luni, 23 iunie 2014

Triunghiul de vara-poarta stelara

Trei stele strălucitoare formează acest triunghi stelar făcându-l cel mai bun punct de reper pe cerul de noapte din luna august.

Aceasta triada stralucitoare este formata din stelele Vega,Deneb si Altair.


Aceste trei stele uimitoare sunt un grup de stele asterism care leagă cele trei constelații ... Lyra, Cygnus lebăda și Aquila Vulturul. Acest triunghi de vară se află deasupra, peste Calea Lactee care mătură în ceruri de la nord la sud.
Când te uiti la aceasta trinitate cereasca, te gandesti la ea ca la un portal de transformare. Calitățile acestui portal devin un avantaj atunci când il privesti ca pe o poarta ce deschide calea spre unitatea divină. 
Vega  este prima stea din acest trio ,de culoare spumant alb-albastru si se afla în constelația Lyra, lira sau Harp.

Un punct ezoteric de interes este relația Vega  steaua Sirius. Gândiți-vă la asta ... când Vega este direct deasupra capului la Zenith (aproximativ 3 ore de la un apus de soare august) Sirius, numita Steaua lui Dumnezeu și cea mai strălucitoare stea, este sub picioarele noastre stimulata prin lumina din Leu . O altă conexiune Vega- Sirius se află în mitul japonez. Unui băiat de țăran, steaua Altair,ii este permis să treacă raul Cerului (Calea Lactee), să se unească cu prințesa și iubita lui, steaua Vega. Când se întâmplă acest lucru? ... În a șaptea zi a lunii a șaptea. Acesta este momentul în care Soarele nostru fizic este in conjunctie cu Soarele nostru spiritual,Sirius. În acest timp au loc multe sărbători in semn de libertate și eliberare.

In conformitate cu învățăturile vechi, însuși conceptul de libertate se află în conștiința umană, datorita influenței acestui sistem stelar. Destul de interesant, în fiecare an, soarele nostru  face conjunctie cu Sirius, la 14 grade Rac aproape de 4 iulie , Ziua Independenței Americii. Ziua Bastiliei, echivalentul francez de Ziua Independenței este de 14 iulie și Canada sărbătorește independența față de Anglia, la 1 iulie; Ziua Dominion. Ziua Independenței din Venezuela se observă la 5 iulie, în timp ce Argentina este sărbătorită pe 9 iulie. Și observând, Freedom Day al Irakului, când noul guvern de coaliție a preluat controlul, s-a întâmplat la 28 iunie 2004 (http://www.mae.ro/node/1836).
În 1993-1994, cand "marea conjunctie Sirius A si B"s-a apropiat, un val de libertate a cuprins lumea noastră culminând în destramarea  regimului comunist din Europa și eliberarea poporului rus din jugul comunist. Zidul Berlinului a căzut iar razboiul rece s -a terminat ... aceste evenimente au avut loc în același timp cu construirea de forțe magnetice la cea mai mare intensitate de pe Sirius. Există o legătură? Poate.

Pentru că soarele isi accelereza activitatea ce duce la aparitia petelor solare, lucru care creează si exploziile solare de mari dimensiuni  provoaca schimbarile climatice,meteorologice mondiale și, probabil, toate fazele de viata de pe Pamant. Nu mai avem scutul de protecție a centurii Van Allen (parte a câmpului magnetic al Pământului), si pentru prima dată în istorie, vom primi energiile Sirian fără mecanismul de deviere.
Oricare ar fi viitorul pentru noi, se simte că o mare schimbare este iminenta pentru lumea și civilizația noastră. Cei care caută pace și securitate ar putea avea un timp dificil pentru a o găsi in plan exterior. Deoarece în interior se gaseste  acel punct infailibil de echilibru și stabilitate. Este timpul pentru alinierea...suflet,spirit,Sine superior spatiul  în care se afla pacea si confortul fiecaruia.
O nouă imagine a universului este în curs de dezvoltare, una de o mare interdependență cosmica și conectare. De la primul până la ultimul electron al cosmosului, întregul univers este un complex de bobine în bobine, spirale în spirale, câmpuri magnetice în câmpuri magnetice. Stelele sunt interconectate unele cu altele, schimbul de particule și gaze se face în mod constant, tot curgand în jos in liniile de câmp magnetic sau artere ale corpului galactic.
Totul este o interdependenta de ramificatii de
energie prin transmitere de informatii de la o stea la alta si de la o galaxie la alta galaxie si nu numai...
Vega este o legătură între cer și pământ, chiar numele său de origine arabă o spune "vultur in picaj." Vega este o pasăre care zboară în jos pe Pământ. Lira sau harpa este, de asemenea, un simbol al acestei legături între Cer și Pământ.Lira sau harpa a fost inventata de către Mercur, mesagerul zeilor, și a fost deținută de fiul lui Apollo, Orfeu. Cântecul lui Orfeu și muzica de harpa a avut puterea de a îmblânzi toate creaturile. El este cunoscut ca aducător de Cultură și Tată a misticismului. Orfeu, cel care canta la lira, a fost comparat cu Hristos, din cauza morții sale violente, călătoria în lumea interlopă și școala de mistere pe care a fondat-o. Muzica cerească  suna mai departe ca o coardă universala!

Păsări de vară ... Aproape de Vega, de asemenea, cunoscut sub numele de "picaj vultur", există alte două păsări, care sunt legate de Triunghiul de vara.Deneb, punctul de est a acestui triunghi, este în constelația Cygnus Lebada și Altair, punctul sudic al triunghiului, este in constelatia Aquila Vulturul. După cum se desfasoara vara, aceste trei păsări acopera fluxul de Calea Lactee, unde se spune că sufletele experimenteaza adevărata unitate și comuniune cu Hristos Cosmic. Permite spiritului  pentru a zbura spre noi culmi în timp ce arunci o privire pe Triunghiul de Vara  Calea Lactee. 
Deneb, ceea ce înseamnă coadă, este coada din constelația  Cygnus Lebada. Gât și cioc sau ochi lung de lebada, steaua Albireo, este punctul de sud, deoarece aripile sunt între Vega și Altair. Această constelație seamănă cu un zmeu de hârtie sau o cruce. Lebada este, de asemenea, cunoscuta sub numele de Crucea Nordului și în jurul Crăciunului se poate observa în poziție verticală la orizontul vestic.

Lebăda are calitatea de transformare și înviere asociata cu imaginea ei.Legenda spune de Cygnus, un erou troian ucis de Ahile, a fost transformat într-o lebădă de către tatăl său, zeul mării, Poseidon. Când Ahile l-a dezbrăcat de armura sa, el era deja plecat!Zeus l- a transformat, de asemenea, pe Cygnus într-o lebădă cereasca după ce i-a fost milă de el când a murit si fiind in imposibilitate de a-i recupera cadavrul .
 Lebada este, de asemenea, cunoscuta pentru ca transforma moartea prin frumosul ei"cântec de lebădă". Vega este asociata cu Hristos și muzica de transformare prin transfigurare.
 Altair,e ceea ce înseamnă" cel ce zbor", este șeful Aquila Vultur. Aquila este cunoscut ca vulturul regal de Jupiter, ale cărui gheare transporta fulgere puternice.

Aquila este, de asemenea, pasărea lui Zeus, care a facut comisioane pentru acest rege al zeilor între cer și pământ ... un mesager din cer in transformarea sufletelor spre nemurire, similar cu Vega și Deneb. Vulturul, cum ar fi lira și Lebada, suna, de asemenea, o notă, nota de strafulgerare a fulgerului! Această pasăre a lui Zeus a răpit pe Ganymede (cunoscut sub numele de Varsator semn de aer) și l-au dus prin aer la taramurile inalte de pe Muntele Olimp pentru a fi paharnicul
zeilor.
Este interesant de observat că doctrina Vega / Lyra este asociata cu natura noastră fizică domestica, pământească; doctrina Deneb / Cygnus se referă la natura noastră emoțională transformata apos, și doctrina Altair / Aquila ne ridică la tărâmurile de spirit superior și intuiție ... natura de aer și spirit.

Trinitatea cereasca este completă,  ca note si sunet, ce apar  ca o transformare intr-un  rezultat: Sfânta Împărtășanie. Acest lucru este posibil ca o invitatie de călătorie pe calea mistica prin poarta de acces a triunghiului de vară  pe cerul de noapte în râul cosmic de unitatea divină. Tot ce trebuie să faceți este să căutați și să ramaneti treji, în timp ce este inca întuneric în lumea voastra.
Poate asa o sa vedeti lumina ce va asteapta
si sa porniti spre drumul spre ACASA!

MIRA

Sursa: primit pe mail,
multumiri Mira

Kazakhstan - 6 zile de somn continuu


traducere şi adaptare de Marian Apostol (AIM) după un articol de la SOTT.net

Oameni din două localităţi apropiate din fosta republică sovietică Kazakhstan cad brusc într-un somn profund pentru câteva zile. Nimeni nu are vreo explicaţie.

Deoarece cele două aşezări se află în apropierea unei foste mine de uraniu, se crede că acesta ar fi motivul episoadelor de somn profund, dar nu există încă nici-o probă concludentă. Ambele localităţi sunt acum aproape părăsite, însă 60 din cei 820 de locuitori au adormit brusc pentru perioade de până la 6 zile, fără vreun motiv aparent.

Marina Felk din Kalachi, în vârstă de 50 de ani, a declarat: "Dimineaţă devreme aveam de lucru la ferma de vaci, ca de obicei, şi brusc am adormit. Nu îmi amintesc nimic, dar m-am trezit într-un salon de spital, iar asistentele mi-au spus zâmbind 'Bine ai revenit prinţesă adormită, în sfărşit te-ai trezit'. Nu imi amintesc absolut nimic. Am dormit două zile şi două nopţi în continuu".

Alexei Gom se afla în Kalachi în vizită la soacra sa, când a avut parte de o experienţă similară. "Dimineaţa m-am apucat de lucru, doream să termin ceea ce începusem zilele trecute, şi mi-am deschis laptop-ul. Am inceput să citesc materialul respectiv, şi asta a fost. Am simţit ca şi cum CINEVA AR FI APĂSAT UN BUTON CARE SĂ MĂ ADOARMĂ", a declarat el unui reporter local. "M-am trezit în spital, iar lângă pat erau soţia mea şi soacra mea. Medicii nu au găsit nimic în neregulă cu mine, după ce mi-au făcut câteva analize medicale. Am dormit mai mult de 30 de ore. Aşa ceva nu mi s-a mai petrecut până acum niciodată, nici mie şi nici altcuiva din familia mea".

Unii localnici s-au temut că au îngropat un bătrân care putea să nu fie mort, ci doar adormit... Alţii deja s-au pregătit pentru eventualitatea unui astfel de episod avand în permanenţă cu ei cele necesare...

Şi nu e vorba numai de "adormire". Alţi adulţi au raportat simptome de ameţeală, slăbiciune, dificultate de concentrare, pierderea temporară sau parţială a memoriei, iar copiii au spus că au halucinaţii în care văd şerpi sau viermi care le mănâncă braţele...Cercetătorii, care la început au avansat ipoteza "savantă" a unei doze zdravene de vodkă, s-au văzut obligaţi să analizeze temeinic cazurile şi să vina cu o explicaţie măcar plauzibila, dacă nu corectă. Până acum au fost realizate peste 7.000 de experimente cu mostre din părul, unghiile şi sângele pacienţilor, dar şi cu mostre din solul, aerul şi apa din cele două localităţi. Nu s-a gasit nimic ciudat.

Unii avansează explicaţia contaminării cu material radioactiv, pentru că înainte de căderea URSS, cele două localităţi (dintre care una era chiar secretă, fiind absentă de pe hărţile publice) au fost şnfiinţate pentru a servi ca reşedinţă lucrătorilor în minele de uraniu din apropiere. Este posibil ca apa din sistemul public local să fie contaminată cu vreo substanţă chimică ce determina astfel de simptome? Ciudat este că doar unii oameni se resimt, nu toţi locuitorii.

Dr. Kabdrashit Almagembetov spune că nu poate fi vorba de otrăvire chimică: "Aceşti oameni dorm două până la şase zile... Cum se explica faptul că cineva adoarme brusc, în timp ce tovarăţul lui de viaţă care locuieste cu el nu se resimte deloc?"

Perturbări în energia telurică locală, sau o nouă armă electromagnetică?

"... copiii au spus că au halucinaţii în care văd şerpi sau viermi care le mănâncă braţele..."

Deocamdată nu se poate şti care este cauza acestor comportamente, dar oare nu este posibil ca aceşti copii să perceapă anumite interacţiuni energetice subtile (invizibile) cu entităţi sau poate doar imagini simbolice a ceea ce se petrece de fapt? Şi, din moment ce aceste halucinaţii mărturisite de copii sunt toate de acelaşi fel, oare asta nu reprezintă un bun punct de plecare pentru cercetări?

Aceste halucinaţii sunt foarte importante şi din alt punct de vedere. Este posibil ca aceşti oameni să sufere de o formă puternica de sugestie hipnotică, mai ales dacă avem în vedere faptul că felul în care ei descriu intrarea în această stare alterată de conştiinţă: se face brusc, ca la apăsarea unui buton. Mărturiile celor doi care au fost publicate până acum arată că victimele se comportă ca şi cum ar fi "lovite" de un câmp energetic (subtil sau, poate electromagnetic - artificial sau natural).

Aici merită să amintim despre celebra "facilitate" americană HAARP, dar şi celelalte "arme" secrete sofisticate de generaţie "superioară" (care au apărut ca urmare a perfecţionării HAARP şi a altor tehnici cu efect similar). Ca o notă importanta, americanii au anunţat închiderea HAARP "din lipsă de fonduri", probabil pentru că aceste fonduri au fost alocate către alte operaţiuni ce s-au dovedit mai eficiente în manipularea oamenilor şi a condiţiilor meteo...?!

Imaginaţi-vă că dispuneţi de un astfel de aparat şi că la apăsarea unui buton o întreaga companie de soldaţi perfect instruiţi "cad pradă" unui somn adânc pentru câteva zeci de ore... Deşi este de apreciat această modalitate non-violentă de a câştiga un avantaj în faţa inamicului, ce motiv ar avea "stăpânul butonului" să nu-l folosească pe oricine i s-ar părea potrivit (chiar civili, femei, copiii) pentru scopul pe care îl are în vedere, din moment ce nu implică deloc violenţa şi nu lasă efecte secundare?

Sursa: http://roaim.co.nr/

Regenerearea naturala a sistemului imunitar prin 3 zile de post

Trei zile consecutive de post pot regenera intregul sistem imunitar

Intregul sistem imunitar al unei persoane poate fi reimprospatat daca aceasta tine post timp de trei zile. Acest lucru este posibil pentru ca procesul impulsioneaza organismul sa produca noi celule albe in sange, potrivit unui nou studiu. 

Descoperirea, descrisa ca fiind remarcabila, arata ca regenerarea sistemului imunitar dupa un post de trei zile este posibila chiar si in cazul persoanelor in varsta.

Desi dietele de post au fost criticate de nutritionisti pentru ca sunt nesanatoase, studiul, realizat de cercetatorii de la University of Southern California, sugereaza ca infometarea organismului impulsioneaza celulele stem sa produca noi celule albe in sange, care lupta cu infectiile.

Oamenii de stiinta spun ca descoperirea ar putea fi benefica in special in cazul persoanelor care au sistemul imunitar deteriorat, precum pacientii cu cancer.

De asemenea, studiul poate ajuta persoanele in varsta, al caror sistem imunitar devine mai putin eficient pe masura ce imbatranesc, ceea ce ingreuneaza procesul de recuperare cand trebuie sa lupte cu bolile comune.

Cercetatorii spun ca postul “porneste un intrerupator de regenerare”, care solicita celulelor stem crearea de noi celule albe in sange, care regenereaza intregul sistem imunitar.

“Procesul ofera confirmare celulelor stem, iar acestea incep proliferarea si reconstructia intregului sistem”, a explicat Valter Longo, profesor de gerontologie si stiinte biologice la Universitatea din California.

“Vestea buna este ca organismul a scapat de partile vechi, deteriorate si ineficiente ale sistemului imunitar, in timpul postului[...] Daca incepeti postul cu un sistem imunitar puternic afectat de chimioterapie sau de procesul de imbatranire, mai multe zile de post pot genera un nou sistem imunitar”, a adaugat acesta.

Perioadele lungi de post forteaza organismul sa utilizeze resursele de glucoza si de grasimi si descompune o parte semnificativa din numarul celulelor albe din sange.

In timpul fiecarui ciclu de post, aceasta epuizare de celule albe din sange induce modificari care declanseaza regenerarea, bazata pe celule stem, a unor celule noi ale sistemului imunitar.

In cadrul studiului, participantii au fost pusi sa posteasca intre 2 si 4 zile, pe o perioada de sase luni.

Oamenii de stiinta au descoperit ca postul prelungit reduce enzima PKA, care este asociata cu procesul de imbatranire si cu un hormon care creste riscul de aparitie a cancerului si a tumorilor.

“Nu am putut prezice ca postul prelungit ar putea avea asa un efect remarcabil in promovarea regenerarii, bazate pe celule stem, a sistemului hematopoietic.”, a adaugat prof. Longo.

“Atunci cand sunteti infometat, sistemul incearca sa salveze energie si principalul lucru pe care il fac pentru a salva energie este reciclarea celulelor sistemului imunitar care nu sunt necesare, in mod special cele care sunt afectate”, a explicat Longo.

“Ce am observat atat in testele pe oameni, cat si in cele pe animale, este ca numarul celulelor albe din sange scade in timpul unui post prelungit. Apoi, cand incepeti sa mancati din nou, celulele revin. Am inceput sa ne gandim, de unde vin acestea?”, a adaugat Longo.Postitul timp de 72 de ore a protejat si pacientii cu cancer de impactul toxic al chimioterapiei.

“Chiar daca chimioterapia salveaza vieti, aceasta provoaca daune semnificative sistemului imunitar. Rezultatele acestui studiu sugereaza ca postul ar putea atenua o parte din efectele daunatoare ale chimioterapiei”, a declarat Tanya Dorff, profesor de medicina la USC Norris Comprehensive Cancer Center and Hospital.

“Sunt necesare mai multe studii clinice si orice interventie in dieta trebuie sa fie efectuata numai sub indrumarea unui medic[...] Investigam posibilitatea ca aceste efecte sa fie aplicabile la mai multe sisteme si organe, nu numai la sistemul imunitar”, a adaugat prof. Longo.

Cu toate acestea, unii experti din Marea Britanie au fost sceptici in ceea ce priveste studiul.

Dr. Graham Rook, profesor de imunologie la University College London, a spus ca studiul suna “improbabil”.

Chris Manson, profesor de medicina regenerativa la UCL a spus: “Avem niste date interesante aici. Acestea arata ca postul reduce numarul si marimea celulelor[...] Cu toate acestea, nu sunt sigur ca postul este cea mai buna idee. Cred ca este de preferat sa mancam in mod regulat.

“Am primit emailuri de la sute de pacienti cu cancer care au combinat chimioterapia cu postul, multi dintre acestia beneficiind si de asistenta oncologilor[...] Astfel, marea majoritate a pacientilor a raportat o stare foarte buna si doar cativa au prezentat reactii adverse, printre care lesin si o crestere temporara a markerilor hepatici. In mod clar, trebuie sa terminam studiile clinice, dar rezultatele par promitatoare”, a adaugat prof. Longo.

Sursa: The Telegraph

http://roaim.co.nr/

Horoscopul saptamanii 21-28 iunieAm descris luna iunie 2014 ca fiind marcata de momente de furie, asa ca neintrarea in emisie la emisiunea „360 de grade”, B1TV, sambata, 21 iunie, din cauza stirilor, a venit doar ca un prilej de confirmare a unor reactii anticipate.

In compensatie, cateva randuri despre perioada pe care am promis ca o analizam in emisiune: saptamana 21-28 iunie. O saptamana care incepe cu solstitiul de vara, cu cea mai lunga zi din an, cand Soarele trece in zodia Racului. In aceeasi saptamana, Venus trece in Gemeni, Mercur retrogradeaza tot in Gemeni, iar pe 27 se produce Luna Noua in Rac. Cel mai delicat aspect al saptamanii il reprrezinta opozitia dintre Marte si Uranus, care scoate din fiecare o latura rebela, pusa pe revolta.

Tinem tot mai mult cont de familie si ne intoarcem in trecut sa cautam explicatii pentru ceea ce nu merge in viata noastra. Devenim mai sociabili, dar nu scapam de nehotarare. Avem mai tot timpul de ales intre mai multe variante, indiferent ca alegerile vizeaza viata privata sau profesionala.

Este o saptamana temperamentala, in care ne e greu sa fim cumpatati si sa ne controlam iesirile. Nerabdarea este cel mai mare dusman. De asemenea, saptamana este marcata de conflicte cu superiorii, cu sefii, cu autoritatile.

Ca tot suntem in plin campionat mondial de fotbal, unde impresioneaza momentan echipele latino-americane, putem boteza aceasta saptamana drept o „saptamana latino”: vulcanica, tulbure, variata, „obraznica”, cu cate doua variante de alegere de fiecare data.

Berbec


Comunicarea te epuizeaza, ai putea vorbi pana iti pierzi vocea. Dai explicatii, scrii si esti conectat la mijloacele de socializare online. Parca esti in cautarea conflictelor, asa ca incearca sa nu provoci! Sunt posibile investitiile in locuinta intrucat cea mai mare nevoie a ta saptamana aceasta este cea de confort.

Taur:

Parca te gandesti numai la bani saptamana asta, ai de facut cheltuieli importante, unele dintre ele fara acoperire. Traversezi o perioada marcata de stres si insomnie, asa ca ai grija la consumul de substante excitante! Exista si un risc sporti de accidente prin lovire sau cadere, asa ca vezi pe unde mergi! Poti da insa lovitura prin semnarea unui contract extrem de avantajos.

Gemeni:

Saptamana asta gandesti in locul altora, gasesti solutii la probleme care nu iti apartin. Simti foarte multa presiune si responsabilitate. Vestea buna este ca faci bani, remuneratia pentru munca prestata este chiar peste asteptari. Iti gasesti locul intr-o echipa, iar colegi tai iti recunosc valoarea. Problemele majore sunt in viata sentimentala, pentru ca, in dragoste, poti afla secrete care nu-ti pica bine.

Rac:

Tu ai ceva de ascuns saptamana asta, te retragi in tine, nu prea simti sa te deschizi, fierbi in suc propriu. Poate o iubire secreta sau neimpartasita iti da motive sa fii rezervat si sa lasi un aer cconspirativ. Devii foarte preocupat de corpul tau, de cum arati, de schimbari de imagine. In familie, se adancesc niste conflicte vechi, asa ca ai putea avea ceva de impartit cu cei de acasa.


Leu:

O saptamana mult mai optimista si plina de speranta pentru tine, parca iti revii dintr-un con de umbra si gaesti un motiv de bucurie de care te agati. Gresesti insa foarte tare daca incerci sa-ti impui cu forta punctele de vedere, pentru ca astfel nu vei face decat sa atragi riposte. Nu prea asculti de nimeni, asa ca nu te astepta sa te asculte petine cineva. Daca te joci de-a rebelul si faci de fiecare data pe dos, iti asumi ca orgoliul se plateste. 

Fecioară:

Sanse mari de promovare pentru tine saptamana asta, ai parte de laude si aprecieri la locul de munca. Imaginea ta este favorabila, ai parte de sustinere, in special de la persoanele sus-puse, care pot pune o vorba buna pentru tine. Probleme ai cu banii, se poate pune in discutie un imprumut pe care-l soliciti. Sau cineva se bazeaza pe tine pentru o suma consistenta, pe care o scoti din pamant, din iaba verde. Te salveaza de fiecare data intuitia, asa ca bazeaza-te pe cel de-al saselea simt si mai putin pe ceea ce-ti spune ratiunea!

Balanţă:

Dai prea multe sfaturi saptamana asta, asa ca abtine-te de la a crede ca stii tu ce e mai bine pentru altii! S-a putea sa te arzi, caci cineva o sa dea in cele din urma vina pe tine daca actioneaza dupa cum ii spui tu si totul iese prost. Acest orgoliu iti da cele mai mari batai de cap si te arunca in conflicte inutile. Relational, saptamana este tulbure, cu potential de certuri, despartiri sau macar amenintari de separare. Satisfactiile vin insa din zona profesionala. O reusitain cariera iti poate umple atat sufletul, cat si buzunarul.

Scorpion:

De saptamana asta de poate pune problema unei sume de bani pe care o primesti ca recompensa pentru un efort prestat indelung. Vin bani din urma sau te trezesti cu satisfactii materiale pentru care ai muncit mai de mult. Saptamana este insa destul de incordata, ai de controlat crizele de furie si nervii care sunt ca intinsi. Sanatatea este cam subreda, asa ca ti-ar prinde bine mai multa odihna. Parca ai o lipsa de directie. Esti in cautarea unui nou scop in viata caresa-ti redea cheful si puterea de a merge mai departe.

Săgetător:

Te consumi la maxim din dragoste saptamana asta, fie apar tentatii, fie partenerul e foarte greu de imblanzit, asa ca esti in cautarea uni piste de seductie. In cuplu, te simti ca un dresor de lei. Daca esti singur, sunt sanse sa apara cineva pe care sa-l dresezi. Cu efort, ai insa puterea de a obtine de la oricine exact ce vrei tu. Este si o saptamana a recompendelor sub forma de premii, prime sau bonusuri, chiar in bani. Joci rolul de avocat, te trezesti in ipostaza de lider al grupului din care faci parte. Aperi interesele altora, esti un adevarat putator de cuvant.

Capricorn:

Muncesti cu placere saptamana asta, simtul datoriei iti da cele mai mari saisfactii. Esti un model pentru altii prin modul in care te implici si iti asumi responsabilitati. Se intrevad schimabari la domiciliu: fie intri in reamenajari, fie te muti, fie se muta cineva in casa ori din casa, fie te gandesti la o achizitie. Saptamana asta esti spaima sefilor, pentru ca argumetele tale sunt daramatoare. Esti in pozitie deforta in fata oricarei autoritati, asa ca profita la maxim de conjunctura! Ba te mai poti si indragosti sau reindragosti! Fa-ti datoria, ca placerea vine ea singura!

Vărsător:

Tu esti omul deciziilor surprinzatoare in ultimul moment. Te razgandesti cand totul este pus la punct si pregatit pentru lansarea intr-o directie. Bulversezi si nu e usor de convietuit cu tine. Se anunta drumuri neasteptate, iar la drum apar oameni care iti dau informatii vitale, de folos. Esti absolut cuceritor, dar asta nu e neaparat o binecuvantare, pentru ca seduci fara sa vrei! Primesti tot felul de oferte in dragoste, indiferent daca esti sau nu casatorit sau intr-o relatie. Esti luat cu asalt! Totusi, munca este cea ccare iti prilejuieste acum o directie clara si iti harzeste satisfactii pe masura. Concentreaza-te pe ceea ce ai de facut profesional, iar celelalte se aranjeaza de la sine.

Peşti:

Banii sunt pusi pentru tine intr-un sac fara fund saptamana asta. Ti se scurg printre degete, cu greu reusesti sa-ti controlezi cheltuielile. Esti predispus la cheltuieli extravagante, nenecesare sau de care nu ai nevoie chiar acum. Nu grabi lucrurile cand faci achizitii! Cel mai bine te simti acasa, unde iti incarci bateriile in cuibul tau. Nu-ti strica niste zile de retragere, de izolare, iar cea mai buna varianta ar fi o vacanta binemeritata. Saptamana asta ai putea sa te indragostesti la prima vedere, nu neaparat de cineva, desi e posibila si varianta asta. Vezi o carte, un sport, un curs si exclami pe loc „vreau si eu”. Regasesti bucuria intr-o activitate pe care o descoperi acum si care-ti produce o imensa placere.Sursa: http://valeriupanoiu.blogspot.ro/

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 20 iunie 2014

20 iunie 2014 

Soarele aduce fericire: Expunerea indelungata si repetata la soare declanseaza eliminarea endorfinelor, asa-numitul "hormon al fericirii", conform rezultatelor unui studiu care a fost realizat pe cobai. Expunerea prelungita la soare a determinat dependenta fizica. Un alt beneficiu al expunerii la lumina solara este producerea naturala a vitaminei D prin intermediul pielii. Transformari planetare - Pamantul isi modifica magnetismul: Conform celor mai recente date trimise de cei 3 sateliti SWARM lansati de Agentia Spatiala Europeana anul trecut, au fost compilate imagini color care arata variatia campului magnetic al planetei noastre. Masuratorile din ultimele 6 luni arata o scadere drastica si accelerata a campului magnetic in emisfera vestica. In schimb, in zona Oceanului Indian campul magnetic a inceput sa se intensifice din ianuarie 2014. De asemenea, s-a evidentiat faptul ca polul Nord se deplaseaza catre Siberia. Toate aceste aspecte arata ca Terra se pregateste de o inversare a polilor magnetici... 


Sursa: http://roaim.co.nr/

CELE 7 LEGI ALE PROSPERITĂȚII


6390606Cum să ajungi deștept, sănătos și bogat. Cele 7 legi ale prosperității
Zilele trecute am citit cartea lui Randy Gage: Why You’re Dumb, Sick & Broke… And How to Get Smart, Healthy & Rich, adică “De ce ești fraier, bolnav și falit… și cum să ajungi deștept, sănătos și bogat”. Nu e nimic extraordinar și nemaipomenit în ea, dar sunt prezentate niște idei și ți se explică cum ar trebui să gândești ca să ieși din “cușca” în care ești băgat de mic copil și cum să privești lucrurile în alt mod, pentru a atinge succesul și prosperitatea.
Am să-i fac un scurt rezumat, cu ideile principale.
De mici copii ni se implementează niște idei, sau viruși mentali, denumite meme (memă – unitate de informație culturală, capabilă de a se propaga de la o minte la alta), menite să ne programeze pentru a deveni săraci și fraieri. De la religie la emisiuni TV și până la guvern, ni se transmit informații care, practic, ne limitează ca oameni. “Banul e ochiul dracului” – ni se spune de mici (așa că feriți-vă de el), “Ca să te îmbogățești, trebuie să-ți vinzi sufletul” – este o altă memă care ni se bagă de mici în cap și care nu e deloc adevărată. La biserică ni se spune că suntem niște păcătoși, că ne-am născut așa, și că în viața asta trebuie să ne sacrificăm pentru a fi fericiți în viața de apoi. Mass media ne transmite, în cea mai mare parte informații negative, și îi face pe cei bogați să pară a fi ticăloși, și că e mai bine să rămâi “sărac și cinstit”, de parcă toți cei bogați s-au îmbogățit numai prin furt și înșelăciune, și nu prin muncă. Guvernul dorește ca populația să fie săracă și plină de nevoi, pentru a o putea controla.
Alimentația din ziua de azi este nesănătoasă. Ni se vinde zahăr în orice. Iar zahărul îngrașă, te menține letargic și creează dependență. Să nu mai vorbim de E-uri, de fast-food – uri, junk food și altele. Mâncarea sănătoasă înseamnă fructe și legume, sau semințe care conțin vitamine, minerale, fibre, antioxidanți. Dacă suntem ghiftuiți, asta nu înseamnă că i-am dat organismului ceea ce el are nevoie. Așadar, dacă am mâncat un hamburger și am băut o sticlă de cola, suntem sătui, dar corpului nu i-am dat cele necesare. Așa că cel mai bine ar fi să nu ne luăm după spiritul de turmă și să încercăm să mâncăm cât mai sănătos, pentru că de la alimentație se trag majoritatea bolilor.
Rolul de victimă pe care obișnuim să îl adoptăm nu face altceva decât să ne tragă în jos. Ca să avansezi și să evoluezi, trebuie să renunți la statutul de victimă, chiar dacă îți face plăcere să te plângi și chiar dacă prin asta atragi simpatia celor din jur. Suntem direct responsabili atât pentru eșecurile avute, cât și pentru succesele noastre. Nu putem da vina pe nimeni, în afară ne noi înșine. Gândurile sunt caracterul tău și, la un moment dat, gândurile se vor materializa. Așadar, putem provoca să ni se întâmple necazuri doar gândindu-ne la ele. De asemenea, gelozia și invidia ne fac rău, așa că aceste sentimente trebuie înlăturate pentru a ajunge la succes.
Banii, prosperitatea, bogăția sunt un sac fără fund. Ele nu au limite, la fel ca dragostea. Nu există ideea că ai ori una ori alta. Poți fi bogat și fericit, și să ai parte de iubire. Dar ca să primești trebuie să dăruiești, și cu cât dăruiești mai mult, cu atât vei primi mai mult.
20091028122017_Set 12 Lingouri pentru Noroc de Prosperitate
Legile universale pentru a atinge abundența și prosperitatea:
Legea vidului. Așa cum, dacă pe plajă faci o urmă în nisip, iar valul aduce alt nisip și uniformizează locul, la fel se întâmplă și în viața noastră. Pentru a avea parte de ceea ce dorim, trebuie să creăm un vid. Universul nu umple golurile decât cu bine. Astfel, dacă ai o relație în care nu ești fericit, trebuie să o rupi pentru a avea o altă relație fericită. Nu poți să păstrezi ceva care nu-ți face bine, și să te aștepți să-ți vină binele din cer. Dacă vrei o haină nouă, scoate din dulap hainele vechi și dă-le sau aruncă-le, pentru ca lucrurile să meargă în așa fel încât hainele vechi să fie înlocuite cu altele noi pe care le dorești.
Legea circulației. Lasă lucrurile să circule și să se schimbe în viața ta. Dacă pui banii “la ciorap”, chiar dacă tu îți dorești un lucru nou, îi vei bloca. Lasă-i să circule precum un râu, și ei se vor înmulți. La fel și cu lucrurile care nu mai îți sunt de trebuință. Dă-le mai departe sau vinde-le cui are nevoie de ele, pentru ca tu să le poți înlocui cu altele noi.

Legea imaginării. Prosperitatea trebuie creată mai întâi în minte. Imaginează-ți exact ce anume îți dorești de la viață – o mașină nouă, prieteni, o nouă relație de iubire etc. Apoi scrie-le. Pe cartonașe, pe o coală de hârtie pe care să o lipești undeva unde doar tu o poți vedea zilnic, sau ia niște fotografii cu ceea ce-ți dorești și lipește-le pe ușa dulapului tău, în interior sau unde crezi tu. Este primul pas către împlinire, deoarece vă programează mintea subconștientă și ce creează dorința de a face zilnic acțiuni care duc spre realizarea scopului propus.
224
Legea creativității. Abundența nu vine din ceruri. Ea există aici, pe Pământ. Iar pentru a o atinge, trebuie să fii creativ. Creează ideea pentru ca dorința să ți se împlinească. Apoi dezvoltă o idee concretă, pentru a materializa prosperitatea. Fă un plan pentru a-ți atinge obiectivul.
Legea reciprocității – este principalul element de operare al universului. Cu cât dăruiești mai mult, cu atât primești mai mult. Iar acest lucru nu are limite. E vorba de schimbul valoare contra valoare. Nu există nici noroc, nici ghinion, așa cum ne place nouă să credem. Toate evenimentele din viața noastră sunt efecte ale unei cauze create de noi înșine. Oferiți numai lucruri bune și veți primi numai lucruri bune.
Legea zeciuielii. Oferă 10% din câștigul tău sursei tale de sprijin pe plan spiritual, și ți se va întoarce înzecit.
Legea iertării. Iertați-i mental pe toți cei cu care nu sunteți în armonie. Și cereți-vă iertare, tot în minte, tuturor celor față de care ați greșit în trecut. De asemenea, iertați-vă pe voi înșivă. Pentru că dacă nu poți ierta, nu poți accepta abundența, nu poți prospera.
Cam acesta e un scurt rezumat al cărții pe care am citit-o. Eu zic că nu e nimic rău aici, ba chiar din contră, ar fi un mod de viață care nu poate să-ți aducă decât bine. :)
SURSA-mamebune.ro
http://astrodeva.wordpress.com/

MIRACOLUL ÎN-CREDERII


Încrederea este sacră și este singurul antidot pentru frica existențială. Încrederea nu ne poate fi dată. E nevoie s-o găsim singuri, în interiorul nostru, în pofida fricii. Încrederea nu este un dar, ci, întotdeauna o alegere. Depinde exclusiv de conștiența noastră. Încrederea în noi înșine naște încredere în Realitate. Încrederea în Realitate naște încredere în propria noastră experiență de a fi. Încrederea în experiența umană aduce cu sine Încrederea în imensa Creație care ne înconjoară. Încrederea topește zidurile dualității, ale alienării, vindecă relațiile noastre și trecutul nostru, felul în care ne privim pe noi înșine și pe ceilalți. Încrederea este magie în acțiune și atributul Maestrului Interior. Dar cum găsim Încrederea atunci când contextul vieții noastre pare advers? Adevărata grafie a acestui cuvânt ar trebui să fie ÎN-CREDERE!
surfing-on-huge-wave x
Am ales imaginea unui surfer pentru a ilustra acest articol, pentru că arta de a trăi a Maestrului Interior seamănă cu arta surfingului. Nu este despre ”a ne lupta cu valurile vieții”, ci dimpotrivă, de a aluneca, de a dansa împreună cu ele, cu grația și dezinvoltura pe care doar Încrederea ni le poate da.
A existat un moment, în marea poveste a sufletelor noastre, când am făcut alegerea de a explora dimensiunea densă a Creației, un moment în care știam că scufundarea în materie ne va face să uităm identitatea noastră celestă. A fost momentul în care ne-am asumat pierderea, pentru un timp nedeterminat, a Încrederii.

Încrederea este un atribut al Divinului din noi înșine și are legătură cu identitatea pe care ne-o asumăm. Atunci când identitatea noastră este largă, integrală, ne-trunchiată, Încrederea noastră în noi înșine este deplină, căci tot ceea ce există este parte din noi și percepem acest lucru. Avem conștiența faptului că Realitatea curge din fiecare dintre noi, că suntem surse ale propriei noastre experiențe. Starea de Încredere decurge din Conștiența a ceea ce suntem.

Coborârea în densitatea experienței umane, în corpuri din carne și sânge, cum ar spune Nichita, conduce la amnezia spirituală a Ființei. Ne trezim în plină identificare cu aspectele dense ale creației, în plină experiență a separării de esența noastră. Conștiență înseamnă percepție. Pierzând percepția largă, pătrunzătoare, cuprinzătoare a Ființei, conștiența a ceea ce suntem dispare. Simțurile umane, palide replici ale Simțirii, care este unul dintre atributele Ființei, sunt limitate. Ne reconstruim identitatea, adică ceea ce credem că suntem, în funcție de ceea ce mai putem percepe. Conștiența noastră, devenită limitată, reduce drastic această identitate. Odată cu pierderea conștienței, pierdem Încrederea în noi înșine, încrederea în Realitate.

Aceasta este ”căderea în păcat”, ”izgonirea din rai”, ”păcatul primordial”. Uităm că a fost, cândva, alegerea noastră. Experiența umană, a cărei durere inerentă vine din această pierdere a identității, a conștienței, a percepției integrale, devine o experiență a neîncrederii. Ruptura față de vechea, larga și luminoasa noastră identitate este într-atât de mare, încât ajungem să credem că acea parte inefabilă din noi înșine, Sufletul nostru, nu mai face parte din noi, ajungem să credem că este undeva departe, în altă lume, îndepărtată, intangibilă. Ne înstrăinăm atât de mult de adevărata noastră natură, încât ajungem să o desemnăm prin cuvântul ”dumnezeu”.

Odată începută această experiență a umanității încarnate, nu mai există cale de întoarcere. Va trebui să parcurgem întregul drum care presupune recuperarea treptată a Conștienței, a percepției, recuperarea adevăratei noastre identități. Întreaga căutare spirituală a umanității încarnate este de fapt drumul întoarcerii la această Conștiență. Nu există scurtături sau trucuri. Trebuie să parcurgem toate etapele interioare ale transformării identității până când, într-o bună zi, începem să ne reamintim. Această reamintire a adevăratei noastre identități este o experiență, nu o idee. Unii o numesc ”iluminare”. Este un termen în vogă, care presupune că suntem în întuneric și redobândim accesul la lumină. Totuși, adevărul este puțin diferit și conține descoperirea, prin experiență, că lumina și întunericul sunt aspecte ale unei singure realități.
surfer-under-waves-clouds
Patru aspecte ale ÎN-CREDERII: în noi înșine, în experiența noastră ca ființă umană, în realitatea pe care o explorăm și, în cele din urmă, în marea Creație care ne înconjoară. În marele Întreg. Cum am putea să avem încredere în Viață, fără încredere în noi înșine? Cum ar putea surferul să aibă încredere în marele Ocean, fără să aibă încredere în Sine?

Ființa integrală, conștientă, manifestă Încredere. În interiorul experienței de a fi uman, trăind limitarea simțurilor și identificarea totală cu experiența corpului și minții, Încrederea se transformă în Credință. ”Crede și nu cerceta”. Trebuie să credem lucruri pe care nu le mai putem experimenta personal. Trebuie să credem relatările despre experiența spirituală a altora. Credem în dumnezeu, deși nu putem experimenta divinul din noi înșine, credem în cărțile sfinte, în reprezentări, în maeștri, în orice care ne-ar putea ajuta să privim prin vălurile groase ale amneziei spirituale. Dar Încrederea nu este același lucru cu credința.

Încrederea este întotdeauna despre noi înșinedespre interiorul nostru. Credința este întotdeauna în ceva exterior nouă. Punctul de aplicare al actului magic al încrederii este total diferit.Toatesistemele religioase ale lumii practică o dublă abordare. Una, destinată celor mulți, este bazată pe credință, pe dogmă, pe text scris, pe a crede în ceva ce nu poți experimenta personal. Cealaltă abordare este proprie celor care trăiesc în mod direct experiența mistică. Este întemeiată pe trăire, pe Conștiență lărgită, pe încredere în sine și în propria experiență a divinului.

Trăim timpuri în care cele două tipuri de trăire converg într-un singur șuvoi. Din ce în ce mai mulți oameni au acces la trăirea directă a experienței mistice. ”Mistic” este doar un cuvânt al dualității, căci presupune expansiunea stării liniare a conștiinței și explorarea prin trăire a unor dimensiuni mai rarefiate și mai largi ale conștiinței, dar care se exclud una pe cealaltă, ca și cum nu ar face parte din același continuum al experienței umane. În aceste timpuri de transformare interioară a umanității, experiența de conștiință ne revelează că dimensiunea liniară și cea ”mistică” a realității sunt aspecte ale unui singur întreg.

Consecințele acestei descoperiri sunt incalculabile. Ele pot fi exprimate prin sintagma ”Noua Conștiință a Umanității”. Această nouă conștiință presupune un grad de Conștiență reunificatoare, în care dimensiunea umană și cea inefabilă a realității sunt una. Acest nou fel de a privi realitatea și pe noi înșine este expresia unei noi identități a ființei umane, o identitate în care are loc tot ceea ce am crezut vreodată că suntem, dar și tot ceea ce am crezut că este străin de noi, dimensiuni de care ne-am crezut separați.

Este mult mai mult decât o recuperare a identității noastre divine. Nu vom deveni niciodată exact ceea ce am fost înainte de a porni în lunga călătorie a încarnării, ci mult mai mult decât atât, căci întreaga experiență umană ne-a transformat. În ultimă instanță, această experiență, de a fi în corpuri umane, a condus la transformarea completă a realității dense. Conștiența subtilă a ”îngerului” a transformat realitatea densă a materiei într-un spațiu cu atribute noi.
Încrederea nu presupune absența fricii, ci transcenderea ei. Frica în fața unei realități care pare străină și adversă este normală. Ceea ce ne deosebește în fața fricii este atitudinea interioară față de ea. Odată cu dobândirea conștienței, identitatea pe care ne-o asumăm se schimbă. În aceeași măsură cu ea, se schimbă gradul de încredere.
Încrederea nu presupune absența fricii, ci transcenderea ei. Frica în fața unei realități care pare străină și adversă este normală. Ceea ce ne deosebește în fața fricii este atitudinea interioară față de ea. Odată cu dobândirea conștienței, identitatea pe care ne-o asumăm se schimbă. În aceeași măsură cu ea, se schimbă gradul de încredere.

Gradul nostru de Conștiență determină natura identității pe care ne-o asumăm. Cine credem că suntem? În interiorul nostru cuprindem întreaga noastră experiență umană. Toate rolurile pe care le-am jucat vreodată, toată gândirea, structurată în modele repetitive, toate emoțiile pe care le-am trăit vreodată, toate au configurat nenumărate identități care trăiesc în noi înșine. Le scoatem la iveală în diferite împrejurări. Aceste personaje interioare, toate, răspund la întrebarea ”cine sunt eu?”, printr-o experiență. Fiecare dintre aceste personaje interioare are propriul său grad de Conștiență, felul său de a percepe realitatea, modurile sale de gândire și propriile sale moduri de a răspunde emoțional în fața experienței. Ele sunt configurate în structuri de personalitate unitare. Ego. Este răspunsul complex la această întrebare.

În evoluția noastră interioară însă, pe măsură ce explorăm vastele teritorii ale propriei conștiințe, întrebarea devine încetul cu încetul din ”cine sunt?”, mai degrabă ”ce sunt?”. Pe măsură ce recuperăm, încetul cu încetul, prin experiență, identitatea mai largă a „îngerului”, întreaga experiență a realității se transformă. Există un moment în care, căutarea spirituală, a lui dumnezeu, începe să capete aerul unei căutări ”de sine”. În acest moment, nevoia de ”a crede” în ceva, începe să fie înlocuită cu Încrederea.
ÎN-CREDERE! A crede în Sine. Limba română păstrează în construcția acestui cuvânt, încrustat, miracolul. Căci a avea încredere este, cu adevărat un miracol.

Nimeni nu ne poate da încrederea. Trebuie să ne-o luăm singuri. A avea încredere este unul dintre modurile în care noi modulăm energiile interioare care curg din interior pentru a alimenta realitatea consensuală. Felul în care noi modulăm energia interioară depinde exclusiv de noi înșine. Felul în care ne raportăm la oricare dintre obiectele atenției noastre este responsabilitatea noastră.

Așezați-vă liniștiți pe o bancă în parc. Conectați-vă cu respirația voastră, faceți-o conștientă, atentă, o capodoperă. Priviți oamenii, copacii, păsările, copiii, respirându-i înăuntru, ca și cum i-ați adulmeca. Simțiți realitatea, așa cum este, sub forma senzațiilor care se nasc în interiorul corpului. Apoi alegeți în interiorul vostru o atitudine față de această realitate. De pildă, configurați realitatea interioară a lui NU. Creați o opoziție între voi înșivă și realitate și mențineți-o un timp oarecare. Cum se simte acest NU, în corp? Apoi, dimpotrivă, configurați o poziționare a lui DA. Cumva, spuneți DA realității înconjurătoare. Cum se simte aceasta în corp? Care sunt senzațiile predominante? Ați configurat poziționări interioare diferite, asupra aceleiași realități. Cu alte cuvinte, ați modulat realitatea interioară așa cum ați dorit. A fost alegerea voastră.

