miercuri, 6 iunie 2012

Douasprezece semne ale trezirii divinitatii tale - De Geoffrey Hoppe si Tobias


”Douasprezece semne ale trezirii divinitatii tale”
De Geoffrey Hoppe si Tobias

1. Corpul manifesta durere si suferinta, mai ales in zona cefei, a umerilor si a spatelui . Acesta este rezultatul schimbarilor intense ce apar la nivelul ADN-ului, pe masura ce “samanta  Cristica”  din interior se trezeste. Aceste dureri vor trece.

2. Sentimentul de profunda tristete interioara, fara nici un motiv aparent. Va eliberati trecutul (din aceasta viata si din celelalte) si acest lucru determina acest  sentiment de tristete. Aceasta experienta este similara cu cea pe care o aveti atunci cind va mutati dintr-o casa in care ati trait foarte multi ani, in alta noua. Oricit de mult v-ati dori sa va mutati in casa noua, exista totusi o tristete legata de lasarea in urma a amintirilor, energiei si experientei acumulate in vechea casa. Tristetea va trece.

3. Plingeti fara nici un motiv aparent. Motivatia este similara cu cea de mai sus. Este bine si sanatos sa lasati lacrimile sa curga. Ajuta la eliberarea vechilor energii din interior. Si aceasta va trece.

4 . O schimbare brusca a locului de munca sau a carierei. Un simptom frecvent intalnit. Pe masura ce va schimbati, lucrurile din jurul vostru se schimba si ele. Nu va ingrijorati de gasirea unui loc de munca sau a unei cariere perfecte, in acest moment! Si aceasta va trece. Va aflati acum in tranzitie si poate ca veti schimba mai multe locuri de munca, pana cind va veti stabili la unul, care se va potrivi pasiunii voastre.

5 . Retragerea din relatiile cu familia. Sunteti conectati cu familia biologica prin intermediul vechii karme. Cand iesiti din ciclul karmic, legaturile din vechile relatii sunt eliberate. Aparent va  indepartati de familie si prieteni. Si aceasta va trece. Dupa o perioada de timp, veti crea o noua relatie cu ei, daca va fi potrivit.  Relatia se va baza pe noua energie, fara legaturile karmice.

6 . Tipare neobisnuite de somn. Este posibil sa va sculati in timpul multor nopti intre 2:00 si 4:00 AM . Multa activitate are loc in interiorul vostru si aceasta va determina sa va treziti, pentru “o pauza”. Nu va ingrijorati! Daca nu puteti adormi, sculati-va si faceti ceva, decit sa stati in pat si sa va ingrijorati de lucruri umane. Si aceasta va trece.

7 . Vise intense. Aceasta poate include vise despre batalii si razboaie, urmariri sau monstri. Pur si simplu, eliberati vechile energii din interior si aceste energii ale trecutului sunt simbolizate adesea, prin razboaie, fuga pentru a scapa sau fuga dintre oameni rai. Si aceasta va trece.

8 . Dezorientare fizica. Uneori, va simtiti foarte dezradacinati. Veti fi “provocat spatial” de sentimentul ca nu sunteti in stare sa fiti cu ambele picioare pe pamant sau ca va aflati intre doua lumi. Pe masura ce experimentati tranzitia catre noua energie, corpul s-ar putea sa ramana in urma. Petreceti mai mult timp in natura, pentru a ajuta la incorporarea noii energii, in interior. Si aceasta va trece.

9 . O “autoconversatie” marita. Va veti trezi vorbind cu voi-insiva, mai des. Dintr-o data veti realiza ca ati discutat cu voi-insiva, in ultimele 30 de minute. Apare un nou nivel de comunicare, care se instaleaza in interiorul fiintei voastre si autoconversatia este doar varful icebergului acelei comunicari. Conversatiile se vor inteti, si vor deveni mai fluide, mai coerente si introspective. Nu ati innebunit, ci doar sunteti Shaumbra, care sunteti in noua energie.

10 . Sentimente de singuratate chiar si in compania altora. S-ar putea sa va simtiti singuri si desprinsi de ceilalti. S-ar putea sa aveti dorinta sa fugiti de grupuri si multimi. Ca Shaumbra, voi mergeti pe o cale sacra si solitara. Pe masura ce sentimentul de singuratate va creaza anxietate, devine mai dificil sa aveti relatii cu ceilalti. Sentimentele de singuratate sunt de asemenea asociate cu faptul ca Ghizii vostri au plecat. Au fost cu voi in toate calatoriile voastre, pe parcursul tuturor vietilor. Este timpul ca ei sa se indeparteze, ca sa va umpleti spatiul cu propria divinitate. Si aceasta va trece. Golul din interior va fi umplut cu iubirea si energia propriei tale constiinte Christice.

11 . Lipsa pasiunii. S-ar putea sa va simtiti total lipsiti de pasiune, cu o foarte mica dorinta sau chiar fara dorinta de a face ceva. Este in regula, aceasta este o parte a procesului. Acordati-va timp ca sa nu faceti nimic! Nu va luptati cu asta, pentru ca si aceasta va trece. Este similar operatiunii de rebootare a calculatorului. Este nevoie sa fie deconectat un timp, pentru a instala noul si sofisticatul software, sau in acest caz noua energie a semantei Christice.

12 . Un dor profund, de a merge Acasa . Aceasta este, poate, cea mai dificila si provocatoare dintre conditii. S-ar putea sa experimentati o profunda si complesitoare dorinta de a parasi planeta si de a va reintoarce Acasa. Acesta nu este un sentiment de “sinucidere”. Nu este bazat pe furie sau frustrare. Nu vreti sa faceti un spectacol sau o drama din asta, pentru voi sau pentru altii. Este o parte tacuta a voastra, care isi doreste sa mearga Acasa. Cauza principala este foarte simpla.

V-ati completat ciclul karmic. V-ati completat contractul pentru aceasta viata. Sunteti pregatiti sa incepeti o noua viata in timp ce inca sunteti in corpul fizic actual. In timpul acestui proces de tranzitie, aveti amintiri interioare despre cum este sa fiti pe partea cealalta. Sunteti pregatiti sa va inscrieti pentru o alta serie de indatoriri aici pe Pamint? Sunteti pregatiti sa va asumati provocarile intrarii in Noua Energie? Da, intradevar ati putea merge Acasa, chiar acum. Dar ajuns atat de departe si dupa multe, multe vieti anterioare, ar fi pacat sa plecati inainte de sfarsitul filmului. Si pe de alta parte, Spiritul are nevoie de voi aici, pentru a-i ajuta pe altii in tranzitia lor catre Noua Energie. Ei vor avea nevoie de un ghid uman, ca  voi, care ati pornit in calatorie de la vechea energie, la noua energie. Calea pe care mergeti acum va ofera experienta care va face capabili sa deveniti un Invatator pentru Noul Om Divin. Oricat de intunecata si solitara poate fi calatoria voastra, uneori, reamintiti-va ca nu sunteti niciodata singuri.

Dreptul de autor il detine Geoffrey Hoppe, Golden, CO, 2001. Pregatit in colaborare cu Tobias, din Consiliul Crimson.Va rog, distribuiti-l gratuit, fara scopuri comerciale.  De la Tobias prin channeling, transmis prin Geoffrey Hoppe


Răbdarea

SEMNELE TREZIRII SPIRITUALE AUTENTICE - PERSPECTIVA CRESTINA


Se vorbește foarte mult despre trezirea spirituală. De fapt, mai tot timpul s-a vorbit. Trezirea este revolta permanentă împotriva obișnuinței și indiferenței. Pericolul adormirii spirituale este cu atât mai mare azi, când ne aflăm în vremea din urmă. Și totuși, există un pericol mai mare decât somnul spiritual. Este trezirea falsă! Să nu uităm că și fecioarele înțelepte au adormit și, să nu uităm, că și fecioarele nechibzuite s-au trezit! 

Din acest motiv, întotdeauna a existat un conflict în Biserică între instituție și mișcare. Mișcarea denunță rigiditatea, stratificarea și inerția instituției, în vreme ce instituția etichetează mișcarea prin aberațiile, radicalismul și spiritul ei anarhic. Normal ar fi ca instituția și mișcarea să lucreze împreună. Să promoveze agenții de trezire spirituală sub supravegherea atentă, doctrinară și etică a autorității instituționale. 

Prinși între rafalele celor două tabere, sărmanii credincioși nu mai știu ce să creadă. Pe de o parte apreciază calmul și stabilitatea instituției, pe de altă parte doresc entuziasmul și experiența mișcării. Este clar că amândouă sunt necesare. Totuși, pentru oameni ca mine, care consideră instituția absolut vitală, dar în acelaș timp îi înțelege rolul limitat de facilitator, care sunt semnele unei treziri spirituale autentice, pe care o instituție să o poată promova? 

1. TREZIREA SPIRITUALĂ ADEVĂRATĂ ÎI APROPIE PE OAMENI DE DUMNEZEU PRIN CEI PATRU STÂLPI AI VIEȚII SPIRITUALE PERSONALE ȘI COLECTIVE: ”Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni.” (FAPTE 2:42) 

O trezire care neglijează doar unul dintre aceste componente nu poate fi autentică. Ele trebuiesc îmbinate echilibrat deoarece sunt însăși viața Bisericii. Manifestările și experiențele spirituale sunt rezultatul natural al prezenței lui Dumnezeu de care poporul Domnului se bucură fără a înlocui preocupările de căpătâi ale Bisericii. Aceste manifestări trebuie acceptate atunci când și așa cum le dăruiește prezența Domnului dar nu forțate și transformate într-un scop în sine.


2. TREZIREA SPIRITUALĂ ADEVĂRATĂ ÎI MOTIVEAZĂ PE OAMENI LA O VIAȚĂ DE SFINȚENIE: ”Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua. Să ne dezbrăcăm, dar, de faptele întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii. Să trăim frumos, ca în timpul zilei, nu în chefuri şi în beţii; nu în curvii şi în fapte de ruşine; nu în certuri şi în pizmă; ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Isus Hristos şi nu purtaţi grijă de firea pământească, pentru ca să-i treziţi poftele. (ROMANI 13:11-14) 

Vă rog să observați că trezirea spirituală are de-a face cu o dezbrăcare și o îmbrăcare. Dezbrăcare de faptele întunericului și de firea pământească și îmbrăcarea în Domnul Isus Cristos și armele luminii. Pe mine nu mă impresionează trezirile spirituale moderne care pun tot centrul de greutate pe manifestările închinării, dar în acelaș timp, tolerând fapte și vestimentații care se vede de la o poștă că POARTĂ GRIJĂ DE FIREA PĂMÂNTEASCĂ! Există două feluri de îmbrăcare: una spirituală și alta fizică. Între ele există o corelare. Îmbrăcarea în Cristos înseamnă îmbrăcarea cu haina unui trai ”frumos”. Dezbrăcarea de firea pământească înseamnă implicit lepădarea de faptele întunericului: chefuri, beţii, curvii, fapte de ruşine, certuri, pizmă. Ce trezește poftele firii pământești? Totul trebuie lepădat, și în interior și la exterior! Unii dintre tinerii noștri, au învățat în (unele) biserici americane că tatuajul nu este păcat, bijuteriile sunt permise (unele în nas, urechi sau…), nu contează cum te îmbraci. Ei acuză bisericile românești (unele) de legalism. Adevărata spiritualitate nu se vede doar în ridicarea mâinilor, închisul ochilor și cursul lacrimilor deși toate acestea sunt de dorit. Ea se vede și din felul cum te îmbraci și cum te porți. Și, amândouă acestea, nu au la rândul lor valoare dacă viața particulară a credinciosului nu înseamnă și o depărtare totală de păcat. Doar în sfințenia și smerenia închinării evlavioase există adevărata trezire spirituală. 

3. TREZIREA SPIRITUALĂ ADEVĂRATĂ ÎI UMPLE PE OAMENI DE DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU FRAȚI ȘI PENTRU TOȚI OAMENII: ”De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia; cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.” (2 PETRU 1:5-8) 


Despre trezirea spirituală – interviu cu Eckhart Tolle


Fragmente din interviul luat de Paula Coppel, jurnalistă la Unity Magazine, scriitorului Eckhart Tolle.
 


Paula Coppel: 
Mulţi oameni spun că sunt nefericiţi şi totuşi nu doresc să-şi transforme starea. De ce rămân oamenii legaţi de nefericirea lor?
 
Eckhart Tolle: Deoarece ego-ul nefericit sau „eu, cel nefericit” a devenit o parte din identitatea lor. Acesta le spune continuu cine sunt sau cât de nefericiţi sunt. Ei nu vor să-i dea drumul deoarece se tem că îşi vor pierde simţul identităţii de sine. Ei au nevoie să li se arate că fluctuaţiile minţii nu îi reprezintă ca indivizi. Pentru unii oameni este începutul unei treziri spirituale atunci când aud sau citesc: „Aveţi o voce în capul vostru care nu tace niciodată. Aţi observat asta?” Şi brusc îşi dau seama că gândurile doar le trec prin cap, în timp ce înainte erau atât de identificaţi cu ele încât se considerau a fi ei acele gânduri.

Paula Coppel: 
Deci, un mod de a ne ajuta pe noi şi pe alţii este să observăm că acestea sunt doar gânduri şi să practicăm observarea mai degrabă decât ataşarea de ele?
Eckhart Tolle: Da. Înseamnă că toţi cei care citesc acest interviu şi găsesc că el are un sens, s-au trezit deja. Trezirea nu s-a produs încă pentru toţi cei care citesc acest interviu şi, de aceea, consideră că este de neînţeles. A recunoaşte adevărurile fundamentale ce sunt exprimate prin aceste cuvinte, înseamnă că acea mică deschidere trebuie să fie acolo deja, în interiorul vostru, deoarece doar acolo puteţi recunoaşte toate acestea. Gândirea singură nu poate recunoaşte adevărurile spirituale, indiferent cât de dezvoltată este mintea. Este imposibil. De aceea, foarte des întâlnim oameni educaţi ce lucrează în domeniul mass-media şi care studiază cărţile spirituale, dar care sunt atât de identificaţi cu procesul gândirii lor încât nu prind esenţa lucrurilor. Ei scriu recenzii sau articole despre aceste cărţi, dar nu le înţeleg. Nu pot vedea esenţa. Nu e vina lor – nu este despre ei personal. Este vorba de condiţia umană şi starea de identificare cu mintea. Inteligenţa, în sine, nu ajută. Puteţi avea două sau trei doctorate, dar asta nu vă apropie cu nimic de realizarea spirituală. De fapt, s-ar putea să vă îndepărteze.
Un mod de a vă îndrepta privirea către trezire este ca, atunci când vă gândiţi că aveţi probleme mari, să vă întrebaţi: „Ce problemă am în acest moment?” De obicei găsiţi că nu aveţi o problemă în acest moment, deoarece staţi aici şi respiraţi, vă uitaţi pe fereastră şi este bine. Este suficient aer. Chiar aţi şi mâncat suficient astăzi. Şi chiar dacă nu aţi mâncat suficient astăzi nu ar fi o problemă, dar ar putea fi o încercare. Astfel, încercările există, dar problemele sunt generate de minte. Încercările sunt situaţii ce pot fi abordate doar în momentul prezent şi solicită acţiune.
Astfel, dacă nu aveţi bani, puteţi să vă folosiţi mintea şi să spuneţi: „Ce acţiune să întreprind?” Apoi deveniţi liniştiţi. Să nu vă folosiţi mintea, deoarece, dacă începeţi să vă gândiţi renunţând la liniştea interioară, s-ar putea ca foarte curând să vă pierdeţi pe voi în propria minte şi asta se schimbă în îngrijorare. Îngrijorarea înseamnă că mintea vă controlează. Ea este întotdeauna fără sens. Din îngrijorare niciodată nu apare o soluţie.

Paula Coppel:
Deşi ne spunem că îngrijorarea este un lucru productiv, eficient! 
Eckhart Tolle: Da, mintea vă va spune că trebuie să vă gândiţi la asta, altfel totul se va prăbuşi. Dar, de fapt, activitatea necontrolată a minţii este ceea ce vă opreşte de la a găsi soluţia. Găsiţi o soluţie doar atunci când ieşiţi din ea, deveniţi liniştiţi şi vă daţi seama că, în acest moment, nu există o problemă. S-ar putea ca, datorită faptului că aţi fost în tărâmul liniştii, să vă vină realizarea bruscă a ceea ce puteţi face sau a ceea ce trebuie să faceţi, atunci când nu o căutaţi.
 
Paula Coppel: Este starea aceasta similară cu ceea ce spun oamenii: „Cele mai bune idei îmi vin când sunt la duş”?
Eckhart Tolle: Bineînţeles că mulţi oameni sunt prezenţi în minte chiar şi atunci când fac un duş, dar unii sunt capabili să se bucure de duş şi să aibă un moment de relaxare şi de linişte şi astfel le vine o idee, un gând original. Deci, trebuie să fiţi capabili să păşiţi în dimensiunea în care nu există gânduri pentru ca gândirea să devină puternică şi asta înseamnă să fiţi pe deplin conştienţi de momentul prezent.
Când sunteţi în contact cu Prezentul, vă simţiţi acasă oriunde aţi fi. În schimb, dacă nu sunteţi aşa, atunci oriunde v-aţi duce, simţiţi întotdeauna că ceva nu este în ordine. Chiar şi aşa-zisele situaţii ideale au limitările lor. Aţi putea spune „Vreau să fiu ca Oprah”. De îndată ce sunteţi ca Oprah, veţi descoperi că nu mai puteţi să ieşiţi singuri în lume, să mergeţi la cumpărături sau să vă plimbaţi pe stradă deoarece sunteţi asaltat de oameni. Deci, brusc apare o limitare în viaţă şi mintea spune: „O, îmi doresc ca asta să nu se fi petrecut”.
Paula Coppel: Cum descrieţi o relaţie de iubire între doi oameni treziţi spiritual?
Eckhart Tolle: Există o lipsă a aşteptării cum că celalalt ar trebui să te împlinească sau să te facă fericit. Fără această cerinţă, există o deschidere în care, pur şi simplu, te poţi bucura de celălalt şi îi poţi accepta limitele. Orice fiinţă umană are propriile sale limitări. Te poţi căsători, de exemplu, cu Buddha dar, după câteva luni, îi vei găsi în forma lui umană multe limitări. S-ar putea să existe aspecte la Buddha la care mintea ta să reacţioneze şi să te irite. De exemplu: „De ce stă acolo şi meditează?”
Atunci când accepţi limitele celuilalt, totul devine un dans între două forme şi o înţelegere a faptului că esenţa relaţiei este spaţiul prezent în relaţie. Astfel, întrebarea care este necesar să vi-o puneţi întotdeauna este: „Există spaţiu în această relaţie?” Spaţiul înseamnă, în mod real, nivelul de cunoaştere şi conştienţă sau prezenţă, nicidecum gândirea. Deci, puteţi să vă priviţi fiinţa dragă şi să nu emiteţi gânduri? Două fiinţe conştiente îşi dau seama că esenţa unei relaţii este spaţiul din ea. Chiar şi când există o formă de ego, nu este dificil să străpungeţi acest strat şi să vedeţi ascunsă esenţa cea adevărată. Nu e nevoie să reacţionaţi la manifestarea ego-ului. Când nu reacţionaţi la el, nu-i daţi forţă.
 
Paula Coppel: Cum ne ajută faptul că suntem mai conştienţi, la abordarea întâmplărilor tragice din viaţa personală şi din lume? Există acolo un element de credinţă că dintr-o tragedie personală se va naşte şi ceva bun?
 
Eckhart Tolle: Da, atunci când formele încep să se năruie – forma fizică, situaţia de viaţă, relaţiile, orice – întotdeauna există o ocazie de pătrundere în profunzime. Prin aprofundare înţeleg ridicarea dincolo de forme a celui care sunteţi. Uneori, oamenii trebuie să experimenteze o mare pierdere pentru a intra, cu adevărat, în profunzime.
Atunci când are loc o mare pierdere – moartea cuiva apropiat, sau apropierea de propria moarte – este o ocazie de a ieşi complet din identificarea cu forma şi de a realiza esenţa a cine sunteţi sau că esenţa oricui care suferă sau moare este dincolo de moarte.

Asta nu înseamnă că nu aveţi compasiune. Compasiunea are două aspecte. Când vedeţi în jurul vostru forma umană suferind sau dizolvându-se, sunteţi empatic faţă de nivelul uman. Împărtăşiţi suferinţa deoarece aceasta este în relaţie cu aspectul efemer al formei. Dar dacă acesta este singurul nivel care se activează în voi, nu treceţi de suferinţă. Doar la nivelul fiinţei realizaţi că cine sunteţi în esenţă este dincolo de formă şi că cine este cealaltă persoană în esenţă este dincolo de formă. Această înţelegere nu este intelectuală, este o percepţie sau o trăire. Apoi, priviţi cealaltă fiinţă umană şi suferinţa şi poate că plângeţi, dar în profunzime există pace şi putere.

Acea pace şi putere reprezintă, de asemenea, aspectul care aduce uneori vindecarea.
S-ar putea să vindece forma sau s-ar putea să vindece cealaltă persoană, în sensul că cealaltă persoană intră în contact cu nivelul său mai profund. Aceasta este cea mai importantă vindecare– să înţelegi cine eşti. Vindecarea pe planul exterior e bună, dar ea nu reprezintă esenţa vindecării.
 
Paula Coppel: Aţi spus în interviul cu Oprah: „Lumea nu există ca să vă facă fericiţi. Ea este aici, ca să vă facă conştienţi.” Oare această neînţelegere reprezintă rădăcina suferinţei umane?
 
Eckhart Tolle: Dacă oamenii cred că lumea este aici pentru a-i satisface pe ei, ori de câte ori încep să-şi atingă limitele, vor deveni din nou nefericiţi. Ei nu-şi dau seama că lumea – şi prin asta vreau să spun orice din lumea formei, forma fizică, unele forme mentale sau forme emoţionale – nu le poate da împlinire durabilă, satisfacţie, sau să le spună cine sunt. Ei nu-şi dau seama că ceea ce caută se află pe nivelul fără de formă. Ei caută la nivelul formei şi asta duce la frustrarea din existenţa umană.
Astfel, lucrul important de care trebuie să vă daţi seama este că lumea nu e aici pentru a vă face fericiţi. Când nu pretindeţi ca situaţia, locul, sau persoana să vă facă fericiţi, atunci, de fapt, situaţia, locul sau persoana vă satisfac pe deplin.
 
Paula Coppel: Învăţăturile dumneavoastră contribuie la o transformare globală a conştiinţei. Cum percepeţi ceea ce se petrece?
 
Eckhart Tolle: Un număr imens de oameni trec prin procesul de trezire spirituală – unii în etapele iniţiale, alţii în cele finale şi e minunat să văd asta. Ia ceva timp până când procesul se va filtra prin structurile economice, politice şi sociale. Tendinţa oamenilor care conduc aceste structuri este să fie încă total identificaţi cu ego-ul lor. Deci, va lua ceva timp până va ajunge la politicieni ... deşi, cine ştie?
Ocazional, deja apar unii politicieni relativ conştienţi şi există şi oameni normali, cu bun simţ (comparativ cu politicienii inconştienţi de dinainte).
 
Paula Coppel: Faptul că se petrece această trezire spirituală transmite un simţământ de speranţă pentru lume?
 
Eckhart Tolle: Da. Întrebarea este: „E nevoie ca vechea conştiinţă să continue până când va duce la propria prăbuşire prin haos şi năruire? Sau noua conştiinţă ce se ridică poate să înlocuiască treptat vechea conştiinţă, fără distrugeri excesive?”
Nu cunosc răspunsul. Va trebui să asteptăm şi vom vedea.
Tot ceea ce putem face este să ne asumam responsabilitatea pentru propria viaţă.
 
 

Trezirea spirituala - New Age - Ezoterism - Activarea extrasimturilor si a capacitatilor paranormale - Iesirea Din Matrix


Ce este Trezirea spirituala? Unii o vad ca pe o apropiere de Dumnezeu, asemeni sfintilor crestini facatori de minuni, in timp ce traditiile orientale o numesc Iluminare, adica trecerea intr-o noua etapa a evolutiei (a deveni asemeni lui Buddha). Mai recent, odata cu raspandirea fenomenului New Age, si a ezoterismului, trezirea a fost echivalata cu activarea extra simturilor, si a capacitatilor para-normale (vederea la distanta, clarviziunea, darul vindecarii, comunicarea de tip channeling, etc.). Cei ce studiaza teoriile conspiratiei o numesc iesirea din matrix (paralela la filmul cu acelasi nume), adica iesirea din matricea in care am fost obisnuiti sa traim si sa functionam, conditionati de diferite programe de manipulare in masa.
Indiferent de definitie, insa, se pune intrebarea, care sunt conditiile pentru ca Universul sa ne dezvaluie misterele sale, si noi sa capatam o noua perspectiva asupra lumii?
Ne putem trezi spiritual doar atunci cand mergem la biserica in fiecare Duminica, sau meditam in fiecare zi? Sau doar daca avem o meserie 'nobila' cum ar fi preot, medic sau profesor? Sau doar daca am citit mii de pagini de filozofie si teologie? Sau doar daca ne impunem prin exercitii temeinice, sa ne invingem cea mai mica urma de orgoliu sau rautate, si sa zambim tot timpul, tuturor, indiferent cat de greu ne-ar fi? Raspunsul meu categoric la toate aceste intrebari este Nu. Acestea sunt doar mituri si au aparut din necesitatea oamenilor de a 'umple' spatiile lipsa din intelegerea partiala, sau eronata a ceea ce reprezinta constiinta si spiritul uman. Consider ca a sosit momentul sa daramam aceste mituri.1. Se trezesc doar practicantii unei religii 'adevarate'. 
Nimic mai ridicol. Care ar fi aceasta? Nici crestinii nu s-au putut hotari - si s-au scindat in nenumarate rituri - catolic, ortodox, greco-catolic, protestant, etc. Musulmanii vor arata cu degetul pe crestini pentru masacrele facute in numele Domnului in Evul Mediu...Evreii vor arata cu degetul pe musulmani pentru conflictele care dureaza de milenii...Hindusii vor spune ca religia lor este cea mai veche...Budistii vor spune ca principiile budiste sunt universal valabile . Extremistii au luat invataturile religioase si le-au rastalmacit, trecandu-le prin filtrul propriilor temeri sau interese, pentru a-si impune propriul set de reguli in fata unei comunitati, sau pentru a conduce prin frica (vezi notiunea de jihad - o interpretare a Coranului care a dus la acte teroriste)... Si asa mai departe. 


2. Se trezesc doar cei ce au renuntat la carne. 
Carnea are intr-adevar o amprenta energetica joasa, datorita suferintei din clipa sacrificarii animalului, ce se transmite mai departe in structura sa celulara. Insa aceasta nu este o conditie pentru evolutia spirituala. Desigur, pastrarea unui regim de viata cat mai sanatos, evitarea exceselor, ne va ajuta. Insa nu este suficient. Dupa cum spunea si Iisus - preocupati-va mai bine pentru ceea ce scoateti pe gura, si nu ceea ce bagati in gura. Gandirea, cuvintele si actiunile noastre sunt cele care fac diferenta si ne pot ridica sau cobori nivelul energetic. 
Iar postul reprezinta un gest prin care ne 'ridicam' nu pentru ca nu mai consumam carne, ci pentru ca intreaga perioada a unui post (indiferent de religie) presupune o intoarcere spre modestie si reflectie. Nu oricine ar trebui sa posteasca, nu doar din motive medicale, dar pentru ca atata timp cat nu faci asta din convingere, ci doar pentru ca 'asa se face', si apoi te bati cu pumnii in piept ca ai postit...se pierde total din valoarea gestului.

3. Se pot trezi doar cei care nu au vicii.
Una dintre cele mai spirituale persoane pe care le cunosc fumeaza, si nu se teme sa bea un pahar de vin din cand in cand. Nu acestea insa sunt definitorii pentru acest om, ci ajutorul pe care il acorda, zi de zi, neconditionat, celor din jur - bunatatea, altruismul, curajul , daruirea de sine, vorbele si mangaierile ce alina suferinta celor ce au nevoie de el. Sa nu uitam asadar, ca in afara de partea noastra spirituala, avem si o parte umana, ce este facuta din carne si oase, emotii, temeri, impulsuri. Experienta umana presupune intregirea tuturor elementelor umane si alchimizarea lor intr-o singura fiinta. Atata timp cat nu ne facem rau nici noua nici celor din jur, sunt de parere ca trebuie sa ne BUCURAM de viata - pentru ca este un DAR. Si evolutia spirituala nu poate veni din reprimarea acestei bucurii. Este vorba de o schimbare treptata a prioritatilor. Dar aceasta transformare trebuie sa vina natural...nu fortat.


4. Se pot trezi doar persoanele cu acces la informatii (care au citit, au participat la conferinte, au vazut documentare pe teme spirituale, etc)
Asta inseamna atunci, ca batranul satului la care vin toti sa ceara sfaturi, este mai putin evoluat decat un intelectual care si-a tocit coatele pe bancile facultatii, dar care habar nu are ce inseamna viata adevarata?
Parerea mea este ca ORICINE se poate trezi atata timp cat face un prim pas : acela de a-si pune intrebarile esentiale: Cine sunt? Ce caut aici? Ce am de facut?
Mi se pare mult mai valoroasa contributia celui mai pacatos dintre pacatosi, celui mai ignorant dintre ignoranti, celui mai incapatanat ateu, care intr-o zi a avut revelatia existentei lui Dumnezeu - indiferent cum s-ar fi intamplat asta sau care ar fi forma prin care percepe Divinitatea. Cand va incepe sa povesteasca lumii despre descoperirea sa, si despre modul in care aceasta revelatie i-a schimbat viata, va fi autentic, credibil, convingator. Va inspira si pe altii sa porneasca pe calea descoperirii de sine - si asta mi se pare mult mai relevant decat o discutie seaca intre doi 'atoatestiutori'.


5. Se pot trezi doar cei ce sufera si fac sacrificii.
Sacrificiul, constient sau inconstient (cu toate ca nimic nu este intamplator, si ceea ce percepem ca fiind o nenorocire face de fapt parte din contractul nostru spiritual cu care am fost de acord inainte sa venim aici), este un accelerator al evolutiei spirituale. Dar...nu este singura cale. La fel de bine putem constientiza anumite lucruri si fara suferinta, ci doar pastrand vie legatura dintre noi si Divinitate, amintindu-ne din cand in cand sa ne re-analizam prioritatile si sa acordam mai mult timp spiritului nostru
CAPTAREA ȘI UTILIZAREA ENERGIEI LIBERE .


FOARTE IMPORTANT !!
Mesaj de la Federația Galactică a Luminii.
(28 mai 2012; channeler: Greg Giles)

Dragilor,

Zonele de energie liberă vor fi zonele prevăzute pentru a oferi energie curată și liberă, fără taxe sau costuri, pentru cei din aceste zone, care doresc să participle la aceste proiecte. Ceea ce noi am dori să facem este să renunțăm la mijloacele actuale de furnizare a energiei pentru aplicațiile casnice și să instalăm o nouă tehnologie, care va îmbunătăți eficiența și va furniza energie în fiecare dintre casele voastre. Aceste proiecte vor avea loc la scară mondială, urmărindu-se ca fiecare gospodărie să se bucure de acest salt tehnologic, oferindu-se energie curată și aproape gratuită.
Pentru a participa la acest program, noi îi rugăm pe toți cei care sunt deschiși să facă anumite schimbări în gospodariile lor, să ne comunice telepatic sau prin postare numele lor, pentru a fi trecut în baza noastră de date, dându-ne, în acest fel, posibilitatea de a ne concentra atenția asupra realizării acestor mijloace în casele și gospodăriile lor. Este vorba despre un mod cu totul nou de a valorifica energia din atmosfera care înconjoară planeta voastră. Această zonă din atmosfera planetei voastre este cunoscută sub numele de stratosferă și acolo se găsește energia despre care vă vorbim și pe care vrem s-o utilizăm în casele voastre. Va fi necesară instalarea unui dispozitiv în casă sau în gospodărie. Dispozitivul va preleva cantități de energie din câmpul energetic aflat în stratosfera planetei. El va prelucra energia captată tranformând-o în energie utilizabilă de către voi în diverse scopuri, așa cum o utilizați acum pe cea electrică, convențională, primită din rețea. Trebuie să vă spunem că acest dispozitiv nu va putea fi utilizat pentru funcționarea mijloacelor de transport (automobile, trenuri, autobuze, avioane etc. Avem însă alte dispozitive care pot fi utilizate pentru funcționarea mijloacelor de transport și pe care intenționăm, deasemenea, să vi le oferim.

Noi dorim să începem implementarea acestor dispozitive energetice (n.m. convertoare de energie) în casele acelora dintre voi care sunteți deschiși și doriți să vă implicați în programul nostru de introducere a acestor tehnologii în locuințele voastre. Vom monitoriza zonele de acces public ale rețelelor voastre de socializare online, pentru a culege răspunsurile favorabile ale celor care doresc să accepte oferta noastră. Sperăm să identificăm un număr cât mai mare de solicitanți, la nivelul estimărilor noastre. De fapt, cei care vor fi cooptați în program ca viitori beneficiari ai utilizării acestei tehnologii, vor avea și mândria că au fost pionierii utilizării energiilor libere din stratosfera planetei.

Ne propunem ca în lunile care urmează să instalăm deja un mare număr de dispozitive (convertoare de energie n.m.), oricum, nu mai târziu de septembrie 2012, deși bănuim că vor apărea anumite fluctuații pe harta energetică a Pământului, provocate de cabala criminală încă existentă pe Pământ. Evident că întunecații nu vor fi foarte mulțumiți să descopere că noi începem distribuirea acestor dispozitive către populația globului, mai ales că din asta ei nu numai că nu pot trage foloase, dar le va scădea numărul de utilizatori ai energiei convenționale. Asta începe să le dea întunecaților mari bătăi de cap, deoarece intuiesc că-și vor diminua veniturile, ca să nu mai vorbim de scăderea importanței pe care și-o arogă și controlului asupra populației.

Noi savurăm oportunitatea de a le scădea drastic o mare parte din puterea pe care au luat-o prin furt și nelegiuiri. Aceste facțiuni ale organizațiilor criminale de pe planetă vor asista neputinciooase la distrugerea structurii lor de putere imediat după implementarea acestor dispositive de captare și utilizare a energiei libere.

Prin această acțiune, dorim să vă ajutăm să vă recăpătați dreptul inalienabil de utilizare gratuită a energiei pure, care umple cosmosul și poate fi utilizată în cantități infinite, fără ca sursa să diminuieze cumva; ca să nu mai vorbim de faptul că se elimină în totalitate orice fel de poluare.

Acesta este unul dintre țelurile noastre principale în ceea ce privește umanitatea voastră. Noi, cei din Federația Galactică a Luminii, nu vom pleca de aici până când voi, frații și surorile noastre de pe Pământ, nu veți fi eliberați de controlul tiranic al acestor stâpani întunecați.

A vă elibera de robia taxelor împovărătoare și a se renunța la sleirea resurselor naturale ale planetei, în scopul obținerii energiei (termice, electrice și mecanice), iată două motive puternice pentru care efortul merită făcut. 

Suntem siguri că implementarea acestei tehnologii, de loc complicate, dealtfel, va aduce independența fiecărui om față de stat și față de cei cărora a trebuit să le plătească pentru orice seviciu. Noi dorim ca voi să vă recuperați puterea și libertatea și, pentru aceasta, vom menține presiunea asupra întunecaților și vă vom consilia în toate problemele unde simțiți că aveți nevoie.Vă promitem că nu vom pleca până când toate acestea nu vor deveni realități în viața voastră de zi cu zi.

Munca noastră aici nu este nici pe departe încheiată, pentru că aici este nevoie de multe schimbări și prefaceri pe care, împreună, le vom finaliza cu deplin succes. De fapt, niciodată nu am lăsat munca neterminată, indiferent ce civilizație am ajutat.

Vă rugăm să popularizați acest material prin toate mijloacele de care dispuneți. Vă garantăm că nu veți deveni ridicoli în fața celor care vă vor citi articolul, chiar dacă, inițial, vor exista unele intenții în acest sens. Fiți mândri că veți fi printre primii realizatori ai acestui proiect, atât de important pentru omenire.

Ignorați reacțiile celor neinformați sau a celor răuintenționați, care vor căuta să vă descurajeze.

Imaginați-vă satisfacția, chiar fericirea, familiilor celor care nu vor mai trebui să plătească enegia pe care o folosesc în gospodărie, în diverse scopuri. Considerăm că această realizare va impulsiona o creștere exponențială a conștiinei colective și individuale, deoarece lumea voastră va primi dovada celor ce v-am tot spus prin channelerii noștri, despre care mulți au avut îndoieli, dovada existenței noastre și înțelegerea realității ptocesului de ascensionare în care lumea voastă se află de ceva timp.

Noi suntem foarte emoționați să vă oferim primul dar tehnologic și așteptăm cu nerăbdare să vedem numele voastru transmis nouă telepatic sau prin comunicări pe internet, sau prin alte mijloace de comunicare.

Echipele noastre specializate sunt gata să preia comenzile primite de la voi.

Modalitatea practică prin care aceste dispozitive vor intra în posesia voastră vă va fi prezentată după întocmirea listei de solicitări. Până atunci, suntem siguri că vom diminua drastic, sau vom anihila complet, puterea de reacție a cabalei întunecate. În acest sens, vom accelera procesul de depistare și arestare a tuturor reprezentanților întunecaților care încearcă să scape de răspundere pentru nelegiuirile pe care le-au săvârșit împotriva omenirii.

După cum am spus, noi vom face tot ceea ce putem spre a ne asigura că eforturile voastre se vor desfășura fără represiuni din partea forțelor aservite întunecaților. 
Trebuie să se înțeleagă corect că toate investigațiile, descinderile, arestările, cercetările, condamnările și recuperările de prejudiciu în care făptașii vor fi implicați, intră în sarcina organelor voastre specializate. Ceea ce vom face noi este să vă sugerăm metode de depistare, localizare și instrumentare a faptelor comise, precum și de înlăturare a celor care judecă sau decid în favoarea inculpaților pe care încearcă să-i scape de pedeapsă. Așa trebuie înțeles ajutorul pe care noi vi-l acordăm.

Noi ne aflam aici pentru a vă ajuta să ieșiți din robia întunecaților și slugilor lor, însă acțiunea practică, fizică, vă aparține.

Așteptăm reacția și mobilizarea voastră în acțiunea care face obiectul acestei comunicări.

Alegeti acum modalitatea cea mai convenabilă vouă, pentru a ne furniza datele de identificare a celor interesați de acest demers.

În viitor, multe uși, multe posibilități se vor deschide pentru voi și numai de voi depinde dacă le veți utiliza.

Aceste uși v-au fost mereu deschise. Au existat mereu modalități pentru voi de a vă elibera de ceea ce nu vă mai folosește dar, în multe situații, nu le-ați înțeles, în altele nu v-ați angajat din teama de necunoscut sau din neîncrederea în puterile voastre. Abandonați, oameni buni, aceste scheme construite cu vechi energii, ridicați-vă privirea și pășiți încrezători spre viitorul vostru minunat!

În pofida îndemnurilor noastre, știm că nu toți vor alege să abandonere vechea paradigmă. Nu toți sunt pregătiți pentru libertățile care vă așteaptă dincolo de această iluzie. Nu toți și-au învățat toate lecțiile pentru care veniseră în această viață pe Pământ, și nu toți și-au încheiat programul de experimentări pe care și l-au propus. Ei vor prefera să-și continuie existența în planul dualității, pentru a-și putea încheia programul. Din acest motiv, nimeni nu este de condamnat că nu ascensionează. Unii nu pot, alții nu vor, fiind ademeniți de forțele întunericului ca să mai rămână.

Amintiți-vă aceasta și faptul că nu există alegere bună sau greșită, deoarece fiecare alegere este dreptul inalienabil al entității respective și nimeni nu este autorizat să i-o schimbe. Nimeni nu știe mai bine ce este mai potrivit pentru evoluția personală decât sufletul acelei entități.

Modul în care o ființă alege să plece de pe această planetă este, de asemenea, un drept al fiecărui suflet. Unii pot alege să plece prin intermediul experienței morții. Aceasta este în regulă, deoarece, pentru mulți, această metodă de ieșire îi conduce în dimensiuni înalte sau pe planete unde au condiții optime de a experimenta ceea ce și-au propus. Alții au ales soluții alternative de sublimare sau exod, ori de rafinare a corpului existent până la nivelul la care devine compatibil cu planul în care doresc să-și continuie existența. Există și alte metode, cum ar fi de exemplu, preluarea de către suflet a unui corp material disponibil. (Nota C.M.: Despre aceasta vorbește și Lobsang Rampa în POVESTEA UNUI LAMA TIBETAN sau Rechung Doje Tarpan în MILAREPA, MARELE YOGHIN TIBETAN)

Fiecare suflet decide pentru el însuși iar intervenția, fie ea și din partea unei ființe iubite, de a-l deturna este inadmisibilă și păguboasă pentru amândoi. Cine înțelege corect aceasta face un mare serviciu semenilor săi umani.

Noi suntem Federația Galactică a Luminii.


Nota: cei interesati pot da click aici


Cristale Eterice - terapie si vindecare


Vindecarea cu Cristalele Eterice  este un sistem simplu şi puternic  care permite terapeutului   să  vindece  în mod eficient  folosind energia  cristalelor, chiar şi atunci când pietrele nu sunt prezente fizic. Prin iniţieri, veţi avea acces la energia specifică a cristalelor şi veți putea accesa aceste energii.
Aceste cristale eterice sunt mult mai puternice decât cele găsite  în interiorul Pământului. Aveţi posibilitatea să  le puneţi  pe corp, în corpul sau în câmpul aurei. Energia pietrei va dispărea atunci când ea nu mai este necesară.
Terapia cu energiile  Cristalelor Eterice poate fi folosită independent şi în combinaţie cu alte metode de vindecare.
Veţi primi informaţii cu privire la caracteristicile cristalelor, utilizarea lor,  pentru toate nivelurile. Cu ajutorul acestor iniţieri puteţi face o terapie completă cu energia cristalelor eterice, să creaţi minunate elixire doar în câteva clipe şi chiar puteţi să măriţi puterea cristalelor dumneavoastră pe care deja le aveţi.

Cristalele emit vibratii care intra in rezonanta cu undele organismele noastre, iar cu cat acestea sunt mai apropiate ca lungime de unda, cu atat, efectele benefice sunt mai puternice; pot determina purificarea aurei, deblocarea chakrelor, protectia si energizarea organismului, pot purifica incaperile si indeparta fortele malefice.
Terapia cu ajutorul cristalelor se numeste Cristaloterapie. Este o tehnica straveche, cunoscuta si practicata din cele mai vechi timpuri, pentru protectia impotriva energiilor negative, blestemelor, vrajitoriilor sau  farmecelor erau purtate sub forma de amulete sau talismane.
Istoric
Nascute din pamant si ape, incarcate cu energii astrale de mii de ani, detin puteri miraculoase nebanuite. Fiecare mare civilizatie, avea o piatra considerata sacra in cultura tarii respective: China avea jadul, in India era piatra de luna, in Tibet turcoazul, despre care legendele spun ca acesta isi schimba culoarea dupa starea sufleteasca a stapanului iar atunci cand acesta moare, piatra se sparge;  Persanii, foloseau agatul pentru descoperirea comorilor, in Atlantida, cristalele erau folosite pentru comunicarea in ambele sensuri cu celelate civilizatii iar  Egiptenii le-au investit cu puteri magice. Se considera ca piramida lui Keops a avut in  varf un cristal, iar fetele piramidei au fost acoperite cu dale de porfir, roca bogata in cuart, acestea avand menirea de a asigura securitatea zonei mormintelor faraonului si a ramas pana astazi cunoscut ca blestemul faraonilor: “Acela care va tulbura linistea faraonului, isi va gasi sfarsitul.”
In Atlantida maşinile erau puse în funcţiune cu puterea minţii. Cristalele erau folosite pentru furnizarea puterii libere nelimitate. Cu ajutorul cristalelor se transforma energia solară într-o formă de electricitate. Lentilele concave şi convexe captau şi transformau razele soarelui şi depozitau energia într-un material lichid care era defapt o soluţie de cristale lichide. Reţele mari erau destinate captării şi folosirii cîmpului energetic al pămîntului. Toate funcţionau pe bază de cristale.
Cristalele in zilele noastre
Vindecatorii spirituali folosesc anumite cristale pe care le pun pe corpurile clientilor pentru a echilibra si purifica canpurile energetice si pentru a  vindeca  anumite afectiuni. Cristalele focalizeaza energia vindecatoare si sunt de ajutor pentru amplificarea luminii in munca noastra de vindecare.
Cum alegem cristalele?
Alegeti cristalul intuitiv, dupa cum sunteti atrasi de culoarea sa si de modul in care va face sa va simtiti cand il tineti in mana. Tineti cristalul in dreptul celui de-al treilea ochi si observati orice vibratie care poata sa apara si sa arate daca cristalul este viu si are o energie vitala mare. Cristalele obosite nu vor produce nicio senzatie atunci cand le luati in mana.
Cum curatam cristalele?
Imediat ce l-ati cumparat, curatati-va cristalul de incarcatura sa energetica anterioara. Cel mai bun mod de a curata un cristal este sa-l puneti direct la lumina soarelui timp de doua sau chiar patru ore. Unii oameni recomanda cufundarea cristalului in apa sarata, insa aceasta metoda poate deteriora unele cristale. Incarcati cristalele la lumina Lunii, in special in seara de dinaintea lunii pline. Chiar daca norii opresc lumina Lunii, energia ei va patrunde totusi si va incarca cristalul. Il puteti curata folosind simbolurile Reiki, mir si apa sfintita sau sare de Himalaya dar nu cu apa.
Cum purtam cristalele?
Cristalele sunt puternice cand sunt purtate ca bijuterii, tinute in mana, puse pe zonele ranite sau bolnave, deasupra chakrelor sau in casa. Multor oameni le place sa doarma cu cristale alaturi de pat sau sub pat, in timp ce pentru altii acest lucru este mult prea stimulator pentru a putea sa doarma.
Cristalele pot fi puse si in apa de baie, pentru a o incarca cu energie vindecatoare. De asemenea, ele pot aduce energie vindecatoare in apa de baut, daca le punem in sticla sau in pahar.
Mana si degetele pe care sunt purtate cristalele au si ele importanta.
Mana dreapta este transmitatoare de energie, mana prin care energia este eliberata, degajata, deci purtati bijuterii pe mana dreapta cand doriti o eliberare de energie negativa sau transmiterea energiei benefice spre alta persoana (mangaiere, alinare, dragoste, vindecare). Cristalul va prelua surplusul de energie negativa care va creeaza stari de furie, oboseala, mahnire.
Mana stanga este receptoare de energie benefica, deci purtati bijuterii pe mana stanga atunci cand aveti nevoie de un surplus de energie pozitiva, de protectie, de energizare, de activare, cel mai probabil permanent. Schimbati pe mana dreapta cand simtiti ca energia dv. este in surplus si se manifesta agresiv.
Cum se utilizează cristalele şi pietrele tămăduitoare?
Există multe moduri în care cristalele şi pietrele pot fi utilizate pentru vindecarea şi elevarea conştiinţei. Ele vor acţiona chiar dacă dumneavoastră nu credeţi că ele acţionează. Prin simplul fapt că le aveţi în preajmă ele aduc mai multă frumuseţe şi lumină.
Cristalul trebuie doar să fie prezent pentru a aduce mai multă lumină şi energie benefică mediului. Pe măsură ce lumina se reflectă prin şi de la cristal, se creează energia necesară
Bijuteriile
Cristalele şi pietrele pot fi purtate ca bijuterii pentru a vă ajuta să vă menţineţi claritatea mentală, stabilitatea emoţională şi echilibrul psihic.  Portul pietrelor ca amulete sau ca podoabe este forma cea mai simplă şi efectivă de utilizare a forţei lor vindecătoare. Bijuteriile au fost purtate de mii de ani la degete, la gât, pe ombilic sau în zona celui de-al treilea ochi, în păr, la picioare sau în nas.
Drept podoabe erau folosite minunate pietre şi cristale. Lazuritul, carneolul şi malahitul erau folosite de vechii egipteni, smaraldul de incaşi, jadul de chinezi şi turcoazul de către indienii americani.
Majoritatea acestor civilizaţii erau conştiente de puterea vindecătoare a acestor pietre şi le foloseau conştient pentru scopuri precise de vindecare. Conducătorii marilor imperii purtau coroane împodobite cu minunate pietre preţioase, considerate uneori sacre, ce îi ajutau să guverneze cu înţelepciune. De asemenea, pietrele erau prinse de lobul urechii pentru stimularea unor puncte reflexogene care armonizau energia anumitor zone ale corpului.
 Daruri de dragoste
Cristalele şi pietrele constituie unul dintre cele mai minunate daruri. Când sunt oferite cu dragoste ele devin pentru totdeauna cristale dătătoare de iubire şi cuprind în ele frumuseţea celui care le-a dăruit.
Meditaţiile cu ajutorul cristalelor
Orice piatră tămăduitoare sau cristal pot fi considerate un partener de meditaţie. Ele pot fi ţinute în mână sau purtate asupra dumneavoastră în timpul meditaţiei, cu scopul de a le absorbi proprietăţile specifice.
Cristalele sau pietrele mai pot fi plasate în câmpul vizual, ajutând în acest fel la creşterea puterii de concentrare mentală (ele servesc drept obiecte purtătoare de simboluri pentru concentrarea mentală).
Pot fi aşezate pe chakra inimii pentru echilibrarea emoţională sau pe frunte, pentru o mai bună claritate mentală. S-ar putea să găsiţi un cristal care să vă comunice, în mod specific, că scopul lui este acela de a adânci şi de a întări meditaţiile dumneavoastră. Sau s-ar putea să doriţi să experimentaţi diferitele căi prin care anumite cristale vă afectează meditaţiile.
 Cuarţul transparent este unul dintre cristalele folosite pentru a stimula chakra coronală  Efectul acestei meditaţii poate fi accentuat dacă se plasează un cristal de ametist la nivelul frunţii, pentru a linişti mentalul şi unul de citrin (cuarţ auriu) la nivelul ombilicului pentru a fixa temeinic efectele experienţei în realitatea psihică.
Reîncărcarea
Atunci când cristalele şi pietrele sunt folosite pentru vindecare, ele devin foarte receptive la vibraţiile acelora care lucrează cu ele. Ele pot să culeagă şi reţină energiile acelor persoane şi de aceea se impune curăţarea lor după fiecare tratament.
Planul de echilibrare a chakrelor
Acest plan de acţiune poate fi dus la îndeplinire cu oricare grup de şapte pietre care corespund frecvenţelor culorilor fiecărei dintre cele şapte chakre. Cristalele din familia cuarţurilor sunt alese special pentru acest plan, deoarece ele manifestă câteva dintre culorile chakrelor.
Un plan de acţiune simplu ar fi următorul:
Indreptaţi un cristal de cuarţ cu o singură terminaţie către creştetul capului; puneţi un ametist în zona celui de-al treilea ochi, un acvamarin în zona gâtului, un cuarţ roz la inimă, un malahit la plexul solar, un citrin (cuarţ auriu) la ombilic şi un cuarţ fumuriu pe osul pubian.
Pietrele trebuie aşezate în linie dreaptă; un singur generator de cuarţ va fi deplasat peste pietre la o distanţă de 5-15 cm, în scopul armonizării şi echilibrării chakrelor.
Tipuri de cristale:
Cristalele de cuarţ reprezintă evoluţia planului material. Cele şase laturi ale cristalului de cuarţ simbolizează cele şase chakre, iar terminaţia în formă de vârf simbolizează chakra coroanei, cea care ne conectează la infinit. Cele mai multe dintre cristalele de cuarţ au o bază plată, rădăcina lui în pământ. Cristalele curate de cuarţ sunt un simbol al alinierii la armonia cosmică.
Mănunchiurile sunt formaţiuni de cristale individuale având baza comună. Mănunchiurile reprezintă multe cristale individuale care trăiesc împreună, în armonie şi pace. Ele reprezintă comunitatea evoluată, fiecare membru fiind perfect individualizat dar, totuşi, împărţind un teren comun, un adevăr comun. În mănunchiuri, toate unităţile individuale se adună pentru a recolta beneficiile vieţii, evoluând împreună.
Cristalele generator sunt cristale de cuarţ curate, individuale care canalizează şi depozitează energia tămăduitoare pură. Cristalele generator individuale ne învaţă cum să ne concentrăm, cum să ne focalizăm şi şi cum să ne amplificăm propria noastră energie tămăduitoare.
Cristalul cu două vârfuri. va putea să proiecteze acea esenţă unificată prin oricare dintre vârfuri. Această unificare a forţelor permite cristalului cu două vârfuri să fie folosit în meditaţii speciale şi practici telepatice avansate.
Cristalele lamelare servesc drept pod sau verigă de conectare între două puncte oarecare. Puterea lor constă în capacitatea de a transmite orice fel de informaţii de la o latură la alta, menţinându-şi în acelaşi timp un echilibru perfect. Cristalele lamelare sunt adevărate aparate de comunicare conectate, care se vor strădui întotdeauna să echilibreze energiile, unind polii într-o bază comună. Ele pot fi folosite cu rezultate excelente pentru a echilibra energiile dintre doi oameni, două chakre, sau dintre oricare două elemente. Atunci când le folosim în tratament le putem plasa între două chakre pentru a stabili o legătură şi pentru a integra energiile.
Cristalul păstrător de informaţii este unul dintre cele mai sacre cristale cu care s-ar putea lucra vreodată. În aceste cristale pot fi stocaţi eoni de înţelepciune şi, atunci când acordarea la frecvenţa lor este făcută în mod corect, ele pot revela cunoştinţe străvechi şi secrete profunde ale universului.
Cristalele învăţători vor comunica studentului modul exact în care vor fi folosite. Unele sunt aşezate sub pernă sau vor fi aşezate la cap în timpul nopţii pentru a-i asista pe elevi în timpul experienţelor de dedublare. Unele cristale învăţători înregistrează visele din timpul nopţii şi ajută la integrarea anumitor nivele de conştiinţă; altele sunt folosite în timpul meditaţiei pentru a iniţia experienţe de trezire a energiei kundalini. Ele pot fi însă purtate permanent. În orice mod s-ar lucra cu aceste cristale, ele vor colabora direct cu fiecare individ şi-1 vor asista în abordarea pasului următor.
Cristalele curcubeu pot fi folosite în meditaţie pentru a ne însoţi în regatul culorii pure. In timpul meditaţiilor cu cristalele curcubeu, conştiinţa umană poate călători înapoi către sursa luminii pure, marele soare central.
Sferele pure de cristal vehiculează o forţă cu care persoana care le deţine trebuie să se acordeze şi pe care trebuie să înveţe să o folosească. Sferele de cristal au fost dintotdeauna simbolul ocultismului, al înţelepsiunii ascunse şi al bogăţiei interioare. Sferele de cristal sunt obiecte ale autorităţii şi pot avea o mare influenţă în dezvoltarea abilităţilor psihice.
Cristalele spectru sunt rare şi pline de mister. Ele reprezintă multiplele faze de dezvoltare care pot fi experimentate într-o viaţă. Cristalele spectru sunt o culme a cunoştinţelor dobândite în îndelungatul lor ciclu evolutiv. Este foarte utilă folosirea acestor unelte preţioase în meditaţii pentru a învăţa să ne scufundăm în profunzimile înregistrărilor propriului nostru suflet.
Scurte aprecieri asupra efectelor tamaduitoare ale anumitor cristale
 Cristalele in constientizare
Agatul echilibreaza energia yin si yang.
Anhidrit favorizeaza intelegerea – acceptarea corpului ca si continator temporar de suflet
Cristalele in vindecare
Agatul albatru dantela deschide si echilibreaza chr 5
Agatul muschi improspateaza sufletul si aduce fericirea
Amazonitul purifica chakrele
Crisoberil aduce compasiune si iertare, incredere si aliniaza 3 cu 7 si excelent pentru creativitate
Jasp heliotrop puternic vindecator, alunga raul si negativitatea, oracol audibil
Boji stone puternic protector, util in eliberarea blocajelor
Calcitul este purificator energetic
Charoit purifica aura si stimuleaza iubirea neconditionata
Chiastolit protector, alunga blestemele
Citrin purifica chr mai ale 2 si 3 activeaza chr 7
Danburit piatra spirituala cu vibratie pura, roz – deschide inima si incurajeaza iubirea de sine
Diamant activeaza chr 7 si o conecteaza cu lumina divina
Dioptaz vindecator al inimii, deschide chr inalta a inimii
Smarald consolideaza unitatea si iubirea neconditionata
Granat purifica chr mai ales chr 1
Hematit ancorarea si protectie, armonizeaza mintea, spiritul si trupul, yang, echilibreaza meridianele
Jad (7 culori ) simbol al serenitatii si puritatii intensifica sentimentul dragostei
Kunzit vibratie mare, stimuleaza iubirea neconditionata
Cyanit excelent pentru armonie si meditatie aliniaza rapid chakrele
Moldavit, activeaza chr 7 pentru receptia energiei superioare
Piatra Nebula – piatra extraterestra – activeaza constiinta vindecare celulara a fiintei
Obsidianul vindeca profund sufletul, extrem de protectoare, conecteaza chr 1 pana in centrul Pamantului, elimina tensiunea, blocaje si stresul, ancoreaza spiritul in corp, trezeste claritatea intelectului, unificarea cu Umbra, vindeca vechi traume, trezeste compasiunea si forta. Lacrima de apas, protejeaza aura, purifica chr 1, inlesneste iertarea. Fulgi de zapada echilibreaza centrii de putere, chr 2 arata tiparele invechite.
Peridot protectoare de aura purifica si activeaza chr 3 si 4
Cuart (are 9 culori) maestru vindecator cel mai puternic amplificator curativ
Aqua Aura purifica si calmeaza aura, activeaza chakrele
Cuart roz piatra iubirii neconditionate si a pacii infinite, purifica inima
Cuart cu turmalina armonizeaza meridianele si chakrele
Cuart fumuriu cristal de ancorare mareste vibratiile in timpul meditatiei antidot contra stresului
Rodocrozit dragoste si compasiune altruista, atrage sufletul pereche
Rodonit echilibreaza emotional purifica si echilibreaza inima si chakra inimii
Cristalele si trezirea spirituala
Ametistul puternic si protector, vibratie foarte inalta, cristale utile in meditatie
Ametrin conecteaza la constiinta superioara, faciliteaza calatoria astrala
Angelit intareste comunicarea telepatica si calatoriile extracorporale
Apofilita conecteaza la Akasha
Acvamarin folosit la meditatie si util pentru clarviziune
Aragonit echilibreaza si creste vibratia
Atacamit activeaza intens al 3 lea ochi
Azeztulit vibratie pura acordata la cele mai inalte frecvente
Azurit conduce sufletul catre iluminaresi ajuta la dezvoltarea intuitiva
Cornalina ancoreaza in realitate are energie mare, restaureaza vitalitatea si motivatia, capacitatea de a purifica alte cristale
Celestit vibratie mare, energie divina, dezvolta spiritual
Ceruzit atenueaza raul de casa, favorizeaza armonia cu intelepciunea superioara si obiectivul karmic
Piatra crizantema faciliteaza calatoriile temporale
Crisocol faciliteaza meditatia si comunicarea
Crisopraz induce stari meditative profunde si ajuta la comunicarea cu sufletul pereche
Diamant Herkimer clarviziune, telepatie, purifica chr
Howlit acces la amintirile din vieti anterioare
Iolit activeaza al 3 lea ochi, foarte bun in eliberarea tiparelor/ dependentelor
Jais absoarbe energia negativa stimuleaza ascensiunea kundalini
Larimar deschide spre noi dimensiuni radiaza dragoste si pace
Lepidolit activeaza chr 4,5,6,7 si leaga cu Akasha
Magnetit aliniaza temporal chr, leaga chr 1 de energiile Pamantului
Magnezit stimuleaza Iubirea Neconditionata
Merlinit faciliteaza lecturarea arhivelor Akashice
Muscovit conecteaza la planurile superioare si faciliteaza calatoriile astrale
Okenit conecteaza cu Eul superior si identifica karma
Onix confera forta faciliteaza conexiunea cu Eul superior si ascensiunea, conduce in viitor, permite invatarea lectiilor, piatra secretelor, stocheaza amintiri, lucrul cu vietile anterioare, tamaduieste vechile tristeti, atenueaza frica, echilibreaza yin si yang
Opal (7 culori) piatra karmica intensifica constiinta cosmica usureaza contactul cu Eul superior
Fenacit intra in contact cu regatele angelice si cu marii maestrii, vindeca si activeaza toate chakrele stimuleaza ochiul 3
Piatra furtunii pastreaza cheile regatului cerurilor leaga constiinta cotidianului de spiritual
Prehnit piatra iubirii neconditionate, face legatura cu Arhanghelul Rafael
Piroluzit fortifica aura si foarte benefica spiritual
Petalit vibratie pura si inalta faciliteaza purificarea spirituala, piatra karmica
Cuart fantoma faciliteaza accesul la Akasha
Cuart rutill integreaza energia faciliteaza astral si chanellingul
Riolit acceseaza intelepciunea karmica
Safir pace spiritualui, serenitate, aliniaza planul fizic, mental si spiritual
Selenit claritatea mintii, deschide chr 7 si chr transpersonala, accede la constiinta angelica
Seraphinit ilumineaza spiritual, autovindecare si chr 7 si chr transpersonala
Serpentin piatra de inradacinare purifica chr stimuleaza chr 7
Shattukit stimuleaza chr 5,6
Sodalit activeaza perceptia spirituala, combina logica si intuitia si stimuleaza chr 6
Spinel deschide chr si faciliteaza ascensiunea kundalini
Staurolit asigura accesul la intelepciunea antica
Stilbit favorizeaza calatoria spirituala
Sugilit piatra iubirii deschire chr catre iubire
Sulf absoarbe energiile, emanatiile si emotiile negative
Piatra soarelui purifica chakrele
Tectita comunicare cu alte lumi favorizeaza desvoltarea spirituala
Ochi de tigru deszolta abilitatile psi, echilibreaza chr inferiore, stimuleaza ascensiunea kundalini
Topaz piatra iubirii calmeaza, vindeca, stimuleaza, reincarca, motiveaza meridianele corpului
Turmalina (13 culori) purifica si echilibreaza chr, formeaza un scut protector in jurul corpului, purifica aura. Indeparteaza blocajele si aliniaza chr
Turcoaza piatra protectoare folosita pe chr 5 si 6, mareste intuitia si face meditatia profunda
Ulexit echilibreaza yin si yang, pe chr 6 ajuta la vizualizare
Unakit piatra de viziune armonizeaza emotiile cu spiritualitatea
Vanadinit favorizeaza meditatea, leaga chr 1 cu Pamantul
Variscit atrage iubirea neconditionata
Wulfenit comunicarea cu lumea spirituala
Zeolit piatra Reiki ajuta la armonizarea cu energiile
Zincit incarca si ajuta la ascensiunea kundalini
Zoisit – Tanzanit contact cu regatele angelice, ghizi si akasha
Cristale de protectie
Agatul de foc f bun impotriva blestemelor, le intoarce
Clorit vindecare, elimina implanturile energetice si neutralizeaza atacurile psi
Fluorina protectoare psi purifica aura
Pirita scut energetic foarte pozitiva invinge complexele de inferioritate
Jasp (12 culori) protectorul suprem, aliniaza chr aliniaza yin si yang
Labradorit piatra puternic mistica si protectoare aduce lumina
Lapis Lazuli deschide al treilea ochi, protector chr 5
Rubin vigoare, energizeaza si echilibreaza, scut puternic impotriva atacului psi
Sardonix piatra de forta si protectie se poate face retea de aparare in jurul casei

Grila de cristale

Grila de  Cristale este mult mai puternica si mai eficienta decat folosirea unui singur cristal. Grila de Cristale se creeaza cu un scop precis, un proiect, dar poate fi si o tema permanenta.
O grila se creeaza prin plasarea de cristale intr-un model geometric folosind simboluri (vezi geometria sacra). Cele mai des intalnite grile de cristale sunt cele plasate deasupra unui simbol cum ar fi Antakarana sau Steaua lui David. Din momentul in care sunt programate cristalele percep intentia si energia noastra si o directioneaza catre scopul propus.
Primul lucru pe care il ai de facut este sa te gandesti la scopul tau. Intentia trebuie sa fie clara si precisa. In functie de acest scop sau tema alegi cristalele potrivite. Este extrem de benefic sa alegi in mod direct fiecare cristal al grilei. Poti simti usoare intepaturi in palme sau daca il duci  in dreptul celui de-al treilea ochi poti simti cum acestea emit energie, in cazul in care sunt ale tale. Daca nu simti nimic, nici o atractie, inseamna ca nu este cristalul tau. Mi s-a intamplat adesea sa merg sa caut cristale pentru o grila si sa aleg cu totul si cu totul alte cristale . Cautand apoi semnificatia lor nu am fost surprinsa sa constat ca aveam nevoie de ele. Vezi  cartea cristaleor anexata!
Dupa ce ai ales sau mai bine zis te-au ales cristalele, urmeaza curatarea lor.  Sfatul meu este sa nu le chinui in apa cu sare!!! Este suficient sa cumperi sare de Himalaya (este cea mai pura) si sa le ingropi in acesta vreme de cateva zile. Le poti incarca la luna noua, caci atunci se incep proiectele  si le poti incarca la lumina  soarelui. Le poti binecuvanta cu apa sfintita si mir, aApoi pe fiecare in parte semnul Sfintei Cruci si/sau simbolurile de curatare din Reiki. De ce este necesara curatarea? Pentru ca sunt foarte empatice! Cristalele preiau intentia/ energia tuturor persoanelor care le ating. Cristalul pana ajunge la tine trece prin multe miini!
 Intenţia ta este cea ce iti va folosi pentru a incarca cristalele. Iei fiecare cristal in parte si ii dai tema dar nu uita sa programezi ca nimeni in afara de tine sa nu il programeze, in cazul in care accidental cineva il poate atinge sau chiar  privi.
Scrie intentia ta pe o bucata de hartie (sau pe partea din spate a unei fotografii care descrie scopul/ tema ta). Hartia se impatureste si se aseaza sub grila. atunci cand este gata.
Cauta un spatiu potrivit unde va sta grila ta astfel incat sa nu fie deranjata. Curata acest spatiu. Unele metode de curatare includ arderea de salvie, tamaie, plasarea unui cluster de cristal in camera. Flori, muzica, lumanari pot fi utilizate pentru a creea ambianta de spatiu sacru.
Creeaza grila si ai grija ca scopul tau trebuie sa fie precis, clar si directionat catre binele cel mai inalt. La sfarsit poti spune o rugaciune de recunostinta. Grilele se curata din cand in cand sau se plaseaza alte cristale in dreptul lor care au rolul de a curata. De asemenea se reincarca. Cand scopul s-a indeplinit ardeti hartia  iar cenusa puneti-o la radacina unei flori.
Exemple de grile
Grila de dragoste pentru generarea iubirii (iubirea/ gasirea partenerului,
iubire de sine, stima de sine, iubirea in familie, etc)
(cuart roz si cuart transparent)
Grila pentru prosperitate folosind simbolul infinit
succes in cariera, abundenta financiara
(citrin in centru, aventurin, jasp rosu, howlite)
Grila pentru sanatate sau mica Roata a Medicinei
Energie = Putere = Cunoastere
(in centru aventurin, in est citrin, in vest onix negru, in sud jasp rosu,
in nord howlite, cuart transparent inserat)
(Compendiul Cristalelor – drepturile rezervate Karyn Maria Lombrea)