În octombrie, maximele ar putea depăşi mediile multianuale lunare / FOTO: ziarebotosani.roÎn luna octombrie, temperaturile vor fi apropiate de normal exceptând sud-estul ţării, unde în continuare va fi mai cald. Cât despre ploi, vor fi multe, în toate regiunile, în cantităţi normale pentru octombrie, spun specialiştii.
În luna noiembrie, regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în limite apropiate de normele climatologice la nivelul întregii ţări. Ploaia şi lapoviţa îşi fac apariţia în zonele din estul şi centrul ţării şi mai puţin în rest, dar totuşi ne aşteptăm la o revenire în forţă a precipitaţiilor.
Odată cu luna decembrie, vremea se răceşte în toate regiunile, însă în sud-estul şi vestul ţării temperaturile rămân mai ridicate decât normal. Precipitaţii, ploi şi ninsori, se vor înregistra în cantităţi peste medie în nord-vest şi sub medie, în sud şi sud-vest. Rămân posibile situaţii cu valori extreme de temperaturi sau alte fenomene extreme.
Aceste informaţii nu exclud posibilitatea apariţiei unor situaţii cu valori extreme de temperaturi sau cantităţi mai mari de precipitaţii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv, a anunţat Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu.