vineri, 14 iunie 2013

Din nou Bilderberg. Criza puterii sau puterea crizei?


Ca în fiecare an, grupul Bildeberg s-a reunit în aceeaşi manieră discretă care a permis, din nou, presei să facă trimitere la teoria conspiraţiei. Chiar dacă cei din grup au anunţat schimbarea regulilor jocurilor, promiţând o transparenţă totală a lucrărilor reuniunii, totul s-a rezumat la o promisiune. Tematica reuniunii şi componenţa listei de invitaţi au dat însă de înţeles că o briză de panică s-a instaurat în rândurile celui mai puternic grup mondial de lobby. Oare aşa să fie?

Pe 3 iunie pe site-ul grupului Bilderberg era inserat un comunicat oficial sec şi lapidar prin care era anunţată cea de a 61-a conferinţa anuală a grupului care urma sa aibă loc în perioda 6- 9 iunie la Hertfordshire (Marea Britanie). Conform aceluiaşi comunicat confirmaseră participarea aproximativ 140 de participanți din 21 de ţări.

Ca şi la precedentele reuniuni alături de liderii politici au fost invitaţi experţi din industrie, finanţe, mediul academic şi mass-media. Ca reprezentanţi ai mass media pe lista de invitaţi se regăseau doar trei nume: britanicul John Micklethwait (redactor şef The Economist) grecul Alexis Papahelas (editor şef la Kathimerini NewspaperBarré) şi francezul Nicolas Barre (coordonatorul editorilor de la Leş Echos).

În rest… ca şi la precedentele reuniuni presa a avut acelaşi acces la informaţii ca şi manifestanţii care au campat în zona Hertfordshire, adică “0”.

Asta însă nu înseamnă că există o relatare a ceea ce s-a întâmplat acolo, iar cele ce vom încerca să creionăm provin din surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul sau surse indirecte.

Principalele teme de discuţie care figurau oficial pe lista reuniunii ţineau de capacitatea şi viteza de recuperare economică a Europei şi Americii, de piaţa muncii, politica externă a SUA, tendinţe majore în domeniul medical, politica UE, evoluţia situaţiei din Orientul Mijlociu, educaţia on-line etc.

O agendă generoasă, dar nu putem să nu cităm din comunicatul oficial al grupului: “Nu există nici o agendă detaliată, nu sunt propuse rezoluţii, nu se votează şi nu sunt emise declaraţii de politică”. În plus, comunicatul se termină cu următoarea notă a editorului: “Nu este pentru publicare” (textul documentului, n.n.)

Dezinformare sau KO tehnic?

Ţinând cont de cât de laconic este comunicatul Grupului (care nici măcar nu este pentru publicul larg) nu este de mirare că presa s-a întrecut în speculaţii mai ales plecând de la lista de invitaţi din acest an. Primul care a intrat în vizorul jurnaliştilor a fost premierul britanic David Cameroun. Prezenţa sa a fost interpretată ca fiind un semn de recunoaştere a importanţei Marii Britanii în actualul context mondial, dar ca şi un gest de obedienţă a premierului britanic în raport cu Grupul Bilderberg. Mai mult, purtătorul de cuvânt al partidului conservator, Douglas Craswell, care este implicat într-o campanie ce are ca obiectiv “transparenţa deciziilor guvernamentale” a criticat vehement această vizită.

Un alt punct de interes al reuniunii din anul acesta l-a constituit prezenţa sistemului de presă. De la înfiinţarea sa în 1950, până la această reuniune a grupului Bilderberg, mass media a respectat consemnul de discreţie totală impus de grup. Fiecare reuniune este un eveniment remarcabil dar care, în mod paradoxal, a beneficiat de o transparenţă nulă fiind tratat mai curând ca un non-eveniment.

Asta a făcut ca apetitul pentru teoria conspiraţiei legate de grup să crească exponenţial, imaginea reuniunilor Bilderberg fiind asimilată cu cea a unui conclav în care se decide soarta întregii planete. Pentru a dezamorsa această situaţie, anul acesta cei din grup au invitat şi reprezentanţi ai mass media dar, în mod “ciudat” nici la o săptămână de la încheierea lucrărilor nu au fost publicate relatări coerente legate de acest eveniment.

În acest sens, pe 6 iunie, cei de la publicaţia Guardian consemnau că ceva s-a întâmplat legat de secretomania reuniunilor Bilderberg: “Watford, însorit Watford, a schimbat secretomania de până acum a conferinţelor Bilderberg pentru totdeauna. Într-un colț proaspăt amenajat la Hotel Grove, o jumătate de milă de la cea mai importantă conferinţă de politică internaţională din lume, să întâmplat ceva remarcabil: presa centrală a apărut. În masă. Reuters, AP, Channel 4 News, Times, The Telegraph, Asociația Presei, Londra seara asta. BBC a avut cel puţin trei reporteri de radio aici…”.

Mai mult, cei din Bilderberg au anunţat că anul acesta au cedat presiunilor mediatice şi au contractat o firmă germană care să se ocupe de partea de PR (public relation) şi au promis că la următoarea reuniune din 2014, la finalul acesteia, va fi organizată o conferinţă de presă. De unde aceasta reorientare? De ce promit cei din Bilgerberg că vor renunţa la secretomania care-i înconjoară? Brusc, au realizat că este necesară o anume transparenţă?

Cel mai probabil răspuns ţine însă de un vânt de panică la nivelul întregului grup Bilderberg care este relevată de două elemente: anunţarea deschiderii către comunicare şi invitarea intempestivă a premierului britanic David Cameron, care induce ideea că acesta s-a grăbit să participe pentru a primi instrucţiuni de ultim moment. O altă tuşă “complotistă” care vine în contradictoriu cu ceea ce se întâmpla în cadrul reuniunilor de la Davos, care, în contradicţie cu cele ale Grupului, poate fi considerat un exemplu de transparentă mediatică.

Pe de altă parte, media a început să facă speculaţii nu tocmai flatante legate de situaţiile delicate traversate de fostele gazde ale reuniunilor Bilderberg, ceea ce pare a fi realmente deranjant pentru grupul respectiv.

Contextul în care s-a desfăşurat reuniunea Bilderberg din acest an nu este roz pentru Europa şi Statele Unite.

Pe 9 mai, publicaţia franceză” La Tribune” a publicat un articol de Robert J. Shiller intitulat “Stimularea economiei fără a creşte datoria, ” oferind ca soluţie creşterea simultană a taxelor şi cheltuielilor guvernamentale. Numai că autorul uită că în ultimii 30 de ani strategia care a dominat economia şi politica socială a ţărilor cândva “bogate” se bazează pe externalizare şi privatizare, ceea ce a făcut ca investiţiile publice naţionale să devină ostaticele grupurilor internaţionale de capital şi a multinaţionalelor.

Dovezi în acest sens sunt nenumărate şi este suficient doar să facem o enumerare a titlurile apărute în presă anterior reuniunii: “Statul vrea să reducă participaţia în unele întreprinderi publice” (Le Figaro), “Societe Generale intenţionează să mute o parte din operaţiunile sale în Maroc” (Yabiladi), “Londra, Beijing, Tokyo şi agonia multilateralismului.” (Le Monde). Iar lista poate continua…

Cert este că strategia de globalizare a adus catastrofa în care ne aflăm şi pe care cei din elite de genul grupului Bilderberg au pretenţia că o controlează. Este oare întâmplător că la cârma Organizației Mondiale a Comerţului (OMC) va fi brazilianul Roberto Carvalho de Azevedo, o ţară în care salariul minim este puţin peste 250 euro/lună (de aproape şase ori mai mic decât cel din statele dezvoltate ale Uniunii)? O schimbare care poate explica de ce pe ordinea de zi a reuniunii Bilderberg din acest an au figurat la loc de cinste problemele legate de piaţa muncii, deoarece preluarea conducerii OMC de către un reprezentant al ţărilor BRIC poate determină apariţia unei pieţe globale a muncii, care poate veni în contradicţie cu principiul liberei circulaţii a capitalurilor şi bunurilor impuse, printre alţii, şi de cei din Bilderberg.

Să fie oare aceasta şi una din explicaţiile posibile ale absenţei de la reuniunea din acest an a reprezentanţilor ruşi, chinezi, africani şi ai Americii latine? Cum poate fi oare interpretată declaraţia făcută de Claude Bébéar (preşedintele Consiliului de Supraveghere al asiguratorului AXĂ), în cadrul alocuţiunii sale ţinute în august 2012 la Universitatea de vara MEDEF care declara explicit: “Nu trebuie să ne fie frică de delocalizare (…) Rasa albă afectată de scăderea natalităţii se sinucide şi trebuie să facă apel la imigraţie”? (În acest context poate ar trebui subliniat că reuniunea Bilderberg din acest an a fost prezidată de PDG companiei AXA Henri de Castries).

O declaraţie care la momentul respectiv a făcut senzaţie, dar care însă se baza pe cele consemnate în 2011 de una dintre cele mai cunoscute politiciene franceze de origine marocană, Elisabeth Guigou, în cadrul unui material conceput pentru reuniunea Europeană a Comisiei Trilaterale şi în care propunea crearea unei regiuni economice Europa-Africa.

Unul dintre argumentele sale era:” Europa, a cărei populație îmbătrânește, va pierde 20 de milioane de locuitori până în 2030 și, prin urmare, vor găsi că este din ce în ce mai greu de a finanţa modelul său social. Acesta va avea nevoie de dinamismul demografic al sudului şi estului Mediteranei în care populaţia este tânără, flămândă de locuri de muncă şi de telefonie mobilă”. Vă sună cumva cunoscut argumentul? Nu se regăseşte în aceste zile în creşterea continua a presiunilor sociale din zona europeană şi care devin din ce în ce mai greu de controlat? Oare grupul Bildeberg se vede în acest moment să răspundă provocărilor în creştere lansate de ţările aşa numite “emergente” şi să încerce menţinerea actualului sistem în condiţiile în care ţările” bogate” riscă să nu mai poate face faţă situaţiei actuale?

Poate şi vrea să gestioneze actuala criză grupul Bilderberg?Situaţia în sine este recunoscută oficial şi de conducerea Bildenberg care, prin intermediul editorialului semnat de Nicolas Baverez, membru al comitetului executiv al acestor întâlniri, publicat în cotidianul francez “Le Point” făcea, în preambulul reuniunii din acest an, o pledoarie pentru a justifica “de ce Franța ar trebui să se supună planului Comisiei Europene? “.

Asta în condiţiile în care pe agenda reuniunii a figurat şi politica Uniunii Europene în actuala conjunctură, care i-a făcut pe analişti să se întrebe dacă nu cumva la finalul acestei crize nu vom constata că totul nu este altceva decât o derivă permanentă, rezultată dintr-o strategie pe termen lung a comunității financiare? (De altfel, chiar înainte de reuniunea Bilderberg, presa consemna declaraţia directoarei FMI, Christine Lagarde, care se teme de “faza cea mai dificilă “pentru economia globală). Temere justificată şi prin componenţa participanţilor la reuniune care au făcut parte din Austria, Belgia, Canada, Elveția, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Grecia, Irlanda, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Suedia, Turcia şi SUA.

Christine Lagarde, José M. Durão Barroso, Viviane Reding (CEO al Prudenţial plc Tidjane) şi Robert B. Zoellick au fost clasificaţi în categoria Internaţional ceea ce înseamnă că întâlnirile Bilderberg continuă să funcționeze ca o adunare a reprezentanților instituţiilor şi grupurilor influente ale “puterilor occidentale”, pentru a discuta o strategie comună pe o scară globală.

Dar aceste puteri au întotdeauna mijloacele pentru o astfel de politică? Un lucru pare însă clar: “criza” și “privatizarea” companiilor statele va continua. Acesta să fie motivul pentru care programul Bilderberg din acest an a inclus un capitol despre naţionalism şi populism?

Revenind la marota “transparenţei” pe care s-a făcut atât caz cu acea deschidere neaşteptată către mass-media, cum se poate explica atitudinea membrilor grupului (cei care s-au intersectat cu jurnaliştii) ca la finele reuniunii să se mulţumească doar cu “No comment!” (Nu comentez!)

Asta în condiţiile în care în prima zi a reuniunii prestigiosul cotidian britanic The Telegraph comenta:” Bilderberg Group? Nu este o conspiraţie, ci doar cel mai influent grup din lume”. Un grup care ar trebui să răspundă provocării evidente aruncate de criza profundă în care se zbat puterile occidentale, diferenţele consistente între bugetele acestora, subordonarea din ce în ce mai agresivă a interesului naţional în faţa celui economic… Într-un astfel de context nu poţi să-ţi pui întrebarea: care este interesul care domină reuniunile Bildeberg şi, mai ales, la ce servesc acestea?

Dănuţ Dudu

Proiecte Noi-Dan Gaucan - Salon de dezvoltare personală: Fundatia Maretie si Talent

maretie si talent
In prima faza vreau sa le multumesc tuturor celor care mi-au transmis toate urarile lor de bine si sa-i linistesc pe toti…sunt bine oameni buni, nu va faceti probleme. :)
Nu am “parasit” pe nimeni, doar am inceput noi proiecte.De acum inainte blogul meu va cuprinde informatii, doar despre proiectele la care voi participa :)
Cine simte si doreste sa se alature mie, este asteptat cu bratele deschise.
Sa incepem…
Fac parte din echipa Fundatiei Maretie si Talent.
Cateva cuvinte despre Fundatia Maretie si Talent
Cuvintele sunt  preluate din Prezentarea facuta de Doamna Daniela VulcanPresedintele Fondator al  Fundatiei
Naştere şi devenire
Pretutindeni în ţara noastră se află oameni pe care cei apropiaţi, cei care-i cunosc îi definesc prin cuvântul „har”. Este un cuvânt cu foarte bogate sensuri, pe care dicţionarele le „descifrează” prin enumerarea unor calităţi, însuşiri şi deprinderi naturale, ceea ce constituie un motiv de reală admiraţie, de respect faţă de cel dăruit cu asemenea resurse spirituale, de talent, de vocaţie. Desigur, talentul şi vocaţia sunt, alături de cunoaştere, premisele esenţiale ale unei activităţi profesionale performante. În acelaşi timp, inclusiv prin aşa numitele hobby, talentele tind să se manifeste, să devină vizibile, un bun public. Acest proces, însă, de cele mei multe ori, nu se poate desfăşura de la sine fără impulsurile date de cei din jur, inclusiv prin modalităţi instituţionale. Pentru a se afirma, trebuie sprijinite, iar fundaţia Măreţie şi Talent va oferi, neîndoios, un asemenea sprijin pe foarte multe planuri materiale şi educaţionale, deoarece – suntem convinşi – tot ceea ce reprezintă „har” se poate manifesta mai bine printr-o mai profundă cunoaştere a domeniului abordat, prin stimularea însuşirilor personale, inclusiv în condiţiile specifice puse la dispoziţie de fundaţie, de alte componente ale societăţii civile. De altfel, în aceasta constă însăşi raţiunea de a fi a ONG-urilor gândite, create şi puse în „mişcare” de resorturile conştiinţei civice, de înţelegerea adâncă a ceea ce înseamnă viaţa în mijlocul Cetăţii, pusă în slujba oamenilor ei.
Statutul Fundaţiei „MĂREŢIE şi TALENT” conţine elementele necesare pentru îndeplinirea unui asemenea rol, ca expresie a responsabilităţii sociale. Nu ne putem permite să nesocotim, să irosim talentele, să nu acţionăm – fiecare şi toţi laolaltă – cu mijloacele de care dispunem, astfel încât, alături de exercitarea ireproşabile a profesiei de bază, oamenii valoroşi să-şi poate dezvolta pasiunea pentru artele plastice, pentru muzică, pentru literatură nu numai în calitate de „consumatori” avizaţi, ci şi de creatori, în adevăratul înţeles al cuvântului.
Pentru îndeplinirea unei asemenea misiuni, integrate organic conceptului de responsabilitate socială, este nevoie de viziune, de o puternică determinare civică, de acţiune organizată pe o perioadă de largă perspectivă. Toate aceste cerinţe pot fi acoperite tocmai prin ceea ce reprezintă Fundaţia „MĂREŢIE şi TALENT”.
În fond, este vorba despre „punerea în operă” a resurselor intelectuale ale fiecăruia dintre noi, în numele unei cauze de mare nobleţe sufletească. Adică, ne propunem să desfăşurăm o activitate utilă în mod dezinteresat, solidar, caritabil (chiar), să aducem în societate un plus de frumos, de confort spiritual, de normalitate, de cooperare şi întrajutorare.
Starea de fapt şi starea de spirit
Fireşte, în întregul proces de „construcţie” a Fundaţiei „MĂREŢIE şi TALENT” am pornit şi pornim de la realităţi. Din motive care îşi aşteaptă încă analizele economice, sociologice şi psihologice adecvate, societatea în care trăim se caracterizează printr-o tranziţie care pare fără de sfârşit şi, din această cauză, provoacă neîntrerupt numeroase frustrări. Realităţile pe care le evoc, dar şi percepţia publică atestă, deosebit de convingător, că am avut şi avem de-a face cu o gravă răsturnare a scării de valori autentice, fără de care întreaga naţiune este profund debusolată. De aceea, orice demers în vederea repunerii valorilor la locul care li se cuvine este mai mult decât binevenit, chiar dacă nu toţi concetăţenii conştientizează deocamdată acest fapt.
Nu există, după opinia mea, o modalitate mai convingătoare şi, în consecinţă, mai eficientă de promovare a valorilor decât cea a identificării şi sprijinirii talentelor din toate sferele creaţiei umane. De aceea, printre obiectivele pe care ni le-am propus se află atenţia deosebită, prioritară acordată tinerilor la început de carieră. Aceasta nu exclude, ci presupune sprijinirea talentelor, indiferent de vârstă şi profesiune, inclusiv prin înfiinţarea unor centre de resurse umane profilate tocmai pe direcţiile de acţiune conturate de scopul propus, încurajarea spiritului de excelenţă, mai ales în sfera antreprenoriatului, concretizarea unor proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţilor profesionale şi teritoriale, consolidarea societăţii civile, sprijinirea modernizării sănătăţii şi culturii, proiecte care să contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României.
Daniela Vulcan
Presedinte Fundatie Maretie si Talent
Mai multe detalii despre activitatea acestei fundatii veti gasi la adresa: http://www.fundatiamaretiesitalent.ro/
Sub deviza  Descoperă Măreţia din Tine şi pune în mişcare Talentul tău!
va fi inaugurată seria evenimentelor desfăşurate sub auspiciile
Fundaţiei Măreţie şi Talent

 Sufletul să fie totdeauna la fel cu gândul, gândul în vorbe şi vorba cu fapte, căci numai astfel vei obţine un echilibru, între lumea ta şi lumea din afară.(Liviu Rebreanu)
Primul salon de dezvoltare personală vă invită la o descoperire a sinelui ca un tot armonios al fiinţei unde ne vom bucura astfel, împreună, de o incursiune către:
Educaţie şi Evoluţie. Calea către o Lume a valorilor reale
Cei dornici de a-şi descoperi şi descătuşa Măreţia interioară printr-o profundă cunoaştere de sine, sunt aşteptaţi vineri, 28 iunie a.c., în Mircea Vodă nr. 35, etaj 1, începând cu ora 16.00, pentru a porni împreună într-o Călătorie (vezi Program) din care vor reveni mai bogaţi, mai armonioşi, mai luminoşi descoperind Măreţia interioară ce aşteaptă să fie recunoscută şi trăită acum.
Albert Einstein spunea că “Ideile fundamentale sunt simple, dar par complicate dacă sunt expuse de cine nu le înţelege.”  Împreună vom înţelege şi vom lăsa experienţa de dezvăluire a frumuseţii şi măreţiei noastre interioare să ne poarte la cu totul alt nivel, prin educaţie, către evoluţie, descoperind astfel calea către o lume a valorilor reale.
Cînd ştii cît valorezi, nu te opri pînă nu obţii ce ţi se cuvine! (Pierre Corneille)

INTRAREA ESTE LIBERĂ, necesară fiind doar o carte de vizită cu gust  :)
Pentru mai multe detalii şi confirmarea prezenţei
vă rugam să apelaţi  0728 999 078 – Elena Muşat
Descoperă Măreţia din Tine şi pune în mişcare Talentul tău!
Primul salon de dezvoltare personală cu tema:
Educaţie şi Evoluţie. Calea către o Lume a valorilor reale
*********
PROGRAM
vineri, 28 iunie 2013
*********
16,00 – 17,00       Deschidere eveniment.
Educaţie şi Evoluţie. Calea către o Lume a valorilor reale
DANIELA VULCANPreşedinte Fundaţia Măreţie şi Talent
 17,00 – 18,00       Conştiinţă în viaţă, în evoluţia şi în vindecarea noastră
ALINA MIHAI, Licenţiată în psihologie; Trainer autocunoaştere şi evoluţie personală
 18,00 – 18,30       Pauză
 18,30 – 19,30       Adevărul şi Iubirea, Experienţe ale Inimii
DANIEL GĂUCAN, Trainer autocunoaştere şi dezvoltare personală; Energoterapeut
 19,30 – 20,30       Energie şi Mişcare
 20,30                    Networking
Va astept cu drag!!!
Dan Gaucan

Remedii pentru curãţarea şi dezintoxicarea rinichilor

Rinichii regleazã balanţa fluidelor în organism, participînd la eliminarea substanţelor reziduale prin urinã. Ei filtreazã şi eliminã metaboliţii reziduali din sînge. De asemenea, controleazã echilibrul acido-bazic (pH-ul) prin filtrarea selectivã sau prin reţinerea diverselor minerale în corp. Existã unele teorii conform cãrora rinichii ar controla şi glandele sexuale: testiculele la bãrbaţi şi ovarele la femei. În practica taoistã, organele genitale sînt numite "rinichii inferiori". La suprasolicitare, rinichii primesc energie atît din zona genitalã, cît şi din întrega coloanã vertebralã. Ei continuã sã funcţioneze bine dar secãtuiesc în acest fel energia sexualã, precum şi energia vitalã Combaterea insuficienţei renale şi retenţiei de urinã Nu mai încape îndoialã cît de importantã este funcţia rinichilor. Mai mult, apreciaţi ca o oglindã a bunei funcţionãri a întregului organism, rinichii trebuie menţinuţi în bunã stare. Dincolo de medicamente, care sînt o soluţie şoc de tratament, remediile naturale reprezintã partea blîndã a tratamentului renal, de o mai lungã duratã dar cu o eficienţã maximã. 

Pentru combaterea insuficienţei renale, de exemplu, se rîşnesc 30 g rãdãcinã de anghinare, iar pulberea se pune la macerat în 1/2 litru de vin alb, timp de 7 zile. Se strecoarã şi se beau cîte 50 ml, de 3 ori/zi, înaintea meselor principale. Retenţia de urinã se combate cu infuzie din 25 g de mãtase de porumb la un litru de apã clocotitã. Se strecoarã şi se îndulceşte cu miere de albine. Se bea pe parcursul unei zile, fãrã a se depãşi 1 litru/zi. Suc de morcov şi ceai de pãtrunjel Persoanele care nu consumã suficiente lichide în fiecare zi riscã sã facã, mai devreme sau mai tîrziu, pietre la rinichi. De asemenea, sînt expuşi riscului cei ai cãror pãrinţi au suferit de astfel de probleme. 

Nisipul, ca şi pietrele la rinichi, dar şi cele care se formeazã la nivelul ficatului şi în vezica biliarã, pot fi eliminate cu ajutorul sucului de morcovi. Acesta se bea de cîteva ori pe zi, iar dupã cîteva zile pietrele vor fi eliminate. şi pãtrunjelul ajutã la menţinerea sãnãtãţii rinichilor. În plus, planta susţine activitatea ficatului, a glandelor, ajutã la purificarea sîngelui şi în procesul de digestie. Ajutã la eliminarea toxinelor din ţesuturile renale şi este recomandat pentru toate problemele renale, însã nu şi un medicament pentru bolile grave ale rinichilor. Pãtrunjelul, previne reabsorbţia sãrii în ţesuturi şi eliminã resturile şi "mizeria" din rinichi. Pentru dizolvarea calculilor renali, este recomandat ceaiul de pãtrunjel, o canã de 1-2 ori/zi, timp de 2 sãptãmîni pe lunã. 

Dizolvarea pietrelor la rinichi şi eliminarea lor sectiune

Un leac pentru dizolvarea calculilor renali este tãmîia de smirnã granulatã şi de culoare alb?gãlbui, nu cea cu arome de pe piaţã. Se iau cîte 3 boabe de tãmîie, nu mai mari decît un bob de mazãre, se pun în miez de pîine (ca sã nu atingã dinţii) şi se înghit dimineaţa, pe stomacul gol. Boabele se iau alternativ, o zi da, o zi nu, pînã la dispariţia pietrelor. Regimul va fi farã carne şi farã apã bogatã în sãruri minerale. Pentru eliminarea nisipului sau pietrelor, timp de 7 zile, în fiecare dimineaţã, cu 2 ore înainte de masã, se bea un pãhãruţ cu suc de ridiche neagrã. Un alt remediu cu eficienţã maximã, atît pentru pietre la rinichi cît şi la fiere, este din seminţe de cînepã. Timp de 3 sãptãmîni, în fiecare dimineaţã, cu 2 ore înainte de masã, se bea un ceai fãcut din 2 linguri de seminţe de cînepã, zdrobite şi fierte în 150 ml apã, pînã ce lichidul rãmîne la jumãtate. Remediul se mai poate prepara dintr-un pahar de seminţe rîşnite şi fierte în 3 pahare de lapte, pînã ce lichidul scade la un pahar. Se strecoarã şi se bea fierbinte, înainte de masa de dimineaţã. Procedeul se repetã 5 zile la rînd, cu o pauzã de 10 zile, dupã care se reia. Se poate continua pînã la un an.

 Curãţarea de sãruri şi eliminarea depunerilor calcaroase 

Sãrurile care se depun în rinichi se eliminã cu orez fiert. Se acoperã cu apã 2 linguri de orez nedecorticat şi se lasã aşa 24 de ore. Dimineaţa se fierbe orezul încã 5 minute dupã ce a dat în clocot şi se consumã pe stomacul gol. Timp de 4?6 ore nu se mãnîncã nimic. Tratamentul se face cîte 2 sãptãmîni, de 2 ori/an. Pentru eliminarea depunerilor calcaroase din rinichi, se fierb la foc mic, timp de 5 minute, 25 g foi de dafin. Se ia vasul de pe foc şi se lasã acoperit 3 ore. Se strecoarã şi se bea lichidul cu înghiţituri mici pe parcursul zilei. Procedeul se repetã a doua şi a treia zi. Dupã o sãptãmînã, ciclul de 3 zile se repetã. Dupã un an, procedeul se repetã timp de 6 zile. Persoanele care au pietre la rinichi nu au voie sã mãnînce condimentat sau sãrat. Dezintoxicarea rinichilor Se taie mãrunt 6 crenguţe de mure (de 50-60 cm fiecare) şi se pun la fiert într-o cratiţã de 6 l plinã cu apã de izvor. Se fierbe 2-3 ore fãrã capac, la foc mic, pînã cînd scade la jumãtate (3 l). În douã zile se bea toatã cantitatea, fracţionat, în pãrţi egale. Timp de o sãptãmînã, 3 zile înainte şi 3 zile dupã tratament, se ţine un regim vegetarian în care, înainte cu 30 de minute de masa de prînz, se bea suc dintr-o sfeclã micã roşie, 2 mere, jumãtate de varzã albã. (C.Iacob)

Sursa: http://ziarulevenimentul.ro

Un OZN a fost filmat în apropierea României- VIDEO

Un obiect zburător neidentificat a fost filmat pe 10 iunie. Cel care a filmat folosește, pe YouTube, pseudonimul TheUkaszPL și, din celelalte înregistrări postate, se pare că are o pasiune în a filma cerul.
Un OZN a fost filmat în apropierea României- VIDEO
Originar din Polonia, TheUkaszPL a filmat, luni, un obiect neidentificat care, ca aspect, este format din două cercuri luminoase lipite. Obiectul dispare în nori, iar în acel moment apare o pată roșie ca o explozie. 

Vindecare Miraculoasa Cu Prezenta Angelica Materializata

Salvat din incendiu de un inger

Ingeri...Intamplarile vietii - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea
Urmareste clipul aici:

Cu totii am a trait in decursul vietii intamplari pe care atunci le-am considerat ciudate, dar care poate ne-au salvat viata sau cel putin ne-au scapat din anumite evenimente care ar fi avut urmari neplacute.
Cati dintre noi nu mergeam cu masina si poate am avut un gand salvator care ne-a indemnat din senin sa micsoram viteza sau sa oprim fara motiv, pentru ca mai apoi sa vedem cum o alta masina venea pe contrasens sau si mai rau masina care ne-a depasit a suferit un accident groaznic. 
Acestea sunt doar doua exemple din multele care se pot da si care ne-au salvat viata macar odata pana acum.  Atunci v-ati mirat si v-ati indreptat ochii catre cer multumindu-I lui Dumnezeu pentru ca v-a salvat. De fapt acel gand sau soapte pe care le-ati auzit in minte, care v-au facut sa evitati pericolul, au fost ale Ingerului vostru protector care va insoteste clipa de clipa si pas de pas si care asteapta sa va ajute ori de cate ori ii cereti ajutorul. 
Fiecare om are unul sau mai multi Ingeri protectori si Ghizi spirituali care il insotesc in diferite perioade ale vietii, numarul lor variind dupa misiunea vieti fiecaruia din noi si dupa perioada vietii in care se afla, dupa multitudinea problemelor pe care le are de infruntat. 
In aceste zile, langa noi au sosit "aliati" de soi ai Divinitatii. Numarul entitatilor pozitive a crescut simtitor si foarte apropiate noua ne sunt acum si rudele plecate din lumea fizica, care au reusit sa evolueze si sa capete ingaduinta divina de a-i ajuta pe cei dragi lasati pe Pamant. 
Ei au intarit astfel randurile "Luptatorilor Divini" care sa ne ajute sa trecem cu bine peste ceea ce urmeaza si in acelasi timp sa reusim sa ne indeplinim Misiunile Divine proprii si colective pentru care ne-am intrupat pe Pamant. 
Asa ca dragii mei, nu aveti nici un motiv sa credeti ca sunteti singuri in fata furtunii care va veni. Cereti ajutorul si il veti primi. Nu ezitati! Ei sunt aici si asteapta cererile voastre, altfel nu pot interveni decat in situatii care va pun in pericol viata, daca acel eveniment nu este karmic. 

Ganditi-va cat de usor poate fi totul, daca veti cere ajutorul si il veti primi neconditionat, fara sa va coste nimic, ci doar o cerere si o multumire. Totul poate fi atat de minunat! Catre asta ne indreptam cu totii, cei care incepem sa ne acordam pe lungimea de unda a Spiritului Divin. 
O lume minunata se va creea din mainile si mintile noastre sub supravegherea si ajutorul divin dat de Ingeri si celelalte Entitati Spirituale Benefice de langa noi. 
In acest moment se alege soarta omenirii. De noi depinde sa o alegem pe cea buna si dreapta. 

Dumnezeu ne asculta gandurile si rugile si ne raspunde trimitandu-ne ajutor nelimitat si nemasurat. Trebuie doar sa intindem mana si sa-L primim.
Problemele cu care ne confruntam si ne-am confruntat unii dintre noi au fost tocmai pentru a ne intari spiritul si pentru a invata ca trebuie sa cerem ajutor divin in rezolvarea lor si sa ne debarcam grijile si nelinistile in mainile Domnului:

"DOAMNE IMI PUN VIATA IN MAINILE TALE! TE ROG SA MA AJUTI SA REZOLV ACEASTA SITUATIE ASA CUM CONSIDERI TU CA ESTE MAI BINE SI EU TE VOI ASCULTA!
ITI MULTUMESC!
AMIN!"

Cat de greu este sa faci asta? Efectele sunt miraculoase! Domnul Dumnezeu ii va trimite pe Ingeri sa te ajute si sa iti arate calea pe care o ai de urmat pentru a rezolva problemele. Tu trebuie doar sa fi atent la semne si la mesaje si sa le urmezi, caci ele ti se vor arata in cele mai variate moduri.
Aceasta este invatatura pe care trebuie sa o ai in minte tot timpul si sa fi sigur ca tot ce urmeaza nu te va afecta. 

Dumnezeu sa ne ajute sa auzim indrumarile divine si sa le urmam intocmai!


Urmariti clipul aici:

Intamplarile vietii

Sunt situații umane
Acei momenti dintre noi
despartirile si impacarile
Nu sunt de înțeles
Da...Dupa cum vezi
Mă gândesc La tine.. Da ... De un pic
Sunt situații umane
Simtirsi bine sau nu
Poate depinde de zile
De nostalgiile ce am
Da... După cum vezi
Mă gândesc La tine
Ca si cum tot timpul asta nu ar fi trecut
Unde am fost,si ce suntem
Vecini de inima dar fiecare dintre noi se ascunde
După gardul orgoliului sau
Mă gândesc La tine
Mă gândesc La noi...
Sunt situații ale vieții
Trebuiesc luate ușor un pic
A fost deja atât de greu
Sa ajung pana aici
Da.. După cum vezi
Eu sunt încă in picioare
Deoarece
Sunt
Umane toate visurile mele
Si cu mâinile le-as lua,da pentru ca
Sunt umane aceste vise ale mele
Si cu mâinile le-as lua
Sunt întâmplări ale vieții
Dar viața unde e ,unde,unde
Caci de cand a plecat
Este o urmărire continua ,si apoi unde e ,unde e
Da...după cum vezi
Mă gândesc si acum La tine
Aceasta noapte ce trece ușor pe lângă mine
Încerc sa o combat sa o prind
Si dacă luind curbele inimii derapez un pic
As vrea sa o provoc chiar si acum,caci
Mă gândesc La tine
Mă gândesc La noi
Deja de un pic de timp

Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

la o inmormantare in galati

24.10.2010
Ce se poate intampla la o inmormantare!
Ce credeti este trucaj sau nu?

Cele 5 trepte ale desteptarii.

Descrierea detaliata a celor 5 trepte pe care trebuie sa le parcurgem pentru a devenii constienti de situatie.
Negarea - Furia - Negocierea - Depresia - Acceptarea.


“Decat sa traiesti murind, mai bine sa mori traind!”

vcddse
Trenul vietii este asteptat de moarte in ultima sa statie. Orice om are statii, de-a lungul vietii statii apar si statii dispar. Oamenii dorm si cand mor se trezesc“, scrie admirabil sufistul Mazem Rifai in Reintoarcerea la tarmurile adevarului.
Pentru a stii sa traiesti cu adevarat trebuie sa te antrenezi sa mori in fiecare clipa! In viata putem alege sa traim pentru nimic sau sa murim pentru ceva! Hristos ne asteapta bland la capatul drumului. Ca sa meritam Transformarea, schimbarea noastra la fata, trebuie sa fi trait cu adevarat miracolul nemarginirii inca din timpul vietii. “Omul nu poate ajunge in Rai, dupa moarte, daca nu a cunoscut Raiul, inca din timpul vietii” ne spune bunul parinte Cleopa… Trezindu-ne, inca de pe acum, nu vom ma fi nevoit sa adormim din nou.
-Ce esti tu, l-a intrebat un yogghin pe Buddha?
-Un om treaz, i-a raspuns el zambind asa cum numai cineva care a inteles putea s-o faca!

Nucile și sănătatea

nuci OPT NUCI PE ZI vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico, apărut în publicaţia “American College of Cardiology”.
Specialiştii citaţi de BBC News ne sfătuiesc să consumăm nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi animale pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urmă le au asupra organismului.
Nucile, mai sănătoase decât uleiul de măsline
Cercetarea a constat în monitorizarea a 24 de adulţi, jumătate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealaltă jumătate cu un nivel ridicat. Participanţii la studiu au primit două porţii de salam bogat în grăsimi şi brânză, pe care le-au consumat la un interval de o săptămână.
La una dintre porţii, cercetătorii au adăugat cinci linguriţe de ulei de măsline, iar la cealaltă, miezul a opt nuci. Testele au arătat că atât uleiul de măsline, cât şi nucile au ajutat la reducerea inflamaţiilor din artere care apar brusc după o masa bogată în grăsimi saturate și care, în timp, favorizează întărirea arterelor şi măreşte riscul unor boli de inima şi al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de măsline, nucile au mai ajutat şi la menţinerea elasticităţii şi flexibilităţii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
Tratează tulburările de ritm cardiac. Consumate după fiecare masă, nucile împiedica îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.
Cercetătorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Ei i-au prevenit pe participanţii la studiu că pot mânca absolut tot ceea ce doresc, cu condiţia să consume şi nuci.
“Acest lucru demonstrează că grăsimile protectoare din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate din dietă, pe când o grăsime neutră, precum uleiul de măsline, nu are un rol atât de important”, afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
Pentru că sunt elastice, arterele se pot întinde atunci când fluxul sanguin se îmbunătăţeşte. Consumul de grăsimi întrerupe producerea de oxid nitric de către “căptuşeala” arterelor, necesar pentru menţinerea flexibila a vaselor de sânge. Nucile mai conţin antioxidanţi şi arginină, un aminoacid folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.
Combinaţi nucile cu legume şi pâine
Nucile şi alunele pot înlocui majoritatea nutrienţilor animali în cazul persoanelor vegetariene. Printre nutrienţi se numără cele mai multe vitamine B, fosforul, fierul, cuprul, potasiul şi proteinele.
Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci şi alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, în combinaţie cu pâine, cereale şi leguminoase (mai ales soia şi linte) se poate obţine gama întreagă şi echilibrată de aminoacizi esenţiali.

Gandul inimii
Am avut revelaţia că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu niciun adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esenţă, sediul lui nu e nici în ştiinţă, nici în filozofie, nici în artă“. – Petre Țuțea

Sursa: http://codulluioreste.ro

Alimente cu maxima influenta in prevenirea si vindecarea cancerului ovarian | cancer

Cancerul ovarian este una dintre cele mai periculoase boli mortale. Este a cincea cauza decancer mortal printre femeile din SUA – o uimitoare cifra de 14 000 din 23 000 de femei diagnosticate in fiecare an. Cancerul ovarian tinde sa fie agresiv si in general are foarte putine simptome, pana cand atinge un stadiu avansat. Din fericire, cateva remedii naturale s-au dovedit a fi exceptional de folositoare atat in prevenirea, cat si in vindecarea acestui ucigas tacut. Ghimbirul, ginkgo biloba, ceaiul verde si semintele de in sunt toate remarcabil de eficiente in distrugerea celulelor si tumorilor cancerului ovarian – impiedicand proliferarea si sporind dramatic rata de supravietuire.

Utilizarea alimentelor in calitate de medicamente

Dieta are o influenta mare in prevenirea, ca si in vindecarea cancerului ovarian. Dincolo de consumul unei varietati abundente de produse proaspete si limitarea consumului de lactate, carne si zahar, anumite alimente tintesc in mod specific celulele canceroase din ovare – demonstrand un extraordinar succes in infrangerea acestei boli amenintatoare. 

Ghimbirul

Radacina de ghimbir este un aliment deosebit pentru anihilarea celulelor canceroase ovariene. Cand cercetatorii au dizolvat pudra de ghimbir intr-o solutie continand celule canceroase ovariene de cultura, celulele mutante au murit. Ghimbirul distruge celulele canceroase ovariene in doua moduri. Mai intai printr-un proces de autodistrugere celulara numit apoptoza, apoi prin autofagie, cand celulele se digera pe ele insele. Savanti de la Universitatea din Michigan au descoperit ca ghimbirul a cauzat aceeasi rata de apoptoza ca si medicamentele obisnuite administrate in cadrul chimioterapiei, insa fara efecte secundare. Radacina de ghimbir mai si tine sub control inflamatiile, care sunt un precursor al cancerului ovarian.

Ginkgo biloba

Cercetatorii au aratat ca planta ginkgo biloba coboara in mod semnificativ riscul de a dezvoltacancer ovarian. Mai mult de 600 de femei cu cancer ovarian si 640 de subiecti sanatosi de control au constituit tinta unui studiu. Participantele au avut o istorie de utilizare fie a gingko biloba, fie echinaceea, sunatoare, ginseng sau condroitina. Doar cele care au luat suplimente de gingko biloba au avut rate mai scazute de cancer ovarian – un procent impresionant de scadere cu 60%. 

Ceaiul verde

Simplul fapt de a consuma doar doua cesti de ceai verde pe zi poate micsora riscul de cancer ovarian cu 50%. Cercetatorii au monitorizat 61 057 femei, cu varste intre 40 si 76 de ani, in decursul a 15 ani. Pentru cele ce au consumat o ceasca de ceai verde pe zi, riscul de cancer ovarian a fost redus cu 24%, in timp ce pentru cele care au consumat doua sau  mai multe cesti, riscul a coborat cu 46%. Iar pentru femeile care au consumat aceasta  bautura consistent in decursul a mai mult de 30 de ani, rata cancerului ovarian a scazut sub 75%. Savantii cred ca inaltul nivel al antioxidantilor gasit in ceaiul verde ar fi responsabil pentru aceste rezultate. Nu doar ca acesti puternici fitonutrienti ajuta la prevenirea deteriorarii ADN-ului si la repararea acestuia, dar ei mai si impiedica cresterea si raspandirea celulelor canceroase prin sporirea apoptozei.

Semintele de in

cancer ovarian in
Un studiu de caz cu subiecti de control a descoperit ca femeile din Sua care au cel mai mare consum de lignani(fitoestrogeni antioxidanti) din plante, au avut si cele mai scazute rate de cancer ovarian. Lignanii gasiti in semintele de in sunt considerati fitoestrogeni. Acesti compusi se “cupleaza” la receptorii de estrogeni, blocand formele mai puternice ale hormonului, care agraveaza cancerul ovarian. Lignanii din semintele de in mai actioneaza si ca antioxidanti. O investigatie surprinzatoare implicand puii hraniti cu seminte de in, facuta de cercetatorii de la Universitatea din Illinois a gasit o reducere semnificativa la cancerul ovarian in cazul gainilor are au consumat aceasta samanta. Potrivit prof. Janice Bahr, “la gainile hranite cu seminte de in am descoperot ca mai multe tumori erau ingradite in ovare, si aveau o raspandire metastazica mai redusa. Aceasta este o descoperire importanta, intrucat metastazele ce insotesc cancerul ovarian de stadiu final sunt principala cauza de moarte datorita acestei boli”.
 
Sursele pentru acest articol includ:
 
“Green tea for ovarian cancer prevention and treatment: a systematic review of the in vitro, in vivo and epidemiological studies” Trudel D, Labbe DP, Bairati I, Fradet V, Bazinet L, Tetu B, Laval University Cancer Research Center, Pub Med, September 2012. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22564714
 
“Green tea consumption enhances survival of epithelial ovarian cancer” Zhang M, Lee AH, Binns CW, Xie X, School of Public Health, Curtin University of Technology, Australia, Pub Med, November 10, 2010. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15382073
 
“Green tea fights ovarian cancer” David Liu, PhD, Food Consumer, May 9, 2012. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.foodconsumer.org
 
“Ovarian cancer vitamins, supplements, herbs and natural treatment” Ray Sahelian, MD. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.raysahelian.com/ovariancancer.html
 
“Natural Cures for Ovarian Cancer” Thomas King. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.ehow.com/about_5480292_natural-cures-ovarian-cancer.html
 
“Green tea intake may reduce the risk of gynecologic cancers” Jonathan Benson, Natural News, May 8, 2012. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.naturalnews.com
 
“Gallons of benefits in just two cups of tea” Karen Collins, RD, NBC News. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.msnbc.msn.com
 
“LIgnans” Linus Pauling Institute. Retrieved on November 5, 2012 from: http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/phytochemicals/lignans/
 
“Flaxseed-Fed Chickens Shed Light On Ovarian Cancer” Science Daily, May 11, 2010. Retrieved on November 10, 2012 from: http://www.sciencedaily.com/releases/2010/05/100504124740.htm
 
“Lignans” NYU Langone Medical Center. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21801-  - cancer ovarian