luni, 31 octombrie 2011

Misteriosul X Rosu de la NASA şi Exerciţiu de Tsunami "Pacific Wave 11" de pe 9 noiembrie 2011

Cu câteva luni în urmă, un X roşu misterios a fost găsit pe o hartă NASA şi au circulat zvonuri că această X rosu marca o locatie de impact  în apropiere de Marea Bering, chiar deasupra Insulele Aleutine .

Locul de amplasare al Impactul este aproape similar cu locaţia exerciţiului tsunami simulate pe 9 noiembrie.

Exercitarea Pacific Wave 11 va avea loc pe 9 şi 10 noiembrie 2011, şi va implica mai multe scenarii, derulate în timp real. Scenariile exerciţiului includ tsunamiuri majore, generate de  cutremure 9 + în următoarele locatii:
• Kamchatka (Kurile-Kamchatka Trench)
• Insulele Ryukyu (Nansei-Shoto Trench)
• Filipine-Marea Chinei de Sud (Manila Trench)
• Filipine-Oceanul Pacific (Filipine Trench)
• Vanuatu (New Hebrides Trench)
• Tonga (Tonga Trench)
• Chile de Nord (Peru-Chile Trench)
• Ecuador (Columbia-Ecuador Trench)
• America Centrală (Orientul Mijlociu America de transee)
•  Insulele Aleutine (Aleutine Trench)

Un PDF găsit la unesdoc.unesco.org prezinta detalii remarcabile despre exerciţiul viitor.

*

Există o legătură între acest exercitiu si X Rosu de la NASA ?
Studii anterioare au arătat că Link:
byss.arc. nasa . GOV / maps/mars/visible_kml/111 / 11133 . KML
se referă la o coordonate de pe Marte - 11133 este un număr de corespondenţă.
Am verificat coordonatele " X Rosu" pe Google Earth, precum şi pe Google Moon, pe Google şi pe Marte Google Sky
*
*
*

Se pare că trebuie să ne asumăm ca avem de-a face cu o eroare în programul Google Earth şi nu legat de exercitiul viitor.
Ne-ar plăcea să aud opinia ta!
NASA Red X - 50 37'30 .01 Coordonate "N, 174 22'30 .01" E byss.arc. NASA . GOV / maps/mars/visible_kml/111 / 11133 KML.
Sursa şi autor: unesdoc.unesco.org  *  beforeitsnews
Sursa: thetruthbehindthescenes.wordpress.com

FEMA: 9 noiembrie 2011 – TEST NATIONAL PENTRU SITUATII DE URGENTA in SUA. Este primul la acest nivel. SE PREGATESTE CEVA?

Iata ce aflam de pe site-ul FEMA (Federal Emergency Management Agency  – „Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă”):
„FEMA, FCC Announce Nationwide Test Of The Emergency Alert System” 
FEMA, FCC (Federal Communications Commission – „Comisia de Informare Federală”) anuntă un test naţional pentru Situaţii de Urgenţă
La fel cum s-a întâmplat cu Testele de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă, acest Test este programat să aibă loc pe data de 9 noiembrie 2011.
Data publicării: 9 iunie 2011
Numărul publicării: HQ-11-099
WASHINGTON, D.C. – Departamentul SUA al Securităţii Ţării din cadrul FEMA şi FCC vor conduce primul test naţional din Sistemul de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă (EAS). Testul naţional va avea loc miercuri, 9 noiembrie 2 a.m. şi poate dura chiar şi trei minute şi jumătate.
EAS este o alertă naţională şi un sistem de avertizare instituit pentru a-i oferi posibilitatea preşedintelui SUA să se adreseze publicului american în timpul situaţiilor de urgenţă. Serviciul Naţional de Meterologie din cadrul NOAA (National Oceanic and Atmosphere Administration – „Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei”), guvernatori şi autorităţi ale statului şi locale antrenate în situaţii de urgenţă, folosesc deasemenea părţi din sistem pentru a emite mai multe alerte de urgenţă.
În mod similar cu testele EAS care au deja loc frecvent, testul naţional va fi transmis prin staţiile de radio şi TV, televiziune prin cablu, satelit radio şi servicii de televiziune, dar şi de furnizorii de servicii video fără fir din toate statele şi teritoriile din Puerto Rico, Insulele Virgine Americane şi Samoa Americană.
Pe 9 noiembrie, publicul va auzi un mesaj „Acesta este un test”. Mesajul audio va fi acelaşi atât la radio cât şi la TV. Potrivit regulilor FCC, posturile de emisie radio şi TV, operatorii de cablu, furnizorii de servicii radio audio digitale prin satelit, furnizorii de servicii transmise direct prin satelit şi furnizorii de servicii video fără fir sunt obligaţi să transmită mesajele prezidenţiale EAS publicului.
Un test naţional îi va ajuta pe partenerii federali şi pe participanţii EAS să stabilească încrederea sistemului şi eficacitatea sa atunci când publicul este informat de posibile pericole naţionale şi regionale în situaţii de urgenţă.
„Un test naţional al Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă cu suport vital de comunicaţie şi implicarea participanţilor este un pas înainte. În acest fel, comunitatea este în alertă, avertizată şi pregătită să trimită informaţii cruciale care pot salva vieţi şi sunt în măsură să protejeze proprietatea”, a spus Damon Penn, Asistent Administrativ al FEMA pentru Programele Naţionale de Permanenţă. „Pentru că nu a existat până acuma la nivel naţional o activare a Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă, FEMA consideră acest test drept o oportunitate excelentă pentru evaluarea pregătirii şi eficienţei sistemului prezent. Este important să ne amintim că acest test nu este un test cu „admis” sau „respins”, ci este o şansă care stabileşte un nivel de referinţă pentru îmbunătăţiri treptate aduse Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă prin testări curente şi viitoare.
Este deasemenea important să ne amintim că Sistemului de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă este unul dintre numeroasele instrumente din sistemul nostru de comunicaţii. Noi vom continua să lucrăm şi pe canale suplimentare care pot fi un sprijin, o informaţie pentru oameni în timpul unei urgenţe.”
„Testul naţional care urmează este crucial pentru că arată motivul pentru care EAS a
fost proiectat”, afirmă Jamie Barnett, Preşedintele Biroului pentru Sănătate Publică şi Siguranţa Ţării din FCC. „Pentru că avem în minte dezastrele recente de la noi din ţară şi din Japonia, o alertă efectivă şi de încredere pentru situaţii de urgenţă şi un sistem de avertizare sunt de fapt cheia care oferă siguranţa publicului în situaţii de urgenţă. Avem în vedere să lucrăm cu FEMA pentru a pregăti acest test important.”
“În ultimii 2 ani şi ca parte din eforturile de planificare a acestei pregătiti naţionale, FEMA, FCC şi alţi parteneri federali, guverne de stat, locale, tribale şi teritoriale, participanţi la Sistemul de Alertă pentru Situaţii de Urgenţă şi alte persoane interesate au lucrat împreună pentru ca acest test să devină o realitate.”
Pe măsură ce guvernele federale, de stat, tribale, teritoriale şi locale se pregătesc şi îşi testează abilităţile, acest eveniment serveşte drept memento: toată lumea ar trebui să-şi pregătească o trusă pentru situaţii de urgenţă şi un plan pentru situaţii de urgenţă, atât pentru ei înşişi cât şi pentru familiile lor, comunităţile şi chiar afacerile lor. Oricine poate vizita www.Ready.gov pentru mai multe informaţii despre modul în care vă puteţi pregăti şi modul în care să fiţi informat în legătură cu paşii de urmat într-o sitiaţie de urgenţă.
Misiunea FEMA este să-i sprijine pe cetăţenii noştri şi pe primii respondenţi, astfel încât noi ca naţiune să lucrăm împreună pentru a ne clădi, susţine şi îmbunătăţi abilităţile în caz de urgenţă, pentru a ne proteja împotriva pericolele, pentru a răspunde şi pentru a tempera toate pericolele.
   Comentariu saccsiv:
Pe 11.09.2001 a avut loc ceea ce deja stim cu totii:
Pe 09.11.2011 are loc acest test. Sa fie un simplu joc de cifre? Stim ca ELITELE au o obsesie cu numerele si cu datele. Au ales oare special aceasta zi?
Ne putem astepta la ceva special in afara de un test? Ceva care sa se tranforme dintr-un test intr-o catastrofa in aceeasi zi sau dupa o scurta perioada?
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Apocalipsa 2018. Războiul care va distruge Europa

Apocalipsa 2018. Războiul care va distruge Europa. Trupe germane trimise în Grecia pentru a restabili ordinea. Rusia ocupă Moldova, Ţările Baltice şi Belarus. Armata franceză, pe străzile Italiei. Franţa ocupă Belgia şi umileşte armata britanică. SUA revine la politica neintervenţionistă şi priveşte impasibilă.
Puţin probabil ca tocmai acesta să fie viitorul, dar Angela Merkel a declarat deja că eventuala dispariţiei monedei Euro va pune în pericol pacea Europei, îşi argumentează istoricul Dominic Sandbrook, în Daily Mail, teoria fantezistă apocaliptică.
“Este 29 octombrie 2018, iar Marea Britanie trăieşte cel mai negru coşmar. Pe câmpurile de luptă ale Europei, forţele noastre armate au fost umilite. În lagărele de prizonieri, mii dintre tinerii noştri stau disperaţi, dovadă a prăbuşirii ambiţiilor noastre. De la câmpurile morţii din Belgia, până la străzile Atenei, întregul continent sângerează. Iar, în Est, ursul rusesc îşi întăreşte inexorabil strângerea, noul lor imperiu renaşte din ruinele unui vis european”, aşa începe scenariul apocaliptic al lui Dominic Sandbrook.
Potrivit scenariului publicat de Daily Mail, totul a început în octombrie 2011, la summitul liderilor europeni de la Bruxelles, care s-au angajat să salveze zona euro. În 2012, în Grecia se duc lupte stradale, bursele europene şi mondiale se prăbuşesc: aşa începe războiul. Germania şi Franţa trimit forţe de menţinere a păcii în Grecia, transmite publika.md. În acelaşi timp, Italia luptă pentru supravieţuire, iar întreaga Europă urăşte capitalismul şi este ameninţată de totalitarism. Summitul din 2013 de la Bruxelles, care este organizat în salvarea Europei, nu rezolvă nimic.
În Letonia, grav afectată de criză, sunt trimise trupe ruseşti, la insistenţa minorităţii ruse din ţară. Peste puţin timp, Vladimir Putin spune că şi Moldova, Belarus, Lituania şi Estonia au nevoie de ajutor. În pofida situaţiei catastrofale, Occidentul nu reacţionează, iar în 2016 toate aceste state sunt ocupate de Rusia.
Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, de cealaltă parte, se poartă ca Napoleon. Belgia este cucerită de Franţa în 2017, iar un an mai târziu, trupele lui Sarkozy se îndreaptă spre Marea Britanie. Totodată, Statele Unite nu reacţionează la valul de evenimente care distruge Europa.
Sursa: ziuaveche.ro

Arhipelagul Canare s-ar putea îmbogăţi cu o nouă insulăArticol de Stanescu Mihaela 
Un vulcan subacvatic din Canare erupe de trei săptămîni, vărsând o cantitate de lavă atât de mare, încât aceasta ar putea ajunge la suprafaţa oceanului, ducând la formarea unei insule noi.
Conul de lavă se înalţă deja la 100 metri deasupra fundului mării; dacă înălţimea sa va mai creşte cu 150 metri, lava va ajunge la suprafaţă.
Ivirea unei noi insule este foarte probabilă, iar locuitorii din Canare au început deja să propună nume pentru ea. Au fost sugerate peste 500 de nume, favoritele fiind The Discovery, Atlantis şi The Best.
Ziarele spaniole dezbat deja problema suveranităţii asupra noului teritoriu.
Vulcanul submarin se află în apropierea insulei El Hierro, cea mai sudică dintre insulele Arhipelagului Canare. Activitatea sa este monitorizată constant, cu ajutorul unui submersibil care realizează fotografii ale zonei subamrine respective.
Erupţia a provocat până acum foarte multe cutremure (majoritatea imperceptibile însă), iar pe o suprafaţă mare apa a fost poluată cu cenuşă vulcanică şi gaze, afectând fauna marină din regiune.
Totuşi, se consideră că, pentru moment, nu există un pericol major pentru populaţia din zonă.
Întregul arhipelag al Canarelor este de origine vulcanică, iar activitatea eruptivă din zonă este importantă pentru menţinerea stabilităţii insulelor, contracarând eroziunea produsă de apa oceanului.
Sursa: Mail Online
Sursa: descopera.ro

Sucul de afine, mai eficient în prevenirea infecţiilor decât medicamentele

Dacă sunt extrase din sucul de afine, substanţele care îi dau acestuia capacitatea de a lupta împotriva infecţiilor, nu au acelaşi efect terapeutic, arată un studiu recent al cercetătorilor britanici.

În condiţiile în care a fost deja dovedit ştiinţific faptul că sucul sau siropul de afine poate preveni infecţii ale tractului urinar, oamenii de ştiinţă de la Worcester Polytechnic Institute (Anglia) au vrut să verifice eficienţa unui eventual medicament realizat din proantocianidine (PAC), substanţele active din afine.
Sucul de afine învinge E.coli
Potrivit Medicalnewstoday.com, echipa condusă de profesorul Terri Camesano a incubat două forme virulente ale bacteriei E.coli (principala cauză a celor mai multe infecţii ale tractului urinar) cu două sucuri diferite de afine luate din comerţ, dar şi cu substanţele PAC separate de suc.
În timp ce sucul din cele două culturi a prevenit în totalitate apariţia biofilmelor, PAC-urile au demonstrat o abilitate limitată de a reduce formaţiunile de tip biofilm, iar asta după o expunere mai mare la E.coli.
„În contextul în care mecanismele prin care produsele din afine acţionează asupra răspândirii bacteriilor nu sunt în întregime descifrate, acest studiu arată că sucul de afine este mai eficient în a inhiba formarea de biofilme, decât forme izolate ale flavonidelor şi PAC-urilor, deşi motivele nu sunt încă cunoscute”, a declarat Camesano.

Sursa: EVZ.ro

Previziunile lunii noiembrie 2011-Noiembrie, o luna cu multe semne de intrebare...


Previziunile lunii noiembrie 2011
Desi luna octombrie a fost mai aglomerata in evenimente, unele mai bune altele mai rele, insa au dominat cele negative, nu as spune ca luna noiembrie va fi mult mai buna. In plan astrologic cel putin se observa o ameliorare de situatie in anumite sectoare de activitate iar in altele se vor mai irautati lucrurile! 
Pentru aceasta luna doresc sa incep cu ceea ce este mai vizibil in plan astrologic. Adica, vom avea de suferit din urma relatiilor si raporturilor internationale, unde lucrurile in loc sa se imbunatateasca pot scapa de sub control. Deasemenea voi metiona faptul ca vor mai fi unele raporturi si reactii la imaginea tarii noastre care vor veni din afara granitelor sub forma de reprosuri, imagine negativa a Romaniei. Totodata anumite gesturi si reactii, precum si actiuni ale persoanelor aflate in strainatate de cetatenie romana, care prin faptele lor pot aduce din nou o imagine a tarii negativa. Seria de evenimente la cer suntem predispusi vor aduce pe primele raduri ale principalelor ziare internationale, stiri despre Romania ca si tara. Vor fi facute comparatii unele mai placute altele mai putin placute. La nivel diplomatic putem primi in continuare sanctiuni de nerespecatre a normelor internationale si deasemenea nemultumirle pot viza si politicienii sau principalele ministere care nu functioneaza bine. Investitii ale altro companii din strainatate care se vor finaliza prin renuntare la activitati si va fi o luna in care celelalte companii internationale nu vor investi in Romania. Tot la acest capitol cetatenii de alte etnii aflate pe teriotoriu tarii pot avea nemultumiri sau isi pot exprima pornirile la factorii decizionali din tara! Concluzionand va fi o luna in care raporturile si planu relatiilor cu strainatatea vor fi mult mai dificile decat in luna octombrie, iar la acest capitol nu se intrevad schimbri in bine.
In orice caz, referitor la nivelul de trai al populatiei, aici vor mai fi evenimente care vor veni sa socheze. In primul rand vom mai asista in aceasta luna la celebrele inghesuieli in magazine, ceea ce va aduce o imagine negativa a Romaniei ca si tara. A nu avea este una, a faca a saracie este cu totul altceva si asta sta in spiritul romanesc de cand ma stiu. Indiferent de situatii va fi o luna din acest punct de vedere in care putem asista la gesturi disperate, extreme chiar si o tendinta a resemnarii populatiei. O unda de nehotarare, aciditate in replici, ca si cum lumea din jur ar fi hipnotizata. Momente de isterie si de panica create de evenimentele care pot avea loc indiferent de sectoarele de activitate. Poate fi o luna in care rata somajului va creste si mult mai multi dintre cetatenii tarii sa ramana fara serviciu din diferite motive. Nu pot spune ca va fi o luna a "haosului" insa starea de spirit a natiunii, nu se va observa, ca si cum nu ar exista. Si tot in acest interval putem auzi si de gesturile disperate a unor oameni importanti in tara, care prin gesturile lor sa puna pe ganduri mintile luminate!
Tot la starea de spirit a natiunii vor contribui si o serie de evenimente negative dar care au legatura cu dragostea, povestile de iubire si planul relational.Deceptii, urmate de gesturi disperate ale unora, care pot soca prin atitudinea lor o tara intreaga. Probleme si nemultumiri impinse la extrem in segmentul sentimental, ric de sinucideri sau agresiune indreptata asupra reprezentantelor sexului frumos!
Cu pasi marunti dar siguri, clasa politica din Romania va avea o perioada dificila pe intreg parcursul lunii noiembrie. Dispute, discutii, o degringolada in ceea ce priveste organizarea si posibile anumite masuri extreme care sa vizeze direct clasa bugetara din tara. Decizii, documente, proiecte de legi care practic vor veni si vor sifona planul existential al cetateanului de rand. Vor fi amenintari indreptate la adresa factorilor decizionali si pot fi facute greseli, erori in tot acest interval. Initial cand lucrurile par a fi bune de fapt si de drept situatiile se vor complica astfel incat imaginea principalelor institutii ale statului vor fi stirbite de nehotararile si indeciziile de moment. Va fi o luna in care opozitia va fi avantajata in planul astrologic si poate veni cu proiecte viabile dar care sa nu fie ascultate sau luate in considerare. Intr-un cuvant vor avea continuitate nemultumirile la adresa institutiei prezidentiale si guvern. Predispozitia in continuare catre sanctiuni si mustrari verbale venite din partea marilor puteri in planul international. O luna mai sifonata pentru toti politicienii indiferent de culoarea politica si dincolo de baricadele din care acestea fac parte. Lupta va fi acerba si va pluti o stare de incertitudine sau actiuni vizibile care nu vor fi intru cu totul ata de functionale. Practic in plan politic o solutionare de moment nu se intrevede.
In aceasta luna, noiembrie, vor avea continuitate carnagiile in trafic si va trebui sa dam dovada de mult mai multa prudenta in trafic. Fie ca suntem participantzi la trafic sau pietoni va trebui sa ne gandim inainte de a apasa pedala de acceleratie. Vor avea continuitate si spun asta cu parere de rau pe tot parcursul lunii noiembrie incidentele si dezastrele in trafic pe fondul vitezei si nervozitatii la volan. Evenimente care pot fi evitate intr-o anumita masura. Pot fi in continuare pierderi de vieti omenesti si acidente dramatice care sa cutremure opinia publica. Deasemenea va trebui sa avem grija la incidentele din planul domestic si se intrevede o crestere luan aceasta a incendiilor si a exploziilor indiferent de natura acestora.
O luna in care sistemul de invatamant se va confrunta cu unele blocaje, fie ca vorbim de forma superioara sau nu. Deasemenea interesant este faptul ca in aceasta luna vor avea continuitate blocajele la nivel de Minister de Interne si Ministerul Justitiei, vor aparea noi reglementari si noi proiecte. Va fi din nou o luna a arestarilor si din nou vom asista la stiri in care vor fi dezbatute aceste descinderi pe deoparte si mediatice. Insa vor fi solutionate mai multe aspecte importante. O luna cu multe deficiente si in planul institutiei biserici. 
Interesant este faptul ca predispozitia din punct de vedere astrologic la o catastrofa aviatica poate fi evitata. Vor fi unele blocaje si nemultumiri vizibile la comapaniile aeriene. Dar si nemultumirea cetatenilor fata de serviciile oferite de unele companii.
Am ajuns si la ceea ce este mai important si anume finatele si bunurile. Va fi o luna a fluctuatiilor, insa ceea ce este mai important se pot vedea, nu unele imbunatatiri ci mai degraba unele proiecte de viitor care sa sune bine, doar pe hartie. Va fi un interval luna noiembrie in care pot fi unele incasari de acolo de unde nu ne asteptam. Si ceea ce este mai interesant este ca dupa o perioada de depreciere a leului se va face o revnire sau cel putin se va incerca acest lucru. O luna in planul financiar in care vom fi incurajati si vom primi asigurari ca totul va fi spre imbunatatire, minora as spune. Desi lucrurile vor sta cu totul altfel, mai degraba as spune ca este o luna a inducerii in eroare, din punct de vedere astrologic, dar care sa nu fie de rea intentie. Ca in povestea "ursul pacalit de vulpe". Fluctuatii si scumpiri vizibile la fina de luna noiembrie ceea ce va aduce cu siguranta un val de posibile proteste, nemultumiri si dezamagiri. Investitii care pot fi profitabile dar care sa nu fie finalizate!
Un progres usor poate fi vizibil in agricultura sau cel putin anumite decizii care sa faciliteze anumite nemultumri existente in momentul de fata. Va urama o perioada in care proiectele vor fi de bun augur, numai ca va trebui sa se treaca la actiune si invstitiile in acest sector de activitate poate fi profitabil. 
Din punct de vedere al vremii si fenomenelor meteorologice, vom avea parte de o luna usoara aextremelor, insa se va resimti si o protectie venita din partea a ceea ce astrologii numesc Pasu-ul Fortunei! Asadar indiferent de ce va fi o amelioare a vremii si usoara ei incalzire in anumite intervale ale lunii le vom observa cu totii. Va fi o luna in care predispozitia catre miscarile telurice va fi in continuare, insa intensitatea nu va fi mare, astfel incat nu va trebui sa ne facem griji. Vom mai auzi in schimb, la tarile vecine de miscari seismice mai mari.
In concluzie, luna noiembrie pentru Romania, va fi o perioada de nemultumiri, posibile imbolnaviri si aici va trebui sa mentionez o serie de epidemii care au directa legatura cu sezonul rece si nu numai. Un sistem sanitar in continuare deficitar. Masuri luate in pripa si manipulari care vor fi vizibile in viitorul apropiat. Intr-un cuvant o luna a miciunilor, inducerii in eroare si a nemultumirii populatiei raporatat la masurile de austeritate. Mentionez faptul ca acest studiu se refera la Romania ca si tara din prisma astrologiei, astfel incat orice coiencidenta cu realitatea poate fi neantamplatoare. Pentru ca "astrele predispun si omul dispune" asa spun unii.

Sursa: http://constelatiadestinului.blogspot.com/

Revolutia „Occupy Wall Street” – cine e VLAD TEICHBERG?

Iata ce aflam din articolul Brave New World. Mission Control (in paranteze drepte sunt comentariile traducatorului):
Curajoasa Lume Noua,
Controlul Misiunii
de Andrew Marantz
31 octombrie 2011 [interesant ca a aparut pe net inainte, ieri sau alalta-ieri]
Pe ecrane, un protestatar din miscarea Occupy Orlando cerea donatii in natura: “avem suficient deodorant, dar am putea folosi sapun.” Un al doilea protestatar, purtand o masca Guy Fawkes a intrat in cadru pentru a anunta aceasta “stire de ultima ora”: “Suntem peste tot! (globali). 1700 de privitori acum!”. Multimea din fata camerei de comert din Orlando a ovationat. [cred ca trebuie comentata putin si semnificatia mastii, o vad peste tot, trebuie sa aiba un simbolism].


Foto: http://publicintelligence.net/wp-content/uploads/2011/10/anonymous-global-protest-1.jpg
Feed-ul video fusese preluat de pe globalrevolution.tv, placa turnanta pentru transmisia live a protestelor populiste care au inceput cu Occupy Wall Street. Canalul, gazduit de Livestream.com, atrage intre 1000 si 20 000 de vizitatori la fiecare moment. “Revolutia nu va fi televizata” – a spus protestatarul mascat – “ea va fi… pe Internet.”
Revolutia este transmisa dintr-o darapanata cladire de birouri din NoHo (cartier din nordul Manhattanului, la Est de Broadway si marginit la Sud de Houston Street).
A.J. Muste Institute, o organizatie pacifista care a cumparat cladirea in 1974, o inchiriaza celor de la Global Revolution, un colectiv media nou-nascut, pentru (in jur de) 400 $ pe luna.
Joia trecuta, seara, un tanar cu un tricou pe care scria “SUNT UN CETATEAN CARE SE REVOLTA” era la butoane, monitorizand feed-urile primite din tara. Dupa filmarea din Orlando, a difuzat alt clip, filmat mai spre inceputul saptamanii trecute, cu Naomi Klein, criticul globalizarii corporate, care se adresa adunarii din San Fransisco: “Ocuparea nu se refera la un loc, ci la o stare de spirit.”
Global Revolution se prezinta pe sine ca o organizatie non-ierarhica, dar, daca cineva e la conducere, atunci acela ar trebui sa fie Vlad Teichberg, fost traider de derivate (instrumente financiare, contracte intre doua parti care specifica toate conditiile – in special, datele si valorile rezultante ale variabilelor – prin care platile se vor efectua. Aceasta forma de trading beneficiaza de multe scutiri, in SUA si statele dezvoltate).
“Proprietarii cladiri trebuiau sa stie ca se va intampla asta, cand ne-au invitat, dar noi am cam ocupat tot spatiul.” declara Teichberg, aprinzandu-si o tigara cu o bricheta cu steagul american.
Primele saptamani ale protestului, Global Revolution se desfasura sub o mare prelata din parcul Zuccotti, folosind hot spot-uri wireless. Acum doua saptamani, grupul, enervat (frustrat) de cantitatea de echipament pe care o pierdea din cauza ploii si a furturilor, s-a mutat in NoHo. Studioul este o dezordine de fire legate de pereti, lazi de incarcatoare de baterii si laptopuri peste tot. Pe o tabla, o lista cu ce e de facut include “fa un tutorial despre live streaming”.
Teichberg s-a nascut in Moscova si s-a mutat cu parintii in cartierul Queens  la varsta de 10 ani. A fost la Universitatea Princeton, unde a scris o teza despre teoria numerelor, apoi s-a dus pe Wall Street, unde a lucrat pentru Deutsche Bank. “Credeam ca globalizarea urma sa creeze egalitate in lume” a declarat. [Cat de naiv sa fii sa crezi asta?] Dupa 9/11, vederile sale s-au schimbat: “Politizarea atentatului, folosirea lui pentru a incepe razboaie si Patriot Act si toate astea… – era evident ca ne indreptam spre drumul gresit.” A parasit finantele, a ajutat la formarea unui colectiv media la nivel local si si-a varsat economiile in Rezistenta.
Dupa parerea lui, el ajuta la alimentarea unei Revolutii Globale care a inceput pe 17 decembrie in Tunisia. In februarie, a fost la Madrid sa puna camere in mainile protestatarilor de acolo. Apoi s-a intors la New York pentru a construi ceea ce el numeste “camera Kalashnikov”-uri in pregatire pentru “ocupatia americana”. El vede filmarea in direct ca pe o verificare/vanatoare/control asupra brutalitatii fortelor de ordine. “Daca toata lumea se uita, statul nu poate pur si simplu sa zdrobeasca oameni. Asta e ceea ce a impiedicat Piata Tahir din Cairo sa se transforme in Tiananmen”. [In Piata Tiananmen din Beijing, un numar estimat de la cateva sute la o mie de protestatari, au fost masacrati – mai multe detalii: aici ].
Global Revolution subzista dintr-un val de mici donatii. Teichberg si cohorta lui cumpara computere ieftine de pe internet, le repara si le trimit ocupantilor din intreaga tara.
Teichberg traieste intr-un “squat” (garsoniera sau foarte mic apartament) impreuna cu sotia sa, Nikki, care asteapta primul lor copil. S-au casatorit acum sapte saptamani la festivalul Burning Man din Black Rock Desert, Nevada, iar slujba a fost oficiata de reverendul Billy…
   Iata si ce aflam din articolul Vlad Teichberg Live Q&A: Meet A Member Of Occupy Wall Street’s Media Team:
Intalneste un membru din echipa media a Miscarii Occupy Wall Street
Vlad Teichberg, 39 de ani, ocupa Wall Street de ani, lucrand ca un trader de derivate pana in 2008. In aceste zile, totusi, isi petrece timpul asistand Miscarea Ocupa Wall Street, raliindu-se in prezent impotriva fostilor lui angajatori.
Vital pentru raspandirea rapida a aceastei miscari a fost fluxul constant de media sociala de la evenimente.
Teichberg este un membru fondator al Global Revolution TV, un site de live streaming al Miscarii, care lucreaza zi si noapte pentru a pentru a difuza videoclipuri despre ceea ce se întâmplă pe străzi pentru publicul larg. Clipurile se transmit live pe site-ul lui si apoi sunt puse pe YouTube.
După un marş de solidaritate cu protestatarii veniti din Oakland în New York City, de exemplu, Global Revolution a lucrat rapid pentru a pune un videoclip care arată conflictul politiei cu protestatarii.
Născut la Moscova, familia lui Teichberg s-a mutat la New York, când avea 10 ani.
Familia sa a fost nevoita să părăsească Uniunea Sovietică după ce tatăl său a scurs presei mai multe detalii despre studenţii evrei care primeau mai greu admiterea la colegiu decât ceilalţi studenţi.
[un pic cam greu de crezut.. sau cel putin suspect]
In New York, a studiat la Liceul de Stiinta din Bronx şi apoi Princeton University, unde s-a specializat în matematică. A parasit rapid scoala pentru a lucra pe Wall Street, apoi s-a întors la şcoală, a absolvit, iar apoi din nou s-a trezit  pe Wall Street.
Deranjat de Patriot Act şi de mediului politic ce a urmat 9 / 11, Vlad  a co-fondat colectivul „siragului margelelor de sticla”  în timp ce lucrape Wall Street, un auto-proclamat “colectiv multi-disciplinar de artă non-profit”, care a produs mai multe filme care s-au concentrat asupra a ceea ce el numeşte “suprimarea de disidenţă (sau de non-conformism) în statele Unite ale Americii.”
Dupa primăvara arabă, Vlad Teichberg a călătorit în Spania, în luna mai a acestui an. Initial, se astepta sa formeze oamenii sa lucreze la revolutiile din Africa [exact asa e exprimarea], dar s-a trezit in mijlocul revoltei de la AcampadaSol din Spania. Acolo, el a co-fondat colectivul media AcampadaSol şi a contribuit la operarea live stream-ului de acolo, transmitand in direct peste tot in lume, evenimentele.
Acum, el lucreaza la Miscarea Ocupa Wall Street, ca un membru al colectivului de media.

Iata si transcriptul:
Nu veţi putea să staţi acasă, nu veţi putea să vă băgaţi în priză/aprindeţi/şi să abandonaţi televizoarele… pentru că în ştirea noastră principală Revoluţia Nu Va Fi Televizată…în cazul Mişcării de Ocupare, ea va fi pe…Internet.
Mişcarea a început cu un anunţ pe Adbusters: „Pe 17 septembrie, vrem să vedem 20 000 de oameni cum vin în torent spre Manhattanul de Jos, îşi stabilesc corturi, bucătării, baricade paşnice şi ocupă Wall Street pentru câteva luni”. După ce mişcarea a folosit Internetul pentru a se lansa, l-a folosit şi pentru a creşte, formând peste 400 de grupuri pe facebook, cu mai mult de 2000 de membri, cel puţin un grup pentru fiecare stat. Un site devotat singurului scop de a strânge oamenii împreună pentru a-şi forma  propriile lor Mişcări de Ocupare şi pentru a-i găsi şi pe alţii să li se alăture. Nenumărate conturi de Tweeter „ocupate”, ţin la curent, la fiecare secundă, membrii şi observatorii cu mersul lucrurilor, la fel şi tweeturi de încurajare ale celor care n-au putut să participe la proteste, şi un site video, care transmite live evenimentele, dar şi postează filmările protestatarilor prezenţi – toate acestea au fost puse la punct pentru a fi siguri că putem şti exact ce se întâmplă şi filmări precum cea arătată mai devreme în care Marşul de Solidaritate dintre protestatarii din New York şi Oakland a produs răspunsuri agresive din partea NYPD sunt văzute de lumea întreagă.
Alături de mine se află omul responsabil pentru acel video, precum şi pentru multe altele ca parte din GlobalRevolution.tv, Vlad Teichberg.
-         Îmi pare bine să vă cunosc, domnule!
-         Şi mie!
-         Ar exista „mişcarea asta” dacă n-ar fi social media şi capacitatea de a transmite live pe Internet?
-         Păi, problemele fundamentale cu care ne confruntăm sunt destul de adânci. Deci dacă ar fi avut loc revoluţia informaţiei sau nu, (…). Dar singurul lucru pe care revoluţia informaţiei l-a făcut, a fost că ne-a făcut pe toţi, cei mici, egali. Ca atunci când tiparul lui Gutenberg a fost inventat. Ceva s-a schimbat. Şi acum, toată lumea are acces să „vadă” informaţie şi noi devenim egali deci aceleaşi nevoi pentru ierarhia pe care o aveam înainte, sunt cele superioare.
-         Urmărirea lui Rodney King de către poliţie a început chiar înainte de miezul nopţii, sâmbătă  2 martie, 1991. A fost televizată pe la 10:20 pm, luni, 4 mai a acelui an – deci cam la 48 ore după ce bătăile au început. Nu era ştirea principală şi când a fost difuzată, mass-media nu-i ştia numele lui Rodney King. A fost o durată de 48 ore, acum 20 de ani. În timp ce ne aflăm aici, acum, încă n-au trecut 48 ore de când Scott L. Olsen a fost lovit de mitralii/şrapnel în Oakland. În acelaşi timp avem marşuri ale protestatarilor în alte oraşe, primarul Oakland se va adresa Mişcării Ocupaţi Oakland în seara asta, este în desfăşurare o investigaţie internă a poliţiei şi posibilitatea declanşării grevelor generale în oraşe mari din ţară. Este vreun mod de a exagera importanţa vitezei live-streamingului şi a Internetului în general la această mişcare?
-         Nu cred că asta e cel mai important lucru. Cel mai important lucru este defapt conversaţia pe care o avem chiar acum despre viitorul societăţii noastre. Şi toate aceste unelte sunt acolo pentru a facilita conversaţia. Importantă este dezbaterea care are loc în fiecare piaţă din ţara noastră / fiecare pătrăţică de pe pământul nostru. Si spre ce ne îndreptăm.
-         Cum reuşeşti asta din punct de vedere financiar? Cât de simplu e să finanţezi asta acum, decât era acum 5 ani de ex? Costă, nu?
-         Da şi nu… Adică da, bineînţeles, costă ceva dar desigur, foarte puţin. Folosim o companie numită WideStream (sau ceva de genul) care ne-a furnizat trei conturi pentru streaming, practic avem nevoie de un laptop, o cameră web şi un hotspot wi-fi. Doar de atât e nevoie.
-         Şi tu primeşti…foloseşti propria ta judecată despre ce să pui pe site, pui totul de-a valma simultan, cum poţi să jonglezi cu toate astea când atâtea lucruri se întâmplă simultan?
-         Nu poţi fi editorul în timp real. De asta această acoperire media e aşa perfectă…pentru că spune adevărul. Adică nu există nicio întrebare dacă e editat sau nu, ce se vede, aia şi este.
-         Dar trebuie să iei decizii între evenimente din Boston şi evenimente din altă parte…(…)?
-         Sigur. Ce se întâmplă acum cu grupul nostru…. noi am început asta în New York Şi a mers în New York destul de bine. Ne-a împiedicat să fim (atacaţi) de poliţie, ne-a permis să arătăm lumii că suntem fiinţe umane, la fel ca şi ei şi asa mai departe. Acum, noi nu suntem echipaţi să mergem şi să împuşcăm peste tot, deci practic, am convins (WideStream?) să ofere aceste conturi tuturor, pentru că ce s-a întâmplat cu secţiunea noastră e foarte interesant – advertiserii au spus că nu vor să facă reclamă pe canalul nostru. Şi WideStream a trebuit să facă o alegere: va accepta o pierdere financiară, să ne ofere cont gratis? Şi au făcut ce trebuia. Şi apoi au decis să facă asta pentru toti.. deci, deodată această opţiune a devenit valabilă pentru fiecare Ocupare din lume. Şi noi am început acum trei săptămâni să spunem tuturor care ocupau, să-şi pună pe picioare un centru media. Şi aşa s-a întâmplat. Deci practic noi nu suntem în conducerea a nimic, decât că oamenii au început s-o facă. Singurul lucru pe care putem să-l facem acum e să-i învăţăm cum s-o facă cum trebuie.
-         Ultimul lucru: spune-mi cu ce te ocupai înainte? Sună puţin ironic şi chiar amuzant în acest context…
-         Am fost traider de derivate (…) Chestia e că oamenii mă întreabă mult despre asta…am fost să devin un trader de derivate înainte să devină un lucru toxic. La început, ne-a fost prezentată la fel ca (…) ca un mod de-a face lumea mai bună. Bineînţeles, asta combinată cu corupţia şi lăcomia, a devenit altceva.
-         Da, acum cred că eşti pe ceva care va face lumea un loc mai bun… Doamnelor şi domnilor, a fost Vlad Teichberg alături de noi…
Iata si ce aflam din articolul The Email Archive of the #OccupyWallStreet Movement: Anarchists, Socialists, Unions, Democrats and Their Plans:
Arhiva e-mailurilor de la #OccupyWallStreetMovement: Anarhisti, Socialisti, Sindicate, Democrati si Planurile lor.
de Thomas Ryan
Pe 10 august 2011, grupul de hackeri “Anonimii” a anuntat ca se vor alatura protestelor Occupy Wall Street. Asta mi-a starnit interesul in monitorizarea #OccupyWallStreet. [nu stiu de ce pun ei #-ul in fata..]
Am intrebat un coleg daca e interesat sa studieze protestul cu mine. La inceput, parea dezorganizat si noi am crezut ca vor fi cam cateva sute de persoane.
Pe masura ce am inceput sa-i monitorizam cresterea, am recrutat alte persoane pentru a ne ajuta să înceapă colectarea  datelor disponibile prin intermediul mass-media sociale.
Am inceput  cartografierea actorilor-cheie, şi monitorizarea eforturilor Anonimilor de a organiza proteste în sistemul de transport public al San Francisco Bay Area (# opBART), în scopul de a detecta tipare şi pe cei care influenţeaza desfasurarea lucrurilor.
Apoi, la sfârşitul lunii august, am fost alertaţi de către un cercetător coleg că informaţiile cu privire USDoR ( US Day of Rage / Ziua americana de Furie, la care este conectata Miscarea Ocupa Wall Street ) au fost postate pe Shamuk şi Al-Jahad, două site-uri de recrutare Al-Qaeda. Am început să iau  protestele mai în serios, şi am dedicat mai mult timp pentru cercetare şi monitorizare.
Câteva zile mai târziu, Anonimii au anunţat că vor lansa noul lor instrument – DDOS (Distributed Denial of Service). Din cauza posturilor Al-Qaeda, am contactat Oficiul de Teren FBI din New York, astfel incat acestea ar putea investiga ameninţarea potenţială. Din acel moment, am decis ca avem nevoie pentru a include elementul uman de Intelligence (HUMINT), şi sa ne infiltram printre protestatari, pentru a trasa legăturile lor cu Anonimii şi cu postări pe Shamuk şi Al-Jahad.
Câţiva dintre noi am participat la intalnirile si cursurile de formare pre-protest. Trainingul de Nesupunere Civica a fost predat de Elliot „Smokey” Madison, un anarhist din New York, membru al Colectivului Legii Poporului, un grup de voluntari care „ofera consultanta” protestatarilor cu privinta la aspecte legale care decurg din acţiunile lor. Trainingul de Formare Media a fost predat de către Vlad Teichberg, un anarhist din New York, membru al Glass Bead Collective (colectivul „ siragului margelelor de sticla” ) [??!], un grup activist artistic.
După ce am participat la aceste reuniuni de socializare cu cei prezenţi, mai mulţi dintre membrii echipei noastre au fost adăugati la toate listele de discuţii de pe grup. Acesta este modul în care am creat arhiva de e-mail pe care le impartasesc cu voi (vezi mai jos). Pe langa implicarea socialistilor, anarhistilor si a altor radicali, mailurile au evidenţiat, de asemenea implicari masive ale sindicatului, de la inceputul miscarii, precum şi discuţii despre rolul Partidului Democrat, şi modul în care mişcarea ar trebui să răspundă la Preşedintele Barack Obama.
E-mailurile, de asemenea, arată că Miscarea de Ocupare a încercat să provoace Departamentul de Poliţie din New York, înainte de unele ciocniri care au avut loc cu activiştii.
În plus, e-mailurile au evidenţiat multele eforturi eşuate al Anonimilor. Dacă aceste eforturi ar fi reuşit, ar fi putut avea efecte negative asupra economiei globale.
Nota editorului: La sfarsitul acestei postari, veti gasi linkurile pentru a downloada arhiva de e-mailuri (…)
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Astronomii au descoperit cometa care a exterminat dinozaurii

Astronomii au descoperit o cometa care, cred ei, a rezultat din coliziunea a doi asteroizi, scenariu posibil pentru uciderea dinozaurilor cu milioane de ani in urma. Obiectul, cunoscut sub numele de P/2010 A2, a fost observat saptamana trecuta de telescopul spatial Hubble, la aproximativ 90 de milioane de mile (144 milioane km), de Pamant in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter.


In legatura cu aceasta cometa, omul de stiinta David Jewitt de la Universitatea din California, declara: “Adevarul este ca inca luptam pentru a intelege ce inseamna acest lucru,” “Este cel mai probabil rezultatul unei coliziuni recent intre doi asteroizi. “Daca este asa, a spus el, “ar fi primul caz in care a fost observata coliziunea dintre doi asteroizi. Obiectul seamana cu o cometa, dar nucleul sau este rupt de la coada, care “are un aspect foarte ciudat, pe care niciodata nu l-am vazut pana acum”, a spus Jewitt. Studii cu privire la acest obiect ar imbunatati intelegerea de catre oamenii de stiinta a modului de producere si a consecintelor care deriva din acest gen de coliziune, oferind  informatii care pot fi utile pentru a contracara un viitor impact asupra Pamantului. Faptul ca cei doi asteroizi s-au ciocnit si distrus reciproc, “s-ar putea chiar sa ne ajute sa intelegem cum putem distruge un asteroid si cum putem preveni un eventual impact”, a spus Jewett.
Oamenii de stiinta cred ca o cometa sau un asteroid urias a lovit Pamantul acum circa 65 de milioane de ani, acesta fiind motivul disparitiei dinozaurilor,  prin formarea de nori de praf chimic, care a blocat patrunderea luminii solare sau prin aprinderea de incendii la nivel mondial. Calculele arata ca orbita obiectului P/2010 A2 este legata de grupul de asteroizi, cunoscut sub numele de  familia Flora, care a produs aceasta cometa.
Bugetul agentiei NASA propus pentru anul viitor include o crestere cu 16 milioane dolari anual, in incercarea de a-si intensifica eforturile pentru descoperirea si incercarea de distrugere a obiectelor care pot fi o amenintare asupra Pamantului.
Sursa:  agentia.org

Sursa: MISTERELE LUMII

Asteroidul care loveste Terra in 2036: Secretul lui Apophis


Fiziceni, astronomi, matematicieni si ingineri rusi se vor intalni la Moscova, cu usile inchise, pentru a gasi o solutie impotriva lui Apophis * Americanii au avansat si ei ideea unui ”tractor” spatial * Daca asteroidul nu va lovi la prima trecere, atunci o va face la a doua, dupa alti sapte ani apocaliptici
Oameni de stiinta rusi se vor intruni in ianuarie 2010, la Moscova, intr-o sedinta secreta, pentru a impiedica un asteroid urias - Apophis – sa se prabuseasca pe Terra peste 26 de ani, a anuntat miercuri directorul Agentiei Spatiale ruse, Anatoli Perminov.
“Consiliul nostru stiintifico-tehnic se va intruni in curand, cu usile inchise, si va analiza ce putem face” pentru a impiedica asteroidul Apophis sa distruga o parte a planetei Terra in 2036, a declarat Perminov pentru postul de radio Vocea Rusiei. “Mai bine cheltuim cateva milioane de dolari pentru a crea un sistem care sa permita prevenirea unei coliziuni, decat sa asteptam ca aceasta sa se produca, antrenand moartea a mii de persoane”, a adaugat el, fara a intra in detalii. Daca asteroidul Apophis, cu un ciclu de rotatie de sapte ani, cu un diametru de aproximativ 350 de metri, ar lovi planeta in cursul trecerii sale, asteptata in 2036, coliziunea ar crea un nou desert de marimea Frantei, potrivit agentiei RIA Novosti.
Sapte ani apocaliptici
La randul ei, Agentia Spatiala Americana (NASA) a anuntat, in octombrie, ca potrivit unor noi calcule, probabilitatea unei coliziuni intre asteroid si planeta in 2036 s-a redus in mod semnificativ. “Noi tehnici de calcul si noi date disponibile arata ca posibilitatea ca Apophis sa intre in coliziune cu Terra la 13 aprilie 2036 a scazut de la 1/45.000 la 1/250.000″, preciza NASA intr-un comunicat. Potrivit RIA Novosti, asteroidul ar putea trece la 30.000 de kilometri de planeta, in 2029, mai aproape decat unii sateliti geostationari, si ar putea intra in coliziune cu Tera sapte ani mai tarziu.
Tractorul spatial ar putea evita coliziunea
Un “tractor” spatial cu o greutate de peste 10 tone ar putea sa devieze de pe traiectoria de coliziune orice asteroid din univers, cu multi ani inainte ca o potentiala ciocnire cu Terra sa aiba loc. Acest dispozitiv spatial, care se bazeaza pe forta gravitationala, este conceput de compania spatiala EADS Astrium. Proiectul se afla inca intr-un stadiu incipient, iar reprezentantii acestei companii britanice au declarat ca nu au fabricat deocamdata prototipul. Reprezentantii NASA, prin Near Earth Object Programme, au anuntat ca au monitorizat pana in prezent 1.068 de “asteroizi potential periculosi”, insa estimeaza ca numarul acestora in spatiu este mult mai mare. Ideea unui ”tractor” spatial apartine astronautilor americani Edward Lu si Stanley Love, a explicat Ralph Cordey, directorul companiei EADS Astrium.
Desi a crezut la inceput ca este doar o idee fantezista, el si-a reconsiderat pozitia fata de acest proiect dupa ce a studiat mai multe probleme tehnice, inclusiv cele legate de dimensiunea acestui vehicul spatial si metodele de propulsare, declarand, in cele din urma, ca proiectul este realizabil. “Tractorul” spatial ar urma sa intercepteze asteroidul la o distanta de doar 48 de metri in fata acestuia si sa exercite o mica forta gravitationala asupra lui, tractand astfel asteroidul pe o noua orbita si evitand, implicit, coliziunea cu Terra. Acest dispozitiv ar putea sa fie alimentat cu energia furnizata de mai multe panouri solare. Totusi, dispozitivul ar trebui sa fie lansat cu cel putin 15 ani inaintea unei eventuale coliziuni, iar o echipa de specialisti va trebui sa monitorizeze intreaga operatiune de la sol.
Apophis va lovi in Oceanul Pacific
In luna decembrie a anului 2004, astronomii au descoperit un asteroid a carui orbita calculata se apropie periculos de mult de Pamant. Corpul astral a fost denumit Apophis, dupa zeul egiptean al Raului si al Distrugerii, iar specialistii sunt de parere ca in anul 2036, in timpul urmatorului sau ciclu de rotatie, asteroidul ar putea sa ne loveasca planeta. Pentru a intregi scenariul apocaliptic, oamenii de stiinta au indicat si mai exact momentul consumarii evenimentului, estimand impactul in luna aprilie a anului 2036 si chiar locul acestuia, Oceanul Pacific, la 500 kilometri vest de Santa Monica. (A.M.)
Sursa: MISTERELE LUMII
 

BOGATUL NEMILOSTIV SI SARACUL LAZAR

Ev. Luca XVI, 19-31
19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porţii lui, plin de bube, 
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar şi câinii venind, lingeau bubele lui. 
22. Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat. 
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui. 
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti. 
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. 
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu, 
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin. 
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei. 
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi. 
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi. 
Cititi va rog si:
BOGATUL NEMILOSTIV SI SARACUL LAZAR. Sa nu trecem ca lemnele pe langa cei ce ne cer ajutorul

 
Sursa: Saccsiv’s Weblog