joi, 2 iunie 2011

Stirile de azi

Acest articol apartine blogului Digerate - 2 Iunie, 2011Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
In ultimul timp mi-a venit greu sa scriu. Nu pentru ca ar lipsi informatiile, ci pentru ca sunt prea multe. Ca sa fac o scurta trecere in revista:  aseara presedintele facea vorbire despre modificarea Constitutiei. Cele mai importante noi precizari: parlament unicameral (bicameralismul este o conditie a democratiei pe planeta; maxim 300 de parlamentari, pentru ca 322 este deja un numar nociv); introducerea valorii deficitului bugetar in Constitutie (in caz ca nu-ti place guvernul care e in exercitiu si urmeaza ceva calamitati cu efect in economie- inundatii, seceta, cutremur- ii poti demite si pune chiar sub acuzare ca nu respecta Constitutia; desigur ca asta merge numai daca esti presedinte). Retragerea imunitatii pentru parlamentari fara a mai fi nevoie de acordul camerelor (daca unul trebuie pedepsit inventezi repede un dosar si il retii, ca nu mai are nimeni voie sa verifice daca e o epurare politica). Pastrarea insa a imunitatii prezidentiale (pentru ca presedintele e os de divinitate, ca regii. Si el nu poate fi nici macar suspectat ca ar putea comite chestii neconforme cu legile). Legea ilicitului (daca vrea careva sa ti-o coaca iti vireaza niste bani si apoi esti retinut, nu se stie daca mai apuci sa iesi.). Retinere pe maxim 48 de ore (pana acum era doar 1 zi; de ce nu 1 an? Pentru ca ar trebui, cand e cineva retinut, sa existe probe serioase care sa justifice masura retinerii. Si 24 de ore ar fi suficiente ca omul sa reziste si sa-si pastreze inca facultatile mintale. In 48 de ore se pot intampla multe…). Suspendarea presedintelui se poate face numai cu avizul Curtii Constitutionale (unde si institutia prezidentiala numeste judecatori). Parlamentul poate fi dizolvat mai usor si mai repede, daca nu se hotaraste sa accepte guvernul propus de o minoritate compusa dintr-un singur om (belgienii sunt tampiti, stau de 1 an fara guvern si n-au intrat in colaps, precum tari cu guvern: Grecia, Portugalia, Romania, etc). Judecatorii nu se vor mai pronunta pe chestiuni fiscale (cum ar fi taxa auto ma gandesc- se refera la toti posesorii de masini din Ro deci se ridica la rang de politica fiscala nationala.) O singura asumare de raspundere a guvernului pe sesiune (asta inseamna 2 pe an; presupun ca prima asumare va fi pe tema unei noi legi: cum sa conducem exclusiv prin ordonante de urgenta,evitand parlamentul.). Cam astea ar fi principalele modificari. Dupa cum vedeti, nimic important. Acum sa vedem daca si trece modificarea Constitutiei.
Politistii nu numai ca vor fi restructurati, dar le vor scadea si salariile. Ceea ce s-a intamplat deja: azi ministrul le-a taiat alocatia de hrana lunara de la 700 de lei la 150 de lei. Astfel salariul maxim al unui politist va fi 1200 lei. Sa-ti tot risti viata pe leafa asta! Ne mai miram ca sunt corupti, ca fac nefacute si ca sunt furiosi pe cetateni? Voi v-ati risca viata pentru maxim 1200 de lei? Desi luni ni se spunea ca le vor reduce salariile in decembrie vad ca joi, 2 iunie, au inceput deja sa taie. Sa inteleg ca in decembrie politistii vor mai primi maxim 400 de lei? Mai bine sa vina cu bani de acasa, daca tot le place sa fie politisti, nu?
ANI s-a suparat pe Ecaterina. Fost ministru al invatamantului, rector al Politehnicii. Asa ca o cerceteaza in baza unei probleme pe care ii daduse deja aviz pozitiv acum cativa ani. Ceea ce e drept e drept: doamna capata popularitate. Nu se da in stamba cu rochii suflecate pana la brau, nu-si arata sanii peste tot pe unde se duce, se imbraca adecvat evenimentelor la care participa, si mai ales da impresia ca este un om normal, un politician care nu s-a imbogatit pe spinarea noastra. Si, mai ales, are mii de studenti pe mana. Mie astea toate mi se par un afront la adresa puterii actuale. ANI, so pe doamna Andronescu! Musca si apoi fa plangere la IML ca te-a muscat dansa.
Urmeaza oare epurari politice? Pentru ca de acum incolo vor deveni legale? Nu cred. Eu cred in probitatea morala a unui singur om, cel care e arhitectul tuturor acestor lucruri bune. Vivat presedintele Romaniei!
Sursa: Digerate

SI EU CRED LA FEL. VOR VENI SI CU SOLUTIA: UN VACCIN NOU-NOUT PENTRU A NE “FERI”DE E COLI

Mencinicopschi despre bacteria ucigaşă: “Scandalul E.coli cu castraveţii este fabricat”
 Castraveţii spanioli contaminaţi cu E.coli au pus pe jar autorităţile europene. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi, crede că tot scandalul cu castraveţii contaminaţi cu bacteria E.coli este o exagerare voită, de natură economică.
Castraveţii ar putea ajuta la răspândirii bacteriei
Gheorghe Mencinicopschi a spus că trebuie să ţinem cont de o minimă igienă pentru a nu ne îmbolnăvi.
“Nu trebuie să ne fie frică, dacă ţinem cont de o minimă igienă. Igiena ne salvează pentru că microbul nu se răspândeşte prin aer. Trebuie să ii spălăm foarte bine, cu apă necontaminată, iar bacteria nu patrunde în coajă”, a declarat Gheorghe Mencinicopschi pentru Acces Direct.
El este de părere că tot scandalul este unul economic şi nu are rost să ne panicăm: “Părerea mea este că se face o exagerare voită, este un război economic. Există şi alte toxiinfecţii alimentare şi nimeni nu a făcut isteria asta. Această exagerare nu este benefică deoarece nu este un pericol aşa de mare. Această fobie exagerată împotriva bacteriilor nu este bună deoarece viaţa fără bacterii nu există. Tot scandalul este unul fabricat”.
Spania intenţionează să solicite despăgubiri pentru prejudiciile cauzate agricultorilor de informaţiile privind responsabilitatea castraveţilor spanioli în intoxicaţia alimentară soldată cu numeroşi morţi în Europa, afirmă ministrul spaniol de Externe, Trinidad Jimenez.
O specie rară a bacteriei E.coli este la originea epidemiei mortale din Germania, dar nu a fost găsită în castraveţii importaţi din Spania, iar sursa nu a fost identificată.
Comisia Europeană a anunţat marţi seara nouă decese în Germania şi unul în Suedia, în timp ce autorităţile germane au semnalat 15 decese şi 373 de cazuri de îmbolnăviri.
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Schimbările climatice vor deveni ireversibile, ca urmare a topirii permafrostului

Schimbările climatice vor deveni ireversibile, ca urmare a topirii permafrostului
Oamenii de ştiinţă susţin că în următorii 20 de ani schimbările climatice vor atinge un punct ireversibil, ca urmare a eliberării unei cantităţi uriaşe de carbon organic ce se află blocat în plantele îngheţate din regiunile arctice.
Miliarde de tone de frunze şi rădăcini îngheţate care zac de mii de ani în solul din emisfera nordică sunt pe cale să se decongeleze, aducând schimbări climatice catastrofale, declară cercetătorii.
Un studiu legat de viteza cu care se topeşte permafrostul sugerează că miliarde de frunze îngheţate şi de rădăcini ce au rămas îngheţate în sol timp de mii de ani se vor dezgheţa în următorii 10-20 de ani, eliberând cantităţi uriaşe de carbon în atmosferă. Acest fapt va duce la schimbări climatice majore şi la accelerarea încălzirii la nivel mondial, prin transformarea regiunii Arctice într-o sursă de carbon.
Studiul face parte din prima investigaţie globală legată de urmările încălzirii globale asupra marilor cantităţi de plante congelate rămase nedegradate în sol de acum 30.000 de ani.
S-a descoperit de asemenea că până în anul 2200 aproximativ două treimi din permafrostul de pe Terra se va topi, aducând la suprafaţa circa 190 miliarde de tone de dioxid de carbon şi metan – aproximativ jumătate din totalitatea emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la combustibilii fosili de la începutul revoluţiei industriale şi până în prezent.
“Rezultatele noastre indică faptul că, odată cu topirea gheţarilor, se vor elibera cantităţi uriaşe de carbon, favorizând descompunera microbilor. Odată eliberat carbonul, nu se poate inversa procesul astfel încât să se reintorducă gazele în gheţari”, susţine Kevin Schaefer de la US National Snow and Ice Data Centre din Boulder, Colorado.
Zona Arctică a experimentat schimbări climatice majore în ultimul deceniu. Temperaturile medii au crescut dramatic, iar cercetătorii au observat o topire semnificativă a permafrostului subteran de la Alaska înspre estul Siberiei.
Creşterea temperaturilor a dus la prelungirea sezonului de vară arctică şi a ajutat la creşterea plantelor şi astfel la reducerea volumului de dioxid de carbon din aer. Cu toate acestea, în jurul anilor 2025, permafrostul va începe să se topească şi să elibereze mai mult dioxid de carbon, mult mai mult decât poate absorbi tundra, susţine doctor Schaefer.
“În urma acestui studiu trebuie să luăm în seamă două probleme foarte importante. Prima se referă la topirea permafrostului şi la eliberarea unei cantităţi foarte mari de carbon şi a doua este că procesul este unul ireversibil şi are efecte asupra obiectivului nostru de a reduce emisiile de gaze. În cazul în care nu se va lua în calcul eliberarea acestei cantităţi de carbon, eforturile reducerii emisiilor de carbon vor fi inutile”, rezumă Schaefer.
Stratul de sol îngheţat permanent acoperă aproximativ o pătrime din emisfera nordică şi începe la aproximativ un metru adâncime şi poate continua până la 500 de metri adâncime. Primii trei metri conţin cea mai mare parte de plante congelate, rădăcini şi iarbă prinse în ultima era glaciară.
Sursa: The Independent
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

10 lucruri interesante despre somn

La fel ca si respiratia, somnul este un mecanism semi-automat: te poti lipsi de el ceva timp, insa organismul nu poate supravietui si intervine imediat impotriva vointei constiente a fiecarui individ. Daca ai ocazia sa mergi la o petrecere, iti spui ca merita sa faci o noapte alba, insa stii ca vei recupera in zilele urmatoare, negresit. Sa vedem cateva lucruri interesante, cu privire la acest domeniu fascinant…
Opt ore de somn sunt suficiente?
Da si nu. Somnul depinde de fiecare organism in parte. Daca cineva se va simti perfect odihnit dupa opt ore, altcineva va avea aceeasi stare dupa doisprezece ore sau, din contra, numai patru. In general, bebelusii dorm cam 16 ore pe zi. Apoi, la pubertate, cand corpul trece printr-o serie de modificari hormonale, simti nevoia sa dormi mai mult. Ceva mai tarziu, somnul nu mai variaza cu varsta, demontand mitul ca persoanele in varsta dorm numai cateva ore pe noapte. 
Conteaza somnul de la amiaza?
Bineinteles ca da. Corpul uman are doua cicluri importante in ceea ce priveste odihna: unul mare seara si unul mai mic, la amiaza, situat undeva intre orele 13 – 15. Tocmai de aceea, orarul scolar ar fi bine sa nu se suprapuna peste aceste ore, cand elevii sunt amortiti si nu se pot concentra corespunzator. Este indicat sa se apeleze la somnul din timpul zilei, intrucat are beneficii enorme asupra sanatatii, bunei dispozitii, memoriei sau concentrarii in diverse activitati. Batranii apeleaza cu incredere la aceasta pauza mica de somn, iar gestul ar trebui facut de catre oricine.
Poate cineva trai fara sa doarma?
Aici exista relatari care pana la urma nu se dovedesc a fi decat mituri. In mod normal, chiar si dupa o singura noapte fara somn, efectele se resimt. Desigur, exista numeroase afectiuni care au legatura cu somnul (cercetatorii au gasit pana acum 88), dintre care cea mai cunoscuta este insomnia. Dar asta nu inseamna ca somnul nu exista, ci au loc numai afectiuni in legatura cu inducerea sau mentinerea somnului. Multe din aceste afectiuni se rezolva cu o medicatie adecvata, altele nu. 
Ce trebuie sa faca cineva pentru a dormi mai bine?
Lumea confunda dormitorul cu livingul sau chiar si cu bucataria. Cand te duci la culcare, te asezi comod in pat, fara mancare, fara televizor. Ideal ar fi sa nu ai griji deloc, scriind totul pe o bucata de hartie. Cu o relaxare desavarsita, astepti. Daca nu vrea sa vina, nu apela la televizor. Pur si simplu gaseste o activitate monotona, repetativa. Numaratul oilor poate merge, bataitul din picior la fel. Somnul are o faza prima, superficiala, care dureaza cam 5 – 10 minute. Apoi vine o faza mai profunda care tine 30 de minute. Ciclul de 90 de minute este completat de faza REM, in care au loc si visele, trecerea memoriei din starea temporara in starea permanenta precum si alte procese deosebit de importante. Calitatea somnului depinde de numarul de cicluri complete. Este indicat si prinderea orelor 24, respectiv 06, cand secretia de STH este maxima.
Chiar exista somnambuli si somnambulism?
Desigur. O persoana se poate ridica in timpul fazei REM, pe perioada unui vis. Atunci, incepe fie sa mute obiecte prin casa, fie incearca sa-si faca rau sau sa loveasca pe altcineva. Medicii au studiat relativ recent acest domeniu si l-au numit REM sleep behaviour disorder. Somnambulismul mai poate aparea si in faza profunda, traducandu-se prin actiunile clasice, vazute prin filme (mers cu mainile la orizontala, incercarea de catarare pe pereti). Daca cineva observa o persoana aflata in aceasta stare, este bine sa o trezeasca. 
Poate un somnambul sa omoare pe cineva?
In mod surprinzator, chiar s-a intamplat. Momentan procesul este in desfasurare si nu se stie daca persoana care sufera de o afectiune sau incearca sa scape de o sentinta dura. In cazul in care se va demonstra ca ea a folosit pistolul aflandu-se intr-o faza de somn, nu poate fi invinuita absolut deloc.
Poate cineva sa doarma in picioare? 
O persoana poate atipi chiar si in picioare, insa somnul va fi numai in stare superficiala. Muschii se pot relaxa gradat, iar cel in cauza poate cade, mimand o lipotimie sau sincopa. Oricum, contactul cu solul va face deosebirea imediat intre afectiuni. 
Prea mult somn strica?
Lucrurile stau cam la fel. Daca e prea putin sau prea mult, nu e bine. In general, totul este reglat in detaliu si cazurile amintite nu ar trebui sa apara. Cum suntem dependenti de timp, de anumite ore de trezire, de serviciu, organismul nu este lasat sa faca asa cum vrea el. Prea mult somn poate duce la depresii. Invers, depresiile duc de obicei la stari de somnolenta. Apare un cerc vicios din care este greu sa iesi. 
Moartea se aseamana cu faza de inceput a somnului?In cel mai bun caz, probabil ca da. De cele mai multe ori insa, moartea este insotita de suferinta, asa ca nu putem vorbi de o stare placuta asemanatoare cu cea generata de somn. Oricum, in ambele situatii, partea constienta iese din ecuatie..
Se poate muri in somn?
Da si nu. Spunem ca cineva a murit linistit in somn insa nu putem sti cu exactitate ce anume s-a intamplat, din moment ce si noi dormeam in clipele respective. Se pot produce atacuri de cord, aspiratii de continut gastric in caile respiratorii, rupturi de anevrisme chiar in timpul noptii. De regula acestea conduc si la trecerea in stare de veghe a persoanei respective. Insa, daca nu este cineva acolo care sa vada, ne multumim cu expresia a murit in somn..Exista si afectiuni care pot determina moartea in somn si cel mai frecvent se intampla asta la batrani.


Sursa: Cerceteaza

Previziuni: In anul 2011 toată lumea va fi cuprinsă de revolte

Gerald Celente, un bine cunoscut analist american, avertizeaza ca revoltele din Iran sau Spania constituie inceputului unui nou razboi mondial. Protestele deja violente au la baza preturile la alimente, lipsa de locuri de munca si inegalitatea. Nu este prima oara cand Celente iese cu astfel de previziuni.
In 2010, analistul sustinea ca anul acesta va aduce numeroase rasturnari de regimuri. Pana acum, nu pare a se fi inselat foarte mult, noteaza Business Insider. “Constanti in astfel de revolutii sunt factorii care le provoaca. Preturile la alimente sunt la niveluri record. Ratele de somaj, la fel. Tinerii cu varste intre 18 si 28 de ani stau cu diploma de studii in buzunar, fara sa isi poata gasi un loc de munca”, argumenteaza Gerald Celente.
Potrivit acestuia, este de ajuns sa ne uitam la ce s-a intamplat in Egipt. “Venitul mediu era de 10 dolari pe zi. Asta in cel mai bun caz. Populatia stie adevaraul, este desteapta, nu mai este ca in epoca feudala. In epoca neo-feudala, oamenii stiu sa tina scorul”. Potrivit acestuia, ce s-a intamplat in Spania este ingrijorator si nici macar nu s-a dat la stiri. La conducerea miscarilor de revolta se afla tineri, mai destepti ca niciodata, care stiu cum stau lucrurile.
Specialistul în previziuni, Gerald Celente, a acordat un interviu reţelei “King World News” în care a spus lucruri absolut şocante. Astfel, el a declarat că începuturile de revolte din Iran până în Spania nu reprezintă altceva decât startul unui nou război mondial, război ce va fi grăbit de creşterile de preţuri la alimente, de şomaj şi de inegalitate.
Iată o parte din transcrierea interviului său:
“Ceea ce este constant în aceste revolte este prezenţa a câtorva factori care nu pot fi negaţi. Preţurile la alimente sunt extrem de mari. Şomajul a atins cote uriaşe. Tinerii între 18 şi 28 de ani fac facultăţi care nu au nicio valoare, căci nu-şi pot găsi slujbe (…)
Ceee ce nu s-a spus la ştiri e ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în Spania. Tinerii se află în faţa tuturor acestor revolte. Ei ştiu că a vota pentru toate partidele politice spaniole înseamnă acelaşi lucru. E ca şi cum ar avea de ales între familia de mafioţi Gambino sau familia de mafioţi Bananno. Şi ei vor o a treia cale (…) Şi ei vor rămâne pe stradă, pentru că nu au nimic de pierdut.
Precum spuneam, aceştia sunt tinerii care au diplome universitare ce nuvalorează nimic, ce sunt conectaţi la Internet şi care ştiu că dacă nu luptă împotriva maşinăriei, maşinăria îi va spulbera.
Aceste revoluţii se vor răspândi pe timpul verii în toată Europa, iar până în iarnă, vor căpăta caracter global”.
Gerald Celente face parte din categoria previzionistilor vedeta, cam cum este si Roubini, care isi fac un mod de viata (si de mari castiguri financiare) prin lansarea unor ”profetii” cu privire la evolutiile financiare sau politice ale lumii. Previziunile lor sunt de luat in seama deoarece de multe ori folosesc informatii reale…
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Ce ne pregătesc Illuminati? Deocamdată o lovitură de stat militară în Grecia…


Haosului din Grecia i se va pune capăt intr-un fel sau altul!
Un raport CIA avertizează ca o lovitura de stat militara in Grecia este foarte probabila in lunile care vin. Raportul este discutat in cotidianul german Bild.
Sincer, avertismentul analiștilor de la CIA nu este o surpriza (vezi articolul: Visați revenire economica, când va paste războiul civil). Orb sa fii, sa nu-ti dai seama ca se apropie o perioada de haos, mai ales in tarile cu idei socialiste (ca Grecia, România, sau Spania, sau Italia, sau Franța). Acolo unde statul s-a umflat de bani si a mărit prostește pensiile si salariile bugetarilor, situația economica nu se mai poate redresa. Decât cu sacrificii grele ale populației. Dar populația s-a obișnuit sa nu facă nimic, si sa primească pe gratis mâncare, concedii, case, mașini, televizoare. Cică asta ar fi…civilizație! Ei, o sa le iasă “civilizația” pe nas! Si o sa iasă cu sânge. In situația in care ne aflam, optimismul este similar cu cretinismul.
Guvernarea coloneilor, reînviata.
In 1967, un grup de militari de dreapta au înlăturat guvernul pro-comunist care se pregătea sa aducă Grecia sub aripa URSS. Militanții de stânga au fost arestați in masa si mulți au fost executați fără judecata. Guvernarea coloneilor a durat 7 ani, a fost sprijinita oficial de către SUA si a păstrat Grecia sub umbrela NATO.
Situația politică de azi din Grecia nu este la fel de grava ca cea din 1967. Dar cea economica este mult mai grava.
Grecii si-au făcut-o cu mâna lor!
Au făcut praf 100 de miliarde de euro de la Uniunea Europeana, fără nici un efect pozitiv asupra economiei. Daca ar mai primi încă pe atât, i-ar face praf si pe ăia. Pentru greci, jobul de vis este tot la stat, tot pe bani mulți, si tot cu un program redus. Ca, cică, firmele private ii…exploatează. Rezultatul? Nici o banca nu mai crede in șansele grecilor de a se redresa si nu mai are chef sa-i împrumute. Ultima emisiune de obligațiuni a fost un mare eșec.
Iar fără împrumuturi, adio pensii, adio salarii. Grecii au fost atât de demenți, încât si-au distrus până si turismul, care le aducea 10% din PIB. Mii de turiști străini au fost blocați de grevele transportatorilor greci in ultimul an. Ba chiar, câțiva olandezi ghinioniști au nimerit in revoltele de la Atena, iar grecii au aruncat in ei cu sticle incendiare. Pai cine mai e nebun sa mai le dea bani grecilor, ca sa primească in schimb un Molotov in cap?
Grecia, pasul unu. România, pasul doi.
Da, știu, guvernul Boc tot zice ca România nu este intr-o situație așa de grava ca Grecia. E o minciuna. Economia Greciei își poate reveni, pentru ca vor exista întotdeauna turiști care sa se uite la pietroaiele lor (cu condiția sa fie ordine si disciplina in tara).
In România însa, nu prea se mai produce nimic. Si de vândut, se vinde si mai puțin! Pur si simplu, Romania nu mai are “plămâni” sa mai iasă din criza. Grecii au! Economia României a ajuns sa stea agățată intr-un singur cui: Dacia, o uzina cu doar 10 000 de angajați. Pai cum sa tina săraca Dacia in spate o tara de 20 de milioane de oameni? (din care 12 milioane trăiesc oficial numai si numai pe banii statului). Nu exista decât o soluție: statul român trebuie scadă. Imens. Iar sectorul privat trebuie sa crească. Tot imens.
Dar acest lucru nu se poate întâmpla decât cu forța. Exact ca la greci, ca la spanioli, ca la englezi sau la germani. Vor fi cu siguranța manifestații de stradă, iar ele vor fi cu siguranța strivite brutal. Altă cale nu este!
Cât de multa forța va fi însa necesara? Va fi suficient un guvern de dreapta dur, ca in Anglia sau Germania? Sau vom avea dictatura militara? Vom păstra măcar câteva drepturi cetățenești de bază? Sau vom ajunge la suspendarea Constituției și la legea marțială? Vor mai fi alegeri in 2012?
Sursa: Enigme si Conspiratii

Luna Iunie, luna nemultumirilor financiare?!

Previziuni pentru luna Iunie 2011
     Luna iunie pentru tara noastra va fi mai echilibrata, prima jumatate! Asta nu inseamna ca toate lucrurile vor fi roz. In primul rand va trebui sa mentionez faptul ca Jupiter, marele benefic, a inceput tranzitul prin casa a unsprezecea. Cum se traduce aceasta miscare? In primul rand daca pana in luna iunie, el a adus protectie institutiilor statului, indeosebi presidentia si guvernul, de acum incolo actiunea lui se va concentra in alt sector. Chiar daca pana in acest moment au fost facute presiuni din partea opozitiei si nemultumirile romanilor sau a sindicatelor nu au dat roade, de acum incolo situatia poate fi mult mai incerta.
     Protectia lui Jupiter in case si zodii aduce de la sine noroc, oportunitati, sanse si rezolvari de situatie. Urmeaza ca din luna iunie, lucrurile sa nu mai fie ca pana in acest moment. Va trebui sa existe o intelepciune a institutiilor mentionate mai sus pentru a nu cadea prada propriilor temeri sau deziluzii. In orice caz va urma in continuare o perioada tumultoasa la nivel politic, cu multiple schimbari din punct de vedere astrologic si unele decizii pot avea efecte negative asupra populatiei si nu numai.
     Luna iunie va fi o perioada in care se va incerca mentinerea pe linia de plutire a tarii. Va trebui deasemenea mult mai multa mobilizare, pentru ca se pare, daca pana in acest moment, “Flacara Viloet” a functionat, de acum incolo pot sa para diferite probleme sau complicatii astfel incat…asa numita protectie energetica de care tot romanul vorbeste in ultima perioada sa nu mai functioneze. Pentru ca vrem nu vrem, “Flacara Violet” este o realitate. Se stie foarte bine ca aceste preocupari oculte au existat din perioada regimului comunist, cand susrse publice au adus in prim plan interesul Elenei Ceausescu pentru activitatile paranormale! Au existat si inca mai functioneaza divizii specializate in acest plan. Cu siguranta, la fel ca si in celelalte tari civilizate, acesti “consilieri” din jurul regelui si al presedintelui, exista si ei isi fac treaba destul de bine. Ca exemplu, putem mentiona atentatul la adresa presedintelui american Ronald Reagan, pentru ca dupa producerea acestuia fiecare pas ii era calculat de un astrolog. Acesta ar fi un exemplu, dar cu certitudine ele sunt mult mai multe de-a lungul istoriei si nu sunt mituri.
     Revenind la Romania si luna iunie, va trebui sa mentionez cel mai important aspect al lunii si anume faptul ca luna iunie pentru tara noastra din punct de vedere meteorologic va fi dominata de apa. Intr-un cuvant furtunile, ploile de vara cu siguranta vor fi prezente pana dupa data de 20 iunie, dupa care lucrurile se vorm mai schimba. Spun aceasta deoarece Luna are directa legatura cu cantitatile de apa si incepand din 25 mai, acest fenomen a luat amploare in tara. Practic atunci s-a schimbat revolutia lunara a Romaniei ca tara! In orice caz daca am inceput cu vremea, fluctuatiile si schimbarile vor fi la ele acasa. Si in aceasta luna putem avea parte de miscari seismice pe teritoriul tarii dar fara probleme majore din acest punct de vedere. O perioada in care furtunile de vara isi vor intensifica activitatile pana la data de 14 iunie!
     In planul financiar. Tara noastra, sau mai bine spus alesii vor lua decizii care de care mai interesante. De ce ma exprim asa? Pentru simplul fapt ca populatia va fi in continuare nemultumita si ministerul de finante, ministerul muncii vor lua unele decizii in care sa nemultumeasca pe toate planurile. Pot avea loc schimbari care practic sa nu ne avantajeze in nici un fel. In orice caz o imbunatatire a planului financiar nu va avea loc in perioada acestui interval! Din contra, mai pot fi luate si masurile de austeritate pot avea continuitate astfel incat nu va fi exclus eliminarea anumitor subventii sau taierea anumitor sume din salariile bugetarilor si nu numai. Va fi o luna si o perioada de impas in acest plan in care deciziile care se vor lua, categoric nu sunt de bun augur. Evident asta din punct de vedere astrologic! In planul imprumuturilor si al ajutoarelor venite din exterior, asa cum ne-am obisnuit, ele nu vor prinde contur pana la data de 20 iunie. Prea putin probabil sa existe sanse de rezolvare si “subventii” de la forurile internationale pentru tara noastra.
     Luna iunie va fi totusi o luna a extremelor pentru ca ascendentul lunar in semnul zodiacal Scorpion pentru Romania va aduce in prim plan actiuni si interventii soc, de ultim moment care vin si deruteaza mult mai mult opinia publica. Masuri extreme care pot fi luate pe ultima suta de metri sunt foarte posibile!
     Tot in luna iunie se vor intensifica activitatile si actiunile de destindere, vacante organizate. Un rol important il va avea Ministerul Turismului prin noile proiecte care vor fi derulate si totodata proiecte noi din acest punct de vedere. Si pentru populatia tarii va fi luna in care, oesirile in aer liber, sezonul de vara va multumi cu certitudine multi oameni. Intr-un cuvant va fi o luna importanta din acest punct de vedere.
     Putem auzi in continuare despre separarea unui cuplu celebru si care prin atitudinea si comportamentul lor sa atraga atentia opiniei publice iar posturile nationale sa mediatizeze indelung acest aspect. O luna a natalitatii mai scazute sau o putem numi si o luna a problemelor care ii pot viza pe noii nascuti sau cei mici. Conjuncturile si efectele pot fi diferite de la caz la caz. In planul negativ putem auzi despre noi scandaluri in care sunt protagonisti mamele care renunta la sarcini sau isi omoara copiii.
     Raporturile si relatiile internationale ale Rmaniei vor prinde contur si sunt mult mai avantajate. Pe acest interval astrologic pot avea loc intruniri si pot fi luate decizii care sa contribuie in mod pozitiv la viitorul tarii. Astfel incat putem asista la sprijin si protectie din partea celorlalte tari, mebre UE sau forurile internationale care au un cuvant de spus. Fara a insista prea mult la acest capitol, iata ca Romania ca tara, va fi protejata din punct de vedere astrologic si acum este momentul in care factorii de decizie pot schimba in bine, raporturile si relatiile internationale. O altfel de viziune care poate contribui imaginea tarii!
     Si tot pentru aceasta luan Parlamentul Romaniei se poate confrunta cu dificultati, prezenta planetei Satrun in casa a unsprezecea aduce o perioada mai dificila din acest punct de vedere. Pot fi schimbari care sa nu avantajeze, mai mult incepnd din 25 mai, anumite proiecte de legi si ordonante sau modificari legislative sa dauneze oarecum, intr-o masura mai mica sau mai mare a ceea ce numim, Pralamentul Romaniei. O perioada din punct de vedere politic in care cele doua institutii si partidul afalat la putere sa aiba parte de protectia unui element important in astrologie si care aduce o sansa, este vorba despre Pasul Fortunei. Indiferent de schimbarile ce vor avea loc in acesta perioada sau nemultimirile indreptate catre Presidentie si Guvernul Romaniei, va fi o perioda mult mai relaxata, daca putem spune asa. Probleme in planul politic vor fi si la nivel de partidele politice atat de la centru dar indeosebi cele din teritoriu! Aici vor fi deamsemenea schimbari care nu sunt de bun augur!
     Teoretic, din punct de vedere astrologic luna iunie pentru Romanie, va fi o luna de rezolvare a problemelor cu usile inchise; un moment de autoeveluare si o perioada in care cu siguranta se va pregati ceva nou pentru viitorul apropiat al tarii. Acum se vor face cartile si se vor aseza anumite planuri si proiecte de viitor, implicit pot avea loc subtilizari, speculatii si schimbari. Asa cum spune o vorba inteleapta “linistea dinaintea furtunii” poate fi denumita intreaga luna iunie. Pentru ca imediat dupa prima jumatate a lunii se vor ivi si problemele. Mai concret partea a doua a lunii, incepand din 14 iunie, multe aspecte se vor inrautati.
     Ministerul de Interne si Ministerul Justitiei va trece prin momente dificile, datorita schimbarilor care vor avea loc si o nemultumire vizibila ale acestor institutii vor fi expuse in planul mediatic. Transformari si schimbari care vor viza si institutia bisericii din Romania. Imadiat dupa data de 14 iunie se pot intensifa nemultumirle si o serie de acte sau gesturi violente care pot soca prin producerea lor, indiferent de sectorul in care acestea se vor consuma. O perioada pana la final de iunie in care tensiunea, agitatia si nemultumirile vor fi in crestere. Se intrevad miscari si nemultumiri venite din partea sindicatelor si pana la forma de protest nu va mai fi decat un mic pas. Ministerul sanatatii, armata si fortele de ordine se vor confrunta cu dificultati si incercari. Putem vorbi despre demisii, restructurari si inlocuirea anumitor ministri. Asa cum ne-am obisnuit si pana in acest moment, din a doua jumatate a lunii vro continua seria arestarilor sau cel putin vom vedea persoane publice retinute, arestate, anchetate. Iar toate aceste aspecte vor fi vizibile in plan mediatic. In aceasta luna catre final vor fi si cateva modificari in mass media. Aici transformarile pot fi mult mai drastice si dincolo de bine si rau activitatea anumitor trusturi va fi adusa in prim plan prin intermediul fenomenului de “Braking News”.
     Din punct de vedere astrologic luna iunie incepe cu o perioada de liniste dupa care din a doua perioada, mai concret 14 iunie, lucrurile vor prinde contur si din nou vom fi in fata unor situatii limita imi permit sa spun. Un final de luna al replicilor dure, taioase si transante in care fiecare dintre noi, de la mic la mare, indiferent de ierarhia in planul social, vom resimti aceste transformari mai putin pozitive. Un final de luna in care si starea de sanatate a populatiei se va resimti si nu in ultimul rand o a doua jumatate a lunii iunie si prima saptamana din luna iulie in care multe dintre actiuni, decizii si actiuni se vor ocultiza!
     In concluzie, asa cum bine spuneam, prima parte din luna va fi linistea din’aintea furtunii, uramand ca din a doua parte lucrurile sa se precipite si pot scapa de sub control! Dincolo de toate aceste aspecte, institutiile care reprezinta puterea in stat vor avea protectie si indiferent de deciziile care vor fi luate, acestia vor reusi sa redreseze situatia prin abilitatile subtile de care se va da dovada in perioada imediat urmatoare. O luna care poate incepe bine, dar care sa se finalizeze mai putin favorabil pentru situatia si soarta cetatenilor de pe teriotoriul Romaniei.
     La final de studiu, imi fac datoria sa reamintesc, ca acesta este un studiu din punct de vedere astrologic, asupra principalelor tendinte ale Romaneiei, pentru luna iunie!

“Veriga lipsa”

Când spunem “verigă lipsă,” am invoca un lant metaforic, un set de verigi care se întind mult înapoi în timp. Fiecare veriga reprezintă o specie unică, un singur soi de viaţă. Deoarece fiecare veriga este conectata la alte două verigi, fiecare este intim legată de viitor şi forme de trecut. Rupe o legătură, şi bucăţi de lanţ pot fi separate şi relaţiile pierdute. Dar găsiti o verigă pierduta, şi puteţi reconstrui lanţul, reconectaţi lungimi separate. Un motiv puternic pentru atractivitatea acestei metafore este că permite pentru drama de căutare, căutarea de care se leagă  lipsa evaziva.Dar metafora este la fel de înşelătoare pe atat de atractivă.
Conceptul că fiecare specie este o veriga într-un lanţ mare de forme de viaţă a fost în mare măsură dezvoltat în vârstă tipologică de biologie, când specii “fixităţii” (ideea că speciile au fost neschimbate) a fost paradigma dominantă. Atât John Ray (1627-1705) şi Carolus Linnaeus (1707-1797), arhitecţi de clasificare biologică (nici unul dintre ei credeau în evoluţie), au fost în cauză cu care descrie ordinea de specii vii, un ordin în care fiecare crede că a fost prevăzute de Dumnezeu (Ray a sugerat că specificat funcţia divin de insecte muscatura a fost să afecteze pe cei răi).

Dar în timp ce verigi ale unui lanţ sunt discrete, neschimbător, şi uşor de definit, grupuri de forme de viaţă nu sunt. Noi definim, în general, o specie ca un grup încrucişării care nu pot, sau nu, productiv rasa cu un alt grup. Dar din moment ce speciile nu sunt fixe (se schimba prin timp), poate fi dificil pentru a fi sigur în cazul în care o specie se termină şi începe o alta. Din aceste motive, mulţi biologi modern prefera o metaforă continuum, în care nuanţe de forma de viata un grad în altul. Viaţa nu este amenajat ca verigi, dar în nuanţe. Lanţul metaforic este mult mai puţin semnificative decât pare.
Astfel, metafora lanţul este greşita. Ea nu reprezintă cu exactitate biologica aşa cum o ştim astăzi, dar aşa cum a fost înţeleasă de peste patru secole în urmă. Mitul persistă din cauza de comoditate, este mai uşor să se gândească de specii ca tipuri, cu calitati discrete, decât ca o specie între clase şi altul. În şcoală, am învăţat de caracteristicile specifice ale plantelor şi animalelor; numai acest lucru nu este o problemă, cu excepţia faptului că nu suntem de multe ori expuse ramificaţie principale de evoluţie: că aceste caracteristici se vor schimba în timp.
Deci, ideea noastră că nu poate fi chiar un astfel de lucru ca o “veriga lipsă” a fost creata într-o eră de cercetare biologica, care este dusa de mult. Este un concept care nu mai este valabilă în înţelegerea noastră actuală a naturii de viata si evolutie -, dar, aşa cum este adesea cazul cu atrăgătoare concepte, el continuă să trăiască, la structura ipotezele oamenilor, şi de a influenţa modul în care cred ei despre evoluţie. Aceasta este aproape întotdeauna o situaţie nefericită, dar este regretabil mai ales aici, deoarece conceptul de “veriga lipsă” creează confuzie şi neînţelegeri care creaţioniştii sunt capabili să exploateze. Poate că creaţioniştii ştiu că ele sunt neînţelegere lucruri; mai probabil, însă, este faptul că lor neînţelegere este complet accidental şi, în fapt, unul dintre motivele pentru care acestea sunt creaţionişti în primul rând.
Viata este mai mult ca un spectru,mai  mult de un lanţ, dar nu se termină cu un spectru discret. Este o spectratie de frecvenţe în care există tranziţii treptate de la o specie la alta, toate din care sunt cu siguranţă legate împreună, dar nu verigi discrete într-un lanţ care pot fi rupte, reparate, sau uşor de urmat. Cele mai multe persoane inteleg acest gen de lucru, mai bine echipate ei va fi de a înţelege evoluţia în ansamblu – să nu mai vorbim întregul domeniu al biologiei în sine.

Gene extraterestre în ADN-ul uman

Conform unui studiu recent, oamenii păstrează în genom relicva unui virus animal care a infectat predecesorii oamenilor acum peste 40 de milioane de ani. Invadatorul se numeşte “bornavirus” şi a fost identificat prima dată în anii 1970, informează scienceray.com.
Cercetătorii au comparat ADN-ul oamenilor, maimuţelor, elefanţilor, marsupialelor şi rozătoarelor pentru a putea identifica unele componente ale genomului bornavirusului.
În genomul uman, componentele codului genetic al bornavirusului formează două gene care ar putea fi funcţionale, dar rolul lor nu este clar încă. Până acum, singurele virusuri cunoscute care s-au transmis vertebratelor sunt retrovirusurile, acestea bazându-se pe reproducerea cu ajutorul mecanismelor celulelor gazdei.
BornavirusBornavirus
Bornavirusul are un alt mecanism de reproducere, aceasta producându-se în nucleul celulelor infectate. Numele acestuia provine de la oraşul Borna din Germania, unde un regiment întreg de cai a fost omorât de o boală misterioasă a “capetelor încălzite”.
Bornavirusul nu a fost clar asociat unei boli umane, dar unii cercetători speculează că legătura s-ar putea face cu schizofrenia şi alte tulburări mentale.
Unii afirmă că acest “bornavirus” din ADN-ul uman ar fi o genă de provenienţă extraterestră, iar oamenii de ştiinţă vor să găsească un răspuns la întrebarea dacă nu cumva “rasa umană face obiectul unui experiment extraterestru”.
Proiectul de decodare a genomului uman
O echipă de cercetători care a participat la proiectul de decodare a genomului uman (Human Genome Project) a observat că 97% din secvenţele non-codante ale ADN-ului uman sunt de origine extraterestră, arată un studiu publicat în revista The Canadian.
Genomul uman conţine 3 miliarde de baze, dar numai 40% din acestea sunt organizate ca gene, restul fiind sub forma de ADN-silenţios (junk DNA), care nu codifică aparent nimic. Studii recente au arătat faptul că acest “ADN tăcut” este conservat de milioane de ani, fiind comune tuturor organismelor vii de pe Pământ, de la mucegaiuri, la peşti, inclusiv la mamifere şi oameni. Acestea sunt versiuni „defecte” ale genelor normale funcţionale care se regăsesc si în genomul uman, fiind evaluate la 30.000. Deoarece aceste secvenţe ocupă o mare parte din genomul uman, se poate spune că majoritatea materialului genetic uman este de origine extraterestră, după cum afirmă profesorul Sam Chang, conducătorul grupului.
Profesorul Chang a înaintat ipoteza că “o formă de viaţă extraterestră superioară a fost implicată în crearea vieţii şi plantarea ei pe diferite planete”. El indică faptul că “ceea ce se observă la ADN-ul uman este un program care constă din două versiuni: un cod mare şi un cod bazal. Primul lucru este că programul complet nu a fost scris pe Pământ, aspect verificat prin decodarea genomului uman. Al doilea aspect este că genele prin ele însele nu sunt suficiente pentru a explica evoluţia; trebuie să mai fie ceva în acest joc”. Astfel, Sam Chang a ajuns la concluzia că …”evoluţia nu este ceea ce credem că este”.


Sursa: Manipularea omenirii

Fenomen straniu in Ucraina?Poza cu pricina a fost realizata in Chatyr-Dag, o regiune muntoasa din Ucraina, de catre profesorul universitar Mikhail Baevsky, in varsta de 59 de ani.
Dar care este misterul din spatele acestei aparitii?
Gigantul in miscare nu este decat un fenomen intalnit cu o oarecare frecventa in zonele muntoase fiind favorizat si de ceata…

Umbra, alpinistul care coboara versantul, este de fapt o iluzie optica creata de lumina soarelui, care se reflecta intr-un nor ce trece pe langa muntele de pe care este realizata fortografia.
Aceasta umbra se misca pe masura ce norul se deplaseaza, astfel poti trai cu senzatia ca un gigant se afla in miscare. Cunoscut si sub numele de “gloria”, fenomenul poate fi zarit si din avion.
Denumirea imaginilor observate in anumite conditii, respectiv spectrul Brocken, provine de la varful cu acelasi nume din muntii Harz din Germania.
Savantul german Johann Silberschlag a observat pentru prima oara acest fenomen in 1780. De atunci au fost observate si inregistrate mai multe imagini ale acestui fenomen in regiunea respectiva.

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits

Falimentul e aproape! Cum își va plăti România datoriile, dacă nu mai produce?

Sunt ridicoli băieții ăștia de la partide, care se uita cu sufletul la gura la graficele economice, si cum vad o ușoara mișcare in sus, urlă de bucurie! Se îmbrățișează și se felicită: gata, am ieșit din criză!
Criza o sa dureze până când România o sa fie competitivă și o reușească să-și vândă mărfurile. Cauza crizei e simplă: poporul român a cheltuit mai mult decât a reușit sa vândă. Iar voi n-ați făcut nimic ca sa o rezolvați. Așa ca, de ce s-ar termina criza? De mila voastră?
Când cumpărătorii o sa zică: nu mai dau bani pe prostia asta chinezească, e prea scumpă; mai bine cumpăr de la români, ca e mai ieftin. Abia atunci puteți să vă bucurați. Când o sa fie asta? Peste cel puțin 50 de ani. Dacă o sa fie vreodată!
Și in toata perioada asta, graficele voastre o să salte in sus si in jos în permanență – dar asta n-are nici o legătură cu criza! Orice grafic se mișcă, dacă populația e încă vie. Graficele intră în linie-dreaptă, doar dacă ai murit.
Cum își va plăti România datoriile, dacă nu mai produce?
Mai ales ca și chestia asta, cu stabilitatea, e relativă. Stabilitatea economică a României din ultimele luni s-a bazat strict pe împrumuturi, nu pe producție (dimpotrivă, PIB-ul s-a prăbușit). Iar împrumuturile, cum știm cu toții, nu sunt o soluție …stabilă. Nimeni nu te împrumută la infinit si mai ales, trebuie să mai plătești si dobânda. In cazul asta, mai putem sa zicem că am atins fundul prăpastiei?
Datoria externa a României a ajuns la 90 de miliarde de euro – cea mai mare din istorie. Adunand si datoria internă, ajungem la astronomica suma de 140 miliarde! Din asta, partea statului este de o treime. Pentru comparație, datoria externa pe timpul lui Ceaușescu a fost de doar 16 miliarde de dolari. Si vă mai amintiți prin ce chinuri au trecut românii in anii `80, ca sa o achite! Iar scadența începe abia acum, în 2011. Deci e evident ce soartă îi așteaptă pe români, în anii care vin. Iadul? E puțin spus.
FMI, optimist de la început până la sfârșit!
De la început – adică de la începutul crizei. Asta e clar. Mai complicat e cu sfârșitul. Care sfârșit? Și mai ales – al cui? Se termină criza? Sau se termină cu România?
FMI ne tot zice ca ieșim din criza încă din 2009…adică chiar înainte sa intrăm bine in ea… (vă amintiți că ne-a prezis o creștere economică de +4% în 2009. Si una “mai modestă”, de +2.5% în 2010).
Amuzant e ca treaba aia cu 2 trimestre pe plus, tot ei au stabilit-o. De ce ar ieși o țară din criza, dacă doua trimestre, economia e pe plus cu 0.1% (după ce s-a prăbușit cu 7% si cu încă 2%)? Că nu-mi rezultă! Si de ce două trimestre si nu trei? sau unul? Nu e mai logic sa zici ca a atins fundul prăpastiei, în condițiile date? (adică în condiții de pace, că in condiții de război sau război civil, se poate cădea și mai jos. Întotdeauna se poate si mai rău!). Iar faptul ca ai atins fundul prăpastiei nu înseamnă absolut deloc ca o sa reușești sa te mai cațeri înapoi vreodată.
Si măcar dacă banii ăștia s-ar fi dus pe ceva care sa producă alți bani. Măcar dacă statul ar fi terminat nenorocitele alea de reactoare de la Cernavodă și ar fi început sa vândă energie. Dar nu! s-au dus pe pensii și pe salariile bugetarilor. Care au cumpărat cu banii respectivi televizoare cu plasmă, excursii in străinătate, și mai ales – mâncare! In primii 2 ani de criză, hipermarketurile au dus-o excelent! Iar mâncarea, in mod firesc, a sfârșit…la W.C.
Acolo să căutați banii României, când o să muriți de foame în următorii 40 de ani!
Robert Slobozitu
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

„Cauzele” dezastrelor din Japonia dezvaluite de un rabin

Citez din RIVAROL nr.2998 – 6 mai 2011:  
Iata ce declara David Twersky alias Skverer Rebbe si ghidul uneia dintre cele mai importante organizatii evreiesti ultra-ortodoxe din lume, Rachmastrivka Hasidic : daca la ora actuala Japonezii sunt asa crunt loviti de tsunami si cutremure de pamânt, e din cauza lor. Da, chiar asa. Fiindca au avut nemaipomenita îndrazneala sa bage la zdup doi studenti de scoala talmudica (yeshiva), ucenicii acestui Rebbe si arestati în 2008 într’un aeroport japonez, în timp ce transportau (desigur, doar pentru consumul lor personal) numai 90 000 de tablete de ecstasy. Un marafet. Astfel, dupa ce a pus diagnosticul actualelor probleme ale Japoniei, rabinul indica acesteia si etapele eliberarii de dezastre : eliberarea rapida a celor doi tineri cumsecade… Aceste cuvinte au fost afirmate în timpul unei recente sarbatori de Purim, la Ierusalim, unde s’a rugat, în fata unei numeroase asistente pentru eliberarea celor doi traficanti. Adunarea raspunse „Amin”.
Skverer Rebbe nu’i un oarecare. Nascut la Iasi, în România, în 1940, s’a mutat cu familia la Bucuresti în 1945 înainte de a emigra în America.
Ïn aceste secte ultra-ortodoxe, puterea se transmite din tata’n fiu. O putere concreta, caci a fost primit de Bill si Hillary Clinton la Casa Alba, în 2000.
Rabinul le’a daruit un magnific sfesnic cu sapte ramuri… Sa speram ca japonezii vor sti sa asculte un sfat asa de luminat. Pentru binele lor………
Robert SPIELER
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Supararea


Supărarea este una din cele mai răspândite încălcări ale legilor universului, care poate determina diferite neplăceri în viaţa, atât a celui pe care te superi, cât şi în propria ta viaţă.”
”Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu: gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, sentimente etc. se întorc la noi producând efecte perturbatoare în câmpul nostru energetic.De aceea nimeni nu poate face rău altuia fără să plătească. De aceea oricând aveţi gânduri negative despre o persoană să vă rugaţi în permanenţă pentru sănătatea ei. Când ne gândim la cineva se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul la care ne gândim. De aceea, orice gând rău reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacăm şi ne omorâm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne dăm seama de acest lucru .
Orice expresie dură, afirmată pe un ton categoric poate provoca un rău atât sieşi cât şi unui alt om.
Neintelegerile într-o relatie de cuplu vin din nevoia de a-l controla şi domina pe celălalt. Fiecare încearcă astfel să aibă controlul şi să rămână deasupra întregii situaţii. Când controlezi o altă fiinţă îi iei energia, îţi faci plinul pe socoteala altuia. Astfel devii vampir energetic. Ori de cate ori cădem în acest prost obicei ne deconectăm de la sursă şi intrăm în suferinţă. Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează creşterii nivelului de agresivitate interioară. Lipsa de compatibilitate duce la lipsa de comunicare. Lipsa de comunicare duce la dezastru. Lipsa de comunicare prin iubire duce la ură. O agresivitate subconştientă faţă de bărbaţi / femei se transformă într-un program de autodistrugere. Dacă doi parteneri abuzează fizic sau emoţional unul de celălalt, atunci ei nu merită să rămână împreună..
Dependenţa naşte agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Dependenţa de dorinţe, frica, depresia şi supărarea atrag gelozia. Cu cât este mai puternică dependenţa de persoana iubită, cu atât mai numeroase sunt pretenţiile noastre faţă de ea. Cearta, mânia, nerăbdarea emit în tăcere o mare forţă destructivă. Numai prin iubire poate seca izvorul răutăţilor
Să nu vorbiţi despre nenorocirile trăite pentru că ele pot prelungi durata lor. Când nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne îndepărtăm de ele. Îndepărtarea de ele este primul pas pentru depăşirea acestora. Esenţial este când vorbiţi despre problemele şi emoţiile dvs. să nu căutaţi milă sau compătimiri.
IMPORTANT: Dacă aveţi o mare supărare sau tristeţe încercaţi să nu aduceţi sentimentele acestea acasă. Ieşiţi în stradă cu deosebire în locurile înverzite şi plimbaţi-vă. Nu faceţi din casa dvs. o groapă de gunoi energetic. Dacă locuiţi de câţiva ani şi aţi saturat spaţiul cu regrete, supărări şi spaime, amintiţi-vă momentele în care v-aţi certat şi supărat, aşezaţi-vă în acel loc, iertaţi, anulaţi agresivitatea faţă de iubire, rugaţi-vă (de ce nu ?).
Este mai bine să plângeţi decât să urâţi. Dacă n-aţi reuşit să vă învingeţi pe dvs. înşivă, agresiunea se acumulează în mod inevitabil. Atunci când plângeţi agresiunea apărută se distruge.
Munca nu trebuie să ne omoare, ci să ne dezvolte. Înseamnă că supraîncărcările nu trebuie să fie permanente şi în fiecare ocupaţie să găsim plăcerea. Dacă nu există plăcere, orice activitate se poate transforma într-o suprasolicitare şi va dăuna sănătăţii. Încercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs. Nu cautati neaparat satifactii materiale. Nu căutaţi plată, nici laudă şi nici o răsplată, orice aţi face. Săvârşind ceva bun noi pretindem imediat recompensă. Aceste dorinţe aduc ca rezultat suferinţa. Cu cât veţi intensifica acest tip de pretentii cu atât va creşte nivelul de agresivitate şi se va întări programul de autodistrugere.
Când cineva te jigneşte nu te răzbuna pe el, nu-l urî şi nu te supăra pe el întrucât această jignire este un dar de la Dumnezeu. Dacă n-o accepţi urmează ca purificarea sufletului să se înfăptuiască prin boli şi nenorociri, iar dacă nu eşti pregătit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Această formă de purificare ne este dată prin intermediul celor apropiaţi, de aceea în măsura în care reuşim să-i iertăm, în aceeaşi măsură sunt posibile schimbări interioare de profunzime.
Se cuvine să iertăm nu numai în gând ci şi cu sufletul. Cel mai mult ne leagă de trecut supărările neiertate.
Iertând un om care ne-a jignit sau ne-a supărat ne putem vindeca de o boală gravă. Roagă-te în permanenţă ca toţi cei din jurul tău să fie fericiţi, sănătoşi şi întreaga lume să fie binecuvântată. Această rugăciune v-a iradia atât de multă iubire către întreaga lume încât iubirea se va întoarce la tine din belşug.
Cum dăruieşti aşa primeşti! Răzbunându-te te faci egal cu adversarul. Iertându-l te arăţi superior. Iertând ne eliberăm pentru a ne putea înălţa. Ar trebui să fim conştienţi că iertând îi eliberăm pe cei care ne-au greşit, deci iertând oferim libertate. Să alegi calea iertării, pentru că numai ea desface rana încleştată în timp.
În dragostea omenească trebuie întotdeauna să existe o detaşare de omul iubit. Cu cât aveţi mai multe pretenţii, iritări şi nemulţumiri faţă de omul apropiat cu atât mai mult creşte dependenţa de el..
Dependenţa de valorile materiale ne va omorî încetul cu încetul şi spiritul şi sufletul.
Gândirea noastră dispune de cea mai puternică forţă creatoare din întregul univers. Gândul este cel care aduce pacea şi liniştea în sufletul nostru. Gândul este cel care atrage binele sau răul în existenţa noastră. Toate gândurile emise plutesc în aer ca nişte mine ameninţătoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gândire sau o acţiune negativă este resimţită dureros de mii de organisme. De aceea există o lege a naturii şi a ştiinţei (Principiul al III-lea al mecanicii cunoscut si sub numele de Principiul actiunii si reactiunii) conform căreia răul pricinuit altora ne face rău şi nouă înşine.
De aceea străduinţa de a ierta duşmanii şi de a îndrepta spre ei numai gânduri de pace şi iubire constituie un act protector pentru noi. ”
”Asadar suntem ceea ce suntem ca rezultat a tot ceea ce am gandit!”
Sursa: Dincolo de Orizont

AFACEREA OSAMA BIN LADEN. SUA s-au imprumutat peste 2 000 de miliarde de dolari pentru lupta impotriva al Qaida. Daca ELITELE au renuntat la asa o inginerie financiara, inseamna ca nu-i de loc de bine …

Citez din articolul Statele Unite au cheltuit 2.000 de miliarde dolari pentru lupta cu Osama bin Laden şi al-Qaida:
Statele Unite au cheltuit, în total, peste 2.000 de miliarde pentru a combate activităţile al-Qaida şi pentru a-l prinde pe teroristul Osama bin Laden, potrivit unei analize Bloomberg.
Dar cheltuiala nu se opreşte aici. Statul american va trebui să cheltuie în 2011 peste 45 de miliarde dolari pentru plata dobânzilor la banii împrumutaţi pentru a lupta împotriva al-Qaida.
Suma de 2.000 de miliarde de dolari a fost folosită pentru a acoperi costurile războaielor din Afganistan, din Irak dar şi pentru a spori securitatea în ţară după atentatele de la 11 septembrie.
Un director al Centrului pentru Cercetare Economică şi a Politicilor din Washington, Dean Baker, a declarat: “Fără bin Laden am fi acumulat mai puţine datorii şi am fi cheltuit mai puţini bani pe dobânzi”
Însă, conform unei analize Moody’s, suma ar putea fi mai mare. Compania consideră că toate costurile generate de bin Laden pentru guvernul şi companiile americane s-ar putea ridica la 2.500 de miliarde de dolari, aproximativ 250 de miliarde dolari anual, în ultimul deceniu.
Comentariu saccsiv:
   Asadar, banii împrumutaţi pentru a lupta împotriva al-Qaida.”. De la cine a imprumutat SUA acesti bani? De la cei de la care au imprumutat per total aproape 14 300 miliarde datorii …
   Adica de la stapani:
„The Money Masters” – un excelent documentar despre modul in care ROTHSCHILD si locotenentii lor stapanesc sistemul financiar-bancar mondial
Mega afacere a fost Osama bin Laden asta. Doua au fost motivele pentru care au declansat actiune 11.09.2001. Implementarea documentelor cu cip:
11.09.2001 … SI LUMEA S-A SCHIMBAT sau de la ce ni se trage iminentul Big Brother
Si desigur cea financiara. Sau mai bine zis necesitatea ingroparii SUA si mai mult in datorii.
De ce atunci l-au omorat pe Osama?
CE NE PREGATESTE SISTEMUL? Cica l-au omorat pe OSAMA BIN LADEN. Dar cand? De ce i-au aruncat trupul in mare? De ce au renuntat la bau baul de serviciu? Deoarece pregatesc o actiune cu adevarat gigantica …
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Visați revenire economică, când vă paște războiul civil!

Criza economică nu se termină când zic politicienii. Ci când vrea ea.
In ultimele 2 zile, cică a ieșit România din criză. Si că n-ar mai avea nevoie de bani cu împrumut de la FMI. Bine ar fi! Pentru că împrumuturile de la FMI au mers direct în salarii și pensii, și au încurajat guvernul român sa nu ia nici o măsură de reformă in 2009 si in 2010.
Așa că, bine ar fi…dar nu-i așa.
In realitate, nimic din economia românească nu anunță ieșirea triumfătoare din criză. Din contră: in 2010, România a primit o lovitură economică atât de puternică, încât o sa-i trebuiască ani de zile să-și revină. Câți ani? Poate și 50.
1.7 milioane de contracte de muncă s-au evaporat în 2010!
  • 2008 – 6,3 milioane contracte (full time si part time)
  • 2009 – 6,01 milioane contracte
  • 2010 – 4,37 milioane contracte(Sursa: Ministerul Muncii)În primul rând, această prăbușire a numărului de contracte de munca full time și part time a fost ținută ascunsă în tot anul 2010. Iar asta e ilegal! Și este o crimă ca guvernul să ascundă date economice vitale, din motive de “imagine”. Ea trebuia anunțată pe măsură ce se producea, pentru ca oamenii de afaceri să-și poată estima corect vânzările și să facă planuri de viitor realiste. Datele publice nu sunt proprietatea guvernului, să facă el ce vrea cu ele. Ba chiar, în tot anul 2010, guvernul s-a lăudat cu scăderea șomajului, dând impresia că economia își revine. Când de fapt, era dezastru!
E iresponsabil să încurajezi oamenii să facă afaceri în România, când în realitate piața ta s-a prăbușit. Pur și simplu îi împingi la faliment și irosești atât niște bani, cât și pe întreprinzătorul însuși, care este o valoare mai mare decât banii. Știu că politicienii mint pentru că, în capul lor prost, criza ar fi doar o criză de încredere. Adică nu are de fapt motive serioase și, dacă lumea începe iar să cheltuiască și să investească, gata! Începem iar petrecerea, ca în 2008!
E ca și când le-ai spune unor orbi: mergeți liniștiți, în față drumul e excelent! Când de fapt, în fața lor e prăpastie. Și asta, în speranța că, dacă orbii nu află de prăpastie, or să reușească cumva să meargă pe aer. Doar în desene animate mai vezi chestia asta! Și arată ca nu ești doar criminal, ci și dement!
În realitate, criza are un motiv foarte serios: banii!
Zeci de ani, ați luat banii cu forța de la firme și i-ați tocat. I-ați tocat pe protecție socială (de fapt mită electorală) și pe spăgi. Iar firmele au fost obligate să-și mărească preturile, până când au devenit necompetitive. Iar acum nu mai au nici clienți și nici bani. Adio!
Așa că asta nu se rezolvă cu încredere. Nu de încurajări și de bătăi pe umăr au nevoie firmele. Ci de bani. Adică trebuie să le jupuiți mai puțin și, evident, să tocați și voi mai puțin. Iar în 2010 voi n-ați făcut nimic din toate astea. Dimpotrivă: ați mărit taxele sociale, ați mărit TVA-ul, și ați mărit și cheltuielile statului! Dar economia v-a dat o palmă: încasările voastre la buget nu s-au mărit, dimpotrivă.
Asta înseamnă că o mare parte din economia românească s-a prăbușit în 2010. Lucru confirmat și de scăderea contractelor de muncă. E adevărat: e posibil ca firmele respective, și oamenii rămași fără contracte, să lucreze în continuare la negru. Ar fi bine, dar eu nu cred. Dacă economia neagra s-ar fi dublat, am fi văzut asta cu ochiul liber. Dar nu e așa.
Din contră: s-a dublat numărul românilor cu datorii neplătite la bănci. La sfârșitul lui 2010, creditele restante au ajuns la 16,15 miliarde lei: dublu faţă de decembrie 2009. Asta arată că oamenii într-adevăr nu mai au bani. Nici bani negri, nici bani albi. Așa că or să-și piardă casele (asta pentru că au avut încredere în viitorul luminos și au luat împrumuturi).
Păi și atunci, de unde revenire economică? Care ieșire din criză?
Tunisia și Egiptul v-au băgat frica-n oase, așa-i?
Tunisia și Egiptul sunt primele victime ale crizei (dar nu și ultimele). Turismul era o componentă vitală a economiei lor, iar din 2009, s-a prăbușit. Pensionarii din țările bogate, principalii clienți ai firmelor de turism, au rămas acasă. Așa că firmele bazate pe industria turistică au dat faliment. Milioane de tunisieni și egipteni au sărăcit în ultimii 2 ani.
Și evident, au ieșit in stradă. Sigur că asta n-o sa-i ajute, cum nu i-a ajutat nici pe greci. Dimpotrivă, și-au pierdut și putinii clienți pe care îi mai aveau. Dar asta a devenit deja o marcă a actualei crize: autodistrugerea.
Sigur, există și factorul politic – dictatura din cele 2 țări. Totuși, în 2006-2008, când economia duduia, egiptenii și tunisienii n-au luptat împotriva dictaturii. Erau prea ocupați să-i urce pe turiști pe cămile și să le ia banii. Și-au amintit de dictatură, abia când au rămas șomeri.
Si așa se va întâmpla peste tot.
Secolul 21, un secol fără protecție socială.
Pe măsură ce economia globala se degradează, pe măsură ce economia americană se apropie de colaps (în 2017, datoria SUA va ajunge cât PIB-ul), este evident că nimeni nu va mai avea bani de protecție sociala. Șomajul va fi masiv, dar statul nu va mai plăti ajutor de șomaj. Fără salariați, nu vor mai fi bani nici de pensii. Drepturile angajaților vor fi tăiate peste tot, pentru ca firmele să poată supraviețui. Adio concedii, adio 8 ore de munca pe zi, adio salariu garantat și siguranța locului de muncă. Noua legislație a muncii va fi simplă: scapă cine poate. Iar salariile vor scădea la o treime față de cât sunt în prezent – asta pentru cine va avea noroc să aibă de muncă. Revoltele sindicale, demonstrațiile, violențele de stradă se vor generaliza.
Iar minciunile politicienilor că gata, uite acum ieșim din criză, vor agrava situația. E o prostie să crezi că oprești haosul economic cu propagandă. Pentru că oamenii vor simți realitatea pe pielea lor, și își vor pierde și ultima brumă de încredere în guvernanți.
Doar popoarele puternice, conduse de politicieni corecți, vor reuși să accepte perioada de mizerie și sărăcie cumplită care urmează. Doar ele își vor păstra o minimă democrație. Popoarele slabe se vor scufunda în haos și război civil. Iar haosului i se va pune capăt cu forța, prin dictaturi. Din ce categorie face parte România și poporul român?
Mă tem că știm cu toții.
sursa
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Miliarde de particule de anti-materie au fost create in laborator

Se ia o mostra de aur de dimensiunea unui ac, se trage cu laser in ea si brusc, mai mult de 100 miliarde de particule anti-materie iau nastere. Acesta este modul in care cercetatorii de la Universitatea Livermore au obtinut in laborator primele antiparticule.
Noua abilitate de a crea in laborator un numar mare de antiparticule, denumite pozitroni, deschide noi drumuri in cercetarea anti-materiei, inclusiv intelegerea mai multor fenomene astro-fizice, printre care gaurile negre si razele gama. Studierea antimateriei poate oferi raspunsul la o intrebare obsesiva a oamenilor de stiinta: “De ce a castigat materia “lupta” dupa Big Bang?”
“Am detectat mai multe particule de anti-materie decat a masurat cineva vreodata intr-un experiment laser”, marturiseste Hui Chen, cercetatoarea care a condus experimentul. Anti-materia este anihilata in contactul cu materia, iar din ciocnirea lor reiese energia pura, cunoscuta si sub denumirea de raze gama. In prezent, exista mai multe teorii care  incearca sa explice de ce materia este dominanta, in vreme ce anti-materia se ascunde in vastitatea universului. Teoria general acceptata este ca dupa Big Bang, cele doua forme de materie se aflau in balanta, insa un dezechilibru a dus la o asimetrie, ale carei motive au ramas inca necunoscute cercetatorilor. Oamenii de stiinta spera ca odata create in laborator, studierea antiparticulelor se ofere raspunsuri la unele dintre cele mai dificile intrebari ale stiintei.
Sursa: Science Daily
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

MESAJ DE LA INGERI

LUMINA, IUBIRE, ARMONIE!
LUMINA, IUBIRE, ARMONIE!
LUMINA, IUBIRE, ARMONIE, ADEVAR DIVIN!
Asta este mesajul nostru catre voi.
Schimbarile care vor veni, vor fi foarte greu de suportat de catre voi, atat fizic, cat si psihic. O sa aveti stari de rau foarte greu de suportat, care va pot trimite la doctor. Nu o sa va poata face nimic. O sa puteti avea stari de rau in cap, care va vor pune mari semne de intrebare asupra psihicului vostru. Daca veti merge la doctor, nu prea o sa poata sa va ajute. Aceste manifestari nu tin de medicina, ci de schimbarile la care sunteti supusi. Rugati-va mult si nu uitati ca DUMNEZEU TATAL este alaturi de voi si ne-a trimis pe noi, INGERII si  ARHANGHELII LUI BUNI, sa va ajutam si sa va calauzim, in evenimentele care vor urma.
In primul rand, trebuie sa il iubiti pe DUMNEZEU, apoi pe aproapele vostru, inclusiv pe dusmanii vostri, caci nu sunteti voi cei care trebuie sa judecati oamenii si nu in ultimul rand, trebuie sa va iubiti pe VOI!
Iertati-va pe voi si pe cei din jurul vostru si astfel veti fi capabili sa va umpeti sufletele de iubire pentru DUMNEZEU. In acest mod, veti deveni puternici, si nici un rau sau influenta negativa nu va mai putea sa va afecteze.  
Cel care se curata in acest mod, poate sta fara frica in fata oricarei incercari sau calamitati si va fi aparat.
Ceea ce se intampla acum este foarte rau, in primul rand pentru ca nu se petrece la vedere.
Grecia este foarte aproape de a fi desfiintata ca stat, si asta pentru ca, se urmareste desfiintarea "GRADINII MAICII DOMNULUI" de pe Muntele Atos. Da, asa cum s-a urmarit desfiintarea voastra ca natiune, tot asa vor sa distruga si GRADINA MAICII DOMNULUI de pe Muntele Atos. Biatii caligari vor fi alungati si prigoniti, pentru ca prin curatenia si credinta lor sunt pericole clare pentru cei care servesc raul.
De asemenea, tot ceea ce s-a intamplat si se va intampla cu privire la alimente( bacteria e-coli), nu este altceva decat o uneltire a slujitorilor raului, pentru a putea implementa mai usor CODEX ALIMENTARIUS.
S-a urmarit distrugerea Spaniei si a altor tari care mai produc legume si in acelasi timp, la implementarea unor substante care sa faca "sigur" consumul legumelor si fructelor.
SE PUNE LA CALE OTRAVIREA CU BUNA STIINTA A TUTUROR OAMENILOR ACESTUI PAMANT.
Noi va sfatuim pe voi, cei care doriti sa ne ascultati, sa incercati sa mancati doar alimente pe care le puteti produce singuri. In acest fel, nu va vor mai putea otravi si veti fi pregatiti pentru adevarata foamete pe care ei o pun la cale.
Cei care sunteti nevoiti, totusi,  sa mancati  mancare lor, nu uitati sfatul celui care a fost PARINTELE ARSENIE BOCA: " faceti Semnul Crucii asupra mancarii, inainte de a o manca si, de ar fi chiar otrava, nu va mai avea efect asupra voastra!"
In viitorul apropiat se vor petrece multe, foarte multe, de care noi o sa incercam sa va avertizam si sa va pazim. Important este faptul ca, OMUL CURAT, IUBITOR SI CREDINCIOS  SE UNESTE CU DUMNEZEU SI NIMIC NU-L MAI POATE ATINGE!
Asadar, curatati-va de tot ceea ce poate fi considerat rau in voi, iertati-va si rugati-va DOMNULUII NOSTRU DUMNEZEU SI FIULUI SAU IISUS HRISTOS si astfel veti fi pregatiti sa faceti fata tuturor celor ce vor veni. Alegeti credinta, inima curata si iubirea.
Nu uitati, voi trebuie sa aveti grija de copiii vostri. Ei nu sunt ai vostri. V-au fost incredintati sa ii cresteti. Ei sunt foarte importanti pentru DOMNUL NOSTRU DUMNEZEU, in lupta care va veni.
Spargeti in voi blocajele dobandite prin nastere si educatie si nu va cresteti copiii blocandu-le zestrea lor ancestrala cu care au venit aici. Ei vor sti fiecare in parte ce au de facut si care este misiunea lor divina.
Voi ca indivin , fiecare in parte si ca natiune, luati la un loc, pana acum v-ati descurcat uimitor de bine. Ati reusit sa va treziti si continuati sa va treziti din ce in ce mai multi. Ati reusit sa va dobanditi credinta si din credinta voastra in DUMNEZEU, a rasarit, desi poate acum nu realizati, puterea pe care neamul vostru a avut-o intotdeauna si prin care nu a putut fi distrus niciodata, desi ati fost mereu atat de putini!
Priviti-va inaintasii si veti intelege de ce sunteti atat de importanti pentru DUMNEZEU si atat de suparatori pentru slujitorii raului.
In curand, o sa va ridicati si o sa va uniti pentru a va salva pe voi si pentru a salva omenirea.
In evenimentele ce vor urma, vor pieri si cei care nu vor sa asculte si sa inteleaga ca, acum este timpul trezirii si uniunii omului cu DUMNEZEU, dar si cei buni, care si-au terminat aici pe pamant misiunea si acestia vor urca alaturi de DUMNEZEU, in imparatia SA si vor ingrosa randurile, celor care lupta impotriva slujitorilor raului. Sita va cerne in continuare in ritm alert.
Nu uitati: IN VOI SE AFLA PUTEREA DE A VA ELIBERA DE TOATE LANTURILE CU CARE ATI FOST LEGATI SI IN VOI SE AFLA PUTEREA DE A SPARGE TOATE BARAJELE SI BLOCAJELE CU CARE ATI FOST INCORSETATI!
RUGATI-VA LUI DUMNEZEU SI EL NE VA TRIMITE SA VA GHIDAM SI SA VA AJUTAM IN TOT CEEA CE AVETI DE FACUT!

DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE VOI PE TOTI !

Preluat de Sfatuitoarea, 02.06.2011