joi, 15 septembrie 2011

ELENIN AFECTEAZA PAMANTUL

“Vesti proaste de la NASA: “cometa” Elenin AFECTEAZĂ Pământul! Din analiza matematica a traiectoriei cometei rezulta ca “un corp ceresc cu o masa considerabila” a intrat deja in sistemul nostru solar si se afla pe o traiectorie de imediata vecinătate sau coliziune catastrofica fata de orbita Pământului, in toamna lui 2011 ! Elenin este urmărita in timp ce acum traversează “centura de asteroizi” si se apropie de Soare, unde urmează sa facă o întoarcere relativ “scurta”, pentru a se îndepărta apoi in spațiu! Deși pentru NASA sunt cunoscute toate datele referitoare la masa si volumul cometei, acestea nu sunt făcute publice! Din efectele pe care aceasta le are însă asupra altor corpuri cerești, se poate presupune ca este vorba nu despre o simpla cometa, ci de o “ministea neutronica”, adică un corp cu masa superdensa si gravitație pe măsura! Se mai știe ca in data de 11.03 ac, cometa s-a aflat pe aceeași axa cu Pământul (la mijloc) si Soarele! De aici vin

…”speculațiile”: de fiecare data când a existat aceasta aliniere, cutremure uriașe au avut loc pe Pământ! Anterior marelui cutremur japonez, cometa a mai fost aliniata cu Terra si la puternicul cutremur din Chile si cel din Noua Zeelanda! Punctul critic este: daca Elenin ar fi fost o cometa “obișnuita”, masa ei nu ar fi fost suficienta pentru a afecta in vreun fel Pământul! Dar constatările arata ca “ceva” a afectat deja Pământul, făcându-i axa de rotație sa “tremure”, așa cum se observa si din aspectul orbitelor stelare “duble” si “îngroșate” atunci când se fixează obiectivul camerei foto pe “axa cereasca”!
Dar daca pana acum “cometa” se afla la distante mari, ceea ce urmează va fi tot mai aproape de noi !

VEDEŢI UN CLIP TRADUS, AICI, CARE ANALIZEAZĂ ACESTE ALINIAMENTE:

Sintetizând:
Ce se poate întâmpla?
- Nimic, dacă suntem “norocoși”!
- Dacă “nu suntem norocoși”: posibile cutremure gigantice, erupții, etc., ploi meteoritice şi asteroizi lovind Pământul, modificarea totala a climei datorita modificării orbitei Pământului, maree gigantice datorate atracției Elenin, Luna ar putea fi distrusa sau captata din orbita Pământului, etc., etc.…

- Elenin NU e o cometa si nici nu poate fi, după cum se comporta pana in prezent!
- La data producerii clipului, 15 Martie ac, se face simularea pe modelul pus la dispoziție de NASA, Jet Propulsion Laboratory (JPL). Remarca: in softul respectiv nu se numește obiectul ceresc “cometa”, ci doar “Elenin” cu indicativul “C 2010 X1″!
- In 4 Septembrie 2010, Elenin era la 6, 258 Unități Astronomice depărtare, pe aceeași axa cu Soarele si Pământul (Pământul in opoziție cu celelalte doua!) : in acea zi s-a produs cutremurul din Noua Zeelanda! O “cometa clasica” nu ar fi putut face așa ceva!
- Daca ne întoarcem in timp, pe 27 Februarie 2010, Elenin se afla la 6, 042 UA fata de Terra, din nou aliniament cu Soarele si Pământul, când a avut loc cutremurul de 8,8 din Chile!
- Mergând pe soft “in viitor” pe 26/27 Septembrie 2011, avem in ordine: Mercur, Soare, Elenin…Pământ, pe aceeași axa! Dar distanța este de numai 0,381UA fata de Pământ! Mai mult ca sigur ca pentru 3 zile Soarele nu va mai fi vizibil, fiind eclipsat de Elenin! ( “Soarele se va întuneca, fiind negru ca un sac de par”) Apoi, Elenin si Pământul se apropie si mai mult, pana la 0,232 UA unul fata de celalalt pe 17 Octombrie! (Daca Elenin e într-adevăr o “stea pitica”, as lua in considerare si o modificare a orbitei Pământului – apropiere către Soare + o accelerare a vitezei sale de revoluție, in prima faza, apoi… iar modificare de orbita a Pământului – depărtare de Soare, create de atracția masei Elenin! GV)
- In jurul datei de 5 Noiembrie, vom fi in “trena meteoritică/asteroizi” pe care Elenin îi cară după el si care ne vor izbi din plin!
- Noiembrie 23 alta aliniere: Soare, Pământ, Elenin ! Distanta: 0,596 UA ! După aceasta data… putem răsufla…daca “mai putem”! Softul se poate accesa pe site NASA – Jet Propulsion Laboratory (JPL) astfel ca oricine poate verifica!
Toate aceste “date critice” durează datorita compunerii vectorilor de viteza, cam 3 zile calendaristice !
Lucrurile sunt foarte serioase: deja in Groenlanda, Soarele a răsărit în acest an cu 2 zile mai devreme, fapt astronomic fără precedent, semn ca Pământul își schimba deja coordonatele!
Sa mai avem in vedere si datele:
– Pe 25 Septembrie: Soarele Elenin, Mercur, Pământ, Saturn, Uranus sunt aliniate!

NOTA: Toata teoria mi se pare corecta, cu excepția “datelor calendaristice”: daca orbita terestra şi viteza de revoluție sunt modificate, toate datele se schimba! In plus: “noua orbita” terestra daca va fi mai aproape de Soare, temperatura va creste considerabil, iar la îndepărtare opusul !”

Sursa: blogul lui George Valah http://georgevalah.wordpress.com/
Sursa: cristytepes.wordpress.com

Nibiru a aparut pe cerul Romaniei

Nibiru a aparut pe cerul Romaniei Misteriosul fenomen de la Cobadin a starnit reactii controversate. Chiar daca meteorologul Dumitru Balta crede ca e o reflexie solara, alte surse indica aparitia “Planetei Zeilor” . O imagine similara a fost surprinsa in sudul Australiei . Descoperitorul de planete Michel Mayon vorbeste de un “geaman” al Terrei.
Un telespectator din Cobadin (Constanta) a trimis la ProTV un filmulet despre un fenomen ciudat pe cerul Romaniei. In film, pe care-l prezentam si noi, apare in dreapta Soarelui, la rasarit, un corp luminos de mai mici dimensiuni. Reflexia acestuia, mai neclara, se poate observa si in stanga imaginii (in oglinda).
Filmuletul a starnit numeroase reactii in lumea celor preocupati de planeta Nibiru – cunoscuta din antichitate ca si Planeta Zeilor – numita mai apoi Nemesis, Xena, Eris si descoperita de NASA sub numele de Planeta X, sau UB – 313. AIM a mai prezentat date despre Nibiru in articolul “Obama e criticat ca nu se ocupa de Nibiru”. In acel articol Doi sori in Australiaprezentam o intreaga serie de ipoteze, unele reale, altele din domeniul SF, dar si o fotografie oarecum similara (foto stanga), surprinsa pe cerul Australiei, la rasarit, despre care un cunoscut astronom care a lucrat la NASA a spus ca este planeta UB-313, cea care ar putea fi Nibiru din textele sumeriene.
Despre fenomenul de la Cobadin, meteorologul Dumitru Balta s-a pronuntat: “Este vorba despre un fenomen optic, rezultat in urma difractiei luminii in cristalele de gheata din toposfera mai inalta. Aceste cristale functioneaza ca niste prisme care difracta lumina.”
Intre bazaconii si observatii stiintifice
Adeptii lui Nibiru nu sunt, insa, de acord cu Balta. Pozitia Planetei Zeilor, cei care ar fi “experimentat” rasa umana si despre care se vorbeste in Cartea lui Enoh, ar fi in acest moment exact in dreapta Soarelui – invocandu-se similitudinea cu “la dreapta lui Ra”, sau “la dreapta Tatalui” – si care are un ciclu de rotatie in jurul Soarelui nostru de 3.600 de ani, iar la trecerea pe langa Pamant – din 2012 – ar declansa inversarea polilor magnetici, incalzirea globala, oprirea miscarii de rotatie pentru trei zile, iar mai apoi inversarea directiei de rotatie. Nibiru trece foarte aproape de Pamant o data la patru cicluri de rotatie, la 144.000 de ani ceea ce ar constitui “Anul lui Brahma”. Despre Planeta Zeilor, sub diversele sale nume, sunt pline textele religioase ale diferitelor culturi – inclusiv cele dacice -, aflate, la vremea scrierilor, la mii de kilometri distanta unele de altele, ceea ce ar ridica semne de intrebare asupra faptului cum s-au raspandit, daca nu ar fi reale si ar avea doar o radacina comuna fantastica. Nibiru nu face miscarea de revolutie numai in jurul Soarelui nostru, ci si in jurul altei stele aflata intr-un plan la aproximativ 45 de grade fata de cel al sistemului nostru solar. In 2007, Nibiru se afla “sub Soare” si nu putea fi zarita decat de la Polul Sud.
Despre aceasta planeta s-a ocupat intens si Cristian Negureanu, autor al mai multor lucrari din domeniul interpretarii religiilor, tradus in mai multe limbi de circulatie internationala: “Povestea cu Nibiru nu e doar o poveste de adormit copiii. Sigur, s-au zis si multe bazaconii, dar eu ii indemn pe cei care vor sa cerceteze cu adevarat ce este Nibiru sa intre pe site-urile speciale, sa citeasca si sa traga singuri concluziile. Eu am postat pe blogul meu, o serie intreaga de observatii pe aceasta tema. Fiecare trebuie sa ia ceea ce crede ca e corect in urma demonstratiei…”, ne-a spus Negureanu, autorul cartilor “Sosirea Zeilor”, sau “Parapsihologia si misterele lumii actuale”.
Japonezii ii spun Planeta X
Interesant este si faptul ca profesorul Michel Mayon, seful catedrei de astronomie al Universitatii din Geneva, printre realizarile sale de prestigiu numarandu-se si descoperirea primei planete extrasolare in anul 1995, a declarat recent pentru Daily Mail ca: “Fratele geaman al Pamantului va fi descoperit in 2010. Progresul tehnologic care a permis observarea planetelor din afara sistemului nostru solar, ne va permite sa descoperim o planeta asemanatoare Terrei pana la sfarsitul anului in curs.” Profesorul isi pune toate sperantele in naveta NASA’s Kepler care este echipata cu cel mai performant telescop trimis in afara orbitei Terrei. Telescopul orbiteaza in prezent in apropierea Soarelui si monitorizeaza aproximativ 100.000 de planete la fiecare jumatate de ora fiind focusat pe Constelatia Orion din spirala Caii Lactee. Ipoteza profesorului Mayon se bazeaza si pe faptul ca in ultimii 14 ani, peste 400 de planete extrasolare au fost descoperite in apropierea sistemului nostru solar. De asemenea, cercetatorii din vestul Japoniei – Kobe University – spun ca rezultatele simularilor pe calculator i-au dus la concluzia ca e numai o chestiune de timp pana cand misterioasa “Planeta X” o sa fie vizibila.
Mihail Fagarasanu

Sursa: piatza.net

Planeta Nibiru vine dintr-o alta dimensiune a Multiversului


Planeta Nibiru vine dintr-o alta dimensiune a Multiversului

Noile studii asupra celui mai enigmatic corp ceresc, celebra Planeta Nibiru, sau Planeta X cum i se mai spune, arata ca aceasta ar sosi dintr-o alta dimensiune a Multiversului, cea din care ar fi aparut brusc in sistemul nostru solar, odata cu prezenta unei alte planete uriase, mai mari decat Jupiter si Saturn luate la un loc – cea care a primit numele de cod Tysche si a fost anuntat recent de NASA.
Nibiru, cea care ar urma sa aduca sfarsitul lumii pamantesti in 21.12.2012 si care mai este cunoscuta din vechime ca si Planeta Crucii si pe care se afla o puternica civilizatie extraterestra, cea care ar fi produs viata pe Terra si pe care o locuiesc “zeii” si “ingerii” a aparut instantaneu in norul lui Tysche si ar urma sa intre pe orbita care o va apropia foarte mult de Pamant la acea data apocaliptica.
Teoria este emisa de cativa astronomi americani si rusi, cei care sustin ca NASA nu are interesul sa informeze opinia publica mondiala cu privire la natura acestei planete – comete si care la finele acestui an ar urma sa se vada pe cer cu instrumente optice obisnuite, pentru ca la inceputul lui martie 2012 sa poata fi vazuta pe cer cu ochiul liber.
AIM
Sursa: piatza.net

NASA confirmă că de Pământ se apropie o navă extraterestră

NASA confirmă că de Pământ se apropie o navă extraterestră Oficiali ai NASA au declarat ca un obiect necunoscut care se apropie vertiginos de Pamant este aproape sigur de orgine artificiala, si nu un asteroid. Obiectul 2010 KQ a fost detectat de Observatorul Catalina Sky din Arizona, la inceputul lunii mai si monitorizat de programul NASA dedicat obiectelor din apropierea Pamantului.
Observatiile facute de astronomul S.J. Bus, care a folosit Telescopul cu Infrarosii al NASA din Mauna Kea, Hawaii, sunt categorice: caracteristicile spectrale ale lui 2010 KQ nu se potrivesc cu niciunul dintre tipurile de asteroizi cunoscute iar magnitudinea absoluta a obiectului (28,9) sugereaza ca el are o marime de doar cativa metri.
Desi misteriosul obiect artificial nu a folosit vreun sistem de propulsie de-a lungul monitorizarii sale, expertii sunt de parere ca el s-a deplasat pana la un punct cu resurse proprii avand in vedere pozitia sa si viteza pe care o dezvolta, relateaza The Daily Galaxy.
Unele voci sustin ca ar fi vorba de o nava spatiala sau de o parte din ea, folosita la misiuni interplanetare in trecutul indepartat, care acum se intoarce pe Pamant. Calculand orbita obiectului rezulta ca urmatoarea sa vizita in apropierea Terrei va fi in 2036, an in care exista chiar posibilitatea ca 2010 KQ sa intre in atmosfera.
Sursa: piatza.net

Ce vad oamenii cu adevarat atunci cand mor. Explicatiile stiintifice spulbera misterul


luminita tunel

Impresia ca sufletul pluteste in afara corpului, o lumina orbitoare la capatul unui tunel si un sentiment placut de liniste si fericire… Asta povestesc multi dintre cei care au fost la un pas de moarte.
Experintele lor sunt deja binecunoscute, asemenea stari fiind relatate inca din Antichitate. Desi pana acum erau invaluite in mister, se pare ca oamenii de stiinta au reusit pana la urma sa le explice din punct de vedere medical si rational.
Un studiu publicat realizat de neurologi de la Universitatea Cambridge si citat de livescience.com vine cu posibile explicatii pentru fiecare din aceste senzatii ciudate. Nu este nimic mistic, e vorba de reactia organismului, spun ei.
Astfel, convingerea ca ai murit este o stare des intalnita la unii pacienti cu sindromul Cotard, fiind vorba de o disfunctie neurologica care produce senzatii foarte bizare.
Cea mai des invocata stare legata de apropierea mortii este decorporalizarea. Ea este insa frecventa la multe persoane care au tulburari de somn, aparand si in urma paraliziei in timpul somnului. Astfel, bolnavul este partial constient, dar nu se poate misca si poate avea halucinatii, visul
ombinandu-se cu realitatea si in acest fel poata sa apara si impresia de plutirea deasupra propriului corp. S-a facut si un experiment in acest sens, prin stimularea unei parti a creierului, iar subiectii au trait senzatii similare celor care afirma ca s-au intors din moarte.
Intalnirea cu monstri sau oameni care au murit este si ea explicata. Un exces de dopamina poate produce halucinatii, iar acest dezechilibru hormonal apare in multe afectiuni neurologice sau in urma unor traume. La randul ei, starea de euforie traita inaintea mortii poate fi produsa de droguri sau medicamante, acestea putand provoca si halucinatii sau senzatia decorporalizarii. Asta nu inseamna ca oamenii care relateaza asemenea experiente au fost neaparat drogati, pentru ca si o trauma puternica poate declansa in creier o reactie similara.
Inaintarea spre un tunel luminos poate fi provocata de lipsa de oxigenare a creierului, care poate urma si unei stari de frica extrema.
Concluzia medicilor care au realizat studiul este ca de multe ori oamenii aflati in situatii limita isi explica senzatiile traite in functie de credinta si dorinta fiecaruia.

Un cutremur puternic zgâlţâie Japonia

Un seism cu magnitudinea de 6.2 pe Richter a avut loc la ora 11.00 (ora României, n.red.) în apropierea coastei japoneze a insulei Honshu. Anterior, alt seism, cu o magnitudine de 6, zguduise Noua Zeelandă.

Un cutremur puternic zgâlţâie Japonia / FOTO: Grup RC
Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 s-a produs joi în largul coastelor de est ale Japoniei, fără a genera însă alertă de tsunami, potrivit Agenţiei de meteorologie. Hipocentrul acestui cutremur a fost localizat la zece kilometri adâncime în Oceanul Pacific.
Pentru moment presa niponă nu a semnalat pagube.
Cutremurul a zguduit uşor clădirile din Tokyo, situat la circa 150 de kilometri sud-vest de epicentru.
Compania care exploatează centrala nucleară de la Fukushima, Tokyo Electric Power (Tepco), a dat asigurări că instalaţiile nu au avut de suferit după acest nou seism.
"Până în prezent nu s-a observat nimic anormal la nivelul apei de răcire şi al sistemelor de supraveghere a radiaţiilor. Cutremurul nu a afectat operaţiunile", a explicat un purtător de cuvânt al Tepco.
Această centrală, Fukushima Daiichi, a fost grav avariată de un tsunami gigantic la 11 martie, generat de un cutremur cu magnitudinea 9 produs în nord-estul ţării. Catastrofa a provocat moartea sau dispariţia a aproximativ 20.000 de persoane, iar accidentul nuclear a condus la evacuarea a 80.000 de persoane.
Japonia, situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, înregistrează anual peste 20 la sută din cutremurele cele mai puternice produse în lume.


Sursa:  REALITATEA.NET

Cuba. Un cutremur mişcă insula

Un seism de 6 pe scara Richter a zgâlţâit serios ţara in America Centrală.

Cuba. Un cutremur mişcă insula / FOTO: earthquake.usgs.gov
Un cutremur de 6 pe scara Richeter a avut loc la ora 11,43 (ora României, n.red.) în apropierea Cubei, informează U.S. Geological Survey.
Seismul a avut loc la o adâncime de 10 km şi a fost localizat la o distanţă de 107 km de Campechuela, Granma, Cuba  şi la 220 de km de Kingston, Jamaica.
Sursa:  REALITATEA.NET:

Pământul a avut două Luni


Pământul a avut două LuniO nouă teorie sugerează că Pământul a avut mai demult o a doua Lună, mai mică, care a dispărut însă după o coliziune cu “sora” mai mare.

Cercetătorii spun că coliziunea ar putea explica misterioşii munţi de pe faţa ascunsă a Lunii noastre, scrie BBC.
Oamenii de ştiinţă spun că viteza relativ mică a coliziunii a fost esenţială în adăugarea materialului pe partea nevăzută a Lunii.
Experţii speră ca informaţiile strânse de două misiuni NASA vor confirma teoria până la anul.
Decenii întregi, cercetătorii au încercat să înţeleagă de ce faţa vizibilă a Lunii este mai plată şi cu mai puţine cratere decât faţa ascunsă, plină de cratere şi de munţi de peste 3.000m altitudine.
Au fost propuse mai multe teorii, însă ultima se bazează pe o serie de coliziuni cosmice.
Cercetătorii spun că Pământul a fost lovit, acum circa patru miliarde de ani, de o altă planetă de mărimea lui Marte. Din urma coliziunii, s-ar fi format Luna. Experţii spun acum că s-ar fi format, de fapt, nu una, ci două Luni.
A doua Lună, mult mai mică, ar fi fost prinsă într-un război gravitaţional între Terra şi Lună. După milioane de ani în acest război, luna cea mică s-a ciocnit uşor, cu “doar” 2.4km pe secundă – mai puţin decât viteza sunetului, lucru important, întrucât nu s-au produs şocuri mari sau topiri.
La momentul coliziunii, luna mai mare ar fi avut un ocean de magmă cu o scoarţă subţire la suprafaţă. Cercetătorii spun că impactul a dus la acumulare de material pe scoarţa Lunii şi la redistribuirea masei de magmă înspre partea vizibilă a Lunii, o idee susţinută e observaţiile sondei Lunar Prospector, de la NASA.
Studiul a fost publicat în revista Nature.


Sursa: realitatea.net

Dacă euro se prăbușește, am putea avea război în Europa în 10 ani

Citez din articolul :"Președinția poloneză a UE: Dacă euro se prăbușește, am putea avea război în Europa în 10 ani",  Autor: Ana Maria Tolbaru 
Criza euro ar putea duce la un război în Europa în 10 ani

Ministrul de finanțe polonez Jan Vincent-Rostowski, vorbind miercuri (14 septembrie) în Parlamentul European a spus: "Trebuie să salvăm Europa, cu price preț. Pericolul unui potențial război, în următorii 10 ani, deși acum nu facem planuri pentru următorii 10 ani, este un scenariu la care ar trebui să ne gândim. Dacă cuvântul" zona euro" ar dispărea, dacă ar exploda, atunci există riscul ca UE să nu supraviețuiască. Dacă UE nu va putea să îndure acest șoc, atunci tot proiectul european ar fi în mare pericol, ceea ce ar duce la situația în care, peste câțiva ani buni, vom avea de înfruntat un alt foarte mare pericol. Am folosit aceasta comparatie pentru a arăta politicienilor cu care am vorbit cât de gravă este situația".
Criza din zona euro nu se ameliorează, chiar se înrăutățește și "vedem că este greu să garatăm stabilitatea," a avertizat acesta. "Ne confruntăm cu o provocare în Europa, nu doar economică, dar și politică. Dacă ne uităm la amenințarea care stă deasupra UE și care afectează toate statele UE și nu numai cele din zona euro, este clar că trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a ieși din această criză, acum este momentul, dacă nu acum, atunci când?"
Sursa: adevarul.ro

Firele de păr pot prevesti un atac de cord cu câteva luni în avans

Firele de păr pot prevesti un atac de cord cu câteva luni în avans
Stresul a fost considerat de-a lungul timpului un factor care duce la apariţia problemelor cardiace, însă acest lucru nu fusese demonstrat. Recent, cercetătorii au probat pentru prima dată legătura directă dintre stres şi atacurile de cord graţie unui nou test ce foloseşte firele de păr. Inovaţia oamenilor de ştiinţă ar putea duce la anticiparea şi prevenirea atacurilor de cord.
Doctorii Gideon Koren şi Stan Van Uum de la Universitatea din Ontario de Vest au dezvoltat o tehnică de măsurare a nivelului de cortizol din păr. Această inovaţie permite măsurarea nivelului de stres a unei persoane în lunile precedente unui atac de cord.
Cortizolul este un hormon care este secretat în timpul perioadelor de stres. Nivelul acestuia poate fi măsurat în salivă, urină şi limfă, dar poate arăta nivelul de stres doar din momentul în care este luată proba. Părul, pe de altă parte, creşte în medie cu o un centimetru şi jumătate pe lună. O mostră de opt centimetri de păr poate arăta care a fost nivelul stresului unei persoane în ultimele şase luni, datorită nivelului de cortizol prezent în probă.
În timpul studiului, cercetătorii au luat mostre de păr de la 56 de bărbaţi care au suferit atacuri de cord şi de la 56 de bărbaţi care erau internaţi în spital din alte motive. Nivelul de cortizol din păr a fost mai ridicat în cazul celor care suferiseră un atac de cord cu trei luni înainte de a fi internaţi, faţă de pacienţii care nu suferiseră unul. În comparaţie cu alţi factori care ar putea prezice un atac de cord, nivelul cortizolului din păr a fost indicatorul cu cea mai puternică putere de predicţie.
Fiecare dintre noi experimentează stresul la diferite niveluri din cauza locului de muncă, a obligaţiilor familiale sau a situaţiei financiare, dar spre deosebire de alţi factori care influenţează apariţia şi dezvoltarea bolilor de inimă, stresul poate fi gestionat.
Modul în care oamenii fac faţă stresului poate face diferenţă în felul în care acesta le afectează sănătatea. Atunci când o persoană se simte sănătoasă din punct de vedere fizic şi psihic, aceasta poate face faţă mai bine stresului de zi cu zi.
Noile descoperiri referitoare la evaluarea nivelului de stres cu ajutorul firelor de păr poate ajuta doctorii să măsoare riscul unei persoane de a suferi un atac de cord. Acest lucru, împreună cu metodele de reducere a stresului, pot ajuta la prevenirea atacurilor de cord.

Transportul viitorului: maşini pe şosele electrificate?

Transportul viitorului: maşini pe şosele electrificate?
Automobilele viitorului ar putea fi alimentate chiar de către şoselele – şosele electrificate, susţin doi cercetători japonezi. Această tehnologie ar permite maşinilor electrice să renunţe la baterii, care nu numai că îngreunează vehiculele, mărind cantitatea de energie necesară mişcării, dar le şi forţează să stea pe loc în timp ce se încarcă.
Încercări anterioare au folosit o bobină electrificată care crea un câmp electromagnetic ce interacţiona cu o bobină ataşată la maşină. Dar cele două bobine ar trebui să fie aliniate perfect pentru a ajunge la o eficienţă energetică maximă, iar acest sistem ar fi eficient pentru vehiculele care staţionează într-o parcare, însă nu şi pentru cele care se află în mers.

Hanazawa şi Takashi Ohira de la Universitatea de Tehnologie Toyohashi din Nagakute, Japonia, lucrează la dezvoltarea unui sistem care transmite energie electrică între o placă de metal încastrată în şosea şi benzi de oţel plasate în interiorul a două anvelope. "Abordarea noastră exploatează o pereche de anvelope care ating întotdeauna suprafaţa drumului", susţine Hanazawa.

Pentru a testa cât de multă energie se pierde la trecerea electricităţii prin anvelopele de cauciuc, cei doi au creat un experiment de laborator, punând plăci de metal pe podea şi în interiorul unei anvelope. "Mai puţin de 20% din puterea transmisă este pierdută în circuit", susţine Ohira.

Cu suficientă energie, sistemul poate alimenta un automobil clasic, iar Ohira şi echipa sa sunt pe cale să proiecteze primul prototip la scară redusă, pentru a dovedi eficienţa sistemului.
Totuşi, echipa de cercetători a admis faptul că procentajul energiei pierdute este mai mare decât în cazul maşinilor care funcţionează pe bază de baterii.

John Boys, un inginer electrician de la Universitatea Auckland, Noua Zeelandă, afirmă însă că, pentru ca acest sistem să funcţioneze, plăcile metalice de pe şosele trebuie să aibă o tensiune de 50.000 de volţi, pentru a putea alimenta o maşină, aceeaşi tensiune care este necesară pentru utilizarea unui Taser (o armă cu electroşocuri care foloseşte curentul electric pentru a perturba controlul voluntar al muşchilor). Existenţa unor asemenea şosele ar fi foarte periculoasă, datorită riscurilor de electrocutare.

"În plus, pentru a obţine nivelurile de energie necesare, plăcile metalice ar produce un câmp magnetic puternic, ce ar ar interfera cu funcţionarea tuturor sistemelor electrice, fapt care ar conduce la haos", susţine Boys.

Pentru adaptarea străzilor la un astfel sistem ar fi necesare sume mari de bani dar, pentru început, se pot adapta doar autostrăzile, iar pe drumurile mici, maşinile să fie dotate cu baterii mici, sugerează Daniel Friedman de la Universitatea din New South Wales, Australia.

Sursa: New Scientist

Scenariu crunt: o furtuna solara masiva ne-ar putea "bloca" pe Pamant timp de o generatie intreaga

Furtuna solara
Specialistii se asteapta ca in viitor sa se produca o furtuna solara foarte mare, care in mod inevitabil va lovi si Pamantul. Un astfel de fenomen ne va da peste cap infrastructura si satelitii.
 Dar exista un pericol si mai mare decat acesta: Spatiul va deveni periculos de radioactiv pentru a putea sta acolo.
Cateva cercetari recente arata ca am putea fi pusi in fata faptului de a nu mai reusi sa exploram spatiul, universul, pe parcursul unui deceniu, scrie New Scientist.
In timp ce noi nu am trimis oameni dincolo de orbita terestra de aproape patruzeci de ani, ne-am facut aici, aproape de Terra o baza destul de solida de cercetare a spatiului. Statia Spatiala Internationala este o prezenta constanta a oamenilor in spatiu si am construit si o retea masiva de sateliti care sunt esentiali pentru infrastructura noastra de comunicatii. Ca sa nu mai vorbim de navigatie, cercetare stiintifica, monitorizarea vremii si o multime de alte lucruri.
Ceea ce ne permite sa mentinem acolo sus atat oameni cat si echipamente electronice extrem de sofisticate este prezenta norilor imensi de plasma, care se intind in afara atmosferei noastre la o raza mai mare de cateva ori decat cea a Pamantului. Ea ofera o zona tampon impotriva radiatiilor cosmice. Fara acest "nor de protectie", undele electromagnetice s-ar putea transforma in radiatii mortale ajunse deasupra Pamantului.
Problema este ca acest nor poate fi distrus de o furtuna solara masiva.
Recenta activitate solara, din octombrie 2003 a provocat norul sa se contracte la doar doua marimi de raza terestra, si specialistii cred ca in 1859, cand a fost o furtuna solara imensa, aceasta protectie a fost complet arsa.
Pe vremea aceea insa comunicatiile nu erau atat de dezvoltate, asa ca impactul nu a fost prea mare. Astazi in schimb, am vorbi de un adevarat dezastru.
Potrivit unei noi cercetari, de la UCLA, o explozie solara mare ar face ca spatiul sa devina radioactiv si periculos atat pentru astronauti cat si pentru echipamentele satelitilor. In plus, situatia ar putea dura mai multe decenii, pana cand norul de plasma se va regenera.
In tot acest timp, probabil ca astronautii nu vor mai putea ramane pe ISS. Probabilitatea producerii unei furtuni solare de o asemena anvergura ar fi in anul 2040, an care coincide cu planurile tarilor dezvoltate de a zbura pe Luna din nou.
Cercetatorul Yuri Shprits spune ca daca s-ar instala scuturi subtiri in jurul satelitilor, atunci pagubele s-ar diminua. Dar imaginea generala este ca Spatiul este periculos, un loc neospitalier si pe care o explozie solara l-ar face total inaccesibil pentur noi, oamenii.
Sursa: stirileprotv.ro