luni, 15 august 2011

Eu sunt


Pentru voi câteva citate din cartea “Conversaţii cu Dumnezeu” scrisă de Neale Donald Walsch.
Adevăr
Bucurie
Dragoste
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Matematica nu-i punctul tău forte? Genele sunt de vină!

Matematica nu-i punctul tău forte? Genele sunt de vină!
Un nou studiu a descoperit că abilitatea de a lucra cu numere este predestinată. Cercetătorii au declarat că talentul numeric nu este legat de inteligenţa generală a unei persoane.
Descoperirea a fost făcută de o echipă de psihologi condusă de John Hopkins de la Universitatea din Baltimore, America, în urma unor testări la care au participat preşcolari.
Alte teste anterioare au indicat faptul că aproximarea intuitivă a unor numere este fundamentală pentru fiecare animal. Noi utilizăm această tehnică în viaţa de zi cu zi: estimăm numărul scaunelor dintr-o sală de cinema, sau numărul oamenilor dintr-o mulţime.
Cercetarea condusă de Dr. Melissa Libertus s-a axat pentru prima dată pe copiii prea tineri pentru a fi participat la lecţii de matematică. În cadrul studiului, 200 de copii în vârstă de patru ani au participat la diferite teste.
Pentru a verifica dacă aceştia au capacitatea de a estima un număr de obiecte, ei au fost rugaţi să vizualizeze grupuri intermitente de puncte albastre şi galbene pe ecranul unui calculator. Apoi au fost rugaţi să spună care culoare a fost afişată mai mult.
Următoarea parte a testului consta într-o probă matematică. Aceştia au fost rugaţi să spună care dintre culori a avut mai multe puncte.
În continuare, celor mici le-a fost testată capacitatea de a înţelege adunările şi înmulţirile şi dacă au dezvoltate competenţe de calcul.
Părinţii şi tutorii copiilor au fost apoi evaluaţi şi li s-a raportat nivelul capacităţilor verbale ale copiilor. Testul verbal a fost administrat deoarece capacităţile de comunicare şi abilităţile matematice sunt considerate a fi legate de inteligenţă.
Cercetătorii au dorit să fie siguri că abilităţile matematice nu sunt legate de efectuarea cu succes a oricărei alte sarcini, sau că unii copii nu se simt la fel de confortabil ca şi ceilalţi atunci când efectuează anumite probe.
Rezultatele au demonstrat faptul că cei mici care au trecut cu bine de testul cu puncte, s-au descurcat la fel de bine şi la testul de matematică. Echipa de cercetători susţine că acest lucru indică faptul că abilităţile matematice ar putea fi înnăscute.
Oamenii de ştiinţă sugerează că acei copii care sunt născuţi cu capacitatea de a "înţelege numerele" vor învăţa mai uşor să socotească.
Acest studiu a fost publicat în jurnalul Developmental Science.

FOTO VIDEO Cum arată oraşul viitorului: Zero emisii de CO2 şi maşini controlate prin smartphone

Autor: Noémi Varga
Sursa: adevarul.ro

Secţiunea "solarscape" din oraşul eco Tianjin

Secţiunea "solarscape" din oraşul eco Tianjin


Primul "oraş al viitorului" ar putea fi gata în 2020. Este vorba de Tianjin, oraş situat la aproximativ 160 de kilometri de Beijing (China), care va fi total independent de combustibili fosili şi se va putea susţine singur, prin energii regenerabile.
Oraşul-eco, Tianjin, este deja în construcţie, proiectul fiind demarat încă din 2008. Termenul de finalizare este 2020, an în care va fi gata primul centru urban cu zero emisii.
Tianjin va avea o suprafaţă de 30 de kilometri pătraţi, adică trei sferturi din Manhattanul de astăzi, relatează CNN. Oraşul va fi acoperit de o cupolă alimentată cu energie solară care va menţine temperatură constantă în interior. Astfel, toate costurile de climatizare vor fi elimitate total.
Orasul va fi împărţit în şapte sectoare: lifescape, eco-valley, solarscape, urbanscape, windscape, earthscape şi coridoare eco, fiecare dintre ele având un rol bine stabilit în reducerea emisiilor de carbon. Astfel, în zonele earthscape şi urbanscape, va fi realizată reciclarea apei de ploaie, tratarea apelor uzate sau desalinizarea apei de mare, transformând-o astfel în apă de larg consum. Aici va fi efectuată şi reciclarea deşeurilor. Solarscape şi windscape vor fi zonele în care se va produce energie eoliană şi solară. Eco-valley va cuprinde spaţiile verzi care conectează partea de nord cu partea de sud a oraşului.
Oraşul-eco, Tianjin Cu ajutorul smartphone-ului, şoferul va seta coordonatele destinaţiei prin GPS, iar EN-V îl va transporta la locul indicat Tianjin Tianjin Tianjin Tianjin

Click pentru a vedea GALERIA FOTO
Transportul în comun în "oraşul viitorului"se va face cu ajutorul unei reţele de trenuri uşoare Light-Rail, acţionate electric, dar şi cu maşini. Acestea vor fi, însă, independente de combustibilii fosili utilizaţi în prezent.
Colaborator în proiectul "Tianjin Eco-City" este General Motors, care a proiectat maşina-viitorului, EN-V Futuristic Car, ce a fost atracţia expoziţiei mondiale de la Shanghai din 2010. Este vorba de un autoturism cu două locuri, alimentat în întregime cu energie electrică, ce are un sistem de parcare automată, precum şi unul de oprire imediată la detectarea diverselor obstacole sau a pietonilor.
Siguranţa în trafic este dată atât de dotările EN-V-ului, cât şi de faptul că maşina nu va fi controlată pe şosea de şofer. Odată urcat în maşină, prin intermediul aplicaţiilor de pe smartphone, el va seta coordonatele destinaţiei prin GPS, iar EN-V îl va transporta la locul indicat. Totodată, autovehicului viitorului conceput de General Motors va comunica în trafic, prin internet wireless, cu celelalte autovehicule.

Secolul SUA apune. Începe mileniul asiatic

Proaspăta retrogradare a riscului ame­­rican și recentele convulsii de pe piețele internaționale sunt doar ma­nifestarea de suprafață a unui proces secular de schimbare a polilor de putere ai lumii.
După ce au dominat autoritar mapamondul în urma victoriei în Primul Război Mondial, SUA dau semne de oboseală în competiția necruțătoare pentru supremație mondială. Lumea se reașază pe noi aliniamente de competitivitate economică și sustenabilitate demografică, iar în această nouă ecuație geopolitică a viitorului, Europa și America au pierdut rolul de primadone.
Locomotiva economică a lumii devine Asia, bătrânele doamne din Occident se zbat isteric să-și prezerve drepturi și beneficii sociale pe care economiile lor ancrasate nu și le mai pot permite de multă vreme. Punând atât criza economică a ultimilor trei ani, cât și recentele ori viitoarele turbulențe financiare în acest context al deplasării centrului de putere mondial către Extremul Orient, devine mult mai clar de ce nu avem de-a face doar cu o panică temporară a piețelor ori cu o simplă recesiune. Evenimentele ultimilor ani se datorează divergenței tot mai mari între resursele economice diminuate ale Occidentului și alocările fabuloase, majorate an de an, pentru asistența socială și pentru întreținerea unor aparate de stat bugetofage, scăpate de sub control.
Una dintre marile slăbiciuni ale sistemului politic democratic o reprezintă sacrificarea intereselor pe termen lung, strategice, ale unei națiuni, în favoarea satisfacerii nevoilor presante ale cotidianului. Politicienii aleși periodic, de toate culorile și din toate geografiile, acționează exclusiv în interesul votanților de azi - singurii care îi pot aduce la putere sau disloca de acolo. Urmarea: câteva de­cenii de gonflare, la fiecare ciclu electoral, a beneficiilor imediate acordate generațiilor votante în dauna generațiilor vii­toare. O vreme, până către anii ‘80, această alocare - incorectă istoric, dar și imo­rală - în favoarea generațiilor actuale s-a făcut în Vest din sporuri de productivitate și cu sprijinul decisiv al așa-numitului „dividend demografic“.
Când aceste premise au dispărut, politicienii occidentali, unii din inconștiență, alții cu rea-credință, au continuat prăduirea banului public, de data aceasta prin îndatorare - desigur, în contul generațiilor viitoare, care oricum nu votează. În timp ce America și Europa Occidentală - cu excepția notabilă a Germaniei, care merită o discuție separată - se afundau în deficite finanțate prin împrumuturi pentru a păstra un nivel de trai cu mult peste posibilitățile lor economice, Asia tânără și muncitoare acumula zi de zi excedente valutare, își îmbunătățea infrastructura și investea în educația viitorilor lideri.
Declinul Vestului este ireversibil, în absența unei treziri bruște la realitate a politicienilor, scenariu pe care personal nu pun mare bază. Până la aniversarea, în 2018, a „secolului american“, probabil că China va fi devenit deja cea mai mare pu­tere economică a lumii; India e deja iu­­bita investitorilor, Indonezia, Malaiezia și Vietnamul duduie, iar o Coree reunită va răsturna clasamentele mondiale; mai aproape de noi, Turcia se poziționează deja programatic drept puterea regională care va înlocui în Orientul Mijlociu o Ame­rică neinspirată diplomatic și mioapă geo­strategic.
Viitorul este la Răsărit, așa cum și trecutul civilizației umane - cu excep­ția ultimelor două-trei secole - a fost tot acolo. Cât de pregătită este Ro­mâ­nia pentru această schimbare radicală a axelor de putere e o temă la care, din păcate, am rămas din nou corigenți. Sper ca mult amânata vizită a premierului Boc în China să marcheze măcar începutul trezirii politicienilor români la realitatea viitorului mileniu.
Doru Lionăchescu, președinte, Capital Partners

România pe muchie de cuțit

Vine sau nu vine al doilea val al crizei? Răspunsul este simplu: Da! Vine! Nu încape nicio îndoială. Relevantă pentru noi este însă o altă întrebare: Cum se va manifesta noua criză în România? Iar aici răspunsul este mult mai greu de dat și are legătură directă cu Cotroceniul, Palatul Victoria, sediile partidelor parlamentare și birourile „mogulilor“ care fac și desfac în presa românească.
Criza este un tratament-șoc, administrat unui organism grav bolnav. O componentă be­nefică a sistemului capitalist, fiindcă ea corectează excesele și elimină paraziții din sistem. Fără criză nu poate exista evoluție, totul este ciclic precum fluxul și refluxul oceanelor. Cu cât mai mari sunt excesele, cu atât mai dură va fi aterizarea. Alan Greenspan spunea că apariția crizei nu poate fi evitată. Ea ține de natura umană, de nevoia de a evolua și, dacă vreți, de lăcomie (ca să-l cităm pe celebrul Gordon Gekko din filmul Wall Street).
Aici au intervenit șefii de state din lumea vestică pe post de medici de serviciu ai sistemului financiar global. Din păcate, cantitatea de bani, acest ser al bunăstării pe care l-au avut politicienii la îndemână, nu a ajuns decât pentru o singură injecție. Pacientul s-a simțit mai bine, dar nu s-a vindecat. Iar acum avem nu doar un organ bolnav - sistemul financiar – ci tot organismul este în pericol. În România, situația este un pic diferită față de Vest. Nu vă faceți însă iluzii, țara noastră nu poate fi decuplată de restul lumii. Suntem încă pe perfuzii de tehnologie, capitaluri și know how primite chiar din statele care se află acum în dificultate.
Avem însă șansa că nivelul datoriei acumulate raportate la PIB este mult inferior celui din țările cu probleme. Iar asta ar putea fi o carte câștigătoare dacă este jucată cu grijă. Rețeta succesului nu este deloc complicată. Nu are nimic de-a face cu teoriile sofisticate pe care s-a clădit bubble-ul din lumea marilor finanțe. Este vorba, pur și simplu, să avem grijă să nu mai cheltuim mai mult decât producem. Ușor de zis, greu de făcut. Dar nu imposibil. Marea problemă este însăși natura umană de care vorbea Alan Greenspan. Tendința noastră de a crede minciuni frumos împachetate (și aici intervine rolul mass-media) în loc să acceptăm adevăruri deranjante. Realitatea este că bunăstarea nu va veni parașutată de prin America, Franța sau Germania.
Trebuie să ne-o construim singuri, cu muncă și sudoare. Dimpotrivă, țările sus-menționate vor trebui să accepte că singura soluție pe care o au este „modelul românesc“. Și anume ajustarea nivelului de trai al propriei populații la realitatea economică. Pur și simplu nici China, nici India, nici Europa de Est nu mai pot ține pe umeri prin costuri mici cu forța de muncă și ambiții financiare modeste cheltuielile exorbitante și vacanțele de lux ale occidentalilor. Necum sistemele lor de protecție socială. Sper să înțelegem acest lucru înaintea conaționalilor lui Sarkozy sau Merkel. E șansa noastră să ne păstrăm în echilibru pe muchia de cuțit a noii realități mondiale. Altfel, ne așteaptă o nouă cădere, probabil mult mai dureroasă decât prima.
Sursa: capital.ro

"Sfat" de la Roubini: "Dacă sunteți paranoici, cumpărați arme și duceți-vă în munți"


Pare surprinzător că un sfat precum "Investiți în CASH" vine de la un economist de renume, însă pare să aibă dreptate dat fiind faptul că nu demult au apărut informații că și investitorul Soros își ține în cash miliarde de dolari.
Întrebat în ce ar trebui să investească oamenii, Roubini a răspuns că spune același lucru pe care îl spune de ceva vreme tuturor celor care îl întreabă: "eu îmi țin majoritatea banilor cash". Motivul este unul cât se poate de simplu, spune economistul: "Este mai bine să fii sigur decât să-și pară rău".
"Nu este timpul pentru active riscante", adaugă Roubini, care arată că dacă ești paranoic, poți să începi să investeși în mâncare sau arme, muniție, lingouri de aur și să te duci în creierii munților.

