sâmbătă, 26 iulie 2014

SINGURI VĂ SELECTAȚI PROGRAMUL PENTRU ASCENSIUNE

”Preaiubiților, este timpul să vă străluciți lumina. Extindeți-vă cercul de preteni! Fiecare cunoștință are ceva anume, ceva special pe care dorește să vi-l transmită. Din acest motiv ați întâlnit acea persoană. Decriptați-i mesajul și îmbogățiți-vă cunoașterea. Este timpul pentru sortarea informațiilor, alegerea cercului de prieteni, totul având drept scop creșterea nivelului de conștiință și rafinarea vibrațiilor. 
Dacă mesajul vostru nu este bine primit, nu vă descurajați, nu vă întristați, mergeți mai departe. Încercați să fiți un sensibil detector de sentimente profunde. Este adevărat, Maeștrii nu procedează așa: ei își lansează mesajele acolo unde Dumnezeu i-a programat și lasă comentariile în seama altora.Ei învață lumea prin exemplul pe care-l oferă. Metoda de predare a lui Socrate l-a făcut celebru și va rămâne mereu o modalitate eficientă de a afla Adevărul.
Noi vă cerem să vă faceți mai vizibili. Prezentați opinia lumii, pur și simplu, direct și cu sentiment. A trecut momentul argumentărilor. Semnalați-vă convingerile fără a încerca să vă impuneți prin demonstrații. S-ar putea să vă pierdeți timpul ...
Spuneți ceea ce aveți de spus cu convingere și, dacă se poate, cu talent! Toată lumea iubește o poveste bună.Faceți din povestea voastră de ascensionare ceva accesibil pentru ascultător. Vorbiți-le din inimă! Nu este nevoie să pronunțați numele de Dumnezeu; este suficient să faceți referire la infinitele și puternicele energii cosmice...”
Mesaj de la Arhanghelul Metatron
Channeler: Kathryn E. May
Traducere și postare Constantin Mihăilescu (C.M.)
Sursa: http://spirituletern.blogspot.ro/2014... 






https://www.youtube.com/watch?v=Buc4zlX0WU8

360 grade - 26 iulie 2014 - emisiune completa





https://www.youtube.com/watch?v=qWdO1fFCoOA

SCOALA SUCCESULUI 2014.07.26

Scoala succesului este o emisiune prezentata de cunoscutul scriitor Pavel Corutz, ale carui scrieri sunt cunoscute de toti romanii. Prin „Scoala Succesului” Pavel Corutz ne va invata cum sa deprindem arta succeslui. Va oferi retete si solutii stiintifice de a reusi in viata pe toate planurile: sentimental, profesional, social, economic, etc...
WWW.6TV.RO






https://www.youtube.com/watch?v=uT5zqGi-T_Y

Feng Shui pentru portofel - cum atragem abundenta






Se pare ca atunci cand alegi sa iti organizezi portofelul dupa principiile Feng-Shui, acest lucru te poate ajuta sa iti sporesti abundenta financiara. Portofelul este "casa" banilor, iar banilor nu le place sa fie tratati prost si cu neglijenta. Banii vin catre oamenii care ii trateaza cu respect, apreciere si recunostinta. Iata cateva aspecte de care am putea sa tinem cont:

Alegerea portofelului 

Portofelul tau trebuie sa fie destul de mare si incapator, compartimentat astfel incat sa exista loc atat pentru bancnote, cat si pentru maruntis, iar aceste doua spatii trebuie musai sa fie separate - banii iubesc oridinea si disciplina :). Alege un model destul de incapator pentru bancnote - exista anumite modele concepute pentru alte tipuri de bancnote mult mai mici decat cele pe care le folosim in Romania. Banii nu se simt apreciati atunci cand sunt impaturiti sau indoiti pe la colturi.

Alege un portofel mai maricel, astfel incat dupa ce ai pus banii in el sa ramana tot timpul loc pentru a adauga si mai multi. Spatiul liber va atrage si mai multi bani.

Atunci cand alegi un portofel, acesta nu trebuie sa fie neaprat scump, insa trebuie sa fie pe placul tau, sa te atraga si sa te faca sa te simti bine. Acesta trebuie sa te faca sa te simti bine de fiecare data cand il scoti din geanta sau din buzunar, nu trebuie sa iti fie rusine cu portofelul tau.

De cele mai multe ori oamenii gasesc un portofel pe placul lor si il folosesc pana acesta incepe sa arate urat. Daca ai un portofel foarte uzat, e timpul pentru unul nou, unul care sa exprime cine esti, care sunt scopurile tale si ce experiente frumoase vrei sa atragi si sa creezi in viata ta.

Culoarea portofelului 

Culorile inseamna energie, iar daca discutam despre culorile Feng-Shui recomandate pentru un portofel, negrul si rosul sunt cu siguranta pe primul loc.

Cand vine vorba de succes, faima si putere, rosul este culoarea cea mai indicata pentru ca este asociata intotdeauna cu un flux foarte bun al abundentei. Rosul reprezinta energia focului si a soarelui, iar in China si India este culoarea fericirii, este si culoarea asociata cu iubire si romantism.

Pentru putere financiara si o afacere prospera care aduce bani, negrul este culoarea recomandata de specialistii Feng-Shui. Negrul simbolizeaza apa, iar apa reprezinta abundenta si prosperitate. Tot in acest context se poate utiliza si un portofel albastru inchis.

Alte culori benefice: auriu (este asociat cu abundenta, noroc si imbogatire) si verde (este asociat cu bogatie, spor si bani).

Acestea sunt culori recomandate de catre specialistii Feng-Shui, insa asta nu inseamna ca e musai ca portofelul sa aiba aceste culori, daca iti place unul roz sau mov si simti ca acela este portofelul pentru tine, cumpara-l!

Ce punem in portofel?

Asa cum (dupa principiile Feng-Shui) pozele de familie nu au ce cauta in dormitor, acelasi lucru se poate spune si despre portofel. Portofelul tau trebuie sa fie cu si despre bani.

Nu pastra chitante in portofel, acestea reprezinta banii cheltuiti si vor atrage si mai multe cheltuieli. Asa ca fa-ti timp sa golesti portofelul de bonuri si chitante in fiecare seara sau macar la sfarsitul saptamanii. Aceeasi regula si pentru cartile de vizita sau alte lucruri nefolositoare pe care le aduni de-a lungul zilei.

Multa lume crede ca atunci cand ai mai multe carduri in portofel acestea pot reprezenta datorii, insa pe de alta parte ele reprezinta si abundenta financiara, asa ca pastreaza in portofel cate carduri vrei, insa mai ales pe cele pe care le folosesti in mod regulat.

Cand faci curat intr-un loc (se aplica si in acest caz) si arunci tot ce nu iti este de folos, creezi spatiul pentru ca o noua energie sa poata intra, eliberezi energia stagnanta si faci loc sa intre una noua si proaspata.

Depozitarea portofelului 

Gaseste un loc special pentru depozitarea portofelului tau, poate un cos special la intrarea in casa, un loc langa chei sau cuier, un loc sigur pentru el. Cand banii din viata ta se simt in siguranta si sunt pusi intr-un loc special, vei atrage si mai multi.

Nu arunca portofelul pe unde iti vine, intotdeauna sa stii unde ai lasat portofelul atunci cand o sa ai nevoie de el.
Alte sfaturi:

- pastreaza intotdeauna cativa bani in protofel, unul gol te face sa te simti nesigur, unul cu bani in el are efecte benefice si linistitoare pentru subconstient si va atrage abundenta
- scoate orice lucru nu are legatura cu banii din portofel, chiar si actele personale si permisul auto
- cum spuneam si mai sus, banii iubesc ordinea, asa ca incearca pe cat posibil sa pastrezi bancnotele aranjate in functie de tipul lor
- poti adauga in portofel si remedii Feng-Shui pentru atragerea abundentei, cele mai indicate suntmonedele chinezesti, cel mai puternic simbol al bunastarii, mai ales atunci cand alegi trei si le legi intre ele cu un snur rosu

Elena Ivan 
Sursa foto: www.womansday.com

Articol preluat de pe http://www.astrocafe.ro/

Cum Putem Opri sa Absorbim Emotiile Altor Oameni

Emotii, cum ar fi frica, furia, frustrarea si imobilitatea sunt energii. Si tu poti sa fii potentialul "prinzator" ale acestor energii de la alti oameni fara ca tu sa iti dai seama. Daca aveti tendinta de a fi un burete emotional, este vital cum sa sti sa eviti preluarea acestor energii negative venite de la un individ sau chiar sa deviezi aceste energii negative liber-plutitoare in multime. 

O alta rasucire este ca anxietatea cronica, depresia sau stresul te poate transforma intr-un burete emotional prin a-ti coplesi puterea ta de a te apara. Dintr-o data, vei deveni hiper-sensibil la alti oameni, in special la cei care sufera de dureri similare. Acesta este modul in care functioneaza empatia; astfel ne punem in zero butonul fierbinte in fata problemelor nerezolvate. 

Din punct de vedere energetic, emotiile negative pot proveni din mai multe surse: ceeea ce simtiti poate veni de la voi; ar putea veni de la altcineva; sau poate fi o combinatie. Aici va voi spune cum sa va sustineti strategic emotile pozitive, astfel incat sa nu purtati pe umeri negativitatea care nu va apartine. 

Trebuie sa va opriti sa absorbiti emotiile altor oameni 


1. Identifica daca esti sensibil. Persoana cea mai predispusa de a fi coplesita de energiile negative care il inconjoara este un "empatic", cineva care actioneaza ca un "burete emotional". Semnele care te prezinta ca ai fi un empatic sunt:

  • Oamenii iti spun ca esti "hiper-sensibil", "prea sensibil", etc, si nu o spun ca pe un compliment!
  • Simti frica, anxietatea, stresul de la alte persoane si le atragi pe acestea in corpul tau, rezolvandu-le propria durere fizica. Acestia nu trebuie sa fie oameni pe care nu ii cunosti sau nu ii placi, de asemenea tu vei fi afectat de colegi, prieteni si familie.
  • Te simti rapid epuizat, secat de energie si nefericit in prezenta mai multor oameni.
  • Zgomotul, mirosul, si vorbitul execesiv iti seteaza nervii si anxietatea.
  • Ai nevoie sa fi singur pentru a te incarca cu energie.
  • Nu poti sa iti exprimi ceea ce simti, sentimentele tale sunt usor de ranit.
  • Tu esti darnic, generos, cu o inclinare spirituala si un bun ascultator.
  • Ai tendinta de a te asigura ca ai un plan de evadara, astfel incat sa poti scapa rapid, cum ar fi sa iti aduci propria masina la evenimente, etc.
  • Intimitatea relatiilor stranse iti dau o stare de sufocare.
2. Cauta sursa. In primul rand, intrebati-va daca sentimentul este al tau sau al altcuiva. Ar putea fi ambele. In cazul in care emotia, cum ar fi frica sau furia este a ta, te vei confrunta cu grija de a gasi ceea ce iti cauzeaza ori cu un ajutor profesional. 
  • De exemplu, daca tocmai ati vazut o comedie, dar ai venit acasa de la cinema cu sentimentul albastru, este posibil sa fi incorporat depresiile celor care au stat langa tine, in imediata apropiere campurile de energie se suprapun.
  • Acelasi lucru este valabil cu plimbarea la mall sau la concerte. Daca locurile aglomerate te supara sau te coplesesc, ar putea fi pentru ca tu absorbi toata energia negativa din jurul tau.
3. Incearca sa te distantezi de la sursa suspecta, acolo unde este posibil. Sa te indepartezi cel putin douazeci de metri. Intr-un loc public nu ezita sa schimbi locurile daca te simti coplesit de un sentiment de depresie. 

4. Concentreaza-te asupra respiratiei tale. Facand acest lucru te vei concentra la esenta ta. Pentru cateva minute expira negativitatea si inhaleaza calmitatea. Acest lucru te va ajuta sa ramai concentrat si sa iti purifice frica sau alte emotii dificile. Vizualizeaza ca negativitatea se ridica ca o ceata gri din corpul tau, si spera ca intra o lumina aurie. Acest lucru poate avea rezultate rapide. 

5. Alunga raul. Emotiile negative, cum ar fi frica care se depune in centrul tau emotional in plexul solar. 

  • Puneti mana pe plexul solar asa cum vei trimite iubirea-blandetea catre acea zona pentru a alunga stresul de acolo.
  • Pentru depresie sau anxietate de lunga durata, utilizati aceasta metoda zi de zi pentru a consolida acest centru. Este reconfortant sa construiesti un sentiment de siguranta si optimism, acesta devenind un ritual.

6. Protejaza-te pe tine. Multe persoane folosesc o forma de protectie, inclusiv vindecatorii in incercarea cu pacientii lor; implica vizualizarea unui plic de lumina alba (sau orice culoare care simti ca iti da putere) in jurul corpului tau. Gandestete la un scut care blocheaza negativitatea sau disconfortul fizic, dar permite sa filtreze ceea ce este pozitiv. 

7. Gestioneaza suprasarcina emotionala. Nu trebuie sa ramai indatorat capacitati de a absorbi emotiile altor persoane; transforma blestemul intr-un cadou prin practicarea strategiilor care te pot elibera: 

  • Invata sa recunosti acesti oameni care te pot trage in jos. Oameni care sunt deosebit de dificili pentru emotiile empatice includ victima, narcisistul si controlarul. Judith Orloff ii numeste pe acesti oameni "vampiri emotionali". Cand sti cum sa faci fata acestor comportamente, te vei putea proteja impotriva lor, inclusiv sa le elimini prezenta si sa iti spui asta " Eu respect persoana care tu esti chiar daca nu imi place ceea ce faci."
  • Mananca o masa bogata in proteine inainte sa intri in situatii stresante cum ar fi sa faci parte dintr-o multime. Cand te afli in multime incearca sa iti gasesti locuri de refugiu, cum ar fi sa stai pe margini sau in picioare afara.
  • Asigurati-va ca nu trebuie sa va bazati pe alte persoane pentru a iesi din situatii dificile. Incearca sa iti aduci propria masina sau sa sti sa ajungi cu usurinta acasa atunci cand este necesar. Sa ai suficiente fonduri sa faci aranjamente alternative in cazul in care incepi sa te simti coplesit.
  • Seteaza o limita de timp. Stiind cat de mult puteti sta si asculta aceasta limita este vital pentru a va asigura o bunastare mentala. De asemenea stabiliti limite cu alte persoane care va coplesesc. Nu sta sa le asculti timp de doua ore pentru a putea sa le vorbesti cand se poate face intr-o jumatate de ora.
  • Practica meditatie si atentie.
8. Uita-te dupa oameni pozitivi si situati pozitive. Suna un prieten care vede binele din altii. Petrece timp cu un coleg care gandeste pozitiv si afirma partea buna a lucrurilor. Asculta oamenii plini de speranta. Asculta credinta pe care ei o au. De asemenea savureaza cuvintele pline de speranta, cantece si forme de arta. Speranta este contagioasa si iti va ridica starea de spirit. 
  • Cultiva emotii pozitive care sa iti stimulze partea ta interioara. Daca esti incurajat de pace si iubire, vei inflori la fel de puternic ca emotiile negative si le va determina ofilirea. Respectarea propriilor tale nevoi prin iubire iti va creste abilitatea de a respecta pe altii.
  • Invata sa utilizezi compasiunea ca o modalitate de a te apara impotriva emotiilor coplesitoare. Compasiune iti va permite sa fi empatic in situatii cu alte persoane dar cere sa exprimi compasiune fata de tine. Acest lucru inseamna ca nu aveti nevoia sa va simtiti vinovat atunci cand cautati un ragaz atunci cand te vei simti coplesit.De asemenea insemana sa ramai in siguranta si sa nu patrunzi in lumea oamenilor negativi.
9. Creaza si mentine un refugiu. Lasa multe cai deschise care duc la o comuniune cu rezonanta naturii. Revenind la casa ta de drept vei opri si te vei incarca energetic si spiritual. 
  • Pastreaza o imagine cu o cascada sau cu o padure luxurianta cu tine si uita-te la ea cand esti coplesit.
  • Paseste spre o padure linistita sau absoarbe racoarea unui parau.
  • Mentine un spatiu personal de refugiu unde sa iti intalnesti propria putere personala de enrgie
  • Exerseaza Yoga si tehnici de respiratie. Acestea se bazeaza pe centrarea emotionala si sa iti ofere siguranta in vremuri de furtuna.
Sursa: www.secretele.com

“Un om valorează atât cât iubește” – Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan

girl
”În spatele tuturor lucrurilor se află Dumnezeu!”
”Nu conştiinţa e produsul cre­ierului, ci cre­ie­rul este produsul con­şti­inţei.”
Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog şi psihiatrudoctor în ştiin­ţe medicale, bun cunoscător al filosofiei ştiinţei şi pionier în scrierile din domeniul con­ştiinţei.
O minte strălucită, cu o curiozitate şti­in­ţifică ieşită din comun, care nu încetează să caute răs­puns la marile întrebări ale existenţei. Nu doar distinc­ţiile medicale internaţionale i-au adus recunoaşterea, ci şi curajul de a răsturna viziunea materia­listă asupra lumii, demonstrând, într-o carte publicată prima oară în 1981, că există o “minte uni­versală”, care ordonează şi co­or­donează toate lucrurile din jur.
“In­teligenţa materiei”, cartea ca­re a bulversat lumea ştiinţifică ro­mâ­nească, a fost bestsellerul ace­lor ani. Au existat chiar voci care au considerat-o demnă de premiul Nobel. Ascensiunea ei a fost curma­tă brusc de regimul co­mu­nist, speriat de ideile prea îndrăz­neţe pe care le susţinea. A fost re­tra­să de la Premiul Academiei Ro­mâne, care i s-a înmânat abia la a doua ediţie, în 1992. După mai bine de trei decenii de la apariţie, cele mai multe dintre intuiţiile dom­nu­lui profesor Dulcan au fost con­firmate de ştiinţa actuală. Dacă destinul cărţii i-ar fi fost favorabil şi ar fi beneficiat la timp de o traducere, numele lui Dumitru Constantin Dulcan ne-ar fi repre­zentat azi la nivel internaţional, aşezat cu mândrie alături de al celorlalţi trei mari promotori ai Noii Spiritualităţi:Stanislav Grof, Ervin Laszlo şi Peter Russell.Inteligenta materiei

Dimineaţă de vară…

- Domnule doctor, vă propun să pornim pe firul biografiei. Întreaga dvs. viaţă aţi dedicat-o studiului. Ce v-a condus spre ceea ce sunteţi astăzi? Aţi simţit fascinaţia pentru cunoaştere de mic?
- De foarte mic. Îmi amintesc o dimineaţă de vară din satul meu argeşean, Mârghia. Eram copil. Dormi­sem pe prispă şi m-am trezit cu faţa spre răsărit. Cerul avea o culoare înnebunitor de frumoasă şi, privindu-l, mi se părea că mi se adresează, că vrea să-mi spună, uite, exist! Existam, dar nu ştiam ce sens are viaţa. Eram prea mic ca să-mi pot răspunde. Dar mi-am pro­pus atunci să aflu. Ştiu că pare de necrezut, dar de la vârsta aceea mi-am făcut, pas cu pas, un program de instruire pe care nu l-am mai abandonat niciodată.
- Aţi studiat medicina. De ce, dintre toate disci­pli­nele, aţi ales tocmai neurologia?
- Era parte din planul făcut în copilărie. Am intuit de mic că medicina îmi poate oferi ceea ce eu nu pu­team afla doar din cărţi. Iar neurologia mă ajuta să descifrez complexitatea creierului uman. Creierul e cel care deţine misterul întregii noastre existenţe. Înţele­gând creierul, înţelegem, în bună parte, funcţionalitatea organismului viu. După absolvirea Medicinei, am ur­mat însă şi cursuri serale de iniţiere muzicală, de isto­ria culturii şi civilizaţiei. Am citit fizică, matematică, is­toria religiilor şi filosofie. Şcoala îmi impunea con­cepţia ei materialistă, religiile îmi spuneau că există un Dumnezeu. N-aveam decât o finalitate în toate că­ută­rile mele: să aflu cine are dreptate şi să răspund în­trebării din copilărie: cine sunt eu? După ce am ter­mi­nat facultatea, căutând să văd dacă e adevărat ce pos­tu­lează ştiinţa, cum că lumea anorganică (pietrele, apa) face, la un moment dat, saltul spre lumea organică (spre viu), într-o seară a anului 1976, am avut revelaţia răs­punsului. Dacă nu introducem în această ecuaţie, o ra­ţiune de dincolo de noi, pietrele niciodată n-or să ajun­gă Adam şi Eva.

Există o inteligenţă a materieiInteligenta materiei

- O revelaţie care a dus, patru ani mai târziu, la apariţia“Inteligenţei materiei”. Cartea a făcut vâlvă la vre­mea ei, prin teoriile pe care le propunea. I-aţi pu­­tea rezuma conţinutul, pentru cititorii revistei noas­­tre?
- Dacă ar trebui să rezum într-o frază ce am scris în cartea asta, aş spune aşa: există o inteligenţă a mate­riei. Orice manifestare din univers, începând de la macrocosmos şi pâ­nă la micro­cos­mos, are ca substrat o inteligenţă. De pildă, doi atomi de hidrogen şi unul de oxigen vor da întotdeauna o moleculă de apă, nu altceva. Până şi particulele, cuan­tele, au un rudiment de inte­ligenţă al lor. Exact asta încerc să arăt în cele peste 300 de pagini ale cărţii, sur­volând toate sursele de informaţie accesibile, de la ştiinţă la religie, de la experimentul de laborator la experienţa personală ca medic ne­urolog. Cu alte cu­vin­te, de­mons­trez că în spatele tuturor lucrurilor se află Dumnezeu.
Ca să scriu această carte, am citit ma­teria multor discipline universi­tare. As­tăzi, bazându-mă pe o cunoaştere ştiinţifică, pot afirma cu certitu­dine că lucrurile nu au pornit din­tr-o întâmplare şi viaţa nu e acci­den­tală pe pământ, aşa cum spun manualele de bio­lo­gie. Ba mai mult, afirm că universul se sprijină pe legi morale. Am ajuns la concluzia că şi creierul respectă un cod etic, un cod moral, similar cu al marilor religii. Cum ştim asta? Iată un experiment. La începutul anilor 2000, la Uni­versitatea Wisconsin, s-au făcut cercetări pe călu­gări tibetani. S-a constatat că la emoţiile pozi­tive – empatie, respect, admiraţie etc – se activa o arie din lo­bul frontal stâng, în timp ce trăirea sentimentelor ne­gative activa o arie din lobul frontal drept. În con­se­cinţă, creierul face o distincţie între bine şi rău. Dar creierul e o masă de carne şi nu are cum să facă selec­ţia între bine şi rău doar prin sine. E clar că există o con­ştiinţă care face această triere, iar ea se supune la rândul ei unei legi morale, altfel cum ar face-o? Deci, legea lui Dum­nezeu este legea Bine­lui. Dar poate argumentul acesta nu e su­ficient ca să în­ţelegeţi de ce uni­ver­sul e construit pe tiparul Bine­lui. Vă dau alt exem­plu, la nivel de chimie: gân­durile nega­tive la nivel de chimie a sângelui deter­mi­nă în corp un viraj spre aci­di­tate (care înseamnă îm­bă­trânire, boală, degene­res­cenţă). Faptele pozitive şi senine duc corpul către un ph alcalin, care se traduce prin longevitate şi vita­litate. Până şi ADN-ul nostru face diferenţa în­tre bine şi rău. S-a luat o probă de ADN de la un individ, a fost dusă la distanţă şi monito­rizată prin mij­loace de laborator. Asupra in­di­vidului s-au exercitat diverse influenţe, negative sau pozitive. La cele negative, spirala ADN-ului se contracta, la cele pozitive se decontracta. Până şi în ADN-ul nostru sunt înscrise pre­misele sănătăţii şi bolii.

Devenim ceea ce gândimGandurile

- Boala e prin urmare rezultatul tuturor influen­ţelor negative?
- Venim pe pământ pentru a evolua, dar prin erori repetate ne creăm nişte dezechilibre, nişte energii ne­gative, care nasc suferinţa. Suferinţa este rezultatul comportamentului nostru, care a ajuns, de-a lungul secolelor, să fie într-un mare dezacord cu biologia noastră şi cu legile fiinţării noastre. N-am fost creaţi de Dum­nezeu să suferim, biologia noastră o demons­trea­ză: avem nevoie de fericire. În concluzie, devenim ceea ce gândim, sănătoşi sau bolnavi, fericiţi sau nefe­riciţi. Chiar şi la nivelul creierului, înnoirea celulelor noastre nervoase este favorizată de o gândire cons­tructivă, optimistă şi este inhibată de agresivitate, furie şi depresieOrice emoţie negativă blochează celulele sis­temului imunitar pentru cinci, şase ore. Asta în­seamnă că un gând de invidie, de răutate, un necaz ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore. Ştim din descoperirile fizicii cuantice că orice gând are un substrat de câmp, acest câmp are efect de dispersie, se pro­pagă în spaţiu. Când ne gândim insistent la un lucru, îl creăm în planul de dincolo de noi, iar el se întoarce la noi. Putem, deci, face rău cu un gând, nu nu­mai nouă, ci şi celorlalţi din jur şi întreg universului. Am avut ocazia să verific şi în practică lucrurile astea. Pacienţii optimişti, ferm convinşi că se vor vindeca, îşi aju­tau organismul să lupte cu boala şi chiar se recu­perau. Ceilalţi, pesimiştii care se plângeau în perma­nenţă, se otrăveau cu propriile gânduri, iar starea lor se deteriora. Îmi pare rău că nu am avut resurse financiare să-mi fac un sanatoriu, în care să le vorbesc bolnavilor despre boala lor şi despre comportamentul care duce la vindecare. A învinge boala înseamnă, în primul rând, a o înţelege şi a nu te revolta contra ei.
- Autosugestia e foarte la modă în ziua de azi. Cre­deţi şi dvs. că am putea fi mai sănătoşi doar prin puterea gândului?
- Sunt şi boli care ne sunt date ca lecţii. Dar în cele mai multe cazuri, bolile noastre au cauze spirituale: in­vidia, răutatea, competiţia acerbă, egoismul şi do­rinţa de răzbunare, la care se adaugă frica şi stresul ge­ne­rat de o societate ultratehnologizată. Stresul înseam­nă moartea celulei. Încă de la anul 1000, Avicenna a făcut un experiment şi a pus un miel într-o cuşcă lângă cuşca unui lup. Mielul a murit, pur şi simplu, de frică. Când ne e frică, nu se mai secretă chimia necesară şi celula moare. Pe termen lung, asta înseamnă scleroze, boli degenerative, Parkinson şi demenţă. Ce să mai vorbim despre faptul că epoca noastră e una din epo­cile cu cele mai multe cazuri de depresii şi suicid. Şti­aţi că depresia este unul din factorii care favorizează apariţia bolii Alzheimer? Depresia este o otravă pentru organism. Ca să răspund însă la întrebare, ar trebui să înţelegem că nu ne putem păstra sănătatea decât gân­dind şi făcând binele, pentru a fi în armonie cu uni­versul. Iisus avea dreptate când îndemna pe fiecare să-şi iubească aproapele ca pe sine însuşi.

“Când crezi, îţi mobilizezi toate mecanismele de vindecare”Viata

- Faptul că aţi demonstrat ştiinţific existenţa lui Dumnezeu v-a întărit şi mai mult credinţa? V-aţi apropiat şi mai mult de Hristos?
Eu nu cred în Iisus doar pentru că aşa am fost educat de părinţi. Sunt un intelectual trecut prin şcoli, care a căutat să-şi explice lumea. Dar dintre toate ma­rile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pi­ta­gora etc) Iisus are cea mai perfectă acoperire ştiinţi­fică. Am luat rând pe rând toate noţiunile predicate de el şi toate pot fi explicate în termenii ştiinţelor actuale. Vă dau doar un exemplu. Ce înseamnă iertarea? Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru ener­getic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui com­puter. Despre puterea credinţei, am vorbit deja. Iisus ar fi putut zice “eu te-am vindecat”, dar a ales să spună “credinţa ta te-a vindecat”. Când crezi, îţi mo­bilizezi toate mecanismele de vindecare. Dar a şti că Dumnezeu există nu e totul. Doar religia îţi dă trăirea emoţiei transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care trăieşti cu adevărat relaţia cu Dumnezeu. Nu doar mersul la biserică e important, ci şi puterea ru­găciunii pe care o poţi face oriunde.
- Mai sunt oare canoanele şi dogmele Bisericii în acord cu spiritul vremurilor noastre?
- Din păcate, istoria ne dovedeşte că şi ştiinţa a gre­şit, negându-l pe Dumnezeu, şi Biserica a greşit, ar­­zân­du-l pe Giordano Bruno pe rug sau condam­nându-l pe Galilei. 200 de ani i-au trebuit Bisericii să accepte că pământul se învârte în jurul soarelui şi nu in­vers. În viitor, ştiinţa şi religia trebuie să-şi dea mâna, să se întâlnească la jumătate de drum, pentru a ajunge la o singură teorie care explică lumea. Orice excludere a unei părţi sau aducere la exagerare a alteia duce la rigiditate sau fanatism. Fundamentaliştii susţin că la Dumnezeu nu se ajunge decât pe o singură cale. Şi totuşi, Dumnezeu însuşi ne spune prin o mie de surse că drumurile spre el sunt nenumărate. Vârful mun­telui e unul singur, indiferent pe ce versant îl urci. Până la urmă, religiile vor ajunge la o concordie uni­versală. Nu este admisibil să spun că, dacă eu sunt ortodox, iar tu catolic, eu sunt agreat de Dumnezeu, şi tu nu.
- Criza lumii de azi nu e şi o criză a spiritului?Copii
- Criza lumii ac­tua­le este în primul rând o criză morală, pen­tru că oamenii nu ştiu cine sunt cu ade­vărat. Omenirea se în­dreaptă spre o nouă con­ştiinţă, spre o nouă uma­nitate. Suntem în­tr-un moment de coti­tură. În următorii 10-15 ani, vom ajunge în cu totul altă lume, o lu­me a spiritualităţii. Această aliniere a pla­netelor care s-a produs acum nu e doar un de­taliu de ordinul amu­za­men­tului catastrofic. Este o realitate astro­no­mică. N-o să ne creas­că cinci mâini, cu siguranţă! Schimbările vor fi la nivel de con­ştiinţă. In­trăm într-o zonă de energie cu o frec­venţă mult mai înal­tă decât cea în care eram. Asta va produce mutaţii fundamentale în creier şi la nivel de ADN. Deja s-au făcut teste pe un lot de copii născuţi între 1982-1983 şi s-a constatat că nivelul lor de inteligenţă e mult peste nivelul stabilit anterior pentru genii. Se crede şi că ADN-ul nostru ar putea să ajun­gă, în plan ener­getic, la 36 de spirale în loc de 2. Lumea vii­toare va fi a spiritua­lităţii şi a ce­lor supra­dotaţi. A­proa­pe îmi pa­re rău ca nu am vârsta s-o mai tră­iesc.

“Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a făcut o frunză”

- V-aţi dedicat întreaga viaţă eforturilor de a cu­noaşte. A meritat? Se spune că atunci când înţelegi totul, viaţa devine mai tristă.
- Din contră, cunoaşterea aduce cea mai mare bucu­rie. Ea aduce adevărul despre tine. E exact cum spune Iisus, “şi veţi cunoaşte adevărul, iar adevărul vă va face liberi”. Să înţelegi lumea îţi aduce o eliberare enormă de erori de gândire şi prejudecăţi. Îţi dă bucu­ria de a descoperi singur resorturi şi corespondenţe. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu m-a făcut o frunză, o piatră sau un câine. Că mi-a dat posibilitatea să fiu om şi să ajung să ştiu ceea ce ştiu. E extraordinar să poţi afla cine eşti, de unde vii şi încotro te duci.
- Şi cine suntem noi, oamenii? Poate ştiinţa de azi să răspundă la o întrebare cu care filosofia se chinuie de milenii?
Suntem conştiinţă întrupată şi suntem nemuritori. Timpul nostru în raport cu timpul de dincolo este doar o clipă fără importanţă.Venim de undeva şi plecăm spre altceva, viaţa pe Pământ e doar o scurtă vizită, o lecţie pentru evoluţia noastră. Facem cu toţii parte dintr-un plan divin şi suntem trimişi aici cu o misiune. Venim cu un bagaj de talente şi predispoziţii care ser­vesc misiunii noastre pe pământ. Despre lucrurile acestea putem afla mai multe de la cei care au traversat experienţa morţii cli­nice.
- Aţi întâlnit, în practica dvs. medi­cală, cazuri de moar­te clinică? Ce ne spu­ne experienţa lor?Caprioare
- Experienţa mor­­ţii clinice ple­dea­ză pentru existenţa unei alte dimensiuni, spiri­tua­lă, în univers, din­colo de cea a lu­mii de pe Pământ, în care trăim adevărata noas­­tră viaţă. Cei ca­re au trecut prin moar­tea cli­nică şi au descris lu­mea de din­colo vor­besc despre întâlnirea cu o Fiinţă de Lumi­nă, pe care o asi­mi­lează cu Dum­nezeu.
- Dacă suntem ne­muritori, de ce ne e atât de frică de moarte?
Pentru că nu cunoaştem adevărul despre noi şi cre­dem că totul începe şi se sfârşeşte pe Pământ. Moartea e experienţa conştiinţei care trece din planul fizic în planul spiritual. M-am întrebat mult timp de ce murim. De ce ne uzăm fizic, dacă energia fundamen­tală, cuantică, este infinită şi nu se consumă? Am în­ţe­les târziu că aici sun­tem doar la o şcoală, iar corpul e uniforma ne­cesară aici. Numai întrupaţi în carne şi oase avem senzaţiile tu­tu­ror lucrurilor. Im­pli­carea simţurilor e necesară lecţiei pe care o avem de învăţat. Moar­tea e trecerea în altă dimensiune, care e cea mai fericită.
- După mai bine de pa­tru decenii de prac­tică medicală în neu­rologie şi psihiatrie, creierul uman vă mai ascunde vreo taină?
Creierul păstrează încă multe enigme. El este receptorul conşti­inţei sau, altfel spus, al lui Dumnezeu într-un sens mai larg. Facem o encefalogramă şi nu distingem decât o linie sinuoasă a activităţii electrice a creierului, dar nici o singură volu­tă nu ne spune că ea în­seamnă un cuvânt anu­me sau un gând. Cum trans­cende infor­ma­ţia din planul fizio­logic în pla­nul con­ştiinţei ră­mâ­ne de neînţeles. De aceea am fost printre primii care au îndrăznit să afir­me că nu conştiinţa e produsul cre­ierului, ci cre­ie­rul este produsul con­şti­inţeiCreierul nostru e doar un re­cep­tor. Aşa se explică cum ne re­amin­tim tot îna­in­te de moar­te, în filmul vieţii, deşi la bătrâneţe ui­tăm o mul­­ţime de lu­cruri. Ne­u­ronii îm­bă­trânesc şi mor, sunt ca un radio de­­fect care nu mai re­cep­­ţionează un­de­le. Me­­moria însă nu se pier­­de, e undeva în câm­­pul in­formaţional de deasu­pra. Vă daţi sea­­ma ce mister e în noi?

“Dacă m-am născut în România, înseamnă că trebuie să fiu aici”

Munte- Să trecem şi la cele lumeşti. Aţi avut multe ecouri în Occident, după apariţia cărţii “Inteligenţa materiei”. Cu toate astea, nu aţi emigrat. V-am găsit la Sinaia, într-un mic birou cu vedere spre munte. În locul deschiderii, aţi ales izolarea.
- Când am scris Inteligenţa materiei, am plecat pe drumul ăsta de unul singur, într-o ţară cu un regim opresiv, unde numai de libera circulaţie a ideilor nu putea fi vorba. Ulterior am aflat că în Statele Unite se organizau întâlniri de specialişti care puneau aceleaşi probleme. Am avut o singură dorinţă atunci, în 1981, să nu fiu depăşit în cunoaştere, măcar până în anul 2000. Şi nu numai că n-am fost, dar mai sunt încă lu­cruri de scris şi demonstrat. De rămas, aş fi putut ră­mâ­ne la Paris, în 1986. N-am făcut-o pentru că sunt legat afec­tiv de pământul şi de neamul meu. Şi din con­şti­in­ţa faptului că, dacă m-am născut în România, în­seam­nă că trebuie să fiu aici. Profesor sunt, o maşină am, o casă am. Ce-mi mai trebuie? Aşa cum înţeleg eu lucru­rile în universul ăsta, singura mea referinţă e acolo sus. Mai departe nu ţine de mine.
- Aţi practicat medicina, aţi scris, aţi studiat, aţi par­ticipat la congrese şi conferinţe. Unde a mai în­căput între toate astea şi viaţa de familie?
- Toate vacanţele mele mi-am chinuit soţia şi fiul. Eu stăteam să lucrez, în timp ce ea stătea cu copilul singură. Mi-a spus cu tristeţe, imediat după căsătorie: “Credeam şi eu că eşti un om normal.” (râde)
M-a iertat între timp şi m-a şi ajutat foarte mult în ceea ce am făcut. Şi acum lucrez în acelaşi ritm. Mă aşez la 8 dimineaţa pe scaun şi mă mai ridic după ce s-a lăsat noaptea. În Bucureşti n-aş putea face asta, fiindcă sunt prea multe lucruri care îmi distrag atenţia. Înainte să mă apuc să scriu “Inteligenţa.”, am stat mult şi m-am gândit dacă să mă angajez sau nu la un travaliu imens, riscând să-mi pierd cei mai frumoşi ani, între 30 şi 40, pentru un succes incert. Şi totuşi mi-am zis că merită. Nimic nu reuşeşte cu adevărat dacă nu faci sacrificii. Bucuriile pe care le trăiesc acum îmi demonstrează că am pariat corect.
Un om valorează atât cât iubeşte !
Sursa: lavi-enrose.com
http://safiisanatos.ro/