duminică, 24 iulie 2011

CEA MAI VECHE CIVILIZATIE EUROPEANA A FOST IN ROMANIA

Un adevarat Eden egalitarian ar fi inflorit in partea central-estica a Europei acum aproximativ 7 000 ani. Savantii occidentali se declara fascinti de complexitatea si atributele stravechii culturi Cucuteni de pe teritoriul Romaniei. In prezent lumea stiintifica a ajuns sa recunoasca cultura Cucuteni drept prima civilizatie a Europei.
Arheologii au denumit-o Cucuteni dupa satul cu acelasi nume din apropierea Iasiului, unde in anul 1884 s-au descoperit primele vestigii apartinand acestei culturi. Apoi urme ale civilizatiei Cucuteni s-au descoperit pe teritoriul Ucrainei langa Kiev in anul 1897, unde a fost denumita Trypilia, ignorandu-se cu buna stiinta ca era vorba de una si aceeasi civilizatie Cucuteni, descoperita anterior in Romania.
Artefactele sunt alcatuite din statuete de lut si vase din acelasi material.
“Nici la ora actuala nu se cunoaste semnificatia simbolurilor pictate pe vase, precum si rolul statuetelor care reprezinta forme umane si animale. Mai mult decat atat, nu cunostem cu exactitate modul cum acei oameni isi tratau mortii, in ciuda excavatiilor recente nu am descoperit nici un mormant sau loc de crematie” declara Lacramioara Stratulat, director al Complexului Muzeal National din Iasi, in cadrul conferintei de presa premergatoare expozitiei din Vatican.
Cultura Cucuteni a precedat cu cateva sute de ani toate asezarile umane din Sumer si Egiptul Antic. Conform descoperirilor, oamenii culturii Cucuteni au fost primii care traiau organizati in asezari mari. Aceste proto-orase de Cucuteni erau alcatuite din cladiri aranjate in cercuri concentrice. Cultura Cucuteni se intindea pe o suprafata de 350 000 kilometri patrati, pe teritoriul actual al Romaniei, Republicii Moldova si Ucrainei. Productiile lor artistice erau dominate de linii repetate, cercuri si spirale care creau un efect de iluzie optica pe vasele care erau impodobite in acest mod unic.
Nici una dintre statuetele antropomorfice descoperite nu prezinta trasaturi grotesti sau furioase. Rarele statuete masculine au fetele acoperite de masti, in timp ce statuetele feminine sunt au picioare lungi si zvelte, sunt gratioase, fara masti si prezinta tatuaje pe corp.
Nu exista statuete cu sclavi inlantuiti sau figurine sacrificate, un semn clar al unei civilizatii egalitariene si pacifiste, conform opiniilor istoricilor.
“Cunoasterea aprofundata a acesti culturi este foarte importanta…Suntem mandri ca aici a aparut cea mai importanta si avansata cultura neolitica din intreaga lume” afirma Romeo Dumitrescu, presedintele fundatiei Cucuteni pentru Mileniul trei, din Bucuresti.
SURSA: PIATZA.NET

Cele doua graunte

Intr-o zi, un taran iesi pe ogor, la semanat. Un graunte, ramas pe varful unui bulgare de pamant, a inceput sa se laude catre altul, aflat adanc sub brazda:
- Vezi tu, frate, zaci acolo luptandu-te cu frigul pamantului si cu bezna, tanjind dupa o raza de soare, dupa lumina si caldura. Eu, fratioare, o duc mult mai bine, in timp ce tu te chinui.
Dar, in clipa aceea, o cioara a coborat pe neasteptate din vazduh si a inghitit grauntele ramas la vedere. In schimb, fratele sau de sub brazda incolti peste putin timp si, din micul graunte, iesi din pamant un spic frumos si trainic. De-abia acum, lumina si caldura soarelui ii faceau cu adevarat bine. Cu vremea, spicul deveni copt si roada lui multa.
Astfel, speranta si smerenia celui de-al doilea i-au adus adevarata viata, in timp ce mandria l-a costat scump pe primul. Greutatile vietii nu trebuie sa ne sperie si sa ne descurajeze, caci Dumnezeu vede suferinta si credinta noastra si ne va rasplati negresit. Cu speranta si rugaciune, putem trece peste orice obstacol al vietii. Insa cei a caror inima este plina de ei insisi, in care nu mai este loc si pentru Dumnezeu, adica pentru iubire, pentru speranta si incredere, aceia sfarsesc, asemenea primului graunte, in ghearele pasarii negre – diavolul.
Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Atentatorul „fundamentalist crestin” din Oslo era MASON? Este Anders Behring Breivik CANDIDATUL MANCIURIAN?Dupa cum deja stiti:
VIDEO: Atentat cu bomba si atac armat la Oslo (Norvegia), 91 de morti. Atacatorul era un „FUNDAMENTALIST CRESTIN”
Iata-l insa cu … sortulet de zidar:
Foto: http://www.solidprinciples.com/blog/wp-content/uploads/2011/07/Anders-Behring-Breivik-freemason1.jpg

Fotografia o gasim postata si in articolul Norwegian massacre gunman was a right-wing extremist who hated Muslims.
Cititi va rog si:
http://www.dagbladet.no/2011/07/23/nyheter/terror/drap/17421854/
Iata ce putem citi in articolul Suspectul arestat în legătură cu atentatele din Norvegia fotografiat în ţinută MASONICĂ!:
Suspectul atentatului din Norvegia asupra campusului unor tineri se numeşte Anders Behring Breivik şi este prezentat de ziarul britanic Daily Mail într-o ţinută masonică!
Bilanţul atentatului cu bombă comis vineri în centrul capitalei norvegiene şi al atacului armat din apropiere de Oslo, care a vizat o tabără de tineret, a crescut la cel puţin 91 de morţi.
Bloggerii norvegieni şi scandinavi sapă adând în viaţa criminalului care a creat haos în Oslo şi teroare în întreaga Norvegie, stupefacţie şi oripilare dincolo de graniţele acestei ţări. Astfel, blogul Balder a dezvăluit că atentatorul era un violent activist antirasist, pro-homosexual şi pro-Israel, acelaşi lucru este dezvăluit şi de Nationell.nu, iar presa de sistem din Norvegia este nevoită să recunoască la rândul său că asasinul diabolic este animat de convingeri pro-israeliene duse la extrem.
Se pare că acesta a fost extrem de deranjat de mesajul afişat, cu o zi înainte de atac, de tinerii din tabără. Pe el era scris: “BOICOTT ISRAEL“.
Anders Behring Breivik nu a avut legături cu organizaţiile naţionaliste din Norvegia sau Europa, ci cu EDL (English Defence League), organizaţie anti-musulmană, anti-rasistă, anti-naţionalistă si mai ales pro-Israel. Steagul Israelului find nelipsit de la manifestările sale publice sau private. Modelele lor sunt evrei ca de exemplu: din Germania evreul Henryk Broder, evreul sionist Bernard Henry Levy din Franţa, din Britania Melanie Philips, Bernard Lewis, ca să menţionăm doar câţiva.
Asasinul posta frecvent pe saitul document.no, condus de către evreul Hans Rustad, activist de extremă stânga, anti-musulman, susţinător fanatic al Israelului. Făptuitorul era un admirator al său. Ţinta, tinerii din partidul aflat la guvernământ, nu a fost aleasă la întâmplare. Guvernul norvegian s-a pronunţat că nu va mai achiziţiona arme din Israel şi poate fii favorabilă recunoaşterii unui stat Palestinian….
Iata si ce putem citi in articolul Anders Behring Breivik – tentativă de discreditare a luptei naţionaliste:
Norvegia este în doliu. 91 de oameni şi-au pierdut viaţa în cele două atacuri care au avut loc vineri la Oslo. Bărbatul arestat vineri pentru dublul atac a fost pus sub acuzare, a anunţat poliţia de la Oslo.
Un cotidian norvegian, citat de CNN dezvaluie identitatea criminalului din Insula Utoya. Este vorba despre Anders Behring Breivik .
Oficialii au spus că este un extremist de dreapta. El însuşi se descria ca “naţionalist”, “creştin“, “conservator”. Pare să figureze şi într-o lojă masonică, iar pe pagina sa de Facebook şi-a exprimat simpatia pentru Winston Churchill şi pentru eroul norvegian al rezistenţei antinaziste din al Doilea Război Mondial Max Manus.

Anders Behring Breivik – “candidatul manciurian”, nu-i decât o biată  marionetă dirijată cu abilitate de cei ce doresc discreditarea curentului naţionalist din ce în ce mai puternic în ţările europene.
Faptele pistolarului comunal servesc drept pretext globaliştilor U.E să limiteze libertatea de expresie, pe de altă parte au menire de a relativiza grupările de dreapta.
E cunoscut faptul ca în cercurile naţionaliste, masoneria e percepută ca fiind o grupare antinaţională şi anticreştină. Cum se face că imediat după incidental din Oslo, au început să apară poze cu “naţionalistul” Anders Behring Breivik îmbrăcat în haine masonice?
Ce interes au oficialii norvegiani să declare despre pateticul pistolar cu şorţ masonic ca e “naţionalist, creştin şi consevator”? De ce se joacă cu astfel de declaraţii când se ştie clar că naţionaliştii reali resping masoneria?
Faptele lui Anders Behring Breivik ( considerat ca fiind antimusulman) nu au nici o legatură cu naţionalismul. În principiu, nu suntem pentru folosirea armelor, totuşi ne întrebăm de ce năbădăiosul viking nu s-a dus peste bezmeticii “antifa”, notoriu fiind faptul că aceştia sunt susţinători ai musulmanilor? De ce nu a luat în colimator pe  Mullahul Krekar sau pe imigranţii musulmani?
Pe de alta parte, conform articolului de pe site-ul Pro TV MOTIVUL atacului din Norvegia. Ce crede un expert in terorism ca l-a determinat pe autor sa omoare:
Agresorul posta pe internet un citat celebru din Stuart Mill, un filozof britanic: “Un om care are o convingere face cat 100.000 de oameni manati doar de interes“. El este descris de politie drept un “crestin fundamentalist“.
Un expert in terorism, citat de BBC, declara ca atacatorul ar fi putut fi inspirat de o idee asemanatoare Armageddonului de a “ingenunchea sistemul”.
Comentariu saccsiv:
   Asadar, pe de o parte autoritatile si mass-media promoveaza inca ideea ca era un fundamentalist crestin si un nationalist.
Pe de alta parte s-ar parea ca era de fapt mason si activist pro homosexual si pro Israel.
Cum o fi? E clar ca un crestin adevarat nu poate fi fundamentalist, in acceptiunea politic corecta a termenului, adica un individ ce trage intr-o multime de conationali. Deci sigur nu era crestin, indiferent ca asa s-ar fi declarata el. Termenul de „crestin fundamentalist” este insa oferit publicului de catre SISTEM cu un scop precis: si crestinismul este un pericol pentru societate. De asemenea se pregateste terenul: viitorii teroristi vor fi albi si crestini. Va mai amintiti articolul din 22 iulie?
VIDEO: De ce sunt de rasa alba „teroristii” din noua campanie “See Something, Say Something”?
E cineva in spatele lui Anders Behring Breivik? A executat constient un ordin? A fost manipulat? Este candidatul manciurian? Nu stim inca.
Va profita SISTEMUL la maxim de acest atentat? Asta e foarte sigur.
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Cine sunt adevăraţii “stăpâni” ai SUA. LISTA celor mai mari creditori ai Statelor Unite

Într-o analiză privind datoria publică a SUA, jurnaliştii de la Business Insider au dărâmat mitul financiar conform căruia China deţine cea mai mare parte a datoriei publice americane.
“Dacă ai încerca vreodată să compari situaţia datoriilor din America şi din Japonia, cineva inevitabil ar spune < Păi, Japonia îşi permite o datorie publică mult mai mare pentru că totul este deţinut pe plan intern, în SUA însă cea mai mare parte a datoriei publice este deţinută de chinezi>. Se pare însă că acest fapt nu este în totalitate adevărat “, spun cei de la Business Insider. Lista creditorilor SUA este prezentată în mod crescător.
Topul adevăraţilor deţinători ai datoriei publice americane

1. Hong Kong
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 121,9 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 0,9%
2. Centrele bancare din Caraibe
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 148,3 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 1%
3. Taiwan
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 153,4 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 1,1%
4. Brazilia
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 211,4 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 1,5%
5. Ţările exportatoare de petrol ( Ecuador, Venezuela, Indonezia, Bahrain, Iran, Irak, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Algeria, Gabon, Libia şi Nigeria)
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 229,8 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 1,6%
6. Fondurile mutuale
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 300,5 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 2%
7. Băncile comerciale
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 301,8 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 2,1%
8. Fonduri de stat, locale şi de pensie
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 320,9 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 2,2%
9. Fonduri mutuale care investesc în pieţele financiare foarte lichide ( în instrumente financiare cu maturitatea de sub un an)
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 337,7 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 2,4%
10. Marea Britanie
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 346,5 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 2,4%
11. Fondurile private de pensii
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 504,7 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 3,5%
12. Statul şi autorităţile locale
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 506,1 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 3,5%
13. Japonia
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 912,4 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 6,4%
14. Poporul american
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 959,4 miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 6,6%
 • la acest capitol sunt incluse şi titlurile de stat cumpărate indirect de către populaţie, respectiv prin fondurile de investiţi cu un grad ridicat de risc (“hedge funds”)
15. China
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 1.160 de miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 8%
16. Banca centrală a SUA (Fed)
 • Trezoreria SUA datorează băncii centrale americane (Fed) suma de 1.630 de miliarde de dolari în titluri de stat
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 11,3%
17. Fondurile de investiţii ale sistemului de asigurări sociale
 • valoarea totală a titlurilor de stat americane – 2.670 de miliarde de dolari
 • procentul deţinut din datoria publică a SUA – 19%
 • include pensiile de urmaş şi cele pentru persoanele cu dizabilităţi
 • există titluri de stat emise special pentru acestă categorie, ce nu sunt cotate la bursă
În total, Trezoreria SUA datorează străinilor şi guvernelor străine 4.514 miliarde de dolari. Cu toate acestea, cea mai mare parte a datoriei publice, care se ridică la peste 14.340 de miliarde de dolari, este deţinută de către poporul american.
Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Cu si despre Romania de azi

