joi, 19 aprilie 2012

A privit poarta garajului si era sa lesine. Poza care a strans mii de like-uri pe Facebook
Sa spunem ca va treziti dimineata, va beti linistiti cafeaua si mergeti sa va scoateti masina din garaj. Cum ar fi daca ati vedea asta pe poarta garajului.
O iluzie optica fantastica, pe poarta unui garaj, a deveit hit pe Facebook. Nu stim ca siguranta unde a fost facuta poza, insa a strans mii de like-uri pe celebrul site de socializare.

FENOMENE RARE în România. După furtuna de praf vin PLOILE COLORATE

Norii de praf care au ajuns miercuri, 18 aprilie, deasupra României se mută către Europa de Vest. Dinspre Rusia este însă posibil să apară un alt fenomen meteorologic ciudat: ploile de loess.Cantitatea de praf care a căzut miercuri dimineaţă în sud-estul României, inclusiv peste Bucureşti, provine de la două furtuni ce au avut loc în Peninsula Arabică şi Sahara. 

"Am identificat particulele din zonele deşertice cu ajutorul unor sateliţi şi le-au văzut cum se deplasează către sol, din cauza ploii. La noapte scăpăm. Particulele se îndreaptă către vestul Europei", a explicat, pentru România Liberă, Gabriela Băncilă, din cadrul Institutului Naţional de Meteorologie şi Hidrologie. 

Meteorologul spune că fenomene similare ar mai putea avea loc în această perioadă de primăvară în zona Moldovei. "Vom avea ploi colorate, cu praf de loess. Vântul de est aduce din Rusia şi Ucraina astfel de particule", a explicat Băncilă.

Potrivit DEX 98, loessul este o rocă sedimentară neconsolidată, galben-cenușie, cu aspect poros, formată mai ales din praf silicos și argilos.

În România, loessul se găsește sub altitudini de 400 de metri, în Câmpia Română, în Dobrogea și în estul Moldovei. Grosimea stratului de loess crește de la vest la est, de la câțiva metri în Oltenia, la 20-30 de metri în Estul Bărăganului și până la 60 de metri pe malul drept al Dunării de la Ostrov.

Sursa: REALITATEA.NET

RAZBOIUL SECRET PENTRU DISTRUGEREA ROMÂNIEI

CHINA AR PUTEA AJUNGE IN 2012 CEA MAI PUTERNICA NATIUNE, OPOZABILA SUA


Analistii economici sustin ca in aceasta criza economica, economia Chinei cunoaste cea mai mare rata de crestere si ca pana la inceputul lui 2011, China va fi a doua putere mondiala dupa America. “Nimeni nu s-ar fi asteptat ca economia chineza sa fie un veritabil motor pentru a scoate economia mondiala din criza”, spun cei de la Bloomberg.
Pe de alta parte, in SUA apar cele mai multe critici legate de ofensiva economica a Chinei. Nu numai pe plan mondial, ci chiar in America. Cativa senatori au criticat modul in care chinezii au ajuns sa conduca economia subterana americana: “Cinezii au ajuns sa fie o reala problema pentru noi, ei cumpara de la noi, au ajuns sa si conduca si apoi ne imprumuta”, a spus senatorul democrat american Arlen Specter. Reactia vine la o zi dupa anuntul facut cu o zi inainte de secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, privind amanarea unui raport referitor la ratele de schimb ale monedelor straine. Aceasta amanare permite administratiei Barack Obama sa nu declare deocamdata daca China isi manipuleaza moneda, yuanul. “Ne iau locurile de munca. Ne iau banii si apoi ne imprumuta, si poseda o buna parte din America”, a declarat senatorul, care asemenea altor colegi de ai sai solicita Chinei sa reevalueze yuanul. Din vara lui 2008, yuanul a ramas la aceeasi valoare fata de dolar, ceea ce a declansat in ultimele saptamani nemultumirea parlamentarilor americani. SUA acuza China ca ar mentine intentionat yuanul la un nivel scazut pentru a ajuta exporturile, apreciind ca acest lucru ar fi “contribuit la recesiunea mondiala”.
Pe de alta parte, au aparut lucrari de analiza economica, acestea sustinand ca Secolul acesta va fi al chinezilor. China duce o politica pe termen lung, care ar putea cuprinde doua stagii. In prima etapa, China trebuie sa isi creeze o baza economica, sa isi multiplice resursele financiare pentru a se putea dezvolta strategic si afirma politic. Dupa aceea, China se poate manifesta ca o mare putere, la nivel regional si global. Chinezii au investitii in Africa si America Latina si relatii politice bune cu lideri din aceste zone. Tenacitatea si perseverenta chineza dau roade. Companiile chineze extrag petrol, exporta sau construiesc fabrici si strazi in Angola, Gabon, Sudan, Africa de Sud. Chiar si in aceste conditii, autori precum Robert Kaplan afirma ca interesele divergente dintre SUA si China in Pacific pot conduce spre confruntare militara, un al doilea Razboi Rece fiind iminent, odata cu mutarea centrului geostrategic de gravitate din Europa si Orientul Apropiat spre Asia. Argumentele sale sunt investitiile de 130 de miliarde de dolari ale Chinei, din 2005, in industria de aparare si in dezvoltarea capacitatilor militare cu vocatie de proiectare a fortei la distanta: rachete, submarine si avioane de vanatoare. Este o dovada a unui spirit beligerant alocarea a 10% mai mult in fiecare an bugetului apararii. China isi da seama ca, daca vrea sa fie credibila politic, trebuie sa fie puternica si militar, nu doar economic.
Si in zona Teoriei Conspiratiei apar tot mai multe pareri conform carora ar urma sa se indeplineasca profetiile lui Nostradamus despre rasa galbena, care in scurt timp va ajunge sa cotropeasca si sa stapaneasca lumea. Conform acestor teorii, China ar fi fost cea care a profitat de actuala criza si a manipulat-o pe pietele de export, pentru a profita si pentru a ajunge in foarte scurt timp o putere economica mondiala. Analistii considera ca daca ritmul Chinei va fi la fel de sustinut este posibil ca in 2012 sa ajunga chiar prima putere din punct de vedere economic, iar o alianta cu Rusia si cu tarile arabe cu care are relatii diplomatice excelente sa o propulseze intr-o putere militara opozabila celei a SUA. Acesta este motivul real pentru care senatul de la Washington a sarit acum impotriva chinezilor.

NOUA ORDINE MONDIALA – DECLARATII FATISE

MARILE TAINE ALE PAMÂNTULUI ROMÂNESC


Acest articol apartine blogului Biblioteca Secreta 

CEAHLAUL – MUNTELE SACRU AL DACILOR


Acest articol apartine blogului Dincolo de limite Drumul catre Cer al poporului care credea in nemurire a trecut si pe aici. Considerat de catre unii ca fiind Muntele Zeului Zamolxis, Ceahlaul este incarcat de taine. Luminile neobisnuite pe care oamenii locului spun ca le zaresc uneori – ziua sau noaptea – deasupra muntelui, intaresc misterul si ii cheama pe cautatorii adevarului la el…

Frumusetea acestor locuri este, fara indoiala, greu de descris in cuvinte. Misterul este, de asemenea, la fel de greu de deslusit si, tocmai de aceea, intrebarile sunt atat de numeroase…
Ce stiau initiatii daci iar noi nici nu banuim?Afla mai multe aici: