vineri, 14 iunie 2013

Remedii pentru curãţarea şi dezintoxicarea rinichilor

Rinichii regleazã balanţa fluidelor în organism, participînd la eliminarea substanţelor reziduale prin urinã. Ei filtreazã şi eliminã metaboliţii reziduali din sînge. De asemenea, controleazã echilibrul acido-bazic (pH-ul) prin filtrarea selectivã sau prin reţinerea diverselor minerale în corp. Existã unele teorii conform cãrora rinichii ar controla şi glandele sexuale: testiculele la bãrbaţi şi ovarele la femei. În practica taoistã, organele genitale sînt numite "rinichii inferiori". La suprasolicitare, rinichii primesc energie atît din zona genitalã, cît şi din întrega coloanã vertebralã. Ei continuã sã funcţioneze bine dar secãtuiesc în acest fel energia sexualã, precum şi energia vitalã Combaterea insuficienţei renale şi retenţiei de urinã Nu mai încape îndoialã cît de importantã este funcţia rinichilor. Mai mult, apreciaţi ca o oglindã a bunei funcţionãri a întregului organism, rinichii trebuie menţinuţi în bunã stare. Dincolo de medicamente, care sînt o soluţie şoc de tratament, remediile naturale reprezintã partea blîndã a tratamentului renal, de o mai lungã duratã dar cu o eficienţã maximã. 

Pentru combaterea insuficienţei renale, de exemplu, se rîşnesc 30 g rãdãcinã de anghinare, iar pulberea se pune la macerat în 1/2 litru de vin alb, timp de 7 zile. Se strecoarã şi se beau cîte 50 ml, de 3 ori/zi, înaintea meselor principale. Retenţia de urinã se combate cu infuzie din 25 g de mãtase de porumb la un litru de apã clocotitã. Se strecoarã şi se îndulceşte cu miere de albine. Se bea pe parcursul unei zile, fãrã a se depãşi 1 litru/zi. Suc de morcov şi ceai de pãtrunjel Persoanele care nu consumã suficiente lichide în fiecare zi riscã sã facã, mai devreme sau mai tîrziu, pietre la rinichi. De asemenea, sînt expuşi riscului cei ai cãror pãrinţi au suferit de astfel de probleme. 

Nisipul, ca şi pietrele la rinichi, dar şi cele care se formeazã la nivelul ficatului şi în vezica biliarã, pot fi eliminate cu ajutorul sucului de morcovi. Acesta se bea de cîteva ori pe zi, iar dupã cîteva zile pietrele vor fi eliminate. şi pãtrunjelul ajutã la menţinerea sãnãtãţii rinichilor. În plus, planta susţine activitatea ficatului, a glandelor, ajutã la purificarea sîngelui şi în procesul de digestie. Ajutã la eliminarea toxinelor din ţesuturile renale şi este recomandat pentru toate problemele renale, însã nu şi un medicament pentru bolile grave ale rinichilor. Pãtrunjelul, previne reabsorbţia sãrii în ţesuturi şi eliminã resturile şi "mizeria" din rinichi. Pentru dizolvarea calculilor renali, este recomandat ceaiul de pãtrunjel, o canã de 1-2 ori/zi, timp de 2 sãptãmîni pe lunã. 

Dizolvarea pietrelor la rinichi şi eliminarea lor sectiune

Un leac pentru dizolvarea calculilor renali este tãmîia de smirnã granulatã şi de culoare alb?gãlbui, nu cea cu arome de pe piaţã. Se iau cîte 3 boabe de tãmîie, nu mai mari decît un bob de mazãre, se pun în miez de pîine (ca sã nu atingã dinţii) şi se înghit dimineaţa, pe stomacul gol. Boabele se iau alternativ, o zi da, o zi nu, pînã la dispariţia pietrelor. Regimul va fi farã carne şi farã apã bogatã în sãruri minerale. Pentru eliminarea nisipului sau pietrelor, timp de 7 zile, în fiecare dimineaţã, cu 2 ore înainte de masã, se bea un pãhãruţ cu suc de ridiche neagrã. Un alt remediu cu eficienţã maximã, atît pentru pietre la rinichi cît şi la fiere, este din seminţe de cînepã. Timp de 3 sãptãmîni, în fiecare dimineaţã, cu 2 ore înainte de masã, se bea un ceai fãcut din 2 linguri de seminţe de cînepã, zdrobite şi fierte în 150 ml apã, pînã ce lichidul rãmîne la jumãtate. Remediul se mai poate prepara dintr-un pahar de seminţe rîşnite şi fierte în 3 pahare de lapte, pînã ce lichidul scade la un pahar. Se strecoarã şi se bea fierbinte, înainte de masa de dimineaţã. Procedeul se repetã 5 zile la rînd, cu o pauzã de 10 zile, dupã care se reia. Se poate continua pînã la un an.

 Curãţarea de sãruri şi eliminarea depunerilor calcaroase 

Sãrurile care se depun în rinichi se eliminã cu orez fiert. Se acoperã cu apã 2 linguri de orez nedecorticat şi se lasã aşa 24 de ore. Dimineaţa se fierbe orezul încã 5 minute dupã ce a dat în clocot şi se consumã pe stomacul gol. Timp de 4?6 ore nu se mãnîncã nimic. Tratamentul se face cîte 2 sãptãmîni, de 2 ori/an. Pentru eliminarea depunerilor calcaroase din rinichi, se fierb la foc mic, timp de 5 minute, 25 g foi de dafin. Se ia vasul de pe foc şi se lasã acoperit 3 ore. Se strecoarã şi se bea lichidul cu înghiţituri mici pe parcursul zilei. Procedeul se repetã a doua şi a treia zi. Dupã o sãptãmînã, ciclul de 3 zile se repetã. Dupã un an, procedeul se repetã timp de 6 zile. Persoanele care au pietre la rinichi nu au voie sã mãnînce condimentat sau sãrat. Dezintoxicarea rinichilor Se taie mãrunt 6 crenguţe de mure (de 50-60 cm fiecare) şi se pun la fiert într-o cratiţã de 6 l plinã cu apã de izvor. Se fierbe 2-3 ore fãrã capac, la foc mic, pînã cînd scade la jumãtate (3 l). În douã zile se bea toatã cantitatea, fracţionat, în pãrţi egale. Timp de o sãptãmînã, 3 zile înainte şi 3 zile dupã tratament, se ţine un regim vegetarian în care, înainte cu 30 de minute de masa de prînz, se bea suc dintr-o sfeclã micã roşie, 2 mere, jumãtate de varzã albã. (C.Iacob)

Sursa: http://ziarulevenimentul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu