miercuri, 17 august 2011

Merkel şi Sarkozy anunţă crearea unui guvern economic al UE


Angela Merkel si Nicolas Sarkozy s-au întâlnit pentru a calma nervozitatea pieţelor financiare

Autor: Eliza Frâncu

Angela Merkel si Nicolas Sarkozy s-au întâlnit pentru a calma nervozitatea pieţelor financiare


Pieţele financiare au stat toată ziua cu ochii pe întâlnirea de la Paris dintre preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german, Angela Merkel, în speranţa că vor anunţa măsuri suficient de puternice pentru a calma nervozitatea bursieră.
Cei doi au anunţat, în urmă cu câteva minute, că vor "un adevărat guvern economic european" - o suprastructură care să fie format din şefii de stat şi de guvern din statele Eurozonei. Structura ar urma să fie condusă, teoretic, de preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.
Măsura, ca va fi dusă la îndeplinire "pas cu pas", potrivit Angelei Merkel, ar fi menită să apere moneda unică europeană. Sarkozy şi Merkel au cerut tuturor celor 17 state care folosesc moneda europene să înscrie în Constituţiile proprii prevederi legate de echilibrul bugetar.
Decizia ar trebui aplicată până vara următoare, relatează Reuters, pentru a împiedica statele să mai ajungă la deficite excesive şi să prevină, pe viitor, o altă criză a datoriilor.  Statelor care au depăşit deja cu mult nivelul admis al îndatorării, li se va impune să taie între cinci şi şase procente din datorie în fiecare an. În această categorie intră Italia şi Irlanda.
Totuşi, parlamentele din fiecare stat membru al Eurozonei va putea să îşi exercite încă un control concret asupra guvernului, a explicat şi Angela Merkel, în conferinţa de presă comună de la Palatul Elysee.
Propunerea pentru o administrare comună a zonei euro ar putea deschide drumul pentru introducerea eurobondurilor - obligaţiunile comune europene pe care economiştii şi unii investitori le consider vitale pentru salvarea monedei europene. Acestea ar putea elimina, pe viitor. necesitatea de a salva alte state europene prin infuzii financiare. Eurobondurile vor fi însă "rezultatul acestui proces al integrării", spune Sarkozy, şi ar trebui să fie ultimul pas.
De asemenea, Merkel şi Sarkozy au explicat că sunt de acord cu impunerea, din septembrie, a unor taxe pe tranzacţiile financiare.

Si-au intetit dracii activitatea? De ce se cearta oamenii din ce in ce mai des? De ce trec rapid la bataie si ucidere?

Ati observat ca oamenii au devenit mai irascibili? Mai iuti la manie? Gata de cearta? Sau chiar gata sa puna mana pe un ciomag, sabie, cutit sau pistol?
Si nu e o impresie create doar de mass-media. Observati va rog cele ce se petrec in jurul nostru.
Presa oricum prezenta demult doar cele rele ale societatii si foarte rar modelele bune de urmat. De vreo luna insa prezinta in cascada stiri cu batai crancene, taieri, impuscaturi, sinucideri, din simplul ca acestea chiar s-au inmultit.
Si nu e doar luna august de vina si ca ne bate soarele in cap. Ca august a fost si in alti ani si era cu mult mai cald.
Altceva se intampla. Parca si-au intetit dracii activitatea.
Acum o doua zile urmaream o stire aproape incredibila: sotul si fiica au batut sotia (si mama) dar au si … muscat-o. Extrem de rar, dar se mai intampla intr-o incaierare sa se muste combatantii, dar chiar asa? Tatal si fiica s-o muste pe mama?
Desigur, acesta este doar un exemplu mai deosebit. Nu pe el ma bazez in cele ce spun. Ceva deosebit se petrece.
La Londra tinerii au iesit ca nebunii pe strazi. Si nu doar imigrantii. Furau, jefuiau, talhareau, incendiau. Sigur ca au fost niste unii, niste marionete ale ELITELOR ce i-au incurajat si manipulat subtil cumva. E clar ca a fost un soi de experiment. Dar nu reusea sub nici o forma daca nu exista si un ceva anume. Un teren pregatit. Un ceva care sa le ia tinerilor mintile.
Vorbeam noi des ca pentru a se pregati imparatia antihristului, sunt necesare cateva mega evenimente: foamete, razboi, revolte. Iata insa ca e foarte posibil sa asistam si la tulburari sociale de alta natura. Un soi de salbaticire a unor segmente ale populatiei. Ceva dincolo de anarhie.
Trebuie inteles ca planul ELITELOR se pune in aplicare nu doar deoarece sunt ele super inteligente si controleaza banii si politicul. Le iese fiindca sunt coordonati de draci. Care la randul lor fac o mare parte de treburilor. Intre altele, ii influenteaza masiv pe cei ce s-ai indepartat de bunul Dumnezeu. Ba se straduie sa-i influenteze chiar si pe ceilalti …
Altfel spus, este foarte posibil sa observam de acum incolo o din ce in ce mai deasa pierdere a mintilor. Un comportament de nebuni la din ce in ce mai multi. O sarire a tanderei din te miri ce si o rapida trecere de la cearta la cutit. Asta la nivel de individ. La nivel de grup, vom asistat la scene precum in Londra.
 

PREMIERUL RIGEVIDON

Criza datoriei suverane care loveşte din plin zona euro. Şi forţează o “realitate” ignorată de toţi liderii europeni: face vizibil chiar şi celor mai sceptici faptul că simpla punere în comun a unei monezi unice, fie şi legată de un pact de stabilitate, nu este suficientă, şi că o guvernanţă economică comună a devenit indispensabilă. Dacă nu, pieţele vor fi cele care vor dicta legea iar statele se vor mulţumi să încerce să limiteze pagubele şi excesele. Este foarte adevărat că UE nu va fi niciodată SUA! Asta şi pentru că SUA are o istorie de 200 de ani, iar UE de… 2000, cu rivalităţi şi culturi diferite ce nu pot fi nivelate nici chiar de o Trezorerie Europeană, după cum anticipa, la un moment dat, dacă ţin bine minte, “violatorul economic” DSK!
Ieri, Merkel şi Sarkozy au pus, cel puţin declarativ, bazele unei autorităţi economice europene. Anunţul a avut efectul unui antinevralgic pentru pieţe, care s-au mai calmat. Cancelarul german şi preşedintele francez au discutat despre “primul proiect structurat de guvernanţă economică a UE”, care ar putea da naştere “primului nucleu de adevărată putere executivă europeană” şi unei politici fiscale comune. Pe scurt, o “consolidare a gestionării zonei euro”, care urmează să fie prezentată celor Douăzeci şi Şapte pe 17 septembrie. Măsura, cu efect pe termen scurt, nu poate stabiliza situaţia internaţională, pe termen mediu şi lung, care se află în plin proces de remodelare. “Dl Apocalipsă”, adică turco-americanul Rubini, spune că, pe plan financiar, apele se vor limpezi în următoarele 3 luni! Pe plan politic, însă, lucrurile rămîn complicate: investititorii acuză o lipsă de încredere în clasa politică mondială (fapt fără precedent!), iar Angela se poate confrunta cu un eşec electoral care va duce, cel mai probabil la prăbuşirea monedei euro, revenirea mărcii germane şi destrămarea Uniunii Europene. Greu, dar nu imposibil!
Furtuna din lumea arabă şi Nordul Africii reprezintă, în acest moment, cele mai importante probleme din “vecinătatea apropiată” UE. Foametea este alt subiect sensibil, pasat pe ordinea de zi, din summit în summit. În Somalia nu există sărăcie, ci mizerie. Sărăcia este demnă, mizeria este nedemnă! O combinaţie de violenţă, dezordine şi lipsă de resurse. E urgent să se acţioneze, nu să e vorbească. Somalia şi vecinii săi aşteaptă de la Europa patru lucruri: organizare, adică managementul supravieţuirii; în al doilea rînd, medici şi medicamente; în al treilea rînd, o forţă politică, care astăzi trebuie să fie importată; şi în ultimul rînd alimente. Nu pentru o săptămînă, ci pentru un an!
Cel puţin de managementul supravieţuirii şi de forţă politică are nevoie şi România! Austeritatea excesivă te poate salva pe moment, pe termen lung devine nocivă, devi o Somalie a Europei! O analiză Reuters scrie că premierul Emil Boc a fost un elev model al austerităţii predate de FMI, dar turbulenţele globale de pe pieţe, creşterea economică slabă şi privatizările întîrziate l-ar putea forţa “să taie mai adânc”, deşi anul viitor va fi unul electoral! Creşterea economică de 0,2% din al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu primul trimestru, este privită ca partea plină a paharului. Parcă tot mai bine e decît să ai stagnare. Ca Franţa, de exemplu! FMI ar putea insista pentru o nouă rundă de măsuri de austeritate înainte de alegerile locale din vara anului viitor şi de alegerile generale din noiembrie 2012, dacă deficitul bugetar nu rămîne între limitele trasate. Scăderile salariale în sectorul public, reducerile de personal, creşterea TVA au fost decizii luate în condiţii disperate, s-a evitat căderea în deficite uriaşe, dar, inevitabil, toate aceste măsuri s-au întors împotriva reluării creşterii economice. Iar Boc ţine “vie” austeritatea, mai ceva ca Rigevidonul sarcinile!
Dacă economia globală se îndreaptă către stagnare, afectînd exporturile şi producţia industrială, România va avea nevoie să reducă din nou cheltuielile publice pentru a echilibra o potenţială scădere a veniturilor, inclusiv concedieri. Turbulenţele de pe pieţele financiare şi frînarea economiei zonei euro scad şansele ca Guvernul Rigevidon să facă minuni şi să evite reintrarea ţării în recesiune.
Sursa: MERKAVA

Ce se întâmplă cu pământul ?

Teoria timpului istoric mai scurt


Noua cronologie a lui Fomenko: istoria a fost multiplicată, şi acum trăim în anul 1.000! Teoria timpului istoric mai scurt .
Astfel, Jean Hardouin credea că multe evenimente istorice sunt mult mai recente decât se credea. În 1685, el publică o versiune a Istoriei naturale a lui Plinius cel Bătrân, în care el afirmă că multe din textile greceşti şi romane au fost falsificate de călugării benedectini. Întrebat de motivele pentru care călugării ar face acest lucru, Hardouin a spus că va revela acest lucru după moartea sa, dar executorii săi testamentari n-au găsit vreun document cu motivele la care se referea. Chiar şi Isaac Newton se îndoia de cronologia clasică, el bazându-şi studiile sale pe “Argonautica” a lui Apollonius din Rhodes, schimbându-se astfel datele privind războiul troian şi întemeierea Romei. Un alt istoric, pe nume Nicolai Morozov, a fost acela care a susţinut că există o corelaţie între regii din Vechiul Testament şi împăraţii romani şi a sugerat faptul că întreaga cronologie dinaintea primului secol d.Hr. este total greşită. Cine e Anatoli Fomenko? Anatoli Fomenko, un matematician rus, a devenit interesat de teoriile lui Morozov încă din anul 1973. În 1980, el a publicat împreună cu câţiva colegi de la Departamentul de matematică a Univ. de Stat din Moscova câteva articole privind “noile metode matematice ale istoriei”. Articolele au stârnit o serie de controverse, dar Fomenko nu a reuşit să atragă de partea sa vreun istoric consacrat. În anii ’90, Fomenko a reuşit să capteze atenţia asupra sa, prin scrierea faimoasei sale lucrări “Istoria: Ficţiune sau ştiinţă” (vol. 1, 2, 3 şi 4).
Noua cronologie este o teorie care afirmă că “timpul istoric” este mult mai scurt decât am crede noi. Asemănându-se mult cu teoria timpului fantomă a lui Herbert Illig, noua cronologie (susţinută de cercetătorul rus Anatoli Fomenko) consideră că istoria umană nu poate trece mai departe de anul 800 d.Hr., între anii 800 şi 1.000 d.Hr. neexistând aproape deloc informaţii despre anumite evenimente, cele mai multe din ele desfăşurându-se de fapt între anii 1.000 şi 1.500. Noua Cronologie este radical mai scurtă decât vechea cronologie, întrucât toate evenimentele din istoria vechiii Grecii, a Imperiului Roman şi a Egiptului au fost “înfăşurate” în Evul Mediu. Deşi marea majoritate a istoricilor neagă noua cronologie, totuşi există câteva elemente care ar trebui să ne pună pe gânduri. Oameni care se îndoiau de autenticitatea cronologiei Ideea cronologiilor diferite faţă de cronologia convenţională a apărut încă din secolul al XVII-lea. 

Punctele de interes din teoria lui Fomenko Iată care sunt principalele puncte de interes din teoria lui Fomenko şi a echipei sale, privind noua cronologie: 1. Diferitele relatări ale aceloraşi evenimente istorice au adesea diferite date şi locaţii, creându-se astfel numeroase “copii fantome” care adesea sunt datate greşit, rezultând astfel date diferite pentru aceleaşi evenimente. 2. Cronologia contemporană a fost în mare parte creată de Joseph Justus Scaliger în “Opus Novum de emendatione temporum” (1583) şi “Thesaurum temporum” (1606) şi prezintă o mare varietate de date istorice, create fără nicio justificare, apărând astfel o secvenţă de date care se învârt în jurul numerelor cabalistice 333 şi 360. Această cronologie a fost completată de iezuitul Dionysius Petavius în “De Doctrina Temporum” (1627). 3. Datările arheologice, dendrocronologice, paleografice, numismatice, cu carbon radioactive, precum şi alte datări folosite în istorie sunt eronate, inexacte şi dependente de cronologia tradiţională, iar folosirea lor pentru a se confirma una pe cealaltă creează o eroare în lanţ. 4. Nu există nici măcar un singur document care poate fi datat mai devreme de secolul al XI-lea. 5. Multe din istoriile ce privesc Roma antică, Egiptul şi Grecia au fost fabricate în timpul Renaşterii de către marii umanişti şi preoţi, iar cele mai multe din aceste istorii s-au bazat pe propriile documente. 6. Vechiul Testament ar fi o interpretare al unor evenimente ce au avut loc în secolele XIV şi XVI în Europa şi Bizanţ, şi el ar conţine “profeţii” despre evenimentele viitoare relatate în Noul Testament, care la rândul său este o interpretare a evenimentelor ce au avut loc între anii 1152 şi 1185 d.Hr. 7. Istoria religiilor ar fi următoarea: perioada precreştină (înainte de secolul XI şi Iisus Hristos), începutul creştinităţii (secolele XI-XII, înainte şi după Iisus Hristos), creştinătatea după Cristos (sec. XII-XVI) şi mutaţiile sale în catolicism, ortodoxism, iudaism şi islamism. 8. Prototipul pentru Iisus Hristos ar fi fost nimeni altul decât împăratul bizantin Andronikos I Komnenos (1152-1185), cunoscut pentru reformele sale care au dat greş. 9. Celebrul istoric Claudius Ptolemeu, care se spune că ar fi trăit în jurul anului 150, fiind considerat un istoric clasic al perioadei antice, a fost “creat” în secolele 16 şi 17, din datele strânse între secolele 9 şi 16. 10. Cele 37 de horoscoape egiptene descoperite la Denderah au soluţii astronomice unice care privesc date cuprinse între anii 1000 şi 1700. 11. Apocalipsa lui Ioan pe care noi o cunoaştem ca făcând parte din Noul Testament, ar fi de fapt un horoscop datat între 25 septembrie şi 10 octombrie 1486, alcătuit de cabalistul Johannes Reuchlin. 12. Horoscoapele găsite pe tăbliţele sumeriene şi babiloniene nu ar conţine suficiente date astronomice; el ar avea soluţii la fiecare 30-50 de ani pe axa timpului, şi de aceea ar fi inutile. 13. Tabelele chinezeşti antice privind eclipsele sunt şi ele inutile pentru datare, întrucât conţin prea multe eclipse care nu au avut loc; iar tabelele chinezeşti pentru comete, chiar dacă ar fi adevărate, nu pot fi folosite pentru o datare corespunzătoare. 14. Toate invenţiile majore ale lumii (armele, hârtia, tipăritura) au avut loc în Europa, între secolele 10 şi 16. 15. Vechile statui romane şi greceşti, ce arată forme perfecte ale anatomiei umane, au fost realizate şi falsificate în timpul Renaşterii. Istorii false inventate de cronologia tradiţională.
Aşadar, teoria lui Fomenko susţine că cronologia tradiţională constă în patru copii suprapuse a adevăratei cronologii care a durat doar 350 de ani. Cercetătorul rus consideră că toate evenimentele şi personajele datate înainte de secolul 11 sunt ficţionale şi reprezintă “reflexii fantome” ale eveimentelor şi personajelor din Evul Mediu, create în mod intenţionat sau accidental, ca urmare a interpretării greşite a documentelor istorice. Înaintea inventării tipăririi, povestirile anumitor evenimente de către martori oculari au fost “repovestite” de câteva ori înainte să fie scrise; trecerile prin mai multe etape de traducere şi copiere, numele pronunţate greşit…toate acestea au făcut ca “noile istorii” să difere faţă de “istoriile originale”, însă ar fi vorba de exact aceleaşi istorii. Fomenko îşi justifică teoria prin faptul că, în multe cazuri, documentele originale nu sunt disponibile. Toată istoria lumii antice ne este cunoscută din manuscrise care datează din secolele 15-18, aceste manuscrise descriind întâmplări ce au avut loc cu mii de ani înainte. Astfel, cel mai vechi manuscrise care descrie istoria Greciei sau a Imperiului Roman provin din anul 1.100, cu mai mult de un mileniu după ce au avut loc evenimentele istorice. Fomenko crede că împăratul Andronikos I Komnenos ar fi de fapt Iisus Hristos Cercetătorul rus mai crede că Iisus Hristos a fost de fapt Andronikos I Komnenos (1152-1185), împărat al Bizanţului. Imaginea lui Iisus ar fi “reflexia” profetului Ilie din Vechiul Testament, a papei Grigore al VII-lea (1020-1085), al Sf. Vasile (330-379), al împăratului chinez Li Yuanhao (cunoscut şi sub numele de “Fiul paradisului”), al lui Euclide, Bachus şi Dionysius. Ierusalimul, Roma şi Troia sunt identice Fomenko a reuşit, de asemenea, să unească Ierusalimul, Roma şi Troia, conform istoriei convenţionale care le plasează în diferite locuri şi diferite epoci. Astfel, istoricul rus crede că “Noua Romă” ar fi aceeaşi cu Ierusalimul din Biblie (sec. 12-13), cu Troia şi cu Castelul Yoros. Templul Ierusalimului e biserica Hagia Sophia, iar Palestina e oraşul Palatina din Olanda Templul Biblic al lui Solomon n-ar fi fost distrus, conform lui Fomenko, el fiind de fapt celebra biserică Hagia Sophia din Constantinopol. Regele Solomon din Biblie ar fi de fapt sultanul Soliman Magnificul (1494-1566). Oraşul pe care noi îl cunoaştem ca Ierusalim era cunoscut înaintea secolului al 17-lea ca Al-Quds, iar biblica Palestina ar fi de fapt Palatina (un oraş situat între Basel şi Rottermdam). Roma nu e un oraş, ci un simbol Pe de altă parte, conform lui Fomenko, cuvântul “Roma” este un simbol şi poate însemna unul din diferitele oraşe şi regate. “Prima Romă” sau “Vechea Romă” sau ”Mizraim” este un străvechi regat egiptean din delta Nilului, ce avea capitala în Alexandria. Cea de a doua Romă şi cea mai faimoasă este Constantinopolul. Cea de a treia Roma este reprezentată din trei oraşe diferite: Constantinopol, Roma (Italia) şi Moscova. Ierusalimul e şi el un simbol, iar Israelul înseamnă “oamenii care se luptă pentru Dumnezeu” La fel şi Ierusalimul ar fi de fapt un simbol, şi nu o locaţie fizică, putând desemna mai multe oraşe, din mai multe epoci. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Israel care nu reprezintă un stat sau vreun teritoriu, ci înseamnă “oamenii se luptă pentru Dumnezeu”. De exemplu, regale francez Louis al IX-lea, s-a intitulat “regale Israelului”. Vechiul Testament care ar fi fost scris după Noul Testament! Cât priveşte paralelismul care există între Ioan Botezătorul, Iisus şi Vechiul Testament, cercetătorul rus crede că Noul Testament ar fi fost scris înaintea Vechiului Testament.
Fomenko susţine că Biblia a fost scrisă până la Conciliul de la Trent (1545-1563), când a fost stabilită lista de cărţi canonice, toate celelalte cărţi apocrifice fiind distruse. Metodele lui Fomenko pentru a-şi susţine teoriile Una din metodele pe care cercetătorul rus le-a folosit a fost corelaţia statistică a textelor. Presupunerea sa porneşte de la faptul că un text care descrie o succesiune de evenimente va aloca mai mult spaţiu evenimentelor importante (de exemplu, o perioade de războaie va avea mai mult spaţiu alocat faţă de o perioadă de pace), iar această iregularitate va rămâne vizibilă în alte descrieri ale perioadei. Pentru fiecare text analizat, este creată o funcţie în care fiecărui an îi este atribuit un număr ce poate reprezenta numărul de linii ataşate analizei acelui an. Funcţia rezultată a textului respectiv este apoi comparată cu funcţia altui text. De exemplu, Fomaneko a comparat istoria contemporană a Romei, scrisă de Titus Livius, cu istoria modernă a Romei, scrisă de istoricul rus Sergeev, arătând că între cele două istorii există o mare corelaţie, ceea ce înseamnă că ele descriu aceeaşi perioadă istorică. Totuşi, atunci când a comparat istoria antică a Romei cu istoria medievală a Romei, el a găsit o mare corelaţie, astfel ajungând la concluzia că istoria antică a Romei ar fi o copie a istoriei medievale. În mod similar, Fomenko a comparat două dinastii de conducători, folosind aceleaşi metode statistice. Mai întâi, el a creat o bază de date a conducătorilor, ce conţine informaţii relevante despre fiecare din conducători. Apoi, a realizat “coduri de cercetare” pentru fiecare eveniment important din viaţa unui conducător, comparat cu altul. Să spunem, de exemplu, felul în care a murit; dacă ambii conducători comparaţi au fost otrăviţi, ei au primit un +1; dacă un conducător a murit în luptă, iar celălalt a fost otrăvit, ambii vor primi -1; iar dacă unul a fost otrăvit, şi altul a murit de boală, fiecare va primi câte un 0 (e posibil ca nu toţi cronicarii să fi fost imparţiali). Fomenko a reuşit astfel să creeze o listă de două dinastii aparent neînrudite între ele (dinastia regilor Israelului şi dinastia ultimilor împăraţi ai Romei – între 300 şi 476) şi să ajungă la concluzia că există o corelaţie între cele două dinastii. Fomenko mai spune că această corelaţie nu există cu istoria secolelor 17-20, şi de aceea cercetătorul rus afirmă că istoria a fost multiplicată şi creată o antichitate imaginară.
Istoricii îl critică dur pe Fomenko .Aproape toţi istoricii lumii (şi alţi oameni de ştiinţă, ca astronomi sau matematicieni) s-au coalizat împotriva teoriilor lui Femonko, care sunt considerate a fi “aberante”. Astfel, H. G. van Bueren, profesor emerit de astronomie la Universitatea din Utrecht afirmă despre cărţile lui Fomenko: “Singurul lucru bun care poate fi spus e acela că în aceste cărţi există o cantitate enormă de evenimente istorice. Dar din păcate cărţile sunt prost scrise, şi, fără aceste materiale, n-ar avea absolut nicio valoare. În concluzie, teoria lui Fomenko este inutilă şi înşelătoare.”
Sursa: cersipamantromanesc.

Care sunt semnele vremurilor de la sfarsitul lumii?

Multi dintre noi isi pun tot felul de intrebari de sosirea sfarsitului lumii. Vom sti din timp ca sfarsitul se apropie? Cum vom recunoaste acest sfarsit al lumii? Care sunt semnele vremurilor de la sfarsitul lumii?
Raspuns: Matei 24:5-8 ne ofera informatii importante care ne ajuta sa discernem ceea ce se va intampla in vremurile sfarsitului lumii: “Fiindca vor veni multi in Numele Meu, si vor zice: ‘Eu sunt Hristosul! Ii vor insela pe multi. Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciumi. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor.

Cresterea numarului de falsi mesia, inmultirea razboaielor, foametei, plagilor si dezastrelor naturale “ acesea sunt “semnele vremurilor de sfarsit. Chiar si in acest pasaj, iata, primim un avertisment. Nu trebuie sa fim amagiti (Matei 24:4), intrucat aceste lucruri sunt doar inceputul durerilor (Matei 24:8), sfarsitul urmand sa se intample mai tarziu (Matei 24:6).

Multe persoane interpreteaza aceasta prin aceea ca fiecare cutremur de pamant, fiecare criza politica si fiecare atac asupra poporului Israel reprezinta semne sigure ca sfarsitul lumii este foarte aproape. Cu toate ca intr-adevar astfel de evenimente fac parte din categoria semnelor sfarsitului lumii, totusi ele nu sunt in mod necesar semne ca sfarsitul lumii a si venit.

Apostolul Pavel a avertizat asupra faptului ca zilele de pe urma se vor caracteriza printr-o crestere marcanta a invataturilor false: “Dar Duhul spune lamurit ca, in vremile din urma, unii se vor lepada de credinta, ca sa se alipeasca de duhuri inselatoare si de invataturile dracilor (1 Timotei 4:1). Ultimele zile ale pamantului sunt descrise ca “vremuri periculoase datorita cresterii caracterului pacatos si plin de rautate al oamenilor si datorita faptului ca oamenii se vor impotrivi in mod vadit adevarului biblic (2 Timotei 3:1-9; cititi de asemenea 2 Tesaloniceni 2:3).

Alte semne posibile includ reconstructia unui templu de inchinare evreiesc in Ierusalim, cresterea ostilitatii impotriva Israelului precum si orientarea lumii catre o singura guvernare, mondiala.

Cel mai important semn al sfarsitului lumii este, totusi, poporul Israel. In 1948, Israel a fost recunoscut ca stat suveran pentru prima oara in istorie dupa anul 70 d. Hr. Dumnezeu ii promisese lui Avraam ca urmasii lui vor avea Canaanul ca tara unde vor locui pentru totdeauna (Geneza 17:8), iar Ezechiel a profetit restaurarea fizica si spirituala a poporului Israel (Ezechiel 37). Ţinand cont de faptul ca Israel este o natiune recunoscuta cu un teritoriu propriu, acest lucru devine foarte important in lumina profetiei cu privire la sfarsitul lumii, intrucat din punct de vedere escatologic Israel este un element marcant (Daniel 10:14; 11:41; Apocalipsa 11:8 .

Cu aceste semne ale sfarsitului lumii, putem discerne in ceea ce priveste evenimentele care vor avea loc la sfarsitul lumii. Totusi, nu trebuie sa interpretam orice eveniment singular ca indicatie clara asupra sosirii imediate a sfarsitului lumii. Dumnezeu ne-a oferit suficiente informatii astfel incat sa fim pregatiti pentru sfarsitul lumii, dar si suficient de limitate pentru a nu deveni aroganti.
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Ce tari ar avea cel mai mult de suferit in cazul impactului Terrei cu un asteroid?


Ce tari ar avea cel mai mult de suferit in cazul impactului Terrei cu un asteroid?

Oamenii de stiinta au realizat un clasament al tarilor care ar fi cel mai afectate in cazul in care un asteroid ar cadea pe Pamant. E vorba despre tari care ar suferi pierderi catastrofale de vieti sau ar fi atat de mult afectate incat le-ar fi aproape imposibil sa-si mai revina. Clasamentul este publicat la doar cateva zile distanta de momentul in care un asteroid cat un autobuz a trecut pe langa noi. Oamenii de stiinta incearca pesemne sa-si spele rusinea de a fi descoperit asteroidul foarte tarziu, confundandu-l initial cu gunoi spatial, conform Daily Mail, si de a fi anuntat gresit ora la care acesta urma sa treaca pe langa Terra, estimarea lor fiind gresita cu circa 3,5 ore.Potrivit calculelor oamenilor de stiinta, tarile care ar avea cel mai mult de suferit in cazul in care un asteroid s-ar ciocni de Terra sunt, in ordine, China, Indonezia, India, Japonia, SUA, Filipine, Italia, Marea Britanie, Brazilia si Nigeria. Chiar si tari mai mici, precum Suedia, se afla in pericol, din cauza efectelor care s-ar resimti la nivelul infrastructurii. Acesta lista a fost realizata de cercetatorii de la Universitatea Southampton, folosind un soft numit NEOimpactor, denumirea prescurtata de la Near Earth Object Programme, apartinand NASA.In ceea ce priveste pierderile de vieti omenesti, cel mai grav afectate tari ar fi SUA, China, Indonezia, India si Japonia. In ceea ce priveste infrastructura, cele mai mari pierderi le-ar avea Canada, SUA, China, Japonia si Suedia. Conform DailyGalaxy, un asteroid de circa 20 de km in diametru ar putea distruge toate plantele si animalele de pe Terra. Un astfel de asteroid se crede ca a fost responsabil pentru extinctia dinozaurilor in urma cu 65 de milioane de ani, mai precis unul cu un diametru de 16 kilometri, care a lovit Pamantul cu o forta de 100 de megatone, echivalentul bombei de la Hiroshima, resimtita de orice fatura de pe planeta.Terra n-a avut parte de un astfel de eveniment recent in parte datorita campului gravitational al lui Jupiter, care limiteaza expunerea Terrei la asteroizi. 
Sursa: ziare.com

De la Hollywood, in realitate: Un asteroid care se indreapta spre Pamant va fi detonat

Agentia Spatiala Europeana intentioneaza sa lanseze o misiune similara cu cea din pelicula hollywoodiana Armageddon, in care actorul Bruce Willis si echipa sa incearca sa detoneze un urias asteroid care ameninta Pamantul.
Versiunea reala a filmului, daca se va concretiza, va avea loc in 2015 - un satelit va fi indreptat cu viteza mare intr-un asteroid, pentru a vedea daca isi schimba traiectoria, scrie Daily Mail.

Scopul oamenilor de stiinta este de a stabili daca se poate salva prin aceasta metoda Pamantul, daca va fi detectat un asteroid care ameninta planeta noastra.

Misiunea se va numi Don Quijote si va fi formata din doua navete: una va fi indreptata impotriva asteroidului, alta va analiza datele rezultate in urma experimentului.

O tinta potentiala este asteroidul 99942 Apophis, care are o sansa din 250.000 sa loveasca Pamantul in 2036
Sursa: ziare.com

Warren Buffett, bogatul îmbrăcat în haiduc

Rar mi-a fost dat să citesc o opinie care să mă pună aşa de mult pe gânduri cum a fost cea a miliardarului american Warren Buffett apărut în New York Times. Spun asta pentru că, atunci când îl citeşti, îţi dai seama că sfidează orice logică umană.
Pe mine, cel super-bogat, statul “m-a cruţat”, în timp ce pe tine, cel sărac, te-a jefuit. Nu vi se pare că este un pic rupt de realitate? Ce om, fie el bogat sau sărac, ar recunoaşte că plăteşte impozite prea mici? Ce om, cât ar fi de bogat, a cerut până acum să plătească impozite mai mari? Răspunsul nu este decât unul singur: Niciunul.
Asta pentru că logica firii umane este că întotdeauna ne dorim impozite mai mici, mai puţine şi nu putem nici măcar să acceptăm, de cele mai multe ori, darămite să ne şi dorim, să plătim taxe mai mari.
Povestea lui Robin Hood spunea că haiducii erau cei care luau de la bogaţi şi împărţeau la cei săraci. În declaraţia sa, Buffett pozează în ambele ipostaze. Practic, este un bogat care propune să se ia mai mult de la bogaţi. Un bogat îmbrăcat în haine de haiduc.
Numai că cele două ipostaze, conform oricărei logici, nu au fost niciodată şi nu pot fi compatibile, ceea ce mă duce cu gândul la două posibile ipoteze:
1. Are vreun interes ascuns şi are nevoie să atragă atenţie şi susţinere pozând în imaginea unuia care vine şi spune adevărul despre cum stă treaba cu bugetul şi taxele americanilor nedreptăţiţi de statul lor.
Nu este exclus, pentru că sunt destule de cazuri de bogaţi care au transmis mesaje populiste pentru a atrage chiar şi puţin capital de imagine de care să se folosească ulterior.
2. La cei 81 de ani pe care-i are, după o viaţă în care nu a avut alt obiectiv decât acela de a face bani, Buffett începe să aibă o perspectivă total diferită asupra banilor şi asupra societăţii, în ansamblu, în sensul că începe să vadă şi alte realităţi exterioare acumulării în interes personal.
Nici această variantă nu ar fi exclusă, mai ales că am văzut de curând şi cazul lui Carlos Slim, alt miliardar de top al lumii, care, aflat la vârsta de 70 de ani, începe deja să-şi pună probleme ce ţin mai degrabă de metafizică.
Până să aflăm dacă Buffett este mai mult înger decât demon, dacă vom afla vredodată, este totuşi demn de apreciat că a surprins cu o tărie a discursului pe care nu cred că un milionar român, de exemplu, ar putea s-o aibă, spunând: Statul m-a cruţat, în timp ce pe voi v-a jefuit.
Sursa: capital.ro

Vești de la ruși: Putin încearcă să refacă URSS

La 20 de ani de la prăbuşirea URSS, premierul rus Vladimir Putin are şansa reală de a-şi vedea visul cu ochii privind reunificarea fostelor republici sovietice, fie şi pe cale economică şi nu politică. Aceasta promite o coeziune mai strânsă, prin crearea în spaţiul postsovietic a unei structuri similare Uniunii Europene, sunt de părere unii analişti din Occident care urmăresc evoluţia Uniunii vamale între Rusia, Belarus şi Kazahstan, relatează portalul Newsru.com, într-o sinteză a presei internaţionale.
Evocând unele din proiectele ambiţioase ale premierului rus în acest sens, experţii subliniază în primul rând intenţia făcută publică de Putin în luna iulie a.c. cu privire la crearea unei Uniuni economice euroasiatice până în 2013, cu perspectiva de a începe în viitor discuţiile privind comerţul liber cu UE.

De data aceasta Putin ar putea reuşi, spre deosebire de câteva încercări anterioare, apreciază la rândul său The Financial Times, care reaminteşte că, din 2001, în fostul spaţiu ex-sovietic funcţionează deja Comunitatea Economică Euroasiatică (EurAsEC), dar care, în opinia sa, nu este decât o 'organizaţie pe hârtie'.

Din 2009, Putin încearcă o integrare mai profundă cu doi din cei şase membri ai EurAsEC. Între Rusia, Belarus şi Kazahstan a fost abolit deja controlul vamal şi privind transporturile, iar de la 1 ianuarie 2012 va începe să funcţioneze şi un Spaţiu Economic Unic, cu libera circulaţie a mărfurilor, serviciilor şi capitalului pe un teritoriu locuit de 165 milioane de oameni - 60% din populaţia fostei Uniuni Sovietice.
Toate acestea, după cum notează FT, va aduce participanţilor mai multe beneficii: va contribui la restabilirea legăturilor pe orizontală cu întreprinderile industriale, care s-au pierdut odată cu destrămarea URSS; va elimina barierele în calea comerţului şi chiar ar putea contribui la limitarea influenţei Chinei în regiune. Acest ultim obiectiv, Rusia l-ar putea obţine prin relaţii mai strânse economice şi comerciale cu Kazahstanul, care are economia cea mai de succes dintre toate cele cinci ex-republici sovietice din Asia Centrală. Mai ales că relaţii economice mai strânse cu Rusia au arătat că şi-ar dori Kârgâzstanul şi Tadjikistanul.

Persoanele care îl cunosc bine pe premierul rus spun că, pentru o 'fericire deplină', Putin şi-ar dori Ucraina printre ţările membre ale Uniunii vamale menţionate. Aceasta din urmă însă nu a manifestat nicio grabă în acest sens. Cu o populaţie de 45 milioane de persoane, în cazul în care Ucraina se va decide să adere la uniunea respectivă, blocul constituit din fostele republici sovietice va reprezenta trei sferturi din fosta Uniune Sovietică.

În orice caz, Putin a capitalizat înţelepciune din faptul că Occidentul este în prezent preocupat de problema propriilor sale datorii, consideră analistul rus Nikolai Petrov de la Centrul Carnegie din Moscova. 'Atunci când Rusia este într-o poziţie relativ mai bună în comparaţie cu multe ţări din zona euro, este chiar timpul să -şi promoveze ideile de integrare', a concluzionat el.
SURSA: Agerpres
Autor: Capital.ro

2012 - Timpul se opreste

continuare din partea 1
Profetia este o probabilitate, o intelegere a ceea ce s-ar putea petrece, in cazul in care cursul evenimentelor ar continua sa se desfasoare ca in prezent. Pentru unii care au ales deja un drum gresit, profetia devine o ştampila pe vesnicie, iar pentru cei care pasesc semeti pe calea adevarului, profetia devine cel mai bland ghid. Momentul 2012 este un moment critic, chiar daca multi afirma ca nu este decat o reeditare a ceea ce s-a petrecut in 2000, un joc pentru a tulbura mintile si a distrage de la ”realitate”. Omul nu a creat miturile ci el a fost creat de ele. Ceea ce este real nu este neaparat si palpabil. Cat de real este pentru un iepure un camp plin de varza daca el n-a iesit niciodata din inchisoarea bine amenajata de Om? Putem ignora o multime de lucruri care nu trec schisma din mintea putreda de azi dintre real/ireal dar nu putem ignora propriile sentimente interioare. Infloritoarele societati de la care ne-au ramas doar tablite de lut si straturi de carbon ne-au avertizat sau ne-au speriat?

Schimbarile Climei


Nu putem ignora ceea ce ne inconjoara. Poti sa sustii ca nu te doare un picior, atunci cand ti-l rupi? Pamantul nu trebuie privit doar ca pe un urias loc care de abia asteapta sa inghita bombele noastre nucleare si sa ne tina in spate cladirile care se inmultesc sporadic. El este o Fiinta, care resimte nu schimbarile fizice ale celor pe care ii adaposteste, ci modificarile interne, energetice. Clima este agentul care a sedimentat si diferentiat locurile fertile pentru dezvoltarea omului, apa fiind elementul esential. Chiar daca putini sunt constienti, pe glob exista deja probleme cu apa potabila. Aproximativ 2 miliarde de oameni traiesc in tari care au probleme cu apa. Lipsa apei potabile va declansa in viitor o serie de razboaie, deoarece populatia din zonele secetoase va migra masiv inspre cele fertile. Consecintele secetelor, bolilor, foametei vor fi de ordin demografic si vor genera ulterior presiunui si conflicte de toate ordinele - culturale, economice, politice.
In 6 ani, Polul Nord s-a retras cu 460 de km, dar nimeni nu da atentie acestui lucru. Dezghetul celor doua portiuni Larsen A si Larsen B poate duce in orice clipa la ruperea de continent a uriasului Ross’s Shelf, topirea caruia ar insemna cresterea nivelului Oceanului Planetar cu 6 metri. Se pare ca au existat 550 de ani de racire climatica a globului (1300-1850) care nu poate fi explicata de oamenii de stiinta. Perioada 1300-1347 a fost una in care pe Terra nu a cazut nicio picatura de ploaie! Oamenii de stiinta sustin ca Gulf Streamul s-a incetinit si a cauzat un efect considerabil in clima mondiala. Ultima oprire a Gulf Streamului a fost acum 8200 de ani cand nordul Europei a fost acoperit de o gheata de 800 de metri iar estul Americii si Anglia au avut o clima similara cu cea a Siberiei. Iar aceasta mica glaciatiune a durat aproximativ cam 100 de ani!
Guvernul american este deja constient de schimbarile iminente si a ordonat constructia unui zid intre S.U.A si Mexic. Cu toate acestea, omul incearca sa conduca el clima. Emil Strainu sustine ca ceea ce s-a petrecut in Oceanul Indian poate fi descris ca un seism artificial scapat de sub control. US Army se pare ca a fost avertizat din timp de valul urias, baza navala americana de pe insula Diego Garcia a putut avertiza populatia de pericolul imininent, dar nu a facut-o. Putem presupune ca toate acestea sunt o urmare a unui razboi climateric – HAARP (planurile acestuia s-au realizat dupa schitele geniului Nikola Tesla).


Inversarea Polilor Magnetici

Se vehiculeaza ideea inversarii polilor magnetici ai Terrei in jurul anului 2012. Si acest lucru nu este nici pe departe strain stiintei. Multi dintre geologi demonstreaza ca Terra a avut polii inversati cu ceva timp in urma folosindu-se de magnetizarea rocilor vulcanice, care au o polarizare inversa cu cea a campului magnetic actual. Numeroase cercetari independente de cele care vizeaza direct inversarea polilor o confirma prin aportul dovezilor. Alaska se pare ca avea o clima tropicala inainte, paleobotanistul Jack Wolfe spune si pune acest lucru pe seama axei de rotatie a Terrei, care nu era atit de inclinata spre Soare. Gauthier Hulot afirma ca in zona Atlanticului de Sud, campul magnetic este cu 30% mai slab decat in restul planetei. Robert Ballard vorbeste despre realinierea particulelor de fier dintr-o zona din Austalia, confirmand ca aproximativ cu 30000 de ani in urma campul magnetic de acolo era orientat spre sud (vezile Noile Teorii – Edgar Cayce).
Satelitul danez Oersted a identificat un loc de flux magnetic, la cativa kilometri sub punctul sudic extrem al continentului african. Acolo busola se roteste brusc cu 180 de grade si arata Nordul spre Sud. O alta zona de flux magnetic este chiar Polul Nord, unde acul magnetic arata spre centrul Terrei! Peter Olson sustine ca inversarea este inevitabila. Campul magnetic al planetei este rezultatul procesului de frecare intre straturile nucleului sau. Energia mecanica a Terrei se converteste in electromagnetism. Schimbarea polilor produce schimbarea liniilor de camp magnetic iar asta se va face resimtita in telecomunicatii, transmisiile radio si aviatie. Avioanele vor gresi aeropoartele iar navele vor ajunge pe alte continente! Animalele care migreaza vor fi bulversate si incurcate din itinerariile lor anuale. Insa, cea mai importanta schimbare pentru om va fi cea a climei. Zonele fertile s-ar putea desertiza in urmatorii ani iar nivelul oceanului va creste.
In 2004, la jocurile olimpice de la Atena, dintre cei 850 de porumbei trimisi de la Arad, inapoi s-au intors doar 50. Caz unic pentru un columbofil de 40 de ani, Radu Dragan. In Suedia, numerosi “porumbei de curse” au disparut. In Idaho, S.U.A, s-a pierdut o intreaga specie de pelicani iar in California de Nord au disparut vestitii pelicani bruni. In Dakota de Nord, primirea pelicanilor in rezerve se face de aproximativ 200 de ani. In 2005, 28000 de pelicani s-au ratacit. Animalele nu sunt ghidate de emotii in calatoriile lor si nici de bani. Sunt calauzite de liniile campului magnetic.
Scanari ale Pamantului au aratat ca sub Sahara exista o vasta retea de albii ale unor puternice rauri, cu multi afluenti. Acestea curgeau in sens opus Nilului si isi aveau originea in zonele muntoase din partea de nord-est a Africii, de mult disparute. Geologii, condusi de aceasta radiografiere efectuata din cosmos, au descoperit ulterior in Sahara ramasite ale unei civilizatii infloritoare.


Energii Necunoscute

Fizicieni, astronomi si matematicieni din intreaga lume se confrunta cu o dilema in explicarea ”rafalelor energetice cosmice” care bombardeaza Terra, si mai ales, zona Antarctidei. Ei il descriu ca pe un curent cosmic de protoni dar fenomenul inca nu este explicat. In termeni mai accesibili, s-a descoperit ca o energie necunoscuta asalteaza Pamantul. Aceasta energie ar putea contribui, sau chiar genera schimbarile climaterice, furtunile solare si chiar poluarea. Wayne Davidson vorbeste despre schimbarile in cromatica cerului deasupra Antartidei dupa o rafala de raze cosmice – ”Intregul orizont este aprins ca printr-un joc magic, ca si cum chiar mana lui Dumnezeu l-ar fi rascolit”. Dupa acest ”bombardament” a regiunii arctice, meteorologii din lumea intreaga s-au confruntat cu fenomene suprinzatoare – 225 km patrati din China au fost brusc invaluiti in cea mai densa ceata iar in Canada, Rusia, Marea Britanie, Germania si nordul S.U.A au fost semnalate rafale de vant extrem de violente. Mass-media popularizeaza foarte putin acest aspect, ignorandu-l pana la omiterea acestuia. Cercetatoarea Eun Suk Seo s-a hotarat sa studieze amanuntit acest fenomen inexplicabil, dar se pare ca NASA si celelalte institutii ultraputernice dar unelte sigure ale cartelurilor mondiale nu au de gand sa furnizeze prea curand informatii sigure in jurul acestui subiect, la fel cum a procedat Tony Blair cu Sir David King.


Calendarele Vechilor Civilizatii


Traditia Kalachakra afirma ca dupa 960 de ani de la revelarea invataturii secrete in Tibet (1027) ca veni o perioada de 25 de ani care va culmina cu Sfarsitul Timpului (1027+960+25=2012!). Traditia indienilor Hopi presupune ca va avea loc o ”triere” inainte de intrarea in Noul Veac. Alberto Ruz descoperea in 1952 mormantul regelui Pacal si basorelieful cu profetiile anului 2012. Vizionarul Jose Arguelles a fost primul care a talmacit cuvintele regelui mayas, care se presupune ca ar fi fost furat de niste civilizatii extraterestre si adus inapoi. S-au scris atit de multe despre mayasi (vezi confirmarea calendarului de catre Maurice Cotterell) asa ca vom mentiona doar faptul ca renumitul lor calendar se termina exact pe 21 (sau 22) decembrie 2012. Se stie ca acestia calculau date cosmice cu milioane de ani inaintea existentei lor. De ce se incheie la solstitiul de iarna din 2012?
Marea cruce de la Hendaye vorbeste si ea despre Sfarsitul Timpului. Jay Weidner afirma ca aceasta cruce a fost erectata de unul dintre supravietuitorii altanti si contine in ea informatii despre Marile Cicluri (Era de Aur, de Argint, de Bronz si de Fier – Kali Yuga). Noi ne aflam la finalul Erei de Fier si la sfarsitul ciclului de 25920 de ani. Scrierile antice mentioneaza ca anume in aceasta era magia neagra devine religie iar oamenii gasesc placerea in a-si controla si domina semenii si chiar planeta (Illuminatii Thanateros, Masoneria, OTO, Sionistii).


Constiinta Cosmica
Savantul Paul la Violette demonstreaza ca o data la 13000 de ani Centru Galaxiei trimite un val urias de energie. Ultima data aceasta s-a petrecut la sfarsitul erei glaciare.
Secretele anticilor germineaza in ideea ca centrul galactic este Constiinta Creatoare iar descoperirile fizicianului Shambala ne ghideaza prin energia sa ascunsa, noi doar trebuie sa pasim.
Terra si vecinii sai isi vor ajusta structura moleculara si se va crea un nou tip de lumina constanta, care nu va avea temperatura si nu va face umbra (Lumina Sfanta din Ierusalim?!).
Terra se roteste in jurul Soarelui in decurs de 1 an, dar Sistemul nostru solar el insusi se roteste in jurul galaxiei in aproximativ 24000-26000. Centrul galaxiei se afla-n constelatia Pleiadelor, la 400 de ani-lumina de noi. Centura fotonica incercuieste aceasta constelatie. Aceasta este formata din benzi de lumina care emana din centrul galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Se presupune ca din 1998 Soarele a intrat deja in Centura, iar Terra o va face in 2012…

Efecte ale transformarilor cosmice la care asistam vizeaza atmosferele planetelor Sistemului Solar :
- Jupiter a crescut de 2 ori si s-a format un tub de radiatie ionizata intre ea si satelitul Io
- Uranus si Neptun si-au schimbat polii si acum isi intensifica luminozitatea si campul magnetic
- Atmosfera Terrei se modifica, drept argument servind un nou gaz in atmosfera
- Marte prezinta semne de intensificare a campului magnetic
- Luna isi fabrica propria atmosfera, care se intinde pe 6000 de km.

Fara doar si poate, aceste schimbari se datoreaza apropierii sau poate deja, intrarii in Centura Fotonica. Plasma de la marginea Sistemului Solar straluceste acum de 10 ori mai puternic. Activitatea vulcanica a Terrei a crescut cu 500% din 1875 iar campul magnetic al Soarelui cu 230% din 1901 (asa ca, incalzire globala cauzata de om este o minciuna bine gandita).


Modificarea ADN
Berrenda Fox considera ca au loc schimbari majore in structura ADN a omului, aceasta ajungand pana la urma sa dezvolte 12 spirale de ADN. Hugh Newman considera ca exista o legatura directa cu aceste fenomene si apropierea de 2012. Primul val de aparitii a fost denumit ”copiii indigo”, aceasta culoare fiind asociata cu centrul de forta sau Al treilea Ochi (80 % dintre cei nascuti dupa 1980 aveau aura indigo). Multi dintre acestia sunt clarvazatori. ”Copii raza-albastra” se pare ca sunt cei care fac legatura cu urmatorii ”copii de cristal”. Acestia se incarneaza incepand din 1996 si sunt deosebit de telepati.

Top-secret si mistere dezvaluite

Top-secret si mistere dezvaluite

Odată cu trecerea timpului şi apropierea de anul 2012, vor avea loc mai multe schimbări la nivelul planetei, care vor provoca modificări radicale şi bruşte de climă, timpul va ajunge la zero, clima se va schimba dramatic, iar "ADN-ul uman va fi reprogramat.” se arată într-un raport al Pentagonului (odata cu mediatizarea acestui subiect, au inceput sa fie retrase multe articole de pe net...Un prieten de al meu din Anglia le avea scrise, acum nu mai stiu ). Teoria este susţinută de mayaşi, care prevăd ca “sfârşitul timpului” va avea loc pe 21 decembrie 2012. Excepţionali matematicieni şi astronomi, ei au conceput unul dintre cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact chiar şi decît cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcătuit în urma observării minuţioase a soarelui, a planetelor şi a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunoşteau locaţia exactă a centrului galaxiei, dând o importanţă deosebită naşterii şi dispariţiei stelelor. Bazându-se pe o combinaţie între divinaţii şi calcule matematice, indienii Maya au aflat, încă de acum 4.000 de ani, că pe 21 octombrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic şi cu stelele din centrul Căii Lactee. Astronomii moderni au confirmat că, la data solstiţiului de iarnă, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care împarte în două Calea Lactee, divizînd-o în două emisfere), calendarul Maya terminându-se la această dată. Chiar dacă nu au trecut testul anului 2000, teoriile sfârşitului lumii cunosc acum un reviriment legat de anul 2012. Se pare că tot mai multe argumente converg spre concluzia că în acel an ceva cu totul surprinzător şi inimaginabil se va petrece cu planeta noastră şi implicit cu noi, locuitorii ei. Înainte de a accepta sau respinge aceste teorii, e bine să le cunoaştem.


Nu va fi sfârşitul lumii, ci sfârşitul timpului!
Potrivit mayaşilor, anul 2012 nu va fi sfârşitul lumii, ci momentul când adevărul ne va fi revelat. Toate aceste schimbări dramatice vor avea efecte serioase şi asupra ADN-ului uman, care va fi suferit o reprogramare şi va fi îmbunătăţit, având 12 spirale în loc de două. Oamenii vor depăşi tehnologia, aşa cum e cunoscută azi. Cea de-a 5-a Lume se sfârşeşte în 1987. A Şasea Lume începe în 2012. Deci, acum suntem între două Lumi. Acest timp este numit “Apocalipsa” sau “Revelaţia”. Acest lucru înseamnă că Adevărul ne va fi revelat, nicidecum “Sfârşitul Lumii”. 24, 16, 0 Planeta Terra se comportă ca un imens circuit electric. Între suprafaţă şi ultimul strat al ionosferei, la aproximativ 55 de km distanţă de suprafaţă, există un fel de cavitate electromagnetică. Proprietăţile rezonante ale acestei cavităţi magnetice au fost descoperite de fizicianul german W. O. Schumann, între 1952-1957 şi permit măsurarea frecvenţei vibratorii medii a planetei Terra. Timp de mii de ani, Rezonanţa Schumann sau pulsul Terrei, a fost de 7,83 cicli pe secundă. Însă, din 1980, rezonanţa a început să crească încet, acum fiind de 12 cicli pe secundă. Creşterea frecvenţei vibratorii a planetei noastre face ca 24 de ore de viaţă pe Terra să corespundă de fapt cu numai 16 ore reale, în termenii timpului terestru. (Pare o explicaţie destul de plauzibilă pentru criza acută de timp cu care ne confruntăm...) Curgerea timpului terestru se va mai accelera, pe măsură ce ne apropiem de “Punctul Zero”, momentul în care planul Sistemului Solar, se va suprapune pe planul Galaxiei. Deci dacă 24 de ore ale zilei reprezintă acum 16 ore efective, diferenţa dintre acestea se va mări exponenţial, astfel încât la trecerea prin “Punctul Zero” 24 de ore din anul 1980 vor corespunde la 0 ore efective. Altfel spus, timpul terestru nu va mai exista! Consecinţele acestui fenomen sfidează orice putere de imaginaţie: întreaga planetă şi toţi locuitorii ei vor trece într-o altă dimensiune! Omul este supus, ca toate creaturile Terrei, efectelor acestei schimbări: simptome fizice cum ar fi migrenele, oboseala cronică, crampele musculare, simptome ale gripei, vise intense mai degrabă fanteziste decât minunate. Şi mai cu seamă, corpul uman devine din ce în ce mai sensibil. Modificarea cea mai spectaculoasă are loc însă la nivelul ADN-ului uman, care pare a fi acum reprogramat de Inteligenţa Cosmică. Ca urmare, intuiţia se dezvoltă mai repede, ca şi toate capacităţile paranormale ce derivă din ea. Al treilea ochi începe să se deschidă şi chiar ochii fizici se transformă pentru a se adapta Luminii şi frecvenţelor ei mult mai elevate.
Rezonanţa miraculoasăPământul este o fiintă vie si tot ceea ce există pe el îsi are originea în el. Corpul nostru fizic îsi are originea în materia pământului iar corpurile noastre subtile sunt formate din materie subtilă care îi apartine tot pământului. El este în acelasi timp hrana si suportul nostru iar sănătatea noastră, atât fizică cât si mentală si emotională depinde de modul cum noi ne raportăm la energiile sale.La o primă vedere, pământul nu ne poate oferi decât hrană si adăpost însă progresele stiintei au revelat o interactiune mai profundă între pământ si vietuitoarele care se află pe el, în special oamenii.Se stie acum că fiinta umană are propriul ei câmp bioenergetic care vibrează pe o frecventă specifică în conformitate cu nivelul vietii acelei fiinte. Această vibratie a câmpului bioenergetic al fiintei se datorează însumării nenumăratelor impulsuri electrice care controlează activitatea muschilor, a sistemului nervos, a organelor de simt si asa mai departe. Creierul fiind organul care centralizează si coordonează aceste vibratii, putem spune că aici ele sunt cel mai intense si mai usor măsurabile si de asemenea constituie o măsură a activitătii creierului. Practic acestea constituie undele cerebrale.Analog activitătii bioenergetice din corpul nostru trebuie să stim că si pământul, fiind un organism de dimensiuni cosmice, prezintă si el aceeasi activitate bioelectrică. Să ne gândim numai la fulgerele care se manifestă în atmosfera terestră. Pe plan global, la orice moment de timp dat se manifestă circa 1000 de fulgere care reprezintă descărcări uriase de energie privite din punctul nostru de vedere însă la scara pământului ele pot fi asimilate impulsurilor care circulă prin nervii corpului nostru. Aceste fulgere constituie viata bioenergetică a pământului care este alimentată din profunzimile ascunse ale acestuia. În mod natural asadar, câmpul bioenergetic al pământului trebuie să aibă si o frecventă de vibratie corespunzătoare.Schumann a fost primul om de stiintã care a prezis existenta acestui câmp bioenergetic al pãmântului si a calculat frecventa sa de vibratie între anii 1952 - 1957 înainte de a putea fi mãsuratã efectiv. Rationamentul emis de el a fost urmãtorul:Pãmântul se comportã ca un urias condensator electric. Atmosfera este un conductor slab si dacã nu ar exista în permanentã fulgere într-o parte sau alta a globului, sarcina sa s-ar difuza în cca 10 minute. Aceste sarcini electrice permanente se manifestã într-o cavitate determinatã de marginea pãmântului si partea inferioarã a ionosferei la aproximativ 55 km înãltime. Sarcina totalã care existã în aceastã cavitate este de 500.000 Coulombi. Aceastã sarcinã se aflã într-o redistribuire constantã datoritã fulgerelor. Mai mult, fiecare fulger care se manifestã în atmosfera terestrã dã nastere unei unde cvasi-stationare care se manifestã ca un fel de ecou electromagnetic la fel cum, de exemplu, sunetul emis de un clopot nu este altceva decât un ecou datorat lovirii marginii sale exterioare. Dacã aceastã margine exterioarã ar fi lovitã mai des, atunci s-ar constata cã în fundal se manifestã si rãmâne la aceeasi intensitate un anumit ecou. Rezonanta Schumann este chiar acest ecou si a putut fi calculatã matematic la 7,83 Hz, conform formulei f= c/pi*D unde c este viteza luminii iar D diametrul pãmântului.Studiul practic a arătat că câmpul electromagnetic al pământului vibrează pe mai multe frecvente de vibratie care sunt aproximativ armonici ale acestei frecvente fundamentale. Valorile acestor armonici se află situate între 6 si 50 de Hz. Toate aceste unde au fost denumite rezonante Schumann după savantul care le-a prezis si calculat pentru prima dată.Frecventele Schumann variază functie de următorii factori:- intensitatea si configuratia campului magnetic al Pământului- compozitia si proprietătile atmosferei- proprietătile ionosfereiIndiferent cum variază acest spectru de frecvente, 7,83 Hz este frecventa fundamentală, deci are ponderea cea mai mare. Cea de-a doua armonică are valoarea maximă undeva în jurul a 15 Hz (+/- 0,5 Hz), armonicele a treia, a patra si a cincea se situează undeva în jurul valorilor 20, 26 si 33 Hz iar intensitătile acestora sunt variabile în functie de factorii susmentionati. Armonicele a sasea si a saptea a căror intensitate este suficientă pentru a fi luate în considerare sunt 39 si 45 Hz.Asadar, acest spectru de vibratii ilustrează viata energetică a pământului. Cum poate fi acest lucru util pentru fiintele umane?Prin acordarea undelor cerebrale cu fundamentala frecventelor Schuman (7,83 Hz), fapt care se realizează prin intermediul aparatelor de stimulare cerebrală de tip brain machine putem beneficia prin intermediul fenomenului de rezonantă de un aport energetic urias din propriul câmp energetic al pământului. Practic, în cazul stabilirii acestei rezonante, proportional cu gradul nostru de trezire a perceptiilor, constiinta noastră se expansionează la nivelul întregului pământ si toti centrii nostri energetici sunt revitalizati si alimentati din focarele energetice imense ale pământului. Frecventa 7,83 se încadrează în gama undelor alfa, specifice meditatiei si astfel starea care se instalează va permite o comuniune mai usoară cu fiinta pământului.Aceste cunostinte suplimentare au permis cercetătorilor să afle motivul eficientei unor anumite dansuri exorcizante din traditiile unor triburi africane. Prin introducerea cu bună stiintă în aceste dansuri a unor ritmuri corelate cu frecventele Schumann, dansatorii puteau trezi energiile pure ale pământului pe care apoi le canalizau după dorintă. Beneficiile rezultate de pe urma acordării creierului nostru pe această frecventă de vibratie a pământului sunt în primul rând această reîncărcare a bateriilor organismului nostru. Se observă disparitia grijilor si anxietătilor inutile, amplificarea vitalitătii, o stare pregnantă de bună dispozitie, blândete si putem percepe cum constiinta noastră este bransată la o sursă imensă de energie.De asemenea, acordarea pe această frecventă de vibratie elimină efectele perturbatoare ale câmpurilor electromagnetice cu care interferăm în viata de zi cu zi. Mai ales cei care lucrează în medii puternic poluate electromagnetic au mare nevoie de "reîmpământare" prin acordarea pe această frecventă de vibratie. Din punct de vedere energetic, aproape că am pierdut contactul cu această inimă pulsatorie a pământului datorită nenumăratelor câmpuri electromagnetice poluante dintre care cel mai important este cel general de reteaua de alimentare a consumatorilor casnici.Arhimede a spus: "Dati-mi un punct de sprijin si voi putea apoi răsturna pământul". În cazul organismului nostru, punctul de sprijin pentru întreaga structură fizică, emotională si mentală este pământul si aici nu trebuie să privim pământul ca un imens bulgăre solid care rătăceste prin spatiu ci ca o fiintă vie din care provine tot ceea ce este materie în noi însine, nu numai materia fizică, palpabilă ci întreaga materie subtilă care este substratul trăirilor noastre emotionale si mentale. Atunci când acest punct de sprijin va fi ferm în noi, vom dispune de energia necesară pentru a ne vindeca si a tine la distantă toate bolile, de a ne păzi de influente mentale si emotionale negative (cum sunt de exemplu cele care se manifestă în cazul magiei negre), de a fi un nesecat izvor de vioiciune si confort pentru ceilalti.Mai mult decât atât, această revenire în sânul pământului va atrage după sine o stare mult lărgită de constiintă în care vom putea percepe intuitiv unitatea vietii a tot ceea ce există pe planeta noastră.
"Popol Vuh" si Apocalipsa dupa mayasi

Mayasii erau un popor avansat. Exceptionali matematicieni si astronomi, ei au conceput unul din cele mai precise calendare cunoscute de om, mai exact decat cel gregorian utilizat azi. Calendarul lor a fost alcatuit in urma observarii minutioase a soarelui, a planetelor si a stelelor din Calea Lactee. Astronomii maya cunosteau - inca nu se stie cum - locatia exacta a centrului galaxiei, dand o importanta deosebita nasterii si disparitiei stelelor din acest spatiu. Mayasii intelegeau diferit timpul fata de omul modern de azi. Noi vedem timpul ca fiind linear; el poate fi incetinit, dupa cum chiar a demonstrat teoretic Albert Einstein, insa "curge" intr-o singura directie. Prin contrast, mayasii credeau ca timpul "curge" in cicluri care se repeta periodic, la finele fiecaruia incepand unul nou, si ca ciclurile temporale isi au originea in Centrul Cerului, denumit de ei Hunab Ku, un fel de "pantece cosmic" care a dat nastere lumii noastre si care o va distruge pentru a face loc alteia. Hunab Ku, pentru care mayasii aveau in scrierea lor si o ideograma (foto 2), era asimilat zeului suprem, Creatorul. De altfel, Calendarul Lung maya, care se va incheia la 21 decembrie 2012, este intemeiat pe acest principiu al ciclicitatii. Mayasii, in plus, posedau cunostintele necesare privind fazele solare, ceea ce este vital pentru calcularea unui calendar precis. Magnificele piramide maya sunt perfect aliniate dupa solstitii si echinoctii. Spre exemplu, piramida de la Chichen Itza a fost construita in asa fel incat, in timpul echinoctiilor, soarele in apus arunca o umbra semanand perfect cu cea a unui sarpe, coborand pe treptele dinspre nord ale ale constructiei. Sarpele acesta este reprezentarea alegorica a zeului Kukulcan - la mayasi sau Quetzalcoatl - la azteci (nume insemnand "sarpele cu pene", foto 3) asimilat ulterior de populatiile Americii Latine lui Iisus Hristos. Un asemenea efect poate fi obtinut doar posedand cunostinte arhitecturale si astronomice exceptional de precise. Acestea au fost mostenite de poporul maya, de la o inca si mai veche si mai misterioasa civilizatie: aztecii. Aztecii au ridicat la Teotihuacán ("Orasul Zeilor"), langa Mexico City, Piramida Soarelui (foto 4), inchinata aceluiasi zeu Quetzalcoatl.
Piramida este aliniata cu constelatia Pleiadelor, pe care si egiptenii au luat-o in calcul la constructia ansamblelor de la Gizeh. De altfel, s-a constatat ca exista o legatura intre credintele religioase stravechi ale mayasilor, egiptenilor si sumerienilor, in special in modul in care acestia se raportau la creatia universului, a rasei umane si la viitor. Mayasii au calculat data incheierii actualului ciclu temporal bazandu-se pe cunoasterea matematicilor, studiind indeaproape periodicitatea ciclurilor astronomice si sincronicitatea acestora cu evenimentele din natura si din viata umana. Ei acordau mare atentie spiritualitatii, intelegand bine rolul pe care constiinta umana il joaca in schimbul de informatii cu natura. Astfel, credeau ca ingerand anumite plante, in timpul rugaciunilor rituale, li se vor deschide usile perceptiei si se va ridica valul care impiedica omul sa comunice direct cu Creatorul. Bazandu-se pe aceasta combinatie intre divinatii si calcule matematice, ei au aflat, in mod incredibil, inca de acum 4.000 de ani, ca pe 21 octombrie 2012 va incepe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic si cu stelele din centrul Caii Lactee! Alinierea culmineaza, conform calculelor mayase - confirmate de savantii moderni - in ziua solstitiului de iarna, 4 Ahau 3 Kankin (13.0.0.0.0) sau 21 decembrie 2012, in calendarul nostru. La aceasta data, lumina si umbra il vor proiecta pe "Sarpele cu pene" coborand pe treptele piramidei Chichen Itza, care la baza au un cap mare de sarpe sculptat in piatra. Acest fenomen se petrece de doua ori in fiecare an, insa la solstitiul de iarna al lui 2012, ceva special se va intampla.
La apus, umbra marginii de N-V a piramidei va proiecta un tipar de lumina care imbratiseaza si ilumineaza capul de sarpe sculptat de la baza scarilor. Intr-o perioada de 32 de minute, sarpele, alcatuit din aceasta alternanta de lumina si umbra, va cobori pe pamant, pe masura ce soarele paraseste fiecare treapta, mergand din varf pana la baza. Pe langa aceasta, pe 21 decembrie 2012 in jurul orelor 11:11, coada sarpelui proiectata din varful piramidei va tinti exact inspre constelatia Pleiadelor, intr-o aliniere asemanatoare celei pe care o au piramida lui Quetzalcoatl din Teotihuacán sau piramidele egiptene de la Gizeh. Atunci, cred mayasii, odata cu revenirea pe pamant a lui Quetzalcoatl, lumea noastra se va sfarsi prin foc, iar "pantecele cosmic" Hunab Ku va dea nastere unui nou soare, numit de mayasi "Cel de-al Saselea Soare", iar o alta lume mai evoluata se va naste. Ce spun savantii moderni? Indiferent cat de reticenti am fi, e imposibil sa nu tinem seama de cosmogonia vechilor popoare mezoamericane. Asta pentru ca, pe langa exceptionalele dovezi de acuratete si precizie furnizate de calendarul maya si de constructiile lasate mostenire de civilizatiile disparute, unele descoperiri ale ultimilor ani ne pun pe ganduri. In primul rand, oamenii de stiinta au confirmat ceea ce mayasii stiau de mult: anume ca la data solstitiului de iarna 2012, soarele se va afla in "aliniamentul galactic", adica va fi pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic (linia care imparte in doua calea Lactee, divizand-o in 2 hemisfere sau lobi, foto 5).

Aliniamentul apare ca rezultat al precesiei echinoctiilor. Precesia este cauzata de faptul ca pamantul "se clatina" foarte incet pe axa sa, schimband astfel pozitia echinoctiilor si solstitiilor cu cate un grad la fiecare 71,5 ani. Intrucat soarele la solstitiu are o largime de doar o jumatate de grad, rezulta ca soarelui la solstitiul de iarna ii sunt necesari 36 de ani pentru a trece prin Ecuatorul Galactic. Alinierea exacta intre centrul soarelui, asa cum este vazut de pe pamant, si Ecuatorul Galactic, a avut loc in 1998 (dupa Jean Meeus in Mathematical Astronomy Morsels, 1997); la un calcul simplu, adunand 1998 cu +/- 18 (jumatatea lui 36), rezulta ca soarele este aliniat cu Ecuatorul Galactic la fiecare solstitiu de iarna intre 1980 si 2016. Daca asemenea aliniamente au mai aparut in anii 3000 I. C. si 1500 I. C., deosebirea este ca, de aceasta data, la 21 decembrie 2012, centrul soarelui nu doar ca se va afla pe aceeasi linie cu Ecuatorul Galactic, dar el se va suprapune chiar peste Centrul galaxiei (vezi imaginea). In plus, cu ocazia aceleiasi alinieri, Taietura Neagra (regiune de praf interstelar de la nordul Centrului Galactic pana dincolo de constelatia Acvilei, marcata in imagine ca "Dark Rift") pe care mayasii o cunosteau si o numeau Drumul Negru (Xibalba be), se intinde exact peste Ecuatorul Galactic, in locul in care soarele se va afla in 2012. Aceasta zona este vizibila cu ochiul liber la munte sau acolo unde aerul este curat, ca o panza alba pe cerul noptii. Astronomii moderni, cu instrumente avansate, au descoperit in centrul Caii Lactee o imensa "gaura neagra" care emite radiatie gamma de inalta energie si care, periodic, inghite stele si respectiv naste altele.
Publicatia The Journal of Astronomy and Astrophysics ofera mai multe amanunte. Folosind date primite de cele la patru telescoape ale complexului High Energy Stereoscopic System (H.E.S.S.) localizate in Namibia (Africa) (foto 6), savantii au concluzionat: "centrul galaxiei gazduieste un numar de potentiale surse de raze gamma, inclusiv o masiva gaura neagra cu masa de circa 10.000 de ori mai mare decat a soarelui, ramasite ale exploziilor unor supernove si posibil o acumulare de particule de «materie neagra»". Daca descoperirea in sine nu este una exceptionala – se pare ca multe galaxii au asemenea gauri negre in centru – alte dovezi sunt de natura sa furnizeze noi elemente pentru descifrarea misterului. Sau dimpotriva, pentru adancirea lui… In martie 2005, astronomul dr. Scott Hyman de la Sweet Briar College (SUA) a facut un anunt tulburator in prestigioasa revista stiintifica Nature. Analizand semnalele radio de joasa frecventa provenite din centrul Caii Lactee, captate cu telescoapele de la Socorro (New Mexico), dr. Hyman si colegii au detectat un semnal clar, pe care l-au calificat drept "emisie coerenta". Acesta se compunea din 5 emisii radio de energie egala, care durau cate 10 minute fiecare si se repetau la intervale de 77 de minute, pe o perioada de 7 ore, intre 30 septembrie si 1 octombrie 2002. Descoperirea i-a facut pe Scott Hyman si intreaga comunitate astronomica "sa se scarpinde in cap", dupa expresia autorului articolului. Ar putea fi ciudatele "murmure", detectate de dr. Hyman in centrul galaxiei noastre, o cauza a schimbarilor climatice abrupte pe care le resimtim azi? Deocamdata nu s-a putut stabili asa ceva. Insa catastrofele naturale se inmultesc cu viteza exponentiala, modificarile climei sunt evidente pentru oricine. Savantii au detectat comportamente extreme si stranii in soare, avand efecte asupra atmosferei pamantului si efecte masurabile asupra altor planete ale sistemului nostru solar.

Montauk - bariera călătoriilor în timp
In cadrul Proiectului Montauk, despre care doi dintre participanţi (Preston Nichols şi Al Bielek) au făcut dezvăluiri cutremurătoare într-un interviu de peste 9 ore, informaţii structurate şi în cărţile lui Preston Nichols şi Peter Moon, s-au realizat experienţe de proiectie în timp. Cercetătorii care au lucrat la Proiectul Montauk au construit, pe baza unor informaţii provenite din surse extraterestre, un dispozitiv cu ajutorul căruia trimiteau diverse persoane în timp şi le ghidau acolo pentru a descrie ce vedeau. Al Bielek a fost unul dintre "călătorii în timp" şi iată ce răspunde el reporterului la întrebarile legate de anul 2012:
Care este cel mai depărtat punct din viitor în care au fost trimişi oameni în cadrul Proiectului Montauk?
Al Bielek: Anul 10.000 d.C.
R: Deci viitorul este acum stabilit până în anul 10.000 d.C.?
AB: Da. Este ca o realitate din vis. Nimeni nu a găsit un viitor tangibil, al lumii fizice, dincolo de 2012. Este ca un zid abrupt dincolo de care nu mai este nimic.
R: Profeţiile vorbesc despre o transformare planetară în acea perioadă.
AB: Curios, nu-i aşa?
R: Care este previziunea dvs. pentru viitorul speciei umane?
AB: Va supravieţui.
R: De ce s-a menţionat la un moment dat că anul 2011 a fost ultimul an în care subiecţii experienţelor au putut vedea ceva tangibil?
AB: Calendarul mayaş prevede pentru perioada 2011 – 2013 un fel de barieră. Persoanele clarvăzătoare au confirmat că în jurul anului 2013 este o barieră de care ele nu pot trece.
R: Asta nu înseamnă că nu este nimic dincolo de acel an.
AB: Nu. Este ascuns percepţiilor noastre. Nu se poate vedea nici măcar cu o maşina a timpului. Mulţi se întreabă dacă vor mai avea controlul asupra omenirii dupa 2013.
R: Se pare că avem de a face cu o elevare a conştiinţei pe măsură ce ne apropiem de translaţia în cea de-a patra dimensiune.
AB: Într-adevăr. Sunt ceva dovezi în direcţia asta.
R: Se discută mult despre ideea translaţiei într-o a patra dimensiune. Ce înseamnă aceasta?
AB: De fapt, înseamnă trecerea la o frecvenţă de vibraţie superioară. Este de asemenea în legatură cu conştientizarea faptului că nu suntem separaţi de Creatorul nostru. Este un eveniment de genul celui numit de creştini "revenirea în Glorie". A doua venire se referă mai degrabă la o stare interioara, decât la o fiinţă care vine şi stabileste o ierarhie.
R: Când se va realiza complet această translaţie?
AB: A patra dimensiune este mult mai plină de viaţă. Este o dimensiune în care predomină compasiunea, înţelegerea şi iubirea. Trecerea definitivă la cea de-a patra dimensiune cred că va avea loc între anii 2003 şi 2013.
R: E interesant că şi prin metodele de divinaţie I-Ching se prevede un sfârsit în anul 2012.
AB: Da. Nimic nu va mai fi la fel pe Pământ. Transformarile au început deja. Suntem martori la "dispariţia" celei de-a treia dimensiuni a vieţii.
Inversarea polilor magnetici

La nivel planetar, avem de-a face cu o inversiune a polilor magnetici, fenomen care se petrece o dată la 13.000 de ani, deci de două ori într-un mare ciclu cosmic de 26.000 de ani. Polul nord magnetic terestru este într-o constantă deplasare. La ora actuală, tinde să se apropie de polul nord geografic. Unii oameni de ştiinţă consideră că această inversare a polilor magnetici ai Terrei va avea loc în curând. Extras din revista “Sciences et Avenir” (Ştiinţa şi viitorul) din Iunie 2002: “Analizând datele culese de doi sateliţi: Oersted, lansat în 1999, şi Magsat, lansat cu 20 de ani mai devreme, o echipă de specialişti de la Institutul de Fizica Pământului din Paris a remarcat variaţii importante ale câmpului magnetic terestru. Să fie acesta semnul inversării polilor magnetici ai Pământului? Nu putem afirma aceasta cu certitudine. Mai degrabă putem bănui că intensitatea câmpului magnetic fluctuează, scăzând şi apoi revenind, fără a se modifica polaritatea câmpului magnetic terestru. Astfel de fluctuaţii au mai avut loc în trecut. Inversiune sau fluctuaţie, nucleul terestru pare a fi agitat însă de furtuni intense.” Acest lucru nu a fost confirmat de majoritatea cercetătorilor, unii dintre ei chiar aducând argumente puternice care ţin de mişcarea Chandler. Mişcarea Chandler este o mică deplasare în poziţia polilor de rotaţie ai Pământului, cu caracter semi-regulat. Datorită mişcării Chandler (care nu e singura componentă de deplasare a polilor de rotaţie), polii de rotaţie se mişcă într-un cerc neregulat cu diametrul de 3 - 15 metri cu o perioadă de 36 de luni.Peste mişcarea Chandler se suprapun alte mişcări, aşa incit polii de rotaţie execută permanent un fel de "dans" foarte complicat şi parţial neregulat cu o amplitudine mică.Cauzele mişcarii Chandler sunt un subiect controversat. Interacţii între diversele atracţii gravitaţionale reprezintă doar una din ipoteze. O ipoteză lansată de cercetatori de la Jet Propulsion Laboratory susţine că mişcarea Chandler e cauzata de fenomene legate de clima Pamintului. Nu exista inca un consens.
Magnetismul Pamintului se ştie că a trecut prin inversări de poli în trecutul geologic. Magnetismul prezent se modifică într-un sens care ar putea indica o eventuală inversare a polilor magnetici într-un viitor nedeterminat. Dar nu se ştie cu precizie dacă modificarile prezente sunt doar fluctuaţii normale sau într-adevar sunt premergătoare ale unei inversări de poli magnetici. În plus, conexiunea între polii magnetici şi mişcarea Chandler (polii de rotaţie, diferiţi faţă de cei magnetici) este doar o presupunere, nu exista nici un fel de date clare in acest sens.Clarvăzatorul Edgar Cayce a fost întrebat pe data de 11 august 1936 de unul din clienţii săi dacă Pământul va trece prin vreo schimbare majoră între anii 2000 şi 2001, şi dacă da, ce fel de schimbare. Cayce a răspuns că o deplasare (in engleza "shifting") a polilor va avea loc între anii 2000 si 2001. Deplasare ("shifting") poate însemna o mişcare de citeva grade, sau un grad, sau mai putin. Inversare ar presupune o mişcare de 180 de grade. Cayce a zis "shifting" adică deplasare, nu inversare. În orice caz, 2001 a trecut şi deplasarea prezisă nu s-a intimplat.
Presa de senzaţie speculează pe marginea inversării polilor magnetici ai Pământului, care s-a întâmplat de mai multe ori în trecutul geologic (cu foarte mult timp in urma) şi s-ar putea să se mai întimple intr-un viitor nedeterminat. Dar asta nu trebuie confundata cu deplasarea polilor de rotaţie (mişcarea Chandler fiind doar o componentă a acestei deplasari). Este practic imposibil ca polii de rotaţie sa se inverseze. Este posibil ca polii de rotaţie să se deplaseze un pic - oricum se deplasează foarte puţin tot timpul, dar cu cât mai mare deplasarea, cu atît mai mică probabilitatea.Schimbare radicală de climă
Clima este în curs de schimbare? Fără echivoc, răspunsul este da. O serie de observaţii tind să confirme această concluzie şi permit o mai bună înţelegere a rapidităţii acestor schimbări. Ca urmare a preocupărilor majore pentru schimbările climatice ce pot surveni în acest secol, climatologi din toate colţurile lumii emit scenarii de evoluţie a vremii şi climei. Previziunile sunt sumbre pentru perioada premergătoare anului 2012. După 2010, Europa va suporta o schimbare radicală de climă. Până în 2007 era anuntate furtuni violente care vor distruge bariera de coastă a Olandei, determinând pierderea unor vaste teritorii. Desi asta nu s-a intamplat, totusi pericolul persista. Verile vor fi din ce în ce mai calde, provocând o şi mai rapidă topire a gheţarilor, cu consecinţe grave asupra climei, la extrem, se poate ajunge la ierni cu temperaturi foarte scăzute, similare Siberiei, în ţările limitrofe Atlanticului de Nord. Începând cu 2012, procesul de răcire globală va cuprinde Pământul, iar la mijlocul secolului 21, întreaga planetă va fi cuprinsă de temperaturi scăzute, aprecia un expert al Observatorului Academic al Rusiei. Cauza acestei scăderi a temperaturii este micşorarea fluxului de radiaţii solare, aprecia Habibulo Abdusamatov, citat de NewsRu. “Am fost martorii unei asemenea răciri în Europa, America de Nord şi Groenlanda în 1645-1705, cu canale îngheţate în Olanda, şi oameni care şi-au abandonat casele din cauza gheţarilor. Aceasta este ceea ce ne aşteaptă în câteva decenii”, afirma specialistul. Analize ale fluctuaţiilor radiaţiilor solare care influenţează climatul pe Terra arată că planeta se afla acum la vârful procesului de încălzire globală. Acum, odată cu scăderea radiaţiei solare, temperaturile globale vor scădea şi ele, crede Absudamatov. “În secolul 20, activitatea solară putea fi caracterizată de o creştere generală a cantităţii de energie radiată, de aici încălzirea globală. Aceasta nu este nicidecum o anomalie, ci un fenomen normal. Încălziri globale, ca şi răciri globale, au mai avut loc”. Potrivit lui Absudamatov, răcirea va începe în 2012 -2013. Până în anul 2035, nivelul radiaţiilor solare va atinge minimul, iar 15 ani mai târziu se aşteaptă o răcire accentuată a climei. (Agenţia “Rusia la zi” – 7 februarie 2006).
Războiul nevăzut
Cotidianul "India Daily" titra pe 17 mai 2005: începutul unui nou sezon de război prin manipularea mascată a climei. Birourile naţionale de climă ale diferitelor ţări au început să prezică taifunuri şi cicloane pe tot globul. Cu toate acestea, unii oameni de ştiinţă sunt convinşi că vor exista numeroase tentative mascate de manipulare a climei prin crearea de cicloane ca simple experimente climaterice în încercarea de a le controla artificial. Cea mai modernă metodă de manipulare artificială a climei implică ionizarea "la comandă" a straturilor atmosferice aflate la o altitudine între 4500 şi 9000 de metri. Această "joacă" cu ionosfera planetei şi folosirea controlată a interacţiunilor dintre Soare şi Pământ poate creea efecte neprevăzute. Oamenii de ştiinţă au realizat că întreaga climă a planetei este determinată de radiaţia solară electromagnetică care ajunge pe Pământ. Există anumite indicii care arată că radiaţiile expulzate în urma furtunilor solare sunt direct responsabile de schimbările climei planetare. Iar aceste furtuni solare sunt determinate de un nivel neobişnuit de mare al energiilor care sosesc în sistemul nostru solar provenind dintr-o anumită zonă a galaxiei. (Despre toate aceste interacţiuni, Active Information Media a publicat o serie de articole. Detalii în Centura fotonica.) S-au realizat diferite modele pe calculator despre rolul şi comportamentul ionosferei care acţioneaza ca un filtru în calea radiaţiilor solare în drumul lor spre suprafaţa Pământului. Dacă există metode de a controla acest filtru, atunci aceste metode şi tehnologii devin adevărate "pârghii" pentru modificarea climei planetare. Acesta este rezultatul la care s-a ajuns folosind cercetarea computerizată. Controlul ionosferei permite modificarea climei. Iar rezultatele sunt magice. Una dintre metodele de a controla ionosfera constă în a manipula artificial densitatea ionilor în această zonă atmosferică prin folosirea unor puternice transmiţătoare şi a unor întregi suprafeţe de teren "plantate" cu antene operând în gama de înaltă frecvenţă. Există suficiente informaţii publice pe această temă, atât pe internet cât şi în diverse jurnale de specialitate. Cel mai cunoscut mijloc de modificare climatică la nivel planetar este celebrul HAARP din Alaska. Tendinţe recente arată că folosirea super-conductoarelor în sateliţii spaţiali este un alt mijloc de a genera fluxuri electromagnetice intense pentru a "bombarda" ionosfera cu scopul de a controla artificial clima. Experţii declară că în acest sezon se vor folosi în repetate rânduri fluxuri electromagnetice puternice pentru a genera un comportament climatic mult mai violent decât până acum. Studii foarte recente, realizate în anumite ţări interesate de această temă, arată că folosirea unor fluxuri electromagnetice "inverse" poate neutraliza "bombardamentul" energetic destinat să modifice vremea. A început oare deja războiul nevăzut?
Profeţii despre prezent
Profeţii despre prezent "Scoarţa pământului va lua foc, clima va suferi unele schimbări, cutremure simţitoare vor distruge multe dintre clădirile existente, uragane şi vânturi puternice, terestre şi maritime, vor nimici îndrăzneala oamenilor bazaţi numai pe aşa zisa putere a ştiinţei. Ingeniozitatea omenească pusă în slujba răului va face cunoscute lumii cele mai groaznice crime şi pământul va cunoaşte cele mai cumplite boli ce vor apare pentru a fi nimicită existenţa oamenilor răi sau perverşi." Afirmaţiile de mai sus aparţin celebrului indian Sundar Singh care a vizitat România la începutul secolului trecut şi a făcut o serie de profeţii despre rolul ţării noastre în viitorul care începe acum. Deşi în perioada anterioară mulţi oameni se îndoiau de adevărul acestor predicţii, evenimentele actuale au adus din nou în atenţie discursul lui Sundar Singh despre România. "Iată, după cum am văzut eu, aceste transformări vor veni peste voi şi vă vor lua prin surprindere chiar dacă veţi rămâne neclintiţi în încăpăţânarea voastră şi nu veţi ajunge să credeţi în DUMNEZEU" a mai spus Sundar Singh. Vorbind despre încercările prin care noi trecem acum, el adăuga: "Sfârşitul acestor încercări va fi marcat de un dezastru planetar produs de cutremure, care va îngrozi aproape întreaga lume." "America de Nord şi de Mijloc vor ajunge să fie în cea mai mare parte un gigantic cimitir. Aceasta se va întâmpla tocmai în ajunul unor imense planuri de dominaţie prin care se va urmări supremaţia întregii planete." "Chiar dacă vă uimesc cele afirmate de mine, să nu mire pe nimeni ceea ce se va întâmpla, deoarece fiecare are ceea ce merită, în final dreptatea, adevărul şi lumina spirituală triumfând."
Ce mai spun Mayaşii despre 2012
 • Vom depăşi tehnologia, aşa cum o cunoaştem noi azi.
 • Vom depăşi cunoştiinţele actuale despre Timp şi Spaţiu
 • După ce vom trece rapid prin Dimensiunea a 4-a, vom intra în Dimensiunea a 5-a
 • Planeta Terra şi întreg Sistemul Solar se vor sincroniza cu Galaxia şi întregul Univers
 • ADN-ul uman va fi reprogramat şi îmbunătăţit, şi va avea 12 spirale în loc de 2.
 • Alte efecte ale marilor transformări cosmice la care asistăm, sunt atmosferele planetelor Sistemului Solar
 • Atmosfera lui Marte creşte rapid
 • Luna îşi “fabrică” atmosfera proprie compusă din compuşi ai sodiului
 • Atmosfera Terrei se schimbă şi ea, în straturile superioare formându-se un nou gaz, care până acum nu exista
 • Venus ne arată o creştere marcantă de intensitate luminoasă
 • Jupiter suferă o modificare atât de puternică, încât s-a format un tub de radiaţie ionizată, între el şi satelitul său Io. De asemenea câmpul lui magnetic a crescut în intensitate de 2 ori
 • Uranus şi Neptun au suferit recente inversări de poli şi acum îşi intensifică câmpul magnetic şi devin tot mai strălucitoare.