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Principalul element impotriva caruia se revolta presa astazi este intentia ministerului educatiei de a introduce intrarea in scoala pe baza de cartele. Initiativa este considerata ca fiind gresita, pentru ca i-ar timora pe copii. Aceeasi copii care probabil n-au luat bacul din cauza supravegherii video. Care i-ar fi inhibat. Ca e putin ciudat sa-i obinuiesti de mici cu inchisoarea (sau ma rog, intrare pe baza de pontaj) recunosc. Dar, pe de alta parte, tot presa s-a plans in nenumarate randuri ca in scolile patriei intra cine vrea. Rezultatele intrarii necontrolate a oricui, in scoli, au fost: dezvoltarea unei mafii de jefuitori ai elevilor, violenta contra elevilor (batuti, violati, etc), facilitarea intalnirii dealerilor de droguri cu cea mai vulnerabila categorie de viitori clienti, disparitia/distrugerea echipamentelor scolii si vandalizarea cladirii, dezvoltarea unui industrii a sexului (cazurile de indivizi care plateau paznicii ca sa faca sex pe catedre si apoi sa posteze filmuletele pe youtube), si asa mai departe. Solutia, ni s-a spus pentru o perioda, era paza. A, sa inteleg ca un cetatean cu arma in mana e mai putin intimidant decat o biata camera video/un interfon! Plus ca paza costa lunar, sistemul video/interfon costa initial si apoi se amortizeaza. Asa ca presa ori e ipocrita, ori eu traiesc alta realitate decat formatorii de opinie.
Proiectul de vot prin corespondenta prin care actualul ministru de externe a promis puterii ca va aduce un milion de voturi. La o dezbatere a jurnalistilor romani din diaspora… (care se presupune ca sunt nepartizani, traind in alt spatiu geografic decat noi, deci au capetele mai putin infierbantate) s-a ajuns la concluzia ca elementele de siguranta menite a preveni fraudarea votului… sunt cam vax. Detaliat- omul va face cerere ca vrea sa voteze (!) si peste 4 zile va primi prin posta un autocolant si buletinul de vot. Abtibildul se va lipi pe hartoaga cu “catindatii” si asta e siguranta votului prin corespondenta. Merita sa mentionez timbrele lipicioase care se lipeau pe spatele cartii de identitate, imediat dupa ce votai in Ro? Nu stiu altii cum sunt… dar timbrul meu a cazut dinainte de a parasi incinta sectiei de votare. Oare n-o fi la fel si cu autocolantele? Mai ales daca diaspora voteaza cu altcineva?
Un alt subiect, mult mai generos, se refera la asigurarea obligatorie a locuintelor. Si la ajutorul social. Care va mai fi diminuat nitel, numai ca procesul nu se va numi ca atare. Adica beneficiarul va primi mai putini bani, chiar daca oricum nu-i ajung sa traiasca. Nu vorbesc acum despre falsii beneficiari de ajutoare, cei cu vile cu turnulete si mertane la poarta. Vorbesc despre cei cu adevarat saraci si aflati in imposibilitate de a-si asigura traiul. Conform legii acestor beneficiari ai prestatiilor sociale li se va opri din ajutor suma corespunzatoare asigurarii locuintei. Pana la o treime din valoarea lunara a sumei primite de la stat… si cu continuitate in celelalte luni, pana la acoperirea integrala a costului asigurarii locuintei. Daca ajutorul social inceteaza si omul nu apuca sa-si plateasca asigurarea… in maxim 3 luni trebuie sa achite diferenta pana la completarea politei. Daca vis-a-vis de aceasta initiativa inumana veti spune ca un sarantoc cu ajutor social nu trebuie sa aiba casa… cadeti in capcana celor care ne jupoaie de bani si de drepturi. Pentru ca si o coliba are regim de casa. Si oricum ideea e sa-i extragi pe cetatenii tai din saracie, si nu sa-i transformi in homelessi. Deoarece astfel le tai pana si acel 0,1% sansa de a se ridica din mizerie. Insa si aceasta initiativa se inscrie in actualul trend din Romania in care conducatorii fac totul pentru ca buzunarele unora sa se umple, in timp ce marea masa a populatiei plateste cu sange pentru bogatia celor dintai.
Un ultim punct pe ordinea de zi : fiului unui primar din provincie a injunghiat 3 persoane. Si apoi a disparut. Cam in acelasi timp in care presa se sesiza, data fiind declaratia unei potentiale victime- cum ca a reclamat la politie si politistii au venit si au inceput sa-l bruscheze. Desi el era victima! Nu stiu daca e adevarat sau nu. Insa experientele anterioare ale acestui popor cu beizadelele politicienilor si oamenilor de afaceri sunt elemente suficiente cat sa ma convinga ca lucrurile chiar pot fi reale. Deci… te injunghie cineva, baiatul cui trebuie, tu chemi politia sa te apere si sa-l prinda, asa ca politia te cafteste tot pe tine. Frumos!
Romania. O tara complicata in care politicienii fac tot posibilul sa scape de populatie…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

REVOLUTIA MONDIALA A INCEPUT!

Mania cauzata de rata somajului si cresterile de preturi i-a acaparat pe oamenii din toata lumea. Tintele principale au devenit guvernele lumii.

In multe tari arabe, iesirea in strada s-a transformat in razboaie civile in toata regula.
In Europa si Statele Unite, politicienii isi pierd credibilitatea si sustinerea, unii dintre ei si pozitiile oficiale. Nici tarile asiatice nu sunt imune, in fata acestui val, potrivit Business Insider.
Gerald Celente, printre alti analisti, spune ca acesta este doar inceputul. “Pana in iarna, revolutia va fi globala”, spune acesta.
Semnele revolutiei globale
In noiembrie 2010, in contextul unei recesiuni fara sfarsit, dublata de costuri ridicate de sanatate, deficite record si de numarul redus de locuri de munca, republicanii obtin controlul Casei Reprezentantilor, in Congresul american. Cele peste 60 de locuri castigate sparg un record vechi de 80 de ani.
In luna decembrie a aceluiasi an, mandatul de 23 de ani al presedintelui Zine El Abidine Ben Ali ia sfarsit brusc, ca urmare a unei revolte, in Tunisia.
Algerienii prind gustul revoltei si satui de cei 19 ani de “stare de urgenta” prin care au trecut, ies in strada. Rezultatul: 1000 de oameni arestati, 826 de raniti si cel putin 4 morti.
Pe 14 ianuarie, iordanienii cer violent inlocuirea premierului Samir Rifai, precum si preturi mai mici la mancare si la benzina, un rezultat pe care il obtin.
La numai 3 zile, este randul locuitorilor din Oman sa ceara salarii mai mari. Sultanul Omanului dizovla Ministerul Economiei si isi reorganizeaza cabinetul de trei ori. Se creeaza 50.000 de locuri de munca in setorul privat.
Pe 25 ianuarie, Egiptul incepe sa fiarba. Se cere sfarsitul dictaturii de 30 de ani a lui Hosni Mubarak si alegeri libere. Va fi nevoie de cateva saptamani pana cand Mubarak sa fie alungat.
840 de protestatari isi pierd viata in tot acest timp. In iunie, egiptenii se intorc in strada, reclamand lipsa schimbarii pentru care s-au luptat cu jumatate de an in urma.
Sirienii incep sa se stranga pe 26 ianuarie, pentru a cere plecarea lui Bashar Al-Assad. Vor muri 1.640 de oamni, insa Al-Assad nu pleaca.
Pe 1 februarie, este randul Palestinei sa se aprinda. Se cer alegeri libere, precum si unificare partidelor Fatah si Hamas, pentru o mai bune evolutie economica. Premierul Fayyad isi da demisia, si odata cu el, tot cabinetul sau.
Dupa numai 2 zile, virusul revoltei se raspandeste in Yemen, unde cerinta principala a revolutionarilor este indepartarea presedintelui Ali Abdullah Saleh.
In urma unui atac, Saleh este ranit grav.
Libia explodeaza pe 15 februarie. Revolta este dublata de interventia NATO, care doreste eliminarea lui Gaddafi si instaurarea unei democratii. Razboiul civil continua si acum.
Pe 26 martie, crestin democratii isi pierd majoritatea pe care o detineau de 60 de ani, in Germania.
Pe 17 aprilie, partidul finlandez care se opune salvarii statelor cu datorii suverane castiga 34 de locuri in Parlament.
Pe 7 mai, proteste din Singapore reusesc sa darame siguranta si lejeritatea cu care Partidul Popular a castigat pana acum alegerile. Au fost cele mai contestate alegeri din ultima perioada.
Ca urmare a scandalurilor in care a fost implicat in ultimele luni, Berlusconi primeste un vot de neincredere din partea alegatorilor din Milano. Orasul de origine a premierului, unde si-a inceput cariera Berlusconi, a ales alt partid la conducerea locala.
Pe 5 iunie, social democratii castiga alegerile in Portugalia. In primul sau discurs, Pedro Passos Coelho anunta masuri serioase de austeritate.
Sursa: Bloombiz
     
Sursa: Dulce Romanie

Cum se împacă medicina modernă cu Yoga

Ne confruntăm în prezent cu numeroase boli cronice datorate îmbătrânirii, problemelor de mediu şi stilul de viaţă hedonist, cum ar fi cancerul, diabetul, osteoporoza şi bolile cardiovasculare, precum şi multe boli incurabile, cum ar fi SIDA. O metodă pentru a aborda mai eficient aceste provocări este integrarea diferitelor tehnici tradiţionale de vindecare, inclusiv Yoga.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adaugat recent o nouă dimensiune la înţelegerea modernă a sănătăţii, dimensiunea spirituală. Un nou semn că două lumi până nu demult aparent incompatibile gasesc puncte de congruenţă.
Yoga implică o abordare holistică a vindecării, luând în calcul toate straturile fiinţei umane: fizic, mental, emoţional, spiritual. Medicina se bazează pe anatomie, fiziologie, biochimie şi pe relaţia structură-funcţie între celule, ţesuturi şi organe. Aceasta se concentrează pe diagnosticarea şi tratamentul bolilor acute prin medicamente, chirurgie, radiaţii şi alte modalităţi de tratament.
Medicina modernă are ca scop final o stare fizică şi mentală optimă. Yoga urmăreşte, de asemenea, atingerea bunăstării mentale şi fizice, deşi metodologia diferă. În timp ce medicina modernă are multe de oferit omenirii în tratamentul şi managementul unor boli acute, accidente şi boli transmisibile, Yoga are numeroase avantaje în ceea ce priveşte posibilităţile de prevenire şi de reabilitare, aducând în plus multe metode de gestionare şi combatere a bolilor. În timp ce ştiinţa modernă cercetează exteriorul pentru a găsi cauza bolii, învăţătura Yoga recomandă o înţelegere a aspectelor profunde, interioare.
Anatomie şi fiziologie
Terapeuţii şi practicanţii Yoga pot beneficia de pe urma analizei complicate şi detaliate oferite de medicina modernă, organismul fiind defalcat în sisteme, apoi în organe, ţesuturi şi în cele din urmă în miliarde de celule. Pe de altă parte, tradiţia Yoga are o interpretare mai holistică, bazată pe Pancha Koshas (cinci învelişuri) ajutându-i pe medici să înţeleagă că omul nu este doar “un corp” şi că există alte 4 straturi la fel, dacă nu mai importante decât cel fizic. Omul este o manifestare a Divinului şi are nu doar corpul fizic, ci, de asemenea, un corp de energie, un corp mental, un organism de înţelepciune şi un organism de fericire veşnică. O înţelegere a anatomiei psihice, a fiziologiei Nadis-urilor (canalele energetic din corp) şi Chakrelor (centrele de energie) cuplată cu înţelegerea practică a detaliilor corpului fizic poate inspira celor preocupaţi de sănătatea omului cunoaşterea reală a sinelui în toate aspectele sale.
Dr. Georg Feuerstein spune “Cu mult înainte ca fizicienii să descopere că materia este energie ce vibreaza cu o anumita frecvenţă, yoghinii din India au înţeles că acest corp-minte este ca o manifestare ludică a puterii ultime (Shakti), aspectul dinamic al realităţii. Ei şi-au dat seama că pentru a descoperi adevăratul Sine, trebuie valorificat potenţialul atenţiei, deoarece energia din corp-minte urmează atenţia.” Un exemplu simplu este creşterea măsurabilă a fluxului sanguin la degetele de la mâini sau de la picioare când ne concentrăm asupra lor.
Yoghinii pun mare accent pe destinaţia atenţiei lor, deoarece mintea creează tipare de energie, provocând obiceiuri de gândire şi de comportament care pot fi dăunătoare pentru căutarea fericirii autentice
Profesorul universitar Dr. SV Rao, medic şi eminent om de ştiinţă Yoga, spune: “Yoga este o ştiinţă, deoarece este verificabilă. Yoga ca ştiinţă de a trai este, de asemenea, o arta. Yoga, prin urmare,poate fi definită ca ştiinţa şi arta de a trai optim.”
Sistemul de prevenţie a bolilor
Stilul de viaţă yoga, care include Yama şi Niyama poate ajuta la prevenirea unor boli moderne precum Hepatita B şi SIDA. Curăţenia care este predată prin intermediul Saucha poate preveni şi limita răspândirea bolilor contagioase şi infecţioase. Pacea mentală şi atitudinile Yoga, cum ar fi Pratipaksha Bhavanam (transformarea gândurilor negative în gânduri pozitive prin considerarea punctului de vedere opus), Samatvam (calmarea minţii) şi Vairagya (detaşarea dezinteresată) pot ajuta la prevenirea multor boli psihosomatice care fac ravagii în lumea modernă. Dacă aceste valori Yoga, precum şi practici ca Asanas, Pranayama, Kriyas şi Dhyana sunt incluse în viaţa omului modern, putem preveni aproape toate bolile care abundă astăzi.
Pentru a cita un eminent neurochirurg Dr. B Ramamurthi,”Renaşterea ştiinţei Yoga este un semn bun pentru omenire. Toate progresele tehnologice din mileniul trei nu vor aduce omenirii fericirea, deoarece omul are o severă tendinţă spre agresivitate şi este probabil să se autodistrugă din cauza acestei agresivităţi. Singura cale de ieşire din aceasta stare este ştiinţa minţii şi a coprului, Yoga, care transcende toate religiile şi cultele”
Managementul şi tratarea bolilor
O relaţie de simbioză între tehnicile de medicina moderna si Yoga poate ajuta pacientul mai mult decât un refuz dogmatic de a vedea “cealaltă parte”. Yoga are multe de oferit în ceea ce priveşte tulburările psihosomatice şi tulburările legate de stres, cum ar fi diabetul zaharat, astm bronşic, epilepsie, hipertensiune arteriala, dureri de spate şi alte tulburări funcţionale.
Yoga poate ajuta la reducerea şi, în unele cazuri, eliminarea dozei de medicamente şi starea de dependenţa la pacienţii care suferă de diabet zaharat, hipertensiune arterială, epilepsie, anxietate, astm bronşic, constipaţie, dispepsie, insomnie, artrita, sinuzită şi afecţiuni dermatologice.
Pentru a-l cita pe Dr. Steven F Brena, “Yoga este probabil cel mai eficient mod de a face faţă dizabilităţilor psihosomatice. Asanele sunt probabil cel mai bun instrument pentru a corecta obiceiurile greşite de folosire a muşchilor.
Pranayama (tehnicile de respiraţie) şi Pratyahara (retragerea simţurilor) sunt modalităţi extrem de eficiente pentru a distrage atenţia persoanei de la obiectele din mediul exterior, pentru a-i creşte potenţialul de energie şi pentru a-i mări gradul de control asupra stării interioare. Mai mult decât atât, practica Yoga conduce la conştientizarea şi mai buna înţelegere a propriei persoane, la ajustarea emoţiilor, expansiunea intelectului, permiţându-ne nu doar să funcţionăm mai bine în orice situaţie ci să trăim ca fiinţe spirituale cu valori universale.”
Pentru rezultate pozitive, terapeuţii Yoga trebuie să lucreze neapărat în tandem cu medicii atunci când îşi propun să contribuie la vindecarea pacienţilor care au un tratament alopat. Oprirea bruscă a administrării medicamentelor poate avea efecte catastrofale.
Trebuie să ne amintim cuvintele lui Platon, atunci când a spus, “Tratamentul părţii nu trebuie să se realizeze fără tratamentul întregului”, ceea ce înseamnă că tratamentul corpului fără tratarea minţii şi a sufletul ar fi o pierdere inutilă de timp.
Reabilitarea persoanelor cu handicap fizic sau mental
Practicile de fizioterapie au multe în comun cu cele Yoga. În cazul persoanelor cu deficienţe în învăţare practicile Yoga pot ajuta la îmbunătăţirea IQ-ului, precum şi la o mai bună raportare la sine şi la ceilalţi.
Probleme musculare şi scheletice pot fi tratate prin asocierea de tehnici care ajută la îmbunătăţirea funcţiilor precum şi la dezvoltarea gamei de abilităţi de mişcare, forţă şi rezistenţă. Echilibrul şi dexteritatea pot fi, de asemenea, îmbunătăţite prin terapie combinată cu Yoga.
Pe cei care se află în stadiul de recuperare ca urmare a unor accidente şi traume fizice practica Yoga îi poate ajuta să revină mai rapid din nou pe picioarele lor. Un exemplu în acest sens a fost dr. Swami Gitananda Giri care a reuşit să îşi folosească normal corpul după 6 luni în care a stat în ghips. Swamiji obişnuia să spună,”Medicina modernă m-a ţinut în viaţă dar a fost Yoga cea care mi-a dat înapoi viaţa mea, altfel aş fi fost un infirm pentru totdeauna “.
Yoga, de asemenea, are multe de oferit pentru cei care suferă din cauza abuzului de droguri, ajutându-i să dobândească auto-control şi să înţeleagă viaţa din altă perspectivă.
Relaxarea
Majoritatea medicilor înţeleg că este important să te relaxezi pentru a te face bine. Problema este că, deşi doctorul îi recomandă pacientului să se relaxeze, nu îi spune şi cum să facă asta. Practicile din Hatha şi Jnana Yoga ajută la relaxarea corpului, a minţii şi a emoţiilor. Relaxarea este un element cheie în orice terapie Yoga. S-a constatat că Shavasana ajută pacienţii cu hipertensiune iar practicile precum Savitri Pranayama, Chandra Pranayama, Kaya Kriya, Yoga Nidra, Anuloma, Viloma Prakriyas şi Marmanasthanam Kriya sunt de un real ajutor pentru o relaxare completă.
Îmbătrânirea
Medicina modernă încearcă să întârzie procesul de îmbătrânire şi să îi ajute pe oameni să arate mai bine oferindu-le metode chirurgicale care nu sunt decât o mascare exterioară a îmbătrânirii inerente.
Un regim alimentar sănătos şi asanele (posturile corporale) sunt cele mai de bază aspecte prin care Yoga poate aduce o contribuţie. Un alt aspect este prevenirea unor boli precum Parkinson sau Alzheimer.
Yoghinii avansaţi sunt un exemplu uimitor de sănătate fizică şi mentală la orice vârstă, arătându-ne o cale de a îmbătrâni frumos, fără să ne pierdem facultăţile mentale.
Psihoterapia
