miercuri, 8 mai 2013

Atmosfera saptamanii 6-12 mai 2013. Luna Noua si Eclipsa inelara de Soare in Taur. Cand o usa se inchide, o alta se deschide.

Horoscop – 9 mai 2013 – Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te-asteapta!


BERBEC

berbec Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara pe Luna Noua cere mai multa activitate, mai multa vizibilitate asupra viitorului. In urmatoarele saptamani va trebui sa luati decizii importante in privinta situatiei financiare. Sa fie realiste!


TAUR
taur Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara se petrece in semnul vostru zodiacal, asa ca veti resimti efectele ei cateva luni. Va reinventati pentru a putea transmite celor din jur mesajul ca pot avea incredere in voi. Sa investeasca, deci!


GEMENI
gemeni Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! In cautarea sufletului pereche, pierdut sau negasit, veti dobandi multa intelepciune. Veti sti sa lasati sa treaca de la voi nemultumirile si sa va bucurati de orice clipa de intimitate. Evenimentele sociale nu sunt pe agenda.


RAC
rac Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara pe Luna Noua va activeaza la maximum contactele sociale si profesionale. Evenimentele, circumstantele, conlucreaza pentru a va clarifica calea spre noi inceputuri, mult mai interesante.


LEU
leu Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara va pune in lumina in urmatoarele saptamani, atat in domeniul profesional, cat si in cel social. O sa fiti animati de dorinta de a reinnoi proiecte, contacte sociale, toate spre avantajul vostru.


FECIOARA
fecioara Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara va aduce evenimente surprinzatoare in viata voastra. Veti iesi din rutina ce va oferea confort. Practic, veti rupe, intr-un anume sens, cu trecutul, pentru a face loc viitorului, mai performant.


BALANTA
balanta Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara aduce puternice energii in sectorul intim, unde puteti face o „curatenie” de zile mari, lasand loc la experiente fabuloase, in locul rutinei. Urmatoarele saptamani sunt favorabile si debutarii de noi proiecte.


SCORPION
scorpion Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara aduce energii puternice in sectorul parteneriatului. Profesional, negocierile directe, „face to face”, sunt fructuoase. Pe plan sentimental, incepeti o relatie noua sau o redefiniti pe cea veche.


SAGETATOR
sagetator Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Pentru voi, eclipsa solara aduce energii vindecatoare. Orice tratament in urmatoarele saptamani va fi extraordinar de eficient. Devenind mai vigurosi, va reorganizati eficient si domeniul profesional.


CAPRICORN
capricorn Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Ei! Ei! Eclipsa de Soare pe Luna Noua in sectorul romantic!!! Placere scrie pe voi. Placere in relatia de cuplu, placere oferita de hobby-uri, placerea de amorul artei sau de alte „amoare”! Sa va priasca!


VARSATOR
varsator Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara va alunga din calea voastra, in urmatoarele saptamani, un obstacol care v-a tinut pe loc multa vreme. Veti lua avant in remodelarea mediului de lucru, a mediului familial, a frontului domestic.


PESTI
pesti Horoscop  9 mai 2013  Eclipsa solara pe Luna Noua! Vezi ce te asteapta! Eclipsa solara pe Luna Noua va face sa excelati in domeniul comunicarii. In urmatoarele saptamani, chiar luni, veti avea mare succes la evenimentele sociale, la modul in care sunteti perceputi de persoane influente.

Sursa: www.enational.ro

Dați la o parte distragerile egotice!


frumos
Aici, în tărâmurile spirituale, mulțumirea noastră se intensifică în timp ce noile energii curg pe tot cuprinsul Pământului, conectând întreaga umanitate la Câmpul Divin al Iubirii, mai puternic decât s-a întâmplat de foarte multă vreme. Datorită conexiunii sale cu voi toți, el a devenit atât de puternic încât este practic imposibil ca cineva să nu devină conștient de el.
Binențeles că un mare număr dintre frații și surorile voastre care sunt foarte profund adormiți nu știu încă ce se întâmplă sau care este cauza revoltelor emoționale interne cu care se confruntă. Nenumăratele medicamente nu-i ajută să suprime aceste senzații nedorite, astfel încât sunt nevoiți să le abordeze, de multe ori pentru prima dată.
Fiți răbdători, prin urmare, atunci când întâlniți oameni care se comportă ciudat – furioși, deprimați, triști, epuizați – și fiți pregătiți “să le oferiți o ureche” dacă au nevoie să vorbească. În caz contrar, trimiteți-le iubire, compasiune, iertare și vindecare, deoarece de așa ceva au ei nevoie în aceste momente, iar intențiile voastre în acest câmp sunt acum foarte puternice.
Sunteți toți aici acum pentru a ajuta în procesul de trezire, după cum bine știți, dar trebuie să vă fie reamintit în mod regulat și frecvent, pentru că mulți dintre voi sunteți voi înșivă într-un intens proces de curățare emoțională, care are tendința să vă distragă atenția de la sarcina pe care vi-ați asumat-o în această viață.
Propriu-zis voi vă faceți propria voastră curățare, dar în același timp voi faceți curățări și pentru umanitate și  pentru planetă, iar acesta este motivul pentru care sunteți atât de onorați.
Petrecerea unui timp singur, în liniște, rugăciune, contemplare sau meditație trebuie să fie parte absolut esențială a rutinei voastre zilnice, indiferent de cât de ocupați sunteți – și noi știm că unii dintre voi sunt cu adevărat extrem de ocupați. În timp ce intrați în acel spațiu sigur și liniștit – și s-ar putea să fiți blocați într-un trafic aglomerat în timp ce vă luați această pauză – doar reamintiți-vă și spuneți ”Eu sunt Iubire!”, pentru că nu există nimic altceva, iar asta nu e nevoie să vă ia mai mult de o clipă. Aceasta este o afirmație foarte puternică pentru că ea este absolut și incotestabil adevărată, după cum în adâncul ființei voastre voi o știți, chiar dacă tindeți să o nesocotiți, dintr-un fals sentiment de umilință.
Acest timp din această zi este singurul timp care există, pentru că, după cum știți, timpul face parte din iluzie, astfel încât singurul timp care există este ACUM! Pentru umanitatea care experimentează viața în iluzie, această afirmație nu are nici un sens, și totuși este adevărată. Când vă veți trezi, veți ieși din conștientizarea timpului și din termenele și limitările care par a vă fi impuse și rezolvate în eternul moment acum unde tot ceea ce există, toată creația este veșnic prezentă. Așa că,în acel moment din blocajul din trafic când spuneți ”Eu sunt Iubire!”este eternul fără-de-sfârșit Acum, când tot ceea ce are loc așa și este.
Concentrându-vă pe momentul Acum și pe adevărul că Voi Sunteți Iubire, inseparabili de Tatăl vostru, voi vă manifestați efectiv intenția de a vă trezi din somnul iluziei, în strălucirea glorioasă a eternei zile a lui Dumnezeu. Iluzia – o idee egotică de care vă agățați cu ferocitate, pentru că voi v-ați convins pe voi înșivă că fără corpurile voastre voi nu mai existați – are asupra voastră doar puterea pe care voi i-o dați, iar voi sunteți ființe foarte puternice. Concentrarea pe momentul Acum este o intenție foarte puternică ce vă ajută pe drumul vostru către trezire, pentru că Voi,cel care se concentrează, deveniți pe deplin conștienți de natura voastră divină și în timpul acestor momente de liniște veți avea parte de sclipiri ocazionale și ispititoare ale Realității.
Realitatea este casa voastră veșnică și n-ați părăsit-o niciodată. Cu toate acestea, voi ați făcut o treabă foarte bună în a vă convinge pe voi înșivă că ați făcut-o. Aceasta este o demonstrație a enormei, de fapt a prodigioasei puteri cu care Tatăl vostru v-a înzestrat în momentul creației voastre.
În mediul iluzoriu, care pare a fi casa voastră lumească, este foarte ușor să fiți distrași de partea fizică, de roci și organisme și copaci, pentru că voi le priviți și vedeți reprezentarea lor fizică, și, totuși, așa cum fizica voastră modernă v-a demonstrat, nu este nimic fizic: totul este energie, valuri sau câmpuri de energie, înghețate temporar în timp. Energia înghețată pare foarte solidă, dar ea se va dizolva fizic atunci când nu vă mai folosește, deși energia care o compune este veșnică. Acesta este un concept foarte dificil de înțeles în timp ce vedeți atât de multă moarte și decădere peste tot în jurul vostru. Rocilor le trebuie un pic mai mult timp să se dizolve sau dezintegreze decât formelor biologice.
Deci Realitatea, casa pe care n-ați părăsit-o niciodată și la care intenționați să vă întoarceți,este energie pură. Voi știți cât de puternică poate fi electricitatea atunci când este corespunzător organizată, sau cât de puternice pot fi descărcările electrice în timpul unei furtuni, ei bine, acestea sunt nimic în comparație cu puterea din care sunteți făcuți fiecare dintre voi.
Voi sunteți mai puternici decât o explozie nucleară, sau soarele vostru, sau găurile negre. Voi sunteți ființe infinit de puternice, aflate temporar ”în vacanță” din Realitate, și este destinul vostru să vă treziți. Trezirea voastră este inevitabilă, așa că faceți-vă zilnic timp să vă reamintiți acest lucru și dați la o parte toate distragerile egotice mărunte care tind să vă rețină. Îmbrățișați și împărtășiți Iubirea care sunteți cu toți cei cu care interacționați în timpul cursei voastre spre Acasă!

Sursa: http://daniilgaucan.wordpress.com

10 semne ca te afli la capatul drumului tau energetic


ascensiunea
Jennifer Hoffman
As fi putut numi acest articol „10 moduri de a sti ca viata ta a ramas fara benzina” deoarece asta este senzatia la sfarsitul unui drum energetic: ca o masina care a ramas fara benzina si sta pe loc. Acest lucru inseamna doar ca drumul pe care va aflati nu mai poarta nicio energie pentru voi si nu mai este nimic de creat in acest spatiu energetic, deoarece voi va aflati, de fapt, pe un nivel energetic diferit. Daca urmariti pagina mea de facebook, am postat acolo, cu cateva zile in urma, faptul ca noi toti am ajutat in aceasta saptamana, la deschiderea si activarea unui nou portal energetic – un portal care exista, dar a ramas in adormire, timp de eoni. Cu acest nou portal energetic, avem acces la mult mai multe frecvente noi si diferite, care va vor face si mai constienti de limitarile caii voastre curente si va vor ajuta sa intelegeti ca exista atat de multe alte lucruri care va sunt acum disponibile. Va aflati la capatul drumului vostru energetic – si a venit vremea sa va ganditi sa treceti de la benzina fara plumb, la combustibilul pentru rachete.
Este, intr-un fel, ca si cum ai locui in intr-o casa obisnuita si confortabila si ai merge sa vizitezi o vila imensa. La întoarcere, vechea ta casa ti s-ar parea, dintr-odata, foarte mica si nu prea cocheta. Atunci cand ne confruntam cu noile frecvente, acest lucru ne poate extinde vietile in multe feluri si atunci viata noastra de pana acum ne apare, dintr-o data, foarte mica si limitata, vedem unde putem face schimbari si ne intrebam de ce nu am vazut aceste ocazii si inainte. Judecata nu isi are locul aici, pentru ca toate acestea nu ne-au fost disponibile pe actuala cale energetica. Dar, odata cu noile frecvente, ne sunt disponibile si noi potentiale.
Cum stim, insa, ca lucrurile pe care le vedem sunt posibile si cum ne putem conecta cu ele, pentru a le materializa? Suntem oare destul de isteti, de puternici, de daruiti si de capabili pentru a crea noi posibilitati pentru noi insine? Suntem, daca ne conectam la noile energii, dar in primul rand trebuie sa ne deconectam de la vechea cale energetica, devenita inutila, deoarece nu are frecventa sau vibratia care sa le permita acestor noi potentiale, sa se materializeze. Fiecare frecventa energetica are o limita a potentialului sau si, atunci cand o atingeti, nu mai exista altceva. Este capatul drumului pentru energia respectiva si ea nu va mai este de folos, pentru a crea noi aspecte ale vietii. Acest lucru se aplica si relatiilor, situatiilor si oamenilor din viata voastra.
Iata top-ul celor zece mijloace prin care va puteti da seama ca ati ajuns la capatul caii energetice actuale, ca energia din viata voastra nu va mai este de folos si ca sunteti gata sa o apucati pe un drum nou.
1.      Nu va mai place viata voastra, vi se pare mica si limitata si stiti ca undeva va asteapta ceva mult mai satisfacator – chiar daca nu stiti inca, ce anume.
2.      Nu va place ce faceti cu viata voastra – ceea ce poate include serviciul, cariera, situatia financiara, relatiile sau locul in care traiti. S-ar putea sa si resimtiti toate acestea, ca fiind scurgeri de energie.
3.      Lucrurile care va faceau fericiti inainte, acum nu va mai ofera nicio bucurie. S-ar putea ca nici macar sa nu mai puteti sa va amintiti cum era sa fiti fericiti.
4.      Va simtiti deconectati de oamenii din jur si s-ar putea chiar sa nu va mai placa (nu conteaza cine sunt ei, acest lucru se aplica tuturor relatiilor si oamenilor, inclusiv membrilor familiei). S-ar putea sa va evite putin (sau mai mult) sau, atunci cand va aflati impreuna, sa simtiti ca aveti o conversatie oarecum fortata si ca va este greu sa comunicati cu ei.
5.      Va simtiti blocati, incapabili sa va miscati in orice directie si s-ar putea fie sa va doriti atat de mult schimbarea, incat sa vreti sa o luati in orice directie, doar pentru ca ea sa se intample, fie sa fiti atat de zapaciti, incat sa nu va puteti gandi la absolut nimic, in clipa asta.
6.      Va simtiti lipsiti de motivatie si v-ati pierdut creativitatea si ambitia. Chiar si atunci cand faceti lucrurile cele mai simple si obisnuite, vi se pare ca va tarati printr-un noroi gros.
7.      Va simtiti detasati, confuzi si cu gandirea incalcita. Va este greu sa acordati atentie si sa va concentrati asupra lucrurilor marunte si pare sa va ia mai mult timp sa faceti orice.
8.      Petreceti o gramada de timp, visand cu ochii deschisi ca va aflti oriunde altundeva decat in propria voastra viata de acum.
9.      Simtit o tentatie puternica sa va luati zborul, sa fugiti undeva, in necunoscut, lasandu-va viata actuala, pentru a afla ce va face fericiti.
10. Simtiti o dorinta acuta de a va curata spatiul vital, de a scapa de lucrurile pe care nu le mai vreti si, uitandu-va prin ele, sunteti uimiti de cat de multe lucruri sunteti dornici sa scapati.
Ce urmeaza? Cum sa depasiti lipsa de motivatie si nefericirea generala, care va copleseste in acest moment? Desi pare sa fie cel mai rau cosmar, acesta este, in realitate, cel mai puternic moment al vostru, deoarece frica de schimbare poate parea mica, in comparatie cu dorinta de schimbare si cu vointa de a permite ca acest lucru sa se intample. Si atunci lucrurile se pot intampla. Nu conteaza cat de puternic si de promitator este potentialul energetic; pana cand nu intelegem ca ne aflam pe o cale care nu mai are nicio energie pentru noi si nu vrem sa luam in considerare o alta, noua, tot potentialul energetic ramane doar potential pur.
Pasul urmator este sa ne gandim cum putem actiona. La care dintre lucrurile de care am fost atasati pana acum, putem renunta? Caror rezultate putem incepe sa le asezam bazele? Visele voastre sunt cele care va dau raspunsul la intrebarea „Ce vreau?”, asa ca, urmariti cu atentie ce dorinte secrete aveti, care sunt lucrurile despre care vorbiti, atunci cand spuneti „mi-as dori…” Putem trece de la nefericire si depresie, la actiunea inspirata, stiind ca atunci cand suntem deprimati si tristi ne aflam, de fapt, la capatul unei cai energetice. Urmand calea viselor si a sperantelor noastre, in fata pasilor va incepe sa se desfasoare o cale noua. Si daca actionam urmandu-ne inspiratia, extindem potentialul noii energii, intr-o noua realitate a vietii noastre.
Sursa: editura foryou 

Casa Poporului 07.05.2013


zoo 028
Ieri am fost cu familia in parcul de joaca de langa Casa Poporului.Nu am reusit sa ma conectez la energiile Casei, nici a Cristalului.Acolo parea ca toti si toate se aflau in concediu.
Am facut cateva poze in jur.La cele de mai jos, nu mi-am dat seama ce reprezinta pana le-am descarcat in calculator.
Dan Gaucan
zoo 039zoo 040

Uniunea Europeană, creată de nazişti ?