În urmă cu câteva zile, a apărut o informaţie potrivit căreia investitorul american George Soros a decis să ţină CASH 75% din activele fondului său de investiţii Quantum Endowment Fund, echivalentul a aproximativ 20 de miliarde de dolari.
"Marx a avut dreptate. Capitalismul se poate autodistruge"
"Capitalismul se poate autodistruge", spune profetul crizei, care subliniază faptul că Marx a avut dreptate într-un anume fel.
Nu poţi să muţi veniturile din muncă către capital fără să ai un exces de capacitate şi o lipsă a cererii agregate. Credeam că pieţele funcţionează, dar nu este așa. Este un proces care se distruge pe sine însuşi.
Acesta a precizat totuşi că încă nu suntem în punctul în care capitalismul se autodistruge.
Am creat bănci "zombie", am creat guverne "zombie", a spus Roubini.

Autor: Capital.ro

LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTA NUMELE SFINTEI FECIOARE MARIA!

Tuturor celor care poarta numele Sfintei Fecioare Maria,  ingerii sa le calauzeasca pasii si Sfanta Fecioara sa le lumineze drumul in viata!
La multi ani!

ADORMIREA MAICII DOMNULUI   În luna august, în ziua a cincisprezecea, cinstita Adormire a Preamaritei Stapânei noastre Nascatoarei de Dumnezeu si pururea Fecioarei Maria.
Când a binevoit Hristos Dumnezeul nostru ca sa ia pe Maica Sa la Sine, atunci cu trei zile mai înainte a facut-o sa cunoasca, prin mijlocirea îngerului, mutarea sa cea de pe pamânt. Caci Arhanghelul Gavriil, venind la dânsa, a zis: “Acestea zice Fiul tau: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeste cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viata cea nemuritoare”. Nascatoarea de Dumnezeu s-a bucurat cu bucurie mare, si cu dorul ce avea ca sa se mute la Fiul sau, s-a suit degrab în Muntele Maslinilor ca sa se roage, caci avea obicei de se suia adesea acolo de se ruga. Si s-a întâmplat atunci un lucru minunat. Când s-a suit acolo Nascatoarea de Dumnezeu, atunci de la sine s-au plecat pomii ce erau pe munte, si au dat cinstea si închinaciunea ce se cadea catre Stapâna, ca si cum ar fi fost niste slugi însufletite.

Dupa rugaciune s-a întors acasa, si îndata s-a cutremurat casa cu totul, iar ea, aprinzând multe lumânari si multumind lui Dumnezeu si chemând rudeniile si vecinii, si-a grijit toata casa, si-a gatit patul si toate cele ce se cadea de îngroparea ei. Si a spus cele ce i-a zis îngerul, despre a sa mutare la cer. Iar spre încredintarea celor zise, a aratat si darul ce i se daduse: o stâlpare de finic. Iar femeile chemate, daca au auzit acestea, au plâns cu tânguire si cu lacrimi si au suspinat cu jale. Deci potolindu-se ele din tânguire, s-au rugat sa nu ramâna sarace de dânsa. Iar Preacurata le-a adeverit, ca mutându-se la ceruri, nu numai pe dânsele, ci si pe toata lumea o va cerceta si o va umbri. Si asa alina întristarea cea mare cu cuvinte mângâietoare. Apoi a aratat despre cele doua vesminte ale sale ca sa le ia doua vaduve sarace, fiecare din ele câte unul, care-i erau ei prietene si cunoscute si de la dânsa le era hrana.
Si vorbind ea acestea si învatând, s-a facut fara de veste sunet de grabnic tunet, si aratare de multi nori, care aduceau de la marginile lumii, pe toti ucenicii lui Hristos la casa Maicii lui Dumnezeu. Între care erau si de Dumnezeu înteleptii ierarhi: Dionisie Areopagitul, Ierotei si Timotei. Acestia, daca au aflat pricina venirii lor, asa adunati fiind, au zis aceste cuvine catre dânsa: “Noi, o, Stapâna, stiindu-te în lume, ca si cu singur Stapânul nostru si Dascalul ne mângâiam; dar acum cum vom putea sa suferim greul acesta? Însa de vreme ce cu voia Fiului si Dumnezeului tau te muti spre cele ce sunt mai presus de lume, pentru aceasta plângem, precum vezi si lacrimam, cu toate ca într-alt chip ne bucuram despre cele ce sunt asupra ta rânduite”. Acestea au zis si varsau lacrimi, iar ea a zis catre dânsii: “Prietenii mei si ucenicii Fiului si Dumnezeului meu, nu faceti bucuria mea plângere, ci-mi îngrijiti trupul, precum eu îl voi închipui pe pat”.
Când s-au savârsit cuvintele acestea, iata a sosit si minunatul Pavel, vasul cel ales, care cazând la picioarele Maicii lui Dumnezeu, s-a închinat si deschizându-si gura a laudat-o cu multe cuvinte, zicând: “Bucura-te Maica Vietii, împlinirea si încheierea propovaduirii mele; ca macar ca pe Hristos Fiul tau trupeste pe pamânt nu L-am vazut, însa pe tine vazându-te, mi se parea ca pe Dânsul Îl vad”.
Dupa aceasta, luând Fecioara iertaciune cu toti, s-a culcat pe pat si si-a închipuit preacuratul sau trup precum a vrut; si a facut rugaciune pentru întarirea lumii si pasnica ei petrecere, si i-a umplut si pe dânsii de binecuvântarea ei. Si asa în mâinile Fiului si Dumnezeului sau si-a dat sufletul.
Si îndata ochii orbilor s-au luminat si auzul surzilor s-a deschis, ologii s-au îndreptat si tot felul de patima si de boala lesne se tamaduia. Dupa aceea a început Petru cântarea cea de iesire si ceilalti Apostoli; unii au ridicat patul, altii mergeau înainte cu faclii si cu cântari, petrecând spre mormânt trupul cel primitor de Dumnezeu. Atunci s-au auzit si îngerii cântând si vazduhul era plin de glasurile cetelor celor mai presus de firea omeneasca.
Pentru aceste lucruri, mai-marii iudeilor, invitând pe unii din popor, i-au plecat sa se ispiteasca a surpa jos patul în care zacea trupul cel de viata începator, si a-l lepada pe dânsul. Dar dreptatea lui Dumnezeu ajungând pe îndraznetii si obraznicii aceia; le-a facut pedeapsa tuturor prin orbirea ochilor. Iar pe unul dintr-însii, care mai nebuneste se pornise de apucase acel sfânt pat, l-a lipsit si de amândoua mâinile, care au ramas spânzurate de pat, taiate de dreapta judecata a lui Dumnezeu. Iar acela, crezând din tot sufletul, a aflat tamaduire, si s-a facut sanatos ca si mai-nainte. În acelasi chip si cei ce orbisera, crezând si punând asupra lor o parte din poala patului, au dobândit vindecare.
Iar Apostolii, sosind la satul Ghetsimani, au asezat acel de viata începator trup în mormânt, si au stat trei zile lânga dânsul, auzind neîncetat glasuri îngeresti.
Si de vreme ce, dupa dumnezeiasca rânduiala, a lipsit unul din Apostoli, adica Toma, care nu s-a aflat la preamarita îngropare, ci sosind cu trei zile mai pe urma, era mâhnit foarte si întristat, ca nu se învrednicise sa vada si el ca si ceilalti Apostoli trupul; si au deschis cu socoteala mormântul pentru dânsul ca sa se închine si el acelui preasfânt si preacurat locas, adica trupului Nascatoarei de Dumnezeu. Si daca a vazut s-a minunat ca a aflat mormântul fara de sfântul trup, si era numai giulgiul, care ramasese mângâiere Apostolilor si tuturor credinciosilor, si marturie nemincinoasa a mutarii Nascatoarei de Dumnezeu. Ca si pâna astazi mormântul cel cioplit în, piatra, asa se vede desert de trup si este cinstit ca închinaciune, întru marirea si cinstea preabinecuvântatei maritei stapânei noastre, de Dumnezeu Nascatoarei si pururea Fecioarei Maria.
   Cu ale ei sfinte rugãciuni, Doamne, miluieste-ne si ne mântuieste pe noi. Amin.
...........................................................................................................
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Romania dodoloata…( articol ce trebuie citit si nu numai...)

Sînt cunoscute profeţiile lui Sundar Singh şi Gupta Swami despre viitorul României, şi chiar dacă există destule voci care contestă autenticitatea acestor profeţii, eu tind să le dau crezare nu doar pentru că Ghidul meu spiritual le-a validat autenticitatea prin simpla referire la ele în mai multe ocazii, ci şi din alte motive, cum ar fi punerea în aplicare a unor planuri diabolice de dezmembrare a ţării noastre, sărăcirea populaţiei în ritm galopant din ultimii douăzeci de ani şi multe alte parascovenii care se petrec numai şi numai acestui popor ! Ca de pildă tăierea salariilor şi pensiilor, care din cîte am auzit, nu s-a practicat decît cu cel mult 5%, şi aceia luaţi de la parlamentari şi bogătani în nu ştiu care stat european.
Acum rostul acestui articol nu este să adaug alte şi alte informaţii concrete, de genul ştirilor de la ora cinci, despre matrapazlîcurile unor politicieni, rromi sau alţi mafioţi, ci are cu totul alt scop, cum se va vedea îndată şi ideea a plecat de la limitările pe care diverse site-uri le impun autorilor, cum că articolele postate pe acele site-uri trebuie să se încadreze doar în sfera restrînsă a site-ului respectiv.La o primă vedere, administratorul respectivului site sau blog ar părea că are dreptate, totuşi, atunci cînd un articol prezintă o viziune ceva mai generală, care ajută la înţelegerea unor „mecanisme” mai mult sau mai puţin ocultate, nu văd de ce acel gen de articole ar trebui restricţionat.
De pildă, blogul România wikileaks cere articole doar din sfera dezvăluirilor concrete despre politicieni, mafioţi, masoni şi alte vipuri, dar este posibil ca iniţiatorul sau iniţiatorii acestui blog să nu înţeleagă esenţialul.Prezint presupunerea mea doar ca pe o probabilitate, pentru că nu-i cunosc, iar argumentaţia mea nu vizează doar la acest blog, ci multe altele.Discuţia următoare comportă mai multe faţete şi e posibil ca eu să nu le văd clar pe toate, însă sper să decelez ceea ce este esenţial de ceea ce este ne-esenţial.
Faptul că mi-au fost acceptate articolele pe acest blog, este un lucru frumos pentru care le mulţumesc, iar pe de altă parte aparenta mea greşeală de a mă fi întins mai mult de cît îmi permitea plapuma ( pentru că iniţial a fost doar o nebăgare de seamă , nevăzînd la început recomandarea de a mă încadra în sfera Dezvăluirilor ), constituie un prilej pentru a ne uita şi în alte direcţii, nu doar acolo de unde se aude primul zgomot.
Pe de altă parte, m-am grăbit întrucîtva să postez unele articole a căror utilitate o socotesc stringent necesară tuturor – cu mici excepţii, anume cei care cunosc deja acele aspecte – articole care se încadrează mai degrabă în sfera spiritualităţii , a moralităţii sau a învăţămintelor care nu strică nimănui să fie cunoscute pe acest blog, deoarece este posibil ca el să fie mult mai citit decît alte bloguri, şi pe mine mă interesează ca oamenii să fie cît mai bine informaţi, ci nu de unde îşi culeg informaţiile.
Acum am să prezint succint ideea principală a acestui articol şi legătura ei cu titlul articolului.
Îmi este clară necesitatea specializării pe domenii cît mai stricte a unor bloguri ori site-uri, dar oare faptul că unele articole prezintă o viziune ceva mai cuprinzătoare asupra neajunsurilor din lumea aceasta, din ţara aceasta şi de la oamenii aceştia, nu reprezintă cumva un cîştig pentru cititori sau cititoare ? Eu cred că da.
Articolele mele în cea mai mare parte au legătură cu spiritualitatea, iar blogul wikileaks prezintă amănunte concrete despre ce a făcut şi a stricat unul sau altul, numai că după părerea mea TOTUL are legătură cu spiritualitatea, direct sau indirect ! Starea jalnică a omenirii actuale , ca şi a poporului român se datorează , cum am mai spus şi o voi repeta deseori, îndepărtării de Esenţa noastră Divină, care se află în fiecare dintre noi sub forma Sinelui Divin Nemuritor, numit Atman sau Scînteia de Dumnezeu.
Toate nenorocirile care se abat asupra umanităţii la nivel global sau a fiecărui om în parte au drept cauză unică ignorarea sau necunoaşterea propriei esenţe divine. Orice altceva, şi mă refer la lăcomia crocolidiană a masonilor, răutatea sau bestialitatea Reptilienilor, egoismul , fanatismul sau avariţia nu ştiu căror categorii de oameni, sînt doar simptome ale unei boli unice numită IGNORANŢĂ, cu sora ei bună PROSTIA !
Mi se va spune că cei mai mulţi oameni nu sînt interesaţi de acest gen de articole, ci numai de fapte concrete, iar eu aş putea răspunde că ştiu aceasta, dar că nu văd de ce trebuie să încurajez obtuzitatea şi nepăsarea unora pentru simplul motiv că nu e treaba mea să le deschid ochii, adică să le iau oachelarii de cal, ca să aibă acces la o înţelegere mai cuprinzătoare.
„ Cu toţii trebuie să ne dăm seama că, în realitate, fiecare alegere şi fiecare intenţie pe care o manifestăm influenţează , totodată, într-o anumită măsură, întreaga umanitate. Chiar şi atunci cînd ( deocamdată ) nu ne dăm seama de aceasta, fiecare dintre noi sîntem , într-o anumită măsură, responsabili pentru tot ceea ce se petrece pe această planetă, fie că este vorba de existenţa noastră de zi cu zi, fie că este vorba de această lume în care trăim cu toţii.Înţelegînd aceasta, trebuie tocmai de aceea să-I cerem plini de umilinţă şi credinţă ajutorul lui DUMNEZEU TATĂL , pentru ca în felul acesta gîndurile, intenţiile şi acţiunile noastre să influenţeze în bine, într-un mod profund şi durabil, întreaga umanitate.Procedînd adeseori în felul acesta, vom putea avea o contribuţie importantă, care poate impulsiona transformarea gradată în bine a întregii umanităţi în ansamblul ei. “
Acest citat aparţine unei fiinţe înţelepte contemporane al cărei grad de realizare spirituală ultimă o face capabilă să înţeleagă Universul mult dincolo de aparenţe, adică de fapt chiar esenţa tuturor manifestărilor din lumea noastră, dar şi din celelalte lumi subtile.
Nu cred că mai este nevoie să amintesc celebrul Efect al fluturelui pentru a argumenta în plus cît de necesară, imperios necesară, este o viziune de ansamblu cît mai corectă şi clarificatoare…Pentru că a prezenta amănunte şi doar amănunte foarte concrete despre conţinutul unor documente mai mult sau mai puţin secrete, de genul documentelor wikileaks, sau oricare ar fi natura ori conţinutul acelor documente, în dauna unei priviri de ansamblu corecte, riscă să ne tehuiască minţile, să ne obosească, ba chiar să ne plictisească la un moment dat prin suprasaturare, cîtă vreme nu se înţelege DE CE s-a ajuns în această situaţie jalnică; de fapt foarte periculoasă, pentru că omenirea nu doar este pe buza prăpastiei, ci a căzut de mult în prăpastie, urmînd să vedem impactul cu solul, care va fi distrugător, dacă nu ne trezim la timp şi nu facem ceva esenţial pentru a opri definitiv această cădere.
Care este legătura cu titlul articolului ?
Poporul român este ciuca bătăilor de tot felul şi nu mai trebuie să le enumăr, că se ştiu, iar aceasta s-a realizat cu bună ştiinţă, deci foarte intenţionat de către lacheii Reptilienilor care sînt francmasonii ( vezi celebrele Protocoale ale francmasoneriei, în care se spun lucrurilor pe nume şi dacă nu crezi că ele sînt autentice, atunci ori ai interes să n-o faci, ori nu te ajută mintea să gîndeşti ). Dacă citeşti Protocoalele francmasoneriei, corelează apoi acele informaţii cu predicţiile lui Sundar Singh şi Gupta Swami despre rolul important în plan spiritual pe care îl va juca poporul român după anihilarea hidrei reptilo-masone, iar dacă nici Protocoalele şi nici predicţiile celor doi înţelepţi nu te-au convins de autenticitatea lor, atunci măcar întreabă-te un lucru elementar : oare să fie doar o întîmplare că evreii au cumpărat cea mai mare parte a teritoriului românesc şi că au dus acest popor la sapă de lemn ? Dacă după toate aceste argumente şi multe altele care există pe diverse site-uri încă îţi manifeşti sceptismul şi îndoiala cu privire la abila orchestrare malefică din umbră pentru anihilarea identităţi naţionale a poporului roman, atunci trebuie să-ţi faci urgent un control la cap, fiindcă ai probleme grave !
Închei aceste argumente cu o dezvăluire atît de “dragă” blogului pe care postez acest articol, care vine dintr-o sursă sigură, a cărei identitate n-o voi dezvălui, din motive foarte temeinice.
“ Dumnezeu urmăreşte să sfinţească poporul român, separîndu-l într-un mod numai de El ştiut, de celelalte naţiuni ale globului şi pentru aceasta urmează să realizeze un tainic şi fundamental legămînt.Aceasta va implica, printre altele, ca acestui popor să i se ofere de către Dumnezeu o cunoaştere clară, deplină şi profundă a anumitor legi dumnezeieşti, cunoaşterea anumitor principii morale şi a anumitor precepte ceremoniale, ce vor ajuta poporul român să îşi înţeleagă apoi, aşa cum se cuvine, această alegere şi această separare de care el va trebui să devină în mod gradat conştient…Profeţiile care există pînă în prezent indică faptul că poporul român a fost ales de Dumnezeu spre a fi sfinţit în strînsă legătură cu etapele schiţate aici…Acele fiinţe umane sau acel popor ce urmează să fie sfinţit i se vor trezi în mod gradat anumite calităţi pentru ca el – poporul român – să ajungă să se conformeze intenţiilor misterioase şi legilor lui Dumnezeu. “
Aşadar, în lumina acestor dezvăluiri, se înţelege că francmasoneria reprezintă doar Biciul lui Dumnezeu pentru ca naţiunile şi indivizii care suportă biciurea să-şi ardă ultimele rămăşiţe de karma negativă pe care creştinii le numesc păcate, spre a merita Darurile Divinului.Fireşte că o parte a omenirii va părăsi această lume prin aşa zisa moarte, anume cei care sînt incapabili să se transforme spiritual din varii motive, pe care nu le disec aici.
Pe de altă parte, francmasonii vor să împiedice cu orice preţ realizarea predicţiilor luminoase despre poporul român, din care pricină ne şi bat ca pe hoţii de cai şi ne fură cu chintalele de bani şi alte valori naţionale, doar-doar ne vor distruge irecuperabil ca naţiune.
Ci căutînd prin dex semnificaţia cuvîntului dodoloaţă, nu am găsit-o, dar după cum îmi sună la ureche, nu este un cuvînt transfigurator. El pare asemănător cu fleaţă-nătăfleaţă, şi cam aceasta este starea actuală a poporului român, care s-a lăsat batjocorit şi călcat în picioare prea multă vreme.Precum veţi vedea însă în următorii doi-trei ani, acest popor îşi va recăpăta demnitatea naţională şi morală care i se cuvine, după oarece convulsii poate nu tocmai plăcute unora ! Şi e posibil ca drumul într-acolo, spre recăpătarea demnităţii morale şi naţionale a poporului român, să fie înlesnit şi de astfel de articole care nu corespund unor tipare fixe şi înguste, însă foarte necesare, după părerea mea, pentru luminarea unora.
Acesta totuşi este doar un ingredient în reţeta alchimizantă, ce va transforma România din dodoloaţă, în România măreaţă, transformare care depinde de fiecare individ în parte şi de noi toţi la un loc, pentru că puterea noastră în crearea Binelui, Armoniei şi Bunăstării este mai mare decît insumarea aritmetică a fiecărui individ în parte, adică de unsprezece ori mai mare ! Ştiind aceasta, pînă şi cei slabi la minte vor înţelege de ce Forţele Întunericului vor să ne dezbine şi să ne distrugă ca naţiune ! Ele se tem că vor fi spulberate şi anihilate îndată ce noi, cît mai mulţi dintre noi, ne vom uni în cuget şi simţire pentru a crea realitatea şi lumea pe care ne-o dorim, respectiv a Bunăstării, Armoniei şi Iubirii.
Numai să ne trezim la timp ! Iar această trezire implică mult mai mult decît plimbarea la biserică şi ascultarea unei slujbe religioase săptămînal, implică mai mult decît simpla afirmaţie că tu crezi în Dumnezeu sau repetarea papagalicească a unor pasaje din Biblie.
Trezirea la care se tot face trimitere adeseori, implică să punem în practică mereu cele zece porunci divine, dar mai ales primele două, care ne îndeamnă să-L iubim pe Domnul Dumnezeul nostru din toată inima, din tot sufletul şi cu toată puterea minţii noastre, iar a doua ne cere să-i iubim pe semenii noştri ca pe noi înşine ! Trezirea mai implică să fim buni, iertători, toleranţi, compasivi şi să ne ajutăm semenii aflaţi în necaz, fără să cerem nimic în schimb, ştiut fiind că tot ceea ce oferim celorlalţi, ne dăruim nouă înşine, fie rău sau bun.
Trezirea mai implică să ne iubim pe noi înşine la modul autentic divin, pentru că după cum se vede din comportamentul celor mai mulţi dintre noi, pare că vrem să ne auto-distrugem, decît să ne auto-desăvîrşim, şi toate acestea se realizează prin înţelegere şi conştientizare.
Cîţi dintre noi vom reuşi să ne trezim, vom vedea în viitorul apropiat după numărul celor rămaşi pe această planetă albastră după ce se va fi sfîrşit cea din urmă triere a celor buni de cei ne-buni, a celor merituoşi de cei care în prezent au întors spatele Luminii Divine.
Sursa: blogul meu

Mistere mai putin cunoscute

Cu siguranţă cunoşti controversele legate de Triunghiul Bermudelor, un loc celebru din Oceanul Atlantic, unde se presupune că au loc frecvent întâmplări paranormale. Ce părere ai însă de vase fantomă, creaturi ciudate, câini care se sinucid sărind de pe un pod, reîncarnări sau urme de copite pe acoperişuri? Site-ul listverse.com a realizat o listă a celor mai ciudate mistere, de care probabil nici măcar nu ai auzit.
Shanti Deva, copilul cu amintiri din viaţa anterioară
În 1930, Shanti Deva, o fetiţă indiancă în vârstă de patru ani, le-a spus părinţilor că a trăit înainte într-un loc numit Muttra, că a avut trei copii şi că a murit la naşterea ultimului, dar şi că numele său anterior era Ludgi. Pentru că fata continua să povestească astfel de întâmplări, părinţii săi au început să facă investigaţii.
Au descoperit că, într-adevăr, există un sat cu acel nume şi că o femeie pe nume Ludgi murise recent acolo. În momentul în care au dus-o pe Shanti acolo, copila a început să vorbească dialectul local, ba chiar şi-a recunoscut fostul soţ şi copiii. Apoi a povestit 24 de întâmplări amănunţite despre viaţa sa anterioară, care i-au confirmat spusele.
Piticul argentinian, spaima localnicilor din Salta
În 2008, un pitic ciudat a fost filmat în Argentina. Jose Alvarez a declarat pentru ziarul local El Tribuno că a surprins creatura în oraşul său natal, General Guemes, din provincia Salta. “Eram la pescuit, dimineaţa. Începusem să filmez cu telefonul mobil, în timp ce prietenii mei vorbeau şi râdeau. Dintr-o dată, am auzit un zgomot ciudat, ca şi cum cineva ar fi aruncat cu pietre. Apoi am văzut că iarba se mişca. La început am crezut că era un câine, dar când am văzut piticul ni s-a făcut într-adevăr frică”. Mai mulţi locuitori ai oraşului au mărturisit că au văzut piticul, stârnind astfel o panică generală.
Freddy Jackson, fantoma care apare în poze
O fotografie făcută în 1919 a făcut înconjurul lumii, dar nu datorită persoanelor imortalizate, ci a unei fantome care a apărut în poză. Fotografia este un portret de grup al plutonului lui Victor Goddard, un militar care a luptat în primul Război Mondial. În poză apare în plus o faţă ştearsă, despre care se presupune că ar fi a lui Freddy Jackson, un mecanic care fusese ucis accidental de o elice a avionului, cu două zile în urmă.
Înmormântarea avusese loc exact în acelaşi loc în care fusese făcută poza. Membrii plutonului au recunoscut cu uşurinţă faţa bărbatului, ba chiar au presupus că acesta nu era conştient că murise şi se prezentase la poza de grup.
Podul Overtoun, locul în care şi câinii se sinucid
Overtoun este un pod arcuit de lângă Milton, Scoţia, construit în 1859. A devenit faimos pentru numărul mare de întâmplări stranii în care câinii s-ar fi sinucis, sărind de pe pod. Incidentele au apărut iniţial în anii ’50 şi ’60, când căţeii, de obicei rasa Collie, săreau brusc în apă, pierzându-şi viaţa. În unele cazuri însă, câinii supravieţuiau, se recuperau, apoi săreau din nou. Ceea ce este însă cu adevărat ciudat este că toţi patrupezii săreau aproape din acelaşi loc.
Unii cred că podul este bântuit şi că acolo se întâlnesc două lumi, cea a viilor şi cea a morţilor. Nu numai câinii au un comportament ciudat pe Overtoun: în 1994, un bărbat şi-a aruncat copilul de pe pod, pretinzând că era antihristul. După aceea, a încercat sa se sinucidă.
James Worson, o dispariţie misterioasă
Pe 3 septembrie 1873, un bărbat numit James Worson a acceptat provocarea de a alerga într-o cursă din oraşul Leamington până în Coventry, pe o distanţă de 32 de kilometri, fiind cunoscut pentru abilităţile sale. Doi prieteni, Hammerson Burns şi Barham Wise, l-au urmat în trăsuri. Îl puteau vedea pe Worson tot timpul, ba chiar acesta se mai întorcea din când în când să schimbe câteva vorbe cu cei doi.
La un moment dat, bărbatul s-a împiedicat, scoţând un ţipăt scurt. “A fost cel mai îngrozitor sunet pe care l-am auzit vreodată”, a spus Wise. În loc să cadă, s-a evaporat însă complet înainte chiar să atingă pământul. Urmele picioarelor sale au rămas imprimate pe sol. De atunci, nu a mai fost niciodată văzut.
Urme de diavol pe acoperiş
În noaptea de 8 spre 9 februarie 1855 şi câteva nopţi mai târziu, după o ninsoare scurtă, au apărut urme ciudate de copite în zăpadă în oraşul Devon. Acestea se întindeau pe o distanţă de mai mult de 160 de kilometri, şi, deşi schimbau din când în când direcţia, erau în linie dreaptă. Surprinzător, urmele au apărut şi pe case, acoperişuri sau ziduri.
Unii localnici au zis chiar că au văzut o creatură cu înfăţişare diavolească prin oraş, apoi s-au înarmat şi au încercat să prindă bestia, fără succes însă. Recent, pe 12 martie 2009, au apărut din nou aceleaşi urme în oraş.
Felicia Felix-Mentor, un zombie la fermă
Ipotetic, Felicia Felix-Mentor a murit în 1907, după o boală subită despre care haitienii spun că o fac cei ce au fost aleşi să devină zombie. În 1936, o femeie îmbrăcată în haine vechi a fost găsită hoinărind pe străzi, căutând o fermă despre care spunea că aparţinea tatălui său. Proprietarii au identificat-o ca fiind Felicia Felix-Mentor, crezută moartă de mult, iar soţul femeii a confirmat acest lucru.
Din cauza stării sale precare de sănătate, a fost trimis la un spital de stat. Unul dintre doctori i-a descries astfel comportamentul: “Crizele sale de râs sunt lipsite de emoţie şi de cele mai multe ori vorbeşte despre ea la persoana a treia. A pierdut complet noţiunea timpului şi este indiferentă la tot ce se întâmplă în jurul ei”.
Chupas, OZN-urile agresive din Brazilia
Chupas sunt obiecte misterioase, asemănătoare cu OZN-urile, care ar fi fost văzute zburând noaptea în pădurile din estul Braziliei. Au fost descrise ca fiind farfurii zburătoare mici, metalice, care zboară pe deasupra copacilor, scoţând un sunet ca al unui frigider sau transformator. Majoritatea oamenilor din acea regiune braziliană sunt săraci, aşa că mergeau noaptea la vânătoare de căprioare.
Pentru a face asta, se căţărau în copaci, aşteptând prada. În aceste momente, localnicii au spus că au zărit chupas. Atunci când erau observate, emiteau o lumină albă, strălucitoare. În loc sa fie însă simple “obiecte neidentificate”, aceste chupas au fost uneori dăunătoare. În unele cazuri, oamenii spun că au fost vânaţi de ele, iar după experienţă au avut dureri zile sau chiar ani întregi. Unii locuitori chiar au murit din această cauză.
Ourang Medan, cargoul olandez fantomă
În februarie 1948, numeroase vase de lângă Indonezia au primit apeluri de urgenţă de la cargoul olandez SS Ourang Medan. Mesajul era: “Toti ofiţerii, inclusiv căpitanul, zac morţi prin cabine şi pe punte. Este posibil ca tot echipajul să fie mort”. Această transmisiune a fost urmat de una în cod morse, indescifrabilă, apoi de încă un mesaj sinistru “Eu mor”. Când primul vas de salvare a ajuns la locul semnalizat, au încercat să contacteze Ourang Medan, fără succes însă. Au fost trimişi câţiva oameni pe vas, iar situaţia de acolo a şocat echipa de salvare.
Toate persoanele de la bord erau moarte, cu ochii deschişi şi îndreptaţi către soare, cu braţele întinse şi cu feţele pe care li se putea citi groaza. Chiar şi câinele echipajului era mort. După ce salvatorii au luat decizia să părăsească vasul şi s-au îndepărtat, Medan a explodat şi s-a scufundat.
Gef, mangusta vorbitoare
În septembrie 1931, membrii familiei Irving- James, Margaret şi fiica Voirrey, de 13 ani, au mărturisit că au auzit zgârieturi persistente şi foşnete în spatele pereţilor de lemn ai fermei. La început au crezut că este un şobolan, dar creatura nevăzută începuse să scoată diverse sunete, uneori de dihor, alteori precum mârâitul unui câine sau plânsetul unui copil.
La scurt timp, creatura a dovedit că poate vorbi, şi s-a prezentat ca fiind Gef, o mangustă, care pretindea că s-a născut în India, în 1852. După spusele fetiţei, singura persoană care a văzut animalul, Gef avea dimensiunile unui şobolan mic, cu blană galbenă şi o coadă mare şi stufoasă.
Mangustă spunea că este “foarte, foarte inteligentă”, “un spirit pământean”, sau “o fantomă în formă de nevastuică”. A explicat chiar la un moment dat: “Sunt foarte ciudat. Am mâini şi picioare, iar dacă m-ai vedea, ai leşina, ai fi pietrificat, mumificat sau transformat într-un munte de sare”. Voirrey Irving, care a murit în 2005, l-a luat pe Gef sub aripa sa şi au devenit prieteni. Într-un interviu dat la maturitate, Voirrey şi-a menţinut mărturia conform căreia Gef nu exista doar în imaginaţia sa.
Sursa: MISTERELE LUMII

