OBS :Cartea ``Viata ,minunile si acatistul parintelui Ilie Lacatusu `` o gasiti la libraria ``Sophia `` -str.Bibescu Voda
Vizitati si site-ul : http://parinteleilielacatusu.blogspot.ro/
><><><><
Sursa text :
-``Q Magazine ``
Anul acesta s-au implinit 25 de ani de cand parintele Lacatusu, supranumit „sfantul inchisorilor”, a trecut la cele vesnice. Zilnic, pe portile cimitirului „Adormirea Maicii Domnului“, din Giulesti Sarbi, pasesc zeci de oameni indurerati, bolnavi, in carje, saraci, batrani, tineri, care vor sa-si gaseasca macar linistea sufleteasca la mormantul preotului.Locul in care se odihnesc ramasitele pamantesti ale unuia dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei este tot timpul impodobit cu flori proaspete si stropit cu lacrimi. In drum spre serviciu, inainte de incercari ce par de netrecut, oamenii vin sa se reculeaga la capataiul preotului. Cine sta o clipa doar aici, in cimitir, pleaca senin, cu speranta si incredere. Se crede ca, de dincolo de moarte, blandul parinte implineste dorintele fierbinti ale celor aflati la ananghie, care au credinta nestramutata in Dumnezeu.
Pe lista neagra a comunistilor
Ilie Lacatusu a vazut lumina zilei pe 6 decembrie 1909 in satul Crapaturile, jud. Valcea. Dupa o copilarie petrecuta in spiritul iubirii de Hristos, viitorul preot se inscrie la seminarul teologic din Ramnicu Valcea, pe care il absolva cu „Diploma de Virtute”. Intre 1930 si 1934 urmeaza Facultatea de Teologie si se casatoreste cu invatatoarea Ecaterina Popescu, cei doi avand impreuna cinci copii. Este hirotonit preot pe seama parohiei Osica de Jos, Caracal, apoi Ilie se transfera in Buicesti, jud. Olt. In anul 1942, in plin razboi, parintele a propovaduit cuvantul Sfintei Evanghelii la Odessa, in cadrul Misiunii Ortodoxe Romane din Transnistria, fiind incadrat si in Miscarea Legionara. Aflat pe lista neagra a comunistilor instaurati de sovietici, preotul avea sa respire, pentru multi ani, aerul bolnav si rece al inchisorilor. Pe 19 iulie 1952 este arestat si trimis la Canal, in colonia de munca Galesul, dupa care, in toamna aceluiasi an, este transferat in colonia de munca Peninsula, facand parte din celebra „brigada a hotilor”. Asa era numita brigada formata din preoti. Doar rugaciunile si credinta in Iisus Hristos l-au ajutat sa suporte durerea, tortura, umilinta, groaza. Urmatorul an, cu sanatatea subrezita, e mutat la inchisoarea Targu Ocna. In 1954 este pus in libertate, dar numai pentru cinci ani, urmand ca in 1959 sa fie rearestat si condamnat la munca silnica in Delta, la Periprava. De-abia in 1964, pe 6 mai, este eliberat si i se stabileste domiciliul fortat la Bolintin, unde lucreaza ca zidar.
Vazator cu duhul
Din 20 decembrie 1964, preotul a slujit la parohia Gardesti, jud. Teleorman, apoi la Cucuruzul, iar in 1978 a fost pensionat la cerere. Ilie Lacatusu a indurat in temnitele comuniste suferinte de neinchipuit reusind sa scape cu viata, dar cu sanatatea ruinata definitiv. Era „vazator cu duhul”, o calitate rara a preotilor, si, se spune ca si-a presimtit propria moarte, dar si pe a sotiei sale, care a decedat dupa 15 ani. Pe 22 iulie 1983, Ilie Lacatusu a trecut la Domnul, fiind inmormantat in cimitirul „Adormirea Maicii Domnului“ din cartierul Giulesti. Exact asa cum prevazuse el, Ecaterina Lacatusu i s-a alaturat in anul 1998, pe 29 septembrie. Odata cu deshumarea ramasitelor pamantesti, dupa 7 ani, cei de fata au fost martorii unui fapt uluitor. Trupul parintelui era uscat, usor, cu pielea de culoarea alunei. Mirosea frumos a smirna si brad. Pana si privirea ii ramasese aceeasi, cu expresia „care nu provoaca teama, ci bucurie duhovniceasca”. Chiar dupa cateva zile in care a stat in contact cu aerul, corpul lui Ilie Lacatusu a ramas intact. Fiica acestuia, Maria Sabina Spirache, a inaintat in acelasi an un memoriu Arhiepiscopiei Bucurestilor, urmand ca institutia sa cerceteze cazul tatalui sau. In 1999, timp de 40 de zile, s-au facut la Manastirea Frasinei slujbe de dezlegare, iar la un an de la deshumare, Preasfintitul Teodosie Snagoveanul a citit o rugaciune arhiereasca de dezlegare, crezandu-se ca vreun pacat sau o anatema impiedica trupul parintelui sa putrezeasca. In 6 februarie 2000, Mitropolitul Serafim Joanta al Europei Centrale si de Nord a rostit rugaciuni de dezlegare in cadrul unei slujbe speciale, insa si dupa acestea, corpul a ramas neputrezit si frumos mirositor, iar la Patriarhie a fost constituit Dosarul de Canonizare a parintelui Ilie Lacatusu. Pana la trecerea in calendarul bisericesc, alaturi de alti sfinti romani, duhovnicul din Giulesti „trimite” rugamintile napastuitilor...direct pe masa lui Dumnezeu.
><><><
Rugãciune:
O, Sfinte Ilie, mare fãcãtorule de minuni, la tine alergãm acum, ca la un grabnic ajutãtor.
Vezi putinãtatea credintei noastre, vezi slãbiciunile si neputintele noastre.
Nu ne lãsa sã fim biruiti de lucrarea puterilor drãcesti,care cautã sã ne piardã în fel si chip. De la începuturile Bisericii, multi înaintemergãtori ai Antihristului s-au arãtat, rãspândind rãtãcirile lor si pierzându-i pe cei slabi în credintã.
Iar în vremea noastrã numãrul lor s-a înmultit, si, din pricina lor, bisericile se golesc, si oamenii îsi pierd sufletele, alegând cãile pierzãrii. Avem nevoie de ocrotirea ta, sfinte, sã rezistãm ispitelor din fiecare zi.
Avem nevoie de mijlocirea ta, sfinte, ca sã nu pierdem ajutorul dumnezeiesc.Roagã-te lui Dumnezeu pentru toate familiile binecredincioase, pentru toti pãrintiicrestini si copiii lor. Roagã-te pentru toti preotii Bisericii dreptslãvitoare, sã mãrturiseascã adevãrul fãrã teamã. Roagã-te pentru ierarhii de pretutindeni, sã pãstoreascã turmele lor cu fricã de Dumnezeu.
Roagã-te, Sfinte Ilie, pentru toti monahii si toate monahiile, sã le dãruiascã Dumnezeu darurile Sale pentru rugãciunile tale.
Ne rugãm tie si tuturor noilor mucenici si mãrturisitori, nu uitati în rugãciunile voastre neamul românesc, care este încercat parcã mai mult ca niciodatã. Feriti-l de dusmanii vãzuti si nevãzuti, prin darul pe care l-ati primit de la Dumnezeu. Ajutati-ne,sfintilor, si acum, si în vremea încercãrii credintei noastre. Sã nu ne lepãdãm de Hristos, oricât de grele vor fi încercãrile prin care vom trece. Iar dacã vom cãdea, sã ne ridicãm degrabã prin mijlocirile voastre. Si, prin pocãintã, sã ne smerim, cerându-I Bunului Dumnezeu sã ne schimbe viata si sã ne primeascã la sfârsitul vietii noastre în împãrãtia Sa cea cereascã, unde acum Îl lãudati
împreunã cu toti îngerii si sfintii. Amin.
CUM AJUNGETI :
- Cu metroul sau cu tramvaiul 41 pana in Crangasi .
De acolo luati masina 162 sau 163 ,eventual tramvaiul 44 si coborati la STATIA ``DEPOUL GIULESTI ``` , unde se afla cimitirul ``Adormirea Maicii Domnului ``.
-Nu intrebati de zona Giulesti Sarbi sau de parintele Ilie Lacatusu , s-ar putea sa fiti indrumati gresit si sa ajungeti cand se termina programul. Eu asa am patit.Programul de vizitare este urmatorul:
Marti si Joi :orele 15 -18;
Sambata -Duminica :
vara :13- 15
iarna:15- 18
Nu se percep bani sau taxe de vizitare , asa cum se propaga aceasta afirmatie mincinoasa pe unele site-uri .
><><><><Desi nu este canonizat , parintele Ilie Lacatusu este un sfant .
Marturia pr.Ioan de la Rarau
- Aflând de la cineva de la Bucureşti de părintele Ilie Lăcătuşu, care zicea că părintele vorbeşte şi face minuni, de curiozitate am mers şi eu la un prieten care avea maşină şi m-a dus la cimitir. Eu nu cunosc Bucureştiul şi nu ştiam unde să merg. Şi a vrut Dumnezeu ca să vină fata părintelui Ilie Lăcătuşu la cimitir acolo, deşi nu fusese de vreo două-trei zile. Am socotit că Dumnezeu a vrut aşa ca să-mi facă un favor, pentru că eram străin de Bucureşti, la distanţă foarte mare şi poate pentru dorinţa asta de a-l vedea şi de a se confirma ceea ce am auzit, să văd personal cu ochii mei, Dumnezeu a vrut ca fata să vină. Şi intrând înăuntru, am văzut un mort adevărat, cu ochii închişi, complet, nemişcat. M-am mirat când l-am văzut fără capac deasupra, fără mirosuri. Omul, când moare, în două-trei zile trebuie să-l trateze cu fel de fel de chimicale ca să nu răspândească mirosuri, ca să nu putrezească imediat; sunt mulţi care au început să putrezească din cauza păcatelor. Iar el – nimic, de atâţia ani, trăind în aer ca toţi oamenii, şi descoperit, şi fără niciun fel de miros. M-am pus în genunchi şi capul l-am aplecat pe sicriu şi am făcut o rugăciune. Şi, bineînţeles, în rugăciune am pomenit pe Mântuitorul, Maica Domnului şi după aceea pe el, personal, ca să se roage pentru iertarea păcatelor mele. Şi când am ridicat capul şi m-am uitat la el, era cu ochii deschişi mari. Atunci, neaşteptat – pentru că sfântul face minuni, deschide ochii, se mişcă, vorbeşte la cei care sunt vrednici – eu, socotindu-mă cu totul nevrednic de aşa ceva, am rămas impresionat când am văzut că a deschis ochii mari. Am plecat din nou capul şi am făcut o rugăciune şi când am ridicat din nou capul, ochii i-a mişcat în direcţia mea, se uita cum se uită oamenii fără să învârtă capul – dar ochii i-a învârtit exact spre mine. Şi fata Părintelui Lăcătuşu zice: „Părinte, tata vrea să-ţi vorbească, întreabă ceva”. Şi, în clipa aceea, neaşteptând altă invitaţie, m-am uitat în spate, ştiam când eram eu în cimitir mai erau vreo trei oameni – acum erau vreo patruzeci-cincizeci de oameni în spatele meu. Şi atunci m‑am ridicat şi am plecat.Şi am rămas cu convingerea că Sfântul Ilie Lăcătuşu este un sfânt cu adevărat mare, mare înaintea lui Dumnezeu. Nu-i cunosc activitatea, nu‑i cunosc viaţa, ştiu că a fost un preot care a făcut puşcărie pe timpul comuniştilor şi din cauza asta nu vor să-l canonizeze conducătorii.
Sursa: jurnalduhovnicesc.blogspot.ro
Mă numesc G. I., am 49 de ani. În decembrie 2011 am fost diagnosticată cu carcinom ductal invaziv la sanul drept și propusă pentru operație în ianuarie 2012. Am fost la chirurg și am amanat operația in iunie, nefiind pregătită nici psihic, nici financiar. Medicul mi-a spus sa fac iar noi investigații atunci cand revin. În tot acest timp m-am dus la mai multe mănăstiri să mă rog Maicii Domnului si lui Iisus Hrisots să ma ajute sa scap de operație, avand si un copil de clasa a 10-a si o mamă bătrână de îngrijit. Pe 14 iunie am fost la Schitul Munteoru să platesc un acatist pentru sănătate. Aici Părintele V. aflându-mi povestea mi-a dăruit cartea Sfântului Părinte Ilie Lăcătușu și a insistat să mă duc urgent la moaștele părintelui. Duminică, pe 17 iunie, am pornit către Bucureșiti cu o floare in ghiveci, o candelă electrică și o mică icoană de la Mănăstirea Ghighiu ca dar către Sfantul Parinte Ilie Lăcătușu. Am ajuns la 12:30 și era deja coadă. Am scris pe o foaie de hârtie următoarele: “Sfinte Părinte Ilie Lăcătușu, sunt G.I., mamă și soție, am următorul diagnostic și vă rog frumos, Sfinte Părinte, să fie o greșeală de diagnostic sau să-mi dispară ceea ce am la sân, să nu mai am nimic la noile investigații pentru că am un copil de crescut, vreau să îmi îmbrățișez nepoții, să îmi țin familia unită, să îmi ajut mama și să pot sa fac câte o colivă și pomeniri neamului meu că nu mai avea cine.” M-am așezat la rând și atunci când am intrat la Sfântul Părinte am pus bilețelul pe mâna părintelui, am sărutat-o si l-am rugat să mă ajute. M-am uitat la fața dânsului si a țintit ochii la mine. Pe data de 25 iunie am pornit la București la noile investigații, dar înainte am trecut pe la capela părintelui să mă rog. M-am rugat de afară deoarece capela era închisă. Am facut RMN la sân și după am trecut iar pe la părinte inainte de a pleca din București. De când am primit cartea am făcut aproape zilnic acatistul Sfântului Părinte. Într-una din zile, rugându-mă la poza moaștelor Sfântului Părinte, am sesizat că mâna acestuia se încălzește. Am multiplicat poza părintelui și am dat-o la mai multă lume care avea nevoie. La rezultat m-am dus pe 2 iulie de Sfântul Voievod Stefan cel Mare și iar am trecut pe la sfântul părinte. Medicul de la Fundeni mi-a prezentat ambele filme de la sân, cea din decembrie si cea din 25 iunie, și mi-a spus că nu mai am nimic la sân și nu mai e nevoie să ma operez. La auzul acestei vești am alergat să ii mulțumesc pentru ca este clar ca a facut o MINUNE cu mine. Mi-a indeplinit ceea ce scrisesem pe bilet. De atunci, de cate ori ajung in București trec pe la cripta sfântului părinte si aduc si alte persoane care au nevoie. Multumesc Maicii Domnului și Sfântului Părinte Ilie Lăcătușu că s-a milostivit de mine și m-a scapat de cancer. Mi-as dori să fie canonizat și așezat într-o biserică pentru că este un mare sfânt român.
Sursa: saccsiv.wordpress.com