luni, 16 septembrie 2013

Nu Haarp este vinovat pentru cele intamplate! Nu au folosit americanii Haarpul la Pechea!

COMENTARIU SFATUITOAREA:
Am primit pe mail un mesaj deosebit de documentat. Este vorba despre motivul care a dus la producerea inundatiilor din ultimele zile in tara noastra. 
Mi s-a parut foarte interesant si am primit acceptul celui care mi l-a trimis pentru a-l publica.
Este o opinie foarte bine documentata, care merita cunoscuta.


Incep prin a-mi exprima recunostinta si multumirile pentru munca depusa de dumneavoastra pe blogul Sfatuitoarea. Articolele publicate au un puternic impact asupra cititorului, pe mine ajutandu-ma in rezolvare catorva "dileme" grele in incercarea mea de a inainta pe calea spiritualitatii, si fac acest lucru pentru ca imi place, ca ma simt atras de acest "drum" si nu pentru ca este la moda sau ca vorba aceea, nu se stie niciodata...

  In urma cu putine zile am avut parte de fenomene meteo iesite din comun. Deoarece am vazut mai multe articole publicate pe aceasta tema si avand un respect deosebit pentru dumneavoastra si pentru munca ce o depuneti, stiind in acelasi timp impactul produs asupra cititorului, imi permit, sa vin cu un alt punct de vedere, neavand pretentia desigur ca acesta este "adevarul adevarat" , un alt punct de vedere si atat !
  Nu Haarp este vinovat pentru cele intamplate, din pacate. Nici nu ar avea cum, oficial este inchis din mai 2013, si oricum, hai sa fim seriosi, nu foloseau americanii aceasta arma la Pechea si prin imprejurimi pentru a inunda cateva sate din Romania, de ce sa o faca, noi suntem aliati si sa nu uitam ca aici au investit milioane de euro in scutul antiracheta de la Deveselu , iar o baza a lor se afla nu departe de fenomenele meteo mai sus amintite, ca sa nu mai vorbim de consumul enorm de energie pentru a pune in functiune toata "masinaria" numita Haarp, nemaivorbind ca acest lucru nu ar trece neobservat de satelitii militari ai celorlalte state. Nu, din pacate nu ei sunt vinovati de aceasta data. Spun din pacate, deoarece problema este mult mai grava si poate ar trebui adusa in atentia publicului. Dupa cum se stie, sau mai bine spus nu se stie, Soarele nu este in mod direct sursa de caldura pentru planeta noastra. Daca am parasi Pamantul si ne-am indrepta spre Soare, ajunsi in spatiul cosmic, am constata ca este extrem de frig, -273 grade celsius si in plus este intuneric, deci nu este mai cald asa cum am fost invatati, asa cum ar parea logic sa fie din moment ce te apropii de Soare. Caldura pe care noi o resimtim pe Pamant este produsa de reactia razelor de soare cu atmosfera si campul electromagnetic al pamantului. Asa cum noi stim foarte bine, suntem martorii unor schimbari radicale in toate domeniile, si acest lucru se datoreaza in mod special unei benzi de energie , emanata din Soarele central al Galaxiei, banda de energie numita Centura Fotonica sau Zona de Energie Nula, nepolarizata. Desi aceasta Zona de Energie a inceput sa ne afecteze din 1960, practic incepand cu anul 2014, timp de 20 de ani intram in "maximul" ei, in partea cea mai concentrata. Dumneavoastra ati intuit foarte bine intr-unul dintre Mesajele de la Ingeri un pericol energetic ce se apropie din centrul galaxiei, de la Gaura Neagra numita Sagittarius A. Revenind acum la clima dupa aceasta mare paranteza, trebuie inteles, ca asa cum razele Soarelui incalzesc planeta noastra, practic printr-o reactie si nu direct, tot asa razele cosmice care isi fac loc prin gaurile paturii de ozon , in special raze gamma, stimuleaza moleculele atmosferice si dau nastere la acei nori negrii nemaivazuti pana acum. Si aceasta este doar una din micile neplaceri cauzate de aceasta banda de energie in care probabil vom intra "in plin" de la anul, dar cum am abuzat deja de timpul dumneavoastra, ma opresc aici.
  Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi ce am scris, si care este, repet, un punct de vedere, dar va asigur ca studiez de ani buni aceasta Centura Fotonica, printre schimbarile majore pe care le produce fiind si cele de natura spirituala. Vom trai si vom vedea ce si cum va fi.
  Cu multa stima,

DP

Articol primit pe mail

Muzică și bucurie

Astăzi vă invităm să urmăriți un fragment dintr-un concert superb: Andre Rieu – Amen – patru minute și jumătate de bucurie, de fericire, de cântec și de voie bună.
  • Muzica poate face dintr-un suflet răvășit o catedrală. – Vasile Ghica
  • Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc. – Ludwig van Beethoven
  • Muzica este mediatorul între viața spirituală și cea trupească. – Ludwig van Beethoven
  • Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde. – Ludwig van Beethoven
  • Muzica este liniștea dintre notele muzicale. – Claude Debussy
  • Acolo unde cuvintele eșuează, muzica vobește. – Hans Christian Andersen.
  • Imediat ideiile vin asupra mea, direct de la Dumnezeu și nu numai că văd teme distincte cu ochii minții, dar ele sunt și îmbrăcate în formele, armoniile și orchestrațiile potrivite. – Johannes Brahms

Binele și răul


Într-o zi, Maestrul a spus:
- Nu veți fi gata să luptați cu răul, până când nu veți înțelege tot binele pe care acesta îl generează.
Discipolii au rămas perplecși, dar Maestrul nu a venit de data aceasta, cu nici o explicație suplimentară.
A doua zi, el le-a citit o rugăciune care fusese mâzgalită pe o bucată de hârtie, în lagarul de concentrare de la Ravensbruck:

“Doamne, nu-ți aduce aminte numai de oamenii de bună-credință, ci și de cei de rea-credință. Nu-ți aminti numai de suferința la care ne-au supus. Adu-ți aminte inclusiv de fructele pe care le-a generat aceasta suferință – prietenia care s-a născut între noi, loialitatea, umilința, curajul și generozitatea noastră, de măreția sufletească pe care această suferință a inspirat-o. Iar când va veni ziua judecății pentru torționarii noștri, îngăduie ca aceste fructe să fie răsplata și iertarea lor.”

Autor text necunoscut

Meditatie din cartea Templul schimbarii – arc peste timp, de Erik Berglund si Elena Cocis


Astazi va propun o meditatie, care parca a fost scrisa astazi... pentru acum.
Pentru a ne pregati, haideti sa respiram prin inima. Inspiram si expiram, ca si cum inima ar avea nas. Simtim iubirea, cea mai mare forta de pe Pamant. Cand iubim si suntem iubiti, indiferent ce am dori, orice anume am avea in gand, atragem iubirea neconditionata.
Inspiram iubire prin inima si o expiram prin mana stanga, pentru a o transmite celui de langa noi. Simtim cum energia se misca, cum sentimentul iubirii ne cuprinde pe toti.
Ne intoarcem la amintirea unui moment din trecutul nostru, in care ne-am schimbat, iar schimbarea a fost mai buna decat credeam ca va fi. De obicei, ne luam tipare din intamplari, din situatii in care ne-a fost frica si, de cele mai multe ori, credem ca schimbarea duce spre ceva rau, imprevizibil, ca ne inrautateste viata sau ca nu ne putem adapta.
A venit vremea sa invatam sa generam schimbari care ne vor conduce spre lucruri mai bune, spre o viata noua, in care vom dobandi tot ceea ce avem nevoie pentru misiunea pe care ne-am ales-o, in care ne vom vindeca trecutul si ne vom construi viitorul.
Sa aducem spre noi un moment de schimbare. Simtim ca ne putem conecta cu ingerii, cu Dumnezeu, cu fiintele spirituale din Univers, cu ceva mult mai mare decat noi.
Inspiram – expiram. Simtim un vortex de iubire, care ne schimba modul de a ne conecta cu Dumnezeu. Inspiram – expiram pe rand, prin inima, prin gat, prin al treilea ochi, prin coroana. Expiram prin chakra de deasupra capului, intr-o sfera superba de lumina lichida, aurie, care este locuita de ingeri, de Maestri ai Luminii, de Maestri ai Schimbarii.
Simtim cum toate aceste fiinte spirituale isi tin mainile deasupra noastra si cum, din mainile lor, mii de raze de Lumina se indreapta catre noi. Suntem inundati de Lumina. Primim toate energiile, toate frecventele de care avem nevoie pentru pasii ce vor urma, pentru viitorul nostru, al tuturor celor de aici, pentru viitorul tarilor si al oraselor in care locuim, pentru viitorul intregului Pamant.
Mari frecvente vin spre Pamant, energii care pana acum nu au mai fost. Sunt puternice, de aceea este foarte dificil sa avem acces la ele, in mod individual, dar pot fi mult mai usor accesate in grup. Acesta este motivul pentru care ne aflam acum, aici. Avem de facut impreuna, o lucrare grandioasa.
Vor veni mari schimbari pe Pamant, iar una dintre ele este aceea ca iluzia separarii va disparea. Prin inima, suntem conectati unii cu ceilalti si cu tot ceea ce inseamna viata. Suntem impreuna ca grup, suntem impreuna cu toti acesti mari ingeri, cu aceste inalte fiinte spirituale care se afla in sfera de Lumina aurie, de deasupra capului nostru.
Ne ridicam prin acea sfera de Lumina, prin planurile interioare, din ce in ce mai sus. Treptat, ochii nostri se acomodeaza cu aceasta Lumina. Ingerii ne ating. Simtim asta. Ne imaginam ca ne deschidem ochii si ca Dumnezeu este cu noi. O raza care vine din inalturi si care straluceste prin Lumina, ne ajuta sa putem vedea mai bine, planurile noastre interioare.
Cu ajutorul acestei Lumini, descifram forme. Vedem paduri si peisaje mirifice, culori stralucitoare, temple marete. Ne apropiem de Marele Templu al Schimbarii, acolo unde Maestrii pregatesc tot ceea ce este nou si care va fi daruit Pamantului – toate semintele, toata splendoarea, toata frumusetea care se va desfasura pe Pamant: noi inventii, o noua muzica, toate formele de vindecare, cunoasterea, noi forme de comunicare – intr-un cuvant, toate Darurile Divine, ce vor pogori pe Pamant. 
Ne aflam in Lumina, in curtea Templului. In jurul nostru vedem multe suflete. Unele ne sunt familiare; le cunoastem din aceasta viata sau din vietile trecute, sau din alte sfere, din alte dimensiuni. Totul ne este cunoscut. Sufletele prezente aici s-au oferit sa aduca aceste energii spre Pamant, in acest timp al Schimbarii, sa ne asiste in aceasta perioada de tranzitie.
In fata noastra apare un ghid spiritual. Intregul nostru grup il urmeaza. Suntem condusi intr-o camera speciala, numita Sala Reamintirii, Sala Inregistrarilor. Fiecaruia dintre noi i se da o carte, un registru in care sunt inscrise toate vietile noastre trecute, precum si viata pe care o traim acum.
Prin inima, ne uitam in carte. Vedem tot ceea ce am primit in decursul existentelor noastre, vedem momentele in care ne-am schimbat, momentul in care am ales Lumina in locul intunericului. Vedem momentul in care ne-am urmat planurile, dar si pe acela in care nu le-am urmat; cand ne-am implinit misiunile personale si cand ne-am abatut de la infaptuirea lor. Simtim ca un inger ne ajuta sa descifram toate aceste imagini, sa intelegem ce reprezinta ele.
Rasfoim cartea si ajungem la capitolul legat de aceasta viata. Dupa ce zabovim o vreme aici, decidem ca a sosit momentul sa privim in viitor. Vedem pagini albe. Simtim ca ingerul este cu noi, ca suntem in pragul unei noi vieti in care ne putem schimba viitorul. Simtim ca suntem capabili sa ne schimbam viitorul, simtim cum numai in noi se afla aceasta posibilitate.
Proiectam in fata noastra o raza de Lumina, pentru a vedea mai bine drumul care duce spre trecut. Pentru a ne fauri viitorul, avem nevoie de lectiile invatate pana acum. Ne imaginam ca in inima noastra se afla un magnet cu a carui forta atragem din trecut, tot ceea ce este bun pentru noi: oameni, evenimente, lucruri, orice este folositor pentru binele nostru cel mai inalt. Transformam in Lumina, tot ceea ce am atras, iar cu aceste fasii luminoase proiectam, tesem un nou desen in fata noastra.
Sa ne imaginam ca acest magnet are trei laturi. Rasucim magnetul, punand in fata latura care respinge si vedem cum indepartam din trecutul nostru, tot ceea ce este creat din neiubire Este asemenea unui vant puternic, care sufla asupra intregului nostru trecut si alunga tot ceea ce a stat in calea inaltarii noastre.
Vedem o carare plina de Lumina – iar la capatul ei, o usa. O deschidem si ne apare un coridor lung, cu multe alte usi, ce merg spre infinit. De cealalta parte a fiecarei usi, se afla un lucru posibil din viata noastra. Ingerul care ne insoteste, ne atinge in dreptul inimii. Simtim cum trimite spre noi un flux de energie care ne va fi de ajutor, in experienta care va urma.
Alegem sa intram pe usa cea mai puternic luminata, acolo unde intalnim solutia cea mai potrivita pentru tot restul vietii noastre. Patrundem prin aceasta usa si mergem pe cararea de Lumina, care se deschide in fata noastra. Pe masura ce inaintam, vedem in departare o silueta, de care ne apropiem cu pasi marunti. Este sinele nostru viitor. Ne apropiem, ne atingem, ne imbratisam, ne contopim, devenim una cu el. In acest moment, totul dispare.
Extras din cartea Templul schimbarii – arc peste timp, de Erik Berglund  si Elena Cocis http://www.editura-foryou.ro/index.php?p=detalii&carte=233
Sursa: Editura For You  

Perioada cuprinsă între 15- 22 septembrie 2013

copil
În data de 15 septembrie- Luna se află în semnul Vărsător, suntem mai deschiși către oameni, către grupul din care facem parte, ne dorim să colaborăm, să transmitem informația. Este o perioadă ăn care suntem îndemnați să folosim imaginația și intuiția în realizarea de lucruri inedite, originale. Ne exprimăm propriile opinii legate de politică, de subiecte mai puțin obișnuite, suntem luați prin surprindere de vești care ne fac mai circumspecți, neîncrezători față de mediul în care ne desfășurăm activitatea.
          Saturn și Venus (în Scorpion) aflate în careu cu Luna în Vărsător ne avertizează asupra riscului de a pierde bunuri personale, ne putem confrunta cu pagube sau neplăceri de ordin afectiv sau material. Trigonul dintre Uranus (Berbec) și Mercur ( Balanță) ne dă puterea de a raționa, capacitatea de a vedea în profunzime, să descoperim de unde vin nemulțumirile, ce anume trebuie să corectăm în atitudinea noastră. Este nevoie de multă hotărâre, încredere în noi înșine că nimic din ce este rău nu poate dura la nesfârșit, astfel că ne redresăm prin dinamism și originalitate. (Luna sextil Uranus)
        În data de 16 septembrie opoziția dintre Mercur (în Balanță)- învățatul și Uranus (în Berbec)- învățătorul, care este considerat octava superioară a lui Mercur, ne aduce tendința către critică, dorința de a realiza ceva original, de a ne manifesta neliniștea și nemulțumirea legată  mediul din care facem parte. Este o zi a impulsivității, a aventurii, curajului dus la extrem, trecem dincolo de limitele impuse de societatea în care  trăim. Este o zi ce predispune la accidente, mai ales cele legate de transport, de călătorii.
         Mercur ( Balanță) în sextil cu Marte(în Leu) ne dă energia, forța  necesară punerii în valoare a talentelor de care beneficiem, fie că este vorba de literatură, poezie sau muzică, toate acestea sunt menite să ne liniștească ființa, să ne ajute să ne detașăm de lucrurile mai puțin plăcute ale vieții.
         În 17 septembrie Luna intră în semnul Pești aducându-ne mai aproape de valorile spirituale ale existenței. Suntem mult mai sensibili, empatizăm mai ușor cu ceilalți oameni, ne dorim armonie, înțelegerea lucrurilor ce țin de paranormal. Viața capătă o sens prin ceea ce simțim, evaluăm, căutăm cu propriul suflet. Începem să vedem că frumosul există în măsura în care avem curajul să ne desprindem de frică și să înălțăm capul spre lumină, să așternem gândul bun în tot ceea ce facem. Venus în sextil cu Soare ne dă mai multă compasiune, plăcerea de a ne bucura de prezența oamenilor, de a ne bucura de tot ce este frumos în jurul nostru. Ne putem bucura de oportunități venite din sfera socialului, a finanțelor, bani câștigați din afaceri personale, dar și din artă, din valorificarea propriului talent.
        În data de 18 septembrie conjuncția dintre Venus, Saturn, Nodul nord lunar în Scorpion ne aduce în fața unei lecții de viață menită să ne împace cu trecutul. Este un o perioadă care ne pune în fața unei alegeri ferme, să traversăm, cu răbdare și înțelepciune, un episod legat de iubirea din trecut sau să ne agrenăm pe noul drum acceptând ceea ce vine spre noi ca făcând parte din destin. Tot ce ține de sentiment, de iubire trebuie tratat cu maximă seriozitate. Este vorba de experiența de viață absolut necesară creșterii  spirituale, ne detașăm de suferinta prin depășirea fricii. Venus reprezintă senzulitatea, frumusețea, iubirea care poate îmbrăca viața în cele mai frumoase culori. Venus în conjuncție cu Nodul Nord lunar ne aduce întâlnirea cu o persoană din trecutul mai mult sau mai mai puțin îndepărtat. Este vorba de o întâlnire nu neapărat aducătoare a unei fericiri, ci a unei conștientizări că există un destin față de care nu putem opune rezistență.
          Venus, Saturn, Nodul Nord lunar (în Scorpion) în careu cu Marte (Leu) ne aduce avertismentul că tot ce a fost romantic și frumos într-o relație de iubire din trecut, se poate transforma într-o adevărată corvoadă acum, o amenințare împotriva sufletului. Este momentul să ne iertăm și să credem că nimeni și nimic nu ne poate lua propria libertate de a alege un nou drum în plan sentimental. Prietenii se transformă subit în dușmani, sunt aduse la suprafață lucruri mai puțin plăcute menite să destabilizeze relația în cuplurile deja formate. Partea rațională și cea senzorială se află în conflict, provocând acțiuni pripite, impulsivitate, decepții, dorința de răzbunare, care ar putea să se deruleze pentru mult timp de acum înainte.
         În data de 19 septembrie are loc careul în T pe semne cardinale: Mercur (în Balanță) careu Jupiter (în Rac) careu Luna (în Berbec) este momentul în care ne lovim de cele mai neplăcute stări, este un moment de explozie, de aducere la suprafață a lucrurilor mai puțin plăcute ce țin de relații, de parteneriate. Suntem forțați să adoptăm o altă atitudine față de anumite persoane, mesajele curg în mod neașteptat. Suntem luați pe sus de vești mai puțin plăcute, menite să ne tulbure mintea și sufletul. Este o perioadă în care depistăm adevărata față a celor care până mai ieri păreau că ne sunt prieteni. Este, cu  siguranță, un timp al împlinirii, al maturizării.
      Tot in data de19 septembrie, ora 14:12′ are loc momentul de Lună Plină pe axa Fecioară – Pești. Această Lună Plină ne oferă lecții de purificare fizică și spirituală. Suntem  puși în situația de a conștientiza importanța valorilor spirituale și să le utilizăm pentru a-i ajuta pe ceilalți. Mesajul  gradului sabian  pentru Luna Plină la  grad 27 în semnul Pești:”Luna Plină luminează cerul clar al toamnei” este lumina realizării ce binecuvântează munca bine făcută. Acest mesaj ne spune că a sosit timpul să culegem ce am cultivat la Luna Nouă din semnul Pești la grad 21 în Pești, în data de 11 martie 2013. Revin în forță mesaje, răspunsuri ferme legate de acea perioadă, se face lumină în viața noastră. Cuvântul cheie este desăvârșirea, dar această desăvârșire… este un moment karmic, de ardere a ceea ce am făcut în trecut, de reîntâlnire cu ”fantomele” trecutului.
          În data de 20 septembrie Pluton își reia mersul direct in semnul Capricorn la grad 8:59’. După 5 luni de retrogradare, a fost o perioadă în care ni s-a pus la dispoziție posibilitatea de a corecta erorile din viața personală, cât și la nivel economic, bancar, reglarea unor aspecte din cadrul organizațiilor, în societate. Am avut posibilitatea să ne cercetăm sufletul, să căutăm acele lucruri care să ne înalțe, să ne îndepărteze de tot ce este mai urât în această lume. Iată că acum, Pluton revine în forță, aduce pe tapet lucruri pe care le credeam uitate, pierdute. Ne trezim într-un carusel, nimic nu mai pare a fi la locul lui, sufletul începe să retrăiască momente mai puțin plăcute…și totuși, ceva revine în lumină, ceva ne readuce speranța că nimic din ce este rău nu poate să ne clatine credința. Este momentul să trecem prin focul transformării toate resursele noastre mentale și emoționale.
          În data de 21 septembrie, Saturn (în Scorpion) în sextil cu Pluton (în Capricorn) ne aduce răbdarea, forța necesară pentru a depăși obstacolele create de careul dintre Uranus (în Berbec) și Pluton. Obstacole care ne dau bătăi de cap în plan economic, social, politic. Există acum posibilitatea găsirii unei soluții de redresare, de ieșire dintr-un blocaj creat în mod artificial, dar menit să ne transforme în profunzime pe noi ca și ființe umane. Este momentul să încorporăm nivelurile superioare de conștiință în ființa noastră prin acceptarea acelui ”rău” în direcția propriei transformări, reconfigurări pe o nouă scară de valori, adoptând acum un nou mod de a gândi, de a percepe propriul destin.
          În data de 22 septembrie are loc echinocțiu de toamnă prin intrarea Soarelui în semnul Balanței, la ora 23.44’. La echinocțiu de toamnă, forța diurnă este egală cu cea nocturnă ca putere, compensându-se una pe cealaltă. Cu Soarele în semnul Balanței este momentul să socializăm, să ne deschidem către colectivitate, să ne bucurăm de artă, de frumos, de tot ce înseamnă bogăție și împlinire a ființei.
        Astfel că traversăm o săptămână plină în evenimente astrale, ne scufundăm în cele mai nebănuite trăiri, ne înălțăm cu ajutorul  celor mai minunate aripi crescute prin tranformarea sufletului. Iată că renaștem mai proaspeți, mai curajoși, mai înțelepți.
 
           Mult succes și lumină!


Luna plina pe axa Pesti-Fecioara

Sa fie lumina!
luna plina
Pe data de 19 septembrie, Soarele din Fecioara va face opozitie cu Luna in Pesti, pe axa muncii, sacrificiilor, credintei si a iubirii divinizate. Soarele din Fecioara este ca o lanterna care ne ajuta sa iesim la lumina, sa parasim acest labirint al mintii si sa deschidem ochii sufletului. Luna din Pesti ne inunda cu sentimente, emotii, trairi pe care nu le putem controla si care arata ca sufletul are nevoie de pace, de liniste, de o muzica pe care o stie dintotdeauna. Pentru ce sa pastram in suflet rani, cand avem posibilitatea de a ne vindeca. De ce sa ne plimbam prin ceata, cand putem sa admiram lumina soarelui? Atata timp cat pastram supararea in suflet nu putem fi liberi!
Va multumesc tuturor pentru aprecieri si imi cer scuze fata de persoanele pe care, poate, in acest an, le-am suparat sub o forma sau alta cu cuvintele mele. Nu am avut niciodata intentia sa ranesc pe cineva si mai ales pe oamenii pe care-i port in suflet tot timpul. Invat, ca si voi, doar Dumnezeu e atotstiutor! 
Folositi-va intuitia, ea va face lumina in aceste zile!
Sursa: Editura Enmar


Apel către sufletele voastre

romania
Marți 17 septembrie la ora 7.43, ora oficiala a Romaniei, puțin după răsăritul Soarelui, se produce conjuncția exactă între Saturn și Nodul Nord, în cel de-al 9-lea grad al zodiei Scorpionului.
În urmă cu 3 ani acțiunea sincronizată a unui grup de oameni cu suflet mare a făcut posibil ca în momentul eclipsei de Soare din 11 iulie 2010 la ora 13.32, în Cetatea Preoteselor zeiței Bendis, la Fețele Albe, să fie repornit Izvorul Conștiinței Spirituale, cel care întreținea și alimenta statutul de Fiinte Spirituale și sentimentul nemuririi la strămoșii daci.
Pentru a genera un impuls constructiv, creator, de care să beneficieze cât mai mulți oameni, va invit la o actiune comună având ca scop crearea, amplificarea și favorizarea valorificării șanselor și oportunităților pe care ni le oferă momentul ce marchează profund viitorii 22 de ani.
Rugamintea mea către voi toți este ca în momentul conjuncției (marți 17.09.2013 La ora 07.43) să aprindeți o lumânare și să rugați Entitățile de Lumină și Iubire, toate Ierarhiile Spirituale și pe Dumnezeu să ne ajute:
să trezim în sufletele noastre constiința de Ființe Spirituale (pe care strămosii daci și pelasgi o aveau)
să ne întâlnim cu cei care sunt în stare să ne indrume și să ne ajute să facem pași pe calea evoluției noastre, așa după cum este Voia Tatălui
să ne gasim și să mergem fiecare pe drumul nostru cel mai bun, așa dupa cum este Voia Lui
să gasim în noi voința și forța de a ne schimba, pentru a ne îmbunătăți viețile și pentru a ne face Lecțiile de Viață, așa cum ar vrea să ne vadă Dumnezeu că facem.
Nu cereti nimic pentru România, ci doar pentru oameni, pentru sufletele care viețuiesc aici.
Binele în Romania va exista când vom însuma binele fiecărui om care traieste aici.
Nu asteptati nimic care sa vina de la lideri, ci construiti fiecare la nivelul vieții voastre personale, viitorul pe care doriti sa il aveti, cel mai bun pe care vi-l puteti permite, așa după cum vrea Dumnezeu!
Vă invit ca marti dimineata,17.09.2013, la 07.43 oriunde va veti afla, să aprindeți o lumânare si să ne rugăm cât mai mulți, împreună, simultan, pentru binele fiecăruia și al nostru comun!
by Alexandru Nicolici

Expansiunea Universului este doar o iluzie?


Expansiunea Universului este doar o iluzie, se susține într-o lucrare postată pe baza de date ArXiv. Trebuie să precizez că nu este vorba, cel puțin deocamdată, despre o lucrare acceptată spre publicare într-o publicație științifică.
Poate că nici nu i-am fi acordat atenție, dacă autorii lucrării nu ar fi cercetători la Perimeter Institute, probabil cel mai prestigios institut de cercetare în domeniul fizicii teoretice, și dacă ipoteza nu ar fi fost prezentată și pe site-ul revistei Nature.
Conform modelului standard al Big Bang-ului universul nostru s-a născut dintr-un punct cu densitate infinită. Din păcate pentru acel moment al începutului (mai exact, pentru momentul t=0) nu avem o descriere teoretică, deoarece legile fizicii, așa cum le cunoaștem noi acum, nu funcționau. Tehnic vorbind, acel punct al începutului este o singularitate.
O problemă a teoriei Big Bang-ului a fost faptul că Universul în care trăim pare a fi extrem de uniform la scară mare. Nu a trecut suficient de mult timp de la Big Bang pentru ca el să apuce să se uniformizeze. Desigur, există o teorie care explică această constatare. Este vorba despre teoria inflației, care arată că, imediat după Big Bang, Universul s-a dilatat cu viteze superluminice, ceea ce a dus la ”netezirea” distribuției de temperaturi în Univers. Mai mult decât atât, această teorie a inflației inițiale este confirmată de datele transmise de către sondele WMAP a NASA și Planck a ESA.
Niayesh Afshordi, astrofizician la Institutul Perimeter pentru Fizică Teoretică nu este de acord cu modelul Big Bang-ului:”Big Bang-ul a fost atât de haotic, încât nu ar fi existat nici măcar o mică porțiune omogenă pentru ca inflația să poată funcționa”.
PerseusCluster_041008_041214_2000
Credit: Hubble Space Telescope
Într-o lucrare, mai bine zis: un preprint, postat săptămâna aceasta pe ArXiv, Afshordi și colegii săi revin la o propunere mai veche, făcută în anul 2000 de către o echipă de fizicieni din care făcea parte și Gia Dvali, în prezent cercetător la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen. În modelul propus în anul 2.000 se arăta că Universul nostru, cu trei dimensiuni spațiale (3D) este un soi de membrană, M-brană, sau, mai bine zis o 3-brană, scufundată întru univers cu patru dimensiuni spațiale (4D).
Ashfordi a plecat de la ideea că acel univers ar trebui să conțină stele cu patru dimensiuni spațiale (4D). Ei bine, aceste stele 4D pot colapsa și forma găuri negre 4D, cam în același fel în care se formează găurile negre (3D) din Universul nostru. În Universul nostru, pentru găurile negre este definită o suprafață, numită orizontul evenimentelor, care marchează o limită care, dacă este depășită, nu mai lasă nici măcar fotonilor șansa de a scăpa de sub acțiunea puternicei gravitații produse de gaura neagră. În universul nostru avem de-a face cu o suprafață, deci cu un obiect bidimensional. Pentru o gaură neagră 4D, orizontul evenimentelor ar trebui să fie un obiect tridimensional, care, în termeni tehnici poartă numele de hipersferă.
Atunci când Afshordi și echipa sa a modelat moartea unei stele din universul 4D, ei au descoperit că materialul ejectat de steaua muribundă ar forma o 3-brană care ar înconjura orizontul evenimentelor 3D al găurii negre 4D care tocmai s-a format. Autorii postulează că Universul nostru ar putea fi tocmai o astfel de 3-brană iar expansiunea Universului ar fi numai o iluzie. Modelul propus de Afshordi și echipa sa are avantajul că explică uniformitatea Universului nostru. Deoarece universul 4D nu are vreun început, el a avut la dispoziție un timp infinit pentru a ajunge la echilibru. Universul nostru nu face altceva decât să-l moștenească.
Pentru orice ipoteză, pentru orice teorie, este nevoie de o verificare experimentală. Modelul lui Afshordi și al echipei sale a fost comparat cu datele transmise de telescopul spațial Planck, care au fost publicate în martie, acest an. Deși în mare există o suprapunere între calcule și observație, există o deviere semnificativă, de 4%, care face ca modelul propus de cercetătorii de la Institutul Perimeter să necesite rafinări suplimentare, pentru a putea fi ceva mai mult decât o modelare matematică.
Surse: NatureOut of the White Hole: A Holographic Origin for the Big Bang (preprintul, publicat pe Arxiv)

Dalai Lama spune ca vom fi vizitati de extraterestrii

Trebuie sa intelegem ca extraterestrii sunt fiinte care simt lucrurile la fel ca noi, chiar daca au o forma diferita, spune Dalai Lama liderul spiritual.

dalai-lama-vizita-extraterestri
Dalai Lama a fost invitat la Universitatea din Portland, Oregon, sa le vorbeasca studentilor despre “Responsabilitatea Universala”, iar el a atins si subiectul extraterestrilor. A vorbit timp de doua minute despre vietatile inteligente de pe alte planete.
“Pana la urma, vor primi vizitatori din alta galaxie. Aceeasi oameni. Poate putin diferinti ca forma, dar in principiu la fel. Aceleasi fiinte simtitoare”, spune el. El spune ca o astfel de vizita ar putea crea teama in randul oamenilor

Discursul a avut loc pe data de 9 mai 2013.

Sfinția Sa Tenzin Gyatso, al patrusprezecelea Dalai Lama, este șeful spiritual și temporal al Tibetului. S-a născut la 6 iulie 1935, într-un mic sat de țărani din provincia Amdo. La vârsta de doi ani a fost descoperit ca fiind încarnarea predecesorului său, marele Dalai Lama al treisprezecelea. La vârsta de patru ani și jumătate, Tenzin Gyatso este adus în capitala statului tibetan, Lhasa, și instalat pe tron în calitate de șef suprem temporal și spiritual al Tibetului. Copilăria și-a petrecut-o mai ales în compania călugărilor și a discipolilor, făcând foarte rar vizite familiei sale din satul natal.
Înclinația înnăscută pentru studiu și curiozitatea pentru lumea din jurul Tibetului l-au determinat să-și lărgească permanent cunoștințele – inclusiv studii de limba engleză, știință și matematici – însă partea cea mai importantă a educației sale a fost făcută în manieră tradițională tibetană (așa cum va descrie mai târziu în autobiografia sa). Scopul principal al sistemului tibetan constă în lărgirea și cultivarea minții printr-o mare varietate de cunoștințe. În ceea ce privește standardele avansate de educație seculară, programa școlară include teatrul, dansul și muzica, astrologia, poezia și compoziția. Cursurile de instrucție superioară includ arta vindecării, sanscrita, dialectica, artele și meseriile, metafizica și filozofia religiilor. Dintre aceste “cinci subiecte elevate”, după cum mai sunt numite, ultimul este considerat fundamental. Sfinția Sa și-a început educația la vârsta de șase ani, iar la douăzeci și cinci și-a luat doctoratul în filozofie buddhistă. Periodic a fost examinat de cercurile profesorale de la principalele universități monastice: Drepung, Sera și Ganden. Examinarea finală a avut loc la Jokhang, Lhasa, în fața congregațiilor de profesori.

De la vârsta de șaisprezece ani, Dalai Lama și-a asumat întreaga putere temporală și timp de nouă ani a urmărit reconcilierea cu guvernul chinez. Cu toate acestea, în anul 1959 la Lhasa izbucnește o revoltă împotriva Chinei, iar Dalai Lama este nevoit să părăsească Tibetul și să se stabilească în India, unde este urmat de peste o sută de mii de conaționali. Spre deosebire de predecesorii săi, al Patrusprezecelea Dalai Lama a efectuat vizite în numeroase țări și a întreținut un dialog constant cu personalități aparținând unor spații culturale, religioase și ideologice foarte diferite. De-a lungul vremii, reputația sa de om al păcii și înțelegerii a crescut neîncetat. Sfinția Sa a primit numeroase premii naționale și internaționale, inclusivPremiul Nobel pentru Pace în 1989.

Horoscop: O săptămână a furtunilor afective

sweden, full moon over stora nassa island group in stockholm archipelago
Suntem în faza de creștere a Lunii din cadrul ciclului Lunar curent, până joi, 19 septembrie, când se va forma faza de Lună Plină la gradul 27 în semnul Peștilor.

Avem în față o săptămână importantă, încărcată de evenimente astrale cu o semnificație deosebită.
Imediat după Luna Plină, planeta Pluton își reia mersul direct (a fost în mers aparent retrograd din 13 aprilie 2013).
Înainte de Luna Plină se formează conjuncția Saturn – Nodul Nord (la gradul 9 Scorpion) care, delimitează etape clare de evoluție, în viața noastră.
De data aceasta planeta Venus se alătura conjuncției Saturn – Nod Nord și, toate trei formează aspectul de sextil cu Pluton.

 

Trăim un timp al reașezării.


Dacă ne uităm și la planeta Mercur, care se află față în față cu Uranus (octava ei superioară) și care costruieşte o cuadratură cu Jupiter precum și un sextil cu Marte (ce se desprinde din cuadratura cu Saturn – Nod Nord) avem în față un tablou energetic care scrâșnește din toate încheieturile.
Iar la sfârșitul săptămânii, ne bucurăm de echinocțiul de toamnă, Soarele trecând din semnul Fecioarei în semnul Balanței.


Suntem într-un moment de evaluare și decizie.


Până la sfârșitul săptămânii când Soarele trece în semnul Balanței, marcând un culoar de final și început de etapă, este posibil să traversăm situații care să ne solicite recunoașterea unor responsabilități față de noi înșine, față de ce alegem să facem cu viața noastră.
Dacă nu alegem și dacă nu luăm niște decizii, cel puțin ajungem la niște înțelesuri, care ne conturează un bilanț – dacă avem disponibilitate către autoanaliză.
Fiecare dintre noi, undeva în propria realitate se confruntă cu un moment de cotitură.
Dacă deja lucrăm cu subiectul sensibil – dacă am recunoscut deja că este necesară o schimbare și o asumare a unui efort, atunci aceste zile doar ne așează și mai bine pe direcție.
Dacă ne luptăm cu oportunitatea, cu ocazia de a realiza o transformare, atunci, în aceste zile este posibil să trăim o adevărată furtună emoțional-afectivă, care să ne scuture suficient de puternic, pentru a vedea ceea ce avem de văzut, fiecare.
În funcție și de harta natală a fiecăruia, este posibil să ne confruntăm cu experiențe dureroase – unii pentru că avem nevoie să ne călim, alții pentru că ne-am călit deja și putem fi alături de ceilalți.
Dar, deja se vede la nivel colectiv, că depășim o perioadă foarte tensionată, care ar putea culmina în această săptămâna cu situații care să ne ceară să demonstrăm că simțim ce este compasiunea și că suntem în măsură să o manifestăm.
Cei care sunt preocupați de propria evoluție spirituală, pot folosi conștient această perioadă pentru a absorbi și răspândi lumina, fiind astfel de ajutor tuturor.
Contextul astral nu este neapărat foarte tensionat, dar pune accentul pe maturizare (pe a demonstra maturitatea), pe responsabilitate și pe alegerea drumului drept.
Astfel că, în continuare, este foarte important să ne observăm atitudinea, să nu reacționăm la provocări și să acționăm conștient și constructiv, pentru că orice intenție impulsivă este foarte posibil să fie blocată, la fel de violent, pe măsura agresivității noastre.
Este posibil să ne confruntăm cu dificulati, este posibil să fie nevoie de un efort susținut, este important să fim atenți în continuare, pentru a evita accidentele de orice fel; în același timp însă, este o perioadă în care putem identifica veriga slabă din planul sau strategia noastră, sau din atitudinea manifestată.
Cu o atenție mai mare și observând derularea evenimentelor, căutând conexiuni de tipul cauză-efect, putem depăși mai ușor săptămâna următoare.
Și, mai ales cu multă toleranță și compasiune, cine poate chiar iubind pur și simplu, tot ce există.

Sursa: www.avantaje.ro/