Nevoia de miracole

Miracolele sunt demonstraţii ale Minţii Divine în acţiune în mintea şi experienţa ta. E nevoie de miracole ca procedee didactice, exact aşa cum a fost nevoie de miracole cu două mii de ani în urmă. Fiecare miracol este o demonstrare a faptului că iubirea e mai puternică decât frica.
Nu subestima cantitatea de frică din care este făcută lumea ta. Priveşte în jurul tău. Uită-te la propriile tale gânduri. Există acolo vreun loc în care frica să nu se simtă ca la ea acasă? Nu te întreb asta ca să te deprim. Aş dori doar să fii realist.
Priveşte lucrurile aşa cum sunt ele în lumea ta. Fă un inventar al propriilor tale gânduri. Nu te poţi apropia de iubire, dacă nu realizezi cât de mult din gândirea ta are la bază frica.
A conferi conştientă gândurilor tale încărcate de frică induce posibilitatea unei alternative. Dar, te rog, nu încerca să înlocuieşti gândurile negative, temătoare, cu gânduri pozitive, iubitoare. Asta nu face decât să instaureze un conflict în mintea ta. Lasă, în schimb, conştientizarea să lucreze.
Fii conştient, pur şi simplu, de frica ta şi simte-o.
Apoi, când ai resimţit-o din plin, spune doar: „Tată, acum sunt gata să trec prin frica mea. Te rog, ajută-mă!” Şi fii gata să primeşti ajutorul pe care l-ai cerut. Cererea ta nu va fi respinsă, te asigur. Când ceri ajutor, recunoşti că există o putere mai mare decât frica ta. De asemenea, îţi vădeşti dorinţa de a conlucra cu acea putere, pentru a ieşi din frica şi conflictul din viaţa ta.
Ti-aş mai propune ceva: atunci când ceri ajutor, admite că ceri ca gândurile tale să fie schimbate. Afirmă, deci: „Tată, sunt dispus să mă răzgândesc în privinţa acestei situaţii. Ajută-mă, Te rog, să o văd, nu prin ochii fricii, ci aşa cum o vezi Tu. Ajută-mă să o văd cu iubire egală pentru mine însumi şi pentru toţi ceilalţi.” Aceasta, semen al meu, este o rugăciune foarte puternică. Stăruie în ea.
Odihneşte-te în tăria şi pacea ei. Şi lasă-L pe Dumnezeu să-ţi răspundă prin fiecare cuvânt, fiecare gest şi fiecare faptă.
Nu poţi avea experienţa miracolului, decât dacă eşti dispus să-l primeşti. Ca să trăieşti experienţa miracolului, trebuie să fie prezenţi următorii factori: 1 – trebuie să ştii că ai nevoie de el, 2 – să-l ceri în mod sincer şi 3 – să fii dispus să-l primeşti. Când toţi trei factorii sunt prezenţi, miracolul se va manifesta.
Din nefericire, chiar dacă miracolul s-a manifestat în viaţa ta, s-ar putea să nu-ţi dai seama. De ce? Fiindcă ai o idee preconcepută despre felul în care trebuie să arate miracolul. Şi, astfel, s-ar putea să nu-l recunoşti, deşi se află chiar în faţa ta.
Dar la ce bun un miracol, dacă nu-l poţi vedea? Dacă vrei să accepţi miracolul în inima ta, înţelege, te rog. că el s-ar putea să nu arate aşa cum ţi-ai închipuit tu. Fii deschis la prezenţa sa în viaţa ta şi îngăduie-i să ţi se reveleze.
Unii dintre voi ar putea întreba: „De ce nu îmi dă Dumnezeu miracolul pe care îl cer?” Motivul este că miracolul pe care îl ceri ar putea să nu te elibereze de
frică. Prin urmare, el nu este miraculos, iar frica ta va reface, pur şi simplu, condiţiile care te-au determinat să ceri acest miracol.
Lasă ca Dumnezeu să fie Cel care îţi răspunde la rugăciune. Nu încerca să-i spui tu de ce anume ai nevoie. Ştie El mai bine decât tine. Ai încredere în asta. Deschide-te prezenţei Sale în viaţa ta.
Fii dispus să înveţi de la El şi despre El.
In această disponibilitate, frica va fi dizolvată.
În această disponibilitate te vei trezi la adevărata ta natură.
Paul Ferrini
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Coincidentele sunt intamplatoare?

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Stim cu totii ce s-a intamplat recent in Marea Britanie. Mai stim ca a fost atat de grav incat protestul s-a extins in inca 4 orase, exceptand nucleul londonez. Evenimentele au degenerat si ceea ce pornise ca o rascoala a decazut in vandalism. Hotie si violente fara sens. Situatia a revenit la normal cu ajutorul politistilor si cu ajutorul prostiei maselor. Pentru ca cea mai mare amenintare careia trebuie sa-i faca fata o rascoala este… vandalismul. Riscul de a se auto-distruge prin decredibilizare si categorisire drept simpla infractionalitate. Ceea ce s-a si intamplat. Acum, despre politistii care au ajutat legea sa isi intre in drepturi.
Citesc aici ca Anglia o duce rau. Nu la fel de rau precum Romania, dar au si ei deficit bugetar. Pe care il corecteaza cu… reforme. Una dintre ele ii priveste exact pe politisti. Ministrul de interne, cel de finante si premierul au decis sa faca reforma. Adica sa taie din bugetul politiei o suma imensa. Care, raportata la venitul mediu al unui politist englez, inseamna reducerea a aproximativ 30.000 de locuri de munca. 30.000!
Sa va reamintesc o declaratie a ministrului nostru de resort in care se facea vorbire despre 30.000 de politisti intrati fraudulos in sistem, gratie pilelor si nepotismelor? Si implicit existenta lor impunand necesitatea reformelor?
Daca nici asta nu v-a convins de existenta unui plan global menit sa ne asupreasca pe noi, muncitorii… sa ne aducem aminte de revoltele din Franta. Care au pornit tot in cartierele sarace si reprezentau revolta celor de jos. Si aceasta a fost inabusita si catalogata drept “vandalism”. E mult mai simplu sa etichetezi negativ decat sa rezolvi problemele.
Presa. Circulatia libera a informatiei. Care e legatura? In urma problemelor din Marea Britanie guvernul analizeaza posibilitatea de a interzice accesul internautilor la facebook, twitter si alte forme de informare. Pentru ca, spunea el, chiar si revolutiile arabe s-au folosit de aceste platforme gratuite pentru a comunica si a se strange laolata. Ba chiar a interzis BBC-ului sa-i numeasca pe protestatari ca atare. Sa le spuna “huligani”. “Infractori”. Orice, numai sa nu lase impresia ca ar putea exista o ideologie in spatele miscarii respective.
Ca sa revenim la partea cu planul mondial de aplicare a unei noi forme de sclavie. Mai tineti minte legea aia prin care Romania cataloga presa drept “o amenintare la adresa sigurantei nationale”? Trendul merge clar in directia suprimarii drepturilor fundamentale ale oamenilor obisnuiti: libertatea de opinie, de exprimare si dreptul de a decide in cunostiinta de cauza asupra viitorului propriu. De mare ajutor in acest sens este, desigur, si subminarea educatiei. Ce mai poate face atunci un poporean sarac, needucat si neinformat?
Simplu. Sa munceasca pana crapa si sa mearga la vot si sa puna acceasi stampila ca data trecuta, pe principiul “nu traiesc bine, dar n-am pe cine altcineva sa votez.”…
Pe plan mondial apar din ce in ce mai multe coincidente. Similitudini intre popoare diferite, diametral opuse. Desi nu sunt adepta teoriilor conspirationiste ma simt obligata sa ma intreb: cat de “intamplatoare” este intamplarea? Credeti in coincidente? Eu… din ce in ce mai putin…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate