marți, 13 august 2013

Mesaj Cobra - Noi ferestre de oportunitate - 11 August 2013

Au fost o mulțime de progrese în ultimul timp.   O victorie mare a Luminii a fost atinsa in ziua de deschidere a portalului 8-8. Toate entitățile negative din mentalul inferior și planurile astrale inferioare au fost eliminate. Au rămas doar entități non-fizice negative, care acum se ascund în emisfera de implant de pe planul eteric. Dacă ei rătăcesc în afara, sunt eliminati imediat. Nu este chiar suficient pentru ei sa mențina emisfere implant pentru toti 7,2 miliarde de oameni, astfel unele dintre emisfere implant sunt deja dezintegrează și unii oameni norocosi  au scapat complet din orice interferență non-fizic negativ.


Restul de entități negative, eterice isi concentrează atacurile lor asupra razboinicilor de lumina si lucratori in lumina, dar eliminarea lor finală este inevitabilă și va veni în curând. In afara de emisfere implant, ființele angelice  vindeca eteric partea sfâșiată de război și peisajul astral, curatand anomaliile rămase și refacand planurile non-fizice la starea lor inițială de paradis. Asa arata acum  planul eteric:



Mișcarea de Rezistență a comunicat ca, planele non-fizice vor fi eliberate în curând. Este de cea mai mare importanță, pentru a ajunge la un anumit grad de armonie în cadrul mișcării de eliberare planetara, ca lipsa de armonie va fi în curând ultimul factor principal  intarziat rămas al Evenimentului. 


De asemenea, este foarte important ca la nivel local, echipe de infrastructură sa se pregăteasca pentru eveniment ( prepareforchange.net ) să se organizeze în așa fel încât, să fie în măsură să se ocupe de milioane de cereri din partea populației de suprafață confuze, în timp real, fără întârzieri, la momentul Evenimentului .


Oamenii încearcă să ghicească timpul evenimentului, bazandu-se pe calendarul meu de conferințe, dar asta este o pierdere pretioasa de energie. Oamenii care așteapta evenimentul  fac la fel. Ar fi mult mai bine pentru toată lumea  sa înceape formarea de grupuri de suport pentru cand va incepe evenimentul în zona lor chiar acum. Rezistenta are nevoie de un anumit număr de grupuri de sprijin  funcționale pe suprafață înainte ca  acțiunea sa se declanșeze. Aceste grupuri de sprijin ale evenimentului vor absorbi șocul de schimbarea bruscă ale maselor de oameni. Aceste grupuri vor fi cele mai calificate pentru a face față schimbărilor.


Există două ferestre de oportunitate care vin în viitorul apropiat și fiecare dintre ele este un moment posibil al evenimentului, în cazul în care se trezeste doar o parte a populației suprafața si începe să coopereze suficient.


Alegerea este a noastră.


Prima fereastra de oportunitate incepe în octombrie - termenul decembrie. Acesta va fi declanșat de inversarea câmpului magnetic solar:




Inversarea câmpului magnetic solar vine în 11 și 22 cicluri de ani si  declanseaza, de obicei, schimbări societale:




Este mult mai mult decat această primă fereastră de oportunitate și Intentia cu privire la acest lucru va fi lansat in luna septembrie.


Cea de a doua fereastra de oportunitate vine în martie-aprilie 2014 ca si interval de timp. Acesta va fi declanșat de catre activarea Bazei Galactice de norul interstelar G2:




Potențialul acestei a doua fereastra de oportunitate este foarte mare, deoarece ea cuprinde modificări la nivelul Galactic.

Sursa: http://2012portal.blogspot.ro
Traducere Sfatuitoarea

TENSIUNI: Israel, atacat cu rachete din Egipt

O rachetă lansată din Sinai, în Egipt, spre oraşul Eilat, sudul Israelului, a fost distrusă în zbor de un sistem de interceptare, în cursul nopţii de luni spre marţi, a anunţat marţi dimineaţa postul de radio public israelian, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al armatei a confirmat tirul de rachetă şi interceptarea acesteia de către o baterie 'Iron Dome', în apropiere de Eilat. În noaptea de luni spre marţi, un grup jihadist a anunţat că a tras o rachetă Grad asupra Israelului din Sinaiul egiptean, în represalii la un recent raid aerian pe care l-a atribuit statului evreu. 

Aeroportul din Eilat, situat la Marea Roşie, a fost închis joia trecută timp de două ore la ordinul autorităţilor militare israeliene 'din motive de securitate'. Armata israeliană a amplasat în iulie o baterie antirachetă Iron Dome în Eilat, oraş port situat în apropiere de graniţa cu Sinaiul egiptean.
Un grup jihadist a declarat că a tras o rachetă Grad asupra Israelului din peninsula egipteană Sinai în noaptea de luni spre marţi, ca represalii la un recent raid aerian mortal atribuit statului evreu, informează AFP. 

Într-un comunicat postat pe un forum jihadist, Consiliul Shura al mujahedinilor afirmă că luptătorii săi au tras o rachetă Grad asupra Eilat, la Marea Roşie, la ora 1.00 marţi /23.00 GMT luni/, "într-o replică rapidă la ultima crimă a evreilor dintre care o dronă ce a bombardat Sinaiul şi a ucis patru mujahedini" vineri. Textul nu precizează dacă acest tir a provocat pagube sau răniţi.

Un alt grup jihadist, Ansar Beit al-Maqdess, care spune că se inspiră din Al Qaida şi revendică regulat atacuri împotriva statului evreu, a declarat sâmbătă că raidul a fost efectuat de o dronă israeliană în "coordonare cu armata egipteană", dar presa oficială egipteană a asigurat că a fost o lovitură a armatei egiptene.

Ansar Beit al-Maqdess a jurat atunci să intensifice campania de tiruri de rachete. Acest tip de atacuri asupra statului evreu din peninsula egipteană Sinai este relativ frecvent.

Egiptul, aflat într-o gravă criză politică, a desfăşurat în iulie forţe suplimentare în această peninsulă acoperită în mare parte de deşert pentru a lupta împotriva grupurilor radicale armate ce au multiplicat atacurile împotriva forţelor de ordine după ce armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi la 3 iulie. AGERPRES

Sursa:  http://www.realitatea.net

Fructul care te face FERICIT

„Fructele fericirii” conţin o substanţă numită triptofan, care stimulează secreţia de serotonină - hormonul fericirii. În plus, sunt printre cele mai gustoase alimente naturale

Top 5 - cele mai importante beneficii ale bananelor.
Potasiul protejează inima şi oasele
Bananele sunt surse naturale excelente de potasiu, mineral esenţial în menţinerea unei bune funcţionări a inimii şi care ajută la reglarea tensiunii arteriale.
De asemenea, potasiul din banane este benefic şi pentru rinichi şi oase. Un bun aport de potasiu opreşte eliminarea calciului prin urină ce ar putea duce la apariţia pietrelor la rinichi şi reduce riscul de instalare a osteoporozei.
Sunt o bună sursă de energie
Deşi există reclame frecvente care pun în prim-plan băuturile energizante pentru sportivi, batoanele energizante şi gelurile pe bază de electroliţi (extrem de nesănătoase deoarece conţin chimicale şi coloranţi), deseori vedem sportivi consumând banane înainte şi după ce fac sport, şi asta pentru că bananele sunt o bună sursă de energie, sunt bogate în calorii (o banană medie conţine în jur de 100 de calorii), ceea ce poate satisface cu uşurinţă pofta de dulce.
Aşadar, dacă aveţi de gând să înlocuiţi batoanele energizante sau alte gustări nesănătoase cu bananele, s-ar putea să aveţi probleme în pierderea kilogramelor.
Ajută digestia şi te fereşte de ulcer
Bananele sunt o sursă importantă de fibre dietetice de care majoritatea dintre noi duce lipsă. Fibrele ajută mâncarea pe care o consumi să se digere mai uşor. De asemenea, bananele conţin fructo-oligozaharide, care au acelaşi rol precum probioticele, şi anume acela de a hrăni bacteriile sănătoase din tractul digestiv, care permite o mai bună absorbţie a nutrienţilor.

În plus, dacă mănânci în mod regulat banane, acestea îţi pot proteja stomacul de ulcer şi alte afecţiuni ale stomacului, datorită compuşilor speciali din banane care ajută la crearea unei bariere protectoare împotriva acidului clorhidric, principalul vinovat în apariţia ulcerului stomacal
Bananele reduc stresul
Bananele sunt o sursă bună de amino acizi pe care corpul tău îi transformă în serotonină şi melatonină, hormoni ai relaxării şi ai bunei dispoziţii. De asemenea, bananele sunt bogate în vitamina B6( extrem de importantă în producerea hemoglobinei, care ajută la o mai bună oxigenare a sângelui şi la un flux sangvin sănătos), vitamina C, magneziu şi mangan.
Sunt foarte eficiente în cazul mahmurelii
Da, aşa este, bananele sunt foarte eficiente în dimineţile în care simţi că noaptea trecută ai depăşit limita de alcool. Câteva banane amestecate în blender cu gheaţă, câteva fructe de pădure şi lapte de cocos sau lapte organic de vacă sau capră şi iată o băutură foarte bună care te va scoate din ameţeală în cel mai scurt timp.

Tainele vietii cu Prosperio - invitat - Rodica Purniche - Nasul TV

Cea mai puternică formă de relaxare: Atenţia

“Cum se simte degetul mic de la piciorul stâng?”
La început, exerciţiile par ciudate. Cum adică, să-mi fixez atenţia pe spaţiile goale dintre obiecte? Să mă concentrez pentru a afla cum se simte degetul mic de la piciorul drept sau lobul urechii stângi? Da, întocmai aşa! Căci, practicată cu regularitate, atenţia consoli­dează sănătatea psihică şi întreţine bucuria de a trăi, scrie formula-as.ro.
Medicii ne recomandă să acordăm acestor exerciţii minimum zece minute zilnic. Cele câteva momente din cuprinsul unei zile ne ajută să obţinem mai multă satisfacţie în activitatea profesio­nală şi reuşesc, chiar, să prevină epuizarea nervoasă.
La Universitatea din Massachusetts,psihologul Jon Kabat-Zinn, unul dintre cei mai importanţi cerce­tători americani care s-au ocupat cu studiul meditaţiei, a încercat să definească mecanismele prin care acţio­nează acest antrenament al atenţiei.
Explicaţia sa: aten­ţia se interpune ca un tampon între stimul şi reacţie, modificând astfel compor­ta­mentul. “În consecinţă, noi nu mai suntem comandaţi de evenimente, ca nişte sim­pli roboţi, ci avem capaci­ta­tea de a reacţiona adecvat”. Şi nu nu­mai atât: practicarea exerciţiilor de aten­ţie ne determină să privim viaţa cu un spor de bună­voinţă, umor şi iubire.
Contrar proverbului cunoscut, începutul nu e deloc greu. Căutaţi-vă un loc retras, unde nu veţi fi deranjaţi de nimeni. Nu veţi avea nevoie acolo nici de covoraşul clasic pentru meditaţie, nici de vreo pernă specială. Se poate exersa în orice postură: în picioare, ghemuit la pământ, aşezat, culcat. Singura condiţie este să puteţi rămâne în poziţia respectivă timp de câteva minute. După o vreme, când veţi avea deja puţină experienţă, veţi reuşi să vă antrenaţi atenţia şi dimineaţa, în drum spre staţia de autobuz, sau la volan, în maşina dvs.
Alegeţi pentru efectuarea exerciţiilor un moment al zilei când vă simţiţi treji şi ageri – atenţia nu poate fi practicată decât într-o stare de spirit de o limpezime perfectă. E preferabil să exersaţi puţine minute şi des, iar nu pe o durată mai lungă şi rar. Nu sunteţi obligaţi să faceţi toate exerciţiile odată, chiar şi cu unul singur pe zi veţi progresa.
Dacă gândurile vi se împrăştie, încercaţi să vă întoarceţi la îndeletnicirea dvs. cu ajutorul respiraţiei (vezi mai jos exerciţiul nr. 1) şi străduiţi-vă să nu faceţi evaluări. Va fi dificil, căci noi toţi emitem în mod auto­mat verdicte.
De pildă: probabil că exerciţiul de respiraţie menţio­nat anterior vi se va părea plicticos. Luaţi act de senti­mentul dvs., fără să-l evaluaţi ori să-l reţineţi. Nu vă gândiţi la el mai departe, concentraţi-vă asupra exer­ci­ţiului. Iar, dacă, eventual, nu vă reuşeşte concentrarea – nu vă enervaţi! Şi aceasta face parte din antrena­mentul atenţiei.

1. Respiraţi conştient
Umpleţi-vă şi go­liţi-vă plămânii în rit­mul dvs. În timp ce in­spiraţi, lăsaţi gândurile să colinde în voie. Dar pe expiraţie încercaţi să vă concentraţi asupra flu­xu­lui de aer pe care îl trimiteţi afară din plă­mâni. La început, când abia vă însuşiţi tehnica, limitaţi-vă la numai câ­teva respiraţii. Mai târ­ziu, pe măsură ce vă deprindeţi s-o practicaţi, puteţi respira un timp mai îndelungat. Aşa cum am arătat mai sus, metoda vă ajută şi la redobândirea concentrării.
Durata exerciţiului: individuală.

2. Trei, doi, unu
Luaţi seama la trei lucruri: un scaun, un perete, o plantă. Acordaţi fiecăruia din ele câte trei secunde. Apoi concentraţi-vă pe trei zgomote. După aceea, pi­păiţi trei obiecte. Repetaţi exerciţiul cu numai două lu­cruri, pe urmă cu unul singur. Aveţi libertatea să vă ale­geţi poziţia: aşezaţi pe scaun, întinşi pe spate ori stând în picioare. Această tehnică vă ajută să scăpaţi de obi­ceiul de a pierde timp adâncindu-vă în gânduri inu­tile.
Durata exerciţiului: 1-2 minute.

3. Nici o mişcare
Aşezaţi-vă undeva şi îndreptaţi-vă privirea spre un punct aflat pe perete sau pe podea, la o distanţă de apro­ximativ jumătate de metru. Fixaţi-vă privirea pe acel loc, ţinând ochii pe jumătate închişi şi simţiţi ce se întâmplă în corpul dvs. Străduiţi-vă să vă mişcaţi cât mai puţin posibil, chiar dacă, nefiind obişnuiţi cu imo­bilitatea, începeţi să aveţi senzaţii de durere în membre.
Durata exerciţiului: 8 minute sau mai mult.

4. Învăţaţi cum se zboară
Luaţi o poziţie lejeră. Braţele atârnă destinse pe lângă corp, palmele fiind orientate spre interior. Ridi­caţi lent bra­ţele întinse prin lateral, până le aduceţi la nivelul umerilor. Acum întoarceţi palmele în sus şi apro­piaţi braţele întin­se deasupra capului, astfel încât vârfu­rile degetelor să se atingă. Pe expiraţie desprindeţi degetele şi readuceţi braţele la înălţimea umerilor, co­bo­rându-le lin şi întorcând palmele în jos.
Durata exerciţiului: 3 minute sau mai mult.

5. Lăsaţi gândurile să plutească
Luaţi loc şi priviţi un punct de pe podea. Imaginaţi-vă o apă curgătoare, pe care plutesc la vale mici bărcuţe, con­fecţionate din hârtie albă. Fiecărui gând care vă vine în minte daţi-i un nu­me şi aşezaţi-l într-una din bărcuţele de hârtie. Lăsaţi bărcuţele să alunece pe apă, înde­părtându-se încet, una după alta.
Durata exerciţiului: 10 minute.

6. Percepeţi spaţiile goale
Retrageţi-vă într-un loc liniştit şi în­dreptaţi-vă atenţia în mod deliberat asu­pra spaţiilor goale dintre obiecte. Aces­tea pot fi două ceşti de cafea, două scau­ne, dar şi două frunze ale unei plan­te. Apoi închideţi ochii şi încercaţi să vă percepeţi corpul. Aveţi degetele mâi­nilor depărtate, ţineţi gura deschisă? Cât de lungi sunt pauzele dintre inspiraţie şi expiraţie? Dar cele de la înghiţit şi cli­pit?
Durata exerciţiului: 5 minute.

7. Exerciţiu de “pierdere a mâinilor”
Staţi aşezaţi, cu spatele drept şi ochii închişi. Ima­ginaţi-vă că n-aţi avea mâini. Ce s-ar schimba pentru dvs. în viaţa de fiecare zi? Timp de câteva minute, ur­măriţi situaţiile care vă vin în minte şi sentimentele pro­vocate de ele. Apoi lăsaţi deoparte acest joc al ima­ginaţiei. Fiţi atenţi la respiraţie, simţiţi-vă corpul şi mâinile. Ce sentiment aveţi acum?
Durata exerciţiului: 6-8 minute.

8. Senzaţii în mers
Umblaţi fără grabă şi percepeţi cu maximă claritate ce se întâmplă la fiecare pas în parte: deplasarea greutăţii corpului, punerea piciorului în pământ, rularea tălpii, activitatea musculară în zona gambelor, a coap­selor şi feselor. Mişcarea lentă o puteţi exersa chiar la prima ieşire de dimineaţă, mergând spre staţia de auto­buz ori spre chioşcul de ziare. Şi nu aveţi reţineri să vă jucaţi cu diverse feluri de a merge: păşiţi lejer, mergeţi fără zgomot, umblaţi agale, călcaţi apăsat… Între­baţi-vă mereu cum vă simţiţi.
Durata exerciţiului: 5 minute sau mai mult.

9. La volan
În viaţa de zi cu zi, şofatul este o rutină – încercaţi să-l practicaţi cu atenţia trează. Începeţi îndată după ce v-aţi instalat în maşină: simţiţi tapiţeria scaunului şi a rezemătorii în atingere cu coapsele, fesele şi spatele dvs.? Fiţi atenţi la apăsarea cheii de contact, în momen­tul când porniţi motorul. Şi la felul cum conduceţi ma­şina, cum vă încadraţi în trafic. Urmăriţi ce emoţii vă încearcă în timpul cursei.
Durata exerciţiului: minimum 5 minute.

10. Apă pe piele
Ţinând duşul în mână, aţi deschis vreodată robinetul de apă caldă cu toată atenţia? Faceţi-o şi observaţi ce temperatură vă creează o senzaţie plăcută. Cum se simt picăturile de apă care se rostogolesc pe piele. Cum vă atinge jetul dur sau mângâietor pe coapse, pe abdomen şi pe spate. Intonează apa o melodie? Încercaţi de ase­menea să simţiţi consistenţa cremoasă a săpunului pe corpul dvs.
Durata exerciţiului: în funcţie de modul personal de a face duş.

11. O nouă experienţă gustativă
Când staţi la masă, deschideţi-vă toate simţurile! Ce culoare, formă şi consistenţă are un anumit aliment? Cum se simte, atunci când îl pipăiţi? Scoate un zgomot în clipa când îl luaţi în mână, îl tăiaţi cu cuţitul ori îl înţepaţi cu furculiţa? Şi ce gust are mâncarea? După fiecare îmbucătură mestecată, faceţi câte o scurtă pauză şi depuneţi tacâmul pe farfurie.
Durata exerciţiului: individuală.
Ce se poate face, pentru ca durerile permanente în­durate de unii bolnavi să devină mai suportabile? Aceas­ta îl preocupă pe dr. Jon Kabat-Zinn, profesor la Universitatea din Massachusetts, atunci când a elaborat, în anul 1979, programul său de antrena­ment, apreciat pe plan mondial.
 El s-a inspirat în primul rând din posturile yoghine şi din meditaţia bu­distă Vipassana, care constă în concentrarea asu­pra propriei respiraţii. Dar, făcând abstracţie, în final, de tehnicile orientale, metoda lui Kabat-Zinn de “reducere a stresului bazată pe atenţie” are sco­pul de a-i ajuta pe bolnavi să-şi ducă mai uşor viaţa, cu tot cu dureri. Ei învaţă, în grup sau în şedinţe individuale, să-şi îndrepte atenţia în totalitate asupra momentului prezent, observându-şi gândurile, percep­ţiile organelor de simţ şi senzaţiile fizice, însă fără a le evalua.
Se doreşte ca pacienţii să devină capabili să-şi con­troleze mai bine durerea şi, în general, viaţa. “Ei trebuie să se confrunte cu propriile lor dureri, în loc să-şi pună speranţa în talentul medicilor”, explică autorul metodei. La pacienţii cu dureri de spate, fi­bro­mialgie şi migrene, antrenamentul îmbunătă­ţeşte vizibil calitatea vieţii. Foştii depresivi sunt ajutaţi să nu recadă în melancolie. Metoda le este de folos şi persoanelor cu tulburări anxioase. De asemenea, şi pacienţilor cu tumori maligne, care astfel reuşesc să reziste mai bine bolii, ca şi terapiei.
 Pe oamenii dependenţi de alcool tehnica lui Kabat-Zinn îi poate proteja de pericolul unor recidive. Totuşi, reducerea stresului bazată pe atenţie nu trebuie privită ca un panaceu. “Acest antrenament al atenţiei oferă doar o altă posibilitate de a trata bolile”, precizează Ka­bat-Zinn. Şi averti­zează: mai ales persoanele trau­ma­tizate şi pacienţii psi­hotici ar trebui să efectueze exerciţiile de atenţie numai sub control medical.
Din diverse studii reiese faptul că şi oamenii sănătoşi pot profita de această tehnică.“Chiar fără ca ei să facă un efort deosebit, le creşte capacitatea de con­centrare”, au constatat psihologii. Calitatea vie­ţii se îmbunătăţeşte, riscul unei depresii se re­duce.
Când oamenii îşi antrenează consecvent aten­ţia, se pot observa şi modificări morfologice în creier. Nucleul amigdalian, centrul anxietăţii, se re­strânge. Dimpotrivă, hipocampul creşte – iar prin aceasta se îmbunătăţeşte funcţia memoriei. Prin urmare,devenim mai apţi să învăţăm lucruri noi. Ce ne-am putea dori mai mult?

Peştera de la Limanu: un oraş subteran ale cărui taine nu au fost descifrate

La numai câţiva kilometri de Mangalia, există o peşteră misterioasă în care cei mai mulţi care au păşit acolo, nu s-au mai întors. Ascunsă în pântecele unui deal, o lume străveche şi plină de mister încă nu se arată la faţă pentru a fi înţeleasă: Peştera de la Limanu.
Locul de sub dealul de la marginea comunei Limanu nu a putut fi niciodată explorat în întregime, din cauza labirintului întortocheat de peşteri, în care mulţi dintre cei care s-au aventurat mai mult decât trebuia s-au pierdut şi nu au mai găsit drumul la întoarcere. Legendele localnicilor spun că peştera aceasta ciudată este o poartă către lumea de dincolo de moarte.
Ecaterina Pop

  • O lume plină de istorie şi mister
Puţini dintre turiştii care vin vara pe plajele însorite ale Mării Negre de la Mangalia şi Vama Veche, ştiu că un pic mai încolo de asfaltul şoselei pe care păşesc, drumul duce către o lume plină de istorie şi abundă de mister încă nedesluşit de minţile înţelepte.
Intrarea în peşteră se face printr-o poartă metalică de la poalele dealului, mai jos de o pădurice de pini şi este străjuită de câteva pietre mari. Chipurile din piatră care se pot vedea la intrare au făcut ca peştera să primească şi denumirea de „La Icoane”,figuri care se presupune că ar fi fost scrijelite în piatră pentru locul prin care se intră în pământ. “Icoana înseamnă în limba veche “chip”, “imagine”. Nu e vorba de icoane în sensul creştin. Acolo erau nişte chipuri din piatră, chiar la intrare. Bolovanii de la intrare au fost sculptaţi, când am facut eu cercetări se vedeau clar trăsăturile umane, ochii, nasul, gura. Acum sunt răsturnaţi, nu cred că se mai vede ceva. Deci erau nişte capete de piatră care vegheau la intrarea în peşteră. De aceea sătenii au numit peştera “La Icoane”. Figurile astea au fost făcute probabil demult, în vremea dacilor, poate ca un semn de recunoaştere pentru locul prin care se intra sub pământ, ori cine ştie din ce alte motive”, povesteşte profesorul Vasile Boroneant, expert în arheologia peşterilor.
Acesta vorbeşte cu tristeţe de inscriptiile pe care le-a descoperit acum treizeci de ani şi care acum nu mai există, fiind acoperite de mâzgâlituri moderne. Întreaga peşteră este vandalizată, acoperită de sute de graffiti ale vizitatorilor inconştienţi.
Totuşi, la aproape 200 de metri de cum păşeşti în Peştera de la Limanu, se mai pot vedea şi astăzi altare ale preoţilor daci şi un cap de om sculptat în calcar. După ce se înaintează tot mai mult în peşteră, drumurile se întretaie de mai multe ori. Uneori, chiar pământul se surpă, astupând intrarea deja folosită şi deschide o alta de a cărei existenţă nu se ştia.
Peştera are o lungime de aproape 4 kilometri şi sute de galerii care şerpuiesc pe sub sat. Se spune că în această peşteră s-au adăpostit dacii împreună cu toate bunurile lor mai de preţ, pentru că erau prigoniţi de către romani. Tot aici s-au adăpostit mai apoi primii creştini, în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii de afară.

  • Pământul sacru al lui Zamolxis
De Peştera de la Limanu se leagă şi o serie de descoperiri ştiinţifice, printre care cea mai amănunţită a fost făcută de profesorul Vasile Boroneant, expert în arheologia peşterilor (cel care a scris lucrarea “Labirintul subteran de la Limanu”).
Deşi descurajat de cei care auziseră că vrea să facă cercetări la Limanu, profesorul Boroneant a pornit, în anii ’70, în mare descoperire. El a găsit aici ceramică, atât romană, cât şi grecească, însă majoritatea era specific dacică, şi, totodată, a mai descoperit desene rupestre, figuri de oameni şi de animale.
Dintre ele se distinge, prin factura sa aparte, o figură umană, probabil un bărbat stând în picioare sau eventual pe un scaun. Capul este un pătrat umplut cu puncte, trunchiul un oval umplut tot cu puncte. Mâna dreaptă se sfârşeşte ca o pată neagră în formă circulară neregulată; în mâna stângă, personajul pare a ţine un scut pătrat. Demn de reţinut este faptul că, şi la celelalte figuri umane, mâinile se termină cu câte o pată de culoare neagră, lasând impresia unor obiecte ţinute în palmă.
La aproximativ 35 m de la intrare se află şi un bloc de piatră pe care sunt gravate trei figuri umane. Din păcate, reprezentarea a fost distrusă parţial.
Un interes deosebit prezintă figurile de călăreţi; caii văzuţi din profil sunt redaţi în galop, iar călăreţii au chipurile privite din faţă. Ca siluete şi mod de prezentareseamană în mod izbitor călăreţilor daci de pe ceramica descoperită în multe aşezări de pe aria locuită de traco-daci.
Celelalte desene – simbolurile religioase creştine, literele sau cuvintele în caractere chirilice – aparţin perioadei romano-bizantine şi celei ulterioare, fiind o dovadă că peştera de la Limanu a constituit un adăpost pentru populaţia locală până târziu către sec. X-XI e.n.
Cele mai vechi desene aparţin însă foarte probabil perioadei de maximă înflorire a culturii geto-dacice (sec. I i.e.n.) de când datează, conform arheologilor, amenajarea peşterii.
În jurul acestui loc de mister s-au ţesut, aşa cum era de aşteptat, câteva legende ale locului. Astfel că, se spune că peştera este străjuită de însuşi Zamolxis, care păzeşte intrarea în tărâmul sacru până când strămoşii daci se vor întoarce. Localnicii povestesc că bătrânii satului spuneau că înlănţuirea de peşteri ar trece pe sub Dunăre până în apropiere de oraşul bulgăresc Varna.
O altă legendă spune că aici se aud câteodată nişte vaiete stranii şi înspăimântătoare care vin din străfundurile pământului, iar cei care le aud sunt de-a dreptul hipnotizaţi de ele şi pornesc în căutarea glasului. Se spune că acest glas ar fial paznicului porţii metalice de la intrare, care vrea să îi ademenească pe cei neiniţiaţi şi care, din curiozitate, păşesc cu blasfemie pe pământul sacru al lui Zamolxis.
 Explicaţia ştiinţifică a acestor sunete ciudate, dată de speologi, este că vaietele sinistre sunt făcute de vântul care străbate numeroasele galerii de peşteri subterane de la Limanu, zgomot care, se pare, influenţează psihicul omului.
Aici, în peştera de sub deal, s-a dezvoltat o faună bogată, datorită lipsei curenţilor de aer, care au făcut ca galeriile din sectorul doi al peşterii să fie populate de lilieci.
Atât cât a fost exploatată de speologi, peştera dă impresia unui oraş imens, organizat pe trei cartiere, în care galeriile seamănă cu nişte străduţe care comunică între ele sau, din contră, se înfundă brusc.
Peştera de la Limanu seamănă cu Peştera Mamut din Statele Unite, care este cea mai lungă peşteră din lume. Unele reprezentaţii ce se găsesc la Limanu sunt unice şi tipice, fiind de fapt cel mai mare labirint subteran din România.
Datorită unicităţii ei, Peştera de la Limanu a fost declarată în anul 1959 rezervaţie speologică.


Cutremur de magnitudine 6,7 în largul coastei Columbiei


Un cutremur cu o magnitudine de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs în largul coastei statului Columbia, la 95 de kilometri distanță de orașul Mutis
.


Cutremur în apropiere de Columbia
Cutremur în apropiere de Columbia
Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter s-a produs, marți, în largul coastei statului Columbia. 
Epicentrul seismului a fost localizat la 95 de kilometri distanță de orașul Mutis. 
Nu se știe deocamdată dacă există victime. 


"Păsările au căzut moarte din cer ca picăturile de ploaie": Fenomen misterios în Canada


Într-o scenă desprinsă parcă dintr-un film de Alfred Hitchcock, sute de păsări negre, probabil mierle, au căzut moarte din cer în orașul canadian Winnipeg. 


Fenomen misterios în Canada
Fenomen misterios în Canada / FOTO: io9.com
Oamenii de știință canadieni n-au nicio explicație pentru un fenomen misterios care s-a petrecut în orașul Winnipeg. Sute de păsări de culoare neagră, probabil mierle, au început să zboare într-un mod bizar deasupra copacilor și a caselor, după care au căzut moarte la pământ, scrie io9.com
Unele păsări căzute la pământ au fost găsite de veterinari în viață, însă erau dezorientate și nu puteau zbura. 
Primele teste realizate nu au scos la iveală nimic ieșit din comun în legătură cu păsările, iar speculațiile variază de la otrăvuri la radiațiile emise de turnurile de comunicații. 

Horoscop: Planeta Venus va intra în zodia Balanţei. Ce efecte are asupra ta?

Venus, planeta iubirii şi a frumuseţii, intră începând cu 16 august 2013 în zodia Balanţei, semnul pe care îl guvernează, unde va sta până pe 11 septembrie.

Venus este în elementul său atunci când tranzitează unul dintre cele două semne pe care le guvernează: Taur sau Balanţă.
Toată această perioadă va fi marcată de dorinţa de echilibru, frumuseţe şi armonie. Relaţiile interpersonale sunt acum în centrul atenţiei, fie că e vorba de asemănările care ne aduc aproape sau de diferenţele care ne fac unici şi ne atrag interesul.
Dar dorinţa accentuată pentru armonie poate conduce foarte uşor la compromis. De aceea, ar trebui să te gândeşti bine ce vrei înainte de a sacrifica în numele armoniei. Degeabă ai linişte aparentă dacă în interior te confrunţi cu dezamăgirea.
Venus în Balanţă mai înseamnă şi frumuseţea exterioară. De aceea, acum este momentul ideal să apelezi la tratamente cosmetice, la schimbări de look sau chiar cursuri de make-up. Arta şi socializarea sunt bine aspectate.
Şi relaţia cu persoana iubită are de câştigat de pe urma acestui aspect favorabil. Poţi petrece clipe pline de romantism alături de partenerul de viaţă şi momente senzuale care vă apropie şi mai mult.
Cealaltă faţă mai “războinică” a lui Venus în Balanţă aduce în centrul atenţiei lupta pentru dreptate. Vei simţi nevoia să reacţionezi imediat ce simţi că se comite o nedreptate, în special dacă îi implică pe cei dragi. Ceea ce te determină să acţionezi instant este altruismul pe care ţi-l oferă acest tranzit. Ai ocazia de a vedea prin ochii altora, de a te pune în pielea lor şi de a acţiona pentru a le oferi sprijinul tău.

Reclama - Anunt!!!

fain
In perioada14-18 august voi fi prezent in orasele Ramnicu Sarat si Buzau.Cine doreste sa ma contacteze pentru terapii, o pot face sunand la unul din telefoanele: 0760-781.735 sau 0736-144.639
Dan Gaucan


Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com

ACTIVAREA PORTALULUI DE PACE din 25 AUGUST 2013

Atmosfera astrala a saptamanii 12-18 August 2013

Luni, 12 August 2013

  • Atentie la Luna Vida din perioada 04:29- 23:17. Când Luna este Vidă nu este bine să ne angajăm în treburi importante sau să întreprindem acţiuni ale căror efecte se vor simţii în viitor, deoarece nu vor avea un efect benefic. Luna Vidă sau „Fără Direcţie” detestă acţiunile cu un grad maxim de implicare, deoarece în acesta perioada Luna străbate ultimele grade ale unui semn deci este „epuizată” şi nu acţionează într-o manieră tocmai benefică. Însă susţine foarte bine relaxarea, momentele de introspecţie, de evoluţie spirituală, deci în acesta perioadă se recomandă meditaţie, băile aromatice, rugăciunea, şedinţele psihologice, tot ceea ce face plăcere şi relaxează, dar în niciun caz acţiunile cu influenţă majoră. Nu este bine nici să achiziţionăm lucruri de valoare sau să facem comerţ fiindcă nu vom ieşii cu un profit considerabil, de asemenea călătoriile ar trebuii evitate dacă este posibil.


  • Luna traverseaza sectorul astral al Scorpionului, si amplifica si confera profunzime ssentimentelor, atat celor pozitive cat si celor negative. Cu Luna in Scorpion putem cerceta in profunzime, puteam scoate la iveala lucruri nestiute dar care ne influenteaza. Insa trebuie sa evitam sa devenim manipulativi si prea suspiciosi. Sunt sustinute actiunile legate de relatia intima, psihologia si renuntarea la obiceiurile nocive.

Marti, 13 August 2013
  • Nu se inregistreaza aspecte notabile.

Miercuri, 14 August 2013
  • Nu se inregistreaza aspecte notabile.

Joi, 15 August 2013
  • Atentie la Luna Vida din perioada 03:00- 04:01. Când Luna este Vidă nu este bine să ne angajăm în treburi importante sau să întreprindem acţiuni ale căror efecte se vor simţii în viitor, deoarece nu vor avea un efect benefic. Luna Vidă sau „Fără Direcţie” detestă acţiunile cu un grad maxim de implicare, deoarece în acesta perioada Luna străbate ultimele grade ale unui semn deci este „epuizată” şi nu acţionează într-o manieră tocmai benefică. Însă susţine foarte bine relaxarea, momentele de introspecţie, de evoluţie spirituală, deci în acesta perioadă se recomandă meditaţie, băile aromatice, rugăciunea, şedinţele psihologice, tot ceea ce face plăcere şi relaxează, dar în niciun caz acţiunile cu influenţă majoră. Nu este bine nici să achiziţionăm lucruri de valoare sau să facem comerţ fiindcă nu vom ieşii cu un profit considerabil, de asemenea călătoriile ar trebuii evitate dacă este posibil.

  • Luna intra in Sagetator si devine expansiva si optimista. Cautam adevarul si dreptatea. Deseori nu suntem atenti la detalii ne intereseaza doar panorama, imaginea de ansamblu. Atentie insa la exegeririle de orice fel. Supraestimarea este inca un efect al Lunii in Sagetator. Sunt sustinute studiile inalte, filizofia, calatoriile lungi, religia si activitatile care implica aventura si noutate.

  • Mercur face un aspect de trigon cu Uranus, creativitatea mentala creste si isi extinde aria de actiune in toade domeniile. Se trezesc idei noi si originale uneori chiar geniale. Este favorizata depasirea sabloanelor de gandire, deasemenea sunt bine sustinute studiile cu un subiect neobisnuit. Uneori pot parea momente de comunicare telepatica.

Vineri, 16 August 2013


  •  Atentie la Luna Vida din perioada 20:32 (16 august)- 06:22 (17 august). Când Luna este Vidă nu este bine să ne angajăm în treburi importante sau să întreprindem acţiuni ale căror efecte se vor simţii în viitor, deoarece nu vor avea un efect benefic. Luna Vidă sau „Fără Direcţie” detestă acţiunile cu un grad maxim de implicare, deoarece în acesta perioada Luna străbate ultimele grade ale unui semn deci este „epuizată” şi nu acţionează într-o manieră tocmai benefică. Însă susţine foarte bine relaxarea, momentele de introspecţie, de evoluţie spirituală, deci în acesta perioadă se recomandă meditaţie, băile aromatice, rugăciunea, şedinţele psihologice, tot ceea ce face plăcere şi relaxează, dar în niciun caz acţiunile cu influenţă majoră. Nu este bine nici să achiziţionăm lucruri de valoare sau să facem comerţ fiindcă nu vom ieşii cu un profit considerabil, de asemenea călătoriile ar trebuii evitate dacă este posibil.


  • Venus instra in domiciliul sau diurn, in Balanta. Emotiile si sentimentele sunt aplificate. Venus ne confera farmec in comunicarea scrisa si orala dar si in gesturi. Devenim mai gatiosi si artistici. In relatii Venus aduce diplomatie si maniere care atrag simpatia. Charisma debordata ne face sa intreprindem noi raporturi sociale bazate pe respect si incredere. Insa putem devenii prea departiti de lumea reala, sa vedem doar o lume utopica  si sa trecem foarte repede peste eventualele neregului, fie din reltiile realationale, fie din cele profesionale.

Sambata, 17 August 2013
  • Luna trece in semnul Capricornului si isi concentreaza atentia pe lucuruile casnice. Ne planificam actiunile si ne inregistram progresele. Dorim sa atingem succesul iar astfel ne dozam inteligent resursele si energia. Sunt favorizate actiunile cu o durata mare de evolutie, actiunile practice si in urma carora consideram ca vom ajunge la locul propus.

Duminica, 18 August 2013

  • Atentie la Luna Vida din perioada 21:26 (18 august)- 07:06 (19 august). Când Luna este Vidă nu este bine să ne angajăm în treburi importante sau să întreprindem acţiuni ale căror efecte se vor simţii în viitor, deoarece nu vor avea un efect benefic. Luna Vidă sau „Fără Direcţie” detestă acţiunile cu un grad maxim de implicare, deoarece în acesta perioada Luna străbate ultimele grade ale unui semn deci este „epuizată” şi nu acţionează într-o manieră tocmai benefică. Însă susţine foarte bine relaxarea, momentele de introspecţie, de evoluţie spirituală, deci în acesta perioadă se recomandă meditaţie, băile aromatice, rugăciunea, şedinţele psihologice, tot ceea ce face plăcere şi relaxează, dar în niciun caz acţiunile cu influenţă majoră. Nu este bine nici să achiziţionăm lucruri de valoare sau să facem comerţ fiindcă nu vom ieşii cu un profit considerabil, de asemenea călătoriile ar trebuii evitate dacă este posibil.

O saptamana echilibrata energetic va doresc!

Ne gasiti si pe Facebook, la