duminică, 15 iulie 2012

Secretele din spatele societatilor secrete


Câteva articole, idei si siteuri interesante în susţinerea acestei idei sunt următoarele:

1) 
Vaticanul prin Iezuiti,conduc lumea din umbra!!! Soc - un articol preluat de pe site-ul 9.am.ro

2) Blogul Istoria "uitată" (ordinulnegru.blogspot.com) este în întregime dedicat acestei chestiuni.
3) SOCIETĂŢILE SECRETE ŞI NOUA ORDINE MONDIALĂ - un articol de pedezvaluiri.go.ro
4) Forumul RUFON 
5) Forumul SpiritLiber

Din punctul nostru de vedere, in spatele tuturor societatiile secrete, a manipularilor, a aberatiilor si a tuturor relelor acestei lumi este pierderea de sine in ego, in sinele fals, generatorul de frica, lacomie, separatism, dualism, conflict, senzatia de superioritate si implicit elitism, orgoliu, vanitate, dorinta de putere si control si identificarea oamenilor cu aceasta structura efemera, prezenta ca un parazit atat in cei bogati cat si in cei saraci, atat in femei cat si in barbati, atat in stapani cat si in scalvi. Secretele din spatele societatilor secrete

Sursa: www.jurnaltv.ro

CELE 7 SEMNE ALE APOCALIPSEI - DOCUMENTAR

Cartea Apocalipsei este una dintre cele mai controversate cărţi din Noul Testament. Se proclamă că, la sfârşitul acestui veac Dumnezeu va distruge cea mai mare parte a rasei umane (şi planeta pe care trăieşte), salvand doar prietenii lui cei mai bun de la anihilare completa. Documentarul 7 semne ale Apocalipsei este imparţial, deoarece examinează istoria din spatele Apocalipsa lui Ioan.
 Apocalipsa e un eveniment de care se vorbeşte de mii de ani, începând cu ‘Apocalipsa lui Ioan”, unul din textele de bază ale Noului Testament. În ea, Sf.Ioan din Patmos ne descrie sfârşitul lumii care va avea loc într-un veac neştiut de nimeni, ci doar de către Dumnezeu Tatăl. Dar, chiar dacă nu se cunoaşte exact data Apocalipsei, cel puţin ni se oferă 7 semne prin care putem şti că Apocalipsa se apropie. Autorii acestui documentar pretind că toate cele 7 semne s-au împlinit sau sunt pe punctul de a se împlini în viitorul apropiat. Oare se apropie cu paşi repezi de noi Apocalipsa? Mai multe detalii despre documentar puteti citi aici.În documentar sunt prezentate cele 7 semne care anticipează 7 dezastre ale umanităţii:
1) Comete şi meteoriţi care ne lovesc planeta
2) Epidemii mortale care ar putea omorî milioane de oameni
3) Cutremure devastatoare
4) Raze gamma letale, ca urmare a exploziei unei supernove
5) Erupţiile distrugătoare ale unor super-vulcani
6) O epidemie mortală de maree roşie
7) Arşiţa apocaliptică datorită radiaţiei solare

7 Signs Of The Apocalypse

Sursa: www.jurnaltv.ro

2012 - UN TIMP AL SCHIMBARII

2012 - Time for Change - lanseaza o alternativa radicala la sfarsitul apocaliptic al lumii. Regizat de nominalizatul la Premiul Emmy Joao Amorim, filmul il urmareste pe jurnalistul Daniel Pinchbeck, autor al bestsellerului 2012: Întoarcerea lui Quetzalcoatl, aflat in cautarea unui nou prototip al vietii, care combina intelepciunea arhaica a culturii tribale cu metodele stiintifice. In calitate de agenti constienti ai evolutiei, putem redesena o societate post-industriala pe principii ecologice, pentru a crea o lume care sa functioneze pentru toti. In locul descompunerii si barbariei, 2012 va anunta nasterea unei culturi planetare de regenerare, in care colaborarea inlocuieste concurenta, unde explorarea psihicului si spiritului devine scopul principal, inlocuind materialismul steril care a impins lumea noastra pe marginea prapastiei. 

2012 - Time for Change

Sursa: www.jurnaltv.ro

Fenomen atmosferic misterios, surprins de astronauţi deasupra statului Myanmar din sud-estul Asiei (VIDEO)

Astronauţii Staţiei Spaţiale Internaţionale au reuşit să fotografieze un fenomen atmosferic misterios, cunoscut sub denumitrea de "red sprite", care s-a produs în timpul unei furtuni, la mare altitudine deasupra unui fulger, informează Daily Mail.

Imaginile au fost obţinute de către astronauţii din cadrul Expediţiei 31, pe când aceştia se aflau la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Grandiosul fenomen a fost surprins la mare altitudine deasupra statului Myanmar din sud-estul Asiei.

Fenomenele "red sprite" sunt descărcări electrice care se extind la înălţimi de până la 88,5 kilometri deasupra unui fulger. Fenomenul natural nu poate fi observat de la sol şi de aceea a rămas necunoscut până în secolul XX. El a fost fotografiat pentru prima oară în anul 1989, din greşeală.Deseori sunt confundate cu fulgerele din straturile superioare ale atmosferei. Totuşi, sunt fenomene care au la bază plasma rece şi nu ating temperaturile ridicate ale fulgerelor troposferice.

În general, sunt asociate cu furtuni puternice, cu toate că mecanismul exact al apariţiei lor nu este cunoscut încă de lumea ştiinţifică.

Deoarece apar deasupra stratului de nori în care au loc furtunile, e puţin probabil ca Descărcările Sprite să fie observate de pe Pământ. Cu toate acestea, timp de decenii, piloţii avioanelor au raportat apariţia acestor fenomene, dar de-abia din anii 90 au început să fie fotografiate.

Oamenii de ştiinţă care le-au studiat sunt de părere că observarea unor Descărcări Sprite pe alte planete poate duce la identificarea unor medii ambiante propice vieţii.
CONTROVERSĂ: Un obiect ciudat, descoperit în România, ar putea avea origini extraterestre VIDEO


Sătenii din Ciumbrud, judeţul Alba, cred cu tărie că prin localitatea lor au trecut extratereştrii. Un obiect care pare a fi de provenienţă nepământeană a fost descoperit aici. Savanţii sunt convinşi că obiectul a fost lăsat intenţionat de civilizaţiile care ne-au tot vizitat de-a lungul istoriei.

Adrian Pătruţ, conferenţiar la Facultatea de Chimie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a abordat domeniile considerate stranii. El s-a ocupat intens de cercetarea fenomenului OZN în România. Obiectul descoperit la Ciumbrud a fost în atenţia sa de la momentul descoperiri sale.

"Analizele făcute obiectului sunt ciudate, pentru că nu este vorba despre un aluminiu cu o compoziţie care ar fi permis turnarea sau laminarea", a explicat Adrian Pătruţ.

Explicaţiile despre originea acestui obiect sunt multiple. Unii susţin că ar fi un fel de tălpic al unui aparat de zbor nepământean. "Obiectul a fost investigat de către Institutul de la Baia Mare şi de cel de la Măgurele. Avem buletinele analizelor de atunci. Ufologi spun că ar fi vorba de un obiect extraterestru, dar eu nu mă pot pronunţa", a spus directorul Muzeului Naţional de Istorie Cluj, Carmen Ciongradi.

Compoziţia bizarului obiect este: 97,6% aluminu, 2,4% staniu. Specialiştii în metalurgie susţin că aluminul nu poate fi aliat cu staniul.  "De obicei, aceste obiecte sunt anacronice. Dincolo de logică, au argumente împotriva oricărei raţionalităţi. Este paradoxal, anacronic şi lasă loc deschis oricăror speculatii şi al fanteziei. Practic nu ştim ce este acest obiect", a conchis Adrian Pătruţ.


Sursa:  RTV.NET

Capsulă Soyuz, lansată pentru patru luni spre Staţia Spaţială Internaţională


O rachetă Soyuz, cu un echipaj de trei astronauţi la bord, a fost lansată sâmbătă spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), pentru o misiune de patru luni.

Racheta care a lansat nava Soyuz TMA-05M a decolat de la Cosmodromul Baikonur din Kazahstan duminică dimineaţa, lansarea decurgând fără probleme.
La bord se află astronautul NASA Sunita Williams, rusul Yuri Malenchenko şi japonezul Akihiko Hoshide.
"Din păcate, misiunea noastră este de doar patru luni - eu mi-aş dori să fie ani şi ani şi ani", a spus Williams înainte de decolare. "Sunt foarte norocoasă să zbor cu Yuri şi Aki, cred că ne vom distra de minune", a mai spus ea.
Expediţia 32, cum este numită misiunea, va include efectuarea de numeroase experimente ştiinţifice, de lucrări de întreţinere a staţiei, dar şi "plimbări" în spaţiu (activităţi extravehiculare - EVAs).
Williams va prelua comanda ISS în septembrie, când actualul echipaj al staţiei - format din Gennady Padalka şi Sergei Revin din Rusia şi astronautul NASA Joe Acaba - va reveni pe Pâmânt. americanca îl va înlocui pe Padalka, devenind cea de-a doua femeie comandant al ISS, după un alt astronaut NASA - Peggy Whitson - în 2007.
"Nu sunt bună la comandat oamenilor ce să facă, deşi soţul meu ar putea spune că nu e chiar aşa", a glumit ea, adăugând că se aşteaptă să fie destul de uşor, datorită comunicării în echipă.
Dintr-o coincidenţă, acestă expediţie a început în ziua în care se sărbătoresc 37 de ani de la prima misiune spaţială internaţională, realizată de SUA şi Rusia, cu o capsulă Apollo şi una Soyuz, care au efectuat primul test de "sărut spaţial" (space docking, n.r.) între două nave din ţări diferite, pe 15 iulie 1975. Acea misiune a pus bazele parteneriatului internaţional care a dus la construirea Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Sursa:  REALITATEA.NET


7 semne surprinzatoare ca ai imunitatea scazuta


Un sistem imunitar bun e capabil sa lupte cu numeroase infectii siatacuri asupra organismuluiinsa stilul de viata modern ducedeseori la slabirea imunitatii si de cele mai multe ori nu ne damseama de asta decat cand descoperim ca nu mai scapam de racelisau ca facem toate gripele si bolile care circula in momentulrespectivIata de la specialistii de la Prevention.com catevasurprinzatoare semnale de alarma pe care le trage sistemului tauimunitarInvata sa le recunosti si incearca sa le combati.


1. Mananci prea multe dulciuri
Un studiu a aratat ca mancand 100 g de zahar (cat se afla in doartrei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de lupta cu bacteriile cel putin 5 ore dupa consumarea zaharului.

Solutia: Bea cel putin o cana de ceai verde pe zi, bautura plina de antioxidanti, capabili sa neutralizeze radicalii liberi, responsabili denumeroase boli. Vitamina C e si ea un “carburant” extrem de eficient pentru imunitate, asa ca incearca sa bei macar o data pe zi o limonada facuta cu sucul unei lamai.

2. Nu bei destula apa
Exista un motiv intemeiat pentru care medicii insista peconsumarea a cat mai multe lichide cand esti bolnav. Organismul tau are nevoie de multa apa pentru a elimina toxinele – si da, cafeaua si ceaiul sunt considerate surse acceptabile de apa. Cantitatea ideala de lichide care trebuie bauta zi de zi variaza de la o persoana la alta. Dca urina ta e de culoare galben deschis, atunci bei destule lichide.

3. Ai niste kilograme bune in plus
Excesul de greutate e nesanatos pentru inima, creier si alte organe,insa poate ca nu stii ca e nociv si pentru sistemul imunitar. De fapt, mare parte dintre cei care s-au imbolnavit de gripa porcina in timpul epidemiei si au facut formele cele mai grave au aceeasi caracteristica: un indice de masa corporala de peste 40, adica aveau obezitate morbida. Greutatea excsiva cauzeaza dezechilibre hormonale si inflamatie, ceea ce slabeste capacitatea sistemuluiimunitar de a lupta cu infectiile.

 4. Bei apa de la chiuveta sau cismea
Poluarea din aer si din sol ajunge toata in panza freatica, cea din care iti iei apa de baut daca folosesti apa de la robinet sau de la o cismea. Substantele pe care le introduci astfel in organism iti afecteaza sistemul imunitar, care poate deveni incapabil sareactioneze la atacurile virale si bacteriene asupra organismului.
Ca sa fii mai sigur ca bei apa curata, treci pe apa imbuteliata, care e filtrata si purificata.

5. Narile iti sunt mai uscate ca Sahara
Oricat de neplacute ar fi, secretiile nazale sunt de fapt o aparare eficienta impotriva racelilor si gripei. Suna dezgustator, dar mucusul actioneaza ca o capcana pentru virusuri si le elimina din corp. Cand caile nazale sunt prea uscate germenii pot sa-ti invadeze organismul fara sa mai intampine oprelisti. Daca uscaciunea e temporara, iriga-ti narile cu picaturi sau spray cu solutie salina. Mai poti folosi si un umidificator. Daca uscaciunea e cronica e maibine sa te duci la doctor ca sa vezi care poate fi cauza acestui simptom.

6. Esti mereu cu nervii intinsi 
Nu e o coincidenta ca racesti sau faci gripa dupa ce ai incheiat un proiect extrem de solicitant sau cu deadline strans. Conform unui raport al Asociatiei Psihologice Americane, stresul de lunga durata slabeste sistemul imunitar sicapacitatea sa de lupta cu bolile. Mai mult, medicii imunologi spun ca daca devii stresat in timp ce esti bolnav de gripa, simptomele se vor inrautati considerabil.

7. Esti mereu racit
Acesta e un semn clar ca sistemul tau imunitar e incapacitat. Un adult tipic raceste in mod normal de 1 – 3 ori pe sezon, iar racelile dureaza 3-4 zile. Daca racesti mai des, rezistenta organismului tau e scazuta. Ti-aiputea imbunatati situatia dormind mai mult, facans miscare in mod regulat si incluzand in dieta mai multe legume sifructe.

Apa de pe Terra are sursă extraterestră


Meteoriţii mari din centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter şi nu cometele de la periferia rece şi îndepărtată a sistemului nostru solar au fost principalii 'furnizori' de apă pentru Terra, susţin astronomi americani, într-un articol apărut în ultima ediţie a revistei Science.

Stocurile iniţiale de apă din sistemul solar au fost concentrate sub forma unor depuneri de gheaţă pe asteroizi şi comete. Pământul, Marte şi Venus se află la limita aşa-numitei 'linii de zăpadă' - zonă în care vaporii de apă din cauza distanţei apropiate de Soare nu se pot condensa în gheaţă. Astfel, planetele apropiate de Soare au fost la început uscate, iar apa a ajuns pe ele mai târziu, odată cu meteoriţii şi nucleele de comete din alte părţi ale sistemului solar. 

Un grup de astrofizicieni, sub conducerea lui Conel Alexander, de la Institutul Carnegie pentru Ştiinţă din Washington (SUA), a studiat compoziţia izotopică a moleculelor de apă în 85 de fragmente de chondrite carbonice - meteoriţi formaţi în urma căderii pe Pământ a vechilor asteroizi din sistemul solar. 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, procentul de deuteriu - un izotop greu de hidrogen - în moleculele de apă din interiorul unor astfel de meteoriţi este determinat de condiţiile în care s-a format corpul ceresc. Cu cât mai departe de Soare a apărut un asteroid sau o cometă, cu atât mai mulţi atomi de deuteriu conţin acestea. În acest fel, concentraţia de deuteriu din apă în interiorul unui corp celest poate determina aproximativ locul apariţiei acestuia. 

Ghidându-se după respectiva idee, echipa lui Conel Alexander a încercat să determine sursa de apă de pe Terra, calculând proporţia de deuteriu în chondrite şi comparând-o cu cea a apei terestre şi a boabelor de gheaţă de pe suprafaţa cometelor. 

În concluzie, cea mai mare parte a apei de pe Terra a fost adusă pe suprafaţa sa de chondrite din centura de asteroizi şi nu de cometele de la marginea sistemului solar, aşa cum se crezuse iniţial. Această concluzie contravine celor mai multe teorii acceptate până în prezent ce descriu mecanismul de formare a Pământului şi a altor planete şi, evident, va necesita verificari suplimentare pentru a fi general acceptată

Sursa:  REALITATEA.NET

FT: România ilustrează limitele puterii de care dispune UE faţă de statele membre


România ilustrează limitele puterii de care dispune UE pentru a proteja statul de drept în ţările membre, titrează Financial Times în ediţia electronică de duminică, adăugând că unii parlamentari europeni se tem că angajamentele luate de premierul Victor Ponta ar putea fi doar promisiuni deşarte.


Heather Grabbe, directoarea Open Society Institute din Bruxelles, susţine că UE a primit în mod deliberat competenţe limitate pentru a interveni în afacerile juridice interne ale statelor membre. "UE a acceptat întotdeauna ca statele membre să adere cu prevederi constituţionale diverse, iar acest lucru este în regulă atât timp cât se supun propriilor reguli", a declarat Grabbe. "Dar atunci când încetează să mai facă acest lucru, cum pare să facă acum România, este foarte greu pentru UE să reacţioneze", a explicat ea.
Numeroşi oficiali europeni au recunoscut că au puţine puteri pentru a exercita presiune asupra ţărilor care ameninţă valorile centrale ale blocului. Dar în urma mai multor confruntări cu statele membre cu privire la respectarea drepturilor fundamentale, unii oficiali şi analişti argumentează că trebuie dezvoltate noi instrumente pentru protejarea democraţiei Europei.

AFP: UE nu are instrumente pentru a apăra democraţia din România

Cea mai puternică armă a UE pentru a pedepsi o ţară care nu respectă normele sale democratice este Articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, care permite sancţionarea unui stat membru, inclusiv prin suspendarea dreptului său de vot. Dar această măsură, cunoscută şi ca opţiunea "nucleară", nu a fost folosită niciodată, fiind considerată prea severă.
Singura dată când au fost folosite sancţiuni împotriva unui stat membru a fost în 2000, înainte ca Tratatul de la Lisabona să fie adoptat, când UE a decis să izoleze Austria după ce Jörg Haider, liderul partidului de extremă dreapta din această ţară, s-a alăturat coaliţiei de guvernământ. Politica de izolare a eşuat însă jalnic, UE fiind obligată ulterior să înlăture sancţiunile, Haider rămânând la putere, ceea ce a subliniat slăbiciunea instituţiilor europene în faţa guvernelor naţionale.

Die Welt: România ar putea rămâne fără drepturile de stat membru UE

Un incident similar a avut loc în 2010, când preşedintele francez din perioada respectivă Nicolas Sarkozy a deportat 8.000 de imigranţi romi în pofida opoziţiei UE şi a ameninţărilor cu acţiuni juridice. În urmă cu un an, Ungaria a înfruntat ameninţările UE, ignorând cererile Bruxelles-lui de a revoca o controversată lege a presei.
În cazul României, UE încă mai are câteva cărţi pe care să le joace, respectiv extinderea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), blocarea aderării la Schengen sau suspendarea eliberării de fonduri europene.
Oricum, conchide cotidianul britanic, rămâne neclar dacă vreuna dintre aceste măsuri va reprezenta o ameninţare reală pentru un prim-ministru al cărui cel mai mare interes este încă acasă mai degrabă decât la Bruxelles.


Sursa:  REALITATEA.NET

IGNORANTA

Adăugaţi o legendă
"Cunoaşterea se află în mâinile celor puţini, iar ceilalţi sunt menţinuţi în ignoranţă. Aceasta este structura clasică a manipulării şi controlului.
Şi totuşi, lucrurile nu trebuie să stea neapărat în acest fel. Adevărata putere se află în mâinile celor mulţi, nu a celor puţini. De fapt, fiecare individ conţine în el o putere infinită. Motivul pentru care suntem controlaţi nu se datorează faptului că nu am avea puterea de a ne decide singuri destinul, ci faptului că renunţăm cu atâta uşurinţă la ea, în fiecare clipă a vieţii noastre. Dacă se întâmplă ceva ce nu ne convine, ne grăbim să dăm vina pe altcineva. Dacă există vreo problemă în lume, ne spunem întotdeauna în sinea noastră: „Ce au de gând să facă pentru a o rezolva?”. Ei sunt cei care au creat în mod secret problema pentru ca noi să gândim în acest fel, iar ei să răspundă aşteptării noastre şi să vină cu o „soluţie” – care este de fiecare dată aceeaşi: mai multă putere centralizată şi mai puţină libertate pentru noi. Dacă doreşti să dai mai multă putere pe mâna poliţiei, armatei şi agenţiilor de securitate, făcându-i chiar pe oameni să cearcă acest lucru, tot ce ai de făcut este să creezi mai multe crime, mai multă violenţă şi mai mult terorism. Restul va veni de la sine. Dacă oamenii se tem să nu fie tâlhăriţi, jefuiţi sau bombardaţi, îţi vor preda de bunăvoie libertatea lor, cerându-ţi să îi aperi de răul pe care l-ai creat singur, făcându-i să se teamă de el. Bomba din Oklahoma este un exemplu clasic de acest fel, pe care l-am explicat detaliat în cartea mea, Şi adevărul vă va face liberi. Personal, am numit această tehnică simplă de manipulare şi control: crearea problemei – reacţie – soluţie. Tot ce trebuie să faci este să creezi problema, să încurajezi astfel o reacţie de tip: „Cineva trebuie să facă ceva”, iar apoi să oferi o soluţie. Sinteza acestei tehnici este motoul francmason: Ordo Ab Chao – „ordine din haos”. Creează haosul, iar apoi oferă calea de restabilire a ordinii. Ordinea ta, fireşte!
Masele sunt manipulate la ora actuală printr-o sumedenie de metode de control mental şi emoţional. Numai aşa pot fi ţinute în frâu. Un număr restrâns de oameni nu poate controla miliarde de oameni prin metode fizice, la fel cum animalele dintr-o fermă nu pot fi ţinute fizic sub control decât dacă sunt implicaţi un număr mare de oameni. Doi porci au scăpat dintr-un abator din Marea Britanie şi au reuşit să evite capturarea o perioadă atât de lungă de timp, în pofida tuturor eforturilor făcute pentru a-i prinde, încât au ajuns adevărate celebrităţi naţionale. Pe scurt, controlul fizic asupra populaţiei globale nu poate funcţiona. De altfel, el nici nu este necesar, dacă îi poţi face pe oameni să gândească şi să simtă ce vrei tu, astfel încât să „ia deciziile” pe care doreşti tu să le ia şi să-ţi ceară să introduci legile pe care doreşti tu să le introduci. Există un aforism străvechi care spune că dacă doreşti ca cineva să facă ceva, fă-l să creadă că ideea îi aparţine. Umanitatea este supusă unui program de control al minţii, nefiind decât cu puţin mai conştientă decât un zombi. Vi se pare că exagerez? Deloc. Eu definesc controlul minţii printr-un act de manipulare mentală prin care faci pe cineva să creadă şi să acţioneze aşa cum doreşti tu. Dacă acceptăm această definiţie, nu se mai pune întrebarea cât de mulţi oameni sunt supuşi acestei manipulări, ci cât de puţini sunt cei care au reuşit să scape de ea. Practic, toţi oamenii sunt supuşi într-o măsură mai mică sau mai mare acestui proces de manipulare. De pildă, atunci când te laşi convins de o reclamă să cumperi ceva de care nu ai cu adevărat nevoie, te laşi manipulat printr-o tehnică de control al minţii. Dacă te uiţi la ştiri sau citeşti în ziare o poveste distorsionată care îţi influenţează percepţia despre o persoană sau un eveniment, eşti manipulat printr-o tehnică de control al minţii. Priviţi felul în care sunt antrenaţi soldaţii în armată. Aceasta este cea mai pură formă de control al minţii. Încă din prima zi li se spune că trebuie să execute ordinele superiorilor lor fără să le pună în discuţie. Dacă cineva îmbrăcat într-o uniformă cu gradaţii îţi spune că trebuie să omori alte persoane, despre care nu ştii absolut nimic şi pe care nu le-ai întâlnit niciodată, eşti nevoit să tragi fără nici o ezitare. Aceasta este mentalitatea de tip: „Să trăiţi!”, care a invadat, din păcate, inclusiv mediul social dinafara armatei: „Păi, ştiu că nu e bine, dar şeful mi-a spus că trebuie să fac acest lucru şi nu am de ales”. Nu ai de ales? Nu există aşa ceva. Orice om are libertatea de a alege ce doreşte şi ce nu doreşte să facă. Nu există însă: „Nu am de ales”! Această invenţie este doar o altă tehnică de control al minţii.
Lista tehnicilor de control al minţii este nesfârşită. Ei doresc să vă controleze mintea, căci în acest fel vă pot controla pe voi. Reacţia corectă ar fi să ne luăm înapoi minţile, să gândim singuri şi să le permitem şi celorlalţi să facă acelaşi lucru, fără teama de a fi ridiculizaţi şi fără a-i condamna pentru crima de a fi diferiţi. Dacă nu vom face acest lucru, Agenda de care vorbesc (şi pe care o voi descrie amănunţit în continuare) va fi implementată. În schimb, dacă ne vom redobândi controlul asupra minţilor noastre şi vom atinge o stare de suveranitate mentală, Agenda nu va putea fi implementată, căci îi va lipsi însuşi fundamentul pe care poate exista. Am făcut cercetări în peste 20 de ţări şi am constatat că acelaşi proces se află în plină desfăşurare pretutindeni. Politici şi structuri identice sunt implementate în toată lumea, în conformitate cu Agenda Globală. Din fericire, putem observa simultan şi o trezire globală, căci tot mai mulţi oameni aud alarma trezirii spirituale şi renasc din transa mentală şi emoţională în care s-au complăcut atâta vreme. Ce forţă va învinge în aceşti primi 12 ani ai Mileniului? Nu depinde decât de noi. Noi suntem cei care ne creăm propria realitate prin gândurile şi prin faptele noastre. Dacă ne vom schimba gândurile şi faptele, vom schimba întreaga lume. Asta-i tot!"

sursa: DAVID ICKE SECRETUL SUPREM

STATELE UNITE AU DECLASIFICAT O SCRISOARE A LUI MUGUR ISĂRESCU CĂTRE BANCA FEDERALĂ - FED - Banca Federală a SUA + documentare (RO)


STATELE UNITE AU DECLASIFICAT O SCRISOARE A LUI MUGUR ISĂRESCU CĂTRE BANCA FEDERALĂ

O scrisoare adresată de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, către conducerea Trezoreriei SUA (Federal Reserve - FED), filiala Kansas, a fost recent declasificată. Tonul folosit de guvernatorul BNR în document îi trădează curtoazia. Isărescu prezintă starea naţiunii şi a economiei româneşti în perioada post-decembristă, subliniindu-și şi angajamentele pe care și le asumă în fața celor de la FED. În document se vorbeşte despre privatizări, despre asistenţa acordată României de FMI şi Banca Mondială, dar şi despre politicile monetare care vor fi aplicate monedei naţionale. Citind documentul, nu am putut trage decât o singură concluzie: această scrisoare este primul înscris care atestă începutul vânzării României către puterile occidentale sau, dacă nu vânzarea, măcar punerea la dispoziţia marilor puteri a economiei româneşti, a politicilor fiscale şi, implicit, a celor sociale. Interesant este faptul că scrisoarea a apărut pe site-ul FED New York zilele acestea, motivul desecretizării regăsindu-se în prevederile legislaţiei americane.

ZIUAnews vă prezintă, în exclusivitate, traducerea integrală a scrisorii

„În primul rând, permiteți-mi mie și domnului Urdea (n.r. - predecesorul lui Mugur Isărescu la conducerea BNR) să mulțumim Federal Reserve Bank of Kansas City pentru această imensă oportunitate. Participarea de anul trecut la o conferință internațională în care s-a discutat despre reformele radicale din sistemul economic și bancar din România a fost nu numai peste posibilitățile noastre, ci și peste visurile noastre.

Subiectul despre care discutăm acum este foarte complex și nu pot pretinde să îl tratez exhaustiv. Prefer să vă prezint câteva idei personale despre conceptul nostru de convertibilitate. În același timp, o să încerc să încep prin reformarea sistemului economic și bancar, nu numai în România, ci, de asemenea, și în statele din Europa de Est. Împărtășim opinia potrivit căreia diferențele economice și situațiile politice din țările din Europa Centrală și de Est necesită abordări diferite. În ceea ce privește situația României, credem că singurul mod efectiv în care s-ar putea face, în mod real, o tranziție de la o economie centralizată la o economie de piață, ar trebui să fie axat pe trei planuri. În primul rând, trebuie să dezmembrăm instituțiile centrale de planificare și controlul lor rigid asupra prețurilor, salariilor, precum și asupra altor variabile economice și să punem în locul lor instituțiile de piață potrivite. În acest sens, în opinia noastră, este esențială reforma radicală a sistemului bancar. În al doilea rând, trebuie să convertim proprietatea (bunurile) și să promovăm sectorul privat. Aici, în opinia noastră, esențial în acest proces este transformarea companiilor de stat. În al treilea rând, trebuie să construim plasa de siguranță în sistemul de asigurări sociale, potrivită pentru mecanismele unei economii de piață. Pentru România, acesta este un punct cu atât mai important, pentru că populația României a suferit prea mult, mai ales în ultima decadă - decada nebuniei - și suntem foarte siguri că orice tranziție de succes către o economie de piață depinde de evitarea producerii de noi suferințe populației din România. În ceea ce privește convertibilitatea, suntem întru totul de acord cu conceptul prezentat de domnul Bergsten și de domnul Williamson, cu privire la modalitatea actuală de convertire și importanța convertirii valutei (circulație monetară) pentru economiile de piață emergente din Europa de Est. Un aspect bun, subliniat de autori, este că planificarea centralizată a fost caracterizată nu doar prin imposibilitatea de a converti moneda, dar și de imposibilitatea de a converti bunurile. Ar trebui să adaug că inconvertibilitatea în România a atins un adevărat vârf în ultimii ani ai regimului anterior. Biletele de bancă au devenit din ce în ce mai mult bilete de loterie. Cu noroc și multă răbdare, se presupunea că vor cumpăra ceva bunuri, de multe ori nu chiar pe cele dorite. Abordarea noastră legată de convertibilitate este corelată cu secvențele generale din reformele economică și bancară din România. Prefer abordarea secvențială, în locul celei de "bing bang" sau a celei graduale. Pentru aceasta, trebuie să ținem cont de prioritățile României. România a fost, cu excepția Albaniei, cea din urmă țară din Europa de Est care a mers spre democrație și spre o economie de piață. Am început, în decembrie 1989, cu cel mai centralizat și mai rigid sistem economic și cu o adevărată dictatură. Apoi, am avut o revoluție însângerată, care, din nefericire, a fost urmată de șase luni de vid politic și neliniști sociale. Dacă e să privesc partea pozitivă a revoluției din România, am descoperit că dispariția Partidului Comunist, în cea mai fierbinte zi din decembrie, a eliminat toate obstacolele ideologice împotriva cărora am luptat. Există un consens național pentru democrație și pentru o economie de piață. Guvernul nou ales este puternic determinat să acționeze rapid în această direcție.

Ce am făcut, deja, până în acest moment? Actul de Conversie a întreprinderilor de stat a fost dezbătut și a trecut acum câteva luni prin noul Parlament al României. În concordanță cu acesta, trei sferturi din întreprinderile de stat au devenit companii comerciale, a căror privatizare este dorită în totalitate, de-a lungul unei perioade mai lungi de timp, începând, cel mai probabil, din această toamnă. Ultimul sfert din întreprinderile de stat, dintre care, cele mai multe asigură utilități publice, au devenit companii autonome, deținute de stat. Mai devreme, în martie acest an, alte două legi majore au fost trecute prin Guvernul provizoriu. Una a permis și a promovat înființarea unor companii noi, private, iar cealaltă a relaxat, în mod semnificativ, regulile cu privire la investițiile străine în România. Ce ne așteaptă în viitorul apropiat? Construim legi privind reformarea radicală a sistemului bancar românesc - avem asistență de la Banca Mondială și FMI în acest capitol. Sperăm că legea privind reforma sistemului bancar va trece nu mai târziu de sfârșitul acestui an. De asemenea, pregătim proiectul de lege cu privire la plasa de siguranță în sistemul de asigurări. Obținerea convertibilității monezii României este văzută în acest context, al reformei economice interne și al reformei sistemului bancar. Instituțiile specifice și cadrul general legal pentru convertibilitate vor fi create, în principal, prin reforme bancare. În plus, împărtășim opinia domnului Bergsten și pe aceea a domnului Williamson cu privire la faptul că introducerea, deopotrivă, a convertibilității bunurilor și a convertibilității monedei, în mod conexat, este o idee bună. De aceea, eu consider că legea Conversiei întreprinderilor de stat este critică. Abordarea noastră cu privire la convertibilitate, gradualism rapid, este bazată pe licitație de monedă și retenție de conturi. Cadrul legal pentru stabilirea retenției conturilor a fost deja fixat prin Actul de Conversie și prin Actul Antreprenorilor Privați. Potrivit acestor legi, companiile românești au voie să rețină 30% din profiturile schimbului internațional iar, din februarie anul viitor, 50%. Probabil că mai avem nevoie de niște calificări tehnice, în acest moment. Ne pregătim pentru cadrul legal pentru schimburile internaționale prin licitație, pe care plănuim să le ținem de două ori pe lună, începând cu luna octombrie a acestui an. Companiile românești care au nevoie de valută vor cumpăra de la cei care o au. Rata de schimb la licitație, în opinia noastră, nu va afecta (și vom încerca să nu afecteze) rata oficială de schimb sau alte tranzacții comerciale. Permiteți-mi să detaliez puțin această chestiune, care a fost mult dezbătută de economiștii români și a beneficiat de sfatul FMI. În opinia noastră, ambele instrumente au potențial, dacă sunt utilizate corect și temporar, pentru că introduc o marjă mare de liberalizare a schimbului și a sistemului de schimb valutar, pavând drumul spre convertibilitate. Consider că următoarele condiții sunt necesare pentru îndeplinirea acestui scop:

Pentru conturile curente:

Să asigurăm un nivel de menținere substanțial, cel puțin 30% sau poate 50% (acesta a fost un punct dezbătut)

Să fie nediscriminatoriu, să se aplice în mod egal în mai multe domenii ale economiei și
Să exceptăm de la regulile de licențiere acele importuri care sunt finanțate de retragerile din aceste conturi

Pentru licitațiile de schimburi străine:

Să fie considerat un corelativ necesar al conturilor obișnuite, pentru a asigura o alocare mai rațională a schimburilor străine rare

Să evităm barierele administrative la cerere (de exemplu, prin limitarea persoanelor care pot licita sau sumele care pot fi limitate), evitând, astfel, corupția

Să limităm diferența dintre rata de schimb oficială și cea de la licitații și

Să extindem licitațiile cât de repede se poate, cu misiunea de a le utiliza ca o sursă cheie de informații pentru stabilirea unei rate de schimb unice.

Desigur, pentru a obține convertibilitatea pentru moneda națională a României, trebuie să continuăm ceea ce deja am început, de la începutul acestui an - aceasta este corectarea supraevaluării substanțiale a monedei naționale. Am fost devalorizați semnificativ odată și poate vom mai fi în această situație în această toamnă. În același timp, trebuie să stabilim un regim al ratei de schimb valutar potrivit. În opinia mea personală - dezbătută până acum în România - aceasta poate fi făcută prin aranjarea (stabilirea) unui coș de monede, dar vreau să spun, o aranjare (stabilire) foarte flexibilă”.


Ce este Federal Reserve

Constituţia americană de la 1787 interzice explicit înfiinţarea unei Bănci Naţionale a Statelor Unite. Dar, la începutul secolului trecut, s-a forţat crearea unei Bănci Centrale, numită Federal Reserve System (FED), invocându-se stabilitatea economică. Astfel, FED a apărut în urma unei false crize financiare, declanşată de bancherul J.P. Morgan. În 1907, acesta a răspândit zvonul că băncile au dificultăţi şi nu vor mai putea face rambursări. S-a creat panică, toată lumea s-a înghesuit să-şi retragă depozitele din bănci, lucru care a dus la falimente în lanţ (aproape 5.400 de bănci au dispărut atunci). Congresul american a demarat o anchetă, pentru a stabili care este cauza acestui dezastru şi cum poate fi evitat. Comisia însărcinată cu această misiune era condusă de senatorul Nelson Aldrich. Acesta era liderul partidei republicane din Senat, dar şi omul celor mai puternici bancheri americani. Aldrich a propus, ca soluţie „salvatoare” crearea unei Bănci Centrale, care să apere SUA de dezastru. În 1910, Federal Reserve Act a fost semnat iniţial, nu de legislatorii americani, aşa cum era firesc, ci de bancheri, în cadrul unei întâlniri secrete, organizată în casa lui J.P. Morgan de pe Insula Jekyll. Apoi, documentul i-a fost dat lui Aldrich, care l-a prezentat Congresului. La început, nu a avut sorţi de izbândă dar, în 1913, când Woodrow Wilson a devenit preşedinte al SUA, a fost aprobat. În schimbul susţinerii financiare şi politice în alegeri, Wilson le promisese bancherilor că, odată ajuns preşedinte, va aproba fără să clipească constituirea Federal Reserve. Cu două zile înainte de Crăciun, când o mare parte din membrii Congresului american nu erau prezenţi, Federal Reserve Act a fost transformat în lege, fiind aprobat de Congres şi de preşedintele SUA. În legătură cu acest act, senatorul Louis McFadden spunea, în 1932, în Congresul american: „Prin constituirea Federal Reserve a fost construit un sistem bancar mondial. Un superstat controlat de bancherii internaţionali, care acţionează împreună, pentru a transforma lumea în sclavul lor. Federal Reserve a uzurpat Guvernul”.