Conducătorii nazişti au creionat, înaintea tuturor, construcţia Europei Unite – acesta este unul dintre adevărurile tabu din societatea contemporană. Germania a pierdut atunci războiul, dar acum, la exact 68 de ani distanţă de Ziua Victoriei, e simplu de constatat, urmărind cum gândeau liderii Reichului despre Noua Ordine, că scopurile au fost atinse în bună măsură.
Nici nu mai contează acum dacă e vorba de continuarea unor planuri vizionare, de preluarea acestora de către învingători sau de simple „coincidenţe“.
Herman Göring, feldmareşalul cleptoman, grandoman şi incompetent militar al lui Hitler, rostea în 1943 o propoziţie profetică în privinţa viitoarei Uniuni Europene: „După părerea mea, chiar dacă pierdem războiul, nimic nu va împiedica evoluţia Europei în acest sens“.
Şi nimic n-a împiedicat-o. Altfel spus, „Reichul de 1000 de ani“ n-a murit în 1945. Organism supranaţional unic, fără frontiere Germania a ratat, la începutul anilor 1940, unificarea Europei pe calea armelor. Procesul avea să reînceapă un deceniu mai târziu, pe cale economică. Iar acum putem constata că, dincolo de unele nuanţe de parcurs, staţia finală e cam aceeaşi.
Iată, mai jos, felul în care urma să arate Europa postbelică în concepţia celor mai apropiaţi colaboratori ai lui Hitler. Despre obiectivele acestui plan nu s-a vorbit şi nu se vorbeşte public. Se poate specula asupra motivelor pentru care sunt trecute sub tăcere. Cert este că există nişte similitudini frapante.
În 1943, într-una dintre tentativele de pace cu anglo-americanii, Herman Göring îi descria italianului Roberto Farinacci ce dorea Germania pe Bătrânul Continent: > un organism supranaţional unic; > fiecare membru urma să se bucure de autonomie; > frontierele urmau să fie desfiinţate (deoarece, spuneau germanii, condiţia realizării unei sinteze politice europene este unitatea economică); > exercitarea unui control asupra economiei diverselor state componente urma să evite concurenţa între industrii şi supraproducţia.
Joseph Goebbels, ministrul propagandei in Germania nazistă: „Popoarelor străine care se găsesc direct sau indirect sub protecţia Reichului trebuie să li se acorde o autonomie în sens mai larg, în comparaţie cu cea de care au beneficiat grupurile etnice germane în timp de pace, sub dominaţie străină“
Conform planurilor întocmite la Berlin de liderii Germaniei interbelice, din punct de vedere politic, Noua Europă trebuia să apară după realizarea paşilor economici şi să se facă pe bază federativă. Integrarea urma să realizeze gradat: mai întâi, 7 grupe principale – a) statele din Peninsula Iberică; b) Franţa şi Belgia; c) Germania, Danemarca, Polonia, ţările baltice, Slovacia, Boemia (Cehia), Elveţia; d) Italia, Croatia, Albania, Serbia, Grecia; e) Insulele Britanice; f) Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda; g) Ungaria, România, Bulgaria, Ucraina, Crimeea şi Belarus.
A doua etapă spre Europa Unită prevedea comasarea celor 7 grupe în 3 federaţii complementare: grupul latin (în care erau prevăzute Franţa, Belgia, Italia, ţările din Balcanii Occidentali, Grecia, Peninsula Iberică, Insulele Britanice), grupul germanic (Germania, ţările scandinave, ţările baltice) şi grupul slav/oriental. Conform concepţiei pe care o aveau naziştii la începutul anilor ’40 ai secolului trecut, cel de-al treilea şi ultimul pas spre crearea UE era naşterea unei uniuni politice cu menţinerea autonomiilor regionale şi realizarea unui plan comun de cooperare în Africa de Nord. Dincolo de diferenţele de realizare a planului apărute pe parcurs (evident, pierderea războiului şi ocuparea Europei Răsăritene de către ruşi au însemnat ajustarea strategiei), se poate remarca faptul că, şapte decenii mai târziu, s-a ajuns foarte aproape de scopul final.
În Uniunea Europeană, „cotele“ naţionale de producţie în diferite sectoare sunt clar stabilite, pentru a se evita supraproducţia. Frontierele au dispărut, integrarea economică s-a realizat înaintea celei politice, proiectul UE are baze federative, iar criza mondială a fost ocazia ideală pentru a face încă un pas către reducerea atribuţiilor naţionale în favoarea celor unionale. Rusia a fost deja împinsă către „frontiera de pe Nipru“ pe care şi-o propuneau germanii. Ţările baltice au fost integrate Uniunii Europene, problema Ucrainei şi a Belarusului e mai complicată, dar remarcăm că mai ales Ucraina este puternic susţinută şi vizată de liderii UE. Aici, lupta cu Rusia pentru controlul celor două ţări e foarte dură.
Cât priveşte Africa de Nord, drumul este deschis după „revolutiile“ din 2011, soldate cu îndepărtarea vechilor dictatori şi instalarea unor noi guverne sprijinite de puterile europene. „Nu egalitate formală, ci ierarhie ordonată între popoare“ Absolut remarcabilă este însă respectarea tacită a principiilor rasiale – ajustate, bineînţeles, condiţiilor contemporane.
În acest moment, în UE există, aşa cum preconizau liderii Germaniei, cetăţeni de rangul I şi cetăţeni de rangul II, cu drepturi teoretic egale, practic diferite.
Iată ce spunea ministrul propagandei din Germania, Joseph Goebbels, acum exact 70 de ani: „(…) Caracteristica Reichului nu este o egalitate formală, ci o ierarhie ordonată între popoare… Limitele autonomiei acordate ţărilor Reichului în care trăiesc alte popoare decât germani sunt hotărâte şi fixate de conducătorii statului german, a căror funcţie este, în acelaşi timp, să conducă Reichul. Forma pe care o ia autonomia acordată ţărilor Reichului care nu fac parte din statul german depinde, de asemenea, de caracterul rasial al acestor ţări şi de interesele generale ale Reichului“.
Adolf Hitler, cancelarul Germaniei naziste, despre Noua Europă: „Unica datorie a popoarelor din Estul Europei este să ne servească pe plan economic“
Goebbels anticipa, la începutul lui 1943, ceea ce avea să se petreacă decenii mai târziu: „Noua Europă va fi construită cu acordul voluntar al tuturor ţărilor care îşi dau seama că numai în acest cadru vor putea trăi. Dacă astăzi trebuie să luăm măsuri severe privind Olanda, Belgia, nordul Franţei şi zona coastei mediteraneene, acestea sunt provizorii. În Germania, nimeni nu se gândeşte să menţină Europa sub bici“.
Ba, mai mult, Goebbels a iniţiat chiar un proiect al unei Constituţii Europene, numită „Carta Europei“. Aceasta iniţiativă a generat o dispută dură cu ministrul de externe, Joachim Ribbentrop. Când diplomatul i-a spus că „n-avem nevoie de aşa ceva“, Goebbels s-a enervat şi a părăsit camera trântind uşa, nu înainte de a-i striga: „Într-o bună zi, veţi vedea că avem nevoie de aşa ceva!“. Acea „bună zi“ a venit, iar liderii UE fac eforturi, de câţiva ani, pentru a impune o „Cartă“ numită Constituţia Europei…
Iată, pe scurt, Europa postbelică, aşa cum o vedea Hitler: în centru, Marele Reich – Germania. În jur, popoare prietene cu autonomie limitată (scandinavii, olandezii, ţările baltice) şi sateliţi (italienii, francezii, spaniolii). La răsărit, alte popoare-satelit: croaţii, românii, ungurii, grecii. Ţările din Estul Europei urmau să fie „ţinute la cel mai scăzut nivel cultural şi să fie private de orice organizare statală. Unica lor datorie va fi să ne servească pe plan economic“.
Pierre Laval, prim-ministrul Franţei cu capitala la Vichy, după înfrângerea din 1940, către Hitler, într-o sugestie care acum, la 7 decenii distanţă, pare premonitorie: „Vreţi să câştigaţi războiul pentru a crea o nouă Europă. De ce nu creaţi atunci Europa pentru a câştiga războiul?“
Până la urmă, faţă de planul iniţial, Germania s-a aliat cu Franţa în această hegemonie asupra Europei. În rest, rămâne cum s-a stabilit.
  Niciun plan nu s-a apropiat atât de tare precum cel al Germaniei naziste de realitatea actualei Uniuni Europene.
Acest articol a apărut pe blogul mateiudrea.wordpress.com

Cenuşa vulcanului Popocatepetl a acoperit un oraş din Mexic


Вулкан Попокатепетль Мексика
Foto: EPA
Miercuri dimineaţă, cenuşa rezultată în urma activităţii vulcanului Popocatepetl a acoperit oraşul mexican Puebla. Sute de oameni au ieşit să strângă cenuşa de pe străzi, zborurile avioanelor din aeroportul internaţional Fraţii Serdan au fost suspendate.
În general, au fost afectate zonele din sudul şi sud-estul oraşului. De dimineaţă devreme străzile, casele şi automobilele au fost acoperite de un strat gros de cenuşă. Autorităţile menţionează că cenuşa trebuie să fie strânsă fără utilizarea apei pentru a evita întărirea masei de cenuşă şi înfundarea sistemului de canalizare.

Predicţiile uimitoare ale lui Nikola Tesla pentru secolul 21


Când zici Nikola Tesla (Nicolae Teslea), te gândeşti la istroromânul devenit cetăţean american, omul de ştiinţă şi inventatorul prolific în domeniul electro şi radiotehnicii, descoperitorul câmpului magnetic învârtitor, a sistemului polifazat de curent alternativ şi a curentului de înaltă frecvenţă.
 În perioada anului 1930, jurnalişti de la publicaţii că New York Times şi Time magazine, l-ar fi vizitat pe Nikola Tesla la el acasă, la etajul 20 al hotelului Governor Clinton din Manhattan. Acolo, vârstnicul Tesla le-ar fi dăruit poveşti din primele lui zile ca inventator,  deseori dându-şi cu părerea despre ce avea să rezerve viitorul.
Anul trecut ne-am uitat la predicţiile lui Tesla cum că eugenetica şi sterilizarea forţată a criminalilor ar putea purifica într-un fel rasa umană până în anul 2100. Astăzi avem mult mai mult din acel articol care a apărut pe 9 februarie 1935, emis de revista Liberty. Articolul este unic pentru că nu a fost realizat ca un simplu interviu, ca multe alte apariţii media ale lui Tesla, ci a fost semnat “de Nikoa Tesla, povestit lui George Sylvester Viereck”.
Nu este clar locul unde a fost realizat articolul, dar relaţia de prietenie a lui Tesla cu Viereck mă îndeamnă să cred că nu a fost făcut la domiciliul sau, în hotelul din Manhattan. Tesla servea cina  câteodată cu Viereck şi familia sa, acasă la Viereck pe Riverside Drive, asta însemnând că l-ar fi putut realiza acolo.
Tesla avea teorii interesante cu privire la religie, ştiinţa şi natura umană, asupra cărora ne vom îndrepta într-un viitor articol, dar, pentru moment, am pregătit unele dintre cele mai importante (şi precise) predicţii pe care Tesla le-a avut despre viitorul lumii.

 • Crearea agenţiei EPA
Crearea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) a Statelor Unite era departe cu 35 de ani în viitor, dar Tesla a prezis crearea unei agenţii similare în termen de o sută de ani.
“Igiena şi cultura fizică vor fi recunoscute ca ramuri ale educaţiei de către guvern. În 2035, Secretarul de Igienă sau Cultura Fizică va fi mult mai important în cabinetul prezidenţial al Statelor Unite decât Secretarul de Război. Poluarea plajelor noastre ce există astăzi în jurul New York-ului, va părea la fel de neconceput pentru copii şi nepoţii noştri, aşa cum ni se pare nouă viaţa fără obiectele sanitare. Rezerva noastră de apa va fi atent supravegheată şi doar un nebun va bea apă nesterilizată.”

 • Educaţia, războiul şi ziarele de mâine
Tesla şi-a imaginat o lume unde prioritare vor fi noile descoperiri ştiinţifice şi nu războiul.
“Astăzi, ţările cele mai civilizate din lume, cheltuie maximul din veniturilor lor pe război şi minimul pe educaţie. Secolul al 21-lea va inversa această ordine. Va fi mult mai glorios să lupţi împotriva ignoranţei decât să mori pe câmpul de luptă. Descoperirea unui nou adevăr ştiinţific va fi mult mai important decât disputele diplomaţilor. Chiar şi ziarele din secolul 21 vor afişa articolele despre infracţiuni sau controverse politice, pe ultima pagină, iar titlurile ziarelor şi primele pagini vor conţine declaraţia despre o nouă ipoteză ştiinţifică.”

 • Sănătate şi Dietă
Spre sfârşitul vieţii sale, Tesla a dezvoltat câteva teorii ciudate despre dieta optimă a omului. El a servit mai mult lapte şi miere în ultimele sale zile de viaţă, crezând că aceasta era cea mai pură formă de alimentaţie. Tesla a pierdută o cantitate enormă de greutate şi arăta destul de slăbit pe la începutul anilor 1940. Aceasta dietă săracă şi aspectul său uscăţiv a dus la concepţia total greşită cum că el ar fi rămas fără nici un ban la sfârşitul vieţii sale.
“Tot mai mulţi oameni mor sau devin bolnavi din cauza apei poluate sau a cafelei, ţigărilor, şi a  altor stimulanţi. Chiar eu am evitat aceşti stimulanţi. M-am abţinut chiar şi de la consumul de carne. Sunt convins că într-un secol, cafeaua, tutunul, ceaiurile nu vor mai fi în vogă. Totuşi, alcoolul va fi încă folosit. Acesta nu este un stimulent, ci un elixir adevărat de viaţă. Eliminarea stimulentelor nu va veni în forţă. Pur şi simplu nu va mai fi la modă să îţi otrăveşti sistemul cu ingrediente nocive. Bernarr Macfadden a demonstrat cum este posibil să asiguri hrana gustoasă bazată pe produse naturale, cum ar fi laptele, mierea şi grâul. Eu cred că mâncarea care se serveşte astăzi în restaurantele lui economice va fi baza mâncărurilor epicureene în cele mai sofisticate banchete din secolul 21.
Va fi suficient grâu şi produse din grâu pentru a hrăni o lume întreagă, inclusiv milioanele din China şi India, ce sunt acum într-o situaţie cronică de foame.”
 • Roboţi
Activitatea lui Tesla în robotică a început la sfârşitul lui 1890 când şi-a patentat barca pe bază de telecomandă, o invenţie care a uimit pe toţi spectatorii de la Expoziţia Electrică de pe Madison Square Garden.
“În prezent noi suferim de disconfortul civilizaţiei noastre pentru că noi nu ne-am ajustat complet erei tehnologice. Soluţia problemelor noastre nu stă în distrugere ci în controlarea tehnologiei.
Nenumărate activităţi făcute cu mâna omului astăzi vor fi înlocuite de maşinării. În acest moment oamenii de ştiinţă lucrează în laboratoarele universităţilor americane pentru a încerca să creeze ceea ce a fost descris ca “maşina ce gândeşte”. Am anticipat acest proiect.
Eu chiar am construit “robots”. Astăzi robotul este un fapt acceptat, dar principiile nu au avansat destul. În secolul 21, robotul va prelua munca sclavilor ce a ocupat civilizaţia antică. Nu este nici un motiv pentru care acest fapt să nu se întâmple în mai puţin de un secol, eliberând mâna de muncă a omului pentru aspiraţii cât mai înalte.”

 • Energia şi managementul resurselor naturale
“Cu mult înainte să apună următorul secol, reîmpădurirea sistematică şi managementul ştiinţific al resurselor naturale vor pune capăt secetelor mari, incendiilor de păduri şi inundaţiilor. Utilizarea globală a apei şi transmisia pe distanţe mari va ajunge în fiecare gospodărie, va fi energie ieftină şi se va dispersa necesitatea de ardere a combustibilului. Pentru ca lupta de supravieţuire să se diminueze, ar trebui dezvoltate idealurile în loc de obiectivele materiale.”

 • Nikola Tesla, geniul sub care stă dezvoltarea actuală a omenirii
Nikola Tesla s-a născut pe 10 iulie 1856 la Smiljan, un sat în provincia Lika din Croaţia. Tatăl lui Tesla, Milutin, era descendentul unei familii de ofiţeri şi preoţi, iar la data naşterii lui Nikola, era preotul ortodox al satului; mama lui Tesla, Gica, avea o memorie extraordinară, fiind capabilă să recite din memorie volume întregi de poezii în cele patru limbi pe care le cunoştea la perfecţie – croată, istroromână sau istrovlahă, germană şi maghiară, şi asta în condiţiile în care nu ştia să scrie sau să citească. Numele purtat iniţial de familia Tesla era Drăghici, care apoi a fost schimbat în Teslea, după îndeletnicirea avută de aceştia, adică de teslari (dulgheri). Deci, Nicolae Teslea, „românul din Banat”, după cum l-a denumit într-un interviu înregistrat Henri Coandă, era de naţionalitate română, mai exact istroromân.
Marele savant, considerat de canalul Discovery ca fiind unul dintre „cei mai mari 100 de americani”, este geniul sub care stă dezvoltarea actuală a omenirii. El a fost un mare vizionar, multe din ideile sale nefiind înţelese nici astăzi şi constituind o permanentă sursă de dispută între marile puteri.
Mare parte din cercetările sale au fost, însă, prost înţelese de societatea neelevată spiritual şi, în special de grupurile de interese care încearcă să domine planeta, aşa că ajungând pe mâna acestora au stat la baza celor mai cutremurătoare experimente de invizibilitate (Philadelphia), de control al minţii şi al reacţiilor subiecţilor umani (Montauk), de control al climei şi cutremurelor (H.A.A.R.P.), armelor de distrugere în masă cele mai sofisticate şi mai diabolice (programul militar american „Joint Vision 2020”).
Dintre acestea, cel mai de temut este H.A.A.R.P., parte a programului „Joint Vision 2020”, care sub masca unui nevinovat program de cercetare, ascunde cea mai diabolică şi mai malefică armă de distrugere în masă, cu utilizări: armă energetică dirijată, mijloc electronic de camuflare şi invizibilitate, armă pentru modificarea climei şi război meteorologic, armă pentru alterarea undelor cerebrale şi control şi influenţa gândirii, armă pentru producerea de cutremure artificiale de mare intensitate, armă pentru formarea de breşe şi discontinuităţi spaţio-temporale.

Cum puteți vedea "cercul de foc" de pe cer săptămâna aceasta


Soarele se va transforma într-un uriaş cerc de foc în această săptămână, pe 9 mai, când va avea loc o eclipsă de soare.

Eclipsa va putea fi urmărită în România începând cu orele 23:30
Eclipsa va putea fi urmărită în România începând cu orele 23:30 / FOTO: howmanyarethere.com
Din păcate, fenomenul nu va putea fi observat din Europa, ci doar din anumite regiuni ale Australiei, însă va putea fi urmărit pe internet de oamenii din întreaga lume, scrie ziaruldeiasi.ro
Eclipsa inelara de Soare de pe 9 mai este cea de-a zecea eclipsă de acest gen din secolul al XXI-lea.
Fenomenul va fi transmis pe internet de Slooh Space Camera.
În România, eclipsa va putea fi urmărită joi, începând cu ora 23.30.

Sursa:  REALITATEA.NET

Horoscopul norocului in MAI 2013: Ce-ti rezerva astrele in luna lui Florar


Cariera, familie, sanatate sau relatii? Afla mai jos in ce domenii de viata te vei bucura din plin de sustinerea astrala in luna MAI 2013!
horoscop lunar mai 2013

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Berbec

Pentru nativele din Berbec, comunicarea va fi la ordinea zilei in luna lui Florar. Prin ea isi vor putea exprima cele mai profunde dorinte si se vor putea deschide fata de cei dragi, primind tot sprijinul de care au nevoie.
Daca esti nascuta sub acest semn infocat, atunci prezenta lui Uranus in semnul tau te inzestreaza cu puterea de a-ti (re)defini valorile si de a lupta pentru afirmarea punctului tau de vedere. Acest aspect iti va fi in special favorabil in domeniul carierei, dar si in viata de familie, unde claritatea si hotararea te vor ajuta sa atragi cele mai bune lucruri in viata ta.

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Taur

Trioul de forta Soare-Marte-Venus din semnul tau iti aduce in luna mai 2013 carisma pe plan social si sustinerea prietenilor tai apropiati. In plus, pentru tine in iubire este vremea marilor revelatii, avand posibilitatea sa descoperi exact ce iti doresti acum de la celalalt. Iar odata cu aceste descoperiri va veni si puterea de a obtine in viata ta toata dragostea si stabilitatea emotionala de care ai nevoie.

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Gemeni

horoscop lunar mai 2013Luna mai 2013 se anunta plina de schimbari benefice pentru nativele din Gemeni. S-ar putea ca la inceputul lunii sa ti se para mai provocatoare adaptarea la fluxul schimbarilor, insa aminteste-ti ca acestea sunt cat se poate de bune pentru tine pe termen mediu si lung.
In iubire, astrele te incurajeaza sa fii perseverenta si sa-ti arati sustinerea fata de iubitul tau asa cum stii tu cel mai bine, si anume prin comunicarea sincera si deschisa. Iar daca esti singura, acum este momentul ideal pentru a te concentra doar asupra ta si asupra nevoilor tale in dragoste. Odata cu intrarea Soarelui in semnul tau la sfarsitul lunii mai 2013, vei avea toate sansele sa atragi in viata ta persoana care iti poate implini cele mai profunde dorinte in iubire.

horoscop lunar mai 2013

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Rac

Pentru nativele din Rac, cel mai important aspect al lunii este gasirea unor principii de organizare in viata personala si in munca. Daca pana acum ti-ai dedicat energia in principal luptei pentru reusita profesionala, ai toate sansele sa obtii recunoasterea superiorilor tai si chiar o promovare in cariera in luna mai 2013. Pe de alta parte, acum este momentul sa-ti echilibrezi consumul de energie, dedicandu-ti timpul in egala masura carierei si relatiei de dragoste ori vietii de familie.
Foto@Shutterstock.com

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Leu

Luna mai 2013 iti aduce intreaga sustinere astrala in domeniul iubirii, avand posibilitatea acum de a te bucura plenar de relatia de dragoste in care esti implicata. Iar daca esti singura, in luna mai ai sansa de a descoperi acea persoana speciala, alaturi de care te vei simti profund implinita si increzatoare in miracolul vietii.
In plus, succesul este de partea ta si in domeniul socio-profesional, unde toate eforturile tale din ultima perioada vor fi in sfarsit rasplatite. Iar tu esti indemnata sa te bucuri de rezultate si, daca este cazul, sa-ti oferi ragazul de odihna pe care l-ai amanat pana acum.

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Fecioara

horoscop lunar mai 2013Luna mai 2013 iti aduce vointa si determinarea de a pune la punct lucrurile in domeniul socio-profesional si de a te achita cu succces de toate responsabilitatile pe care le ai aici.
In iubire lucrurile incep sa se limpezeasca si ai posibilitatea acum de a realiza exact ce iti doresti in relatie. De aici si pana la a te bucura in dragoste de tot ceea ce ai nevoie nu mai este decat un pas, si anume comunicarea deschisa si iubitoare cu partenerul tau de viata.
Foto@Depositphotos.com

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru Balanta

In luna mai 2013, astrele le indeamna pe nativele din Balanta sa-si afirme si sa isi apere punctul de vedere in fata tuturor, fie ca este vorba despre prieteni, colegi de munca sau membri ai familiei. Odata ce vor face aceasta, Balantele vor realiza, rasufland usurate, ca ceilalti sunt perfect capabili sa le respecte granitele personale atata timp cat devin constienti de ele.
horoscop lunar mai 2013
In plus, increderea sporita de care se vor bucura in urma afirmarii de sine le va permite Balantelor singure sa atraga o persoana interesanta in viata lor. Chiar daca nu este neaparat vorba de iubirea vietii lor, aceasta intalnire norocoasa le va intari si mai mult increderea in ele insele si in sustinerea divina pe care o au in viata.
Foto@Depositphotos.com

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Scorpion

Luna mai 2013 le aduce nativelor din Scorpion sansa de a face un pas important in domeniul profesional, fie ca este vorba de a-si gasi un job mai bine platit sau de a obtine promovarea pe care o asteptau de mult timp.
Un alt sector de viata care le poate aduce nativelor din Scorpion multa implinire in luna mai 2013 este cel al introspectiei si invatarii. Vor da dovada acum de o capacitate analitica foarte buna, care le poate ajuta sa obtina cunostinte valoroase atat despre sine, cat si in diverse alte domenii.

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Sagetator

horoscop lunar mai 2013Luna mai 2013 le aduce nativelor din Sagetator capacitatea de a-si aprecia pe deplin meritele in cariera si in iubire. De aceea, daca esti nascuta sub acest semn generos, dar si infocat, acum a sosit momentul sa te afirmi si sa te eliberezi din relatiile in care nu ai fost apreciata asa cum meriti.
In plus, ai sansa acum de a incepe un nou drum profesional, sau de a-ti gasi o noua sursa stabila de venit. Important este ca atunci cand sansa iti bate la usa sa profiti de ea, fiind sigura ca schimbarea este cel mai bun lucru pentru tine acum.
Foto@Shutterstock.com

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Capricorn

Pentru nativele din Capricorn, sectorul carierei este in prim-planul lunii mai 2013. Aici vei fi indemnata sa-ti folosesti determinarea si motivatia caracteristice, insa beneficiile vor fi pe masura. In plus, daca pana acum ai simtit ca nu ti-ai gasit adevaratul drum profesional, ai toate sansele ca in luna mai sa descoperi ceea ce te motiveaza cel mai mult in cariera si sa actionezi in cea mai buna directie posibila pentru tine.
horoscop lunar mai 2013

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Varsator

Luna mai 2013 este extrem de favorabila nativelor din Varsator din punct de vedere al carierei, mai ales daca drumul profesional ales le oglindeste nevoile si personalitatea. In plus, vor avea succes in tot ceea ce tine de comunicare, mai ales la nivel profesional. Schimburile de idei si gasirea de noi colaboratori vor merge ca pe roate, asigurandu-le un bun sprijin uman si logistic pentru urmatoarea perioada.
Comunicarea le va fi de mare folos nativelor si in relatia de cuplu. Ele au sansa acum de a-si identifica adevaratele nevoi in iubire si de a le comunica partenerului intr-un mod sincer, dar si convingator.
Foto@Shutterstock.com

Horoscopul norocului: mai 2013 pentru zodia Pesti

Luna mai 2013 este o perioada extrem de favorabila din punct de vedere al relatiei de dragoste pentru nativele din Pesti. Ele se vor bucura de multa intelegere din partea partenerului si de stabilitate in iubire. Iar daca sunt singure, au sansa acum de a intalni persoana cu care si-ar putea intemeia viitorul camin.
In plus, luna mai 2013 le aduce nativelor foarte mult simt practic si capacitatea de a lupta in mod realist pentru indeplinirea visurilor lor. Asa ca daca esti nascuta sub acest semn de obicei mai ancorat in lumea spirituala, profita de aceasta conjunctura pentru a-ti trasa planurile de viitor si a le duce la indeplinire in modul cel mai eficient cu putinta.
Andreea Peticaru
Foto homepage si interior@Shutterstock.com