În domeniul psihoterapiei şi pishoanalizei se observă o reiterare şi reinterpretare a conceptelor antice din Yoga. Multe concepte moderne , precum identificarea şi proiectarea sunt similare celor din psihologia Yoga. CG Jung a fost foarte interesat de Yoga şi de înţelepciunea orientală, afirmând: “Chakrele reprezintă un efort real de reprezentare simbolică a psihicului”.
Teoria bazată pe Klesha (cauzele care provoacă suferinţa) este un model excelent de psihoterapie, combinată cu terapiile emoţionale bazate pe Swadyaya (proces de introspecţie, observare şi analiză a propriei persoane), Pranayama (tehnici de respiraţie), Pratyahara(practica retragerii simţurilor ), Dharana (concentrare), Dhyana (meditaţie) şi Bhajan (cântece devoţionale).
Dezvoltarea unor atitudini psihologice benefice, pentru a stabiliza şi a aduce claritate minţii se realizează prin Vairagya (capacitatea de discernământ), Chitta Prasadanam (liniştirea minţii) precum şi prin sfaturile lui Patanjali: mintea se curăţă prin cultivarea sentimentelor de prietenie faţă de cei care sunt fericiţi, compasiune pentru cei care suferă, bunăvoinţa faţă de cei care sunt virtuoşi şi indiferenţă sau de neutralitate faţă de cei pe care îi percepem ca răi (maitri karuna mudita upekshanam sukha duhka punya apunya vishayanam bhavanatah chitta prasadanam)
Concluzie
Yoga şi medicina modernă nu se exclud una pe cealaltă ci sunt sisteme complementare. Colaborarea lor va avea un impact semnificativ asupra sistemului nostru de îngrijire a sănătăţii, îmbinarea lor având potenţialul de a ne arăta calea pentru a trăi o stare de sănătate globală.
Cu referire la îmbinarea dintre Yoga şi medicina modernă Doctorul Steven F Brena din Australia face următoarele afirmaţii: Domeniul real de convergenţă constă în recunoaşterea faptului că legile materiei fizice sunt obligatorii numai până la un anumit punct, dincolo de ele, omul poate găsi libertatea interioară, folosindu-şi puterea voinţei şi tehnicile corespunzătoare pentru a-şi selecta obiceiurile şi pentru a obţine control asupra funcţionării viscerale şi emoţionale. Psihologia ne spune că funcţiile noastre biologice sunt limitate de ritmicitatea fenomenelor pământeşti dar, de asemenea, a demonstrat că performanţele noastre pot fi controlate prin antrenament, care nu este influenţat de ritmul circadian. E ca şi cum investigaţiile ştiinţifice îl arată într-o parte pe om legat de pământ, la fel ca orice altă creatură, în timp ce din altă perspectivă par să dovedească faptul că potenţialele umane sunt mai mari decât forţele care ne leagă – este exact ceea ce Vedele au spus acum mii de ani.
Din cauza lipsei de control asupra sistemelor noastre viscerale, suntem adesea prea risipitori în cheltuirea capitalului de energie. Suntem mereu tensionaţi şi agresivi în orice activitate am efectua, mereu în competiţie cu cineva sau cu noi înşine, ne pierdem energia în acţiuni confuze şi reacţii proaste. De multe ori nu facem faţă unor situaţii date în urma unei evaluări raţionale şi inteligente, ci cu izbucniri emotionale, arzând o mulţime de combustibil. Experienţa acumulată din diverse centre de reabilitare in jurul lumii, care se ocupă cu o varietate de handicapuri, confirmă faptul că potenţialul nostru e mult mai mare decât presupunem, cu condiţia ca noi sa ne antrenăm adecvat eforturile şi consumarea energiei de care dispunem.
Yoga a fost de părere că secretul împlinirii în viaţa şi evoluţia spirituală constă în capacitatea de a concentra energia vitală în locul disipării acesteia. “RajaYoga” (Yoga Regală) ia omul aşa cum este, cu toate handicapurile, şi-l aduce mai sus, dincolo de limitele forţelor materiale la Conştiinţa Cosmică, învăţându-l cum să-şi extindă capitalul său de energie şi cum să-l folosească cu înţelepciune. De-a lungul drumului, în timp ce caută realizarea spirituală, omul poate descoperi, de asemenea, cheia pentru sănătate, bucurie şi libertate interioară. În acest domeniu de gândire şi de predare, antica disciplină Yoga se întâlneşte şi este de acord cu investigaţiile din ce în ce mai avansate în domeniul ştiinţelor medicale”
Autor: Avisek Majumdar, profesor de Satyananda Yoga, una din cele mai autentice tradiţii de Yoga din India
Avisek organizeaza pe 27 si 28 iulie un workshop cu invitat special, Swami Muktidharma, mentor spiritual si speaker inspirational recunoscut la nivel mondial, cu 16 ani de training in India si 40 de ani de experienta Satyananda Yoga. Swami Muktidharma aplică, de asemenea, Yoga în scop terapeutic în cadrul centrului înfiinţat în Noua Zeelandă.
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Oamenii de stiinta au aflat de ce gripa loveste iarna

Oamenii de stiinta au aflat de ce gripa loveste iarna
Expertii sunt de parere ca au descoperit raspunsul la intrebarea: de ce iarna este cunoscut drept anotimpul gripei?
Potrivit noilor cercetari, virusul este influentat de sistemul sau autoprotector, care actioneaza ca un scut in fata temperaturilor scazute.
Sistemul de protectie scade in momentul in care intalneste caldura umana, emanata prin tractul respirator, lasand virusul liber sa infecteze celulele din corp, fenomenul fiind asemanat de specialisti cu topirea, in cavitatea bucala, a unei bomboane.
De aceea, in perioadele cu temperaturi ridicate, acesta ajunge sa se topeasca inainte de fi transmis unei persoane sau unui animal, omorand germenii inainte ca acestia sa poate infecta pe cineva.

In trecut, oamenii de stiinta credeau in teoria conform careia gripa era mai des intalnita iarna deoarece oamenii isi petreceau mai mult timp in casa, iar vara, radiatiile soarelui eliminau germenii produsi de aceasta.
Sursa:dailymail

Teroristul norvegian, un admirator al lui Vlad Ţepeş! Criminalul a postat un video pe YouTube, cu câteva ore înainte de atacuri

Captură video din clipul postat pe YouTubeCaptură video din clipul postat pe YouTube
Anders Behring Breivik ar fi încărcat materialul video pentru promovarea luptei anti-islam, cu câteva ore înainte de cele două atacuri, anunţă presa din Norvegia. Cu toate acestea, poliţia norvegiană nu poate afirma cu certitudine că materialul video a fost realizat de acesta.
Din cauza politicilor sale, YouTube a eliminat filmul de aproximativ 12 minute, "Knights Templar-2083" (2083 – A European Declaration of Independence), care este structurat în patru capitole: The Rise of Cultural Marxism, Islamic Colonialism, Hope and New Beginig. Ieri, însă, un alt utilizator al YouTube, thestianblogg, a reîncărcat clipul.
Filmul conţine critici violente împotriva islamului, marxismului, multiculturalismului. Ele descriu mai ales islamul ca fiind principala "ideologie de genocid" şi se încheie cu fotografii diferite ale lui Behring Breivik, dintre care una îl prezintă în poziţie de tragere cu o puşcă de asalt.
De asemenea, în filmul atribuit lui Anders Behring Breivik, este prezentat şi Vlad Ţepeş, care este considerat unul dintre cei mai importanţi luptători creştini împotriva islamizării Europei. De asemenea, în manifestul de 1.500 de pagini care însoţeşte materialul video, apare un paragraf despre Vlad Ţepeş, care este considerat unul dintre cei mai importanţi creştini împotriva islamizării Europei: "Vlad Ţepeş a fost un geniu al războiului psihologic. Ceea ce a lăsat el în urmă merită să fie studiat în şcolile actuale de relaţii publice, ştiinţe politice, psihologie socială, în şcolile militare etc. Ca orice alt conducător, el a avut doi inamici: problemele interne sau trădarea şi agresorii islamici din exterior care îi ameninţau ţara. A reuşit să îşi înfrângă duşmanii din exterior, folosind acelaşi nivel de cruzime ca orice alt conducător din vremea sa, dar a fost un adevărat maestru în a ÎNSCENA cruzimea pentru a obţine efectul maxim. A fost cel mai mare maestru al imagologiei, sute de ani înainte ca această ştiinţă să fie descoperită şi teoretizată".
În text sunt detaliate şi planurile pentru atacuri. Bărbatul scrie că se va îmbrăca în haine de poliţist, adăugând că va fi fenomenal, iar oamenii vor rămâne uimiţi. Manifestul mai descrie experimentele sale cu explozibili şi primul său test, reuşit, de detonare a unei bombe, într-o zonă izolată, pe 13 iunie.

Surse din poliţie au declarat pentru presa norvegiană că Breivik a mărturisit că a postat videoclipul pentru a sublinia părerile sale extremiste. Filmul a apărut şi pe pagina lui Breivik de Facebook, acum închisă. Pagina sa cita filosofi precum Machiavelli, Kant şi John Stuart Mill.

Bărbatul a trimis videoclipul şi manifestul celor 7.000 de "prieteni patrioţi" ai săi, de pe Facebook. El le-a scris cum vrea să scape de islamismul şi marxismul din Europa.

"Există situaţii în care cruzimea este necesară, iar refuzul de aplica cruzimea necesară este o trădare a oamenilor pe care vrei să îi protejezi", scria norvegianul. (V.M.)