vineri, 14 iunie 2013

Alimente cu maxima influenta in prevenirea si vindecarea cancerului ovarian | cancer

Cancerul ovarian este una dintre cele mai periculoase boli mortale. Este a cincea cauza decancer mortal printre femeile din SUA – o uimitoare cifra de 14 000 din 23 000 de femei diagnosticate in fiecare an. Cancerul ovarian tinde sa fie agresiv si in general are foarte putine simptome, pana cand atinge un stadiu avansat. Din fericire, cateva remedii naturale s-au dovedit a fi exceptional de folositoare atat in prevenirea, cat si in vindecarea acestui ucigas tacut. Ghimbirul, ginkgo biloba, ceaiul verde si semintele de in sunt toate remarcabil de eficiente in distrugerea celulelor si tumorilor cancerului ovarian – impiedicand proliferarea si sporind dramatic rata de supravietuire.

Utilizarea alimentelor in calitate de medicamente

Dieta are o influenta mare in prevenirea, ca si in vindecarea cancerului ovarian. Dincolo de consumul unei varietati abundente de produse proaspete si limitarea consumului de lactate, carne si zahar, anumite alimente tintesc in mod specific celulele canceroase din ovare – demonstrand un extraordinar succes in infrangerea acestei boli amenintatoare. 

Ghimbirul

Radacina de ghimbir este un aliment deosebit pentru anihilarea celulelor canceroase ovariene. Cand cercetatorii au dizolvat pudra de ghimbir intr-o solutie continand celule canceroase ovariene de cultura, celulele mutante au murit. Ghimbirul distruge celulele canceroase ovariene in doua moduri. Mai intai printr-un proces de autodistrugere celulara numit apoptoza, apoi prin autofagie, cand celulele se digera pe ele insele. Savanti de la Universitatea din Michigan au descoperit ca ghimbirul a cauzat aceeasi rata de apoptoza ca si medicamentele obisnuite administrate in cadrul chimioterapiei, insa fara efecte secundare. Radacina de ghimbir mai si tine sub control inflamatiile, care sunt un precursor al cancerului ovarian.

Ginkgo biloba

Cercetatorii au aratat ca planta ginkgo biloba coboara in mod semnificativ riscul de a dezvoltacancer ovarian. Mai mult de 600 de femei cu cancer ovarian si 640 de subiecti sanatosi de control au constituit tinta unui studiu. Participantele au avut o istorie de utilizare fie a gingko biloba, fie echinaceea, sunatoare, ginseng sau condroitina. Doar cele care au luat suplimente de gingko biloba au avut rate mai scazute de cancer ovarian – un procent impresionant de scadere cu 60%. 

Ceaiul verde

Simplul fapt de a consuma doar doua cesti de ceai verde pe zi poate micsora riscul de cancer ovarian cu 50%. Cercetatorii au monitorizat 61 057 femei, cu varste intre 40 si 76 de ani, in decursul a 15 ani. Pentru cele ce au consumat o ceasca de ceai verde pe zi, riscul de cancer ovarian a fost redus cu 24%, in timp ce pentru cele care au consumat doua sau  mai multe cesti, riscul a coborat cu 46%. Iar pentru femeile care au consumat aceasta  bautura consistent in decursul a mai mult de 30 de ani, rata cancerului ovarian a scazut sub 75%. Savantii cred ca inaltul nivel al antioxidantilor gasit in ceaiul verde ar fi responsabil pentru aceste rezultate. Nu doar ca acesti puternici fitonutrienti ajuta la prevenirea deteriorarii ADN-ului si la repararea acestuia, dar ei mai si impiedica cresterea si raspandirea celulelor canceroase prin sporirea apoptozei.

Semintele de in

cancer ovarian in
Un studiu de caz cu subiecti de control a descoperit ca femeile din Sua care au cel mai mare consum de lignani(fitoestrogeni antioxidanti) din plante, au avut si cele mai scazute rate de cancer ovarian. Lignanii gasiti in semintele de in sunt considerati fitoestrogeni. Acesti compusi se “cupleaza” la receptorii de estrogeni, blocand formele mai puternice ale hormonului, care agraveaza cancerul ovarian. Lignanii din semintele de in mai actioneaza si ca antioxidanti. O investigatie surprinzatoare implicand puii hraniti cu seminte de in, facuta de cercetatorii de la Universitatea din Illinois a gasit o reducere semnificativa la cancerul ovarian in cazul gainilor are au consumat aceasta samanta. Potrivit prof. Janice Bahr, “la gainile hranite cu seminte de in am descoperot ca mai multe tumori erau ingradite in ovare, si aveau o raspandire metastazica mai redusa. Aceasta este o descoperire importanta, intrucat metastazele ce insotesc cancerul ovarian de stadiu final sunt principala cauza de moarte datorita acestei boli”.
 
Sursele pentru acest articol includ:
 
“Green tea for ovarian cancer prevention and treatment: a systematic review of the in vitro, in vivo and epidemiological studies” Trudel D, Labbe DP, Bairati I, Fradet V, Bazinet L, Tetu B, Laval University Cancer Research Center, Pub Med, September 2012. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22564714
 
“Green tea consumption enhances survival of epithelial ovarian cancer” Zhang M, Lee AH, Binns CW, Xie X, School of Public Health, Curtin University of Technology, Australia, Pub Med, November 10, 2010. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15382073
 
“Green tea fights ovarian cancer” David Liu, PhD, Food Consumer, May 9, 2012. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.foodconsumer.org
 
“Ovarian cancer vitamins, supplements, herbs and natural treatment” Ray Sahelian, MD. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.raysahelian.com/ovariancancer.html
 
“Natural Cures for Ovarian Cancer” Thomas King. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.ehow.com/about_5480292_natural-cures-ovarian-cancer.html
 
“Green tea intake may reduce the risk of gynecologic cancers” Jonathan Benson, Natural News, May 8, 2012. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.naturalnews.com
 
“Gallons of benefits in just two cups of tea” Karen Collins, RD, NBC News. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.msnbc.msn.com
 
“LIgnans” Linus Pauling Institute. Retrieved on November 5, 2012 from: http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/phytochemicals/lignans/
 
“Flaxseed-Fed Chickens Shed Light On Ovarian Cancer” Science Daily, May 11, 2010. Retrieved on November 10, 2012 from: http://www.sciencedaily.com/releases/2010/05/100504124740.htm
 
“Lignans” NYU Langone Medical Center. Retrieved on November 5, 2012 from: http://www.med.nyu.edu/content?ChunkIID=21801-  - cancer ovarian

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu