miercuri, 13 noiembrie 2013

Mesajul-avertisment al actorului Mihai Gruia Sandu: “Nu o să aveţi unde să vă ascundeţi” (video)

Cum arata planeta Marte acum 4 miliarde de ani - Video

In urma cu 4 miliarde de ani, Marte era o lume complet diferita de "planeta rosie" din zilele noastre.  Marte era impodobit cu ceruri albastre, nori albi si pufosi si o puzderie de ape involburate. In prezent, planeta este rece si uscata, lipsita de orice semn de viata.

Trecerea de la stravechiul si mirificul habitat de acum 4 miliarde de ani la inghetatul desert este infatisata intr-un nou video creat de Conceptual Image Lab (Laboratorul de imagine conceptuala) de la NASA.

Acest film de animatie anticipeaza curanda lansare a sondei spatiale MAVEN, care va cerceta felul cum Marte si-a pierdut atmosfera incepand cu  luna septembrie 2014, atunci cand va ajunge pe planeta rosie. Stravechile cratere si matci ale unor ape curgatoare sugereaza ca Marte a gazduit odata mai multe oceane si, drept urmare, a fost inconjurata de o mare atmosfera care impiedica evaporarea apei in spatiul cosmic.

Oamenii de stiinta nu au ajuns totusi la o concluzie precisa referitoare la felul cum Marte a fost vaduvit de atmosfera sa in urma cu circa 3,7 miliarde de ani.

 
Potrivit lui Joseph Grebowsky de la Centrul NASA de zbor spatial Goddard, principala teorie legata de acest cataclism sustine ca straturile de aer au fost sifonate in spatiu atunci cand planeta si-a perdut campul magnetic global, un fel de scut care proteja atmosfera de particulele eliberate de furtunile solare.

Astazi, temperatura scazuta si atmosfera subtire a planetei face ca apa sa existe sub forma de gheata sau vapori, apa lichida ajungand fie sa inghete, fie sa fiarba. Stratul gros de praf martian, format din oxizi de fier, da nastere culorii rosii a cerului acestei planete.


Sursa: http://www.diane.ro

Energia legata de a da si a primi

 
Observ anumite tendinte in cererile de ajutor pe care le primesc din partea clientilor mei, pe facebook si in timpul emisiunilor mele radiofonice, precum si de la alti oameni din viata mea. In ultima vreme, o mare problema pare sa fie cea a dezechilibrelor fluxului energetic in cadrul relatiilor, intre ceea ce cunoastem ca fiind a da si a primi. Asta face toata lumea intr-o relatie, da ceva cuiva si primeste inapoi de la el. Dar, acest lucru nu se intampla intotdeauna. Deseori, cineva da mai mult decat primeste, altcineva primeste fara sa dea nimic in schimb. Cum facem diferenta intre a primi si a lua, atunci cand stim ca e timpul sa ne oprim din dat si cum sa primim de la ceilalti, fac toate parte, acum, din noua dinamica a relatiilor
In orice relatie, fluxul energiei trebuie sa fie echilibrat. Asta nu inseamna ca toata lumea da in aceeasi masura, tot timpul, inseamna ca exista un echilibru in curgerea energieim astfel incat toata lumea sa simta ca intrarile si iesirile sunt echivalente (observati ca nu am folosit termenul egale). Nimeni sa nu simta ca se profita de pe urma lui sau ca da mai mult decat ar trebui sau ar dori, toata lumea participa si simte ca are loc un schimb de energie. Folosesc termenul echivalent si nu egal, pentru ca, in orice relatie, vom da mai mult in acele domenii in care suntem mai talentati sau ne simtim mai puternici. De exemplu, o persoana care gateste bine, probabil va gati mai mult, daca partenerul nu se pricepe la asta. Sau, cel caruia ii place munca in gradina se va ocupa mai mult de gradinarit. Cel care este mai obsedat de ordine va face mai multa curatenie in casa, daca celalalt este mai imprastiat. Problemele apar atunci cand dam cuiva care ia si nu primeste.
Cel care primeste este cineva capabil sa intoarca cantitati echivalente de energie celui care a dat, astfel incat fluxul de energie sa fie echilibrat. Pe de alta parte, cel care ia este cineva care, din diverse motive, nu inapoiaza nici un fel de energie celui care da – fie pentru ca nu poate, nu vrea, nu crede ca poate sau nu stie cum (de obicei, este o combinatie a tuturor acestor motive). Cand ne confruntam cu o persoana care ia, prima noastra reactie este sa dam din ce in ce mai mult, pana cand ne vor da si ei, intr-un final, energie inapoi. Insa acest lucru nu se va intampla si ei vor continua sa ia energie, pana cand noi, frustrati, ne oprim din dat. Atunci, vor gasi pe altcineva care sa le dea. Nu poti sa transformi un om care ia, intr-unul care primeste, asta este o alegere pe care ei singuri trebuie sa o faca si ea implica o transformare profunda, ce nu poate fi facuta decat de o putere superioara voua.  
Problema nu este numai cu cei care iau, care sunt limitati de credinta ca nu e destul, ca ei nu sunt destul, ca nu au nicio putere si cu problemele lor legate de pretuirea de sine, de lipsa lor de valoare si de merit. Cel care da alege deseori un om care ia, intrucat, cel care da are probleme cu primitul, nu crede in intreaga valoare a ceea ce da si are el insusi probleme de pretuire de sine. Desi s-ar putea sa il descrie pe cel care ia ca fiind un aspirator care absoarbe totul, ganditi-va si la ce scoate aspiratorul – praf si mizerie. Cei care iau nu dau inapoi, deoarece nu cred ca ar avea ceva de dat, sunt tristi, nesatisfacuti si se simt inferiori, chiar daca probabil ca iubesc toata energia pe care le-o dati si o iau cu bucurie de la voi
Exista doi pasi pentru a avea relatii echilibrate din punct de vedere energetic, cu intrari si iesiri echivalente (nu neaparat egale). Primul pas este acela de a va cultiva capacitatea de a primi. Fie ca sunteti cel care da, fie cel care ia, capacitatea de a primi (nu cea de a da sau de a lua) este cea care creeaza dezechilibrele energetice din relatiile voastre. Cel de-al doilea pas este acela de a va cultiva pretuirea de sine si sentimentul de indreptatire. Problemele voastre legate de sentimentul propriei valori sunt cele care va impiedica sa fiti o persoana care primeste si doar a da, in mod constant, altora, conduce la dezechilibre. Exista si probleme legate de putere aici, pentru ca persoana care insista sa fie cea care da este cea care controleaza cantitatea, momentul, curgerea si directia energiei din relatii. Acum aveti ceva de luat in considerare, atunci cand va ganditi sa va permiteti sa primiti si sa dati, sa va alegeti parteneri care au ce sa va dea si sa invatati in toate relatiile, sa va bucurati de echilibrul impartasirii, de parteneriat si de energie echilibrata.
In fine, daruiti cu inima deschisa si fara asteptari, dar echilibrati-va darul cu dorinta de a primi si va veti asigura ca sunteti impliniti si intregi.
Copyright (c) 2013 by Jennifer Hoffman. http://enlighteninglife.com/