decorate cu o pasăre sau o floare de lotus deasupra unui glob, reprezentând Soarele.
Printre descoperiri se numără mai multe piramide care aveau o cupolă interioară, o structură circulară ataşată de colţurile piramidei. În afara localităţii Sedeinga, se mai cunoaşte o singură piramidă construită în acest mod şi pentru cercetători era un mister de ce oamenii din Sedeinga ţineau aşa de mult la acest model, care nu îmbunătăţeşte nici soliditatea şi nici aspectul exteriror al piramidei.
O descoperire făcută în 2012 ar putea totuşi să ofere un indiciu: a fost dezgropat un (al unui copil), acoperit doar de un cerc, aproape complet, de cărămizi. E posibil, cred specialiştii, ca atunci când „moda” de a construi piramide funerare a ajuns la Sedeinga, ea să fi fost combinată cu o tradiţie locală a structurilor circulare de cărămidă, rezultând astfel piramidele cu cupole circulare în interior.
Mormintele alăturate piramidelor au fost în mare măsură jefuite, posibil în Antichitate. Arheologii au găsit în ele resturi scheletice şi, în unele cazuri, artefacte.
Una dintre ecele mai interesante descoperiri a fost o masă pentru ofrande, găsită printre vestigile unei piramide. Masa este împodobită cu imagini înfăţişând-o zeiţa Isis şi pe zeul Anubis, cu cap de şacal, şi cuprinde o inscripţie scrisă în limba meroitică şi dedicată unei femei numite "Aba-la", care ar putea fi, după părerea specialiştilor, o poreclă pentru „bunică”. Masa ar putea fi, aşadar, o ofrandă funerară pentru o femeie, posibil o bunică, înmormântată acum 2000 de ani în necropola de la Sedeinga.
Sursa: Live Science / Photo copyright B-N Chagny, SEDAU/SFDAS
          www.descopera.ro

Incheierea transferului: respiratia finala PARTEA INTAI


De Lauren Gorgo, 4 februarie 2013 (ii multumim Anei Nicolai pentru traducere si promptitudine)
Luna ianuarie a fost GREA.
Pe fascicule, trecerea de la 2012 la 2013 a fost foarte interesanta, insa orice în afara de gratioasa – pana în prezent, pentru cei mai multi. În ceea ce ma priveste, stiu ca imediat dupa solstitiu ma leganam pe marginea multumirii binecuvantate, deschizandu-ma în feluri pe care nu le-am crezut niciodata posibile si simtindu-ma de parca chiar urma sa-mi iau primul meu zbor constient, în taramurile ceresti… cand, în loc de asta, mama-tatal Dumnezeu mi-au servit o lovitura comandata în plan divin. Nu ca mi-au mai ramas asteptari, dupa 13 ani în care am fost privata de absolut toate placerile lumesti, insa moartea subita a mamei mele nu a fost deloc felul în care planuiam sa sarbatoresc sfarsitul acestei neplacut de lungi calatorii catre IUBIRE.
Paradoxal si în total contrast cu cosmarul meu personal, am primit din taramurile nevazute si niste informatii de un nou nivel, pe care sunt incantata sa le impartasesc… în mare parte despre urmatorii nostri pasi si un pic mai mult despre procesul pe care Consiliul Suprem Pleiadian l-a numit, în cel mai recent raport 5D, „programul de detensionare”.
(NOTA: Lasand sarcasmul deoparte, vreau sa valorific aceasta oportunitate, ca sa va impartasesc recunostinta mea sincera pentru toata IUBIREA ce s-a revarsat din aceasta comunitate, în timpul si dupa tranzitia mamei mele. Nu pot descrie ce a insemnat pentru mine sprijinul vostru, atunci cand fundamentul lumii mele s-a prabusit sub mine. Rugaciunile, viziunile, rabdarea si aptitudinea voastra de a sustine un spatiu atat de sacru pentru vindecarea mea a fost ceva coplesitor, în cel mai afectuos sens si sunt uimita si inspirata de fiecare dintre voi. Va multumesc pentru ca sunteti minunati.)
Detensionarea continua…
Mai intai de toate, am primit cateva emailuri de la persoane care se intreaba daca/cand incepe programul de detensionare pentru ele, iar parerea mea este ca daca sunteti atrasi spre aceste informatii, atunci sunteti undeva în spectrul acestui proces… ca stiti, la un nivel profund, ca va schimbati fizic si ca intinerirea si starea de bine chiar par a fi urmatorul pas logic. Asta nu inseamna ca acest lucru este evident tot timpul, ci ca exista un sentiment de fond, de certitudine, pe care unii il numesc gnoza, ca în sfarsit… chiar daca incet… corpul incepe sa conlucreze cu restul sinelui nostru minunat. Si retineti ca aceasta certitudine mai si fluctueaza, fapt ce va poate descumpani, insa aceasta este natura miscarilor cosmice ondulatorii ale frecventei 13/IUBIRII universale/energiei scalare, care ne este transmisa din centrul galactic si care indeparteaza toate straturile de reziduuri 3D restante.
Din ceea ce inteleg, pe baza informatiilor care mi-au fost oferite inainte de portalul 12:12:12, a 12-a spirala dimensionala a ADN-ului nostru a fost activata la poarta stelara tripla, iar pentru aceia care trec în aceasta viata prin „inaltarea biologica completa”… nu toata lumea are aceasta dorinta, dar se pare ca toti avem aceasta posibilitate de alegere… portalul  eclipsei, dintre 13 noiembrie pana în 13 decembrie, a insemnat si activarea celei de-a 13-a spirale a noastre, stratul de acoperire sau spirala guvernanta pentru tiparul corpului nostru de dimensiunea a 12-a.
Reconectarea spiralei a 13-a constituie faza de reformatare biologica, ce permite ca focalizarea constiintei sa restructureze corpul uman… sa ne integreze sinele spiritual în celulele noastre, pentru ca sa putem intrupa fizic, esenta tiparului nostru divin, forma noastra desavarsita. – Cell Speak
Pentru aceia dintre voi care au intrebat cat va dura desfasurarea acestui proces, raspunsul scurt este… nu stiu. Inca nu „stiu” nimic, chiar si, în special, în privinta mea… mda, cu exceptia disconfortului, despre care am senzatia ca stiu foarte bine 8O… dar mi s-a spus ca „programul de detensionare este un set de evenimente relativ rapide (rapid dupa standardele lor)… care este în mod clar marcat de o vitalitate intineritoare si de flexibilitate interioara.”
Si doar pentru a clarifica, Counsiliul insista (chiar daca eu nu sunt total convinsa) ca pentru cei pregatiti, acest program de detensionare nu este identic cu procesul de purificare, de care am fost torturati ani de zile… în care corpurile mai dense au nevoie sa treaca prin perioade luuuungi de purificare si restructurare celulara ampla, insa detensionarea este mai degraba o forma de eliberare destul de rapida, a „partilor” dense din celule.
Iata cum explica ei, acest lucru:
Am vrea sa precizam ca exista o serie de intervale distantate intre ele, care vor conduce la concretizarea a ceea ce noi numim intinerire. Asta inseamna ca exista o serie de evenimente care conduc la punctul culminant al dez-imbatranirii si, desi experienta va fi diferita pentru fiecare, procesul este, în mare parte, identic.
Vrem sa spunem ca… exista cei care deja simt multa innobilare sufleteasca, sentimente de expansiune, bucurie, inocenta tinereasca, vitalitate si eliberare de lumea inferioara a formei. Apoi, sunt cei care simt detensionarea în etape – fiind atrasi în afara pentru o perioada lunga de timp – si ca pe un set de programe mai mici, individuale, de eliberare, care detensioneaza progresiv genetica umana 3D, readucand-o la modelul ADN-ului ei originar.  
Modelul originar al ADN-ului (Dumnezeu) a fost activat, dar pentru ca aceasta esenta divina sa prinda radacini în forma fizica, trebuie ca mai intati sa va debarasati de tiparul vechi, cel care a fost determinat sa-si extraga hrana din reteaua falsa. Pentru acei oameni pentadimensionali activati, celulele lor trebuie sa se alinieze acum cu noile comenzi ale sistemului vostru de operare, actualizat. Asta reclama ca toate celelalte programe sa fie inlaturate din celulele voastre, pentru ca procesul de transfer sa se poata finaliza. (mai multe despre acest subiect, mai jos)
In cazul orientarii din urma, detensionarea este simtita ca un sentiment de libertate si expansiune, urmata imediat de o stergere. acest proces se repeta iasari si iarasi, dar nu e identic cu procesul continuu de purificare, din ultimii cativa ani. Este vizibil diferit, în sensul ca nu treceti printr-o mutatie de lunga durata, ci printr-o eliberare de scurta durata. Eliberarea de densitate apare sub forma insufletirii, a senzatiei de a va simti plini de viata… si ca raspuns direct la fiecare „val” codificat de detensionare… pe cand mutatia celulara este un proces foarte lent, care practic schimba structura acidului dezoxiribonucleic din fiecare celula, prin intermediul ciclurilor continui si repetitive de activare. – CSP (Consiliul Superior Pleiadian)
Asadar, din cate inteleg, diferentele cheie dintre detensionare si mutatie sunt durata si intensitatea. În raportul precedent, ni s-a spus sa ne asteptam la fluctuatii, caci vom intra si vom iesi din starea binecuvantata de multumire, pe masura ce celulele noastre se „desprind” de formele lor false de sustinere si, chiar daca procesul pare extrem de similar cu mutatia celulara (cititi: crancena), destinderea are loc în reprize, este mult mai scurta si/sau nu are gradul de disconfort al simptomelor din trecut. In unele cazuri, e posibil sa ne simtim provocati în plan fizic sau slabiti, dar conectati în plan emotional, mental si spiritual. In general, ar trebui ca simptomele sa inceapa sa fie resimtite ca fiind mai usoare, mai lesne de gestionat, mai docile si avand mult mai putina rezistenta decat în trecut, pentru cei care s-au destins.
Iar pentru cei care deja va bucurati de libertatea expansiunii mentionate (am senzatia ca acest grup este generatia mai tanara de Indigo/seminte stelare), Consiliul va roaga sa retineti ca acest proces include si eliberarea mai fara efort de corpul fizic, de corpul dorintei… nu in sensul ca nu vom mai nazui sa ne extindem, sa cream sau sa simtim cu sinele fizic, ci în sensul eliberarii de starea permanenta de nevoie, în timp ce suntem in forma 3D.
Cu alte cuvinte, sentimentele frumoase sunt doar inceputul…
Res(ins)piratia finala
Mi s-a spus de doua ori, asa ca este demn de mentionat faptul ca iesim din perioada de in-spiratie (retragere/vid/integrare), în care am fost din 21 decembrie si ca acum ne pregatim sa mergem cu urmatoarea ex-piratie, în ceea ce pleiadienii numesc o „perioada de mare expansiune, urmata de un alt strat de eliberare profunda”… din care, spun ei, partea de expansiune „va fi similara, ca natura, cu felul în care ne vom simti dupa echinoctiu”. Ma gandesc ca Jupiter, intrat de curand în miscare directa (30 ianuarie), are mare legatura cu aceasta miscare inainte, la care se refera ei.
Fiecare ex-piratie de schimbare va va aduce mai aproape de finalizarea biologica si fiecare in-spiratie va constitui perioada necesara echilibrarii. Pe masura ce imbratisati, acceptati si va abandonati acestor schimbari, va deschideti ca sa primiti din ce în ce mai multa forta vitala. De fiecare data cand va deschideti fata de adevarata voastra natura divina, va eliberati un pic mai mult de lumea pe care o lasati în urma voastra.
Aceste schimbari sunt stradanii sublime, vesele, ale sufletului! Corpul fizic se aliniaza cu corpul vostru divin, în timp ce fortele sacre de energie din interior se reunesc, ca sa va duca dincolo de planul lumesc, în campurile superconstiente ale Unimii. – CSP
Acestea fiind spuse, motivul pentru care consider ca ei ne fac constienti de aceasta energie ce avanseaza rapid este ca perioada de expansiune se pare ca va fi urmata de o alta perioada importanta de retragere si probabil ca ei nu vor ca noi sa fim dezamagiti. Banuiesc ca aceasta perioada de orientare spre interior va veni ca urmare a intrarii în miscare retrograda a planetelor Mercur si Saturn, de la sfarsitul lunii, care pare sa se sincronizeze destul de perfect, dat fiind ca vine chiar inaintea echinoctiului.
Se pare ca urmatoarele 8 saptamani vor fi: Expansiune… retragere… EXPANSIUNE!
De fapt, CSP chiar a confirmat ca urmatoarea perioada de retragere, ce urmeaza expansiunii, este clar legata de miscarea retrograda a lui Mercur, dar ei spun ca este legata si de in-spiratia necesara chiar inainte de finalizarea „transferului”. Se pare ca procesul de transfer a inceput la portalul 11.11.11, iar în acel moment mi-a fost descris ca „trecerea de la modelul 3D, la 5D… o impletire a inteligentei cosmice în corpul nostru fizic si transferul energetic de inteligenta Christica, din sinele superior, catre sinele nostru uman”.
Pleiadienii spun ca, în unele privinte, pentru unii oameni, urmatoarea perioada de retragere va fi ca ultima respiratie a corpului 3D, inainte sa incepem sa respiram total, pe cont propriu, din noul tipar (5D).
Ei o descriu astfel:
Este ca si cum veti trece de la un aparat de respirat artificial, la respirarea IUBIRII pe cont propriu, pentru prima data. Perioada de acum si pana la echinoctiu va va furniza cunostintele tehnice, mai multa intelegere si experienta viscerala de a respira IUBIREA, chiar inainte de eliberarea de corpul vostru 3D, asa ca va vom spune… ganditi-va la urmatoarea etapa, ca la un curs practic.
Adevarul este ca aveti tot ce va trebuie ca sa faceti tranzitia de la a respira aer, la a respira IUBIRE (adamantina), insa veti fi sprijiniti pe deplin, pana cand veti invata sa o faceti, pana cand veti simti cum creste în voi increderea autosustinerii… iar asta va varia de la un individ la altul. Dupa acest curs practic, ca sa spunem asa, veti fi lasati sa va descurcati singuri, ca sa va refaceti, din punctul în care a incetat sustinerea. Acesta este momentul în care veti trece prin in-spiratia voastra finala sau perioada de retragere, chiar inaintea finalizarii transferului… va fi o perioada de absorbire a resuselor voastre interioare, ca pregatire pentru manifestarea voastra.
Dupa echinoctiu, multi dintre voi… instructorii, ghizii si deschizatorii de drum ai noii omeniri… vor fi eliberati de viata 3D. La solstitiu se va produce un alt val de eliberare si asa mai departe, în miscarea de precesiune, cu fiecare echinoctiu si solstitiu, acum, ca sunt deschise portalurile inaltarii.
 Incheierea transferului
Din perspectiva pleiadienilor, urmatoarele cateva saptamani care duc la echinoctiu sunt stabilite în primul rand pentru manifestarea noastra…manifestarea sinelui nostru fizic în lumea noastra fizica. Ei spun, foarte simplu, ca desi suntem inca intre lumi, la sfarsitul sfarsitului si inceputul inceputului, perioada echinoctiului finalizeaza definitivarea, astfel ca putem incepe sa ne cufundam în intregime în noile noastre inceputuri. Ei o numesc vremea în care sa spuneti la revedere multora din lucrurile pe cate le-ati cunoscut în planul terestru.
Asadar, daca inteleg corect aceste informatii, procesul de transfer reprezinta finalizarea calatoriei noastre spre 5D, apogeul, trecerea de la modelul muritor, la cel nemuritor, eliberarea de reteaua (falsa) 3D si reconectarea deplina cu divinitatea noastra si, din cate se pare, procesul de detensionare (detensionarea sau schimbarea radicala a geneticii umane 3D) conduce la incheierea acestui transfer pentru primul grup, în momentul sau în preajma echinoctiului.
Programul de detensionare la care ne-am referit este un program destul de extensiv, de cuprinzator, dar el e foarte natural pentru biologia voastra pentadimensionala… la fel de natural ca faptul de a respira. Ceea ce vrem sa intelegeti este faptul ca, datorita acestui proces biologic, are loc un progres de proportii incomparabile, care va avea ramificatii în fiecare domeniu din viata voastra.  – CSP
Mai aflu ca, în urmatoarele zile, vom trece printr-o perioada de ragaz, ce va fi responsabila de faptul ca ne va duce de la densitate la divinitate… ca va fi o perioada de timp în care vom continua sa oscilam intre constiinta 3D si 5D si ca, dupa aceea, ne vom manifesta în totalitate în 5D.
Prin urmare, chiar daca vom fi simultan în 3D si 5D, mi se spune ca, dupa ce transferul se incheie, constiinta noastra nu va mai fluctua de la perspectiva 5D. Ceea ce inseamna ca nu vom mai fi readusi în mod psihotic inainte si inapoi, în adancurile si pe culmile polaritatii si ca stabilizarea noastra în noua retea va inlocui orice alte programe ale realitatii… ca ne vom stabiliza pe o singura prioritate, pe un singur program al realitatii, cel al constiintei Christice/Unimii. 
VA URMA