Încrederea este, întotdeauna, o alegere pe care o putem face noi înșine și nu depinde de nimic altceva decât de noi. A alege să am încredere în mine însumi are consecințe imense în ceea ce privește felul în care voi experimenta realitatea. Calea Maestrului Interior este o cale a asumării complete a realității și a experienței acesteia și presupune găsirea Încrederii.
Încrederea în noi înșine are drept consecință imediată modificarea perspectivei asupra experienței noastre de viață. Am încredere în mine, am încredere în experiența mea, am încredere în ceilalți. Am încredere în întreaga Realitate. Aceasta ar putea fi definiția miracolului, căci în existența liniară, dominată de minte și de strategiile sale, domnește neîncrederea.

Paradigma Noii Conștiințe este una a Încrederii, după cum paradigma dualității, a separării și a alienării, este dominată de neîncredere și de consecința ei firească, frica.
Experiența extinsă a realității conduce în cele din urmă la o concluzie inevitabilă: tot ceea ce mă înconjoară este oglindirea, cu perfecțiune, a fiecărui gest interior. Acesta este momentul asumării centrului propriei vieți. Este clipa în care nimeni și nimic înafara mea nu mai este responsabil pentru stările mele. Dintr-o dată, valul este o parte din mine. Viața devine o artă a creației conștiente de realitate, de experiență al cărei unic scop este creația în sine.
Experiența extinsă a realității conduce în cele din urmă la o concluzie inevitabilă: tot ceea ce mă înconjoară este oglindirea, cu perfecțiune, a fiecărui gest interior. Acesta este momentul asumării centrului propriei vieți. Este clipa în care nimeni și nimic înafara mea nu mai este responsabil pentru stările mele. Dintr-o dată, valul este o parte din mine. Viața devine o artă a creației conștiente de realitate, de experiență al cărei unic scop este creația în sine.

Cea mai mare parte a dimensiunii liniare a realității este dominată de frică și neîncredere și are legătură cu identitățile parțiale pe care ni le asumăm. Tot ceea ce rămâne pe dinafara acestor identități devine străin, îndepărtat, separat de noi înșine. Cum pot avea încredere în ceva străin de mine însumi? Uităm că aceste granițe ale identității sunt arbitrare și că noi înșine alegem de fapt până unde se întinde identitatea noastră. Cea mai obișnuită formă de identitate, osificată prin consens, este identitatea corporală. Credem că identitatea noastră se termină la granița corpului nostru. Atât de puternică este această condiționare izvorâtă din experiență, încât ignorăm complet chiar și descoperirile științifice ale ultimei sute de ani, ale fizicii cuantice, care confirmă străvechi idei mistice. Corpul este un nor vibratoriu de atomi aflați în mișcare și nu are consistență. Asta nu ne împiedică să-l tratăm în continuare ca pe un corp solid făcând din el o identitate.

În același mod ne identificăm cu rolurile noastre nenumărate, cu emoțiile noastre, cu sistemele noastre de gândire. Credem ne reprezintă numărul de cărți pe care le-am citit și opiniile noastre, trecutul nostru și țara noastră, dar toate acestea, la o explorare mai atentă, sunt identități încă și mai iluzorii decât spațiul vibratoriu pe care îl numim corp.

Numim simțuri capacitatea de a percepe realități și fenomene pe care le considerăm ”exterioare”, ignorând cu desăvârșire faptul că aceleași fenomene, pentru o ființă mai ”largă”, ar putea fi văzute ca fiind interioare. Ce separă interiorul de exterior, dacă nu o identitate pe care ne-o asumăm mai mult sau mai puțin conștient? Tot ceea ce numim ”cale spirituală” are drept scop transcenderea diferitelor identități pe care ni le-am asumat și pe care le-am transformat în identități permanente.

Nimic nu pare mai înspăimântător pentru mintea noastră, decât transparența identității. Dar asta doar pentru că nu ne putem imagina ce am fi fără ele. Tot ce considerăm că nu face parte din noi, ne sperie.

Aici intervine experiența expansiunii de conștiință și a relativizării identităților pe care ni le asumăm. Fiecare nouă experiență de expansiune a conștiinței consolidează această nouă paradigmă a cărei esență este următoarea: noi suntem aceia care aleg, mai mult sau mai puțin conștient, perspectiva din care privim realitatea prin intermediul uneia sau alteia dintre identitățile pe care ni le asumăm la un moment dat. E un lucru ușor de observat. Atunci când sunt trist, întreaga realitate pare impregnată cu tristețe. Ba mai mult decât atât, sunt activate toate experiențele mele în care am simțit tristețe și sunt tentat să structurez toate percepțiile mele sub acest semn. În același mod, toate stările de articulare interioară a ființei mele, care par să aibă o existență independentă de noi, sunt propriile noastre creații. Nu suntem sclavii stărilor noastre, ci creatorii lor.

Credem de cele mai multe ori că ceilalți, sau ”viața” însăși poartă responsabilitatea stărilor pe care le experimentăm, refuzând să ne asumăm statutul de creatori ai acestora. În lipsa exercițiului de creație conștientă a stărilor interioare, realitatea va părea mereu străină, dușmănoasă și rece. Primul pas deci, în trăirea unei noi paradigme, este exercițiul numit ÎN-CREDERE.

Este o temă uriașă de explorare și exersare a unei noi percepții. Rostul acestor rânduri este exclusiv de a creiona o realitate pe care o puteți percepe mental. Ea va rămâne un exercițiu mental până când veți alege să o experimentați voi înșivă. Nimic nu înlocuiește trăirea directă.

ÎN-CREDEREA este tema acestei perioade în Călătoria Inimii. Toți aceia dintre voi care veți participa la călătoriile de conștiință ale acestei veri, veți explora împreună cu noi această temă fundamentală. Într-un fel sau altul, este tema întregii Umanități în aceste vremuri de transformare profundă. Realitatea așa cum o experimentăm tinde să fie provocatoare în ceea ce privește încrederea. Cum aș putea să am încredere în realitate, în ceilalți, în experiența mea umană, când nu pot avea încredere în mine însumi?
Una peste alta, a avea ÎN-CREDERE în noi înșine, în experiența noastră și în întreaga Creație, este un act de magie interioară care transformă totul și care este în puterea oricui alege acest lucru. Nu aveți nevoie de nici un sistem, de nici un maestru, de nici un guru, de nici o tehnică specială pentru a accesa ÎN-CREDEREA. Totul e în mâinile voastre.
Horia TURCANU
Autor-Horia Francisc- Țurcanu
sursa-www.calatoriainimii.net
http://astrodeva.wordpress.com/